ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΤΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

fek7-1

ΦΕΚ A 41/2015:

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος.

2. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη μεταφορά ταμειακών δι− αθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α ́ και β ́ βαθμού προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:

Άρθρο Πρώτο

Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το ισχύον «Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης» που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α ́ και β ́ βαθμού, υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Εξαιρούνται επίσης οι Δημόσιες Επιχειρήσεις κατά την έννοια της παραγράφου 5, οι Δημόσιοι Οργανισμοί κατά την έννοια της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του Ν.3429/2005 (Α ́ 314) καθώς και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό.

Επί των κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα ή θα κατατεθούν στους ανωτέρω λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος εφαρμόζονται οι διατάξεις της περίπτωσης ζ’ της παραγράφου 11 του άρθρου 15 του Ν. 2469/1997 (Α’ 38), όπως ισχύουν.

Άρθρο Δεύτερο

Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετι− κά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από 17.3.2015.

Αθήνα, 20 Απριλίου 2015 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ Π. ΤΣΙΠΡΑΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ − ΝΙΚΟΛΑΟΣ − ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ,
ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ,
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ, ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΟΛΓΑ− ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΔΑΣ, ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

http://www.et.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ:

 Άρχισαν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου: ΕΒΖ και ληξιπρόθεσμες οφειλές (27 Μαρτίου 2015 ) 

Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και εθνική & λαϊκή κυριαρχία (Του Αλέξη Π. Μητρόπουλου)

 ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 07.10.2009 – 11.10.2013 [Κατάλογος]

Τράπεζα της Ελλάδας : H πιο γνωστή άγνωστη Τράπεζα

1. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – Ανεξέλεγκτη και μυστική

2. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – Έρμαιο κερδοσκόπων ;

3. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ -Που πήγε ο ελληνικός χρυσός ;

4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – Συνυπεύθυνη της κρίσης ;

Advertisements

6 comments on “ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΤΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

 1. Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

  Η κυβέρνηση αποκτά δικτατορικές εξουσίες με ΠΝΠ.

  Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ, 41/20-4-2015) η κυβέρνηση βάζει χέρι στα τραμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή Ασφαλιστικών Φορέων, ΝΠΔΔ (νοσοκομεία, επαγελματικοί φορείς, κοκ) και ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού. Κι όλα αυτά για να πληρωθεί το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι δανειστές.
  Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ΠΝΠ, είναι ότι νομοθετεί αυθαίρετα “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας,” όπως αναφέρει συγκεκριμένα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η κυβέρνηση νομοθετεί κατά παρέκκλιση κάθε πρόβλεψης του Συντάγματος και κάθε άλλης δικαιακής αρχής ή πρακτικής.

  Η διάταξη αυτή του ΠΝΠ δεν είναι μόνο πρωτοφανής στα νομικά χρονικά, αλλά μας παραπέμπει ευθέως στους παλιούς αναγκαστικούς νόμους του εμφυλίου και τα βασιλικά διατάγματα που έδιναν δικτατορικές εξουσίες στις κυβερνήσεις “κατά παρέκκλιση” του Συντάγματος και παντός άλλου νόμου ή διαδικασίας.
  Εκεί καταντήσαμε. Η κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστεράς” και των τζούφιων πατριωτών τύπου Καμμένου, υιοθετεί πρακτικές νομοθέτησης των δικτατορικών και εμφυλιακών καταστάσεων.

  Όποιος υπέγραψε αυτό το ΠΝΠ πέρασε οριστικά στο πάνθεον των δοσιλόγων και των εθνοπροδοτών αυτής της χώρας, δίπλα στους Τσολάκογλου, τους Παπαδόπουλους, τους Παπανδρέου, τους Σαμαροβενιζέλους, κοκ. Και οφείλουν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις εσχάτης προδοσίας.

  http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_21.html#more

 2. ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ

  Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τη δεύτερη σε διάστημα ενός μηνός κι ενώ ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε αυτή την πρακτική, η κυβέρνηση παίρνει τα αποθεματικά των δημόσιων φορέων για να καλύψει τις υποχρεώσεις της και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Την Πράξη υπογράφει ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα αυτά εκτιμώνται σε 2,5 δισ. ευρώ.

  Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το ισχύονξ «Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης» που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας. Από την υποχρέωση εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».
  Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται Δημόσιοι Οργανισμοί και Φορείς κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει αναδρομική ισχύ από τις 17 Μαρτίου.

  Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση παίρνει τα αποθεματικά των φορέων για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις

  Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «δεν αποτελεί ορθολογική διαχείριση, το υπουργείο Οικονομικών να δανείζεται για λογαριασμό της γενικής κυβέρνησης, όταν την ίδια στιγμή, οι φορείς της γενικής κυβέρνησης διατηρούν αδρανείς λογαριασμούς στις εμπορικές τράπεζες».

  Τη θέση αυτή τη διατύπωσε με αφορμή ερώτηση που του είχε απευθύνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με την μεταφορά των αποθεματικών της Περιφέρειας Αττικής σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος.

  Στο απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, που διαβιβάστηκε στη Βουλή με ημερομηνία 15 Απριλίου, ο κ. Μάρδας σπεύδει να παρατηρήσει ότι η ορθολογική διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων και του χρέους αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο υπουργείο Οικονομικών από τη δεκαετία του 1990, όταν δημιουργήθηκε η υπηρεσία θησαυροφυλακίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ο λογαριασμός θησαυροφυλακίου στην ΤτΕ. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, οι λειτουργίες που ασκούνται μέσω αυτού του λογαριασμού και το περιορισμένο εύρος κάλυψής του απέχουν πολύ από αντίστοιχες άλλων χωρών, γεγονός που σημαίνει, ουσιαστικά, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ενιαίος λογαριασμός θησαυροφυλακίου.

  «Το ζήτημα που τίθεται είναι ότι δεν αποτελεί ορθολογική διαχείριση, το υπουργείο Οικονομικών να δανείζεται για λογαριασμό της γενικής κυβέρνησης, όταν την ίδια στιγμή, οι φορείς της γενικής κυβέρνησης διατηρούν αδρανείς λογαριασμούς στις εμπορικές τράπεζες. Ουσιαστικά, η γενική κυβέρνηση δανείζεται τα διαθέσιμα που η ίδια διατηρεί στο τραπεζικό σύστημα, καταβάλλοντας γι’ αυτό τόκους» υπογραμμίζει ο κ. Μάρδας.

  Εξάλλου, όπως αναφέρει, «τελευταία, το θέμα αυτό απέκτησε ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία βρέθηκε η χώρα και αποτελεί μέρος των αλλαγών που ξεκίνησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της δημοσιονομικής διαχείρισης. Προς την κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης (ν. 4320/2015), σύμφωνα με την οποία τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα ΝΠΔΔ και ασφαλιστικούς φορείς στην ΤτΕ σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης, δύνανται να επενδύονται σε συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου με σύμφωνα επαναπώλησης/επαναγοράς».

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113506845

 3. ΣΥ.ΡΙΖ.Α, 11 Ιουνίου 2013 : “Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. ”

 4. Η ΒΟΥΛΗ ΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΝΠ ( όπως κάνει πάντα δηλαδή …. )

  ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
  ΙΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΖ΄
  Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

  ……

  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κηρύσσεται περαιωμένη η ψηφοφορία και παρακαλώ τους κύριους ψηφολέκτες να προβούν στην καταμέτρηση των ψήφων και την εξαγωγή του αποτελέσματος.
  (ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ)

  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ)

  ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω το αποτέλεσμα της διεξαχθείσης ονομαστικής ψηφοφορίας.

  Εψήφισαν συνολικά 260 Βουλευτές.
  Επί της αρχής του νομοσχεδίου:
  «ΝΑΙ» εψήφισαν 156 Βουλευτές.
  «ΟΧΙ» εψήφισαν 104 Βουλευτές.
  «ΠΑΡΩΝ» ουδείς.

  Συνεπώς το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία.

  Επί του άρθρου 1:
  «ΝΑΙ» εψήφισαν 156 Βουλευτές.
  «ΟΧΙ» εψήφισαν 104 Βουλευτές.
  «ΠΑΡΩΝ» ουδείς.
  Συνεπώς το άρθρο 1 έγινε δεκτό ως έχει κατά πλειοψηφία.

  Εισερχόμαστε στην ψήφιση του ακροτελεύτιου άρθρου του νομοσχεδίου.
  Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το ακροτελεύτιο άρθρο;
  ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.
  ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά πλειοψηφία.
  ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Το ακροτελεύτιο άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

  Συνεπώς, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος» (Α΄ 41)» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων.

  Κύριοι συνάδελφοι, δέχεστε στο σημείο αυτό να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο και στο σύνολό του;
  ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
  ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το νομοσχέδιο και στο σύνολο;
  ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.
  ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά πλειοψηφία.
  ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό και στο σύνολο κατά πλειοψηφία.

  Συνεπώς, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος» (Α΄ 41)» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία σε μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου και έχει ως εξής:
  (Να καταχωρισθεί το κείμενο του νομοσχεδίου)

  ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριοι συνάδελφοι, δέχεστε στο σημείο αυτό να λύσουμε τη συνεδρίαση;

  ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
  Με τη συναίνεση του Σώματος και ώρα 23:47΄ λύεται η συνεδρίαση για τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/syne20150424.doc

 5. 104 εκατομμύρια των Μετοχικών Ταμείων πήγαν στην Τράπεζα της Ελλάδος λέει η ΝΔ

  29.04.2015 | 19:12

  Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας,σε δήλωσή του για τα διαθέσιμα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστήριξε ότι 104 εκατομμύρια ήδη έχουν

  μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

  Σύμφωνα με τον κ.Τασούλα:

  Πριν ακριβώς μια εβδομάδα, σε ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε μέλη της Επιτροπής πως τα διαθέσιμα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, που σημειωτέον προέρχονται κυρίως από κρατήσεις στους μισθούς των στελεχών, δεν πρόκειται να περιληφθούν στα ποσά που θα δανείσουν αναγκαστικά το Δημόσιο σε εφαρμογή της γνωστής κυβερνητικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
  Σημερινές αξιόπιστες πληροφορίες μας λένε πως ήδη 104 εκατ. ευρώ προερχόμενα από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας όδευσαν προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

  Αν αυτό αληθεύει, τότε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είχε δεσμευθεί πως θα αποκαθιστούσε άμεσα τις μισθολογικές διαφορές των στελεχών του στρατεύματος, όχι μόνο δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, αλλά θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη ρευστότητα των Μετοχικών Ταμείων, που με τις περιορισμένες παροχές τους στηρίζουν τις συντάξεις των αποστράτων αξιωματικών.
  Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καλείται να ενημερώσει τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αν η κυβέρνηση αφαίρεσε από τα Ταμεία τους τις κρατήσεις τους για να καλύψει τα κενά που η ίδια δημιουργεί στα κρατικά Ταμεία με την άρνησή της να υλοποιήσει τη συμφωνία που υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου με τους εταίρους και δανειστές μας.

  http://www.onalert.gr/stories/104-ekatommyria-ton-metoxikon-tameion-pigan-stin-trapeza-tis-ellados/42175

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.