Ο Κρατικός Προϋπολογισμός αποκαλύπτει τους εθνικούς μειοδότες

SAMARO-MALAKAS-XONTRO-TROIKAS

Όταν το υπουργείο Οικονομικών στις αρχές Οκτωβρίου δημοσίευσε το προσχέδιο του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ) του 2015, σε άρθρο μου από τη θέση αυτή, με τίτλο “Το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού Προσομοιάζει με Κείμενο Εγκληματικής Οργάνωσης”, έγραφα τα εξής: «Το προσχέδιο του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ) οικονομικού έτους 2015 … αποτελεί κείμενο εγκληματικής οργάνωσης, με πολιτικοοικονομικό κίνητρο την άντληση κομματικού-ψηφοθηρικού οφέλους, από την εξαπάτηση του ελληνικού λαού και των διεθνών χρηματαγορών, ως προς τις μεσομακροπρόθεσμες τάσεις και προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας … Οι κυβερνητικοί εγκάθετοι του οικονομικού επιτελείου, είναι συνειδητοί ψεύτες και πρωταρχική τους επιδίωξη είναι η παραμονή τους στις πολυθρόνες της κυβερνητικής εξουσίας. Με ξεδιάντροπο τρόπο μαγειρεύουν τα εθνικολογιστικά στοιχεία και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανένα. Ούτε στους πολίτες που τους ψηφίζουν και ταυτόχρονα χαρατσώνουν». Το βράδυ της Παρασκευής (21.11.2014), όταν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, αναρτήθηκαν η εισηγητική έκθεση του ΓΚΠ οικονομικού έτους 2015 και οι αναλυτικοί τόμοι των επιμέρους μεγεθών του προϋπολογισμού, με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι η Ελλάδα δεν είναι απλά χρεοκοπημένη αλλά καταχρεοκοπημένη.

Εστιάζοντας στους επιμέρους κωδικούς των πιστωτικών εσόδων και των δαπανών εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής από το προφίλ μου στο Facebook, δημοσιοποίησα το ακόλουθο κείμενο: «Αγαπητοί μου φίλοι, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Εισηγητική Έκθεση και στους τόμους που αναλύουν τον Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015, είναι συγκλονιστικά και πιστοποιούν την χρεοκοπία της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας με τους Βενιζέλο, Στουρνάρα, Χαρδούβελη και σία, πρέπει να παραπεμφθούν σε Ειδικό Δικαστήριο, για την διάπραξη εγκλημάτων κατά του ελληνικού έθνους. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και μειοδοτικές. Τα ακόλουθα στοιχεία είναι απίστευτα. Το 2014 τα πιστωτικά έσοδα της χώρας, δηλαδή το επίπεδο του κρατικού δανεισμού από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, ανήλθαν στο τρομακτικό ποσό των 145,2 δις ευρώ. Από το ποσό των 145,2 δις ευρώ, τα 83,8 δις αντιπροσωπεύουν swaps (συμφωνίες ανταλλαγής), κάτι που πιστοποιείται στον κωδικό 5172. Το 2013, τα swaps στον κωδικό 5172 ήταν μηδέν!!! Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικό χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2014 δεν είναι 325,2 δις ευρώ, που αναφέρει ο πίνακας 4.2 της Εισηγητικής Έκθεσης, αλλά 409 δις ευρώ ή 228,3% του ΑΕΠ (325,2+83,8=409,0). Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο, είναι ότι το 2014 τα τοκοχρεολύσια και οι λοιπές δαπάνες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους ανήλθαν σε 151,9 δις ευρώ. Τέτοιο κολοσσιαίο ποσό εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, δεν έχει καταγραφεί ουδέποτε στην οικονομική ιστορία του τόπου. Ο πρωθυπουργός της χώρας και το οικονομικό του επιτελείο, οφείλουν και έχουν χρέος προς τον ελληνικό λαό, να εξηγήσουν σε ποιους παράγοντες οφείλονται τα αστρονομικά επίπεδα των πιστωτικών εσόδων και των δαπανών εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους».

Τις επόμενες μέρες ο ΓΚΠ του 2015, θα μας απασχολήσει σε αρκετές από τις επιφυλλίδες μας. Η πατρίδα μας είναι φαλιρισμένη και το δικομματικό καθεστώς τον χαβά του. Ψεύδη, υποκρισία και παραπληροφόρηση. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, καθώς επίσης η ήπια αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφορούν. Στο παρασκήνιο σίγουρα τα έχουν βρει με την τρόικα. Είτε με το πρόγραμμα της “πιστωτικής γραμμής”, είτε με επιμήκυνση του υφιστάμενου μνημονίου κατά ένα χρόνο, σίγουρα το νέο πακέτο δυσβάστακτων για την ελληνική κοινωνία μέτρων, κυβέρνηση και τρόικα το έχουν έτοιμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι η χώρα έχει πτωχεύσει, μαγκιές στην Μέρκελ και τους αμερικανούς δεν σηκώνουν, οπότε τηρεί σιγή ιχθύος. Η επιμήκυνση του μνημονίου κατά ένα χρόνο επικοινωνιακά τον βολεύει. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει ξεπεράσει ήδη το σημείο μηδέν. Στην Κυριακάτική Kontranews (23.11.2014), εκτιμούσα ότι το πραγματικό επίπεδο του δημοσίου χρέους της χώρας το 2014, ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 509 δις ευρώ. Ωστόσο, ο κωδικός 5172, με τα swaps των εντόκων γραμματίων ύψους 83,8 δις ευρώ, ανεβάζει το πραγματικό μέγεθος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας στο κολοσσιαίο ποσό των 561 δις ευρώ ή 313,6% του ΑΕΠ. Τις επόμενες μέρες, θα ασχοληθούμε διεξοδικότερα με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, αποσκοπώντας να ρίξουμε φως στα απόκρυφα των κωδικών και κυρίως στους κωδικούς των πιστωτικών εσόδων.

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός αποκαλύπτει τους εθνικούς μειοδότες

5 comments on “Ο Κρατικός Προϋπολογισμός αποκαλύπτει τους εθνικούς μειοδότες

  1. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ αίθουσα της Ολομέλειας, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2015.

    http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2014/12/blog-post_5.html

  2. Δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκ 2014
    «Τριάντα και πλέον χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με τις αναλύσεις των κρατικών προϋπολογισμών, αυτός είναι ο χειρότερος προϋπολογισμός που έχω ποτέ συναντήσει καθώς καταδεικνύει, με τα στοιχεία που περιλαμβάνει μέσα, τη χρεοκοπία μιας χώρας η οποία είναι καταχρεωμένη.
    Η Ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα με πλαστά στοιχεία εξαπατούν τον Eλληνικό λαό για την τραγική κατάσταση των δημοσίων οικονομικών. Είναι δυνατόν να μας λέει η κυβέρνηση ότι έκανε σουόπς 84δισεκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης από 409δις να μας το παρουσιάζει 325δις;

    Η χώρα είναι χρεοκοπημένη, καταχρεωμένη και έχει βρεθεί σε αδιέξοδο.
    Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος είναι 560δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που το λέμε καθημερινά και στα άρθρα μας στην κόντρα news και δεν έχει βρεθεί ποτέ κανείς να μας διαψεύσει.
    Ο ίδιος ο κ. Λιαργκόβας, ο οποίος παρίσταται στο πάνελ και είναι ο υπεύθυνος συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, διαπιστώνει ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο.

    Σχετικά με το ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό αποτελεί και αυτό μια διάσταση της δημοσιονομικής κρίσης. Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο για κάθε συνταξιούχο να αντιστοιχεί ένας ασφαλισμένος μιλάμε πλέον για ένα χρεοκοπημένο ασφαλιστικό σύστημα. Όλες οι μελέτες διεθνώς μας λένε ότι για να είναι ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο θα πρέπει σε κάθε συνταξιούχο να αντιστοιχούν τρεις ασφαλισμένοι.
    Για να κατανοήσουμε πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα, αρκεί να αναλογισθούμε ότι το 2008 οι δαπάνες για συντάξεις ήταν 33 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2014 μειώθηκαν σε 23δις ευρώ, δηλαδή είχαμε μια συρρίκνωση της τάξεως του 30% και εντούτοις βλέπουμε πως σήμερα το σύστημα είναι πιο χρεοκοπημένο από όσο το 2008.

    Ο κ.Σαμαράς εδώ και δύο χρόνια μιλά για success story αλλά δεν υπάρχει κυριολεκτικά ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει ότι η χώρα έχει μπει σε ανάκαμψη. Σχετικά δε με το ποσοστό ανάπτυξης του 0,6% που έχει αναφερθεί από την κυβέρνηση πρόκειται για κάτι εικονικό, το οποίο μάλλον αποσκοπεί στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω της δημιουργίας πλαστών εντυπώσεων, αφού γνωρίζουμε ότι το αρνητικό πρόσημο έγινε θετικό λόγω της αλλαγής του έτους βάσης. Το στοιχείο αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και ισοδυναμεί με εξαπάτηση του Ελληνικού λαού.»

  3. Ψήφισαν “μαιμού” προυπολογισμό!

    Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

    Make Money at : http://bit.ly/copy_win

    http://harryklynn.blogspot.gr/2014/12/blog-post_97.html

    ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ EMAIL ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ!

    Παρωδία χωρίς τέλος και εξαπάτηση δίχως αιδώ. 48 ώρες πριν την υπερψήφιση του προυπολογισμό του 2015, ο υπουργός Οικονομικών με email δεσμευόταν στην Τρόικα ότι θα υπάρξει συμπληρωματικός προυπολογισμός-με απλά λόγια οι 155 συμμετέχοντας σε μια θλιβερή θεατρική παράσταση ψήφιζαν έναν προυπολογισμό ο οποίος δεν θα εφαρμοστεί. Μιλάμε για την αποθέωση της “δημοκρατίας”.

    Την αποκάλυψη κάνει το ΒΗΜΑ. Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης απέστειλε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δεύτερη επιστολή (e-mail) στις Βρυξέλλες επιδιώκοντας να γεφυρώσει μέρος των διαφορών στο δημοσιονομικό κενό και στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, η εφαρμογή των οποίων θα έρθει τελικά νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Κατά τις πληροφορίες στη νέα αυτή επιστολή του δεσμεύεται ότι αν παρατηρηθούν αποκλίσεις στα βασικά οικονομικά μεγέθη θα καταθέσει στη Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό με προσυμφωνηθέντα μέτρα εντός του α’ εξαμήνου του 2015.

    Η πρώτη επιστολή εδώ

    Για τα πρακτικά: Η επιστολή Χαρδούβελη στους εντολοδόχους του (must read)

  4. Υστέρηση 4,9 δισ. στα έσοδα του προϋπολογισμού – Εκτός στόχου και το Πρωτογενές πλεόνασμα

    Υστέρηση κατά 4,9 δισ. ευρώ εμφάνισαν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015, ενώ εξαιτίας της στάσης πληρωμών του δημοσίου εμφανίστηκε αυξημένο με πέρυσι πρωτογενές πλεόνασμα στα 3,079 δισ. ευρώ που όμως είναι κατά 565 εκατ. ευρώ μικρότερο από ότι προβλεπόταν στους στόχους.

    Ειδικότερα, πρωτογενές πλεόνασμα 3,079 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2015, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,532 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,644 δισ. ευρώ.

    Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το εννεάμηνο ανήλθε σε 1,897 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,285 δισ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014 και στόχου για έλλειμμα 1,363 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και καταγράφουν σημαντική υστέρηση εσόδων και δαπανών από τους στόχους που έχουν τεθεί για το εννεάμηνο.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία:

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 34,296 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 4,915 δισ. ευρώ ή 12,5% έναντι του στόχου.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 32,227 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,604 δισ. ευρώ ή 12,5% έναντι του στόχου, εκ των οποίων ποσό 1,724 δισ. ευρώ αφορά την υστέρηση στα έσοδα από τη μεταφορά αποδόσεων από τη διακράτηση ομολόγων του Ε.Δ. στα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs) και ποσό 1,544 δισ. ευρώ από τη μη βεβαίωση και είσπραξη των δόσεων του ΕΝΦΙΑ.

    Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 2,022 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 399 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

    Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 2,069 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 311 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

    Ειδικότερα, όσον αφορά στο μήνα Σεπτέμβριο 2015, το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 3,531 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 762 εκατ. ευρώ ή 18% σε σχέση με το μηνιαίο στόχο.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3,528 δισ. ευρώ, μειωμένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 534 εκατ. ευρώ ή 13%.

    Οι επιστροφές εσόδων για την περίοδο Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 250 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 149 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

    Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 36,193 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 4,381 δισ. ευρώ έναντι του στόχου.

    Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 34,023 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 3,142 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως, λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 2,694 δισ. ευρώ, των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 406 εκατ. ευρώ και των καταπτώσεων εγγυήσεων κατά 99 εκατ. ευρώ.

    Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 1,891 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό 5,3%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 56 εκατ. ευρώ για εφημερίες ιατρών ΕΣΥ, 56 εκατ. ευρώ για αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 50 εκατ. ευρώ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, 43 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις Γεωργίας και 24 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης.

    Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 2,170 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 1,240 δισ. ευρώ έναντι του στόχου και μειωμένες κατά 1,477 δισ ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Ειδικά, για το μήνα Σεπτέμβριο, oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4,324 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 362 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,717 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 75 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

    Πηγή: express.gr

    http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/74210.html

  5. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΜΟΣ Ή ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ 2016 ;;;

    Κατά το έτος 2007, δηλαδή ένα χρόνο πριν ξεκινήσει η παρούσα κρίση, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού προϋπολογίζονταν σε 51,8 δισ. ευρώ. Με τον Προϋπολογισμό του 2016, η Κυβέρνηση προϋπολογίζει τακτικά έσοδα ύψους 48,4 δισ. ευρώ, δηλαδή μειωμένα μόλις κατά 6,5% σε σχέση με την προ της κρίσης περίοδο.

    Όμως, κατά το διάστημα αυτό, το ΑΕΠ, αλλά και τα εισοδήματα που δηλώνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, έχουν μειωθεί κατά περίπου 28%.
    Κατά το έτος 2007, τα έσοδα από τη φορολογία έφθασαν στο 20,8% του ΑΕΠ. Κατά το 2016, υπολογίζονται σε 25,7% του ΑΕΠ!

    Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα έχουν μειωθεί οι εργαζόμενοι, αλλά και ο συνολικός πληθυσμός.

    Δηλαδή, τα φορολογικά έσοδα που έχουν αυξηθεί κατά περίπου 5,0% του ΑΕΠ, πέφτουν στην πλάτη ενός μικρότερου πληθυσμού και σημαντικά μικρότερου αριθμού εργαζομένων, σε φάση που τα εισοδήματά τους έχουν –στην κυριολεξία- διαλυθεί.
    Η Κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της! Πυροβολεί την οικονομία και την κοινωνία. Και βαθαίνει την ύφεση που φέτος κλείνει τον 8 συνεχή χρόνο της, δηλαδή το μεγαλύτερο διάστημα ύφεσης που έχει ποτέ καταγραφεί στην ελληνική ιστορία, αλλά και σε κράτος μέλος του ΟΟΣΑ.

    Παραλογισμός! Είναι η μόνη λέξη που μπορεί να αποτυπώσει τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε χθες η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

    http://www.i-siatras.gr/permalink/3240.html

    ΣΧΕΤΙΚΟ:

    Προϋπολογισμός 2016 – Η ίδια λανθασμένη συνταγή
    http://www.huffingtonpost.gr/dimitrios-giokas/-2016-_1_b_8253124.html

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ;;; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.