Ήταν στημένη η ποινική δίωξη στην υπόθεση των Σκουριών ;; Καταγγελία στον υπουργό δικαιοσύνης #skouries

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, το μικτό ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης εκδίκασε την υπόθεση των 21 κατηγορουμένων για τα γεγονότα του Δημαρχείου Ιερισσού. Σύμφωνα με το asyntaxtostypos.org “Μετά από ολοήμερη ακροαματική διαδικασία, όπου εκτέθηκαν τόσο οι μάρτυρες κατηγορίας όσο και ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Πάχτας, το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης κήρυξε ΑΘΩΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ, σχετικά με την υπόθεση για τα γεγονότα διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, που έλαβαν χώρα στο δημαρχείο Ιερισσού το 2012 και τη μήνυση που έστησε ο Πάχτας εναντίον τους… Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση ως εξής: «Είναι θλιβερό μια τοπική κοινωνία να δικάζεται. Το δικαστήριο θεωρεί ότι εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας. Ομόφωνα κηρύσσει αθώους τους κατηγορούμενους». Η δίκη κράτησε εννέα ώρες, ως τις επτά το απόγευμα. Το κατηγορητήριο κατέρρευσε. Οι κατηγορούμενοι μίλησαν για τον αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη και ενάντια στην καταστροφή του τόπου. Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους τονίζοντας ότι δεν προέκυψε ότι τέλεσαν τις κακουργηματικές πράξεις που τους αποδίδονται. Σήμερα δεν αθωώθηκαν μόνο 20 κάτοικοι της Χαλκιδικής, αποδείχτηκε η στημένη βιομηχανία διώξεων.” Κατόπιν τούτου, συμπολίτης μας ενημέρωσε σχετικά με καταγγελίες που αφορούν αντεισαγγελέα εμπλεκόμενη στην υπόθεση και ζήτησε τη διερεύνηση τους. Το μήνυμά του:

———- Προωθημένο μήνυμα ———-
Από: Nikos Stefanis <nstanos@gmail.com>
Ημερομηνία: 22 Σεπτεμβρίου 2017 – 5:16 μ.μ.
Θέμα: Καταγγελία Παρακαλώ για ενέργειες σας
Προςkontonis@parliament.gr

Πώς η “δικαιοσύνη” της Χαλκιδικής έκανε ευαγγέλιο τη μήνυση Πάχτα; Ευθύνες; 
O Αρχ Χριστόδουλος Αγγελόγλου καταγγέλει την εισαγγελέα Κεχαγιά και με την άδειά του αναδημοσιεύω τα γραφόμενά του:
Ειναι η ίδια πάντα εισαγγελέας που σχημάτισε όλες τις δικογραφίες για δήθεν εγκληματικές οργανώσεις και ” Σκουριων” και Καρατζα ” και ” Δημαρχειου Ιερισου” κ.α. Το δικαστικό συμβούλιο Χαλκιδικής για τον Καρατζα απεφάνθη οτι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση ούτε αρχηγός κλπ. Το δικαστηριο δεν παρέπεμψε κανέναν, ούτε για πταίσμα, στην υπόθεση των Σκουριων, η ίδια εισαγγελέας ήταν που παρότι το δικαστικό Συμβούλιο ζήτησε να αποφυλακισθουν τα παιδιά, αυτη η ίδια εισαγγελέας ήταν που ζήτησε τη συνέχιση της φυλάκισης των. Ειναι πολλά που έχει κανει, έχει απίστευτες ευθύνες . Ο δικηγόρος κ.Κανελλοπουλος στο στάδιο της προανάκρισης κατήγγειλε όλη την μεθόδευση των ψευδών καταθέσεων και τα απέδειξε, ο εισαγγελέας Εφετών έδωσε εντολή να πανε να ξανακαταθέσουν και πήγαν ανακαλεσαν τα πρώτα και κατέθεσαν ό,τι και χθες. Η εν λογω εισαγγελέας δεν εκανε τίποτα για το κύρος της Δικαιοσύνης, δεν έλαβε τίποτα ύποψιν της απο τις αποδείξεις και μάρτυρες των κατηγορουμενων, σχημάτισε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση. Αυτη ειναι η κυρίως υπεύθυνη . Ο Πάχτας μπορει να ενεργεί κάτω απο εμπάθεια, αυτη η Εισαγγελέας φέρει την κυρια ευθύνη για τις διώξεις και δυστυχως οι δικηγόροι δεν την καταγγέλουν εκεί που πρέπει για να παει σπίτι της. 
Σε δικαστηριο που ήμουν μηνυτής εγω κατα της εταιρίας και ήταν στην έδρα η συγκεκριμένη εισαγγελέας αφού αναγκάσθηκε να κινησει δίωξη κατα του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας και το δικαστηριο αθώωσε εμένα απο μήνυση της Εταιρίας, από την έδρα τόλμησε εντός του ακροατηρίου να μου κανει την εξής δημοσια σύσταση: “Σας συμβουλευω να περιορισθείτε στα ιερατικά σας καθήκοντα και να μην ασχολείσαι με το θεμα της επένδυσης” άκουσον ακουσον !!! Άλλοτε πήγαμε επιτροπή να καταγγείλουμε παρανομίες της εταιρείας και απαίτησε προκειμένου να την δεχθεί να περάσω έξω, εγω φυσικα δεν της έκανα το χατήρι.”

— 

Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Συνημμένο δημοσίευμα:
https://vasilinos.wordpress.com/2014/08/01/h-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83/

“H ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

 

arxiki-aug-web

Όπως σε προηγούμενα άρθρα μας αναφέραμε, σήμερα με απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Ιερισσού, κάτοικοι μαζί με νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, τοπικούς παράγοντες, περιφερειακό σύμβουλό τους, ανέβηκαν στις Σκουριές για να διαμαρτυρηθούν για μία ακόμα φορά για τις παράνομες εργασίες που εκτελεί η εταιρεία και τις οποίες σήμερα με ειδική τροπολογία η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να τις νομιμοποιήσει διότι η εταιρεία είναι εκτεθειμένη ποινικά, διότι δεν καλύπτεται από την κείμενη νομοθεσία.Οι κάτοικοι λοιπόν ήσυχα και αρχικά χωρίς καν να φωνάζουν συνθήματα, προσήλθαν οι μισοί στον χώρο του εργοταξίου εμπλουτισμού και άλλοι ευρίσκοντο στη διασταύρωση που πάει για το όρυγμα, όπου τα ΜΑΤ ήταν παραταγμένα προ της πύλης και προστάτευαν τη συνέχιση των παράνομων εργασιών και κρατούσαν σε απόσταση τους τίμιους κατοίκους. Σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες για να λάβετε αίσθηση χώρου, πραγμάτων και εικόνων.

4-web

4a-web

Οι παράνομες λοιπόν εργασίες εκτελούντο κανονικά, προστατευόμενες από την ελληνική αστυνομία η οποία φρόντιζε να κρατά σε απόσταση τους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους κατοίκους.

1-web

2 web

3-web

Ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος κ. Τόσκας, πλαισιούμενος από νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς συμβούλους, πήγε στον Αστυνομικό Διοικητή κ. Ιωάννη Αποστολάκη (που έχει έρθει με απόσπαση στην περιοχή) και που ήταν υπεύθυνος για την επιχείρηση και «προστασία των παράνομων εργασιών», και διημήφθη ο εξής διάλογος και καταγγελία, την οποία σας παραθέτουμε αυτούσια σε βίντεο, για να δείτε εξ ιδίων όσα διημήφθησαν και να σχηματίσετε ιδίαν άποψη για τη διαφθορά με την οποία καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι. 

Ο αστυνομικός Διοικητής άκουσε και από τους δημοτικούς συμβούλους τις καταγγελίες για τις παράνομες εργασίες και όλοι ζήτησαν να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, καθότι πρόκειται για αυτεπάγγελτα αδικήματα του άρθρ. 36 ΚΠΔ και η μήνυση γίνεται προφορικά ως προβλέπεται και από τον νόμο.

Ενώ οι κάτοικοι κατήγγειλαν στον εν λόγω Αστυνομικό Διοικητή ότι δεν υπάρχουν άδειες δόμησης και με την κείμενη νομοθεσία δεν μπορεί να πάρει άδεια δόμησης η εταιρεία, και αφού και εξηγήθηκε ότι με το από 9-7-2013 έγγραφό της η ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ Κεντρικής Μακεδονίας απέρριψε το αίτημα χορήγησης παρέκκλισης για την κατασκευή των βιομηχανικών εγκαταστάσεων από την Ελληνικός Χρυσός, και ενώ και ο Διοικητής του Α.Τ. Αρναίας  είχε όλα  τα σχετικά έγγραφα και ήταν παρών και υπεμνήσθη ότι η Πολεοδομία  Δήμου Αριστοτέλη είχε καταγγείλει  τις παράνομες εργασίες και είχε στείλει σήμα διακοπής των εργασιών αυτών, ο κ. Αποστολάκης αρνήθηκε να τηρήσει τον νόμο, και αρνήθηκε να ζητήσει από την υπεύθυνη του εργοταξίου κα Βηθλεέμ Γαζέα που ήταν παρούσα, να επιδείξει τις άδειες. Αρνήθηκε να προβεί στην εκτέλεση του καθήκοντός του, να εφαρμόσει την αυτόφωρη διαδικασία επικαλούμενος ότι ενημέρωσε για όλα αυτά την αντιεισαγγελέα Πολυγύρου (της οποίας το όνομα αρνείτο να κατονομάσει, ήταν όμως η κα Ειρήνη Κεχαγιά) και δημοσίως ενώπιον του κόσμου μας διαβεβαίωσε ότι η Αντιεισαγγελέας (κα Κεχαγιά)  τον ενημέρωσε ότι όλα όσα εκτελούνται είναι νόμιμα, ότι υπάρχουν άδειες, και δεν συντελείται κανένα απολύτως αδίκημα, συνεπώς δεν συντρέχει λόγος ούτε για διακοπή των εργασιών ούτε για τη διενέργεια αυτόφωρης διαδικασίας. «Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ». Σας παραθέτουμε το βίντεο όπου αποδεικνύεται ότι ο Αστυν. Διοικητής κ. Αποστολάκης δημοσίως ανακοινώνει ότι η αντιεισαγγελέας (κα Κεχαγιά) του είπε ότι όλα είναι νόμιμα.

Μετά από όλα αυτά οι κάτοικοι απαίτησαν να ζητήσουν να επιδειχθούν από την εταιρεία οι άδειες και εφ’όσον δεν υπάρχουν, να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Η υπεύθυνη του έργου κα Γαζέα ήταν παρούσα και ο κ. Αποστολάκης αρνήθηκε να της ζητήσει την άδεια.

Ο Αστυνομικός Διοικητής του Α.Τ. Αρναίας που ήταν παρών, ο κ. Γ. Χαϊδευτός, είπε ότι έχει διενεργηθεί αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα έγγραφα τα διαβίβασε υπηρεσιακώς στην Εισαγγελέα και γνώριζαν λοιπόν τα πάντα και η Εισαγγελέας και η ΕΛ.ΑΣ. Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο:

Ο Αστυνομικός Διοικητής κ. Αποστολάκης αρνήθηκε λέγοντας ότι αν θέλουν οι κάτοικοι μπορούν να καταθέσουν μήνυση και να πάρει τον δρόμο τον «κανονικό» (ώστε να έχουν εν τω μεταξύ νομιμοποιηθεί όλες οι παρανομίες). Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο που αποδεικνύει την αγανάκτηση των κατοίκων.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον περιφερειακό Σύμβουλο και τον Αρχιμ. π. Χριστόδουλο πήγαν στον Πολύγυρο να δουν την αντιεισαγγελέα κα Κεχαγιά, και να της ζητήσουν να τους εξηγήσει το πώς διαβεβαιώνει ότι όλα είναι νόμιμα.

5-web

Όταν εισήλθαν στο γραφείο της, όλως περιέργως και αναιτιολογήτως, η κα Κεχαγιά απαίτησε να βγει από το γραφείο της ο π. Χριστόδουλος ο οποίος ζήτησε να του πει  τον λόγο. Η κα Κεχαγιά αρνήθηκε να πει τον λόγο επαναλαμβάνοντας το: «Εσείς περάστε έξω». Ο π. Χριστόδουλος πάλι αρνήθηκε και ζήτησε να του εξηγηθεί ο λόγος που του ζητά να εξέλθει, πάλι η κα Κεχαγιά αρνήθηκε να πει για ποιον λόγο και έτσι τελικά παρέμεινε εντός του γραφείου. Ο κ. Τόσκας και οι υπόλοιποι της εξήγησαν όλα τα της παρανομίας, της υπέμνησαν ότι από το Α.Τ. Αρναίας της έχουν σταλεί όλα τα έγγραφα της αυτοψίας, το σήμα από την Πολεοδομία και λοιπά έγγραφα.

Η εν λόγω Εισαγγελέας εν αντιθέσει με όσα είπε στον Αστυνομικό Διοικητή κ. Αποστολάκη για να μην εφαρμόσει τον νόμο και την αυτόφωρη διαδικασία και τα παραθέσαμε ανωτέρω στα βίντεο, στους εκπροσώπους των κατοίκων είπε: «Θα ερευνήσω το θέμα». Υπομνήουμε ότι πάλι ανωτέρω στο βίντεο που παραθέσαμε, ο Αστυν. Διοικητής του Α.Τ. Αρναίας δημοσίως ομολογεί ότι έχει λάβει γνώση η Εισαγγελέας με όλα τα έγγραφα της αυτοψίας που της έχουν διαβιβασθεί εδώ και πολύ καιρό.

Βλέπετε λοιπόν όλοι σας τον εμπαιγμό προς τους τίμιους κατοίκους, τη διαφθορά που βασιλεύει, τη συγκάλυψη των παρανομιών και την άρνηση εφαρμογής του νόμου. Αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύεται και η λεβεντιά και ανυποχωρητικότητα των κατοίκων που σε καμμία περίπτωση όσο κι αν εμπαίζονται, δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβασθούν με τη διαφθορά, γι’ αυτό και ανανέωσαν «το ραντεβού», ρίχνοντάς το στο τραγούδι.

Επισημαίνουμε δε ότι κατηγγέλθη στην Εισαγγελέα κα Κεχαγιά και το γεγονός ότι πέραν όλων αυτών των παράνομων ενεργειών, το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας δεν έχει εγκριθεί από το ελληνικό δημόσιο και υλοποιείται παρανόμως, και αυτό αφορά αδίκημα του άρθρ. 36 ΚΠΔ. Πρέπει να επέμβετε αυτεπαγγέλτως να ζητήσετε να δείτε αν υπάρχει διοικητική πράξη έγκρισης και εφ’ όσον όπως σας καταγγέλλουμε δεν υπάρχει, να προβείτε στην αυτόφωρη διαδικασία. Αυτό το άκουσε όπως λέει η λαϊκή ρήση «βερεσέ». Υπομνήουμε ότι από τον Νοέμβριο του 2013 ο π. Χριστόδουλος έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Πολυγύρου όλα τα αποδεικτικά έγγραφα για τη μη ύπαρξη έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου.

Ίσως κάποιοι να αναρωτηθούν ποιο ήταν το νόημα της σημερινής διαδήλωσης. Ακούστε το διά στόματος του τίμιου και άξιου νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αριστοτέλη κ. Λαζαρίδη στο κάτωθι βίντεο:

Και για όσους δεν κοιτούν την ουσία αλλά τα γύρω από αυτήν, παραθέτουμε ένα μικρό τμήμα από την πομπή των αυτοκινήτων που ανέβηκαν σήμερα για να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να συμβιβασθούν με τη διαφθορά, όσο κι αν αυτή είναι ριζωμένη.

Υ.Γ.: Ξεχάσαμε να πούμε ότι όταν η αντιεισαγγελέας δέχθηκε την αντιπροσωπεία στο γραφείο της, ούτε η ίδια μίλησε, ούτε τους εκπροσώπους των κατοίκων άφησε να μιλήσουν πριν ο πληρεξούσιος δικηγόρος της παράσχει εγγυήσεις ότι δεν ηχογραφείται η συνομιλία!!! Γιατί άραγε τέτοιος φόβος; Η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη φοβάται; Αν ναι,  τότε τι φοβάται; Την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι των κατοίκων ευρίσκοντο στην Εισαγγελία, είχαν προσαχθεί από την ελληνική  αστυνομία με τη διαδικασία του αυτοφώρου έξι αλλοδαποί (4 υπήκοοι από το Μπαγκλαντές και 2 υπήκοοι Σενεγάλης) για διάθεση προς πώληση διαφόρων μικροαντικειμένων χωρίς άδεια υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου από την αρμόδια αρχή,καθώς κι ένας ημεδαπός για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η αστυνομία και η Εισαγγελέας εκτέλεσαν ευσυνείδητα το καθήκον τους, εξέτασαν αμέσως επιμελώς αρμοδίως και ζήτησαν να δουν τις άδειές τους κι επειδή διαπίστωσαν ότι δεν είχαν (όχι άδεια αλλά «ούτε στον ήλιο μοίρα δεν είχαν»), κίνησαν την αυτόφωρη διαδικασία, πιστοί στην τήρηση του Νόμου. Αν διερωτάσθε γιατί η αντιεισαγγελέας κα Κεχαγιά απαίτησε να βγει έξω από το γραφείο της ο π. Χριστόδουλος, απλώς σας καθιστούμε γνωστό ότι ο π. Χριστόδουλος έχει καταθέσει εις βάρος της μήνυση, διότι είχε αρνηθεί η εν λόγω εισαγγελέας να παραλάβει έγγραφη ΑΙΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που αφορούσε παρανομίες της ίδιας εταιρείας, διά της οποίας ζητούσε να επέμβει. Και τότε η Εισαγγελέας όχι να επέμβει αλλά ούτε την έγγραφη καταγγελία δέχθηκε να λάβει αρμοδίως που αφορούσε πάλι αυτεπάγγελτα αδικήματα της εταιρείας, και ο π. Χριστόδουλος αναγκάσθηκε και την κατέθεσε με εξώδικη επιστολή. Σημειώνουμε δε ότι για την υπόθεση εκείνη (το περιεχόμενο της καταγγελίας), έχει κινηθεί ποινική δίωξη κατά του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας.”

6-web

Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 comments on “Ήταν στημένη η ποινική δίωξη στην υπόθεση των Σκουριών ;; Καταγγελία στον υπουργό δικαιοσύνης #skouries

  1. Νίκη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, ήττα Πάχτα και Eldorado
    Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 | 1:30 π.μ.

    Είναι πολύ σημαντική η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης που αθώωσε ομόφωνα τους κατηγορουμένους, μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. Είναι μια μεγάλη νίκη του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχτηκε, των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους. Ταυτόχρονα είναι μια μεγάλη ήττα του Πάχτα, του πρώην υπουργού που «ξέθαψε» και δώρισε τον χρυσό της Χαλκιδικής στην Eldorado ενώ ταυτόχρονα αποδείχτηκε η κακοστημένη βιομηχανία διώξεων.

    Με τίποτα δεν θα μπορούσαν να σταθούν οι βαρύτατες στημένες κατηγορίες – όπως «έκρηξη από κοινού και κατά συρροή, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού», κ.α- που αποδιδόταν στους κατηγορουμένους.

    Με τι επιβαρυντικά στοιχεία θα δικαζόταν πολίτες όταν στο δικαστήριο ο ίδιος ο Πάχτας δεν αναγνωρίζει την συμμετοχή κανενός κατηγορουμένου στα επεισόδια και οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του καταθέτουν ότι συνεδρίασαν και πήραν απόφαση να καταθέσουν μήνυση με κατηγορούμενους που τα ονόματα τους τα συνέλεξαν … από γενικές πληροφορίες;

    Οπότε ήταν αναμενόμενο η εισαγγελέας της έδρας να προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για την τέλεση αξιόποινων πράξεων», και η πρόταση της να γίνει ομόφωνα δεκτή από το δικαστήριο.

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/09/eldorado_22.html

  2. SEPTEMBER 23, 2017 BY VASILINOS.WORDPRESS.COM
    Εκφράζοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας… #skouries

    Eίναι γεγονός ότι η διαφθορά στην Ελλάδα έχει εισχωρήσει παντού, ακόμα και στην ελληνική δικαιοσύνη. Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, το μικτό ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης εκδίκασε την υπόθεση των 21 κατηγορουμένων για τα γεγονότα του Δημαρχείου Ιερισσού, και ομόφωνα τους αθώωσε. Απέδειξε ότι υπάρχουν και Έλληνες δικαστές και Εισαγγελείς αδέκαστοι, οι οποίοι δεν προσωποληπτούν και αντιστέκονται σθεναρά όχι μόνο στην διαφθορά, αλλά και στα έωλα κατηγορητήρια που κατασκεύασαν συνάδελφοί τους στο στάδιο της προανάκρισης. (Στην εν λόγω δίκη υπενθυμίζω ότι κατηγορούντο άνθρωποι φιλήσυχοι –αν είναι δυνατόν- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με την αιτιολογία ότι αναρτούσαν σε blog άρθρα κατά της εξόρυξης, και αυτό ήταν «ένδειξη» ότι ήταν «ηθικός αυτουργός», αρχηγός, υποκινητής κ.λ.π.)

    Η εξαίρετη Πρόεδρος του μικτού ορκωτού, εντιμότατη κα Μάρθα Δήμου, η εξαίρετη εντιμότατη Εισαγγελέας της Έδρας, κα Βαλλούση και οι υπόλοιποι εντιμότατοι δικαστές, ορκωτοί και μη, με την αδέκαστη και αμερόληπτη στάση τους περιέσωσαν το κύρος της δικαιοσύνης. Η περίπτωσή τους στην ελληνική δικαιοσύνη είναι τόσο σπάνια, που συγχωρέστε με, αλλά η αίσθηση της κοινωνίας στις μέρες μας, είναι ότι πιο εύκολο είναι να πετύχεις το τζόκερ, παρά σύνθεση Δικαστηρίου με τέτοια Πρόεδρο, Εισαγγελέα και δικαστές, που ομόφωνα, ομόψυχα, αποδίδουν δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη αυτή την φορά ήταν «τυφλή» σε ό,τι υπαγόρευε η διαφθορά, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, διαπλεκόμενοι υπουργοί, και οικονομικά συμφέροντα. Η ελληνική δικαιοσύνη ήταν με το δίκαιο και την αλήθεια της αγωνιζόμενης κοινωνίας κατά της διαφθοράς. Μέχρι να φύγω από αυτή τη ζωή, θα ηχεί στα αυτιά μου η φωνή της εντιμότατης Προέδρου του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της απόφασης: «Το Δικαστήριο εκφράζοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας κηρύσσει όλους τους κατηγορουμένους αθώους».

    Σε ευχαριστούμε κα Πρόεδρε, κ. Εισαγγελεύ και κύριοι Δικαστές, όχι γιατί αθωώσατε τους αδίκως κατηγορουμένους, αλλά γιατί περισώσατε το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης και αποδείξατε ότι υπάρχουν ακόμα δικαστές και Εισαγγελείς που αισθάνεσαι την ανάγκη να θες να τους αγκαλιάσεις, να τους ασπασθείς και να τους συγχαρείς, και όχι να τους μεμφθείς και να τους κατηγορήσεις.

    Εκκρεμούν ακόμα δύο δικογραφίες (αυτή των «Σκουριών» και αυτή του «Καρατζά»)· και οι δύο δικογραφίες είναι έωλες, όπως ήταν αυτή της Ιερισσού. Φρονώ ότι και οι δύο θα έχουν την ίδια κατάληξη. Οι μηνυτές και μάρτυρες κατηγορίας, που και σ’ αυτές υπέπεσαν στο αδίκημα της ψευδορκίας, θα πρέπει να παραδειγματισθούν και να προλάβουν και το ρεζίλεμα και τις συνέπειες.

    Η τοπική κοινωνία δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως στον κ. πρωθυπουργό, ότι το «όχι» των Σκουριών δεν είναι σαν το «όχι» του 63% που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρός του την ίδια ημέρα το έκανε 100% ΝΑΙ, και το 63% κάθισε στον καναπέ.

    Η πανηγυρική αθώωση των αδίκως κατηγορουμένων απλά μπορεί να μας ενεθάρρυνε στην ιδέα ότι υφίσταται ακόμα ελληνική δικαιοσύνη· η πιθανή ενοχοποίηση των παιδιών μας, είναι σίγουρο ότι θα μας ατσάλωνε όσο τίποτα άλλο. Στην υπόθεση των Σκουριών, ή θα νικηθεί η Διαφθορά ή θα νικήσουν οι κάτοικοι που έχουν το δίκαιο με το μέρος τους, γιατί θα περάσει (αν περάσει) πάνω από τα πτώματά μας (και σε τέτοια περίπτωση, είναι νίκη του Λεωνίδα και των 300 που έπεσαν στις Θερμοπύλες, του Παπαφλέσσα και των Ελλήνων που έπεσε στο Μανιάκι κ.λ.π.).

    Διευκρινίζω (για τους κακοθελητές) ότι εμείς δεν είμαστε επαναστάτες που για το δίκαιο, χύνουμε το αίμα των άλλων. Αντιθέτως, εμείς είμαστε αγωνιστές από αυτούς που θυσιάζονται ψυχή τε και σώματι και χύνουν το δικό τους αίμα για την αγάπη των άλλων. Ραντεβού λοιπόν, όχι στα Γουναράδικα, αλλά στις 9-11-2017 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για την «απελευθέρωση των ομήρων» και δικαίωση και των υπόλοιπων αθώων παιδιών μας.

    ————————-

    Στην υπόθεση των «ΣΚΟΥΡΙΩΝ» που εκδικάζεται στις 9-11-2017, υπενθυμίζουμε ότι οι συντάξαντες τη δικογραφία και βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, είναι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσ/νικης, οι οποίοι στην προανάκριση κατέθεσαν ασύστολα ψεύδη, και τώρα θα κληθούν και αυτοί να αποδείξουν πώς γίνεται να ενοχοποιούν αθώα παιδιά, τίμιους οικογενειάρχες, ως δήθεν μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Και πώς το διάστημα που σχημάτιζαν τη δικογραφία, η εταιρεία διέδιδε μέσω εφημερίδας πανελλαδικώς μεγάλης κυκλοφορίας (προσκείμενης στον επενδυτή), ένα ένθετο περιοδικό (τα «Μεταλλευτικά Νέα»), και ενημέρωνε σαφώς και κατηγορηματικώς ότι είναι οικονομικός χορηγός των σωμάτων Ασφαλείας (δηλαδή των συντασσόντων τις δικογραφίες και μαρτύρων κατηγορίας), και χορηγός υλικής και τεχνικής υποστήριξης. Ποιος να ακούσει και να μάθει λοιπόν, ότι για τη δίκη της 9-11-2017, αυτοί που σχημάτισαν τη δικογραφία και είναι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, είναι τα Σώματα Ασφαλείας, που έχουν χορηγό την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», κατ’ ομολογίαν της ίδιας της εταιρίας αλλά και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προς εμένα, με το από 1-3-2017 με αρ.πρωτ. 1742/17/425512 έγγραφό του, που υπογράφει ο Ταξίαρχος Διευθυντής κ. Χαράλαμπος Αλεξόπουλος. Αυτό είναι Κράτος Δικαίου; Τα παιδιά μας οδηγούνται σε δίκαιη δίκη; Για τη δικογραφία αυτή, θα επανέλθουμε προσεχώς -Θεού θέλοντος και βοηθούντος- για να δούμε λ.χ. πώς υπάλληλοι security της εταιρείας μαζί με αστυνομικούς, υπέγραψαν Έκθεση Αυτοψίας ψευδή, καταθέτοντας ενόρκως ότι στον χώρο του εμπρησμού βρήκαν μία τσάντα γεμάτη με βόμβες μολότoφ, τις οποίες όμως είχαν βρει δυο μήνες πριν από τον εμπρησμό των Σκουριών σε άλλη περιοχή και το απέκρυψαν, και όταν έγινε φανερή η ψευδορκία τους κλήθηκαν και επανακατέθεσαν ότι έγινε μάλλον εκ παραδρομής!!

    Εκφράζοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας…

  3. Καταγγελία Λυγερού:
    Εισαγγελία Πειραιά αρ. πρωτ. 2617/28-2-11

    Προς: Εισαγγελία Πειραιά

    Πειραιάς 28/02/2011

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Εκπρόσωποι του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης λένε ότι ευθυνόμαστε συλλογικά για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, και είναι ο λόγος που επιβάλλουν στους πολίτες τα δυσβάστακτα αυτά μέτρα.

    Πρέπει να πληρώσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ από τη στιγμή που ευθυνόμαστε συλλογικά.

    ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕ ΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    Σχετικά με την από 06/12/2010 Ένσταση/Διαμαρτυρία μου (συνημμένο 1) έλαβα πρόσφατα μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (συνημμένο 2).

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από έρευνα, έκρινε ότι:

    • Η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή,

    • η τιμή πώλησης ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους,

    • η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έλαβε επιδοτήσεις κατά παράβαση των κανόνων της EE περί κρατικών ενισχύσεων, ύψους 14 εκατ. ευρώ,

    • η πωλητήρια σύμβαση προέβλεπε απαλλαγή από τους φόρους συναλλαγών,

    • το συνολικό ποσό που το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει από τον δικαιούχο ανέρχεται σε 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους.

    ΕΠΕΙΔΗ

    Αν δεν είχε κινηθεί η διαδικασία τον Δεκέμβριο του 2008 (βλ. IP/08/1927)
    • δεν θα ενημερωνόταν ο πολίτης ποτέ κι από κανέναν για την παράνομη αυτή πώληση,
    • δεν θα διεκδικούσε κανένας τα χρήματα αυτά,
    • και η χώρα θα ζημιωνόταν τελικά κατά 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους.

    ΕΠΕΙΔΗ

    Η συγκεκριμένη εμπορική συναλλαγή είναι μόνο μία, η οποία έτυχε γνωστοποίησης. Για όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές της πολιτείας με ιδιώτες, εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να λάβουμε γνώση, διότι δεν έχουμε πρόσβαση στα αρχεία του κράτους.

    Για να αποδειχτεί ότι ΔΕΝ έγιναν ανάλογες παράνομες πράξεις σε όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές πολιτείας με ιδιώτες,

    ΖΗΤΩ

    Να ανοιχτούν τα αρχεία του κράτους και/για να ενημερωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι για όλες όσες συναλλαγές έγιναν από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα.

    Μέχρις ότου ενημερωθούμε και απαλλαχθούν, θεωρείται ότι σε όλες τις συναλλαγές έγιναν παρόμοιες παράνομες πράξεις, οι οποίες ζημίωσαν κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ τη χώρα. Και την ευθύνη, για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, τη φέρουν αποκλειστικά οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων , που με αυτόν τον τρόπο εξάντλησαν τα χρήματα που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι στο κράτος.

    Μέχρι οι εκπρόσωποι της πολιτείας να αποδείξουν το αντίθετο:
    – Αρνούμαι τη συλλογική ευθύνη
    – Αρνούμαι τη συλλογική πληρωμή

    Η καταγγέλλουσα

    Στεφανία Λυγερού του Ιωάννη

    Αρ. ταυτ. ΑΖ xxxxxx

    Τηλ. 697xxxxxxx

    Διεύθυνση: xxxxxxx

    Υπογραφή

    ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

    – Ένσταση/Διαμαρτυρία, Υπουργείο Περιβάλλοντος αρ. πρωτ. 11244/6-12-2010, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων αρ. πρωτ. 4210/6-12-2010, Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρ. πρωτ. 1549-10/6-12-2010

    – Απόφαση Ε.Ε.: Η ελληνική μεταλλευτική εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πρέπει να επιστρέψει παράνομες επιδοτήσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ περίπου.

    Λυγερού: Καταγγελία περί Συλλογικής Ευθύνης 28/02/2011

    • Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι ξεπουλήθηκαν τα μεταλλεία στην Ελληνικός Χρυσός
      Απόφαση

      Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ με απόφασή του καλεί την Ελληνικός Χρυσός να επιστρέψει 15,34 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος, καθώς έκρινε ως παράνομη κρατική επιδότηση την πώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) σε τιμή χαμηλότερη της αγοραίας, προσφέροντας ενίσχυση και πλεονέκτημα στην εταιρεία. Τα μεταλλεία είχαν πουληθεί έναντι 11 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την Κομισιόν η αξία τους ήταν 25 εκατ. ευρώ και οι φόροι που θα έπρεπε να καταβληθούν επί της πώλησης, ήταν 1,34 εκατ. ευρώ επιπλέον.

      Το ελληνικό κράτος και η Ελληνικός Χρυσός είχαν προσφύγει στο δικαστήριο για να μην ισχύσουν οι σχετικές αποφάσεις του 2011 και 2013, από την Κομισιόν και το Δικαστήριο της ΕΕ αντίστοιχα, για την καταβολή των 15,34 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι προσφυγές τους απορρίφθηκαν.

      Το ελληνικό κράτος είχε υποστηρίξει πως η τιμή πώλησης αποσκοπούσε στην εξεύρεση ιδιοκτήτη πρόθυμου να διατηρήσει σε λειτουργία τα μεταλλεία, ώστε να προστατευτούν η απασχόληση και το περιβάλλον και στη δημιουργία κινήτρου για υποψήφιους αγοραστές διότι η αξία των Μεταλλείων ήταν αρνητική. Παράλληλα υποστήριξε πως η απαίτηση για ανάκτηση των 15.34 εκατ. ευρώ «κινδυνεύει να αναστείλει μια άμεση επένδυση αξίας 850 εκατ. ευρώ, περιορίζοντας έτσι, αντί να τονώσει, την οικονομική ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό, σε μια περίοδο μείζονος οικονομικής κρίσης για τη χώρα».

      Όπως επισημαίνει το Γενικό Δικαστήριο «η ενίσχυση δεν χορηγήθηκε ούτε για τις επενδύσεις περιφερειακού χαρακτήρα, μήτε για την προστασία του περιβάλλοντος, μήτε για την απασχόληση». Επίσης σημειώνεται στην απόφαση ότι η μεταπώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός σε τιμή χαμηλότερης της αγοραίας τιμής, συνεπάγεται μείωση των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου σε σχέση με τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει αποκομίσει, και συνεπώς, απώλεια πόρων.

      Τα μεταλλεία Κασσάνδρας, στη Βόρεια Ελλάδα, περιλαμβάνουν τα μεταλλεία χρυσού στην Ολυμπιάδα και στις Σκουριές, καθώς και το μεταλλείο χαλκού-ψευδαργύρου στο Στρατώνι.

      Το Ιστορικό

      Τα μεταλλεία Κασσάνδρας, πριν το 2003, ανήκαν στην εταιρεία TVX Hellas, η οποία τα είχε αγοράσει από το ελληνικό Δημόσιο το 1995 έναντι της τιμής των 11 δισ. δραχμών, δηλαδή περίπου 39,8 εκατ. ευρώ. Το 2003 μεταβιβάστηκαν από την TVX Hellas στο ελληνικό Δημόσιο έναντι 11 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα το ελληνικό Δημόσιο προέβη στην πώληση των εν λόγω μεταλλείων στην Ελληνικός Χρυσός έναντι 11 εκατ. ευρώ, χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού και χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό.

      Με απόφαση (C1006) του 2011 της Κομισιόν είχε κηρυχθεί ως παράνομη κρατική ενίσχυση 15,34 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκε από τις ελληνικές αρχές στην Ελληνικός Χρυσός, η παραχώρηση της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας και η απαλλαγή από τους φόρους για την πράξη αυτή και διατάχθηκε η ανάκτηση του ποσού της επιδότησης, πλέον τόκων.

      Κατόπιν προσφυγής παράβασης που άσκησε η Επιτροπή το 2012, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) αποφάνθηκε στις 17/10/2013 (υπόθεση C-263/12) ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις της, παραλείποντας να λάβει, εντός των ταχθεισών προθεσμιών, όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ανακτήσει από την Ελληνικός Χρυσός την ενίσχυση που χορηγήθηκε επ’ ευκαιρία της πώλησης ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο και η οποία κρίθηκε παράνομη και ασυμβίβαστη με την κοινή αγορά με την απόφαση της Επιτροπής της 23ης Φεβρουαρίου 2011.

      Η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου

      Με τη σημερινή του απόφαση το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ διατάσσει την άμεση καταβολή στο ελληνικό κράτος από την Ελληνικός Χρυσός του ποσού των 15,34 εκατ. ευρώ. Επίσης όπως αναφέρεται στην απόφαση:

      η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής φόρου για τη μεταβίβαση της κυριότητας των μεταλλείων συνιστά κρατική ενίσχυση, καθώς συνεπάγεται τόσο πλεονέκτημα για την Ελληνικός Χρυσός όσο και απώλεια πόρων για τον κρατικό προϋπολογισμό,
      η κρατική ενίσχυση παρείχε πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός έναντι των ανταγωνιστών της, και αυτό συνεπαγόταν κίνδυνο στρέβλωσης του ανταγωνισμού και επηρεασμού τού μεταξύ κρατών μελών εμπορίου,
      η Ελλάδα εσφαλμένα υπογραμμίζει ότι η απαίτηση ανάκτησης 15.34 εκατ. ευρώ κινδυνεύει να αναστείλει μια άμεση επένδυση αξίας 850 εκατ. ευρώ, περιορίζοντας έτσι, αντί να τονώσει, την οικονομική ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό, σε μια περίοδο μείζονος οικονομικής κρίσης για τη χώρα, καθώς η ενίσχυση δεν χορηγήθηκε ούτε για τις επενδύσεις περιφερειακού χαρακτήρα, μήτε για την προστασία του περιβάλλοντος, μήτε για την απασχόληση,
      η Ελλάδα, με την παρέμβασή της στην επίμαχη αγοραπωλησία, δεν περιόρισε τις απώλειες που θα είχαν προκύψει από την πλήρη παύση της λειτουργίας των μεταλλείων Κασσάνδρας,
      η Επιτροπή ορθώς στηρίχθηκε στην έκθεση των εμπειρογνωμόνων για την αποτίμηση των μεταλλείων Κασσάνδρας,
      η Επιτροπή δεν υπέπεσε σε πρόδηλη πλάνη εκτίμησης κατά την εφαρμογή του κριτηρίου του ιδιώτη επενδυτή,
      οι διαδικαστικές εγγυήσεις τηρήθηκαν απολύτως από την Επιτροπή, και,
      η κατάργηση παράνομης ενίσχυσης διά της ανάκτησής της αποτελεί τη λογική συνέπεια της διαπίστωσης του παράνομου χαρακτήρα της.
      Η απόφαση της Κομισιόν στις 23 Φεβρουαρίου 2011

      Κρατικές ενισχύσεις: Η ελληνική μεταλλευτική εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πρέπει να επιστρέψει παράνομες επιδοτήσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ περίπου.

      Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή πώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους, και ότι, ως εκ τούτου, η εταιρεία έλαβε επιδοτήσεις κατά παράβαση των κανόνων της EE περί κρατικών ενισχύσεων. Το ύψος της επιδότησης υπολογίστηκε σε 14 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν επιβαρύνθηκε ούτε με φόρους επί των συναλλαγών, το συνολικό ποσό που το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει από τον δικαιούχο ανέρχεται σε 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους.

      Κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας, η οποία κινήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 (βλ. IP/08/1927), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή των 11 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε για την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής τους αξίας. Τα μεταλλεία βρίσκονται στην περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, στη βόρεια Ελλάδα. Είναι γνωστά για την παραγωγή χρυσού, αλλά και χαλκού, ψευδαργύρου, μολύβδου και αργύρου. Η Ελληνικός Χρυσός ιδρύθηκε με σκοπό την αγορά των μεταλλείων. Επί του παρόντος ανήκει στην καναδική μεταλλευτική εταιρεία European Goldfields.

      Η πώληση πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή. Επίσης, η πωλητήρια σύμβαση προέβλεπε απαλλαγή από τους φόρους συναλλαγών. Η Επιτροπή έλαβε σχετική καταγγελία τον Ιούλιο του 2007.

      Η Επιτροπή βάσισε την απόφασή της στα ευρήματα έκθεσης σχετικά με την Ελληνικός Χρυσός, η εκπόνηση της οποίας ανατέθηκε λίγο μετά την πώληση, και υπολόγισε την αξία των μεταλλείων σε 25 εκατ. ευρώ. Οι φόροι που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί επί της πώλησης ανέρχονται σε 1,34 εκατ. ευρώ.

      Για τους ανωτέρω λόγους, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελληνικός Χρυσός έλαβε παράνομη κρατική ενίσχυση, την οποία η Ελλάδα οφείλει να ανακτήσει, μαζί με τους τόκους. Το μη εμπιστευτικό κείμενο της απόφασης θα δημοσιευθεί με αριθμό υπόθεσης C 48/2008 στο Μητρώο κρατικών ενισχύσεων στον δικτυακό τόπο της ΓΔ Ανταγωνισμού μόλις διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με το απόρρητο. Οι νέες δημοσιεύσεις αποφάσεων για κρατικές ενισχύσεις στο Διαδίκτυο και στην Επίσημη Εφημερίδα ανακοινώνονται στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό δελτίο State Aid Weekly e-News.

      http://tvxs.gr/news/ellada/eyropaiko-dikastirio-anagnorizei-oti-ksepoylithikan-ta-metalleia-stin-ellinikos-xrysos

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.