Υπερφορολογική γενοκτονία

speedup_630-630x330

Του Άγη Βερούτη

Η υπερφορολόγηση ενός μέρους του Λαού δεν χωράει σε στατιστικούς μέσους όρους. Ούτε καν αφορά όλους τους πολίτες ενός κράτους.

Συνήθως είναι μια μειοψηφία που εξανδραποδίζεται, αρκετά μικρή για να αδιαφορήσει η κοινωνία, και αρκετά ανίσχυρη και ανοργάνωτη πολιτικά, ώστε με τη χρήση κατάλληλων επικοινωνιακών τεχνικών ενοχοποίησης και χλεύης να επηρεαστεί εναντίον της η κοινή γνώμη για να συνδράμει στην εξόντωσή της.

Είτε είναι οι Αρμένιοι στο κράτος των Νεότουρκων, ή οι Εβραίοι στο κράτος του Χίτλερ, ή οι αγρότες στο κράτος του Στάλιν, οι μικρομαγαζάτορες του Λένιν, ή οι μικρομεσαίοι της σημερινής Ελλάδας, μικρή σημασία έχει…

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα του Κραχ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Πρώτα ενοχοποιούνται στα μάτια της κοινής γνώμης με “αγοραστές” στοχευμένες ανεδαφικές και παιδαριώδεις μελέτες “δήθεν φοροδιαφυγής” βασισμένες σε ελλιπή ή αποσπασματικά στοιχεία, και έπειτα ξεκινάει η αιματοχυσία, με τη συναίνεση της κοινωνίας και ακόμη και τη συνδρομή της.

“Όλοι ξέρουμε κάποιον που δεν κόβει αποδείξεις σχεδόν ποτέ, άρα όλοι οι μικρομεσαίοι είναι φοροφυγάδες” πάει το παραμύθι. Ή “αν πιάσουμε τη φοροδιαφυγή θα βγούμε από την κρίση” είναι ένα άλλο σύνηθες ψέμα. Μια μεθοδευμένη κατασυκοφάντηση βάθους 2-3 ετών αρκεί για να σκληρύνει την κοινωνία ενάντια σε ένα μέρος της. Το ξέρει καλά το παιγνίδι ακόμη και το κόμμα της γελοιότητας και του φασισμού.

Οι μέσοι όροι, ξέρουμε επίσης όλοι, λένε ψέματα για την πραγματική επιρροή απάνθρωπων πολιτικών αποφάσεων απάνω σε ζωές ανθρώπων. Ειδικά όταν δεν υιοθετείται ένα κάτω-όριο προστασίας του Ατόμου από την οικονομική εξαθλίωση.

Όταν η ακραία φτώχεια ορίζεται στα €7.000 ευρώ για ένα άτομο, και στα €12.000 ετησίως για μια οικογένεια, αλλά για μια κατηγορία πολιτών οικονομικά ενεργών αυτό δεν ισχύει, ξεκάθαρα κάτι βρωμάει.

Δεν είναι τυχαίο που κύριο συστατικό της δημοκρατίας είναι η ισότητα απέναντι στο νόμο, είτε ο νόμος αυτός αφορά ποινικές ευθύνες (μη-ευθύνης υπουργών στο Άρθρο 86 του Συντάγματος που εφηύρε ο κ. Β. Βενιζέλος, και ψήφισαν τα 2/3 της τότε βουλής), είτε ο νόμος αυτός αφορά οικονομικά βάρη που επιβάλλει το κράτος, όπου καταργήθηκε το αφορολόγητο των μικρομεσαίων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Το τελευταίο έγινε μάλιστα σε περίοδο που το 85% αυτών παρουσιάζει ζημίες, και για την περίπτωση αυτή του μηδενισμού του εισοδήματός τους, ορίστηκε αυθαίρετη η επιβολή χαρατσιού €650 ετησίως, και αυθαίρετων εγκληματικών τεκμηρίων επιβίωσης €3.000 ετησίως απλώς για κάποιον που αναπνέει με επιβολή 26% φόρου σε αυτό, ή 780 ευρώ, συν €429 προκαταβολή 55% για τον πρώτο χρόνο αν πέρυσι ήταν στο αφορολόγητο.

Με άλλα λόγια, για κάποιον με μηδενικό εισόδημα λόγω Κραχ, το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ευρώπης επιβάλλει φόρο €780+€429+€650 δηλαδή €1.859 επειδή αναπνέει στην Ελλάδα.

Το ελληνικό κράτος έχει ξεπεράσει τα όρια σκληρότητας ενάντια σε αυτή τη μειοψηφία των Ελλήνων, πείθοντας την κοινή γνώμη με πλαστές μελέτες, και μετά εξοντώνοντας κάποιους που μετά βίας βρίσκουν τα καθημερινά προς επιβίωση.

Μετά έρχεται η χρήση της κρατικής λεόντειας επιβολής νόμιμης οικονομικής ή φυσικής βίας (φυλακίσεις, πείνα, προπηλακισμοί, θανάτωση) ενάντια στη μειοψηφία, για την υποβάθμιση της ζωής τους και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές του περασμένου αιώνα, και πρακτικές ηθελημένης εξαθλίωσης από εγκληματικές πολιτικές φιγούρες όπως ο Λένιν, ο Αττατούρκ, ο Χίτλερ, ο Στάλιν.

Ο χειρότερος μηχανισμός εξαθλίωσης για εκείνους που χτύπησε η κρίση πιο σκληρά, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους, είναι το εφεύρημα της υποχρεωτικής κρατικής ασφάλισης, με ποινή φυλάκισης και κατάσχεση περιουσιών για τη μη καταβολή της.

Στον ίδιο μικρομεσαίο που ανήκει στο 85% των ζημιωθέντων, δηλαδή με μηδενικό εισόδημα, το κράτος απαιτεί πρόσθετα €3.000-€5.400 ετησίως, με ποινολόγιο μη καταβολής βασισμένο σε νόμο της χούντας.

Το ίδιο κράτος που δίνει άδειες εξόδου σε τρομοκράτες, απαγορεύει σε προφυλακισμένη για οφειλές να πάει στην κηδεία της μάνας της, και κάνει μπλόκα όχι για τους τρομοκράτες, αλλά για να τρομοκρατήσει τους δήθεν οφειλέτες που το ίδιο δημιούργησε με την αυθαιρεσία των χαρατσιών και των τεκμηρίων.

Την ίδια αυτή στιγμή που ξεκοιλιάζει τη μεσαία τάξη το Κτήνος, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης υπόσχεται 10.000 νέες προσλήψεις αργόμισθων προνομιούχων.

Η κοινωνία σαστίζει στις εγκληματικές πολιτικές εναντίον της μεσαίας τάξης, όμως δυστυχώς συνεχίζει να προκρίνει κόμματα κρατιστών υποστηρικτών του Κτήνους, είτε αυτοί ονομάζονται αριστεροί κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ, είτε εθνικιστές-σοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας κάποιοι μελλοντικά θα δικαστούν για το διωγμό της μεσαίας τάξης που υλοποιούν.

Απλά δεν είναι πλέον σίγουρο αν θα τιμωρηθούν με φυλακίσεις σε ένα καθεστώς αριστερού κρατικισμού και αναδιανομής, ή με κρεμάλες σε ένα καθεστώς ξενοφοβικού εθνικιστικού κρατισμού και απομονωτισμού.

Η εναλλακτική να αναδειχθούν υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών απομακρύνεται όσο η μεσαία τάξη εξανδραποδίζεται.

Αν προσπαθούσα να βρω ένα πιο τρανταχτό παράδειγμα κάποιου που πριονίζει το κλαδί που κάθεται πάνω, από τους σημερινούς βουλευτές δήθεν εκπρόσωπους του Λαού, θα αδυνατούσα. Γι΄ αυτό και δεν προσπαθώ.
Καλό κουράγιο…

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter: @Agissilaos

agissilaos@gmail.com

27/1/2014

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4184763&pg=3&OrderDir=

 

Σχόλιο:

Όπως ενοχοποίησαν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης, ενοχοποίησαν ολόκληρο τον ελληνικό λαό στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Μην ξεχνάτε παρακαλώ ότι το «Διαίρει και βασίλευε» ήταν, είναι και θα είναι πάντα μια από τις βασικότερες και αποτελεσματικότερες τεχνικές τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

 Παράνομη υπερφορολόγηση με στέρηση Ιδιοκτησίας και Δικαιώματος Δικαστικής Προστασίας

 Φορολογία 2014 – Ληστεία μετά φόνου σε εξέλιξη (χαρακτηριστικά παραδείγματα υπερφορολόγησης)

 Σαμαράς: Υπόσχομαι ότι από το φθινόπωρο το κράτος θα σταματήσει να κλέβει μέσω ανείσπρακτου ΦΠΑ !

Ξέρω ότι οι συνεπείς επιχειρηματίες έχουν φορολογικά μπλεξίματα λόγω της ασυνέπειας του κράτους και λόγω της ασυνέπειας τρίτων, ξέρω ότι υποχρεούνται να καταβάλουν ΦΠΑ που δεν εισέπραξαν ποτέ και ξέρω ότι αδίκως τους επιβλήθηκαν πρόστιμα

Σαμαράς : ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να έχει μια φορολογία που τον πνίγει

 Ανυπαρξία φοροδοτικής ικανότητας ισον ανυπαρξία εισφοροδοτικής ικανότητας (σύντομη έκδοση)

 ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ: “ Νόμιμη η αυτόφωρη σύλληψη για χρέη προς το Δημόσιο μέχρι την παγίωση της νομολογίας “ (!!)

 Οι προσφυγές  του Συλλόγου «Έλληνες Φορολογούμενοι» και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο ΣτΕ, κατά του “τέλους επιτηδεύματος” 

 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΟΑΕΕ

 Περί της φορολογικής ασυλίας  [βίντεο]

 Κατάργηση του δικαιώματος στη περιουσία μέσω της φορολογίας

 ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ

– Φορολογικός Νόμος 2013 (ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4110 -ΦΕΚ Α 17/23-1-2013)

– Προς τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC): ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Ηλεκτρονικό αίτημα που αφορά τις καταγγελίες που έχουν σταλεί στη Χάγη σχετικά με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που τελούνται στην Ελλάδα και γενοκτονία σε εξέλιξη.

Ο λόγος ;;; 

Η  Ελλάδα έπεσε στα χέρια μίας χούφτας εγκληματιών που ηθελημένα και βάση σχεδίου, την διαλύουν μεθοδικά. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα κανείς δεν κατάφερε να τους σταματήσει, παρότι μεγάλες προσπάθειες έχουν καταβληθεί από πολλούς. Γι΄ αυτό, τον τελευταίο καιρό και ως ύστατη προσπάθεια σωτηρίας, κατατέθηκαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) τουλάχιστον 4 καταγγελίες, ενώ εκατοντάδες Έλληνες ζήτησαν ήδη με επιστολές τους, να εμποδιστεί η τέλεση ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας:

Την ολική καταστροφή μίας χώρας σύμβολο για το δυτικό πολιτισμό και τη γενοκτονία του ιστορικού λαού της, ο οποίος από την αρχαιότητα έως τώρα προσέφερε πολλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, αλλά σήμερα βρίσκεται εξαθλιωμένος, ταπεινωμένος και ντροπιασμένος εξαιτίας της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας του .

Με το ηλεκτρονικό αίτημα ζητάμε από τον εισαγγελέα να εξετάσει όλες τις πληροφορίες που έχει λάβει και αφορούν την Ελλάδα, να ξεκινήσει την έρευνά του και να παραπέμψει σε δίκη τους υπαίτιους. Το ιστορικό της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών (προοίμιο) ΕΔΩ 

 

9 comments on “Υπερφορολογική γενοκτονία

  1. Ελεύθερος επαγγελματίας. Ο… “εγκληματίας” της Ελλάδας

    Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα, θεωρείται κάτι σαν συνώνυμο του “εγκληματία”. Αυτό στην ουσία εξάγεται από τον ίδιο το φορολογικό νόμο. Ο άνθρωπος που επέλεξε στην Ελλάδα να κάνει μια δική του δουλειά και να μην γίνει δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, αντιμετωπίζεται ως οιονεί “εγκληματίας” και έχει περιορισμένα δικαιώματα. Η δε Δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια, παρά τις σχετικές προσφυγές που γίνονται.

    Για τον ελεύθερο επαγγελματία δεν ισχύει η βασική αρχή του δικαίου, δηλαδή η συνταγματική αρχή της ισότητας.

    1) Δεν ισχύει γι’ αυτόν η φοροαπαλλαγή που ισχύει για τους μισθωτούς και φυσικά και για τους δικαστές, βουλευτές, κ.λ.π. Φορολογείται από το πρώτο ευρώ.

    2) Δεν ισχύει γι’ αυτόν η έκπτωση με τη συλλογή αποδείξεων.

    3) Υποχρεωτικά οι συναλλαγές του γίνονται μέσω τραπέζης πάνω από ένα ορισμένο ποσό.

    4) Φορολογείται με διαφορετική φορολογική κλίμακα από το πρώτο ευρώ.

    5) Ισχύουν γι’ αυτόν τεκμήρια εισοδήματος, για τα οποία φορολογείται και οφείλει ΦΠΑ, άσχετα αν πέτυχε τα τεκμαρτά εισοδήματα.

    6) Το κράτος του αρπάζει το 55% ως προκαταβολή επί του φόρου της χρήσεως, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα κράτος του πλανήτη.

    7) Τηρεί μόνος του τα φορολογικά βιβλία, γιατί δεν έχει να πληρώσει λογιστές και φυσικά κάνει μικρολάθη, στον απίθανο κόσμο του φορολογικού λαβύρινθου και των 1.500 εγκυκλίων μέσα σε τρία χρόνια. Έτσι αναγκάζεται να κάνει αυτοπεραίωση, να φορολογείται περισσότερο και να αναγκάζεται, όποτε επιθυμεί η κυβέρνηση, να υποβάλλεται και σε γενική φορολογική περαίωση, οπότε και καταβάλει και νέα ποσά.

    8) Πληρώνει χαράτσια υπέρ των ανέργων υπαλλήλων, χωρίς να νοιάζεται κανείς για το εάν αυτός έχει να ζήσει.

    9) Πληρώνει επιπρόσθετο τέλος ανάλογα με τα έσοδά του.

    10) Είναι εκτεθειμένος σε οποιαδήποτε καταγγελία του κάθε «κουκουλοφόρου» υφιστάμενος έναν απίστευτο προσωπικό, οικογενειακό και περιουσιακό Γολγοθά.

    11) Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να απεργήσει, ούτε να κλείσει τους δρόμους για να εκβιάσει την κυβέρνηση. Τα δε συνδικαλιστικά του όργανα είναι πλήρως κομματικοποιημένα και εκτελούν πιστά τις κομματικές εντολές.

    12) Πληρώνει φυσικά μόνος του τα ασφαλιστικά ταμεία (και όχι κάποιος εργοδότης) άσχετα με τα εισοδήματά τους ή τις ζημιές του και αν δεν τα πληρώσει θα του γίνει κατάσχεση και θα πάει φυλακή. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία, με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφάλιση υγείας και να καταφεύγουν στους “Γιατρούς του Κόσμου”. Όμως η φορολογική εξόντωσή τους συνεχίζεται αμείωτη.

    Αυτές είναι λίγες μόνο από τις πολλές διαφοροποιήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών από τους υπόλοιπους πολίτες στην Ελλάδα, που καταργούν πλήρως την αρχή της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.

    Γιατί λοιπόν υποβάλλεται σε όλη αυτή τη εξοντωτική φορολογική μεταχείριση ο ελεύθερος επαγγελματίας; Διότι η «τίμια» άρχουσα τάξη στην Ελλάδα, τον θεωρεί οιονεί “απατεώνα” και εκ προοιμίου “φοροκλέπτη”, εκθέτοντάς τον στην Κοινή Γνώμη και υποβάλλοντάς τον σε ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς, που παραβιάζει άμεσα την συνταγματική αρχή της ισότητας, προκειμένου να του αρπάξει αδιαμαρτύρητα τα πάντα.

    Πέτρος Χασάπης

    http://olympia.gr/2014/02/06/ελεύθερος-επαγγελματίας-ο-εγκλημα/

  2. εταιρία δολοφόνων!…

    Posted Ιουλίου 28, 2014 by papailias

    εταιρία δολοφόνων!…

    Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, αφότου είχα επισκεφτεί το γνωστό μου ερημίτη, και αναγκάστηκα να τον επισκεφτώ και πάλι.

    Αυτή τη φορά με ανάγκασε το σχετικό με την υπερφορολόγηση των πολυτέκνων ρεπορτάζ στο «ΧΩΝΙ» (6-7-14) του Κωνσταντίνου Αγόρη. Όπου με πλήρη σαφήνεια και παραστατικότητα μας δίνει όλες τις παραμέτρους του δολοφονικού σεναρίου, το οποίο έχουν εκπονήσει, προκειμένου να εξαφανίσουν την πολύτεκνη οικογένεια. Που σημαίνει ότι το φοροληστρικό καθεστώς ποντάρει ακριβώς στο γεγονός ότι οι αποδοχές του πολύτεκνου υποδιαιρούνται και τα έξοδά του πολλαπλασιάζονται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογενείας του. Αν, για παράδειγμα, ένας υπερπολύτεκνος έχει δεκατρία παιδιά (+2 οι γονείς), οι αποδοχές του είναι δεκαπέντε φορές λιγότερες και τα έξοδά του δεκαπέντε φορές περισσότερα από έναν εργένη, που έχουν το ίδιο φορολογητέο εισόδημα. Που σημαίνει ότι, αν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κ. Αγόρη, τα έσοδα είναι κάπου 42.000 ευρώ, ο πληρωτέος φόρος ανέρχεται στις 10.900 ευρώ. Ποσό που ο εργένης μπορεί να πληρώσει. Ο πολύτεκνος όμως και πολύ περισσότερο ο υπερπολύτεκνος σε καμιά περίπτωση!…
    Ρώτησα, λοιπόν, τον ερημίτη:

    -Πως είναι δυνατόν να ζητούν απ’ τον πολύτεκνο και τον καθένα Έλληνα πολίτη να κάμει δυνατά τα αδύνατα;

    -Στην περίπτωση αυτή, είπε, μόνο μια εξήγηση υπάρχει: Ότι αυτοί, που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις για το λαό, δεν συνιστούν ευνομούμενες δημοκρατικές κυβερνήσεις, αλλά εταιρίες απατεώνων και δολοφόνων. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν στο παρελθόν καπηλεύτηκαν στο έπακρον το τρίπτυχο: πατρίς, θρησκεία οικογένεια. Όπως, για παράδειγμα, ο αξιότιμος υφυπουργός «ανάπτυξης», που επεξέτεινε το μέτρο της κατάργησης της Κυριακής αργίας από τις εφτά στο σύνολο των Κυριακών. Και μάλιστα κατά την 300ή επέτειο από το γενέθλιο έτος (1714) του μεγάλου εθνομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού. Ο οποίος υπερασπίστηκε μέχρι θανάτου την κυριακάτικη αργία. Όταν ο κ. Γιακουμάτος, εδώ και χρόνια, παρίστανε τον υπέρμαχο της Ορθοδοξίας, για να παγιδεύει τους εύπιστους θρησκευόμενους..

    Η πατρίδα μας, συνέχισε, πέρα από πανέμορφη χώρα, είναι και πάμπλουτη: Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η εταιρία διεθνών και ντόπιων δολοφόνων φρόντισαν να της φορέσουν την αγχόνη της υπερχρέωσης. Έτσι ώστε να τη φέρουν στο σημερινό αδιέξοδο κατάντημα. Πράγμα που κάνουν τώρα και για τον καθένα Έλληνα πολίτη. Με το πετσόκομμα των αποδοχών του και των πολλαπλασιασμό των φόρων. Έτσι ώστε, με την υπερχρέωση, να μας αφαιρέσουν κάθε ίχνος αυτάρκειας και να μας μεταβάλουν σε αυτόχειρες ή δούλους μεσαιωνικούς.

    Ιδιαίτερα στην περίπτωση των πολυτέκνων αποκαλύπτονται τα γενοκτονικά τους σχέδια. Η απροκάλυπτη, δηλαδή, πρόθεσή τους να αφανίσουν τους Έλληνες. Και, προκειμένου να μας καταφέρουν καίρια πλήγματα, επιλέγουν ως το πλέον ευαίσθητο σημείο, την οικογένεια. Ποιος νέος με τις σημερινές συνθήκες τολμά να δημιουργήσει οικογένεια; Οι περισσότεροι νέοι και νέες, που δεν έχουν μεταναστεύσει, έμειναν γεροντοκόρες και γεροντοπαλίκαρα. Αλλά στους δολοφόνους αυτούς δεν αρκούν μόνο τα αποτρεπτικά για τη δημιουργία οικογένειας μέτρα, που παίρνουν. Θέλουν άρον, άρον να εξοντώσουν και τις ήδη υφιστάμενες οικογένειες. Και το πόσο αποφασισμένοι είναι, προκειμένου να το πετύχουν, φαίνεται από την κανιβαλική συμπεριφορά τους απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια.

    Το γεγονός, εξάλλου, ότι ζητούν από τον Έλληνα πολίτη και ιδιαίτερα τον πολύτεκνο να κάμει δυνατά τα αδύνατα αποκαλύπτει ένα πολύ καταχθονιότερο σχέδιό τους: Χαρακτηριστικά των Ελλήνων διαχρονικά είναι η λογική και το ήθος, πάνω στα οποία θεμελιώθηκε ο μεγάλος πολιτισμός μας. Με τα εξωφρενικά, λοιπόν, και άκρως αμοραλιστικά μέτρα, που παίρνουν εναντίον μας επιδιώκουν να δολοφονήσουν, πέρα απ’ την οικονομική και βιολογική μας υπόσταση, την ψυχή και την καρδιά των Ελλήνων. Και να αποσαθρώσουν τα πνευματικά και ηθικά θεμέλια του πολιτισμού μας:

    Ή μήπως και η παιδεία μας δεν δολοφονείται; Με την βαρβαρότητα του απανθρωπισμού και του σκοταδισμού! Με το κλείσιμο των σχολείων, την τρομοκρατία σε βάρος των δασκάλων με τη δαμόκλεια σπάθη των απολύσεων και της ανεργίας. Τις μεταλλάξεις των μαθημάτων, που απαλλοτριώνουν τα παιδιά μας απ’ την μακραίωνη πολιτισμική μας παράδοση. Έτσι ώστε να είναι έτοιμα να αλεστούν στην κρεατομηχανή της σιωνιστικής και ναζιστικής τοκογλυφικής αισχροκέρδειας.
    Ή μήπως και ο τομέας της υγεία μας δεν δολοφονείται παρόμοια; Με το κλείσιμο των νοσοκομείων και την παράλληλη εισαγωγή των γενώσιμων φαρμάκων και μεταλλαγμένων τροφών. Με τα οποία αφού εξαποστείλουν χιλιάδες και εκατομμύρια Ελλήνων «εις τα αιωνίους μονάς», πιθανότατα να ζητήσουν οψέποτε υποκριτικότατα συγνώμη για το «λάθος» τους…

    Θυμάσαι μήπως την «ασύμμετρη απειλή» εκείνων των προεκλογικών δολοφονικών πυρκαγιών του 2007 και 2009 με τις δεκάδες ανθρωποθυσίες; Ε, λοιπόν, σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν απόλυτα συμμετρικές με τα μέτρα τα οποία πήραν και παίρνουν στη συνέχεια οι δολοφονικές μνημονιακές κυβερνήσεις:
    Και, προκειμένου ν’ αποπροσανατολίσουν το λαό, απ’ το όργιο των κανιβαλικών τους βαναυσουργημάτων, επιχειρούν να παρουσιάσουν ένα κόμμα ως μορμολύκειο! «Βαφτίζοντάς» το εγκληματική οργάνωση και κλείνοντας τους βουλευτές του στη φυλακή. Σάμπως να ήταν ποτέ δυνατόν να πείσουν τη συντριπτική πλειονότητα του λαού ότι μπορεί να υπάρξει εγκληματικότερη οργάνωση απ’ το δικό τους σιωνοναζιστικό καθεστώς! Και των σατανιστών πατρώνων τους…

    Και ο ερημίτης κατέληξε: Είναι τραγικό λάθος ν’ αφήνουμε το λαό να πιστεύει ότι ο απροκάλυπτος εναντίον μας οικονομικός και πολιτισμικός τυφώνας οφείλεται σε ανθρώπινα λάθη. Όταν και οι πέτρες φωνάζουν ότι πρόκειται για γενοκτονία, χαλκευμένη απ’ την σιωνοναζιστική εταιρία ντόπιων και διεθνών δολοφόνων! …
    παπα-Ηλίας

    http://papailiasyfantis.wordpress.com
    e mail: yfantis.ilias@gmail.com

  3. Ορισμός ΟΗΕ περι γενοκτονίας και συνειρμοί.

    http://lawyalty.wordpress.com/2014/01/28/ορισμός-οηε-περι-γενοκτονίας-και-συνε/

    Σας θυμιζει τιποτα για φοροφυγαδες ελευθερους επαγγελματιες που πρεπει να πληρωνουν φορο απο το πρωτο ευρω, τελος επιτηδευματος ΚΑΙ εισφορες 5000 ευρω ετησιως κλπ, ακομα και με μηδεν η ….5 χιλιαδες ευρω εισοδημα?

    • Underlying political, economic, military or other motivation to target a group and to separate it from the rest of the population;

    • The use of exclusionary ideology and the construction of identities in terms of “us” and “them” to accentuate differences;

    • Depiction of a targeted group as dangerous, disloyal, a security or economic threat or as unworthy or inferior so as to justify action against the group;

    • Propaganda campaigns and fabrications about the targeted group used to justify acts against a targeted group by use of dominant, controlled media or “mirror politics”;

    Click to access osapg_analysis_framework.pdf

  4. 18 Σεπτεμβρίου 2017
    Όλα τα παράλογα και τα τρέλα στην ελλάδα γίνονται Φόρος 4.470 ευρώ για εισόδημα 0,24 ευρώ!

    Ο παραλογισμός που κρύβει η λέξη φόρος σε όλο του το μεγαλείο. Ακόμη και άνθρωποι με μηδενικό εισόδημα βρέθηκαν να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ στην εφορία!
    Τα παραδείγματα που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικά. Ο φόρος μπορεί να είναι και 2.000% πάνω από το εισόδημα του φορολογουμένου, λόγω των τεκμηρίων.

    Η ΑΔΑΕ, ακολουθώντας το γράμμα του φορολογικού νόμου έστειλε ραβασάκια με φόρο χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους με εισόδημα πολύ κάτω από 3.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο.

    Άνεργοι, περιστασιακά εργαζόμενοι, άνθρωποι με έσοδα από ενοίκια ή άνθρωποι που παίρνουν κάποιο επίδομα ή είχαν ένα μικρό εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα κυριολεκτικά κάηκαν.

    Οι στρεβλώσεις των διατάξεων για τα τεκμήρια διαβίωσης οδήγησαν σε απίστευτες περιπτώσεις άδικης φορολόγησης.

    Απίστευτα παραδείγματα

    Άνεργος με εισόδημα 0,24 ευρώ από καταθέσεις καθώς είναι ιδιοκτήτης σπιτιού 70 τετραγωνικών και αυτοκίνητο 1.756 κιβυκών κλήθηκε να πληρώσει φόρο 2.235 ευρώ και προκαταβολή φόρου 100%, συνολικά δηλαδή 4.470 ευρώ!

    Άνεργος με ετήσιο εισόδημα 921 ευρώ ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ακινήτου 27 τετραγωνικών και αυτοκινήτου 1.500 κυβικών καλείται να πληρώσει 3.236 ευρώ!

    Άνεργος με εισόδημα 1.200 ευρώ από ενοίκια και 480 ευρώ από επίδομα ΟΓΑ ο οποίος είναι κάτοχος ΙΧ 1.300 κυβικών και ακινήτου 80 τετραγωνικών καλείται να πληρώσει στην εφορία 3.620 ευρώ.
    Φόρος 4.470 ευρώ για εισόδημα 0,24 ευρώ! “Εγκεφαλικά” από τα τεκμήρια

    Ο παραλογισμός που κρύβει η λέξη φόρος σε όλο του το μεγαλείο. Ακόμη και άνθρωποι με μηδενικό εισόδημα βρέθηκαν να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ στην εφορία!
    Τα παραδείγματα που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικά. Ο φόρος μπορεί να είναι και 2.000% πάνω από το εισόδημα του φορολογουμένου, λόγω των τεκμηρίων.

    Η ΑΔΑΕ, ακολουθώντας το γράμμα του φορολογικού νόμου έστειλε ραβασάκια με φόρο χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους με εισόδημα πολύ κάτω από 3.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο.

    Άνεργοι, περιστασιακά εργαζόμενοι, άνθρωποι με έσοδα από ενοίκια ή άνθρωποι που παίρνουν κάποιο επίδομα ή είχαν ένα μικρό εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα κυριολεκτικά κάηκαν.

    Οι στρεβλώσεις των διατάξεων για τα τεκμήρια διαβίωσης οδήγησαν σε απίστευτες περιπτώσεις άδικης φορολόγησης.

    Απίστευτα παραδείγματα

    Άνεργος με εισόδημα 0,24 ευρώ από καταθέσεις καθώς είναι ιδιοκτήτης σπιτιού 70 τετραγωνικών και αυτοκίνητο 1.756 κιβυκών κλήθηκε να πληρώσει φόρο 2.235 ευρώ και προκαταβολή φόρου 100%, συνολικά δηλαδή 4.470 ευρώ!

    Άνεργος με ετήσιο εισόδημα 921 ευρώ ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ακινήτου 27 τετραγωνικών και αυτοκινήτου 1.500 κυβικών καλείται να πληρώσει 3.236 ευρώ!

    Άνεργος με εισόδημα 1.200 ευρώ από ενοίκια και 480 ευρώ από επίδομα ΟΓΑ ο οποίος είναι κάτοχος ΙΧ 1.300 κυβικών και ακινήτου 80 τετραγωνικών καλείται να πληρώσει στην εφορία 3.620 ευρώ.

    http://tropaio-news.gr/?p=8726

  5. Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 00:07

    Όταν βγάζεις €20.000 και σου ζητά το κράτος €21.000

    Του Άγη Βερούτη

    Τελευταίως ασχολούμαστε με τα ανούσια και τα επικοινωνιακά, ενώ η οικονομία καταρρέει.

    Ακόμη και στο χρηματιστήριο ίσως και περισσότερες από τις μισές εταιρίες δεν έχουν συναλλαγές κάθε μέρα. Αν αφαιρέσεις τις συναλλαγές που κάνουν οι ιδρυτές/μάνατζερ και ιδιοκτήτες της πλειοψηφίας των μετοχών, κάτι τέτοιο είναι σαφές δείγμα κατάρρευσης.

    Στις γειτονιές τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, άνθρωποι ψάχνουν δουλειά απεγνωσμένα, βρίσκουν να δουλέψουν δίωρο ή τετράωρο τη μέρα, ενώ άλλοι σκέφτονται πώς θα καταφέρουν να απεγκλωβιστούν από την μικρο-επιχείρησή τους για να προλάβουν να κλείσουν πριν χάσουν το σπίτι τους, άλλοι ψάχνουν να το πουλήσουν το σπίτι τους για να ξεχρεώσουν το κράτος γιατί δεν κλείσανε εγκαίρως τα βιβλία τους, και ένας μεγάλος αριθμός πολιτών εξοστρακίζεται στο περιθώριο, στα πλαίσια της μεγαλύτερης επιχείρησης όλων των εποχών, οπουδήποτε, παντού, μετατροπής του δημοσίου χρέους σε ιδιωτικό!

    Αυτό που συμβαίνει ακούσια ή εκούσια λέγεται “παρθενοποίηση” της οικονομίας, και τα άμεσα θύματα είναι οι απλοί πολίτες που δεν έχουν καβάτζες ή πλάτες ή δουλειά στο δημόσιο, δηλαδή οι περισσότεροι.

    Οι κερδισμένοι θα δούμε ποιοι θα είναι όταν καθίσει η σκόνη!
    ___

    Το ΔΝΤ λέγει ότι η χρονιά θα κλείσει με πλεόνασμα 2,8% και “ανάπτυξη” 1,7%.

    Γνωρίζουν πάντως όλοι ότι η μεγέθυνση της οικονομίας προέρχεται από την αύξηση των τιμών, που προκάλεσαν οι αυξήσεις της φορολογίας.

    Για να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα όπως το περιγράφει το ΔΝΤ, ειδικά μάλιστα καθόσον ανέβηκαν 27 Φόροι τον τελευταίο χρόνο, προϋποθέτει τον στραγγαλισμό και την ασφυξία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που σπρώχνονται στο περιθώριο της παραοικονομίας και την μετανάστευση, χωρίς δικαίωμα ιδιοκτησίας, με κατασχεμένο και μπλοκαρισμένο τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς δυνατότητα δανεισμού, χωρίς προοπτική να τους προσλάβει κανένας για υπάλληλους, χωρίς διέξοδο, χωρίς στον ήλιο μοίρα!

    Όχι γιατί δεν έχει ήλιο, αλλά γιατί κάποιος τους κλέβει τον ήλιο και τα ατομικά τους δικαιώματα!

    Να σας δω εσάς που κλαφτήκατε μέχρις εξάντλησης για το δικαίωμα του σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού 500-1000 ανθρώπων στην Ελλάδα (μαζί σας υπέρ τους είμαι και γω εδώ και χρόνια, αλλά βάλτε μια τάξη στο μυαλό σας).

    Να δούμε τι θα πείτε για τα ατομικά δικαιώματα τριών εκατομμυρίων Ελλήνων που το κράτος ΤΟΥΣ ΛΙΩΝΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΗ ΜΥΛΟΠΕΤΡΑ!

    Αυτό που συμβαίνει έχει τα χαρακτηριστικά στοχευμένης δίωξης συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων με κοινά χαρακτηριστικά (όπως η επαγγελματική ιδιότητα) όπου τους αποστερούνται από το κράτος οι δυνατότητες επιβίωσης! Δηλαδή ρατσιστικά χαρακτηριστικά με βάση την επαγγελματική ιδιότητα. Δηλαδή μια οριζόντια Γενοκτονία.

    Ένα Άουσβιτς χωρίς συρματοπλέγματα!

    Στην Τουρκοκρατία δεν πρέπει να ήταν πολύ χειρότερα από ό,τι τώρα. Ίσως να ήταν και καλύτερα για πολλούς.

    Τι ακριβώς ελπίζει κάποιος ο οποίος σου αποστερεί το σύνολο της οικονομικής σου απολαβής από την εργασία σου, αφήνοντάς σε και καταχρεωμένο αποπάνω, ακόμα και αφού σου τα πάρουν ΟΛΑ, και μείνεις να ζεις τα παιδιά σου αν έχεις, ή απλά τον εαυτό σου ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ, για να ψωνίζουν F16 με ποιος ξέρει τί μίζες ποιανών;

    Προς τι τέτοια πρεμούρα εξοπλιστικών, από μια κυβέρνηση που μετράει μέρες ανάποδα για να αποδεσμευτεί για πάντα από υποχρεώσεων μελλοντικής διακυβέρνησης;

    Περιμένω εκδηλώσεις συμπαράστασης και ευαισθησίας για όσους υπόκεινται διωγμό και στέρηση των ατομικών δικαιωμάτων τους.

    Δεν μιλάμε για στέρηση δικαιώματος του τι θα γράφει η ταυτότητά σου.

    Μιλάμε για το δικαίωμα στην επιβίωση!

    Θα μετράω!
    ___

    Ο περίφημος ελεύθερος επαγγελματίας που τιμολογεί €20.000 το χρόνο (τιμολογεί αλλά δεν τα εισπράττει όλα), καλείται να πληρώσει στο κράτος €21.000 στην μπανανία που έχουμε καταντήσει.

    Δηλαδή η παρούσα κυβέρνηση Μπανανίας, σου λέει:
    -θα δουλέψεις 12 ώρες τη μέρα, έξι μέρες τη βδομάδα, 52 βδομάδες το χρόνο για να τιμολογήσεις €20.000
    -θα εισπράξεις €16.000-€18.000
    -και θα μας δώσεις €21.000

    €1.000 παραπάνω απ’όσα έβγαλες!

    Ηλίθιε!!!

    Εκτός από πρόστυχο και παράλογο, είναι ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.

    Από την άλλη όταν ακούω μικρομεσαίο και ελεύθερο επαγγελματία να πλέκει εγκώμιο Κρατιστών (ανεξαρτήτως κόμματος) παθαίνω μια ναυτία. Όπως όταν βλέπεις ένα θύμα απαγωγής με Σύνδρομο της Στοκχόλμης να καταθέτει στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης για τον βασανιστή του.

    Άντε τον βολεμένο δημόσιο υπάλληλο να τον καταλάβω. Φυσικά και θα κάνει πως δεν ισχύει κάτι που αν παραδεχτεί πως ισχύει θα βλάψει την τσέπη του. Η απληστία είναι ανθρώπινη ιδιότητα. Όχι αποδεκτή αλλά κατανοητή.

    Αλλά ο ελεύθερος επαγγελματίας;
    Θου Κύριε, φυλακή τω στόματί μου!

    Πέραν των παραπάνω, όλα καλά:

    Έρχεται “Ανάπτυκση”!

    Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο Twitter: @Agissilaos
    agissilaos@gmail.com

    http://www.capital.gr/arthra/3248633/otan-bgazeis-20-000-kai-sou-zita-to-kratos-21-000

  6. 23/4/19
    Μετά από 9 χρόνια ανελέητης φοροκαταιγίδας, όπου έχουν επιβληθεί πάνω από 20 δις νέοι φόροι, ιδού τα αποτελέσματα:

    Tα φορολογικά έσοδα εμφανίζονται μειωμένα σε σχέση με το 2009! Από την άλλη μεριά, το ΑΕΠ της χώρας έχει βυθιστεί σωρευτικά κατά 23%. (Πηγή: Υπ. Οικονομικών)
    Μόνη λύση για να πάρει μπρος η οικονομία είναι η μείωση φόρων. Ιδανικά η θέσπιση ενός κοινού συντελεστή: 20% στο φόρο επιχειρήσεων, 20% στον ΦΠΑ, 20% στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων (είτε ενιαία είτεπροοδευτικά, δλδ τρεις συντελεστές 10%, 20% και 30%).
    Το όποιο δημοσιονομικό κενό προκύψει θα καλυφθεί:
    1ον) από τη μείωση της φοροδιαφυγής και την άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας που θα συντελεστεί λόγω της ευεργετικής μείωσης των φόρων
    2ον) από τον μηδενισμό του αχρείαστου υπερπλεονάσματος, που τα έτη 2016-18 ήταν κατά €1,8 δις υψηλότερο έναντι του στόχου (4,5% vs. 3,5% του ΑΕΠ)
    3ον) από την περικοπή της σπατάλης. Ενδεικτικά:
    α) το μηδενισμό των μετακλητών υπαλλήλων και την ανάκληση των κομματικών προσλήψεων,
    β) τη συγχώνευση / κατάργηση εκατοντάδων οργανισμών «φαντασμάτων», που μάλιστα αρνήθηκαν να απογραφούν,

    γ) τη μεταφορά δημόσιων υπηρεσιών σε κρατικά κτίρια. πχ το κτίριο «Κεράνης» που μένει ανενεργό για σχεδόν 20 χρόνια μπορεί να στεγάσει 2 υπουργεία,
    δ) την αποτελεσματική διαχείριση του κατακερματισμένου συστήματος προμηθειών του δημοσίου, το οποίο απαρτίζεται από 6.500 αναθέτουσες αρχές (!) χωρίς ολοκληρωμένη ηλεκτρονική βάση δεδομένων,
    ε) το νοικοκύρεμα των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, όπου οι κομματικά διορισμένες διοικήσεις τους αφήνουν να εξελίσσεται ένα όργιο κακοδιαχείρισης
    στ) την αντικατάσταση των δημόσιων λαμπτήρων ηλεκτρισμού παλαιάς τεχνολογίας με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας (ετήσιο κέρδος €60 εκατ !!!).
    Dimitris Giokas

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/04/9-20.html

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.