Ποιος ωφελήθηκε από την κατάργηση της ΕΡΤ ;;

Κάποιοι λένε οτι Η DIGEA ΕΚΛΕΙΣΕ THN EΡΤ

Τι είναι η Digea; 

Η Digea είναι μία εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακής κωδικοποίησης και εκπομπής στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (Πάροχος Δικτύου) και έχει λάβει σχετική άδεια από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) μόνον για την πρώτη φάση της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση που αφορά 23 σημεία εκπομπής ανά την Ελλάδα. 

Παρά το γεγονός ότι τόσο η ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και η ελληνική (νόμος 3592/2007) απαγορεύει ένας πάροχος δικτύου να είναι και πάροχος περιεχομένου (δηλαδή τηλεοπτικός σταθμός), για να μην έχει δυνατότητα να κατακτήσει δεσπόζουσα θέση στην τηλεοπτική αγορά, η Digea αποτελεί μία κοινοπραξία 6 μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που έχουν ίσα μερίδια ο καθένας. Ιδιοκτήτες των σταθμών αυτών είναι ισχυροί παράγοντες της ελληνικής οικονομίας που σχετίζονται με τη βιομηχανία των κατασκευών, το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την ιδιοκτησία συγκροτημάτων των media.

Έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν ακόμα και από πρωθυπουργούς της χώρας ότι χρησιμοποιούν τη δύναμη των συγκροτημάτων media που κατέχουν για να διαπλέκονται με την πολιτική εξουσία και να προσκομίζουν οφέλη στις άλλες δραστηριότητές τους. Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, παρά τις αρχικές τους εξαγγελίες για αποδέσμευση από τον εναγκαλισμό των καναλαρχών, κατέληξαν να συμμαχήσουν μαζί τους με αντάλλαγμα τη σκανδαλώδη υποστήριξη της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, από τα κανάλια τους.

…. 

Ρέκβιεμ…

Προς τι όλα αυτά θα αναρωτηθεί κανείς; 

Είναι γνωστή η στήριξη που έχουν προσφέρει οι μέτοχοι της Digea σε όλες τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές τους, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο των μνημονίων και της πολιτικής της λιτότητας. Τα ανταλλάγματα που πήραν για τις καλές τους υπηρεσίες είναι γνωστά και έχουν να κάνουν με τις παράλληλες δραστηριότητές τους. Αυτό άλλωστε το έχουν καταγγείλει οι περισσότεροι πρωθυπουργοί της χώρας, συνήθως στην αρχή της θητείας τους, για να το «ξεχάσουν» γρήγορα και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα της αλληλοβοήθειας.  

Σήμερα, όμως, που ο κόσμος ψάχνει να ακούσει μια κριτική φωνή στην τηλεόραση, θα μπορούσαν να ξεπηδήσουν τηλεοπτικοί σταθμοί που θα ξέφευγαν από τον έλεγχο των 5 μεγάλων καναλαρχών.

Ο μονοπωλιακός έλεγχος του δικτύου εκπομπής δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση και στους μεγάλους καναλάρχες να εμποδίσουν τέτοια φαινόμενα, αποκλείοντας το ενοχλητικό περιεχόμενο να βγει στον τηλεοπτικό αέρα.

Κι όποιος νομίζει πως ο πάροχος δικτύου εκπομπής δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει το περιεχόμενο, αρκεί να θυμηθεί τι πάθαινε αυτές τις μέρες της ανοιχτής ΕΡΤ όποιος σταθμός επεδίωκε να αναμεταδώσει το πρόγραμμά της. Εντός 20 δευτερολέπτων η Digea  (μετά από εντολή της κυβέρνησης όπως ομολόγησε η ίδια) τον τιμωρούσε αντικαθιστώντας το πρόγραμμά του με μπάρες.

Σκεφθείτε να εξασφαλίσει και μονοπωλιακή άδεια για 15 χρόνια και αντί της ΕΡΤ να υπάρχει ένα κακέκτυπο της ΥΕΝΕΔ. 

ΤΟ ΔΟΙΗΚΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ DIGEA

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Ποιος ειναι ο κ Παναγόπουλος ;; 

«Καμπάνα» στον πρώην της ΕΡΤ ( ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ , ΠΑΟ ΚΛΠ), Χρήστο Παναγόπουλο

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος για παράβαση καθήκοντος.

Ο Παναγόπουλος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ. 

Η κατηγορία αφορά την υπόθεση της τηλεοπτικής παραγωγής Olympic Trophy με αντικείμενο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας η οποία ουδέποτε βγήκε στον αέρα παρότι φέρεται να είχε κοστίσει στην ΕΡΤ 1,3 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο Χρ. Παναγόπουλος φέρεται ότι κράτησε στο συρτάρι και δεν ζήτησε τη διενέργεια έρευνας αποστέλλοντας, ως όφειλε, το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας..

Διοίκησης που είχε συνταχθεί για την υπόθεση αυτή αλλά και τη σχετική μηνυτήρια αναφορά υπαλλήλου της ΕΡΤ.

Την επίμαχη παραγωγή είχε αναλάβει η ΕΡΤ μαζί με την εταιρεία «Άνωση» την περίοδο 2003-2004, δηλαδή πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε τις κατηγορίες προσκομίζοντας έγγραφα που, όπως ισχυρίστηκε, αποδεικνύουν ότι οι αποφάσεις του ήταν σύννομες.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος

Η ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ;

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ…Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ…

ΠΗΓΕΣ: 

http://zoornalistas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1196.html

http://www.triklopodia.gr/2013/08/blog-post_9903.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FGMYyQ+(Τρικλοποδιά+News)

http://aagorastos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_13.html

http://chania-politis.blogspot.gr/2013/06/digea-thn-e-grosso.html

Σχετικα:

Τα 2 ΦΕΚ της κατάργησης της ΕΡΤ

Μηνυτήρια αναφορά − καταγγελία στον Άρειο Πάγο για τις παρανομίες με τη ΔΤ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΟΛΙΤΙΚΟ” ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ

Πρώτη προτεραιότητα η διάσωση της περιουσίας της ΕΡΤ !

L’Humanité: Révélations- Le groupe audiovisuel grec ERT était rentable  L’Humanité : “Αποκαλύψεις: Η ΕΡΤ ήταν επικερδής” Έγγραφο που δείχνει κερδοφορία της ΕΡΤ, κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο.

ΕΡΤ/ERT

2 comments on “Ποιος ωφελήθηκε από την κατάργηση της ΕΡΤ ;;

  1. Χριστίνα κάτι άρχισε να κινήται αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα. Να είσαι καλά.

  2. Pingback: Ποιος ωφελήθηκε από την κατάργηση της ΕΡΤ; | αἰέν ἀριστεύειν

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.