Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ – ΜΠΛΟΦΑ Ο.Α.Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου 

Είστε (αν)ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. ; Μήπως σας έχει δημιουργήσει χρέη διότι τα υπέρογκα ασφάλιστρα του είναι αδύνατον να τα πληρώσετε βάσει του εισοδήματος σας ; Τέλος, μήπως λάβατε το περιβόητο «ραβασάκι» Ο.Α.Ε.Ε. που στέλνεται τώρα κατά κόρον με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ» ; 

Μήπως έχει αριθμό πρωτοκόλλου 1056711 και ημερομηνία 12-7-2013; 

Τότε να ξέρετε ότι έχετε στα χέρια σας ένα διοικητικώς άκυρο έγγραφο που δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη πρόσκληση για δύο λόγους : 

1. ο αριθμός πρωτοκόλλου δεν είναι μοναδικός αλλά ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ‘ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ’ ΑΥΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ, ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. Κοινός αριθμός πρωτοκόλλου επιτρέπεται μόνο σε έγγραφα του δημοσίου που έχουν την ιδιότητα της ανοιχτής επιστολής ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ όπως είναι μία ενημέρωση – πρόσκληση προσωπικών οφειλών για τακτοποίηση λογαριασμού. 

2. εάν το προαναφερόμενο έγγραφο δεν σας εστάλη με συστημένη επιστολή και ρόζ αποδεικτικό παραλαβής ΕΛΤΑ αλλά με μαζική αποστολή ΕΛΤΑ και μάλιστα Β΄(!) προτεραιότητας (δηλαδή χωρίς καν ημερομηνία αποστολής των ΕΛΤΑ), τότε ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΟΡΙΣΤΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΟΡΙΑ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ «από την παραλαβή του παρόντος» ΚΑΘ’ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟ ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ Η ΔΙΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ. Το οποίο σημαίνει ότι Ο Ο.Α.Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΣΑΣ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΝΟΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΩ ΑΚΥΡΗ ΛΟΓΩ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ. 

Συνεπώς, αφ’ ης εξ αρχής το εν λόγω ειδοποιητήριο δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα μέτρο εκφοβισμού, μια μπλόφα ολκής η οποία ευελπιστούν να ‘πιάσει’ μέσω της τρομοκρατίας για να απεμπολήσει ο ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. Δικαιώματα του, να αποδεχθεί ανεπιφύλακτα και ανεξέλεγκτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ τις όποιες απαιτήσεις – χρεώσεις κάνοντας ρύθμιση στην οποία προ-υπόθεση είναι η απεμπόληση Δικαιώματος Ενστάσεων – Αμφισβητήσεων – Αντιρρήσεων εκ των υστέρων, και μάλιστα «προσερχόμενος οικειοθελώς» δεδομένου μάλιστα ότι απέστειλαν τα ειδοποιητήρια με μαζική επιστολή/αριθμό πρωτοκόλλου ως ανοιχτή κοινή πρόσκληση στην οποία ο εκάστοτε ασφαλισμένος με δική του πρωτοβουλία αν θέλει ανταποκρίνεται και αναλαμβάνει τις ευθύνες, και συνεπώς με αυτό το δόλιο τρόπο να τους δώσει ‘οικειοθελώς και με δική του πρωτοβουλία’ και όσο ζεστό χρήμα μπορούν να του αποσπάσουν από αυτό με το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει οριακά. 

Η δράση των Πολιτών /ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν λάβει τέτοιο ειδοποιητήριο προτείνουμε να είναι η εξής : 

1. αν και υπάρχει η δυνατότητα να το αγνοήσετε και αν κατόπιν ο Ο.Α.Ε.Ε. προχωρήσει σε βεβαίωση να προσβάλλετε την πράξη βεβαίωσης ως άκυρη λόγω αοριστίας ή λόγω παντελούς ελλείψεως ενημέρωσης, είναι καλό να προλάβετε κάτι τέτοιο καθ’ ότι όπως αναλύσαμε στο προηγούμενο μας άρθρο υπάρχει τεράστιο ρίσκο /κίνδυνος έως βεβαιότητα ότι ένα δικαστήριο θα βγάλει παράνομη απόφαση υπέρ Ο.Α.Ε.Ε. και θα πρέπει να το πολεμήσετε σε ανώτερα δικαστήρια ή στο εξωτερικό όπου θα δικαιωθείτε και αποζημιωθείτε αλλά εν τω μεταξύ ο Ο.Α.Ε.Ε. θα υπολογίζει στον πόλεμο φθοράς που σας κάνει και το ελεύθερο δράσης του για να σας εξαντλήσει όσο κωλυσιεργεί η ‘δικαιοσύνη’. 

2. απαντήστε συνεπώς στην επιστολή αυτή του Ο.Α.Ε.Ε. προσβάλλοντας την για τους ανωτέρω λόγους τουλάχιστον και απαιτείστε να σας αποσταλεί έγκυρο ειδοποιητήριο με όλους τους τύπους. Με αυτό κατ’ αρχάς μπλοκάρετε την διαδικασία που αυτή την στιγμή ο Ο.Α.Ε.Ε. προσπαθεί να ξεκινήσει λάθρα. 

3. επειδή εντός του ειδοποιητηρίου σας ζητούν να αμφισβητήσετε την οφειλή σας εάν θέλετε (αυτό το έχουν βάλει για να μπορούν να ισχυρισθούν ότι σας δίνουν το απαραίτητο Συνταγματικό και αναφαίρετο λόγω των υπερ-συνταγματικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δικαίωμα σας της Πρότερης Ακρόασης*) θα πρέπει ευθαρσώς να αμφισβητήσετε την οφειλή σας τουλάχιστον για τον λόγο ότι δεν σας παραθέτουν αναλυτικά τις χρεώσεις ούτε και τις πληρωμές σας (εάν υπάρχουν) για να ελέγξετε την νομιμότητα της χρέωσης ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ, ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, όπως είναι αναφαίρετό σας Δικαίωμα να πράξετε 

4. η νομική βάση για τον υπολογισμό των εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. ενυπάρχει στο Π.Δ. (Προεδρικό Διάταγμα) που τον διέπει : πρόκειται για το Π.Δ. 258/2005. Σύμφωνα με αυτό, στο άρθρο 5, υπάρχει η λεγόμενη αρχή του 20% : ότι δηλαδή οι εισφορές μαζί με προσαυξήσεις, επιβαρύνσεις, κλπ δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 20% του πραγματικού σας εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι χρεώσεις υπερβαίνουν αυτό το 20% ο Ο.Α.Ε.Ε. είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Αυτή την ΕΝΣΤΑΣΗ θα πρέπει να την κάνετε ούτως ή άλλως έστω και με απλή αναφορά σε αυτήν εντός της απαντήσεως σας στο εν λόγω ειδοποιητήριο και παράθεση κάποιου αποδεικτικού για το εισόδημα σας και /ή να ζητήσετε να σας καλέσουν σε αρμόδια επιτροπή ή όργανο για να τα αποδείξετε και περαιτέρω, ως δεύτερο λόγο αμφισβήτησης και ουσιαστικής ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ. Βάσει αυτού μπορείτε επίσης σε επόμενο βήμα σας (ή ομαδικό μας βήμα ως ασφαλισμένοι στον Ο.Α.Ε.Ε.) να ζητήσετε επανεξέταση όλων των εισφορών σας αναδρομικά από τουλάχιστον το 2005 που ετέθη εν ισχύ το Π.Δ. 258/2005 και να ζητήσετε να σας καταβληθούν αναδρομικά και έντοκα ό,τι κατεβάλατε αχρεωστήτως από το 2005 όπως προκύπτουν από την διαφορά ανάμεσα στην παρανόμως και καταχρηστικώς υπολογισθείσα και απαιτηθείσα εισφορά και την πραγματική βάσει του εισοδήματος σας εισφορά που είχαν (εάν είχαν λαμβάνοντας υπ’ όψιν μηδενικά εισοδήματα ή εισοδήματα με ζημίες) δικαίωμα να σας ζητήσουν. 

Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε κατ’ αρχάς να ανακόψουμε την παράνομη δράση του Ο.Α.Ε.Ε. εναντίον μας, προσβάλλουμε την μπλόφα τους και τους απειλούμε με πραγματικές απαιτήσεις μας που θα μας αναγνωρισθούν ούτως ή άλλως ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. (**) 

Επίσης έχετε με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να ελέγξετε πραγματικά τις χρεώσεις διότι πολλές φορές ο Ο.Α.Ε.Ε. διπλοχρεώνει ή ‘χάνει’ πληρωμές τις οποίες μετά ξαναζητάει ανεξέλεγκτα, κάτι που έχει συμβεί σε εμένα προσωπικά πολλάκις, και μάλιστα στο εν λόγω ειδοποιητήριο που παρέλαβα και εγώ μου ζητούν να πληρώσω εισφορές έξη (6) ολοκλήρων ετών που έχω ήδη καταβάλει, προφανώς (διότι δεν είναι αναλυτικές οι χρεώσεις) με όλες τις ανατοκιζόμενες προσαυξήσεις τους (ό,τι και αν σημαίνει αυτό). 

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις απαντήσεις που στείλαμε εμείς προσωπικά στην εν λόγω επιστολή του Ο.Α.Ε.Ε. και επίσης για δική σας χρήση εάν θέλετε ένα απαντητικό κείμενο φόρμα όπου θα συμπληρώσετε τα δικά σας στοιχεία και θα προσθέσετε και τυχόν επί πλέον επιχειρήματα που άπτονται της δικής σας περιπτώσεως για να αποστείλετε στον Ο.Α.Ε.Ε. συστημένα για να μην μπορούν να ισχυρισθούν ότι δεν το έλαβαν και να αναγκαστούν να το παραλάβουν και να το πρωτοκολλήσουν ειδ’ άλλως υπάρχει περίπτωση να υποστείτε φραστικές επιθέσεις και /ή παρά τον νόμο άρνηση πρωτοκόλλησης εάν το πάτε αυτοπροσώπως. 

Αμφισβήτηση χρέους και Ένσταση Τάνυας Γεριτσίδου

Αμφισβήτηση χρέους και Ένσταση Όλγας Γεριτσίδου

Γενική Φόρμα Αμφισβήτησης για Κάθε Πολίτη

Απο: Τάνυα (Tantz Aerine) Γεριτσίδου <tantz.aerine@gmail.com>

update

ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ / ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ

Μηνυτήρια αναφορά και εισαγγελική έρευνα για τους ανασφάλιστους “ασφαλισμένους” του ΟΑΕΕ

13 comments on “Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ – ΜΠΛΟΦΑ Ο.Α.Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

  1. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ

    ΠΡΟΣ : Εφημερίδα “Ριζοσπάστης”
    αρμόδιο τμήμα
    ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ : Όλγα Γ. Γεριτσίδου
    Εκπαιδευτική Ψυχολόγο,
    Ελπίδος 29, 141 21
    Αθήνα
    τηλ. 697-8098685

    Θέμα : “Επιπλέον είδηση για θέμα ειδοποιητηρίων Ο.Α.Ε.Ε. προς ασφαλισμένους για αναγκαστική κατάσχεση-είσπραξη”

    Με το παρόν επιθυμώ να σας παραπέμψω στο άρθρο μας περί της πρόσφατης κίνησης Ο.Α.Ε.Ε. που θέτει υπό απειλή πράξεων επιβολής έναν στους δύο ασφαλισμένους Ο.Α.Ε.Ε. (σύμφωνα με δημοσιεύματα) όπου επισημαίνουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό αν όχι όλα τα ειδοποιητήρια είναι διοικητικώς άκυρα διότι έχουν όλα κοινό αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία ενώ πρόκειται για προσωπικές επιστολές ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, ενώ επιπλέον ακυρότητα επέρχεται επειδή στάλθηκαν με απλή ομαδική αποστολή Β΄προτεραιότητας ΕΛΤΑ, δηλαδή άνευ δυνατότητας αποδείξεως ημερομηνίας αποστολής αλλά και ΚΥΡΙΩΣ παραλαβής από τον αποδέκτη – παραλήπτη ασφαλισμένο.
    Δεδομένου ότι εντός της ειδοποιητηρίου επιστολής υπάρχει δεκαήμερη διορία “από την παραλαβή” της επιστολής για να γίνει δήθεν βεβαίωση οφειλών και /ή διαδικασίες σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ ενώ δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί αυτή ακριβώς η ημερομηνία παραλαβής, το εν λόγω ειδοποιητήριο είναι άκυρο και δεν νομιμοποιεί τον Ο.Α.Ε.Ε. να προχωρήσει σε καμμία κίνηση βάσει αυτής της επιστολής.
    Παρακαλώ να ενημερώσετε το αναγνωστικό σας κοινό για αυτήν την σημαντικότατη για τους ασφαλισμένους λεπτομέρεια η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί επιπλέον είδηση που δείχνει και την τουλάχιστον προχειρότητα και επιφανειακή και ασυνείδητη προσέγγιση του Οργανισμού σε ένα θέμα που ισούται με τον στραγγαλισμό επαγγελματικά, κοινωνικά, οικογενειακά και ουσιαστικά του κλάδου των Ελευθέρων Επαγγελματιών.
    Επιπλέον, καλό θα ήταν να επισημαίνατε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχουν γίνει λάθη στον υπολογισμό των χρεώσεων ή να έχουν γίνει τραγικές διπλοχρεώσεις όπως στην δική μου περίπτωση (που μου χρέωσαν εκ νέου εισφορές έξη ετών με τις προσαυξήσεις και ανατοκισμούς τους).

  2. Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου : έχουμε φτιάξει φόρμες έτοιμες για κάθε συμΠολίτη και κυρίως ασφαλισμένο Ο.Α.Ε.Ε. που μπορεί να αποστείλει ως μια πρώτη δοκιμασμένη ασπίδα προστασίας στον Ο.Α.Ε.Ε.

    ΠΡΟΣ : Ο.Α.Ε.Ε. (συμπληρώνουμε τα στοιχεία του τμήματος στο οποίο υπαγόμαστε)

    ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ/ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ : (συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας συν ΑΜΚΑ &
    ΕΑΜ)

    ΕΝΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ-ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

    Έλαβον σήμερον …………. 2013 επιστολή σας με τίτλο «ενημέρωση-αναγκαστική είσπραξη οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών» η οποία μου εστάλη με ούτε καν απλό ταχυδρομείο αλλά με δευτερεύουσας προτεραιότητας ομαδική αποστολή ταχυδρομείου ΕΛΤΑ ενώ για να ισχύει εγκύρως και νομίμως η προθεσμία σας των δέκα (10) ημερών που αναφέρετε οφείλατε να μου είχατε αποστείλει την επιστολή σας συστημένη με ρόζ αποδεικτικό παραλαβής-έναρξης υπολογισμού της προθεσμίας όπως άλλωστε έχετε πράξει κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ Η ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ΛΟΓΩ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. Πόσο μάλλον που ούτε καν και αυτή η παραλαβή αυτής της επιστολής μπορεί να αποδειχθεί, παρ’ όλο που πρόκειται για άκρως σημαντικό δημόσιο έγγραφο που ενέχει την πιθανότητα να επιτρέψει επιζήμιες εκτελεστές πράξεις και διώξεις κατά του παραλήπτη εάν ο παραλήπτης δεν έχει λάβει γνώση και δεν προβεί σε ενέργειες, κάτι που αποτελεί βαρύτατη είτε αμέλεια είτε δόλο για να προκληθεί ζημία στους Πολίτες- ασφαλισμένους που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν λάβει γνώση της επιστολής σας αφού εσείς δεν έχετε κάνει τις προ-απαιτούμενες δέουσες ενέργειες για να εξασφαλίσετε τόσο την ενημέρωση τους και την ενδεχόμενη Πρότερη Ακρόαση για την οποία εξ άλλου δίνετε και διορία.

    Συνεπώς, αφ’ ης εξ αρχής η με αρ. πρωτ. 1056711/12-7-2013 επιστολή σας ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ΛΟΓΩ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ.

    Επί πλέον, παρατήρησα ότι σε αντίστοιχη επιστολή που αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» και που δεν είναι η δική μου αναγράφεται και πάλι και στην επιστολή αυτή ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥ Ο ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ, ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΣΑ ΑΛΛΗ ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΣΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΝΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ.

    Καθ’ όσον το εν λόγω έγγραφο σας ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ (καθ’ ότι δεν μπορούμε ακόμα να διαπιστώσουμε σε πόσες διαφορετικές προσωποποιημένες και άκρως προσωπικές επιστολές ιδίου αντικειμένου έχετε βάλει τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου) ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟΣΟ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ» ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1056711 ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΩ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΝΟΜΙΜΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ.

    Και μπορούμε να μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο για αυτή σας την παράβαση καθ’ ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (οφειλές) είναι διαφορετικά και προσωποποιημένα, και λόγω του κοινού αρ. πρωτοκόλλου προσβάσιμα και σε έτερο Πολίτη-ασφαλισμένο ο οποίος εκτός του ενδιαφερομένου ενδέχεται να έχει τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και άρα από δικές σας ενέργειες πληθώρα Ελευθέρων Επαγγελματιών μπορεί να υποστούν δυσφήμηση ενίοτε και συκοφαντική σε περίπτωση ανακρίβειας των χρεώσεων. Τέτοιου είδους διαρροές πληροφοριών ενδέχεται να καταστρέψουν το επαγγελματικό προφίλ και δυνατότητες ασκήσεως επαγγέλματος και συνεπώς επιβίωσης των ασφαλισμένων για το οποίο θα ευθύνεστε αποκλειστικά και μόνο εσείς με όλες τις συνέπειες του Νόμου.

    Συνεπώς, όχι μόνο η ‘πρόσκληση’ σας είναι άκυρη για πολλαπλούς λόγους αλλά ενδέχεται να προκύπτουν και αστικές ευθύνες του Οργανισμού προς το άτομο μου, και κάθε άλλο ασφαλισμένο συμΠολίτη που έλαβε τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου σε επιστολή με ευαίσθητα δικά του προσωπικά δεδομένα.

    Επί της ουσίας τώρα, με το παρόν ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΒΑΣΙΜΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ, ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ………. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΡΕΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν. 149/1914 ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΣΔΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.

    Οι χρεώσεις σας τόσο ως εισφορές όσο και ως περαιτέρω επιβαρύνσεις είναι ιδιαίτερα επαχθείς σε σημείο που λόγω του ύψους του χρηματικού ποσού που εν τέλει μου απαιτείτε παύει να είναι πλέον εισφορά ασφάλισης και μετατρέπεται σε αποτρεπτική και κατασταλτικού χαρακτήρα τιμωρία μου. Είναι δε τιμωρία μου όχι για συνθήκες προκληθείσες με δική μου υπαιτιότητα αλλά για συνθήκες δυσχερούς οικονομικής μου κατάστασης για την οποία δεν ευθύνομαι εγώ, και αδυναμία δικής μου ανταπόκρισης στην (πάντα δυνητικώς και όχι ουσιαστικώς προσφερομένη) παροχή σας που οφείλεται σε σειρά γεγονότων (όπως π.χ. αύξηση εμμέσων αλλά και αμέσων φόρων, μείωση οικονομικής δυνατότητας καταναλωτών, μείωση αγοραστικού κοινού, αύξηση παγίων εξόδων όπως τέλη και εισφορές ΔΕΚΟ, κλπ) και για τα οποία σας έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο εγχώριοι όσο και διεθνείς φορείς και ειδικοί, και τα οποία με προκλητική επίδειξη αγνοείτε προφανώς ζώντας στην δική σας εικονική πραγματικότητα ότι ο Ελεύθερος Επαγγελματίας δεν εξαρτάται άμεσα από την καταβαράθρωση των εισοδημάτων των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων καθώς και την ανεξέλεγκτη αύξηση καθολικής ανεργίας, της πλειοψηφίας δηλαδή του αγοραστικού / καταναλωτικού κοινού του.

    Χαρακτηρίζω τις χρεώσεις σας στην ειδοποίηση σας και γενικώς δε επαχθείς, αποτρεπτικές και κατασταλτικές για τους εξής αντικειμενικούς και αμέσως εξακριβώσιμους λόγους :

    επαχθείς διότι κατά παράβαση ακόμα και της αρχής του 20% του άρθρου 5 του Π.Δ. 258/2005, στο οποίο φαίνεται ότι στηρίζετε τις ανάλγητες χρεώσεις σας, όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό της εφορίας για το άτομο μου (ή αναφέρουμε άλλο αποδεικτικό για το εισόδημα, ακόμα και υπεύθυνη δήλωση για αυτό) οι εισφορές και οι προσαυξήσεις, επιβαρύνσεις, κλπ που μου απαιτείτε κατά πολύ υπερβαίνουν το 20% του εισοδήματος μου και μάλιστα πλέον υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο μηνιαίο μου εισόδημα (διορθώνουμε την φράση με έντονα γράμματα ώστε να ανταποκρίνεται στην δική μας περίπτωση, ο κάθε ένας). Σας επισημαίνω ότι και μόνο αυτή η άμεσα εξακριβώσιμη συνθήκη που εσείς μονομερώς μου επιβάλλετε αποτελεί παράβαση του άρθρου 25, παρ. 1, 2 και 3 του Συντάγματος και νομολογιακά δεν νομιμοποιείσθε να μου επιβάλλετε τέτοιες χρεώσεις (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά ΣτΕ 370/1997).
    αποτρεπτικές διότι με τις απαιτήσεις σας του συνόλου και παραπάνω του μηνιαίου μου εισοδήματος (διορθώνουμε ώστε να ανταποκρίνεται στην δική μας περίπτωση, ο κάθε ένας) και μάλιστα μέσω εκμετάλλευσης από εσάς της ανάγκης μου για εργασία ως Ελεύθερος Επαγγελματίας (μία ανάγκη μου που χαρακτηρίζω πλέον ως εξάρτηση εκβιαστική εκ μέρους σας και όχι μόνο) και τις ειδικές περιστάσεις και απειλές σας προς τα εμένα με δίωξη και διασυρμό, με αποτρέπετε ουσιαστικά και τυπικά από την δυνατότητα να εξασκήσω το επάγγελμα μου και βεβαίως να έχω την δυνατότητα της οποιασδήποτε ανάπτυξης, ευημερίας και εν τέλει ύπαρξης επαγγελματικής και οικονομικής. Οφείλω δε να επισημάνω σε αυτό το σημείο ότι από το ……. (έτος εγγραφής μας στο Τ.Ε.Β.Ε. ή τον Ο.Α.Ε.Ε.) που υποχρεωτικά ασφαλίσθηκα μέχρι και σήμερα που τυγχάνω ασφαλισμένος /η σε εσάς χωρίς ουδεμία δική μου επιλογή, οι όποιες παροχές σας προς τα εμένα είναι δυσανάλογα μηδαμινές σε σχέση με τις τρομακτικά μεγάλες και εκβιαστικές απαιτήσεις σας. Αυτό ισχύει τόσο για την όποια παροχή υγείας (εντός αυτής της παρενθέσεως βάζουμε παραδείγματα από το ασφαλιστικό ιστορικό μας που να δείχνουν ότι δεν μας έχει γίνει επαρκής / ικανή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή ότι δεν έχουμε ποτέ χρησιμοποιήσει το Ταμείο γιατί δεν μας καλύπτει ή δεν γίνεται δεκτό ) όσο και για την μελλοντική σύνταξη η οποία όπως διαμορφώνεται δεν καλύπτει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής πάνω από το όριο της φτώχειας ούτε ανταποκρίνεται στο ύψος της εισφοράς που απαιτείτε ενώ σύμφωνα με τις τρέχουσες κυβερνητικές δηλώσεις θα μειωθεί και άλλο εάν καν δοθεί. Άρα, όχι μόνο δεν μου παρέχετε κάτι που να ισοσταθμίζει το ύψος των απαιτήσεων σας αλλά και με αποτρέπετε από το Δικαίωμα μου στην εργασία (άρθρο 22, παρ. 1 Σ) και στην ουσία δεν εκπληρώνετε ουσιαστικά την αμφοτεροβαρή μας Σύμβαση.
    κατασταλτικές διότι καταστέλλετε όχι μόνο την εργασία μου αλλά και γενικώς την ύπαρξη μου και την Ελευθερία μου αφού, εάν σας καταβάλω τα ποσά που μου απαιτείτε και που υπερβαίνουν το 20% του εισοδήματος μου όπως αποδεικνύεται από το εκκαθαριστικό μου και /ή κάθε συναφές έγγραφο, δεν μου επιτρέπετε να έχω ούτε καν τα προς το ζην σε επίπεδο σίτισης, συντήρησης της κατοικίας μου και της επαγγελματικής μου στέγης και βεβαίως καταστέλλετε κάθε δυνατότητα μου να διαφημίσω την εργασία μου ώστε να αυξήσω /δημιουργήσω εισόδημα και γενικώς να αναπτύξω την κοινωνική, οικονομική και πολιτική συμβολή μου στην Χώρα. Με την πράξη σας αυτή και την συνεχή σας κώφευση/ άρνηση να συμμορφωθείτε με τις πραγματικές συνθήκες αγοράς και διαβίωσης /επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε ως Ελληνικός Λαός παραβιάζετε το άρθρο 5 του Συντάγματος και το σύνολο των βασικών και υπερ-συνταγματικών μου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά άρθρο 17 ΕΣΔΑ, 17 ΔΣΑΠΔ).

    Δεδομένης της καταστάσεως και των πραγματικών γεγονότων που μόλις σας εξέθεσα, προδήλως, με την δυσμενή διοικητική πράξη που δηλώνετε ότι θέλετε να κάνετε εις βάρος μου, προσβάλλετε εγγυήσεις της ΕΣΔΑ και τις Συνταγματικές επιταγές αφού πλέον έχετε κατά πολύ διαρρήξει τα όρια τόσο της διοικητικής σας ευχέρειας όσο και της Συνταγματικής πρόβλεψης για Κοινωνική Ασφάλιση και έχετε πλέον μετατραπεί σε φορέα καταδίωξης και τιμωρίας διότι επιχειρώ να υπάρξω ως Ελεύθερος Επαγγελματίας με εισόδημα χαμηλότερο από αυτό που εσείς εικάζετε και τεκμαίρεστε, όντας εκτός τόπου και χρόνου και πραγματικότητας (χωρίς να λαμβάνετε καθόλου υπ’ όψη τις όποιες συνθήκες και αποδεικτικά στοιχεία περί της οικονομικής καταστάσεως και τα οποία οφείλετε ούτως ή άλλως να γνωρίζετε από τις μελέτες, αναλογιστικές κ.ά., που οφείλετε να έχετε επί του θέματος, κατ’ άρθρον 10 του Καταστατικού σας) ότι θα έπρεπε να έχω.

    ΕΠΕΙΔΗ βάσει του άρθρου 20 παρ. 2 του Συντάγματος έχω Δικαίωμα προηγούμενης Ακρόασης για κάθε διοικητική ενέργεια εις βάρος των Δικαιωμάτων και συμφερόντων μου

    ΕΠΕΙΔΗ βάσει του νόμου 1599/1986 βασικός σκοπός των δημοσίων υπηρεσιών είναι η εξυπηρέτηση του Πολίτη και βάσει της νομολογίας (π.χ. ΣτΕ 2724/1994) ως ΝΠΔΔ υποχρεούστε να απαντήσετε ουσιαστικά στο αίτημα μου

    ΕΠΕΙΔΗ το άρθρο 10 παρ. 1 Σ εξασφαλίζει τόσο το Δικαίωμα μου της αναφοράς όσο και δημιουργεί έρεισμα στην γενική σας υποχρέωση να απαντάτε επί της ουσίας

    ΕΠΕΙΔΗ κατ’ άρθρον 47, παρ. 2 του ν. 3713/1928 οφείλετε να τηρείτε τα άκρα των ορίων που προκύπτουν ιδίως από την Αρχή της Ισότητας και τα πορίσματα της κοινής πείρας

    ΕΠΕΙΔΗ κατά τον ΚΔΔ/σίας (άρθρο 6) οφείλετε να με καλέστε πριν από κάθε μέτρο ή ενέργεια εις βάρος των Δικαιωμάτων ή συμφερόντων μου για να εκφράσω τις απόψεις μου και αν σας αποδείξω το παράνομο της πράξης που προτίθεστε να κάνετε εις βάρος μου, καθώς και να σας αποδείξω το επαχθές και το αντιανθρωπιστικό αντίκτυπο της δράσεως σας στο άτομο μου

    ΕΠΕΙΔΗ έχω Δικαίωμα Αιτήσεως Αναστολής Εκτελέσεως της όποιας διοικητικής πράξεως ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες που σας εξέθεσα ανωτέρω και να προβούμε σε επανόρθωση και αποτροπή της ηθικής και υλικής βλάβης /ζημίας που μου έχετε προκαλέσει και πρόκειται να επιδεινωθεί κατ’ άρθρον 26 και 24 ΚΔΔ/σίας και άρθρο 2 παρ. 1 του ν. 7966/1981

    Ενίσταμαι, Αμφισβητώ, Αποκρούω και δεν αναγνωρίζω ως νόμιμη την χρέωση που μου αποδίδετε και την καταγγέλλω ως αντισυνταγματική, άκρως βλαπτική και ανεπανόρθωτα επιζήμια στην εφαρμογή της για εμένα στο πρόσωπο μου για όλους τους ανωτέρω λόγους και όχι μόνο και

    ΖΗΤΩ

    να με καλέσετε εγγράφως με συγκεκριμένο τόπο, ημέρα και ώρα όπως ασκήσω το Δικαίωμα μου της Πρότερης Ακρόασης ενώπιον εντεταλμένου, υπεύθυνου αρμοδίου να λαβαίνει ρυθμιστικές /διοικητικές αποφάσεις ατόμου ώστε να εκθέσω τις αιτιάσεις μου ότι υφίσταμαι βλάβη τόσο στις εγγυήσεις της ΕΣΔΑ όσο και στο προσωπικό έννομο μου συμφέρον, όπως ήδη σας έχω εκθέσει ανωτέρω συνοπτικά ώστε να υπάρξει θεραπεία της κατάστασης και της σχέσεως μας
    να ανακαλέσετε την χρέωση μου όπως αυτή παρουσιάζεται στο αορίστως ταυτοποιημένο προαναφερόμενο έγγραφο σας καθ’ ότι προσβάλλει τις εγγυήσεις της ΕΣΔΑ και του Συντάγματος της Ελλάδος, καταργεί κάθε έννοια Κοινωνικής Ασφάλισης και Κράτους Δικαίου ενώ εφαρμόζει διατάξεις νόμου λάθος, καταχρηστικά και αντισυνταγματικά στο άτομο μου
    να ρυθμίσετε την μεταξύ μας σχέση και ιδιαιτέρως τις απαιτήσεις εισφορών βάσει της Ανταποδοτικότητας, της Ισότητας και της Αναλογικότητας, όπως δεσμεύεστε από το Σύνταγμα της Ελλάδος και την ΕΣΔΑ και ενδεικτικώς και όχι περιοριστικώς σας έχω παραθέσει ανωτέρω, ώστε να μην υπόκειμαι σε καθεστώς τοκογλυφίας και /ή αισχροκέρδειας εις βάρος μου εκ μέρους σας
    δεδομένης της παρούσης να εξετάσετε την υπόθεση μου και να αποφανθείτε επί της ουσίας με αιτιολόγηση και όχι απλή χωρίς σκεπτικό αναφορά νομικών διατάξεων, εγκυκλίων και διαταγών.

    Επιφυλασσόμενος /η παντός νομίμου Δικαιώματος μου και επικαλούμενος /η τόσο τις ανωτέρω αναφερόμενες διατάξεις και νόμους και κάθε σχετικό έτερο νόμο, όσο και την ενδεικτικώς και μη περιοριστικώς αναφορά νομολογίας αναμένω την απάντηση σας στα τέσσερα σαφή Αιτήματα μου που σας καλούν σε συγκεκριμένες ενέργειες,

    Ο ασφαλιζόμενος /η

    ……………………… (χειρόγραφη υπογραφή)
    __________________________ (πλήρες ονοματεπώνυμο με κεφαλαία)
    ________________________ (ημερομηνία)

  3. Με επιστολή-καταγγέλια του προς τον ΟΑΕΕ συντοπίτης μας ελεύθερος επαγγελματίας αρνείται να αναγνωρίσει το χρέος του στον Οργανισμό Ασφάλιση Ελεύθερων Επαγγελματιών. Τους λόγους τους εξηγεί στην ακόλουθη επιστολή ενώ το αίτημα του κοινοποιεί στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου ,στην Ευγενία Ουζουνίδου, βουλευτή Κοζάνης καθώς επίσης και στους αρμόδιους φορείς και τον εμπορικό σύλλογο Αγρινίου. Αναλυτικά η επιστολή-καταγγελία του:

    Ανδρέας Καραγιάννης,
    ΑΦΜ: 064458716
    ΑΜΚΑ 20077500856

    Στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 σας απέστειλα επιστολή και σας γνωστοποίησα ότι δεν αναγνωρίζω το χρέος μου στον ΟΑΕΕ γιατί έχει προκύψει από τους κακούς χειρισμούς του κράτους που στηρίζει τις τράπεζες και δεν προστατεύει εμένα τον φορολογούμενο. Σας απέστειλα αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες της καταγγελίας μου και παρόλα αυτά δεν μου απαντήσατε μέχρι τώρα, παρότι ζήτησα και την διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη με επιστολή μου στις 06 Δεκεμβρίου 2011.

    Ως εκ τούτων

    1. Δεν αναγνωρίζω το χρέος μου στον ΟΑΕΕ για τους λόγους που σας έχω γνωστοποιήσει επανειλημμένα και αν δε το διαγράψετε θα διεκδικήσω τη διαγραφή του μέσω της Ελληνικής δικαιοσύνης αλλά και της Ευρωπαϊκής αν χρειαστεί, μιας και η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων χρόνων είναι φιλοευρωπαϊκή, χωρίς όμως να δίνει σημασία στα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής αγοράς και των Ελλήνων ελευθέρων επαγγελματιών. Εδώ να αναφέρω ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι εισφορές είναι ανάλογες με το κύκλο εργασιών του καθενός επαγγελματία που σημαίνει ότι αν μειωθεί η δουλειά μειώνονται κι αυτές χωρίς όμως να χάνετε η ιατροφαρμακευτική κάλυψη!!! Κάτι που είναι άκρως σημαντικό ειδικά όταν υπάρχουν προστατευόμενα μέλη, όπως σύζυγος και παιδιά, και που σας έχω θίξει ήδη από το 2008. Αντί της μείωσης και ως ελάφρυνση μου έχετε δώσει τη δυνατότητα να υπαχθώ σε άθλιες ρυθμίσεις που προσβάλουν τη νοημοσύνη μου τη στιγμή που η δουλειά είναι ανύπαρκτη. Δεν πρόκειται να υπαχθώ σε καμία ρύθμιση διότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 αριθμούσαμε σχεδόν ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και οι συνολικές οφειλές μας ανέρχονταν στα 4 δισεκατομμύρια… Την ίδια στιγμή οι τράπεζες είχαν αντλήσει ρευστό 50 δισεκατομμυρίων, επιβεβαιωμένα σε εμένα με επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών από το σύνολο των 110 δις., με υποχρέωση να τα διαθέσουν στην ελληνική οικονομία με στόχο την ενίσχυση της. Δεν το έκαναν. Αντί να διαγράψετε το χρέος μου μπορείτε να πάρετε από εκεί τις οφειλές μου. Δικά μου χρήματα είναι κι εκείνα και μου τα οφείλουν οι τράπεζες.

    2. Εκτός από τη διαγραφή του χρέους που έχει δημιουργηθεί απαιτώ να παρέχει ο ΟΑΕΕ ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε μένα και στα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας μου μέχρις ότου ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να υπάρχει δυνατότητα καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ώστε να έχω εικονικές εισφορές, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, όπως συμβαίνει και με το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων σαν κι εσάς στον ΟΑΕΕ, που διαχειρίζεστε τόσα χρόνια τα χρήματά μου. Δεν υπάρχει καθόλου δουλειά ώστε να καλύψω βασικές ανάγκες πόσο μάλλον εισφορές χωρίς αντίκρισμα.

    3. Αν ο ΟΑΕΕ κατέχει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και αυτό έγινε είτε με απόφαση των εκάστοτε διοικήσεων του ΟΑΕΕ είτε με νόμους-αποφάσεις που επέβαλαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, και τα ομόλογα αυτά μετά το ¨κούρεμα¨ χάσουν μέρος της αξίας τους αλλά και τους τόκους που θα έπρεπε να πάρουν μετά τη λήξη τους, θα κατηγορήσω ευθέως, για απιστία, τους διοικητές του ΟΑΕΕ και θα λογοδοτήσουν σε εμένα αλλά και θα τους φέρω αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη. Θα απατήσω δε, την επιστροφή όλων των χρημάτων που έχω καταβάλει στον ΟΑΕΕ, από την έναρξη της επαγγελματικής μου δραστηριότητας το 2001, με τον νόμιμα ληστρικό τόκο που επέβαλε ο ΟΑΕΕ σε εμένα αν καθυστερούσα τις καταβολές μου,2,5% ανά μήνα μέχρι το 2007 και 1,5% ανά μήνα από το 2007 μέχρι και σήμερα.

    4. Για να συνεχίσω να καταβάλω εισφορές όταν θα ανακάμψει η οικονομία θα πρέπει να έχω βεβαιωμένο και υψηλότατο αντίκρισμα.

    5. Παρακαλώ να μου γνωστοποιήστε μου τη θέση σας άμεσα και όχι μέσα σε 50 μέρες που ορίζει ο νόμος. Ήδη δυο φορές αδιαφορήσατε και δεν μου απαντήσατε, κάτι που είναι παράνομο. Θα διεκδικήσω ένα δίκαιο ασφαλιστικό για μένα και για όλους, μιας και με βάση το άρθρο 4 του συντάγματος οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, δε βλέπω όμως να παίρνουμε παχύ ΕΦΑΠΑΞ εμείς οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ ή στο ΙΚΑ παρότι πληρώνουμε από την τσέπη μας τις πανάκριβες εισφορές την ίδια στιγμή που οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν και παχυλά ΕΦΑΠΑΞ και οι εισφορές τους είναι απλά νούμερα πάνω στο χαρτί όπως παραδέχτηκε και ο κ. Λοβέρδος

    Ανδρέας Καραγιάννης,
    01 Μαρτίου 2012

    http://www.agrinionews.gr/αγρινιώτης-δεν-αναγνωρίζει-το-χρέος-τ/

  4. Pingback: Ο.Α.Ε.Ε. και Ι.Κ.Α. επιτίθενται. Οργανωνόμαστε και απαντάμε. | Greek Magazino

  5. Pingback: Ο.Α.Ε.Ε. και Ι.Κ.Α. επιτίθενται.Οργανωνόμαστε και απαντάμε. Από το ithacanet.gr

  6. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών δημιουργήθηκε, μετά από συγχώνευση προβληματικών ταμείων (Ξενοδόχων, Εμπόρων, Αυτοκινητιστών κ.ά.) με το ΤΕΒΕ.

    Ως την ίδρυση του Ο.Α.Ε.Ε., τις Διοικήσεις των Τ.Ε.Β.Ε., Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων, Ταμείου
    Πρόνοιας Ξενοδόχων κ.ά. εκλέγανε οι ασφαλισμένοι, τα Επιμελητήρια και οι Ομοσπονδίες των Ε.Β.Ε. . Εκλεγμένες Διοικήσεις είχαν όλα τα μεγάλα Ταμεία Ασφάλισης των ελευθέρων Επαγγελματιών και εκλεγμένη διοίκηση έχει και σήμερα το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο είχε αρνηθεί να συγχωνευθεί.

    Με τη συγχώνευση των Ταμείων και ενόψει της δημιουργίας του Ο.Α.Ε.Ε., οι κρατούντες ανέστειλαν τη διαδικασία εκλογής Διοίκησης από τους ασφαλισμένους. Όπως είχαν δηλώσει το μέτρο θα ήταν προσωρινό, αλλά αυτό ξεχάστηκε. Το κράτος είχε αναλάβει την υποχρέωση χρηματοδότησης του Τ.Ε.Β.Ε. – Ο.Α.Ε.Ε. , λόγω της επιλογής να συγχωνευθεί το ΤΕΒΕ με ελλειμματικά ταμεία, υποχρέωση που ουδέποτε υλοποίησε. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και την ίδρυση του Ο.Α.Ε.Ε. απομακρύνθηκε ο τελευταίος εκλεγμένος Πρόεδρος, κ. Κων. Κόντος(2008).

    Ο Ο.Α.Ε.Ε. είναι οργανισμός τα έσοδα του οποίου προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των μελών του, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει κατ΄αποκλειστικότητα το κράτος. Δεν έχει έσοδα από πελατειακής και μικροκομματικής αντίληψης “κοινωνικούς πόρους” και το κράτος δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να διαχειρίζεται χρήματα των ασφαλισμένων. Οι νόμοι, όμως, στην Ελλάδα δεν φτιάχνονται από τους πολίτες και, σχεδόν πάντα, λειτουργούν σε βάρος των πολλών.

    Η οικονομική κρίση στην οποία περιήλθε η Ελληνική κοινωνία, από το 2009, αφαίρεσε από την αγορά κυκλοφορούν χρήμα ίσο με το 50% του ΑΕΠ. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων και η αδυναμία αντιμετώπισης των υποχρεώσεων τους σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

    Η απόλυτη αιτία της κρίσης χρέους οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολιτικοί και τα κόμματα έχουν εκχωρήσει το δικαίωμα δημιουργίας, διαχείρισης και κυκλοφορίας του χρήματος σε λίγους ιδιώτες, οι οποίοι το δημιουργούν εκ του μηδενός και το δανείζουν σε κράτη, πολίτες και επιχειρήσεις, με σκοπό το κέρδος των ολίγων.

    Τα κράτη αντί να εκδίδουν χρήματα, δανείζονται χρήματα.

    Το κράτος και οι πολιτικοί κάνουν πως δεν γνωρίζουν την πραγματική αιτία του χρέους ιδιωτών και κρατών και εξαπολύουν όλους τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που ελέγχουν ενάντια στο λαό.

    Αν είχαμε δημοκρατία, η διαχείριση του χρήματος θα ανήκε στο λαό και η διαχείριση των ταμείων στους ασφαλισμένους.

    http://www.triklopodia.gr/2013/09/blog-post_2597.html

  7. Pingback: Ἡ μεγάλη ἀπάτη μπλόφα τοῦ ΟΑΕΕ. Τί μπορεῖτε νά κάνετε | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

  8. Ο εμπορικός σύλλογος Αγρινίου σε νομική αντιπαράθεση με τον ΟΑΕΕ

    Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

    ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
    Ο ΕΡΜΗΣ

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ

    Αγαπητοί Συνάδελφοι

    Είναι γνωστό ότι το δίκαιο και το σωστό, όσο εξόφθαλμα κι αν είναι, δεν αναγνωρίζονται ούτε αποκτούνται αν κάποιος δεν αγωνιστεί γι αυτά.
    Πολύ δε περισσότερο σήμερα που είμαστε αντιμέτωποι με μια κυβέρνηση που τόσο η ίδια όσο και οι υπό την εποπτεία της οργανισμοί, αποτελούν – με βάση τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους – τον ορισμό της αναλγησίας, της αδικίας και της εχθρότητας απέναντι στο λαό.

    Αγαπητοί Συνάδελφοι

    Το τελευταίο διάστημα πολλοί από εμάς έχουμε λάβει εκβιαστικά και απειλητικά σημειώματα του ΟΑΕΕ, με τα οποία καλούμαστε να πάμε να εξοφλήσουμε ή να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας.
    Με αυτά τα τρομοκρατικά σημειώματά του ο ΟΑΕΕ απαιτεί από μέρους μας χρήματα και προσαυξήσεις επ αυτών για υπηρεσίες που αρνούνταν να μας παράσχει και μας είχε απαγορεύσει και απαγορεύει για συγκεκριμένα κατά άτομο χρονικά διαστήματα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε.(κλάδος ασθένειας, υγείας, πρόνοιας, φάρμακο)

    Αγαπητοί Συνάδελφοι

    Η ειδική για το συγκεκριμένο θέμα ανοιχτή σύσκεψη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε – παράλληλα με τις συνδικαλιστικές δράσεις – να οργανωθεί και να προχωρήσει και η νομική αντιπαράθεση ενάντια στην συγκεκριμένη προκλητική αδικία και αυθαιρεσία.
    Για να είναι όμως αυτή η προσπάθεια αποτελεσματική απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες και πριν απ όλα χρειάζεται ο κάθε συνάδελφος – που έχει λάβει σχετικό σημείωμα από τον ΟΑΕΕ – να καταθέσει συγκεκριμένη ΑΙΤΗΣΗ προς τον ΟΑΕΕ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.
    Αυτό είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα που πρέπει ο καθένας μας να κάνει ατομικά και να το γνωστοποιήσει στον Σύλλογο.
    Όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν συλλογικά και με τον Σύλλογο μπροστά και με συνεχή αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους.
    ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α

    Υ.Γ. 1/ Σας επισυνάπτουμε την αίτηση που πρέπει να συμπληρώσετε και να καταθέσετε στον ΟΑΕΕ.
    2/ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ.
    3/ Ενημερώστε αμέσως μετά την κατάθεση τον Σύλλογο και γνωστοποιήστε τον αριθμό πρωτοκόλλου.
    4/ Για κάθε ερώτημα, απορία, προβληματισμό, βοήθεια:
    Τηλέφωνα συνεννόησης: 2641031569 (Σύλλογος)– 2641055448 (Παπαζήση Χάιδω)
    ΦΑΞ: 2641057390 – E MAIL: esagrinio@in.gr

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!! ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;;;

    Αγρίνιο …/…/2013

    Προς: ΟΑΕΕ Αγρινίου

    ΑΙΤΗΣΗ

    Κύριοι

    Σε απάντηση επιστολής σας με αρ. πρωτ. ………της……/…./2013, δια μέσω της οποίας καλούμαι να καταβάλλω ρυθμίζοντας ή εξοφλώντας οφειλή μου προς τον ΟΑΕΕ, σας γνωστοποιώ ότι ενίσταμαι, αμφισβητώ και αποκρούω το αναγραφόμενο ποσό και γι αυτό ζητώ να μου γνωρίσετε εγγράφως, αναλυτικά και κατ’ έτος, τις κατά εσάς οφειλές μου και συγκεκριμένα:
    Α) τα ποσά που αφορούν τον κλάδο σύνταξης
    Β) τα ποσά που αφορούν τον κλάδο ασθένειας
    Γ) τα ποσά που αποτελούν προσαυξήσεις.

    Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου

    ……………………………………………….

    Α.Μ. ΟΑΕΕ: ………………………………………………

    ΥΠΟΓΡΑΦΗ ……………………………………………..

    http://anydaynews.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4.html

  9. Pingback: Ο.Α.Ε.Ε. και Ι.Κ.Α. επιτίθενται. Οργανωνόμαστε και απαντάμε. – Kefalonites Podcast

  10. Pingback: Ο.Α.Ε.Ε. και Ι.Κ.Α. επιτίθενται. Οργανωνόμαστε και απαντάμε. – Calculating Infinity

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.