Ειδομένη: Μηνύσεις Κατοίκων, Αστυνομικών και Δημάρχου Παιονίας για την κατάσταση στην περιοχή

91689BEC9519ADC596511ED10461BC56

1) Μήνυση κατά Τόσκα από τους κατοίκους της Ειδομένης

11 Μαΐου 2016

Μήνυση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα κατέθεσαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Ειδόμένης, κατηγορώντας τον ότι “δεν λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει και έχει επιτρέψει να γίνει η περιοχή ξέφραγο αμπέλι που ο καθένας κάνει ότι του αρέσει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην μηνυτήρια αναφορά. 

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης να διενεργήσει “διεξοδική έρευνα για τον ως άνω μηνυόμενο (σ.σ εννοούν τον Νίκο Τόσκα)για τα αναλυτικώς παρακάτω από αυτόν διαπραχθέντα αδικήματα τα οποία μας ταλανίζουν καθημερινά και μας έχουν εξοντώσει ως κοινωνία, ως επαγγελματίες και ως ανθρώπους”. Στη μήνυση αναφέρεται επίσης ότι “υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής παρουσίας κρατικής αρχής στο χώρο του καταυλισμού” και ότι “στον οικισμό μας καθημερινά προκαλούνται φθορές και βανδαλισμοί στα σπίτια του χωριού αλλά και στις δημόσιες υποδομές αφού οι μετανάστες και οι πρόσφυγες χωρίς κανέναν έλεγχο εισέρχονται στα σπίτια μας και τα καταστρέφουν, είναι δε χαρακτηριστικό ότι κατέβασαν ακόμα και την ελληνική σημαία και την έκαψαν και κατέστρεψαν την πλατεία του χωριού”.

Στη μήνυση που υπογράφουν έξι κάτοικοι ανάμεσα τους και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κυρία Ξανθίππη Σουπλή, ζητούν να ασκηθεί δίωξη κατά του Νίκου Τόσκα και προτείνουν ως μάρτυρες τον πρόεδρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα κ. Χρήστο Χρήστου, τον δήμαρχο Παονίας κ. Χρήστο Γκουντενούδη και τον διευθυντή του κέντρου υγείας Πολυκάστρου κ. Γιώργο Περπερίδη. 

Η κυρία Σουπλή μιλώντας στο protothema.gr τόνισε πως “αυτή η κίνηση αποτελεί τη μοναδική μας ελπίδα για σωτηρία. Πρέπει επιτέλους το κράτος να σκύψει πάνω από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κάτοικοι της συγκερκιμένης περιοχής. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και καθημερινά δοκιμάζονται τα όρια αντοχής μας. Ζητάμε ουσιαστική παρέμβαση και βοήθεια”.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της μήνυσης κατά του Ν. Τόσκα  ΕΔΩ)

2) Μήνυση των αστυνομικών για την έλλειψη μέτρων υγιεινής στην Ειδομένη

15 Απρ 2016

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την έλλειψη μέτρων υγιεινής στην Ειδομένη, κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Τονίζεται μεταξύ άλλων ότι εκτίθεται η ζωή των αστυνομικών που βρίσκονται στην Ειδομένη σε κίνδυνο, λόγω της… έλλειψης υγειονομικής περίθαλψης στον καταυλισμό καθώς κανείς από τους πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχει περάσει από υγειονομικό έλεγχο.

Στο περιεχόμενο της μήνυσης που κατατέθηκε αναφέρεται ότι  σχεδόν στο σύνολό τους, οι ιατρικοί φορείς της χώρας προειδοποιούν διαρκώς για τον κίνδυνο εκδήλωσης επιδημιών, λόγω των ασφυκτικών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ειδομένη. Τουναντίον, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες δεν φαίνεται να ευαισθητοποιούνται στις εκκλήσεις μας για απόλυτη τήρηση του Π.Δ. 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» ως μέσο θωράκισης της υγείας των συναδέλφων που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα, οι προϊστάμενες Υπηρεσίες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να λαμβάνουν κάθε αναγκαίο µέτρο, για την αποτροπή ή την ελαχιστοποίηση των κινδύνων στην υγεία του αστυνομικού προσωπικού, όπως ο ιατρικός έλεγχος, η χορήγηση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισµού, καθώς και η συντήρηση και απολύμανση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των οχηµάτων των Υπηρεσιών.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την έλλειψη μέτρων υγιεινής στην Ειδομένη, κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Τονίζεται μεταξύ άλλων ότι εκτίθεται η ζωή των αστυνομικών που βρίσκονται στην Ειδομένη σε κίνδυνο, λόγω της έλλειψης υγειονομικής περίθαλψης στον καταυλισμό καθώς κανείς από τους πρόσφυγες και μεταναστές δεν έχει περάσει από υγειονομικό έλεγχο.   

Αναλυτικά το περιεχόμενο της μήνυσης που κατατέθηκε

Σχεδόν στο σύνολό τους, οι ιατρικοί φορείς της χώρας προειδοποιούν διαρκώς για τον κίνδυνο εκδήλωσης επιδημιών, λόγω των ασφυκτικών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ειδομένη. Τουναντίον, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες δεν φαίνεται να ευαισθητοποιούνται στις εκκλήσεις μας για απόλυτη τήρηση του Π.Δ. 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» ως μέσο θωράκισης της υγείας των συναδέλφων που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα, οι προϊστάμενες Υπηρεσίες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να λαμβάνουν κάθε αναγκαίο µέτρο, για την αποτροπή ή την ελαχιστοποίηση των κινδύνων στην υγεία του αστυνομικού προσωπικού, όπως ο ιατρικός έλεγχος, η χορήγηση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισµού, καθώς και η συντήρηση και απολύμανση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των οχηµάτων των Υπηρεσιών.

Μέχρι σήμερα, όλοι οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες που παραμένουν στην Ειδομένη δεν υπόκεινται σε κανέναν υγειονομικό έλεγχο. Επιπλέον οι κακές συνθήκες διαβίωσης, στέγης, διατροφής και κυρίως ατομικής υγιεινής είναι όχι απλώς ελλιπείς και προβληματικές αλλά τριτοκοσμικές. Η εξάπλωση νοσημάτων, όπως αυτό της ψώρας ή της φυματίωσης, αλλά και άλλων νοσημάτων που μεταδίδονται με σταγονίδια ή αερογενώς λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και του συνωστισμού που υπάρχει, είναι θέμα ελαχίστου χρόνου. Σε αυτό το «μέτωπο» οι συνάδελφοι των ΔΑΕΘ και Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης μεταβαίνουν σε καθημερινή βάση χωρίς προηγουμένως η Υπηρεσία να τους έχει θωρακίσει με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, ήτοι δεν έχει προηγηθεί η χορήγηση ιατρικών μασκών προσώπου και γαντιών, αντισηπτικών υγρών, ο εμβολιασμός τους, καθώς και η συντήρηση και απολύμανση των υπηρεσιακών οχημάτων.

Εκτίθενται λοιπόν σε ένα νοσηρό περιβάλλον όπου επικρατούν λοιμώξεις του αναπνευστικού, του γαστρεντερικού, δερματολογικές παθήσεις και μεταδοτικά νοσήματα, θέτοντας καθημερινά επί οκταώρου βάσεως τη ζωή τους σε κίνδυνο επειδή οι υπεύθυνοι δεν προβαίνουν στο στοιχειώδες προαπαιτούμενο που είναι ο εμβολιασμός τους. Ασφαλώς εξίσου εκτεθειμένες σε μεταδοτικά νοσήματα είναι οι οικογένειες των αστυνομικών που είναι το εγγύτερο περιβάλλον τους και πρώτος αποδέκτης σε περίπτωση μόλυνσής τους. Οι παραλείψεις των υπευθύνων στα μέτρα υγιεινής και στον ιατρικό έλεγχο των μελών μας δεν μπορούν να διαιωνίζονται.

Για τους λόγους αυτούς, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κατέθεσε σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα ποινικά αδικήματα της έκθεσης (306 ΠΚ), της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τελούμενης διά παραλείψεως (309 ΠΚ) και της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ) ζητώντας να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για τις ανωτέρω παραβάσεις και να αποδοθούν οι κατά νόμον ευθύνες.

Για κάθε εξέλιξη επί του θέματος θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωσή μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

 

3) Μήνυση του δημάρχου Παιονίας για τα προβλήματα στην Ειδομένη

6 Απρ 2016

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παρακώλυση των συγκοινωνιών, την διατάραξη κοινής ειρήνης αλλά και σωρεία άλλων αδικημάτων κατέθεσε στην εισαγγελία Κιλκίς ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, μετά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε Ειδομένη και Πολύκαστρο. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά, τους τελευταίους 20 μήνες ο δήμος είναι επιφορτισμένος με την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος λόγω των αυξημένων ροών και βρίσκεται αντιμέτωπος με «αυξανόμενα και άκρως ανησυχητικά γεγονότα που οδηγούν στην εκτράχυνση της προσφυγικής κρίσης».

Ο δήμος ισχυρίζεται ότι η δημιουργία καταυλισμού στο πρατήριο καυσίμων στο ύψος Πολυκάστρου δεν είναι σύννομο ενώ τονίζεται ότι η κατάληψη του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης-Ευζώνων προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Μάλιστα, τονίζεται ότι ο δήμος απευθύνθηκε και εγγράφως τόσο στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα όσο και στην αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, επισημαίνοντας την «αδιανόητη και πρωτοφανή αδράνεια των αστυνομικών οργάνων αναφορικά με την αδιαμφισβήτητη παρακώλυση συγκοινωνιών». 

Η ίδια μηνυτήρια αναφορά σημειώνει ότι η παρεμπόδιση αυτή είναι υποκινούμενη από «αλληλέγγυους ακτιβιστές, άγνωστης προελεύσεως» ή από άτομα που δηλώνουν ότι είναι μέλη ΜΚΟ. 

Πλήττονται οι αγρότες 

Εν συνεχεία, ο δήμος αναφέρει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλήττει βάναυσα τους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ως παράδειγμα παρατίθεται ο αγροτικός πληθυσμός των συνολικά 70 κατοίκων του οικισμού της Νέας Καβάλας στον οποίο, τονίζεται στην αναφορά, «δημιουργήθηκε αυθαίρετα, μυστικοπαθώς και δίχως την οποιαδήποτε σχετική κοινοποίηση στον Δήμο Παιονίας, από την ελληνική κυβέρνηση, κέντρο φιλοξενίας προσφύγων».

Έξαρση εγκληματικών συμπεριφορών 

Έξαρση παρουσιάζουν το τελευταίο δίμηνο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, και οι εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος των δημοτών, με πρόσφατο περιστατικό την εισβολή, σε χώρο στην Ειδομένη όπου φυλάσσονταν τρόφιμα και ρούχα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τις κλοπές κυρίως οικόσιτων ζώων.

Τίθεται ζήτημα δημόσιας Υγείας 

Εν κατακλείδι, η αγωγή εγείρει ζήτημα δημόσιας υγείας για όλους όσους βρίσκονται στην περιοχή. «Οι συνθήκες υγιεινής, καθαριότητας και διαβίωσης των προσφύγων είναι τραγικές και απαράδεκτες και η απουσία οργάνωσης και υγιειονομικής επιτήρησης, είναι εμφανέστατες» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Advertisements

12 comments on “Ειδομένη: Μηνύσεις Κατοίκων, Αστυνομικών και Δημάρχου Παιονίας για την κατάσταση στην περιοχή

 1. Η μήνυση του δημάρχου Παιονίας

  « Κύριε Εισαγγελέα,
  Περί τους είκοσι συνεχείς μήνες, ο ακριτικός Δήμος Παιονίας είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, όντας αποδέκτης υπέρμετρα αυξημένων προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών. Μάλιστα, παρά τα καίρια προβλήματα που εξαρχής αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και τα οποία πρωτίστως απορρέουν από την ουσιώδη αδράνεια και κωλισυεργία της ελληνικής κυβέρνησης και συνακόλουθα, από την έλλειψη συνεργασίας και έγκυρης ενημέρωσής μας από μέρους των αρμόδιων φορέων, ο Δήμος Παιονίας στο σύνολό του καταβάλλει κάθε μέγιστη δυνατή και εύλογη προσπάθεια, προκειμένου να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί η κρίση που πλήττει τον ίδιο και την ελληνική επικράτεια εν γένει και να διασφαλιστούν τα θεμελιώδη συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των δημοτών του.

  Ειδικότερα, κατά το προαναφερθέν διάστημα και μέχρι σήμερα, ο Δήμος Παιονίας, με την αμέριστη και αδιάσπαστη στήριξη και αλληλεγγύη των επιμέρους αρμοδίων υπηρεσιών του και φυσικά των δημοτών του που δρουν εθελοντικά και με αίσθημα συμπόνοιας απέναντι στους συνανθρώπους τους, επιχειρεί αδιαλείπτως και ποικιλοτρόπως να στηρίξει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

  Ωστόσο, ιδίως τους τελευταίους τρεις μήνες, σημειώνονται και δυστυχώς λαμβάνουν χώρα κατ’εξακολούθηση ολοένα αυξανόμενα και άκρως ανησυχητικά γεγονότα-πραγματικά περιστατικά που οδηγούν στην εκτράχυνση της προσφυγικής κρίσης στο Δήμο Παιονίας, στη δημιουργία και την ύπαρξη ανεξέλεγκτων κρουσμάτων παράβασης κανόνων του ελληνικού δικαίου, καθιστώντας κατά κύριο λόγο το σύνολο των δημοτών και κατ’επέκταση τον οικείο Δήμο έρμαια δυσμενών και επικίνδυνων καταστάσεων που μόνο εγκληματικές, παράνομες και αντισυνταγματικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

  Στο σημείο αυτό, πρέπει να υπογραμμισθεί ότι ο Δήμος Παιονίας έχει, πολλάκις και επανειλημμένως, απευθυνθεί στην ελληνική κυβέρνηση και έχει υποβάλλει τις προτάσεις του με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο, προκειμένου να καταστεί αποδέκτης της αρμόζουσας και αναμενόμενης ανταπόκρισης και βοήθειας, δίχως όμως να λάβει τελικά την απαιτούμενη και άκρως αναγκαία κρατική προσοχή και συνδρομή. Επιπρόσθετα, οι υπαρκτοί κίνδυνοι αλλά και αυτοί που ελλοχεύουν συνεπάγονται ανεξέλεγκτες καταστάσεις και ως εκ τούτου ο Δήμος Παιονίας καθίσταται αδύνατο να τούς αποκρούσει αυτοδύναμα.

  Συμπερασματικά και ενόψει όλων όσων διαδραματίζονται και περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω, η δικαιοσύνη αποτελεί την υπέρτατη προσδοκία και ελπίδα μας και ως εκ τούτου, όλοι είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη δική Σας κατεπείγουσα αρωγή και θετική παρέμβαση θα υπερισχύσουν η ευθυδικία και η ευνομία και θα αποκατασταθεί αμεσότατα και σύννομα η προβληματική και επισφαλής κατάσταση που μάς έχει εγκλωβίσει.

  Ι. ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

  Α. Τους τελευταίους μήνες, εντός του χώρου όπου στεγάζεται το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ και δη λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το Πολύκαστρο στήθηκε αρχικά πρόχειρος καταυλισμός προσφύγων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ο οποίος εκ τοις πράγμασι έχει καταστεί σε υπεράριθμο, μόνιμο προσφυγικό καταυλισμό παράνομα και αυθαίρετα. Όπως έχει ήδη πολλάκις επισημανθεί στο αρμόδιο Υπουργείο από το Δήμο Παιονίας, η δημιουργία τέτοιου χώρου δεν είναι σύννομη σε απόσταση μικρότερη των τριάντα (30) χιλιομέτρων από τα σύνορα και κατ’ επέκταση απαγορεύεται και από τον Ν. 2160/1993 για τα τουριστικά καταλύματα.

  Επιπλέον, ο προαναφερθείς καταυλισμός βρίσκεται πλησίον του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ και καθημερινά μεγάλος αριθμός προσφύγων, ενήλικων και μη, διασχίζουν κάθετα αυτόν δίχως τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και διακινδύνευσης της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας τόσο των προσφύγων όσο και των οδηγών των διερχόμενων οχημάτων, καθώς η αστυνόμευση δεν είναι επαρκής και δε δύναται να καλύψει όλο το πεδίο ελέγχου της περιοχής, αφού η αστυνομική δύναμη είναι υποστελεχωμένη.

  Β. Ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ είναι η βασική οδική αρτηρία της χώρας και δη η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Ευζώνων αποτελεί την κυριότερη χερσαία είσοδο και έξοδο της χώρας, καθώς ετησίως διέρχονται εκατομμύρια ανθρώπων από αυτήν.

  Ωστόσο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αυτή τελούσε υπό ολοσχερή κατάληψη, στο ύψος της διασταύρωσης της Ειδομένης, από πρόσφυγες και μετανάστες που ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα αλλά και από άτομα που δήλωναν μέλη Μ.Κ.Ο., άπαντες είχαν στήσει σκηνές ή κείτονταν στο οδόστρωμα και υποκινούνταν εντόνως και ξεσηκώνονταν κυρίως από άτομα τα οποία δήλωναν μέλη Μ.Κ.Ο. Επιπλέον, συνεχίζεται ο μερικός αποκλεισμός στο παλιό δρόμο Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου και στη περιοχή όπου βρίσκεται το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Πολύκαστρο. Στα εν λόγω δύο σημεία, επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία με ιδιαιτέρως χαμηλή ταχύτητα, αποκλειουμένων των βαρέων φορτηγών οχημάτων που ακολουθούν παρακαμπτήριες οδούς.

  Ο ίδιος οδικός άξονας, στον κόμβο του Πολυκάστρου, είναι πλέον ανοιχτός αλλά δυστυχώς, ουδείς δύναται να εγγυηθεί ότι τα εν λόγω σημεία δε θα αποκλειστούν εκ νέου ολικά ή μερικά, εφόσον δε τροποποιηθεί άρδην η κατάσταση και δε ληφθούν τα αναγκαία, νόμιμα μέτρα.

  Αποτέλεσμα των ως άνω είναι να παρεμποδίζεται επί συνεχείς ημέρες από ομάδες ατόμων με πρόθεση η εύρυθμη λειτουργία κοινόχρηστων εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τη συγκοινωνία και την είσοδο-έξοδο οχημάτων και προσώπων που αφορούν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, προκαλώντας κυκλοφοριακή ανάσχεση εκατοντάδων μέτρων και παρακωλύοντας κατά αυτό τον τρόπο τη ροή των οχημάτων. Σημειωτέον δε ότι η παρεμπόδιση αυτή, ως επί το πλείστον, υποκινείται και είναι καθοδηγούμενη είτε από αλληλέγγυους ακτιβιστές, άγνωστης προελεύσεως είτε από άτομα που δηλώνονται ως μέλη Μ.Κ.Ο. Παρότι, μάλιστα, οι δημότες έχουν ζητήσει από τα άτομα που προβαίνουν στον αποκλεισμό να απομακρυνθούν ειρηνικά από τα σημεία αυτά και να μετακινήσουν με ασφάλεια τις σκηνές τους εκτός του οδοστρώματος, αυτά αρνούνται καθ’ υπόδειξη των προαναφερομένων υποκινητών τους, παρακωλύοντας τη διέλευση των οχημάτων, που σχηματίζουν μεγάλη ουρά και αναμένουν να τους επιτραπεί η διέλευση.

  Επιπρόσθετα, προκαλείται αγανάκτηση και θυμός στους οδηγούς των κάθε είδους διερχόμενων οχημάτων και πόσο μάλλον στους δημότες του Δήμου Παιονίας, οι οποίοι υφίστανται και περαιτέρω συνέπειες, καθώς είτε δεν κατορθώνουν να φτάσουν διόλου στο προορισμό τους (λ.χ. τόπος εργασίας, τόπος διαμονής, ιατρικό κέντρο, νοσοκομείο εκτός του Δήμου Παιονίας) και επιστρέφουν στην αφετηρία τους, είτε καταφθάνουν εκεί αργοπορημένα και κατόπιν σχετικής ταλαιπωρίας, κάνοντας χρήση βοηθητικών χωματόδρομων ή άλλων παρακαμπτήριων οδών. Περιττό δε να σημειωθεί ότι παρατηρούνται έντονες λογομαχίες μεταξύ των αγανακτισμένων δημοτών και των ατόμων που αποκλείουν τους δρόμους.

  Συνακόλουθα, η συνέχιση της ως άνω κατάστασης θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες και στη τοπική οικονομία, καθώς υπήρξαν ακινητοποιημένα βαρέα οχήματα που μετέφεραν είδη μη μακράς διαρκείας, τα οποία δεν είναι ανεκτά στη μακροπρόθεσμη έκθεσή τους σε εξωτερικό περιβάλλον και επιπλέον, καθίσταται προβληματικός ο ανεφοδιασμός των ειδών αυτών.

  Μάλιστα δε, εξαιτίας του κατειλημμένου οδοστρώματος, τα οχήματα αυτά διέρχονταν αναγκαστικά μέσα από το Πολύκαστρο προκειμένου να κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη η παράλληλη και ταυτόχρονη κυκλοφορία αυτών και των Ι.Χ. οχημάτων στους δρόμους του Πολυκάστρου.

  Η αστυνομία είναι αμέτοχος παρατηρητής στα ως άνω γεγονότα δρώντας εντελώς διακριτικά, ουδέποτε προχώρησε στις δέουσες και νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η τάξη και η ασφαλής, ομαλή διέλευση των οχημάτων και κατά κύριο λόγο, προκειμένου να συλληφθούν οι υπαίτιοι, ώστε να οδηγηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όπως σαφώς ορίζει ο νόμος.

  Εξάλλου, ως Δήμος Παιονίας απευθυνθήκαμε και εγγράφως σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου 6415/29-03-2016 επιστολή τόσο στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα όσο και στην αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, επισημαίνοντας την αδιανόητη και πρωτοφανή αδράνεια των αστυνομικών οργάνων ενόψει της αδιαμφισβήτητης παρακώλυσης συγκοινωνιών που λάμβανε χώρα με αποτέλεσμα να υφίστανται έντονοι τριγμοί στην ασφάλεια των πολιτών και στην ελεύθερη μετακίνησή τους και επίσης, τη πλημμελή αστυνόμευση της περιοχής του Πολυκάστρου λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αναγνωρίζοντας παράλληλα την άριστη συμπεριφορά της αστυνομίας προς τους πρόσφυγες και την αγαστή γενικότερα συνεργασία της με το Δήμο Παιονίας, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία σοβαρού επεισοδίου, ιδίως στη περιοχή της Ειδομένης.

  Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται και η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στον καταυλισμό της Ειδομένης.

  Γ. Καθ’όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, οι δημότες που κατά κύριο λόγο ασχολούνται με γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες πλήττονται βάναυσα, διότι έχουν καταγραφεί μεγάλες ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας, οι οποίες προέρχονται είτε από εκούσια και εκ προθέσεως καταστροφή αυτών είτε από αδικαιολόγητη, εσκεμμένη και παράνομη καταπάτησή τους.

  Επί παραδείγματι, ο οικισμός της Νέας Καβάλας, επί του οποίου δημιουργήθηκε αυθαίρετα, μυστικοπαθώς και δίχως την οποιαδήποτε σχετική κοινοποίηση στο Δήμο Παιονίας από την ελληνική κυβέρνηση κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αριθμεί περί τους 70 κατοίκους και είναι αγροτικός. Επίσης, στην περιοχή υπάρχει ένα βιομηχανικό πάρκο που αποτελείται από βιομηχανίες με σημαντική προσφορά στην ελληνική οικονομία, όπως και ένα κτηνοτροφικό πάρκο με πολλές κτηνοτροφικές μονάδες. Σύμφωνα, όμως, με τα έως τώρα καταγεγραμμένα επεισόδια, απειλούνται οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οι κτηνοτροφικές μονάδες με ολική καταστροφή και με προφανείς, άμεσες συνέπειες στη τοπική οικονομία και στη διαβίωση των δημοτών μας.

  Δ. Στη περιοχή της Ειδομένης παρατηρούνται, με ιδιαίτερη έξαρση κατά το τελευταίο δίμηνο, εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος των δημοτών που περιλαμβάνουν εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, αναφέρονται κλοπές κυρίως οικόσιτων ζώων από ομάδες άγνωστων ατόμων που δρουν ανεξέλεκτα και στρέφονται κατά αποθηκών ή περιφραγμένων αυλών που αποτελούν αναπόσπαστα μέρη των κατοικιών των δημοτών αλλά και κατά κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας με ταυτόχρονη καταστροφή ή πρόκληση βλάβης στους χώρους αυτούς.

  Για του λόγου το αληθές, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προχθές, ήτοι στις 04.04.2016, μία ομάδα πολλών ατόμων εισέβαλε σε παλαιό σχολείο που βρίσκεται στην Ειδομένη και χρησιμοποιείται ως αποθήκη όπου φυλάσσονται τρόφιμα και ρούχα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και προκάλεσαν ανεπανόρθωτες φθορές στο ακίνητο και ιδιοποιήθηκαν παράνομα τα φαγώσιμα και όσα άλλα είδη φυλάσσονταν εντός της αποθήκης, προκειμένου να χορηγηθούν στους πρόσφυγες. Μάλιστα, υπάρχουν βάσιμοι ισχυρισμοί ότι κάτοικος της Ειδομένης απειλήθηκε με μαχαίρι από ομάδα άγνωστων ατόμων και φυσικά οι δημότες, στο σύνολό τους, πλέον ζουν με φόβο και ανησυχία για την περιουσία τους και για τη ζωή τους, διότι τα επεισόδια βίας και οι ακραίες διαμαρτυρίες αυξάνονται καθημερινά, η χρήση περίφραξης επί των καταυλισμών είναι ελλιπής και φυσικά η αστυνόμευση, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ασφάλειας των πολιτών, είναι λειψή ή αδρανής.

  Ε. Οι συνθήκες υγιεινής, καθαριότητας και διαβίωσης των προσφύγων που βρίσκονται στο Δήμο Παιονίας είναι τραγικές και απαράδεκτες και η απουσία οργάνωσης και σωστής υγιειονομικής επιτήρησης είναι εμφανέστατες. Ο κίνδυνος για μετάδοση και εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών είναι υπαρκτός, διότι πέραν των προαναφερθέντων, υφίσταται ήδη ασσύμετρη επιβάρυνση των υγειονομικών μας δομών, που ούτως ή άλλως υστερούν, καθότι (υπο)λειτουργούν μόλις ένα κέντρο υγείας και ένα νοσοκομείο που εξυπηρετούν το Δήμο Παιονίας και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ιατρικές ανάγκες. Επίσης, οι πρόσφυγες- μετανάστες και τρίτα άτομα αγνώστου προελεύσεως συνυπάρχουν με τους δημότες, καθώς μετακινούνται ανεξέλεγκτα κατά βούληση ή συγχρωτίζονται με τους κατοίκους του Πολυκάστρου, της Ειδομένης και της Ν. Καβάλας, καθιστώντας έτσι πιθανή τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων, εφόσον οι ίδιοι είναι φορείς αυτών.

  Ακόμη, υπάρχει αυξημένος όγκος απορριμμάτων και ανεπαρκής καθαριότητα των χώρων του Δήμου εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, αν και έχουν υπάρξει σχετικά αιτήματα προς διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος.

  Όλα τα παραπάνω συνολικά οδηγούν σε πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία όλων όσοι βρίσκονται εντός του Δήμου Παιονίας.

  ΙΙ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

  Α. Κατά το άρθρο 292 παρ. 1 ΠΚ, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 27 του Ν. 4356/2015 (ΦΕΚ Α 181/24-12-2015): «Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος. 2. Αν η πράξη της παραγράφου 1 είχε σημαντική διάρκεια επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τρία (3) έτη».

  Από τη διάταξη αυτή προκύπτει ότι τα στοιχεία του προαναφερομένου εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών είναι: α) η δια θετικής ενέργειας (όχι με παράλειψη) και καθ` οιονδήποτε τρόπο παρακώλυση της κανονικής λειτουργίας μιας κοινής χρήσης εγκατάστασης, η οποία μπορεί να είναι διαρκής ή προσωρινή, β) εγκατάσταση κοινής χρήσης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία, γ) η εγκατάσταση αυτή να είναι προορισμένη για κοινή χρήση (από άγνωστο αριθμό προσώπων και αδιάκριτα) και δ) η παρακώλυση να γίνεται από πρόθεση [ΑΠ 1254/1993, ΠΧρ ΜΓ.1009, ΑΠ 1009/2000 ΠΧρ ΝΑ.243].

  Κοινόχρηστη εγκατάσταση που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία είναι και οι δημόσιοι και κοινοτικοί δρόμοι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως μέχρι την τροποποίηση της διάταξης με το Ν. 4356/2015, υπήρχε ζήτημα αναφορικά με το τι αποτελεί κοινόχρηστη εγκατάσταση που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία. Συγκεκριμένα είχε κριθεί νομολογιακά (ΤριμΠλημΚιλκ 140/1994) αλλά υποστηριζόταν και από πολλούς θεωρητικούς, όπως τον Ιωάννη Μανωλεδάκη, πως ο δρόμος δεν εμπίπτει στην έννοια της εγκατάστασης κι άρα όποιος εμποδίζει τη λειτουργία αυτοκινητόδρομου δεν μπορεί να τιμωρηθεί για το συγκεκριμένο έγκλημα (ωστόσο μπορούσε να τιμωρηθεί για το έγκλημα του 431 ΠΚ). Παρόλα αυτά ο νομοθέτης πλέον ρητά συμπεριλαμβάνει τους αυτοκινητοδρόμους στις εγκαταστάσεις, των οποίων η λειτουργία αν παρεμποδιστεί, μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης.

  Ακολούθως, κατά το άρθρο 431 ΠΚ, όποιος παρεμποδίζει χωρίς δικαίωμα την κυκλοφορία σε τόπους κοινής χρήσης στην στεριά ή στα ύδατα ή με οποιονδήποτε τρόπο διαταράσσει ή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της τιμωρείται με πρόστιμο ή με κράτηση μέχρι δύο μηνών, αν άλλη διάταξη δεν τιμωρεί βαρύτερα την πράξη αυτή.

  Από τις πιο πάνω διατάξεις προκύπτει ότι το άρθρο 292 παρ. 1 ΠΚ προβλέπει πράξη διαφορετική από εκείνη του άρθρου 431 ΠΚ, το οποίο εφαρμόζεται στις περιπτώσεις παρεμπόδισης της κυκλοφορίας, εφ’ όσον αυτές δεν εμπίπτουν στο άρθρο 292 παρ. 1 ΠΚ, με το οποίο σκοπείται η εξασφάλιση της λειτουργίας συγκοινωνιακής «εγκατάστασης» κοινής χρήσης και η αποτροπή της παρακώλυσης των συγκοινωνιών που ενδιαφέρουν άμεσα το κοινωνικό σύνολο.

  Β. Από τη διάταξη του άρθρου 189 παρ. 1 ΠΚ προκύπτει ότι για να στοιχειοθετηθεί το έγκλημα της διατάραξης της κοινής ειρήνης απαιτείται: α) συγκέντρωση στο ίδιο μέρος απροσδιόριστου αριθμού ανθρώπων, ο οποίος δεν ορίζεται στο νόμο, χωρίς όμως εναλλαγή των προσώπων αυτών, β)η συνάθροιση να είναι δημόσια, να συγκεντρώνονται δηλαδή πολλοί στο ίδιο μέρος και να μπορεί ο καθένας τους να πάρει μέρος στη συγκέντρωση και να ενωθεί με τους άλλους, χωρίς να έχει σημασία η συνάθροιση να γίνεται σε δημόσιο τόπο ή όχι, γ)το πλήθος που συναθροίσθηκε να διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων ή πραγμάτων με ενωμένες δυνάμεις, το οποίο σημαίνει ότι οι βιαιοπραγίες πρέπει να διαπράττονται από κοινού και όχι από ένα μόνο πρόσωπο από αυτά που συναθροίσθηκαν και δ) δόλος του δράστη που περιλαμβάνει τη γνώση του ότι ενώνεται σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, όταν διαπράττονται βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πραγμάτων και τη θέληση του να παραμείνει στη συνάθροιση ως μέλος της και μόνο με την παρουσία του, χωρίς να είναι ανάγκη όλοι όσοι συμμετέχουν να διαπράττουν Βιαιοπραγίες (ΑΠ 1782/1997 ΠοινΧρ 1998, 592). Επίσης, κατά τη παράγραφο 2 του ως άνω άρθρου : «οι υποκινητές και εκείνοι που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».

  Γ. Με τη διάταξη του άρθρου 186 παρ. 1 του ΠΚ ορίζεται ότι: «όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο κακούργημα, καθώς και όποιος προσφέρεται ή αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών» ενώ σύμφωνα με τη παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου, «όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι” αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόσκληση ή προσφορά τιμωρείται με την ποινή που προβλέπεται για το σχεδιαζόμενο πλημμέλημα ελαττωμένη κατά το άρθρο 83. Για την ποινική δίωξη του αδικήματος αυτού, απαιτείται έγκληση του προσώπου κατά του οποίου σχεδιαζόταν η τέλεση του πλημμελήματος, αν το υπό εκτέλεση πλημμέλημα διώκεται κατ` έγκληση».
  Για τη στοιχειοθέτηση του υπό της ανωτέρω διατάξεως προβλεπομένου ιδιωνύμου (έναντι των περί ηθικής αυτουργίας διατάξεων, βλ. Σταμάτη Συρροή σελ.107) και υπαλλακτικώς μικτού εγκλήματος απαιτείται η, με οποιονδήποτε τρόπο, πρόκληση ή παρότρυνση κάποιου να διαπράξει ένα πλημμέλημα. Η πρόκληση αποτελεί δήλωση του δράστη με την οποία επιζητείται να πεισθεί έτερο πρόσωπο για τη διάπραξη ενός πλημμελήματος, ενώ παρότρυνση είναι απλώς η προσπάθεια επίδρασης επί της βουλήσεως του ετέρου, προκειμένου αυτός να τελέσει ένα πλημμέλημα. Η πρόκληση δύναται να λάβει τη μορφή συμβουλής, διαταγής, απειλής κ.λ.π., ενώ η παρότρυνση δύναται να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο όπως π.χ. με ενθάρρυνση, υποδείξεις, συστάσεις, συμβουλές κ.λ.π. Τετελεσμένο είναι το έγκλημα άμα τη προκλήσει ή τη παροτρύνσει έστω και αν αυτές έμειναν χωρίς αποτέλεσμα, δηλαδή άμα ο προκαλούμενος λάβει γνώση της προκλήσεως ή παροτρύνσεως προς τέλεση του πλημμελήματος. Η πρόκληση ή η παρότρυνση τιμωρείται ακόμη και αν ο προσκαλούμενος δεν ανταποκριθεί καν σε αυτή, δηλαδή ακόμη και αν την απορρίψει αμέσως.

  Δ. Όπως προαναφέρθηκε, η δημιουργία μόνιμου καταυλισμού φιλοξενίας δεν είναι σύννομη σε απόσταση μικρότερη των 30 χλμ. από τα σύνορα και επίσης, είναι σαφές ότι αυτό απαγορεύεται και από το νόμο (Ν. 2160/1993) για τα τουριστικά καταλύματα.

  Ε. Η μη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν. 3907/2011 καθώς και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) καθώς και η έλλειψη εναρμόνισης με αυτές συνηγορούν υπέρ της δραματικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και εν προκειμένω ο Δήμος Παιονίας, καθώς οι δομές είναι ανοργάνωτες ή ακατάλληλες ή παράνομα υφιστάμενες, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια καραδοκεί και το πλέον σημαντικό που απορρέει από τη μη τήρηση του εν λόγω νόμου είναι ότι δεν υφίσταται επαρκής έλεγχος και εποπτεία των διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων που δρουν στους καταυλισμούς των προσφύγων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ανεξέλεγκτες, παράνομες, αντισυμβατικές και εγκληματικές δράσεις από άτομα που ισχυρίζονται ότι υπάγονται σε αυτές.

  Επειδή, παρ’ όλες τις συνεχείς και επανειλλημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου Παιονίας και των εκπροσώπων αυτού στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της χώρας, δεν έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα τα προσήκοντα νόμιμα μέτρα για την πάταξη της ως άνω εγκληματικής καταστάσεως, με αποτέλεσμα αυτή να επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο.

  Επειδή με δόλο, δια πράξεων ή παραλείψεων, λαμβάνουν χώρα πλείστα αδικήματα ενόψει των προαναφερθέντων πραγματικών περιστατικών.

  Επειδή έχω έννομο συμφέρον ως Έλληνας πολίτης και ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Παιονίας, προκειμένου να προβώ στη παρούσα.

  Επειδή οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από το Νόμο.

  Για όλους τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

  ΑΙΤΟΥΜΑΙ

  -Την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπευθύνου, κατά τα άρθρα 45-49 ΠΚ για τα εγκλήματα που περιγράφονται στη παρούσα καθώς και για όσα τυχόν Εσείς διαπιστώσετε κατά τη διεξαχθείσα από Εσάς έρευνα και
  -όπως διενεργήσετε κατεπειγόντως κάθε νόμιμη πράξη με την κατεπείγουσα συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων αρμοδίων αρχών και κατά κύριο λόγο των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αμέσως και επιτυχώς η προπεριγραφείσα δραματική κατάσταση.

  Σας δηλώνω ότι βρίσκομαι στη διάθεσή Σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία, διευκρίνιση και παροχή σχετικών εγγράφων και επιφυλάσσομαι να γνωστοποιήσω μάρτυρες στη πορεία της προδικασίας.

  Τέλος, ζητώ να μου χορηγήσετε επικυρωμένο αντίγραφο της παρούσας μηνυτήριας αναφοράς μου».

  http://maxitis.gr/gkountenoudis-minisi-kata-pantos-upeuthinou-eidomeni-prosfuges/

 2. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ…….Δείτε εδώ τον λόγο για τον οποίο οι πράκτορες ( πολιτικοί, συνταγματολόγοι δικαστικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΙΝΗΜΆΤΩΝ) , αποσιωπούν την 24\11\2011 δικογραφία Εσχάτης Προδοσίας……Διότι κλεμμένα είναι πολλά και αρκετά να τους εξαγοράσουν……Και επειδή σε περιόδους κατοχής και βίαιης κατάλυσης του συντάγματος, τα δικαστήρια ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ νομιμότητας και δεν ισχύουν νόμοι, αλλά μόνον βάσει του άρθρου 120 οι πολίτες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να τους καθορίζουν, …με δόλο οι προαναφερόμενοι αποκρύπτουν απ τους πολίτες τούτη εδώ την από 24\11\2011 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Εσχάτης Προδοσίας αλλά και την Ιερή Δήλωση καθώς ΠΑΝΩ Σ΄ΑΥΤΗΝ τη δικογραφία ΕΧΕΙ εξακολουθήσει και επι 5 χρόνια τώρα, διαπραχθεί, ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΔΙΩΞΕΩΝ και η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ……. ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΏΣ .((((ΒΙΑΙΗ ))) ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Συντάγματος ( ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ (((ΒΙΑΙΗ ))) ΤΟΤΕ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑΤΟΥ,ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟ ΝΑ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…………………………………..ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ..ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΟΥ ΣΕ ΠΡΟΔΙΔΑΝΕ.. ΚΟΙΤΟΥΣΕΣ ;;..ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΩΡΑ ..ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ Ο ΤΙ ΕΧΕΤΕ… ΤΑ ΠΑΝΤΑ …ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ……….. ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ..ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ https://www.youtube.com/watch?v=EhxepRQXK-s….
  ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 120ου ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 24-11-2011 ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. Εκτυπώστε το απο εδώ :https://www.facebook.com/groups/986790621349334/files/

 3. Μήνυση Αστυνομικών Ροδόπης κατά παντός υπευθύνου
  17/05/2016 ” in komotini

  Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου «για τις παραβιάσεις των διατάξεων του Π.Δ. 45/2008 περί Υγιεινής και

  Ασφάλειας Αστυνομικών κατά την εργασία», που όπως καταγγέλλει «γίνονται σε βάρος των μελών μας που αποσπώνται στην Ειδομένη, στη Λέσβο και στη Σάμο για τη διαχείριση του προσφυγικού –μεταναστευτικού, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα (εμβολιασμοί, χορήγηση υγειονομικού υλικού για την προστασία τους από νοσήματα που μεταδίδονται με σταγονίδια ή αερογενώς)», υπέβαλλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης δια της Προέδρου της κ. Σταυρούλας Τζατζανά.

  «Αιτούμαστε τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτά της Έκθεσης, Παράβασης Καθήκοντος, και Απόπειρας Σωματικής Βλάβης, τελουμένης δια παραλείψεως», δήλωσε η κ. Τζατζανά, τονίζοντας πως «ο αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των μελών μας, συνεχίζεται ακούραστα και αδιάλειπτα με κάθε πρόσφορο μέσο».

  http://inkomotini.gr/μήνυση-αστυνομικών-ροδόπης-κατά-παντ/

 4. Μήνυση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την Ειδομένη

  Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, όπως επίσης στο Κιλκίς αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας του προσφυγικού-μεταναστευτικού, κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

  Στην αναφορά, που έρχεται ως συνέχεια ανάλογων μηνύσεων που έχουν κατατεθεί το προηγούμενο διάστημα, όπως για παράδειγμα από κατοίκους της Ειδομένης, το δήμαρχο Παιονίας κ.ά., ο Απ. Τζιτζικώστας θέτει κυρίως τα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας και υγείας, όπως επίσης τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Ελλάδας- ΠΓΔΜ εδώ και περίπου δύο μήνες, ενώ ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται. Σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης (κι αφού προηγήθηκε ολιγόλεπτη συνάντηση με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Ειρήνη Αποστόλου), ο Απ. Τζιτζικώστας ζήτησε για άλλη μία φορά από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση εκκένωση της Ειδομένης και στον αναλογικό επιμερισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Κεντρική Μακεδονία να σηκώνει όλο το βάρος του προσφυγικού ζητήματος. «Η κατάσταση δεν πάει άλλο» επισήμανε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για παντελή απραξία. «Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, (η κυβέρνηση) δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα» είπε, ενώ αναφέρθηκε στον πολυήμερο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη και τις συνέπειες για την οικονομία. «Υπάρχουν ανοιχτά θέματα ασφαλείας και υγείας και γι’ αυτό το λόγο σήμερα, εφόσον όλο το προηγούμενο διάστημα δεν βλέπω από την κυβέρνηση να θέλει να δώσει μία λύση σ’ αυτό το ζήτημα, αναγκάστηκα να έρθω στη Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης και να ζητήσω την παρέμβαση της Δικαιοσύνης» σημείωσε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα. «Τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για την απόφασή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, απάντησε: «Έχουμε φτάσει στο τελευταίο επίπεδο παρεμβάσεων που μπορούμε. Μετά τις συνεχείς πιέσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς για την έλλειψη από πλευράς τους οποιασδήποτε δράσης είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι εκείνη θα πράξει το καθήκον της».

  http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/kosmos/107417/minysi-gia-tin-katastasi-stin-eidomeni-katethese-o-tzitzikostas
  http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=274150
  youtube

 5. Μήνυση για τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητήριου Κιλκίς

  Τον Εισαγγελέα Κιλκίς επισκέφτηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τονικίδης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για το θέμα της κατάληψης από πρόσφυγες-μετανάστες της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, ήδη για περισσότερους από δυο μήνες.

  Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
  Του Τονικίδη Παύλου του Σπυρίδωνα, με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ», το οποίο εδρεύει επί της οδού Στενημάχου αρ. 1 στο Κιλκίς και εκπροσωπείται νόμιμα.

  ΠΡΟΣ
  Τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.
  Κιλκίς 19-05-2016

  Δυνάμει του αρ. 227 ΠΚ ορίζεται ότι:

  «1. Όποιος παρεμποδίζει ή διαταράσσει σε μεγάλη έκταση ή για μεγάλο χρονικό διάστημα τη λειτουργία των κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων, και ιδίως σιδηροδρόμου, πλοίου, αεροπλάνου ή λεωφορείου, τιμωρείται με φυλάκιση από τρεις μήνες ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.

  2. Αν ο δράστης της πράξης της προηγούμενης παραγράφου είναι νόμιμος εκπρόσωπος συγκοινωνιακής εγκατάστασης ή επιχείρησης ή μέλος της διοίκησης ή υπεύθυνος της ασφάλειας αυτής ή εργαζόμενος ή συνεργάτης αυτής ή τελεί την πράξη κατ’ επάγγελμα ή αποβλέπει να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος επιβάλλεται φυλάκιση από τρία ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.

  3. Αν από την πράξη προκλήθηκε κατάσταση κοινής ανάγκης, επιβάλλεται κάθειρξη ως δέκα έτη.

  4. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή χρηματική ποινή.».

  Καθώς, ήδη μέχρι σήμερα, η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης τελεί σε καθεστώς κατάληψης και αποκλεισμού, για χρονικό διάστημα πέραν των τριάντα ημερών, από πρόσφυγες-μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από τον παρακείμενο άτυπο καταυλισμό, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται η ελεύθερη διακίνηση προσώπων και αγαθών.

  Επειδή, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου Κιλκίς, δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαγωγών, εξυπηρετούμενες από την ως άνω σιδηροδρομική γραμμή και ως εκ τούτου, ο αποκλεισμός της από τα παραπάνω άτομα, πλήττει τα μέγιστα τις εξαγωγικές δραστηριότητες, προξενώντας ανυπολόγιστη οικονομική ζημία και στις εν λόγω επιχειρήσεις και στο σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας του Νομού Κιλκίς.

  Επειδή, οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούν ποινικώς κολάσιμη πράξη, αυτεπαγγέλτως διωκόμενη,

  ΓΙ’ ΑΥΤΟ

  Παρακαλώ, όπως προβείτε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου.

  Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ
  Παύλος Σπ. Τονικίδης
  Πρόεδρος ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
  &
  Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

  http://kilkiswebtv.blogspot.gr/2016/05/blog-post_561.html

 6. ΚΑΤΕΓΓΕΛΙΑ για Έκθεση σε Κίνδυνο της Ζωής Ενηλίκων και Ανηλίκων στον Παράνομο Καταυλισμό της Ειδομένης και άλλα Κακουργήματα. Ποινικές Ευθύνες κι εναντίον του Εισαγγελέα

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Του Δημητρίου Αντωνίου του Γεωργίου (και της Ελένης), PhD, FRCS
  Γενικού Χειρουργού
  Ημερομηνία Γέννησης: 18-04-1954, στις Λιβανάτες Λοκρίδος
  Κατ. Χαλκίδος, οδός Δημ. Βώκου 6, ΤΚ. 34100
  Τηλ. 22210-62743, el.politias@cyta.gr

  Εισαγγελέα Κιλκίς
  Εισαγγελία Κιλκίς
  Τηλ. 2341022102

  Κατά Παντός Υπευθύνου

  ΓΙΑ

  Έκθεση σε Κίνδυνο της Ζωής Ενηλίκων και Ανηλίκων στον Παράνομο Καταυλισμό της Ειδομένης και άλλα Κακουργήματα

  Κε Εισαγγελέα
  Στην Ειδομένη έχει στηθεί ένας άτυπος αυτοσχέδιος καταυλισμός, εκτός Κυβερνητικού Σχεδιασμού και Πολιτικής και επιπλέον χωρίς καν την συναίνεση των Αρμοδίων Κυβερνητικών και Κρατικών οργάνων και ως εκ τούτου είναι ελέγξιμος δικαστικά ως προς την νομιμότητά του εγκατάστασης αλλά και των παρακάτω εκτιθεμένων συνεπειών εναντίον των διαμενόντων σε αυτόν και ιδιαίτερα εναντίον των ανηλίκων.
  Στον καταυλισμό αυτό διαμένουν 14.000 περίπου άτομα-σύμφωνα με την Κυβέρνηση- χωρίς τις στοιχειώδης συνθήκες υγιεινής, ήτοι χωρίς –τουλάχιστον-επαρκείς τουαλέτες, χωρίς τρεχούμενο νερό για καθαριότητα και πόση, χωρίς επίσημη και τακτική χορήγηση φαγητού, χωρίς επίσημη κι επαρκή ιατρική φροντίδα, χωρίς θέρμανση, εκτιθεμένων όλων των διαμενόντων εκεί στις άθλιες καιρικές συνθήκες, βροχής και κρύου, διαμένοντες μέσα στις λάσπες αληθινά ως ζώα, θέτοντας σε κίνδυνο την δική του υγεία και ζωή, αλλά και ιδιαίτερα των χιλιάδων ανηλίκων και βρεφών που φέρουν μαζί των, αλλά και την υγεία και ζωή των Ελλήνων μόνιμων κατοίκων της περιοχής.
  Ήδη αναφέρονται επισήμως από την Κυβέρνηση κρούσματα Ηπατίτιδας Α` σε νεαρά άτομα (ασθένειας του ήπατος που οφείλεται σε έλλειψη αποχέτευσης και τουαλετών) λεπτοσπείρωσης (από ποντίκια) και πολυάριθμα κρούσματα σε παιδιά κρυολογημάτων, βρογχίτιδων και πνευμονιών, αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης κι εξασθένησης των οργανισμών των νεαρών και παιδιών από τις κακουχίες κι έλλειψη φαγητού, ζέστης, καθαριότητας και ψυχολογικού των βασανισμού.
  Και δεν είναι μόνο αυτά. Τα ΜΜΕ δημοσίευσαν ανατριχιαστικές εικόνες, παράνομης –και με κίνδυνο της των και των βρεφών των- παραβίασης των συνόρων της Ελλάδος και των Σκοπίων από απελπισμένους μετανάστες, που μπαινοβγαίνουν αυθαίρετα εκείθεν κακείθεν των συνόρων, με αποτέλεσμα από χθές να «αγνοούνται» 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες από τους 2.500 περίπου που είχαν παράνομα εισέλθει στα Σκόπια και παράνομα επανεισήλθαν στην Ελλάδα !
  Επειδή για την κατάσταση αυτή, υπαίτιοι είναι όσοι από την Κρατική Μηχανή ανέχονται και σιωπηρά συνεργούν στο συλλογικό αυτό έγκλημα που διαπράττεται καθημερινά, αλλά ίσως και οι ίδιοι οι γονείς-πρόσφυγες εναντίον των παιδιών των,
  ΖΗΤΩ
  Να παρέμβετε άμεσα –αν κι έπρεπε να το είχατε ήδη κάνει- γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα φέρετε κι εσείς ευθύνη για ότι πρόκειται να συμβεί.
  Τέλος διευκρινίζω, ότι συμπονώ και βοηθώ τους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά δεν μπορώ να μείνω –κι οφείλω εκ του νόμου και την συνείδησή μου να μην μένω- απαθής μπροστά στην γενοκτονία που συντελείται ιδιαίτερα εναντίον των μικρών παιδιών. Με την σιγουριά ότι η εφαρμογή του τυπικού νόμου σημαίνει και την ασφάλεια και σωτηρία της υγείας και ζωής των μεταναστών και προσφύγων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών των, σας ζητώ να επέμβετε άμεσα και να εφαρμόσετε τον νόμο για την σωτηρία όλων.
  Να ελεγχθούν οι ενδεχόμενες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες εκ παράλειψης ενεργειών του αρμοδίου τοπικού εισαγγελέα για την αδράνειά του μπροστά στην παραπάνω γενοκτονία.
  Μετά Τιμής
  Χαλκίδα 17-03-2016 Ο Καταγγέλλων

  http://zoidosia.blogspot.gr/2016/03/blog-post_16.html

 7. ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στα 2,5 εκατ. οι ζημίες της λόγω του κλεισίματος της Ειδομένης

  2,75 εκατομμυρίων ευρώ έκλεισε το 2015 για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ωστόσο, για τις περίπου τελευταίες 70 ημέρες αποκλεισμού της Ειδομένης από τους πρόσφυγες οι ζημίες της εταιρείας ανέρχονται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
  Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, εκτιμάται πως το επόμενο δεκαήμερο θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και τα δρομολόγια θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση.

  Μάλιστα, σήμερα Πέμπτη κλιμάκιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιθεωρεί τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία της και ο στόχος είναι, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας να δρομολογούνται επτά από τα εννέα τρένα που έκαναν δρομολόγια πριν ξεκινήσει ο αποκλεισμός και διακοπούν.

  Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η επέκταση και ενίσχυση τού φράχτη που έχει τοποθετηθεί στην Ειδομένη εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, κόστους 40.000 ευρώ, την οποία έφτιαξε με δικά της έξοδα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια, καθώς και να διασφαλιστεί πως η γραμμή δεν θα ξανακλείσει.
  Το ειδικό μηχάνημα πέρασε και τοποθέτησε τους στύλους για την περίφραξη στο τμήμα από τον σταθμό της Ειδομένης έως τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Μέχρι στιγμής έχει τοποθετηθεί φράχτης συνολικού μήκους περίπου 1.000 μέτρων, κατά μήκος της γραμμής σε απόσταση πέντε μέτρων από τον άξονά της.
  Σε ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, η διοίκηση, σε περίπτωση που ο διαγωνισμός της 20ης Ιουνίου αποβεί άγονος, έχει προετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης. Στις προτεραιότητές της είναι η βελτίωση της εμπορευματικής λειτουργίας με νέο τροχαίο υλικό, η δημιουργία διαμεταφορικής εταιρείας, η πρόσληψη 113 μηχανοδηγών, η δημιουργία νέου οργανογράμματος κ.ά.
  (Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

  http://www.huffingtonpost.gr/2016/05/26/oikonomia-sidirodromikos-stathmos_n_10137916.html?utm_hp_ref=greece

 8. Tuesday, June 20, 2017
  Αρχίζει να διαφαίνεται Ειδικό Δικαστήριο για τον Τόσκα

  Κόλαφο αποτελούν τα στοιχεία που κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ενώ ο Νίκος Φίλης παραδέχθηκε σήμερα σε συνέντευξή του στον Ant-1 ότι γίνονται “επαναπροωθήσεις Τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο από μασκοφόρους, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο”.

  Μήνυση με συγκεκριμένα στοιχεία
  Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Παρασκήνιο, στις αποκαλύψεις με συγκεκριμένα στοιχεία και λεπτομέρειες που έκανε η Ένωση αναφέρει ότι σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις Τούρκοι αντικαθεστωτικοί, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, συνελήφθησαν, οδηγηθήκαν με αστυνομικά αυτοκίνητα στις όχθες του Έβρου και στη συνέχεια παραδόθηκαν σε Τούρκους αστυνομικούς, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έχει στα χέρια της και μελετά την πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης, στην οποία περιλαμβάνονται ονόματα, ημερομηνίες, αριθμοί αυτοκινήτων, τοποθεσίες και λεπτομέρειες για τον τρόπο της παράδοσης.

  Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, οι περιπτώσεις που περιγράφονται είναι οι εξής:

  Παραβιάζεται το κράτος δικαίου «Οι άτυπες επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα στην Τουρκία ατόμων που ενδεχομένως δικαιούνται διεθνούς προστασίας όχι μόνο δεν έχουν τερματιστεί, αλλά φαίνεται ότι διενεργούνται συντεταγμένα, παραβιάζοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου. Ένα πρόσφατο συμβάν με ονοματεπώνυμο αναδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις της πρακτικής αυτής.

  Σύμφωνα με καταγγελία που μας έχει περιέλθει: Ο Murat Capan ήταν δημοσιογράφος στο περιοδικό “Nokta”. Υπέστη διώξεις και εν τέλει καταδικάστηκε ερήμην σε 22,5 χρό- νια φυλακή για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος.

  Πέρασε κρυφά με βάρκα από τον Έβρο στις 6 το πρωί της 24ης Μαΐου 2017, μαζί με δύο ακόμα φίλους του, στην ελληνική πλευρά. Περπατώντας έφτασαν στο Διδυμότειχο, όπου εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στο Τμήμα. Εκεί ζήτησαν να καταθέσουν αίτημα ασύλου. Στο ΑΤ ήταν επίσης μια οικογένεια Τούρκων με τρία παιδιά που είχαν περάσει τον Έβρο. Μετά από λίγο, τους ανακοινώθηκε ότι θα τους μεταφέρουν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τους επιβίβασαν σε άσπρο βαν.

  Σε λίγο το βαν συναντήθηκε με άλλο αυτοκίνητο και τους οδήγησαν σε χωράφι. Ομάδα πέντε ένοπλων μασκοφόρων, με φόρμα παραλλαγής, χωρίς να μιλάνε καθόλου, τους οδήγησε στο ποτάμι. Καθώς είδαν ότι υπήρχε εκεί φουσκωτή βάρκα, οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν και επανέλαβαν έντονα ότι επιθυμούν να καταθέσουν αίτημα ασύλου. Τους έδεσαν τα χέρια και τους επιβίβασαν όλους μαζί στη βάρκα, την οποία οδήγησαν δύο μασκοφόροι στην απέναντι όχθη κοντά σε τουρκικό φυλάκιο, όπου και τους εγκατέλειψαν. Εκεί, ύστερα από λίγο, τους βρήκαν Τούρκοι αστυνομικοί. Ο Murat Capan βρίσκεται ήδη στη φυλακή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η οικογένεια επίσης βρίσκεται υπό κράτηση».

  Διερεύνηση των καταγγελιών «Η επαναπροώθηση παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και ασφαλώς δεν έγινε με πρωτοβουλία των αστυνομικών της περιοχής. Απαι- τούμε την άμεση διερεύνηση του περιστατικού και απαντήσεις για την τακτική που ακολουθείται στα σύνορα από τους αρμόδιους υπουργούς.

  Η “Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” έχει ήδη απευθύνει αίτημα για τη διερεύνηση του περιστατικού και προς την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουνίου, καταγγέλλεται και άλλη περίπτωση βίαιης απέλασης και μάλιστα μικρών παιδιών.
  Ακόμη και μωρά!

  Τα γεγονότα στη μηνυτήρια αναφορά περιγράφονται ως εξής: «Σύμφωνα με νέα καταγγελία που λάβαμε, στις 2 Ιουνίου στις 9:00 π.μ. διενεργήθηκε μία ακόμα επαναπροώθηση με βάρκα στον Έβρο. Κοντά στο Διδυμότειχο, η Αστυνομία παρέδωσε σε ομάδα ένοπλων μασκοφόρων ανθρώπους οι οποίοι δήλωσαν ότι επιθυμούν διεθνή προστασία στην Ελλάδα επειδή διώκονται στην Τουρκία. Αυτήν τη φορά η βίαιη επαναπροώθηση αφορά τον Mustafa Can, τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους, εκ των οποίων το ένα βρέφος, καθώς επίσης και τους Yi lmaz Erdogan, Fethullah Catal και έναν ακόμα άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν μας είναι ακόμα γνωστά. Η ΕλΕΔΑ έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία του βαν της Ελληνικής Αστυνομίας που μετέφερε τους αιτούντες διεθνή προστασία.

  Η άτυπη και βίαιη επαναπροώθηση οποιουδήποτε προσώπου θεωρείται πράξη βίας και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Η συστηματική όμως, όπως προκύπτει, και συντεταγμένη επαναπροώθηση ανθρώπων που ζητούν άσυλο και οι οποίοι στη χώρα τους διώκονται ως αντιφρονούντες συνιστά πολιτικό μακιαβελισμό χωρίς προηγούμενο.

  Οι όποιες πολιτικές και διπλωματικές ισορροπίες με τη γειτονική χώρα δεν δικαιολογούν μια πολιτική που παραδίδει “κεφαλές επί πίνακι”. Ένα κράτος δικαίου δεν υποτιμά σε τέτοιον βαθμό την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια». Στο μεταξύ, σε διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας για το ζήτημα των μαζικών επαναπροωθήσεων Τούρκων αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα αποφάσισε να προχωρήσει ο Συνήγορος του Πολίτη, μετά τη μαζική κατακραυγή από διεθνείς θεσμικούς φορείς τις προηγούμενες ημέρες για το ζήτημα.

  Πολιτικές εντολές

  Είναι προφανές ότι μια τόσο παράνομη και σκοτεινή διαδικασία δεν μπορεί να έχει δρομολογηθεί από στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας ερήμην της πολιτικής ηγεσίας. Για να υπάρξει συντονισμός και με τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας είναι επίσης προφανές ότι υπάρχει συντονισμός αυτής της επιχείρησης σε ανώτερο και μάλλον και ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Όλα αυτά οδηγούν σε πολιτικές και ποινικές ευθύνες του αρμόδιου Υπουργού Νίκου Τόσκα και ενδεχομένως και του Αλέξη Τσίπρα.

  Posted by Γιάννης Κουτσομύτης at 12:33 PM

  http://koutsomitis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_20.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s