Καταγγελία: Στο ένα δέκατο της τιμής παραχωρεί τα ακίνητά του το ΤΑΙΠΕΔ

logo_1_gr

Δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ

Απέρριψαν προσφορά 21,8 δις για το “Ελληνικό”, για να το δώσουν στα 915 εκατομμύρια


Μετά από ενδελεχή έρευνα, η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) είναι σε θέση να αποκαλύψει την φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε, έως και τις ημέρες μας, για τη λεηλασία του Δημόσιου πλούτου. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, που απέστειλε ο Πρόεδρος της Κίνησης Βασίλης Αναστασόπουλος σ’ όλα τα αρμόδια Κρατικά και Δικαστικά Όργανα τα ακίνητα του Δημοσίου, που εκποιούνται, θα έπρεπε, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Χρηματοοικονομικά Πρότυπα και τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ξεκινούν με τιμή ανάλογη της αντικειμενικής τους αξίας, πράγμα που θα εκτόξευε την αρχική τιμή, στο δεκαπλάσιο, περίπου, της τιμής, με την οποία παραχωρούνται σήμερα.

Προς… επιβεβαίωση των παραπάνω, κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του πρώην Αεροδρομίου του “Ελληνικού”, όπου υπήρχε δημόσια προσφορά 21,8 δις ευρώ, για να παραχωρηθεί, τελικά, η έκταση στα 915.000.000 € (!), ενώ όλες οι προσφορές, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήταν υψηλότερες από αυτή του ομίλου στον οποίο παραχωρήθηκε αυτή η έκταση, συνολικού εμβαδού 6.250 στρεμμάτων, τρεις φορές, δηλαδή, περίπου, μεγαλύτερη από το Μονακό (το Πριγκιπάτο του Μονακό είναι 1.980 στρέμματα). Μια άλλη παρανομία, την οποία εδώ και καιρό έχει επισημάνει η ΟΚΕ, είναι ότι  το “Ελληνικό” δεν έχει ξεκάθαρους τίτλους ιδιοκτησίας, καθώς υπάρχει Γνωμοδότηση του Μικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, που αφορά παραπάνω από τη μισή έκταση, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για Εθνικές Γαίες, που αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Λαού και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει ότι απαγορεύεται η διάθεσή τους για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Προβληματισμό επίσης προκαλεί και το γεγονός πως, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην διαγωνιστική διαδικασία προσκόμισαν Εγγυητικές Επιστολές ιδιωτικών Τραπεζών, σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, ο τελικά αναδειχθείς όμιλος εξασφάλισε Εγγυητική Επιστολή του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω της οποίας κατάφερε να αγοράσει Κρατική Γη (;)  Με τον τρόπο αυτό επιβαρύνθηκε, βέβαια, κατά 915 εκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο χρέος, σε μια εποχή που όλοι, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, λένε πως επιζητούν την ελάφρυνσή του και η εκποίηση Δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, εξ ορισμού, υποτίθεται, πως γίνεται γι’ αυτό τον σκοπό. Μάλιστα, σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, στήθηκε ολόκληρη σκευωρία, ώστε να εξoβελιστεί ο καταθέσας την υψηλότερη προσφορά για το έργο του “Ελληνικού” και χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του όλοι οι ελεγχόμενοι από την Κυβέρνηση ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι εξάντλησαν όλο το εύρος της δραστηριότητάς τους, επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα, ενώ παράλληλα προχώρησαν και σε δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων.

http://ixnilatis.org/component/content/article/225-2016-06-20-18-40-32.html 

ΣΧΕΤΙΚΑ

5 comments on “Καταγγελία: Στο ένα δέκατο της τιμής παραχωρεί τα ακίνητά του το ΤΑΙΠΕΔ

  1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ “ΕΛΛΗΝΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”, ΑΡ. ΠΡΩΤ. 000629

    Christie Theodorakou
    26 Φεβρουαρίου 2014 – 7:36 μ.μ.
    Προς: info@hraf.gr
    Κοιν.: comm-rep-lux@ec.europa.eu, COMM-REP-BRU@ec.europa.eu, comm-rep- athens@ec.europa.eu, couraudi@otenet.gr, tfgr-athens@ec.europa.eu, endikeis@otenet.gr, info@ende.gr, doris.tippmann@diplo.de, info@esm.europa.eu, info@bei.org, info@ecb.europa.eu, Evangellos Goutos

    Το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα υπέχει θέση καταγγελίας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και θέση αποδεικτικού μέσου.

    26/02/2014, Ελλάδα

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Του Ευάγγελου Δ. Γούτου, Έλληνα υπηκόου, κατοίκου προσωρινά Πορτοχελίου του Δήμου Ερμιονίδας, Ν. Αργολίδας – Ελλάδα (Τ: (+30) 27540 52165 – Ε: info@goutos.com) ως έχων έννομο συμφέρον από την παράνομη μη αξιολόγηση της πρότασης έργου “Ελλήνων Πολιτεία”, που έγινε τον Οκτώβριο του έτους 2011, στην οποία υπήρχε πρόβλεψη της δωρεάν συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου σε αυτό, με ποσοστό 30%, με αποτέλεσμα τη μη ευόδωση του ως άνω έργου.

    ΠΡΟΣ

    Το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία “ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Ι∆ΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΣΙΟΥ – Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.”, που εδρεύει στην Αθήνα (Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου), και εκπροσωπείται νόμιμα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του και πιο συγκεκριμένα από
    α/τον Κωνσταντίνο Σ. Μανιατόπουλο, Πρόεδρο,
    β/τον Ιωάννη Εμίρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO), γ/τον Ανδρέα Ταπραντζή, Εντεταλμένο Σύμβουλο,
    δ/το Γεώργιο Κουτσουδάκη, Μέλος του Συμβουλίου και ε/τον Άρη Καλλιπολίτη, Μέλος του Συμβουλίου.-
    1
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ
    1)Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Rue de la Loi / Wetstraat 170 B-1049, Βρυξέλλες),
    2)Την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αθήνα)
    3)Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (12, rue Alcide De Gasperi, Λουξεμβούργο), 4)Το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ελλάδας (Τσόχα & Βουρνάζου 4, Αθήνα),
    5)Τα μέλη της Επιτροπής της Τρόικα στην Ελλάδα, όπως αυτή νόμιμα εκπροσωπείται από τον κ. Horst Reichenbach (Χορστ Ράιχενμπαχ), (Πειραιώς 132, Αθήνα),
    6)Την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας (Πρώην Σχολή Ευελπίδων Αθηνών,
    Κτίριο 6),
    7)Την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, ως εκπρόσωπο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας (Καραολή & Δημητρίου 3, Αθήνα),
    8)Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (6a, Circuit de la Foire Internationale, Λουξεμβούργο),
    9)Την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (98-100, Boulevard Konrad Adenauer L-2950, Λουξεμβούργο) και
    10)Την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Kaiserstrasse 29, 60311 Frankfurt am Main, Γερμανία), για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες ενέργειές τους.-

    Θέμα: Έργο Μητροπολιτικό – Θεματικό – Οικιστικό Πάρκο “Ελλήνων Πολιτεία”

    Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δυνάμει του υπ’ 3986/2011 νόμου του ελληνικού κράτους που προσάρμοσε το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη, σας έχει ανατεθεί η διαχείριση και αξιοποίηση – εκποίηση (μεταξύ άλλων) του μεγαλύτερου σε έκταση και αξία ελληνικού δημοσίου ακινήτου, ήτοι του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου του Ελληνικού Αττικής. Η σύσταση του Ταμείου σας είχε ως αποκλειστικό σκοπό την εν γένει αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων, ώστε να απομειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος. Για το σκοπό αυτό, ο Νομοθέτης φρόντισε η σύστασή σας να οπλιστεί με το κατάλληλο νομοθετικό (αναπτυξιακό) πλαίσιο, καθώς και να χρηματοδοτηθεί επαρκώς για την στελέχωσή του, ώστε η Διοίκησή σας να είναι ανεξάρτητη από την κρατική εξουσία και κατ’ επέκταση να απεμπλακεί με την κρατική διαφθορά, όπως αρμόζει στα ΔΙΕΘΝΗ νομικά πρόσωπα – ταμεία (τύπου fund).
    Παρατήρηση: Το ελληνικό δίκαιο, βάσει του οποίου η σύστασή σας και η εν γένει λειτουργία σας, σαν εκπρόσωποι και διαχειριστές του νομικού προσώπου – Ταμείου, θεωρεί ως πρόσωπα τις ενώσεις φυσικών προσώπων ή περιουσίας για την θεραπεία κοινωνικών αναγκών. Έτσι το «νομικό πρόσωπο», μολονότι δεν υπάρχει στη φύση, αναγνωρίζεται «κατά πλάσμα δικαίου» ως υποκείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, συνεπώς με αυτοτελή ικανότητα Δικαίου.

    η συνέχεια εδώ :

    Προσωπική Καταγγελία Του Κου Ευάγγελου Δ. Γούτου Προς Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (26/02/2014)

  2. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟ ΑΠΟ ΤΑ CAYMAN, ΜΕ
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΟΛΙΣ 31.000€, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!

    Πολύ ωραία τα video που παρουσιάζονται για το Ελληνικό, για τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και του κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, αλλά δεν έχει απαντηθεί το κύριο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί που θα επενδύσουν το ποσό των 8 δις ευρώ και το κυριότερο πως θα βρεθούν αυτά τα κεφάλαια.

    Αν πιστέψει κανείς την εφημερίδα ΑΥΓΗ, την συμφωνία υπέγραψε κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τη Lamda Development , η επίσημη ανακοίνωση του Προέδρου ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει μόνο την Lamda Development, ενώ η ανακοίνωση της Lamda Development, αναφέρει πως την συμφωνία υπέγραψαν εκτός από την ίδια την εταιρεία και η εταιρεία «HELLINIKON Global I. S.A.»

    HELLINIKON Global I. S.A.
    Η πραγματικότητα λοιπόν είναι πως η συμφωνία για την πώληση των μετοχών της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.» έχει υπογραφεί, από μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, την «HELLINIKON Global I. S.A.» η οποία ιδρύθηκε στις 4-1- 2014 με μοναδικό μέτοχο την «Sete Holdings S.à r.l (Λουξεμβούργο)» και μετοχικό κεφάλαιο μόλις 31.000€.

    Η «Sete Holdings S.à. r.l.» ιδρύθηκε στις 29-12-2011 με μοναδικό μέτοχο την εταιρεία «AUREA FINANCE COMPANY SA» και μετοχικό κεφάλαιο μόλις 50.000€.
    Η εταιρεία «AUREA FINANCE COMPANY SΑ» με έδρα το Λουξεμβούργο ιδρύθηκε στις 25-2-1994. Για την συγκεκριμένη εταιρεία γίνεται αναφορά στα Panama papers.
    Το Διοικητικό Συμβουλίου της «Hellinikon Global I S.A.» αποτελείται από τους:
    Emmanuel Bussetil Evgenia Paizi David Barrett

    Ο Emmanuel Bussetil αποτελεί Chief Financial Officer του Latsis Group ενώ συμμετείχε και στο Δ.Σ. της Lamda Development μέχρι τις 5-6-2014.
    Η Evgenia Paizi αποτελεί Director of Business Planning the SETE Family Office στη Geneva και συμμετέχει σήμερα στο Δ.Σ. της Lamda Development.
    Butterfield Bank (Cayman) Limited

    Στις 6 Φεβρουάριου 2012 και τις 500 μετοχές, αξίας 50.000€ της εταιρείας «Sete Holdings S.à.r.l», εξαγόρασε από την εταιρία «Aurea Finance Company», η εταιρεία «Butterfield Bank (Cayman) Limited» της οποίας τα στοιχεία είναι τα παρακάτω:
    Ονομασία εταιρίας: Butterfield Bank (Cayman) Limited
    Αριθμός μητρώου εταιρείας: 15657
    Διεύθυνση έδρας: 68, Fort Street, Grand Cayman KY1-1107, Cayman Islands
    Διευθυντής εταιρείας: Alexandre MARGUET

    Δηλαδή μία εταιρεία από τα Cayman, είναι ο μέτοχος της εταιρείας που υπέγραψε την σύμβαση για το Ελληνικό.

    Για να βρεθεί το ποιοι είναι οι μέτοχοι της εταιρείας από τα Cayman, θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας.

    Η μόνη πηγή πληροφόρησης που υπάρχει για την εταιρεία «Butterfield Bank (Cayman) Limited», προέρχεται από το Bloomberg, το οποίο αναφέρει πως η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει υπηρεσίες, εταιρικών και τραπεζικών εργασιών, στις Βερμούδες, Μπαρμπάντος, τα νησιά Κέιμαν, αλλά και διεθνώς. Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής είναι ο Michael McWatt. Πιθανότατα η εταιρεία αποτελεί μέλος του ομίλου Butterfield Group με έδρα τα νησιά Cayman.
    Στις 31-3-2014 η Lamda Development εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:
    «H Lamda Development S.A. ενημερώθηκε σήμερα, 31.3.2014, από το ΤΑΙΠΕΔ ότι είναι ο προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.. Με τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνεται μια σύνθετη διαγωνιστική διαδικασία διαρκείας 27 μηνών.
    Η Lamda Development S.A. και το Global Investment Group (το οποίο απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από τον κινεζικό όμιλο Fosun Group και λοιπά ευρωπαϊκά κεφάλαια) που υποστηρίζει την πρόταση της εταιρίας …»
    Στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ,τις 31-3-2014, με την οποία ανακηρύχτηκε ο προτιμητέος επενδυτής, γίνεται αναφορά για επενδυτικό σχήμα, που στηρίζει την προσφορά της Lamda Development, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σε ποιους συμμετέχουν στο σχήμα. Στην ανακοίνωση για την υπογραφή της συμφωνίας για το Ελληνικό, δεν γίνεται καμία αναφορά στο «Global Investment Group» παρά μόνο για την εταιρεία «HELLINIKON Global I. S.A.».

    CONSOLIDATED LAMBDA HOLDINGS S.A(Liechtenstein)
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Lamda Development, στις 16-3-2016 το 51% των μετοχών της, το κατέχει η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, «CONSOLIDATED LAMBDA HOLDINGS S.A.»

    Η CONSOLIDATED LAMBDA HOLDINGS S.A. ιδρύθηκε στις 2-7-1999 με κύριο μέτοχο την CONSOLIDATED LAMBDA VENTURES FOUNDATION με έδρα το Liechtenstein. Η εταιρεία αυτή κατείχε τις 1999 μετοχές αξίας 199.900 USD ,ενώ ο Dr. Johannes Burger κατείχε 1 μετοχή αξίας 100 USD.

    Στο αρχικό διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμμετείχαν ως διευθυντές οι:
    Cheikh Rayaz Uddin Ahmed Photios S. Antonatos Jacques Schroeder
    O Photios S. Antonatos είναι σήμερα μέλος του Δ.Σ. της Lamda Development και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: :
    «Ο κ. Φώτιος Αντωνάτος, κάτοικος Γενεύης, είναι νομικός σύμβουλος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου σε διάφορες εταιρείες συμμετοχών και εταιρείες με λειτουργικό αντικείμενο, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κοινωφελούς ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και μέλος του International Board of Advisors του Πανεπιστημίου Tufts.»
    Μετά την ίδρυση της εταιρείας έγινα αρκετές μεταβολές, με αυξομειώσεις του μετοχικού της κεφαλαίου καθώς και της σύστασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
    Στις 29 Αυγούστου 2005 το Δ.Σ. της εταιρείας αποτελούσαν οι Spiro J. Latsis
    Apostolos Tamvakakis Peter Kalantzis Emmanuel Bussetil Fotis S. Antonatos Michel Bourrit 

    Το ποιο πρόσφατο Δ.Σ. της εταιρείας όπως συστάθηκε στις 28-12-2011, αποτελείται από τους:
    Spiro J. LATSIS Peter KALANTZIS Emmanuel BUSSETIL Fotis S. ANTONATOS Michel BOURRIT
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Lamda Development αποτελείται από τους: Αναστάσιος Γιαννίτσης
Ευάγγελος Χρόνης
Οδυσσέας Αθανασίου
    Φώτιος Σ. Αντωνάτος Γιώργος Γεράρδος Οδυσσέας Κυριακόπουλος Ευγενία Παΐζη
    Δημήτρης Πολίτης
    Akshay Shah
    Η ιστορία με τα 28 ακίνητα αποδεικνύει περίτρανα, πως την τρόικα, δεν την ενδιαφέρει να πάρει πίσω τα λεφτά της, αλλά να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Παρότι οι εισαγγελείς έχουν κινηθεί νομικά ενάντια των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τρόικα δεν ασχολείται καθόλου με την ουσία της υπόθεσης, το γεγονός δηλαδή της ζημίας για το ελληνικό δημόσιο των 580 εκ. ευρώ, χρήματα τα οποία πρακτικά θα έπρεπε να καταλήξουν στους δανειστές, ενώ εντυπωσιακό είναι πως η δικαιοσύνη δεν έχει κινηθεί για να εξετάσει πιθανό στήσιμο του διαγωνισμού από τους εμπλεκόμενους.
    Το κλειδί της υπόθεσης βρίσκεται στην τρίτη εταιρεία που υπέβαλε προσφορά και τελικά αποκλείστηκε, την DOLPHIN CAPITAL REIT LTD…
    Και στην περίπτωση του Ελληνικού, την τρόικα δεν την ενδιαφέρει το τίμημα, αλλά να υπογραφεί βιαστικά η σύμβαση, ενώ γνωρίζει πως υπάρχει μία μόνο προσφορά, με τίμημα εξαιρετικά μικρό.

    Η υπόθεση των 28 ακινήτων έχει πολλά κοινά με την υπόθεση του Ελληνικού.
    Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.
Γνωρίζουν στο ΤΑΙΠΕΔ, ποιά είναι τα φυσικά πρόσωπα, μέτοχοι των εταιρειών:
    Butterfield Bank (Cayman) Limited και CONSOLIDATED LAMBDA VENTURES FOUNDATION (Liechtenstein);
    Ο πολυπράγμων και λαλίστατος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, θα δημοσιοποιήσει τη σύμβαση που υπέγραψε;
    Ο κ. Πιτσιόρλας πριν δύο μέρες, στη δήλωση του: «…Υπάρχουν βεβαίως τα προβλήματα της φορολογίας που δημιουργούν θέματα…» μήπως εννοεί τις δύο offshore που τελικά είναι αυτές που ουσιαστικά υπέγραψαν τον συμφωνία για το Ελληνικό;

    Από την δεύτερη φάση του διαγωνισμού γιατί τρεις όμιλοι αποχώρησαν και δεν έδωσαν προσφορές, δεν ήταν φορολογικοί οι λόγοι;
    Για τον Τσίπρα δεν χρειάζεται να αναφερθεί τίποτα, τσάμπα του έστειλε εξώδικο ο Μανώλης Γλέζος. Ο Τσίπρας έχει διαλέξει τον δικό του δρόμο, ο Πρόεδρος όμως της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωνε προχθές στον Χατζηνικολάου πως « κάναμε σκληρή διαπραγμάτευση για να αλλάξει η σύμβαση για το Ελληνικό αλλά δεν μπορούσαμε να καταγγείλουμε την σύμβαση», πως θα φέρει στην Βουλή για έγκριση μια σύμβαση που υποτίθεται αφορά μία επένδυση 8 δις από μία εταιρεία με κεφάλαιο μικρότερο από ενός μπακάλικου, μόλις 31.000 ευρώ;
    Η πρώτη έρευνα που θα διατάξει η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, θα αφορά το Ελληνικό;

    http://lobbystas.gr/εταιρεια-με-εδρα-το-λουξεμβουργο-με-με/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

  3. Click to access 517758.pdf

    Eκτιμητής του ΤΑΙΠΕΔ, από τον Μάρτιο του 2014, ενημέρωνε το Ταμείο, ότι το Ελληνικό θα μπορούσε να πωληθεί σε υψηλότερη τιμή!!

    Τη στιγμή, που η κυβέρνηση προωθεί τη σύμβαση πώλησης του Ελληνικού στην εταιρεία Lamda Development εν μέσω εισαγγελικής έρευνας σε σχέση με το ύψος του τιμήματος πώλησης και το ενδεχόμενo σοβαρής ζημίας για το ελληνικό Δημόσιο, πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews αποκάλυψε, ότι εκτιμητής του ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε, ήδη από τον Μάρτιο του 2014, ότι το Ελληνικό θα μπορούσε να πωληθεί σε υψηλότερη τιμή, εάν είχε ακολουθηθεί άλλη μεθοδολογία και άλλος τρόπος αξιοποίησης! Το γεγονός αυτό αποτελεί πρόσθετο επιβαρυντικό στοιχείο, που πρέπει να ληφθεί υπόψη στην εισαγγελική έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, προκύπτει, ότι το ΤΑΙΠΕΔ και προφανώς η κυβέρνηση γνώριζαν, ότι το τίμημα πώλησης ήταν και είναι ιδιαιτέρως χαμηλό, σύμφωνα με τις επισημάνσεις και του εκτιμητή του ΤΑΙΠΕΔ. Παραθέτουμε το δημοσίευμα της RealNews:

    DHMOSIEYMA REALNEWS – 1

    Click to access dhmosieyma-realnews-1.pdf

    DHMOSIEYMA REALNEWS – 2

    Click to access dhmosieyma-realnews-2.pdf

    DHMOSIEYMA REALNEWS – 3 https://diktiodelta.files.wordpress.com/2016/07/dhmosieyma-realnews-3.pdf

    ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

    https://diktiodelta.org/2016/07/01/eκτιμητής-του-ταιπεδ-από-τον-μάρτιο-του/

  4. Επιμένει η ΟΚΕ για την εμπλοκή των ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

    Last Updated on Thursday, 08 February 2018 16:26
    Written by Administrator

    Νέα αίτησή της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για κατευθυνόμενους ελέγχους και ΤΑΙΠΕΔ

    Το αίτημά της για διεξαγωγή έρευνας, όσον αφορά αφενός στις “δραστηριότητες” του ΤΑΙΠΕΔ και αφετέρου στις καταγγελίες οι οποίες σχετίζονται με την διενέργεια μεθοδευμένων ελέγχων, σε βάρος επιχειρηματιών, που έχουν αποκαλύψει υποθέσεις διαφθοράς, μείζονος σημασίας, επανέλαβε, προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ). Όπως υπογραμμίζει σε αυτήν, από τις 9/6/2016, είχε ζητήσει… από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, να διερευνήσει τις παραπάνω δραστηριότητες και καταγγελίες με την χρήση του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτει. Στη συνέχεια, η Διεύθυνση αυτή διαβίβασε το εν λόγω αίτημα, στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, ώστε να δοθεί εντολή, από τη συγκεκριμένη Εισαγγελική Αρχή, για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Επειδή όμως, μετά την παρέλευση σχεδόν ενός έτους, δεν δόθηκε από αυτή την Αρχή η σχετική εντολή, η ΟΚΕ επανήλθε υποβάλλοντας υπενθυμιστική αίτηση προς την Ανώτατη Δικαστικό Λειτουργό. Όταν διαπίστωσε ότι παρήλθε εύλογο χρονικό διάστημα, υπέβαλε νέο υπόμνημα (13/11/2017), προς την κ. Δημητρίου, όπου γινόταν και πάλι μνεία, για το εκκρεμές ζήτημα της εντολής, για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, το οποίο, όμως, η Εισαγγελία Διαφθοράς συσχέτισε με μια άλλη δικογραφία. Στην επιστολή της η ΟΚΕ υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα του θέματος και ζητεί, παρά τον φόρτο εργασίας των Εισαγγελικών Αρχών να επισπευσθεί η διαδικασία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, από την παραπάνω Διεύθυνση της ΕΛΑΣ. Επίσης αποστείλαμε στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Πέππα, όλα τα έγγραφα και τα Δελτία Τύπου μας, τα οποία αφορούν στην τράπεζα KfW, στις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και τις εν γένει δραστηριότητες που άπτονται της εκποίησης Δημόσιας γης, σε ιδιαίτερα εξευτελιστικές τιμές.

    http://ixnilatis.org/component/content/article/249-2018-02-06-22-25-22.html

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.