ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

5 Ιουνίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εσωτερικών
(υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ) 

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του τραγικού αδιεξόδου στην οποία περιέρχονται  συμπολίτες μας που αυτοκτονούν εξαιτίας της απόλυτης  φτώχειας, της παρατεταμένης  ανεργίας και των συνεπακόλουθων ψυχολογικών προβλημάτων που δημιούργησε η πολιτική των μνημονίων. Τις τελευταίες ημέρες μέσα σε λίγα 24ωρα τέσσερεις  συνάνθρωποί μας έβαλαν τέλος στη ζωή τους, δύο άντρες στην Σπάρτη, ένας στο Ντράφι και ένας στη Θεσσαλονίκη.

Ανάλογο τραγικό περιστατικό με τρεις αυτοκτονίες σε λίγες ημέρες, σημειώθηκε στα τέλη Απριλίου, με την αυτοκτονία μίας γυναίκας, μητέρας τριών παιδιών, στο Αργος και δύο αυτοκτονίες μίας 46χρονης και ενός 33χρονου  στο νομό Ροδόπης καθώς και στα τέλη Μαρτίου με τρεις αυτοκτονίες, μιας 20χρονης φοιτήτριας Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη, μια 22χρονης στο Βόλο αλλά κι ενός 18χρονου στην Αγιά Λάρισας. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους που για μεγάλο διάστημα αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά και στεγαστικά προβλήματα Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από το 2008 – 2013 οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 43,3% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 2014 οι αυτοκτονίες ανήλθαν στις 514, ενώ το 2015 σημείωσε την θλιβερή πρωτιά με 613 αυτοκτονίες. Μάλιστα, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες αναφέρουν ότι για κάθε έναν αυτόχειρα τουλάχιστον 5 άτομα πενθούν, διαλύοντας πολλές φορές τη ζωή τους, βιώνοντας τις ψυχοκοινωνικές συνέπειες του στίγματος της αυτοκτονίας. Ο αριθμός των αυτοχείρων στην Ελλάδα εμφανίζεται σταθερά αυξανόμενος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά διατίθενται από την ΕΛΣΤΑΤ (έως και το έτος 2014). Στην Αττική η αύξηση της αυτοκτονικότητας άγγιξε το 46,6%. Κατόπιν των ανωτέρω, λαμβάνοντας υπόψη την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα και το γεγονός ότι το 95% των αυτοκτονιών θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί,  ερωτάται ο αρμόδιος κ. υπουργός:

Για ποιο λόγο δεν έχετε λάβει τα στοιχειώδη μέτρα πρόληψης και αποτροπής τέτοιων συμπεριφορών, προκειμένου να αποτρέψετε τα σοκαριστικά αυτά ποσοστά αυτοκτονιών;

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε άμεσα για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αποτροπή τους και με ποια μέσα;

Αιτούμαι να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων τα επίσημα στοιχεία που τηρούνται στην αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, σε σχέση με τις τετελεσμένες και μη (απόπειρες) αυτοκτονίες πανελλαδικά, κατά το χρονικό διάστημα από 01/01/2015 μέχρι σήμερα.

Ο ΕΡΩΤΩΝ & ΑΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

«Κατακόρυφη αύξηση αυτοκτονιών στην Ελλάδα»

Αν και έχουμε “κατακόρυφη αύξηση αυτοκτονιών στην Ελλάδα” -όπως τιτλοφορεί την ερώτηση που κατέθεσε στην βουλή, ο Στάθης Παναγούλης,  με αποδέκτη τον υπουργό Εσωτερικών, όπως παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα, ανάλογες ειδήσεις έχουν εξαφανιστεί από την επικαιρότητα.

Προφανώς και αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση δεν έχουν κανένα λόγο να προβάλλουν τέτοιες ειδήσεις, προπαγανδίζοντας την “καθαρή έξοδο απ’ τα μνημόνια”, τα έντυπα και ηλεκτρονικά φερέφωνα του κόμματος της Ν.Δ., γνωρίζοντας ότι στο ενδεχόμενο να αναλάβει την κυβερνητική εξουσία το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι δολοφονίες -αυτοκτονίες θα εξακολουθήσουν την ίδια ανοδική πορεία. Κι αυτό γιατί οι “σφαίρες” της ανέχειας και εξαθλίωσης, αυτές που οπλίζουν τα “πιστόλια” απελπισμένων συνανθρώπων μας, που ζητούν “διέξοδο” στην αυτοχειρία, θα εξακολουθούν να υπάρχουν.

http://www.argyrades.gr/2018/06/blog-post_64.html

https://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2018/06/blog-post_6.html

http://www.konstantakopoulos.gr/2018/06/06/κατακορυφη-αυξηση-αυτοκτονιων-στην-ε/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.