ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ: Χριστοφοράκος και 17 στελέχη της Siemens «χωρίς απάτη» για το C4I

Για έξι χρόνια, από το 2003 έως το 2009, στελέχη της Siemens δωροδοκούσαν «άγνωστους» δημοσίους υπαλλήλους για την ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που παραπέμπει σε δίκη τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και άλλους 17 κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το βούλευμα (αριθμός 1732/2017) δείχνει το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής και της ελληνικής Siemens και άλλους εμπλεκόμενους, για βαριές κατηγορίες που αφορούν το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, που κόστισε στο Δημόσιο περίπου 260 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ.

To Συμβούλιο Εφετών, αποδεχόμενο ανάλογη εισαγγελική πρόταση, δέχεται ότι οι κατηγορούμενοι, στελέχη της γερμανικής εταιρίας, «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».
Την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I είχε αναλάβει η αμερικανική κοινοπραξία SAICTEAM με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens.

 

Ποιοι και γιατί παραπέμπονται

 

Σύμφωνα με την κρίση των εφετών, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, Μιχάλης Χριστοφοράκος, παραπέμπεται σε δίκη για τις βαρύτατες κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι εφέτες διατάσσουν να μην επιρριφτεί κατηγορία σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του Διονύση Δενδρινού, για το αδίκημα της απάτης από κοινού, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Συγκατηγορούμενοί του Μ. Χριστοφοράκου, που υπενθυμίζεται πως ακόμη δεν έχει εκδοθεί από τις γερμανικές αρχές στην Ελλάδα, σύμφωνα με το βούλευμα, είναι οι άλλοτε υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της γερμανικής εταιρίας, Γκερκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutscheneuter) και Ράινχαρτ Σίκατσεκ (Reinhard- Herbert Siekaczek) για ενεργητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, υπό ιδιαίτερες επιβαρυντικές περιστάσεις, για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας κατά συρροή σε ηθική αυτουργία από κοινού και κατά συρροή σε απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, αλλά και για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, από κοινού, κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα.

Εδώλιο επίσης διατάσσει για τους Γεώργιο Καραμάνη, Εμμανουήλ Βαρδάκη, Ελευθέριο Λώλο, Γεράσιμο Βασιλάτο, Παναγιώτη Αναστόπουλο, Ιωάννη Πετρόπουλο και Παναγιώτη Μέρτη, για παθητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις (επί μακρό χρόνο και με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας).

Για την υπόθεση θα δικαστούν επίσης ως παρένθετα πρόσωπα και οι Γιώργος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος και Βασίλειος Τυρογαλάς για άμεση συνέργεια από κοινού σε ενεργητική δωροδοκία και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις με όφελος-ζημία άνω των 150.000 ευρώ.

Το πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens Διονύσης Δενδρινός και οι Grant Lawrsnce Clark, Γεώργιος Καραμάνης, Εμμ. Βαρδάκης, Ιω. Πετρόπουλος, Γερ. Βασιλάτος, Παν. Αναστόπουλος, Russell Michael Maghew, Ελ. Λώλος και Παν. Μέρτης, παραπέμπονται να δικαστούν για ηθική αυτουργία από κοινού, κατά συρροή και μη σε απιστία στην υπηρεσία κατά του ελληνικού Δημοσίου υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις με όφελος-ζημία άνω των 120.000 ευρώ και των 150.000 ευρώ.

Οι Ελ. Λώλος , Γερ. Βασιλάτος, Παν. Αναστόπουλος, Ιωα. Πετρόπουλος και Παν. Μέρτης θα δικαστούν επίσης και για άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία κατά του ελληνικού Δημοσίου υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, αλλά και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με σκοπό οφέλους-βλάβης κατά του ελληνικού Δημοσίου υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις.

Το Συμβούλιο Εφετών διατηρεί την ισχύ τριών ενταλμάτων σύλληψης (8/2017, 7/2017 και 9/2017) σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου, Michael Kutscheneuter και R. Siekatzek και διατάσσει, εφόσον συλληφθούν, την προσωρινή τους κράτηση.

https://www.thepressproject.gr/article/117344/Parapompi-Xristoforakou-kai-allon-17-xoris-apati-gia-to-C4I

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

12 comments on “ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ: Χριστοφοράκος και 17 στελέχη της Siemens «χωρίς απάτη» για το C4I

  1. Η ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων και η αποκάλυψη της συμμορίας

    [C4Ι. Κόστισε εκατομμύρια, ποτέ δεν λειτούργησε]

    Τα δυσθεώρητα ύψη του λογαριασμού της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 δεν θα προσδιοριστούν ποτέ με ακρίβεια, αλλά καταγράφηκαν ως οι πιο ακριβοί, από πλευράς κόστους ασφαλείας, αγώνες της ιστορίας, αφού εκτιμήθηκε πως το Πεκίνο δεν ξεπέρασε το κόστος της Αθήνας.

    Το επίσημο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τότε αρμόδιο για την ασφάλεια, έκανε μια κοστολόγηση της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου και 22 εκατομμυρίων ευρώ σε ό,τι αφορά στα δικά του μέσα και ανθρώπινο δυναμικό που χρησιμοποίησε. Ομως πάνω από εβδομήντα κρατικοί φορείς και οργανισμοί πραγματοποίησαν δαπάνες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά απέφυγαν να τις εμφανίσουν στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ετσι, η συνολική αποτίμηση του κόστους της ασφάλειας είναι ελλιπής, παρ’ ότι, όπως προαναφέραμε, έφτασε επισήμως τα 1,022 δισ. ευρώ για τους φορείς που είχαν άμεση εμπλοκή.

    Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγιναν αναφορές για ποσό πάνω από 1,5 δισ. δολάρια και πενταπλάσιο κόστος από αυτό της Ολυμπιάδας του Σίδνεϊ το 2000.

    Στο συνολικό ποσόν όμως δεν υπολογίστηκαν ποτέ και οι μη καταγεγραμμένες παράπλευρες δαπάνες που έγιναν κατά τη διάρκεια των Αγώνων, που ανεβάζουν το κόστος για την ασφάλεια στα 1,3 δισ. ευρώ. Είναι απίστευτες οι συμβάσεις εταιρειών-συμβούλων που ξεπρόβαλλαν σαν μανιτάρια την περίοδο 2002-2004 κι άρμεγαν τους προϋπολογισμούς με δήθεν παροχές υπηρεσιών τεχνογνωσίας και παρακολούθησης της καλής εκτέλεσης των συμβάσεων, της τήρησης προδιαγραφών κ.λπ.

    Οι κρατικοί φορείς που ενεπλάκησαν άμεσα στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων εμφάνισαν τον παρακάτω κατάλογο δαπανών: Η Ελληνική Αστυνομία 439 εκατ. ευρώ, η Πυροσβεστική 240 εκατ. ευρώ, το Λιμενικό 161 εκατ. ευρώ, οι Ενοπλες Δυνάμεις 159 εκατ. ευρώ, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών 23 εκατ. ευρώ.

    * Αναλύοντας το ποσόν που δαπάνησε η ΕΛ.ΑΣ., βλέπει κανείς ότι το πανάκριβο και μη λειτουργικό, όπως διαπιστώθηκε στις δοκιμές, σύστημα C4Ι (Σι-Φορ-Αϊ) κόστισε 259 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση της προμήθειας του C4Ι, που έγινε με τους κανόνες που ισχύουν για τις αμυντικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί μείζον πολιτικό σκάνδαλο με άμεση επικαιρότητα έως τις μέρες μας.

    Το βασικό σύστημα C4Ι κοστολογήθηκε 159 εκατ. ευρώ. Από αυτά το Δημόσιο πλήρωσε ως προκαταβολές περίπου 117 εκατ. μετρητά και έλαβε εγγυητικές επιστολές από την εταιρεία SAIC. Αυτές τις επιστολές επέστρεψε το Δημόσιο τον περασμένο Μάιο και αφού η τμηματική παραλαβή των υποσυστημάτων είχε ολοκληρωθεί στις αρχές του 2009 και συντάχθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα παραλαβής, που ουδέποτε υπέγραψε ο τότε αρμόδιος υπουργός Χρ. Μαρκογιαννάκης και το θέμα έχει παραπεμφθεί στη διεθνή Διαιτησία. Η επιτροπή παρέλαβε τμηματικά το σύστημα με βάση αναθεωρημένη εκπτωτική σύμβαση που συνήφθη με την εταιρεία επί υπουργίας Πολύδωρα. Το συγκεκριμένο σύστημα αποδείχθηκε πειραματικό, δεν επιτεύχθηκε ποτέ διαλειτουργικότητα μεταξύ των περισσότερων από τα 33 υποσυστήματα που έχουν ανεπίσημα παραλειφθεί με καταγεγραμμένες τις αποκλίσεις. Ουσιαστικά η Αστυνομία χρησιμοποιεί μόνο μερικές εκατοντάδες κάμερες από το περίφημο C4Ι. Η επίτευξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ των υποσυστημάτων ανατέθηκε από τον βασικό ανάδοχο στην υπεργολάβο «Ζίμενς», για να μη ναυαγήσει ολόκληρη η σύμβαση που αφορούσε το σύστημα επικοινωνιών ΤΕΤΡΑ που προμήθευσαν οι Γερμανοί και διαφημίστηκε ως το πρώτο που λειτούργησε το 2004 και που χωρίς αυτό δεν κάνει πια η Αστυνομία, όπως λένε οι επιτελείς της.

    Το σύστημα επικοινωνιών ΤΕΤΡΑ που λειτουργεί ανεξάρτητα έχει κόστος 90 εκατομμυρίων ευρώ. Για την ακρίβεια, τα χρήματα αυτά δαπανώνται με ορίζοντα δεκαετίας σε δόσεις, αρχής γενομένης από το 2004, αφού η εταιρεία Ζίμενς που το εγκατέστησε είναι υποχρεωμένη να συντηρεί, να υποστηρίζει και να αναβαθμίζει το δίκτυο.

    * Για τις αμοιβές των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας δαπανήθηκαν περίπου 120 εκατ. ευρώ. Οι εξοπλισμοί σχετικά με την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών κινδύνων κόστισαν περίπου 10 εκατ. ευρώ.

    * Στον τομέα των ολυμπιακών εκπαιδεύσεων δαπανήθηκαν περίπου 27 εκατ. ευρώ. Τη μερίδα του λέοντος απ’ αυτά εισέπραξε ισραηλινή εταιρεία. Οι εκπαιδεύσεις που παρασχέθηκαν από Αμερικανούς και Αγγλους λέγεται ότι δεν κόστισαν σε χρήμα. Επίσης, εξοπλισμοί που δόθηκαν από τις ΗΠΑ και Βρετανία προσεγγίζουν σε αξία τα 70 εκατ. ευρώ, αλλά το κράτος δήθεν δεν επιβαρύνθηκε με τα συγκεκριμένα τιμολόγια. Αντιθέτως, δαπανήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο περίπου 16 εκατ. ευρώ για υλικά και μέσα (ειδικά οχήματα, όπλα, πομποδέκτες, μηχανήματα ανίχνευσης, είδη πληροφορικής).

    – Ενα πολύ μικρό μέρος της τεράστιας δαπάνης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων επιχείρησε να πάρει πίσω το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προσφέροντας τεχνογνωσία σε χώρες που θα διοργάνωναν προσεχώς μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Απέτυχαν παταγωδώς όλες οι προσπάθειες και ουσιαστικά από αυτή την τεράστια αφαίμαξη πόρων του λαού διογκώθηκε κατά το τμήμα που της αναλογεί, η μαύρη οικονομική τρύπα στην οποία βουλιάζει ο τόπος.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=141399

  2. Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ :

    23 ΑΥΓ 2017

    Δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων προκειμένου να προμηθευτεί το Δημόσιο το σύστημα ασφαλείας C4I ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, διαπιστώνει ο Εισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλος ο οποίος εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του άλλοτε ισχυρού άντρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου και άλλων 17 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

    Ο Εισαγγελέας μεταβάλλοντας την αρχική κρίση του μετά από παρέμβαση του Συμβουλίου Εφετών που διαφώνησε με την πρόταση του περί απαλλαγής του Μιχάλη Χριστοφοράκου, υπέβαλε νέα πρόταση (αριθμός 1464/2017) με την οποία ζητά να δικαστεί για κακουργηματική ενεργητική δωροδοκία «αγνώστων δημοσίων υπαλλήλων».

    Ο κ. Κωσταρέλος προσδιορίζει τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας από το 2003 έως το 2009, διάστημα που αφορά την ανάθεση του έργου της ασφάλειας στην κοινοπραξία SAICTEAM, με υποκατασκευαστή του συστήματος C4I την εταιρεία Siemens, αλλά και τον χρόνο μέχρι να υλοποιηθεί το έργο στο σύνολο του, κάτι που ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ.

    Μαζί με τον Μ. Χριστοφοράκο η εισαγγελική πρόταση ζητά να δικαστούν τα πρώην στελέχη της μητρικής γερμανικής εταιρίας Ράινχαρτ-Χέρμπερτ Σίκατσεκ (Reinhard Herbert Siekaczek ) και Γεργκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutschenreuter), το πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens Διονύσης Δενδρινός αλλά και επιχειρηματίες και άλλα παρένθετα πρόσωπα.

    Προτείνει επίσης να μην γίνει κατηγορία για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης που αποδίδονται στην δικογραφία τόσο κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου, του κ. Δενδρινού και άλλων κατηγορουμένων, όπως επίσης και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου το οποίο αποδίδεται στους δύο αλλά και σε άλλα στελέχη του γερμανικού κολοσσού. Αντίστοιχα προτείνει απαλλαγή πέντε κατηγορουμένων από κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της απιστίας αλλά και της παθητικής δωροδοκίας.

    Πριν περίπου ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2016, ο κ. Κωσταρέλος είχε υποβάλλει πρόταση στο Συμβούλιο με την οποία ζητούσε να απαλλαγεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για το αδίκημα της απάτης αλλά και της δωροδοκίας θεωρώντας πως ο κατηγορούμενος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους. Η άποψη του ήταν πως η γερμανική εταιρία κατέβαλε μεγάλα χρηματικά ως «δωρεές» σε κόμματα εξουσίας στην χώρα ώστε να «προτιμάται» για μεγάλα έργα.

    Ο κ. Κωσταρέλος είχε επικαλεστεί μάλιστα στο απαλλακτικό σκεπτικό του και απόφαση της γερμανικής Δικαιοσύνης όσον αφορά τον κ. Χριστοφοράκο και ανέφερε στην πρόταση του ότι:

    «Περαιτέρω με διαταγή του Ειρηνοδικείου του Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ. Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμοδίους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους, υπέρ της εταιρίας Siemens. Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας».

    Το Συμβούλιο Εφετών τότε, όχι μόνο αρνήθηκε την εισαγγελική πρόταση, απορρίπτοντας το σκεπτικό περί των «δωρεών» αλλά με βούλευμα του διέταξε τον ανακριτή της υπόθεσης να διενεργήσει περαιτέρω ανάκριση για συγκεκριμένα αδικήματα μεταξύ των οποίων και η δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων.

    Με την πρόσφατη πρότασή του, ο Εισαγγελέας κρίνει πως τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης δεν στοιχειοθετούνται. Ως εκ τούτου ζητά να μην εξακολουθήσουν να είναι σε ισχύ τα δυο εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου από το 2009 για την κατηγορία της απάτης. Τα εντάλματα αυτά είχαν εκδοθεί όταν ο κατηγορούμενος δεν είχε εμφανιστεί να απολογηθεί στον ανακριτή που χειριζόταν τότε την υπόθεση της Siemens και είχε διαφύγει στην Γερμανία κάνοντας χρήση της διπλής υπηκοότητας του. Διευκρινίζει, δε, πως δεν πρέπει να καταργηθούν νεότερα εντάλματα που εκδόθηκαν τόσο για τον κ. Χριστοφοράκο όσο και για τους Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ για άλλες πράξεις.

    Λόγω της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης ο Εισαγγελέας ζητεί ακόμη, να αρθεί η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που είχε επιβληθεί στον Διονύση Δενδρινό και προτείνει την επιβολή εγγύησης 250 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο.

    Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται η παραπομπή ,για επιμέρους αδικήματα, των:
    1.Μιχάλη Χριστοφοράκου
    2.Jörg-Michael Kutschenreuter
    3.Reinhard Herbert Siekaczek
    4.Διονύση Δενδρινού
    5.Grant Lawrsnce Clark
    6.Russell Michael Maghew
    7.Αλέξανδρου Λέτσα
    8.Γιώργου Καλδή
    9.Σάββα Γιαννακάκη
    10.Αθανάσιου Ράμμου
    11. Βασίλειου Τυρογαλά
    12. Γεώργιου Καραμάνη
    13. Εμμανουήλ Βαρδάκη
    14. Ελευθέριου Λώλου
    15.Γεράσιμου Βασιλάτου
    16.Παναγιώτη Αναστόπουλου
    17.Ιωάννη Πετρόπουλο
    18. Παναγιώτης Μέρτη

    Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

    http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/parapobi-m-christoforakou-ke-17-katigoroumenon-gia-tin-promithia-tou-c4i/

  3. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ C4i, ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗ SIEMENS

    ΙΟΥΛΙΟΣ 19, 2017

    Θα μιλήσει ο Κάρολος Παπούλιας;;

    Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
    Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
    egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr

    Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε σε πολλά πρωτοσέλιδα του Τύπου, στα μεγάλα ιστολόγια στο διαδίκτυο και ακούμε σε όλα τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων Συστημικών καναλιών για τις νέες εξελίξεις γύρω από το μεγάλο σκάνδαλο του συστήματος ασφαλείας που προμηθεύτηκε η χώρα μας λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το περιβόητο C4i. Πολλοί υπουργοί νυν και πρώην, πολλοί δημοσιογράφοι μεγάλοι και μικροί λένε ο καθένας …το κοντό του και το …μακρύ του! Εμείς σήμερα, θα ξετυλίξουμε αυτό το “κουβάρι” αποκαλύπτοντας νέες πτυχές αυτού του σκανδάλου και φρεσκάροντας στο μυαλό μας τα βασικά σημεία της υπόθεσης…

    C4i, όπως “μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε”…

    Την Άνοιξη του έτους 2003, έγινε σύμβαση μεταξύ της σχετικά άγνωστης μέχρι τότε αμερικανικής εταιρίας SAIC (Science Applications International Corporation) ως κύριας εντολοδόχου – αναδόχου με το ελληνικό κράτος, κατόπιν προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού. Η αξία της σύμβασης ανερχόταν στο ποσό των 255 εκατ. ευρώ…!!! Η γνωστή γερμανική εταιρία Siemens, ήταν υπεργολάβος της SAIC που συνεργαζόταν με την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων για την υποστήριξη του συστήματος C4i. Κατά τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο (Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens) συμφώνησαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. δια του πρώην αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου κ. Κώστα Γείτονα και του αποβιώσαντος βιαίως Γιάννη Βαρθολομαίου, αντιστοίχως ταμιών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., για διψήφιο νούμερο καταβολής μίζας εκατέρωθεν ισοπόσως, 10 εκατομ. Ευρώ (;;;) το κάθε Κόμμα!

    Είναι κάπως έτσι ή κάνουμε λάθος;;;

    Λέγεται, πως για την εκτέλεση των πληρωμών χρησιμοποίησαν την εταιρία Fairways LTD, που όπως ακούγεται είναι του κ. Αλέξανδρου Λέτσα, του οποίου ο πατέρας (Φρίξος Λέτσας) διατέλεσε επί πολλά έτη Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα! Το γεγονός πάντως είναι, αν αυτά τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε και αυτά του κ. Θόδωρου Τσουκάτου (“στρατηγού” του Σημίτη);;; Τον οποίο προσπάθησε το ΠΑΣΟΚ να τον σπιλώσει, ισχυριζόμενο πως τα υπεξαίρεσε. Όμως είναι απορίας άξιον, γιατί αφού ο Τσουκάτος ισχυρίζεται ότι να κατάθεσε στο κόμμα, εν τούτοις δεν έχει γίνει καμιά σχετική εγγραφή;; Και δυστυχώς οι πάντες αδιαφορούν, ακόμη και αρμόδιες φορολογικές αρχές που κωφεύουν. Από τη στιγμή που αυτό υποδηλώνει την ύπαρξη διπλών βιβλίων εσόδων! Ο αρμόδιος Εισαγγελέας τι πράττει;;

    Τελικώς, δεν θα μάθουμε ποτέ, σε ποιων τις τσέπες πήγαν αυτά τα χρήματα;

    Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο για την αποκάλυψη της αλήθειας, είναι να μας πληροφορήσουν οι αρμόδιοι, ποιος πραγματικά αντιπροσωπεύει τη SAIC στην Ελλάδα, καθώς και ποια η σχέση του με την οικογένεια Παπανδρέου, γιατί αυτός είναι ο σημαντικός παράγων για την αποκάλυψη των ενόχων. Κι’ αυτό, διότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η εν λόγω εταιρία.

    Οι “δράστες” με ονοματεπώνυμα…

    Αρχηγοί της “συμμορίας” του C4i ήταν οι: Κάρολος Παπούλιας, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου! Υπεύθυνοι υπουργοί οι: Γιάννος Παπαντωνίου (Εθνικής Άμυνας) και Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης (Δημόσιας Τάξης)! Επιτροπή Εισηγητών: Ε. Μαλέσιος, Κ. Καρτάλης, Δ. Ευσταθιάδης, Ι. Σπανουδάκης, Ι. Τραυλός. Για τη SAIC ο Γιώργος Τρεπεκλής και για τη Siemens οι Μιχάλης Χριστοφοράκος και Διονύσης Δενδρινός! Μιλάμε για ένα Σύστημα Ασφαλείας, το οποίο παράγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα λειτούργησε! Αυτό το Σύστημα Ασφάλειας ανατέθηκε στις 19 Μαΐου 2003 από το ΠΑΣΟΚ με έναν περίεργο διαγωνισμό, στον παιδικό και αδελφικό φίλο του τότε ΥΠΕΞ και μετέπειτα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Τρεπεκλή, αντιπρόσωπο της αμερικανικής εταιρίας SAIC, ο οποίος εισέπραξε 6,5 εκατομμύρια ευρώ (;;;) ως προμήθεια από τη Siemens στην οποία ανάθεσε την υπεργολαβία του εν λόγω έργου (προσωπικός φίλος του Διονύση Δενδρινού και συνεχείς οι επισκέψεις του στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι)! Δηλαδή, με λίγα λόγια αυτό το Σύστημα Ασφαλείας C4i, ουδέποτε λειτούργησε και βέβαια το πλήρωσε ο ελληνικός λαός με 255 εκατομμύρια ευρώ! Οι πληροφορίες μας λένε επίσης, ότι για να επισπευτεί η καταβολή των εκατοντάδων εκατομμυρίων στον Τρεπεκλή και στη Siemens και προκειμένου να παραμείνει στα απόρρητα μυστικά του κράτους το όλο θέμα, o τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, εξέδωσε πιστοποιητικό ότι πρόκειται περί παραγγελίας “πυρομαχικών” (καλύπτονται από το νόμο περί απορρήτων δαπανών), ούτως ώστε να είναι αδύνατος ο έλεγχος αυτής της απάτης. Αν αυτά αληθεύουν μήπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να κληθεί από τον κ. εισαγγελέα για να του εξηγήσει περί ποιου πολεμικού υλικού επρόκειτο;;

    Ζητώντας και τα …ρέστα!

    Και ήρθε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και χρεώνει αυτή τη σε βάρος των Ελλήνων απάτη, από τους εγκάθετους των Αμερικανών που κυβερνούν την Ελλάδα, στη … ΝΔ! Ο δε κ. Γιώργος Τρεπεκλής, μετά την ανάληψη της αρχής του ενός ανδρός που ισχύει στην Ελλάδα, με το θράσος που διακρίνει όλους τούς Αμερικανούς εγκάθετους επιβήτορες του ελληνικού λαού, με την αβάντα του φίλου του, αντί να βρίσκεται ήδη στις φυλακές εκτίοντας την εσχάτη των ποινών που προβλέπει ο νόμος 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, κατέθεσε και αγωγή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση, για τη μη …τήρηση αυτής της απάτης σε βάρος του Δημοσίου! Κατά τα άλλα, ο “αδιάφθορος” Πρόεδρος της “Σοσιαλιστικής Διεθνούς” αλλά και η “ανεξάρτητη” ηγεσία της Δικαιοσύνης, αντί να τον ανακαλέσουν στην τάξη, ποιούν εν προκειμένω τη νήσσα! Ωστόσο, είναι απορίας άξιο επίσης, πως το ΠΑΣΟΚ έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και στους υπουργούς Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλο και Σκανδαλίδη, στις 5/3/2003, non paper (;;;) δια του Μιχάλη Χριστοφοράκου και στις 8/3/2003 το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε αυτή την σύμβαση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με τη χρήση του προαναφερομένου Προεδρικού Διατάγματος;;;

    Ο Σίκατσεκ των “μαύρων” ταμείων της Siemens…

    Σε αντίθεση με άλλους Γερμανούς ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ (κατηγορούμενος στη δίκη της Siemens που είναι σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων) απέφυγε τα …κενά μνήμης άλλων συναδέλφων του. Ως γνωστόν ο κ. Σίκατσεκ ανέλαβε το 2002 τη διαχείριση των “μαύρων” ταμείων της Siemens! O οποίος άλλαξε τον τρόπο διαχείρισής τους καθώς οι Ελβετοί εισαγγελείς είχαν αποκαλύψει πληθώρα μιζών στη Siemens της Νιγηρίας, που όμως χρησιμοποιούνταν και στην Ελλάδα! Αποκάλυψε δε, ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος πολύ συχνά επισκεπτόταν τους προϊσταμένους του στο Μόναχο και τους ζητούσε να εμβάζονται ποσά στην εταιρεία Placid Blue του Μονακό, καθώς και στις εταιρείες Martha Holdings και την Martha Overseas, τις οποίες διαχειριζόταν ο Πρόδρομος Μαυρίδης, κατηγορούμενος στη δίκη της Siemens – πρώην Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens που αντικατέστησε τον Ηλία Γεωργίου (κατηγορούμενος) με την έλευση του Χριστοφοράκου στη Siemens!

    Αποκάλυψε επίσης, πως του είχε απαντηθεί ότι αυτά τα χρήματα προορίζονταν για πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα (κατάθεση στους Ανακριτές στις 7/12/2013)!

    Όμως, ο κ. Σίκατσεκ είπε πολλά και στην γερμανική δικαιοσύνη για το σύστημα C4i!

    Όπως, ότι χρειάσθηκε να πληρώσει 5 υπουργούς για να πάρει το διαγωνισμό η SAIC του “φίλου” του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Τρεπεκλή!

    Όπως επίσης είναι Remaining Time-0:00

    Fullscreen

    Mute

    γεγονός, ότι οι Αμερικανοί κυρίως, αλλά και τα τσιράκια τους οι Άγγλοι απείλησαν ότι δεν θα στείλουν τους αθλητές τους, αν η Ελλάδα δεν προμηθευόταν το εν λόγω σύστημα. Έτσι, υπό αυτήν την απειλή εκδόθηκε, προφανώς, το παράνομο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο χρησιμοποιείται για επείγουσες αγορές πολεμικού υλικού!

    “Μπούκωναν” χρήμα τους πολιτικούς…

    Έτσι, σύμφωνα με τις ομολογίες των υπευθύνων της αμαρτωλής αυτής γερμανικής εταιρίας (και στη Γερμανική Δικαιοσύνη), έχουν δοθεί προμήθειες σε Έλληνες υπουργούς και κρατικούς λειτουργούς κάμποσων δισεκατομμυρίων ευρώ και εξυπακούεται ότι, όλα αυτά τα χρήματα έχουν επενδυθεί στο εξωτερικό. Αυτός είναι ο λόγος που παρά την καλή διάθεση της Ελβετίας, της Γερμανίας κλπ. να πληροφορήσουν την ελληνική κυβέρνηση περί των σχετικών καταθέσεων, η Ελληνική Κυβέρνηση, η Βουλή αλλά και η Δικαιοσύνη, αρνούνται να συνεργασθούν (;;;). Ψάχνουν δήθεν να βρούνε το βουλευτή για το ένα εκατομμύριο, που δεν περιλήφθηκε στο …”Πόθεν Έσχες” του, για να καλύψουν τα δισεκατομμύρια της ληστείας του ελληνικού λαού που έχουν καταθέσει ή επενδύσει οι ηγέτες μας στην αλλοδαπή. Δυστυχώς τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης του Ν. 1608/1950 και που επιφέρουν την εσχάτη των ποινών παραγράφηκαν. Όμως, ο αισχρός νόμος περί ευθύνης υπουργών που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ, των Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου , Φ. Πετσάλνικου, κλπ. δεν καλύπτει και την Εσχάτη Προδοσία που διέπραξαν. Κι αυτό διότι, έγινε αποστέρηση πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων από το Δημόσιο, με την απάτη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι στοίχισαν 50 δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό! Και που αν θέλει η Δικαιοσύνη θα λάμψει ότι πολλά από αυτά τα τσέπωσαν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και άλλοι παρακοιμώμενοι πλουσίων προαστίων, όπως της Εκάλης, της Γλυφάδας, του Παπάγου, αλλά και του Κολωνακίου!

    http://egerssi.gr/η-αληθεια-για-το-c4i-το-πασοκ-τον-γαπ-και-τ/

  4. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ C4i

    ΙΟΥΛΙΟΣ 21, 2017

    Τεράστιες οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης!

    Τι θα πράξει ο κ. Παπαγγελόπουλος;;

    Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

    Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

    egerssi@otenet.gr

    http://www.egerssi.gr

    Σήμερα, σε συνέχεια του άρθρο μου της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα: «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ C4i, ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗ SIEMENS – Θα μιλήσει ο Κάρολος Παπούλιας;;», θα σας αποκαλύψουμε για πρώτη φορά μια αποκάλυψη μεγατόνων!

    Όμως, πριν την αποκάλυψη – μεγατόνων που παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε, ας έρθουμε στα πιο πρόσφατα γεγονότα, στα σημερινά, στις τρέχουσες εξελίξεις για την υπόθεση και να δούμε πως “δένει” η αποκάλυψή μας που αφορά ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους που σύμφωνα με τις καταγγελίες έπαιξαν κομβικό ρόλο στην προμήθεια του συστήματος C4i που δεν λειτούργησε ποτέ, αλλά που ο ελληνικός λαός χρυσοπλήρωσε…

    Καταγγελτικός προς όλους ο Υπουργός Δικαιοσύνης…

    Βαρύ κατηγορώ για τον ρόλο μερίδας των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών, αλλά και του πολιτικού συστήματος στην καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη συζήτηση του πορίσματος της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου!

    Είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.: «Στα εξοπλιστικά προγράμματα υπήρξε περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή! Τι βροχή; Καλύτερα θα ήταν να πω καταιγίδα, και μάλιστα τροπική, ή ακόμη καλύτερα ή χειρότερα, κατακλυσμός. Το δυστύχημα είναι, ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος, αλλά δυστυχώς και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Η δικαιοσύνη, εκτός από τυφλή, προσέθεσε στα αυτιά της και ωτοασπίδες. Όχι μόνο για να μην βλέπει, αλλά και για να μην ακούει».

    Ο ίδιος επίσης, υποστήριξε πως δεν έφταιγαν μόνο ο Τσοχατζόπουλος και ο Σμπώκος και επέρριψε ευθέως ευθύνες στο τότε ΚΥΣΕΑ, αλλά και στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη (που όμως απέφυγε να τον κατονομάσει): «Όταν η λάμψη και ο θόρυβος των σκανδάλων διαπέρασαν το μαντήλι στα μάτια της και τις ωτοασπίδες στα αυτιά της, προσπάθησε – και προς στιγμήν το πέτυχε – να περιορίσει τις έρευνες στον κ. Τσοχατζόπουλο και στον κ. Σμπώκο και τους έριξε στην πυρά μιας, όχι μόνο ελεγχόμενης, αλλά και δήθεν κάθαρσης. Σαν να μην υπήρχαν άλλοι υπεύθυνοι, σα να μην υπήρχε ΚΥΣΕΑ, πρωθυπουργός, υπουργικό συμβούλιο»! Προσθέτοντας: «το πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, όπως ήταν αναμενόμενο, προσπάθησε να αυτό-προστατευθεί! Και οι αρμόδιοι εισαγγελείς; Εγώ, ως συνταξιούχος εισαγγελέας, θα μεροληπτήσω υπέρ τους. Δεν θα σκεφτώ καν ότι είχαν πολιτικές, επιχειρηματικές εξαρτήσεις ή άλλα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά θα υιοθετήσω τις πιο ανώδυνες γι΄ αυτούς εκδοχές. Θα σκεφτώ, είτε ότι ήταν ανεπαρκείς, είτε ότι υπέκυψαν σε πιέσεις των ανωτέρων τους, γιατί ήταν συνηθισμένο φαινόμενο κάποια χρόνια, τα προηγούμενα χρόνια, όποιος δεν συμμορφώνεται στις υποδείξεις να ταλαιπωρείται από δυσβάσταχτη χρέωση δικογραφιών και από κακές κρίσεις των επιθεωρητών; Πιστέψτε με, τα έχω υποστεί και εγώ αυτά και όλοι οι συνάδελφοί μου καταλαβαίνουν τι εννοώ»!

    Δωροδοκίες σε στελέχη της ΕΥΠ και του ΓΕΕΘΑ;;

    Στο σημείο αυτό θα θυμίσουμε, την ακόλουθη είδηση που τότε λόγω προεκλογικής περιόδου, αλλά και των δηλώσεων του τύπου: “Λεφτά υπάρχουν” πέρασε στα ψιλά ή “θάφτηκε” τεχνηέντως από τα συστημικά (τότε) ΜΜΕ για προφανείς λόγους…

    Όταν, ο (τότε) διοικητής της ΕΥΠ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έστελνε στον ανακριτή Ιωάννη Σακελάκο την υπόθεση δωροδοκίας στελέχους της ΕΥΠ και του ΓΕΕΘΑ για το C4Ι! Προκειμένου να γίνει περαιτέρω έρευνα, ώστε να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση δωροδοκίας!

    Τι τελικά έγινε με αυτήν την υπόθεση και με αυτές τις καταγγελίες; Διερευνήθηκαν; Ευσταθούν; Που βρίσκεται το θέμα; Ο κ. Παπαγγελόπουλος που σήμερα είναι υπουργός και διαθέτει όλες τις δυνατότητες, έχοντας την εποπτεία της υπόθεσης C4i – SAIC – Siemens, τι έχει να μας πει γι αυτή την πτυχή της υπόθεσης;;

    Τι έγινε με το σύστημα C4i που στην ουσία δεν λειτούργησε ποτέ; Γιατί αποφάσισε στις 22/9/2012 η ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα ο υποστράτηγος τότε Κ. Τσουβάλας την παραλαβή υπηρεσιών υποστήριξης και συντήρησης υποσυστημάτων του C4i αξίας 405 χιλιάδων ευρώ παρά του ότι είχαν ήδη διαπιστωθεί αποκλίσεις και ελλείψεις σε αυτά, λόγος για τον οποίο η SAIC παρείχε την “τεράστια” έκπτωση των 948 ευρώ…!;; Τα ίδια έγιναν και με το δίκτυο TETRA του C4i…

    Η αποκάλυψή μας είναι μεγατόνων και εμπλέκει τη ΝΔ…

    Στις 31/12/2004 – 7:10 μμ, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνει μία επιστολή – καταγγελία στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο από κάποιον πολίτη που απευθύνεται προς τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξεως κ. Γιώργο Βουλγαράκη και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ότι δύο ανώτατα κρατικά στελέχη, ένα της ΕΥΠ ο κ. Γεώργιος Δημητρίου και ένα του ΓΕΕΘΑ ο κ. Βασίλης Γιαννόπουλος – ο οποίος κατά το παρελθόν όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ μας είχε υπηρετήσει στην ΕΥΠ υπό τις διαταγές του πρώτου αναφερόμενου – χρηματίστηκαν για το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων από την SAIC. Στην ίδια επιστολή αφήνονται και υπονοούμενα για σχέσεις των στελεχών αυτών με ξένες υπηρεσίες ενώ αφήνονται και υπαινιγμοί για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη κ. Παύλο Αποστολίδη!

    Από το ρεπορτάζ μας προκύπτει ότι, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. έστειλε αμέσως την καταγγελία στον αρμόδιο (τότε) πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος τη διαβίβασε άνευ χρονοτριβής στον τότε διοικητή της που είχε αναλάβει καθήκοντα λίγες μόλις εβδομάδες πριν, πρέσβη κ. Ιωάννη Κοραντή.

    Ξαφνικά και προς έκπληξη όλων – που δεν γνώριζαν τα της καταγγελίας – ο κ. Κοραντής, δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά, καθαίρεσε τον κ. Δημητρίου από την διευθυντική του θέση που την κατείχε από 15ετίας περίπου (ήταν διευθυντής ανάλυσης) και όχι μόνο αυτό αλλά μεταφέρθηκε και σε άλλη διεύθυνση… Μετά από λίγο καιρό βγήκε στη σύνταξη… Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει και από τα επισυναπτόμενα στην επιστολή έγγραφα, ο κ. Δημητρίου παρότι ανελίχθηκε σε διευθυντικές θέσεις επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. διορίστηκε στην υπηρεσία λίγες ημέρες πριν πέσει η δικτατορία και πιο συγκεκριμένα την 17η Ιουλίου 1974!

    Πέντε χρόνια δεν έγινε καμιά διερεύνηση των καταγγελιών…

    Και ερχόμαστε τώρα στις 29 Σεπτεμβρίου του 2009 – σύμφωνα με το έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας – όταν το ίδιο άτομο αποστέλλει ταχυδρομικά την ίδια καταγγελία – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – στον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, στον κ. Γεώργιο Παπανδρέου, στον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, στον τότε διοικητή της Ε.Υ.Π. κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, στον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Ι. Γιάγκο και στο Δ.Σ. της ΠΟΣΕΥΠ (συνδικαλιστική οργάνωση της ΕΥΠ), αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ενώ είχε στείλει τις καταγγελίες του και στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ από το 2004 διαπιστώνει ότι δεν έχει γίνει τίποτα και ότι οι κύριοι αυτοί (Δημητρίου & Γιαννόπουλος) συνεχίζουν απτόητοι τη δράση τους και ότι θέλει να πιστεύει ότι, κάποιος από τους αποδέκτες θα πράξει τα δέοντα…

    Βέβαια, όπως προαναφέραμε ο κ. Δημητρίου ξηλώθηκε πάραυτα από τον κ. Κοραντή, ενώ ο κ. Γιαννόπουλος αποστρατεύθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και μετά την αποστρατεία του εκλέχτηκε και δήμαρχος στην πόλη καταγωγής του, κάπου στη Β. Ελλάδα.

    Ωστόσο, αμέσως με τη λήψη της επιστολής το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΥΠ συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα να διαβιβάσει την καταγγελία στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ιωάννη Σακελάκο και στην τότε διοίκηση της υπηρεσίας (Δ. Παπαγγελόπουλο – Διοικητή, & Σ. Τσιτσιμπή & Π. Αλυφαντή – Υποδιοικητές).

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος να ενημερώσει πάραυτα τον ελληνικό λαό…

    Τι τελικά έχει γίνει κ. Παπαγγελόπουλε με αυτές τις καταγγελίες που άπτονται της ασφάλειας της Πατρίδος μας;;

    Γιατί, στην επιστολή καταγγέλλεται ότι πέραν του χρηματισμού για το C4i, ο κ. Δημητρίου επί 15ετίας είχε σχέσεις με τη CIA. Όπως και ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος καταγγέλλεται ότι, και αυτός είχε σχέσεις με τη CIA και ότι, είχαν συνεχείς συναντήσεις με τον Σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα!

    Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να μην έχουν διερευνηθεί σε απόλυτο βάθος αυτές οι καταγγελίες μεγατόνων;;;

    Αναμένουμε τον Υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο και πρώην Διοικητή της ΕΥΠ να λάβει πάραυτα θέση και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό!!

    http://egerssi.gr/αποκαλυψη-βομβα-για-το-σκανδαλο-του-c4i/

  5. ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS;;

    at ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 03, 2017

    Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

    Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

    egerssi@otenet.gr, http://www.egerssi.gr

    Στην ηλεκτρονική σελίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” της Τρίτης 29 Αυγούστου 2017, διαβάζουμε στον κύριο τίτλο, άρθρου της κ. Κόλλια Ελευθερίας: Σκάνδαλο SAIC – Siemens: καίει πρώην υπουργούς το C4i και μεταξύ των άλλων αναφέρονται:

    «Βαρύτατες ευθύνες για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4i από την κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens επιρρίπτει σε συνολικά τρεις υπουργούς της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Στέλιος Κωσταρέλλος.

    Στην – περίπου 250 σελίδων – πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, όπου και διατυπώνει το σκεπτικό βάσει του οποίου κρίνει ότι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, και άλλοι 17 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ο κ. Κωσταρέλλος εξακοντίζει βέλη προς τους τότε υπουργούς Προκόπη Παυλόπουλο (Εσωτερικών) και Βύρωνα Πολύδωρα (Δημοσίας Τάξης) καθώς και στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη (αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών), λέγοντας εν πολλοίς ότι αν είχε τη δυνατότητα, πέρα και πάνω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα τους έστελνε στο εδώλιο για κακουργηματική απιστία σχετική με την υπηρεσία.

    Ο εισαγγελικός λειτουργός δεν φείδεται οξύτατων εκφράσεων και αιχμών, καταλήγοντας ότι οι πράξεις των συγκεκριμένων κυβερνητικών αξιωματούχων ήταν επιβλαβείς για το Ελληνικό Δημόσιο, ελαττώνοντας την περιουσία του κατά 147,8 εκατ. ευρώ…»!

    Ωστόσο, δείτε από πότε η Ελεύθερη Ώρα (26 Ιανουαρίου 2014) μιλούσε στο πρωτοσέλιδό της για εμπλοκή του κ. Προκόπη Παυλόπουλου: Όλοι ένα… κουβάρι με τη Siemens. Πως συνδέονται Καραμανλής, Παυλόπουλος, Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού (σ.σ. καθηγητής Καράκωστας)…

    Σε όλες τις όψεις του νομίσματος, πάντα η Siemens!

    Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα Σαββατοκύριακο όπου στις εφημερίδες πρωταγωνίστησε και πάλι το αγαπημένο θέμα της τελευταίας 20ετίας, δηλαδή αυτό της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens!

    Ένα θέμα που αναμένεται να μας απασχολεί για πολλά ακόμα χρόνια όσο το Σύστημα των πολιτικών και των δημοσιογράφων αρνείται να συμμορφωθεί και όσο κάποιοι αρνούνται να μας πουν την αλήθεια, την πάσα αλήθεια! Την αλήθεια και για το ρόλο που διαδραμάτισε η εταιρία αυτή τα τελευταία 100 χρόνια στην Πατρίδα μας!

    Ωστόσο, χωρίς να γίνομαι κουραστικός, θα σταθώ πάλι στο θέμα της δίκης για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens που λάδωναν πολιτικά πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, προκειμένου η Siemens να παίρνει μεγάλα έργα του Δημοσίου!

    Αυτή η δίκη επαναρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και έχει πολύ μεγάλη σχέση με την παραπάνω απόφαση του αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Στέλιου Κωσταρέλλου. Αφού, εν πολλοίς, εμπλέκονται η Siemens και πολιτικά πρόσωπα περασμένων κυβερνήσεων!

    Πρωτοπόρος η Ελεύθερη Ώρα και οι μετά Χριστόν προφήτες!

    Σήμερα πολλοί δημοσιογράφοι (όπως τελευταία η εφημερίδα “Παραπολιτικά” 26/8/17) μιλούν για μάρτυρα – βόμβα που θα καταθέσει τον Σεπτέμβριο, υπονοώντας τον 13ο μάρτυρα της δίκης για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens και το διευθυντικό στέλεχος εν ενεργεία της Siemens, αλλά και μπατζανάκη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κ. Ευάγγελο Σέκερη!

    Όταν η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα από τις 17 Μαρτίου 2013 είχε πρωτοσέλιδο:

    Ή όταν καλούσαμε την τότε Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου με πρωτοσέλιδο πάλι, στις 14 Ιουνίου 2015:

    Robert Sikellis: Ο μυστήριος άνθρωπος Χ…

    Τώρα οι πάντες μιλούν για την απουσία πολλών αξιόπιστων και αξιόλογων μαρτύρων, υπαλλήλων της Siemens και του ΟΤΕ, που δεν έχουν κληθεί για να καταθέσουν και τα ονοματεπώνυμα των οποίων, εμείς πολλάκις έχουμε δημοσιεύσει!

    Όταν οι περισσότεροι των μαρτύρων που έχουν καταθέσει δεν προσέφεραν τίποτε στη διερεύνηση της υποθέσεως, αφού κρίθηκαν αναξιόπιστοι (στη δίκη των “μαύρων ταμείων” της Siemens) ή δεν θέλησαν με τίποτε να ανοίξουν το στόμα τους, ξερνώντας την αλήθεια!

    Εμείς σήμερα θα μιλήσουμε για την επίσης ηχηρή απουσία από το δικαστήριο του “αρχιτέκτονα” του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, Robert Sikellis του Χαραλάμπους!

    Τον άνθρωπο που έφεραν στη Siemens με την αλλαγή σκυτάλης της εποχής Χριστοφοράκου, το 2008 προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες στη Siemens για να “καθαρθεί” από το σπίλο της βρωμιάς και έτσι να μπορέσει να πάρει νέα έργα από το Δημόσιο! Αναθέτοντάς του, το τμήμα της διαφάνειας και του νομικού τμήματος, καθότι υπήρξε στις ΗΠΑ εισαγγελέας!

    Διαπραγματεύτηκε με τον κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο δεξί χέρι του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως και με τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο (αντικαταστάτη στο Νομικό Τμήμα της Siemens, όταν αποχώρησε ο καθηγητής Καράκωστας για να προαχθεί σε Νομικό Σύμβουλο του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά) τον επιβλαβή και επιζήμιο για το ελληνικό δημόσιο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, που ακύρωνε την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2010-2012) που επιδίκαζε ζημία του Δημοσίου από τη Siemens, τουλάχιστον των 2 δις ευρώ!

    Ο Ρόμπερτ Σικέλης, ελληνο-αμερικάνος, επιχειρηματίας στη Βοστώνη με ακίνητα και εταιρία real estate, πρώην επικεφαλής αμερικανικής εταιρίας με αρμοδιότητα τα
    θέματα ασφάλειας κρουαζιερόπλοιων, με παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 και μετέπειτα στους Χειμερινούς Αγώνες του Τορίνου το 2006!
    Τον συναντά κανείς και στη Σύρο, με άλλο ρόλο παρεμπόδισης του ανεφοδιασμού ρωσικών πλοίων για λογαριασμό των ΗΠΑ (;;;)!

    Ωστόσο, άγνωστο παραμένει, τι απέγινε με τις καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή, τον φύλαγαν ένστολοι εν ενέργεια αξιωματικοί της ΕΛΑΣ,

    με εντολή του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, κ Χαράλαμπου Αθανασίου! Επί των ημερών του οποίου συνάφθηκε ο κατάπτυστος Εξωδικαστικός Συμβιβασμός!

    Τον συναντά κανείς, συχνά – πυκνά με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, που δεν αρνούνται την φιλία ίσως και την συγγένειά τους!

    Όταν, απεκάλυψε ο Χαράλαμπος Αθανασίου μέσα στη Βουλή σε καταγγελία του Πάνου Καμμένου, πως δεν είναι συγγενείς, αλλά απλά συγχωριανοί από την Αγία Παρασκευή της Μυτιλήνης!!

    Βέβαια, εάν κάποιος ειδήμων έμπαινε στον κόπο, ίσως να ανακάλυπτε αυτήν την συγγένεια!

    Αυτός ο ρόλος του ανθρώπου με τα 100 πρόσωπα, ουδέποτε αποσαφηνίστηκε από την Πολιτεία και τις Δικαστικές Αρχές!

    Δεν εκλήθη ποτέ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για να καταθέσει, δεν εκλήθη από κανέναν Ειδικό Ανακριτή, λες και κάποιο αόρατο χέρι τον “προστατεύει”!

    Νομίζουμε πως, ήρθε η ώρα για να κληθεί στην “δίκη των 64” για να καταθέσει! Άλλωστε, ο ίδιος διαπραγματεύτηκε και συζητάει μέχρι και σήμερα με τον ΟΤΕ, σύμφωνα και με τα τελευταία δημοσιεύματα, όπου φέρεται να έχει καταφέρει να διεκπεραιώσει με τον καλύτερο τρόπο, για λογαριασμό των δυο εταιριών Siemens (Ελλάδος και Γερμανίας) την υπόθεση του ΟΤΕ!

    Διαπλεκόμενος ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος;;

    Η αναμόχλευση λοιπόν C4i με τη γνωστή εμπλοκή γνωστών πολιτικών προσώπων όπως, του σημερινού Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έρχεται σε μια εποχή πολύ κρίσιμη για την Πατρίδα και μας βάζει σε ανησυχίες για την χρονική αυτή επιλογή!

    Παρά ταύτα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε για άλλη μια φορά τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη βαθιά εμπλοκή το κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τη Siemens, από την εποχή που ήταν νομικός σύμβουλος της Intracom AE του κ. Σωκράτη Κόκκαλη! Που επίσης, ένα αόρατο προστατευτικό χέρι δεν τον έχει κατηγορούμενο, ούτε καν μάρτυρα, παρ΄ ότι όλα τα έργα με τον ΟΤΕ τα έπαιρνε εξ ημισείας η Siemens AE και η Intracom AE!

    Ας μας εξηγήσει κάποιος, γιατί είναι κατηγορούμενη η Siemens και όχι η Intracom;;

    Επανέρχομαι…

    http://egerssi.gr/διαπλεκομενοσ-ο-προεδροσ-τησ-δημοκρα/


  6. Γάλλος μιζαδόρος εμπλέκει τον Σημίτη για την επιλογή του αμαρτωλού C4I

    Κυριακή 07/05/2017 – 19:05

    Μετά τους 4 –πάλαι ποτέ- στενούς συνεργάτες του (Άκης, Γιάννος, Τσουκάτος, Μαντέλης) που φέρονται με βάση έρευνες ή εκκρεμείς δίκες να εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και δωροδοκιών, ήρθε η πρώτη αναφορά σε δικαστικό έγγραφο που στρέφεται και κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Όπως αποκαλύπτεται την κατάθεση – βόμβα που βρίσκεται αναξιοποίητη επί 10 χρόνια στις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά με πληροφορίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την ανάθεση από την τότε κυβέρνηση της σύμβασης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει δώσει ένας Γάλλος μιζαδόρος με κάθε επίσημο τρόπο.

    Πρόκειται για επίσημη κατάθεση ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του πρώην προέδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες. Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος κατήγγειλε , πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική έρευνα. Εκεί ο Ζοσεράν , πέραν των καταγγελιών και πληροφοριών που μεταφέρει για «παράνομες πληρωμές στον υπουργό άμυνας για τις φρεγάτες», προχωρεί και σε μια ακόμα αποκάλυψη βόμβα: Ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς) . Και κατά τον Ρ…. (πρόεδρο της ελληνικής βερσιόν της Thales) χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά , ενώ οι αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».

    Όπως είναι γνωστό πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Κώστας Σημίτης και η κατάθεση αυτή περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την υπόθεση διαφθοράς στην Γαλλική εταιρία. Στην ίδια δικογραφία υπάρχει και μια άλλη μορφή της κατάθεσης με το ίδιο ύφος αλλά από τη διατύπωση απουσιάζει η λέξη «δωροδοκήσαμε» και υπάρχει η αναφορά «στοχεύσαμε χαμηλά».

    H ακριβής διατύπωση της κατάθεσης, όπως περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής των γάλλων είναι: «Χρειάστηκε να υποβάλλω σχέδιο για την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2002 και τις αρχές του 2003. Τη στιγμή αυτή ταξίδεψα στην Ελλάδα επανειλημμένως και είχα επαφές με τον κ. Ρ….. (πρόεδρος της THINT Ελλάδος) ο οποίος μου υπέδειξε ότι θα έπρεπε να προβλεφθεί προμήθεια 7-10% για τον υπουργό Άμυνας. Και μου υπέδειξε επίσης ότι στην προηγούμενη αγορά φρεγατών στην Ελλάδα είχε μεσολαβήσει συμφωνία με τον ίδιο υπουργό για την καταβολή των προμηθειών , χάρη στην οποία η Thales κέρδισε την αγορά. Στην αγορά της ασφάλειας των αγώνων ανταγωνιστής ήταν μια εταιρία ονόματι SAIC την οποία υποστήριζε ευθέως ο Ντικ Τσένεϊ. Και κατά τον Ρ…. χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό εσωτερικών και τον πρωθυπουργό. Ο Pascal Chirasse πρέπει να είχε γνωση των γεγονότων αυτών, γνώριζε καλά τον Ρ… , πολύ καλύτερα απ΄ό,τι εγώ…» .

    Οι ελληνικές αρχές υπέβαλλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής και στις 14-9-2016 ο Ζοσεράν καταθέτει εκ νέου και αναφερόμενος στην υποθεση της σύμβασης για την ασφάλεια των αγώνων λέει πως «όταν είπε στον Ρ… ότι θεωρούσε απίθανο να κερδίσει η Thales τη σύμβαση αυτή δεδομένης της παρουσίας μιας εταιρίας 100% αμερικάνικης, ο τελευταίος του απάντησε ότι αντιθέτως η εν λόγω εταιρία είχε πολλές πιθανότητες να κερδίσει λαμβανομένων υπόψη των κυκλωμάτων που θα ενεργούσαν και τα οποία είχαν δώσει τα διαπιστευτήρια τους όταν η thales κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες».

    Ο συγκεκριμένος είχε μιλήσει και στον γαλλικό Τύπο και είχε δεχτεί τη μήνι του Γιάννου Παπαντωνίου που εν πολλοίς τον χαρακτήρισε παντελώς αναξιόπιστο. Είναι πάντως η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται δικαστικό έγγραφο το οποίο επιχειρεί ουσιαστικά να εμπλέξει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    H σύμβαση για το «αμαρτωλό» C4I κλείστηκε στις 13 Μαρτίου 2003 μετά από ένα χρονοβόρο πήγαινε-έλα. Κατοχυρώθηκε στην κοινοπραξία υπό την Αμερικανική SAIC το έργο που αφορά στα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, έναντι 255 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αρχικές απαιτήσεις της SAIC ήταν 317.9 εκ. ευρώ και τελικά στις 13/3/2003 έκλεισε στα 254.9 εκ. ευρώ. Εκτός από την SAIC σημαντικό ρόλο στην κοινοπραξία διαδραματίζει και η SIEMENS, η οποία έχει αναλάβει την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας (integration). Η εξέλιξη είναι γνωστή αφού ουσιαστικά το σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ και μάλιστα πρόσφατα ήρθε μια ακόμα ντροπιαστική εξέλιξη για τη χώρα: Με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου το Δημόσιο οφείλει στην εταιρεία SAIC για το περιβόητο σύστημα ασφαλείας C4I 40 εκατομμύρια ευρώ και πλέον απειλείται με κατασχέσεις. Τον Ιούλιο του 2013 το Δημόσιο είχε καταδικαστεί για τη μη καταβολή του υπολοίπου της οφειλής του προς την εταιρεία και τελικά το αμερικανικό δικαστήριο επέβαλε την άμεση καταβολή των χρημάτων.

    Πλέον και μετά την απόφαση αυτή υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για κατάσχεση της περιουσίας του Δημοσίου που βρίσκεται επί αμερικανικού εδάφους αν δεν καταβάλλουμε τα χρήματα.

    http://www.kontranews.gr/KOINONIA/282653-Gallos-mizadoros-emplekei-ton-Semite-gia-ten-epiloge-toy-amartoloy-C4I

  7. Ανακινούν το θέμα του C4I για να δημιουργήσουν …κλούβιες προσδοκίες
    By Anti Zitro • Αυγούστου 28, 2017

    Όλοι ξέρουν ότι ποτέ δεν παραλάβαμε το C4I γι’ αυτό και δεν υπάρχει ούτε μισή φωτογραφία του συστήματος. Όλοι ξέρουν ότι δεν έπρεπε να πληρωθεί δεκάρα. Όλοι ξέρουν ότι οι «αριστεροί» τρομοκράτες της CIA χτυπούσαν όσους δυσκόλευαν την πληρωμή του ανύπαρκτου C4I…

    Κι όμως πληρώθηκε κανονικά χωρίς να παραληφθεί και παρά τις αναρίθμητες παραβιάσεις νόμων και διαδικασιών για τις προμήθειες του Δημοσίου …δεν πήγε κανένας φυλακή.

    H Δικαιοσύνη απλά αρκέστηκε στο να κρίνει «συνταγματική» την οικονομική καταστροφή των Ελλήνων προκειμένου να πληρωθούν κανονικά τα αναρίθμητα …ανύπαρκτα «C4I» που μας φόρτωσαν οι αδίστακτοι μαφιόζοι της Βουλής.

    Τώρα ανακινούν το θέμα …κλασικά για να δημιουργήσουν κλούβιες προσδοκίες …αλλά στους εμπλεκόμενους …μόνο Έλληνες και άνθρωποι των Γερμανών… ενώ το C4I ήταν υπόθεση καθαρά Αμερικάνικη κι ο Αμερικανός Πρέσβης εκείνη την εποχή είχε πάθει παράκρουση λόγω της άρνησης των υπουργών να παραλάβουν …αέρα κοπανιστό προς 300.000.000 ευρώ…

    Παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα δημοσιεύματα. Όπως πάντα, κλικάροντας επάνω στη πηγή στη λεζάντα κάθε εικόνας, μπορείτε να μεταφερθείτε στο απεικονιζόμενο άρθρο:

    Δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων προκειμένου να προμηθευτεί το Δημόσιο το σύστημα ασφαλείας C4I ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, διαπιστώνει ο Εισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλος ο οποίος εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του άλλοτε ισχυρού άντρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου και άλλων 17 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

    Ο Εισαγγελέας μεταβάλλοντας την αρχική κρίση του μετά από παρέμβαση του Συμβουλίου Εφετών που διαφώνησε με την πρόταση του περί απαλλαγής του Μιχάλη Χριστοφοράκου, υπέβαλε νέα πρόταση (αριθμός 1464/2017) με την οποία ζητά να δικαστεί για κακουργηματική ενεργητική δωροδοκία “αγνώστων δημοσίων υπαλλήλων”.

    Ο κ. Κωσταρέλος προσδιορίζει τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας από το 2003 έως το 2009, διάστημα που αφορά την ανάθεση του έργου της ασφάλειας στην κοινοπραξία SAICTEAM, με υποκατασκευαστή του συστήματος C4I την εταιρεία Siemens, αλλά και τον χρόνο μέχρι να υλοποιηθεί το έργο στο σύνολο του, κάτι που ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ.

    Μαζί με τον Μ. Χριστοφοράκο η εισαγγελική πρόταση ζητά να δικαστούν τα πρώην στελέχη της μητρικής γερμανικής εταιρίας Ράινχαρτ-Χέρμπερτ Σίκατσεκ (Reinhard Herbert Siekaczek ) και Γεργκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutschenreuter), το πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens Διονύσης Δενδρινός αλλά και επιχειρηματίες και άλλα παρένθετα πρόσωπα.

    Προτείνει επίσης να μην γίνει κατηγορία για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης που αποδίδονται στην δικογραφία τόσο κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου, του κ. Δενδρινού και άλλων κατηγορουμένων, όπως επίσης και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου το οποίο αποδίδεται στους δύο αλλά και σε άλλα στελέχη του γερμανικού κολοσσού. Αντίστοιχα προτείνει απαλλαγή πέντε κατηγορουμένων από κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της απιστίας αλλά και της παθητικής δωροδοκίας.

    Πριν περίπου ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2016, ο κ. Κωσταρέλος είχε υποβάλλει πρόταση στο Συμβούλιο με την οποία ζητούσε να απαλλαγεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για το αδίκημα της απάτης αλλά και της δωροδοκίας θεωρώντας πως ο κατηγορούμενος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους. Η άποψη του ήταν πως η γερμανική εταιρία κατέβαλε μεγάλα χρηματικά ως “δωρεές” σε κόμματα εξουσίας στην χώρα ώστε να “προτιμάται” για μεγάλα έργα. Ο κ. Κωσταρέλος είχε επικαλεστεί μάλιστα στο απαλλακτικό σκεπτικό του και απόφαση της γερμανικής Δικαιοσύνης όσον αφορά τον κ. Χριστοφοράκο και ανέφερε στην πρόταση του ότι:

    “Περαιτέρω με διαταγή του Ειρηνοδικείου του Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ. Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμοδίους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους, υπέρ της εταιρίας Siemens. Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας”.

    Το Συμβούλιο Εφετών τότε, όχι μόνο αρνήθηκε την εισαγγελική πρόταση, απορρίπτοντας το σκεπτικό περί των “δωρεών” αλλά με βούλευμα του διέταξε τον ανακριτή της υπόθεσης να διενεργήσει περαιτέρω ανάκριση για συγκεκριμένα αδικήματα μεταξύ των οποίων και η δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων.

    Με την πρόσφατη πρότασή του, ο Εισαγγελέας κρίνει πως τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης δεν στοιχειοθετούνται. Ως εκ τούτου ζητά να μην εξακολουθήσουν να είναι σε ισχύ τα δυο εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου από το 2009 για την κατηγορία της απάτης. Τα εντάλματα αυτά είχαν εκδοθεί όταν ο κατηγορούμενος δεν είχε εμφανιστεί να απολογηθεί στον ανακριτή που χειριζόταν τότε την υπόθεση της Siemens και είχε διαφύγει στην Γερμανία κάνοντας χρήση της διπλής υπηκοότητας του. Διευκρινίζει, δε, πως δεν πρέπει να καταργηθούν νεότερα εντάλματα που εκδόθηκαν τόσο για τον κ. Χριστοφοράκο όσο και για τους Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ για άλλες πράξεις.

    Λόαγω της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης ο Εισαγγελέας ζητεί ακόμη, να αρθεί η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που είχε επιβληθεί στον Διονύση Δενδρινό και προτείνει την επιβολή εγγύησης 250 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο.

    Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται η παραπομπή, για επιμέρους αδικήματα, των:

    Μιχάλη Χριστοφοράκου
    Jörg-Michael Kutschenreuter
    Reinhard Herbert Siekaczek
    Διονύση Δενδρινού
    Grant Lawrsnce Clark
    Russell Michael Maghew
    Αλέξανδρου Λέτσα
    Γιώργου Καλδή
    Σάββα Γιαννακάκη
    Αθανάσιου Ράμμου
    Βασίλειου Τυρογαλά
    Γεώργιου Καραμάνη
    Εμμανουήλ Βαρδάκη
    Ελευθέριου Λώλου
    Γεράσιμου Βασιλάτου
    Παναγιώτη Αναστόπουλου
    Ιωάννη Πετρόπουλο
    Παναγιώτης Μέρτη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

    Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον άρθρο που δημοσίευσε η “efsyn.gr”:

  8. Μια μαρμάρινη κάμερα παρακολούθησης εκτίθεται αυτόν τον καιρό στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

    Πρόκειται για τη μετατροπή σε έργο τέχνης μιας συσκευής κλειστού κυκλώματος που σκάλισε στο υλικό των μνημείων, το μάρμαρο, ο Κινέζος ακτιβιστής και καλλιτέχνης Αϊ ΓουέιΓουέι, για να ειρωνευτεί τα σύμβολα του κρατικού ελέγχου και της έλλειψης ιδιωτικότητας που υφίσταται ο κινεζικός λαός.

    Ο ίδιος τα γνωρίζει από πρώτο χέρι καθώς από το 2009 το εργαστήριό του στο Πεκίνο βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση από 15 κάμερες που κατέγραφαν κάθε του κίνηση.

    Με το έργο «Κάμερα Παρακολούθησης σε Βάθρο» ο καλλιτέχνης επιθυμεί να τραβήξει την προσοχή στην πανταχού παρούσα όσο και αθέατη κάμερα παρακολούθησης.

    Αν ο καλλιτέχνης ήταν Ελληνας, θα έπρεπε το μνημείο να ήταν φαραωνικών διαστάσεων και να είχε αμύθητο κόστος.

    Για να θυμίζει ότι πριν από 12 χρόνια η Αθήνα τέθηκε σε επιτήρηση, το 2004, με πρόσχημα τη διοργάνωση των πιο ακριβών Ολυμπιακών Αγώνων από την πιο μικρή χώρα στην ιστορία των διοργανώσεων και αγόρασε το πιο ακριβό σύστημα ασφαλείας.

    Ο λόγος για το C4I, που δεν λειτούργησε ποτέ, αφήνοντας στην πραγματικότητα χωρίς ασφάλεια τη διεξαγωγή τους, εκτοξεύοντας δημόσιο χρέος και ελλείμματα. «Σκεφτείτε μόνο ότι για την ασφάλεια ξοδέψαμε δυο γέφυρες του Ρίου-Αντιρρίου», είχε πει μια βδομάδα μετά τη λήξη των Αγώνων ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης (5/9/2004).

    Ολυμπιακή χρονιά, φέτος, καθώς 5-21 Αυγούστου θα γίνουν οι αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας και το σκάνδαλο που πραγματικά στοιχειώνει, διά της απουσίας του, τη δημόσια προβληματική αποτελεί το αντικείμενο 10ετούς μελέτης του καθηγητή Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Μηνά Σαματά, που δημοσιεύεται στο βιβλίο «Το “Σούπερ-Πανοπτικό” Σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 και η Παρακαταθήκη του» που κυκλοφόρησε το 2014 («The “Super-Panopticon” Scandal of the Athens 2004 Olympics and its Legacy», Pella, New York) και βρίσκεται υπό έκδοση στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαζήση.

    Ανεπιθύμητη διοργάνωση

    Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την εμπειρία της Αθήνας το 2004, αλλά και όλων των ολυμπιακών διοργανώσεων που ακολούθησαν την 11/9/2001 με το υπέρογκο κόστος της αντιτρομοκρατικής ασφάλειας, οι Αγώνες δεν αποτελούν πλέον μια λαμπρή και επιθυμητή διοργάνωση όπως στον προηγούμενο αιώνα.

    Κι ενώ η φετινή διοργανώτρια Βραζιλία μαστίζεται από πολιτική και οικονομική κρίση, είναι πολύ ενδεικτικό ότι πέρσι οι πολίτες σε Αμβούργο και Βοστόνη, σε αντίστοιχα δημοψηφίσματα είπαν «όχι» στους Ολυμπιακούς του 2024.

    Οι λόγοι; Το υψηλό οικονομικό κόστος τους, η οικολογική επιβάρυνση και η επιβολή δρακόντειας ασφάλειας προκειμένου να αναχαιτιστεί μια ενδεχόμενη τρομοκρατική απειλή για τις πόλεις τους.

    Συχνά χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του υπέρογκου κόστους των Ολυμπιακών της Αθήνας 2004, το φιάσκο του πανάκριβου σούπερ-πανοπτικού συστήματος C4I, και οι «λευκοί ελέφαντες», τα ανεκμετάλλευτα δηλαδή μεγάλα ολυμπιακά κτίρια που πυροδότησαν την τωρινή πτώχευση της Ελλάδας.

    Συζητήσαμε με τον καθηγητή για όλα τα παραπάνω με αφορμή την έρευνα και το βιβλίο του σαν μια προσπάθεια συμβολής στην αλήθεια, γύρω από το μεγάλο αυτό σκάνδαλο.

    «Το σκάνδαλο έγκειται τόσο στις διαδικασίες ανάθεσης του C4I στην κοινοπραξία SAIC-SIEMENS, στο υπέρογκο κόστος του και κυρίως στο γεγονός ότι αυτό δεν λειτούργησε ποτέ ως ολοκληρωμένο σύστημα, ούτε κατά τη διάρκεια των Αγώνων αλλά και ούτε και πολύ μετά τη διεξαγωγή τους, παρότι κόστισε γύρω στα 260 εκατ. ευρώ»

    «Το πρωτοφανές μέχρι τότε κόστος της ολυμπιακής ασφάλειας (1,5 δισ. ευρώ) και οι πολλοί “λευκοί ελέφαντες”, δηλαδή τα ολυμπιακά κτίρια που αποδείχθηκαν άχρηστα μετά τους Αγώνες έχοντας εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα των κατασκευαστών, διόγκωσαν το συνολικό κόστος των Αγώνων και συνέβαλαν στη διόγκωση του δημόσιου χρέους και στο τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα την επακόλουθη ουσιαστική πτώχευση της Ελλάδας μετά το 2009»

    Συζητήσαμε με τον καθηγητή για όλα τα παραπάνω με αφορμή την έρευνα και το βιβλίο του σαν μια προσπάθεια συμβολής στην αλήθεια, γύρω από το μεγάλο αυτό σκάνδαλο.

    Στη χώρα μας οι Αγώνες του 2004 άφησαν ένα υπέρογκο χρέος, χωρίς σύστημα ασφάλειας, με εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις, και το ζήτημα της διαφθοράς της Siemens να παραμένει ανοιχτό, αφού η εταιρεία δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τις υποχρεώσεις της με βάση τον διακανονισμό.

    Το σχετικό πόρισμα της Βουλής ενάντια στη Siemens παραμένει στις καλένδες, αν και η κυβέρνηση Τσίπρα υποσχέθηκε το άνοιγμα της υπόθεσης.

    Επίσης το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών του 2004-05, όπως και η ύποπτη αυτοκτονία του Κώστα Τσαλικίδη, παραμένουν ακόμη ανεξιχνίαστα, ίσως δικαιολογημένα μετά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden για την παρακολούθηση των συμμάχων από την NSA…

    • Τι ήταν το υπερ-πανοπτικό σύστημα ασφάλειας τελικά;

    Ενα «σούπερ-πανοπτικό» σκάνδαλο, ένα τεχνολογικό φιάσκο. Το σύστημα C4I -από τα αρχικά των λέξεων Command, Control, Communication, Coordination & Integration ή, με τον επίσημο ελληνικό τίτλο, «Ενιαίo, Ολοκληρωμένο και Διαλειτουργικό Σύστημα Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνίας Συντονισμού και Εναρμόνισης της Ολυμπιακής Ασφάλειας», σχεδιάστηκε από την αμερικανική εταιρεία SAIC, βάσει του στρατιωτικής προέλευσης ολοκληρωμένου συστήματος C4I και δόθηκε υπεργολαβικά στη γερμανική εταιρεία Siemens AG, αλλά δεν λειτούργησε παρά το πανάκριβο κόστος του.

    Το ονομάζουμε «σούπερ-πανοπτικό» με βάση τις υποσχόμενες τεχνικές προδιαγραφές του, με τις οποίες στόχευε να συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες και τη διαχείρισή τους σε εικοσιτετράωρη βάση σ’ ένα τεράστιο ενοποιημένο δίκτυο υπολογιστών με εκατοντάδες κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) διατεταγμένων παντού στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, και στις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις που φιλοξενούσαν αγωνίσματα.

    Το λογισμικό δίκτυο του C4I θα δικτύωνε μια πλειάδα (υπο)συστημάτων λειτουργίας και θα ενσωμάτωνε τις πληροφορίες από την άμεση μαζική ηλεκτρονική παρακολούθηση από κάμερες και το αερόπλοιο, θα τις διασταύρωνε με διάφορες τράπεζες πληροφοριών, υπό τον συντονισμό ενός επιτελικού διοικητικού κέντρου.

    Θα πρόσφερε δηλαδή στους συντονιστές μια ολοκληρωμένη και σε πραγματικό χρόνο εικόνα των συμβάντων που ήταν δυνατόν να επηρεάσουν την ασφάλεια σε όλη την περιφέρεια της Αττικής, αλλά και στις άλλες πόλεις, και θα τους βοηθούσε να σχεδιάσουν την κατάλληλη ανταπόκριση σε κάθε περιστατικό τοπικά ή κεντρικά.

    • Ποιοι το επέβαλαν και γιατί;

    Ενας συνασπισμός συμφερόντων κρατικών υπηρεσιών ασφάλειας των ισχυρών δυτικών χωρών και των μεγάλων εταιρειών παραγωγής συστημάτων παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας που αποκαλούμε «Στρατιωτικο-Βιομηχανικό Σύμπλεγμα Ασφάλειας και Παρακολούθησης», αλλά και μια διεθνής συμβουλευτική ομάδα ασφάλειας υπό τον άμεσο συντονισμό του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, εκμεταλλεύτηκαν τον πανικό που προκλήθηκε από την 11/9 και την απειλή ματαίωσης των Αγώνων, για να επιβάλουν το σκανδαλώδες αυτό σύστημα ασφάλειας και παρακολούθησης στην ελληνική κυβέρνηση.

    • Σε τι έγκειται το σκάνδαλο;

    Το σκάνδαλο έγκειται τόσο στις διαδικασίες ανάθεσης του C4I στην κοινοπραξία SAIC-SIEMENS, στο υπέρογκο κόστος του και κυρίως στο γεγονός ότι αυτό δεν λειτούργησε ποτέ ως ολοκληρωμένο σύστημα, ούτε κατά τη διάρκεια των Αγώνων αλλά και ούτε και πολύ μετά τη διεξαγωγή τους, παρότι ότι κόστισε γύρω στα 260 εκατ. ευρώ.

    Οι εταιρείες SAIC και Siemens χρησιμοποίησαν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας ως ένα πεδίο δοκιμής για ένα υποτιθέμενο υπερ-σύστημα παρακολούθησης, και ως ένα «τζακπότ» για τα κέρδη τους, ενώ ταυτόχρονα έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Αγώνων, που εξασφάλισαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

    Επίσης συνδέεται άμεσα με τις μίζες που έδωσε η SIEMENS για να εξασφαλιστεί η ανάθεση και η αποπληρωμή του συστήματος, καθώς και με τις εκτεταμένες τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή για περίπου ενάμιση χρόνο γύρω από τους Αγώνες…

    • Πόσο μας κόστισε;

    Μόνο το τελικό επίσημο τίμημα της σύμβασης του C4I διαμορφώθηκε σε 259.032.250 ευρώ, παρά το γεγονός ότι τελικά δεν λειτούργησε ποτέ.

    Η πίεση για περισσότερη ασφάλεια μετά την 11/9 κλιμάκωσε το συνολικό κόστος της ολυμπιακής ασφάλειας από περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, πριν από την 11/9, στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στους Ολυμπιακούς της Αθήνας του 2004, τους πρώτους δηλαδή θερινούς αγώνες μετά την 11/9, ποσό που έσπασε κάθε προηγούμενο ολυμπιακό ρεκόρ με μια διαρκή τάση αύξησης έκτοτε.

    Τα μόνα υποσυστήματα που λειτούργησαν από τα περίπου 30 που προβλέπονταν ήταν το πανάκριβο ΤΕΤΡΑ για τις ενδοεπικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ. και ένα πανάκριβο σύστημα παρακολούθησης με περισσότερες από 1.200 εξελιγμένες κάμερες CCTV εναντίον του εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Κάμερες που προκάλεσαν μεγάλη αντίδραση ακόμη και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όταν μετά τους Αγώνες χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο για τον έλεγχο της κυκλοφορίας αλλά και για λόγους ασφάλειας και τον έλεγχο των διαδηλώσεων.

    • Ποιο ήταν το συνολικό κόστος της Ολυμπιάδας;

    Ακόμα δεν έχει υπολογιστεί και ανακοινωθεί με ακρίβεια, αλλά πιστεύεται ότι ανέρχεται στο ύψος των 13-15 δισεκατομμυρίων ευρώ, περίπου, με αποτέλεσμα να έχουν θεωρηθεί ως οι πιο ακριβοί Ολυμπιακοί Αγώνες που είχαν γίνει μέχρι τότε.

    Το πρωτοφανές μέχρι τότε κόστος της ολυμπιακής ασφάλειας (1,5 δισ. ευρώ) και οι πολλοί «λευκοί ελέφαντες», δηλαδή τα ολυμπιακά κτίρια που αποδείχθηκαν άχρηστα μετά τους Αγώνες έχοντας εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα των κατασκευαστών, διόγκωσαν το συνολικό κόστος των Αγώνων και συνέβαλαν στη διόγκωση του δημόσιου χρέους και στο τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα την επακόλουθη ουσιαστική πτώχευση της Ελλάδας μετά το 2009.

    • Φέρει μέρος της ευθύνης η διοργάνωση Αθήνα 2004;

    «H Oργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, αν και δεν είχε την ευθύνη της ολυμπιακής ασφάλειας, ανέθεσε στην αυστραλο-αμερικανική εταιρεία BOARTES, ειδικευμένη στην αξιολόγηση των προϋποθέσεων ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων σε Σίδνεϊ και Σολτ Λέικ Σίτι, να καταρτίσει το επιχειρησιακό σχέδιο ασφάλειας, δίνοντάς της 10 εκατομμύρια ευρώ για τον αρχικό σχεδιασμό των προδιαγραφών του C4I, που ήταν κομμένες και ραμμένες ειδικά για την SAIC.

    Παρά το γεγονός ότι η ειδική Ελληνική Επιτροπή Αξιολόγησης είχε γνωματεύσει ότι η ανταγωνιστική πρόταση υπερτερούσε τεχνικά και οικονομικά, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε την προσφορά της SAIC/Siemens, την οποία προωθούσε ανοιχτά ο Αμερικανός πρέσβης».

    • Τι σήμαινε αυτή η επιλογή για τη χώρα και τους αγώνες;

    «Οι Ολυμπιακοί της Αθήνας είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική εθνική κυριαρχία. Πρώτον, εξαιτίας της αναγκαστικής συναίνεσης της ελληνικής κυβέρνησης να αποδεχθεί τις ξένες επεμβάσεις σε θέματα ασφάλειας, και δεύτερον λόγω των παρατεταμένων παράνομων τηλεφωνικών υποκλοπών κατά της ίδιας της κυβέρνησης, που ταπείνωσε τις αρχές του ελληνικού κράτους.

    Το C4I ήταν μια υπερβολική, σπάταλη και ανώφελη παραγγελία ως επένδυση ασφάλειας της ελληνικής κυβέρνησης για την μετα-ολυμπιακή οχύρωση της εθνικής ασφάλειας έναντι της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας.

    Η μη λειτουργία του συνέβαλε στη στρατιωτικοποίηση των αγώνων και το σύστημα των περίπου 1.200 καμερών CCTV θεωρήθηκε ως μηχανισμός ελέγχου των πολιτικών ελευθεριών παρά της κυκλοφορίας οχημάτων.

    Οι μίζες που έδωσε η Siemens στα ελληνικά κυβερνώντα κόμματα της εποχής εκείνης, στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, για το ολυμπιακό C4I και για άλλα δημόσια έργα, ενίσχυσαν τη διαφθορά του ελληνικού κοινοβουλευτικού συστήματος.

    Αυτό το στίγμα της διαφθοράς στα κυρίαρχα ελληνικά κόμματα, τα οποία κυβερνούσαν την Ελλάδα επί μία δεκαετία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έως το 2014, έχει αποδυναμώσει σοβαρά τη διαπραγματευτική ισχύ των ελληνικών κυβερνήσεων κατά της SAIC και της Siemens, και ώθησε τις τελευταίες να γίνουν πιο θρασείς.

    Η SAIC διεκδικεί στα διεθνή δικαστήρια αποζημιώσεις ως θύμα και όχι ως θύτης!

    Οι χρηματισμοί Ελλήνων πολιτικών και αξιωματούχων από τη Siemens και οι τηλεφωνικές υποκλοπές, που αποκαλύφτηκαν ευρέως από τα ελληνικά ΜΜΕ, έχουν επίσης αυξήσει τη δυσπιστία των πολιτών έναντι των ελληνικών θεσμών…».

    • Ποια είναι τα κυριότερα συμπεράσματα από τη μελέτη σας;

    «Η μελέτη αντιμετωπίζει το σούπερ-πανοπτικό σκάνδαλο των Αθηνών του 2004 ως ένα παράγωγο σημαντικών οικονομικών συμφερόντων των εταιρειών SAIC και Siemens, αμφότερες μέλη του “Συμπλέγματος Βιομηχανίας – Παρακολούθησης”, που χρησιμοποίησαν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας ως ένα πεδίο δοκιμών για ένα υποτιθέμενο σύστημα υπερ-παρακολούθησης και ως ένα “τζακπότ” για τα κέρδη τους, ενώ ταυτόχρονα έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αγώνων.

    Ενώ η SAIC, η σχεδιάστρια εταιρεία του αποτυχημένου συστήματος C4I ανακοίνωσε οικονομικές ζημίες από αυτό το έργο και έχει απαιτήσει πλήρη αποζημίωση από την Ελλάδα στα δικαστήρια, το σύστημα αυτό αποδείχτηκε πάρα πολύ επικερδές για την υπεργολάβο Siemens, η οποία ξόδεψε εκατομμύρια για δωροδοκίες προκειμένου διασφαλίσει τη σύμβαση και την εξόφλησή της.

    Θεωρούμε το “σούπερ-πανοπτικό σκάνδαλο ως αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης επιβολής ασφάλειας (ασφαλειοποίησης) που προέκυψε μετά την 11/9, την οποία εκμεταλλεύτηκε το «Βιομηχανικό Σύμπλεγμα Παρακολούθησης”, όσο και τα διεφθαρμένα ελληνικά κυβερνώντα κόμματα, τα οποία επωφελήθηκαν μέσω των δωροδοκιών.

    Η επιβληθείσα αγορά αυτού του πανάκριβου, παρότι αμφιβόλου αξίας συστήματος από την Ελλάδα, έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών και των θεατών για προς χάριν των εταιρικών κερδών του κονσόρτσιουμ της SAIC και Siemens.

    Η πραγματική ολυμπιακή ασφάλεια αφέθηκε στην ευθύνη της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού, ενώ μέσω του “σούπερ-πανοπτικού” σύστηματος C4I που απέφερε εκατομμύρια σε μίζες, φαίνεται ότι έγιναν οι υποκλοπές από την αμερικανική NSA σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

    Τέλος, το υπερβολικό κόστος του συστήματος έχουν πλήξει σοβαρά την ελληνική οικονομία, και οι κάμερες παρακολούθησης CCTV θεωρήθηκαν ως απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες».

    • Τι μας λέει για το σήμερα αυτό το «σούπερ σκάνδαλο»;

    «Προεκτείνοντας την παρακαταθήκη του “σούπερ-πανοπτικού” σκανδάλου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 στο σήμερα, μπορούμε εν συντομία να υποστηρίξουμε ότι υπό το πρόσχημα των τρομοκρατικών απειλών, οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες συνεπάγονται ένα ακραίο κόστος “ασφαλειοποίησης”, το οποίο είναι καταστροφικό για τις περισσότερες εθνικές οικονομίες και τις κοινωνικές δαπάνες, καθιστώντας τους Αγώνες ασύμφορους για τις περισσότερες πόλεις και χώρες.

    Επιπρόσθετα, λόγω της νεοφιλελεύθερης εμπορευματοποίησης ή “Μακντοναλτοποίησής” τους, καθώς και της στρατιωτικοποίησής τους, οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν πλέον σχέση με το αληθινό ολυμπιακό πνεύμα και τα ευγενή ιδεώδη του.

    Με τον μιλιταρισμό, το ντόπινγκ, την οικολογική καταστροφή και την εμπορευματοποίηση έχουν μεταλλαχθεί σε “Αγώνες ασφάλειας και παρακολούθησης”, καθώς επίσης και σε μια νεοφιλελεύθερη αγοραία
    επιχείρηση σε βάρος των κοινωνικών δαπανών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, όχι μόνο κατά τη διάρκεια κάθε διοργάνωσης, αλλά και για πολύ καιρό μετά από αυτήν.

    Το καταληκτικό συμπερασματικό σχόλιο της μελέτης μας, θεμελιωμένο σε σοβαρό μετα-ολυμπιακό σκεπτικισμό σχετικά με το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και την αναμφίβολη επίδρασή του στην οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας, έρχεται να συμφωνήσει με όσους αντιτίθενται στους σύγχρονους “ασφαλειοποιημένους” και εμπορευματοποιημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, και να προτείνει εναλλακτικούς, εξαγνισμένους, ερασιτεχνικούς Αγώνες, όσο ουτοπικό και αν αυτό ακούγεται».

    • Δηλαδή, το κίνημα κατά της διεξαγωγής των αγώνων παρά τις λοιδορίες τελικά δικαιώθηκε;

    «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κυριαρχούμενοι από τη νεοφιλελεύθερη “ασφαλειοποίηση”, έχουν γίνει εξαιρετικά δαπανηροί και, επομένως, μη ελκυστικοί.

    Ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή της λιτότητας, πολλές χώρες αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους για τη διοργάνωση μελλοντικών Ολυμπιακών.

    Έτσι, μέχρι σήμερα, η Ρώμη, η οποία ήταν υποψήφια για το 2020, αποσύρθηκε το 2012, μετά από την άρνηση της ιταλικής κυβέρνησης να παράσχει χρηματοδοτική στήριξη εν μέσω κορύφωσης της οικονομικής κρίσης, και ακολούθησαν η απόσυρση της Στοκχόλμης (Σουηδία), της Κρακοβίας (Πολωνία) του Λβιβ (Ουκρανία) και του Όσλο (Νορβηγία).

    Προτεινόμενες υποψηφιότητες από το Μόναχο και το Σεν Μόριτζ-Νταβός απορρίφθηκαν σε εκεί δημοψηφίσματα, ενώ το 2015 ματαιώθηκαν οι υποψηφιότητες του Αμβούργου και της Βοστόνης…».

    • Ποια είναι η παρακαταθήκη των Ολυμπιακών της Αθήνας 2004;

    «Το υπέρογκο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, που θεωρήθηκαν οι πιο ακριβοί Ολυμπιακοί Αγώνες (ΟΑ) που είχαν γίνει ως τότε, και οι “λευκοί ελέφαντες”, δηλαδή οι ακριβές αθλητικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα κυρίως των εργολάβων και έχουν εγκαταλειφθεί μετά τους Αγώνες, με συνέπεια οι περισσότερες απ’ αυτές να παραμένουν κλειστές και λεηλατημένες, αποτελούν το μείζον σκάνδαλο της διοργάνωσης, που αφήνει ένα επονείδιστο στίγμα στην ελληνική πολιτικο-οικονομική ελίτ.

    Πράγματι, όχι μόνο χάθηκε η ευκαιρία να κεφαλαιοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για να συμβάλουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και δεν υπήρξε σχεδόν καθόλου κατάλληλος σχεδιασμός για τη χρήση των ολυμπιακών υποδομών μετά τους Αγώνες, ούτε καν διασφαλίστηκε η συντήρησή τους, όπως για παράδειγμα ακόμα και αυτού του κομψού και πανάκριβου στεγάστρου του Ολυμπιακού Σταδίου, το οποίο είναι επικίνδυνα ασυντήρητο.

    Η αρνητική κληρονομιά που άφησε όμως εκτείνεται πέρα από το ελληνικό κράτος και την ελληνική οικονομία και δημοκρατία στον σύγχρονο θεσμό των Αγώνων με την νεοφιλελεύθερη παγκόσμια επικράτηση της ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ την 11/9 η οποία έχει μεταλλάξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε αγώνες ασφάλειας και κατανάλωσης, υπηρετώντας πολιτικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα».

    • Ένα ακόμη θέμα ήταν και η παράνομη φαρμακοδιέγερση (σσ. ντόπινγκ) αρκετών από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές;

    «Όλα αυτά τα σκάνδαλα απαιτούν μια ξεχωριστή και ενδελεχή μελέτη. Ωστόσο το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας μελέτης από τη σκοπιά του πολιτικού κοινωνιολόγου, και αναδεικνύει κυρίως το προβληματικό “σούπερ-πανοπτικό” σύστημα ασφάλειας και παρακολούθησης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, το οποίο αν και πανάκριβο δεν λειτούργησε, και τις μετα-ολυμπιακές επιπτώσεις και συνέπειες που αυτό επέφερε».

    Μέχρι κι ο Γιάννος είχε κάτι να πει:

    Καθ’ όλα άρτια χαρακτήρισε τη σύμβαση για το ολυμπιακό σύστημα ασφαλείας C4I ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου σημειώνοντας ότι διασφάλισε και διασφαλίζει απολύτως τα συμφέροντα του Δημοσίου.

    Καταθέτοντας στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Αμύνης επί θητείας του οποίου την άνοιξη του 2003 υπεγράφη η σύμβαση για το C4I, τόνισε ότι η ευθύνη του υπουργείου Αμύνης ήταν τυπική, ενώ την ουσιαστική ευθύνη τόσο για τις διαπραγματεύσεις, όσο και την επιλογή είχε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Παραδέχθηκε ότι έγινε χρήση του προεδρικού διατάγματος 284 που χρησιμοποιείται για τις προμήθειες πολεμικού υλικού, για να γίνει ταχύτατα η προμήθεια, ενώ έκρινε ότι οι διαδικασίες αυτές διασφαλίζουν το κράτος όπως οι διεθνείς διαγωνισμοί.

    Παράλληλα σημείωσε ότι η σύμβαση συντάχθηκε, ελέγχθηκε και θωρακίστηκε τόσο από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όσο και το Νομικό Γραφείο Νότη Μπερνίτσα.

    Ερωτηθείς αν ασκούνταν εκβιασμοί και πιέσεις, δήλωσε ότι Αμερικανοί και Βρετανοί απειλούσαν να μη στείλουν τους αθλητές τους στους αγώνες, αν δεν προμηθευόταν η χώρα μας το C4I ή κάποιο παρόμοιο σύστημα.

    http://antizitro.blogspot.gr/2017/08/c4i.html

  9. Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

    ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ: ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΤΕΛΝΕΙ 18 ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ SIEMENS ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ C4I !!!
    ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2003-2009 !!!

    Θα φωνάξετε τον Ζοσεράν που κατέθεσε για μίζες στον τότε Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών ;;; Στις μίζες που φτάνουν μέχρι το 2009 συμπεριλαμβάνονται και μίζες για να διαφύγουν στο εξωτερικό Χριστοφοράκος και Καραβέλας ;;;

    Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 18 πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρείας Siemens καθώς και της θυγατρικής της στην Ελλάδα για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

    Ένα έργο που είχε αναλάβει η αμερικάνικη κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την Siemens και κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο 259.032.250 ευρώ χωρίς ωστόσο να λειτουργήσει ποτέ εξ ολοκλήρου.

    To Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με το υπ΄αριθμόν 1732/2017 βούλευμά του, αποδίδει στους κατηγορούμενους ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος ». Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση -όπως και στην σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ που εκδικάζεται αυτή την περίοδο- αποδίδεται στον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas παραπέμπεται να δικαστεί για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση.

    Παραπέμπονται επίσης οι Michael Kutscheneuter και R. Siekatzek για ενεργητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου καθώς και οι Γεώργιος Καραμάνης, Εμμανουήλ Βαρδάκης, Ελευθέριος Λώλος, Γεράσιμος Βασιλάτος,Παναγιώτης Αναστόπουλος,Ιωάννης Πετρόπουλος και Παναγιωτης Μέρτης για παθητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

    Στο εδώλιο θα καθίσουν επίσης οι: Γ. Καλδής, Αλ. Λέτσας, Σάββας Γιαννακάκης, Αθ, Ράμμος και Βασίλειος Τυρογαλάς για άμεση συνέργεια από κοινού σε ενεργητική δωροδοκία και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, ενώ για ηθική αυτουργία στην απιστία κατά του Δημοσίου παραπέμπονται οι: Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσης Δενδρινός, Gr. Clark, Γ. Καραμάνης, Εμμ. Βαρδάκης, Ιω. Πετρόπουλος, Γερ. Βασιλάτος, Παν. Αναστόπουλος, Russ Maghew, Ελ. Λώλος και Παν. Μέρτης .

    Οι Ελ. Λώλος , Γερ. Βασιλάτος, Παν. Αναστόπουλος, Ιωα. Πετρόπουλος και Παν. Μέρτης θα δικαστούν επίσης για άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία κατά του ελληνικού Δημοσίου ενώ οι ίδιοι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με σκοπό οφέλους-βλάβης κατά του ελληνικού Δημοσίου.

    Επιπλέον, οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσης Δενδρινός, R. Maghew και Gr. Clark κατηγορούνται για ηθική αυτουργία από κοινού και κατά συρροή σε ψευδή βεβαίωση από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

    Τα δύο πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας Michael Kutscheneuter και R. Siekatzek θα καθίσουν στο εδώλιο και για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας κατά συρροή σε ηθική αυτουργία από κοινού και κατά συρροή σε απιστία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου,όπως επίσης και για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε ηθική αυτουργία από κοινού και κατά συρροή σε ψευδή βεβαίωση.

    Επίσης, οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Michael Kutscheneuter και R. Siekatzek παραπέμπονται και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, από κοινού, κατ΄ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα ενώ οι Γ. Καλδής, Αθ. Λέτσας, Σ. Γιαννακάκης, Αθ. Ράμμος και Βασ. Τυρογαλάς για άμεση συνέργεια από κοινού σε νομιμοποίηση εσόδων από κοινού, κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση.

    Και προσωρινή κράτηση

    Το Συμβούλιο Εφετών με το ίδιο βούλευμα, διατηρεί την ισχύ των ενταλμάτων σύλληψης (8/2017, 7/2017 και 9/2017) σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου, Michael Kutscheneuter και R. Siekatzek ενώ διατάσσει εφόσον συλληφθούν την προσωρινή τους κράτηση.

    Καταργεί ωστόσο την ισχύ των ενταλμάτων που εκδόθηκαν το 2009 σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφαράκου για το αδίκημα της απάτης, καθώς αποφάνθηκε να μην δικαστεί για αυτήν την κατηγορία.

    Παράλληλα, αίρει τους περιοριστικούς όρους σε βάρος του Διον. Δενδρινού που του είχαν επιβληθεί στο παρελθόν (εμφάνιση και εγγύηση 250.000 ευρώ) και τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων και του επιβάλει για τις πράξεις για τις οποίες παραπέμπεται καταβολή εγγυοδοσίας 80.000 ευρώ και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

    Ταυτόχρονα, επιβάλει κατά πλειοψηφία στους R.Maghew και Gr. Clark εγγυοδοσία 80.000 ευρώ και στους Γεώργιο Καραμάνη, Εμμανουήλ Βαρδάκη, Ελευθέριο Λώλο, Γεράσιμο Βασιλάτο,Παναγιώτη Αναστόπουλο,Ιωάννη Πετρόπουλο και Παναγιωτη Μέρτη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

    Αθώοι για την απάτη

    Όσον αφορά στο αδίκημα της απάτης και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης , οι δικαστές κατέληξαν στο να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του Διονύση Δενδρινού. Επίσης αποφάνθηκαν να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του Γερ. Βασιλάτου, Παν. Αναστασόπουλου και Ιωαννη Πετρόπουλου για απιστία κατ΄ εξακολούθηση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των Μιχ. Χριστοφοράκου, Διον. Δενδρινού, G.Clork., R. Moghew για ηθική αυτουργία σε απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ως προς την έγκριση υποδοχής υποσυστήματος 16.

    Αντίστοιχη πρόταση είχε υποβάλει στις αρχές Αυγούστου του 2017 προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών, Στέλος Κωσταρέλλος μεταβάλλοντας την αρχική του, μετά την παρέμβαση του Συμβουλίου Εφετών το οποίο διαφώνησε ευθέως με την προηγούμενη άποψη που ειχε διατυπώσει τον Μάρτιο του 2016 και την οποία είχε αποκαλύψει η Realnews.

    Με αυτή , που προκάλεσε τότε πλήθος αντιδράσεων, ζητούσε να απαλλαγεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και της δωροδοκίας. Όπως σημείωνε, ο Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά τα εκατομμύρια που δόθηκαν για να παίρνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η Siemens ήταν… δωρεά προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την νέα 1464/17 πρότασή που υπέβαλε τον Αύγουστο του 2017 ωστόσο αποφαινόταν ότι προκύπτουν ενδείξεις ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

    πηγη: enikos.gr\

    http://e-diseis.gr/fullpost/?c=391008

    • Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017
      ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ «ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ» ΓΙΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΖΟΣΕΡΑΝ ΓΙΑ ΜΙΖΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ;;;
      ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ…

      Στο επίμαχο χρονικό διάστημα, για το οποίο μιλά ο Μισέλ Ζοσεράν, Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης και Υπουργός Εσωτερικών ο Κώστας Σκανδαλίδης !!!

      Μια «ξεχασμένη» κατάθεση και ένα έμβασμα που ξεκινά από τις Μπαχάμες και καταλήγει μέσω Ελλάδας στη Γερμανία βάζουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο «κάδρο» των ύποπτων πληρωμών για τα εξοπλιστικά που προμηθεύτηκε η χώρα μας επί κυβερνήσεών του.

      Παράλληλα, γεννιούνται πολλά ερωτήματα όσον αφορά το γιατί δεν αξιολογήθηκαν νωρίτερα κάποια στοιχεία που είναι σε γνώση των ελληνικών δικαστικών Αρχών εδώ και χρόνια, αλλά έμειναν επί μακρόν καταχωνιασμένα σε κάποια συρτάρια.

      Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από το 2005 ο Μισέλ Ζοσεράν, πρώην πρόεδρος της Thales, της εταιρείας που ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, είχε «δείξει» με κατάθεσή του ενώπιον των γαλλικών δικαστικών Αρχών τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ως αποδέκτη δωροδοκίας.

      Ο Ζοσεράν είχε κατηγορηθεί στη χώρα του για διαφθορά. Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας εκεί, συμφώνησε να συνεργαστεί, αποκαλύπτοντας παράνομες πρακτικές της εταιρείας στην οποία ήταν μέχρι τότε επικεφαλής, προκειμένου αυτή να παίρνει έργα σε διάφορες χώρες όπως η Τουρκία, η Ινδία, αλλά και η Ελλάδα.

      Εδώ και εδώ αναλυτικά το δημοσίευμα της RealNews.

      http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/07/11.html

    • To μωσαϊκό της διαπλοκής για το C4I

      Η υπόθεση της προμήθειας του συστήματος C4I, ενόψει (τότε) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν η δεύτερη «μεγάλη δουλειά» της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο, μετά από τις αμαρτωλές συμβάσεις με τον ΟΤΕ, που κόστισε ιδιαίτερα ακριβά στους έλληνες φορολογουμένους, με το «γαϊτανάκι» της παραλαβής να ακολουθεί και το σύστημα να μην χρησιμοποιείται ποτέ. Ποια ήταν τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης και πώς λειτουργούσε το «σύστημα ΠΑΣΟΚ».

      Δημοσίευση 8 Ιουλίου 2011, 11:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:4

      Η υπόθεση της προμήθειας του συστήματος C4I, ενόψει (τότε) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν η δεύτερη «μεγάλη δουλειά» της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο, μετά από τις αμαρτωλές συμβάσεις με τον ΟΤΕ, που κόστισε ιδιαίτερα ακριβά στους έλληνες φορολογουμένους, με το «γαϊτανάκι» της παραλαβής να ακολουθεί και το σύστημα να μην χρησιμοποιείται ποτέ. Ποια ήταν τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης και πώς λειτουργούσε το «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Το χρονικό της υπόθεσης C4I

      Στα τέλη του 2001, αρχικά, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, που ήταν συνολικά υπεύθυνο για την ασφάλεια των Αγώνων ανέλαβε τη διενέργεια του διαγωνισμού για το σύστημα που προοριζόταν να διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2002. Πριν από την υποβολή προτάσεων υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις και πιέσεις αμερικανικών παραγόντων για ενσωμάτωση τριών ενδιαφερόμενων εταιρειών (Lockheed Martin, SAIC και TITAN). Τελικά αυτές οι προσπάθειες δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους, που υπολογιζόταν άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

      Στη συνέχεια οι τρεις εταιρείες γίνονται δύο και ξεκινάει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων – προσφορών. Τα Χριστούγεννα του 2002 η TRS ανταποκρίθηκε, καταθέτοντας νέα προσφορά ύψους 405 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι των 440 εκατομμυρίων ευρώ που ζητούσε αρχικά. Η SAIC, από την πλευρά της, κατέθεσε πρόταση 169,5 εκατομμυρίων ευρώ και άλλων 106 εκατ. ευρώ για δανεισμό (leasing) του συστήματος TETRA, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 275,5 εκατομμύρια ευρώ. Η επιτροπή όμως ανακάλυψε συγκαλυμμένα κόστη και υπολόγισε το σύνολο της προσφοράς της SAIC στα 317 εκατομμύρια ευρώ.

      Στις 18 Φεβρουαρίου 2003, η TRS ζητούσε 396 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η SAIC 378 εκατομμύρια. Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, το βράδυ ύστερα από… εκπτώσεις, οι προσφορές διαμορφώθηκαν: 320,5 εκατομμύρια ευρώ από την TRS και 320 εκατομμύρια ευρώ από την SAIC, με τη διαφορά τους δηλαδή να είναι μόλις 500.000 ευρώ.

      Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε προϋπολογίσει κονδύλι ύψους 211 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, είχε ήδη «ξεφύγει».

      Το Μάρτιο του 2003, είχε προηγηθεί προεπιλογή της εταιρείας, με την επιφύλαξη του τιμήματος, το οποίο δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 270 εκατομμύρια ευρώ. Η κοινοπραξία της TRS με επιστολή της τελευταίας στιγμής, υποστήριξε ότι μπορούσε να εκτελέσει το έργο έναντι 268 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια κατεβάζει το τίμημα στα 255 εκατομμύρια ευρώ. Η SAIC αποδεχόμενη το τίμημα πριν προλάβει η αντίπαλος να αποφασίσει και παρά την ένσταση της τελευταίας.

      Στις 13 Μαρτίου, συγκεκριμένα, σημειώθηκε το κλείσιμο της συμφωνίας. Στην κοινοπραξία υπό την Αμερικανική SAIC κατοχυρώθηκε τελικώς το έργο που αφορά στα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, έναντι 255 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αρχικές απαιτήσεις της SAIC ήταν 317.9 εκ. ευρώ και τελικά στις 13/3/2003 έκλεισε στα 254.9 εκ. ευρώ. Εκτός από την SAIC σημαντικό ρόλο στην κοινοπραξία διαδραματίζει και η SIEMENS, η οποία έχει αναλάβει την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας (integration).

      Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συμφωνία έκλεισε με προσωπικές παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο τότε πρωθυπουργός με προσωπική του παρέμβαση και παράλληλη ακύρωση του διαγωνισμού, ενεργοποιεί το ΚΥΣΕΑ και αναθέτει το έργο στη… SAIC (!) με 255 εκ. Ευρώ!

      Τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης και το «σύστημα ΠΑΣΟΚ»

      Παρά την αναμφισβήτητη πλέον εισροή χρημάτων στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του εγκαλεί συνεχώς την κυβέρνηση με ανεκδιήγητες υπεκφυγές. Που άνηκαν άραγε ο Σκαρπέλης, ο Μαντέλης και λοιπά ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς σχετικά με όλα τα ζητήματα της Siemens; Που ανήκαν τα περισσότερα μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ που ενεπλάκησαν με τις δοσοληψίες της Siemens; Ποιοι υπουργοί έδιναν από το 1994 τα «έργα» στη Siemens και την Ιντρακομ και εξασφάλιζαν όλες τις δουλείες στους εθνικούς εργολάβους και προμηθευτές και μάλιστα με απόλυτα αδιαφανείς τρόπους (βλ. Σημίτη και Καστανίδη); Και πάνω από όλα που άνηκε ο επί χρόνια συνεργάτης και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, Τρεπεκλής;

      Γιώργος Τρεπεκλής

      Ήταν το «πρόσωπο-κλειδί» στην περίφημη σύμβαση του C4I. Ο φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, και επικεφαλής της κοινοπραξίας της SAIC η οποία διαχειρίστηκε τη σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Υποστηρίζεται επίσης ότι για την επιτυχία της Σύμβασης εισέπραξε προκαταβολικά 6.5 εκ. ευρώ. O εισαγγελέας κ. Αθανασίου, έχει ρωτήσει μάρτυρες να πουν τι υπηρεσίες μπορεί να προσέφερε ο κ. Τρεπεκλής που να δικαιολογούν αυτό το ιλιγγιώδες ποσό. Επίσης, υποστηρίζεται ότι ο Τρπεκλής, «άδειασε» τον Γιάννο Παπαντωνίου, με ένα μήνυμά του στον Δενδρινό της Siemens, στο οποίο έγραφε ότι ο πρώην υπουργός άμυνας παραπληροφορούσε τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για το σύστημα C4I.

      Στις 13/2/08, ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποκαλύπτει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Τρεπεκλή, ήταν τότε ο σημερινός σύμβουλος του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου, Χάρης Παμπούκης. Μετά από έντονες αντιδράσεις και πιέσεις του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βορίδης επανορθώνει λέγοντας ότι «ο κ. Παμπούκης δεν διαψεύδει ότι συνεργάστηκε με τον κ. Τρεπεκλή, αλλά υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε συνεργασία στην υπόθεση της Siemens».

      Μπαμπανάσης – HELLAS COM INTERNATIONAL

      Ο Στέργιος Μπαμπανάσης είναι διδάκτωρ. Την περίοδο 1982 – 1985, διορίζεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων. Μεταξύ 1985 – 1989, εργάζεται στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ως σύμβουλος. Την περίοδο 1993 – 1996, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, ενώ μεταξύ 1994 – 2002, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας. Από το 1998 έως το 2004, ήταν μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Διπλωματικής Ακαδημίας. Τέλος, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLASCOM INTERNATIONAL.

      Να σημειώσουμε ότι για τον κ. Μπαμπανάση, υποστηρίζεται ότι αν και τηρεί κάποιες αποστάσεις, κατά μία έννοια παραμένει ο άνθρωπος – κλειδί. Δύσκολα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάρει μια σημαντική απόφαση χωρίς να τον ρωτήσει.

      Τον Μάρτιο 2005, ακούστηκε ότι θα γινόταν αποδεκτή η πρόταση του ΟΤΕ για πλήρη εξαγορά της HELLAS COM INTERNATIONAL. Ο ΟΤΕ θα δεχόταν να εξαγοράσει το υπόλοιπο 48.6% το οποίο ανήκει σε διαφορετικές επιχειρήσεις, ενώ τη μεγαλύτερη συμμετοχή έχουν οι Siemens και η Ιντρακομ, οι οποίες ελέγχουν ποσοστό 15% η καθεμία. Σημειώνεται ότι παλαιότερα ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης, είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι δεν μπορεί ο ΟΤΕ να συμμετέχει μαζί με τους προμηθευτές του σε εταιρεία.

      Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της HELLASCOM κ. Μανιάτης (που έχει υπάρξει και πρόεδρος του ΟΜΕ – ΟΤΕ) πήρε τη πρωτοβουλία για τροποποίηση του καταστατικού έτσι ώστε η εταιρεία να μπορεί να εγκαθιστά, λειτουργεί και συντηρεί τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις και στο εσωτερικό της χώρας. Αυτή η πρωτοβουλία δεν ήταν παρά μια ανοιχτή επιδίωξη για άδεια λειτοργίας ενός δεύτερου ΟΤΕ. Ζητούσε δηλαδή η HELLASCOM να δραστηριοποιείται και σε υπηρεσίες που είναι αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΤΕ. Άξιο λόγου είναι ότι στις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις αντέδρασαν 4 παρατάξεις στον ΟΤΕ, ΠΛΗΝ της ΠΑΣΚΕ!

      Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση Δελτίου Τύπου του ΟΤΕ για τους κύκλους εργασιών το 2001, η εταιρεία Hellas Com International παρουσίασε εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 161%.

      Σκαρπέλης – Αθ. Κατσίκας – Γ. Αγραφιώτης – Δενδρινός – Γαργαρέτας – Ψαρρός – Μοσχοπαίδης

      Η εφημερίδα «Το Παρόν» στις 6/7/08 καταγράφει τις διάφορες διαδρομές και τις περίεργες σχέσεις διαπλοκής που έχουν χρηματιστές που έχουν κατηγορηθεί για το σκάνδαλο Siemens, στελέχη της γερμανικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ο Δενδρινός, που μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών, μαζί με ανθρώπους του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου.

      Η TELEPASSPORT είναι η εταιρεία του Σκαρπέλη και του Γεωργίου των «μαύρων ταμείων», που και οι δύο θεωρούνται άμεσα εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Siemens. Στην TELEPASSPORT, μέλος του Δ.Σ είναι και ο Ιωάννης Μιχ. Γιακουμάτος, που είναι συνέταιρος του κ. Σίμου Σιμούδη, που είναι συνέταιρος του κ. Αθανασίου Κατσίκα της MEGA TRUST. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κατσίκας ήταν μέλος του ΔΣ της Γενικής Τράπεζας.

      Επίσης, ο κ. Κατσίκας είναι συνεταίρος με τον κ. Γ. Αγραφιώτη (που ήταν διευθυντής του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν ήταν υπουργός Άμυνας και στη συνέχεια Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, όταν πήγε ο Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που διεκπεραίωνε κάθε υπόθεση, εμπιστευτική ή μη), του κ. Γ. Αδαμόπουλου πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ και της κ. Βασιλικής Ανδρέου. Η κ. Ανδρέου ήταν μέλος του ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας. Επίσης, στο ίδιο ΔΣ των εταιρειών του κ. Κατσίκα μετείχε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχιος Δαμιανάκης μαζί με τον κ. Καδδά. Μέλος του ΔΣ της Γενικής Τράπεζας υπήρξε ο κ. Αθ. Κατσίκας, ενώ θυγατρικών εταιρειών υπήρξε ο κ. Δαμιανάκης.

      Τέλος, αναφερόμαστε στην αποκάλυψη περί συνύπαρξης μελών του ΔΣ της Siemens και του γνωστού στελέχους της εταιρείας κ. Δενδρινού με άνθρωπο του περιβάλλοντος του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΔΣ της ίδιας εταιρείας που ασχολείται με τη επίβλεψη και διοίκηση προγραμμάτων. Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΑΒ (κρατική εταιρεία), κ. Ελ. Μοσχοπαίδης, βρίσκεται στο ΔΣ της εταιρείας (Ανώνυμης Εταιρείας Επίβλεψης και Διοίκησης Προγραμμάτων) στο οποίο μετέχουν ο κ. Δενδρινός (υπεύθυνος για το C4I) και ο κ. Μιλτιάδης Ψαρρός (μέλη και οι 2 του ΔΣ της Siemens). Αυτά τα άτομα πέρασαν από το εισαγγελικό γραφείο. Μαζί στο ίδιο ΔΣ και ο συνεργάτης του πρώην Υπουργού Άμυνας κ. Τσοχατζόπουλου, ο κ. Γαργαρέτας. Όπως είναι γνωστό ο κ. Ψαρρός φαίνεται ως ενδιάμεσος μεταξύ της μητρικής Siemens και της Siemens Ελλάς και ελλήνων αξιωματούχων, για να προωθήσει «μίζες» σχετικά με τη σύμβαση Siemens, το 2001, για τα αντιαεροπορικά συστήματα, Patriot.

      Τέλος, επισημαίνεται ότι ο κ. Αγραφιώτης είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του «βαθέος ΠΑΣΟΚ», καθότι στενός συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου. Απέτυχε να εκλεγεί στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάνει την επανεμφάνισή του στα γραφεία του κόμματος με μία δική του εταιρεία στατιστικών αναλύσεων και μηχανοργάνωσης. Έχει την προστασία του Π. Γερουλάνου, καθώς και του Ν. Αθανασάκη.

      http://newpost.gr/politiki/59434/To-mosaiko-tis-diaplokis-gia-to-C4I

  10. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 29, 2017

    “ΤΡΑΓΩΔΙΑ” ΞΥΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS

    “Συλλάβετέ τον”

    Ήγγικεν η ώρα: καταθέτει ο Σέκερης

    Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

    Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

    egerssi@otenet.gr

    http://www.egerssi.gr

    Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens άρχισε να καταθέτει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας κ. Πάνος Ξυνής! Ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον φυγόδικο και κατηγορούμενο στην εν λόγω δίκη, Μιχάλη Χριστοφοράκο!

    Ευαγγελίσθηκε ως υπεύθυνος στη Siemens την “κάθαρση” της “βρώμικης” εταιρείας από τις παλαιές αμαρτίες που την βάραιναν! Ήρθε στην γερμανική εταιρεία τον Ιανουάριο του 2009 και μέχρι τότε και για τα προηγούμενα 25 χρόνια εργαζόταν στον πετρελαϊκό κολοσσό SHELL, από την οποία “αποχώρησε” μετά την επιβολή προστίμου ύψους 19,7 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συμμετοχή της SHELL σε εναρμονισμένη πρακτική (καρτέλ) στο χώρο των καυσίμων! Ωστόσο, η SHELL – αν λέει κάτι – ήταν ο βασικός προμηθευτής καυσίμων στην Ολυμπιάδα των Αθηνών το 2004 επί προεδρίας Ξυνή!

    Διαχειρίστηκε με τον άλλο ισχυρό άνδρα της Siemens στη μετά Χριστοφοράκο εποχή, Robert Sikellis, και τον κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο, στενό συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον κατάπτυστο και επιζήμιο για τα ελληνικά συμφέροντα Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!

    Τον Μάιο του 2010 “πούλησε” το ιδιόκτητο κτίριο που στεγαζόταν η Siemens στην οδό Αρτέμιδος 8 στον Παράδεισο Αμαρουσίου, και μετέφερε την εταιρεία στο νοίκι, στο κτίριο Blue Land, ιδιοκτησίας της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου (;;;) Προέδρου του “Αθήνα 2004” (με απόφαση Σημίτη)!

    Μιλάμε για ένα θανατηφόρο πάζλ!

    Αυθάδης, είρων και εριστικός ο Ξυνής

    Εξεταζόμενος από την Έδρα ο κ. Πάνος Ξυνής δήλωνε πλήρη άγνοια σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβάλλονταν. Σε σημείο που η Έδρα του είπε πως, διατελεί τόσα χρόνια, από το 2008, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens και επί όλων των θεμάτων απαντά με ένα δεν ξέρω, δεν γνωρίζω;;

    Φάνηκε δηλαδή, η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να δυσανασχετεί με την αδυναμία ή με την άρνηση του κ. Πάνου Ξυνή να καταθέσει πραγματικά περιστατικά, τα οποία εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να μην γνώριζε!

    Αυτός ο εκνευρισμός της Έδρας φάνηκε ιδιαίτερα, όταν του έγινε ερώτηση περί του πορίσματος της Debevoise & Plimpton LLP (διεθνής εταιρεία νομικών και ελεγκτών με έδρα τη Νέα Υόρκη), αλλά και για τις εξελίξεις στα θέματα του ΟΤΕ! Όπου, απάντησε με το στερεότυπο, δεν γνωρίζω!

    Αλλά, πώς είναι δυνατόν το πόρισμα της Debevoise & Plimpton LLP για την έρευνα του σκανδάλου της Siemens να το έχει η μητρική εταιρεία της Siemens στη Γερμανία και όχι ο κ. Ξυνής πού εκπροσωπεί τη Siemens στην Ελλάδα;;

    Η Εισαγγελέας του δικαστηρίου έφτασε στο σημείο να του υπενθυμίσει ότι έχει ορκιστεί στο Ευαγγέλιο και ότι κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες της “άγνοιας” του! Μάλιστα σε κάποιο σημείο ερωτήθηκε ο κ. Ξυνής αν γνωρίζει τον κ. Ευάγγελο Σέκερη, ο οποίος είναι εν ενέργεια στέλεχος της γερμανικής εταιρίας με παρουσία πάνω από 20 έτη στην εταιρεία καθώς επίσης, αν ο κ. Σέκερης είναι ένας καλός υπάλληλος και πάλι ο κ. Ξυνής ήταν διστακτικός στην απάντησή του! Να σημειωθεί ότι στην όλη διαδικασία παραβρισκόταν στην αίθουσα του Εφετείου ο ποινικολόγος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, νομικός Σύμβουλος της Siemens! Η παρουσία του σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, αφού στη δίκη δεν εκπροσωπεί κανένα εκ των κατηγορουμένων!

    Στην πυρά ο Ξυνής από την μητρική Siemens

    Αξιοσημείωτο επίσης, της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας ήταν πως ο κ. Ξυνής εκνεύρισε και συνηγόρους των κατηγορουμένων! Ανάγκασε μάλιστα τον ποινικολόγο κ. Γιαννίδη, συνήγορο του Γερμανού κατηγορούμενου κ. Von Pierer, άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Siemens AG της Γερμανίας, να εκραγεί!

    Όταν κόντευε να ολοκληρωθεί η κατάθεση παρωδία του πλέον αναξιόπιστου μάρτυρα της δίκης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών παρευρισκομένων, ο καθηγητής Γιαννίδης, ζήτησε τον λόγο και επικαλούμενος σχετικό άρθρο, αξίωσε την απομάκρυνση από την αίθουσα του κ. Ξυνή!

    Έτσι, με την αποχώρηση από την αίθουσα του κ. Πάνου Ξυνή, ο κ. Γιαννίδης αναφέρθηκε ότι του προκάλεσαν θλίψη τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Ξυνή! Τον χαρακτήρισε δε, ως ανεπαρκή και ανίκανο CIO της Siemens, που ως επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας δημιουργεί πρόβλημα, όχι μόνο στην ακροαματική διαδικασία, αλλά και στην ίδια την εταιρεία του και αυτό θα πρέπει να βάλλει σε ιδιαίτερες σκέψεις την κεντρική διοίκηση της Siemens στο Μόναχο!

    Αυτή η ανεπάρκεια του μάρτυρα Ξυνή δυσκολεύει και το υπερασπιστικό έργο του ίδιου στην υπεράσπιση του Γερμανού πελάτη του, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens AG, κ. Von Pierer!

    Αξιοσημείωτο επίσης, το γεγονός πως ο Πρόεδρος της Έδρας έδειξε να συμφωνεί με τον κ. Γιαννίδη!

    Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, οπότε με την ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα Ξυνή, αναμένεται να αρχίσει την κατάθεσή του ο μάρτυρας κ. Ευάγγελος Σέκερης!

    Γνωρίζει πολλά ο Ξυνής, όπως και ο Χριστοφοράκος

    Αυτήν την ώρα που θα διαβάζετε την Ελεύθερη Ώρα, θα ξεκινάει εκ νέου η δίκη της Siemens και αναμένεται να ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο μάρτυρας Πάνος Ξυνής!

    Θέλουμε να ελπίζουμε ότι, η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της στην εξέταση του μάρτυρα που γνωρίζει πάρα πολλά για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens που λάδωναν πολιτικά κυβερνητικά πρόσωπα προκειμένου η Siemens να παίρνει με αδιαφάνεια και κάτω από το τραπέζι Δημόσια Έργα! Όπως, γνώριζε και ο πριν από αυτόν, CIO της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, που το πολιτικό Σύστημα της Πατρίδος μας τον έστειλε στη Γερμανία, προκειμένου να τύχει της προστασίας της Καγκελαρίου Μέρκελ για να μην αποκαλύψει τα όσα γνώριζε!

    Πρέπει να καταστεί σαφές ότι, ο Χριστοφοράκος υπήρξε διαχειριστής των έργων που συνήψε με το Δημόσιο (ΟΤΕ κλπ), η πριν από αυτόν Διοίκηση του Bernhard Dombek (δεν είναι καν μάρτυρας) και των υφισταμένων του Ηλία Γεωργίου (κατηγορούμενος) και Χρήστου Καραβέλα (κατηγορούμενος – φυγόδικος)! Εν τούτοις γνωρίζει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όπως είναι σίγουρο γνωρίζει και ο κ. Πάνος Ξυνής τη διαδρομή του “μαύρου” χρήματος, που ήδη έχει το πρώτο θύμα του, τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη!

    Θα τολμήσει η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων;;

    Έτσι, ναι, ελπίζουμε ότι η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν θα επιτρέψει να αποχωρήσει ο κ. Πάνος Ξυνής, χωρίς πρώτα να υποβληθεί σε βασανιστική Ιερά Εξέταση! Πρώτα να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει και γνωρίζει υποβοηθώντας την ακροαματική διαδικασία, από τη στιγμή που τοποθετήθηκε σ΄ αυτήν την θέση του επικεφαλής της Siemens στην μετά Χριστοφοράκο εποχή, με σύνθημα τον καθαρισμό της Siemens από το βρώμικο παρελθόν της!

    Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει το Δικαστήριο στον Πάνο Ξυνή να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του!

    Στην αντίθετη περίπτωση, θα καταγγείλουμε την Έδρα, τουλάχιστον για ατολμία, που όμως αυτή η ατολμία θα υποβοηθήσει στη συγκάλυψη του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της νεώτερης Ελλάδος!

    Δεν θα αποκαλυφθεί μια ιστορία που επί δεκαετίες δηλητηρίασε τον πολιτικό, τον δημόσιο και επιχειρηματικό κόσμο της Πατρίδος μας!

    Αλήθεια, πού είναι ο Κόκκαλης;;

    Θα περιμένουμε επίσης από την Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αναρωτηθεί, γιατί δικάζεται η Siemens και όχι η Intracom του κ. Σωκράτη Κόκκαλη;

    Όταν όλα τα έργα του ΟΤΕ τα έπαιρνε η Siemens εξ ημισείας με την εταιρεία του κ. Σωκράτη Κόκκαλη; Την ίδια ακριβώς ώρα, την ίδια ακριβώς ημέρα, τον ίδιο μήνα, το ίδιο έτος! Όταν εμείς, πολλάκις έχουμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τα γραφεία του ΟΤΕ, όπου φωτογραφιζόταν η Διοίκηση του ΟΤΕ, η Διοίκηση της Siemens και ο Σωκράτης Κόκκαλης, μετά από υπογραφές τέτοιων Συμφωνιών!

    Έρχεται ο Σέκερης!

    Μετά τον μάρτυρα Ξυνή, έρχεται ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης!

    Ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί από τα ΜΜΕ ως ο μάρτυρας ωρολογιακή βόμβα!

    Το εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens που κατά το παρελθόν έχει δηλώσει πως: “γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και κρατώ το στόμα μου κλειστό”!

    Ο μπατζανάκης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! Ο άνθρωπος που ζούσε επί σειρά ετών στο ίδιο (ελεύθερο) οικόπεδο, όπου βρίσκονταν οι κατοικίες του ίδιου (Ευαγγέλου Σέκερη), του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, Προέδρου της “Νέας Δημοκρατίας” (γνωστές οι άρρηκτες σχέσεις της Οικογένειας Μητσοτάκη με τη Siemens)!

    Ο άνθρωπος που εξεταζόμενος από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε το σκάνδαλο της Siemens (2010-2012), χαρακτηρίστηκε από μέλος της Επιτροπής, τον Βουλευτή του ΚΚΕ Αθανάσιο Παφίλη, ως ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας!

    Ο οποίος είχε κληθεί (εγγράφως) από την Ανακρίτρια κ. Νικολακέα στις 3 Μαίου 2010 (αρ. πρωτ. ΕΠ 142) για να καταθέσει και αναιτίως ανακλήθηκε τηλεφωνικώς η κλήτευση μετά από τρεις ημέρες! Τι πραγματικά συνέβη τότε;;

    Εν αναμονή λοιπόν, της καταθέσεως του κ. Σέκερη!!

    http://egerssi.gr/τραγωδια-ξυνη-στη-δικη-τησ-siemens/

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.