ΨΗΦΙΣΜΑ – Μπλοκάρετε την διόγκωση του ΤΑΙΠΕΔ !

support_us_takeaction

Τίτλος: Απόσυρση άρθρου 24 παρ 2 ν/σχεδιου «Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας» για το ΤΑΙΠΕΔ

Παράδωση σε: Ελληνική Κυβέρνηση

Στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας» η κυβέρνηση ενσωματώνει το άρθρο 24, στην παρ. 2 του οποίου εντάσσεται στο ΤΑΙΠΕΔ η ΕΤΑΔ ΑΕ. Στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ανήκουν όλα τα ακίνητα του δημοσίου – συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Ακινήτων – καθώς και η περιουσία του ΕΟΤ. Στο ίδιο άρθρο 24 παρ. 1 καταργείται μεν η Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ αλλά όλο σχεδόν το παράκτιο μέτωπο Σαρωνικού έχει περιέλθει με την παράγραφο 2 στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3986/2011 του ΤΑΙΠΕΔ, όπως ισχύει σήμερα, προβλέπεται η αξιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης, των ακινήτων που περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου το αντίτιμο να δοθεί στην εξόφληση του χρέους. Τούτων δεδομένων, η ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ ακινήτων του δημοσίου ισοδυναμεί με υφαρπαγή τους από τους δανειστές χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα μας. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 24 παρ. 2.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 16, 2015

ΣΧΟΛΙΑ:

– Επανεκκίνηση της Οικονομίας με εισπρακτικά μέτρα και ενίσχυση του ταμείου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας δεν υφίσταται !

– Μετά την δημοσίευση του ψηφίσματος η κα Βαλαβάνη πρόσθεσε στο εν λόγω άρθρο μια παραπλανητική διάταξη η οποία όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί και δεν αλλάζει την βασιμότητα του αιτήματος. Κάθε άλλο μάλιστα! 

Συγκεκριμένα, η διάταξη η οποία προστέθηκε μετά την δημόσια διαβούλευση λέει ότι “Στόχος του Ταμείου που θα δημιουργηθεί μετά την απορρόφηση, είναι η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας προς όφελος και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης όπως ειδικότερα θα προβλέπεται στον ιδρυτικό του νόμο. “

ΜΟΝΟ ΠΟΥ 

1) Βάσει του καταστατικού του και το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί για την … εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ( αρθ 1.3) 

2) Χωρίς την κατάργηση του συστατικού νόμου του ΤΑΙΠΕΔ, η συμπληρωματική διάταξη του άρθρου 24, σύμφωνα με την οποία τα έσοδα που θα προκύπτουν από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας ανεκτίμητης αξίας θα αξιοποιούνται για να εκπληρώσει το κράτος τις βασικές υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες είναι ανυπόστατη (ή άκυρη) όπως και το καινούργιο Ταμείο που υποτίθεται ότι κάπως, κάποτε θα συσταθεί.

Τα βασικά σημεία: 

1. Με τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων θα πληρώνονται αποκλειστικά οι δανειστές. (άρθρο 1, παράγρ. 2)
2. Το Δημόσιο παραιτείται από τα έσοδα που προκύπτουν από την ιδιωτική περιουσία του και τα παραχωρεί στο ΤΑΙΠΕΔ. (άρθρο 2, παράγρ. 5)
3. Ότι ιδιωτικοποιείται δε μπορεί να αναμεταβιβαστεί στο Ελληνικό Δημόσιο με οποιονδήποτε τρόπο. (άρθρο 2, παράγρ. 7)
4. Μπορεί να γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση σε εμπράγματα δικαιώματα τρίτων (π.χ. ιδιωτών) αν κρίνονται αναγκαία για ένα επενδυτικό σχέδιο. Τη δαπάνη της απαλλοτρίωσης τη πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο και όχι ο επενδυτής (άρθρο 2, παράγρ. 8) κλπ κλπ
5. Τρία(3) μέλη από τα επτά(7) που αποτελούν το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, το οποίο γνωμοδοτεί για κάθε ιδιωτικοποίηση, υποδεικνύονται από τη τρόικα (άρθρο 4, παράγρ. 1)

3) Στην ανάρτηση με τίτλο “Απίστευτο! Συνεχίζεται το ξεπούλημα αλλά τώρα τα λεφτά θα τα φάμε εμείς, λέει η Βαλαβάνη” θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες και στα σχόλια κάτω από αυτήν, τις μετέπειτα αντιδράσεις. 

Ενδεικτικό παράδειγμα:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
Δελτίο Τύπου 17/3/2015

Στο Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας στις 13/3/2015 ζητούσαμε την άμεση απόσυρση του άρθρου 24 παρ. 2, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας», γιατί συγκεντρώνει στο ΤΑΙΠΕΔ πλην των εκατοντάδων δημοσίων ακινήτων τα οποία ήδη διαθέτει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΤΑΔ ΑΕ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα).

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κα Βαλαβάνη και ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κος Πιτσιόρλας, επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, προέβησαν σε δηλώσεις οι οποίες είναι νομικά και πολιτικά αβάσιμες για τους ακόλουθους λόγους :

1. Για ποιόν λόγο δεν καταργείται πρώτα το υπάρχον ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποτελεί όχημα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας; Γιατί δεν δημιουργείται με νόμο ένα ταμείο που δεν θα μεταβιβάζει κυριότητα όσον αφορά στη δημόσια περιουσία του κράτους και θα προχωρά σε βραχύβιες μορφές αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του, αποδίδοντας τα έσοδα σε κοινωνικές ανάγκες; Γιατί να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ πρωθύστερα τα δημόσια ακίνητα;

2. Στο δίκαιο και στην πολιτική δεν επενδύουμε στις υπαρκτές, πιθανόν καλές, προθέσεις αλλά σε θεσμικές εγγυήσεις. Τίποτε δεν διασφαλίζει ότι όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα «αξιοποιηθούν» με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που εφαρμόζει το ΤΑΙΠΕΔ και τον οποίο έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει. Τι μας διαβεβαιώνει, σε συνθήκες αφόρητης πίεσης από τους δανειστές, και την τρόικα και ασφυξίας των δημοσίων εσόδων ότι δεν θα υποχρεωθούμε να πουλήσουμε όλα τα παραπάνω στα «κοράκια» που περιμένουν; Υπενθυμίζουμε : ό,τι μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ κατά το άρθρο 2 παρ. 7 του ν. 3986/2011 δεν μπορεί να αναμεταβιβασθεί ποτέ στο Δημόσιο ! Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό;

3. Ο κ. Πιτσιόρλας ήδη δήλωσε – όσον αφορά αυτό το νέο ταμείο – ότι «δεν θα είναι τα πάντα προς πώληση», δηλαδή ότι θα είναι απολύτως ανοιχτό σε λογικές μεταβίβασης/εκποίησης. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να λυθεί το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ «στην τούρλα του Σαββάτου» με τροπολογίες σε νομοσχέδια άσχετου περιεχομένου. Όποιος πιστεύει ότι τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι καταργούνται με τροπολογίες ίσως αγνοεί τις δεσμεύσεις της χώρας από τις οποίες δεν μπορούμε να απεμπλακούμε επικοινωνιακά.

Η σύγκρουση κατά της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας θα είναι μεγάλη.

Όσοι/ες αγωνιστήκαμε αυτά τα χρόνια και, «κρατώντας καθυστέρηση», έχουμε διασφαλίσει τη δημόσια περιουσία θέλουμε ο αγώνας να συνεχιστεί με καθαρά χαρτιά. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο 24 παρ. 2.

7 comments on “ΨΗΦΙΣΜΑ – Μπλοκάρετε την διόγκωση του ΤΑΙΠΕΔ !

  1. Το πρώτο κοινοβουλευτικό αντάρτικο στην κυβέρνηση: Η απορρόφηση της ΕΤΑΔ

    Μάρτιος 19, 2015

    Την απόσυρση της διάταξης με την οποία απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ζήτησαν από την αναπλ. Υπ. Οικονομικών Νάντια Βαλαμβάνη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι θα την καταψηφίσουν.

    Η ένσταση τους είναι ότι με αυτό τον τρόπο θα μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.

    Η κα Βαλαμβάνη δήλωσε πως θα μεταφέρει στην ηγεσία του υπουργείου το αίτημα των βουλευτών.

    http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/oikonomia/item/225522-to-proto-koinobouleitiko-antartiko-stin-kibernisi-i-aporrofisi-tis-etad

  2. Επιστολή προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
    19/3/2015

    Προς
    τους βουλευτές/ βουλεύτριες
    Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

    Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ σας καλεί να συνηγορήσετε στην απόσυρση του άρθρου 24 παρ. 1β, 2 και 3 το οποίο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας».

    Σύμφωνα με τα δύο σχετικά δελτία τύπου της Πρωτοβουλίας το μείζον θέμα του ΤΑΙΠΕΔ, που απασχόλησε από το 2011 τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα κινήματα κατά της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας και τις τοπικές κοινωνίες, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με την προχειρότητα δύο παραγράφων σε νομοσχέδιο με άλλο περιεχόμενο.

    Η απορρόφηση της ΕΤΑΔ ΑΕ από το ΤΑΙΠΕΔ είναι καταστροφική γιατί μεταφέρει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων της Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου όλα τα ακίνητα του δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Ακινήτων) καθώς και την περιουσία του ΕΟΤ.

    Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3986/2011, ένα σκληρό νομοθέτημα που δεν επιδέχεται αμφισημίες, «το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου» (άρθρο 1 παρ. 2). Το πολύ αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο του νόμου περιβάλλεται από δεκάδες άλλες διατάξεις, που διέπουν την είσοδο των περιουσιακών στοιχείων στο ΤΑΙΠΕΔ και τη διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους. Οτιδήποτε μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ δεν εξέρχεται, παρά μόνο ιδιωτικοποιημένο ή εκκαθαρισμένο.

    Με την παράγραφο 1β παρέχεται εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας για μεταβίβαση σε άγνωστο, προς το παρόν, αποδέκτη, της περιουσίας της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ χωρίς συζήτηση στη Βουλή.

    Εξάλλου, η παρ. 3 που προστέθηκε μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις εκφράζει πιθανόν καλή πρόθεση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνιστά θεσμική εγγύηση. Είναι προφανές ότι το ΤΑΙΠΕΔ, μνημονιακή δέσμευση που περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν καταργείται ούτε μετασχηματίζεται με ευχολόγια/προσθήκες σε άσχετα νομοσχέδια. Η σύγκρουση με τους δανειστές για να διασφαλίσουμε/αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία θα είναι μεγάλη. Όσοι/ες αγωνιστήκαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τα 4 αυτά χρόνια και, «κρατώντας καθυστέρηση», έχουμε διασφαλίσει τη δημόσια περιουσία θέλουμε ο αγώνας να συνεχιστεί με καθαρά χαρτιά.

    Γι’ αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο 24 και το θέμα να συζητηθεί συνολικά στα πλαίσια του νόμου για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ που έχει ήδη εξαγγελθεί ότι ετοιμάζεται.

    http://enosy.blogspot.gr/2015/03/blog-post_48.html

    • Υπάρχουν και άλλα πολλά ….

      Ενδεικτικά

      Α. Μαραγκοπούλου.Πρόεδρος ΙΜΔΑ

      Κυβέρνηση ΑΕ
      Η μεταβίβαση σε μια Ανώνυμη Εταιρεία της κυριότητας όλων των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, στην οποία ανώνυμη εταιρεία δίνεται και το δικαίωμα γενικού ξεπουλήματός τους κατά την κρίση της, αποτελεί τερατώδη μετάθεση κυβερνητικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων σε αυτό το θεσμικό κατασκεύασμα

      Ο αντιπρόεδρος του ΙΜΔΑ και πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης : ο νόμος για την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι μόνο αντισυνταγματικός αλλά και επικίνδυνος. Το θέμα, σημείωσε, συνδέεται με την εθνική ασφάλεια και ανεξαρτησία.

      Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Το Ποντίκι» Βάλια Μπαζού,: εκτός από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, η χώρα χάνει, ουσιαστικά, το δικαίωμα του πολεοδομικού της σχεδιασμού. Επιπλέον, το ζήτημα της εκποίησης δημόσιας περιουσίας είναι πιο επικίνδυνο από τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς τα μέτρα αλλάζουν με μια τροπολογία, η δημόσια περιουσία (γη, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, σιδηροδρομικό δίκτυο, αυτοκινητόδρομοι, ακτές, λιμάνια, αεροδρόμια) αν ξεπουληθεί δεν θα επανέλθει με κανένα τρόπο.

      Το 1,5% κατευθείαν σε συμβούλους! Γ. Κασιμάτης, συνταγματολόγος, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών: Εγκληματικό οργανισμό, που έχει συσταθεί κατά παράβαση του Συντάγματος, του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

      Γ. Χριστοφορίδης: το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί το μέσον για τη κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και του κράτους.

    • ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !

      Αυτή πια είναι προδοσία της χώρας

  3. Την απόσυρση του άρθρου 24 του Σχεδίου Νόμου για τις «100 δόσεις» ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας.

    Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο Βουλευτής «Η απορρόφηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. (που κατέχει τεράστιας αξίας και σημασίας δημόσια περιουσία) από το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.
    Η προσθήκη που έχει γίνει, και προαναγγέλλει την ίδρυση Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας του οποίου τα έσοδα θα κατευθύνονται στην κοινωνική πολιτική, είναι καταρχήν θετική όμως εφόσον δεν καταργούνται διατάξεις ή το σ/ν για το ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι να ιδρυθεί το νέο Ταμείο δε μπορεί η Δημόσια Περιουσία να είναι στο αποικιοκρατικό ΤΑΙΠΕΔ».

    http://www.badiera.gr/?p=38078

  4. Pingback: Αντιθετος ο Κοδελας στις εξελιξεις με το ΤΑΙΠΕΔ.Καμμια εμπορευματοποιηση της δημοσιας περιουσιας. | Οικολογική Εναλλακτική Πρωτοβουλία Ερ

  5. Η λίστα της “Bild” για την προίκα του νέου ΤΑΙΠΕΔ

    Τρι 21 Ιουλίου 2015 16:00

    Με τίτλο «Η μεγάλη λίστα των ελληνικών πωλήσεων» η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα, παρουσιάζει έναν κατάλογο με χιλιάδες περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου, που όπως αναφέρει, θα αποτελέσουν την προίκα του νέου ΤΑΙΠΕΔ, ο κουμπαράς του οποίου όπως συμφωνήθηκε με τους δανειστές μπορεί να φθάσει ως τα 50 δις ευρώ.
    Μάλιστα η λίστα της Bild δημοσιεύεται την ίδια ημέρα που το Spiegel που γράφει ότι «οι Έλληνες πωλούν τα νησιά τους για να βρουν λεφτά».
    Στον μακρύ κατάλογο της Bild περιλαμβάνονται από μαρίνες και λιμάνια μέχρι το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, χιλιάδες κτήρια και δεκάδες χιλιάδες αγροτεμάχια του Δημοσίου, παραλίες φιλέτα, αεροδρόμια και ιαματικές πηγές που όπως αναφέρει η εφημερίδα «θα μπορούσαν να ξεχρεώσουν τους Γερμανούς φορολογούμενους» για την βοήθεια τους προς την Ελλάδα.
    Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, στην προίκα του νέου ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
    -Μαρίνες, πχ. της Επιδαύρου ή της Ύδρας
    -Λιμάνια, π.χ. ΟΛΠ και ΟΛΘ (€600 εκ.)
    -Παραλίες, πχ. Ερμιόνης στην Αργολίδα
    -14 περιφερειακά αεροδρόμια, πχ. Ρόδου, Κέρκυρας, Κω (€1,3 εκ. ευρώ)
    -Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και αθλητικά κέντρα, πχ. ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου
    -2 κυβερνητικά αεροσκάφη Airbus (€10 εκ.)
    -2.500 κτήρια του Υπ. Πολιτισμού και του ΟΣΕ
    -Κτήρια του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό, πχ. στις ΗΠΑ
    -Πάνω απο 77.000 στρέμματα δημόσιας γης
    -Ιαματικές πηγές
    -Η πρώην αμερικανική βάση στο Ηράκλειο Κρήτης
    Από τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που κατέγραψε η Bild, οι συντάκτες της εφημερίδας εκτιμούν ότι μπορούν να βρεθούν άμεσα 1,3 δις ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά αν όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προστεθούν περίπου 6.000 νησιά τα οποία θα μπορούσε να διαθέσει προς πώληση η Ελλάδα.
    Πηγή: antenna.gr

    http://www.fthis.gr/article/417583/i-lista-tis-bild-gia-tin-proika-toy-neoy-taiped

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.