Ανοιχτή επιστολή/Μήνυση: Πολάκης, Ασπρογέρακας, Παυλόπουλος και το πανίσχυρο Παραδικαστικό Κύκλωμα

xeirp-630x400

Πολάκης, Ασπρογέρακας, Παυλόπουλος και το πανίσχυρο Παραδικαστικό Κύκλωμα

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους αρμοδίους 

Κοιν. Αρμόδιο Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την υπόθεση Πολάκη

Ένας εκ των σκοπών (και μάλιστα ο κυριότερος) της προκείμενης παρεμβάσεως μας είναι να στηρίξουμε τους έντιμους Δημοσίους Υπαλλήλους – Δικαστικούς Λειτουργούς, οι οποίοι καθημερινά, με βάση την Συνείδηση και την Αξιοπρέπειά τους, παρά  τις αφόρητες πιέσεις και τους εκβιασμούς  της διαπλοκής και του πανίσχυρου Παραδικαστικού  Κυκλώματος,  που υπάρχει μέσα στον χώρο της Δικαιοσύνης, δίνουν άνισες μάχες  για να κρατήσουν αυτόν τον καθοριστικό χώρο στο ύψος του.

Με αφορμή την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, που  διέταξε ο Άρειος Πάγος για τις δηλώσεις Πολάκη ότι ,

«το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων»

Καταθέτω τα κατωθι επειδή  γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα,  τα οποία επώνυμα έχουμε καταγγείλει στο Ανώτατο Δικαστήριο     

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ.  Παρασκευόπουλο,

Τον οποίο, αν και είχαμε ενημερώσει για τις ελάχιστες απλές αλλά αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, τις οποίες θα έπρεπε να πραγματοποιήσει, αν πράγματι ήθελε να χτυπηθεί η  διαφθορά στην χώρα μας, αυτός,  παρότι   μας ενημέρωσε ότι θα ενεργήσει  ανάλογα, προφανώς με δεμένα χέρια από την διαπλοκή,   δεν τόλμησε να προχωρήσει.

Προς την αξιότιμη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Από την οποία , (σεβόμενοι τον ιδρώτα  του  Ελληνικού Λαού), ζητάμε για μια ακόμα φορά,  να συμμετέχουμε και να καταθέσουμε στην Δικαιοσύνη, (με στοιχεία  βασισμένα  σε πλέον των 700  παρεμβάσεις μας) στην ανακοινωθείσα προκαταρκτική έρευνα.

Αυτή η παρέμβασή  μας είναι απαραίτητη, καθώς πιστεύουμε ότι η διαπλοκή (η οποία, παρανομώντας,  λεηλατεί  την χώρα  και δημιούργημά της είναι το Παραδικαστικό  Κύκλωμα)  θα παρέμβει δυναμικά,  και σε αυτή την   προκαταρκτική  εξέταση με αποτέλεσμα, για να καλύψει για μια ακόμα φορά πρόσωπα και πράγματα και αυτή να πάει γρήγορα στο…. αρχείο, όπως  άλλωστε  συνέβη  και με άλλες παρόμοιες καταγγελίες, τις οποίες και εμείς επιβεβαιώσαμε με τις παρεμβάσεις μας.

Όπως συνέβη π.χ. με την αναφορά του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ότι «Το Παραδικαστικό Κύκλωμα  απαλλάσσει τους ¨επώνυμους¨ απατεώνες» (επώνυμους ιδιώτες, παράγοντες  και διεφθαρμένους   Δημοσίους Υπαλλήλους), οι οποίοι συμμετέχουν ή υπηρετούν την διαφθορά,  ό,τι και να κάνουν,

Και όπως συνέβη  και με την παρέμβαση  του τότε  προϊσταμένου  της Εισαγγελίας   κ. Παπαγγελόπουλου,  και νυν αρμοδίου Υπουργού , ο οποίος  ζήτησε να εξεταστεί «αν υπάρχουν περιπτώσεις  να έχουν  τακτοποιηθεί  παράνομα ως Δημόσιοι  Υπάλληλοι,  χωρίς  πανελλήνιους  διαγωνισμούς  και ισότιμες  αξιοκρατικές διαδικασίες μέσω  ΑΣΕΠ»

Και, παρότι  σχεδόν 1.000.000 ρουσφέτια είχαν πλημμυρίσει το Δημόσιο, παραβιάζοντας το άρθρο  103  του  Συντάγματος, το Παραδικαστικό Κύκλωμα …. δεν  είδε καμιά περίπτωση  και  έκλεισε την υπόθεση!!!!

Το ίδιο συνέβη, όπως προαναφέραμε, με εκατοντάδες  μηνύσεις, προσφυγές, καταγγελίες  κ.λπ.  κατά της διαπλοκής (σε μερικές  από αυτές   εμπλέκονται και Δικαστικοί  Λειτουργοί και ορισμένες  εκκρεμούν) οι οποίες,  ενώ , η παρανομίες είχαν αντισυνταγματικά καλυφτεί , τα κακουργήματα ήταν ξεκάθαρα και το δημόσιο χρήμα είχε λεηλατηθεί, «έκλεισαν » με κάποιο πρόσχημα ή με τον γνωστό τρόπο,  δηλαδή … για τυπικούς λόγους   ή πήγαν  «αδιάβαστες» στο αρχείο ( άρθρο 43 & 47 του Π.Κ. )

Άλλωστε, το Παραδικαστικό κύκλωμα, ( Δημόσιοι Υπάλληλοι «Δικαστικοί Λειτουργοί»), για να αθωώσουν τους   εμπλεκομένους ενόχους επώνυμους και διεφθαρμένους Δημοσίους Υπαλλήλους σε απάτες   είχαν βρει τον τρόπο .

Στρέβλωναν ακόμα και την έννοια  «έννομο  συμφέρον του μηνυτή», η οποία ψηφίστηκε σχεδόν αποκλειστικά για ιδιωτικές διαφορές, και  παρανομώντας, για να ολοκληρώσουν την «αποστολή τους»,  με την  προκλητική δικαιολογία  ότι δήθεν

« Ο Έλληνας Πολίτης  δεν …έχει έννομο  συμφέρον να παρεμβαίνει στην προστασία του  δημοσίου  χρήματος και της δημόσιας  περιουσίας, δηλαδή της ιδικής του περιουσίας », 

όχι μόνο  απέβαλαν την πολιτική αγωγή ή, προκλητικά, δεν εξέταζαν τα στοιχεία της  δικογραφίας και  κάλυπταν την παρανομία,

αλλά, ακόμα χειρότερα, όταν έντιμοι Εισαγγελείς δεν υπέκυψαν στις πιέσεις του Παραδικαστικού Κυκλώματος, και έστελναν τους παράγοντες στο Ακροατήριο έφτασαν στο  σημείο να  αθωώσουν  ή ακόμα και να  δικαιώσουν εγκληματικές πράξεις.

Η «τεχνική» επίκλησης της έλλειψης …..έννομου συμφέροντος  για να εξυπηρετήσουν   επώνυμους ή διεφθαρμένους Δημοσίους Υπαλλήλους  για  εγκληματικές  πράξεις, τις οποίες διέπραξαν   εις βάρος   του δημοσίου συμφέροντος,   είναι μια καθαρή ένδειξη ότι ο συγκεκριμένος Δικαστικός Λειτουργός   ( αν δεν  είναι  φοβισμένος, αδύναμος να τα βάλει με την διαφθορά  ή ακατάλληλος για τον ρόλου του ) συμμετέχει   ενεργά  στο Παραδικαστικό κύκλωμα ,  – δηλαδή ανάξιος της θέσεώς του – ή λόγω  κάθε είδους  πιέσεων και  προσωπικών επιδιώξεων, όπως βεβαιώνει και το  Συμβούλιο της Ευρώπης.

Έτσι, φτάσαμε σήμερα

Από την μια, ο Υπουργός Πολάκης, αντιλαμβανόμενος ότι η Κυβέρνηση, της οποίας είναι μέλος, είναι

  • ή ανίκανη  να αντιμετωπίσει την υπάρχουσα διαφθορά
  • ή ελεγχόμενη,

αντί να καταγγείλει τον Πρωθυπουργό  και τον εαυτό του για την ύπαρξη  και, πρακτικά, κάλυψη της διαφθοράς στην Δικαιοσύνη, νομίζοντας ότι έτσι «νίπτει τας χείρας του»  και  προσπαθώντας να μεταφέρει και αυτός σε άλλους τις ευθύνες, (όπως και αρκετοί άλλοι προηγούμενοι), πέταξε θρασύδειλα στην Δημοσιότητα μια γνωστή  σε όλους  αλήθεια.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος των Εισαγγελέων  κ. Ασπρογέρακας, στην  παρέμβασή του, προσπαθησε για να υπερασπίσει τους Δικαστικούς Λειτουργούς , βάζοντας  εσκεμμένα «στο ίδιο τσουβάλι» τους έντιμους με διεφθαρμένους Δικαστές – μέλη του Παραδικαστικού  Κυκλώματος , προσπαθώντας ( χωρίς φυσικά αποτέλεσμα ) να πείσει την κοινή γνώμη , ότι όλοι οι Δικαστικοί Λειτουργοί είναι έντιμοι και ότι δεν υπάρχει διαφθορά και μέσα στους κόλπους της Δικαιοσύνης

Και αυτήν την διαφοροποίηση  και την ύπαρξη του  πανίσχυρου Παραδικαστικού Κυκλώματος την γνωρίζουν όλοι,  πόσο μάλλον   ένας έμπειρος  Εισαγγελέας, όπως κ.  Ασπρογέρακας, ο οποίος έχει ασχοληθεί  με σειρά σπουδαίων υποθέσεων, και αν μέχρι σήμερα  δεν το έχει αντιληφθεί,  τότε  εργάζεται …. σε άλλη χώρα.

Γιατί, όταν μια χώρα ,όπως η Ελλάδα, έρχεται πρώτη σε διαφθορά στην Ευρώπη , την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι  Δικαστικοί Λειτουργοί, οι οποίοι, αντί να αποδίδουν δικαιοσύνη , κρίνοντας παράλληλα αντισυνταγματικό κάθε νόμο, ο οποίος μπαίνει εμπόδιο στην απόδοση της Δικαιοσύνης, αυτοί κλείνουν υποθέσεις για …. τυπικούς λόγους,  με στόχο να απαλλάσσουν με διάφορα προσχήματα επώνυμους απατεώνες, οι οποίοι διακινούν και τρέφονται  από την παρανομία.  

Άλλωστε, αν υπάρχει ή όχι Παραδικαστικό Κύκλωμα και «σκοτεινές στοές» που  αθωώνουν ενόχους  και καταδικάζουν  αθώους, κριτήριο  είναι και η γνώμη του απλού πολίτη, στον οποίο όλοι δίνουμε και πρέπει να δίνουμε καθημερινά εξετάσεις.

Φυσικά, μεγάλο  ατόπημα στο συγκεκριμένο θέμα  ήταν και η επίκληση της  Ένωσης   Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και ζητά ….την παρέμβαση του «Προέδρου της Δημοκρατίας» δηλαδή του .. Παυλόπουλου.

Ενός προσώπου, το οποίο από την  πρώτη στιγμή που τοποθετήθηκε το 2004  ως  Υπερυπουργός  (προφανώς  μετά  από απαίτηση των «νταβατζήδων», για την ύπαρξη των οποίων και τον ρόλο τους είχε ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό ο ανήμπορος   να αντιδράσει – όπως και ο Πολάκης τώρα – Καραμανλής)  έδειξε  πώς θα λειτουργήσει στο σύνολο, και φυσικά σε σχέση με την Δικαιοσύνη, την οποία ήθελε ελεγχόμενη

 Έτσι, ο Παυλόπουλος όχι μόνο  έκανε ότι είναι  δυνατόν υπέρ  της Διαπλοκής και εις βάρος του δημοσίου  χρήματος και της δημοσίας περιουσίας, πιέζοντας, ακόμα και με  εκβιαστικές παρεμβάσεις Δικαστές, για   να καλυφθούν  αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις και παράνομες ενέργειες και πράξεις της Διοίκησης,

Άλλα ως «επιλεγμένος» Υπερυπουργός για τον συγκεκριμένο ρόλο πολιτειακός παράγοντας ,

–       Όχι μόνο, μετά από  σειρά μηνύσεων εις βάρος του για αντισυνταγματικές ενέργειες , και για πράξεις με στόχο την  εξυπηρέτηση  παράνομων ιδιωτικών εργολαβικών συμφερόντων  εις  βάρος του  δημοσίου χρήματος κ.ά., αντί ο ίδιος να ζητήσει, αποδεχόμενος  τα αιτήματα  του  Αρείου  Πάγου, να συζητηθούν οι υποθέσεις στο ακροατήριο, ώστε να αποδείξει την αθωότητά του, αυτός …. επικαλείται  την βουλευτική ασυλία για να μην λογοδοτήσει!!!!

–      Όχι μόνο προώθησε πράξεις   για  να δυσκολέψει  την κατοχυρωμένη ( ακόμα και οικονομικά ) και την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα Δικαστική Προστασία των πολιτών

–       Όχι μόνο με νομοθετικές ρυθμίσεις μετάφερε τεράστιες δημόσιες περιουσίες σε εξευτελιστικές τιμές σε ιδιώτες, όπως άλλωστε τον κατήγγειλαν για να απαλλαγούν  των ευθυνών τους  άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, κατηγορούμενοι  για κακουργηματικές πράξεις

Αλλά έφτασε  στο σημείο να ζητήσει με την αναθεώρηση του  Συντάγματος  ακόμα και την διάλυση του ενοχλητικού μέχρι τότε Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν έντιμοι Δικαστές μας  στήριξαν στο κατάπτυστο  αντισυνταγματικό  Π.Δ.  164 /2004, το οποίο επανέφερε την κύρια αιτία διαφθοράς στην χώρα μας, η οποία είναι οι παράνομοι πελατειακοί διορισμοί , δηλαδή  το εγκληματικό ρουσφέτι.

Και αυτό το έπραξε

–      Όχι μόνο για  να ελέγχεται παράνομα το Εκλογικό Σώμα κατά παράβαση του άρθρου 52 του Συντάγματος

–      Όχι μόνο για να προωθηθούν  σειρά αντισυνταγματικών νόμων  για την δημιουργία μιας διεφθαρμένης , ημιμαθής , ελεγχόμενης από την διαπλοκή Δημόσιας Διοίκησης

Αλλά, ακολουθώντας,  κατά την θητεία του ως Υπερυπουργός, πιστά  την προγραμματισμένη από  συγκεκριμένα οικονομικά  συμφέροντα (ντόπια και, κυρίως, ξένα) καλά προσχεδιασμένη χρεοκοπία του Κράτους, εδανείζετο παράνομα, χρεώνοντας τον Ελληνικό Λαό και παράλληλα δαπανούσε πάλι παράνομα εκατοντάδες δισεκατομμύρια  ευρώ για να πληρώνονται οι πελατεία διορισμένοι (ακόμα και μέσα στο γραφείο του), κατά παράβαση   της θεμελιώδους Αρχής της Αξιοκρατίας ( άρθρο 103 του  Συντάγματος), εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχοι,  ώστε σήμερα κάτω από προκατασκευασμένες εκβιαστικές συνθήκες να αρπάξουν οι «συνεργάτες» του ιδιώτες, σε εξευτελιστικές μάλιστα τιμές,  την δημόσια περιουσία.

Καθώς το χρέος και η διάβρωση της δημοκρατίας επετεύχθη δια μέσου αντισυνταγματικών μαζικών πελατειακών, ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ διορισμών στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα .

Τα ανωτέρω δεν προκύπτουν μόνο από απλούς υπολογισμούς αλλά είναι επιβεβαιωμένα το 2010 και από τις επίσημες δηλώσεις όλων των αρμόδιων και του ιδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

——————————-

Συγκεκριμένα, ο π. Υπουργός Εσωτερικών το 2010 δήλωσε:

«Να τελειώσουμε μια για πάντα με το πελατειακό κράτος» διακήρυξε στο Digital Economy Forum, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών

<<ο ελληνικός λαός δεν αντέχει την ατιμωρησία των υπευθύνων>>

Και δημόσια το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω των επισήμων δηλώσεων του ιδίου του π. Υπουργού ενώπιον του Εμπορικού Επιμελητήριου, Περιγράφοντας τα «δεινά» που επέφερε η πελατειακή λειτουργία του κράτους ,επιβεβαίωσε το 2010 ότι

Την επιβράβευση των παρασιτικών συμφερόντων και των επίορκων κρατικών λειτουργών,

– Τη γιγάντωση της παραοικονομίας και της παραδιοίκησης, και τέλος

– την κατάργηση της αξιοκρατίας «που βόλεψε πολλούς», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. «Δείχνοντας» τους υπεύθυνους της σημερινής οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα,

Ο τότε Υπουργός αναλύοντας με επίσημα στοιχεία το πώς φτάσαμε στην χρεοκοπία ανέφερε :

«Αυτή η επιδρομή του πελατειακού κράτους ήταν που τα 180 δισ. χρέους το 2004 τα έκανε σε έξι χρόνια ( από το 2004 έως το 2009) 300 δισεκατομμύρια απίστευτο, αλλά αυτό έγινε και σήμερα μετράμε τις πληγές αυτής της λαίλαπας».

Ενώ την 23.06.2010 σε άλλη ομιλία του σε συνέδριο επαγγελματικού Επιμελητηρίου με βάση τα επίσημα στοιχεία του κράτους παραδέχτηκε

«Η χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο επειδή είχε επικρατήσει η αντίληψη και η πρακτική του πελατειακού κράτους

Δηλαδή

«ενός κράτους προώθησης και κυρίως κάλυψης της παρανομίας εκ μέρους της Διοίκησης, ενός μοντέλου διακυβέρνησης που βούλιαξε τη χώρα στην ύφεση και στα χρέη».

Και πρόσθεσε ότι «αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης είναι αυτό

– που έπνιξε την υγιή επιχειρηματικότητα

– επιβράβευσε παρασιτικά συμφέροντα και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες οι οποίοι πρακτικά ελέγχουν ή επηρεάζουν τα πολιτικά πρόσωπα που τους εξυπηρετούν

– που εκμεταλλεύονταν την αδιαφάνεια και την ανομία.

– Που απαξίωσε έντιμους και ικανούς κρατικούς λειτουργούς, επιβραβεύοντας τους επίορκους και τους ανίκανους.

– Που αύξησε το μισθολογικό κόστος κατά 40% μέσα σε μόλις 5 χρόνια» και συμπλήρωσε ότι τελικώς αυτός είναι ο λόγος φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής».

Μια υπόθεση που και εκεί μετά από μήνυση μας , ο κύριος υπεύθυνος Προκόπης Παυλόπουλος ( μαζί με άλλους ) αρνήθηκε όχι μόνο να λογοδοτήσει αλλά τελικά δεν δόθηκε ούτε το δικαίωμα στους αρμοδίους φορείς και στην Δικαιοσύνη να ελέγξουν « αν δημιουργήθηκε νόμιμα από τους τότε παράγοντες αυτό το φερόμενο χρέος »

Αν, πράγματι, οι απόντες   εκπρόσωποι και μαζικοί φορείς της Δικαιοσύνης  , όταν οι εκπρόσωποι  όλων των κομμάτων του σωλήνα  ύβριζαν και επετίθεντο, (ακόμα και μέσα στα Δικαστήρια, – συνεπικουρούμενοι από τα ελεγχόμενα  ΜΜΕ-) , κατά του Εισαγγελέα  του Άρειου  Πάγου κ. Σανιδά, ο οποίος ζητούσε να δοθεί τέλος στο πελατειακό σύστημα  …τυχαίνει  να μην γνωρίζουν τα ανωτέρω,  δεν έχουν παρά να τα εξετάσουν  

Επίσης ας επανελέγξουν τις υποθέσεις

–      πώς και γιατί έκλεισαν υποθέσεις και καλύφθηκαν  παράγοντες και Δικαστικοί Λειτουργοί μετά από καταγγελίες μας για κακοδικία ,τις οποίες  μπορούν  να ζητήσουν από τον αρμόδιο Επιθεωρητή του Άρειου  Πάγου 

–       και γιατί πάνω από  700 περιπτώσεις για εξυπηρέτηση παράνομων ιδιωτικών συμφερόντων,, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά παραγόντων και δημοσίων υπάλληλων έκλεισαν για «τυπικούς λόγους», στις οποίες φυσικά κανείς δεν διεκδίκησε τα παράνομα διατεθέντα δημοσιά χρήματα,

Η τουλάχιστον, σε όσες υποθέσεις δικαιωθήκαμε από έντιμους Δικαστές, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων.

Γιατί απλά δεν καλούν ως μαρτύρα για το παραδικαστικο κύκλωμα , τον αξιότιμο Ανώτατο Δικαστή , πρόεδρο του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Γ. Σταυρόπουλο , ( τον οποίο προτείνουμε και εμείς ως μαρτυρά στην μηνυτήρια αναφορά μας αυτή) , ο οποίος ενημέρωσε τον Ελληνικό Λαό και φυσικά γνωρίζει πολλά περισσότερα από τον όποιον Πολακη, ότι

«υπάρχει κύκλωμα που δίνει άσυλο στους – υπάρχοντες – επιόρκους Υπουργούς ,ΔΙΚΑΣΤΕΣ και Συνδαυλιστές »

Ή, τουλάχιστον, ας ρωτήσουν τον αξιότιμο π. αντιπρόεδρο του  Αρείου Πάγου, κ.  Χρυσικό,

Γιατί (και με ποιου, ίσως, παρέμβαση -βιάζοντας το Δημοκρατικό Πολίτευμα- ) Δικαστές απέκλεισαν παράνομα την συμμετοχή   ενός καθόλα νόμιμου Ανεξάρτητου Συνδυασμού με το σήμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ( βαριά λέξη για ορισμένους ) από τις Βουλευτικές Εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 , Συνδυασμός ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά και νόμιμα στις Βουλευτικές εκλογές ( μονό σε μια Περιφέρεια) τον Μάιο του 2012 ;

Κατόπιν των ανωτέρω στην προκαταρτική εξέταση , στην ανάκριση που διατάχτηκε μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα 

Ζητούμε να καταθέσουμε στην ακροαματική  διαδικασία, η οποία θα ακολουθήσει   για τις δηλώσεις Πολάκη,  και είναι αναγκαίο να μας δοθεί η δυνατότητα να διευκρινίσουμε και να αναλύσουμε  τα όσα προαναφέρουμε, απαντώντας σε όποιες ερωτήσεις μας τεθούν.

Ώστε να μην κλείσει   (όπως θα προσπαθήσει να επιτύχει το υπάρχον πανίσχυρο παραδικαστικό κύκλωμα) και αυτή η  αληθινή καταγγελία, ως άλλη μια  παρένθεση, άδοξα,. 

 

Μαρουσι 27.6.2016

Κλαπάκης Δορύλαος,

Εκπρόσωπος της

Πανελλήνια Πολιτική κίνηση ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

Η ως άνω παρέμβαση μας ( εφόσον δεν συμπεριλήφθη στην υπόθεση Πολακη ) κατατίθεται και στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου ως παράλληλη ανεξάρτητη καταγγελία – μηνυτήρια Αναφορά κατά του πανίσχυρου Παραδικαστικού κυκλώματος, που είναι και η αίτια που η Χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση στην διαφθορά στην Ευρώπη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

και

Μηνύσεις και δημόσιες καταγγελίες κατά του Παύλου Πολάκη

[Ο Παύλος Πολάκης είναι βουλευτής Χανίων και από τις 23 Σεπτεμβρίου 2015, και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα. Στο παρελθόν διετέλεσε α) Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ελλάδας στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα από τις 17 Ιουλίου 2015 μέχρι τις 28 Αυγούστου 2015 και β) δήμαρχος Σφακίων από το 2011 μέχρι το 2015, οπότε μπήκε στη Βουλή των Ελλήνων.]

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Πολάκη

ως δήμαρχος Σφακίων :

Εγώ εδώ και έναν χρόνο διατηρώ διπλό ταμείο. Ένα μαύρο και ένα άσπρο.”

ως υφυπουργός υγείας:

«Στο χώρο αυτό ερχόμουν ως συνδικαλιστής σε καθεστώς κινητοποιήσεων. Θυμάμαι ότι έχω παίξει αρκετό ξύλο στην πόρτα του υπουργείου»

Αργότερα, αφού ανακάλυψε τον ιό «χιβ», αναφερόμενος σε δημοσιογράφο με τον οποίο είχε εμπλακεί για το θέμα, δήλωσε ότι «Έπρεπε να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη»!Εκείνη την ώρα κανονικά έπρεπε να σηκωθώ απάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, τρία μέτρα! 14/04/2016

«Μαϊμουδιές» των εργαζομένων οι κινητοποιήσεις στο ΕΣΥ 14/05/2016 

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:

Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. (Σύνταγμα άρθρο 4)

Οι βουλευτές δεν έχουν καμία ασυλία αλλά μόνο μια ενισχυμένη ελευθερία έκφρασης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ήτοι κατά την διεξαγωγή του νομοθετικού έργου [ΕΔΑΔ Agostino Cordova κατά Ιταλίας, Συγγελίδης κατά Ελλάδας]

Tα κακουργήματα και τα πολιτικά εγκλήματα δικάζονται από μικτά ορκωτά δικαστήρια που συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές και ενόρκους, όπως νόμος ορίζει. Oι αποφάσεις των δικαστηρίων αυτών υπόκεινται στα ένδικα μέσα που ορίζει ο νόμος. (Σύνταγμα άρθρο 97)

8 comments on “Ανοιχτή επιστολή/Μήνυση: Πολάκης, Ασπρογέρακας, Παυλόπουλος και το πανίσχυρο Παραδικαστικό Κύκλωμα

  1. «Αθωώνουν» την ξαδέρφη του Πολάκη για την κλοπή ναρκωτικών

    Η αναισθησιολόγος εμφανίστηκε σήμερα στο Πειθαρχικό υπό καθεστώς απόλυτης προστασίας και από την πλαϊνή πόρτα, που χρησιμοποιούν οι υπουργοί

    Σε όνειδος για το ΕΣΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξελίσσεται η υπόθεση της αναισθησιολόγου κυρίας Νεκταρίας Πολάκη.

    Η κλοπή ναρκωτικών σκευασμάτων, για την ακρίβεια 15 φιαλιδίων πεθιδίνης, την οποία η εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη είχε διαπράξει αλλά και ομολογήσει πριν από έναν χρόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), βαφτίστηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης «ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου» απαλλάσσοντας την αναισθησιολόγο από το βαρύ πειθαρχικό φορτίο που κουβαλά από τον περασμένο Μάιο και ανοίγοντας τον δρόμο διάπλατα για την σχεδόν αθώωσή της.

    Η κυρία Πολάκη εμφανίστηκε σήμερα στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ υπό καθεστώς απόλυτης προστασίας και μυστικοπάθειας. Ουσιαστικά τη φυγάδευσαν από τους δημοσιογράφους, καθώς μπήκε και βγήκε από την πλαϊνή πόρτα, που χρησιμοποιούν συνήθως οι υπουργοί.

    Ο περίφημος πειθαρχικός φάκελος της κυρίας Πολάκη – ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ της 29ης Ιανουαρίου ανοίχθηκε και κλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες καθώς δεν παρέπεμπε… κανέναν και για τίποτα – απεστάλη από την νέα διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που τυγχάνει και πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του κ. Πολάκη, την αναισθησιολόγο κυρία Έλενα Μαυρομάτη τυπικά πλήρης, αναφέροντας το όνομα της γιατρού που παραπέμπεται και το πειθαρχικό αδίκημα.

    Επί της ουσίας, ωστόσο, ο χαρακτηρισμός του πειθαρχικού αδικήματος από τους αρμόδιους αποδεικνύει το προβληματικό από λειτουργικής και ηθικής πλευράς πεδίο του πειθαρχικού ελέγχου των γιατρών του ΕΣΥ και προκαλεί την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Κι αυτό διότι όπως πληροφορείται το protothema.gr, η κυρία Μαυρομάτη ζητεί την παραπομπή της ειδικευμένης γιατρού, αναισθησιολόγου, κυρίας Νεκταρίας Πολάκη «για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός κι εκτός υπηρεσίας»!

    Η κλοπή από το φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ των οπιούχων φαρμάκων από μια γιατρό που εκμεταλλεύεται ακριβώς την ιατρική της ιδιότητα για να προβεί σε αυτή την πράξη και την οποία όχι μόνο την ομολογεί αλλά και τη συνδέει με τη γενικότερη συμπεριφορά της ως ενδεχόμενης χρήστριας βαφτίζεται απλώς ανάρμοστη ή αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου! Σαν να πρόκειται για λεκτικό διαπληκτισμό γιατρού με τον διευθυντή του ή με συνάδελφό του ή με ασθενή…

    Στο ίδιο έγγραφο της 7ης ΥΠΕ αναφέρεται ότι «όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πειθαρχικού φακέλου η Νεκταρία Πολάκη αφαίρεσε με παράτυπο τρόπο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου 15 αμπούλες πεθιδίνης συνολικής αξίας 8,70 ευρώ».

    Η καλά μελετημένη επιλογή λέξεων που απομειώνουν το βάρος και την απαξία του παραπτώματος που τέλεσε η γιατρός, η προσεκτική διατύπωση των επίμαχων φράσεων στο επίσημο έγγραφο της παραπομπής της αναισθησιολόγου και η έμφαση στο χαμηλό, σχεδόν αμελητέο κόστος των ναρκωτικών σκευασμάτων μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονταν οι αρμόδιοι τα θλιβερά δεδομένα αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης προετοιμάζοντας ουσιαστικά μια ποινή – χάδι για την κυρία Πολάκη. Με βάση το πειθαρχικό δίκαιο των γιατρών η ανάρμοστη συμπεριφορά επισείει ποινή από επίπληξη μέχρι στέρηση αποδοχών.

    Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σε αντίθεση με τα προβληματικά αντανακλαστικά που επιδεικνύει το υπουργείο Υγείας και τα πειθαρχικά όργανα συζητώντας την πειθαρχική υπόθεση της αναισθησιολόγου ένα χρόνο μετά την κλοπή των ναρκωτικών, η εισαγγελική αρχή Ηρακλείου κινήθηκε με άλλο ρυθμό. Πριν από δύο μήνες άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος της κυρίας Πολάκη για κλοπή και χρήση ναρκωτικών ουσιών και την παρέπεμψε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

    http://www.protothema.gr/greece/article/577141/athoonoun-tin-xaderfi-tou-polaki-gia-tin-klopi-narkotikon/

  2. Μανώλης Χατζησάββας προς Δικαστές και Εισαγγελείς : ΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ;;;

    Μέρος 1ον

    Ξαναδιαβάζοντας προσεκτικά την ανακοίνωση σας κ.κ. Δικαστές και Εισαγγελείς της χώρας, το Δελτίο Τύπου 17/06/2016 της ένωσης σας (Ε.Δ.Ε.) διαπιστώνω με μεγάλη χαρά ότι και εσείς συμφωνείτε με τον κάθε Πολάκη, αν και εν μέρει, συμφωνείτε, διαφορετικά θα είχατε συμπεριλάβει την λέξη «ΟΛΟΙ» Συγκεκριμένα μας είπατε μεταξύ άλλων ότι: «Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις.»

    Για αυτό το λόγο, πιστεύοντας εσάς που επιτελείται με αμεροληψία το συνταγματικό σας καθήκον, θα τα πάρουμε όλα από την αρχή, μέχρι αποδείξεως του εναντίου…!
    Καταρχάς, συμφωνείτε με την ΑΡΝΗΣΗ της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου να παραλάβει (Βλ. σχετικά ΕΔΩ https://www.scribd.com/doc/315791093), την ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2016 (Βλ. σχετικά ΕΔΩ: https://www.scribd.com/doc/314701715), υπόψη κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη Εισαγγελέα Αρείου Πάγου την οποία απέστειλα με Courier ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή να έχω αποδεικτικό παραλαβής, αριθμό πρωτοκόλλου;
    Διότι, τέτοιες πράξεις βλάπτουν σφόδρα την ελληνική κοινωνία την οποία ζητάτε εσείς όλοι στο Δικαστικό Σώμα να σας περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη.
    Ο Άρειος Πάγος δεν είναι τσιφλίκι κανενός, υποτίθεται ότι είναι το τελευταίο ανάχωμα προστασίας του θεσμού της Δικαιοσύνης για την Ελληνική κοινωνία.

    ΣΧΕΤΙΚΟ
    ΑΠ: Καταγγελία/Ανοικτή Επιστολή από πρώην πράκτορα ΕΥΠ για πληθώρα αδικημάτων, παραβιάσεων και δυσλειτουργιών του πολιτεύματος

    Μέρος 2ον

    Οπότε, Ερωτάστε να μας πείτε εάν συμφωνείτε σε συμπεριφορές συναδέλφων σας, εξειδικευμένα τις καταγεγραμμένες των Εισαγγελέων κ. Γιώργο Οικονόμου Εισαγγελέα Εφετείου Αιγαίου και του κ. Γιώργο Κτιστάκη Εισαγγελέα Εφετείου Δωδεκανήσου, και άλλων Δικαστών και Εισαγγελέων που ενεπλάκησαν σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της ανώνυμης εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΟΥ Α.Ε. και την παράνομη λειτουργία των εγκαταστάσεων του Έργου ιδιοκτησίας της, παρότι ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ από εμένα τον Μανώλη Χατζησάββα [Βλ. σχετικά στοιχεία που έχουν συμπεριληφθεί σε δημοσιεύσεις μου ΕΔΩ: https://www.scribd.com/doc/295220110%5D μαζί και άλλα πολλά [Βλ. ΕΔΩ: https://www.scribd.com/doc/299774592%5D, ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ από Δημόσιες Υπηρεσίες και Αρχές του Ελληνικού Κράτους και παρότι θα έπρεπε να έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου με βάση Έκθεσης της Δ/νσης Δασών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου [Βλ. Εδώ: https://www.scribd.com/doc/64150561%5D, το έργο της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕ παρέμεινε σε λειτουργία, εξυπηρετήθηκε η απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων Παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας από χρήση ΑΠΕ εισπράττοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου [Βλ. ΕΔΩ: https://www.scribd.com/doc/261213034%5D

    Στην συνέχεια έγιναν προσπάθειες «νομιμοποιήσεως» των παρανομιών όπως είχαν καταγγελθεί και πιστοποιηθεί ως ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ [Βλ. ΕΔΩ: http://www.dimokratiki.gr/31-08-2014/nomimopiithike-eoliko-parko-ston-pithaniti/%5D
    Όλες αυτές και άλλες πολλές παρανομίες https://www.scribd.com/doc/234348499 γύρω από την υπόθεση, έχουν καταγγελθεί αρμοδίως όχι μία αλλά δεκάδες φορές με αποτέλεσμα να προκληθεί μέχρι και ΕΡΩΤΗΣΗ στην Βουλή των Ελλήνων από βουλευτή της χώρας, συγκεκριμένα την κυρίας Ραχήλ Μακρή για το ίδιο θέμα [https://www.scribd.com/doc/296066398].

    Οπότε, πάντα κατά την ανακοίνωση σας, αναφορικά με το ΘΕΜΑ Αιολικό Πάρκο Ρόδο Α.Ε.
    Τι όφειλε να κάνει ένας Εισαγγελέας που επιτελεί με αμεροληψία το συνταγματικό του καθήκον, και δεν το έπραξε;
    Θα περιμένω απάντηση σας για να καταλάβω πως ΟΛΟΙ εσείς «Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, αντιλαμβάνεστε την αμεροληψία και μαζί το συνταγματικό σας καθήκον, πριν να δώσω συνέχεια στο θέμα.

    .
    .
    πηγή
    https://www.scribd.com/user/28295569/ANTI300

  3. ΑΝΤΙ300: πως δικαιολογείτε όλα αυτά που έχω γνωστοποιήσει ;;;;

    Υπόθεση I.
     
    Παραδικαστικό – Αιολικό Πάρκο Ρόδου Α.Ε.
     
    https://www.scribd.com/doc/296691894
     
    https://www.scribd.com/doc/305326893
     
    https://www.scribd.com/doc/299774592
     
    https://www.scribd.com/doc/296066398
     
    Υπόθεση II.
     
    Πάνος Καμμένος
     
    https://www.scribd.com/doc/315545492
     
    https://www.scribd.com/doc/313897329
     
    https://www.scribd.com/doc/311315783
     
    https://www.scribd.com/doc/312096977
     
    https://www.scribd.com/doc/312390716
     
    Υπόθεση III.
     
    ΝΕΛ Α.Ε. (NEL)
    https://www.scribd.com/doc/312919349
     
    https://www.scribd.com/doc/313281101
     
    Υπόθεση IV.
    Υποβρύχιά
     
    https://www.scribd.com/doc/313897329
     
    https://www.scribd.com/doc/83325890
     
    https://www.scribd.com/doc/83325144
     
    https://www.scribd.com/doc/315791093
     

    Αναλυτικότερα, ακολουθούν εκατοντάδες άλλα θέματα
    (678 τον αριθμό)

    η συνέχεια εδώ

    ΣΧΟΛΙΟ:
    Χατζησάββα, μόλις απέδειξες ότι ο Π.Πολάκης δεν έχει δίκιο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία σου, το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη κάποιου Παραδικαστικόυ κυκλώματος όπως κατήγγειλε αλλά η ανυπαρξία του θεσμού της δικαιοσύνης! Και ο Πολάκης είναι ζωντανή απόδειξη αυτού του γεγονότος αφού με τόσες μηνύσεις που ” έχει φάει” μέχρι τώρα, αν θα υπήρχε δικαιοσύνη θα βρισκόταν στο σκαμνί και όχι στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

  4. 30.06.2016

    Μήνυση Κλαπάκη για παραδικαστικό κύκλωμα

    Προς την Αξιότιμη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Μηνυτήρια Αναφορά

    Δορύλαου Κλαπάκη Οθωνος 4 Μαρουσι

    Κατά

    του πανίσχυρου Παραδικαστικού Κυκλώματος

    η συνέχεια εδώ:

    Μήνυση Κλαπάκη για παραδικαστικό κύκλωμα

  5. Τελευταία ενημέρωση 28/07/2016, 13:58

    «Εξαφανίστηκε» η ποινή «βαρώνου» κοκαΐνης

    Το «Africa I», το οποίο ήταν φορτωμένο με 5,5 τόνους κοκαΐνης.

    Καταγγελίες για ύποπτους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην υπόθεση του 52χρονου «βαρώνου της κοκαΐνης» Αλέξανδρου Αγγελόπουλου ερευνούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα αρμόδιες διωκτικές αρχές. Ελέγχονται πρόσφατες αποφάσεις της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας και Πειραιά, με βάση τις οποίες διαγράφηκε χρηματική ποινή 20 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον «Ελληνα Εσκομπάρ» για τη μεταφορά 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος «Africa I», τον Ιούλιο του 2004. Η υπόθεση έρχεται στο φως ένα χρόνο μετά την προσωρινή αποφυλάκιση του Αγγελόπουλου, τον Ιούνιο του 2015, χάρη –και τότε– σε μια σειρά από «περίεργες» δικαστικές αποφάσεις και μεθοδεύσεις, τις οποίες είχε αποκαλύψει η «Κ».

    Από νέα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της «Κ», προκύπτει συγκεκριμένα ότι στα τέλη Μαρτίου 2016, η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε σε διαγραφή της ποινής των 20 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον Αλέξανδρο ή «Αλέκο» Αγγελόπουλο με το αιτιολογικό ότι η επιβολή της χρηματικής ποινής «συγχωνεύτηκε» με απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά και άρα, αρμόδια για την επιβολή του προστίμου ήταν η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά. Στο σχετικό έγγραφο (βρίσκεται στη διάθεση της «Κ») υπήρχε η επισήμανση ότι το πρόστιμο των 20 εκατ. ευρώ είχε βεβαιωθεί στη ΔΟΥ Κατερίνης, όπου υπάγεται ο 52χρονος.

    Ομως, τέσσερις ημέρες μετά την απόφαση της Εισαγγελίας της Αθήνας, η Εισαγγελία του Πειραιά αντί να επικυρώσει το πρόστιμο προχώρησε στην ανάκλησή του, ζητώντας από τη ΔΟΥ Κατερίνης να άρει τη δέσμευση ακινήτων, λογαριασμών και μετοχών του 52χρονου. Το σχετικό έγγραφο – απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακαλούμε για την έκδοση ΤΑΦΕ (Ταμειακού Φύλλου Επιστροφής) του χρηματικού καταλόγου, με τον οποίο βεβαιώθηκαν στη ΔΟΥ Κατερίνης η χρηματική ποινή των 20 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε με τη συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά». Τα παραπάνω στοιχεία έχουν τεθεί υπόψη διωκτικών – ελεγκτικών αρχών που έχουν και στο παρελθόν ασχοληθεί ενεργά με τη δράση του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, ενώ για την υπόθεση αναμένεται να ενημερωθεί και η ηγεσία της Δικαιοσύνης.

    Πάντως, η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά διαψεύδει τις καταγγελίες και επισημαίνει ότι μετά την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη του Αγγελόπουλου σε ισόβια κάθειρξη, το ποσό των 20 εκατ. ευρώ που τού είχε επιβληθεί ως ποινή πρόκειται να γίνει εκ νέου απαιτητό.

    Περίεργες αποφάσεις

    Ο επονομαζόμενος «Ελληνας Εσκομπάρ» ή «χοντρός», όπως τον αποκαλούσαν αξιωματούχοι των ελληνικών και αμερικανικών διωκτικών αρχών, είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιούνιο, μετά 11 χρόνια κάθειρξης, χάρη –κυρίως– στην απόφαση, το 2011, του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που «έσπαγε» τα ισόβια μετατρέποντάς τα σε κάθειρξη 22 ετών. Το δικαστήριο είχε, τότε, αναγνωρίσει στον Αγγελόπουλο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Επί της συγκεκριμένης απόφασης, ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει αναίρεση στον Αρειο Πάγο, η οποία, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, είχε συζητηθεί τον Σεπτέμβριο του 2014. Περιέργως, όμως, η απόφαση επί της αναίρεσης που απέρριπτε τα ελαφρυντικά και «αναβίωνε» την πρωτόδικη, ισόβια καταδίκη του Αγγελόπουλου καθαρογράφηκε και κοινοποιήθηκε στους άμεσα ενδιαφερομένους τη 17η Ιουνίου 2015, δηλαδή μία ημέρα μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Πάτρας, τη 16η Ιουνίου, με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Παρασκευόπουλου (είχε εκτίσει τα τρία πέμπτα της ποινής του).

    Τελικώς και ενώ η υπόθεση πήρε δημοσιότητα, ο 52χρονος συνελήφθη εκ νέου την 22α Σεπτεμβρίου 2015 έξω από το σπίτι του στους Νέους Πόρους Πιερίας κατά παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά. Είχε προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου, που διέτασσε να συνεχιστεί η εκτέλεση της ποινής της ισόβιας κάθειρξης, που του είχε πρωτοδίκως επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2005. Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είχε συλληφθεί στη Γερμανία με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Είχε προηγηθεί ρεσάλτο ανοιχτά του Γιβραλτάρ στο «Africa 1», το οποίο ήταν φορτωμένο με 5,5 τόνους κοκαΐνης.

    http://www.kathimerini.gr/869127/article/epikairothta/ellada/e3afanisthke-h-poinh-varwnoy-kokainhs

  6. Έργα & ημέρες Προκόπη Παυλόπουλου

    17 Φεβ, ’15

    – Χιλιάδες προσλήψεις «γαλάζιων παιδιών» παρακάμπτοντας και απαξιώνοντας το ΑΣΕΠ κατά την περίοδο 2004 – 2009
    – Υπογραφή επιζήμιων για το ελληνικό δημόσιο συμβάσεων των C4I με την SAIC και την Siemens
    – Παραχωρεί με νόμο στην Lamda την έκταση για την ανέγερση του Mall
    – Επιβραβεύει τον εμπνευστή του Mall, ο οποίος ενώ κατηγορούνταν για κακούργημα -η υπόθεση μπήκε στο αρχείο- βρέθηκε διορισμένος στις Βρυξέλλες ως εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
    – Υπουργός Εσωτερικών κατά τις δολοφονικές πυρκαγιές του 2007
    – Υπουργός Εσωτερικών κατά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και κατά τη διάρκεια των «Δεκεμβριανών» που ακολούθησαν
    – Τροποποίησε τον εκλογικό νόμο δίνοντας μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα
    – Ψήφισε ΝΑΙ σε όλα τα μνημόνια και τα κατεπείγοντα νομοσχέδια τα τελευταία χρόνια, παρ’ όλο που τα χαρακτήριζε αντισυνταγματικά
    (Όπως καταλαβαίνετε, ο Jo Di έχει ενθουσιαστεί με την επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.)

    https://pitsirikos.net/2015/02/%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%85%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85/#ixzz4e2CkJMYd

    +

    Έργα και ημέρες του Προκόπη Παυλόπουλου. Οι σημαντικότερες στάσεις στην πορεία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και οι αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

    C4I
    Το όνομα του κυρίου Παυλόπουλου είχε αναφερθεί προκαλώντας μάλιστα διαφωνία μεταξύ εισαγγελικών αρχών, στην υπογραφή επιζήμιων για το ελληνικό δημόσιο συμβάσεων των C4Ι με τις εταιρείες SAIG και Siemens. Ο  αντιεισαγγελέας Εφετών της υπόθεσης, κ. Στυλιανός Κωσταρέλλος, διαφωνώντας με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, έγραφε στην έκθεσή του για τα γεγονότα, αίροντας μάλιστα την διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα και εισαγγελέα: «Η από 29-3-2007 τροποποίηση 5 και από 29-10-2008 τροποποίηση 7 της σύμβασης 020 Α/03 που υπογράφηκαν αντίστοιχα από τους τότε υπουργούς Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και της εταιρείας SAIC ήταν επιζήμιες για το Ελληνικό Δημόσιο για τους λόγους που προαναφέραμε… Αλλά και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης… αγνοώντας παντελώς τις εκθέσεις των τεχνικών προέβη και αυτός σε ζημιώδη διαχειριστική πράξη για το Ελληνικό Δημόσιο από την οποία επήλθε ελάττωση της δημόσιας περιουσίας…Ανεξάρτητα της συνδρομής ή μη του υποκειμενικού στοιχείου στα πρόσωπα των ανωτέρω υπουργών, το οποίο δεν μπορεί να εξεταστεί επαρκώς από την ανακριτική διαδικασία (σ.σ.: λόγω του άρθρου 86) προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι τελέστηκε κατά αντικειμενικά στοιχεία η πράξη της κακουργηματικής απιστίας περί την υπηρεσία του άρθρου 256 Π. Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 1 του νόμου 1608/50». Ο κ. Παυλόπουλος την περίοδο εξέτασης του σκανδάλου τοποθετούνταν με μακροσκελής δηλώσεις στις οποιες αντέκρουε τα όσα αναφέρονταν εναντίον του, στέλνοντας μάλιστα επιστολή στον τότε πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο. Παρόλα αυτά η ετυμυγορία κατέληγε πως η ευθύνη που βάραινε τον τότε υπουργό ήταν πως «δεν διαχειρίστηκε με την πρέπουσα προσοχή την δημόσια περιουσία, η οποία του ήταν διεπιστευμένη με την ιδιότητά του ως Υπουργού» όμως όπως κατέληγε ο κ. Κωσταρέλλος για τα αδικήματα υπάρχει θέμα παραγραφής (αποσβεστική προθεσμία) και επομένως δεν μπορούν να ελεγχθούν ποινικά για παράβαση καθήκοντος.
    
Bonus 50 εδρών
    Εν έτει 2008 ο κ. Παυλόπουλος ήταν εκείνος που έδωσε την σημερινή μορφή στο εκλογικό μας σύστημα (με αύξηση του bonus από 40 σε 50 έδρες) με τον ν. 3636/2008. O νέος εκλογικός νόμος καθιέρωνε ένα μεικτό αναλογικό-πλειοψηφικό σύστημα. Tο αναλογικό του στοιχείο συνίσταται στην κατανομή με βάση τη μέθοδο της απλής αναλογικής 250 εδρών σε όλα τα κόμματα που υπερβαίνουν το κατώφλι του 3% σε εθνικό επίπεδο ενώ το πλειοψηφικό του στοιχείο συνίσταται στην παραχώρηση των 50 υπόλοιπων εδρών στο πρώτο κόμμα ανεξάρτητα από το ποσοστό του.

    η συνέχεια εδώ
    http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/790699/erga-kai-imeres-tou-prokopi-paulopoulou

  7. Προκόπης Παυλόπουλος: Αντισυνταγματικές οι επιδιώξεις του μνημονίου, αντισυνταγματική η «εξουσία» της Τρόικας

    Posted by olympiada στο Οκτώβριος 12, 2011

    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

    του Προκόπη Παυλόπουλου

    Βουλευτή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Η πολιτική των Μνημονίων, εκτός από τη δραματική επιδείνωση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον Τόπο, έχει δρομολογήσει, αρχής γενομένης ιδίως από το ν. 3845/2010, μια πραγματική επιδρομή και σε βάρος των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Ιδίως εκείνων που συνθέτουν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους. Η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου διακηρύσσει, urbi et orbi, ότι αυτή η πρωτοφανής υποβάθμιση τους status άσκησης των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων οφείλεται στις απαιτήσεις των δανειστών μας –ήτοι της Τρόικας-οι οποίοι επιβάλλουν τους δικούς τους όρους για τη συνέχιση της δανειοδότησης της Χώρας.

    I. Ακόμη και αν ο ισχυρισμός αυτός είναι ακριβής, μεγάλα και επώδυνα ερωτηματικά δημιουργούνται ως προς την άμυνα που θα όφειλε η Κυβέρνηση να έχει εγκαίρως οργανώσει προκειμένου ν’ αποκρούσει αποτελεσματικά μια τέτοια επιδρομή. Γιατί, άραγε, έχει αποφύγει «επιμελώς» ως τώρα ν’ αντιτάξει απεριφράστως στους δανειστές μας τις ρυθμίσεις του Συντάγματός μας ως προς την προστασία των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, και πρωτίστως των κοινωνικών; Διότι είναι δεδομένο ότι, με βάση τον κανόνα του σεβασμού της κυριαρχίας κάθε κράτους-μέλους και τη δημοκρατική αρχή, που διέπουν τη δομή και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δανειστές μας δεν δικαιούνται, κατά το δίκαιο μάλιστα που οριοθετεί τις δικές τους αρμοδιότητες, να επιβάλουν στην Ελλάδα λήψη μέτρων αντίθετων προς το Σύνταγμά της.
    II. Όμως συντρέχει και ένα πρόσθετο, νομικώς καταλυτικό επιχείρημα, προς την ίδια κατεύθυνση: Πολλά από τα δικαιώματα –ατομικά, κοινωνικά ή και μικτά- που κατοχυρώνει το Σύνταγμά μας κατοχυρώνονται ευθέως και από την, lato sensu, ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Συγκεκριμένα τόσο από το πρωτογενές και παράγωγο ευρωπαϊκό δίκαιο όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαϊκής έννομης τάξης. Αρκούμαι ν’ αναφέρω δύο, και μόνο, παραδείγματα.
    Α. Η συλλογική αυτονομία θεσμοθετείται βεβαίως από τις διατάξεις του άρθρου 22 παρ. 2 και 3 του Συντάγματός μας. Εξίσου όμως κατοχυρώνεται και από κανόνες του διεθνούς δικαίου που έχουν ευθεία επιρροή στο ευρωπαϊκό δίκαιο, όπως είναι π.χ. οι κανόνες των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας 98/1949 (άρθρο 2), 151/1978 (άρθρο 8), 154/1981 (άρθρο 5) και οι κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (άρθρα 6 και 12). Αντιπροσωπευτική είναι η απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας 632/1978.

    Β. Ομοίως την ιδιοκτησία εγγυάται εκτός από το άρθρο 17 του Συντάγματός μας και το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μάλιστα το άρθρο αυτό εγγυάται γενικώς την προστασία της, υπό την ευρεία του όρου έννοια, περιουσίας, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο τα εμπράγματα αλλά όλα τα περιουσιακής φύσης δικαιώματα καθώς και τα κεκτημένα οικονομικά δικαιώματα. Εξίσου αντιπροσωπευτικές είναι οι αποφάσεις «Γεωργιάδης κατά Ελλάδας» (28/3/2000) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και 1295/2004, 104/2009 του Αρείου Πάγου.

    III. Αν λοιπόν μετά τα Μνημόνια και μέχρι τώρα η Τρόικα, ιδίως δε οι ευρωπαϊκές συνιστώσες της, απαιτούν από την Ελλάδα μέτρα όπως π.χ. η ουσιαστική κατάργηση ως και των Εθνικών Γενικών Συμβάσεων Εργασίας –μέσω της εξουθενωτικής μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα πολύ κάτω από τα όρια που αυτές καθορίζουν- ή η επέμβαση στον πυρήνα της περιουσίας –μέσω της ισοπεδωτικής υπερφορολόγησης της ακίνητης περιουσίας- γιατί η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ουδέποτε έχει αντιτάξει το αυτονόητο; Ότι δηλαδή τα όργανα αυτά δεν έχουν ούτε την αρμοδιότητα ούτε, άρα, τη νομιμοποίηση να ζητούν από την Ελλάδα μέτρα, τα οποία παραβιάζουν ευθέως όχι μόνο το Σύνταγμά της αλλά και την ίδια την έννομη τάξη, από την οποία οι εκπρόσωποι της Τρόικας αντλούν την θεσμική τους δυνατότητα να χειρίζονται τους όρους δανεισμού της Χώρας μας.
    Καταλήγω επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου φέρει βαρύτατη ευθύνη για την ανεξήγητη –κατά την επιεική εκδοχή- παράλειψή της να θωρακίσει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος από αυθαίρετες απαιτήσεις της Τρόικας, αντιτείνοντάς της την αυτονόητη υποχρέωση σεβασμού, και από την πλευρά της, θεμελιωδών κανόνων, τους οποίους καθιερώνει το αμάλγαμα Συντάγματος και ευρωπαϊκού δικαίου.

    https://olympia.gr/2011/10/12/προκόπης-παυλόπουλος-αντισυνταγματ/

  8. Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης
    24 Μαΐου στις 2:48 μ.μ. ·

    Εκτός από να βρίζει, ο κ. Πολάκης ξέρει να καλύπτει και παράτυπους γιατρούς με την κ. Γεροβασίλη;

    Ο υπουργός κ. Πολάκης ξέρει να βρίζει. Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος. Εκείνο που δεν ξέρει ο κόσμος είναι αν καλύπτει και παράτυπες συνταγογραφήσεις γιατρών! Όχι μόνος. Μαζί με την υπουργό Εσωτερικών Όλγα Γεροβασίλη, προκαλώντας ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα καταγγέλλει η γενική Επιθεωρήτρια των δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης! Η οποία καρατομήθηκε τώρα για να διοριστεί στη θέση της πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ!
    Η Επιθεωρήτρια καταθέτει με επιστολή της ότι σε ελέγχους της Υπηρεσίας της βρέθηκαν, ως συνήθως, γιατροί που συνταγογραφούν παράτυπα φάρμακα. Μια φάμπρικα που μαστίζει τα ταμεία υγείας (άρα την τσέπη των ασφαλισμένων) εδώ και χρόνια και που γεμίζει τις τσέπες πολλών γιατρών, φαρμακοποιών και εταιριών.
    Έλα όμως που οι τελευταίοι γιατροί που πιάστηκαν στα πράσα ήταν στην Άρτα. Και η Άρτα είναι η περιοχή, στην οποία εκλέγεται η κ. Γεροβασίλη, αλλά έχει και τα επαγγελματικά της συμφέροντα.
    Η υπηρεσία Ελέγχου έστειλε επιστολές και ζητούσε εξηγήσεις από τους γιατρούς κι εκείνοι απάντησαν. Όχι στην Επιθεώρηση Ελέγχου, αλλά στην… κ. Γεροβασίλη, ζητώντας τη βοήθειά της!
    Η αριστερή υπουργός, που υπερασπίζεται την τσέπη του λαού όταν είναι ασθενής επισκέπτης σε γιατρό, αλλά και όταν πληρώνει τα ελλείμματα στα ταμεία του, ζήτησε τη βοήθεια του άλλου αριστερού υπουργού κ. Πολάκη, που τη διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι συμπατριώτες της γιατροί! Έστειλε μάλιστα και επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας όπου προανήγγειλε απόσυρση των επιστολών της Επιθεώρησης!
    Το αποκορύφωμα είναι οι εξηγήσεις των δύο υπουργών για την κάλυψη των λαθροχειριών των γιατρών, αλλά ταυτόχρονα και για να δικαιολογήσουν την καρατόμηση της Επιθεωρήτριας των Δαπανών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης:
    Ασχολιόταν, λένε, με το κυνήγι «μικρών ψαριών», όταν η πολιτική του υπουργείου είναι το κυνήγι των «μεγάλων ψαριών»!
    Για ενημέρωση των αναγνωστών, η Υπηρεσία Ελέγχου της Επιθεωρήτριας μόνο στους ελέγχους του 2016 έκοψε πρόστιμα ύψους 1,6 δισ. ευρώ για ουσιαστικές κλοπές των ασφαλιστικών ταμείων! Καταλαβαινόμαστε…
    Αλλά, η Επιθεωρήτρια δεν σταματάει εδώ. Με την επιστολή της καταγγέλλει, ότι με τα «στραβά μάτια» του κ. Πολάκη, γιατρός του ΕΣΥ είναι ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ, είναι μέλος της Επιτροπής έγκρισης φαρμάκων Εξωσωματικής, είναι στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο με απόφαση του υπουργού Υγείας, και μετά από έλεγχο της Επιθεωρήτριας πιάστηκε να έχει παράνομο ιδιωτικό ιατρείο και να χρησιμοποιεί παράνομα τη σφραγίδα του ελεγκτή ΕΟΠΥΥ για να συνταγογραφεί παράτυπα φάρμακα στο παράνομο ιατρείο έναντι αμοιβής από τους ασφαλισμένους!
    Εννέα μήνες μετά την επίσημη έκθεση κατά του γιατρού αυτού δεν του έχει αφαιρεθεί ούτε η σφραγίδα ούτε έχει παυθεί από ελεγκτής ή από τις Επιτροπές!
    Επίσης, η γενική Επιθεωρήτρια που καρατομήθηκε από τον υπερασπιστή του λαού κ. Πολάκη, καταγγέλλει ότι βρήκε φαρμακείο που είχε καταχρηστικές χρεώσεις 300.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με εικονικά παραστατικά, του έκοψε τη σύμβαση και δεν έχει γίνει καμιά παραπέρα έρευνα της υπόθεσης λόγω διαπλοκής με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ!
    Πώς το έγραψε χτες ο κ. Πολάκης στην ηλεκτρονική σελίδα του; «Γκεσταπίτες μενουμεευρώπηδες, βαστασοϊμοπλέδες…..μη χαίρεστε….ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ…».
    Αν το αγώνισμα είναι κομματοκρατία, ρουσφετολογία και αμοραλισμός, όχι απλώς ΝΙΚΑΤΕ. Είσαστε ακαταμάχητοι.
    http://www.liberal.gr/…/ektos-apo-na-brizei-o-k-polakis-xer…

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.