ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΟΛΙΤΙΚΟ” ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…166,200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ.

Μετά από 12 ολόκληρες μέρες φιλοτιμήθηκαν οι ακροδεξιοί του Μαξίμου να ανεβάσουν επιτέλους στη διαύγεια τα πρώτα έξοδα του Πολιτικού Γραφείου του Καψή, ο οποίος δεν είναι πολιτικός, είναι δημοσιογράφος, αλλά απ ότι φαίνεται χρειάζεται κι αυτός Πολιτικό Γραφείο- όλο και κανένα κοπρόσκυλο θα έχει κι αυτός να διορίσει…μόλις ανεβάσουν τα ΦΕΚ διορισμών θα τα μάθουμε.

Απ ό,τι φαίνεται το Πολιτικό Γραφείο ενός Υπουργού και Υφυπουργού αποτελεί το τυράκι προκειμένου να έχει το σύστημα πλήρως ελέγξιμους προσκυνημένους υπαλλήλους, για να εφαρμόσει τις πολιτικές διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας μας αφού δίνει τη δυνατότητα ακόμη και σε κάποιον που δεν είναι εκλεγμένος, όπως ο Καψής στην προκειμένη, μέσα στη δίνη της δήθεν κρίσης τους, να χτίσει έναν μικρό στρατό από προσκυνημένους, που αυτός θα έχει διορίσει, αυτός θα διατάζει και φυσικά αυτός θα χρησιμοποιεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα αυτού που τον “έχωσε” στη συγκεκριμένη θέση. Το μόνο που δεν κάνει αυτός, και τα συμφέροντα που υπηρετεί- στην περίπτωση του Καψή είναι γνωστά, είναι να πληρώνουν αυτόν τον μικρό στρατό. Όχι, αυτό το κάνει δωρεά το χρεοκοπημένο Κράτος μας. Όπως επίσης και τα έξοδα λειτουργίας αυτού του στρατού, φως, νερό, τηλέφωνα, χαρτικά, ενοίκια κτλ…
.
Οι παρακάτω αποφάσεις ξεκλειδώνουν ποσά για τους διορισμένους χωρίς ΑΣΕΠ υπαλλήλους του Καψή.
.
Πως γίνεται τώρα, πρώτα να ανεβαίνουν στη διαύγεια οι δαπάνες για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, τα ένσημα, τα οικογενειακά επιδόματα κτλ, και να μην έχουν ανέβει ακόμη τα πρόσωπα, ποιοι δηλαδή θα λάβουν αυτά τα χρήματα, μόνον ο Θεός ξέρει, οπότε την επόμενη φορά που ο Αντώνης Μέρκελ Σαμαράς θα μιλήσει με την Παναγία, Υπερυπουργό Εσωτερικών και Οικονομικών του Θεού, θα μάθει και θα μας πει.
.
Και τόσο καιρό, από τον ανασχηματισμό μέχρι σήμερα, δε δουλεύουν αυτοί οι υπάλληλοι?
Τι, μαύρους τους έχετε 2,5 μήνες τώρα?
.
Αν μια επιχείρηση προσλάβει έναν άχρηστο υπάλληλο είναι υποχρεωμένη να τον ασφαλίσει από την πρώτη μέρα και να του δώσει μισθό, εσείς που έχετε στη δούλεψή τόσους άχρηστους κομματικούς, διορισμένους πάντα ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ- πως εργάζονται τόσο καιρό, σχεδόν 2,5 μήνες τώρα- χωρίς να τους κολλάτε ένσημα, χωρίς να τους πληρώνετε, χωρίς όλα αυτά να έχουν ανέβει στη διαύγεια, δεν παρανομείτε? Καραμπινάτη παρανομία…
.
Και πως νομίζετε ότι βλέπουμε το γεγονός ότι κόβετε χρήσιμες για τον πολίτη και την καθημερινότητά του θέσεις στο Δημόσιο και δημιουργείτε νέους θύλακες του πελατειακού κομματικού κράτους, χώνοντας μέσα όλα τα άχρηστα κομματόσκυλα, πάντα ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ?
Εις υγείαν του κορόιδου λαού…

http://aagorastos.blogspot.gr/2013/08/166200.html

Ποιός είναι ο Παντελής Καψής;

Ο Παντελής Καψής είναι δημόσιος υπάλληλος, διορισμένος μέλος της κεντρικής διοίκησης, γιος πολιτικού (του Γιαννη Καψή του ΠΑΣΟΚ) και αδελφός του Μανόλη Καψή, παρουσιαστή του MEGA  μου. Στο πρόσφατο παρελθόν ήταν εκπρόσωπος της τραυματικής κυβέρνησης του πρώην τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου που λέγεται οτι μία μέρα πριν φύγει έκανε δωράκι 18 δις στους τραπεζίτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:

– Παντελής Καψής: πώς έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος « Φήμες

–  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ, ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 1,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε.  ( απο http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/04/18.html  )

Ο Παντελής Καψής, Υπουργός Επικρατείας & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. με Πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο, αποφάσισε να επιχορηγήσει με 1,8 εκατομμύρια ευρώ το ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων).Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν εντάσσεται ούτε στον στενό ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (όπως οι Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας). Αντιθέτως αποτελεί Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.)  εμπορικού/κερδοσκοπικού  χαρακτήρα. Το προσωπικό του ανέρχεται σε 301 άτομα (http://www.amna.gr/plain.php?id=104), με την πλειοψηφία να φέρει τη δημοσιογραφική ιδιότητα. 
Ο ιστότοπος του ΑΠΕ-ΜΠΕ (http://www.amna.gr/index1.php) είναι ένα εξαιρετικά δύσχρηστο συνονθύλευμα ειδήσεων που υποτίθεται ότι συλλέγονται από τους δημοσιογράφους που απασχολεί, ενώ στην πραγματικότητα αναδημοσιεύονται από ποικίλες άλλες πηγές επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής ενημέρωσης. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά με τα κατεξοχήν ειδησεογραφικά δίκτυα Δύσης (πχ. BBC, Reuters, Assosciated Press) και Ανατολής (πχ. Xinhua, Al Jazeera). Προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά του, ο διαδικτυακός τόπος του ΑΠΕ-ΜΠΕ φιλοξενεί διαφημίσεις έτερων επιχειρηματικών ομίλων & ιδιωτικών εταιρειών (με προεξάρχοντες την Εθνική Τράπεζα, τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Τράπεζα Πειραιώς και την φαρμακευτική Novartis του υπόδικου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη του γνωστού σκανδάλου της Proton Bank). Η φθήνια και η νοοτροπία αρπαχτής διαπιστώνεται και από την συμπερίληψη διαφημίσεων μέσω του προγράμματος Google AdSense.Πού λοιπόν εισέρχεται το κράτος και για ποιο λόγο σπαταλάει χρήματα σε ένα μη κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο?Όπως μας πληροφορεί η ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.amna.gr/plain.php?id=317, το ΑΠΕ συστάθηκε το 1905, μέσω της εξαγοράς από το Ελληνικό Δημόσιο του ιδιωτικού ‘Τηλεγραφικού Πρακτορείου Στεφανόπολι’. Η συνένωση με το ΜΠΕ (ιδρυθέν το 1991) πραγματοποιήθηκε πριν τέσσερα μόλις έτη, ήτοι το 2008. Αν και ο επίσημος ιστότοπος δεν παρέχει περαιτέρω στοιχεία, η σχετική ανάρτηση στη ‘Βικιπαίδεια’ αναγράφει πως ‘Αρχικά λειτούργησε ως ειδική υπηρεσία του Υπουργείου των Εξωτερικών και στη συνέχεια υπάχθηκε στη συσταθείσα Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών μέχρι το 1994 όταν με το Π.Δ.150/1994 μετεβλήθη σε Ανώνυμη Εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου’ (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE% ….).Ακολουθώντας την ίδια τύχη με τη Δημόσια Τηλεόραση & Ραδιοφωνία, το ΑΠΕ-ΜΠΕ γιγαντώθηκε μέσω κομματικών προσλήψεων, έως ότου κατέστη άλλος ένας ζημιογόνος και παρασιτικός οργανισμός. Στο πλαίσιο της πελατειακής λογικής του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ & Νέα Δημοκρατία προσέλαβαν μαζικά υφιστάμενους  ή/και  επίδοξους ψηφοφόρους, όντας τα μόνα πολιτικά κόμματα που άσκησαν τη διακυβέρνηση της Ελλάδας καθ’όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι υπολογίσιμος αριθμός των δημοσιογράφων του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι στην πραγματικότητα διπλοθεσίτες. Η δεύτερη επαγγελματική τους υποχρέωση συνήθως αποτελεί την κύρια εργασία τους, με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων να λειτουργεί  συμπληρωματικά / επικουρικά.  Ορισμένα παραδείγματα είναι οι παρακάτω:
1) Μιχάλης Μητσός (Πολιτική εφημερίδα ‘ΤΑ ΝΕΑ’ – Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Ά Αθήνας)
2) Σπύρος Γκουτζάνης (Πολιτική εφημερίδα ‘Πρώτο Θέμα’ – Περιοδικό ‘Fantomas’)
3) Δημήτρης Κοτταρίδης (ΑΝΤ1)
4) Κατερίνα Βλαχοδήμου (Πολιτική εφημερίδα ‘Απογευματινή’ & Οικονομική εφημερίδα ‘Express’)
5) Κατερίνα Ρουμελιώτη (Γραφείο Τύπου Δήμου Βύρωνα – Σύμβουλος Τύπου επί Υπουργείας Εθνικής Άμυνας του Γεράσιμου Αρσένη)
6) Μιχάλης Κεφαλογιάννης (Mega)
7) Γιάννης Ντάσκας (Alpha, Ράδιο 9)
8) Κώστας Τομαράς (Πολιτική εφημερίδα ‘ΕΘΝΟΣ’)
9) Βασίλης Τσεκούρας (SBC TV)Σε μία καθαρά συντεχνιακής λογικής ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εξέφρασε την αγανάκτησή της για την ‘υπόθεση εργασίας προς εξέταση’ της κοινοπραξίας συμβούλων του Δημοσίου ‘Planet-Deloitte’ περί κατάργησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της Π.Ο.Ε.Σ.Υ., το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιτελεί σημαντικότατο ρόλο στην προαγωγή των εθνικών θεμάτων σε όλο τον κόσμο και εν τη απουσία του δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα περιφερειακά ΜΜΕ και τα διάφορα sites και blogs (http://www.poesy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=848:2012-04-24-12-39-01&catid=32:news&Itemid=4).Αν είναι δυνατόν ?!  Πόσο γελοίοι ή χονδρόπετσοι είναι για να μας πλασάρουν τέτοια παραμύθια ???   Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν είναι ούτε μη κυβερνητική οργάνωση ούτε επίσημος κρατικός φορέας. Ούτε καν ερευνητικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων & Στρατηγικών Σπουδών. Ασχολείται απλώς με αποδελτίωση τύπου και  αλίευση / αναδημοσίευση  ειδήσεων από διαδίκτυο και λοιπά ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Δεν έχει την παραμικρή σχέση με (επίσημη ή ανεπίσημη) διπλωματία ή ομάδες επηρεασμού ξένων πολιτικών ηγεσιών (lobbying). Αρκεί να προσέξετε τις πρόσθετες γλώσσες, στις οποίες είναι διαθέσιμες οι ειδήσεις του. Πέραν της Αγγλικής και της Γαλλικής, απαντώνται Ρώσικα, Κινέζικα και Αλβανικά. Αλλά απουσιάζουν Αραβικά και Ισπανικά (ή, ακόμη, και Γερμανικά). Όσο για τον ισχυρισμό της Π.Ο.Ε.Σ.Υ. για εξάρτηση των blogs και των sites, αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Ουδείς σοβαρός επαγγελματίας του κλάδου μας θα απέδιδε τη βιωσιμότητα των blogs/sites στην συνέχιση λειτουργίας ενός οποιουδήποτε ειδησεογραφικού πρακτορείου. Σύμφωνα, τέλος, με την διαδικτυακή μηχανή μέτρησης επισκεψιμότητας Alexa (http://www.alexa.com/siteinfo/amna.gr), το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατατάσσεται 208ο στο σύνολο των sites που επισκέπτονται Έλληνες χρήστες, ενώ το 93% των επισκεπτών του προέρχονται από την Ελλάδα. Για τόση εθνική (πόσω δε μάλλον διεθνή) απήχηση ομιλούμε…

Σε αυτή την Ανώνυμη Εταιρεία λοιπόν επέλεξε ο κ. Παντελής Καψής να χαραμίσει 1,8 εκατομμύρια ευρώ από το καταχρεωμένο Ελληνικό Δημόσιο (ΑΔΑ = Β4ΠΠ6ΔΛ-ΗΩΠ, Αριθμός Πρωτοκόλλου 4478 ,http://et.diavgeia.gov.gr/f/ggk/ada/%CE%924%CE%A0%CE%A06%CE%94%CE%9B-%CE%97%CE%A9%CE%A0).

Για να πληρώνουμε την κάθε Φαίη Καραβίτη (σύζυγο του πρώην Υπουργού Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Δρούτσα) και την κάθε Αθηνά Καστρινάκη (κόρη του αυτοδιοικητικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Καστρινάκη) – όπως επίσης και τους/τις συναδέλφους τους που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Λίγη ντροπή ρε λαμόγια…

– ‘’Χτενίζοντας’’ το βιογραφικό ενός γελωτοποιού που έγινε υπουργός…!!!

– UDemand

 

– ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (!) ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ “ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ” (22.08.2013) Δελτίο (doc)… από http://www.minpress.gr/minpress/index/information/info-govannmnstr.htm

updated 

Πόσο κοστίζει ο Καψής και οι συνεργάτες του

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημοσίευση του ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο οι ετήσιες δαπάνες του υφυπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή και των συνεργατών του φτάνουν τις 451.250 ευρώ.

ΦΕΚ B 1994/2013

Broadcasting minister’s office to cost €451,250 a year

Kapsis’ office will receive 225,625 from the state budget for 2013 and 451,250 from 2014.

The decision was signed on 12 August by Samaras and the alternate finance minister, Christos Staikouras.

EnetEnglish.gr, 17:46 Thursday 22 August 2013 Updated At: 19:58 Thursday 22 August 2013| Eleftherotypia

http://www.enetenglish.gr/?i=news.en.politics&id=1404

2 comments on “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΟΛΙΤΙΚΟ” ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ

  1. .
    Σκάνδαλο μεγατόνων: Ο Παπαδήμος έκανε δωράκι 18 δις στους τραπεζίτες μία μέρα πριν φύγει!

    Mπορεί να έγιναν εκλογές, μπορεί να ανατράπηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου από την λαϊκή ψήφο αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον αποχωρούντα πρωθυπουργό τη τελευταία του υπογραφή να την βάλει προκειμένου να υλοποιήσει τον μοναδικό σκοπό για τον οποίο τον έκαναν πρωθυπουργό: Να δώσει τα πρώτα 18 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες εν μέσω ανυπαρξίας κυβέρνησης και εν μέσω νέας προεκλογικής περιόδου! Το ποσό αυτό δεν προέρχεται από πουθενά αλλού, παρά από τα δανεικά που πήρε ο ελληνικός λαός (ή μάλλον τον ανάγκασαν να τα πάρει, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης που υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Είναι πραγματικό σκάνδαλο και όνειδος για την δημοκρατία μας το γεγονός ότι ένας τραπεζίτης έγινε πρωθυπουργός, με την ψήφο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μερικών τραπεζιτών. Την στιγμή μάλιστα που αρνούνται να δώσουν την έκθεση της Blackrock στην δημοσιότητα για να φανεί το που διέθεσαν τα προηγούμενα 200 δισεκατομμύρια που έχουν πάρει σε “ενισχύσεις” οι τράπεζες από το 2008. Έτσι σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας που έκανε και την σχετική έκθεση ετοιμάζονται μέχρι την Παρασκευή να δώσουν 18 δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες μετά από σχετική επιστολή του Λ.Παπαδήμου! Η νέα δωρεά στους τράπεζες εμπεριέχεται στην πρώτη φάση της εφαρμογής της νέας δανειακής σύμβασης και αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα μετά από συνάντηση την περασμένη Πέμπτη μεταξύ του Λ.Παπαδήμου και του κ. Θωμόπουλου, υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελάδας. Άραγε έχει δώσει κανείς το δικαίωμα στον Παπαδήμο να πετάει από δω και από κεί τα λεφτά που με αίμα και θυσίες συγκέντρωσε ο ελληνικός λαός; Με ποιο δικαίωμα κύριε Παπαδήμο; Αποφασίζομεν και διατάσσομεν; Θα τρελαθούμε τελείως; Πως μπορείτε να παίζετε παιχνίδια στη πλάτη μας; Δε ντρέπεστε; Γίνατε όλοι σας εντελοδόχοι! Πουλήσατε την Ελλάδα στον κατακτητή και έχετε τα μούτρα να απευθύνεστε στον ελληνικό λαό; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

    Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/160624/skandalo-megatonon–o-papadimos-ekane-doraki-18-dis-stoys-trapezites-mia-mera-prin-fygei!#ixzz2ciTrXHdD

  2. Οσμή σκανδάλου μεγατόνων φαίνεται να πλανάται πάνω από το βίαιο λουκέτο της Κυβέρνησης στην ΕΡΤ, το οποίο θα επωμιστεί στις πλάτες της για πολλοστή φορά η ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία.

    Άγνωστο παραμένει αν το ελληνικό δημόσιο θα αναγκαστεί να πληρώσει και πόσα θα πληρώσει σε
    ρήτρες, αποζημιώσεις και δικαστικές διεκδικήσεις για τα τηλεοπτικά γεγονότα που επρόκειτο να προβάλλει η ΕΡΤ και δεν θα το κάνει. Επιπλέον, φημολογείται ότι τα δικαιώματα που αγόρασε η ΕΡΤ λίγους μήνες πριν ξεπουλιούνται μπιρ παρά σε ιδιωτικά κανάλια. Αν ισχύει το γεγονός αυτό εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο τα ιδιωτικά συμφέροντα των ημέτερων μεγαλοκαναλαρχών.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τεράστιας ζημίας του δημοσίου αποτελεί η πώληση έναντι πινακίου φακής των δικαιωμάτων μετάδοσης του τελικού των play offs στο μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό από το Υπουργείο Οικονομικών τον «διάδοχο φορέα» της ΕΡΤ στον ΣΚΑΪ, ενώ στα αζήτητα έμεινε ο αγώνας Πανιωνίου-Ρεθύμνου. Ίδια φαίνεται να είναι και η περίπτωση των δικαιωμάτων της Formula 1 στον Alpha.

    Επιπλέον, σαν να μην έφτανε αυτό την πολιτική αστοχία και την έλλειψη σχεδιασμού της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών καταδεικνύει η περίπτωση του Μουντιάλ του 2014, για το «πακέτο» του οποίου η ΕΡΤ είχε πληρώσει 14 εκατ. ευρώ και στο οποίο περιλαμβάνονται άλλες δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις το Confederation Cup και το Under 20.

    Ωστόσο, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ το Υπουργείο Οικονομικών φέρεται να πούλησε τα δικαιώματα του Confederation Cup στον ΣΚΑΪ χωρίς όμως να λάβει υπόψη συμβόλαιο που είχε υπογραφεί με την ΕΡΤ, σύμφωνα με το οποίο για οποιαδήποτε μορφή εκχώρησης των δικαιωμάτων οφείλεται η πρότερη συναίνεση της EBU αλλά και της FIFA με αποτέλεσμα οι τελευταίες να ετοιμάζουν αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας υπέρογκες αποζημιώσεις.

    Παράλληλα, προβλήματα δημιουργούνται με το Champions League, για το οποίο η ΕΡΤ έχει πληρώσει 31,5 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα 2012-1015. Τα ματς της διοργάνωσης, θα μετέδιδαν με εναλλαγές ανά αγώνα, η ΕΡΤ και η Nova. Το συμβόλαιο απαγορεύει ξεκάθαρα την αντικατάσταση του ενός φορέα από τον άλλο με συνέπεια να υπάρχει ο κίνδυνος η UEFA να ζητήσει την πληρωμή ρητρών εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπονται στο συμβόλαιο. Επιπλέον, αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο μπορούν να διεκδικήσουν οι επίσημοι χορηγοί του Champions League για τα διαφυγόντα κέρδη που θα έχουν από την απώλεια του διαφημιστικού χρόνου,

    Επειδή είναι πλέον εμφανής η πολιτική αστοχία και η προχειρότητα της Κυβέρνησης με το λουκέτο στην ΕΡΤ,

    Επειδή τα κύρια θύματα με το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι άμεσα οι χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι και όπως τελικά αποδεικνύεται θύματα είναι έμμεσα και όλοι οι Έλληνες πολίτες,

    Επειδή το Υπουργείο Οικονομικών πουλάει κοψοχρονιά τα δικαιώματα που είχε αγοράσει η ΕΡΤ σε ιδιωτικά κανάλια και κατά προτίμηση στα φιλοκυβερνητικά,

    Επειδή υπάρχουν ήδη ατράνταχτα παραδείγματα εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγαλοκαναλαρχών αφού αγοράζουν τα δικαιώματα που είχε η ΕΡΤ σε εξευτελιστικές τιμές,

    Επειδή οι μιντιακοί «νταβατζήδες» κάνουν «πάρτι» κερδών με τις Κυβερνητικές ευλογίες εις βάρος του ελληνικού λαού,

    Επειδή η κακοδιαχείριση από την Κυβέρνηση σε ο,τι αφορά την πρώην ΕΡΤ που ζημιώνει το δημόσιο δεν μπορεί να συνεχιστεί,

    Επειδή το ελληνικό Δημόσιο θα έχει απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από ρήτρες, αποζημιώσεις, διαφυγόντα κέρδη διαφημίσεων κ.α. με το λουκέτο στην ΕΡΤ, η οποία είχε τα δικαιώματα για: το Κύπελλο Συνομοσπονδιών εθνικών ομάδων (Μουντιαλίτο), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, το οποίο διεξάγεται τον Ιούλιο στη Βαρκελώνη, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου τον Αύγουστο στη Μόσχα, το Champions League, το οποίο ξεκινά τον Αύγουστο. Στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο ακολουθούν το Ευρωμπάσκετ με τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας και το Ευρωβόλεϊ,

    Επειδή τον τραγέλαφο της Κυβέρνησης με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα τον πληρώσει πολύ ακριβά το ελληνικό Δημόσιο και κατ’επέκταση οι Έλληνες πολίτες,

    Επειδή η ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει τα «δωράκια» που δίνονται από την Κυβέρνηση στα ιδιωτικά κανάλια που υποστηρίζουν την πολιτική της εξαθλίωσης,

    Επειδή τα τηλεοπτικά «εξαπτέρυγα» και «παπαγαλάκια» των Μνημονίων απολαμβάνουν της κρατικής και πολιτικής ευνοιοκρατίας την ώρα που η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται,

    Επειδή η διαχείριση των δικαιωμάτων της ΕΡΤ από το Υπουργείο Οικονομικών αγγίζει τα όρια της κοινωνικής πρόκλησης,

    ΕΡΩΤΑΣΘΕ

    1. Ποια είναι τα διαφυγόντα κέρδη για την ΕΡΤ και τους Έλληνες φορολογούμενους;

    2. Ποιος θα επωμιστεί τα ποσά από τις ρήτρες, τις αποζημιώσεις και τις δικαστικές διεκδικήσεις για τα τηλεοπτικά γεγονότα που επρόκειτο να προβάλλει η ΕΡΤ και δεν θα το κάνει; Θα αναγκαστεί το ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει όλα αυτά τα υπέρογκα χρηματικά ποσά;

    3. Με ποιον τρόπο διαχειρίζεται τα δικαιώματα της ΕΡΤ το Υπουργείο Οικονομικών; Προβαίνει σε διαγωνισμούς για την πώλησή τους; Εάν προβαίνει σε διαγωνισμούς πότε και που ανακοινώνονται;

    4. Ποια είναι τα δικαιώματα που είχε αγοράσει η ΕΡΤ και πόσο τα είχε αγοράσει; Να κατατεθούν αναλυτικά η λίστα με τα δικαιώματα και τα αντίστοιχα τιμολόγια.

    5. Ποια από αυτά τα δικαιώματα έχουν πωληθεί και σε ποιους;Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

    6. Αν η FIFA και η EBU καταφύγουν δικαστικά διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις μη μεταδόσεις των αγώνων, θα επωμιστούν την αποπληρωμή των αποζημιώσεων το ελληνικό Δημόσιο και κατά συνέπεια οι Έλληνες πολίτες;

    7. κ. Υπουργέ σε τι ύψος ανέρχεται το ποσό που πωλήθηκαν τα δικαιώματα μετάδοσης του τελικού των play offs στο μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό από το Υπουργείο Οικονομικών στον ΣΚΑΪ; Αληθεύει ότι πωλήθηκαν σε εξευτελιστική τιμή συγκριτικά με την τιμή που τα είχε αγοράσει η ΕΡΤ;

    8. Με ποια διαδικασία έγινε η πώληση των δικαιωμάτων μετάδοσης του τελικού των play offs στο μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό από το Υπουργείο Οικονομικών στον ΣΚΑΪ; Έγινε διαγωνισμός; Εάν ναι, που ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός και ποιοι συμμετείχαν;

    9. Με ποια κριτήρια δόθηκαν τα δικαιώματα μετάδοσης του αγώνα στον ΣΚΑΪ;

    10. κ. Υπουργέ ποιος ο λόγος της μη μετάδοσης του αγώνα μεταξύ του Πανιωνίου και του Ρεθύμνου που θα προβαλλόταν από την ΕΡΤ;

    11. κ. Υπουργέ αληθεύει ότι τα δικαιώματα της Formula 1 δόθηκαν στον Alpha; Εάν ναι, σε τι ύψος ανέρχεται το ποσό που πωλήθηκαν; Έγινε διαγωνισμός; Εάν ναι, που ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός και ποιοι συμμετείχαν;

    12. Αν η UEFA καταφύγει δικαστικά διεκδικώντας την πληρωμή ρητρών εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπονται στο συμβόλαιο και οι επίσημοι χορηγοί του Champions League διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τα διαφυγόντα κέρδη που θα έχουν από την απώλεια του διαφημιστικού χρόνου, θα επωμιστούν την αποπληρωμή τους το ελληνικό Δημόσιο και κατά συνέπεια οι Έλληνες πολίτες;

    13. κ. Υπουργέ ποιες θα είναι οι ακριβείς απώλειες που θα έχει το ελληνικό Δημόσιο από ρήτρες, αποζημιώσεις, διαφυγόντα κέρδη διαφημίσεων κ.α. με το λουκέτο στην ΕΡΤ;

    14. κ. Υπουργέ δεν θεωρείτε ότι από το λουκέτο της ΕΡΤ βγαίνουν τελικά κερδισμένα τα ιδιωτικά κανάλια;

    15. κ. Υπουργέ δεν θεωρείτε ότι τελικά το λουκέτο στην ΕΡΤ θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στους Έλληνες πολίτες από ότι στοίχιζε η ΕΡΤ;

    16. Ποια είναι η προσωπική σας άποψη πάνω στο ζήτημα κ. Υπουργέ;

    17. κ. Πρωθυπουργέ δεν θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και αξιοκρατία στην πώληση των δικαιωμάτων της ΕΡΤ;

    18. Ποια είναι η προσωπική σας άποψη πάνω στο ζήτημα κ. Πρωθυπουργέ;

    Ο ερωτών Βουλευτής

    Νίκος Ι. Νικολόπουλος

    Γενικός Γραμματέας Χριστιανοδημοκρατικού

    Κόμματος Ελλάδος

    http://poikilotropos.blogspot.gr

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.