Γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου;

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο κ Σακελλαρίου παραιτήθηκε λόγω των διαρροών των διασκέψεων για τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου και του πλήγματος που έχουν επιφέρει στο ΣτΕ.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει δημόσιες καταγγελίες καθώς στις αρχές Οκτωβρίου του 2016, είχε δηλώσει : “έχω μία ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου την παραμονή κρίσιμων διασκέψεων”, αφήνοντας βαριές σκιές για όσα συνέβαιναν στο χώρο της Ανώτατης Δικαιοσύνης και όχι μόνο τις παραμονές συγκεκριμένων διασκέψεων. Ακολούθως, στα τέλη Νοέμβρη 2016, επίσης ο Πρόεδρος του ΣτΕ είχε κάνει νέα δήλωση σύμφωνα με την οποία : “επίορκοι δικαστές νομιμοποίησαν το PSI και τα μνημόνια με αντάλλαγμα, προαγωγές και τοποθετήσεις σε θέσεις κλειδιά

Σοβαρότερες καταγγελίες όμως έκανε από το 2010 ο τότε εν ενεργεία Α’ Αντιπροέδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου ο οποίος μίλησε για αναξιοκρατία, αριβισμό, ιδιοτέλεια, ανεπάρκεια και αρνησιδικία ως μερικά μόνο από τα «σημεία και τέρατα» που χαρακτηρίζαν την δικαιοσύνη το 2010. Διαβάστε ενδεικτικά εδώ: Η μαύρη βίβλος της Δικαιοσύνης. Ακολούθησε ο Βασίλειος Νικολόπουλος, τ.Πρόεδρος Αρείου Πάγου ο οποίος το 2014, μας εξήγησε γιατί έχει καταλυθεί το σύνταγμα και τι πρέπει να κάνουμε:

Περισσότερα άλλη φορά.

Τώρα δείτε το πλήρες κείμενο της δήλωσης παραίτησης του Νίκου Σακελλαρίου από τη θέση του προέδρου του ΣτΕ:

«Στην απόφασή μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του Δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, την οποία αντικειμενικά αδυνατώ να ελέγξω, επέφερε καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν μου επιτρέπει, πλέον, να εξακολουθήσω να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα.

Η σημερινή απόφασίς μου – έστω και αν απέχει λίγες μόνον ημέρες από την υποχρεωτική αποχώρησή μου από την υπηρεσία δεν παύει – όσο επιβεβλημένη και αν είναι – να αποτελεί μία πολύ επώδυνη απόφαση, για μένα που διανύω το 42ο έτος της δικαστικής μου σταδιοδρομίας, έχοντας αφιερώσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου στην υπηρεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας, έναν θεσμό, τον οποίο αγαπώ και θα συνεχίσω να αγαπώ μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, διότι δεν αποχωρώ αμαχητί, αφού όλα αυτά τα χρόνια αγωνίσθηκα, με τη βοήθεια του Θεού, τον αγώνα τον καλό.

Τη στιγμή, όμως, αυτή η σκέψις μου στρέφεται στους απλούς πολίτες, που είναι τα θύματα των μνημονίων και της κλιμακούμενης επικυριαρχίας του οικονομικού παράγοντος επί του θεσμικού, οι αντοχές των οποίων συνεχώς δοκιμάζονται από τα αλλεπάλληλα οικονομικά μέτρα, που λαμβάνονται με την επίκληση του λεγομένου δημοσιονομικού συμφέροντος και που συνεπάγονται υπέρογκες γι αυτούς επιβαρύνσεις, λόγω του σωρευτικού τους χαρακτήρος.

Ήδη, από την εποχή του πρώτου μνημονίου, ορισμένοι συνάδελφοί μου μεταξύ των οποίων και εγώ, είχαμε, με τις μειοψηφίες μας επισημάνει, τη μή συμβατότητα των ρυθμίσεων του μνημονίου με το Σύνταγμα και είχαμε, εγκαίρως, προειδοποιήσει, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε, για την επερχόμενη πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού, που επηρέασε, καίρια, το σύνολο σχεδόν της κρατικής δράσεως και σηματοδότησε την συνακόλουθη υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και του Κοινωνικού Κράτους.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, οι αντοχές όλων μας δοκιμάσθηκαν ακόμη περισσότερο από τα νεώτερα μνημόνια που επέβαλαν τη λήψη και νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων, που συνοδεύθηκαν από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Οι καταστάσεις αυτές, οδήγησαν το Δικαστήριο στην έκδοση σειράς αποφάσεων της Ολομελείας του σχετικά με την μή περαιτέρω μείωση των συντάξεων και την θεσμική θωράκιση των προσώπων, που είναι επιφορτισμένα με βασικές αποστολές του Κράτους, όπως η εθνική άμυνα, η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία και η δικαιοσύνη.

Φρονούμε, ότι τα δικαστικά αυτά προηγούμενα και οι εγγυήσεις που ετέθησαν με αυτά, δέν μπορούν, χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα, να αγνοηθούν ούτε, πολύ περισσότερο, να παρακαμφθούν από το νομοθέτη, με το πρόσχημα της καταρτίσεως ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος μέσω του επανυπολογισμού όλων, των μέχρι σήμερα, απονεμηθεισών συντάξεων – πράγμα που θέτει τους ήδη συνταξιούχους σε καθεστώς πλήρους ανασφαλείας, κατά παράβαση της αρχής της εμπιστοσύνης – και μέσω της εισαγωγής, σε συνάρτηση, πάντοτε, με τον επανυπολογισμό, ενός νέου τρόπου υπολογισμού των εφεξής απονεμομένων συντάξεων, μέτρα που οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, σε περαιτέρω μείωση του ύψους των συντάξεων, το οποίο, όμως, έχει ήδη διαμορφωθεί, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές τους, σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.

Σε αντίθετη περίπτωση, εκτιμούμε, ότι είναι πλέον ή ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μειώσεως του ύψους των απονεμομένων συντάξεων, με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.

Αναμφιβόλως, ευρισκόμεθα προ μιας πολύ δυσχερούς καταστάσεως, η οποία, όμως, ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για μία ακόμη φορά, από την ανεξάρτητο ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία μετακυλίεται, παγίως, από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, η επίλυσις των πιο σημαντικών προβλημάτων της Χώρας.

Εκφράζουμε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι « έχουν γνώσιν οι φύλακες» και ότι οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στην ιστορική παράδοση του Σώματος.

Επομένως, πρέπει όλοι να εξακολουθήσουμε να εμπιστευόμεθα την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, τελούντες πάντοτε εν πλήρη επιγνώσει του γεγονότος, ότι «Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Update

Καθήκοντα προέδρου του ΣτΕ αναλαμβάνει η κυρία Αϊριν-Εβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ. Η κ. Σάρπ μπήκε στο δικαστικό σώμα στις 22 Φεβρουαρίου 1980 και προήχθη στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας στις 24 Ιουλίου 1997. Ήταν εισηγήτρια στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την υπόθεση των προσφυγών που είχαν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ κ.λπ. κατά του Μνημονίου. Η κ. Σάρπ είχε ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας και νομιμότητας του Μνημονίου και το 2016 έχει μηνυθεί για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος, κατάχρηση εξουσίας, απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για υποβάθμιση του κατοχυρωμένου από το Σύνταγμα θεσμού της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, του Συμβουλίου της Επικρατείας και όλων των μέχρι σήμερα Δικαστικών αποφάσεων και απαξίωση των Δικαστικών Λειτουργών και άλλα. Δείτε την μήνυση εδώ: Μήνυση κατά προέδρου, αντιπροέδρου και συμβούλου του Συμβουλίου της Επικρατείας

blob-jpg.png

18 comments on “Γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου;

  1. ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ :

    alphatv: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενημέρωση: 16 Μαϊ – 17:29Δημοσίευση: 16 Μαϊ – 14:35 A+A-

    Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι την παραίτησή του, λίγες ημέρες πριν να συνταξιοδοτηθεί, την 30η Ιουνίου 2018. Ο παραιτηθείς εξέφρασε τη αντίθεσή του για τις λανθασμένες διαρροές προς τον Τύπο ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε σε διάσκεψη, ως συνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλο, με τον οποίο περικόπτονται οι συντάξεις.

    Ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος του ΣτΕ ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές, επισημαίνοντας: «Υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας».

    Αναφερόμενος στο πρόσφατο παρελθόν και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας των τελευταίων ετών επί εποχής των μνημονίων, ο κ. Σακελλαρίου έκανε λόγο για «πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού παράγοντος επί του θεσμικού» και προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την οικονομική κρίση.

    Η παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή. Μετά την παραίτηση κι έως ότου το υπουργικό συμβούλιο αποφασίσει για τον διορισμό του νέου προέδρου του ΣτΕ, καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος.

    Για τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου καθήκοντα προέδρου θα ασκεί η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη-Ειρήνη Σαρπ, ενώ για την υπόθεση του Τούρκου αξιωματικού, καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο αντιπρόεδρος Χρίστος Ράμμος.

    Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν δέχθηκε ο κ. Σακελλαρίου πιέσεις, η απάντηση ήταν αρνητική. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν είναι στον χαρακτήρα του να αποδέχεται πιέσεις ή παραινέσεις από όπου κι αν προέρχονται αυτές.

    skai.gr: Πρωτοφανής παραίτηση Σακελλαρίου . Αιχμές για υποχώρηση του κράτους δικαίου – “Κεραυνοί” του προέδρου του ΣτΕ Κατά των διαρροών όσον αφορά το νόμο Κατρούγκαλου – “Φοβούμαστε πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων” δήλωσε

    Δημοσίευση: 16/05/2018 – 14:03 Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2018 – 14:03120 σχόλια

    Την παραίτησή του από τον θώκο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Νίκος Σακελλαρίου υπό το κράτος έντονης συναισθηματικής φόρτισης, αφηνοντας αιχμές και για υποχώρηση του κράτους δικαίου, σε μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά κίνηση.

    Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου εξαπέλυσε «κεραυνούς» για τις διαρροές ότι η Ολομέλεια έκρινε συνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου, με τον οποίο περικόπτονται οι συντάξεις. Όπως είπε, κάποιοι με διαρροές, ειδικά για το νόμο Κατρούγκαλου, δεν τον άφηναν να επιτελέσει τα καθήκοντά του, και απέρχεται της θέσης του πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

    Με αφορμή τις διαρροές για το νόμο Κατρούγκαλου μίλησε για αδιανόητη παραβίαση του απορρήτου και καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ προειδοποίησε μάλιστα για τις επερχόμενες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις. Όπως είπε, «φοβούμαστε πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων» και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, λέγοντας αιχμηρά ότι «υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας».

    Παράλληλα, επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή μετακυλύει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας. Καθήκοντα προέδρου του ΣτΕ αναλαμβάνει η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ.

  2. Η κ. Σάρπ μπήκε στο δικαστικό σώμα στις 22 Φεβρουαρίου 1980 και προήχθη στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας στις 24 Ιουλίου 1997. Γεννήθηκε το 1954, στην Καλαμάτα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλά γαλλικά. Ήταν εισηγήτρια στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την υπόθεση των προσφυγών που είχαν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ κ.λπ. κατά του Μνημονίου. Η κ. Σάρπ είχε ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας και νομιμότητας του Μνημονίου, ενώ ήταν εισηγήτρια σε πολλές σοβαρές υποθέσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας. Ήταν ακόμη εισηγήτρια στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις υποθέσεις τοποθέτησης καμερών για την κυκλοφορία των οχημάτων, στον περιορισμό έκδοσης αδειών βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων (παλαιό νομοθετικό καθεστώς) που κρίθηκε αντισυνταγματικός, αλλά και για την υπόθεση του ορίου ηλικίας των φαρμακοποιών, για την οποία κρίθηκε ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανακαλούνται οι άδειες ιδρύσεως των φαρμακείων με την συμπλήρωση του 70ου έτους της ηλικίας του φαρμακοποιού.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μήνυση κατά της νυν προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Ειρήνη Σαρπ:

    ολόκληρη η μήνυση εδώ :

    Μήνυση κατα προέδρου, αντιπροέδρου και συμβούλου του Συμβουλίου της Επικρατείας

    • Η κυρία Σαρπ πρόεδρος των διασκέψεων για το Ασφαλιστικό

      Ο κ. Σακελλαρίου συγκινησιακά φορτισμένος δήλωσε μόλις έκλεισαν οι κάμερες, και ύστερα από σχετική ερώτηση, ότι δεν έχει δεχθεί πιέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης – ο ίδιος άλλωστε, όπως είπε «δεν ανήκει σε αυτούς που δέχονται πιέσεις» – ενώ διευκρίνισε ότι οι διασκέψεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου ως προς εκκρεμή ζητήματα μείζονος σημασίας, θα συνεχιστούν κανονικά υπό την προεδρία του εκάστοτε αρχαιότερου αντιπροέδρου. Να διευκρινιστεί ότι η κυρία Μαίρη Σαρπ είναι η αρχαιότερη στις διασκέψεις για το ασφαλιστικό, ενώ στην υπόθεση για τον Τούρκο αξιωματικό αρχαιότερος Αντιπρόεδρος είναι ο Χρίστος Ράμμος. Γενικότερα στο δικαστήριο αρχαιότερος και εν δυνάμει μελλοντικός πρόεδρος είναι ο Αθανάσιος Ράντος. Εξ ου και στη φάση αυτή αναλαμβάνει καθήκοντα προεδρεύοντος.

      http://www.tovima.gr/society/article/?aid=978741

  3. Τι κρύβει η παραίτηση Σακελλαρίου λίγες ημέρες πριν συνταξιοδοτηθεί – Το παρασκήνιο και τα «απόνερα»

    Το παρασκήνιο της παραίτησης και τα «απόνερά» της

    Αξίζει λοιπόν, εν προκειμένω, να επισημανθούν κάποια γεγονότα, από τα οποία αναδεικνύονται και μάλιστα αβίαστα δύο σημαντικά ζητήματα.
    Το ένα αφορά στη σαθρότητα του επιχειρήματος, που προέβαλλε ως λόγο παραίτησης, ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΣτΕ και το άλλο, τα μείζονα θέματα, για τα οποία πλέον δεν θα αναλάβει την ευθύνη για την λήψη των τελικών αποφάσεων.

    Η επίμαχη ψηφοφορία και η διαρροή που επικαλέστηκε ο κ.Σακελλαρίου, έγινε την Παρασκευή 11 Μαΐου. Ο Νικ. Σακελλαρίου καλεί σε διάσκεψη, για τον νόμο Κατρούγκαλου τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

    Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, που πλειοψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας, να αλλάξουν την ψήφο τους κι αφού η απόπειρα χειραγώγησης δεν είχε αποτέλεσμα, αποφάσισε να κάνει ηρωική έξοδο δεκαπέντε μέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.

    Ποιες υποθέσεις αφήνει πίσω του σε εκκρεμότητα

    Την συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου, το θέμα των αλλαγών στα Θρησκευτικά στα σχολεία, τις τηλεοπτικές άδειες και βέβαια την πολυαναμενόμενη και πολύ σημαντική για την χώρα απόφαση για το άσυλο των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.
    Ο νόμος Κατρούγκαλου

    Σχετικά δε, με το θέμα που χρησιμοποιήθηκε ως αιχμή του δόρατος από τον κ. Σακελλαρίου, αυτό δεν έχει κριθεί ολοκληρωτικά. Ειδικότερα, όπως σημείωναν Ανώτατοι Δικαστές, η παραίτηση αυτή, οδηγεί αναγκαστικά σε επανάληψη της διάσκεψης. Άρα είναι πρόδηλος ο σκοπός Σακελλαρίου. «Παίζει τα ρέστα» του, μήπως έστω και την ύστατη στιγμή, καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα, καθιστώντας την πλειοψηφία των δικαστών μειοψηφία. Με αυτόν τον τρόπο, ο νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυβέρνηση.

    http://www.documentonews.gr/article/ti-krybei-h-paraithsh-sakellarioy-liges-hmeres-prin-syntaxiodoththei-to-paraskhnio-kai-ta-aponera

  4. ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Top Greek judge quits over bailout measures spat

    By THE ASSOCIATED PRESS

    The head of Greece’s highest court has resigned over a legal spat surrounding austerity measures that will be imposed after the country’s bailout ends in August.

    In a rare televised address, Council of State chairman Nikos Sakellariou announced his resignation Wednesday in protest over leaks over an ongoing legal challenge made to the court against pension cuts planned to take effect next year.

    Sakellariou, whose term ended in six weeks, made the announcement as lead bailout negotiators launched talks in Athens with government ministers, and pensioners’ associations took to the streets for a second day in protest.

    The 67-year-old judge criticized the planned cuts, arguing they would drive a large section of the public “into total desperation.”

    https://abcnews.go.com/International/wireStory/top-greek-judge-quits-bailout-measures-spat-55207816

    Top Greek judge resigns over pension cut leaks
    Reuters Staff

    ATHENS, May 16 (Reuters) – The head of Greece’s top administrative court quit on Wednesday over leaks to the media of its deliberations on a new round of pension cuts and took aim at the austerity measures attached to Greece’s international bailouts.

    Greek newspapers have reported on plenary sessions by the Council of State over pension cuts planned for 2019, saying the court had provisionally ruled some aspects of the law were constitutional while others were unconstitutional. Judges are due to hold several sessions before a final ruling.

    “I came to my decision following the recent violation of confidentiality of the court’s deliberations on the new pension system and the reasonable disruption it has caused to the entire Greek society,” Nikos Sakellariou said in a televised statement.

    “The unthinkable and unacceptable violation of judicial secrecy has dealt a major blow to the credibility and prestige of the Council of State, and it no longer allows me to continue my judicial duties with proper calm and sobriety,” he said.

    Sakellariou had been due to retire in June after a career spanning four decades.

    Greece’s three multi-billion-euro bailouts since 2010 have repeatedly taken aim at the pension system and cuts have pushed nearly half its retired population below the poverty line of about 600 euros a month.

    The latest round of cuts — which could see some pensions reduced by another 18 percent — has struck a nerve with the elderly, who frequently protest in Athens against austerity. With nearly a quarter of the workforce unemployed, a growing number of pensioners have become their families’ sole breadwinners.

    Some have now turned to the Council of State in a bid to halt the latest cuts.

    In a quavering voice, Sakellariou said he and other colleagues had previously pointed out the “incompatibility” of austerity with the constitution.

    The court has not previously ruled on the new pensions law, but Sakellariou predicted a further reduction would result in “the complete deprivation of all pensioners”.

    “At the moment, my thoughts are with ordinary citizens who are the victims of bailouts … whose strengths are constantly tested by the successive economic measures taken in so-called financial interests and which entail excessive burdens,” Sakellariou said. (Reporting by Karolina Tagaris Editing by Catherine Evans)

    https://www.reuters.com/article/eurozone-greece-pensions-judge/top-greek-judge-resigns-over-pension-cut-leaks-idUSL5N1SN51J


  5. Top Greek judge quits over bailout measures spat

    PUBLISHED: 16:41 BST, 16 May 2018 | UPDATED: 16:41 BST, 16 May 2018
    e-mail

    ATHENS, Greece (AP) – The head of Greece’s highest court has resigned over a legal spat surrounding austerity measures that will be imposed after the country’s bailout ends in August.

    In a rare televised address, Council of State chairman Nikos Sakellariou announced his resignation Wednesday in protest over leaks over an ongoing legal challenge made to the court against pension cuts planned to take effect next year.

    Sakellariou, whose term ended in six weeks, made the announcement as lead bailout negotiators launched talks in Athens with government ministers, and pensioners’ associations took to the streets for a second day in protest.

    The 67-year-old judge criticized the planned cuts, arguing they would drive a large section of the public “into total desperation.”

    Pensioners take part in a protest outside the Labor ministry in central Athens, on Wednesday, May 16, 2018. The government has repeatedly cut pensions as part of the country’s three international bailouts. More cuts are planned in 2019. (AP Photo/Petros Giannakouris)

    Read more: http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-5736657/Top-Greek-judge-quits-bailout-measures-spat.html#ixzz5FhbUZ3Nv
    Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

  6. Judge’s resignation highlights fraught ties of judiciary and gov’t

    In a historically unprecedented move, the president of the Council of State, Nikos Sakellariou, on Wednesday quit his post over leaks to the media of the court’s deliberations on a new round of pension cuts due to come into effect next year. Sakellariou, who had been due to retire next month, announced his resignation in a televised statement, citing the ‘violation of confidentiality of the court’s deliberations on the new pension system and the significant disruption it has caused to the whole of Greek society.’ ‘My thoughts are with ordinary citizens who are the victims of bailouts,’ Sakellariou said. His resignation served to highlight the increasingly fraught relationship between the leftist-led government and the Greek judiciary. [Pantelis Saitas/ANA-MPA]

    https://europe.easybranches.com/greece/Judge-s-resignation-highlights-fraught-ties-of-judiciary-and-gov-t-372748

  7. Ηχηρή παραίτηση με φόντο τις συντάξεις

    Στην παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Ν. Σακελλαρίου αναφέρεται ο γερμανικός τύπος, κάνοντας λόγο για πράξη διαμαρτυρίας κατά των πολυάριθμων περικοπών των συντάξεων τα τελευταία χρόνια.

    «Παραίτηση του ανώτατου έλληνα δικαστή για τις περικοπές των συντάξεων» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού Focus.

    Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «την Τετάρτη παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των πολυάριθμων περικοπών στις συντάξεις τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής των συνεχόμενων μειώσεων των συντάξεων θα οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων (σ.σ. ανέφερε ο δικαστής). Η ανακοίνωση της παραίτησής του μεταδόθηκε ζωντανά από τους περισσότερους ελληνικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Επιπλέον ο δικαστής που μετρά 42 χρόνια σταδιοδρομίας έκανε λόγο για πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού και για την υποχώρηση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να αποδεχθεί.

    Σύμφωνα με τα σωματεία των ελλήνων συνταξιούχων, τα τελευταία οκτώ χρόνια οι συνταξιούχοι έχασαν μέχρι και το 60% του εισοδήματός τους. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 οι συντάξεις αναμένεται να μειωθούν εκ νέου έως κατά και 18%. Έτσι υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 1,8 δις ευρώ το χρόνο.
    Την προηγουμένη της παραίτησης του προέδρου του ΣτΕ χιλιάδες συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους. ‘Μην κόβετε άλλο τις συντάξεις. Κόψτε το σβέρκο σας’ ανέγραφε ένα πανό που απευθυνόταν στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

    http://www.dw.com/el/ηχηρή-παραίτηση-με-φόντο-τις-συντάξεις/a-43816442

  8. Pingback: Γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου; | Το blog μου

  9. Βόμβα Ρωμανιά: Η Αχτσιόγλου άσκησε πιέσεις προς το ΣτΕ και τον Σακελλαρίου –

    Δημοσίευση: 17 Μάϊου 2018, 6:38 μμ

    Ο Γιώργος Ρωμανιάς αποκάλυψε ότι η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας μία μέρα προτού βγει η απόφαση για τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου, κάνοντας λόγο για θεσμική πίεση προς τη Δικαιοσύνη, μία μέρα μετά την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Όπως ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε επίσης στο Καλημέρα Ελλάδα, ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ «δεν ήταν επιδεκτικός παρεμβάσεων».

    https://www.pentapostagma.gr/2018/05/βόμβα-ρωμανιά-η-αχτσιόγλου-άσκησε-πιέ.html

  10. Γιατί η παραίτηση Σακελλαρίου ισοδυναμεί με την άρνηση του Μιχαήλ Στασινοπούλου να αναγνωρίσει τη δικτατορία το 1969…

    5/17/2018 12:48:00 μ.μ.

    Παναγιώτης Γεννηματάς

    Το διάβημα της παραίτησης του προέδρου του ΣτΕ αξίζει λίγο περισσότερης προσοχής.
    Κατ’ αρχήν είναι σαφές ότι ο παραιτηθείς πρόεδρος δεν διεκρινετο για ευχέρεια λόγου. Η δήλωσή του δεν έχει το κοφτό και σαφές που θα αναδείκνυε ολοκληρωμένα την επιχειρηματολογία. Παρά ταύτα λέγει πράγματα που πρέπει να προσεχτούν.
    Η ουσία του διαβήματος έγκειται στην πλήρη συνομολόγηση της σκληρής αλλά γνωστής εξ αρχής στους μη εθελοτυφλούντες ότι ολόκληρη η νομοθετική κάλυψη και των τριών μνημονίων υπήρξε αντισυνταγματική. Πού σημαίνει ότι η χώρα από το 2010 διατελεί σε καθεστώς εκτροπής. Πρόκειται για άποψη που ουκ ολίγοι έγκυροι νομομαθείς και συνταγματολόγοι έχουν εγκαίρως επισημάνει. Αλλά το βάρος ενός ανώτατου θεσμικού παράγοντα που έχει ζήσει εκ των έσω τους προβληματισμούς συνείδησης του οιονεί Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας έχει βαρύνουσα σημασία. Από την άποψη αυτή η δήλωση του παραιτηθέντος προέδρου του ΣΤΕ προσλαμβάνει το βάρος της άρνησης του Μιχαήλ Στασινοπούλου ως πρόεδρου του ίδιου σώματος να αναγνωρίσει τη δικτατορία το 1969.
    Ας μην αποπροσανατολιζόμαστε λοιπόν. Η έκφραση πόνου για την τύχη των συνταξιούχων δεν είναι δουλειά ενός προέδρου του ΣΤΕ. Ούτε η αμφισβήτηση της σκοπιμότητας της δημοσιονομικής προσαρμογής. Η καταγγελία όμως για την πολιτειακή εκτροπή ανήκει στην αρμοδιότητά του. Εκεί λοιπόν ας εστιάσουμε την προσοχή και ας στρέψουμε τις πολιτικές μας συνειδήσεις.

    http://www.press-gr.com/2018/05/1969.html

  11. Απόφαση-βόμβα από το ΣτΕ!!

    Σάββατο 11/05/2018

    ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.

    ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    11/5/2018

    Απόφαση-βόμβα από το ΣτΕ!!

    Υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς ψήφισε απόψε το ΣτΕ!

    Με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απερρίφθησαν οι προσφυγές που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ Ολομέλεια), μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, σήμερα απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 («Νόμος Κατρούγκαλου»).

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.

    Η ΕΝΥΠΕΚΚ παρακολουθεί τις αρνητικές δικαστικές εξελίξεις και επιφυλάσσεται να επανέλθει όταν δημοσιευθεί το κείμενο τής πολύ σημαντικής, αν και αρνητικής, αυτής απόφασης για το σύνολο των συνταξιούχων.

    Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

    Η Εκτελεστική Επιτροπή

    2 σχόλια στο “Απόφαση-βόμβα από το ΣτΕ!!”

    Ο/Η ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ
    12/05/2018 την 21:05
    ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΥΛΟΓΗΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟΥ,ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ,ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.

    Ο/Η ΜΙΛΤΟΣ
    12/05/2018 την 12:39
    Δεν υπαρχει λοιπον καμμία ελπίδα !! Οταν και η δικαστική εξουσία ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ( γιατι για τους ΕΑΥΤΟΥΣ τους ΨΗΦΙΣΑΝ ομόφωνα οτι ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ …για τους υπόλοιπος …ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ) τοτε η μονη μας λυση ειναι η αυτοδικία κατα εφαρμογή του άρθρου 120 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ που στην παράγραφο 4 λεει οτι ..Η τήρηση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ επαφίεται στον πατριωτισμό των ΕΛΛΗΝΩΝ ,που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ( αρα και αυτοδικία) εναντιον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βια….. και εδω το ΣΤΕ αυτο κανει…καταλύει το αρθρο 4 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με την βια!!! Εάν ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ή ξέρετε άλλον τροπο αντίδρασης ή αντίστασης …πολυ θα ηθελα να τον ακουσω!!!

    http://enypekk.gr/apofasi-vomva-apo-ste/

  12. Ο πρόεδρος του ΣτΕ κατά της κυβέρνησης: Οι δικαστές δεν δέχονται οδηγίες

    24|07|2017

    Για θεσμική κρίση που μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου, ο οποίος με δήλωση-παρέμβασή του ζήτησε από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές (κυβέρνηση – δικαστές/εισαγγελείς) να πέσουν οι τόνοι.

    «Ο φετινός εορτασμός της 43ης επετείου από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Χώρα μας σκιάζεται δυστυχώς από τις συνεχιζόμενες, άνευ προηγουμένου, επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

    Από της θέσεως ταύτης ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αρχαιότερος Δικαστής της Χώρας και Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, εκπροσωπώντας το σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες αυτές επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, επιθέσεις, οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη μείωση του κύρους της οποίας προδήλως αποβλέπουν.

    Με άκριτες ενέργειες, λοιδωρίες, αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά και προσβλητικούς για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης υπαινιγμούς περί δήθεν αρνήσεώς τους να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους επιχειρείται, κατά συστηματικό πλέον τρόπο, να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

    Λησμονείται προφανώς ότι η Δύναμις της Δημοκρατίας μας συνίσταται στην αξιοπιστία των θεσμών της, αξιοπιστία, η οποία όμως υπονομεύεται από τέτοιου είδους ατυχείς ενέργειες.

    Οι απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της επιβάλλεται να παύσουν αμέσως για να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη και στείρα αυτή αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Δικαιοσύνης.

    Προς τούτο καλώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν την δέουσα αυτοσυγκράτηση πριν η ιδιαίτερα σοβαρή αυτή θεσμική κρίση που προκλήθηκε από τις επιθέσεις αυτές και οδήγησε στην θλιβερή αυτή αντιπαράθεση λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

    Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι το Σύνταγμά μας καθορίζει με σαφήνεια τον διακριτό ρόλο και τα όρια της δράσεως μιάς εκάστης των τριών λειτουργιών της Πολιτείας, τα όργανα των οποίων οφείλουν να περιορίζονται αυστηρά και μόνον στον θεσμικό ρόλο που τους επιφυλάσσει το ίδιο το Σύνταγμα.

    Η Δικαιοσύνη σέβεται απολύτως τον θεσμικό ρόλο της νομοθετικής και εκτελεστικής λειτουργίας, απαιτεί όμως και τον ανάλογο σεβασμό του δικού της θεσμικού ρόλου.

    Η Δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες μόνον δια της αψόγου επιτελέσεως από τους λειτουργούς της του υπηρεσιακού τους καθήκοντος.

    Σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, τα Δικαστήρια είναι υποχρεωμένα να μην εφαρμόζουν νόμο, το περιεχόμενο του οποίου είναι αντίθετο προς αυτό, η δε συμμόρφωση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης – οι οποίες εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού Λαού – είναι υποχρεωτική.

    Η Δικαιοσύνη όμως δεν διεκδικεί το αλάθητο των αποφάσεών της και όχι μόνον δεν αποκρούει, αλλά αντιθέτως επιδιώκει την καλοπροαίρετη επιστημονική κριτική των αποφάσεών της, η οποία αναμφισβήτητα συμβάλλει στην διαρκή βελτίωσή της.

    Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των μνημονίων.

    Είναι η εποχή της επικρατήσεως του οικονομικού επί του θεσμικού παράγοντος, η οποία έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και ιδίως του Κοινωνικού Κράτους, σε σημείο μάλιστα που η Δημοκρατία μας να κινδυνεύει πλέον να υποκύψει οριστικά σε ένα στυγνό ολοκληρωτισμό του οικονομισμού.

    Η αποτελεσματική όμως αντιμετώπιση της κρίσεως αυτής προϋποθέτει την συμπαράταξη όλων ανεξαιρέτως των δυνάμεων της δημοκρατικής μας κοινωνίας και την ενίσχυση των βασικών θεσμών του Κράτους που την εκφράζουν.

    Αποτελεί επομένως πρωταρχικό καθήκον όλων μας η ενίσχυση των βασικών θεσμών του Κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τον πνευματικό και ηθικό μας πολιτισμό.

    Το Σύνταγμά μας ορίζει ότι οι δικαστές – στους οποίους επιβάλλει αυστηρή πολιτική ουδετερότητα – κατά την άσκηση των καθηκόντων τους απολαύουν λειτουργικής ανεξαρτησίας, υπόκεινται μόνον στο Σύνταγμα και τους συνάδοντες προς αυτό νόμους και δεν εξαρτώνται ούτε δέχονται οδηγίες από τα όργανα των δύο άλλων εξουσιών.

    Συγχρόνως, το Σύνταγμά μας θεσπίζει τις κατάλληλες εγγυήσεις για την διασφάλιση της προσωπικής ανεξαρτησίας των δικαστών.

    Η αξιοπιστία των θεσμών προκύπτει από την αξιοπιστία των προσώπων, τα οποία τους εκφράζουν, η δε ποιότης της δικαιοδοτικής λειτουργίας εξαρτάται από τους συγκεκριμένους φορείς της, τους δικαστές.

    Η ανεξάρτητη όμως και αμερόληπτη άσκηση του δικαιοδοτικού έργου δεν εξασφαλίζεται μόνο με την θέσπιση των κατάλληλων εγγυήσεων, αλλά εξαρτάται κυρίως από τον ανθρώπινο παράγοντα, αυτόν που βρίσκεται στην έδρα του Δικαστηρίου, τον δικαστή.

    Εξαρτάται δηλαδή από το κατά πόσον αυτός διαθέτει η όχι ηυξημένο αίσθημα ευθύνης κατά την επιτέλεση του δικαστικού του καθήκοντος.

    Ο δικαστής πρέπει να σκέπτεται και να ενεργεί ως τρίτο πρόσωπο, να δρα δηλαδή κατά τρόπο αντικειμενικό και ουδέτερο και να είναι απαλλαγμένος από κάθε είδους επηρεασμό, ακόμη και από εκείνον που προέρχεται από την ατομική του ιδιοσυγκρασία.

    Οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε όμως και συμπολιτεύονται. Οφείλουν και πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτεροι.

    Για να είναι όμως σε θέση ο δικαστής να απομονώσει τους παράγοντες αυτούς επηρεασμού του, πρέπει να διαθέτει ήθος και σθένος δηλαδή την απαιτούμενη ψυχική δύναμη.

    Τα χαρακτηριστικά αυτά, τα οποία πρέπει να συγκεντρώνει ο Δικαστής συνθέτουν την εικόνα του προς τα έξω, θεμελιώνουν το κύρος του και δικαιολογούν την ιδιαίτερη θέση στην οποία τον τοποθετεί το κοινό.

    Βλέπετε όπως και να το κάνουμε το να είναι κάποιος δικαστής δεν είναι απλή υπόθεση.

    Είναι απόφαση ζωής, αφού η ιδιότητα του δικαστή και η αναμενόμενη από αυτόν συμπεριφορά τον ακολουθούν όχι μόνο στην επαγγελματική του ζωή αλλά ακόμη και στην ιδιωτική του ζωή.

    Τον ακολουθούν και μετά την υποχρεωτική αποχώρησή του από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας, το ακριβές χρονικό σημείο της οποίας προσδιορίζεται από το ίδιο το Σύνταγμα με απόλυτη σαφήνεια και κατά τρόπο ανεπίδεκτο αμφισβητήσεως.

    Οφείλουμε τέλος να προειδοποιήσουμε ότι υπό τις παρούσες αμιγώς μνημονιακές συνθήκες θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνο κάθε συνταγματικό πειραματισμό, ο οποίος θα οδηγούσε σε έλλειμμα δικαιοσύνης.

    Φρονούμε ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο τραγικό για τους Έλληνες από το να στερηθούν, δια της εισαγωγής αμφιβόλου λειτουργικότητος θεσμών, της αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας, η οποία διασφαλίζεται πλήρως από το ισχύον Σύνταγμα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Χώρας.

    Το υφιστάμενο συνταγματικό πλαίσιο είναι απολύτως επαρκές για να αντιμετωπισθεί η κρίσις και η αποτελεσματική λειτουργία του εξασφαλίζεται πλήρως από την ανεξάρτητο Δικαιοσύνη, η οποία και το απαιτούμενο σθένος διαθέτει αλλά και την βούληση να πράξει ό,τι απαιτείται, όπως έχει άλλωστε αποδειχθεί με την πρόσφατη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Με τις σκέψεις αυτές καλώ όλους τους δικαστές, ανεξαρτήτως κλάδου και βαθμού να συνεχίσουν απερίσπαστοι, αγνοώντας τις επιθέσεις, τις προσβολές και τους πάσης φύσεως επηρεασμούς να επιτελούν ,με νηφαλιότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα το υπηρεσιακό τους καθήκον, εντείνοντας συνεχώς τις προσπάθειές τους για μία ταχύτερη και πιο ποιοτική απονομή της δικαιοσύνης, έχοντας πάντοτε κατά νούν ότι η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο για τον αδικούμενο πολίτη».

    http://www.iefimerida.gr/news/352422/o-proedros-toy-ste-kata-tis-kyvernisis-oi-dikastes-den-dehontai-odigies

  13. Αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣτΕ στο Κολωνάκι: Ντροπή, κάνετε συναλλαγές και κοιτάτε μόνο τα λεφτά σας

    07|10|2016

    Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί ο κ.Σακελλαρίου περπατούσε σε κεντρικό δρόμο στο Κολωνάκι κοντά στην πλατεία. Οταν έγινε αντιληπτός από πολίτες που βρίσκονταν στο δρόμο και τις καφετέριες, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες.
    «Ντροπή σου», «είστε πουλημένοι», «κάνετε συναλλαγές για εσάς», «κοιτάτε μόνο τα λεφτά σας και τίποτα άλλο». Τελικά ο κ.Σακελλαρίου αποχώρησε από το σημείο, τα πνεύματα ηρέμησαν και το περιστατικό έληξε.

    Υπενθυμίζεται πως ο κ.Σακελλαρίου έχει βρεθεί της τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την απόφασή του να αναβάλει την εκδίκαση στο ΣτΕ της συνταγματικότητας ή αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο η οργή των πολιτών φαίνεται ότι ξεχείλισε μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι ανώτεροι δικαστικοί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον τελευταίο να τους υπόσχεται ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί των δικαστικών.

    http://www.iefimerida.gr/news/293041/apodokimasan-ton-proedro-toy-ste-sto-kolonaki-ntropi-kanete-synallages-kai-koitate-mono

  14. «Κεραυνοί» Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν θα μας πείτε τι θα κάνουμε στην πατρίδα μας»

    04/07/2016 – 11:43 | Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2017 – 16:09

    Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γκίντερ Εντινκερ προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των αρμοδίων υπουργών σε ότι αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και τις αρμοδιότητες των ανεξάρτητων αρχών όπου η Κομισιόν ζητά εξηγήσεις, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου, διεμήνυσε πως οι ανώτατοι δικαστές “δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις” ενώ στράφηκε και κατά διαδίκων λέγοντας πως “προσπάθειες χειραγώγησης (…) συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης”.

    Αναλυτικότερα, η δήλωση του Προέδρου του ΣτΕ έχει ως εξής:

    “Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των Μνημονίων. Είναι η εποχή της επικυριαρχίας του οικονομικού επί του θεσμικού η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δίκαιου και ιδίως του κοινωνικού κράτους.

    Υπό τας συνθήκας αυτά αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας από οποιαδήποτε θέση και αν ευρισκόμεθα να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ενισχύοντας τους βασικούς θεσμούς του κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον πνευματικό μας και ηθικο μας πολιτισμό, οι οποίοι πολλές απερίσκεπτως ή κακοβούλως διασύρονται…

    Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφαίνονται με πλήρη ανεξαρτησία και πνεύμα ουδετερότητας, δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις από όπου κι αν αυτές προέρχονται, ούτε βεβαίως πτοούνται από προσωπικές και ανοίκειες επιθέσεις αλλά επιτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον ανεπηρέαστοι και με τη δέουσα υπευθυνότητα, ματαιοπονούν επομένως όσοι προσπαθούν για το αντίθετο.

    Εκείνο που θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο να επισημάνουμε είναι οποιαδήποτε φύσεως ενέργειες χειραγωγήσεως του δικαστηρίου ή υπαγορεύσεων σε αυτό της επιθυμητής αποφάσεως σε εκκρεμή μάλιστα δίκη.

    Εκτός του οτι είναι απολύτως απαράδεκτο να συμβαίνει σε ένα κράτος δικαίου πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται από διαδίκους με τη χρήση μάλιστα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης τα οποία διαθέτουν, συνιστούν ευθεία επέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης η οποία πράττει και θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της και τις καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τροπο”.

    Ως γνωστόν για τον νέο νόμο με τις τηλεπτικές άδειες έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επιικρατείαςη Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV).

    «Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά όλων των αποφάσεων που αφορούν το σύνολο της διαδικασίας των δημοπρατούμενων αδειών, μεταξύ των άλλων, και της από 1.3.2016 απόφασης του (4297/2016) υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας. Ακόμη, στρέφονται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρωεκπομπής, αλλά και όλων των άλλων προγενέστερων και μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με το ζήτημα της χορήγησης των 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (High definition), αλλά και κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 δημοπρατούμενες άδειες.»

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της τιμής εκκίνησης στα 3 εκατ ευρώ, που είχε καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ενώ για τις αντίστοιχες αιτήσεις των ΑΝΤ1, STAR δεν έχουν ακόμη εκφωνηθεί αποφάσεις.

    Στην επιστολή που απέστειλε προ μερικών ημερών η Κομισιόν εγείρει σειρά ενστάσεων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει το ταχύτερο δυνατόν εξηγήσεις καθώς η Επιτροπή θεωρεί ότι με τις νομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης:

    -Επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα

    -Αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea

    -Επιχειρείται η συγκέντρωση εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών, αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα.

    Είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν επεμβαίνει με τέτοιο τρόπο στο εσωτερικό τηλεοπτικό τοπίο μετά το 2005 με τον τότε «βασικό μέτοχο» της κυβερνήσεως Κ.Καραμανλή όταν και εμπόδισαν τον πρώην πρωθυπουργό να βάλει τάξη στο χάος της τηλεόρασης και να μετριάσει την ισχύ συγκεκριμένων συμφερόντων.

    http://www.pronews.gr/lifestyle/tileorasi/455511_keraynoi-symvoylioy-tis-epikrateias-kata-tis-eyropaikis-enosis-den-tha

  15. Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

    Πανελλήνια πολιτική κίνηση «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»:
    Στα χέρια της Μαίρης – Ειρήνης Σαρπ η υπόθεση του νόμου Κατρούγκαλου!!!
    «Δεν έβαζαν απευθείας Πρόεδρο του ΣτΕ τον κ. Λάτση»!!!

    Ανακοίνωση – Αναφορά
    Δορυλαου Κλαπάκη Οθωνος 4 Μαρούσι
    Προς την Αξ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
    Προς όλους τους έντιμους Έλληνες Δικαστές
    Προς τους Έλληνες πολίτες
    Να αναλάβουν τις ευθύνες τους & να μην αναγνωρίζουν καμία απόφαση του ΣτΕ μέχρι να ξεβρομίσει η Δικαιοσύνη από τους αποδεδειγμένα υπάρχοντες επιόρκους, τους φοβισμένους & τους γυμνοσάλιαγκες & μέχρι να ελέγχει η νομιμότητα της δημιουργίας του φερομένου (παράνομου) δημοσίου χρέους
    ——————————————-

    Η παραίτηση του Πρ. του ΣτΕ Σακελλαρίου ήταν μια ακόμα επιβεβαίωση & ενημέρωση(από τα εσω μάλιστα) των Ελλήνων Πολιτών & των έντιμων Δικαστών για την διαφθορά που έχει πνίξει την Χώρα & την Δικαιοσύνη & την παράνομα(με εντολή του κατοχικού Επίτροπου) δημιουργημένης χρεοκοπίας, για να την λεηλατήσουν
    Μετά την παραίτηση Σακελλαρίου(ο οποίος προς τιμή του δεν ήθελε να βρωμήσει τα χέρια του) καθήκοντα προέδρου του ΣτΕ για τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου «αναλαμβάνει» η κυρία Μαίρη – Ειρήνη Σαρπ η οποία αποδεχόμενη το παράνομα δημιουργημένο χρέος η διαπλοκή είναι βεβαία ότι θα νομιμοποιήσει τα νέα βάρη & την φτωχοποίηση του Λαού
    Ως έχουμε καταγγείλει με μήνυση μας & αποκλειστικά από προσωπική εμπειρία
    Από το 2005 η ΔΙΑΠΛΟΚΗ είχε προγραμματίσει την παράνομη χρεοκοπία, είχε βάλει στόχο να διαλύσει το αγκάθι που λεγόταν Συμβούλιο της Επικρατείας & να ελέγχει πλήρως την Δικαιοσύνη Έτσι μέσω του τότε εκπροσώπου της, (προθ)Υπουργού Προκοπή Παυλόπουλου είχε έρθει σε συμφωνία με τον τότε σύμβουλο του ΣτΕ Παν. Πικραμένο ζητώντας, να εξυπηρετηθούν τα παράνομα συμφέροντα «Λάτση» στο παράνομο(μετά από αίτηση μας με την ομόφωνη 1528/03 αμετάκλητη απόφαση της Ολομελείας με Πρόεδρο τον αξ.κ. Γεραρη) εμπορικό έκτρωμα ΜΩΛΛ με αντάλλαγμα να τον προωθήσει σε Πρόεδρο του ΣτΕ και για τα ανωτέρω μηνύθηκε από εμάς και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα
    Και οι δυο τήρησαν την συμφωνία & το τότε διαμάντι της Δικαιοσύνης ΣτΕ(με εξαίρεση την περίοδο 2012-13 του αξ. κ. Μενουδακου) έγινε κατάρα της κοινωνίας.
    Ετσι το 2005 ακολούθησαν τα όσα συνέβησαν στο ΣτΕ, μετά τις εισηγήσεις & τοποθετήσεις των έντιμων κ.κ. Πισπιριγκου , Τζιμεκα & του Πρ. του Γ΄Τμηματος αξ. κ. Σταυρόπουλου κατά του αντισυνταγματικού Π.Δ. 164/2004 (Πάκη Παυλόπουλου), & στην συνεχεια τις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχτηκε ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου αξ. κ. Γ. Σανιδάς ακόμα και στην διάρκεια της Δίκης από Βενιζέλο, & βουλευτές Σύριζα & ΚΚΕ που στήριζαν τον…. Παυλόπουλο, καθώς ενωμένοι είχαν προσχεδιάσει (με τα – 800.000 – παράνομα ρουσφέτια & με δανεικά να τα πληρώνουν) να χρεοκοπήσουν την Χώρα.
    Η συνέχεια μαύρη για το ΣτΕ (& την Δικαιοσύνη ολόκληρη)
    Με Πρόεδρο τον Παναγιωτη Πικραμένο(σήμερα εμπλεκόμενο &με τους χρηματισμούς NOVARTIS) & με δεξί χέρι του την Εβελυν Σαρπ διάλυε το ΣτΕ, παραβίαζε το Σύνταγμα & την επί δεκαετίες πλήρως αιτιολογημένη νομολογία και παράλληλα η ΔΙΑΠΛΟΚΗ σάρωνε τα πάντα

    Έτσι ήρθε η ώρα της κ. Μαίρης – Ειρήνης Σαρπ, η οποία (ως κατηγόρησε τους Έλληνες Δικαστές & το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) με προφανή συναλλαγή όπως αυτή Παυλόπουλου – Πικραμένου & με Πρόεδρο τον Π. Πικραμένο εξυπηρετώντας πάλι τα συμφέροντα «Λάτση», αποφάσισαν ότι μέρος του χωροθετημενου Αθλητικού χώρου στο Ολυμπιακό Στάδιο μπορεί να μετατραπεί σε …Εμπορικό Κέντρο – Golden Hall !!!
    Και το υπόλοιπο σε αθλητικό «Μουσείο»…
    & σήμερα χωρίς ντροπή(με την σύμφωνη γνώμη του καταστροφέα του Αμαρουσίου & υπερασπιστή των συμφερόντων Λάτση, Γ. Πατούλη), μέρος του «Μουσείου» μετατρέπεται & αυτό σε επέκταση του Golden Hall «Λάτση»!!!
    Ως γνωστόν η κ. Μαίρη – Ειρήνη ΣΑΡΠ ήταν εισηγήτρια στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την υπόθεση των προσφυγών που είχαν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ κ.λπ. κατά του Μνημονίου.

    Η κ. Σάρπ (ο άνθρωπος του τότε μέσω συναλλαγής «Προέδρου» του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμένου) είχε ταχθεί ως εισηγήτρια υπέρ της συνταγματικότητας & νομιμότητας του Μνημονίου !!!
    Από τότε τα κοράκια με πρωταγωνιστή τον «Λάτση» &(όσοι βρίσκονται πίσω από αυτόν τον απάνθρωπο «συφερτο»), με πρόσχημα το παράνομα δημιουργημένο χρέος άρχισαν, μέσω των …πολιτικών συνεργατών τους να αρπάζουν την Δημόσια περιουσία & να βάζουν χέρι στους μισθούς & τις συντάξεις
    Ακλούθησαν με καθοριστική συμμετοχή της κ. Μαίρης – Ειρήνης ΣΑΡΠ, σειρά άλλων παρόμοιων παράνομων αποφάσεων κακουργηματικής μορφής μάλιστα, όπως η άρνηση αναστολής στον κατάπτυστο νόμο Καλαφάτη 4178/8.8.13, (ο οποίος μόλις πριν λίγους μήνες είχε κριθεί από την Ολομέλεια αντισυνταγματικός), και με ψέματα η Σαρπ, εξυπηρετώντας & ξεπλένοντας τις παρανομίες της Πολυμήχανης Πολεοδομικής Μαφίας που διακινεί 20 δισεκ μαύρο χρήμα ετησίως …

    για να συνεχίσει το «χρυσοφόρο παράνομο & καταστροφικό» έργο της & κατ επέκταση της αντισυνταγματικής Λανθασμένης απόφασης 1858/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε με ισχυρή μειοψηφία «Συνταγματικός» ο αντισυνταγματικός νόμος 4178/8.8.13
    Η κ. Σαρπ … έδωσε τις τελικές εξετάσεις στην Διαπλοκή & πηρε τις διαβεβαιώσεις της για την Προεδροποίηση της.
    H Σαρπ μάλιστα έχει μηνυθεί από εμάς σε βαθμό κακουργήματος, για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας, απιστία & άλλα και για υποβάθμιση του κατοχυρωμένου από το Σύνταγμα θεσμού της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, του Συμβουλίου της Επικρατείας & όλων των μέχρι σήμερα Δικαστικών αποφάσεων και απαξίωση των Δικαστικών Λειτουργών & δεν τόλμησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της άλλα προτίμησε να ζητήσει από το παρά-δικαστικό κύκλωμα να…«Αρχειοθετήσει» την υπόθεση .
    JusticeForGreece

    Δείτε την μήνυση εδώ: Μήνυση κατά προέδρου, αντιπροέδρου & συμβούλου του Συμβουλίου της Επικρατείας
    Κατόπιν των ανωτέρω απαιτούμε από την Αξ. Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου ως έχει υποχρέωση
    1) να επανέφερε την μήνυσή μας κατά της κ. Σαρπ & μέχρι να αποδείξει την αθωότητά της & ότι ψευδόμαστε σε όσα αναφέρουμε εις βάρος της, να απομακρυνθεί από την όποια θέση της Δικαιοσύνης, πόσο μάλλον Πρόεδρου του ΣτΕ
    2)παράλληλα(ανεξάρτητα με την μήνυσή μας οι καθοδηγούμενοι υπόλογοι καλυμμένοι από την «Βουλευτική Ασυλία» πολιτικοί διεφθαρμένοι παράγοντες το αποδεχτηκαν ανεξέλεγκτα ως νόμιμο το παράνομο χρέος, όταν το ίδιο ο ΥΠΕΣ αναγνωρίζει την παράνομη δημιουργία του)
    Justice For Greece

    Δείτε τις μηνύσεις κατά υπουργών και πρωθυπουργών που μεταβιβάστηκαν στη Βουλή
    Διαβιβάστηκαν στη Βουλή, βάσει του νόμου περί «ποινικής ευθύνης υπουργών» οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί μετά από τις ακόλουθες μηνυτήριες αναφορές & μηνύσεις πολιτών, κατά πρώην πρωθυπουργών και υπουργών καθώς και κατά του νυν πρωθυπουργού:

    ●►Μήνυση για την αποδοχή εκ μέρους του Ελληνικού Λαού ενος παράνομου χρέους του Δορύλαου Κλαπάκη κατά των διατελέσαντων πρωθυπουργών:
    ▲Λουκά Παπαδήμου,
    ▲Γιώργου Παπανδρέου,
    ▲Αντώνη Σαμαρά
    και κατά των διατελέσαντων υπουργών:
    ►Ευάγγελο Βενιζέλο,
    ►Γιώργου Παπακωνσταντίνου,
    ►Κώστα Σκανδαλίδη,
    ►Προκόπη Παυλόπουλο,
    ►Νίκου Σηφουνάκη.
    Προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών
    Μήνυση του Δορυλάου Κλαπάκη του Ευαγγέλου, Όθωνος 4 – Μαρούσι
    Μήνυση για την αποδοχή εκ μέρους του Ελληνικού Λαού ενός παράνομου φερομένου χρέους
    Αναλαμβάνοντας ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προσωπικά τις ευθύνες της, να δώσει εντολή με τη νέα αυτή αναφορά μας(η οποία & πρωτοκολλάται χωριστά) να εξεταστεί,(ως εγκληματική ενέργεια), αν το φερόμενο χρέος δημιουργήθηκε νόμιμα, ποσο μάλλον όταν – ο ίδιος ο Πρόεδρος του ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου(ΣτΕ) κ. Σακελαριου κατήγγειλε ότι σκοπός του
    (παράνομα δημιουργημένου φερομένου) χρέους ήταν να λεηλατηθεί ο Ελληνικός Λαος
    – και ανεξάρτητα αν απέναντι της βρίσκονται μια ομάδα επώνυμων οικονομικών & πολιτικών τρωκτικών

    2) Προς όλους τους έντιμους Έλληνες Δικαστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους , για να μην θεωρηθούν συνένοχοι ή ανίκανοι να καταγγείλουν τους επιόρκους συναδέλφους τους και τους γυμνοσάλιαγκες οι οποίοι δεν είναι δύσκολο να επισημανθούν και ονομαστικά από τις αποφάσεις τους , όπως στην απόφαση 1858/2015 της Ολομέλειας του ΣΤΕ & άλλες παρόμοιες .
    3) Προς τους Έλληνες πολίτες & Δικαστές να μην κάνουν δεκτες υποθέσεις & κάθε απόφαση ή νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν ως δικαιολογία το παράνομα δημιουργημένο φερόμενο χρέος, το οποίο δήθεν χρεωστάει ο Ελληνικός Λαός, μέχρι να εξεταστεί η άλλη μήνυσή μας κατά των «διεφθαρμένων & κατευθυνόμενων» πολιτικών παραγόντων οι οποίοι το αποδεχτήκαν χωρίς να ελέγξουν πως & εάν δημιουργήθηκε νόμιμα
    Τα ανωτέρω κατατίθενται & στον Εφέτη Ανακριτή ο οποίος εξετάζει την μήνυση μας κατά του παρά- Δικαστικού κυκλώματος
    (Προς την Αξιότιμη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
    Μηνυτήρια Αναφορά Δορύλαου Κλαπάκη
    αρ. πρ. 4913/30.6.16
    Κατά του πανίσχυρου Παρα-δικαστικού Κυκλώματος ./.)
    Το κουβάρι του παράνομα δημιουργημένου χρέους (η θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού Λαού) και των επιόρκων Δικαστών, σιγά-σιγά ξετυλίγεται
    Μαρούσι 21.5.2018
    Ο εκπρόσωπος
    Κλαπάκης Δορύλαος
    € $ ●► « » ▲▼◄
    Η έως σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Ειρήνη Σαρπ αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου για την εκδίκαση της υπόθεσης του νόμου Κατρούγκαλου η οποία προκάλεσε και την παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου. Ως αρχαιότερη θα κληθεί να βγάλει σε πέρας την εκδίκαση των σχετικών διατάξεων που αφορούν τις περικοπές στις συντάξεις κι αν αυτές είναι συνταγματικές ή όχι.
    Η κυρία Αϊρίν-Εβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ γεννήθηκε το 1954 στην Καλαμάτα. Διορίστηκε εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 22-2-1980. Προήχθη στον βαθμό του πρωτοδίκη στις 31-3-1982, του παρέδρου του ΣτΕ στις 29-4-1985 και στον βαθμό του συμβούλου του ΣτΕ στις 24-7-1997. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει γαλλικά. Είχε γίνει αντιπρόεδρος το 2011.

    http://paratiritirio-amarousiou.blogspot.gr/2018/05/blog-post_569.html

  16. Από το «πειρατικό του Στάθη» στο Ποντίκι,17-5-2018

    Βόμβα

    Οι δηλώσεις που έκανε υποβάλλοντας την παραίτησή του ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νίκος Σακελλαρίου υπέχουν αξία μανιφέστου.

    Στο κέντρο της σκέψης του κ. Νίκου Σακελλαρίου βρίσκεται η διαπίστωση ότι οι οικονομικοί καταναγκασμοί υπερέχουν πλέον της λειτουργίας των θεσμών.

    Με έναν λόγο, ο απελθών Πρόεδρος του ΣτΕ επισημαίνει την καθιέρωση αυτής της ιδιότυπης οικονομικής δικτατορίας σε μια κοινωνία όπου οι θεσμοί δύσκολα πλέον μπορούν να υπερασπισθούν – θεσμοί σε αποδρομή άλλωστε από το δημοκρατικό κεκτημένο, καθώς όλο και πιο πολύ αυτοί οι θεσμοί νοθεύονται και εκπίπτουν χάριν της «ανωτέρας βίας» που επιβάλλουν οι «άλλοι» θεσμοί – εκείνοι της Τρόικας, το νυν Κουαρτέτο.

    Ο κ. Σακελλαρίου δεν υπαινίχθηκε, αλλά με παρρησία περιέγραψε την υπεροχή των Μνημονίων έναντι του Ελληνικού Συντάγματος, ήτοι την αποψίλωση του Αυτεξούσιου των Ελλήνων έναντι του Καθεστώτος Εντολής και Εποπτείας που έχει επιβληθεί στη χώρα.

    Μάλιστα Μνημονίων που έχει προνομοθετηθεί η αναπαραγωγή τους έως τις… ελληνικές καλένδες – μια ημερομηνία, καθ’ ην ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι να γίνει το ίδιο ανύπαρκτη…

    Οικουμενικός πατριωτισμός

    Άλλη μια Ελλάδα, εις ό,τι αφορά τον πληθυσμό, ζει εκτός των συνόρων της χώρας. Η Ομογένεια. Έλληνες της διασποράς, μετανάστες (νέοι και παλαιότεροι), Έλληνες που γεννήθηκαν σε περιοχές με παλιές και νέες ελληνικές παροικίες, Έλληνες που μιλούν τα ελληνικά και άλλοι όχι πια, φευγάτοι πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς – ένας κόσμος ολόκληρος!

    Ένας Οικουμενικός (που κάποτε ήταν σε θέση ισχύος) Ελληνισμός, τον οποίον η Ελλαδίτικη τύφλωση αγνοεί επιδεικτικά και αρνείται να τον εκμεταλλευτεί υπέρ Ελλάδος, επειδή δεν μπορεί να τον εκμεταλλευθεί για πάρτη της.

    Οι Έλληνες της Διασποράς πρέπει να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα, να ψηφίζουν, να συνδεθούν και να έχουν λόγο για τις τύχες της πατρίδας. Το γεγονός ότι δεν ζουν εδώ αποτελεί πτωχοπροδρομικό και δόλιο επιχείρημα. Ρηχόκαρδο και ιδιοτελές. Και καταστροφικό.

    Η Ελληνική Διασπορά είναι μέγεθος μεγάλο και πολύπλοκο – εύκολα όμως μπορεί να ταξινομηθεί και να αξιοποιηθεί. Ο Οικουμενικός Ελληνισμός είναι μια δεύτερη Ελλάδα, παγκόσμια, με πολυδιάστατη ισχύ που παραμένει αναξιοποίητη.

    Όσοι έχουμε ταξιδέψει έξω, στις ελληνικές κοινότητες και παροικίες, επιστρέφουμε έκπληκτοι με «τους Έλληνες που είναι πιο Έλληνες»!

    Κι όμως, το κράτος (αυτό το υποτελές προτεκτοράτο) τους αντιμετωπίζει ως υπομείωνες και τους αφήνει χωρίς πολιτικά δικαιώματα…

  17. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ
    Ευριπίδου 57-Τ.Κ. 10554 Αθήνα -Τηλ: 210 3250220 http://www.patriotiki-enosi.gr**Ηλ.Ταχ: elas@otenet.gr

    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: «Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή!!!»
    «Η μαύρη βίβλος της Ελληνικής Δικαιοσύνης»

    Δηλώνοντας απόλυτο σεβασμό προς το Σύνταγμα της Ελλάδος και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και υπακούοντας στην επιταγή της 2ας παραγράφου της ακροτελεύτιας διατάξεως του Συντάγματος του άρθρου 120 στην οποία ορίζεται ότι: «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων», στους χαλεπού καιρούς μιάς φθίνουσας Δημοκρατίας, διακατεχόμενοι από βαθύ αίσθημα ΟΔΥΝΗΣ, προβληματιστήκαμε εάν και κατά πόσο θα έπρεπε να προβούμε στην σύνταξη του παρόντος σχολίου δεδομένου ότι γιά άλλη μία φορά ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ η, διά της Δικαιοσύνης, ΕΝΔΕΙΑ της Γης Ελληνικής Δημοκρατίας αφού ως Έλληνες βιώνουμε την προσβολή τόσο της ατομικής μας ανθρώπινής μας υπόστασης όσον και ολόκληρου, του κατά το Σύνταγμα, κυρίαρχου Λαού δεδομένου ότι η κυριαρχία ανήκει στον Λαό κι όχι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…ούτε στην τρόϊκα ή στην Bundesbank…

    Κάνοντας χρήση του ατομικού και πολιτικού μας δικαιώματος που κατοχυρώνεται από το 14ο άρθρο του Συντάγματος και διασφαλίζει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης το οποίο αναγνωρίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΔ) και έχοντας κατά νου την διαχρονική επιταγή του Δικαίου ότι: «Και οι κρίνοντες κρίνονται» ως και τη διδαχή του αειμνήστου Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίου Χοϊδά ότι: «αι πράξεις των δημοσίων Αρχών και ιδιαίτατα αι υπό της δικαστικής εξουσίας προερχόμεναι εισί του κοινού κτήμα και εις την κοινήν κρίσιν υπόκεινται», νομιμοποιούμεθα, ως Έλληνες το γένος και ως ο κυρίαρχος Λαός, να κρίνουμε, να επικρίνουμε και να κατακρίνουμε όχι μόνον τις δικαστικές αποφάσεις αλλά και την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της Δικαστικής λειτουργίας έναντι ημών ως ενεργών κυττάρων του Έθνους, διότι η Δικαιοσύνη την εξουσία της την αντλεί από τον Λαό και η Δικαιοσύνη, ως τρίτος πυλώνας λειτουργίας της πολιτείας, έχει εκχωρήσει παρανόμως την εξουσία της στην νομοθετική και εκτελεστική λειτουργία προς βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, με συνέπεια την κατάλυση  του  Συντάγματος και την ανατροπή του πολιτεύματος διαπράττοντας το έγκλημα της έσχατης προδοσίας.

    Αναφερόμενοι λοιπόν στην πρωτοφανή, με τα βαριά υπονοούμενα για τα Δικαστικά χρονικά, δακρύβρεχτη παραίτηση του κυρίου Νίκου Σακελλαρίου, από την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος, ολοφυρόμενος ως απατημένη παλλακίς, ουδόλως μας πείθει, καταθέτουμε τους προβληματισμούς μας και τούτο διότι, αν και θέλουμε να τον πιστέψουμε, τα κροκοδείλια δάκριά του αδυνατούν να μας πείσουν και τούτο επειδή μας γεννούνται πληθώρα ερωτημάτων:
    Γιατί δεν παραιτήθηκε εδώ και οκτώ χρόνια που εφαρμόζονται τα μνημόνια εις βάρος του ελληνικού Λαού και το Συμβούλιο της Επικρατείας τα έκρινε ως συνταγματικά; Γιατί δεν παραιτήθηκε όταν το ΣτΕ με τις αποφάσεις του οδήγησε σε παραγραφή χιλιάδες υποθέσεις φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου από τις γνωστές λίστες και τόσες άλλες υποθέσεις εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος; Γιατί δεν παραιτήθηκε όταν η Δικαιοσύνη μετετράπη σε μισθοφόρο μιάς συμμορίας τραπεζιτών; Γιατί δεν παραιτήθηκε και άφησε τους προδότες να βεβηλώνουν και να παραβιάζουν απροσχημάτιστα το Σύνταγμα, θεμελιώδεις  αρχές  του Κράτους  Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου; Γιατί δεν παραιτήθηκε όταν, τουλάχιστον από την 13η Αυγούστου 2009, οι «επελαύνουσες μεραρχίες» των διεθνών τοκογλύφων επέπεσαν ως ύαινες επί του ιερού σώματος της Ελλάδος; Γιατί δεν παραιτήθηκε κατά την προσχεδιασμένη διάπραξη της μεγαλύτερης γενοκτονίας, εν καιρώ «ειρήνης», που «με πρόθεση και εν γνώσει» συντελείται στην Ελλάδα διά της βιολογικής, οικονομικής και ηθικής εξόντωσης των Ελλήνων για να επέλθει η εθνοκάθαρση της Ελληνικής φυλής;

    Γιατί δεν παραιτήθηκε όταν η Δικαιοσύνη εφαρμόζοντας την 2α παράγραφο του άρθρου 88, το 2006 και το 2008 διέπραξε το μεγαλύτερο αντικειμενικά σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους, παίρνοντας εξτρά, ως κρατικά golden boys, με την υπ’ αριθμό 13/2006 ληστρική απόφαση του Μισθοδικείου, δύο δισεκατομμύρια ευρώ οι δικαστές και οι εισαγγελείς, οι βουλευτές και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους;

    Γιατί δεν όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην διαφθορά και στην κάθε μορφής ανεπάρκεια και ανικανότητα επίορκων και αργυρώνητων δικαστικών λειτουργών, μία υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε τραγωδία, καθιστώντας, με την ανοχή του, πάντα επίκαιρο το απόφθεγμα του σύγχρονου Ρώσου γνωμικογράφου Εβγκένι Κασέγιεφ ότι: «Οι δικηγόροι είναι τόσο ακριβοί που είναι φθηνότερο να προσλάβεις ένα δικαστή.» το οποίο επιρρωνύεται από το «κατηγορώ» του αείμνηστου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλάκη που υποστήριζε ότι: «Δεν είναι άξια επαίνων η Δικαιοσύνη. Υπάρχουν δικαστές που δεν έχουν ήθος. Μουσκεύουμε στην αμαρτία.» (Εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, 14-11-2003).

    Οι πρωτοφανείς καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κυρίου Ιωάννη Παπανικολάου, αποτελούν ισχυρό ράπισμα στην υποκρισία περί δήθεν ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης. «Η μαύρη βίβλος της Ελληνικής Δικαιοσύνης» που εμπεριέχει αναξιοκρατία, κατά παραγγελία αποφάσεις, σκανδαλώδεις παραγραφές, κουκουλώματα ερευνών, καταχώνιασμα δικογραφιών, νεποτισμό, παράνομο πλουτισμό, οσφυοκαμψία, αριβισμό, ιδιοτέλεια, ανεπάρκεια, αδικίες, δικαστικές αυθαιρεσίες και αρνησιδικία, είναι μερικά από τα «σημεία και τέρατα», όπως ορθά επισήμαινε και ο αείμνηστος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στέφανος Ματθίας (εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 05-04-2005), που χαρακτηρίζουν τον χώρο της Δικαιοσύνης και τα οποία, ο κύριος Νίκος Σακελλαρίου, τα γνωρίζει εάν και ο ίδιος δεν τα προκάλεσε υπηρετώντας μιά κάλπικη Δημοκρατία. Και ενώ απαιτείται η εκ μέρους της Δικαιοσύνης η υπέρβαση εν τούτοις, η ατιμωρησία, παρά την σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, συνεχίζεται υπό τα όμματα αυτής κα ο Λαός βιώνει καθημερινά την εκτέλεση των «συμβολαίων θανάτου» των κυβερνήσεων, των διεφθαρμένων ανδρεικέλων.

    Και αυτούς τους βαρείς χαρακτηρισμούς για τη Δικαστική Εξουσία, δεν τις διατυπώνει ο οποιοσδήποτε, αλλά  ένας ανώτατος δικαστής σε μία αποκλειστική συνέντευξη ποταμό στον δημοσιογράφο Τάκη Κωνσταντινόπουλο, αποκαλύπτοντας το σημερινό απαξιωμένο πρόσωπο της Ελληνικής Δικαιοσύνης που διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε ποτέ στα τελευταία πενήντα χρόνια, βαρύτατα τραυματισμένη από φαινόμενα διαφθοράς, σήψης και ανομίας που μας δημιουργούν το αγωνιώδες ερώτημα: «Υπάρχει Δικαιοσύνη στην Ελλάδα;». Την απάντηση στο ερώτημα: «Ποιός  τελικά προστατεύει τους διεφθαρμένους, τους ανήθικους και τους ανίκανους;» το έχει δώσει ο αείμνηστος Πρόεδρος τους Αρείου Πάγου Στέφανος Ματθίας, στο νομικό περιοδικό «Συνήγορος» το έτος 2005.

    Αλήθεια, δεν εξόργισαν τον κοπετούμενο κύριο Νίκο Σακελλαρίου τα απάνθρωπα αντιλαϊκά ανοσιουργήματα που με θράσος επέβαλλαν, οι ύαινες του Μαξίμου υπό την λεοντή Πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή, του Γιώργου Παπανδρέου, της παράνομης «κυβέρνησης Παπαδήμου» με την συνεργασία ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, μιάς «κυβέρνησης» των τοκογλύφων ουσιαστικά έκπτωτη, που αποτελεί συνταγματικό «πραξικόπημα», αφού ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας, παραβιάζοντας ευθέως την 2α παράγραφο του άρθρου 37 του Συντάγματος, απεδέχθη να διορίσει ως Πρωθυπουργό κάποιον τον οποίο ουδέποτε εξέλεξε ο Ελληνικός Λαός και υπό την ομερτά ενός απαξιωμένου τραγελαφικού κοινοβουλίου που λειτουργώντας ως κλιμάκιο κατοχής διαμοίρασε τα ιμάτια του Έθνους εφαρμόζοντας συμφωνίες, (δανειακή, PSI, υποθήκευση περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας), για τις οποίες ουδέποτε ερωτήθημεν, τις οποίες ουδέποτε συμφωνήσαμε και ουδέποτε αποδεχθήκαμε;

    Αλήθεια, γιατί δεν παραιτήθηκε ο κύριος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας όταν οι εγκάθετες προδοτικές κυβερνήσεις των τοκογλύφων δανειστών και των Τραπεζών, του Πικραμένου, της θλιβερής και παράνομης τριαδικής λυκοσυμμαχίας, Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, της Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου και της ερμαφρόδιτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έβαλαν την χώρα σε θανάσιμη παγίδα και το δολοφονικό τους σχέδιο προωθείται ακάθεκτα μεταβάλλοντας την Ελληνική οικογένεια σε μια εξαθλιωμένη μάζα χωρίς ιστορία, μνήμη και θέληση, δημιουργώντας έντονο δημογραφικό πρόβλημα με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα και στόχο την απόλυτη συρρίκνωση και εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού, ο οποίος αντιμετωπίζει το φάσμα της πείνας, τον θάνατο από κακουχία, τον θάνατο στα κατακρεουργημένα νοσοκομεία από έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα λιπόθυμα από την πείνα παιδιά στα σχολεία, την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών, την παντελή διάλυση του Κράτους και την σταθερή πορεία του Λαού προς την Γενοκτονία;

    Έχοντας την ευθύνη των γραφομένων μας, στα πλαίσια λειτουργίας μιάς «δικαιοκρατούμενης πολιτείας», απευθυνόμαστε στους πραγματικά έντιμους, επαρκείς και αδέκαστους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Απευθυνόμαστε σε όσους αντέχουν να μαθαίνουν την αλήθεια και δεν ανέχονται την αδικία, σε όσους πιστεύουν ότι η γνώση είναι δύναμη και θέτουμε το ερώτημα παραφράζοντας την παροιμιώδη φράση του Πρώσου μυλωνά που εξέφραζε την εμπιστοσύνη του προς την Δικαιοσύνη της χώρας του. Παραμένει όμως απορίας άξιο αν και ο σημερινός Έλληνας έχει αυτήν τη βεβαιότητα και αυτήν τη δυνατότητα! Κοιτάξτε τον Λαό στα μάτια. Ίσια στα μάτια και απαντήστε σε τούτο το ερώτημά του: «Υπάρχουν άραγε Εισαγγελείς στην Αθήνα; Υπάρχουν Φύλακες του Νόμου; Υπάρχει Νομιμότης στο λυκαυγές του 21ου αιώνα;»

    Γνωρίζει ο Λαός ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, αλλά απεδείχθη ότι είναι και κωφή. Κύριοι «Στυλοβάτες της Νομιμότητας», δεν ακούτε την οιμωγή της Ελλάδας; Δεν οσφραίνεσθε το αίμα το ελληνικό που κυλάει; Ο ποταμός του αίματος των 8.500 περίπου αυτοχείρων θα σας πνίξει!!! Και για τούτο ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την Δικαιοσύνη ως ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!. Και εάν τούτο σας ξενίζει, σταθείτε μιά ημέρα στις ουρές στα ταμεία της ΔΕΗ και των τραπεζών για να εισπράξετε τον πόνο, την οργή, την απογοήτευση και εν κατακλείδι το μίσος του Λαού που ευρίσκεται σε βρασμό ψυχικής ορμής προς τα πρόσωπά σας.
    Σήμερα, κύριοι ολοφυρόμενοι λειτουργοί της Θέμιδας, δίκην του προέδρου κυρίου Νίκου Σακελλαρίου, ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, για το οποίο φέρετε την ευθύνη και δεν έχετε το δικαίωμα να κωφεύετε. Σας καταγγέλλουμε τους αυτουργούς σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε έμμεση τοιαύτη με συνεργούς τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρίες.

    Απαιτούμε να ανταποκριθείτε στην αποστολή σας με ύψιστη προτεραιότητα την σωτηρία του Έθνους διότι αν αυτή η καταστροφή της πατρίδος μας μείνει ατιμώρητη, αν δείξετε την ίδια αδιαφορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Κυριαρχικά Δικαιώματα του συνόλου του Ελληνικού Λαού, «Υπάρχει θεία Δίκη και για τα έργα σας», κατά τον Ευριπίδη, γνωρίζοντάς σας ότι, όταν έρθει και η δική σας ώρα τότε θα είναι πολύ αργά και γιά εσάς και θα είσθε άξιοι της τύχης σας, αφού, αφ’ ενός μεν δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πλέον να σας υπερασπιστεί, αφ’ ετέρου δε ο Λαός ο οποίος είναι πλέον ένα καζάνι που βράζει, θα αναγκαστεί να πάρει τον νόμο στα χέρια του και θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κάθε σταγόνα αίματος που θα χυθεί!!!

    Κύριοι λειτουργοί της Θέμιδος, η πατρίδα μας που μέσα σε τέσσαρες δεκαετίες κατάφεραν να εξευτελίσουν, να ευτελίσουν, να διαπομπεύσουν και να συρρικνώσουν οι αργυρώνητοι αιρετοί άρχοντες και το σάπιο αυτοτροφοδοτούμενο σύστημα που δημιούργησαν, είναι η Ελλάδα μας και κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για την συντελούμενη Εθνοκτονία από τσαρλατάνους, γελοίους και επικίνδυνους ελληνόφωνους «ηγέτες». Αυτοί οι ίδιοι, επίορκοι, με τα φερέφωνα των ΜΜΕ, ευρισκόμενοι σε ψυχική ηρεμία αποφάσισαν, τέλεσαν και τελούν τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως «σπρώχνοντας» μάνες από τα μπαλκόνια και οδηγώντας τον ΑΝΘΟ του ελληνικού Έθνους στα ναρκωτικά και στον ανθελληνικό πλέον ξεριζωμό. Οι νέοι της Ελλάδος τώρα αποτελούν το σημερινό προλεταριάτο του καπιταλισμού. Εξέλιπαν τα όνειρα και τα ιδανικά τους. Κατόπιν τούτου είναι φανερό ότι αδυνατούν να δημιουργήσουν οικογένεια για να διατηρήσουν την ελληνική φυλή, με συνέπεια το γένος των Ελλήνων να φθίνει ραγδαίως οδηγώντας μεθοδικά τον Ελληνικό Λαό στην εξαφάνισή του. Αυτοί οι ίδιοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ το Έθνος μας. Αυτοί οι ίδιοι ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ και εσείς, οι βιγλάτορες του νόμου, μένετε αδρανείς προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα ομφαλοσκοπούντες και τυρβάζοντες περί της υπ’ αριθμόν 373/2016 αποφάσεως της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ και της υπ’ αριθμόν 2649/2017 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας τοιαύτης σχετικά με το «πόθεν έσχες» σας, κατά παράβαση των συνταγματικών διατάξεων του άρθρου 4 καταλύοντας, ως Λειτουργία σύνταξης της πολιτείας, το Σύνταγμα της χώρας!!!
    Έχοντας υπ’ όψιν μας το υπό της Αντιγόνης ρηθέν υπέρτατο αξίωμα: «Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις!!», την παρακαταθήκη του αλήστου μνήμης καθηγητού του Συνταγματικού Δικαίου Αλέξανδρου Σβώλου ότι: «Η εκτέλεσις του καθήκοντος απέναντι εις τον κυρίαρχον Ελληνικόν Λαόν δεν πρέπει να έχη όρια» και την υποθήκη του Κικέρωνος: «Salus populi suprema lex est» ήτοι: «Η ευημερία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος», αξίες που συνάδουν με τις διατάξεις του 4ου άρθρου του Συντάγματος καθώς και την διάταξη της 1ης παραγράφου του 2ου άρθρου αυτού, υπέρμαχοι της ρήσης του Ζίγκμουντ Φρόϋντ ότι: «Το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη!!!» και υιοθετώντας τα υποστηριζόμενα υπό του Τζώρτζ  Όργουελ ότι: «Σε μιά εποχή καθολικής εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι μία επαναστατική πράξη», σας καλούμε να δώστε μία ευπρόσωπη απάντηση στην επίκαιρη σήμερα φράση του Ρωμαίου ποιητού Δέκιμου Ιούνιου Γουβενάλη προς την Ρωμαϊκή Σύγκλητο: «Ποιός φυλά τους φύλακες;» (Quis custodiet ipsos custodes?). 

    Για την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»
    ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
    Οδυσσέας Τηλιγάδας      Στέργιος Σμυρλής       
    210 3250220                   6944325056

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.