Σατανικός νόμος δέσμευσης εισοδημάτων για να γίνουμε όλοι φοροφυγάδες!

Νόμος- διαστροφή για τους φορολογούμενους μπήκε από χτες σε εφαρμογή! Όσοι θα έχουν επιστροφή από την εφορία, ακόμα και λιγότερα από 1500 ευρώ, θα περιμένουν από πολύ έως… για πάντα. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν να χτυπήσει και γι αυτούς η καμπάνα. Τα σαΐνια του υπουργείου Οικονομικών βρήκαν νέο τρόπο να κλέψουν τα χρήματα των πολιτών και μάλιστα εκείνων που δηλώνουν τα εισοδήματά τους στην εφορία. Δημιουργώντας έτσι και ένα νέο κίνητρο για να φοροδιαφεύγεις! 

Το σύστημα υφαρπαγής των επιστροφών φόρων ξεκίνησε ήδη με εγκύκλιο του υπουργείου. Ο νόμος είναι σατανικός στη σύλληψη! Μόνο διεστραμμένοι εγκέφαλοι που μισούν τους νόμιμους φορολογούμενους θα μπορούσαν να τον σκεφτούν και να τον βάλουν σε εφαρμογή.  Τι προβλέπει; 

  1. Ότι οι εφορίες θα συμψηφίζουν τις επιστροφές φόρου, όσο μικρές κι αν είναι, με όσες μηνιαίες δόσεις οφειλών ΕΝΦΙΑ υπολείπεται να πληρωθούν χωρίς να έχουν λήξει!!! 

  1. Αν δεν υπάρχουν οφειλές ΕΝΦΙΑ θα συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρου του προηγούμενου έτους με φόρους του τρέχοντος έτους!!! 

  1. Δηλαδή, οι επιστροφές φόρου εισοδήματος μπορεί να μην καταβάλλονται εντός του έτους που προέκυψαν, όπως γίνεται πάντα, αλλά να συμψηφιστούν με ενδεχόμενες υποχρεώσεις των δικαιούχων από το επόμενο έτος!!! 

  1. Αν δεν υπάρχουν ούτε άλλες τέτοιες υποχρεώσεις, οι επιστροφές φόρου που οφείλονται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα θα μπορούν να συμψηφίζονται αυτόματα με οφειλές των φορολογούμενων προς άλλους δημόσιους οργανισμούς, όπως ο ΕΦΚΑ ή άλλα ταμεία!!! 

  1. Και το κράτος; Πώς θα παρακρατά το οφειλόμενα και για πόσο καιρό; Άτοκα φυσικά και για όσο καιρό του χρειάζεται για να συνδέσει αυτόματα ΟΛΕΣ του τις οικονομικές υπηρεσίες με τις εφορίες και ΟΛΑ μαζί με ΟΛΑ τα ταμεία. Για να μπορεί να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία!!! 

Και πώς θα γίνεται η διαδικασία; Πολύ… απλά: 

Μόλις η εφορία ή άλλη εισπρακτική Αρχή διαπιστώσει ότι πρέπει να επιστρέψει χρήματα σε φορολογούμενο θα παίρνει μια ισχυρή δόση ντραμαμίνης για τη ζαλάδα. Μετά, θα ψάχνει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ (και μη σας πουν τρεχάτε φέρτε τα) από το TAXIS τη φορολογική ενημερότητα του άτυχου, ακόμα κι αν το ποσό που πρέπει να του επιστραφεί είναι μικρότερο από τα 1.500 ευρώ. Αν υπάρχει οφειλή θα συμψηφίζεται αυτόματα, εκτός από τα ακατάσχετα μικροποσά. Αν δεν υπάρχει οφειλή; 

Αν δεν υπάρχει αρχίζει ο γολγοθάς. Ο άτυχος δικαιούχος πρέπει να τρέξει στον ΕΦΚΑ, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτιάξει αρχείο των ασφαλισμένων του, και να φέρει αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας!!! 

Για όσους πρόλαβαν και απεδήμησαν πριν τους προλάβει το ελληνικό κλεφτοκράτος, ο γολγοθάς θα συνεχίζεται στους κληρονόμους. 

Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, ο νόμος αφορά μόνο σε εκείνους που κάνουν φορολογική δήλωση και μάλιστα από ένα ποσό και πάνω. Φυσικά αφορά σε ΟΛΟΥΣ τους ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ φορολογούμενους και σε όσους δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν! Δηλαδή στα συνήθη υποζύγια μισθωτούς και συνταξιούχους και στις σοβαρές επιχειρήσεις!!! Στην πράξη πρόκειται για δέσμευση εισοδημάτων των φορολογούμενων, αφού τα οφειλόμενα της εφορίας είναι εισοδήματα για τους πολίτες. 

Στην πράξη είναι ένα τεράστιο κίνητρο για να μην δηλώσει ποτέ κανείς στην εφορία τα εισοδήματά του! Γιατί, αν δεν τα δηλώσει, η εφορία είναι σχεδόν αδύνατο να διασταυρώσει και τις οφειλές του οπουδήποτε!!! Αυτό άλλωστε το ξέρουν και το εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι εκατοντάδες χιλιάδες μπαταχτσήδες. Τους οποίους πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Και οι οποίοι θα αυξηθούν!!! 

Το κράτος και συγκεκριμένα αυτή η κυβέρνηση που το εκπροσωπεί επίσης επάξια ως κλεφτοκράτος, έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι η παραπάνω διαδικασία θα αυτοματοποιήσει όλες τις διαδικασίες κατάσχεσης εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του δημοσίου, αλλά «θα βοηθήσει και τους οφειλέτες να εξοφλούν τα χρέη τους σε μηνιαίες δόσεις»!!! 

Αλλά, αποκρύπτει την αλήθεια, που είναι μία και μοναδική: Ότι αυτό το κράτος αδυνατεί και δεν θέλει να βρει και να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες και τους κακοπληρωτές και τους μπαταχτσήδες. Γιατί αν ήθελε και αν μπορούσε θα τους έπιανε. Θα γέμιζε τα ταμεία με πάνω από 16 δις που είναι η ετήσια φοροαποφυγή και ασφαλειοφυγή και δεν θα χρειάζονταν ούτε οι διεστραμμένοι νόμοι σαν αυτόν ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ.

Και για να το κάνουμε και πιο λιανό, θυμίζουμε εδώ, ότι ΑΥΤΟ το κράτος αρνείται να συνδέσει εδώ και 6 χρόνια (και εδώ και ένα χρόνο που ψήφισε τον σχετικό νόμο) 

  1. τις υπηρεσίες της εφορίας και των άλλων εισπρακτικών μηχανισμών με τις ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών 

  1. αρνείται να αντικαταστήσει τις 400.000 απαρχαιωμένες ταμειακές και τους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς που υπάρχουν στην αγορά, χάνοντας δισεκατομμύρια φόρων 

  1. αρνείται να εκδώσει απόφαση που να υποχρεώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν σύγχρονες ταμειακές ή POS, χάνοντας φόρους δισεκατομμυρίων 

Φυσικά, η εφαρμογή αυτών των νόμων που ψηφίστηκαν το 2016 θα περιόριζε την ανάγκη επιτόπιων ελέγχων από εφοριακούς ή τελωνειακούς υπαλλήλους και το ενδεχόμενο αλισβερίσι με τους ελεγχόμενους επιχειρηματίες. 

Με την καθυστέρησή τους, όμως, πάει στο βρόντο και η πολυδιαφημισμένη πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της χρήσης του πλαστικού χρήματος, αφού κανένα ηλεκτρονικό στοιχείο δεν είναι συνδεδεμένο σε πραγματικό χρόνο με το TAXIS. Το δημόσιο δεν έχει καμιά δυνατότητα ηλεκτρονικής διασταύρωσης των συναλλαγών! 

Κι όλα αυτά καταλήγουν στην αλήθεια: Τώρα, με τις υποχρεώσεις σε πλεονάσματα 3,5% που υπέγραψε η κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια, το κράτος πρέπει να μαζέψει στα ταμεία του όσο γίνεται περισσότερα χρήματα και να επιστρέψει σ αυτούς που χρωστάει όσο γίνεται λιγότερα και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου!!! Απλά και ξάστερα. 

Με τον νόμο που μπαίνει σε εφαρμογή τώρα, η κυβέρνηση που ωρύεται επειδή οι δανειστές σπρώχνουν στο μέλλον τα χρωστούμενα του ελληνικού κλεφτοκράτους και δεν επιστρέφουν τις οφειλές από τα ομόλογα, εφαρμόζει την ίδια μέθοδο για τους πολίτες της χώρας της! Α, ρε, «δεν πληρώνω» που σας χρειάζεται. 

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

http://www.liberal.gr/arthro/145115/apopsi/stili-alatos/satanikos-nomos-desmeusis-eisodimaton-gia-na-ginoume-oloi-forofugades.html

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 comments on “Σατανικός νόμος δέσμευσης εισοδημάτων για να γίνουμε όλοι φοροφυγάδες!

  1. Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017
    Ολα στράφι!

    Συγγνώμη που σας απασχολώ από τα φλέγοντα πολιτικά και κοινωνικά θέματα, αλλά θα ήθελα να σας πω τα εξής:
    Εργάζομαι σε μια επιχείρηση που πτώχευσε, ενώ ο εκδότης παρέμεινε πλούσιος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χάνω αποζημίωση για 35 χρόνια δουλειάς, αλλά δε μπορώ να τη διεκδικήσω, γιατί άλλο η ΑΕ, άλλο η προσωπική περιουσία του “εχω-τ-αμπάρια-γεμάτα” μπαταχτσή, πιθανώς σε κάποιο ξένο κράτος. Αρα στραφι 35 χρόνια.
    Ο ίδιος καλός άνθρωπος, μου χρωστάει 6 μήνες εργασίας, όπως και σε άλλους 500-600. Επειδή. το κράτος είναι οι τράπεζες, στον πλειστηριασμό που έγινε, το 75% των εσόδων θα πανε σ αυτές.. και απο το υπολοιπο 25% θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, το δημόσιο και τα ταμεία. Συνεπώς απο τους 6 μήνες αν παρω έναν, καλά θα είναι. Αρα στραφι και 5 μήνες δουλειάς.
    Ο επόμενος εργοδότης, πήρε την επιχείρηση “καθαρή βαρών”. Αρα είμαι βάρος. Εαν αποφασίσει ότι η εμπειρία μου δεν του είναι αναγκαία, απλά δε θα με ξαναπροσλάβει, χωρίς υποχρέωση να με αποζημιώσει. Αρα στράφι και η εμπειρία.
    Αν όμως δεν μείνω στη δουλειά, πως θα παρω σύνταξη στα 62 με κλεισμένα 40 χρόνια δουλειάς; Και που θα βρω δουλειά στον τομέα που ξέρω και στην ηλικία μου, όταν το ενα μαγαζί κλείνει πισω απο τ αλλο κι οσα απομένουν πληρώνουν ψίχουλα; Αρα στράφι κι η σύνταξη στα 62 και θα πρέπει να περιμένω τα 67 για να παρω τα @@ μου, αφου πλεον θα υπολογίζεται ολος ο εργασιακός βίος.
    Οι νυν εργοδότριες τραπεζες – διαχείριση, ενώ εργαζόμαστε κανονικά, πληρώνουν όποτε το θυμηθούν, ποσά που αντιστοιχούν σε βδομαδιάτικα. Τωρα πληρωθήμαμε την πρώτη εβδομάδα Μαίου. Αρα στραφι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και το επίδομα αδείας, που βλέπω να παίρνω, αν παρω, κατα τον Νοέβριο.
    Η εφορία θα έπρεπε εφέτος, για πρώτη φορά (!), να μου επιστρέψει χρήματα επειδή είχα φορολογηθεί πολύ περισσότερο λόγω των αναμενόμενων δεδουλευμένων, που τελικά δεν καταβλήθηκαν. Ομως αλλαξε λέει η διαδικασία, και λόγω ελέγχων για συμψηφισμούς, θα παρω, αν παρω, την επιστροφή κάποτε στο άγνωστο άπω μέλλον. Αρα στράφι και η επιστροφή της εφορίας.
    Το ταμείο μου που είναι ο ΕΔΟΕΑΠ, παει για λουκέτο, διότι αγγελιόσημο γιοκ, δάνειο μάλλον γιοκ, πόροι γιοκ. Μου χρωστάει 500 ευρώ που έφτιαξα κάτι δόντια (τι τόθελα;) και βέβαια ενα εφάπαξ οταν συνταξιοδοτηθώ (αχαχαχαχα) συν επικούρηση. Αρα στραφι τα δόντια και το εφάπαξ. Και στράφι και η ιατρική περίθαλψη, η δική μου και δύο παιδιών, όπως κι όλων των δημοσιογράφων.

    http://zoornalistas.blogspot.gr/2017/06/blog-post_711.html

  2. Στην παγίδα των τεκμηρίων χιλιάδες φορολογούμενοι
    Ιούνιος 18, 2017 – 16:11

    http://www.newmoney.gr/media/k2/items/cache/edc6b0b54684f8c01c12a7a4f86555a8_XL.jpg?t=-62169984000

    του Κωστή Πλάντζου

    Η Εφορία υπολογίζει από μόνη της ότι είχε εισόδημα 9.580 ευρώ επειδή ο φορολογούμενος και η σύζυγός του -που δεν εργάζεται- διαμένουν σε σπίτι 65 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.500 κυβικών που το αγόρασαν το 2011. Το μοναδικό εισόδημα που είχαν πέρυσι ήταν μόλις 0,19 ευρώ από τόκους στις καταθέσεις που τους είχαν απομείνει, ενώ τους παρακρατήθηκε και φόρος 0,03 του ευρώ. Για το πλασματικό εισόδημα που προκύπτει η Εφορία ζητάει και… προκαταβολή φόρου άλλα 2.107 ευρώ για το 2017! Μαζί ζητάει επιπλέον και το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ, οπότε ο φορολογούμενος καλείται να πληρώσει φέτος φόρο 4.865 ευρώ, ενώ το 2016 δεν είχε εισόδημα ούτε 1 ευρώ!

    Δεν αποτελεί σενάριο φαντασίας. Είναι η πραγματικότητα που αποκαλύπτεται από τα εκκαθαριστικά που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Αν και σε πολλούς φαίνεται ακραίο, φέρνει εικόνες από το κοντινό μέλλον που προμηνύεται χειρότερο για χιλιάδες φορολογουμένους. Η παγίδα των τεκμηρίων αλλάζει με επιστημονικό τρόπο και αυτό θα το διαπιστώσουν περισσότεροι φορολογούμενοι το 2018, καθώς ήδη «σκάβουν τον λάκκο τους» χωρίς να το γνωρίζουν κάθε φορά που φορτώνουν τις κάρτες τους με δαπάνες για αγορές και πληρωμές λόγω των capital controls και της διάδοσης του πλαστικού χρήματος.

    Εισόδημα… με το στανιό!

    Τα τεκμήρια αποτελούν απομεινάρι άλλων εποχών, όταν χιλιάδες φορολογούμενοι έβγαζαν πολλά, αλλά δήλωναν ελάχιστα στην Εφορία. Στα χρόνια του μνημονίου η κατάσταση αντιστράφηκε, καθώς το πραγματικό εισόδημα καταβαραθρώθηκε αλλά τα τεκμήρια παρέμειναν στο ύψος τους, όπως δηλαδή υπολογίζονταν και στο παρελθόν.

    Η Εφορία λοιπόν χρεώνει αυτομάτως κάθε έγγαμο ζευγάρι με ατομικό τεκμαρτό εισόδημα 5.000 ευρώ ακόμα και αν δεν βγάζει πια ούτε 400 ευρώ τον μήνα, ενώ σε αυτά προσθέτει και 4.000 ή 5.000 ευρώ τον χρόνο για το σπίτι όπου διαμένουν (ακόμα και αν δεν είναι δικό τους ή δεν πληρώνουν καν κοινόχρηστα στην πολυκατοικία όπως και τόσοι άλλοι), καθώς και για το αυτοκίνητο (που όμως μπορεί να το κινούν ελάχιστα επειδή δεν έχουν για να πληρώνουν τα καύσιμα και για τη συντήρησή του). Η τάση υπερφορολόγησης με βάση τα τεκμήρια αποτυπώθηκε και πέρυσι.

    Για το 2015 τα ελληνικά νοικοκυριά φορτώθηκαν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά σχεδόν 7 δισ. ευρώ πλασματικό φορολογητέο εισόδημα από τον υπολογισμό των τεκμηρίων! Και ενώ στο παρελθόν κυριαρχούσε η ιδέα πως τα τεκμήρια στρέφονταν κατά των ελευθέρων επαγγελματιών, επειδή εκεί ανθούσε περισσότερο η φοροαπόκρυψη, η πραγματικότητα που αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία εκκαθάρισης των δηλώσεων φόρου εισοδήματος του 2015 αποκαλύπτουν ότι θύματα πέφτουν εξίσου ή περισσότερο χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι που είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

    Ακόμα και άνεργος, γραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ, με εισόδημα μόλις 1 ευρώ, καλείται να πληρώσει φόρο 2.310,88 ευρώ και άλλα τόσα ως προκαταβολή φόρου (σαν να ήταν ελεύθερος επαγγελματίας και για εισόδημα 10.505 ευρώ!) επειδή τον έπιασαν τα τεκμήρια για σπίτι 85 τ.μ. και Ι.Χ. 1.600 κυβικών του 2010.

    Εξανεμίζεται η αποταμίευση

    Μοναδικός τρόπος άμυνας κόντρα στην επιβολή των τεκμηρίων θεωρείται η επίκληση αποταμιεύσεων εισοδημάτων που είχαν δηλωθεί στην Εφορία τα προηγούμενα χρόνια.

    Ωστόσο η νέα παγίδα που προβάλλει στο μέλλον είναι η ευκολία (ή η ανάγκη) που οδηγεί στην υπερφόρτωση δαπανών σε κάρτες, τα στοιχεία των οποίων όμως συλλέγονται από την Εφορία και αποτελούν επίσης τεκμήριο ή, σε κάθε περίπτωση, αποκαλύπτουν πώς ξοδεύτηκε το δηλωθέν εισόδημα της κάθε χρονιάς.

    Είναι ενδεικτικό ότι ο μετρητής δαπανών με κάρτες και άλλα μέσα ηλεκτρονικής πληρωμής, που αποτελεί πλέον διαθέσιμο εργαλείο μέσω του web-banking των ελληνικών τραπεζών, αποτυπώνει ανάγλυφα και δείχνει στον χρήστη (αλλά και στην Εφορία) τη σχέση μεταξύ του ποσού των καταθέσεων-εσόδων και εκείνου των αναλήψεων-πληρωμών που έγιναν στη διάρκεια του έτους. Για παράδειγμα, κάποιος με εισόδημα 6.500 ευρώ ως τα μέσα του 2017 (που προοπτικά θα φτάσει στα περίπου 13.000 ευρώ για ολόκληρη τη χρονιά) θα έπρεπε να καλύψει το 10% των εσόδων του με δαπάνες μέσω τραπεζών, δηλαδή 650 ευρώ ως τα μέσα της χρονιάς και συνολικά 1.300 ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο.

    Ωστόσο, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη δαπάνες 5.667 ευρώ φαίνεται ότι έχει εξοικονομήσει λιγότερα από 900 ευρώ για να καλύψει μελλοντικά τυχόν πρόσθετες διαφορές από τεκμήρια. Αν μάλιστα, σε περίπτωση ελέγχου, επικαλεστεί ότι αποταμίευσε αυτά τα 900 ευρώ στο εξάμηνο (ή π.χ. 1.800 ευρώ ως τα τέλη της χρονιάς), δύσκολα θα πειστεί η Εφορία ότι δεν ξόδεψε και επιπλέον μετρητά. Ουσιαστικά δηλαδή από τα εισοδήματα του 2017 η Εφορία δεν θα δεχθεί κανένα ποσό προς κάλυψη τεκμηρίων στα επόμενα χρόνια.

    Ακόμα χειρότερα, αν η Εφορία διαπιστώσει ότι το ποσό της δαπάνης με ηλεκτρονικές πληρωμές είναι μεγαλύτερο από το δηλωθέν, τότε αυτό αποτελεί τεκμήριο ότι το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά του είναι υψηλότερο, όπως προκύπτει από τις καταγεγραμμένες δαπάνες του.

    Εξτρα παγίδα

    Εξτρα παγίδα αποτελεί και το γεγονός ότι σε περιπτώσεις φορολογουμένων μισθωτών, συνταξιούχων, κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και εισοδηματιών με πάρα πολύ χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στις περιπτώσεις ανέργων, απόρων και περιστασιακά απασχολούμενων, κατά τις οποίες το πραγματικό εισόδημα είναι πάρα πολύ χαμηλό και προκύπτει πολύ πιο υψηλό τεκμαρτό εισόδημα, το ποσό των δαπανών που θα πρέπει να έχει εξοφληθεί με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής θα υπολογίζεται με βάση το τεκμαρτό εισόδημα.

    Για παράδειγμα, ο άνεργος του ΟΑΕΔ που είχε 1 ευρώ πραγματικό εισόδημα και 10.505 ευρώ τεκμαρτό, πρέπει να εμφανίσει δαπάνες 1.050 ευρώ, τα οποία όμως δεν έχει!
    Αν εμφανίσει λιγότερες δαπάνες, που δεν καλύπτουν τουλάχιστον το 10% του τεκμαρτού εισοδήματος, χάνει την έκπτωση φόρου και απειλείται και με πέναλτι 22% επί των δαπανών που δεν έγιναν (δηλαδή 231 ευρώ επιπλέον φόρο).

    *Αναδημοσίευση από το «Business Stories», 11/06/2017
    http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/325841-stin-pagida-ton-tekmirion-xiliades-forologoumenoi

  3. 18 Σεπτεμβρίου 2017
    Όλα τα παράλογα και τα τρέλα στην ελλάδα γίνονται Φόρος 4.470 ευρώ για εισόδημα 0,24 ευρώ!

    Ο παραλογισμός που κρύβει η λέξη φόρος σε όλο του το μεγαλείο. Ακόμη και άνθρωποι με μηδενικό εισόδημα βρέθηκαν να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ στην εφορία!
    Τα παραδείγματα που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικά. Ο φόρος μπορεί να είναι και 2.000% πάνω από το εισόδημα του φορολογουμένου, λόγω των τεκμηρίων.

    Η ΑΔΑΕ, ακολουθώντας το γράμμα του φορολογικού νόμου έστειλε ραβασάκια με φόρο χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους με εισόδημα πολύ κάτω από 3.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο.

    Άνεργοι, περιστασιακά εργαζόμενοι, άνθρωποι με έσοδα από ενοίκια ή άνθρωποι που παίρνουν κάποιο επίδομα ή είχαν ένα μικρό εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα κυριολεκτικά κάηκαν.

    Οι στρεβλώσεις των διατάξεων για τα τεκμήρια διαβίωσης οδήγησαν σε απίστευτες περιπτώσεις άδικης φορολόγησης.

    Απίστευτα παραδείγματα

    Άνεργος με εισόδημα 0,24 ευρώ από καταθέσεις καθώς είναι ιδιοκτήτης σπιτιού 70 τετραγωνικών και αυτοκίνητο 1.756 κιβυκών κλήθηκε να πληρώσει φόρο 2.235 ευρώ και προκαταβολή φόρου 100%, συνολικά δηλαδή 4.470 ευρώ!

    Άνεργος με ετήσιο εισόδημα 921 ευρώ ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ακινήτου 27 τετραγωνικών και αυτοκινήτου 1.500 κυβικών καλείται να πληρώσει 3.236 ευρώ!

    Άνεργος με εισόδημα 1.200 ευρώ από ενοίκια και 480 ευρώ από επίδομα ΟΓΑ ο οποίος είναι κάτοχος ΙΧ 1.300 κυβικών και ακινήτου 80 τετραγωνικών καλείται να πληρώσει στην εφορία 3.620 ευρώ.
    Φόρος 4.470 ευρώ για εισόδημα 0,24 ευρώ! “Εγκεφαλικά” από τα τεκμήρια

    Ο παραλογισμός που κρύβει η λέξη φόρος σε όλο του το μεγαλείο. Ακόμη και άνθρωποι με μηδενικό εισόδημα βρέθηκαν να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ στην εφορία!
    Τα παραδείγματα που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικά. Ο φόρος μπορεί να είναι και 2.000% πάνω από το εισόδημα του φορολογουμένου, λόγω των τεκμηρίων.

    Η ΑΔΑΕ, ακολουθώντας το γράμμα του φορολογικού νόμου έστειλε ραβασάκια με φόρο χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους με εισόδημα πολύ κάτω από 3.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο.

    Άνεργοι, περιστασιακά εργαζόμενοι, άνθρωποι με έσοδα από ενοίκια ή άνθρωποι που παίρνουν κάποιο επίδομα ή είχαν ένα μικρό εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα κυριολεκτικά κάηκαν.

    Οι στρεβλώσεις των διατάξεων για τα τεκμήρια διαβίωσης οδήγησαν σε απίστευτες περιπτώσεις άδικης φορολόγησης.

    Απίστευτα παραδείγματα

    Άνεργος με εισόδημα 0,24 ευρώ από καταθέσεις καθώς είναι ιδιοκτήτης σπιτιού 70 τετραγωνικών και αυτοκίνητο 1.756 κιβυκών κλήθηκε να πληρώσει φόρο 2.235 ευρώ και προκαταβολή φόρου 100%, συνολικά δηλαδή 4.470 ευρώ!

    Άνεργος με ετήσιο εισόδημα 921 ευρώ ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ακινήτου 27 τετραγωνικών και αυτοκινήτου 1.500 κυβικών καλείται να πληρώσει 3.236 ευρώ!

    Άνεργος με εισόδημα 1.200 ευρώ από ενοίκια και 480 ευρώ από επίδομα ΟΓΑ ο οποίος είναι κάτοχος ΙΧ 1.300 κυβικών και ακινήτου 80 τετραγωνικών καλείται να πληρώσει στην εφορία 3.620 ευρώ.

    http://tropaio-news.gr/?p=8726

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.