Για τα πρακτικά: Παρανομίες διετίας 2012-2014, όπως τις κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 24.05.2014 στην εφημερίδα “Η Αυγή” :

“Η Μαύρη Βίβλος της Ντροπής” της διακυβέρνησης Σαμαρά: Πώς μετέτρεψαν τη Βουλή σε πλυντήριο σκανδάλων

Λαζαρίδου Ειρήνη 

Ανθολογία των διατάξεων της ντροπής, που τα τελευταία δύο χρόνια μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε πλυντήριο σκανδάλων και νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών και αποδεικνύουν την ονειδιστική κυβερνητική λειτουργία που παραβιάζει την δημοκρατική νομιμότητα και παραδίδει τα δημόσια αγαθά και περιουσία σε ιδιωτικά συμφέροντα, περιλαμβάνει η “Μαύρη Βίβλος” που παρουσίασε σήμερα η επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο “εργαλείο” πληροφόρησης, εγρήγορσης των πολιτών, που όπως σημείωσε η βουλευτής είναι η απάντηση στην “νοθευμένη, λειψή και παραποιημένη ενημέρωση από ΜΜΕ που διαπλέκονται με την κυβερνητική εξουσία γιατί κάποιοι θέλουν τους πολίτες ανενημέρωτους επειδή τους θέλουν ανενεργούς”.

Στην Μαύρη Βίβλο περιλαμβάνονται οι περίπου 90 ποινικές δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στο κοινοβούλιο από τον Ιούνιο του 2012 κατά υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. ανάμεσά τους και η δικογραφία για το μνημόνιο), οι οποίες όχι μόνο “αραχνιάζουν” στα συρτάρια, αλλά επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης αρνείται να δώσει αντίγραφα στους βουλευτές.

Το ντοκουμέντο της ντροπής περιέχει επίσης και τις τρεις προτάσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής (για τις ευθύνες υπάγωγής της χώρας στο μνημόνιο, για την ΕΡΤ και για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων) οι οποίες ερευνώνται μεν από την δικαιοσύνη ωστόσο την διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών αρνήθηκαν στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Η κυβέρνηση επίσης, μέσω της Βουλής προώθησε δεκάδες ντροπιαστικές διατάξεις για αμνήστευση, ασυλία και ατιμωρησία προσώπων που ελέγχονται ή πρέπει να ελεγχθούν από την δικαιοσύνη με ενδεικτικές περιπτώσεις τους τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια στα κόμματα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τα μέλη των διοικήσεων των ΔΕΚΟ που αποκρατικοποιούνται, τα πρόσωπα που ενέχονται σε υποθέσεις μιζών και διαφθοράς του πρώην διαχειριστή της ΕΡΤ αλλά και των φορολογικών διευκολύνσεων που παρείχε σε καναλάρχες, εφοπλιστές και καταθέτες της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.

24 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Την ίδια στιγμή, η κοινοβουλευτική διαδικασία καταρρακώθηκε και το Σύνταγμα “κουρελιάστηκε” καθώς η συγκυβέρνηση μέσα σε μία διετία πέρασε 24 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Μία εξ αυτών μάλιστα, που αφορούσε το “μαύρο” στην ΕΡΤ, δεν έχει κυρωθεί μέχρι σήμερα από τη Βουλή, ενώ ήδη η Δικαιοσύνη έχει κρίνει άκυρες τις απολύσεις των εργαζομένων και έχει διατάξει την επαναπρόσληψή τους.
Κι ενώ η συγκυβέρνηση θεωρεί ως “εχθρούς” τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής, τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και τους εκπαιδευτικούς, στέλνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, δεν δίστασε να προχωρήσει στην παράδοση των δημόσιων αγαθών και περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Στη “Μαύρη Βίβλο” αναφέρονται ενδεικτικά:
* Ο “φωτογραφικός” διαγωνισμός εκχώρησης του ψηφιακού φάσματος στην Digea για μια 15ετία με υπολογιζόμενη ζημία του Δημοσίου ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.
* Η χαριστική σύμβαση παράδοσης του Ελληνικού.
* Η σκανδαλώδης σύμβαση για τον ΟΠΑΠ που παραχωρήθηκε στον πρωθυπουργικό φίλο Δημήτρη Μελισσανίδη.
* Οι συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους και η εκποίηση “φιλέτων” του Δημοσίου με όργανα εκτέλεσης το ΤΑΙΠΕΔ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μέλη των οποίων είναι υπόλογα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εν αρχή ην η Siemens

Τα πρώτα δείγματα γραφής για τη δημοκρατική και συνταγματική εκτροπή που θα ακολουθούσε, η συγκυβέρνηση τα έδωσε ήδη από τον Αύγουστο του 2012, όταν αποπειράθηκε να αναβιώσει τον άκυρο συμβιβασμό με τον γερμανικό κολοσσό, με βάση τον οποίο το Δημόσιο παραιτούνταν από τις αξιώσεις του που υπερέβαιναν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ και δεσμευόταν να του παράσχει πιστοποιητικά διαφάνειας! Τελικά, ο επονείδιστος συμβιβασμός υπογράφηκε εκπρόθεσμα από τον Γ. Στουρνάρα, παραμονές της επίσκεψής του στην Γερμανία, ενώ με μεταγενέστερη ρύθμιση δόθηκαν εργαλεία απόσεισης ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα που ελέγχονται για το σκάνδαλο…
Το σκάνδαλο της Siemens ωστόσο ήταν μόνο η αρχή, ενώ πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η κυβερνητική μεθόδευση για την αποποινικοποίηση και την παραγραφή μιζών εκατομμυρίων ευρώ με διατάξεις στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο Μαρτίου – Απριλίου 2014, το οποίο έφτασε άρον άρον στη Βουλή και μάλιστα εμφανίστηκε ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές.

Πρόκειται για τις διατάξεις εκείνες με τις οποίες μετατράπηκαν από κακουργήματα σε πλημμελήματα τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου “αν δεν αντίκεινται στα καθήκοντά του”! Στην πραγματικότητα, οι ρυθμίσεις “ξέπλεναν” από τυχόν ποινικές ευθύνες τους διεφθαρμένους και τους επίορκους με το αστείο πρόσχημα των “διεθνών δεσμεύσεων”…

Ασυλία για υπευθύνους

Στη “Μαύρη Βίβλο” επίσης περιλαμβάνονται 9+3 “ιστορίες κοινοβουλευτικού ξεπλύματος τετελεσμένου και σε απόπειρα” σχετικά με διατάξεις που ανάμεσα σ’ άλλα αφορούν στα εξής:
* Την αναστολή και οριστική παύση της ποινικής δίωξης για πρώην, νυν και μελλοντικούς εκπροσώπους εταιρειών υπό αποκρατικοποίηση.
* Την αμνήστευση της απιστίας των τραπεζιτών.
* Την ασυλία για μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που επιστρατεύονται για να υποστηρίξουν παράνομες και αντισυνταγματικές κυβερνητικές ενέργειες.
* Την απαλλαγή από κάθε ευθύνη των υπευθύνων της ΛΑΡΚΟ, ακόμα και για χρέη προς το Δημόσιο, προκειμένου να ξεπουλήσουν ανεμπόδιστα τη δημόσια περιουσία.
* Την ασυλία στις διοικήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών.
* Την πώληση μετοχών του ΤΧΣ σε τιμές χαμηλότερες της κτήσης τους και την ασυλία των μελών του.
* Την αποποινικοποίηση της κακοδιαχείρισης των ειδικών λογαριασμών.
* Την ασυλία ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ειδική αναφορά γίνεται, τέλος, στο ΤΑΙΠΕΔ ως εκτροφείο σκανδάλων, οι συνεδριάσεις του οποίου για την τύχη της δημόσιας περιουσίας γίνονται στα… αγγλικά! Ο δε διορισμός του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου μεθοδεύτηκαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ με (ν)τροπολογία που πέρασε με την τρίτη ορίστηκε ότι κάθε υποψήφιος επενδυτής έχει πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία επιχειρήσεων, ακόμα και εκείνων που συνδέονται με την εθνική άμυνα, την ενέργεια και την ασφάλεια της χώρας.

Δείτε ολόκληρη τη “Μαύρη Βίβλο”:

Περαιτέρω ανάλυση εδώ

ΣΧΟΛΙΟ : Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η σημερινή πρόεδρος της βουλής. Για να δούμε τι θα κάνει τόσο αυτή όσο και το κόμμα της για την αποκατάσταση του πολιτεύματος που οι ίδιοι κατήγγειλαν καθώς και για την τιμωρία των υπαίτιων.

Και κάτι άλλο : όπου ντροπιαστική διάταξη διαβάστε ποινικό αδίκημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μήνυση Αντωνίου κατά της Βουλής για κατάχρηση εξουσίας (ΠΚ 239) 29/09/2012

Από τα μέσα του 2009 έως τα τέλη του 2013, η βουλή κλήθηκε από την δικαιοσύνη να εξετάσει 136 ποινικές δικογραφίες … 15/01/2014 Από όλες αυτές εξετάστηκαν μόνο 3 που αφορούσαν την λίστα Λαγκάρντ και παραπέμφθηκε τελικά μόνο ο Παπακωνσταντίνου για νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας. Η δίκη του ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου 2015

Συνέντευξη του Τζίμη Πανούση στο Newsbomb (20 Οκτ. 2014)

Μερικά από αυτά που λέει ο Τζιμάκος:

Όταν έχεις 50 έδρες μπόνους δεν είσαι δημοκρατία. Είσαι τηλεπαιχνίδι… Εάν είσαι αριστερός δεν μένεις σε βουλή δωσίλογων. Σηκώνεσαι και φεύγεις ….  Γίνεται οργανωμένο σχέδιο γενοκτονίας. Την κάνουν πολύ καλά και δεν υπάρχει θέμα ανικανότητας Πολύ ικανοί είναι….

Ο Τσίπρας θα είναι ο καινούργιος Γιωργάκης….. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι παράδεισος. Θα πέσουμε φούντος. Θα περάσουμε πάρα πολύ άσκημα. Το βλέπω.

Δεν κυβερνά μόνο η συμπολίτευση. Κυβερνά και η αντιπολίτευση. Θα σου περιγράψω όλο το σκηνικό παραστατικά για να το καταλάβεις : Γίνεται ένας βιασμός. Βιάζουν ένα αγοράκι 12 χρόνων. Το βιάζει ένας νεοδημοκράτης και ένας πασοκτζής. Ταυτόχρονα από δίπλα παρακολουθούν ένας κνίτης (ΚΚΕ), ένας συριζεος, ένας δημαρ και ένας καμένος Έλληνας οι οποίοι παρακολουθούν τον βιασμό και το παίζουνε. Δηλαδή συμμετέχουν αυνανιζόμενοι στο βιασμό και ταυτόχρονα καταγγέλλουν: απαράδεκτο που βιάζετε το παιδί κλπ Και όλοι αυτοί πληρώνονται. Πληρώνονται από τους γονείς του παιδιού που βιάζουνε. Από τους φόρους τους.

Advertisements

6 comments on “Για τα πρακτικά: Παρανομίες διετίας 2012-2014, όπως τις κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ

 1. «Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο, δεν με έβλεπε το σπίτι μου» είπε στο ενάμισι εκατομμύριο των ανέργων o Αντώνης Σαμαράς …

  http://www.koutipandoras.gr/sites/default/files/styles/article_full/public/samaras_167.jpg?itok=FJEESVGq

  8 Μαρτίου 2015

  Πανελλήνια «συγκίνηση» προκάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς όταν δήλωσε στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.: «Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο. Δεν με έβλεπε το σπίτι μου. Δεν υπολόγισα ούτε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα. Έβλεπα μπροστά μου μόνο την Ελλάδα. Και βέβαια μπορούσαμε να κάνουμε και τούτο και εκείνο και το άλλο, αλλά η χώρα κινδύνευε.Και βλέπουμε τώρα ότι οι κίνδυνοι που επισημαίναμε ήταν πραγματικοί. Χρειαζόμασταν εκείνον τον ενάμιση χρόνο για να βγούμε από το τούνελ και τώρα μας ξαναβάζουν. Όποιος για μια στιγμή μπει στη θέση μου, θα καταλάβει. Εγώ φρόντιζα πάντα ναυπάρχουν λεφτά στα ταμεία», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.
  Ύστερα από αυτήν την…ιστορική τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. οι εναπομείναντες ομιλητές παραιτήθηκαν του αιτήματος τους και η συνεδρίαση που διήρκησε συνολικά επτά ώρες ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

  http://www.koutipandoras.gr/article/135063/zilepse-ti-doxa-toy-nikoy-xanthopoyloy-doyleya-24-ores-24oro-den-me-evlepe-spiti-moy

 2. Pingback: Ανακοινώθηκαν στη βουλή άλλες 8 ποινικές δικογραφίες ( 2 για έσχατη προδοσία) | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ / UNICS - Kyriakos Kokkinos & assoc. Law Firm

 3. Pingback: Νεο αίτημα άμεσης διερεύνησης δικογραφιών εσχάτης προδοσίας από την τακτική δικαιοσύνη « ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

 4. ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ συγκάλυψης του σκανδάλου Μεϊμαράκη από την Κωνσταντοπούλου
  Στο φως η σκανδαλώδης πληρωμή Μεϊμαράκη στους Γερμανούς, λίγο πριν τις εκλογές του 2009. 107 εκατομμύρια ευρώ τσέπωσαν σκανδαλωδώς οι Γερμανοί λίγο πριν καταγγείλουν την σύμβαση!

  Το προκαταρκτικό πόρισμα στάλθηκε με την μορφή του κατεπείγοντος στον Άρειο Πάγο λίγο πριν τις εκλογές του 2015, η δικαιοσύνη κινήθηκε ταχύτατα αλλά το μέγα σκάνδαλο έμεινε στα συρτάρια της Προέδρου της Βουλής. Τα κίνητρα, πολιτικά ή άλλα, ας τα διερευνήσει η δικαιοσύνη, εάν την επομένη των εκλογών δεν έχει νικήσει η διαπλοκή. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ιστορικό.

  Η ουσία του σκανδάλου: Ο κύριος Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έχει καν το δικαίωμα να επικαλεσθεί «λάθος ή άγνοια» διότι με εντολή του Κώστα Καραμανλή το 2007 είχε απορρίψει κάθε πιθανότητα πληρωμής λόγω αθέτησης των όρων της συμφωνίας από πλευράς Γερμανών.

  Ο κύριος Μεϊμαράκης οφείλει να εξηγήσει πως «άλλαξε γνώμη» λίγο πριν τις εκλογές και χάρισε 107 εκατομμύρια στους Γερμανούς, οι οποίοι αμέσως μετά κατήγγειλαν την σύμβαση! Τι μεσολάβησε και έκανε ο κύριος Μεϊμαράκης αυτό το «ολέθριο λάθος»; Και τόσο βιαστικά, λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή;

  Αμέσως μετά μάθαμε για το πανηγύρι της μίζας σε πολιτικά πρόσωπα, από την έρευνα της Γερμανικής δικαιοσύνης. Οι βασικοί μιζαδόροι όμως μετά την εποχή Τσοχατζόπουλου, ο Ματαντός, ο Ευσταθίου και ο διαχειριστής των λογαριασμών μίζας πολιτικών Φάνης Λυγινός, παραμένουν ελεύθεροι (!!) οι δύο εξ’ αυτών με δικαστικές αποφάσεις!

  Η σκανδαλώδης συνέχεια με τον Βενιζέλο και τα υποβρύχια, γνωστή.

  Έτσι εξηγούνται πολλά από την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και την συμπαιγνία «μαύρου μετώπου» – «κόκκινης προβιάς» που φαίνεται πως είχε αποφασιστεί από νωρίς.

  Τα κίνητρα όλων, εάν δεν τα βρει η δικαιοσύνη, θα τα γράψει η ιστορία για να ρίξει τους εθνικούς σαμποτέρ στο αιώνιο ανάθεμα.

  Το ότι Σαμαράς, Βενιζέλος, Σόιμπλε και Λαφαζαναίοι επιθυμούσαν διακαώς Grexit με Βρετανικό δίκαιο, έχει πλέον μια ακόμα εξήγηση. Όλη η μίζα της ληστείας του Ελληνικού λαού είναι στο ασφαλές καταφύγιο της Ελβετίας και άλλων παραδείσων, περιμένοντας την κατάρρευση για να έλθει ως «επενδυτικό» όρνεο. Αυτό οφείλει ο λαός να το αποτρέψει με την ψήφο του στις προσεχείς εκλογές.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s