Εκποίηση δημόσιας περιουσίας και εσχάτη προδοσία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

HLIAKOPOULOS-2014NEWsmall

1.ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 

22 Μαΐου 2016

του Ηλία Ν.Ηλιακόπουλου, Δρ.Νομικής, Δικηγόρο.

Την Κυριακή οι κυν-οβουλευτικοί  αλήτες  ετοιμάζονται να εκποιήσουν τον Δημόσιο πλούτο της χώρας στους αιμοσταγείς δανειστές εκχωρώντας Εθνική Κυριαρχία και Εθνική αξιοπρέπεια. Ιδιωτικοποιούν τις δομές του κράτους για να εξοικονομήσουν έσοδα πενήντα εκατομμυρίων ευρώ, όπως τάχα ελπίζουν. Τα ματωμένα αυτά χρήματα θα αποτελέσουν την εγγύηση για το δάνειο του τρίτου μνημονίου προς την χώρα μας. Το πολυνομοσχέδιο για το κατοχικό ταμείο αποκρατικοποιήσεων περιέχει διατάξεις φωτιά με τις οποίες εκχωρείται η εθνική μας κυριαρχία. Δηλ. για 99 χρόνια η περιουσία του Δημοσίου ,η δική μας περιουσία περνά στα χέρια ξένων και αδίστακτων δανειστών με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης.

Οι κυβερνητικοί αυτοί εθνοπροδότες με την σύμπραξη μίας ισχνής θλιβερής κυν-οβουλευτικής  κουστωδίας που δεν βρίσκεται σε αρμονία με το λαϊκό αίσθημα, ετοιμάζονται να  δώσουν τα πάντα στον εχθρό με αντάλλαγμα την παραμονή τους στην εξουσία Γιατί μπήκε ξαφνικά στην λίστα των ιδιωτικοποιήσεων και ο ΟΣΕ από το παράθυρο. Με άλλα λόγια το ευαίσθητο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών θα ελέγχεται από χέρια που επιβουλεύονται την χώρα μας. Ξεπουλιώνται ακόμη ΟΑΣΑ,ΟΣΥ,ΣΤΑΣΥ,ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ. Ακολουθεί όμως από τους κατάπτυστους κυβερνητικούς και δεύτερη λίστα με ΔΕΚΟ που πρόκειται να μεταβιβασθούν το επόμενο χρονικό διάστημα π.χ.ΕΥΑΘ,ΕΥΔΑΠ,ΕΛΒΟ Αττικό μετρό ΔΕΗ κλπ. Ακόμη και το γάργαρο Ελληνικό νερό που πίνουμε, ξεπουλιέται.

Είναι ξεκάθαρο πλέον,ότι οι ουτιδανοί αυτοί πολιτικάντηδες δεν αξίζουν έλεος αντίθετα πρέπει οδηγηθούν το συντομότερο στην φυλακή.Τα ίδια έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι .Ψέματα και μόνο ψέματα.»Λεφτά υπάρχουν»έλεγε ο επονείδιστος Γιωργάκης .Την σκυτάλη της φενάκης πήρε ο υποκριτής και φαρισαίος Αντωνάκης,, παιδί του Χάρβαρτ κι αυτός, που πομπωδώς εξήγγειλε το 2012 πως δεν θα υπάρξουν αυξήσεις σε φόρους αλλά ούτε θα γίνουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Το σκηνικό της  εθνοπροδοσίας συμπλήρωσε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς Αλέξης, αφού οργίλος εξέπεμπε διαπρύσιους λόγους στην Βουλή, πριν πάρει την εξουσία «μάγισσα Κίρκη» ,πως θα σκίσει τα μνημόνια θα καταργήσει τον Ενφια και θα φέρει στους αποβλακωμένους νεοραγιάδες  τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας.

Τελικά έπραξε και πράττει τα αντίθετα,πάντα με το προπέτασμα, πως σκοπεύει να μας σώσει.    Βλέπετε αποκαλύφθηκε πλήρως η αριστερά του τίποτε, η αριστερά των παχυλών λόγων, με τάχα κατάργηση μνημονίων και Ενφια, με οράματα και ψευδαισθήσεις ανάπτυξης ,μια αριστερά ,δούρειος ίππος, σε ότι απέμεινε στην ρημαγμένη τούτη χώρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και η θλιβερή αξιωματική αντιπολίτευση της ψοφοδεξιάς ήταν θετική στην Εθνική αυτή προδοσία, πλην όμως τάχα απετράπη η σύμπλευση της με τους αριστερούς μπολσεβίκους την τελευταία στιγμή .Πόσο λοιπόν λειτουργεί η δήθεν αντιπροσωπευτική  δημοκρατία, η οποία έχει τάχα  θεμέλιο την  υποτιθέμενη  λαϊκή κυριαρχία;! Αλήθεια όλα τα κοινοβουλευτικά κνώδαλα με την κροκοδείλια στάση τους δεν υπέκλεψαν την ψήφο του παραπλανημένου πλήθους ;

Θα τους ψήφιζε ποτέ κανένας ,αν ήξερε την μετέπειτα ληστρική τους επιδρομή σε ο,τιδήποτε το Ελληνικό; Είναι ολοφάνερη η διαπίστωση, πως υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ του εκλογικού σώματος που εκφράζει υποτίθεται την Λαϊκή κυριαρχία και της εκάστοτε τυπικής κυβερνητικής πλειοψηφίας, που άλλα εξαγγέλλει προεκλογικά και άλλα τελικά κατά δουλικό τρόπο προς τους ξένους πάτρωνες ενεργεί. Είναι τόσο δορυάλωτοι οι πολιτικάντηδες μας από τους παγκόσμιους κοσμοεξουσιαστές, που δεν διστάζουν να «πουλήσουν» την χώρα έναντι» τριάντα μνημονιακών αργυρίων», παραβιάζοντας θεμελιώδεις διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος, όπως αυτές της Λαϊκής Κυριαρχίας και της συνέχειας του Έθνους.

Ταυτόχρονα όμως τελούν και βαρύτατα ποινικά αδικήματα, αφού οι πράξεις τους συνιστούν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας κατά συρροή και κατ εξακολούθηση.(Όποιος επιχειρεί …με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό ….το πολίτευμα που στηρίζεται στην Λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη 134ΠΚ). Ακόμη και οι προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρούνται λόγω της βαρύτητάς τους(135ΠΚ)Τί λέτε το κατοχικό ταμείο και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στους οθνείους τοκογλύφους τραπεζίτες δεν είναι κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας; Ή μήπως οι χαμερπείς μπολσεβίκοι δεν διέπραξαν και το ποινικό αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων, αφού άλλα εξήγγειλαν με το απατηλό πρόγραμμά τους παραπλανώντας σκόπιμα τον ευκολόπιστο και γεμάτο ιδεοληψίες αυτό λαό και άλλα θρασύτατα  και προκλητικά πράττουν(162 ΠΚ).

Αναρωτηθείτε όμως ακόμη ,γιατί όλα τα παραπάνω ποινικά αδικήματα ενώ είναι τόσο κραυγαλέα, κανένας Εισαγγελέας, κατοικοεδρεύων στο κλινόν Άστυ που ζέχνει, δεν άσκησε έστω υποτυπωδώς ποινική δίωξη κατά όλων αυτών των πολιτικών αθυρμάτων, έτσι για να πλανάται ως σκιά το καταρρακωμένο αίσθημα δικαίου και έστω η ψευδαίσθηση στους νεοραγιάδες ,ότι κάτι κινείται σε επίπεδο ελέγχου και πάταξης της ασυδοσίας των θλιβερών πολιτικάντηδων ;Τι λέτε λοιπόν, με τέτοιες συνθήκες λειτουργεί άραγε το πολίτευμα;

http://radiomax.gr/εσχατη-προδοσια-στην-εκποιηση-δημοσι/

 

2.Τσίπρας: «Εσχάτη προδοσία η εκποίηση του δημόσιου πλούτου»

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

1573239-thumb-large

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας, είπε ο Α. τσίπρας, “καταλαβαίνουμε πλέον για ποιο λόγο οι Γερμανοί βιομήχανοι κόντεψαν να σηκώσουν στα χέρια τον κ. Παπανδρέου”.

Διερωτόμαστε, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ποιος Έλληνας πολιτικός, ποιος υπουργός ή πρωθυπουργός μπορεί να βάλει την υπογραφή του σ΄ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης του δημόσιου πλούτου και επίσης. “Διερωτόμαστε εάν μια τέτοια επιλογή δεν σημαίνει έσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα. Και αν δεν σημαίνει αυτό προδοσία, τότε τι είναι προδοσία;”

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχεi τη νομιμοποίηση να προχωρήσει στο ξεπούλημα της χώρας και πρόσθεσε : “Ας το καταλάβουν όσοι σχεδιάζουν ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης. Ας το καταλάβουν ότι πολύ σύντομα θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. Πολύ σύντομα όσοι πλιατσικολόγοι ετοιμάσουν να πάρουν κοψοχρονιά όλη τη χώρα, να καταλάβουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους”.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ και σε δήλωσή του για την κατάσταση στα σχολεία τόνισε ότι σχολείο δίχως βιβλία, δίχως στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή, δίχως στοιχειώδεις δαπάνες για καθαριότητα και υγιεινή, δίχως εκπαιδευτικούς και με στοιβαγμένους μαθητές ανά 30 στις τάξεις, δεν μπορεί να είναι σχολείο. Επίσης, είπε, η εκπαίδευση με εξαθλιωμένους, πεινασμένους εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να είναι εκπαίδευση.

Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τόσο τον πρωθυπουργό γιατί όπως είπε, η κυβέρνηση Παπανδρέου όφειλε να αφήσει τον πιο ευαίσθητο κοινωνικό τομέα, τα σχολειά μας, έξω απ΄ αυτή τη λαίλαπα τη μνημονιακή, αλλά έπραξε το αντίθετο, όσο και την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου τονίζοντας ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει το πολιτικό κόστος γι αυτές τις επιλογές. Και η κα Διαμαντοπούλου, η υπουργός που κατάφερε μόλις μέσα σε δύο χρόνια να διαλύσει ό,τι με κόπους, θυσίες και αγώνες είχε κατακτηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, πρέπει να πληρώσει το πολιτικό κόστος.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=314030

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΚΑΙ

17 comments on “Εκποίηση δημόσιας περιουσίας και εσχάτη προδοσία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

  1. Χαρίζουν τα πάντα με αντάλλαγμα την παραμονή τους στην εξουσία

    Το κείμενο αυτό γράφτηκε μερικές ώρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για τα νέα αντεθνικά & αντιλαϊκά μέτρα και τον περιβόητο «κόφτη». Πολλά ακούστηκαν στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης. Προβλεπόμενο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Προέχουν η καρέκλα και τα επτά και πλέον χιλιάρικα φαιδρών ατόμων που έγιναν βουλευτές και ξέρουν πως κινδυνεύουν με διώξεις & ειδικά δικαστήρια ενώ έχουν μηδενικές πιθανότητες επανεκλογής και το μόνο που τους μένει να κάνουν, είναι να παρατείνουν για όσο μπορούν την παραμονή τους στην εξουσία.

    Η παραμονή στην κυβέρνηση, αποτελεί πλέον τη μόνη ασπίδα για τους τυχοδιώκτες των καταγωγίων, που βρέθηκαν ξαφνικά να κρατούν το πηδάλιο της χώρας, εξέλιξη με καταστροφικά αποτελέσματα για την πατρίδα μας. Δημοσκοπικά, οι ΣΥΡΙΖΑίοι βρίσκονται περίπου στο 15%. Με λίγα λόγια, τίτλοι τέλους όπου να’ ναι για την συμμορία της συγκυβέρνησης. Στη συνείδηση του κόσμου, οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι αμοραλιστές – και χειρότεροι από τους αριστεριστές – σύμμαχοί τους, έχουν τελειώσει.

    Όπου κι αν εμφανίζονται τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προπηλακίζονται, αποδοκιμάζονται, γίνονται δέκτες του θυμού του κόσμου αλλά και της χλεύης εκ μέρους των πολιτών. Και κάθε μέρα που περνά, η ένταξη κλιμακώνεται. Τα νέα μέτρα πλήττουν τους πάντες, φτωχοποιούν κάθε Έλληνα και υποδουλώνουν τη χώρα σε ξένα συμφέροντα. Οι εθνομηδενιστές ΣΥΡΙΖΑίοι και οι αμοραλιστές σύμμαχοί τους των ΑΝΕΛ, ξεπουλούν τα πάντα με αντάλλαγμα την παραμονή τους στην εξουσία.

    Η πατρίδα βλέπει ό,τι της ανήκει, να τίθεται υπό τον έλεγχο των ξένων. Και αυτό, από φανατικούς κατά τα άλλα «πολέμιους» των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού, που έκαναν ό,τι δεν δέχθηκε να κάνει ακόμα και αυτός ο ΓΑΠ! Μιλάμε εδώ για την πιο ανήθικη και βρώμικη συναλλαγή στην ιστορία του ελληνικού κράτους από την Επανάσταση και μετά! Μια συναλλαγή, η οποία υπονομεύει το μέλλον των επερχόμενων γενεών, δεσμεύοντας μάλιστα τη χώρα για… έναν αιώνα!

    Για έναν αιώνα! Ειδικό Δικαστήριο ενόψει… Κάποιοι, όπως ο drifter (αγγλιστί γυρολόγος) Βαρουφάκης αλλά και μερικοί που κατά τα άλλα τράβηξαν την ουρά τους και σήμερα «επικρίνουν», έχοντας συστήσει άλλα – αριστερά βεβαίως, βεβαίως – κόμματα, θα έχουν πάρα πολύ σοβαρό νομικό πρόβλημα. Υπάρχει και αυτή η «ανεξερεύνητη» από την Δικαιοσύνη (χίλιες φορές ντροπή της!) υπόθεση του Νομισματοκοπείου, που έχει οσμή πραξικοπήματος.

    Σιγά μην αφεθεί η ιστορία αυτή στη λήθη… Όχι, τέρμα τα χατίρια στην αριστερά και στους τρότσκες των καταγωγίων των Εξαρχείων, που ρημάζουν την πατρίδα μας και τις ζωές μας. Αρκετά. Τα άπλυτα της «ριζοσπαστικής» αριστεράς θα βγουν όλα στη φόρα. Όλα. Η ασυλία θα τερματιστεί και ακόμα και όσοι έκαναν πως δεν είδαν και δεν άκουσαν, θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Για να τελειώνουμε με την ανομία, τη διαφθορά και τον ωχαδερφισμό στη χώρα μας, που τόσα προβλήματα συσσώρευσε και εξακολουθεί να συσσωρεύει.
    Έναν αιώνα λοιπόν.

    Οι ΣΥΡΙΖΑίοι «ριζοσπάστες αριστεροί» που απεχθάνονται τις μεταρρυθμίσεις αλλά και οι αμοραλιστές ιπποκόμοι τους των ΑΝΕΛ, δεν τα έβαλαν μόνο με τις δικές μας ζωές, αλλά, υπονομεύοντας την εθνική κυριαρχία, προσπαθούν να καταστήσουν δεσμώτες τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας. Και βάζουν τον «κόφτη» στη ζωή μας, στις ζωές των απογόνων μας.

    ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ λέγεται αυτό και διαπράττεται, η παραχώρηση δηλαδή της εθνικής περιουσίας, προκειμένου να μην χάσουν 153 βουλευτές τον μισθό τους και τα πολλά προνόμιά τους. Αυτό είναι ρεσιτάλ εθνομηδενισμού και αρνησιπατρίας, ανηθικότητας, μηδενισμού και παχυδερμισμού. Έτσι εκλαμβάνεται πλέον από τους πολίτες, έτσι θα εκληφθεί και από την Δικαιοσύνη. Το έθνος έχει πλέον τον λόγο.

    Nίκος Χιδίρογλου

    http://elora.gr/portal/ellada/7171-ξεπουλούν-τα-πάντα-με-αντάλλαγμα-την-παραμονή-τους-στην-εξουσία

  2. Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

    Ολόκληρη η εκπομπή στην ΕΡΤ OPEN για την εθνική προδοσία που συντελέστηκε στη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση της Ελληνικής Βουλής πριν πέσουν τίτλοι τέλους
    Συνομιλητές: Δ. Καζάκης – Κ. Κυριακόπουλος

    Επίορκοι και εφιάλτες
    Οι 153 επίορκοι εφιάλτες καθώς και τα πολιτικά κόμματα που τους εξέθρεψαν, δε μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται απλά ως πολιτικοί αντίπαλοι με πολιτική επιχειρηματολογία και πολιτικό καθωσπρεπισμό…
    Είναι μια επικίνδυνη πέμπτη φάλαγγα που με τη χθεσινή της ψήφο μετέτρεψε τη χώρα σε οικόπεδο, την παρέδωσε σε άλλον ιδιοκτήτη, και άνοιξε ένα επικίνδυνο γεωπολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα.
    Ως πέμπτη φάλαγγα πρέπει να αντιμετωπίζονται και ως τέτοια θα πρέπει να…
    τιμωρηθούν όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

    Θα πρέπει όλοι να ξέρουμε πως τα γεωπολιτικά κεφάλαια που ανοίγουν, κλείνουν μόνο με αίμα και με θάνατο, και ποτέ με συμψηφισμούς, με σικέ ουδετερότητες και ισοπαλίες.
    Οι 153 επίορκοι, με το χθεσινό τους “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ”, συνηγόρησαν σε πράξη που ελέγχεται με το ερώτημα της εσχάτης προδοσίας. Περισσότερα σε λίγο…
    Κυριάκος Κυριακόπουλος

    http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2016/05/blog-post_403.html

  3. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

    (Κυρ. 22/5/16 – 15:31)

    Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΟΥ*

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί για άμεση ψήφιση στη Βουλή Πολυνομοσχέδιο το οποίο αποτελεί οικονομικό και πολιτικό πραξικόπημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Εκτός από την επιβολή νέων έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, την αυτόματη περικοπή μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και πώληση όχι μόνο «κόκκινων» αλλά και «πράσινων» (ενήμερων) δανείων σε ξένα «κοράκια» (funds), προχωρεί σε δύο ακόμα πρωτοφανείς ρυθμίσεις που παραδίδουν στους υπερεθνικούς δανειστές (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΜΣ), όλα τα μελλοντικά κρατικά έσοδα και όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Πρόκειται για ενέργεια πρωτοφανούς δήμευσης του ελληνικού λαού από τους υπερεθνικούς «σωτήρες», από μια παραδομένη κυβέρνηση που διεκδικεί πρωτεία εθελοδουλείας και οδηγεί σε ουσιαστική απεμπόληση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

    Η ”ΕΞΟΥΣΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ….ΑΛΛΑ Η ”ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

    Ειδικότερα με το Ν/Σ προβλέπεται η μετατροπή της ΓΓΔΕ (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων» σε «Ανεξάρτητη Αρχή» (ΑΑ). Δηλαδή η επιλογή της διοίκησης και κυρίως η λειτουργίας και η διαχείριση των εσόδων θα είναι υπόθεση κάποιων «ανεξάρτητων τεχνοκρατών», που θα λειτουργούν ως «κράτος εν κράτη», μη δίνοντας λογαριασμό ούτε στον υπουργό Οικονομικών, ούτε στην εκάστοτε κυβέρνηση. Η Α.Α. θα έχει Διοικητή και 5μελές «Συμβούλιο Διοίκησης» (πρόεδρο και 4 μέλη). Ο Διοικητής και το «Συμβούλιο Διοίκησης» ορίζεται από «Επιτροπή Επιλογής» στη σύνθεση της οποίας συμμετέχουν πέντε ανώτερα στελέχη της δημόσια διοίκησης και δύο εκπρόσωποι της ΕΕ. Προβλέπεται επίσης ειδικός «εμπειρογνώμονας» σε ρόλο εντεταλμένου συμβούλου, ο οποίος θα επιλέγεται από ένα κατάλογο 3 υποψηφίων επιλογής της ΕΕ (!). Πρόκειται στην ουσία για έναν «άτυπο» υπερεθνικό διοικητή της «Α.Α.». Αξίζει να σημειωθεί ότι όσες αρμοδιότητες, σήμερα ή στο μέλλον, εκχωρηθούν στην Α.Α. θεωρούνται αμετάκλητες.!! Η όλη διαδικασία επιλογής, λειτουργίας και δράση της «Α.Α.» θα αποτελεί μοχλό οικονομικής καταπίεσης του ελληνικού λαού (συγκέντρωσης φόρων για απόδοση των τοκοχρεολυσίων στους δανειστές), ελεγχόμενη και εποπτευόμενη από την ΕΕ. Επιβεβαιώνεται με λίγα λόγια ότι …η «εξουσία» είναι αλλού ….αλλά η «αποικιοκρατία» είναι εδώ.!

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

    Από ανάλογη φιλοσοφία διαπνέεται η ίδρυση «Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών & Περιουσίας», στην οποία θα ενταχθούν ως θυγατρικές, το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ, η ΕΤΑΔ (εταιρία ακινήτων δημοσίου) και η «Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ» (ΕΔΗΣ) που είναι υπό ίδρυση και η οποία θα συγκεντρώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου που δεν ανήκουν στους πιο πάνω φορείς. Έτσι όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του δημοσίου περνάει στον έλεγχο ενός ενιαίου φορέα που η διοίκηση του θα ελέγχεται έμμεσα και άμεσα από τους υπερεθνικούς …«νταβατζίδες». Αυτό επιτυγχάνεται με τον έλεγχο του «Εποπτικού Συμβουλίου» (από τα 5 μέλη τα 2 μέλη μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος επιλέγεται από τους «θεσμούς»). Τα «Εποπτικό Συμβούλιο» ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της νέας εταιρίας της οποίας ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος επιλέγεται από τους «θεσμούς».! Το προσωπικό θα είναι σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μπορεί να προέρχεται από το δημόσιο με αποσπάσεις ή με συμβάσεις δανεισμού εργαζόμενων από ιδιωτικές εταιρίες (δηλ. εργασιακές σχέσεις …«γαλέρας»). Μέχρι το 2018 θα πρέπει να δοθούν από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας γύρω στα 6 δις και σε βάθος χρόνου όλες οι εισπράξεις από την εκποίηση των «ασημικών» του ελληνικού λαού.!!

    Η συνέχεια εδώ:

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24354:tolios-dimosia-periousoa&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

  4. Ὅλοι οἱ δρόμοι ὁδηγοῦν στὸν Κορυδαλλό…

    22 ΜΑΪ́ΟΥ 2016 ἈΠῸ ΤῸΝ/ΤῊΝ ΔΙΚΑΊΑΡΧΟΣ

    Μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο οι οποίοι το βράδυ της Κυριακής, μαζί με άλλους 151, θα αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα, τόσο για το ελικόπτερο, όσο και για την προσωπική τους ελευθερία.

    Ήδη στήνεται ένα σκηνικό που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βαρύ κατηγορητήριο, καθώς εκείνοι θα βρίσκονται στο εδώλιο.
    Η ομιλία του Κεντρικού Τραπεζίτη στο LSE στην ουσία περιέγραψε ποινικά αδικήματα τα οποία μπορούν να επιφέρουν πολυετείς καθείρξεις.

    Οι «γενναίες διαπραγματεύσεις» είχαν κόστος 86 δισ. ευρώ: Αυτό ήταν το τρίτο μνημόνιο και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκαν μετά από εκροές καταθέσεων ύψους 45 δισ. ευρώ…
    Τα capital controls για παράδειγμα που εξακολουθούν να υφίστανται δεν είναι απλή υπόθεση. Έχουν καταστρέψει χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και έχουν οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας. Όταν ο Ηγεμών αισθάνεται παντοδύναμος μπορεί και παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις πιστεύοντας ότι θα την βγάλει καθαρή. Όταν όμως τρίζει ο θρόνος του οι συνέπειες πολύ συχνά είναι ολέθριες για τον πρώην παντοδύναμο.
    Η ομιλία του Γιάννη Στουρνάρα θα αποτελέσει μέρος του κατηγορητηρίου για την επιβολή των capital controls και το νέο μνημόνιο των 86 δις ευρώ που φόρτωσαν στις πλάτες ενός λαού οι ΣυριζΑνέλ-όπως έχουν παραδεχθεί με τις δηλώσεις τους και πολλοί αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. που βρίσκονται ανάμεσα στους δανειστές μας.
    Κι αυτοί θα κληθούν να καταθέσουν.
    Από την Κυριακή το βράδι όμως το σκηνικό στην Ελλάδα για τους Σύριζα και ΑΝΕΛ θα αλλάξει βιαίως.
    Ήδη ένας σκληρός πυρήνας της Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να τους τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί.
    Mε την χθεσινή παροχή ασυλίας στο Καρτέλ των Εργολάβων έρχονται να υποκαταστήσουν την Δικαιοσύνη.
    Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο θα βρεθούν υπόλογοι.

    Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά δεν επιτρέπει περιθώρια αμφιβολίας:

    Οι «αυταπάτες» του Σύριζα τελείωσαν, η εξαπάτηση του λαού αποκαλύφθηκε, η Νέμεσις δεν θα αργήσει»
    Αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δήλωσε ξακάθαρα:

    «Kάποιοι άνθρωποι θα κάτσουν στο σκαμνί»
    Τεράστιες και σχεδόν αυταπόδεικτες είναι και οι Ποινικές Ευθύνες για το ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης..
    Kάθε ημέρα από το βράδυ της Κυριακής και μετά θα προσθέτει νέα αδικήματα στο βαρύ κατηγορητήριο.

    Πολλές επαγγελματικές ομάδες ετοιμάζονται να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη εντός και εκτός της Ελλάδος.
    Όσα ετοιμάζονται να εφαρμόσουν καταλύουν το Σύνταγμα και θεμελιώδεις αξίες της Δημοκρατίας.

    Στην κυριολεξία παίζουν με την φωτιά.
    Και με τον…Κορυδαλλό.

    Χάρης Κοντόπουλος

    Ὅλοι οἱ δρόμοι ὁδηγοῦν στὸν Κορυδαλλό…

  5. Να μου ζήσεις “αριστερή” δικτατορία μου

    Χάρης Καφετζόπουλος
    22 Μαΐου στις 5:26 π.μ. ·
    για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τάξης…
    από τις 3 μέχρι και τις 12 το βράδυ απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή των Αθηνών…(!!!)
    χμ…
    αν είχα ψηφίσει SSυριζα θα έκανα δημόσιο χαρακίρι…
    να μου ζήσεις “αριστερή” δικτατορία μου…
    [Χάρης Καφετζόπουλος ]

    22-05-2016: Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ.Αττικής σχετικά με απόφαση Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Αθήνα, 22 Μαΐου 2016

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Ανακοινώνεται ότι, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τάξης, κατά το χρονικό διάστημα από 15:00 μέχρι και την 24:00 ώρα της Κυριακής 22 Μαΐου 2016, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών, που περικλείεται από τις οδούς: Αγίου Μελετίου (από τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου) – 3ης Σεπτεμβρίου – δεξιά Ιουλιανού – δεξιά Λιοσίων – δεξιά Αγίου Μελετίου (μέχρι τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

    http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=‘..’&perform=view&id=62620&Itemid=1696&lang

  6. Ράδιο Αρβύλα Τσίπρας 1

    Ράδιο Αρβύλα Τσίπρας 2

    Με αφορμή της ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η τηλεοπτική παρέα του Αντώνη Κανάκη έβαλε στο στόχαστρο της τον πρωθυπουργό για τα όσα είχε υποσχεθεί. Οι Ράδιο Αρβύλα κατέγραψαν το top-6.

    Πρώτο χτύπημα η απλή αναλογική. Το 2012 ο κ.Τσίπρας μιλούσε για την καθιέρωση της «απλής ανόθευτης αναλογικής» όταν πριν από λίγες ημέρες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωνε ότι με απλή αναλογική δεν θα κυβερνηθεί η χώρα.
    Δεύτερο χτύπημα η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ την οποία υποσχέθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 και τώρα με τα νέα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχονται νέα βάρη.
    Τρίτο χτύπημα η δημόσιας υπηρεσίας. Το 2011 ως βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τις τότε κυβερνήσεις ότι ξεπουλούσαν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικό κ.α. και τώρα ο ίδιος παραχώρησε τα αεροδρόμια, τον ΟΛΠ και δέσμευσε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία.
    Τέταρτο χτύπημα οι 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου. Το 2012 κατήγγειλε ότι ένα νομοσχέδιο εκατοντάδων σελίδων είχε παραδοθεί στους βουλευτές με περιθώριο λίγων 24ωρων.
    Πέμπτο χτύπημα η «θλιμμένη» στάση των βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Το 2011 ο κ.Τσίπρας έλεγε ότι «δεν ανέχομαι αυτούς που λένε ότι δεν συμφωνούμε με κάτι, ότι υπερβαίνει τη συνείδησή μας αλλά θα το ψηφίσουμε».
    Έκτο χτύπημα το ΕΚΑΣ. Τον Ιούνιο του 2015 έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι Έλληνας βουλευτής θα ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ και, ακόμα χειρότερα, τον Ιανουάριο του 2015 έλεγε ότι «θα σηκώσουμε κεφάλι» για να μην κοπεί το ΕΚΑΣ.

    Πηγή: Οι Ράδιο Αρβύλα θυμήθηκαν τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τσίπρα -Τι έλεγε και τελικά δεν έκανε [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/268492/oi-radio-arvyla-thymithikan-tis-proeklogikes-yposheseis-toy-tsipra-ti-elege-kai-telika#ixzz49kYNP7fO

  7. Ο Π. Καμμένος ομολόγησε ότι ψήφισε εγκληματική διάταξη. Θα συλληφθεί ;;;

    Ο Πάνος Καμμένος είναι ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    Μιλώντας σήμερα από τη Σύρο, ομολόγησε πως η αύξηση στον ΦΠΑ στα νησιά αποτελέι μία πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική. Πάρα ταύτα όμως την ψήφισε και παραβίασε έτσι εν γνώση του το Σύνταγμα που ορκίστηκε ότι θα υπακούσει (Άρθρο 59Σ) και διέπραξε αδίκημα. ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ;;;

    Ο Π. Καμμένος ομολόγησε ότι ψήφισε εγκληματική διάταξη. Θα συλληφθεί ;;;

  8. Εξώδικο σε Τσίπρα και Τσακαλώτο για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global I.S.A., με εγγυητή την Lamda Development

    Το εξώδικο υπογράφουν μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά του Υπερταμείου Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίας» και της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού», καθώς και πολλές προσωπικότητες.

    Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, ο νυν ευρωβουλευτής, Νίκος Χουντής, καθώς και οι πρώην βουλευτές Αγλαΐα Κυρίτση και Μαρία Μπόλαρη.

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

    ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

    Θέμα: Παράνομη, επιβλαβής για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς κανένα πραγματικό δημοσιονομικό όφελος η υπογραφή από την κυβέρνηση Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global I.S.A., με εγγυητή την Lamda Development, και η ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή.

    Η έγκριση της σύμβασης από την Κυβέρνηση και τη Βουλή εκθέτει το Ελληνικό κράτος σε πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση μη ικανοποίησης κάποιας εκ των εννέα αναβλητικών αιρέσεων που διέπουν την σύμβαση, εκ των οποίων οι τρείς αφορούν δικαστικές αποφάσεις.

    Η αποδοχή ενός παράνομου καταχρηστικού, απεχθούς και επονείδιστου χρέους – όπως διαπιστώνει η αρμόδια Επιτροπή για το Χρέος της Ελληνικής Βουλής – εκ μέρους της χώρας οδήγησε στην υπογραφή τριών δανειακών συμβάσεων, την επιβολή της δέσμευσης του συνόλου της περιουσίας του λαού (Δημόσιας και Ιδιωτικής) και την απογύμνωση από όλες τις ασυλίες του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.
    η συνέχεια εδω: https://justiceforgreece.wordpress.com/εξωδικα/εξώδικο-σε-τσίπρα-και-τσακαλώτο-για-τη/

  9. 26-05-2016
    Στις 26.04.2016 εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan / ADP), το οποίο στις 25.05.2016 εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΦΕΚ Β 1472)

    http://www.hradf.com/el/the-fund/reports/20160526-report

    ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, έχοντας υπόψη τo γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό, ενέκρινε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan) που ενέκρινε το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε. με την από 26.4.2016 απόφασή του, και την αξιοποίηση των συμπεριλαμβανομένων σε αυτήν περιουσιακών στοιχείων, ήτοι:

    1) Δεκατέσσερα (14) Περιφερειακά Αεροδρόμια

    2) Ελληνικό [Πρώην Αεροδρόμιο Αθηνών, μια παραθαλάσσια ακίνητη περιουσία που ξεπερνά τα 6,000,000 τ.μ.]

    3) Αστέρας Βουλιαγμένης [Ξενοδοχειακό Συγκρότημα Αστήρ Παλλάς ΑΕ, συμπεριλαμβανομένης της θυγατρικής διαχειρίστριας της μαρίνας[

    4) Αφάντου Ρόδος [Γήπεδο Γκολφ και τουριστική ανάπτυξη σε δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου]

    5) ΔΕΣΦΑ [ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, θυγατρική της ΔΕΠΑ σε ποσοστό 100% και κατέχει και λειτουργεί το δίκτυο υψηλής πίεσης μεταφοράς φυσικού αερίου και τις εγκαταστάσεις επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα]

    6) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣΛΙΜΕΝΟΣΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΟΛΠ) [Ο μεγαλύτερος Οργανισμός Λιμένος της Ελλάδας, η ΟΛΠ ΑΕ, έχει μια μακροχρόνια σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση του λιμένα έως το 2052 και είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών]

    7) ΟΛΘ [ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣΛΙΜΕΝΟΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,Ο δεύτερος μεγαλύτερος οργανισμός λιμένος της Ελλάδας, η ΟΛΘ ΑΕ, έχει μια μακροχρόνια σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση του λιμανιού έως το 2051 και είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών]

    8) ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ(ROSCO) [H ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών έλξης για τη σιδηροδρομική μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, την ανάπτυξη, οργάνωση και εκμετάλλευση αστικών, προαστιακών, περιφερειακών, εκτός πόλης και διεθνών σιδηροδρομικών μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων καθώς και την παροχή υπηρεσιών εφοδιασμού πάσης φύσεως
    Η ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. είναι μια νεοσύστατη εταιρεία (2013). Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ. Η ΕΕΣΣΤΥ παρέχει υπηρεσίες συντήρησης τροχαίου υλικού και υπηρεσίες διαθεσιμότητας τροχαίου υλικού σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών σιδηροδρομικής έλξης]

    9) ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ [Ο ΔΑΑ είναι το κύριο αεροδρόμιο της Ελλάδας, με έδρα την Αθήνα. Ο ΔΑΑ ιδρύθηκε το 1996 ως σύμπραξη μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στη βάση μίας σύμβασης παραχώρησης διάρκειας 30 ετών που παρέχει στον ΔΑΑ το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το χώρο του αεροδρομίου για σκοπούς «σχεδιασμού, χρηματοδότησης, κατασκευής, ολοκλήρωσης, θέσης σε λειτουργία, συντήρησης, λειτουργίας, διαχείρισης και ανάπτυξης του αερολιμένα» έως το 2026]

    10) Ηλεκτρονική Δημοπρασία III, IV, V, VI και άλλα μικρά ακίνητα [Ηλεκτρονική δημοπρασία VI (11 ακίνητα): πώληση 10 οικοπέδων και κτηρίων στη Μύκονο, Πήλιο, Ηλεία, Εύβοια, Αχαΐα, Σέρρες και Λέσβος και μίσθωση 50 ετών ενός κτηρίου στη Ρόδο. Άλλα μικρά ακίνητα =Ακίνητα που θα παραμείνουν στο ΤΑΙΠΕΔ μετά από συμφωνία]

    11) Μαρίνες [ Μαρίνα Πύλου]

    12) ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ [ Ο κατασκευασμένος και εν λειτουργία αυτοκινητόδρομος μήκους 648 χιλιομέτρων περίπου, με διόδια, στη Βόρεια Ελλάδα, που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τα Τουρκικά σύνορα και οι επί του αυτοκινητοδρόμου τρεις Κάθετοι Άξονες]

    13) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) [ Η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. είναι η κορυφαία εταιρεία διύλισης και εμπορίας πετρελαίου στην Ελλάδα και ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Λειτουργεί τρία διυλιστήρια, στη νότια και τη βόρεια Ελλάδα, που καλύπτουν περίπου τα 2/3 της δυναμικότητας διύλισης της χώρας]

    14) ΟΤΕ [Η Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε., είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην ελληνική αγορά και, μαζί με τις θυγατρικές του, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο ΟΤΕ είναι μια από τις τρείς μεγαλύτερες εταιρείες, σύμφωνα με την κεφαλαιοποίησή του, στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο ΟΤΕ είναι επίσης εισηγμένος και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE)]

    15) ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΔΕΗ) [Η ΔΕΗ Α.Ε. είναι ο κυριότερος φορέας παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Η ΔΕΗ κατέχει περιουσιακά στοιχεία σε ορυχεία λιγνίτη, στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ αποτελείται από συμβατικές θερμικές και υδροηλεκτρικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια, καθώς και από μονάδες ΑΠΕ]

    16) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΥΑΘ) [ Η ΕΥΑΘ Α.Ε. έχει το αποκλειστικό δικαίωμα παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, μέσω 30ετούς σύμβασης παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, με ισχύ από το 2001]

    17) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ (ΕΥΔΑΠ)

    18) ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΠΑ) [ Η ΔΕΠΑ Α.Ε. είναι ο κυριότερος εισαγωγέας και διανομέας φυσικού αερίου. Προμηθεύεται φυσικό αέριο από έναν αριθμό προμηθευτών μέσω μακροπρόθεσμων συμβάσεων προμήθειας και παρέχει περίπου το 90% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στη χώρα.]

    19) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ(ΕΛΤΑ) [Η Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. είναι ο κορυφαίος πάροχος ταχυδρομικών υπηρεσιών στην ελληνική αγορά και μέλος της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης.]

    Click to access ADP%20-%20TAIPED%20BoD%20approved%2026042016_Greek.pdf

    http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFHp_31M9ESQXdtvSoClrL8RC-n_7hz1t3nMRVjyfnPUeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsk0zK1TcIqgrfnIDBwf96XfaWcbEwTRLFtqhBQJ5qGvg.

  10. Νέο SWAP Τσίπρα για 40 χρόνια με τη Fraport Hellas. Ένα δις ευρώ είναι το δάνειο της Fraport! Σκέτος αέρας η επένδυση.

    Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

    ΓΙΑ ΤΑ SWAPS ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

    To swap είναι μια συμφωνία ανταλλαγής αξιών σε προκαθορισμένο χρόνο και μπορεί να ερμηνευθεί σαν ένα είδος δανείου. Ένα swap δεν είναι κάτι καταστροφικό αλλά μπορεί να αποβεί καταστροφικό σε περίπτωση αποτυχίας της επένδυσης. Τα swap τα διαχειρίζονται τράπεζες. Η εξασφάλιση των συμβαλλομένων μπορεί να γίνει με CDS (άλλο είδος swap) ή με εγγυήσεις κρατικής περιουσίας αν είναι πολύ μεγάλα και στο Αγγλικό δίκαιο (τα swaps τότε τα λένε “μνημόνια”). Η Ελλάδα, αν θυμάσθε, πλήρωνε τα CDS των δανειστών για να παίρνει δάνεια. Μπορεί και να το κάνει ακόμη.

    Τα swap Τσίπρα που εφαρμόζονται στη περίπτωση αρκετών μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα είναι swap τύπου property leasing με τελικό εγγυητή το κράτος. Αυτό θα γίνει κατανοητό στη συνέχεια.

    Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ FRAPORT-HELLAS

    Σύμφωνα με το site της Fraport Hellas
    The 14 Greek regional airports served a total of 25.3 million passengers in 2016, an increase by nine percent year-on-year. Fraport Greece will operate, manage and develop the airports over the next four decades. The airports include in the concession are: Aktion (PVK), Kavala (KVA), Thessaloniki (SKG), Kerkyra/Corfu (CFU), Chania/Crete (CHQ), Kefalonia (EFL), Kos (KGS), Mytilene/Lesvos (MJT), Mykonos (JMK), Rhodes (RHO), Samos (KGS), Santorini (JTR), Skiathos (JSI) and Zakynthos (ZTH).
    Approximately €968 million in long-term financing for the Greek Regional Airports project is being provided by a consortium of leading financial institutions. Some €280 million of the total loan will be used to finance construction projects at the 14 airports, while €688 million were used as part of the upfront concession payment to HRADF. Fraport Greece recently raised its total capital to €650 million.
    ΕΡΜΗΝΕΙΑ
    Tα 14 Ελληνικά αεροδρόμια παραχωρήθηκαν στη Fraport Hellas χωρίς να βάλει δεκάρα απο τη τσέπη της. Δύο απο τα αεροδρόμια ήταν στρατιωτικά για το λόγο αυτό στη συμφωνία συμμετείχε και ο υπουργός των μεγάλων εθνικών γεγονότων και των εθνικών παρελάσεων κ.Καμμένος…

    H Fraport Hellas δανείστηκε 968 εκ. ευρώ από Ελληνικές τράπεζες με σκοπό να δώσει τα 288 από αυτά σε διάφορες κατασκευές που θα κάνει (αν ποτέ γίνουν) και τα 688 στο δημόσιο εφάπαξ. Τα τελευταία θα πάνε στο υπερΤαμείο, δηλαδή στους δανειστές.

    Απο αυτή τη συνδιαλλαγή το κράτος θα έχει συνεισφορά στα έσοδα περίπου 0.4% του ΑΕΠ, αφού 1% ΑΕΠ αντιστοιχεί σε 1,8 δις ευρώ. Σημειώστε, ότι τα 968 εκ. ευρώ σε όλη αυτή τη διαδικασία που προανέφερα δεν είναι απαραίτητο να έχουν βγεί απο τα γκισέ των τραπεζών, που έδωσαν τα δάνεια.
    Η αύξηση κεφαλαίου των 650 εκ ευρώ της Fraport Hellas (που δεν είναι η γνωστή Γερμανική Fraport αλλά μια θυγατρική της στην Ελλάδα χωρίς την ίδια περιουσιακή εξασφάλιση στην επένδυση και τη φερεγγυότητα στο δανεισμό) έγινε υποτίθεται από πώληση μετοχών της στο χρηματιστήριο, που αγοράστηκαν κατά τη γνώμη μου από τους μετόχους της Fraport Hellas με τα χρήματα του τραπεζικού δανείου που πήραν, με εγγύηση την αξία της επένδυσης. Πάλι τα λεφτά δεν είναι απαραίτητο να έχουν φύγει απο τις τράπεζες που τα δάνεισαν. Εκεί είναι ακόμη (αν ποτέ τους υπήρξαν). Τα δικαιώματα μόνο αλλάζουν χέρια.

    Από πού θα βρούν οι τράπεζες τα 688 εκ. ευρώ να τα δώσουν στους δανειστές, όταν τα ζητήσουν; Μπορώ να γράψω βιβλίο για το θέμα. Φαντάζομαι ότι λόγοι “εμπιστοσύνης” επιβάλουν την αλλαγή της διεύθυνσης στην επίσημη κρατική Αρχή για τις Λουμπινιές. Αναμένεται, γιατί μια τέτοια συμφωνία χωρίς εξασφαλίσεις και άλλες που θα ακολουθήσουν είναι κάτι άλλο…

    http://zcode-gr.blogspot.gr/2017/04/swap-40-fraport-12-fraport.html

  11. Pingback: Δείτε γιατί είναι εγκληματικές και ανυπόστατες όλες οι συμφωνίες τους και γιατί θα μπουν φυλακή όλοι μαζί ! | LinkNews.gr

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.