Εξώδικο Ραχήλ Μακρή στους 300: Εσχάτη προδοσία η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε η πρώην βουλευτής στον πρόεδρο της Βουλής«Εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, παράδοση εθνικής, ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας»

Εξώδικο στον πρόεδρο της Βουλής και στους βουλευτές απέστειλε η πρώην βουλευτής και επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Μέτωπο Νίκής» Ραχήλ Μακρή για την συμφωνία των Πρεσπών. 

Η κα. Μακρή διαμαρτύρεται έντονα για την κύρωση της συμφωνίας που θα ψηφιστεί απόψε στην Βουλή των Ελλήνων και ουσιαστικά θα ονοματοδοτήσει τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες και κάνει λόγο για εσχάτη προδοσία από μέρους των Ελλήνων βουλευτών που θα ταχθούν υπέρ της. 

Η ίδια στην επιστολή διαμαρτυρίας της κάνει λόγο για παραβιάσεις Συνταγμάτων 2 χωρών (Ελλάδας και πΓΔΜ),εκχώρηση των ελληνικών  κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα και σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η κα. Μακρή η Ελλάδα μέσω της ανοιχτής επιστολής της, η Συμφωνίας των Πρεσπών παραδίδει εθνική, ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα .

Η πρώην βουλευτής στον επίλογο του εξώδικου τονίζει πως η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών συντελεί επαίσχυντη και αξιοκρατική εθνικοπροδοτική πράξη.

Συγκεκριμένα το εξώδικο έχει ως εξής: 

Της Ραχήλ Μακρή του Κωνσταντίνου πρώην Βουλευτού και επικεφαλής του πολιτικού φορέα 

« ΜΕΤΩΠΟ ΝΙΚΗΣ» .

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε.

Ως διατελέσασα βουλευτής των Ελλήνων και ως απλή Ελληνίδα πολίτης με πλήρη συναίσθηση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών μου απευθύνομαι τούτη την κρίσιμη ώρα , κατά την οποίαν διέρχεται άμεσο κίνδυνο η ίδια η εθνική μας υπόσταση λόγω της διαφαινομένης ενδοτικής στάσης της Ελληνικής Κυβέρνησης στην επίλυση του προβλήματος της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων σε Σας, διατυπώνοντας τις ακόλουθες θέσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επικείμενη ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο: 

-Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, εξυπηρετώντας κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα  μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας.

– Η συμφωνία των Πρεσπών απειλεί και μειώνει καίρια την εδαφική κυριαρχία και ασφάλεια της χώρας.

– Η συμφωνία των Πρεσπών παραδίδει εθνική, ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδος. 

– Η Συμφωνία των Πρεσπών ουσιαστικά και διαδικαστικά παραβιάζει (α)  το Σύνταγμα της Ελλάδας,(β)το Σύνταγμα των Σκοπίων και(γ)το Διεθνές Δίκαιο.

-Η συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζει την αρχή της προστασίας της κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

-Η Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί κυριαρχικό δικαίωμα. 

-Η συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζει το Διεθνές δικαίο γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες σύναψης και κύρωσης της Σύμβασης, όπως ορίζουν τα Συντάγματα και των δύο Χωρών.

-Η συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζει την Κυριαρχία της Ελλάδας και την συνταγματική τάξη και των δύο μερών.

-Η Συμφωνία των Πρεσπών (σύμφωνα με το σχέδιο νόμου σελ 11 άρθρο 1 που έχει εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή) κυρώνεται και έχει την ισχύ του άρθρου 28 παρ. 1 του Συντάγματος. Κατά συνέπεια η ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα κυρώνει τη συμφωνία, προϋποθέτει να γίνει με την πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος. 

Κατόπιν αυτών με βάση τις παραπάνω θέσεις μου, απευθύνομαι προς Εσάς και τους πολιτικούς αντιπροσώπους του Ελληνικού Λαού, που έδωσαν τον όρκο πίστης στην πατρίδα  στην Δημοκρατία και στην τήρηση του Συντάγματος και  ΖΗΤΩ την τήρηση των προβλεπόμενων στο Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. 

Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι συνταγματικές διατάξεις για την κύρωση της συμφωνίας θα συντελεσθεί  θεσμική εκτροπή και ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία μπορεί μεν να μην εμπίπτει στη νομοτυπική μορφή του γνωστού εγκλήματος που προβλέπει ο ποινικός κώδικας πλην όμως εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην Εθνική και Ηθική υπόσταση της επαίσχυντης και αξιοκατάκριτης αυτής Εθνικοπροδοτικής πράξης.


https://pinakio.blogspot.com/2019/01/blog-post_38.html

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 comments on “Εξώδικο Ραχήλ Μακρή στους 300: Εσχάτη προδοσία η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

  1. Γιώργος Παύλος, Πανεπιστημιακός, Καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας για τη συνθήκη των Πρεσπών : Έχουμε μια καλά στημένη δικτατορία. Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν μια τέτοια συνθήκη είναι υπεύθυνοι για εσχάτη προδοσία

    Livemedia
    Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιαν 2019

    Σε 5 λεπτά όλη η αλήθεια για τη Συνθήκη των Πρεσπών και τη Μακεδονία.

    Καθ. Γεώργιος Παύλος: Η συμφωνία των Πρεσπών θέτει τις βάσεις για να υποχωρήσει όλος ο Ελληνισμός κάτω από τον Όλυμπο.

    Posted by Φαίη στο Ιανουαρίου 25, 2019

    ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΑ.

    Ομιλεί ο κ. Γεώργιος Π. Παύλος, Καθηγητής Φυσικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

    Ήταν όντως μία έκπληξη και για μένα αυτή η απήχηση μιας πολύ σύντομης τοποθέτησής μου για το θέμα της Μακεδονίας στο Σύνταγμα. Πριν απαντήσω στο ερώτημά σας θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για το LiveMedia που δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους, σε μια στιγμή επιβαλλόμενης αφωνίας, να μιλήσουν και να εκφράσουν ως πολίτες την άποψή τους καταρχάς.
    Νομίζω ότι ο Ελληνικός λαός αυτήν την στιγμή καταλαβαίνει ότι γίνεται κάτι πάρα πολύ ύπουλο εναντίον του. Τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν. Δεν δίνουν την δυνατότητα να εκφραστεί αυτό από ανθρώπους που γνωρίζουνε, επιστήμονες ή όποιοι άλλοι. Αλλά η ψυχή του λαού μας το καταλαβαίνει αυτό το πράγμα και γι’ αυτό συρρέει στα Συλλαλητήρια με τόσο αγάπη και αποφασιστικότητα.
    Εγώ προσωπικά αισθάνομαι ότι η συνθήκη των Πρεσπών είναι ό,τι πιο ύπουλο έχει υπάρξει στους τελευταίους δύο αιώνες στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. Είναι μία συνθήκη που μας ξαναπάει πίσω στην εποχή του ’21, δηλαδήΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ, κάτω από την Λαμία. Διότι όταν ξέρει κανείς ιστορία καταλαβαίνει ότι η συνθήκη αυτή λέει ένα πράγμα, ότι η Μακεδονία δεν έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα και με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό.
    Αν διαβάσουμε προσεκτικά την συνθήκη, λένε οι σκοπιανοί ότι κοιτάξτε, εμείς δεν σας παίρνουμε τίποτα από τον αρχαίο Ελληνικό σας πολιτισμό. Άρα διαχωρίζεται η Μακεδονία από την αρχαία Ελλάδα. Αυτό είναι ένα ψέμα το οποίο ξέρουμε ιστορικά και επιστημονικά πώς το προωθούν μεγάλα διπλωματικά κέντρα, διεθνή, για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις οι Έλληνες να περιοριστούν κάτω από τον Όλυμπο. Άρα οι Έλληνες που ζουν στην Μακεδονία δεν είναι Μακεδόνες, είναι κατακτητές της Μακεδονίας. Άρα θα πρέπει να φύγουν.
    Μπαίνουν οι βάσεις λοιπόν. Όλος ο Ελληνισμός της Μακεδονίας -το ίδιο θα γίνει και για την Θράκη, για την Ήπειρο, είναι το ίδιο πράγμα. Οι βάσεις που θέτει η συμφωνία των Πρεσπών είναι να αποχωρίσει όλος ο Ελληνισμός από την Ήπειρο, από την Μακεδονία, από την Θράκη. Γιατί αυτά τα τοπικά ονόματα -Μακεδονία παραδείγματος χάριν που σήμερα είναι το καυτό μας πρόβλημα- δεν έχουν σχέση με τον Ελληνισμό, είναι κάτι άλλο, κάτι ξένο. Οι Έλληνες κατέκτησαν την Μακεδονία, την κατέχουν, είναι κατακτητές. Το ίδιο για την Θράκη.
    Οπότε, αυτό το παιχνίδι της συνθήκης των Πρεσπών, που θέλει να λέει και το Υπουργείο Εξωτερικών δυστυχώς -και ετοιμάζω μία εκτενή απάντηση- και η κυβέρνηση Τσίπρα, είναι ό,τι πιο ύπουλο, ό,τι πιο μισελληνικό, διότι ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ. Η Μακεδονία δεν έχει σχέση με τον Ελληνισμό, άρα κρατήστε εσείς την Ελλάδα σας, αλλά εμείς κρατάμε την Μακεδονία αφού ποτέ η Μακεδονία δεν ήταν Ελλάδα.
    Αυτά όλα τα δέχεται και τα αποδέχεται η Ελληνική πλευρά, η Ελληνική Βουλή. Γι’ αυτό ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΥΤΟ, διότι παραποιείται η αλήθεια και όλος ο Ελληνισμός καλείται να περιοριστεί στην Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.
    Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα αυτής της συνθήκης το οποίο δεν πρέπει με τίποτα να το αποδεχτούμε, ακόμη και αν [στην] Ελληνική Βουλή [το] καταφέρουν με τις εξαγορές βουλευτών. Εδώ είναι τεράστια η ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, του πολιτικού κόσμου. Ότι αυτήν την στιγμή μία μειοψηφία, μία ελάχιστη μειοψηφία… Διότι η κυβέρνηση αυτή του Τσίπρα αυτήν την στιγμή δεν απηχεί ούτε το 5% της Ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και δεν γίνεται δημοψήφισμα, διότι θα φανεί η συντριπτική μειοψηφία της κυβέρνησης Τσίπρα.
    ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Αυτή την στιγμή, οι βουλευτές οι οποίοι θα ψηφίσουν μία τέτοια συνθήκη είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και νομίζω εμείς ως λαός πλέον καταλαβαίνουμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ.
    Ακόμη και αν ψηφιστεί θα δουλέψουμε πλέον να ακυρωθούν τα πάντα.
    Αν τα κόμματα, η ΝΔ, οποιοδήποτε άλλο κόμμα σιωπήσει και δεν βάλει εξαρχής, από μηδενικό σημείο, την συζήτηση για την Μακεδονία, σημαίνει ότι όλοι έχουν προδώσει και σημαίνει ότι ο Ελληνικός λαός πλέον θα πρέπει να προστατεύσει την ιστορία του και τον εαυτόν του.
    Έχουμε μία ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ όπως είχαμε την γενοκτονία του Πόντου, όπως είχαμε την γενοκτονία της Ιωνίας, της Καππαδοκίας.
    ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, που παλιά ήταν οι Τούρκοι, ήταν οι Γερμανοί, ήταν οι οποιοιδήποτε άλλοι. Τώρα είναι η Ελληνική Βουλή.

    Καθ. Γεώργιος Παύλος: Η συμφωνία των Πρεσπών θέτει τις βάσεις για να υποχωρήσει όλος ο Ελληνισμός κάτω από τον Όλυμπο.

  2. Λόγοι που συνιστούν προυποθέσεις για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

    Σ. Ηλιάδου-Τάχου,
    Καθηγήτριας Νέας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

    Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019

    Ι. Λόγοι που σχετίζονται με την διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την κύρωση της συμφωνίας
    α) Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο πλαίσιο της κύρωσης της συμφωνίας αντιβαίνει στην σύμβαση της Βιέννης (1969) «περί δικαίου των συνθηκών», αφού, σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες του Λαβρώφ και του ΥΠΕΞ της Ρωσίας δημιουργήθηκαν στην γειτονική χώρα οι προϋποθέσεις για την εξαγορά συνειδήσεων, την χειραγώγηση, την άσκηση βίας, τον χρηματισμό των βουλευτών. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές έλαβαν ως αντίδωρο την ακύρωση των κατηγοριών για διαφθορά, ή για τη συμμετοχή τους στα έκτροπα του σκοπιανού κοινοβουλίου. Από την άλλη, στην Ελλάδα σε συγκεκριμένο Υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Π. Καμένος απηύθυνε σε βάρος του κ. Ν Κοτζιά καταγγελία για χορήγηση 50.000.000. ευρώ από διεθνή οικονομικό παράγοντα, τον G. Soros, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών στη μηνυτήρια αναφορά του σε βάρος του κ. Καμένου. Το αίτημα για χορήγηση στους βουλευτές των Πρακτικών του Υπουργικού Συμβουλίου και της 9σέλιδης επιστολής Κοτζιά προς τον Πρωθυπουργό, θεωρήθηκε ότι ήταν ανέφικτο αφού ήταν αντίθετο με τους νόμους περί απορρήτου.

    β) Σύμφωνα με το περιεχόμενο της συμφωνίας, το κείμενο των συνταγματικών τροποποιήσεων του σκοπιανού συντάγματος έπρεπε να υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας των Σκοπίων, τον Ιβανώφ, δόθηκε όμως για υπογραφή στον κ. Τζαφέρι Πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με το σύνταγμα της χώρας, το οποίο αναφέρει ρητά πως προϋπόθεση για προσφυγή στην υπογραφή του Προέδρου της βουλής ήταν να έχει εκλείψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    γ) Ο οριακός χρόνος εντός του οποίου έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τροποποιήσεις του συντάγματος της ΠΓΔΜ ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2018, κάτι που δεν συνέβη μέσα στο κανονικό πλαίσιο. Η συμφωνία είναι νομικό έγγραφο, και κρίνεται βάσει νόμου για να εξυπηρετήσει το κοινό συμφέρον των δύο κρατών. Αν δεν τηρείται η νομική βάση, η συμφωνία δεν ισχύει.

    δ) Στο άρθρο 73 του σκοπιανού συντάγματος γινόταν αναφορά στην ανάγκη να γίνει έγκυρο δημοψήφισμα που να συγκεντρώνει το 50 % συν 1 και όριζε πως οι προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν ήταν δεσμευτικές. Το δημοψήφισμα δεν συγκέντρωσε το προαναφερθέν ποσοστό και θεωρήθηκε μη δεσμευτικό και επομένως άκυρο.

    ΙΙ. Λόγοι που σχετίζονται με το κείμενο της συμφωνίας
    α) Το πλήρες κείμενο του αναθεωρηθέντος προοιμίου του συντάγματος της ΠΓΔΜ δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στους αιτούντες αυτό βουλευτές των κομμάτων. Ενδέχεται η αναθεώρηση στο Προοίμιο του συντάγματος της ΠΓΔΜ να μην έγινε ποτέ. Κοινοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο οι προσαρτημένες υπό μορφήν παραρτήματος τροπολογίες που συμπεριλήφθηκαν στη ρηματική διακοίνωση. Επομένως δεν αποκλείεται το σύνταγμα στο Προοίμιό του να βρίθει αναφορών στην χώρα «Μακεδονία». Αν το Προοίμιο του συντάγματος έχει παραδοθεί με δεδομένο ότι ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών δεν το έφερε στη δημοσιότητα παρά τις επικλήσεις των κομμάτων, προκύπτει εύλογα το ερώτημα τι ήθελε να αποφύγει. Μήπως την παραδοχή ότι οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-προθύμων αποφάσιζαν χωρίς να υπάρχει το κείμενο του προοιμίου; Και τότε γιατί αυτή η επίσπευση;

    β) Στη ρηματική διακοίνωση καθίσταται σαφές ότι η Βουλή της ΠΓΔΜ προέβη σε μια μονομερή τροποποίηση: αντί να κυρώσει τις τροπολογίες όπως αναφερόταν ρητά στη συμφωνία, αποφάσισε πως όλα αυτά θα υλοποιούνταν μόνο όταν θα είχε υπογραφεί από την Ελλάδα το πρωτόκολλο εισδοχής της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Γιατί η μονομερής αυτή συμπερίληψη που αναιρεί τις διατάξεις της συμφωνίας δεν καταγγέλθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα;

    γ) Δεν έγινε καμία προσπάθεια να καταγραφούν αναλυτικά από την ελληνική κυβέρνηση οι αναθεωρήσεις στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ποιες δηλαδή διατάξεις του συντάγματός τους έπρεπε να αντικατασταθούν από ποιες συγκεκριμένα, κάτι που είχε καταγραφεί στην περίπτωση της διένεξης Βρετανίας-Ιρλανδίας και θα παρείχε τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου του ποσοστού εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων. Αντί για αυτό επικράτησε η προχειρότητα, η βιασύνη και η απροκάλυπτη ασάφεια.

    ΙΙΙ. Λόγοι που αφορούν στις μελλοντικές συνέπειες της συμφωνίας για την χώρα μας

    Το συγκεκριμένο κομμάτι θα αναλυθεί σε επόμενο δημοσίευμα, που θα περιλαμβάνει και την ιστορική διάσταση του ζητήματος. Τελειώνοντας, θα αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες πιθανολογούμενες επιπτώσεις: προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για περιουσιακά στοιχεία που δεσμεύτηκαν από το ελληνικό κράτος κυρίως μετά τον εμφύλιο, αιτήματα για αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας, για άνοιγμα σχολείων μακεδονικής (αναγνωρισμένης!!!!) γλώσσας, επιστροφή πολιτικών προσφύγων κλπ.

    Σ. Ηλιάδου-Τάχου

    http://www.floriniotika.gr/2019/01/blog-post_99.html#ixzz5du7ljSCI

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.