Οι μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος και η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών για συκοφαντική δυσφήμιση

Γράφει ο Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Μάρτυρας Δημοσίου Συμφέροντος – Whistleblower

Απόψε βρέθηκα στην Ανοικτή εκδήλωση με θέμα : Μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers) η οποία γινόταν προς Τιμή της Whistleblower – Μάρτυρος Δημοσίου Συμφέροντος Μαρίας Εφίμοβα

Εκεί μου δόθηκε η δυνατότητα να Την συγχαρώ προσωπικά, αλλά και να εκθέσω Δημόσια εν συντομία, παρουσία κόσμου, βουλευτών και δημοσιογράφων, όλα όσα έχω αντιμετωπίσει επί μια 10ετία από την Attica bank και από τα στελέχη της, αλλά και από μέλη της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και από μερίδα δικαστών. 

Η Μαρία Εφίμοβα ήταν Τραπεζικός Υπάλληλος στην Pilatus Bank της Μάλτας και ήταν αυτή που έδωσε στοιχεία τεράστιας Τραπεζικής διαφθοράς στην εκτελεσθείσα blogger – δημοσιογράφο Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιθία.

Από τότε που έδωσε τα στοιχεία στην δημοσιογράφο, συνέβησαν 2 πράγματα. Η εκτέλεση με βόμβα κάτω από το ΙΧ της δημοσιογράφου και η μήνυση της Τράπεζας σε βάρος της Μαρίας Εφίμοβα “για υπεξαίρεση 3.000 €”.

Η Μαρία Εφίμοβα, προ 2 1/2 μηνών, παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. αφ’  ενός για να παραμείνει ζωντανή και αφ΄ ετέρου ζητώντας ουσιαστικά άσυλο και την μη έκδοση της για την … υπεξαίρεση των 3.000 € στην Μάλτα αλλά και για την … συκοφαντική δυσφήμιση της αστυνομίας της Μάλτας (όπως ζητάει η διεφθαρμένη κυβέρνηση της Μάλτας), μιας και είναι δεδομένο ότι, ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ την παραδώσει στην Μάλτα, η Μαρία Εφίμοβα δε θα έχει πολύ ζωή μπροστά της …

Ταυτόχρονα όμως συνέβησαν 4 ακόμη πράγματα. 

α) ο πρόεδρος της Τράπεζας Pilatus συνελήφθη (βλέπε https://www.cnbc.com/2018/03/22/reuters-america-malta-freezes-pilatus-banks-operations-after-chairmans-arrest.html)

β) ο διοικητής της αστυνομίας της Μάλτας έγινε και αυτός Μάρτυρας Δημοσίου Συμφέροντος και 

γ) Το συμβούλιο Εφετών (της Ελλάδος) απεφάνθη ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ η Εφίμοβα στην Μάλτα, αλλά !!! ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, ο Αντώνης Λιόγας ΑΣΚΗΣΕ ΕΦΕΣΗ κατά της απόφασης του Δικαστηρίου Εφετών. Έτσι το θέμα της Μαρίας Εφίμοβα παραπέμφθηκε στον Άρειο Πάγο. 

δ) η Pilatus bank λειτουργεί ακόμη ! Δεν έκλεισε !!!

Για την ώρα θα παραμείνω στα ανωτέρω. Όμως θα σας δηλώσω ότι είχα την Τιμή, την χαρά και την τύχη να συναντήσω και άλλους Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος. Και καθηγητές Πανεπιστημίου. Και Πολίτες. Και Δημοσιογράφους. Γι αυτά (και άλλα πολλά) θα επανέλθω μιας και ΠΡΕΠΕΙ να τα μάθει ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ !

Τέλος, αφού είχα την Τιμή να σφίξω το χέρι της Μαρίας Εφίμοβα, της μεταφέρω μέσα και από εδώ την καταγγελία – μήνυσή μου κατά της Attica bank για φοροδιαφυγή, εισφοδιαφυγή – διασπάθιση Δημοσίου Χρήματος, μήνυση μου και καταγγελίες μου που τέθηκαν στο Αρχείο της Δικαιοσύνης με τον χαρακτηρισμό “ως αγνώστου δράστου” …

Maria Efimova δεν είσαι μόνη. Ούτε και εσύ Μανώλη. Ούτε και οι υπόλοιποι!

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Οι whistleblowers και η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών για συκοφαντική δυσφήμιση. Υπόθεση Αλιφιεράκη – ΔΕΗ

Ο αγώνας και οι αγωνιστές, έχουν πολλά πρόσωπα. 

Whistleblower. Ο Μάρτυρας Δημοσίου Συμφέροντος. Ο Πολίτης που όχι μόνο δεν ανέχεται τις παρανομίες και τις κλεψιές … κάποιων, αλλά έχει και το Σθένος και το Ηθικό ανάστημα, να αντιπαρατεθεί μαζί τους !

Ήταν 2001 όταν ο Μηχανολόγος Μηχανικός κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, εξειδικευμένο στέλεχος της ΔΕΗ σε θέματα ενέργειας, διαπίστωσε και κατήγγειλε κίνδυνο έκρηξης σε δεξαμενή καυσίμου στην ΔΕΗ, ΑΗΣ Λινοπεραμάτων Ηρακλείου Κρήτης, χωρητικότητας 2.000 τόννων. Η έκρηξη θα προκαλείτο λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων. 

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση έκρηξης αυτής της δεξαμενής τότε, θα προκαλούνταν αλυσιδωτές εκρήξεις και στις παρακείμενες δεξαμενές καυσίμου που ήταν συνολικής αποθηκευτικής ικανότητας (περίπου) 30.000 τόννων.
Έκρηξη που θα είχε ολικά καταστρεπτικά αποτελέσματα, όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ αλλά και για όλη την παρακείμενη των εγκαταστάσεων περιοχή ! 

Έκτοτε,  ξεκίνησε ένας ανηλεής πόλεμος σε βάρος του Πολίτη Μανώλη Αλιφιεράκη για να τον συνθλίψουν και για να τον εξοντώσουν ηθικά και

ίσως όχι μόνο …

Ο πόλεμος σε βάρος του Πολίτη Αλιφιεράκη, είχε τα εξής στάδια :

 1. εντονότατες ψυχολογικές πιέσεις από την ΔΕΗ μέσω δυσμενών τοποθετήσεων του 
 2. απομόνωση από τους … συναδέλφους του (που ήσαν φίλα κείμενοι προς την επιχείρηση),
 3. … βάπτισή του ως επίορκου υπαλλήλου,
 4. υποβιβασμός του σε θέση άσχετη με το γνωστικό του επίπεδο και εξαναγκασμός του να κάνει τον γραφιά, 
 5. άσκηση αστικών και ποινικών μέτρων σε βάρος του από τη ΔΕΗ,
 6. η θέση του σε αργία.

Αυτά ήταν μερικά από όσα αντιμετώπισε ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ επειδή είχε το σθένος και το ηθικό μέγεθος να προστατέψει το Δημόσιο Συμφέρον, κόντρα στα συμφέροντα … κάποιων …

Τελικά, ο Μανώλης Αλιφιεράκης έλαβε επισήμως τον ιδιότητα του “Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος” (whistleblower). Για την ακρίβεια είναι ο μόνος Έλληνας Πολίτης που επισήμως έχει λάβει αυτή την ιδιότητα. 

Περισσότερα στο ereportaz.gr Κατήγγειλε σκάνδαλα, τον βάφτισαν επίορκο 

Συνεχίζεται

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών για συκοφαντική δυσφήμιση. Υπόθεση Στεφανή – ΔΕΗ

Έχοντας (μεταξύ των άλλων) ως δόγμα ότι οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ bloggers είναι κοινωνοί της Αλήθειας, της Διαφάνειας και του αγώνα, και εν συνεχεία του : Οι whistleblowers και η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών για συκοφαντική δυσφήμιση. Υπόθεση Αλιφιεράκη – ΔΕΗ ας δούμε μια ακόμη πλευρά της προσπάθειας μέσω της ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ της Δικαιοσύνης και μέσω της υποβολής μηνύσεων – αγωγών, με αυτοσκοπό να κλείσουν στόματα “κακών παιδιών” που “μιλάνε πολύ” …

Ήταν 25 Μαίου 2017 όταν ο Πολίτης και συνταξιούχος Μηχανικός πλέον και τέως επιθεωρητής της ΔΕΗ, Νικόλαος Στεφανής,  έκανε πολλοστή έκκληση
μέσω sites και blogs, προς το Κράτος για να δοθεί η δέουσα προσοχή στις ρωγμές που είχαν εμφανιστεί στο Ορυχείο Αμυνταίου
 της ΔΕΗ μέσω υλικού που έδωσε στο blog olympia.gr. (Βλέπε σχετικά εδώ).

Τις ίδιες ημέρες, που ο τεχνικός σύμβουλος της ΔΕΗ βεβαίωνε (!) ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης του εδάφους. (Βλέπε σχετικά εδώ).

Την επόμενη ημέρα από την τελευταία έκκληση – γνωστοποίηση του Στεφανή, την 26 Μαίου 2017,  έγινε κατολίσθηση και 80 εκατομμύρια κυβικά μέτρα εδάφους σακάτεψαν το Ορυχείο, προκαλώντας ζημία πολλών δισ. euro στην Πολιτεία. (βλέπε σχετικά εδώ).

Λίγο αργότερα, περί τον ένα μήνα, ο συνταξιούχος πλεόν Πολίτης και Μηχανικός και τ. επιθεωρητής της ΔΕΗ Νικόλαος Στεφανής, με την ιδιότητα του μετόχου της ΔΕΗ, κατέθεσε μήνυση κατά της ΔΕΗ.

Ποια η συνέχεια ; Η … αυτονόητη για “μερικούς – μερικούς”. Η ΔΕΗ, μετά από απόφαση του Δ.Σ. της, επί ημερών της νυν διοίκησης του Μανώλη Παναγιωτάκη, κατέθεσε αντι-μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Νικόλαου Στεφανή !!!, καθώς, με βάση του “πόρισμα” για την κατολίσθηση δεν ευθυνόταν η ΔΕΗ. 

Και αυτό το “πόρισμα” ήταν σε αντιδιαστολή με ότι βεβαιώνουν καθηγητές Πανεπιστημίου (μεταλλειολόγοι, σεισμολόγοι κλπ). Βλέπε σχετικά εδώ.

Την μήνυση κατά του Νίκου Στεφανή θα την βρείτε στο blog του Νίκου https://oataktos.wordpress.com/2018/06/02/το-δ-σ-της-δεη-α-ε-στέλνει-στα-δικαστήρι/ καθώς και εδώεδώ και εδώ

Επί της παρούσης, θα μείνω σε ένα τελευταίο. Στο ποιος είναι ο Μανώλης Παναγιωτάκης της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον insider Πολίτη Νικόλαο Στεφανή.

Αντιγράφω από τη σελίδα του Στεφανή https://oataktos.wordpress.com/2018/06/02/το-δ-σ-της-δεη-α-ε-στέλνει-στα-δικαστήρι/ τα εξής :

Κατόπιν αυτών, επιθυμώ να προσθέσω μια ακόμη υπενθύμιση για τα της ΔΕΗ μιας και : Ποινές από 3 έως 5 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 7 πρώην συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για την υπόθεση των χρυσών επιχορηγήσεων από τη ΔΕΗ.

Συνεχίζεται 

Υ.γ. Μηχανικοί του ΤΣΜΕΔΕ, ο Στεφανής είναι ένας Μηχανικός που τόλμησε.  

Upd. Αξίζει να διαβάστε και αυτό εδώ :  Επιχείρηση τρομοκράτησης από τη ΔΕΗ – Κατέθεσε μήνυση κατά του Νίκου Στεφανή – Με φόντο την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου

https://gkanellakis.blogspot.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

One comment on “Οι μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος και η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών για συκοφαντική δυσφήμιση

 1. Ο απόηχος της δίωξης του Ν. Στεφανή – Ο Επίκαιρος καταγράφει

  06/06/2018

  Αίσθηση έκανε η δικαστική επίθεση της ΔΕΗ στον Νίκο Στεφανή. Μία επίθεση σε έναν άνθρωπο που ήταν επί πολλά χρόνια κομμάτι της Επιχείρησης και προσέφερε πολλά σε αυτήν. Κυρίως όμως προσέφερε πολλά στην κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας, περιοχής που βιάζει καθημερινά η δραστηριότητα της ΔΕΗ. Στην δίωξη αυτή του πρώην στελέχους της ΔΕΗ, ελάχιστοι είναι αυτοί που πήραν θέση. Τα σωματεία των εργαζομένων απόντα, όπως και των συνταξιούχων. Η Αντιπολίτευση που διαρκώς κάνει ότι δε βλέπει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη ΔΕΗ, απούσα. Οι μόνοι που σθεναρά και δημόσια υπερασπίστηκαν τον κ. Στεφανή, ήταν οι Παντελής Καραλευθέρης και Νίκος Φωτόπουλος, οι οποίοι καταψήφισαν την δίωξη του Ν. Στεφανή στο ΔΣ της ΔΕΗ. Όλοι οι υπόλοιποι φορείς άραγε, θεωρούν πως η ΔΕΗ ήταν συνεπής απέναντι στην κοινωνία στα θέματα των κατολισθήσεων;

  https://e-ptolemeos.gr/o-apoichos-tis-dioxis-toy-n-stefani-o-epikairos-katagrafei/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.