Μήνυση κατά υπ. Υγείας από τον δήμαρχο Ιεράπετρας για το νοσοκομείο της πόλης

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικητικών υπευθύνων (Διοίκηση Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, 7η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας) για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια ειδικότερα στην Παθολογική Κλινική κατέθεσε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου σε συνέχεια των όσων είχαν αποφασιστεί στο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μάϊου με θέμα τα προβλήματα και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και τους κινδύνους που αυτή ενέχει, καθώς το Νοσοκομείο καλείται να καλύψει ανάγκες μεγάλου μέρους της Νοτιοανατολικής Κρήτης, χιλιάδων δημοτών τόσο του Δήμου Ιεράπετρας όσο και όμορων Δήμων, καθώς και των χιλιάδων οικονομικών μεταναστών και επισκεπτών της θερινής περιόδου, ο κ. Καλαντζάκης προέβη στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς προκειμένου να διερευνηθεί το κρίσιμο και μείζον ζήτημα που, όπως αναφέρει, εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του συνόλου των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται μεταξύ άλλων στην μηνυτήρια αναφορά, παρόλο που εδώ και καιρό έχουν επισημανθεί τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε προσωπικό του Νοσοκομείου, η ενοποιημένη διοίκηση, η 7η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας έχουν επιδείξει πλήρη αδιαφορία και διοικητική ασυνέπεια, τραυματίζοντας το πιο σημαντικό για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Νοσοκομείου τμήμα, την Παθολογική Κλινική, αφαιρώντας πρωτίστως από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια σταδιακά δύο θέσεις Ιατρών Παθολόγων.

Η εν λόγω κλινική βρίσκεται εδώ και ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα σε αδυναμία να υποστηρίξει τις ανάγκες του τομέα της, όσο και συνολικά του Νοσοκομείου Ιεράπετρας (εφημερίες, έκτακτα, επείγοντα), με αποτέλεσμα την καθημερινή έκθεση σε δυνητικό κίνδυνο ζωής, υγείας και σωματικής ακεραιότητας του πληθυσμού».

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του μετά την κατάθεση της μήνυσης ο Δήμαρχος:

Το θέμα του Νοσοκομείου αποτελεί φλέγον ζήτημα του Δήμου Ιεράπετρας. Με την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ζήτησα την διερεύνηση της εν λόγω κατάστασης από τον Εισαγγελέα, καθώς πρόκειται για ζήτημα που εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους για ολόκληρο τον Δήμο Ιεράπετρας. Είναι γεγονός ότι η συνεχιζόμενη αδιαφορία των υπευθύνων έχει φτάσει την κατάσταση πλέον στα άκρα. Οι προσπάθειες ωστόσο πρέπει να συνεχιστούν. Καλώ σύσσωμη την κοινωνία του δήμου Ιεράπετρας να στηρίξει τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται, δίνοντας δυναμικό παρών. Το Νοσοκομείο ανήκει στην Ιεράπετρα και όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε γι΄αυτό!

http://newpost.gr/ellada/536964/mhnysh-kata-yp-ygeias-apo-ton-dhmarxo-ierapetras-gia-to-nosokomeio

 

 

Υπουργός Υγείας

Ανδρέας Ξανθός

Ιατρός – μικροβιολόγος.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου.

Διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ.

Συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με τον συνδιασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γεώργιο Σταθάκη.

Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/hgesia/1260-minister-of-health

Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

31s6pol-thumb-large

Παύλος Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης γεννήθηκε το 1965 στα Χανιά.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών(χειρουργός-εντατικολόγος).

Με πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση:(Μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής «Γρηγόρης Λαμπράκης», μέλος Κ.Σ. της ΕΦΕΕ. Μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Πρόεδρος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών και  Δήμαρχος Σφακίων κατά την περίοδο 2010-Ιανουάριος 2015).

Εκλέχτηκε βουλευτής Χανίων για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεκλέγει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Διατέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών κ΄ Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τις 17 Ιουλίου 2015 μέχρι τις 27 Αυγούστου 2015.    

http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/hgesia/18-deputy-minister-health

2 comments on “Μήνυση κατά υπ. Υγείας από τον δήμαρχο Ιεράπετρας για το νοσοκομείο της πόλης

  1. Υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός εκτός του «ξεφτιλισμένοι» για να αποδώσεις σε Ξανθό – Πολάκη;
    Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016 | 10:19 π.μ.

    Απ’ ότι θυμόμαστε όλοι ένα από τα κεντρικά προεκλογικά συνθήματα της «δεύτερης αριστερής κυβέρνησης ήταν το «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό». Η συνέχεια είναι γνωστή. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «ανέστησε» δεκάδες «πεθαμένα» στελέχη που είχαν διαπρέψει για αρκετά χρόνια υπηρετώντας το φθαρμένο-διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
    Είναι δεκάδες αν όχι εκατοντάδες οι γυρολόγοι της πολιτικής, τα άτομα που υπηρέτησαν πιστά τις καταστροφικές για τον λαό μνημονικές πολιτικές φορώντας τον πράσινο μανδύα τότε, που σήμερα «καθάρισαν» από το «πλυντήριο» της Κουμουνδούρου και τώρα βιοπορίζονται –πλουσιοπάροχα μάλιστα- σε κρατικές θέσεις που τους διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο τωρινός διορισμός όμως της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ξεπέρασε ακόμα και τα Συριζαίικα όρια και δικαιολογημένα δημιούργησε σάλο στο διαδίκτυο. Μιλάμε για την αποκάλυψη που κάνει η ιστοσελίδα http://ygeionomikoi.gr/ και αφορά τον διορισμό από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας του Γ. Μοσχοβάκη ως Αναπληρωτή Διοικητή στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ ΓΝΗ

    Πρόκειται για ένα πρόσωπο που μόλις πριν από 4 χρόνια ο σημερινός υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός τον κατηγορούσε (μαζί με τους συναδέλφους του) ως «εκφραστή του νέου φασισμού», ως «επικίνδυνο για την δημόσια υγεία» και ζητούσε την παραίτηση του από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που κατείχε το 2012!

    Υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός εκτός του «ξεφτιλισμένοι» για να αποδώσεις σε Ξανθό – Πολάκη;

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_7.html

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.