”ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”: ‘Εσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ ταξιδιών στο εξωτερικό και πάει γιά… παγκόσμιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ

AX…BAX TERENS…WHY?

terens-kouik

Από τότε που ανάλαβε ”καθήκοντα” (αρχές Νοεμβρίου ’16) και βρήκε χρήμα στην τυπικά μόνο υπάρχουσα (άχρηστη) Γεν. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) του υπουργείου Εξωτερικών, έχει ”μουρλαθεί” στα ταξίδια στο εξωτερικό, ”γιά να γνωρίσει την Ομογένεια”. Η αναλογία είναι κάθε 12 ημέρες ένα ταξίδι στο εξωτερικό, μαζί με 1-2 συνεργάτες. Κι ενώ οι επιδόσεις του σε ”δελτία Τύπου”, φωτογραφίες και λοιπά σχετικά (γιά διανομή ”κουτόχορτου” στην Ελλάδα) είναι ”εντυπωσιακές”, ακόμα αναρωτιόμαστε ΠΟΙΑ είναι η πολιτική της κυβέρνησης γιά τον απόδημο Ελληνισμό, επειδή ίσαμε τώρα υπάρχουν μόνο υφυπουργικές ”δηλώσεις, συναντήσεις, φωτογραφίες” και από ουσία… ”αέρας κοπανιστός”. Με τα προγραμματισμένα επόμενα ταξίδια (και προαναγγελθέντα από τον ίδιον), εκτιμάται ότι σε 6 μήνες, θα έχει κάνει περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό από ότι όλοι οι ομόλογοί του συνολικά, σε 6 χρόνια, ”σπάζοντας” έτσι το ”παγκόσμιο ρεκόρ”… (Δευτέρα)

(APO TO KALAMI NEW YORK)

 

http://hellasnews-agency.blogspot.gr/2017/02/axbax-terenswhy.html

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

10 comments on “”ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”: ‘Εσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ ταξιδιών στο εξωτερικό και πάει γιά… παγκόσμιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ

  1. EΠΡΕΠΕ Ν ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟ . ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ . ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 7.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ …..ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑΖΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!
    ΕΓΩ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 100 !!!!!!!!!!!
    ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ !!!!!!!!!

  2. Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

    kalami.net/USA: “Μεγάλη απογοήτευση στην Ουάσιγκτον: Δεν θα κάνει την -9 ημερών- ”περιοδεία” του στις ΗΠΑ ο υφυπ. Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης”

    Η προαναγγελθείσα από τον ίδιον ”περιοδεία” 9 ημερών σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον (χωρίς λόγο και σκοπό) γιά τα τέλη Ιανουαρίου 2017, ματαιώθηκε τελικά. Και φταίει το ”ΚΑΛΑΜΙ” επειδή είχε δημοσιεύσει την σχετική ”είδηση”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο υπουργός Εξωτερικών -και απόγονος του Παλαιών Πατρών Γερμανού- Ν. Κοτζιάς, να ζητήσει από τον υφυπουργό του, να ”κοντύνει” την περιοδεία στις 4 ημέρες, διαισθανόμενος ότι, είναι που είναι ”ρόμπες” ως υπουργείο αλόγιστης σπατάλης, δεν υπάρχει λόγος να γίνονται μεγαλύτερες ”ρόμπες”.
    ‘Ενας άλλος λόγος ήταν γιά να μην δυσαρεστηθεί ο έτερος των υφυπουργών Τ. Κουίκ, που μονοπωλεί τα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά όχι -ακόμα- 9 ημερών το καθένα (αν και το ταξίδι στις ΗΠΑ αρχές Ιανουαρίου ’17 το είχε αρχικά προγραμματίσει γιά 9 ημέρες).

    Και δυσαρέσκεια των μόνιμα ταξιδευτών στο εξωτερικό ΑΝΕΛ-ικών, με κρατικό χρήμα (”λεφτά υπάρχουν”), μπορεί να έχει επίπτωση και να πέσει η κυβέρνηση, ειδικά αν πουν και στον Π. Καμμένο να περιορίσει τα συνηθισμένα ταξίδια του (βασικά στις ΗΠΑ, όπου του κάνουν ”πλάκα”, επειδή τα τελευταία δύο χρόνια, ουδείς Αμερικανός υπουργός θέλει να τον συναντήσει και ”έχει σκάσει” ο υπουργός ‘Αμυνας), με το ”πρωθυπουργικό αεροσκάφος”, έτσι γιά ”βόλτα” και θυμώσουν οι ΑΝΕΛ-ηδες.

    Η ματαίωση της επίσκεψης Αμανατίδη στις ΗΠΑ, μάθαμε ότι δημιούργησε δυσαρέσκεια, στον Λευκό Οίκο, στα καλά εστιατόρια Νέας Υόρκης και στους… Πόντιους.
    Η ματαίωση της ”περιοδείας”, έχει ως αποτέλεσμα, ”αξιωματούχοι” της κυβέρνησης Τραμπ και η Ομογένεια, να στερηθούν της παρουσίας και βαθυστόχαστης πολιτικής σκέψης του υφυπ. Εξωτερικών Ελλάδας, του κ. Γιάννη Αμανατίδη.

    «’Eξεστιν τοις ΑΝΕΛ-ίοις ασχημονείν»
    ”ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”: Οι τουριστικές περιπλανήσεις της κ. Ελ. Κουντουρά, σε Νέα Υόρκη και Σικάγο
    Εννέα ημέρες στις ΗΠΑ (πάλι) γιά… ”τουρισμό” με κρατικό χρήμα. Οι ”επαφές” με… ”παράγοντες της Ομογένειας” και λοιπά πανηγύρια, βαφτίστηκαν ”προώθηση του τουρισμού στις ΗΠΑ”. Κι ενώ διαβάζουμε και ακούμε τα γνωστά-συνηθισμένα, γιά ”επαφές με μεγάλους tour operators” (γιά την δημιουργία εντυπώσεων), ουδέποτε ανακοινώνεται ΠΟΙΟΙ είναι και πότε ”συναντήθηκαν” με την υπουργό… (Δευτέρα)

    ”ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”: ‘Εσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ (ταξιδιών στο εξωτερικό) και πάει γιά… παγκόσμιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών ”αρμόδιος γιά Απόδημους”, Τέρενς Κουίκ
    Από τότε που ανάλαβε ”καθήκοντα” (αρχές Νοεμβρίου ’16) και βρήκε χρήμα στην τυπικά μόνο υπάρχουσα (άχρηστη) Γεν. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) του υπουργείου Εξωτερικών, έχει ”μουρλαθεί” στα ταξίδια στο εξωτερικό, ”γιά να γνωρίσει την Ομογένεια”.

    Η αναλογία είναι κάθε 12 ημέρες ένα ταξίδι στο εξωτερικό, μαζί με 1-2 συνεργάτες. Κι ενώ οι επιδόσεις του σε ”δελτία Τύπου”, φωτογραφίες και λοιπά σχετικά (γιά διανομή ”κουτόχορτου” στην Ελλάδα) είναι ”εντυπωσιακές”, ακόμα αναρωτιόμαστε ΠΟΙΑ είναι η πολιτική της κυβέρνησης γιά τον απόδημο Ελληνισμό, επειδή ίσαμε τώρα υπάρχουν μόνο υφυπουργικές ”δηλώσεις, συναντήσεις, φωτογραφίες” και από ουσία… ”αέρας κοπανιστός”.

    Με τα προγραμματισμένα επόμενα ταξίδια (και προαναγγελθέντα από τον ίδιον), εκτιμάται ότι σε 6 μήνες, θα έχει κάνει περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό από ότι όλοι οι ομόλογοί του συνολικά, σε 6 χρόνια, ”σπάζοντας” έτσι το ”παγκόσμιο ρεκόρ”… (Δευτέρα)

    H Ομογένεια, ενθουσιασμένη, λέει στον Ψηφιακό (digital) υπουργό: «Αφόδευε υψηλά και ηγνάντει ψηφιακά»
    Ελλάδα: Επιτέλους ”ανάπτυξη” και απογείωση γιά το ”διάστημα”
    Μετά το ”σκίσιμο των μνημονίων” και αφού η Ελλάδα ”τον επόμενο χρόνο βγαίνει στις αγορές”, όπως δηλώνουν οι πρωθυπουργοί και υπουργοί της τα τελευταία 7 χρόνια, καιρός ήταν η χώρα, με τον ”σοφό λαό”, να ”απογειωθεί” και μετά από την δημιουργία ”διαστημικής βάσης” έξω από την Καλαμάτα (επί κυβέρνησης Σαμαρά), επιτέλους δημιουργείται ”Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών” (επί κυβέρνησης Τσίπρα), με πρωτοβουλία του -δηλώνοντα ”αριστερός”- Ψηφιακού υπουργού Ν. Παππά.
    (Σημ.: Η πρόταση για βάση εκτόξευσης ”τουριστικών πυραύλων” στην Καλαμάτα, διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Καπερνάρο, τον 2013).
    Το ”Κέντρο”, στο οποίο θα διοριστούν τα ”μεγάλα επιστημονικά κεφάλια” ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα αξιοποιήσει τις αναξιοποίητες δυνατότητες της Ελλάδας στο διάστημα, με την αποστολή δορυφόρων, επικοινωνιακών και μη. Το μόνο που δεν διευκρίνησε ακόμα ο Ψηφιακός υπουργός, είναι αν η ”κατάκτηση του διαστήματος” θα είναι ψηφιακή ή όχι. Δεν επιβεβαιώθηκε, επίσης, η έντονη φήμη, ότι δύο υπουργοί, οι πλέον ταξιδιάρηδες στο εξωτερικό (Κουίκ και Κουντουρά, αφού ”λεφτά υπάρχουν”) δήλωσαν αμέσως συμμετοχή γιά την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση, με δεδομένο ότι το κράτος θα καλύψει όλα τα έξοδά τους και οι υπουργοί θα φροντίσουν απλά να κάνουν αυτοπροβολή με φωτογραφίες και ”δελτία τύπου”, ώστε να εντυπωσιαστεί ο ”σοφός λαός” της Ελλάδας.

    O Ψηφιακός (digital) υπουργός Ν. Παππάς, σε ”δελτίο Τύπου” (30 Ιαν. ’17), αναφέρει επίσης: «…Tα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε δαπανήσει ως χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως –π.χ.- το Galileo, τα οποία δεν αξιοποιούμε, εξαιτίας της απουσίας εξειδικευμένου προσωπικού υψηλού επιπέδου που θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την εκπροσώπηση σε επιτροπές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ σχετικά με την ειρηνική χρήση του εξωατμοσφαιρικού διαστήματος». ‘Ετσι μάθαμε ότι ”ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου” απαιτεί ”εξειδικευμένο προσωπικό υψηλού επίπεδου” και όχι ”κατσιαπλιάδες” υπουργούς-”σούργελα”, που δεν μπορούν να συντονιστούν, όπως γίνεται τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες.
    O απόδημος Ελληνισμός, ειδικά στις ΗΠΑ, συγκινημένος από τα μεγάλα επιτεύγματα της πατρίδας, δέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό τα ευχάριστα νέα από την Ελλάδα, ενώ οι συνταξιούχοι, μόνιμοι πρόεδροι των διαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων, ετοιμάζονται να στείλουν συγχαρητήρια μηνύματα. Μόνο ελάχιστοι σχολίασαν γιά τα ”διαστημικά”: «Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι». Ενώ γιά τον Ψηφιακό (digital) υπουργό λένε: «Αφόδευε υψηλά και ηγνάντει ψηφιακά».

    https://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2017/02/kalaminetusa-9.html?m=1


  3. Το ελληνικό δημόσιο έχει ξοδέψει 31.800.000 ευρώ για ένα μουσείο που δεν υπάρχει

    Τελευταία ανανέωση 18:53 | 05 Μαρ. 2017

    Το ελληνικό κράτος έχει δαπανήσει για το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας από το 2007 μέχρι σήμερα 31.800.000 ευρώ (!). Tα τελευταία 11 εκατομμύρια καταβλήθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2015. Κι όμως το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας δεν υπάρχει. Δεν έγινε ποτέ.

    Το σκάνδαλο με το Ολυμπιακό Μουσείο φέρνει στο φως με εκτενές ρεπορτάζ του, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Η Ελλάδα της κρίσης, των δανείων και των χρεωκοπιών πληρώνει ακόμη τις Ολυμπιακές αμαρτίες, επισημαίνει η δημοσιογράφος Ασπασία Βελονάκη. Με άγνωστο αριθμό αποφάσεων να έπονται από προσφυγές της αναδόχου εταιρείας «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.» και τόκους που διεκδικεί σε διάστημα δεκαετίας από το ελληνικό Δημόσιο.

    Με το νόμο 3342/2005 περί μεταολυμπιακής αξιοποίησης των Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων (3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) θεσπίστηκε η δημιουργία του Ολυμπιακού Μουσείου σε ένα τμήμα του κτιρίου του IBC, δηλαδή δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο (στο χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall). Μετά από διεθνή δημόσιο διαγωνισμό (στις 15/12/2005) με συμμετοχή επτά εταιρειών, ανάδοχος του έργου ορίστηκε η εταιρεία «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.» στις 28 Νοεμβρίου 2007.

    Ο αρχικός προϋπολογισμός αυτού ανερχόταν σε 48.147.961 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, μετά την έκπτωση (προβλεπόταν η κατασκευή, αλλά και η κάλυψη του τεχνολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού) και η εργολαβική σύμβαση περιλάμβανε τη μετατροπή του Ολυμπιακού Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) σε Μουσείο Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων εμβαδού 17.290 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και Μουσείο Παγκόσμιου Κλασσικού Αθλητισμού εμβαδού 5.000 τετραγωνικών μέτρων.

    Ειδικές μελέτες είχαν εκπονηθεί πριν την ψήφιση του νόμου, επί κυβέρνησης Καραμανλή, με πρωτοβουλία της τότε Αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Φάνης Πετραλιά. Το αρχικό σχέδιο, σύμφωνα με τις μελέτες, προέβλεπε τη δημιουργία δύο διαδραστικών Μουσείων σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, τα οποία θα συνδέονταν με το ΟΑΚΑ. Ο συμβατικός χρόνος αποπεράτωσης του έργου ορίστηκε στους 14 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης την 27η Νοεμβρίου 2009.

    Ως εδώ όλα καλά!

    Ελλείψει επαρκούς χρηματοδότησης, όμως και μετά από επίσημα αιτήματα για καθυστέρηση στις πληρωμές, η ανάδοχος εταιρεία υπέβαλλε δήλωση διακοπής εργασιών στις 7 Ιουνίου 2010. Για ποιους λόγους το ελληνικό κράτος δεν πλήρωνε στην ώρα της την εταιρεία;

    Η αίτηση έγινε δεκτή από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και έτσι οι εργασίες διακόπηκαν. Μέχρι τότε, όμως το ελληνικό Δημόσιο είχε ήδη καταβάλει 20.800.000 ευρώ στην εταιρεία, η οποία είχε ολοκληρώσει κατά μεγάλο ποσοστό τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανικές εργασίες, ενώ δεν είχε ξεκινήσει η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου. Η ανάδοχος εταιρεία, όμως διεκδίκησε νομικά άλλα 16.500.000 για εργασίες που υποστηρίζει πως έκανε αλλά δεν είχε πληρωθεί. Το 2013 προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, μάλιστα η ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. έκανε αίτηση θεραπείας στον υπουργό με στόχο να συνεχίσει να προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Ήδη, όπως προαναφέραμε, το 2015 της καταβλήθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιπλέον 11 εκατομμύρια ευρώ που επιδικάστηκαν ως άμεσα καταβλητέα με την απόφαση 5022/2014 του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας, ενώ εκκρεμεί η καταβολή των ποσών που επιδικάστηκαν με 4 ακόμη αποφάσεις μέσα στο 2016.

    Τι έκανε το ελληνικό κράτος με το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας; Με νέο νόμο (3878/2010, άρθρο 19) τροποποιήθηκε η παράγραφος που αφορούσε την αποκλειστική χρήση του Ολυμπιακού Μουσείου με αιτιολογία «την οικονομική αδυναμία του Δημοσίου να ανταποκριθεί στην υλοποίηση του έργου». Δηλαδή, ενώ είχε διακοπεί το έργο έγινε τροποποίηση στις προβλεπόμενες χρήσεις του κτιρίου και τελικώς στις 7 Δεκεμβρίου 2011 (1,5 χρόνο μετά την υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών από την «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.») με απόφαση του Γενικής Γραμματείας Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής αποφασίστηκε η οριστική διακοπή των εργασιών του έργου.

    Καθώς όλα τα Ολυμπιακά Ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου του IBC, πέρασαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το τελευταίο έβαλε όρο τη δημιουργία Μουσείου επιφάνειας μόνο 3.000 τετραγωνικών μέτρων στους υποψήφιους επενδυτές του IBC. Πλειοδότης στο διαγωνισμό για εκμετάλλευση του χώρου για 90 χρόνια αναδείχτηκε η εταιρεία LAMDA Development, η οποία δημιούργησε το εμπορικό κέντρο Golden Hall. Από τα αρχικά προβλεπόμενα 17.290 τετραγωνικά μέτρα για «Μουσείο Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων» και έχοντας ήδη σπαταλήσει 20.800.000 ευρώ, το ελληνικό κράτος μείωσε στα 3.000 μέτρα την έκτασή του, το οποίο -όπως αποφασίστηκε τότε- θα ονομαζόταν σε «Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004». Με εκθέματα δηλαδή μόνο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας! Η δημιουργία του αρχικά προβλεπόμενου δεύτερου Μουσείου, αυτό για τον Παγκόσμιο Κλασικό Αθλητισμό, 5.000 τετραγωνικών μέτρων εγκαταλείφθηκε οριστικά.

    Το αποτέλεσμα; Ολυμπιακό Μουσείο δεν υπάρχει, παρά μόνο τέσσερις τοίχοι στη δυτική πλευρά του Golden Hall. Η σύμβαση που υπέγραψε με το ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύει τη LAMDA Development για τη δημιουργία του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας (μελέτες, κατασκευή, εξοπλισμός), χώρου 3.000 τετραγωνικών μέτρων, αλλά δεν υπάρχει κρατικός φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του Μουσείου, φορέας να λάβει τις αποφάσεις. Πώς, όμως να δημιουργήσει φορέα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και να τον θέσει σε λειτουργία με νόμο του κράτους για ένα έργο που έχει διακοπεί και για το οποίο πληρώνει ακόμη; Όταν δεν υπάρχει ακόμη γνώση για τα ακριβή τελικά διεκδικούμενα ποσά από την ανάδοχο εταιρεία «EΡΕΤΒΟ Α.Ε.»; Πώς να συστήσει ένα φορέα όταν με το… καλημέρα θα του βάλει φέσι τόσα εκατομμύρια; Χωρίς καν ιδιόκτητο κτίριο;

    Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά: Ποιος φταίει για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τον όλο σχεδιασμό με αποτέλεσμα την υποβολή δήλωσης διακοπής των εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.»; Πως αποφασίστηκε το 2010 η παραχώρηση ενός κτιρίου με τροποποίηση των χρήσεων όταν ήταν γνωστό πως υπήρχε διακοπή των εργασιών; Γιατί το κράτος παραχώρησε ένα κτίριο στο οποίο υπήρχε σύμβαση να δημιουργηθεί κάτι άλλο;

    Πόσο θα κοστίσει τελικά ένα Μουσείο το οποίο δεν υπάρχει; Πέρα από τα περίπου 32 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα ποιο είναι το τελικό ποσό που θα καταβληθεί και αφορά το αρχικό κεφάλαιο και πόσοι οι τόκοι που θα πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο;

    http://tvxs.gr/news/ellada/skandalo-elliniko-dimosio-exei-ksodepsei-31800000-eyro-gia-ena-moyseio-poy-den-yparxei

  4. »Τουριστικό ταξίδι» 6 ημερών γιά Ν. Παππά και 6 »αξιωματούχους» στις ΗΠΑ… Kι άλλο ταξίδι γιά Ελ. Κουντουρά

    Λεφτά υπάρχουν: «’Οτι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ… μας» (χειρότεροι και από τους πρoηγούμενους)

    – Ο υπουργός Επικρατείας αναμένεται στην Ουάσιγκτον Σάββατο 7 Μαίου 2016, όπου θα παραμείνει 3 ημέρες και μετά θα πάει στην Νέα Υόρκη γιά άλλες 3.

    Αλλά, 7 και 8 Μαίου ’16, είναι… Σαββατοκύριακο, όλα (Κογκρέσσο, υπουργεία κλπ) κλειστά στην πρωτεύουσα και οι ΗΠΑ δεν δουλεύουν με… ρυθμό Ελλάδας γιά να υποδεχτούν γιά »επαφές-συναντήσεις» τον κάθε γραφικό »τουρίστα» ‘Ελληνα πολιτικό-υπουργό.

    Φυσικό να μην έχουν κλειστεί συναντήσεις με ομολόγους του ή υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, απλά υπάρχει επιθυμία για συναντήσεις, ότι να ‘ναι, ώστε να δικαιολογηθεί στην Αθήνα -επικοινωνιακά, αφού ουσία μηδέν- η τουριστική υπουργική επίσκεψη.

    Εκτιμούμε ότι θα βρεθεί τελευταία στιγμή, όπως συνηθίζεται με τους -χωρίς προγραμματισμό- ‘Ελληνες πολιτικούς, γιά την Δευτέρα 9 Μαίου, κάποιος υφυπουργός ΗΠΑ, κάποιος βουλευτής και ο… Λαρυγγάκης του υποτιθέμενου »λόμπι» ΑΗΙ, γιά να παραπληροφορηθούν »ιθαγενείς» στην Ελλάδα, με τις… »πολύ σημαντικές επαφές του κ. υπουργού στην Ουάσιγκτον». Δηλ., η γνωστή και επαναλαμβανόμενη -ενοχλητικά- κωμωδία.

    Στην Νέα Υόρκη, υποτίθεται ότι ο υπουργός θα έρθει γιά να κάνει τα… εγκαίνια(!!!) του τυπικά υπάρχοντος μόνο (ουσιαστικά ανύπαρκτου) Γραφείου Τύπου, που μεταφέρθηκε σε άλλο κτίριο και πιθανά να δει κανέναν στον ΟΗΕ και να του πάρουν μιά συνέντευξη γιά το… CNN International (που θα μεταδοθεί εκτός… Αμερικής), μετά την »σημαντική» συνάντησή του με τον… αρχιεπίσκοπο.

    Υπήρχε η σκέψη να μαζευτούν μερικοί »παράγοντες» γιά να μιλήσει ο υπουργός (ώστε να »εμπλουτιστεί το πρόγραμμα»), γιά δήθεν… επενδύσεις στην Ελλάδα. Του ειπώθηκε ότι »το χαζοπαραμύθι αυτό τέλειωσε, δεν έχει πέραση». Αλλά ένας υπουργός Ελλάδας, δεν το ‘χει σε τίποτα να κάνει και αυτήν την… χαζομάρα. Κατά συνέπεια, μόνο το… φαγοπότι υπουργού και »συνεργατών» σε κάποια ταβέρνα ελληνική με ΣΥΡΙΖΑίους, θα έχει αξία. Με τον υπουργό και ο Λευτ. Κρέτσος, Γεν. Γραμματέας Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, μαζί και 4 ή 5 ακόμα »τουρίστες». Και η Ομογένεια, που παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες τα συχνά και άσκοπα »τουριστικά ταξίδια» Ελλήνων υπουργών, τους »στολίζει» ανάλογα και… παραδοσιακά.

    – Τέλη Μαίου πάλι στις ΗΠΑ (ήταν στο Μαϊάμι, με μεγάλη ακολουθία, μέσα Μαρτίου) και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά γιά το… »φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου» στο Λος ‘Αντζελες, στο οποίο συνήθως η Ελλάδα εκπροσωπείται με… γεν. Γραμματέα. Λέγεται ότι θα κάνει… ψώνια και στην Νέα Υόρκη. Υποθέτουμε ότι, θα προβληθούν ταινίες με Βέγγο, Κωνσταντάρα κ.ά. και ότι το φεστιβάλ θα παρακολουθήσουν 100, ‘Ελληνες στην πλειοψηφία τους. Δεν γνωρίζουμε αν θα ψηθούν και… σουβλάκια, όπως συνηθίζεται στα »φεστιβάλ» ΗΠΑ.

    ‘Ετσι, σε 6 εβδομάδες, με την περιήγηση Καμμένου με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος 3 ημέρες σε Φλόριδα, Ουάσιγκτον, την 8ήμερη τουριστική παραμονή στην Νέα Υόρκη των υπουργών Φίλη και Μπαλτά, το ταξίδι Κατρούγκαλου κ.ά. και αυτή η κυβέρνηση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προηγούμενες, συνεχίζει με μεγαλύτερο… ζήλο τις τουριστικές περιηγήσεις των υπουργών της στις ΗΠΑ, οι περισσότερες έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σημαντικές επαφές-συναντήσεις. »Λεφτά υπάρχουν», πληρώνουν τα »άφραγκα κορόϊδα», γιά να καλοπερνούν ασυνείδητοι πολιτικοί.

    kalami.net

    http://www.triklopodia.gr/τουριστικό-ταξίδι-6-ημερών-γιά-ν-παππά/

  5. Το χρήμα γιά την Ελλάδα σε ότι αφορά τον τουρισμό, δεν είναι οι κρουαζιέρες, ούτε η αύξηση του αριθμού ”άφραγκων” τουριστών. Το χρήμα έχει ένα όνομα: ”Συνεδριακός Τουρισμός”, ειδικά με συμμετοχή εταιριών ΗΠΑ. Κι επειδή η κ. Κουντουρά αποδείχτηκε ανίκανη και ”ολίγη” να κάνει οτιδήποτε σωστό, μήπως είναι ώρα να αναλάβει την υπόθεση το υπουργείο Εξωτερικών, γιά να έχουν ασχολία και οι ”τουρίστες” διπλωμάτες του στις ΗΠΑ; ‘Οχι φυσικά με τα χαζά του κάθε Τέρενς, αλλά με ικανούς κι έχοντες κατάρτιση (και σχετική γνώση ΗΠΑ) διπλωμάτες.

    Η αυθεντική εκπρόσωπος του φαύλου-διεφθαρμένου κράτους της Ελλάδας, πάλι στις ΗΠΑ

    ‘Αλλο ένα ”τουριστικό ταξίδι” (μαζί και ”συνεργάτες”) με κρατικό χρήμα, της -χωρίς προσόντα, ικανότητες- υπουργίνας Τουρισμού Ελ. Κουντουρά στην Φλόριδα ΗΠΑ. ‘Αλλη μιά χαμένη ευκαιρία γιά προβολή της Ελλάδας

    H κ. Κουντουρά ΔΕΝ είναι ομιλήτρια ή συμμετέχουσα σε κανένα από τα 27 ουσιαστικά συνέδρια, το τετραήμερο της διεθνούς ‘Εκθεσης Κρουαζιέρας (13-16 Μαρτίου 2017 στο Φορτ Λότερντελ Φλόριδας), ειδικά σε αυτά που αφορούν Μεσόγειο, Ευρώπη (εδώ και το αναλυτικό πρόγραμμα με θέματα Συνέδριων και ομιλητές). ‘Αρα, γιατί θα πάει στην ‘Εκθεση; Να κάνει ΤΙ; Να προβάλει τον ελληνικό τουρισμό, ΠΟΥ; ‘Η οι επισκέπτες θα περάσουν όλοι από το μικρό ”ελληνικό περίπτερο”, ένα από τα 270 στην ‘Εκθεση (δείτε το σχέδιο του συνεδριακού Κέντρου, με την κόκκινη ”σημαδούρα” το ελληνικό ”περίπτερο”), γιά να δουν την… υπουργίνα; ‘Οπως και την περασμένη χρονιά, η κ. Κουντουρά και η παρέα της, κάνουν -ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ- διακοπές με κρατικό χρήμα και θα εκδόσουν ”δελτία τύπου” με τις συνηθισμένες ΨΕΥΤΙΕΣ, που θα δημοσιεύσουν τα άσχετα με την πραγματικότητα ΜΜΕ στην Αθήνα. Ψευτιές του είδους ”σημαντικές επαφές της, με Τour Operators”. Αλλά ποτέ δεν αναφέρεται ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι Τour Οperators και πότε συναντήθηκαν με την υπουργίνα. Επειδή, τέτοιες ”συναντήσεις” ΟΥΔΕΠΟΤΕ γίνονται.

    Μην ξεχνάμε ότι αυξήθηκαν οι τουρίστες στην Ελλάδα, αλλά ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ σε ποσοστό 13.6% τα έσοδα από τον Τουρισμό. Επίσης, ότι τα μηνύματα γιά την Κρουαζιέρα είναι ανησυχητικά. Και σωστή δουλειά στον τουρισμό, με σωστή-ουσιαστική προβολή του στο εξωτερικο, δεν γίνεται με ψεύτικα ”θριαμβευτικά δελτία τύπου” της κάθε ”φευγάτης” και ανίκανης ”τουρίστριας” Κουντουρά, που προβάλει τον τουρισμό στους… ‘Ελληνες ΗΠΑ, εξαπατώντας τον λαό στην Ελλάδα, επειδή στους Αμερικανούς (πολίτες και εταιρίες) φαίνεται η ανυπαρξία της.

    Η κ. Κουντουρά ήταν και τον περασμένο χρόνο στην ‘Εκθεση, χωρίς να κάνει οτιδήποτε οσιαστικό γιά την προβολή του Τουρισμού. Eίναι το δεύτερο ”τουριστικό” (ουσιαστικό προσωπικό) ταξίδι της στις ΗΠΑ σε 5 εβδομάδες, με κρατικό χρήμα. Μετά θα πάει (όπως λέγεται) πάλι στο Σικάγο γιά ιδιωτική επίσκεψη, που θα βαφτιστεί ”επίσημη”, γιά να πληρωθούν τα έξοδα από τα ”κορόϊδα”, τους φορολογούμενους Ελλάδας.

    Σημ. Η πρώτη και τελευταία φορά που ‘Ελληνας (υφ)υπουργός συμμετείχε σε συνέδριο στα πλαίσια της ‘Εκθεσης ήταν 2011 (ο Γ. Νικητιάδης)

    http://kalami.us

  6. ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ
    http://www.kalami.us/2017/quick-kountoura-taksidia.html

    ενδεικτικό απόσπασμα :

    Πρωθυπουργέ και υπουργέ Εξωτερικών, να χαίρεστε τον ανεύθυνο-γραφικό υφυπουργό σας. Σας ”τιμά” και σας ”αξίζει”

    Ο Τέρενς Κουίκ ”τέλειωσε” γιά τον απόδημο Ελληνισμό. Αποδείχτηκε, άσχετος, ανεύθυνος και ”γραφικός”, με ΜΗΔΕΝΙΚΟ έργο. Eπίσης, δεν προστάτευσε τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους, αδιαφόρησε προκλητικά γιά ΑΠΑΤΕΣ εις βάρος του ελληνικού Δημόσιου (ενώ είχε ενημερωθεί με λεπτομέρειες). Yποτίμησε πολύ την νοημοσύνη της Ομογένειας με τις -χωρίς ουσία και αποτέλεσμα- ”βαρύγδουπες δηλώσεις και εξαγγελίες”. Ενδιαφέρθηκε μόνο γιά ταξίδια στο εξωτερικό (μαζί και η… ”ημερήσια αποζημίωση”) με κρατικό χρήμα.

    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Το ελληνικό Δημόσιο, έχει ζημιωθεί με εκατομ. δολάρια τις τελευταίες δύο δεκαετίες, εξαιτίας ασυνείδητων Ελληνοαμερικανών (βασικά Εκπαιδευτικών, αλλά και άλλων π.χ. ”αγροτών”) που λαμβάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ συντάξεις από την Ελλάδα, χωρίς ποτέ να εργαστούν στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας διεφθαρμένους διπλωμάτες στις ΗΠΑ και διεφθαρμένους κρατικούς υπάλληλους υπουργείων στην Ελλάδα. Αν και το πρόβλημα είναι γνωστό, πολιτικοί και δημόσιοι Οργανισμοί στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, αδιαφορούν.

    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΩΤΗ: Ασυνείδητοι Ομογενείς, ειδικά στις ΗΠΑ, έχουν ”ρημάξει” το -χρεοκοπημένο- ελληνικό κράτος ως αποδέκτες ”συντάξεων-μαϊμού” (ακόμα και ΤΩΡΑ) από την Ελλάδα. Πρόκειται βασικά γιά εκπαιδευτικούς σε ομογενειακά σχολεία που ΟΥΔΕΠΟΤΕ εργάστηκαν στην Ελλάδα, αλλά παίρνουν σύνταξη (και) από το ελληνικό κράτος ΠΑΡΑΝΟΜΑ, αν και νόμος στην Ελλάδα το απαγορεύει. Την ίδια ώρα λαμβάνουν την σύνταξή τους από το αμερικάνικο κράτος, ως -φορολογηθέντες- Αμερικανοί πολίτες. Παράνομες συντάξεις λαμβάνουν και δήθεν (πρώην) ”αγρότες” στην Ελλάδα, Ομογενείς που ζουν στις ΗΠΑ και ουδεμία σχέση είχαν με την γεωργία στην Ελλάδα. Το μεγάλο ”πλιάτσικο” με τις συντάξεις, με ψευδή δικαιολογητικά που προωθούσαν ανεύθυνοι και ασυνείδητοι, εξαγοράσιμοι και μη, γενικοί Πρόξενοι (μαζί και ”λαμόγια”, διεφθαρμένοι ”συντονιστές Εκπαίδευσης” στα Προξενεία) της Ελλάδας στις ΗΠΑ (βασικά σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βοστώνη), έγινε την περίοδο 1997-2009. Εκτιμούμε ότι τέτοιες περιπτώσεις ΑΠΑΤΗΣ με τις συντάξεις, ήταν στις αρχές αυτής της δεκαετίας περισσότερες από 2.000. Την προηγούμενη δεκαετία, πολύ περισσότερες. Το φαινόμενο των παράνομων συντάξεων συνεχιζόταν και αυτήν την δεκαετία με ”αιτούντες” εκπαιδευτικούς που ουδέποτε εργάστηκαν στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο πρώην γεν. Πρόξενος στην Νέα Υόρκη (και τώρα πρέσβης στην Βοσνία) Γ. Ηλιόπουλος, έλεγε ωμά στους αιτούντες, πριν 3-4 χρόνια, ”αν ξανάρθετε γιά σύνταξη με ψευδή δικαιολογητικά, θα με αναγκάσετε να σας καταγγείλω στον εισαγγελέα”.
    Τις απάτες με τις συντάξεις τις ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Είχε ενημερωθεί με λεπτομέρειες σε δύο του ταξίδια στις ΗΠΑ πρόσφατα, αλλά αδιαφόρησε προκλητικά και δεν δίστασε να πάει με την πρόεδρο της δήθεν Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Στέλα Κοκκόλη (και τον ”περιφερόμενο θίασο” των άσχετων με Ομογένεια Αμερικανών ελληνικής καταγωγής πολιτικών) στον υπουργό Παιδείας, γιά να μιλήσουν γιά την… ”παιδεία στην Ομογένεια” και πως αυτή θα καταστραφεί εντελώς από την…Εκκλησία μας στις ΗΠΑ (που κλείνει τα ελληνικά σχολεία). Γιά τις ατιμίες εις βάρος του ελληνικού Δημόσιου σε καιρούς ”μνημονίων-φτώχιας”, ούτε κουβέντα. Σιγά μην ασχολιόταν ο γραφικός Κουίκ. Και αμφιβάλουμε αν ρώτησε την κ. πρόεδρο αν παίρνει παράνομα σύνταξη (και) από την Ελλάδα (η σωστή απάντηση είναι ότι παίρνει, όπως και εκατοντάδες άλλοι ”εκπαιδευτικοί” από ΗΠΑ που ουδέποτε εργάστηκαν στην Ελλάδα).
    Δηλαδή, ο υφυπουργός, ενώ ΓΝΩΡΙΖΕ το πρόβλημα ΔΕΝ προστάτευσε τα συμφέροντα του ελληνικού Δημόσιου, τους νόμους του ελληνικού κράτους.
    Και το χειρότερο, που ενοχλεί Ομογενείς, ενώ γνωρίζει πως δημιουργήθηκαν τα σχολεία charter στην δυτ. Φλόριδα τέλη δεκαετίας ’90, στα οποία διδάσκονται (και) ελληνικά, παιδιά κάθε χρώματος και φυλής (και τα έξοδα λειτουργίας τους τα καλύπτει το αμερικάνικο Δημόσιο), ως φτηνός, ασοβάρευτος, ασυνείδητος ”ρωποπερπερήθρας”, ανέχτηκε την κάθε προεδρίνα Κοκκόλη (και ”συνομιλούσε μαζί της σοβαρά γιά…”παιδεία στην Ομογένεια”), η οποία προεδρίνα, τα πρώτα χρόνια πολεμούσε τα σχολεία charter (γιά λογαριασμό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής) και τώρα προσπαθεί να τα… ”καπελώσει”, ενεργώντας ως ”προβοκάτορας” της Αρχιεπισκοπής μας στις ΗΠΑ, που ΠΟΛΕΜΑ τα σχολεία αυτά. Αλλά από ανεύθυνους πολιτικούς-”καραγκιόζηδες” και ”λαμόγια” Ομογενείς, τι καλό να περιμένει η Ελλάδα και η Ομογένεια;
    Σημ.: Μην περιμένετε να αποδοθούν ευθύνες στο σάπιο κράτος των διεφθαρμένων πολιτικών γιά ”απάτες εις βάρος του Δημόσιου” και γιά ”παράβαση καθήκοντος και συγκάληψη απάτης εις βάρος του ελληνικού Δημόσιου”. Στην ”κωλο-μβία” των Βαλκανίων Δικαιοσύνη ΔΕΝ υπάρχει. Ούτε Βουλή με στοιχειώδη ευθύνη, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια.

    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Πρόσφατα βρέθηκαν πάλι στην Αθήνα, με έξοδα του ελληνικού Δημόσιου 4-5 ”βουλευτές ελληνικής καταγωγής” από άλλες χώρες. Ουσιαστικά 2ης και 3ης κατηγορίας πολιτικοί, από πολιτειακά και όχι ”εθνικά” Κοινοβούλια άλλων χωρών. Επισκέπτονται συχνά την Ελλάδα, οι 3 μόνιμα από ΗΠΑ και συμμετέχουν ακόμα και σε εργασίες κοινοβουλευτικών Επιτροπών (Επιτροπή απόδημου Ελληνισμού) της Βουλής των Ελλήνων. Δήθεν οι πολιτικοί των άλλων χωρών είναι ”η γέφυρα” με την Ομογένεια. Δεν έχει σημασία αν δεν έχουν άμεση σχέση αυτοί με την Ομογένεια, αλλά γιά ασυνείδητους και ανεύθυνους επίπεδου υφυπουργού Εξωτερικών, δήθεν ”αρμόδιου γιά Απόδημους”, Τερενς Κουίκ και τους γραφικούς βουλευτές Ελλάδας, ”βαφτίζονται” όπως να ‘ναι γιά ”εντυπωσιασμό” αφελών στην Ελλάδα. Γιά τους πολιτικούς ΗΠΑ, αποδέκτες δωρεών και υπηρεσιών ξένου κράτους, ενημερώθηκαν ήδη οι αρχές της χώρας και τα πολιτειακά κοινοβουλευτικά τους Σώματα, γιά τα ”σχετικά”.
    Ο ανεύθυνος, γραφικός υφυπουργός Εξωτερικών, είχε ενημερωθεί γιά το πρόβλημα ΠΡΙΝ το ταξίδι των πολιτικών, ένα από τα πολλά, στην Αθήνα, με αφορμή την μεγάλη φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ του μόνιμου ταξιδευτή Θωμά Κατσιαντώνη, πολιτειακού βουλευτή Πολιτείας Νιού Χαμσιάϊρ και πρόεδρου της Πα.Δ.Ε.Ε. (Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής ‘Ενωσης Ελληνισμού) που ίδρυσε το ανεύθυνο και σάπιο κράτος των Αθηνών, γιά να τους κουβαλά στην Αθήνα, με έξοδα του ελληνικού Δημόσιου, ως ”περιφερόμενο θίασο” δήθεν ”σπουδαίων”. Ο κ. Κουίκ, ενώ είχε ενημερωθεί, ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ.

    ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Η φωτογραφία είναι ”δανεισμένη” από την ημερήσια εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης, που μόνιμα προβάλει και προστατεύει τους απατεώνες σε ομογενειακούς συλλόγους και Οργανώσεις και ”φύτεψε” την Κοκκόλη (που την προβάλει πολύ) στην συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας. Αν ο εκδότης της θέλει χρήματα για την φωτογραφία, ας θεωρήσει ως πληρωμή 50-100 δολ. από την πρόσφατη χορηγία που του έδωσε (πάλι) το ”σούργελο”, η πολιτική απατεώνισα, υπουργός Τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά, γιά να προβάλει τουριστικά την… Ελλάδα, στους ‘Ελληνες Νέας Υόρκης.
    Στην φωτογραφία, από αριστερά: Νικόλ Μαλιωτάκη (”πέρα βρέχει” πολιτειακή βουλευτής Νέας Υόρκης, ελάχιστη σχέση με Ομογένεια). Ο υπουργός Παιδείας Ελλάδας Κώστας Γαβρόγλου. Η προεδρίνα Στ. Κοκκόλη. Ο Λήο Ραπτάκης (τακτικός ”τουρίστας” στην Ελλάδα με χρήμα των Ελλήνων φορολογούμενων) πολιτειακός γερουσιαστής της μικρότερης Πολιτείας ΗΠΑ Ροντ ‘Αϊλαντ, γνωστής γιά πορνεία, διαφθορά, ναρκωτικά, ”μαφία”. Και το ”καμάρι” των ΑΝΕΛ και του υπουργείου Εξωφρενικών, ο πολυταξιδιάρης ”πέρα βρέχει” Τέρενς Κουίκ.
    (26 Φεβ. ’17)

    …………………………………………………….

    « Στο φημισμένο υπουργείο / αρμόζει ένα σπίτι,
    το λαμπρό φρενοκομείο / του Ζωρζή Δρομοκαΐτη »

    Ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών Eλλάδας Νίκο Κοτζιά:
    Οι ασοβάρευτες δηλώσεις και πράξεις (γιά Ομογένεια κ.ά.) του υφυπουργού σου Τ. Κουίκ, έχουν την έγκρισή σου; Αναλαμβάνεις την ευθύνη;

    Πότε θα σταματήσουν τα άσκοπα και χωρίς ουσία-αποτέλεσμα, συχνά ταξίδια στο εξωτερικό (με κρατικό χρήμα και… ”ημερήσια αποζημίωση”), ειδικά του υφυπουργού Εξωτερικών (όταν παιδιά κοιμούνται νηστικά στην ”τσακισμένη”, εξαιτίας μνημονίων, Ελλάδα); ΠΟΤΕ θα ”χαράξετε”, ως υπουργείο, στρατηγική-πολιτική γιά τον απόδημο Ελληνισμό, ώστε να σταματήσουν οι -χωρίς νόημα και ουσία- γραφικές, ”βαρύγδουπες δηλώσεις-εξαγγελίες” του κάθε Κουίκ, που ουδέποτε γίνονται πράξη και υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη μας;;;

    Μέγιστε υπουργέ των Εξωτερικών,
    πρώτα από όλα να συγχαρούμε το υπουργείο και ειδικά τον υφυπουργό σου Τέρενς Κουίκ, τον μεγάλο παγκόσμιο ταξιδευτή, γιά το αναμενόμενο ταξίδι του στην ”υποσαχαρική Αφρική” και συγκεκριμένα στην Μποτσουάνα (όπως προανάγγειλε και αναφέρεται στην σοβαρή ιστοσελίδα του σοβαρού υπουργείου) γιά να ”συναντήσει (και) ‘Ελληνες Ομογενείς”. Μιλάμε γιά τεράστια διπλωματική κίνηση, γιά μιά σημαντική επίσκεψη. Προσοχή μόνο, γιατί ΜΜΕ στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι μία φυλή ιθαγενών εκεί γύρω στην Μποτσουάνα ψάχνει γιά βασιλιά-φύλαρχο. Μην γίνει κανένα λάθος και πέσουν πάνω στον Τέρενς ή ο Τέρενς πάνω σε αυτούς και τον ανακηρύξουν φύλαρχο-βασιλιά. Φυσικά, αυτό θα είναι παγκόσμια επιτυχία και αναγνώριση γιά το Υπ. Εξ., αλλά θα στερηθεί η πολιτική στην Ελλάδα τις υπηρεσίες του και η Ομογένεια τις ”φιλοσοφίες” του.
    Από την νότια αφρικανική ‘Ηπειρο, προτείνουμε να περάσει με πλοίο απέναντι στην νότια Αμερική -για να μην ταλαιπωρείται μέσω Αθηνών- γιά να ”συναντήσει ‘Ελληνες”, ειδικά στην γύρω από τον Αμαζόνιο περιοχή, ως σύγχρονος Amerigo ”Τέρενς” Vespucci. Και ναυάγιο να γίνει και να βουλιάξει το πλοίο στον Ατλαντικό, μην ανησυχείς. Ο υφυπουργός σου θα επιζήσει, δεν θα ”βουλιάξει”, απλούστατα επειδή ”οι φελλοί πάντα επιπλέουν”.
    Με την ευκαιρία, καταδικάζουμε όσους κακοήθεις και ζηλόφθονες, αποκαλούν το λαμπρό και αγαπητό μας υπουργείο Εξωτερικών, ως ”υπουργείο Εξωφρενικών”. Θα μπορούσαν κάλλιστα να απαγγέλουν (αλα Σουρή) «στο φημισμένο υπουργείο αρμόζει ένα σπίτι / το λαμπρό φρενοκομείο του Ζωρζή Δρομοκαΐτη».

    Επί της ουσίας:
    Στην Αθήνα πάλι (21 Φεβρουαρίου 2017) από 4 χώρες, 3 πολιτειακοί βουλευτές, 1 πολιτειακός γερουσιαστής και 1 βουλευτής ομοσπονδιακού Κοινοβούλιου, μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. (Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής ‘Ενωσης Ελληνισμού), που συστάθηκε πριν δύο δεκαετίες από την Βουλή των Ελλήνων, με την σύμπραξη του υπουργείου Εξωτερικών. Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, είναι πάλι στην Αθήνα, ο (μόνιμος ταξιδευτής) πολιτειακός γερουσιαστής της Πολιτείας Ροντ ‘Αϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης και η πολιτειακή βουλευτίνα Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλιωτάκη. Ο άλλος μόνιμος, πολιτειακός βουλευτής Νιού Χαμσιάϊρ, Θωμάς Κατσιαντώνης δεν πήγε στην Αθήνα εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων με τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές ΗΠΑ για φορολογικά ζητήματα (απλήρωτους φόρους πωλήσεων, γιά χρόνια). Ο μόνος βουλευτής Κοινοβούλιου χώρας (και όχι Πολιτείας, δηλ. State) είναι ο Σωτήρης Δελής (Σουηδία). Οι υπόλοιποι τρεις είναι ο βουλευτής ελβετικού Καντονίου Φίλιππος Κίτσος, ο πολιτειακός βουλευτής από Καναδά Γεράσιμος Σκλαβούνος και ο πρώην πολιτειακός βουλευτής Πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας, Γιάννης Πανταζόπουλος.
    Υποτίθεται ότι στην Πα.Δ.Ε.Ε. υπάρχουν 190 μέλη. Σχετικό και το αυτολιβανιστήρι-”δελτίο τύπου” (21 Φεβ. ’17) του υφυπουργού Εξωτερικών (που αυτοπροσδιορίζεται ως ”αρμόδιος γιά Απόδημο Ελληνισμό”, ενώ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο η πρωθυπουργική απόφαση Π23ΥΦΥΠ-52137, ΦΕΚ αρ. φύλλου 3721, 17 Νοεμβρίου 2016, περί ”αρμοδιοτήτων” του κ. Τέρενς Κουίκ): ”…Οι ομογενείς βουλευτές ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για γενικότερα θέματα που αφορούν την oμογένεια, αλλά και τα ειδικότερα των περιοχών και των κρατών όπου εκλέγονται, σε σχέση με την εκεί Διασπορά… Μιλάμε για 190 εν ενεργεία και πρώην βουλευτές σε νομοθετικά σώματα 31 χωρών. Σε αυτά περιλαμβάνονται Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, Υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές…”. Να ξεκαθαρίσουμε, ως απάντηση στις ανοησίες του άσχετου υφυπουργού, ότι οι ”βουλευτές” που αναφέρει, ΔΕΝ έχουν ουσιαστική σχέση με την Ομογένεια. Το να παρουσιάζονται στην Ελλάδα ως ”εκπρόσωποι Ομογένειας” (και με…”γνώση” περί Ομογένειας) Ραπτάκης και Μαλιωτάκη ή Κατσιαντώνης, είναι, στο ελάχιστο, γελοίο και δεν προκαλεί εντύπωση, αφού η παρουσίαση γίνεται από αστείους και άσχετους με Ομογένεια, ‘Ελληνες πολιτικούς.

    η συνέχεια στη πηγή

  7. λεφτά πάντα υπάρχουν

    1,1 εκατ. € για κινηματογραφικό έργο με την κόρη του Δραγασάκη…

    11/03/2017

    Panos Leliatsos
    ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ…
    ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 1.100.000€ ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΙΛΟΤΕΧΝΩΝ ;;;;
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΙΖΑΣ

    http://www.press-gr.com/2017/03/11_11.html

    https://www.logospellas.gr/Ειδήσεις/ελλάδα/σκάνδαλο-με-11-εκατ-e-για-κινηματογραφικ/

  8. ”Διπλωματικό επεισόδιο” ΗΠΑ-Καναδά, εξαιτίας του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ

    Ο ταξιδευτής υφυπουργός, στην τουριστική περιοδεία του στον Καναδά, από την μία ακτή (Ατλαντικό Ωκεανό), στην άλλη (Ειρηνικό), επειδή παραδοσιακά μιλάει πολύ και μετά σκέφτεται (αν σκέφτεται), δημιούργησε ”διπλωματικό πόλεμο” μεταξύ… ΗΠΑ-Καναδά.

    Κάνοντας τουρισμό με κρατικό χρήμα (24 Μαρτίου 2017) στην πόλη Βανκούβερ του νοτιοδυτικού Καναδά (στον Ειρηνικό Ωκεανό), δήλωσε γραπτά πριν την επισκεφτεί (δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωφρενικών, γνωστού και ως Εξωτερικών), ότι ”μεταφέρει την πρόταση του Δήμου Κεφαλονιάς, για αδελφοποίηση με το Βανκούβερ, καθώς ο Κεφαλονίτης θαλασσοπόρος Ιωάννης Φωκάς (Χουάν ντε Φούκα) ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τα Στενά του Βανκούβερ, επικεφαλής Ισπανικής αρμάδας”.

    Γιατί ο υφυπουργός Εξωτερικών έπρεπε να ”πετάξει” 3.700 χιλιόμετρα από την μιά άκρη του Καναδά στην άλλη, δηλ. από Μόντρεαλ (που υποτίθεται ήταν η βασική ”αποστολή” του) ίσαμε Βανκούβερ (πήγαινε-έλα συνολικά 7.500 χιλ. μέσα στον Καναδά), γιά να ”μεταφέρει” μήνυμα ενός Δήμου της Ελλάδας, αυτό είναι ”άλλου Κοτζιά ευαγγέλιο” και αφορά τα ”κορόϊδα” τους ‘Ελληνες φορολογούμενους, που πληρώνουν γιά τα τουριστικά ”καραγκιοζιλίκια” του κάθε ασοβάρευτου-ασυνείδητου ‘Ελληνα πολιτικού.

    Ο υφυπουργός, ως άσχετος ταξιδευτής-τουρίστας, δεν γνωρίζει ότι ”Στενά Βανκούβερ”, ΔΕΝ υπάρχουν, αλλά υπάρχουν ”Στενά Φωκά”, που πήραν το όνομά τους από τον Φωκά (ανακάλυψε Στενά και περιοχή τον χρόνο 1592) και χωρίζουν τον Καναδά από τις ΗΠΑ (θαλάσσια σύνορα). Αυτό όμως, δεν έχει σημασία. Τέρενς είναι αυτός και, ή θα μιλάει πολύ χωρίς να γνωρίζει ή θα ταξιδεύει (με κρατικό χρήμα) ή θα ”εξαγγέλει” πράγματα που ουδέποτε υλοποιεί.
    Η γραπτή δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις στην πλευρά των ΗΠΑ. Κάτοικοι και δημοτικές αρχές ενοχλήθηκαν και καταγγέλουν τον υφυπουργό γιά ”μεροληψία και διακρίσεις”. Με την λογική, γιατί η Κεφαλονιά να αδελφοποιηθεί μόνο με το Βανκούβερ, αφού ”Στενά Βανκούβερ” ΔΕΝ υπάρχουν και να μην αδελφοποιηθεί και με την πόλη π.χ. Σηάτλ στην πλευρά των ΗΠΑ, αφού υπάρχουν μόνο ”στενά Φωκά” (The Strait of Juan de Fuca) και όχι ”στενά Βανκούβερ”.

    Οι δημοτικές αρχές Σηάτλ, έστειλαν email στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, με διαμαρτυρία. Αλλά το υπουργείο τις ”έγραψε”, επειδή πάντα αγνοεί τα emails από ΗΠΑ (ειδικά των Ομογενών), εξαιτίας της εγνωσμένης, εντυπωσιακής αγένειας και αντιεπαγγελματικής ”αφασίας” που το διακρίνει και αγγίζει τα όρια της ”γαϊδουριάς”. Στο email αναρωτιούνται, αν η Ελλάδα έχει λόγο και αιτία γιά να αλλάξει το όνομα των θαλάσσιων συνόρων ΗΠΑ-Καναδά στην δυτική ακτή ή αν η ανεύθυνη, ενοχλητική τοποθέτηση του υφυπουργού Εξωτερικών και μάλιστα στο εξωτερικό, οφείλεται σε ανοησία του, εξαιτίας άγνοιας.
    Σημ. 1: Το μήνυμα κάπου χάθηκε στην διαδρομή και δεν παραδόθηκε ποτέ, αλλά η ζημιά είχε γίνει και η αναγγελία του υποτιθέμενου σκοπού του ταξιδιού του υφυπουργού, γιά αυτοπροβολή, επίσης είχε γίνει, γιά να εξαπατούνται αφελείς στην Ελλάδα με τα -κατά φαντασίαν- ”επιτεύγματα Κουίκ”, εκτός συνόρων.

    Σημ. 2: Είναι το ενδέκατο (11) ταξίδι του υφυπουργού Κουίκ στο εξωτερικό, σε 4 μήνες θητείας. ‘Εσπασε παγκόσμιο ρεκόρ ταξιδιών. ‘Αρα η Ελλάδα δεν έχει οικονομική κρίση, εξαιτίας μνημονίων, όπως λένε όσοι την ζηλεύουν. (24 Mαρτίου ’17)

    http://www.kalami.us/2017/sxolia/eftrapela_mar17a.html

    «Διπλωματικό επεισόδιο” ΗΠΑ-Καναδά, εξαιτίας του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ

  9. Τον »πήραν χαμπάρι» σε όλη την Ομογένεια: »Στολίζουν» τον Τ. Κουίκ και στην Αυστραλία, δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας…

    Δημοσιεύθηκε 1 Ιουνίου 2017

    Τον »πήραν χαμπάρι» σε όλη την Ομογένεια: »Στολίζουν» τον Τ. Κουίκ και στην Αυστραλία, δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας…
    (Διαβάστε)

    Το ερώτημα: ΠΟΙΟΣ δίνει το δικαίωμα στον κάθε ανεύθυνο ‘Ελληνα άσχετο πολιτικό, να επεμβαίνει -διασπαστικά- στα εσωτερικά ομογενειακών Οργανώσεων, μη κερδοσκοπικών εταιριών, ΗΠΑ; Και πως ο κάθε ανεύθυνος πρόεδρος Επιτροπής της Βουλής, τo επιτρέπει;;;

    H ”νέα πολιτική” του υπουργείου Εξωτερικών είναι η πολυδιάσπαση της Ομογένειας; Επιστολή-καταπέλτης ομογενειακής Οργάνωσης
    Καταγγελία στον πρωθυπουργό γιά τον διασπαστή της Ομογένειας, υφυπ. Εξωτερικών Τ. Κουίκ
    Με απαράδεκτες δηλώσεις σε Επιτροπή της Βουλής (25 Μαίου 2017), φαίνεται ότι προωθεί την διάσπαση στην Ομογένεια ΗΠΑ. Αγανάκτηση Ομογενών με τον ανεύθυνο, γραφικό, ”σαχλαμαρίζοντα τουρίστα”, που υποδύεται τον υφυπουργό Εξωτερικών, ”αρμόδιο” γιά Απόδημους.
    Στην επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, τονίζεται: «…Οι πράξεις, ενέργειες και οι δηλώσεις του υφυπουργού, υποτιμούν την νοημοσύνη μας και ΔΕΝ τιμούν την κυβέρνησή σας. Καταδικάζουμε ενέργειες-δηλώσεις του κάθε Κουίκ, που προωθούν την διάσπαση της Ομογένειας. Επίσης, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την Ομογένεια και να την ενημερώνουμε, γιά κακόβουλες ενέργειες ασοβάρευτων Ελλήνων πολιτικών. Και ο κ. Κουίκ, είναι ανεπιθύμητος… Nα εμφανίζεται ως διασπαστής της φθίνουσας οργανωμένης Ομογένειας ΗΠΑ και ο υφυπουργός σας, σε Επιτροπή της Βουλής, λέγοντας συνειδητά ψέματα γιά εξυπηρέτηση συμφερόντων, μας θίγει… Με παραμύθια φαντασιόπληκτων που υιοθετεί ανεύθυνα ο κάθε υφυπουργός σας, ”προβοκατόρικα παραμύθια” που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και αποβλέπουν στην διάσπαση της Ομογένειας, ”δεν γίνεται δουλειά”, ούτε δυναμώνουν οι σχέσεις Ελλάδας-Ομογένειας. Απεναντίας, θίγονται»… (Το κείμενο της επιστολής)

    Σημ.: Στην ομιλία του στην Επιτροπή της Βουλής, ενώ αναφέρει τις 3 σημαντικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ (2016), προσπαθώντας έμμεσα να πάρει ”εύσημα”, αποφεύγει να πει ΠΟΙΑ Οργάνωση τις έκανε (HANC) και τον έφερε στις ΗΠΑ, με δικά της έξοδα, γιά να μην επιβαρυνθεί η Ελλάδα.

    Να ποιόν ”υποστηρίζει” ο ασοβάρευτος-γραφικός υφυπουργός Τέρενς Κουίκ
    Θυμίζουμε στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ότι ο διασπαστής της Ομογένειας Π. Γαλάτουλας, τον οποίον πρόβαλε στην Επιτροπή της Βουλής, ονομαστικά, υποστηρίζοντας έτσι έμμεσα αλλά ξεκάθαρα, διάσπαση της Ομογένειας, έχει κάνει αγωγή κατά του ελληνικού κράτους, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, ως πρόεδρός της… Ζητά και αποζημίωση 6.000 ευρώ(!!!), επειδή δεν έχει δοθεί ”δικαίωμα ψήφου στους απόδημους”. Nα τον χαίρονται, τον υφυπουργό, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών. Τους αξίζει και τους ”τιμά”.

    Επιστολή-καταπέλτης ομογενειακής Οργάνωσης

    29 Μαίου 2017

    Εξοχ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ Πρωθυπουργό Αθήνα ΘΕΜΑΤΑ: – Ομογένεια ΗΠΑ και απαράδεκτες πράξεις-δηλώσεις του υφυπ. Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. Προγραμματιζόμενες ενέργειες γιά προβολή Ελλάδας στις ΗΠΑ, με οικονομικά οφέλη γιά την χώρα. Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Αναγκάζομαι να στείλω αυτήν την επιστολή, επειδή ως Ομογένεια, ως απόδημος Ελληνισμός στην Βόρεια Αμερική, έχουμε πρόβλημα με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. Ειδικά με πράξεις και δηλώσεις του, που μας υποτιμούν, μας προβληματίζουν και -εκτιμούμε- δεν τιμούν την κυβέρνησή Σας. Είμαστε η μόνη τριτοβάθμια Οργάνωση στην Βόρεια Αμερική, με σημαντική προσφορά στα εθνικά μας θέ- ματα, που κατάφερε, πριν 24 χρόνια, να συσπειρώσει, ως μέλη της, όλες τις δευτεροβάθμιες Οργανώσεις μας στις ΗΠΑ. Είμαστε η Οργάνωση που -γιά πρώτη φορά- τίμησε την άφιξη (Ιούνιο 1768) των πρώτων Ελλήνων στην αμε- ρικάνικη ‘Ηπειρο, στον άγιο Αυγουστίνο Φλόριδας, με εκδήλωση στην πόλη (28 Φεβρουαρίου 2016). Είμαστε η Οργάνωση που τίμησε -γιά πρώτη φορά- την πόλη Greece (Ελλάδα) στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας Νέας Υόρκης, που έλαβε το όνομά της, 22 Μαρτίου 1822, με απόφαση της Πολιτειακής Βουλής Νέας Υόρκης, γιά να τιμήσει τον αγώνα των Ελλήνων (επανάσταση 1821) και ”ότι η αρχαία Ελλάδα πρόσφερε στην ανθρωπότητα, στην Δημοκρατία, στον Πολιτισμό, στα Γράμματα και στις Τέχνες”. Η εκδήλωση έγινε στο Δημαρχείο της πόλης, στις 15 Απριλίου 2016. Είμαστε η Οργάνωση που -γιά πρώτη φορά- τίμησε τους Αμερικανούς φιλέλληνες που πολέμησαν στην Ελ- λάδα, στο πλευρό των Ελλήνων στην επανάσταση 1821, με εκδήλωση στην Βοστώνη (1 Μαρτίου 2017). Ως μη κερδοσκοπική τριτοβάθμια Οργάνωση με μέλη Ομοσπονδίες συλλόγων και παν-Ενώσεις, η μόνη στην Bόρεια Αμερική, υιοθετήσαμε την πρόταση Ομογενή γιά τις 3 εκδηλώσεις και την κάναμε πράξη. Και τις τρεις εκδηλώσεις, ως Πρωθυπουργός, τις αναγνωρίσατε και τις τιμήσατε, γεγονός που εκτιμήσαμε πολύ ως ‘Ελληνες στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας υπόψην ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αδιαφορούσαν για τα τρία αυτά πολύ σημαντικά γεγονότα. Σας εκπροσώπησε ο τότε υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ. Και γιά να μην επιβαρυνθεί η δοκιμαζόμενη οικονομικά Ελλάδα, αναλάβαμε και όλα τα έξοδά του. Ο κ. Κουίκ συμπεριφέρθηκε στις 3 εκδηλώσεις όπως πρέπει και σύμφωνα με τις οδηγίες μας, με δεδομένο ότι εκπροσωπούσε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Ελλάδας. Αλλά, από τα τέλη 2016, πολλά άλλαξαν, όταν ανάλαβε καθήκοντα, με απόφασή Σας, ως υφυπουργός Εξω- τερικών, υποτίθεται ”αρμόδιος” γιά τους Απόδημους, αν και η απόφασή Σας (Π23ΥΦΥΠ-52137, ΦΕΚ αρ. φύλ- λου 3721), δεν αναφέρει κάτι τέτοιο ρητά. Από τότε, διαπιστώνουμε με λύπη, βασιζόμενοι σε ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ότι ”κατάφερε” με δηλώσεις-εξαγγελίες κλπ στα πολλαπλά ταξίδια του στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Β. Αμερική, να ευτελίσει την πατρίδα μας Ελλάδα και την κυβέρνησή Σας. Πολλά τα περιστατικά. Ενδεικτικά, πριν προχωρήσω στο τελευταίο περιστατικό, που μας αφορά άμεσα, μας απογοήτευσε και μας εκνεύρισε, αναφέρω: – Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριδα, Ιανουάριος 2017, επίσημο δείπνο από την ΑΗΕΡΑ (ΑΧΕΠΑ) παραμονή Επι- φανείων, όπου Σας εκπροσώπησε: Αγνοώντας ότι η ΑΗΕΡΑ καταστατικά δεσμεύεται σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις της να χρησιμοποιεί την αγγλική, μίλησε απαξιωτικά γιά τους συνδειπνούντες που ”δεν ομιλούν ελληνικά”. Ξέχασε ότι πριν αρχίσει το δείπνο συνομιλούσε ο ίδιος με αυτούς στα ελληνικά. Ανάγκασε και τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να του κάνει παρατήρηση, με χιούμορ και με την φράση ”ευτυχώς που δεν είσαι υπουργός Δημόσιας Τάξης”, όταν ”απαίτησε” ο υφυπουργός, ”να κάνουν όλοι ησυχία” γιά να ”τον ακούσουν”. Ακόμα και σήμερα οι Ομογενείς που ήταν στο δείπνο, δυστυχώς, εκφράζουν μεγάλη δυσαρέσκεια και ομιλούν 29 Μαίου 2017 άσχημα γιά το δημόσιο περιστατικό, το οποίο έγινε γνωστό σε όλη σχεδόν την Ομογένεια ΗΠΑ. – Καναδάς (σε διαφορετικές πόλεις) Μάρτιος 2017: Ο υφυπουργός γιά να ”εντυπωσιάσει” υποσχέθηκε να χαριστεί και δάνειο της ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, στο οποίο εμπλέκεται το ελληνικό Δημόσιο. Με επίσημο δελτίο τύπου του, 27 Μαρτίου 2017, με το εθνόσημο πάνω και την ένδειξη ”υπουργείο Εξωτερικών” αναφέρει στον τίτλο: ”Δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μετά την συνάντησή του, την πρώτη μέλους της ελληνικής κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό του Καναδά”. Η συνάντησή του έγινε στο περιθώριο εκδήλωσης (δοξολογία πριν την παρέλαση) γιά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, την οποία τίμησε ο κ. Τρουντό. Δεν θα γνώριζε ο υφυπουργός ότι Εσείς είχατε ήδη συναντηθεί με τον ομόλογό Σας του Καναδά, 9 Ιουλίου 2016, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Παραβλέπω τα υπόλοιπα γραφικά και κωμοκοτραγικά της επίσκεψής του στον Καναδά, ειδικά τα σχετικά με την άστοχη εμπλοκή εκ μέρους του και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, με τα οποία ομογενειακά (και αθηναϊκά) ΜΜΕ ασχολήθηκαν και κατάλαβε η Ομογένεια ότι υπάρχει πρόβλημα, με την έλλειψη σοβαρότητας του υφυπουργού. Σε ότι αφορά τα 14 ταξίδια του κ. Κουίκ στο εξωτερικό σε 6 μήνες θητείας, όσα δεν έκαναν όλοι οι προκα- τόχοι του συνολικά σε 6 χρόνια, όλα με την έγκριση του υπουργού Εξωτερικών, είναι ένα ζήτημα που δεν μας αφορά. Αφορά, τον λαό της Ελλάδας που διέρχεται οικονομική κρίση και την ”εικόνα” της κυβέρνησης, στην Ομογένεια. Αλλά διαπιστώνουμε, με λύπη, ότι το μόνο ενδιαφέρον του κ. υφυπουργού είναι ταξίδια στο εξωτε- ρικό ”γιά να γνωρίσει την ομογένεια”. Και φυσικά, άλλα λέει στην Ομογένεια και άλλα στην Ελλάδα. Σε ότι αφορά πολιτική, από τον κ. Κουίκ, γιά τον απόδημο Ελληνισμό, σχέδια, στρατηγική, διαχρονικά προ- βλήματα κ.ά., το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο ταξίδια, δηλώσεις, ”εξαγγελίες”, προσωπικές ”δημόσιες σχέσεις”, αλλά αποτέλεσμα και ουσία ΜΗΔΕΝ. Και ως Ομογένεια αναρωτιόμαστε: Έχετε, ως κυβέρνηση, πολιτική- στρατηγική για τον απόδημο Ελληνισμό; Σας ενδιαφέρει ο απόδημος Ελληνισμός; Τα συχνά ταξίδια του κ. Κουίκ, με την ”ημερήσια αποζημίωση”, ΔΕΝ είναι πολιτική και δεν ενδιαφέρουν την Ομογένεια. Τελευταίο -θλιβερό- περιστατικό η ομιλία του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής 25 Μαΐου 2017. Παραθέτω και τον σχετικό ”σύνδεσμο” από τα πρακτικά της Βουλής: http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#20e45c1f-0abf-4ecd- 81ea-a77f00a48e50 Στην ομιλία του ο κ. Κουίκ, είπε ψέματα, παραπληροφορώντας, που μας θίγουν ως Οργάνωση. Συγκεκριμένα, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ τον ”πόλεμο” που μας γίνεται από 2-3 Οργανώσεις, λόγω φιλοδοξίας ”παραγόντων” -κατά ”σύμπτωση” κομματικών της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις ΗΠΑ- να διαλυθεί η Οργάνωσή μας, το HANC και να δημιουργηθεί άλλη υπό την ηγεσία τους, ο κ. Κουίκ, με εντυπωσιακή ανευθυνότητα, δήλωσε ότι ”γίνεται προσπάθεια από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ελληνικών συλλόγων Νέας Υόρκης Πέτρο Γαλά- τουλα, να φιαχτεί μία Οργάνωση (σ.σ.: σε αντικατάσταση του HANC), γιά να ενωθούν όλες οι Οργανώσεις”. Γιά την αποκατάσταση της αλήθειας, την οποίαν ο κ. Κουίκ γνωρίζει, αλλά παραπλάνησε ηθελημένα την Επιτροπή της Βουλής, δεν γίνεται καμία ”προσπάθεια” από κανέναν και ειδικά από τον διασπαστή της Ομογένειας, υπερφιλόδοξο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης. Η Ομοσπονδία του είναι μέλος του HANC, αλλά αυτός πολεμά το HANC, καλώντας και άλλες Οργανώσεις να απέχουν!!! Με παραμύθια φαντασιόπληκτων που υιοθετεί ανεύθυνα ο κάθε υφυπουργός Σας, ”προβοκατόρικα παραμύθια” που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και αποβλέπουν στην πολυδιάσπαση της Ομογένειας, ”δεν γίνεται δουλειά”, ούτε δυναμώνουν οι σχέσεις Ελλάδας – Ομογένειας. Απεναντίας, θίγονται ανεπανόρθωτα. Και αν πολιτική της κυβέρνησής Σας, όπως εκφράστηκε με τις δηλώσεις του υφυπουργού στην Επιτροπή της Βουλής, είναι η ”υιοθέτηση προβοκατόρικων παραμυθιών” με στόχο την διάσπαση (και) της Ομογένειας, να μας το πείτε δημόσια και επίσημα. Μπορεί να αντιμετωπίζουμε προβλήματα ως Οργάνωση, εξαιτίας του υπόγειου πόλεμου του κάθε κ. Γαλάτουλα, αλλά να εμφανίζεται ως διασπαστής της φθίνουσας οργανωμένης Ομογένειας ΗΠΑ και ο υφυπουργός Σας σε Επιτροπή της Βουλής, λέγοντας συνειδητά ψέματα για εξυπηρέτηση συμφερόντων, μας θίγει. Παραβλέπω τις υπόλοιπες ανακρίβειές του, στην ομιλία του στην Επιτροπή, ως δικαιολογία γιά τα συχνά του ταξίδια. Και ερωτώ, επίσης: Με την άδειά Σας, ο κ. Κουίκ, εκπροσωπώντας Εσάς, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στις ΗΠΑ, στον Καναδά και αλλού, ”στρατολογεί” Ομογενείς γιά ”οπαδούς” στο Κόμμα του;;; Οι μαρτυρίες Ομογενών σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Μόντρεαλ, Τορόντο, το πιστοποιούν. Αν και ο υφυπουργός εκπροσωπούσε Εσάς, ”ξεχνούσε” στις ομιλίες του, σε δημόσιες εκδηλώσεις Ομογενών στις πόλεις που προανάφερα, να μεταφέρει τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού στους Έλληνες Ομογενείς, όπως όφειλε και συνηθίζεται, γεγονός που μας ενόχλησε. Φρόντιζε όμως να αναφέρει ”έμμεσα” το κόμμα του και τον αρχηγό του. Κύριε Πρωθυπουργέ, Με τέτοιες συμπεριφορές μελών της κυβέρνησής Σας, είναι αυτονόητο ότι χάνετε τον σεβασμό της Ομογένειας, η οποία έχει μία αρχή: ”Σεβόμαστε τις επιλογές του λαού της Ελλάδας, σεβόμαστε την κάθε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή του”. Μήπως θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει και σεβασμός από την Ελλάδα γιά ένα λαμπρό κομμάτι του ελληνικού ‘Εθνους, που ζει ”εκτός συνόρων” και βοηθά την πατρίδα ποικιλότροπα; Είναι δικαίωμά Σας κ. Πρωθυπουργέ, οι επιλογές γιά αξιωματούχους της κυβέρνησής Σας. Και είναι δικαίωμά μας να προστατεύουμε την Ομογένεια, από παραλείψεις, απαράδεκτες διασπαστικές δηλώσεις και ενέργειες υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών που μας επισκέπτονται και μας γεμίζουν ”υποσχέσεις”, κάνουν βαρύγδουπες ”εξαγγελίες” γιά αυτοπροβολή και ”εντυπωσιασμό”, αλλά όταν φεύγουν τις ξεχνούν, λέγοντας άλλα στην πατρίδα, ακολουθώντας έτσι την διαχρονική ”παράδοση” με τους επισκέπτες πολιτικούς από Ελλάδα. ‘Οταν η απαράδεκτη αυτή ”παράδοση” των Ελλήνων πολιτικών συνεχίζεται γιά 25-30 χρόνια, τι εκτίμηση και τι σεβασμό να έχουμε, ως Ομογένεια, γιά τις ελληνικές κυβερνήσεις, όταν υποτιμάται βάναυσα η νοημοσύνη μας; ‘Οπως αντιλαμβάνεστε, δυστυχώς, εμείς ως Οργάνωση, που μας τιμήσατε και σας τιμήσαμε, αλλά και η Ομογένεια ΗΠΑ από ότι εκτιμούμε, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τον ανεύθυνο υφυπουργό Σας. Οι πράξεις, ενέργειες και οι δηλώσεις του, υποτιμούν την νοημοσύνη μας και ΔΕΝ τιμούν την κυβέρνησή Σας. Και φυσικά, καταδικάζουμε ενέργειες-δηλώσεις του κάθε Κουίκ, που προωθούν την διάσπαση της Ομογένειας. Επίσης, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την Ομογένεια και να την ενημερώνουμε, για κακόβουλες ενέργειες ασοβάρευτων Ελλήνων πολιτικών. Και ο κ. Κουίκ, είναι ανεπιθύμητος. Σε ότι αφορά την ολική έλλειψη πολιτικής-στρατηγικής γιά τον απόδημο Ελληνισμό εκ μέρους της κυβέρνησής Σας, ειλικρινά, θα ήταν αστείο να περιμένουμε κάτι από τον κ. Κουίκ. Μας έπεισε ότι η μόνη του επιθυμία και ”ικανότητα”, είναι να ταξιδεύει συνέχεια στο εξωτερικό, ως υφυπουργός, με χρήμα από το ”πλεόνασμα” των κρατικών ταμείων. Ουδέποτε ασχολήθηκε με ζητήματα απόδημου Ελληνισμού. Και θα συνιστούσαμε να διαβάσετε τα περίφημα ”δελτία τύπου” που εκδίδει -και αναρτεί στην ιστοσελίδα του- μετά από κάθε επίσκεψή του στο εξωτερικό (για ”να γνωρίσει την Ομογένεια”), για να διαπιστώσετε προσωπικά ότι, όσα αναφέρω παραπάνω είναι ολίγα και πολύ συντηρητικά διατυπωμένα. Επειδή υπάρχουν και χειρότερα. Και κάτι ευχάριστο, θετικό για την Ελλάδα μας, ως επίλογο: Aποδεχόμενοι πρόσκληση γιά συνεργασία, της νεοσύστατης μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης ”HELLENESUSA”, που έχει μέλη νεότερους σε ηλικία Ομογενείς (όχι συλλόγους – Οργανώσεις), θα συμμετάσχουμε, το Φθινόπωρο, σε δύο σημαντικές και χρήσιμες γιά την Ελλάδα δραστηριότητες, με στόχο: 1- Τον πενταπλασιασμό των εισαγωγών στις ΗΠΑ, αναγνωρίσιμων ελληνικών προϊόντων. Είναι απαράδεκτο σήμερα να μην υπάρχει στις 32.000 ”υπεραγορές τροφίμων” (Super Markets) στην Βόρεια Αμερική, π.χ. το μοναδικό και εξαιρετικό ελληνικό ελαιόλαδο, όταν υπάρχουν ιταλικά, ισπανικά κ.ά., νοθευμένα και μη. Φυσικά δεν υπάρχουν και άλλα ελληνικά προϊόντα, με εξαίρεση μικρο-αγορές τροφίμων στις ελληνικές παροικίες, βασικά γιά τους ‘Ελληνες Ομογενείς, πελάτες τους. Η προετοιμασία και ειδικά η καταγραφή των ”υπεραγορών τροφίμων” έχει ολοκληρωθεί και έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τις ”μητρικές εταιρίες” τους. 2- Την προώθηση του ”συνεδριακού τουρισμού” στην Ελλάδα. Με την προσέλκυση μεγάλων αμερικάνι- κων εταιριών, διδασκόμενοι από τις πολιτικές-πρακτικές της Πολιτείας Φλόριδα, που (και με τον συνεδριακό τουρισμό), κατάφερε να ξεπεράσει -μόνο τον χρόνο 2016- τα 200 εκατομ. επισκέπτες, που άφησαν στην τοπική ”κοινωνία”, κοντά 210 δισεκατομμύρια δολάρια (το 7% πήγε στα ταμεία της Πολιτείας ως άμεσοι φόροι επί των πωλήσεων, χώρια τα υπόλοιπα γιά την Πολιτεία και το ομοσπονδιακό κράτος, ως έμμεσοι φόροι), σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του αρμόδιου τμήματος της Πολιτείας. Και η Ελλάδα προσφέρεται για ”συνεδριακό τουρισμό”. Εξυπακούεται ότι, ο ”συνεδριακός τουρισμός”, με την συμμετοχή στελεχών μεγάλων εταιριών ΗΠΑ, με μόρφωση, κατάρτιση, υψηλές αποδοχές, είναι και η καλύτερη διαφήμιση του τουρισμού για την Ελλάδα. Αυτά θα γίνουν για να βοηθήσουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την πατρίδα μας, χωρίς αυτοπροβολές ή ανταλλάγματα. Γιατί αν περιμένουμε από τις διπλωματικές ελληνικές αποστολές στις ΗΠΑ, κρατικούς φορείς και από τον ΕΟΤ ή το υπουργείο Τουρισμού, να πράξουν τα αυτονόητα σε ότι αφορά την ”αμερικάνικη αγορά”, τότε ”καήκαμε” και ”δεν πάμε πουθενά”. Με ”πυροτεχνήματα” και δήθεν ”ενέργειες”, για παραπλάνηση του λαού στην Ελλάδα, προκοπή ΔΕΝ γίνεται, σε ότι αφορά αποτελέσματα, δηλ. σημαντικά έσοδα γιά την δοκιμαζόμενη πατρίδα. Και σε αυτές τις δραστηριότητες, με προσεγμένες στην λεπτομέρεια επαφές και εκδηλώσεις, για ουσιαστικά- πρακτικά αποτελέσματα, κύριε Πρωθυπουργέ, Σας προσκαλούμε. Σας εύχομαι, υγεία και κάθε καλό για τον λαό της Ελλάδας μας.
    Με τιμή,
    Βασίλης Ματαράγκας Πρόεδρος

    http://kalami.us

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.