Συμφωνία των Πρεσπών: Η μήνυση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.α

Με αφορμή τις καταγγελίες στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματισμού βουλευτών στα Σκόπια, με χρήματα του Τζόρτζ Σόρος, προκειμένου να εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά πίσω από τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου κατά Νίκου Κοτζιά σχετικά με μυστικά κονδύλια που διακινήθηκαν για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης και βουλευτών στα Σκόπια σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία. 

Δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της, η Συνομοσπονδία ζητά να διερευνηθούν αδικήματα που έχουν να κάνουν με δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροληψία, ενεργητική δωροληψία, έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα.

Ως στοιχεία για την βασιμότητα της μηνυτήριας αναφοράς, η Παμμακεδονική επικαλείται τις δημόσιες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, μετά την απομάκρυνσή του από το ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τις οποίες ο Παν. Καμμένος τον κατήγγειλε για χρήση μαύρου χρήματος, προερχόμενου από τον γνωστό επιχειρηματία Τζόρτζ Σόρρος, προκειμένου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα στα Σκόπια. Επικαλούνται, επίσης, ανάρτηση του τέως Υπουργού Άμυνας στο twitter σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές που απαιτούνταν για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας στη Βουλή των Σκοπίων έλαβαν το ποσό των 2.000.000 ευρώ. Τέλος, αναφέρονται σε, επίσης, δημόσιες δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Δημ. Καμμένου, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση διευκρινήσεις για τις καταγγελίες, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. 

Με την αναφορά, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ζητά να διερευνηθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες Καμμένου κατά Κοτζιά για χρήση κονδυλίων για τον επηρεασμό των βουλευτών στα Σκόπια, διότι εάν κάτι τέτοιο ισχύει αυτόματα είναι άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών. Προσθέτει, δε, ότι στην περίπτωση που οι καταγγελίες αποδειχθούν αβάσιμες, να εξεταστεί η διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του τέως Υπ. Εξωτερικών από τον Π. Καμμένο.  

Ως μάρτυρες προτείνονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι πρώην υπουργού και καταγγελλόμενοι, Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εκείνης της περιόδου, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Δημήτρης Καμμένος και Στάθης Παναγούλης καθώς και οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη και Γιώργος Σαχίνης, που πήραν τις σχετικές συνεντεύξεις από τον κ. Κοτζιά.

Διαβάστε ολόκληρη τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ )

ΣΧΕΤΙΚΑ

Νομικές κινήσεις και επιστολές που σχετίζονται με την “συμφωνία των Πρεσπών”

Τα Σκόπια δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες – Νομικά έωλη η εισαγωγή της συμφωνίας στη Βουλή

7 comments on “Συμφωνία των Πρεσπών: Η μήνυση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.α

  1. Ο Πάνος Καμμένος ξεβρακώνει τον Κοτζιά με το ανύπαρκτο “Πράττω”…

    Υπάρχει η οργάνωση “Πράττω” την οποία χρησιμοποίησε ο Κοτζιάς ως δήθεν συνιστώσα της κυβέρνησης;
    Έχει νομική υπόσταση;
    Έχει Καταστατικό;
    Έχει Διοίκηση;
    Πόσες φορές επικαλέστηκε διαπράττοντας πολιτική και νομική αλητεία ο Κοτζιάς την οργάνωση “Πράττω”;
    Ποιος, ποιοι χρηματοδότησαν την ανύπαρκτη οργάνωση “Πράττω”;
    Υπάρχουν παραστατικά για κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα της ανύπαρκτης οργάνωσης “Πράττω”, όπως επακριβώς προσδιορίζει ο δικός τους νόμος για τη διαφάνεια και χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και κινήσεων;
    Ποιος εισπράττει και για όφελος ποιών στο “Πράττω”;
    Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει;

    https://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2019/01/blog-post_781.html

  2. Καμμένος: ο Τσίπρας μου είπε ψέματα δυο φορές για τη Συνθήκη των Πρεσπών

    Δημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2019 18:01
    «Ο Κοτζιάς ήταν ο διακινητής της τσάντας του Γιωργάκη», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Γιατί προειδοποίησε…. τον Ζουράρι και τι είπε στον ΠτΔ.

    Με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, αλλά και με πικρία για την στάση του Αλέξη Τσίπρα, στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, «απασφάλισε» ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, συνοδεύοντας τα λεγόμενα του με προειδοποιήσεις για τον Κώστα Ζουράρι, αλλά και ευθείς βολές κατά της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη του στο Βεργίνα TV, που θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ, υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός του είπε ψέματα δυο φορές για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αρχικά όταν είχαν συμφωνήσει να συζητήσουν το θέμα μετά τις εκλογές, κάτι που δεν έγινε ποτέ και στη συνέχεια όταν τον διαβεβαίωσε ότι θα ξαναδούν το θέμα τον Μάρτιο, αλλά αυτό έρχεται τώρα στη Βουλή.

    Πολύ σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ για το Νίκο Κοτζιά τον οποίο χαρακτήρισε «διακινητή της τσάντας του Γιωργάκη» και για τον οποίο εξήγησε πως «φαίνεται να είχε δικό του σχέδιο σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών» .

    Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας, «έχει προσωπική ευθύνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως Κυβερνητικός Εταίρος και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του» , τόνισε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ ενώ συμπλήρωσε «πως οι βουλευτές της ΝΔ έπρεπε ήδη να έχουν αντιδράσει με τη γεωγραφικού προσδιορισμού πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων».

    Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προειδοποίησε και τον Κώστα Ζουράρι, τονίζοντας ότι «εάν ο κ Ζουράρις είναι ο 151ος που θα ψηφίσει τη Συμφωνία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

    Ο κ. Καμμένος έδωσε συνέχεια και στην κόντρα του με την κυρία Μπακογιάννη, λέγοντας πως «είναι όνειδος για την πολιτική ζωή του τόπου και ότι του επιτίθεται για λόγους επιχειρηματικών συμφερόντων».

    Τέλος ο κ. Καμμένος επανέλαβε τις καταγγελίες του για το «Ίδρυμα Σόρος» υποστηρίζοντας ότι μοίραζε 25 δις ευρώ εδώ και χρόνια σε πολιτικούς.

    http://www.ant1news.gr/news/Politics/article/525529/kammenos-o-tsipras-moy-eipe-psemata-dyo-fores-gia-ti-synthiki-ton-prespon

  3. Καταγγελία-«βόμβα» στα Σκόπια: Έδιναν μέχρι και 2 εκατ. ευρώ σε βουλευτές για να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνία!

    19/10/18 • 21:51 | UPD 19/10/18 • 21:52

    ο αντιπολιτευόμενο κόμμα στα Σκόπια VMRO κατήγγειλε σήμερα το βράδυ πως σε έναν βουλευτή προτάθηκε να «πουλήσει» την ψήφο του έναντι 250.000 ευρώ, ένας άλλος έλαβε πρόταση για 1 εκατομμύριο ευρώ και σε έναν τρίτο προσφέρθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ.
    Το αντιπολιτευόμενο κόμμα στα Σκόπια VMRO κατήγγειλε σήμερα το βράδυ πως σε έναν βουλευτή προτάθηκε να «πουλήσει» την ψήφο του έναντι 250.000 ευρώ, ένας άλλος έλαβε πρόταση για 1 εκατομμύριο ευρώ και σε έναν τρίτο προσφέρθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ.

    Σε δηλώσεις ενώπιον δημοσιογράφων προχώρησε ο γενικός γραμματέας του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ και ήταν… καταπέλτης!

    «Πάρτε τα χέρια σας από τη λαϊκή βούληση και επιτρέψτε στους νομοθέτες να αποφασίζουν ελεύθερα» δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τις καθυστερήσεις στην διαδικασία.

    «Αυτή δεν είναι η ευρωπαϊκή πΓΔΜ για την οποία αγωνιστήκατε» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Ζόραν Ζάεφ!

    Μάλιστα, τον κατηγόρησε για «βία κατά του μακεδονικού λαού» και προειδοποίησε ότι τέτοιες τακτικές θα «γυρίσουν μπούμερανγκ».

    Και τότε… απασφάλισε. Έδωσε παραδείγματα βουλευτών στους οποίους προσφέρθηκαν 2.00.000 ευρώ, 1.000.000. ευρώ ή και 250.000 ευρώ ώστε να επηρεαστεί η ψήφος τους! Ξεκαθάρισε πως όλοι αρνήθηκαν και ευχαρίστησε τους νομοθέτες, γιατί είναι «στο πλευρό του λαού.»

    «Είστε το τελευταίο φράγμα πριν από αυτή την τρελή κυβέρνηση. Θα επιβιώσουμε και θα κερδίσουμε «, δήλωσε ο χαρακτηριστικά.

    Στον αέρα παραμένει το εάν θα γίνει σήμερα η πρώτη ψηφοφορία στην Βουλή της ΠΓΔΜ για την συνταγματική αναθεώρηση, με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως η έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια έχει προγραμματιστεί για τις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

    O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου της χώρας, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ότι «γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή», προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.

    «Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες» πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

    Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ, όπου εξετάζεται η πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, αναμένεται τελικά να ξεκινήσει στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος).

    Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του VMRO βρίσκονται ήδη στη Βουλή και ζητούν να γίνει επιτόπου η ψηφοφορία.

    Παράλληλα, σκοπιανά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει συγκεντρώσει τους 80 βουλευτές που χρειάζονται για να εγκριθούν οι συνταγματικές αλλαγές, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται.

    Σε περίπτωση που η ψηφοφορία δεν γίνει σήμερα, πιθανότατα η συνεδρίαση θα προγραμματιστεί για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετά και από την επίσκεψη του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάθιου Πάλμερ.

    Από την πλευρά του ο Πάλμερ δήλωσε πριν την επίσκεψη πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να δράσουν πέρα από τα συμφέροντα των κομμάτων τους.

    Σε περίπτωση που ο Ζόραν Ζάεφ δεν καταφέρει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από το Σκοπιανό κοινοβούλιο, ως πιθανότερο σενάριο προκρίνεται η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

    https://www.eleftherostypos.gr/diethni/309389-kataggelia-bomba-sta-skopia-edinan-mexri-kai-2-ekat-eyro-se-boyleytes-gia-na-psifisoyn-yper-tis-symfonia/

  4. Θρίλερ στα Σκόπια – VMRO: «Καταγράψαμε συνομιλίες, χρηματίστηκαν βουλευτές για τις “Πρέσπες”» – «Θα βάλουμε φυλακή τον Ζάεφ»

    Συγκλονιστικά στοιχεία μας έρχονται από τα Σκόπια, για τα «βαλιτσάκια» που πηγαινοερχόντουσαν για να ψηφίσουν οι Σκοπιανοί βουλευτές την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και άλλες σοβαρές αξιόποινες πράξεις της νυν κυβέρνησης.

    Μάλιστα τοπικά ΜΜΕ μιλούν για «λεηλασία» του κράτους από τους «πραιτοριανούς» της κυβέρνησης Ζάεφ, οι οποίοι έχουν διαπράξει σωρεία παραβάσεων και ιδιαίτερα αξιόποινων πράξεων, κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα.

    «Οι νέες τηλεφωνικές συνομιλίες είναι έτοιμες για δημοσίευση στο κοινό, μέσω του καναλιού «Skopje 1» αναφέρει ο σκοπιανός τύπος που πρόσκειται στο VMRO.

    Το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, κατέχει καταγεγραμμένες δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις από την περίοδο μετά το 2016 μέχρι και πριν μερικές ημέρες, οι οποίες θα «τινάξουν στον αέρα» το σοσιαλιστικό κόμμα του Ζ.Ζάεφ, και τις οποίες έδωσε στο συγκεκριμένο κανάλι .

    Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες των τελευταίων τριών ετών, ακούγονται οι μυστικές συνομιλίες με τις φωνές των σημερινών πολιτικών, υπουργών με κάθε λεπτομέρεια.

    Τα θέματα σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις για δικαστικές διαδικασίες, τη λήψη ψήφων από τους βουλευτές για την συμφωνία των Πρεσπών, τις δημόσιες προμήθειες, αλλά και άλλα σημαντικά ζητήματα του κράτους.

    Αυτές τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και η ηγεσία του VMRO-DPMNE, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία για σοβαρές παρατυπίες και πράξεις της κυβέρνησης με χρηματισμούς βουλευτών κά, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι αυτοί θα καθίσουν στο σκαμνί και θα δικαστούν .

    Το VMRO-DPMNE ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αρχίσει διαπραγματεύσεις για την υιοθέτηση νόμων που θα εμπόδιζαν όλες αυτές οι αξιόποινες πράξεις μελών του κυβερνώντος κόμματος και αυτές θα έρθουν στο ακροατήριο, για να αποδοθούν ευθύνες στους πολιτικούς-δράστες διαφόρων εγκλημάτων της σημερινής κυβέρνησης .

    «Λαμβάνουμε καθημερινά υλικό και έγγραφα από την παράνομη λειτουργία του προσωπικού αυτής της κυβέρνησης, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

    Η πΓΔΜ δεν είναι πλέον αιχμάλωτη. Εγκληματίες κατέλαβαν την ΠΓΔΜ και αυτό είναι τρομερό για την χώρα.

    Μπορεί να είναι παράνομη η καταγραφή και υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά εμείς ως κόμμα έχουμε πάντα σαφή θέση ότι το παράνομο υλικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε δικαστικές διαδικασίες.

    Για αυτό έχουμε συλλέξει και έγγραφα και άλλα στοιχεία για το κόμμα SDSM του Ζόραν Ζάεφ, το οποίο κατέστρεψε το κράτος δικαίου, παραβίασε το σύνταγμα για πολιτικούς σκοπούς, και τώρα θα προσπαθήσει να υιοθετήσει νομοθεσία που θα καλύψει τα εγκλήματα που καθημερινά κάνουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE στο κανάλι Skopje1.

    Το ζήτημα του αν θα πρέπει να δημοσιευθούν φωτογραφίες, ή τι θα γίνει με το υλικό, η σκοπιανή αντιπολίτευση ανακοίνωσε: «Μετά την ήττα αυτή από την εγκληματική κυβέρνηση Ζάεφ, η πρώτη προτεραιότητα μας όταν θα έρθουμε στην εξουσία θα είναι η αποκατάσταση του κράτους δικαίου και η απόδοση δικαιοσύνης στους δράστες του εγκλήματος (αλλαγή ονομασίας σε Β.Μακεδονία), με την προσαγωγή σε δίκες όλων, ανεξάρτητα από το όνομα, το επώνυμο, το κόμμα ή τη λειτουργία».

    Αυτό προμηνύει ότι και ο Ζάεφ ενδέχεται να καθίσει στο σκαμνί και να δικαστεί όπως ο Γκρουέφσκι.

    Ο αξιωματούχος της ηγεσίας του VMRO-DPMNE δεν ήθελε να σχολιάσει εάν πρόκειται για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ή για άλλου είδους καταγεγραμμένες συνομιλίες.

    «Υπάρχουν και συνομιλίες του Ζάεφ με το υπουργικό συμβούλιο, και εκεί έχουν καταγραφεί «βόμβες», οι οποίες εφόσον δημοσιοποιηθούν στον σκοπιανό λαό θα έχουμε εξελίξεις πραγματικά τρομερές», κατέληξε ο ίδιος.

    Την ίδια στιγμή, ο Δρ Γιοβάν Ντόνεφ, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των Σκοπίων, προχώρσε στις εξής σημαντικές δηλώσεις: «Χωρίς το διάταγμα του προέδρου Ιβάνοφ, η συμφωνία δεν μπορεί να έχει νομική ισχύ. Πιστεύω ότι οι Έλληνες νομοθέτες είναι επίσης, ενήμεροι σε αυτό.

    Το γνωρίζουν καλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά, ωστόσο, η μεγαλύτερη ζημιά θα προκληθεί στη Δημοκρατία της ‘Μακεδονίας’. Δυστυχώς η κατάσταση είναι τέτοια που δεν γνωρίζω γιατί η κυβέρνηση δεν έχει συγκεντρώσει δυνάμεις για να ξεπερασθεί το πρόβλημα αυτό. Αυτό που απομένει, είναι να δούμε πως θα ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και τι θα ακολουθήσει», λέει ο Ντόνεφ.

    «Χωρίς την υπογραφή του Ιβάνοφ, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μετέωρη και ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες στο εσωτερικό της χώρας, εάν, δηλαδή, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές κερδίσει με συντριπτική πλειοψηφία μια άλλη πολιτική επιλογή.

    Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα, όπου ενδέχεται σοβαρά να αμφισβητηθεί η Συμφωνία, εάν εκλεγεί ένα άλλο κόμμα που δεν συμφωνεί με αυτήν.»

    Η πολιτική σκηνή σταα Σκόπια, όπως και στην Ελλάδα, θα διέλθει πιθανότατα μια πολύ δύσκολη και «βαριά» περίοδο μετά τον «οδοστρωτήρα» που ονομάζεται Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία όπως φαίνεται επιβλήθηκε από το έξωθεν κέντρα εξουσία.

    https://www.pentapostagma.gr/2019/01/θρίλερ-στα-σκόπια-vmro-καταγράψαμε-συνο.html

  5. ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΚΔΙΩΧΤΗΚΕ Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΑΡΚΑΖΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    18 ΟΚΤ. 2018

    …..

    Ο Π.Καμμένος δεν τον «έδωσε» μόνο για τα «μαύρα κονδύλια» με τα οποία χρηματοδοτούσε ελληνικά ΜΜΕ, εφημερίδες και ιστοσελίδες για να χαϊδεύουν τον ίδιο και να αποθεώνουν την συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα να κτυπούν τον Π.Καμμένο και όποιον δεν συμφωνούσε με τον «φωτισμένο» Ν.Κοτζιά.

    Τον «έδωσε» και για την περίεργη επιμονή στην άρνησή του να ανακηρύξει η Ελλάδα ΑΟΖ, στα νότια με την Αίγυπτο! Λέγοντας μονίμως «Να συμφωνήσει και η Ιταλία»!

    Μα η Ιταλία δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με την Ελλάδα (άλλο αν τώρα ο Μ.Σαλβίνι έχει μετατραπεί σε φανατικό εχθρό της Τουρκίας μετά την δήλωση για την κατοχή της Κύπρου).

    Και η Αίγυπτος να επιμένει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και Αιγύπτου, τουλάχιστον ως προς το νότιο σύνορο και ο Ν.Κοτζιάς να λέει μονίμως «Οχι».

    http://nikosxeiladakis.gr/γιατι-ουσιαστικα-εκδιωχτηκε-ο-ανεκδι/

  6. πέμπτη, 7 φεβρουαρίου 2019

    21η ημέρα κι ακόμη να κατατεθεί η μήνυση του ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ…

    Από που εισπράττει ο Κοτζιάς για το “Πράττω”!

    Ταμίας του Κοτζιά είναι επισήμως ο Γενικός Διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Καραχάλιος…
    Ο Γενικός Διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Καραχάλιος είναι ΤΑΜΙΑΣ… σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία που κοινοποιεί το “Πράττω” του Κοτζιά.
    Συνεπώς η αρμόδια Επιτροπή της βουλής, ένας/μία βουλευτής, ένας/μία εισαγγελέας οφείλει να τον καλέσει ώστε να παρουσιάσει και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός -όπως επιτάσσει ο δικός τους νόμος- τα επίσημα και νόμιμα παραστατικά, όπου πρέπει να εμφανίζονται οι χρηματοδότες και τα έξοδα του υποτιθέμενου “Πράττω”!
    ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΕΙ κι από ποιους το “Πράττω”… αν υπάρχει;
    Πόθεν έσχες ΤΑΜΙΑ του “Πράττω”;
    Αν δεν υπάρχει “Πράττω” η αστική δικαιοσύνη έχει το λόγο -αν υπάρχει ένας/μία έντιμος δικαστής στον τόπο τούτο-, αλλά κυρίως ο Κυρίαρχος Λαός!
    Ο κύριος Κώστας Καραχάλιος, ΤΑΜΙΑΣ του “Πράττω” του Κοτζιά… θα πρέπει να εμφανίσει μεταξύ πολλών… το ενοικιαστήριο, τις αποδείξεις πληρωμής ενοικίου και από που…
    ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΕΙ για τα γραφεία στην Πλάκα!
    Για δείτε:

    Στα γραφεία του «Πράττω»
    (…) Με τις ευλογίες του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, αλλά και των συνεργατών της και φίλων, η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, έκοψε τη βασιλόπιτα του πολιτικού της γραφείου. Η κοπή της πίτας έγινε στα γραφεία της «Κίνησης Ιδεών και Δράσης Πράττω», στην Πλάκα (…)
    Ο πρωτοσύγκελος κ. Συμεών, αναφερόμενος στην ονομασία του «Πράττω», τονίζοντας:
    «Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μάς καλεί όχι απλώς στο «πράττειν» αλλά στο «ευ πράττειν». Εύχομαι λοιπόν, αυτή η χρονιά και κάθε χρονιά να είναι χρονιά πράξεων. Αλλά να είναι πράξεις ουσιαστικά ωφέλιμες, έστω κι αν εξωτερικά δε φαίνονται πάντα καλές. Γιατί και ο γιατρός, όταν βάζει το νυστέρι, αυτό που κάνει είναι οδυνηρό, αλλά συγχρόνως και πολύ ωφέλιμο. Εύχομαι να πράττουμε όλοι μας τα ωφέλιμα, για όλους ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις και χωρίς εξαιρέσεις»(…)
    Αρχιμανδρίτη Συμεών, πως γνωρίζεις ότι είναι μια υπαρκτή πολιτική κίνηση-οργάνωση το “Πράττω”;
    Κι αν είναι μια οργάνωση “φάντασμα” με σκοτεινούς διαδρόμους παράνομης χρηματοδότησης, πως είστε κύριε Συμεών τόσο ενημερωμένος;
    [Στην κοπή της βασιλόπιττας, μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι: Παναγιώτης Λυράκης Δήμαρχος Σπετσών, Ανδρέας Ευθυμίου Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Δημήτρης Πλευράκης αναπληρωτής γενικός Διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Καραχάλιος, γραμματέας Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, Καρύδη Κατερίνα Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου, Δημήτρης Γκερλές Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Νίκος Γιοβανίδης πρόεδρος ΕΝΑΚ, Θάνος Κελμάγιερ πρόεδρος Ανθοπαραγωγών, Κώστας Ηρειώτης ταμίας Ανθοπαραγωγών, Ανδρέας Κιοσσές πρόεδρος ΦΟΙΝΙΚΑ Πειραιά.]
    Σχετικά:
    * ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ “ΠΡΑΤΤΩ”, άρθρο 18, Ταμίας –Υπεύθυνος Οικονομικού: Κώστας Καραχάλιος

    * Κάθε απειλή από τον όποιο αμερικανοτσόγλανο δεν θα μας κάνει να σιωπήσουμε!
    Οι επίορκοι, πολιτικοί και κοινοί απατεώνες πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον όσα προβλέπουν οι νόμοι αυτού του αστικού κράτους!
    Αυτά για “ορεκτικό”… Κοτζιά, έστω και μια φορά στη ζωή σου ομολόγησε την αλήθεια!

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2019/02/21.html

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.