Μήνυση κατά Παυλόπουλου, Τσίπρα, Τσακαλώτου, Στουρνάρα, Κοντονή, Κοτζιά, Χουλιαράκη, Παπαδημητρίου, Κατρούγκαλου, Κωτσογιάννη, Κουτεντάκη, Πιτσιλή, Πέρκα και παντός υπευθύνου για τις γερμανικές αποζημιώσεις (απιστία σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος και κατάλυση θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,
22/6/2017

Κατατέθηκε πριν από λίγες ώρες από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την «Δικαιοσύνη για Όλους» Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των Πρ. Παυλόπουλου, Α. Τσίπρα, Ε. Τσακαλώτου, Γ. Στουρνάρα, Στ. Κοντονή, Ν. Κοτζιά, Γ. Χουλιαράκη, Δ. Παπαδημητρίου, Γ. Κατρούγκαλου, Χρ. Κωτσογιάννη, Φρ.Κουτεντάκη, Γ. Πιτσιλή, Π. Πέρκα και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τις αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με την παράλειψη διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που ανάγονται στα Εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πληρεξούσιος δικηγόρος στην υπόθεση είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Την Μηνυτήρια Αναφορά υπογράφουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι και ιδρυτικά μέλη της Δικαιοσύνης για Όλους (Ζ. Κωνσταντοπούλου, Κ. Ζηκογιάννης, Δ. Καραναστάσης, Στρ. Γεωργούλας, Γ. Σταθάς, Μ. Πατσιαντάς κ.α.), καθώς και νέα μέλη της Δικαιοσύνης για Όλους.
Μετά την κατάθεση της Μηνυτήριας Αναφοράς, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με δηλώσεις της ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά ενεργειών ενώπιον Ελληνικών και διεθνών Δικαστηρίων, οργανισμών και αρχών, για την ουσιαστική διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.
Η πρώτη αυτή ενέργεια στρέφεται εναντίον των σημερινών υπευθύνων της μη διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, με πλήρη και ρητή αναφορά στην υπαίτια και αξιόποινη παράλειψη και όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων να διεκδικήσουν τις Ελληνικές Απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας.

Στη Μηνυτήρια Αναφορά, που αφορά, μεταξύ άλλων, το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης την κατάλυση θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος (ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων):
• ενσωματώνονται αυτούσιες οι δύο απόρρητες Εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2013-2015), με τις οποίες προσδιορίζεται το ύψος των οφειλών τις Γερμανίας προς την Ελλάδα σε ποσό μεγαλύτερο των 341 δισεκατομμυρίων ευρώ
• γίνεται αναφορά στην Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (2014), σύμφωνα με την οποία οι Ελληνικές Απαιτήσεις είναι ενεργές και μπορούν να διεκδικηθούν με μία σειρά ενεργειών που υποδεικνύονται
• γίνεται μνεία σκόπιμων παραλείψεων των μηνυομένων προσώπων να προβούν σε επιβεβλημένες πράξεις, κατά την αρμοδιότητα και το καθήκον τους, προκειμένου να διεκδικηθούν τα οφειλόμενα από την Γερμανία προς την Ελλάδα ποσά, για τις θηριωδίες των Ναζί
• Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην παράλειψη ενσωμάτωσης των Διεκδικήσεων στον Προϋπολογισμό του Κράτους, στην παράλειψη μνείας της απαίτησης στις Εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, στην παράλειψη προβολής των διεκδικήσεων στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών και συναντήσεων, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων στο πλαίσιο της Ε.Ε. για την Ελληνική Οικονομία, στην παράλειψη πρόσκλησης της Γερμανίας σε διαπραγμάτευση, αλλά και στην παράλειψη χορήγησης άδειας εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης, όπως και όλων των προκατόχων του, για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης για το Δίστομο.
• Γίνεται επίσης αναφορά στις υποκριτικές διακηρύξεις περί διεκδίκησης, αλλά και στις ηθελημένες ενέργειες υπονόμευσης της διεκδίκησης, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων δηλώσεων του Πρ. Παυλόπουλου, στα εγκαίνια της Έκθεσης Documenta 14 στις 8-4-2017, στο πλαίσιο των οποίων διαβεβαίωσε τον Γερμανό ομόλογό του Φρ.-Β. Στάινμάγερ ότι «η Ελλάδα δεν θα διεκδικήσει μονομερώς τις οφειλές αυτές», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο».
Σημειώνεται ότι στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Δευτέρα 19/6/2017 συμμετείχαν ως ομιλητές ο Επικεφαλής Σύμβουλος Νομικής Δράσης και Τεκμηρίωσης της Δικαιοσύνης για Όλους, Καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης και ο Γερμανός Βουλευτής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Γερμανικής Αριστεράς σε Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Αντρέι Χούνκο, στηρίζοντας τις Ελληνικές Διεκδικήσεις.
Μετά την κατάθεση της Μηνυτήριας Αναφοράς, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τους πολίτες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την Τρίτη 27/6/2017 και ώρα 4.30 το απόγευμα, να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία και να ενημερωθούν για τις επόμενες ενέργειες.

Το βίντεο με τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=3klPBKvX744

Το κάλεσμα για την Τρίτη 27/06/2017 4.30μμ στον ΔΣΑ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=LVgFwQp-eMc

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=325997121162239&id=197524134009539

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

7 comments on “Μήνυση κατά Παυλόπουλου, Τσίπρα, Τσακαλώτου, Στουρνάρα, Κοντονή, Κοτζιά, Χουλιαράκη, Παπαδημητρίου, Κατρούγκαλου, Κωτσογιάννη, Κουτεντάκη, Πιτσιλή, Πέρκα και παντός υπευθύνου για τις γερμανικές αποζημιώσεις (απιστία σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος και κατάλυση θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος).

  1. Κωνσταντοπούλου για γερμανικές αποζημιώσεις: Εξαπάτηση ολκής
    «’Εχουμε μια κυβέρνηση, η οποία παζαρεύει τη ζωή και τα δικαιώματα»
    «Το ζήτημα των γερμανικών οφειλών αποτελεί κεντρικό αίτημα, ιστορική αξίωση της ελληνικής κοινωνίας, της χώρας μας και του λαού μας που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί από τις κυβερνήσεις» τόνισε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9FM».

    «Αυτό που έχει γίνει, από πλευράς των ελληνικών κυβερνήσεων, είναι μια εξαπάτηση ολκής. Παρακολουθούμε τη μια κυβέρνηση μετά την άλλη να διακηρύσσει ότι θα διεκδικήσει δήθεν τις γερμανικές οφειλές και να μην κάνει τίποτε» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

    Για τη σημερινή κυβέρνηση παρατήρησε: «Παρακολουθούμε ειδικά την τελευταία κυβέρνηση να περιφέρεται από τόπο μαρτυρίου σε τόπο μαρτυρίου, εξαγγέλλοντας ότι θα διεκδικηθούν τα οφειλόμενα και, δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι την υπόθεση αυτή όχι απλώς την έχουν εγκαταλείψει, την έχουν πουλήσει» αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    «Αυτό που βιώνουμε είναι η ακραία έκφραση της κατάλυσης της δημοκρατίας και του πραξικοπήματος του 2015. Εφαρμόζεται το “ναι” του δημοψηφίσματος, ενώ ο λαός έχει ψηφίσει το “όχι”. Είμαστε σε μία συνθήκη όπου η ζωή των ανθρώπων δεν συνυπολογίζεται, τα δικαιώματα τους συρρικνώνονται και αφαιρούνται και αυτό γίνεται με προεξάρχουσα δύναμη πίεσης και καταπίεσης τη Γερμανία, η οποία το 1953 απόλαυσε μια πολύ γενναιόδωρη διαγραφή του χρέους της αρνείται να πληρώσει την Ελλάδα για την τρομακτική καταστροφή που προκάλεσε» συνέχισε και υπογράμμισε: «Αυτοί που πιστεύουν ότι θα αφήσουμε την υπόθεση αυτή στα χέρια μιας επίορκης κυβέρνησης, η οποία δεν διαπραγματεύεται το παραμικρό, είναι πολύ γελασμένοι. Εμείς, αυτό το οποίο, σε όλους τους τόνους είπαμε, από την ίδρυση της Πλεύσης Ελευθερίας, είναι ότι δεν θα αφήσουμε η υπόθεση αυτή να θαφτεί».

    Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν την προηγούμενη Πέμπτη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εξήγησε ότι «στρέφεται εναντίον εκείνων οι οποίοι δεν διεκδικούν και εξαπατούν». Δηλαδή, συνολικά εναντίον των κυβερνητικών υπευθύνων, του πρωθυπουργού, του υπουργοί Οικονομικών, των συναρμόδιων υπουργών, του υπουργού Δικαιοσύνης που δεν υπογράφει για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που δεν περιλαμβάνει στις εκθέσεις της τα στοιχεία για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, του προέδρου της Δημοκρατίας.

    «’Εχουμε μια κυβέρνηση, η οποία παζαρεύει τη ζωή και τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τη δημοκρατία, δεν βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης αυτή την ενεργή αξίωση και την ίδια ώρα κοροϊδεύει πουλώντας τσάι και συμπάθεια» υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου και διαβεβαίωσε ότι δεν θα περιοριστούν μόνο στη μηνυτήρια αναφορά, αλλά θα κάνουν και άλλες ενέργειες.

    Αύριο στις 4:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στην οποία θα μιλήσει και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ο οποίος είναι ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δικαιοσύνης σε όλη αυτή την ενέργεια. Η εκδήλωση έχει χαρακτήρα πρόσκλησης στους πολίτες, προκειμένου να στηρίξουν αυτή την ενέργεια.
    http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2745526/konstantopoulou-gia-germanikes-apozimiosis-exapatisi-olkis

    • Μια που οι μηνυτές ζήτησαν την στήριξη των πολιτών, καλά θα κάνουν να δημοσιεύσουν ολόκληρη τη μήνυση διότι δεν γίνεται να στηρίξουμε κάτι που δεν είδαμε και δεν μελετήσαμε.

  2. … με το σημερινο απολυτος φασιστικο καθεστως των διαπλεκομενων και υπαλληλων ξένων τοκογλύφων κλπ αλλων περιέργων τύπων …
    φαίνεται ότι δεν μπορει να εχει τύχη,
    ομως με το πλήρωμα του χρονου και εφοσον μεστώσουν τα γεγονοτα του σημερα… αύριο ολες αυτές οι μηνυτηριες αναφορές που υπαρχουν,
    σιγουρα θα εκδικαστούν οταν η δημοκρατια θα εχει επιστρέψει,
    ομως και κάτι αλλο,
    δεν ειναι καθολου παραξενο, αν βαρύνουσα πολιτικη δυναμη το αρπαξει και το τρέξει (οπως αυτη γνωριζει), τοσο στην ελληνικη δικαιοσυνη, όσο και στο διεθνες δικαστηριο περι ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
    διοτι στην Ελλαδα συμβαίνουν εγκληματα και εγκληματικές ενεργειες κατά του σύνολου της κοινωνίας !!

  3. Pingback: Μήνυση κατά Παυλόπουλου, Τσίπρα, Τσακαλώτου, Στουρνάρα, Κοντονή, Κοτζιά, Χουλιαράκη, Παπαδημητρίου, Κατρούγκαλου, Κωτσογιάννη, Κουτεντάκη,

  4. Συνέντευξη Τύπου και Εκδήλωση της «Δικαιοσύνης για Όλους» στην ΕΣΗΕΑ στις 19/6/2017, με θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις, επανορθώσεις και οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα,

    Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουν 2017
    Μίλησαν:

    Αντρέι Χούνκο (Andrej Hunko) – Βουλευτής στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) σε Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Αντιπρόεδρος της Ενωμένης Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης

    Γιώργος Κασιμάτης – Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, πρ.Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου, Επικεφαλής Σύμβουλος Νομικής Δράσης και Τεκμηρίωσης της Δικαιοσύνης Για Όλους

    Ζωή Κωνσταντοπούλου – τ. Πρόεδρος της Βουλής, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και ιδρύτρια της Δικαιοσύνης για Όλους

    73 χρόνια είναι πολλά.
    Είναι πολλά για το Δίστομο και τις αποζημιώσεις της σφαγής 218 ανθρώπων.
    Είναι πολλά για όλους τους Έλληνες και τις συνολικές Γερμανικές Οφειλές.

    ΟΙ Γερμανικές Οφειλές ανέρχονται σε 341 δισεκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον [Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, 2014-15]
    Ειδικά για το Δίστομο η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει εκδώσει αμετάκλητη απόφαση από τον Απρίλιο 2000, μετά την απόρριψη αίτησης αναίρεσης που άσκησε το γερμανικό δημόσιο.
    H απόφαση υποχρεώνει τη Γερμανία να αποζημιώσει τα θύματα και τους συγγενείς τους.
    Η εκτέλεσή της χρειάζεται μόνο μια υπογραφή Υπουργού Δικαιοσύνης.
    Την οποία δεν βάζει κανένας Έλληνας Υπουργός από τότε, κατ’ εντολήν των Γερμανών.
    Έχουν περάσει 15 Υπουργοί Δικαιοσύνης από το 2000.
    Δεν το κάνει κανένας.

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφτηκε το Δίστομο το 2015, ως Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και είπε και τότε στον Γερμανό Πρέσβη ότι πρέπει να καταβληθούν οι οφειλές, έχοντας λάβει τη διαβεβαίωση από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο ότι θα βάλει την υπογραφή αυτή.
    Που θα ξεκινούσε και μπορεί να ξεκινήσει το θέμα της συνολικής διεκδίκησης.
    Όπως είχε εξαγγείλει η τότε Κυβέρνηση και όπως ήταν η δημόσια δέσμευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως Υπεύθυνης για θέματα Υπουργείου Δικαιοσύνης, πριν τοποθετηθεί τελικά Υπουργός Δικαιοσύνης ο Νίκος Παρασκευόπουλος…

    Τελικά ούτε αυτός το έκανε. Όπως κανένας Υπουργός Δικαιοσύνης από το 2000 και μετά.

    Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουμε πια ότι δε θα υπογράψει κανένας τους.
    Και πρέπει να δράσουμε.
    Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουμε πια ότι, όλοι τους, παίζουν το πιο ελεεινό παιχνίδι στις πλάτες μας και στις πλάτες των προγόνων μας.
    Οι Έλληνες γνωρίζουμε ότι για το λόγο αυτό, η Γερμανία δεν υπογράφει μόνο με την Ελλάδα, Συνθήκη Ειρήνης.
    Και θα εμποδίσουμε κάθε κοροϊδία, από εδώ και πέρα.
    Ξεκινάμε τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, όπως είχαμε εξαγγείλει ως κομβική προτεραιότητα του κινήματός μας.

    73 χρόνια υπομονής είναι πολλά.

  5. 15|09|2016

    Η Ζωή ανακοίνωσε τη σύνθεση του νομικού φορέα για την υπεράσπιση της Δικαιοσύνης -Κασιμάτης και Σακοράφα μεταξύ άλλων

    Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον νομικό φορέα, ο οποίος συγκροτείται με πρωτοβουλία της «Πλεύσης Ελευθερίας» και θα διερευνήσει τέσσερις μεγάλες υποθέσεις, τις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Επικεφαλής του φορέα θα είναι ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Η Ζωή προβαίνει σε ένα δεύτερο μεγάλο βήμα. Το πρώτο ήταν η Επιτροπή Αλήθειας που δημιουργήθηκε για τον απάνθρωπο δανεισμό της χώρας μας, για το δάνειο εκείνο που έδεσε χειροπόδαρα ολόκληρο τον ελληνικό λαό για να του πάρει τα πάντα. Τα αποτελέσματά της φάνηκαν σε όλο τον κόσμο. Η Επιτροπή Αλήθειας μπορεί να καταργήθηκε από την ″αριστερή″ διακυβέρνηση της χώρας, αλλά ταρακούνησε τον κόσμο. Προσωπικά, θα βοηθήσω συμβουλευτικά και με την εμπειρία μου τον νέο φορέα για να φέρει σε πέρας το έργο του».

    Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα θα είναι υπεύθυνη για τις δράσεις που θα αναλάβει ο φορέας στο Ευρωκοινοβούλιο και τα ευρωπαϊκά όργανα. Σε μήνυμα που απέστειλε η Σοφία Σακοράφα σημειώνει ότι: «Όταν η ιστορία μετατρέπεται σε φάρσα, όταν η λιτότητα μετατρέπεται σε αβάσταχτη κανονικότητα, όταν το χρέος τους μετατρέπεται σε χρέος μας, όταν το ξεπούλημα μετατρέπεται σε ανάπτυξη, η μόνη επιλογή είναι η σύγκρουση. Ο νομικός φορέας είναι ένα πολύτιμο πολιτικό εργαλείο».

    Επίσης, θα συμμετέχουν στον τομέα τεκμηρίωσης και ανάδειξης των θεμάτων ο αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου Στράτος Γεωργούλας, ο δικηγόρος Φώτης Μαζαράκης και ο πρώην γ.γ. δημόσιας περιουσίας Δημήτρης Κλούρας.

    «Η Δικαιοσύνη δεν είναι διεκπεραίωση, δεν είναι πρόσχημα, δεν μπορεί να είναι άλλοθι ή σύνθημα. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη λαϊκή κυριαρχία. Με αυτό το μέσο θα προασπίσουμε τη Δημοκρατία», ανέφερε η επικεφαλής της ″Πλεύσης Ελευθερίας″ και πρόσθεσε: «Από την στιγμή που ανακοινώσαμε την ίδρυση του νέου φορέα, έπεσε σιωπητήριο από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση. Είναι ιδιαίτερη τιμή ότι ενοχλούμε τόσο».

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί το καταστατικό του νομικού φορέα και θα ανακοινωθεί το όνομά του και προανήγγειλε τέσσερις μεγάλες εκδηλώσεις μέσα στον Οκτώβριο για τις ισάριθμες υποθέσεις, στις οποίες θα παρέμβει η φορέας.

    Πηγή: Η Ζωή ανακοίνωσε τη σύνθεση του νομικού φορέα για την υπεράσπιση της Δικαιοσύνης -Κασιμάτης και Σακοράφα μεταξύ άλλων | iefimerida.gr

    • ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

      08/03/2017

      Δικαστές και εισαγγελείς απαντούν για το σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους»
      Τι λένε για την απόρριψη του αιτήματος για τη σύσταση σωματείου στο οποίο συμμετέχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

      Αυστηρή απάντηση επιφύλαξε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην αντίδραση των ιδρυτικών μελών του σωματείου «Δικαιοσύνη για όλους» , μεταξύ των οποίων και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα για τη σύσταση του.

      Σε ανακοίνωση της η Ένωση διευκρινίζει πως η απόφαση του Ειρηνοδικείου ήταν απορριπτική «διότι κατά την κρίση του δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις» και αναφερόμενη στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τα μέλη του Σωματείου τα οποία άσκησαν σκληρή κριτική σε βάρος της Προέδρου του Δικαστηρίου τονίζει: «Το δικαίωμα στην άσκηση κριτικής είναι αυτονόητο ακόμα κι’ όταν στρέφεται κατά δικαστικών λειτουργών ή των αποφάσεων που αυτοί εκδίδουν. Απαξιωτικοί ωστόσο χαρακτηρισμοί και προσωπικές επιθέσεις όπως ότι «δικαστικός λειτουργός αναλαμβάνει να βάλει τη σφραγίδα της δικαιοσύνης στην πιο φασιστική, στην πιο χουντική απόφαση που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος (και νομικός) νους» και ότι «…δεν θα πειθαρχήσουμε στην φασιστική απόφαση του Ειρηνοδικείου..», ιδίως όταν προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα, οξύνουν αδικαιολόγητα μία ήδη τεταμένη κατάσταση και δίνουν αφορμές για ευθεία αμφισβήτηση και απονομιμοποίηση των συνταγματικών θεσμών».

      Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του υπό σύσταση σωματείου με την πρόεδρο της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου να τους εκπροσωπεί έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη της Siemens . Μάλιστα, στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε μάχη για να πείσει το δικαστήριο πως πρέπει να παρασταθούν στο δικαστήριο ως Ένωση πολιτών που έχει υποστεί ηθική βλάβη από την υπόθεση ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά και σε βάρος της προέδρου που απέρριψε το αίτημα για την σύσταση του σωματείου τους.

      http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2608077/dikastes-ke-isangelis-apantoun-gia-to-somatio-dikeosini-gia-olous

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.