Ψηφίσματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

28 Νοεμβρίου 2017 σε επίσκεψη του ΔΣ της ΠΟΠΣΜ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων) στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, του επιδόθηκε ψήφισμα με αίτημα α) ο όρος «Μακεδονία» να μη συμπεριλαμβάνεται στην Ελληνική πρόταση για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 β) σε περίπτωση που οποιαδήποτε Κυβέρνηση εκτραπεί από αυτήν, να επιδιώξει ο ίδιος με όλο το καταξιωμένο κύρος του την προκήρυξη δημοψηφίσματος με το ερώτημα της αποδοχής ή όχι της εκτροπής από την απόφαση του 1992 αποκλεισμού το ονόματος «Μακεδονία».

Στις 21 Δεκεμβρίου 2017 η ΠΟΠΣΜ επίδωσε παρόμοιο ψήφισμα και στη βουλή των Ελλήνων. Ο τίτλος ήταν “ κ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ… Η προπαγάνδα εντός Ελλάδος και η οριστική ονομασία της ΠΓΔΜ” και το κείμενο έλεγε ότι με αφορμή την επικείμενη έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό της οριστικής ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, ενημερώνουν τους βουλευτές για την κατάσταση που επικρατεί στη Μακεδονία και τις συνέπειες που η όποια απόφαση θα έχει σε εκείνη τη περιοχή. Συγκεκριμένα, τους ενημέρωσε ότια),εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται (κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας) ένα μικρός αριθμός φυσικών προσώπων που επιδιώκουν τη δημιουργία (δήθεν) Μακεδονικής εθνότητας και μειονότητας εντός της Ελληνικής Επικράτειας,ότι β)στην κεντροδυτική Μακεδονία παρατηρείται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια για αντικατάσταση των κατά τόπους γλωσσικών ιδιωμάτων στα παραδοσιακά Μακεδονικά τραγούδια με τη λόγια Σκοπιανή Γλώσσα, την οποία ονομάζουν ως «Μακεδονική», ότι γ)στην Ανατολική Μακεδονία στρατολογούν δήθεν επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, τις βαπτίζουν «εθνογραφίες» και επιχειρούν να αποδείξουν τη (δήθεν) σλαβική ταυτότητα των γηγενών πληθυσμών, ότι δ) ανησυχούν για τις εξελίξεις στο θέμα της οριστικής ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, και επειδή οι εντός Ελλάδος προπαγανδιστές των Σκοπίων (αυτονομιστές) βασίζουν τις ενέργειές τους στην χρήση της (δήθεν Μακεδονικής) Γλώσσας και η ενδεχόμενη συμφωνία σε μια ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» θα επικυρώσει τις προσπάθειές τους για θεσμοθέτηση της (δήθεν) Μακεδονικής Γλώσσας και για ύπαρξη (δήθεν) Μακεδονικής εθνότητας εντός Ελλάδας. Διευκρινίσθηκε επίσης και ότι όπως μας διδάσκει η ιστορία, δε μας εγγυάται ΚΑΝΕΙΣ ότι δεν θα αλλάξει πολιτική το γειτονικό κράτος, που αυτήν τη στιγμή φαίνεται (δήθεν) να απαρνείται αλυτρωτικές βλέψεις για τη Μακεδονία. (ΠΗΓΕΣ: δελτία τύπου ΠΟΠΣΜ, 29 Νοεμβρίου 2017 http://www.popsm.gr/μακεδονια-σημαινει-ελλαδα/, και 21 Δεκεμβρίου 2017 http://www.popsm.gr/κ-βουλευτεσ-μην-πειτε-οτι-δεν-γνωριζατ/)

Ψηφίσματα 43 Δημοτικών Συμβουλίων Δήμων της Μακεδονίας – «ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ» (07.01.2019)

Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: νέο ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών (18.01.2019)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ (17.01.2019)

Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Πύργου: Ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (17.01.2019)

8 comments on “Ψηφίσματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

 1. Ψήφισμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών επέδωσαν στο ΥΜΑΘ επαγγελματικοί φορείς

  Ψήφισμα στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης επέδωσαν επαγγελματικοί φορείς της πόλης, σύμφωνα με το οποίο καλούν τους βουλευτές να μην προχωρήσουν στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

  Το ψήφισμα συνέταξαν και θυροκόλλησαν μέλη του δ.σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης. Όπως υποστηρίζουν η συμφωνία θίγει τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα καθώς τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα χρήσης του όρου Μακεδονία και των παραγώγων του στην ονομασία επιχειρήσεων και προϊόντων.

  “Είμαστε υπέρ μιας συμφωνίας τίμιας που να εκφράζει τον ελληνικό λαό και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αγαπούμε, εκτιμούμε και σεβόμαστε τον γείτονα λαό, αλλά η συμφωνία δεν μας εκφράζει” υπογραμμίζει από την πλευρά του ο α’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Ηλιάδης.

  https://makthes.gr/psifisma-kata-tis-symfonias-ton-prespon-epedosan-sto-ymath-epaggelmatikoi-foreis-192046

 2. Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών

  Να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, προτείνει με ψήφισμά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

  «Η Συμφωνία αφορά όλους τους Έλληνες και πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική αποδοχή, να εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Για να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της στον χρόνο δεν μπορεί να στηρίζεται σε οριακές πλειοψηφίες» τονίζεται στο ψήφισμά του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΘ, με το οποίο ο φορέας συντάσσεται με ψήφισμα που είχε εκδώσει για το ίδιο θέμα η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά τη σύγκλισή της τον περασμένο Ιούνιο, στην Αλεξανδρούπολη.

  Στο ίδιο ψήφισμα ο ΔΣΘ επισημαίνει ότι θα «πρέπει ιδιαίτερα να ληφθούν υπόψη οι δικαιολογημένες ενστάσεις ως προς την αναγνώριση “μακεδονικής” εθνικότητας και γλώσσας», ενώ υπογραμμίζεται ακόμη ότι στα εθνικά θέματα απαιτείται «εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης» και «δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές πολιτικές ή άλλες μικροκομματικές σκοπιμότητες».

  https://www.dailythess.gr/psifisma-toy-dikigorikoy-syllogoy-thessalonikis-gia-ti-symfonia-ton-prespon/

 3. Ψήφισμα – παρέμβαση 27 προέδρων δικηγορικών συλλόγων: Ζητούν δημοψήφισμα για τη Συμφωνία

  Καλούν τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου να μην ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

  Ψήφισμα – παρέμβαση 27 προέδρων δικηγορικών συλλόγων της χώρας : Ζητούν από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου να μην ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

  Οι πιο κάτω αναφερόμενοι και υπογράφοντες Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, αφουγκραζόμενοι την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας και αποδεχόμενοι ταυτόχρονα τις σοβαρές ενστάσεις που διατυπώνονται για τα ζητήματα που εγείρει η υπό κύρωση Συμφωνία των Πρεσπών, παρεμβαίνουν σύμφωνα με το αρ. 90 παρ. ζ΄ του Ν. 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων) και ζητούν από τους Έλληνες βουλευτές να μη εγκρίνουν με την ψήφο τους στη Βουλή τη συγκεκριμένη συμφωνία , αλλά να απαιτήσουν από την Ελληνική Κυβέρνηση να οργανώσει δημοψήφισμα, όπως έχει το δικαίωμα αυτό από το Σύνταγμα, προκειμένου ο Ελληνικός Λαός αυθεντικά να αποφασίσει για το εθνικό του συμφέρον.

  https://www.protothema.gr/politics/article/857805/psifisma-paremvasi-27-proedron-dikigorikon-sullogon-zitoun-dimopsifisma-gia-ti-sumfonia/

  ΨΗΦΙΣΜΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

  23 Ιανουαρίου 2019/in Νέα-Ανακοινώσεις /
  Οι πιο κάτω αναφερόμενοι και υπογράφοντες Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, αφουγκραζόμενοι την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας και αποδεχόμενοι ταυτόχρονα τις σοβαρές ενστάσεις που διατυπώνοται για τα ζητήματα που εγείρει η υπό κύρωση Συμφωνία των Πρεσπών, ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ σύμφωνα με το αρ. 90 παρ. ζ΄ του Ν. 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων) και ΖΗΤΟΥΜΕ από τους Έλληνες βουλευτές να μη εγκρίνουν με την ψήφο τους στη Βουλή τη συγκεκριμένη συμφωνία , αλλά να απαιτήσουν από την Ελληνική Κυβέρνηση να οργανώσει δημοψήφισμα, όπως έχει το δικαίωμα αυτό από το Σύνταγμα, προκειμένου ο Ελληνικός Λαός αυθεντικά να αποφασίσει για το εθνικό του συμφέρον.

  22 Ιανουαρίου 2019

  Οι υπογράφοντες το ψήφισμα Πρόεδροι

  1)Πρόεδρος Δ.Σ. Γιαννιτσών : Ευστάθιος Φουντουκίδης

  2)Πρόεδρος Δ. Σ. Έδεσσας : Λεμονιά Γαϊσίδου

  3)Πρόεδρος Δ.Σ. Σερρών : Παναγιώτης Καρίπογλου

  4)Πρόεδρος Δ.Σ. Κιλκίς : Ευρώπη Αρτόγλου

  5)Πρόεδρος Δ.Σ. Βέροιας : Φώτιος Καραβασίλης

  6)Πρόεδρος Δ.Σ. Κατερίνης : Ασημίνα Στρίμπα

  7)Πρόεδρος Δ.Σ. Χαλκιδικής : Παντελής Ζήσης

  8)Πρόεδρος Δ.Σ Πάτρας : Αθανάσιος Ζούπας

  9)Πρόεδρος Δ.Σ Ξάνθης : Κων/νος Μαλάκης

  10)Πρόεδρος Δ.Σ Καβάλας : Γεώργιος Γραμμένος

  11)Πρόεδρος Δ.Σ : Χρήστος Δημητρόπουλος

  12)Πρόεδρος Δ.Σ. Καρδίτσας : Γεώργιος Ανυφαντής

  13)Πρόεδρος : Δ.Σ Θήβας : Σωτηρία Μανάρα-Μαυράκη

  14)Πρόεδρος Δ.Σ Αγρινίου : Δημήτριος Νικάκης

  15)Πρόεδρος Δ.Σ Κορίνθου : Παναγιώτα Επιβατινού

  16)Πρόεδρος Δ.Σ Καλαμάτας : Περικλής Ξηρογιάννης

  17)Πρόεδρος Δ.Σ. Τρίπολης : Γιαννης Αγγελάκος

  18)Πρόεδρος Δ.Σ. Ναυπλίου : Δημήτριος Ορφανός

  19)Πρόεδρος Δ.Σ. Αιγίου : Γεώργιος Μπέσκος

  20) Πρόεδρος Δ.Σ. Κυπαρισσίας : Αθανάσιος Πετρόπουλος

  20)Πρόεδρος Δ.Σ. Σπάρτης : Παναγιώτης Κομνηνός

  21)Πρόεδρος Δ.Σ. : Ανθούλα Μπαλιτσάρη

  22)Πρόεδρος Δ.Σ. Μυτιλήνης : Βασιλική Καλαντζή

  23)Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου : Γεώργιος Κολλάρος

  24)Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου : Ιωάννης Γιατράς

  25) Πρόεδρος Δ.Σ. Καλαβρύτων : Ανδρέας Οικονόμου

  26) Πρόεδρος Δ.Σ. Αμαλιάδας : Αθάνασιος Θεοδόσης

  27) Πρόεδρος Δ.Σ. Κεφαλληνίας : Σάββας Σαββάογλου

  http://www.dsaxd.gr/ψηφισμα-παρεμβαση/

 4. Νέο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

  22/01/2019

  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση του, της 18ης Ιανουαρίου 2019, Αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

  Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

  H Συμφωνία των Πρεσπών είναι επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια. Απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή ξεχωριστά να την καταψηφίσουν, ειδικότερα οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας.

  Τον λόγο για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να έχει ο Ελληνικός λαός.

  Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ και η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ είναι αδιαπραγμάτευτη σήμερα και στο μέλλον.

  https://www.kozanilife.gr/2019/01/22/psifisma-perifereiakou-simvouliou-ditikis-makedonias-gia-simfonia-prespon/

 5. Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών22 Ιανουαρίου 2019 – 15:38

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά τη συνεδρίασή του χθες, ενέκρινε κατά πλειοψηφία και εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο καλεί τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

  Το ψήφισμα έχει ως εξής:

  «Κατόπιν των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων αναφορικά με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και της διεξαγωγής του ογκωδέστατου συλλαλητηρίου της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, στην Πλατεία Συντάγματος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά διατρανώνει την αδιαμφισβήτητη Ελληνικότητα της Μακεδονίας, η οποία ήταν, είναι και θα είναι μοναδική και αδιαπραγμάτευτη.

  Κατόπιν αυτών καλούμε τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.»

  https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/psifisma-toy-dimotikoy-symvoylioy-peiraia-kata-tis-symfonias-ton-prespon/

 6. Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για τη “Συμφωνία των Πρεσπών”
  24 Ιανουαρίου 2019, 14:35

  Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Καρδίτσας, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ για την ονομασία της ΠΓΔΜ ως “Βόρεια Μακεδονία”.

  ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ Με πλήρες αίσθημα ευθύνης ως Έλληνες, με απόλυτο σεβασμό στην Ιστορία, στον Πολιτισμό και στους αγώνες των προγόνων μας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ότι: H MAKEΔΟΝΙΑ ως όνομα, ως Ιθαγένεια, ως γλώσσα και ως Ιστορία είναι αδιαπραγμάτευτη. Στο μείζον αυτό Εθνικό ζήτημα απαιτείται κοινή Εθνική Στάση. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

  ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

  Το Επιμελητήριο Καρδίτσας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του ώστε η συμφωνία αυτή, εκτός από εθνική παραχώρηση να μην αποτελέσει εθνικό και επιχειρηματικό εφιάλτη για τις εμπορικές ονομασίες, σήματα και επωνυμίες των επιχειρήσεων που φέρουν τον όρο <>. Η τριετής διάρκεια που προβλέπει η συμφωνία, για την επίλυση των ζητημάτων των εμπορικών σημάτων μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών, είναι πολύς χρόνος και φοβόμαστε ότι οι γείτονες εκτός από τα μέχρι τώρα αποκτήματα-λάφυρα, θα επιχειρήσουν να οικειοποιηθούν Brands που εδώ και δεκαετίες έχουν χτίσει με πολύ κόπο οι Ελληνικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με την Μακεδονία.

  https://www.karditsalive.net/karditsa/anakinwseis/ψήφισμα-του-επιμελητηρίου-καρδίτσας-για-τη-συμφωνία-των-πρεσπών

 7. ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
  “Μελβούρνη, Αυστραλία, 27η Ιουνίου, 2018

  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  Το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας δεν εκχωρείται με συμβάσεις πολιτικών. Το όνομα αυτό συνδέεται με την ελληνική ιστορία, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού, και υποδουλώνεται μόνον όταν πέσουν στο πεδίο των μαχών, όσοι τον υπεραμύνονται. Η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση αποκαλώντας όλους όσοι σέβονται την πατρίδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της «ακροδεξιούς», «Ελληνάρες», «εθνικιστές», και «Χρυσαυγίτες» αλλά και η φασίζουσα δικτατορία που επιβάλει αρνούμενη στο 70% του λαού που διαφωνούν με την υπογραφή ενδοτισμού και μειοδοσίας του κ. Ν. Κοτζιά, θα αντιμετωπιστούν με συνείδηση προς το καθήκον και στο Σύνταγμα της Ελλάδας, απαρέγκλιτα και αφοσιωμένα.

  Η επαχθής ενδοτική σύμβαση των Πρεσπών (της 12ης Ιουνίου 2018), που εκχωρεί τον«Μακεδονική» σε ένα Βουλγαρο-Σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα και τον αυτούσιο και αποκλειστικό όρο «Μακεδόνας» σε Βουλγαρο-Αλβανούς πολίτες, όρο που προσβάλλει την ιστορία και τη μνήμη των Ελλήνων που έπεσαν στα πεδία των μαχών εναντίον του Βουλγαρικού Μακεδονισμού, καταδικάζει σε ακύρωση την επιστημονική γνώση που παράχθηκε από συστάσεως του Ελληνικού κράτους για την Ελληνική Μακεδονία,

  καταδικάζει σε ακύρωση την επιστημονική γνώση που παράχθηκε από συστάσεως του Ελληνικού κράτους για την Ελληνική Μακεδονία,

  καταργεί τη συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913, που αναγνώρισε εθνικά, μόνον Σέρβους, Βουλγάρους, Αλβανούς και Έλληνες τους πολίτες των τεσσάρων τμημάτων της γεωγραφικής Μακεδονίας,

  καταργεί και απαξιώνει τον ελληνικό λαό, αφαιρώντας του το δικαίωμα να έχει γνώμη και αυτός ως κυρίαρχος λαός να αποφασίζει για θέματα που αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό του,

  ευτελίζει, ακυρώνει και αναιρεί τον ρόλο των Μακεδονικών σωματείων εντός και εκτός της Ελλάδας και αφήνει έωλο τον Ελληνισμό της διασποράς,

  ενθαρρύνει και στηρίζει τον Μακεδονισμό και των αλυτρωτισμό των Σκοπιανών στη διασπορά, αφού πλέον μονοσήμαντα μπορούν αυτοί να δηλώνουν ως Μακεδονική τη γλώσσα και την ταυτότητά τους με τη σφραγίδα και τη συναίνεση της δικτατορικής Ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της,

  στρέφει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της διασποράς εναντίον της κρατούσαςδικτατορικής κυβέρνησης των Αθηνών και των διπλωματικών της εκπροσώπων,

  υποδουλώνει την Ελλάδα και υποθηκεύει την ανεξαρτησία της στις εντολές του ΝΑΤΟ και της Ενωμένης Ευρώπης, εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα,
  στερεί το δικαίωμα από τους αγέννητους να έχουν μέρισμα στη διαχείριση των εθνικών τους θεμάτων αλλά και από τους νεκρούς που μαρτύρησαν στα χώματα της Μακεδονίας τη δικαίωση,

  για τρίτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής διασποράς, μετά το Βορειοηπειρωτικό και το Δωδεκανησιακό, ο Ελληνισμός της Αυστραλίας δεν θα έχει ως εχθρούς μόνον τους εθνικούς του αντιπάλους, δηλαδή τους Σκοπιανούς, αλλά και τους Έλληνες διπλωμάτες, που θα αναγνωρίζουν ως «Μακεδόνες» πλέον τους μέχρι χθες εθνικούς τους αντιπάλους, με εντολή της δικτατορικής κυβέρνησης των Αθηνών.

  Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙτην ενδοτική και επαχθή συμφωνία

  Κοτζιά-Δημητρώφ, που για μια ακόμη φορά μαρτυρεί την αδυναμία της Ελληνικής διπλωματίας να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων (ουδείς διπλωματικός δήλωσε παραίτηση μέχρι τώρα) και ύστερα από τις τελευταίες συγκεντρώσεις των ομογενειακών φορέων,

  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ:

  Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας και τα Μακεδονικά σωματεία που απαρτίζουν τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των Πολιτειών της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίαςκαταδικάζουν την Ελληνική Κυβέρνηση ως εναντιωματική στα συμφέροντα του Έθνους καιδικτατορική, αφού στερεί από τον κυρίαρχο λαό το δικαίωμα της απόφασης, ακυρώνει δε τη σύμβαση των Πρεσπών ως μη υπογραφείσα. Μόνον οι ηττημένοι λαοί εκχωρούν ιστορία και πολιτισμό.

  Τα σωματεία του Μακεδονικού Ελληνισμού διακόπτουν κάθε σχέση με την Κυβέρνηση των Αθηνών και όλους εκείνους τους πολιτικούς και τα κόμματα που θα κυρώσουν τη σύμβαση Κοτζιά-Δημητρώφ στη Βουλή. Κάθε εμφάνιση κυβερνητικών ή/και ενδοτικών Ελλήνων βουλευτών στην Αυστραλία θα αποδοκιμάζεται δημόσια με κάθε νόμιμο μέσο. Συνετό είναι να μην εμφανιστούν ποτέ στην Αυστραλία, όσο ισχύει η επαχθής σύμβαση.

  Τα σωματεία της Αυστραλίας του οργανωμένου Μακεδονικού Ελληνισμού διακόπτουν κάθε σχέση και επικοινωνία με τους εθνικούς αντιπροσώπους και διπλωμάτες της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Αυστραλία,τους οποίους θεωρούν Persona non Grata, (πρόσωπα ανεπιθύμητα) όπως και στην εποχή της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

  Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας θα ηγηθεί ενός ατέρμονου αγώνα για την ακύρωση της ενδοτικής σύμβασης των Πρεσπών με κάθε έννομο μέσο που έχει στη διάθεσή της.

  Θα συγκαλέσει τη σύνοδο του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου (Australian Hellenic Council), που απαρτίζεται από τριτοβάθμια συλλογικά όργανα, ώστε να χαράξει την πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι και την ακύρωση της ενδοτικής σύμβασης των Πρεσπών.

  Παναγιώτης Ιασωνίδης Συντονιστής του Εκτελεστικού Προεδρείου των Παμμακεδονικών Ενώσεων

  Μελβούρνης και Βικτώριας,

  Νέας Νότιας Ουαλίας,

  Νότιας Αυστραλίας,

  Δυτικής Αυστραλίας,

  Κουηνσλάνδης”

  https://tanea-diaspora.net/2018/06/28/παμμακεδονικεσ-ενωσεισ-αυστραλιασ-δ/

 8. Είκοσι επτά δικηγορικοί σύλλογοι ζητούν δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών

  23/01/2019 10:48

  ΨΗΦΙΣΜΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

  Οι πιο κάτω αναφερόμενοι και υπογράφοντες Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, αφουγκραζόμενοι την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας και αποδεχόμενοι ταυτόχρονα τις σοβαρές ενστάσεις που διατυπώνοται για τα ζητήματα που εγείρει η υπό κύρωση Συμφωνία των Πρεσπών, ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ σύμφωνα με το αρ. 90 παρ. ζ΄ του Ν. 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων) και ΖΗΤΟΥΜΕ από τους Έλληνες βουλευτές να μη εγκρίνουν με την ψήφο τους στη Βουλή τη συγκεκριμένη συμφωνία , αλλά να απαιτήσουν από την Ελληνική Κυβέρνηση να οργανώσει δημοψήφισμα, όπως έχει το δικαίωμα αυτό από το Σύνταγμα, προκειμένου ο Ελληνικός Λαός αυθεντικά να αποφασίσει για το εθνικό του συμφέρον.

  22 Ιανουαρίου 2019

  Οι υπογράφοντες το ψήφισμα Πρόεδροι

  1) Πρόεδρος Δ.Σ. Γιαννιτσών : Ευστάθιος Φουντουκίδης
  2) Πρόεδρος Δ. Σ. Έδεσσας : Λεμονιά Γαϊσίδου
  3) Πρόεδρος Δ.Σ. Σερρών : Παναγιώτης Καρίπογλου
  4) Πρόεδρος Δ.Σ. Κιλκίς : Ευρώπη Αρτόγλου
  5) Πρόεδρος Δ.Σ. Βέροιας : Φώτιος Καραβασίλης
  6) Πρόεδρος Δ.Σ. Κατερίνης : Ασημίνα Στρίμπα
  7) Πρόεδρος Δ.Σ. Χαλκιδικής : Παντελής Ζήσης
  8) Πρόεδρος Δ.Σ Πάτρας : Αθανάσιος Ζούπας
  9) Πρόεδρος Δ.Σ Ξάνθης : Κων/νος Μαλάκης
  10)Πρόεδρος Δ.Σ Καβάλας : Γεώργιος Γραμμένος
  11)Πρόεδρος Δ.Σ Κοζάνης : Χρήστος Δημητρόπουλος
  12)Πρόεδρος Δ.Σ. Καρδίτσας : Γεώργιος Ανυφαντής
  13)Πρόεδρος : Δ.Σ Θήβας : Σωτηρία Μανάρα-Μαυράκη
  14)Πρόεδρος Δ.Σ Αγρινίου : Δημήτριος Νικάκης
  15) Πρόεδρος Δ.Σ Κορίνθου : Παναγιώτα Επιβατινού
  16) Πρόεδρος Δ.Σ Καλαμάτας : Περικλής Ξηρογιάννης
  17) Πρόεδρος Δ.Σ. Τρίπολης : Γιαννης Αγγελάκος
  18) Πρόεδρος Δ.Σ. Ναυπλίου : Δημήτριος Ορφανός
  19) Πρόεδρος Δ.Σ. Αιγίου : Γεώργιος Μπέσκος
  20) Πρόεδρος Δ.Σ. Κυπαρισσίας : Αθανάσιος Πετρόπουλος
  20) Πρόεδρος Δ.Σ. Σπάρτης : Παναγιώτης Κομνηνός
  21) Πρόεδρος Δ.Σ.Γυθείου : Ανθούλα Μπαλιτσάρη
  22) Πρόεδρος Δ.Σ. Μυτιλήνης : Βασιλική Καλαντζή
  23) Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου : Γεώργιος Κολλάρος
  24) Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου : Ιωάννης Γιατράς
  25) Πρόεδρος Δ.Σ. Καλαβρύτων : Ανδρέας Οικονόμου
  26) Πρόεδρος Δ.Σ. Αμαλιάδας : Αθάνασιος Θεοδόσης
  27) Πρόεδρος Δ.Σ. Κεφαλληνίας : Σάββας Σαββάογλου

  http://www.lawnet.gr/news/eikosi-epta-dikigorikoi-sullogoi-zitoun-dimocifisma-gia-ti-sumfonia-ton-prespon-38394.html?fbclid=IwAR3k8P94Bg7uAkmOpH-BA6J5CPWJcdk5qcyx49r-P1fL16X–M5DC2xUdM4

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.