Ψήφισμα Ορφανού: Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Κάλεσμα Ορφανού για συμμετοχή σε ψήφισμα για τη Μακεδονία

Θα επιδοθεί στον ΠτΔ, τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, προχωρά σε ανοικτό κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες προκειμένου να υποστηρίξουν ανοικτό ψήφισμα εναντίον της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Το ψήφισμα, στο οποίο θα καταγράφεται ο αριθμός των υποστηρικτών του, θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όλους τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Το ψήφισμα έχει ήδη ανέβει στη διεύθυνση http://chng.it/K2g4hKwtRM υπό τον τίτλο: «Η Μακεδονία σε έχει ανάγκη ΤΩΡΑ! Μην την αφήσεις μόνη».

 «Χρησιμοποιούμε σύγχρονα, τεχνολογικά μέσα για να στείλουμε δυναμικό μήνυμα. Ελπίζω να είναι τόσο ισχυρό ώστε να αποτρέψει να ψηφίσουν υπέρ της επικύρωσης της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών όσους βουλευτές προτίθενται να τη στηρίξουν. Αποφεύγοντας κάθε είδους βία και χωρίς ύβρεις, καλώ όλους σε μία ύστατη ειρηνική προσπάθεια να στείλουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα αποφυγής ενός καταδικαστικού εθνικού λάθους. Στηρίζουμε τη Μακεδονία μας. Η Μακεδονία χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας. Μπείτε στην πλατφόρμα και δώστε τη δική σας στήριξη», τόνισε ο κ. Ορφανός.

Η διαδικασία συμμετοχής στο ψήφισμα γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.change.org. Οι υποστηρικτές του μπορούν επώνυμα ή και ανώνυμα να δηλώσουν τη στήριξή τους. 

Το Change.org είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα την οποία χρησιμοποιούν 268 εκατ. χρήστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Υποστηρίζει ψηφίσματα, κινητοποιώντας τους πολίτες και σε συνεργασία με οργανισμούς επηρεάζει αυτούς οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις. Μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 32.121 νίκες σε 196 χώρες με το νούμερο αυτό να αυξάνεται καθημερινά, δίνοντας τη δύναμη στους πολίτες να πετύχουν την αλλαγή που οραματίζονται.


Ακολουθεί το ακριβές περιεχόμενο του ψηφίσματος:


Η Μακεδονία σε έχει ανάγκη ΤΩΡΑ!
Μην την αφήσεις μόνη.

Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Ο κάθε βουλευτής έχει τεράστια ιστορική ευθύνη. ΤΩΡΑ είναι η υπέρτατη στιγμή που αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ψήφιση των συνταγματικών αλλαγών και συνεπώς της συμφωνίας των Πρεσπών στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων ξεκινά η τελική φάση επικύρωσης της στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό με την ισχυρή στήριξη των «εταίρων» μας, ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής και για τους δύο λαούς, διευρύνοντας συγχρόνως τις συνθήκες ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Είναι αυτονόητο ότι οι Έλληνες αγαπάμε και επιδιώκουμε την ειρήνη και θέλουμε να συμβάλουμε στην παγίωσή της. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα υποχωρήσουμε σε αυτά που θεωρούμε εθνικά δίκαια. Δε θα ξεχάσουμε χιλιάδες χρόνια ιστορίας, αγώνων, θυσιών και επίπονης πορείας την οποία πολλές φορές την πληρώσαμε με αίμα. Είναι φανερό ότι επιζητείται ο τεμαχισμός της Ελλάδας. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία αναγνωρίζεται «μακεδονική» γλώσσα, «μακεδονική» εθνότητα, παραχωρείται ουσιαστικά το όνομα της Μακεδονίας.

Τίθεται ζήτημα χρήσης του όρου Μακεδονία τόσο για τα προϊόντα μας, όσο και για υπηρεσίες, δραστηριότητες και φορείς. Παράλληλα, ενδεχομένως να ανοίξει και θέμα ΑΟΖ στη Θεσσαλονίκη, με βάση τη θεωρία της περίκλειστης χώρας. Από την άλλη πλευρά, η ΠΓΔΜ εισέρχεται στο ΝΑΤΟ και ετοιμάζεται για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα μας, δεν προκύπτει κανένα ουσιαστικό εθνικό όφελος, παρά μόνο εκκρεμότητες για τις επόμενες γενιές, με εξαιρετικά πιθανή τη διεκδίκηση από πλευράς Σκοπιανών «μακεδονικής» μειονότητας, την ενίσχυση της μεγάλης ιδέας των γειτόνων (βλ. αλυτρωτικούς χάρτες) και τη διεύρυνση των διεκδικήσεων τους στο μέλλον. Η συμφωνία των Πρεσπών παρά τα όσα επικαλούνται οι υποστηρικτές της ενισχύει τον σωβινισμό των γειτόνων και ουσιαστικά καλλιεργεί την εχθρότητα και το μίσος στην περιοχή.
Ο κάθε βουλευτής που θα κληθεί να ψηφίσει έχει τεράστια ιστορική ευθύνη. Το προσωπικό και κομματικό συμφέρον δεν τοποθετείται ΠΟΤΕ υπεράνω της πατρίδας. 

ΤΩΡΑ είναι η υπέρτατη στιγμή που αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας. 

Η Ελληνικότητα στη διαδρομή της Ιστορίας και η μοναδικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

4 comments on “Ψήφισμα Ορφανού: Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

  1. 17/01/2019 12:38

    Θεσσαλονίκη: Το ψήφισμα της πρωτοβουλίας κατά της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών

    Θεολόγος Ηλιού

    Το επίσημο ψήφισμα από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», που διοργάνωσε την πρωτοβουλία κατά της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Στη σύσκεψη τους Μητροπολίτες της Β. Ελλάδας, που είχαν κληθεί αλλά απουσίαζαν λόγω της κηδείας του Μητροπολίτη Παύλου, εκπροσώπησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κκ. Γεώργιος. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Απόστολος Τζιτιζκώστας παραβρέθηκε στη συνάντηση, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν είτε με φυσική παρουσία είτε με εκπρόσωπό τους οι δήμαρχοι της Δ.Μακεδονίας ( Δεσκάτης, Σερβίων, Φλώρινας, Καστοριάς, Νεστορίου, Άργους Ορεστικού και Πρεσπών), Κ.Μακεδονίας (Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Π.Μελά, Θέρμης, Νεάπολης-Συκεών, Βέροιας, Νάουσας, Παιονίας, Σερρών, Πέλλας, Αριδαίας, Σκύδρας, Βόλβης, Έδεσσας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου, Ευόσμου-Κορδελιού), Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης (Παγγαίου, Παρανεστίου, Δοξάτου), αλλά και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο πρόεδρος του πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ».

    Όπως σας ενημέρωσε πρώτο το makthes.gr, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να παραστούν ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και να ζητήσουν διενέργεια δημοψηφίσματος.

    Το ψήφισμα:

    1. Να εκφραστεί η έντονη αντίθεση στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

    2. Να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 (ημέρα Κυριακή και ώρα 14.00 στην Αθήνα, Πλ. Συντάγματος), ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες.

    3. Να κληθούν όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    4. Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να εκφραστεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.

    5. Να γίνει παράσταση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    6. Να κλιμακωθεί περαιτέρω ο αγώνας.

    https://www.makthes.gr/thessaloniki-to-psifisma-tis-protovoylias-kata-tis-epikyrosis-tis-symfonias-ton-prespon-189706

  2. Και ο Εφιάλτης από πολιτική άποψη το έκανε, κύριοι 152 που ετοιμάζεστε να ψηφίσετε το έκτρωμα των Πρεσπών – Νέος κατάλογος με 152 Εφιάλτες

    Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
    όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
    πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
    κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

    Του Σάββα Καλεντερίδη
    Τον Οκτώβριο του 2017 ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, οπότε οι Έλληνες υπουργοί, βουλευτές και πολίτες, ακούσαμε για πρώτη φορά από το στόμα του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ, ότι η Ελλάδα θα πληρώσει 1,5 δις δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 και ότι με τη συμφωνία αυτή θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά μερικές εκατοντάδες Αμερικανοί. Χωρίς το θέμα να έχει περάσει από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, το Υπουργικό Συμβούλιο και το ΚΥΣΕΑ.
    Πρώτα το ανακοίνωσε ο Τραμπ και μετά ακολουθήθηκε η αντίστροφη διαδικασία, σαν τον κάβουρα, λες και έπρεπε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι… μπανανία.
    Με την επιστροφή του διδύμου Τσίπρα-Κοτζιά από την Ουάσιγκτον, έγιναν τα εξής:
    Επίσκεψη Κοτζιά στην Άγκυρα
    Συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων
    Συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας
    Μετά από τα παραπάνω ακολούθησαν τα εξής:
    Η κάκιστα οργανωμένη επίσκεψη-φιάσκο Ερντογάν στην Αθήνα, όπου ο αγαπητός Ταγίπ μας επανέλαβε κατάμουτρα τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας.
    Η έναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του ονοματολογικού με τα Σκόπια.
    Η έναρξη συνομιλιών με την Αλβανία, για μια συμφωνία-πακέτο στα ελληνοαλβανικά.
    Η επίσκεψη Ερντογάν έγινε για να προετοιμαστεί το έδαφος και να πειστεί ο Τούρκος πρόεδρος να δεχτεί μια λύση του Κυπριακού. Στόχος του διεθνούς παράγοντα είναι να «λυθεί» το Κυπριακό, να μπει η υπογραφή Ερντογάν, για να ξεκαθαρίσει το τι ανήκει σε ποιον στην ανατολική Μεσόγειο και να συνεχιστούν απρόσκοπτα από τούδε και στο εξής οι διαδικασίες έρευνας και εκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων στην περιοχή. Με άλλα λόγια, πρόκειται για την ίδια επιδίωξη που είχε ο διεθνής παράγων με το Σχέδιο Ανάν. Απέτυχε με το Σχέδιο Ανάν, ξαναδοκίμασε στο Κραν Μοντανά, έπρεπε να ξαναδοκιμάσει. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα απέτυχε, όμως η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω. Ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να αναζητεί λύση στο Κυπριακό, κατά πώς εξηγήθηκε παραπάνω. Γι’ αυτό και η επίσκεψη στην Άγκυρα, τον επόμενο μήνα.
    Παρότι η πρώτη συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ έλαβε χώρα τις 14.6.2017, το… εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη συνομιλιών δόθηκε τις 11 Ιανουαρίου 2018, όταν ο Έλληνας ΥΠΕΞ, αιφνιδίως ανακοίνωνε θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρώφ, χωρίς να αναφέρεται ούτε η ώρα ούτε… ο τόπος της συνάντησης!
    Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών έγινε δύο ημέρες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του αναπληρωτή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ (και επικεφαλής του αλβανικού συγκυβερνώντος κόμματος) Μπουγιάρ Οσμάνι και έξι ημέρες πριν από την έλευση στα Σκόπια του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
    Στη συνέχεια ακολούθησαν αλλεπάλληλες συναντήσεις, με τη συμμετοχή σε κάποιες απ’ αυτές του Μάθιου Νίμιτς, για να φθάσουμε στις 17 Ιουνίου 2018, ημέρα υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
    Μέχρι τότε δεν είχαμε ενημέρωση για το είδος και το περιεχόμενο της συμφωνίας ούτε της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ούτε του Υπουργικού Συμβουλίου, ούτε των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.
    Δηλαδή, για τη συμφωνία ήξεραν οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί των Σκοπίων, οι Αλβανοί της Αλβανίας και ενδεχομένων του Κοσυφοπεδίου και δεν γνώριζαν τίποτα οι Έλληνες πολιτικοί, βουλευτές και πολίτες.
    Να θυμίσω στους αναγνώστες μας ότι πριν την υπογραφή της, για τη συμφωνία ενημερωνόμασταν από δημοσιεύματα κυρίως του αλβανικού τύπου.
    Αν αναρωτιέται κανείς ποια διαδικασία ακολουθήθηκε στα Σκόπια, ο Ζάεφ ενημέρωσε πέντε φορές τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των συνομιλιών, μέχρι να πάει να υπογράψει στις Πρέσπες και να πει εκείνο το αμίμητο «Εμείς οι Μακεδόνες κι εσείς οι Έλληνες», με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να τον κοιτούν σαν… χάνοι.
    Σήμερα Πέμπτη, μια μέρα μετά την εξευτελιστική διαδικασία στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όπου οι αποστάτες από τα κόμματα και τις ιδέες τους έκριναν το αποτέλεσμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππάς, δήλωσε: «Κατά τη δική μου εκτίμηση συμφωνία θα πάρει απόλυτη πλειοψηφία και η χώρα δεν θα γίνει ρεντίκολο διεθνώς.»
    Μην τους πιστεύετε ή μάλλον να πιστεύετε τα αντίθετα από εκείνα που λένε.
    Η Ελλάδα έγινε «ρεντίκολο διεθνώς» όταν Τσίπρας, Κοτζιάς και Καρυπίδης δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα το «Εμείς οι Μακεδόνες κι εσείς οι Έλληνες»,
    -η Ελλάδα εξευτελίστηκε με την επίσκεψη Μέρκελ, λίγες μέρες πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών,
    -η Ελλάδα εξευτελίζεται με τα κοινοβουλευτικά τερτίπια και πραξικοπήματα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες μετά τα Σκόπια και στην ώρα μας,
    -η Ελλάδα εξευτελίζεται γιατί αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικού λαού», κάτι που αρνείται να πράξει η Βουλγαρία, για τους δικούς τους λόγους.
    Με άλλα λόγια, η Ελλάδα εξευτελίζεται διεθνώς γιατί δεν υπερασπίζεται την ιστορία της, την ταυτότητά της, τα εθνικά της συμφέροντα και τα εκχωρεί με μια επαίσχυντη προδοτική συμφωνία στα Σκόπια.
    Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης μας το μέγεθος του εξευτελισμού, αρκεί να σκεφθεί ότι στην ίδια Ρηματική Διακοίνωση που έστειλαν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα, για τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ προβαίνουν σε διευκρινιστικές δηλώσεις ότι «Η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προκαθορίζει εθνότητα» και ότι «η γλώσσα ανήκει στη νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών», όταν αναφέρονται στις συνταγματικές τροποποιήσεις, μιλούν για «μακεδονικό λαό και μέρος του αλβανικού λαού, του βλαχικού λαού, του τουρκικού λαού» που κατοικεί στη χώρα.
    Δηλαδή, μας εμπαίζουν μέσα στο ίδιο το έγγραφο. Από τη μια βάζουν δυο διευκρινήσεις, όπως τους τις έδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, για να έχουν επιχειρήματα και να κρύψουν την επιχειρούμενη προδοσία οι Έλληνες βουλευτές που θα ψηφίσουν την επαίσχυντη συμφωνία, και από την άλλη μιλάνε φόρα παρτίδα για «μακεδονικό λαό». Όσο για τον άλλον εμπαιγμό, τι είναι αυτό με την «νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών». Υπάρχει μέλος σε «νιοτιοσλαβική οικογένεια» με μακεδονική ταυτότητα;
    Πολλοί βουλευτές, μιλούν για πολιτική άποψη, όταν θέλουν να επιχειρηματολογήσουν ότι θα ψηφίσουν υπέρ τη συμφωνία.
    Και ο Εφιάλτης, αν ζούσε, κάτι τέτοιο θα έλεγε «από πολιτική άποψη κι εγώ οδήγησα τους Πέρσες μέσω Καλλίδρομου όρους στα νώτα των 300 Σπαρτιατών και των 700 Θεσπιέων».
    Μόνο που από τότε, μετά την προδοσία στις Θερμοπύλες, κανείς Έλληνας δεν διανοήθηκε να βάλει στο παιδί του το όνομα Εφιάλτης.
    Τώρα ετοιμάζονται να μπουν στον κατάλογο 152 βουλευτές.
    Θα τους περιποιηθεί καλά η Ιστορία, να είναι σίγουροι.

    Σημείωση: Για όσους έχουν αμφιβολία για το ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση και ότι τα δώσαμε όλα, χωρίς να πάρουμε τίποτα, παραθέτουμε το τηλεγράφημα της 29ης Ιουλίου 2008 της Αμερικανίδας πρεσβευτού στα Σκόπια, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, το οποίο παρουσιάζει τα συμπεράσματά της από τις επαφές με τη σκοπιανή ηγεσία. Το τηλεγράφημα τιτλοφορείται «Μακεδονία/Ελλάδα: Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας».
    «Στοιχεία της Λύσης»: «ΟΝΟΜΑ: Republic of Northern Macedonia (ή Republic of North Macedonia)
    -Ταυτότητα: Η γλώσσα και η εθνικότητα θα αποκαλούνται μακεδονική, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει με σιωπηρούς χειρισμούς… Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται διαβεβαίωση ότι η γλώσσα και η εθνικότητά τους θα συνέχιζαν να ονομάζονται μακεδονική και όχι βορειομακεδονική».

    Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και το Pontos-news

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/01/152-152.html#more

  3. Μίκης Θεοδωράκης σε βουλευτές: «Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας»

    19 Ιανουαρίου 2019

    Στο προηγούμενο συλλαλητήριο που είχε διεξαχθεί για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συγκλονίσει με την ομιλία που έκανε στο Σύνταγμα.

    Τώρα, λίγους μήνες μετά και εν όψει του νέου μεγάλου συλλαλητηρίου που οργανώνεται την Κυριακή, ο Μίκης Θεοδωράκης επανήλθε τονίζοντας, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, ότι η ζημιά «που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη».

    Μάλιστα στην ανοιχτή επιστολή που δημοσιοποιήθηκε κάλεσε τους Έλληνες βουλευτές να μην προχωρήσουν στο «έγκλημα» της έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως τη χαρακτηρίζει σχετικά και ζητά για άλλη μια φορά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος κάνοντας λόγο για μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της χώρας.

    Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του, που δημοσιεύεται στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»:

    «Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ενώθηκαν στο Σύνταγμα απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι εθνικές παραχωρήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο Μακεδονικό.

    Τότε μίλησα σε εκείνους όπως και σε όλους τους Έλληνες για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει για την πατρίδα μας αυτή η αναίτια υπαναχώρηση. Η κυβέρνηση αγνόησε τους κινδύνους και τον ελληνικό λαό και χωρίς καμία λογική, αποφάσισε να προχωρήσει με κάθε κόστος. Για ένα θέμα στο οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να κάνουμε πίσω , ένα θέμα που δεν χρειάζεται να «λυθεί» γιατί για την Ελλάδα είναι λυμένο. Για να μας επιβληθεί μια συμφωνία που μόνο δεινά επιφυλάσσει για τη χώρα μας αλλά και για τα Βαλκάνια στο σύνολό τους. Και μάλιστα την ώρα που τα ίδια τα Σκόπια δεν έχουν από τε μέχρι σήμερα σταματήσει επισήμως να μιλούνς για «μακεδονικό» έθνος, «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» ταυτότητα, παραβιάζοντας καθημερινά ακόμα και τη Συμφωνία των Πρεσπών. ΌΛΟΙ, Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους και την αντιπολίτευση μέχρι και των «καλών προθέσεων» υπουργό Εξωτερικών τους που τον ακούσαμε και προχθές ακόμα στην επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία.

    Σήμερα απευθύνομαι όχι μόνο σε εκείνους που θα διαδηλώσουν αύριο ξανά στο Σύνταγμα, αλλά κυρίως σε όσους θα βρίσκονται μέσα στο κτήριο της Βουλής και θα πάρουν μια αποφαση που αφορά το μέλλον της Ελλάδας. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους βουλευτές: μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας. Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη.

    Σας θυμίζω την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη λήξη του Συμβουλίου των τότε πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασαν στις 13.4.1992 παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    «Η πολιτική ηγεσία της χώρας (σ.σ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Μαρία Δαμανάκη (Συνασπισμός), Αλέκα Παπαρήγα) με εξαίρεση το ΚΚΕ συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο ένα τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία».

    ΚΑΘΟΛΟΥ. Με κανένα γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό.

    Η τυχόν απομάκρυνση από εκείνη την απόφαση πολιτικών ιστορικού διαμετρήματος που εκπροσωπούσαν σχεδόν ολόκληρο τον πολιτικό χώρο είναι πράξη ιστορικά απαράδεκτη, στα όρια της εθνικής μειοδοσίας και θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας.

    Τα Σκόπια με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».

    Είναι ανάγκη να αντιταχθούμε σ΄αυτή την παραχάραξη της ιστορίας και να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας που κινδυνεύει από τις διεθνείς δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά στη σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας.

    Αν τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με την ψήφο τη δική μας, ώστε να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.

    Επειδή είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική, δεν πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ποτέ με το όνομα αυτό, αφού γνωρίζουτμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να του δώσουμε την ιστορική νομιμοποίηση. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» παραβλέποντας ότι έτσι γελειοποιούνται μπροστά στην Ιστορία. Θυμηθείτε το παράδειγμα της Δυτικής Γερμανίας που δεν αναγνώρισε ως το τέλος την Ανατολική Γερμανία παρά το ότι δεκάδες χώρες είχαν συνάψει μαζί της διπλωματικές σχέσεις, θεωρώντας πως δεν μπορεί η αποδοαχή από τους άλλους να παραχαράξει τελεσίδικα τη δική τους νομιμοποίηση.

    Βεβαίως πρέπει να συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ειρηνική συνύπαρξη με το κράτος των Σκοπίων. Όμως όσο εκφράζουν με κάθε τρόπο αλυτρωτικές τάσεις και διεκδικούν την ιστορική μας ταυτότητα προχωρώντας σε «παραχωρήσεις» που θα μπορούσαν να απευθύνονται μόνο σε λαό ηλιθίων και γονατισμένων και παραβιάζοντας προκλητικότατα (άρα ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ) και την ίδια τη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουν την ψηφο μας για την ένταξή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

    Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι ένα θέμα που αύριο μπορεί πανεύκολα να ρυθμιστεί διαφορετικά. Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατα το δοκούν. Καμία κυβέρνηση (ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας) δεν μππορεί να πάρει τόσο σοβαρές για τη χώρα αποφάσεις. Γι’ αυτό η μόνη συνετή απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος».

    https://www.otavoice.gr/politiki/2019/01/mikis-theodorakis-se-vouleytes-min-proxorisete-se-ayto-to-egklima-eis-varos-tis-elladas/

  4. Kαι ο Μίκης Θεοδωράκης ζητά από τους βουλευτές να μην κυρώσουν την συμφωνία Κάνει λόγο για έγκλημα κατά της Ελλάδος

    Επιστολή στους 300 βουλευτές: «Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατά το δοκούν

    19 Ιανουαρίου 2019, 10:52 πμ

    Επιστολή ενόψει του συλλαλητηρίου του Συντάγματος για την ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά και της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία αναμένεται να περάσει σύντομα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, απέστειλε ο Μίκης Θεωδοράκηςστους 300 βουλευτές.

    «Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατα το δοκούν», γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης ζητώντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

    Ο ίδιος στην επιστολή που δημοσιεύουν τα «Νέα» κάνει λόγο για «έγκλημα κατά της Ελλάδος ενώ συμπληρώνει, πως τα Σκόπια «μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει επισήμως να μιλούν για “μακεδονικό” έθνος, “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα».

    Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

    «Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ενώθηκαν στο Σύνταγμα απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι εθνικές παραχωρήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο Μακεδονικό.

    Τότε μίλησα σε εκείνους όπως και σε όλους τους Έλληνες για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει για την πατρίδα μας αυτή η αναίτια υπαναχώρηση. Η κυβέρνηση αγνόησε τους κινδύνους και τον ελληνικό λαό και χωρίς καμία λογική, αποφάσισε να προχωρήσει με κάθε κόστος. Για ένα θέμα στο οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να κάνουμε πίσω , ένα θέμα που δεν χρειάζεται να “λυθεί” γιατί για την Ελλάδα είναι λυμένο. Για να μας επιβληθεί μια συμφωνία που μόνο δεινά επιφυλάσσει για τη χώρα μας αλλά και για τα Βαλκάνια στο σύνολό τους. Και μάλιστα την ώρα που τα ίδια τα Σκόπια δεν έχουν από τε μέχρι σήμερα σταματήσει επισήμως να μιλούν για “μακεδονικό” έθνος, “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα, παραβιάζοντας καθημερινά ακόμα και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    ΌΛΟΙ, Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους και την αντιπολίτευση μέχρι και των “καλών προθέσεων” υπουργό Εξωτερικών τους που τον ακούσαμε και προχθές ακόμα στην επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία.

    Σήμερα απευθύνομαι όχι μόνο σε εκείνους που θα διαδηλώσουν αύριο ξανά στο Σύνταγμα, αλλά κυρίως σε όσους θα βρίσκονται μέσα στο κτήριο της Βουλής και θα πάρουν μια αποφαση που αφορά το μέλλον της Ελλάδας. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους βουλευτές: μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας. Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη.

    Σας θυμίζω την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη λήξη του Συμβουλίου των τότε πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασαν στις 13.4.1992 παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    «Η πολιτική ηγεσία της χώρας (σ.σ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Μαρία Δαμανάκη (Συνασπισμός), Αλέκα Παπαρήγα) με εξαίρεση το ΚΚΕ συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο ένα τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία».

    ΚΑΘΟΛΟΥ. Με κανένα γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό.

    Η τυχόν απομάκρυνση από εκείνη την απόφαση πολιτικών ιστορικού διαμετρήματος που εκπροσωπούσαν σχεδόν ολόκληρο τον πολιτικό χώρο είναι πράξη ιστορικά απαράδεκτη, στα όρια της εθνικής μειοδοσίας και θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας.

    Τα Σκόπια με όχημα το όνομα “Μακεδονία” και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης “Μακεδονίας του Αιγαίου”.

    Είναι ανάγκη να αντιταχθούμε σ΄αυτή την παραχάραξη της ιστορίας και να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας που κινδυνεύει από τις διεθνείς δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά στη σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας.

    Αν τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με την ψήφο τη δική μας, ώστε να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.

    Επειδή είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική, δεν πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ποτέ με το όνομα αυτό, αφού γνωρίζουτμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να του δώσουμε την ιστορική νομιμοποίηση. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία” παραβλέποντας ότι έτσι γελειοποιούνται μπροστά στην Ιστορία. Θυμηθείτε το παράδειγμα της Δυτικής Γερμανίας που δεν αναγνώρισε ως το τέλος την Ανατολική Γερμανία παρά το ότι δεκάδες χώρες είχαν συνάψει μαζί της διπλωματικές σχέσεις, θεωρώντας πως δεν μπορεί η αποδοαχή από τους άλλους να παραχαράξει τελεσίδικα τη δική τους νομιμοποίηση.

    Βεβαίως πρέπει να συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ειρηνική συνύπαρξη με το κράτος των Σκοπίων. Όμως όσο εκφράζουν με κάθε τρόπο αλυτρωτικές τάσεις και διεκδικούν την ιστορική μας ταυτότητα προχωρώντας σε “παραχωρήσεις” που θα μπορούσαν να απευθύνονται μόνο σε λαό ηλιθίων και γονατισμένων και παραβιάζοντας προκλητικότατα (άρα ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ) και την ίδια τη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουν την ψηφο μας για την ένταξή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

    Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι ένα θέμα που αύριο μπορεί πανεύκολα να ρυθμιστεί διαφορετικά. Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατα το δοκούν. Καμία κυβέρνηση (ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας) δεν μππορεί να πάρει τόσο σοβαρές για τη χώρα αποφάσεις. Γι’ αυτό η μόνη συνετή απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος».

    http://www.philenews.com/eidiseis/ellada/article/643023/epistoli-miki-theodoraki-ga-makedoniko-dimopsifisma-tora

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.