Τρεις(3) νέες μηνύσεις κατά όσων άσκησαν νομοθετική και εκτελεστική εξουσία από 2009 και έπειτα, Δήλωση πολιτικής ανυπακοής και στάσης πληρωμών

ceb5cf83cf87ceb1cf84ceb7-cf80cf81cebfceb4cebfcf83ceb9ceb1

Σήμερα κατατέθηκαν 3 μηνυτήριες αναφορές με ίδιο περιεχόμενο, οι οποίες αφορούν εγκλήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα. Η μια είναι της Άννας Πασχαλίδου (Γ16|447) και έχει ως εξής:


ΑΝΑΦΟΡΑ

ΤΗΣ

ΑΝΝΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ

ΔΕΗ ( ΑΡ.ΠΑΡΟΧΗΣ …………………………………… ), ΔΕΥΑ ( ΑΡ.ΑΡΟΧΗΣ ………………………………. ), ΔΟΥ………………………………………, ΑΦΜ ………………………….

ΠΡΟΣ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

ΚΟΙΝ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΚΗΣΑΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4/10/2009  ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΔΟΥ, ΔΕΗ ΔΕΥΑ, ΔΗΜΟΣ, ΜΜΕ

ΘΕΜΑ:

1)  ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ) ΑΠΟ ΤΙΣ 4/10/2009 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

2) ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

3) ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ, ΥΠΑΚΟΥΣΩ ΣΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΩ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.

Κύριε Εισαγγελέα

Σαν Έλλην- ιδα πολίτης είναι χρέος μου να υπερασπιστώ την πατρίδα μου με κάθε μέσον.

Στις 4/10/2009 διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές και ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος παρακούοντας την εντολή του Ελληνικού λαού και καταπατώντας το σύνταγμα, επέτρεψε να :

α) παραχωρηθεί η Εθνική κυριαρχία της χώρας μου με την υπογραφή της διακρατικής δανειακής σύμβασης η οποία υπογράφηκε από τον τότε υπουργό οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στις 8/5/2010, που καθιστά την χώρα μου υπό κατοχή ΚΑΙ

β) να επιβληθούν στον λαό δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας τα οποία ο ίδιος υπουργός οικονομικών συμφώνησε με τους δανειστές στις 3/5/2010 όταν υπέγραψε το «Μνημόνιο Συνεννόησης» της Ελληνικής Δημοκρατίας με κράτη της ευρωζώνης και έπειτα του ΔΝΤ.

Από τότε και έως τώρα, η κρατική εξουσία συνέχισε την ίδια τακτική /πολιτική, με καταστροφικά αποτελέσματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Από το 2010 λοιπόν και έπειτα, έχω αγωνιστεί εγώ και χιλιάδες συμπολίτες μου ενάντια στην προδοσία, με όλους τους τρόπους σύμφωνα με το σύνταγμα ( Διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, απεργίες, καταγγελίες, ψήφο κλπ).

Όμως επειδή οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι έχουν όλη την δύναμη και την εξουσία που τους παρέχει ο τίτλος και λόγω της δήθεν ασυλίας του τίτλου τους, δεν σταματήσαν ποτέ.

Και λέω δήθεν, διότι δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον Ελληνικό Λαό που είναι κυρίαρχος αφού όλες οι εξουσίες πηγάζουν από αυτόν και είναι για αυτόν βάσει συντάγματος, ούτε να παραχωρήσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας μας, ούτε να μην λαμβάνουν υπόψιν τους αγώνες διαμαρτυρίας του Ελληνικού Λαού απέναντι στην προδοσία της Πατρίδας μας, ούτε να λάβουν δάνεια μαμούθ για προσωπικό τους όφελος και των τραπεζών, ούτε να φορτώσουν το επονείδιστο, δυσβάσταχτο χρέος τους στον Ελληνικό Λαό, ούτε να μην δικάζονται για εγκλήματα που έχουν διαπράξει εις βάρος του Ελληνικού Λαού και της Χώρας μου και όχι μόνο.

Οι βουλευτές είναι μόνο για να νομοθετούν σύμφωνα με το σύνταγμα, οι Υπουργοί να εκτελούν πάλι σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ορκίζεται και αυτός να φυλάσσει το σύνταγμα και τους νόμους, είναι υποχρεωμένος να μεριμνά για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετήσει το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού (κάτι που έχουν υποχρέωση όλοι τους, πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές που για αυτό τον λόγο τους δίνει εξουσία με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός και μόνο για αυτό) και το δε δικαστικό σώμα, να δικάζει και αυτό με τους νόμους που συμφωνούν με το Σύνταγμα.

Βάσει του συντάγματος και ο ίδιος ο Πρόεδρος ευθύνεται οπωσδήποτε και λογοδοτεί για Εσχάτη Προδοσία, ή παραβίαση, με πρόθεση του Συντάγματος. Αυτό σημαίνει ότι ούτε αυτός, ούτε οι προαναφερόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σταματούνε τους αγώνες μας.

Επειδή η εθνική κυριαρχία ούτε σε καιρό πολέμου δεν παραχωρείται. Μόνο κατακτιέται!!

Επειδή αυτοί σε περίοδο Ειρήνης εκχώρησαν την Εθνική Κυριαρχία και μάλιστα με χρηματικό αντάλλαγμα ήτοι των υπέρογκο και αδικαιολόγητο δανεισμό τους, που σημαίνει ότι τελέστηκε το επαχθέστερο όλων των εγκλημάτων αυτό της εσχάτης προδοσίας.

Επειδή κάθε οφειλή που χρεώνουν στον Ελληνικό λαό είναι δυσβάσταχτη, αντισυνταγματική και άδικη, κάτι που δεν συμφωνεί με άρθρα του συντάγματος και των νόμων που λένε ότι οι φόροι, οι εισφορές και τα τέλη, είναι είτε έμμεσα είτε άμεσα ανταποδοτικοί και ότι όλοι οι Έλληνες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους, αλλά στην προκειμένη ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνάμεις μας και δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα. (Βλ. Ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων, συστήματα υγείας, ασφάλειας, απονομής δικαίου, παιδείας κ.λ.π)

Επειδή παραβιάζεται διαρκώς το άρθρο 2 του Συντάγματος που λέει ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Επειδή δεν σεβάστηκαν την βούληση του Ελληνικού Λαού από το 2009 έως σήμερα το 2016 που εξαπατώντας τον ελληνικό λαό του υπόσχονταν από περίπτωση σε περίπτωση έξοδο από την κρίση ή από τα μνημόνια και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και

Επειδή αντ αυτού φτωχοποίησαν τον Ελληνικό Λαό, τον εξαθλιώσαν, πρόσβαλλαν την αξιοπρέπεια του, του προκαλέσανε ηθική βλάβη, ξεπουλημό της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, ψυχική και σωματική βλάβη, μη επαρκή σίτιση, μη επαρκή θέρμανση λόγω αδυναμίας πληρωμής πετρέλαιου η οποιουδήποτε άλλου θερμαντικού μέσου όπως επίσης και διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης κάτι που ανήκουνε στα κοινωνικά αγαθά και δεν θα έπρεπε να ισχύουν οι διακοπές τους για να έχουμε μια υγιή και αξιοπρεπή διαβίωση.

Επειδή προκάλεσαν βλάβες τόσο στην ψυχική όσο και στην σωματική υγεία των πολιτών και των οικογενειών αυτών, που το κράτος είναι υποχρεωμένο να μεριμνά για αυτό.

Επειδή γίνεται κατάχρηση της εξουσίας από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κοινωνικών αγαθών απαραίτητων για την υγεία των πολιτών, που φυσικά δεν επιτρέπεται καταχρηστική άσκηση δικαιώματος ( αρθ. 25 Σ).

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ

ότι τελικά αναγκάστηκα να αντιστέκομαι με μόνα όπλα

1) την ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, που με ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τρόπο-ενάντια στην βούληση του Ελληνικού λαού- υπέγραψαν και 

2)  την ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ οποιασδήποτε οφειλής μου προς την πολιτεία, για να εκφράσω την Άρνηση Συμμετοχής – Άρνηση Συναίνεσης μου στη Προδοσία της χώρας μου.

ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΩ

ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ !

ΑΣΚΗΣΤΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Ή ΕΓΩ Ή ΑΥΤΟΙ !

Μετά την άσκηση της όποιας ποινικής δίωξης, θα συνεχίσω των αγώνα μου μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, η οποία να κρίνει αιτιολογημένα, ότι στην Ελλάδα είναι όλα ωραία, νόμιμα και καλά, ότι όσους κατήγγειλα δεν έκαναν καμία παρανομία, ότι το πολίτευμα λειτουργεί κανονικά και ότι η αντίστασή μου είναι καταχρηστική, άνομη και καταδικαστέα. Τότε μόνο θα σταματήσω να αγωνίζομαι, θα υπακούσω στους νόμους τους και θα πληρώσω πάσα οφειλή μου προς το δημόσιο ή/και προς τρίτους, που τώρα αποκαλώ κατακτητές, εγκληματίες, καταχραστές κλπ .

Έως τότε δεν πρόκειται να νομιμοποιήσω χρεώσεις που θεωρώ αντισυνταγματικές, να πω στα παιδιά μου (ή στα παιδιά τους και των διπλανών μου) “σας κληροδότησα μια απάτη που στήσανε πολιτικοί, τραπεζίτες και άλλοι λωποδύτες, για να σας καταστρέψουνε”, ή να συμφωνήσω με εκχώρηση εδαφών, νησιών, υδάτων, ενέργειας, θαλασσών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και ότι άλλο σκεφτήκανε να κάνουν, και, υποχρεούμαι να ενεργήσω για την εφαρμογή του κανονικού Συντάγματος, και διά τούτο αιτούμαι να σταματήσει για λογαριασμό μου οιαδήποτε ”ανακεφαλαιοποίηση” ιδιωτών όπως είναι οι τράπεζες και επιβάρυνση από τα ψεύτικα χρέη.

Έως την έκδοση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση οποιουδήποτε περιουσιακού μου στοιχείου, ή /και διακοπή ρεύματος, ή/και του νερού, διότι δεν νοείται να τιμωρηθώ για των αγώνα που κάνω με τα μέσα που έχω στην διάθεσή μου, εάν αυτός δεν κριθεί πρώτα ως παράνομος. Επιπλέον, επειδή η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία της Πολιτείας και σύμφωνα με το σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο, μπορεί να μου αφαιρεθεί μόνο για λόγους δημοσίας ωφελείας και τηρώντας πάντα την αρχή της αναλογικότητας, πρέπει πρώτα να αποδειχτεί με αιτιολογημένη δικαστική απόφαση, ότι δεν είναι προς το κοινό συμφέρον η αποκατάσταση του πολιτεύματος και της συνταγματικής νομιμότητας όπως εγώ ισχυρίζομαι, αλλά η φτωχοποίηση μου.

Γι΄αυτο, προειδοποιώ τους πάντες ότι σε περίπτωση που κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός εναντίον μου, θα υποχρεώσω όσους θα συμμετέχουν σε αυτές τις κινήσεις να με αποζημιώσουν και θα ζητήσω την ποινική τους δίωξη.

Κύριε Εισαγγελέα,

Εφόσον γίνει η Ελλάδα ευνομούμενο κράτος, που αυτό σημαίνει ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες θα τηρούν τις εντολές του λαού και το σύνταγμα

ΚΑΙ

Εφόσον γίνουμε όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στους νόμους 

ΚΑΙ

Εφόσον τιμωρηθούν για τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων Πολιτών και κατά του Ελληνικού Έθνους όλοι οι προδότες ( όχι μόνο τα μέλη των κυβερνητικών παρατάξεων που ασκήσαν εξουσία από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και του συνοδευτικού της μνημονίου και ενταύθα, όλα τα μέλη της εκάστοτε αντιπολίτευσης και όποιο άλλο υπεύθυνο )

ΚΑΙ

Εφόσον δημευθεί όλων των προδοτών η περιουσία μεταβιβαστεί στην χώρα μου, όταν ολόκληρη περιουσία τους γίνει Δημόσια περιουσία, περιουσία του Ελληνικού λαού.

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ.

Έγγραφα

1) Γιώργος Κασιμάτης: Όταν διάβασα την δανειακή σύμβαση νόμισα ότι κάτι έπαθε το μυαλό μου

βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=C4-7i_U1ZKQ

Σε συνέντευξή του ο γνωστός Συνταγματολόγος καθηγητής, επανέλαβε όσα & παλιά είχε πει περί παραχώρησης της Εθνικής κυριαρχίας, με την δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν οι προδότες, προσθέτοντας ενδιαφέρουσες επισημάνσεις.

-“Οταν το διάβασα, νόμιζα ότι κάτι είχε πάθει το μυαλό μου, είπε χαρακτηριστικά. Την πήρα (την σύμβαση) την άλλη μέρα υπό μάλης, & πήγα & συμβουλεύτηκα κάποιους φίλους καθηγητές, ώστε να διαπιστώσω ότι δεν έκανα λάθος. Μου επιβεβαίωσαν ότι έτσι έχουν τα πράγματα & μου ζήτησαν να μην τους ανακατέψω”.  Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι αυτό πρακτικά, μπορεί να αναθέσει την διαχείρηση ακόμη & της Ακρόπολης, ως Παγκόσμιου μνημείου, σε μιά ξένη εταιρεία συμφερόντων των δανειστών & των εταίρων, (του Διεθνούς μπουρδέλου).

Για κανένα άλλο Κράτος στον κόσμο, δεν έχει υπογραφεί τέτοιο ανοσιούργημα, επισήμανε, ούτε ακόμη & για Χώρες του Τρίτου κόσμου.

Απίστευτα λόγια από έναν καθηγητή του Συνταγματικού δικαίου.

Αυτήν την συμφωνία διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση διευκρίνησε, επιχειρώντας να συνάψει μια καινούργια συμφωνία, που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, & την Εθνική κυριαρχία.

Περνάνε στον κόσμο με την προπαγάνδα ότι πρόκειται για κάτι φυσιολογικό, ότι δεν έχουμε χρήματα κλπ.

Προέτρεψε την κυβέρνηση, να θέσει μία & μοναδική κόκκινη γραμμή. Μια συμφωνία που δεν θα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, & θα διασφαλίζει την Εθνική κυριαρχία της Χώρας.

Επισημαίνει ότι, ο εκβιασμός με την ρευστότητα, & ο στραγγαλισμός της Ελλάδας που επιχειρείται, συνδιαστικά με τον απαράδεκτο όρο της παραίτησης της Ελλάδας από κάθε μορφή ασυλίας της Εθνικής κυριαρχίας, συνιστά δικαίωμα της Ελλάδας να προσφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια, στα Ευρωπαϊκά, στον ΟΗΕ & σε άλλους οργανισμούς, καταγγέλοντας την παρεμπόδιση της ανάπτυξης, & τον δόλο με σκοπό την υφαρπαγή του πλούτου της Χώρας & την υποτέλεια, την οποία προσπαθούν να καταστήσουν ως τετελεσμένο γεγονός.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό φοβάται η Λαγκάρντ αλλά & οι υπόλοιποι τοκογλύφοι, καθώς μιά προσφυγή της Ελλάδας στα Διεθνή Δικαστήρια, ζητώντας προστασία, τώρα πριν να είναι πολύ αργά, θα έλυνε τα χέρια, όπως χαρακτηριστικά είπε, της Ρωσίας & της Κίνας, αλλά & άλλων Χωρών, οι οποίες θα έσπευδαν προς βοήθεια ενός Λαού, χωρίς να μπορούν να κατηγορηθούν ότι επεμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε όπως είπε μια τεράστια γεωπολιτική ανατροπή, & είναι το ισχυρό γεωπολιτικό μας όπλο.

Εγώ να θυμήσω εδώ την έκθεση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ του 2013, που διαπιστώνει την κατάφορη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα, & εξέφραζε την λύπη του για την τότε κυβέρνηση των προδοτών, αλλά & προς τους δανειστές, οι οποίοι αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ.

Ο Κασιμάτης δεν είναι τυχαίος, να θυμήσουμε ότι διετέλεσε στέλεχος & σύμβουλος στο ΠΑΣΟΚ.

Η χρονική στιγμή που τα ξαναείπε, οι ενδιαφέρουσες επισημάνσεις του, οι δηλώσεις του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμωνα του ΟΗΕ, το 2013 ως υποδομή, οι ξαφνικές παράλογες απαιτήσεις, των δανειστών, που δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, τα ανοίγματα της Ελληνικής Κυβέρνησης προς την Ρωσία, & Κίνα, τα περί σιγαστήρα του Αλέξη Τσίπρα, που θα λείπει εάν επιχειρηθεί, η δολοφονία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, & όλο αυτό το κακοστημένο μπάχαλο των απανταχού μπαχαλάκηδων, με την παρατεταμένη ύφεση, δείχνουν τον δρόμο ανθρωπίνως, με τις γνωστές προεκτάσεις στην σφαίρα του υπέρλογου & του εσχατολογικού, όπως έχω ξαναγράψει.

http://iaktigas.blogspot.gr/2015/05/blog-post_16.html

2) 29 Φεβρουαρίου 2016 – Δεύτερη ειδική έκθεση Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμωνα του ΟΗΕ για τις πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα

Του Παύλου Δερμενάκη*

Μία ακόμα έκθεση που καταδικάζει τις πολιτικές άγριας λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, τα τελευταία 6 χρόνια, παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες, κατά την 31η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και συνέταξε ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας Χ. Π. Μποχοσάβσκι. Πρόκειται για τη δεύτερη ειδική έκθεση για τις πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα. Η πρώτη είχε συνταχθεί το 2013 και, όπως αναφέρεται, τα συμπεράσματα της δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν.

Το γενικό συμπέρασμα της έκθεσης συνοψίζεται στο ότι οι πολιτικές της λιτότητας και τα μνημόνια είναι ασυμβίβαστα με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνεπώς, τόσο αυτοί που τα επιβάλλουν όσο και αυτοί που τα υλοποιούν παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, οδηγώντας στο περιθώρια ένα πολύ μεγάλο μέρος.

Η έκθεση αποδεικνύει το μέγεθος της καταστροφής που έχει επέλθει στην Ελλάδα. Χαρακτηρίζει τη λιτότητα που επιβλήθηκε ως υπερβολική, αφού είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ΑΕΠ κατά 25% την περίοδο 2008-2013, μηδενική αύξηση το 2014 και περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ τα έτη 2015-2016.

Οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, την περίοδο 2010-2012, κρίνονται πρωτοφανείς, μειώθηκαν κατά 15,7%, ποσοστό υψηλότερο από τις αντίστοιχες μειώσεις χωρών που ήταν σε πρόγραμμα προσαρμογής, όπως η Ιρλανδία (-11,3%), η Ισπανία (-5,9%) και η Πορτογαλία (-2,7%). Η μόνη κατηγορία δημόσιων δαπανών που αυξήθηκε την περίοδο 2009-2013 αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2013.

Παρουσιάζουμε παρακάτω τα βασικά στοιχεία της έκθεσης και τα συμπεράσματα της έκθεσης, σημειώνοντας ότι το κείμενο αυτό δεν μεταφράστηκε και πέρασε στα «ψιλά» ή απουσίασε εκκωφαντικά από τα επίσημα δίκτυα έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Δικαίωμα στην εργασία και τις συνθήκες εργασίας:

Από την αρχή της κρίσης έχουν χαθεί ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές ποσοστό ανεργίας στο 27,5% το 2013, που μειώθηκε ελαφρά σε 24% το Γ΄ τρίμηνο 2015.

230.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν με αποτέλεσμα την απώλεια 600.000 θέσεων εργασίας.

Η απασχόληση στο δημόσιο τομέα μειώθηκε μεταξύ 2009-2015 κατά 234.847 άτομα ή σε ποσοστό 26%.

Η ανεργία στους νέους 15-24 ετών παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα 48,8% .

Οι μακροχρόνια άνεργοι έχουν φτάσει στο 73,7% του συνόλου των ανέργων

Ο αριθμός των ατόμων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ, έχει φτάσει στο 23,6% του συνόλου των ανέργων.

Δεν προβλέπεται κάποια σημαντική μείωση της ανεργίας για την περίοδο 2016-2017.

Η μείωση των μισθών, 32% μείωση για τους νέους, δεν παρέχει στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση & πρόνοια και συνθήκες φτώχειας:

Οι δαπάνες για την κοινωνική προστασία μειώθηκαν κατά 21,3% την περίοδο 2009-2013, όταν στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 8,4%.

Το επίπεδο της κοινωνικής ασφάλισης και των κοινωνικών παροχών κρίνεται ανεπαρκές. για να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση σε ένα μεγάλο μέρος των πολιτών.

Μόλις το 10% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

Με στοιχεία του 2014, 3.880.000 άνθρωποι (36% του πληθυσμού) βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Επίσης, το 2014, στο όριο της φτώχειας βρίσκονταν 2.380.000 άτομα που πρακτικά σημαίνει ότι «ζουν» με λιγότερα από 6,62€ ανά ημέρα.

Ιδιαίτερο κίνδυνο φτώχειας αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτερες οικογένειες (3 ή περισσότερα παιδιά) και οι μονογονεϊκές.

1.130.000 έχουν πέσει κάτω από τα επίπεδο εισοδήματος που δείχνει ακραία φτώχεια καθώς πρέπει να «ζήσουν» 4,42€ ανά ημέρα.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν σοβαρές υλικές στερήσεις διπλασιάστηκε φθάνοντας στο 21,4% το 2014 από 11,68% το 2010.

Το σημερινό επίσημη όριο της φτώχειας των 12,63€ ανά ημέρα ή 384€ το μήνα.

Δικαίωμα σε τροφή & στέγαση:

Η Ελλάδα έχει σήμερα το υψηλότερο κόστος στέγασης (στέγαση, ηλεκτρικό, νερό, θέρμανση) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Έλληνες ενώ το 2010 ξόδευαν το 18,1% του εισοδήματός τους για στέγαση, το 2014 αυξήθηκε ραγδαία στο 40,7%, περιορίζοντας δραστικά την αγορά άλλων βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

Ο αριθμός των νοικοκυριών που δεν μπορούν να κρατήσουν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό έχει διπλασιαστεί από 15,4% το 2010 σε 32,9% το 2014.

Το 73,6% των φτωχών νοικοκυριών δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στεγαστικά δάνεια, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, φορολογικές υποχρεώσεις και οφειλές από κοινωνική ασφάλιση (ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τους άστεγους.

Δικαίωμα στην Υγεία:

Οι δημόσιες δαπάνες Υγείας μειώθηκαν την περίοδο 2009-2013 κατά 42,5%. Την ίδια περίοδο αυξάνεται δραματικά η ζήτηση για υπηρεσίες Υγείας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι προσφεύγουν στην ιδιωτική περίθαλψη.

Οι πρωτοφανείς περικοπές δαπανών στο δημόσιο σύστημα Υγείας έχουν οδηγήσει: α) σε έλλειψη προσωπικού β) αύξηση της συμμετοχής των ασθενών στις δαπάνες, γ) σε λίστες αναμονής.

2,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν καμία ασφάλιση Υγείας.

Ο αριθμός των ατόμων που αναβάλλει την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας για οικονομικούς λόγους αυξήθηκε μεταξύ 2010 και 2013 κατά 85%.

Τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα και οι ψυχικές διαταραχές έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ η Δημόσια Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας έχει υποβαθμιστεί από τις περικοπές.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες χωρίς έγγραφα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Συμπεράσματα και συστάσεις

Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται από το 2010 σημαίνουν την στέρηση βασικών κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων σε μεγάλο μέρος του λαού.

Η έκθεση επισημαίνει ότι «Οι δυσμενείς επιπτώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι το προϊόν που επιβλήθηκε από ένα “αόρατο χέρι” για το οποίο δεν έχουν ευθύνη κράτη ή διεθνείς οργανισμοί καθώς και τα ιδιωτικά και δημόσια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδας. Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανευθυνότητα δανειοληπτών και δανειοδοτούμενων συνέβαλε σημαντικά στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Δεύτερον, τα υπερβολικά μέτρα λιτότητας δεν εμβάθυναν μόνο σημαντικά την οικονομική κρίση, αλλά μειώνοντας τις δαπάνες κοινωνικής προστασίας και δημόσιας υγείας υπονόμευσαν τα δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια και την υγεία. Δόθηκε προτεραιότητα σε δραστικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις με αμφίβολα αποτελέσματα, όσον αφορά την ανάπτυξη και οι οποίες εφαρμόστηκαν εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η έκθεση επισημαίνει ότι η ανεργία και η φτώχεια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με μέτρα κοινωνικής πολιτικής αλλά απαιτούνται και μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας. Συνεπώς, ο μόνος τρόπος να δοθεί ώθηση στην οικονομία είναι να αναληφθούν από την κυβέρνηση μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες . Για να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτείται η αναδιάρθρωση του χρέους που να δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις χρηματοδότησης από το κράτος.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με συγκεκριμένες συστάσεις που απευθύνει προς την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές. Μεταξύ των συστάσεων περιλαμβάνονται: η οποιαδήποτε εφαρμογή μέτρων προσαρμογής της οικονομίας πρέπει να γίνονται με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών, αναστολή των νέων μειώσεων των κοινωνικών δαπανών, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στις κοινωνικές παροχές, να ελαφρυνθεί η χώρα από το δημόσιο χρέος. Προτείνει τη συνέχιση του έργου της έρευνας για το δημόσιο χρέος που ξεκίνησε η Επιτροπή Αλήθειας που συγκροτήθηκε από την προηγούμενη Βουλή, να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη με συγκεκριμένα μέτρα, να ενταχθούν κοινωνικοί στόχοι προς μέτρηση στο πρόγραμμα προσαρμογής της οικονομίας.

Βέβαια, η έκθεση επισημαίνει ότι και κατά την αντίστοιχη προηγούμενη το 2013 είχαν προταθεί μια σειρά από μέτρα που αγνοήθηκαν και έτσι φτάσαμε στο σημερινό ακόμα πιο οδυνηρό, συγκριτικά με τότε, αποτέλεσμα όσον αφορά την παραβίαση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

* Ο Παύλος Δερμενάκης είναι M.Sc. οικονομολόγος-ερευνητής

http://www.e-dromos.gr/litothta-kai-mnhmonia-asymvivasta-me-ta-anthrwpina-dikaiwmata/#sthash.THNbCWeI.dpuf

Report of the Independent Expert on the effects of foreign debt and other related international financial obligations of States on the full enjoyment of all human rights, particularly economic, social and cultural rights on his mission to Greece* http://www.ohchr.org/

3) Zήτησαν δάνειο 240 δις για να χαρίσουν στις τράπεζες 340 δις και αυτές κατέρρευσαν

Ο Mark Twain έλεγε: «Τράπεζα είναι το μέρος που σου δανείζουν χρήματα, αν μπορείς ν’ αποδείξεις ότι δεν τα έχεις ανάγκη». Ο δικός μας ο Σιδηρόπουλος από την άλλη τραγουδούσε:

«Ληστέψανε την τράπεζα και τι με νοιάζει εμένα δεν είμαι με κανένα. Σου λέω καλά της κάνανε γιατί μας προκαλούσε, γεμάτη εκατομμύρια, ενώ κι ο Θεός πεινούσε…»

Και ο αγαπημένος μου Μπρεχτ στην «Οπερέτα της Πεντάρας» αναρωτιέται: « Τι είναι η ληστεία μιας Τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;».

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, και το πιθανότερο είναι να μπλέξω μ’ αυτά που γράφω για δημόσια διέγερση προς τέλεση κακουργήματος (αρ. 184ΠΚ). Ειλικρινά, όμως, υπάρχει κάποιος που δεν οργίστηκε από τις αποκαλύψεις για τον Φιλιππίδη, τον Βαρότση, τον Κοντομηνά, τον Σάλλα, τον Λαυρεντιάδη, τον… , τον…, τον… … Καλά όχι ότι ανακαλύψαμε και τη χαμένη Ατλαντίδα, αλλά κάπως δεν σου ταιριάζει η λογική ακολουθία ανάμεσα στις αναλύσεις και τις πράξεις.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ από την είσοδο της χώρας σε επίσημη ύφεση μέχρι και σήμερα έχουν δοθεί στις τράπεζες τεσσεράμισι δισεκατομμύρια ευρώ με αγορά προνομιούχων μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων που ανέλαβε το ελληνικό δημόσιο, το ποσό των εκατό είκοσι επτά δισεκατομμυρίων και τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή εγγυήσεων που παρείχε το ελληνικό δημόσιο για δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως επίσης και το ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων και πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή ειδικών τίτλων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, συν δύο δισεκατομμύρια τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ από κρατικό κονδύλι. Εκατό εικοσιπέντε δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) για ενίσχυση της ρευστότητάς τους, δεκαοκτώ από το περίφημο και κατά τ’ άλλα οδυνηρό PSI και τέλος άλλα πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση (είναι αυτή που όλες οι Τράπεζες έγιναν Πειραιώς…). ΔΗΛΑΔΗ δόθηκαν περί τα τριακόσια τριάντα οκτώ (338) δισεκατομμύρια ευρώ (!!!!) είτε με τη μορφή ενισχύσεων, είτε με τη μορφή εγγυήσεων για να «σωθούν» οι τράπεζες στον καπιταλισμό (και αν σας ενοχλεί η λέξη… κακώς διότι αυτή είναι η αλήθεια). Δόθηκαν, λοιπόν, 338 δις στις τράπεζες για να σωθούν όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος (σύμφωνα με τη Eurostat) ήταν το 2010 τριακόσια είκοσι εννιά και μισό (329.5) δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή αν πήγαιναν για να ξεπεραστεί η κρίση θα έμενε και κάτι για να φτιάξουμε και κάνα δρόμο, κάνα νοσοκομείο, κάνα σχολείο κλπ.

Την εποχή, λοιπόν, που οι κουτσαίνουσες και ασθμαίνουσες τράπεζες δεν έδιναν σε κανέναν δάνεια και λάβαιναν απίστευτες εγγυήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους, αυτή την ίδια εποχή έδιναν υπέρογκα ποσά για δάνεια στον Κοντομηνά. Έδιναν όμως και σε κάποιον άλλο που κανένα από τα Μ.Μ.Ε. δεν αναφέρει. Έδιναν και στον κύριο Βενιζέλο, ναι αυτόν τον αντιπρόεδρο του δεκαπενταμελούς που εκτελεί και χρέη κυβέρνησης. Στις 23 Δεκεμβρίου 2011 το Τ.Τ. ενέκρινε δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε., στους συγγενείς δηλαδή της γυναίκας του, Βασιλικής Μπακατσέλου. Βέβαια, δε νομίζω ο κύριος αυτός να κληθεί από τη δικαιοσύνη για εξηγήσεις, έχω κάποιο «λιστολαγκάρντιο» προαίσθημα. Εδώ, όμως, κάπου έρχεται να επιβεβαιωθεί ο Twain, τα λεφτά δίνονται σ’ όσους ήδη έχουν και οι ελληνικές τράπεζες, που βιώνουν μια αδυσώπητη κρίση, και ζητούν να πάρουν και τα σπίτια μας (βλ. πλειστηριασμοί) εκταμιεύουν απίστευτα ποσά για να βοηθήσουν τους ήδη έχοντες (και κατέχοντες). Από την άλλη πλευρά στους εμπόρους που έχουν ανάγκη τη ρευστότητα προκειμένου να κινηθούν στην αγορά, να προμηθευτούν εμπορεύματα και να πουλήσουν δεν τους δίνεται τίποτα.

Τι συμβαίνει όμως; Τίποτα το σημαντικό, κατορθώσαμε να μην μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές, και τα δίνουμε στις τράπεζες , που με τη σειρά τα δίνουν στους καπιταλιστές. Βαριά και ξύλινη η γλώσσα ε; Καλά, ας την αλλάξω.

Τι συμβαίνει όμως; Ανεργία, πείνα, αυτοκτονίες, ασφυξία από μαγκάλια, θανάτους, πτώση βιοτικού επιπέδου, απουσία παιδείας, υγείας, αύξηση εγκληματικότητας, αύξηση ρατσισμού, ξενοφοβία, μοιρολατρία, εγκατάλειψη, ηττοπάθεια…  Καταθλιπτική ε; Ας την αλλάξω και αυτή.

Τι συμβαίνει όμως; CDS, ECOFIN, Οίκος Moodys, Οίκος Fitch, Οίκος Standard and Poor’s, Spreads, Τρόικα, ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ. Καλύτερη αυτή η γλώσσα;

Κάπου εδώ μου έρχονται τα λόγια κάποιου άλλου, νομίζω Θανάση Κλάρα τον έλεγαν: «…Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ’ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;…». Από την ιστορική του ομιλία στη Λαμία.

Αυτά. Άντε και καλή τύχη μάγκες.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ;;;

Zήτησαν δάνειο 240 δις για να χαρίσουν στις τράπεζες 340 δις, και οι τράπεζες καταρρέουν. ΔΕΙΤΕ : 

Το 2002-2004 οι ελληνικές τράπεζες έχτισαν πάνω στην επιθετική πιστωτική ανάπτυξη, καλλιέργησαν την προσδοκία του Ελντοράντο των Βαλκανίων και της εξωστρέφειας τους, αναπτύχθηκαν, προσέλκυσαν πολλούς ξένους επενδυτές και φθάσαμε στο σημείο οι ελληνικές τράπεζες να διαθέτουν στο διάστημα 2007 με τέλη του 2009

258 δισεκ. δάνεια

18 δισεκ. NPLs

237,8 δισεκ. καταθέσεις (υψηλό τέλη του 2009)

72 δισεκ. ευρώ κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο

50 δισεκ. κρατικά ομόλογα

30 δισεκ. κεφάλαια

20+ δισεκ. τιτλοποιήσεις δανείων και ομολογιακά

Εντυπωσιακά αυξανόμενο margin

5,5 δισεκ. κέρδη 2007-2008

H εικόνα αυτή των τραπεζών στην Ελλάδα καθιστούσε το ελληνικό banking ένα από τα 3-4 σπουδαιότερα hot story παγκοσμίως. 

Το 2015 όλα έχουν αλλάξει, η Ελλάδα διαθέτει ένα ομοιογενές υπερσυγκεντρωτικό τραπεζικό σύστημα (4 τράπεζες διαθέτουν το 95% της αγοράς έναντι 55% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ και 53% στην Γερμανία).

Ποια είναι η εικόνα των τραπεζών το 2015;

4 τράπεζες διαθέτουν 348 δισεκ. ενεργητικό

23-24 δισεκ. κεφάλαια με foul Βασιλεία ΙΙΙ

3,5 δισεκ. ευρώ ζημίες στα αποτελέσματα το 2014

14,5 δισεκ. DTA, αναβαλλόμενο φόρο

214 δισεκ. δάνεια

132,5 δισεκ. καταθέσεις

82 δισεκ. πρωτογενές έλλειμμα ρευστότητας

100 δισεκ. πραγματικά NPLs προβληματικά δάνεια

Ιστορικά χαμηλή απόδοση κεφαλαίων και ενεργητικού

Το 45% των μετόχων είναι ιδιώτες και 55% το ΤΧΣ

Όποιος εκτιμάει ότι αυτό το τραπεζικό σύστημα είναι βιώσιμο ή αποδοτικό ή παραγωγικό ας μας το πει.

Συνεπώς “είναι πλέον ανέκδοτο να μιλάμε για τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, όταν οι 4 συστημικές τράπεζες που ελέγχουν πάνω από το 90% της αγοράς, έχουν πρωτογενές έλλειμμα ρευστότητας τουλάχιστον 82 Δις, έναντι καταθέσεων συνόλου 132 Δις (62%), σχέση δανείων προς καταθέσεις 162% και κόκκινα δάνεια που ξεπερνούν το 50% του συνόλου των πιστωτικών χορηγήσεων” λέει το κίνημα Υπέρβαση και έχει δίκιο.

http://adespotesidees.gr/κοινωνία-πολιτική/τι-είναι-η-ληστεία-μιας-τράπεζας-μπροστά-στην-ίδρυσή-της

http://www.bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/193072-το-ελληνικό-τραπεζικό-σύστημα-όπως-είναι-δομημένο-δεν-έχει-μέλλον-–-θέλει-θεραπεία-σοκ/193072-το-ελληνικό-τραπεζικό-σύστημα-όπως-είναι-δομημένο-δεν-έχει-μέλλον-–-θέλει-θεραπεία-σοκ.html

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/04/blog-post_16.html

4) H μετακύλιση του χρέους των τραπεζών στον Ελληνικό λαό μέσα από ΦΕΚ!

Δεν έχει τέλος το έγκλημα που συντελείται από τους πολιτικούς ολετήρες.

Οι αρμόδιοι υπουργοί, και η Τράπεζα της Ελλάδος, ουδέποτε δεν εξασφάλισαν, ως όφειλαν, την παραμικρή εγγύηση για να επιστραφούν στο Δημόσιο τα χρήματα που δάνεισαν στις Τράπεζες και βρήκαν το εύκολο θύμα μετακυλίοντας αυτά τα χρέη στις πλάτες μας.


Που πήγαν τα 93 δις με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν οι Τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τη χορήγηση καταναλωτικών-στεγαστικών δανείων; Προφανώς οι Τράπεζες ενθυλάκωσαν τα δισεκατομμύρια για πάρτη τους.

Η συνέχεια του εγκλήματος είναι αποκαλυπτική απο μόνη της καθώς 140 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, διοχετεύτηκαν στο τραπεζικό σύστημα για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μια στήριξη η οποία επιτυγχάνεται μέσω δανείων προς τους καταναλωτές κ.λ.π. Τίποτε πάλι δεν πήγε προς την πραγματική οικονομία. Μόνο το χρέος μεταφέρθηκε στον λαό. Ιδού τα πειστήρια για την περίοδο 2008-2012:

1. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 250, 9 Δεκεμβρίου 2008: «Με από απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών μετά από εισήγηση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος ….ποσό των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ».

2. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 65, 6 Μαΐου 2010: «Άρθρο 1ο Μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας… «τα ποσά που προβλέπονται στο 1ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν.3723/2008 (ΦΕΚ 250Α), αυξάνονται κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα».

3. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 511, 23 Απριλίου 2010: «…Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.117.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6762 του ίδιου ΦΕΚ επαναλαμβάνεται το παραπάνω άρθρο, ενώ στη σελίδα 6763 του ίδιου ΦΕΚ, διαβάζουμε: «ΙV: Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.500.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6765 το ποσό που θα επιβαρύνει το Δημόσιο ανέρχεται στα 2.300.000.000 !!! Λες και είναι… μαρουλόφυλλα πέφτουν τα δισεκατομμύρια ευρώ κόστη, πάνω στις πλάτες του λαού!

4. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 148, 3 Σεπτεμβρίου 2010: «Τα ποσά που προβλέπονται στο 1ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν.3723/2008 (ΦΕΚ 250Α), έτσι όπως τροποποιήθηκαν από την παράγραφο 8 του άρθρου τέταρτου του ν.3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α’) αυξάνονται κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα».

5. ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 113, 18 Μαΐου 2011: Άρθρο 19 «Προϋποθέσεις ενίσχυσης και μέρισμα πιστωτικών ιδρυμάτων. «Τα ποσά που προβλέπονται στο 1ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν.3723/2008 (ΦΕΚ 250Α), έτσι όπως τροποποιήθηκαν από την παράγραφο 8 του άρθρου τέταρτου του ν.3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α’) και από το άρθρο 7 του ν.3872/2010 (Α’148) αυξάνονται κατά 30 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποτραπούν προβλήματα ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας».

6. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 256, 9 Δεκεμβρίου 2011 άρθρο 2ο «Το προβλεπόμενο ποσό στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που κυρώνεται με το άρθρο πρώτο του νόμου αυτού, αυξάνεται σε εξήντα δισεκατομμύρια ευρώ (60.000.000.000)».

7. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 203, 14 Σεπτεμβρίου 2011 άρθρο 1ο «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών συνολικό ποσό εγγύησης καθορίζεται σε τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (30.000.000.000).

8. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 52, 12 Μαρτίου 2012: Το άρθρο 21 λοιπόν αναφέρει: «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών (Β’1143) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 της από 14.11. 2011 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’203) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4031/2011(α’256) και αυξήθηκε με το άρθρο δεύτερο του ν.4031/2011, συνολικό ποσό εγγύησης αυξάνεται κατά 50% (30 δισεκατομμύρια )».

9. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 94, 19 Απριλίου 2012, άρθρο 1ο ««Τροποποιήσεις του ν.3864/2010 (Α’ 119). 1α. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 του ν.3864/2010, οι λέξεις “Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ”m αντικαθίσταται με τις λέξεις “Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των πενήντα δισεκατομμυρίων (50.000.000.000) ευρώ”»!

10. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 180, 20 Σεπτεμβρίου 2012, άρθρο 1ο «Τροποποιήσεις του ν.3864/2010 (Α’ 119). 1α. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 του ν.3864/2010, οι λέξεις “Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ”m αντικαθίσταται με τις λέξεις “Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των πενήντα δισεκατομμυρίων (50.000.000.000) ευρώ”»!

Απλές λέξεις είναι παιδιά, μην κάνετε έτσι! Τα 10 δις έγιναν 50 δις ευρώ!!!

ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΤΑ…ΕΦΑΓΑΝ!

Όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα που δημοσίευσε η «Καθημερινή», οι ελληνικές Τράπεζες έβαλαν στα ταμεία τους πάνω από 123 δις ευρώ, από τα συνολικά 140 δις. Η απώλεια των 16 περίπου δις οφείλεται στις κρατήσεις , φόρο 10% κ.λ.π.

Σημασία έχει ότι οι Τράπεζες έχουν τσεπώσει τεράστια ποσά χωρίς να περάσει τίποτε στην ελληνική οικονομία. Εάν αυτά τα 123 δις ευρώ περνούσαν στην οικονομία, τότε θα υπήρχε ανάπτυξη. Το μόνο που ξέρουν σήμερα οι Τράπεζες και η τρικομματική κυβέρνηση είναι να σφάζουν τον λαό και να του παίρνουν τα σπίτια! Αθλιότητα.

Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, οι συνεταίροι δηλαδή της κυβέρνησης που υπέγραφαν τα σχετικά ΦΕΚ οφείλουν να απαντήσουν στον ελληνικό λαό πού πήγαν τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ! Γιατί δεν πέρασαν στην πραγματική οικονομία; Για πόσο καιρό θα εξακολουθείτε να εμπαίζετε τον λαό;

*Πρώτη δημοσίευση 22-10-2014.

http://www.logiosermis.net/2014/10/h_22.html#.V9Ukqzvy9to

http://www.crete-news.gr/h-μετακύλιση-του-χρέους-των-τραπεζών-στον-ελληνικό-λαό-μέσα-από-φεκ

5) Η λεηλασία της Ελλάδας

Με σκοπό την εξόφληση του δάνειου μαμούθ, το οποίο αυτοί ζήτησαν πήραν για λογαριασμό τους και των τραπεζών, αλλά εμείς υποχρεωνόμαστε να πληρώσουμε, δεν επέβαλαν μόνο δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας, αλλά παραχώρησαν κιόλας στους δανειστές τα πάντα. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν να αυξάνουν τα χρέη τους, ώστε να είναι σίγουροι ότι η λεηλασία της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί .

Δείτε:

Προς βουλευτές:

Αυτά θέλει η κυβέρνηση να χαρίζετε σήμερα 20 Μαρτίου 2014 στην Ανώνυμη Εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

περιλαμβάνει ένα σύνολο εβδομήντα μίας περίπου χιλιάδων περιουσιακών στοιχείων, όπως συνοπτικά ταξινομούνται στον πίνακα που ακολουθεί:

Είδος Ακινήτου/ Αριθμός /Έκταση*

Αστικά 11.937 /56.622.815

Αγροτικά 23.928 /1.227.927.641

Παράκτια 2.187 /161.968.315

Γήπεδα 7.373 /127.161.163

Νησιά 597 /233.088.958

Δάση 632 /556.800.718

Αρχαιολογικοί χώροι 538 / 6.229.914

Οικισμοί 209/ 987.769

Λοιπά 24.058 /1.057.084.202

Σύνολο 71.459/ 3.427.871.494

(*) Σε m2

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Το χαρτοφυλάκιο τουριστικών ακινήτων περιλαμβάνει ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία χαρακτηρίζονται τόσο από την ιστορική και πολιτιστική τους αξία όσο και από το φυσικό τους κάλλος. Σε αρκετά από αυτά είχαν αναπτυχθεί από τον ΕΟΤ τουριστικές υποδομές, ενώ υπάρχουν και σημαντικής επιφάνειας και προοπτικών ακίνητα, που αποτελούν την κρυμμένη δυναμική του τουριστικού χαρτοφυλακίου της Χώρας.

Είδος Ακινήτου Αριθμός

Μεγάλες εκτάσεις * 27

Μαρίνες 7

Ξενοδοχεία Ξενία 31

Τουριστικά Περίπτερα 26

Ιαματικές πηγές 20

Campings 12

Χιονοδρομικά κέντρα 3

Συνοριακοί σταθμοί 2

Λοιπές εκτάσεις/Αιγιαλοί 136

Μνημεία 2

Νησίδες 6

Σπήλαια 1

Αρχοντικά 4

Σύνολο 277

(*) Με επιφάνεια > 100.000 m2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Πρόκειται για ένα σύνολο 12 από τα 23 συνολικά συγκροτήματα, τα οποία κατασκευάστηκαν για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004». 

Ονομασία Ακινήτου / Εμβαδόν γηπέδου*

 1. Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας 44

 2. Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου 757

 3. Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου 1.029

 4. Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου 306

 5. Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά 2.002

 6. Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων 79

 7. Κέντρο Γραπτού Τύπου 14

 8. Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου 93

 9. Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή –

10. Παμπελοποννησιακό Στάδιο 152

11. Παγκρήτιο Στάδιο 198

12. Πανθεσσαλικό Στάδιο 126

Σύνολο 4.800

(*) Στρέμματα

http://www.etasa.gr/page.aspx?itemID=SPG183

Τι έχει παραλάβει ήδη το ΤΑΙΠΕΔ ;;; 

Τα πάντα ! Πρώην Δημόσιες επιχειρήσεις, αεροδρόμια, λιμάνια, ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αεροσκάφη, υποδομές, εν ενεργεία στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Natura 2000, ξενοδοχεία, στάδια, δάση, μνημεία, εκατομμύρια στρέμματα γης, αυτοκινητόδρομοι και πολλά άλλα, με συνέπεια να κατέχει  μαζί με τα σημερινά, σχεδόν όλη την κοινή μας περιουσία και άμεσα η έμμεσα, περίπου το 60% της επικράτειας. Και όλα αυτά  χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς αποτίμηση της αξίας τους και χωρίς δικαίωμα επιστροφής μετά την πώληση τους, ότι και αν συμβεί.

Ενδεικτικά:

2011

ΦΕΚ Β΄2061/16 – 09-2011 και ΦΕΚ 2501 Β/ 4-11-2011

Μετοχές των εταιριών :

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε., ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. (ΟΠΑΠ), ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε., ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. κλπ

Δικαίωματα που αφορούν στη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ , των οποίων η οργάνωση, λειτουργία και διοίκηση ανήκει στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

35 ΑΚΙΝΗΤΑ

Τα ακόλουθα περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών:

α) Το προβλεπόμενο δικαίωμα στο άρθρο 4.2 της από 31.07.1995 συμβάσεως, μεταξύ του Δημοσίου και των εταιρειών Hochtief Aktiengesellschaft vorm. Helfamann, ABB Calor Emag Schaltanlagen AG, H. Krantz−TkT GmbH και Flughafen Athen − Spata Projektgesellschaft mbH,

β) Το δικαίωμα του Δημοσίου, που αφορά στην παραγωγή, λειτουργία, κυκλοφορία, προβολή και γενικώς διαχείριση των κρατικών λαχείων,

γ) Τα δικαιώματα του Δημοσίου επί των τελών και εσόδων που δικαιούται να λαμβάνει, μέχρι την 31/12/2027, από την εκχώρηση,.. του Κανονισμού Γενικών Αδειών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, και των ειδικότερων σχετικών διατάξεων, σε τρίτους του δικαιώματος χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης ραδιοσυχνοτήτων για το σκοπό της παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και συναφών με την κινητή τηλεφωνία υπηρεσιών.

Τα οικονομικής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου, υφιστάμενα και μελλοντικά, που απορρέουν από τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης:

(γα) την από 31/1/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, ..

(γβ) την από 19/12/2006 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, …

(γγ) την από 24/7/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ..

(γδ) την από 28/6/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, ..

(γε) την από 31/5/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, ..

Το δικαίωμα του Δημοσίου, που σχετίζεται με τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης, για περαιτέρω παραχώρηση, για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων, και για έως 25 χρόνια:

(δα) η από 3/1/1996 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, που κυρώθηκε με το νόμο 2395/1996 (ΦΕΚ 71 Α/24.4.1996 – Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης και τριμερούς Συμφωνίας του Έργου της Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότησης και εκμετάλλευσης της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, καθορισμός περιβαλλοντικών όρων και ρύθμιση συναφών θεμάτων http://www.parliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=1f9ad28a-9271-4e31-b668-4250b12c71db

(δβ) η από 23/5/1996 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, που κυρώθηκε με το νόμο 2445/1996

και άλλα πολλά που θα τα δείτε στα ΦΕΚ 

2012

ΦΕΚ 1363Β/26-04-2012

-12.759.440 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 51,038% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

-5.137.554 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 50,968% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

7.318.318 μετοχές της εταιρείας ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 65% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

-36.245.240 μετοχές της εταιρείας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 34,033% επί του μετοχικού

της κεφαλαίου.

-12.348.000 μετοχές της εταιρείας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 34,017% επί του μετοχικού

της κεφαλαίου.

728.864 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν στο 13,697% του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου οι οποίες αποφασίσθηκαν ..

Για την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 80,97% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 714.879 μετοχές.

3.2 Για την εταιρεία ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 25,00% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 7.500.000 μετοχές.

3.3 Για την εταιρεία ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 17,00% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 39.440.000 μετοχές.

3.4 Για την εταιρεία ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 34,043% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 96.841.396 μετοχές.

3.5 Για την εταιρεία ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 92,684% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 1.622.850.094 μετοχές.

Μετοχές και δικαιώματα ψήφου για 

α) 9.000.000 μετοχές της Εταιρείας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 30% επί του μετοχικού της κεφαλαίου,

β) 108.430.304 μετοχές της Εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 35,477% επί του μετοχικού της κεφαλαίου,

γ) 15.000 μετοχές της Εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου,

δ) 7.686.362 μετοχές της Εταιρείας «ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε.», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 55,19% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.»

ΦΕΚ 2996Β/12-11-2012

άνευ ανταλλάγματος μεταβίβαση κατά πλήρη κυριότητα των μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% του μετοχικού κεφαλαίου των παρακάτω εταιρειών:

1.1 «Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε.»

1.2 «Οργανισμός Λιμένα Βόλου Α.Ε.»

1.3 «Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε.»

1.4 «Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε.»

1.5 «Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε.»

1.6 «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας Α.Ε.»

1.7 «Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε.»

1.8 «Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου Α.Ε.»

1.9 «Οργανισμός Λιμένα Πάτρας Α.Ε.»
1.10 «Οργανισμός Λιμένα Ραφήνας Α.Ε.»

Τα δικαιώματα του Δημοσίου επί των τελών και εσόδων που δικαιούται να λαμβάνει από την εκχώρηση σε τρίτους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και, ιδίως, τις διατάξεις του ν. 4070/2012 (Α ́ 82) και του Κανονισμού Γενικών Αδειών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Β ́ 748/21.06.2006),

α) του δικαιώματος χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης των ραδιοσυχνοτήτων 790−862 MHz («Ψηφιακό Μέρισμα»), για το σκοπό της παροχής υπηρεσιών κινη− τής τηλεφωνίας και συναφών με την κινητή τηλεφωνία υπηρεσιών και

β) των ραδιοσυχνοτήτων 2.500 − 2.690 MHz για όποιο σκοπό αυτές διατεθούν.

2013 

ΦΕΚ B 1020-25/04/2013

Ενδεικτικά και μόνο: 

εν λειτουργίαστρατόπεδο των καταδρομών στην Κάλαθο σημερινής έκτασης 231.450 τ.μ.

«Στρατιωτικό Αεροδρόμιο ΒΚ 2653» ( Αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ 1.360.000,00 τ.μ.) όπου λειτουργούν η σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) και η 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ) Πάτριοτ

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Τουριστικό Λιμένα Φαλήρου και οι εγκαταστάσεις του

Ανταλλάξιμα Ακίνητα (προστατευόμενα από τη συνθήκη της Λωζάνης)

Οκτώ προστατευόμενες περιοχές NATURA σε Νάξο, Μήλο, Άνδρο, Πάρο και Αντίπαρο

Άλλα ΦΕΚ :

ΦΕΚ Β 2883Β – 14/11/2013

ενδεικτικά:

το ακίνητο «Ξενία Πορταριάς», εκτάσεως 11.967, 00 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού (συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου του Ξενία Πορταριάς),
– το ακίνητο «Ξενία Χίλια Δένδρα Σερρών»,2.663,00 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα κλπ
– το ακίνητο «Ξενία Δράμας», εκτάσεως 2.969,77 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού
– το ακίνητο «Ξενία Κομοτηνής», 18.225 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρ− τήματα και παρακολουθήματα αυτού
– το ακίνητο «ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ», εκτάσεως 785.398,00 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού (συμπεριλαμβανομένων των υδροθεραπευτικών και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων), 

2014

 ΦΕΚ Β 1387/30-05-2014

ενδεικτικά:

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού  11.100.000 τ.μ.,

Ακίνητα στο εξωτερικό

Πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Ι.Μ. Πέτρας Ολύμπου, με ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ 21.320 στρέμματα

Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κερκύρας, εκτάσεως 17.365,67 τ.μ.,

Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (Cape Sounio) εκτάσεως 383.000 τ.μ.

ΞΕΝΙΑ PALACE Ακροναυπλίας επί οικοπέδου 24.900 τ.μ.

ΞΕΝΙΑ AMPHITRION επί οικοπέδου 3.500 τ.μ. και

ΞΕΝΙΑ Ναυπλίου Α ́ επί οικοπέδου 4.500 τ.μ.,

το «φιλέτο» της «Ιαματικής Πηγής Κυλλήνης»εκτάσεως 1.380.000,00 τ.μ. όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού (συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, του camping, του υδροθεραπευτηρίου της ιαματικής πηγής και άλλων εγκαταστάσεων) Τα υπόλοιπα στο ΦΕΚ. 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα των προαναφερόμενων, ανεκτίμητης αξίας περιουσιακών στοιχειών του ελληνικού λαού, σε μια ανώνυμη εταιρεία, δεν έγινε βέβαια με σκοπό την ίδρυση ενός ταμείου με κύρια αποστολή την  χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης, την ανάπτυξη της οικονομίας κλπ, αλλά για να τα πουλήσει και αν βγάζει κέρδος, να το δώσει στους δανειστές. (βλεπε ν 3986/2011, άρθρο 1,παράγρ. 2 : Με τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων θα πληρώνονται αποκλειστικά οι δανειστές, και, άρθρο 2, παράγρ. 5:Το Δημόσιο παραιτείται από τα έσοδα που προκύπτουν από την ιδιωτική περιουσία του και τα παραχωρεί στο ΤΑΙΠΕΔ.) Το αληθές αυτών των ισχυρισμών επιβεβαιώνεται και από το email του υπουργού οικονομικών προς το eurogroup: τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων θα πάνε στους δανειστές.

https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/03/20/προς-βουλευτές-αυτά-θέλει-η-κυβέρνηση/

6) Φορολογία 2014 – Ληστεία μετά φόνου σε εξέλιξη (χαρακτηριστικά παραδείγματα υπερφορολόγησης)

Λογιστές – φοροτεχνικοί έφτιαξαν σελίδα στο facebook και αναρτούν παραδείγματα φορολογικών δηλώσεων. Δείτε πως θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014.

Επειδή οι δηλώσεις θα γίνουν από τους περισσότερους τον Ιούνιο και οι λυπητερές θα έρθουν μετά τις εκλογές, δείτε από τώρα τι μας περιμένει σύμφωνα με χαρακτηριστικά παραδείγματα που αναρτά η Παρέμβαση Διαδικτυακής ομάδας λογιστών-φοροτεχνικών στη σελίδα Φορολογικές ανισορροπίες.

Παραδείγματα:

1. Κάτοικος εξωτερικού έχει στην ιδιοκτησία του ένα αυτοκίνητο 1400 κ.ε. για να μετακινείται όταν έρχεται στην Ελλάδα και ένα τραπεζικό λογαριασμό για να μεταφέρει τα λεφτά του. Ο τραπεζικός λογαριασμός του δίνει το ελάχιστο ένα λεπτό εισόδημα από τόκους. Στην Ελλάδα δεν έχει εισόδημα. ΦΟΡΟΣ; 2.264,24€

2. Νεαρή δικηγόρος καθαρά το έτος 9.854,41 μείον ενοίκιο 3850 μείον φόρος συν παρακράτηση 3212,15 της μένουν για να ζήσει 2792,26 δηλ.232,69 το μήνα

3. Άνεργος με 100 ευρώ εισόδημα από επιδοτούμενο πρόγραμμα , μένει σε ένα σπίτι 110 τμ με την μητέρα του ( έχοντας μόνο το 50% ) , και ένα αυτοκίνητο 1149 κυβικά 17ετίας

3,550 ευρώ φόρο

4. Παράδειγμα επαγγελματία, με μόνη ιδιοκτησία ένα αυτ/το 599 cc, φιλοξενούμενος στον πατέρα του, με υποκατάστημα που διέκοψε το 2013 με ζημιές , θα πληρώσει φόρο 3.587,40 (!!!)

5. Ατομική επιχείρηση με κέρδη (και μετά την αφαίρεση ασφαλιστικών εισφορών) της τάξεως των 2.498,33 , φιλοξενούμενος στους γονείς , με μόνο του λάθος την κατοχή ιχ 1800 κε . Φόρος ….. 4.000 και κάτι ψιλά …..

6. Μισθωτός με αποδοχές 15000 vs Ατομική επιχείρηση με κέρδη 15000

ΙΣΟ εισόδημα, τεράστια ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ως προς το πoσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι δυο φορολογούμενοι.

Ο πόλεμος εξόντωσης του ιδιωτικού τομέα από τη κυβέρνηση σε φώτο:

Α. μισθωτός (φόρος 1.350 ευρώ)

Β. ήρωας που επιμένει να ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα (φόρος 6.845 ευρώ)

http://www.logiastarata.gr/2014/04/blog-post_7119.html

7. Ο συζυγος συνταξιουχος. Εσοδα 6320,00 φορος 0… Η συζυγος επαγγελματιας καθαρα κερδη 3863,46 απο την επιχειρηση.. Και 501,63 απο αγροτικη εκμεταλευση.. ΦΟΡΟΣ 2228,21….. Ολα πανε καλα…….!!!!!

8. Άνεργος που ζει με τους γονείς, νοικιάζει το σπίτι του και έχει ως μοναδικό εισόδημα 3000 εύρω από τα ενοίκια. Πέρσι πλήρωσε 50 εύρω ενώ φέτος κλίθηκε να πληρώσει …. 480 εύρω! Δηλαδή οκτώ φορές περισσότερα χρήματα για το ίδιο εισόδημα το οποίο δεν του φτάνει ούτε για να φάει !

9. Ελεύθερος επαγγελματίας πατέρας μικρού παιδιού, με αμετάβλητο εισόδημα γύρω στα 12 000 ευρώ, πλήρωσε πέρσι για φόρους και χαράτσια 1300 ευρώ περίπου, ενώ φέτος καλείται να πληρώσει πάνω από 6000 ευρώ.

10. Φορολογούμενος, πατέρας μιας τετραμελούς οικογένειας, απηυδισμένος από την ληστρική υπερφορολογησή του, έστειλε στη Βουλή επιστολή, εξηγώντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εξ’ αιτίας των επικίνδυνων πολιτικών που εφαρμόζονται.

Στην επιστολή περιγράφει πως ήταν το εισόδημά του το 2013 και τι ποσό του απομένει μετά από τη φορολογία, τα χαράτσια, τις ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ., για να ζήσει αυτός και η οικογένειά του.

Ο συμπολίτης μας, είχε το 2013 εισόδημα 19.225€ που με κόπο και αγωνία το κατάφερε εντός της έντονα υφεσιακής οικονομίας. Μετά από όλες τις αφαιρέσεις φόρων και συναφών αναγκαστικών δαπανών, μένει ένα αστείο ποσό, που δεν επαρκεί ούτε για απλή επιβίωση.

Η επιστολή που έστειλε στην Βουλή:

 

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΕ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!!!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΝΟΗΘΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΉΣΕΙ/ΟΥΝ Η/ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ/ΕΣ ΑΠΟΦΑΣΗ/ΕΙΣ.

ΑΝΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ

Ημερομηνία, υπογραφή

update:

ΣΧΟΛΙΟ JusticeForGreece:

Επειδή κάποιοι, ελάχιστοι αναγνώστες, δεν καταλάβαν γιατί αναφέρουμε ότι κατατέθηκαν τρεις (3) μηνύσεις, διευκρινίζουμε αυτά που έχουμε αναφέρει στην αρχή της ανάρτησης. Κατατέθηκαν τρεις(3) ίδιες μηνύσεις, από τρία διαφορετικά άτομα. Ένα από αυτά τα άτομα είναι η Άννα Πασχαλίδου, ενώ τα άλλα δυο είναι ο σύζυγος και η θεία της, τα στοιχεία των οποίων έχουμε στην διάθεση μας, όπως έχουμε και τα φωτοαντίγραφα των τριών, ολόιδιων μηνύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

 • ΑΝΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ Μηνυτήρια Αναφορά, Αίτηση, Καταγγελία με κύριο θέμα “Δεν εξουσιοδοτώ την Ολομέλεια της Βουλής, τον Νυν Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο να ενεργήσουν για λογαριασμό του Ελληνικού Λαού”  (27/07/2016) 
 • Σήμερα: Βουλευτής Αχαΐας κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία Μηνυτής είναι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε τον Παπανδρέου διότι παραβίασε συγκεκριμένη, δεσμευτική θεσμική διαδικασία, αφού αυθαίρετα ανακοίνωσε αποδοχή το ελλείμμα της χώρας για το οικονομικό έτος 2009, έξι μήνες νωρίτερα από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Ειδικότερα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κώδικα Δημόσιου Λογιστικού, ο Πρωθυπουργός, ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας δηλαδή, όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά αντιθέτως δεσμεύεται ρητά από μία συγκεκριμένη θεσμική διαδικασία, που αφορά στην επίσημη δημοσιοποίηση των οικονομικών του Κράτους, να έπεται αυτής. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, όμως, την παραβίασε συνειδητά καθώς έσπευσε στις 23 Απριλίου του 2010 στο Καστελλόριζο ν’ ανακοινώσει το έλλειμμα της χώρας, που έγινε επισήμως γνωστό το…. Νοέμβριο!
 • 27/05/2010 Πολίτες κατά της Κυβέρνησης Παπανδρεου για την υπογραφή του πρώτου μνημονίου οικονομικής συνεργασίας, κατά βουλευτών για την επικύρωση αυτού, και κατά ΔΝΤ, Ευρωπαικής Επιτροπής, ΕΚΤ, Προέδρου της Δημοκρατίας, ΤΧΣ, ΤΤΕ κλπ  (εσχάτη προδοσία)  Η μήνυση συντάχτηκε από τον ιατρό Δημήτρη  Αντωνίου και έχει κατατεθεί εκτός από τον ίδιο, από τον Παντελή Γιαμαρέλλο και τουλάχιστον άλλους 3 πολίτες. Με την καταγγελία τους οι μηνυτές ζητούν την  ποινική δίωξη α) των βουλευτών που ψήφισαν τον νόμο 3845/06-05-2010 «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας από τα Κράτη Μέλη της ζώνης του ευρώ και το ∆ιεθνές Νομισματικό Ταμείο» την 06-05-2010 στην Ελληνική Βουλή και ζητείται η ποινική δίωξη τους για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 134 παρ.1Ββ, παρ. 2α,β, άρθρο 134α , εδ. γ,ε,στ,η και άρθρο 135 παρ.1-4 του ΠΚ., για τον λόγο ότι αυτοί παρέβησαν τα άρθρα 1, 28, 52, 60 παρ.1, 73 παρ.1,2, 82 του Συντάγματος. β) των μελών το ΔΣ του ΔΝΤ, με έδρα την Νέα Υόρκη, η ποινική δίωξη των οποίων ζητείται για συνέργεια στην εσχάτη προδοσία των ελλήνων βουλευτών, λόγω παράβασης των παραπάνω άρθρων του Συντάγματος, αλλά και για διάπραξη αυτουσίως του εγκλήματος της εσχάτης προδοσία των μελών του ΔΣ αυτού, κατά της χώρας μας, κατά το άρθρο 134 παρ. 1-Α, παρ.2β, σε συνδυασμό με το άρθρο 134α, εδ. γ,,δ,,ε,στ,η. γ) των μελών της Ευρωπαικής Επιτροπής και το ΔΣ της Ευρωπαικής Τράπεζας, τα οποία συναποτελούν την «Τρόικα» που έχει υποδουλώσει την Ελλάδα, διότι οι παραπάνω οργανισμοί παραβίασαν το άρθρο 126 παρ.6-13 της Συνθήκης της Λισσαβώνας (Ευρωπαικό Σύνταγμα). Στις 27/01/2014, με την  ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ του, ο μηνυτής Δημήτρης Αντωνίου στράφηκε και κατά των: α) Λουκά Παπαδήμο (πρωθυπουργό της Ελλάδος), β) Αντώνιο Σαμαρά (Πρωθυπουργό Ελλάδος, γ) Ευάγγελο Βενιζέλο (υπουργό οικονομικών), δ) Γιάννη Στουρνάρα (υπουργόν Οικονομικών), ε) Γεώργιο Προβόπουλο  (Δ/την της ΤτΕ), στ) όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου των παραπάνω δύο κυβερνήσεων Λουκά Παπαδήμου και Αντώνιου Σαμαρά, ζ) όλων των βουλευτών που υπερψήφισαν την 2η Δανειακή Σύμβαση (ν .4060 /20-03-2012, ΦΕΚ Α` αρ. 240, 12-12-2012  και ν. 4111/2013 (ΦΕΚ Α` αρ. 18/25-01-2013), η) Νομικό  Συμβούλιο του Κράτους στο Υπουργείο Οικονομικών, θ) Νομικό  Σύμβουλο του ΤΧΣ, για συνέργεια και ηθική αυτουργία σε Εσχάτη Προδοσία ι) Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που υπέγραψε όλους τους προδοτικούς νόμους, για συνέργεια και ηθική αυτουργία σε Εσχάτη Προδοσία. (ΠΟΡΕΙΑ: Η αρχική μήνυση διαβιβάστηκε κάποια στιγμή πριν τις 3 Νοεμβρίου 2011 στην βουλή, ανακοινώθηκε σε δημόσια συνεδρίαση και από τότε αναπαύεται εν ειρήνη στο “ναό της δημοκρατίας”. Τα περί της διαβίβασης μπορείτε να τα δείτε εδώ : τέταρτη σελίδα, ένατο σημείο : Διαβίβαση μήνυσης κατά μελών της Κυβέρνησης και βουλευτών (αριθ. πρωτ. 86373/3-10-2011) Υπάρχει και ηλεκτρονική αίτηση συλλογής υπογραφών εδώ (3650 υπογράφοντες)
 • Πολίτες κατά της κυβέρνησης, των κομμάτων, των βουλευτών και των ένοπλων δυνάμεων, για συναυτουργία στο έγκλημα της εσχάτης προδοσίας ΚΑΙ καταγγελία των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 ως παράνομες και εχθρικές προς τη πατρίδα  Στηριζόμενοι 1) Σε ανακοίνωση του πρόεδρου της βουλής προς το σώμα, αναφορικά με δικογραφία εσχάτης προδοσίας που σχηματίστηκε ύστερα από την από 27/05/2010 μήνυση Αντωνίου και σια (δες πιο πάνω) η οποία διαβιβάστηκε στο αποκλειστικά αρμόδιο εισαγγελικό όργανο για εγκλήματα μελών των κυβερνήσεων ήτοι η βουλή 2) Σε ψήφισμα της ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ (6/12/2014) σύμφωνα με την οποία η ένωση διαμαρτύρεται α) για τη διαρκή απαξίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης από την Εκτελεστική Εξουσία και την αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου των Λειτουργών αυτής, που δεν συνάδει με την αρχή του Κράτους Δικαίου, που διέπει το δημοκρατικό μας πολίτευμα και β) για την κατ’ εξακολούθηση μη συμμόρφωση της Εκτελεστικής Εξουσίας στις δικαστικές αποφάσεις, κατά παραβίαση των συνταγματικών αρχών, η οποία συνιστά μείζον θεσμικό ζήτημα, διότι θέτει σε κίνδυνο την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, αμέτρητες πολίτες : Κατήγγειλαν – την υπόθαλψη εγκληματία, την παραβίαση Όρκου, την ληστρική κλοπή ελληνικού πλούτου κλπ, / – τις επερχόμενες εκλογές διότι συμμετέχουν σε αυτές ως υποψήφιους ύποπτοι εσχάτης προδοσίας κλπ, Δηλώσαν ότι δεν αναγνωρίζουν πια – την κυβέρνηση της Ελλάδας ως νόμιμη /– καμία οφειλή προς δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις που τελούν υπό τις οδηγίες της κυβέρνησης, και τέλος, Κηρύξαν πολίτικη ανυπακοή και στάση πληρωμών Επισήμανση: Η καταγγελία, αυτούσια η τροποποιημένη, καταθέτεται διαρκώς από 05/05/2012. Δείτε ενδεικτικά εδώ 

8 comments on “Τρεις(3) νέες μηνύσεις κατά όσων άσκησαν νομοθετική και εκτελεστική εξουσία από 2009 και έπειτα, Δήλωση πολιτικής ανυπακοής και στάσης πληρωμών

 1. Μήνυση κατά όσων διετέλεσαν Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες από 2008 και έπειτα, για την τραπεζική άπατη

  Στις 27 Ιουλίου 2016. ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κος, Αγανικόλας Παράσχος, κατέθεσε στην εισαγγελία Καβάλας, μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία, κατά των προσώπων που διατέλεσαν Πρωθυπουργοί Ελλάδος από το 2008, έως και σήμερα, κατά των Υπουργών οικονομικών από το 2008, έως και σήμερα, κατά των Προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των τραπεζών, κατά παντός αποκαλυφθησομένου από την διαταχθησομένη ανάκριση υπευθύνου ή καθ’ οιονδήποτε τρόπον και υφ’ οιονδήποτε ιδιότητα συμμετάσχοντος και κατά, προς όσους γνωρίζουν την τέλεση της απάτης – κακουργήματος και δεν πράττουν τα όσα ορίζει το άρθρο 232 του Ποινικού Κώδικα.

  Συγκεκριμένα η μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία, αφορούσε τους:

  Α) Φυσικά πρόσωπα που διατέλεσαν πρωθυπουργοί Ελλάδος από το 2008, έως και σήμερα.

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

  2. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  3. ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

  4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ

  5. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

  6. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

  7. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ

  Β) Των υπουργών οικονομικών από το 2008, έως και σήμερα.

  1. ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

  2. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

  3. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  4. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

  5. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ

  6. ΓΕΩΡΓΙΟ ΖΑΝΙΑ

  7. ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

  8. ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

  9. ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

  10. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

  Γ) Των προέδρων και διευθύνων σύμβουλων των τραπεζών:

  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

  ALPHA BANK Α.Ε.

  EUROBANK ERGASIAS A.E.

  ATTICA BANK A.T.E.

  ΠΑΝΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και των υπολοίπων τραπεζών, που έλαβαν εγγυήσεις – ομόλογα σύμφωνα με τους νόμους ν.3723/2008, ν.3845/2010, ν.3864/2010, ν.3872/2010, ν.3965/2011, ν.4031/2011, ν.4056/2012, ν.4079/2012.

  Όλοι οι παραπάνω καταγγέλθηκαν, διότι με τις πράξεις τους, σχεδίασαν, οργάνωσαν και έθεσαν σε εφαρμογή την μεγαλύτερη απάτη – κακούργημα, όλων των εποχών παγκοσμίως και σκοπό είχαν και έχουν την υφαρπαγή τόσο της κρατικής, όσο και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

  Περισσότερα δείτε την δήλωση του κ. Παράσχου Αγανικόλα, αμέσως μετά την κατάθεση της μηνύσεως.

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2016/07/28/μήνυση-κατά-όσων-διετέλεσαν-πρωθυπου/

 2. Anna Art
  9 Σεπτεμβρίου στις 2:21 μ.μ. ·

  Εχθές πήγα στον Εισαγγελέα υπηρεσίας να καταθέσω μία μηνυτήρια αναφορά κατα των κυβερνώντων και κατά όλων των δημόσιων υπηρεσιών όπως ΔΟΥ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑ. Στην αναφορά μου αναφέρω φυσικά ότι είναι χρέος μου όπως και χρέος όλων των Ελλήνων να αντισταθούμε με οποιοδήποτε τρόπο για την Εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας και για την εσχάτη προδοσία που έχει διαπραχθεί στην Πατρίδα μου. Όμως επειδή το πρωτόκολλο είχε κλείσει λόγω της ώρας( δικής μου καθυστέρησης) ο εισαγγελέας δεν το παρέλαβε φυσικά.Ομως δεν σταμάτησα εκεί στην έγγραφη καταγγελία. Ρώτησα τον εισαγγελέα αν όλοι οι νόμοι όπως του ΠΚ , ΑΚ,ΑΔ,ΠΔ κλπ πρέπει να συμφωνούν με το Σύνταγμα.Εκεί φυσικά παρευρίσκονταν και ένας αστυνομικός. Και οι δύο μου απάντησαν ότι φυσικά και όλοι οι νόμοι πρέπει να συμφωνούν με το Σύνταγμα!!Ξαναρωτάω: Υπάρχει νόμος ανώτερος του Συντάγματος; Οχι μου απάντησαν!! Ε τότε λοιπόν τους λέω αφού δεν υπάρχει ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, Στο Σύνταγμα λέει ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν απο τον λαό και είναι για τον λαό!! Άρα κυρίαρχος είναι ο Ελληνικός λαός. Και αφού κυρίαρχος είναι ο Ελληνικός λαός και οι εξουσία είναι του λαού απο ποιόν πήραν εξουσία οι βουλευτές για την βουλευτική ασυλία τους; Γιατί εγώ δεν θυμάμαι να συμφώνησα για την βουλευτική τους ασυλία. Και αφού δεν συμφωνώ είναι άκυρη. Για αυτό Απαιτώ απο την δικαιοσύνη την οποία εκπροσωπείτε να εκδικάσετε όλες τις καταγγελίες που έχουν καταθέσει οι Ελληνες πολίτες κατα των κυβερνώντων και να εφαρμοστούν οι νόμοι και σε αυτούς όπως και στους πολίτες!!(Σημ. Μαρτυρία του αστυνομικού: χιλιάδες οι καταγγελίες των πολιτών καθημερινά κυρία μου κατά των πολιτικών).Ο εισαγγελέας με σκυμμένο το κεφάλι μου λέει :Αργούν οι διαδικασίες. Του απαντώ: Δεν με ενδιαφέρει βρείτε τρόπο να τους δικάσετε. Μαζευτείτε όλοι και βρείτε τρόπο να τους καταδικάσετε γιατι αλλοιώς θα με αναγκάσετε να πάρω τον νόμο στα χέρια μου!!

 3. Anna Art
  25 λεπτά ·
  Η μηνυτηρια αναφορα που κατεθεσα στην εισαγγελια πρωτοδικων Κατερινης!!!!
  ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ,ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΕ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!!!Ε
  Εχθες πηγα κατεθεσα στην εισαγγελια πρωτοδικων εγω,ο συζυγος μου και η θεια μου κατα ολων αυτων που αναφερω στην παρακατω αναφορα,η οποια ειναι μηνυση που αφορα εγκληματα κατα της χωρας μας και του λαου της που διωκονται αυτεπαγγελτα απο τον Εισαγγελεα!!Στην αναφορα μου καταγγελω ολους τους πολιτικους απο τις 4/10 /2009 εως και σημερα για εσχατη προδοσια για παραχωρηση της Εθνικης μας κυριαρχιας,και για την επιβολη παρανομων,αντισυνταγματικων και καταχρηστικων νομων!!Τους δηλωνω επισης την πληρη ανυπακοη μου και οτι δεν τους αναγνωριζω,οπως και την αντισταση μου με τον μονο τροπο που μου απομενει να κανω ,με την αρνηση συμμετοχης,συναινεσης μου σε καθε ειδους οφειλης μου προς οποιαδηποτε δημοσια υπηρεσια της Πολιτειας η οποια βρισκεται υπο κατοχη ξενων δυναμεων!!Και επειδη ολοι οι Ελληνες λιγο πολυ γνωριζουμε οτι εχουμε χασει την Εθνικη μας κυριαρχια αλλα επειδη κανενας μας ισως δεν γνωριζει τοσες λεπτομερειες,οπως λ.χ. οτι η Δημοσια περιουσια που ανηκει στους Ελληνες εχει παραχωρηθει στο ΤΑΙΠΕΔ η οποια ειναι ανωνυμη Εταιρεια και τι ακριβως παραχωρησαν,στην αναφορα μου εχω προσθεσει αρκετες αποδειξεις και στοιχεια που αν θελετε μπορειτε να διαβασετε !!!Η αναφορα μου ειναι προιον ομαδικης, φιλικης συνεργασιας.Οποιος θελει μπορει να την αντιγραψει!!

  Τρεις(3) νέες μηνύσεις κατά όσων άσκησαν νομοθετική και εκτελεστική εξουσία από 2009 και έπειτα, Δήλωση πολιτικής ανυπακοής και στάσης πλη
  JUSTICEFORGREECE.WORDPRESS.COM

 4. Στην εφορία φέτος θα καταθέσω το παρακάτω …
  « στις: Ιούνιος 14, 2016, 10:02:40 μμ »

  Κύριε διευθυντά.
  Σύμφωνα με την υπηρεσία σας το Υπουργείο Οικονομικών εμείς ως Ελληνικός λαός και εγώ προσωπικά χρωστάω ένα τεράστιο ποσό χρημάτων το οποίο πρέπει να αποπληρώσω μέχρις ότου πάψω να χρωστάω όπως μέσω του Υπουργείου Οικονομικών και των ΜΜΕ μας καταθέτετε συνεχώς προς ακριβήν εμπέδωσιν, μάλιστα δε λίαν προσφάτως(4-2016) η βουλευτής του Σύριζα Άννα Βαγενά δήλωσε στην Ελληνική Βουλή ότι “Αντέξαμε 400 χρόνια τους Τούρκους δεν θα αντέξουμε τα 99 του υπερταμείου;” πράγμα εντελώς προδοτικό και απαράδεκτο.
  Επειδή όμως κε Διευθυντά σύμφωνα με διάφορα κινήματα και κόμματα ακούγονται εντελώς διαφορετικές και αντίθετες απόψεις από τις εξαγγελίες σας σύμφωνα με τις οποίες δεν χρωστάει κανείς απολύτως τίποτε, αλλά αντίθετα έχει να λαμβάνει πολλά, τα οποία μελετώντας και ενημερωνόμενος ως ενεργός πολίτης έχω αρχίσει να μπερδεύομαι. Από τη μία ακούμε και διαβάζουμε ότι όλα αυτά είναι μια απάτη η οποία με μια μονοκονδυλιά από μια Πατριωτική Κυβέρνηση πάνε όλα στον κάλαθο των αχρήστων, αυτοί δε οι οποίοι έπραξαν και συνήργησαν σε όλη αυτή την απάτη πάνε για της φυλακής τα σίδερα.

  Πραγματικά έχω αρχίσει να μπερδεύομαι. Ποιά είναι η αλήθεια και ποιό το ψέμα;
  Σας αναφέρω για παράδειγμα το κόμμα “ΔΕΝ”(den.com.gr) το οποίο στο δικτυακό του τόπο αναφέρει και με έγγραφα και με βίντεο και με κάθε μέσον τρομερά πράγματα. Ότι δεν χρωστάμε τίποτε, ότι όλα αυτά είναι μια απάτη, ακόμη δε το φοβερώτερο όλων ότι υπάρχει και τελεσίδικη δικαστική απόφαση η οποία αποκαλύπτει ότι όλα αυτά είναι προϊόν απάτης και υπεξαιρέσεως των τραπεζιτών.
  Ακόμη κε Διευθυντά το σωματείο “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, το οποίο συνοδοιπορεί προς το κόμμα “ΔΕΝ” συναινεί σε κάθε εκδήλωση του “ΔΕΝ” και μάλιστα είναι η βάσις όλων των δικογράφων προς την ελευθερία των πολιτών και την αποδέσμευσιν από το δεσμά των διεθνών τοκογλύφων και κάθε εχθρού αυμπεριλαμβανομένων και των σημερινών κομμάτων όπως όλοι κάθε ώρα από χρόνια και με επίσημα στοιχεία και δημόσια έγγραφα διατείνονται.

  Αναλόγως κε Διευθυντά βλέπουμε και τις ενέργειες του σωματείου ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ με τις δημόσιες και από ετών αποκαλύψεις όπου ο φερόμενος ως πρόεδρος του εν λόγω σωματείου Παναγιώτης Θεοδωρίδης εξήγγειλε από ετών την κατάθεσιν μηνύσεων και αγωγών προς τους βουλευτάς για απάτη και μάλιστα με ασφαλιστικά μέτρα, την δέσμευσιν των περιουσιών όλων όσων υπέγραφαν τα μηνμόνια, δημοσίως δε έχει αναφερθεί ότι όλες οι χρεώσεις υπό των εφοριών και του Υπουργείου Οικονομικών είναι προϊόν απάτης και εκβιασμού, δηλαδή παράνομα εν τη πράξει, άδικα και ανήθικα, αντιβαίνοντα σε κάθε έννοια Δικαίου και Χρηστών Ηθών, μάλιστα δε τα μέλη του εν λόγω σωματείου έχουν καταθέσει και εξώδικα στις κατά τόπους εφορίες, σύμφωνα με την οποία οι τραπεζίτες υπεξαίρεσαν το ποσό των διακοσίων τριάντα τριών δισεκατομμυρίων ευρώ δημιουργώντας βλάβη στο κράτος τα οποία η υπηρεσία σας φορτώνει σε εμάς ως ιδιώτες να αποπληρώσουμε δημιουργώντας ένα ψεύτικο και επαχθές χρέος, θέτοντας προ των ευθυνών των κάθε υπάλληλο του κράτους, το δε κράτος είμαστε εμείς οι πολίτες, η υπέρτατη δηλαδή εξουσία, εξ ής και δι ής όλες οι εξουσίες προέρχονται και μάλιστα με τελευταία εξαγγελία καταθέσεως δικογράφων στις κατά τόπους εφορίες ώστε να μηνύεται άμεσα από το εν λόγω σωματείο κάθε έφορος που θα ενοχλήσει μέλη του εν λόγω σωματείου.

  Ακολούθως κε Διευθυντά η ομάδα ακκομάτιστων πολιτών Αγρινίου(Κ.Α.Π.Α.) έχει προχωρήσει σε αγωγές κατά του Υπουργείου Οικονομικών, αφ ενός μεν για τα τέλη κυκλοφορίας και αφ ετέρου για τις παράνομες και αντισυνταγματικές χρεώσεις των εφοριών προς τους πολίτες και κάθε αρχόμενο πρόσωπο.
  Σε παράλληλο μήκος κύματος βρίσκεται και το κίνημα κόμμα του στρατηγού Αϋφαντή με τον κύριο Οδυσσέα Τηλιγάδα(Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός – Ε.ΛΑ.Σ) ο οποίος μάλιστα έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά αποκαλύπτοντας ότι οι εκλογές έχουν υποστεί καταδολίευσιν, είναι δηλαδή προϊόν απάτης, καθότι η Singular Logic(η δημοσίως καταγγελθείσα ότι είναι σιωνιστικών συμφερόντων)απέδωσε ποσοστά εκεί που δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια ή υποψήφιοι, υπόθεσις η οποία εξετάζεται ακόμη από τους Δικαστάς του Αρείου Πάγου και οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμη -όλως παραδόξως- απόφασιν ακυρώτητος των εκλογών και κατά συνέπειαν ακυρώσεως κάθε επιβληθείσης χρεώσεως και συμβάσεως ως προϊόντα άκυρα.
  Τέλος κε Διευθυντά στο ιστολόγιο ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ η κα Πόπη Σουφλή αποκαλύπτει με επίσημα στοιχεία ότι έχει γίνει καταδολίεση των εκλογών.

  Βέβαια εκτός όλων τούτων και πάμπολλα άλλα δίκτυα αποκαλύπτουν παρεμφερή πράγματα καθώς και πληθώρα κινημάτων και κομμάτων ώστε πραγματικά κύριε Διευθυντά να έχω μπερδευτεί ώστε να μη γνωρίζω ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα, τα δίκτυα ή το Υπουργείο Οικονομικών και τα ΜΜΕ.
  Προς τούτοις ως φυσικό πρόσωπο το οποίο μάλιστα καλείται να πληρώσει όλα αυτά τα οποία διακηρύσσει το Υπουργείο Οικονομικών και τα ΜΜΕ έχω δικαίωμα να γνωρίζω πως, πότε και που “τα έχω φάει” κατά την έκφρασιν του Πάγκαλου και φυσικά πρέπει να τα πληρώσω.

  Προς τούτοις αιτούμαι εκ μέρους της υπηρεσίας σας δημοσιοποίησιν του λογιστικού ελέγχου του χρέους προκειμένου να γνωρίσω πότε, που, πώς και γιατί “τα έχω φάει” ώστε να αντιληφθώ ότι δεν πρόκειται περί απάτης του Υπουργείου Οικονομικών προς το πρόσωπό μου.

  Σας καταθέτω δε χειρόγραφες αρχικές μηδενικές δηλώσεις αναμένοντας με αγωνία να ενημερωθώ πότε, που, πώς και γιατί “τα έχω φάει” με τη δημοσιοποίηση του λογιστικού ελέγχου του χρέους.

  Ακόμη κε Διευθυντά θα έχετε ακούσει και θα σας είναι γνωστό ότι όλα αυτές οι χρεώσεις είναι αντισυνταγματικές, πράγμα που έχει αποφανθεί και το ΣΤΕ.
  Υπάρχουν άνθρωποι κε Διευθυντά που έχουν χρήματα και δεν τους πειράζει να πληρώσουν τα χαράτσια της εφορίας. Όμως αυτή η πληρωμή τους, βλάπτει αυτούς που δεν έχουν, καθότι νομιμοποιούν παράνομες από άποψη Δικαίου και Αντισυνταγματικές χρεώσεις, λειτουργώντας σε βάρος των υπολοίπων, ώστε ή από τη δειλία τους, ή από την ανοησία τους, ή από το φόβο τους ή έχοντες χρήματα παράνομα προχωρούν σε πληρωμές ουδόλως σκεπτόμενοι το Δίκαιο και τους άλλους.

  Ακόμη κε Διευθυντά υποχρεούμασθε από το Σύνταγμα να μην αφήνουμε να καταλυθεί και να μην νομιμοποιούμε αντισυνταγματικά μέτρα όπως είναι όλα αυτά που επιβάλλει η υπηρεσία σας, η οποία μάλιστα στο εγγύς μέλλον θα καταλυθεί από ιδιωτικές γερμανικές εταιρείες και στρατό ο οποίος θα επιβάλλει ότι θέλουν οι τοκογλύφοι και οι πράκτορες των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και ο πίσω αυτών σιωνισμός, δηλαδή να πάψουμε να υπάρχουμε ως λαός.

  Ακόμη κε Διευθυντά θα σας είναι γνωστό ότι έχουν αρχίσει οι διαφημίσεις δικηγορικών γραφείων σχετικά με τις επιστροφές εκ της εφορίας παρανόμων και αντισυνταγματικών χρεώσεων όπως παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ βασισμένες στο Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΣΤΕ. Δηλαδή πρώτα πληρώνει ο πολίτης παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα και στη συνέχεια ξαναπληρώνει για να δικαιωθεί δαπανώντας πόρρους εξ αιτίας της υπηρεσίας σας, μετά βέβαια μετά από χρόνια. Δεν είναι προτιμώτερο για τον πολίτη να μην νομιμοποιήσει παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα και να προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον των εφόρων και κάθε υπαλλήλου που εφαρμόζει παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα ερχόμενος σε αντίθεση με νόμο που έχουν προσληφθεί, με τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και το Δίκαιο;

  Ακόμη κε Διευθυντά σύμφωνα με δημοσίευματα τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ αποκαλύπτουν ότι όλοι οι πολιτικοί είναι στρατολογημένοι από τη CIA και τη MOSSAD, ακόμη ότι η Ε.Ε. είναι Μυστική Επιχείρηση της CIA, ο στρατηγός Αϋφαντής αποκαλύπτει ότι όλοι οι μασσώνοι που δημιούργησαν την Ε.Ε. αντικατεστάθησαν από εβραίους εκτός από δύο.

  Στις δε στις ΗΠΑ η αμερικανίδα κατάσκοπος Βάλερι Πλέιμ στο πολύκροτο βιβλίο της «Fair Game, My Life as a Spy, My Betrayal by the White House» (Δίκαιη Ανταπόδοση, Η Ζωή μου ως Κατασκόπου, Η Προδοσία από τον Λευκό Οίκο) παρουσιάζει την καριέρα της στη CΙΑ και τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχε, περνώντας από το τμήμα Ξένων Γλωσσών της Υπηρεσίας Πληροφοριών ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ύστερα από τρία χρόνια την έστειλαν στην Αθήνα, το 1989, σε ηλικία 26 ετών διορίζεται στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας με την ιδιότητα του NOC (Non Official Cover), που σημαίνει ότι αναλαμβάνει αποστολές χωρίς την επίσημη διπλωματική κάλυψη με κύρια εργασία την στρατολόγηση στην CIA, ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, δουλεύοντας για τη CΙΑ στην πρεσβεία της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση του «σταθμάρχη» Νταγκ Σμιθ και βέβαια το βιβλίο έχει λογοκριθεί απόλυτα από τη CΙΑ που έχει διαγράψει ολόκληρες σελίδες (50, 51, 52, 53,63, 72 κ.ά.).

  ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ (ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΑ;) ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ώστε κε Διευθυντά όλες οι απάτες, προδοσίες κλπ να εκπορεύονται -σύμφωνα με όλα αυτά- από τους πράκτορες των ΗΠΑ οι οποίοι είναι κυρίως οι μνημονιακοί πολιτικάντηδες στους οποίους υπακούετε, μη προσέχοντας το Σύνταγμα και το Δίκαιο ΕΧΟΝΤΑΣ προφανώς ΙΔΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, δηλαδή μη χάσετε τη θέση σας και γι αυτό μάλιστα και παρανόμως και αντισυνταγματικώς το Υπουργείο Οικονομικώς σας δίνει φορολογικά πλεονεκτήματα σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τους συνταγματικούς νόμους.

  Επειδή τελικά κε Διευθυντά, είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες που καλούμεθα από το άρθρο 120 του Συντάγματος να το υπερασπιστούμε και να επαναφέρουμε τη Δημοκρατία με οιοδήποτε τρόπο και τα Χρηστά Ήθη και να βάλουμε στη φυλακή τους απατεώνες και λαμογιάρηδες πολιτικούς και υπαλλήλους τους, και τους πλημελώς ενεργούντας εισαγγελείς της χώρας εξ αιτίας της στάσεως των οποίων όλοι τούτοι είναι εκτός φυλακής,

  Επειδή οι πολιτικοί μετά των προδοτών του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης του σωματείου ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ κλέβουν τον Ελληνικό Λαό και εμένα προσωπικά, με την απατεωνίστικη νομοθεσία με την οποία αφήνουν να φοροδιαφεύγουν πάνω από 22 δις ευρώ το χρόνο οι πολυεθνικές,

  Δι αυτούς τους λόγους κε Διευθυντά, ήτοι για λόγους αρχής Δικαίου, Χρηστών Ηθών και Συνταγματικότητος σας καταθέτω αρχική μηδενική φορολογική δήλωση αναμένοντας την προς εμέ από σας γνωστοποίηση μέσω της δημοσιεύσεως του Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους προκειμένου να λάβω γνώσιν και να προβώ σε πληρωμή “αυτών που έχω φάει και ότι όλα αυτά δεν είναι προϊόν απάτης δόλου και εκβιασμού με στόχευση -σύμφωνα με όλες τις δημοσιεύσεις- την καταστροφή των Ελλήνων και την υφαρπαγή της περιουσίας των”.

  Τέλος κε Διευθυντά, δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ εις τον αιώνα να νομιμοποιήσω αντιΣυνταγματικές χρεώσεις, δεν πρόκειται ποτέ εις τον αιώνα να πω στα παιδιά μου σας κληροδότησα μια απάτη που στήσανε πολιτικοί, τραπεζίτες, δικαστικοί για να μας καταστρέψουνε, δεν πρόκειται ποτέ εις τον αιώνα και εις τον αιώνα του αιώνος να συνταχθώ με τις θελήσεις των μασσόνων, των προδοτών, των εβραίων και της Νέας Τάξης πραγμάτων με παγκόσμιες κυβερνήσεις, παγκόσμια θρησκεία, με πάπες αρχηγούς, με απόλυτο τραπεζικό έλεγχο, με εκχώρηση εδαφών, νησιών, υδάτων, ενέργειας, θαλασσών, πλουτοπαραγωγικών πηγών, αέρα, βουνών και ότι άλλοι σκεφθήκανε οι άρρωστοι εγκέφαλοι που σχεδιάζουν όλα τούτα και οι υπάλληλοί τους που τα εφαρμόζουν.

  Αιτούμαι δε αντίγραφο της παρούσης δια την κατάθεσή του και στο πρωτόκολλο της εισαγγελίας διατηρώντας κάθε έννομο δικαίωμα απέναντι στις υπηρεσίες, τους υπαλλήλους και σε κάθε υπεύθυνο σε βάθος χρόνου.
  Παραλλήλως κε Διευθυντά δημοσιοποιώ και ενημερώνω και προς τους συμπολίτες μου εάν συμφωνούν, ώστε να προχωρήσουν σε παρόμοιες ενέργειες και ότι αυτή η ενέργεια είναι προς το Δίκαιο, τα Χρηστά Ήθη και την Αλήθεια, ακόμη δε και την δικαία τιμωρία των δωσιλόγων και προδοτών.
  Ο αιτών πολίτης.

  http://den.com.gr/forum/index.php?topic=41.0

  σχετικό

  όλες οι αποδείξεις

  https://www.dropbox.com/s/ba83zlq2vbiwu81/Πολιτική%20ανυπακοή.pdf?dl=0

 5. Η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

  14/09/2016

  «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας εξωνημένος πολιτικός ο οποίος παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές-εκβιαστές. Το στίγμα αυτό θα τον ακολουθεί για πάντα».

  Ανάλογες, σκληρές επιθέσεις εξαπέλυσε η τέως πρόεδρος της Βουλής και για άλλα μέλη της κυβέρνησης αλλά και για πολιτειακούς παράγοντες. Χαρακτήρισε «αλγεινή» την πολιτική διαδρομή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου επειδή, παρότι είχε δεσμευτεί από τον Φεβρουάριο του 2015 ότι θα βάλει την υπογραφή του για να εφαρμοστεί η καταδικαστική για το γερμανικό δημόσιο δικαστική απόφαση για το ολοκαύτωμα του Διστόμου ώστε να προχωρήσουν οι κατασχέσεις σε βάρος περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας, ο κ. Παρασκευόπουλος ακόμη δεν έκανε.

  Αντιθέτως, είπε η κα Κωνσταντοπούλου, έβαλε την υπογραφή του για να κατάσχονται περιουσίες ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνειά τους.
  Επιτέθηκε επίσης σε βάρος του νυν προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση τον οποίο κατηγόρησε ότι η πρώτη πράξη που έκανε ήταν να αποσύρει το πόρισμα της Επιτροπής που είχε συγκροτήσει η ίδια για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, ενώ κήρυξε και το τέλος των εργασιών της Επιτροπής για τη διαγραφή του χρέους.

  Κατηγόρησε επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ότι λειτούργησε σαν λαγός όταν δήλωσε προχθές ότι το χρέος δεν πρόκειται να ρυθμιστεί ως το 2018 αλλά θα τραβήξει και αργότερα.
  Για τα θέματα αυτά η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι θα ανακοινώσει αύριο την ειδική ομάδα η οποία θα αναλάβει να τρέξει όλες τις νομικές ενέργειες για τη διαγραφή του χρέους, τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και τη λογοδοσία όσων δεν έκαναν το χρέος τους για τα θέματα αυτά. Ανάλογες ενέργειες θα γίνουν για το θέμα της Siemens καθώς και της ΕΛΣΤΑΤ.

  http://www.voria.gr/article/farmaki-i-zoi-apo-ti-deth-exonimenos-o-alexis-tsipras

  ΣΧΕΤΙΚΟ

 6. Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι υπαίτιοι για τα Μνημόνια πρέπει να λογοδοτήσουν σε Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια»

  16/06/2016

  Απόσπασμα

  Αναφέρθηκε στα Μνημόνια, υπογραμμίζοντας ότι “συνιστούν εσχάτη προδοσία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, για το οποίο υπάρχουν υπεύθυνοι και υπαίτιοι, που πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, σε δικαστήρια με λαϊκή συμμετοχή, σε Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια, που εγγυώνται την αντικειμενική και αναλογική απόδοση ευθυνών”.

  Μίλησε για το θράσος όσων σήμερα ως Αξιωματική και Ελάσσων Αντιπολίτευση εξανίστανται για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις κατεπείγουσες διαδικασίες, την απαξίωση της Βουλής, ενώ οι ίδιοι ως Κυβέρνηση κατέφυγαν στις ίδιες ακριβώς αντισυνταγματικές πρακτικές κατά κόρον. Στηλίτευσε τα κόμματα του Κοινοβουλίου που στήριξαν με την αποχή τους την Κυβέρνηση και όχι τον λαό.

  Πρέπει να μην επιτρέψουμε η μνημονιακή δεσποτεία να συμπληρώσει επταετία, σαν άλλη δικτατορία. Είμαστε ήδη στα 6 χρόνια. Και σας θυμίζω ότι αυτά τα 6 χρόνια ξεκίνησαν με υποσχέσεις και εξαγγελίες ευημερίας και ανάπτυξης που θα έρχονταν το 2011, το 2012, το 2013, ’14, ’15 και τώρα ακούμε τον κ. Τσίπρα σαν άλλο κ. Σαμαρά, σαν άλλο κ. Παπαδήμο, σαν άλλο κ. Παπανδρέου να λέει τα ίδια: ότι η ανάπτυξη θα έρθει στο τέλος του ’16. Για να προστεθεί και ο ίδιος στη θλιβερή σειρά των μνημονιακών Πρωθυπουργών που αφού πρόδωσαν τον λαό, τον μπούκωσαν με κούφιες υποσχέσεις, με ψέματα, με απάτη.

  Για την απόδοση Δικαιοσύνης για το μνημονιακό έγκλημα

  Το Μνημόνιο συνιστά εσχάτη προδοσία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και γι’ αυτό το έγκλημα υπάρχουν υπεύθυνοι και υπαίτιοι. Πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Και πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, σε δικαστήρια με λαϊκή συμμετοχή, σε Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια, που εγγυώνται την αντικειμενική και αναλογική απόδοση ευθυνών.

  https://www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-ypetii-gia-ta-mnimonia-prepi-na-logodotisoun-se-mikta-orkota-dikastiria/

 7. Απίστευτο σκάνδαλο: Εγγυητική επιστολή 900 εκατ. παρείχε η κυβέρνηση Τσίπρα στη Εurobank EFG

  13Σεπτεμβρίου2015

  Μοιάζει απίστευτο αλλά, το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών αποδεικνύει

  πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ικανή για τα πάντα.

  Και την ίδια ακριβώς στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικών επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτα λόγω οικονομικής ασφυξίας, με την πραγματική ανεργία να ξεπερνά το 30% και εκατομμύρια συνταξιούχων να μένουν απλήρωτοι λόγω των capital controls, το ελληνικό κράτος αίφνης αποφασίζει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά για έναν «διαφορετικό» ιδιώτη επιχειρηματία και να μπει ως εγγυητής για κάλυψη ομολογιακού δανείου της Eurobank και ύψους 900 περ. εκατ. ευρώ !

  Αξίζει να σημειωθεί πως στην απόφαση ρητώς αναφέρεται πως σε οποιαδήποτε κατάπτωση της εγγύησης, αυτή οφείλει να καταβληθεί από το Ελληνικό ∆ημόσιο, δηλαδή από τους έλληνες φορολογουμένους !

  Η Σχετική Απόφαση έχει ημερομηνία 24-07-2015 και φέρει την υπογραφή του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, ∆ημήτρη Μάρδα.

  http://www.ereportaz.gr/apistefto-skandalo-engiitiki-epistoli-900-ekat-pariche-i-kivernisi-tsipra-sti-eurobank-tou-latsi

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s