ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

kataggelia1

Προς Πρόεδρο Αρείου Πάγου
Κοινοποίηση Πρόεδρο της Βουλής      
26 Αυγούστου 2015
 
Θέμα: Απόλυτη και με χυδαίο τρόπο μετατροπή του πολιτεύματος από δημοκρατικό σε κλεπτοκρατικό και από ‘κεί σε χρεοκρατικό (ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).
 
Κυρία Πρόεδρε του Αρείου Πάγου

Το πρώτο συνημμένο ντοκουμέντο απεικονίζει ενυπογράφως την κοινοβουλευτική, οικονομική, Δικαιϊκή/Συνταγματική κρατούσα κατάσταση της Ελλάδας της περιόδου 2010-2015 (συνεχόμενα καθεστώτα εθελοδουλίας/εσχάτης προδοσίας).

Το δεύτερο συνημμένο ντοκουμέντο απεικονίζει την ευκολία με την οποία η αντιμνημονιακή στάση έχει μετατραπεί σε ακραιφνή υποστήριξη της μνημονιακής επιλογής.
Οι εκλογές έχουν πλέον τυπικό χαρακτήρα, καθώς οι αποφάσεις έχουν μεταφερθεί σε ανεξέλεγκτα κέντρα εξουσίας. Η Ελληνική Δικαιοσύνη (τουλάχιστον η ηγεσία της για την ακρίβεια) συμφωνεί απολύτως με το σύνολο των βουλευτών της Βουλής΄(και με το σύνολο των υποψηφίων στις προσεχείς εκλογές με εξαίρεση των υποψηφίων του ΕΠΑΜ από όσα μέχρι σήμερα γνωρίζω που όμως και αυτοί σκοπεύουν να συμμετέχουν στις εκλογές παρωδία), πως η με χυδαίο και εγκληματικό τρόπο μετατροπή του πολιτεύματος από δημοκρατικό σε χρεοκρατικό και το ότι ” Οι εκλογές έχουν πλέον τυπικό χαρακτήρα, καθώς οι αποφάσεις έχουν μεταφερθεί σε ανεξέλεγκτα κέντρα εξουσίας”, δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της (της Ελληνικής Δικαιοσύνης).
Πρόκειται για ιδιοτελή αποδοχή και διαρκή επικύρωση και των μνημονιακών πολιτικών και της πλήρως κοινοβουλευτικά και δικονομικά παραμερίσιμης (σύμφωνα και με τις προηγούμενες καταγγελίες μου προς Υμάς, αλλά φεύ…) προπαρασκευαστικής πράξεως τελέσεως μελλοντικών εγκλημάτων δηλαδή του άρθρου 86Σ.

Παρά τα παραπάνω, η Ελληνική Δικαιοσύνη ενημερώνει τους Ευρωπαίους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων πως “… αυτό (το χρέος) οφείλεται αφενός μεν στην κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Κυβερνήσεις, αφετέρου δε στην εσφαλμένη οικονομική πολιτική η οποία εφαρμόστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, με βάση τα μνημόνια που επιβλήθηκαν από την Τρόικα και τα οποία αποδείχθηκαν ανεπιτυχή, αφού οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση, σε ανεργία και σε φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.”.

Η υπόθεση ανάκτησης της αξιοπιστίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της απελευθέρωσης της χώρας από τα κατακτητικά δεσμά των μνημονίων (χρεοδουλοπαροικία) επαφίεται μόνο στο άρθρο 120Σ.

Γεώργιος Γρυμπογιάννης
 

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

 

26|08|2015 | 18:22
Βενιζέλος σε Τσίπρα: Αγόρι μου, γιατί θέλεις να βουτηχτείς στα σκ@τ@; Θα σε γ@@@σουν… μόλις αναλάβεις

Πολιτική
16|12|2014 11:31
«Αγόρι μου δεν έχεις καταλάβει. Θα σε γ@@@σουν με το που αναλάβεις…». Αυτά, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο στα «Νέα», είναι λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Αλέξη Τσίπρα και ειπώθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να δώσει συμβουλές στον Αλέξη Τσίπρα.
- «Μα, τι σε έχει πιάσει και θέλεις ντε και καλά να βουτηχτείς στα σκατά; Τι βιάζεσαι; Περίμενε. Έτσι κι αλλιώς, θα γίνεις κάποια στιγμή», είπε ο Βενιζέλος με τη… σοφία και την εμπειρία που διδάσκει ότι, πράγματι, τις περισσότερες φορές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται και πρωθυπουργός.
- «Γιατί πρέπει απαραίτητα να βουτηχτώ στα σκατά; Θα τα καταφέρουμε έτσι, που να μη χρειαστεί να γίνει τίποτε από όλα αυτά», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. Και μετά ο Ευάγγελος Βενιζέλος του θύμισε τι θα του κάνουν οι δανειστές.

ΠΑΣΟΚ: Ο υποτιθέμενος διάλογος δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα
Με μια χλιαρή ανακοίνωσή του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.
«Ο υποτιθέμενος διάλογος δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Αντικείμενο της συνάντησης στο ΥΠΕΞ ήταν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Οι θέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη γενική πολιτική κατάσταση της χώρας και την στρατηγική των κομμάτων είναι πολύ γνωστές και διατυπώνονται με τον ίδιο τρόπο δημόσια και κατ’ ιδίαν.
Αντικείμενο της συνάντησης στο ΥΠΕΞ ήταν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Οι θέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη γενική πολιτική κατάσταση της χώρας και την στρατηγική των κομμάτων είναι πολύ γνωστές και διατυπώνονται με τον ίδιο τρόπο δημόσια και κατ’ ιδίαν».


Πηγή: Βενιζέλος σε Τσίπρα: Αγόρι μου, γιατί θέλεις να βουτηχτείς στα σκ@τ@; Θα σε γ@@@σουν… μόλις αναλάβεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/182982/venizelos-se-tsipra-agori-moy-giati-theleis-na-voytihteis-sta-skt-tha-se-gsoyn-molis#ixzz3jw2Z5Hto

 

 

“Η καταστρατήγηση του Συντάγματος στην εποχή των Μνημονίων”
Σίμος Χρήστος

13.12.2013
http://www.avgi.gr/article/1487446/-i-katastratigisi-tou-suntagmatos-stin-epoxi-ton-mnimonion-

Το νέο βιβλίο του Κώστα Χρυσόγονου, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο “Η καταστρατήγηση του Συντάγματος στην εποχή των Μνημονίων”, παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη ο εκδοτικός Λιβάνη, μια παρουσίαση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων από τον χώρο της πολιτικής και όχι μόνο.
Για το βιβλίο μίλησαν ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο καθηγητής και βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννης Πανούσης και ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Πέτρος Παραράς. Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννης Αδαμόπουλος.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, οι βουλευτές του κόμματος Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Ιγγλέζη, Σταύρος Κοντονής, Τάσος Κουράκης, Αλέξης Μητρόπουλος και Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο Αντώνης Κοτσακάς, στέλεχος του κόμματος. Επίσης, παρευρέθησαν ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Κώστας Κατρούγκαλος και η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.
Το βιβλίο του Κ. Χρυσόγονου είναι το μόνο βιβλίο από τα λεγόμενα αντιμνημονιακά που περιλαμβάνει όλες τις παραβιάσεις του Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, τόνισε ο Γ. Κασιμάτης. Επιπλέον σημείωσε πως η επίθεση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα και την Κύπρο έχει να κάνει με την ΑΟΖ, αλλά και με τη γεωπολιτική σημασία της περιοχής. Επεσήμανε δε πως η πολιτική του ΔΝΤ δεν είναι κάτι διαφορετικό από την περίφημη “Συναίνεση της Ουάσιγκτον”, η οικονομική πολιτική των ΗΠΑ δηλαδή που είχε εφαρμοστεί στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, και υπενθύμισε ότι το ΔΝΤ είχε πει στον τότε πρωθυπουργό της χώρας Γ. Παπανδρέου να μην μπει υπό τον έλεγχο της τρόικας.
Η παγκοσμιοποίηση διαβρώνει και αποδομεί την έννοια του έθνους – κράτους, υπογράμμισε ο Γ. Πανούσης. Ακόμα επεσήμανε πως η σύγχρονη μορφή της πολιτικής δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία των πολιτών, αλλά για την εξυπηρέτηση των μεγάλων παικτών της οικονομίας, κι αυτό έχει αποτέλεσμα η ίδια η έννοια της πολιτικής να φθίνει, τη στιγμή που η οικονομία καθίσταται παντοδύναμη. Τέλος, τόνισε πως η παγκοσμιοποίηση έχει πλήξει το κράτος δικαίου.
“Με εκνευρίζει η ακινησία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας” τόνισε ο Π. Παραράς αναφερόμενος στην κατάχρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου από πλευράς κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε πως ο θεσμικός του ρόλος είναι διακοσμητικός, οπότε χρειάζεται επανεξέταση ως προς τις αρμοδιότητες που κατέχει. Σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται σήμερα δεν είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά η τήρησή του, η οποία καταπατείται από το Μνημόνιο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αντισυνταγματικότητα του “χαρατσιού”.
Τέλος, επεσήμανε, πως το Μνημόνιο έχει αλλοιώσει τον δημοκρατικό χαρακτήρα του πολιτεύματος.
“Ο Κ. Χρυσόγονος δεν υπέκυψε στη λογική του ραγιαδισμού, όπως η συντριπτική πλειοψηφία του πνευματικού κόσμου” υπογράμμισε ο Π. Κουρουμπλής. Μαζί με τον Ν. Κοτζιά, τον Αλ. Μητρόπουλο και τον Ν. Μαριά, τόνισε, είχε το κουράγιο να αποδομήσει το εισαγόμενο δίκαιο του Μνημονίου. Αναφερόμενος στην περίοδο της ψήφισης του πρώτου Μνημονίου, τόνισε το έλλειμμα εσωκομματικής δημοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα πριν το φέρει στη Βουλή, όπως είπε.
Το Μνημόνιο έχει καταστρατηγήσει το Σύνταγμα, τόνισε ο Κ. Χρυσόγονος στο κλείσιμο της εκδήλωσης, επισημαίνοντας πως αντιμετωπίζουμε μια ευθεία, νομότυπη, μεταβολή του πολιτεύματος από δημοκρατικό σε κλεπτοκρατικό και από ‘κεί σε χρεοκρατικό. Τέλος, τόνισε πως και οι εκλογές έχουν πλέον τυπικό χαρακτήρα, καθώς οι αποφάσεις έχουν μεταφερθεί σε ανεξέλεγκτα κέντρα εξουσίας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΣ

 

Επιστολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου προς τους Ευρωπαίους ομολόγους της


ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αθήνα, 9-7-2015

COUR DE CASSATION
SUPREME COURT
PRESIDENT
ATHENES, GRECE
ATHENS, GREECE


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε


Λόγω της κρίσιμης κατάστασης της Χώρας μας και λόγω της μεγάλης διάστασης των απόψεων, τις οποίες οι πολιτικοί των άλλων Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης προσπαθούν να περάσουν στους δικούς τους λαούς, θεώρησα ότι υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος, οφείλω να ενημερώσω τους ομολόγους μου των λοιπών Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης, κατά τρόπο αντικειμενικό, αμερόληπτο και ειλικρινή, όπως επιβάλει η δικαστική μου ιδιότητα αναφορικά με τις θέσεις του ελληνικού λαού και με την κατάσταση της Ελλάδος.
Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, αλλά αντίθετα επιθυμεί την παραμονή της εντός αυτής. Το ερώτημα στο Ελληνικό δημοψήφισμα δεν ήταν η έξοδος από το ευρώ, όπως κατά τρόπο ανακριβή επέμεναν να υποστηρίζουν ορισμένοι εκ των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και ορισμένοι από τους ευρωπαίους πολιτικούς, αλλά ήταν σαφώς η έγκριση ή όχι της πρότασης των θεσμών για νέα μέτρα λιτότητας, χωρίς ρύθμιση του ελληνικού χρέους και ο ελληνικός λαός σε ποσοστό 61,3% εψήφισε ΟΧΙ. Οι ΄Ελληνες δεν ζητούν να μην πληρωθεί το χρέος του ελληνικού Κράτους, για τη δημιουργία του οποίου βεβαίως οι ίδιοι ουδεμία ευθύνη φέρουν, αφού αυτό (το χρέος) οφείλεται αφενός μεν στην κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Κυβερνήσεις, αφετέρου δε στην εσφαλμένη οικονομική πολιτική η οποία εφαρμόστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, με βάση τα μνημόνια που επιβλήθηκαν από την Τρόικα και τα οποία αποδείχθηκαν ανεπιτυχή, αφού οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση, σε ανεργία και σε φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.
Ο ΄Ελληνες δεν επιθυμούν μία λύση που θα είναι σε βάρος των λαών των άλλων λαών-μελών της Ευρωζώνης, όπως, επίσης ανακριβώς, θέλουν να εμφανίζουν ορισμένοι από τους ευρωπαίους πολιτικούς για να είναι αρεστοί στους δικούς τους ψηφοφόρους, αλλά αναμένουν από τους ευρωπαίους εταίρους να επιτευχθεί με την ελληνική κυβέρνηση μία συμφωνία, η οποία θα προβλέπει ρύθμιση του ελληνικού χρέους κατά τρόπο που να επιφέρει ανάπτυξη της οικονομίας και μείωση της ανεργίας. Αναμένουν από τους ευρωπαίους εταίρους να σκεφθούν όχι μόνο τους αριθμούς και τα οικονομικά μεγέθη, αλλά και της ηθικές αξίες που επιβάλλει η Ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης.
Η Ευρώπη πήρε το όνομά της από την κόρη του βασιλιά των Φοινίκων, την οποία ερωτεύθηκε ο Ζευς, και αφού μεταμορφώθηκε σε λευκό ταύρο την πήρε στην πλάτη του και την μετέφερε στη νήσο Κρήτη, όπου έζησαν και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων ήταν και ο βασιλιάς της Κνωσού Μίνωας. Η Ευρώπη λατρεύτηκε στην Κρήτη και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδος ως Θεά και κατά τον 3ο, 2ο και 1ο π.Χ. αιώνα, το νόμισμα που
κυκλοφορούσε στα μέρη αυτά έφερε στη μία όψη τον Θεό Δία και στην άλλη όψη την Ευρώπη πάνω στον ταύρο. Την ίδια αποτύπωση έχει και το σημερινό Ευρώ (το δίευρω νόμισμα), το οποίο στη μία από τις δύο όψεις του απεικονίζει την Ευρώπη πάνω στον ταύρο. Πρέπει λοιπόν όλοι να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη. Πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι να κατανοήσουν ότι η Χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, η φιλοσοφία και ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός, η Χώρα η οποία έχει κυρίαρχη γεωπολιτική θέση για την ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου, δεν είναι δυνατόν να εξαναγκασθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη. Τη θέση του ελληνικού λαού για παραμονή στην Ευρωζώνη διαβεβαίωσε και ο ΄Ελληνας Πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη θέση αυτή συμφώνησαν και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων Κομμάτων, σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Οι ΄Ελληνες αναμένουν να επιτευχθεί μία συμφωνία δίκαιη για τον ελληνικό λαό, χωρίς βεβαίως να αδικούνται και οι λαοί των άλλων Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη μεγάλη ιστορική ευθύνη να αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδας. Και οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν την ίδια μεγάλη ιστορική ευθύνη να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρωζώνης.
Είμαι πεπεισμένη κ. Πρόεδρε ότι, λόγω της ιδιότητάς σας, έχετε αυξημένο το αίσθημα δικαίου και ότι συμμερίζεσθε την άποψη ότι οι γενικές αρχές του δικαίου αναγνωρίζουν ότι οι δανειστές δικαιούνται μεν να αξιώνουν την ικανοποίηση της απαίτησής τους, υποχρεούνται, όμως, να σέβονται την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του οφειλέτη και να τον διευκολύνουν στην αποπληρωμή του χρέους και δεν επιτρέπεται να επιδιώκουν την εξόντωσή του, για λόγους οικονομικούς και πολιτικούς.
Σας ζητώ λοιπόν και σας παρακαλώ να ενημερώσετε και όλους τους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και με την επιρροή που έχετε, λόγω του αξιώματος το οποίο κατέχετε, να συμβάλλετε, κατά
τον τρόπο που εσείς θεωρείτε καλύτερο, για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο ελληνικό ζήτημα το οποίο είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκό ζήτημα.
Με εκτίμηση
Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου
Πρόεδρος Αρείου Πάγου
Πηγή: tovima.gr


Διάβασε περισσότερα στο: Βασιλική Θάνου: Οι Έλληνες δεν ζητούν να μην πληρωθεί το χρέος | Plus: Πολιτική | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Advertisements

23 comments on “ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

 1. Τσίπρας: Ένας Παπανδρέου, Σαμαράς και Παπαδήμος, μαζί!

  γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ο κ.Τσίπρας στην προεκλογική του συγκέντρωση στις 23 Γενάρη 2015 είχε απευθυνθεί στο ακροατήριό του βροντοφωνάζοντας:

  «Δεν ήμασταν ποτέ σαν τους άλλους και δεν θα γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς»…

  Μάλιστα. Πάμε τώρα λίγο πιο πίσω. Πάμε στη συνεδρίαση της Βουλής στις 12 Φεβρουαρίου 2012. Ηταν τότε που ψηφίστηκε το δεύτερο Μνημόνιο.

  Σε εκείνη τη συνεδρίαση και για να δικαιολογήσει την επιβολή του δεύτερου Μνημονίου, ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της ομιλίας του είχε μεταξύ άλλων αναφέρει:

  «Αυτή η συμφωνία είναι ό,τι καλύτερο μπόρεσε να πετύχει η κυβέρνηση (…). Δεν υπάρχει κάτι άλλο, κάτι ιδεατό (…) Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα αυτήν την προσπάθεια γιατί αυτό θα σημαίνει ότι χάνουμε κάθε ευκαιρία να μπορέσουμε να επανορθώσουμε αδικίες (…) Να θυσιάσουμε πολλά για να μην χάσουμε τα πάντα από το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας (…) Δίνουμε μάχη σε τρία μέτωπα. Μάχη να κυριαρχήσει η πολιτική έναντι των αγορών, μάχη απέναντι στη συντηρητική Ευρώπη (…)».

  Ο Αντώνης Σαμαράς στη δική του ομιλία είχε υποστηρίξει:

  «Η ψήφιση του μνημονίου είναι η μοναδική λύση λόγω των δραματικών συνθηκών που έχουν πλέον διαμορφωθεί για τη χώρα (…). Δεν αλλάξαμε στάση ή άποψη για το μνημόνιο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αποτελείλανθασμένη συνταγή (…). Αυτό που άλλαξε και αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε είναι οι συνθήκες (…) η παραμονή μας στο ευρώ αμφισβητείται ευθέως, αυτές οι δραματικές συνθήκες καθιστούν την μη ψήφιση του μνημονίου άλμα στο κενό (…). Η ΝΔ εξακολουθεί να τάσσεται κατά των μνημονιακών συνταγών λιτότητας».

  Ο τότε πρωθυπουργόςΛουκάς Παπαδήμος στην τοποθέτησή του είχε ισχυριστεί:

  «Είναι πράγματι ιστορικής σημασίας για το μέλλον της χώρας η σημερινή συνεδρίαση (…) οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν εάν (…) περάσουμε στην ανάπτυξη κατοχυρώνοντας τη θέση μας στο ευρώ. Ή εάν αντίθετα από μοιραία πλάνη, λιποψυχία ή λάθος απόφαση θα οδηγήσουμε τη χώρα σε μιακαταστροφική χρεοκοπία (…) και εξώθησης από το ευρώ. Έχω την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα πράξουν το εθνικό καθήκον τους. Έχουμε μπροστά μας ένα (…) οικονομικό πρόγραμμα (…) που διασφαλίζει όσο κανένα άλλο τη θέση μας στο ευρώ. Που αποτρέπει μια καταστροφική χρεοκοπία. Ένα πρόγραμμα σκληρό που συνεπάγεται οδυνηρές θυσίας (…). Είναι όμως ένα πρόγραμμα που θα μας βγάλει σε στέρεο έδαφος (…). Άκουσα με προσοχή την κριτική που ασκείται από πολλές πλευρές. Ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις δεν άκουσα. Δυστυχώς η μόνη εναλλακτική λύση στη σημερινή συμφωνία είναι μια καταστροφική χρεοκοπία. Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε (…).

  Αυτά λέγονταν στη Βουλή το 2012.

  Ο μεν Παπανδρέου, λοιπόν, ισχυριζόταν ότι το τότε Μνημόνιο ήταν «ό,τι καλύτερο μπόρεσε να πετύχει η κυβέρνηση». Αλήθεια, αυτό δεν θυμίζει κατιτίς από τα «επιχειρήματα» Τσίπρα για το δικό του Μνημόνιο; Φέραμε το Μνημόνιο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να κυβερνάμε εμείς που φέραμε το Μνημόνιο για να «επανορθώσουμε τις αδικίες» του Μνημονίου που εμείς το φέραμε! Αυτά έλεγε ο κ.Παπανδρέου. Και να που τρία χρόνια μετά ο κ.Παπανδρέου αναδεικνύεται σε πηγή έμπνευσης (!) του κ.Τσίπρα μιας και ο κ.Τσίπρας δεν κάνει τίποτα λιγότερο από το να επαναλαμβάνει τις ίδιες ακριβώς αστειότητες του προκατόχου του. Φέραμε Μνημόνιο, αλλά παλεύουμε (!) ενάντια στις αγορές και στη συντηρητική Ευρώπη, έλεγε τότε ο κ.Παπανδρέου. Αλήθεια σε τι διαφέρουν οι σημερινές αστειότητες Τσίπρα από τις τότε αστειότητες του κ.Παπανδρέου;

  Ψηφίζουμε και επιβάλλουμε το Μνημόνιο όχι επειδή το θέλουμε, αλλά λόγω των «δραματικών συνθηκών». Έτσι ισχυριζόταν γεμάτος πόνο ψυχής ο κ.Σαμαράς. Αλήθεια, τι διαφορετικό επαναλαμβάνει σήμερα ο κ.Τσίπρας για το δικό του Μνημόνιο; Είναι «λανθασμένη συνταγή» το Μνημόνιο αλλά το ψηφίζουμε, έλεγε ο κ.Σαμαράς. Αλήθεια, τι λιγότερο μας λέει σήμερα ο κ.Τσίπρας; Δεν αλλάξαμε εμείς, οι συνθήκες άλλαξαν, έλεγε ο κ.Σαμαράς. Αλήθεια, αυτό δεν επαναλαμβάνει σήμερα και ο κ.Τσίπρας για το δικό του Μνημόνιο;

  Όσο για τον κ.Παπαδήμο, ο λόγος που είχε εκφωνήσει τότε, μοιάζει λες και τον έχει ξεπατικώσει σήμερα ο κ.Τσίπρας για να δικαιολογήσει το τρίτο, το δικό του Μνημόνιο. Ή Μνημόνιο ή χρεοκοπία, εκβίαζε τότε ο κ.Παπαδήμος. Αλήθεια, αυτό δεν ισχυρίζεται σήμερα και ο κ.Τσίπρας; Όσον αφορά μάλιστα το σημείο του λόγου του στο οποίο ο πρωθυπουργός της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις» απέναντι στο Μνημόνιο – προπαγάνδα που τρία χρόνια αργότερα ο κ.Τσίπρας έχει γίνει ο βασικός της διακινητής – ο κ.Παπαδήμος θα πρέπει μάλλον να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα από τον κ.Τσίπρα…

  Πού πήγαν, επομένως, εκείνα τα προεκλογικά, τα «δεν ήμασταν ποτέ σαν τους άλλους και δεν θα γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς» του κ.Τσίπρα; Κατέληξαν εκεί ακριβώς που πήγαν και τα «θα καταργήσουμε τα Μνημόνια σε ένα νόμο με ένα άρθρο».

  Ο κ.Τσίπρας – που δεν γινόταν ποτέ σαν τους άλλους – κατάφερε να πετύχει το «τρία σε ένα»: Μέσα σε εφτά μήνες έγινε Παπανδρέου. Μετεξελίχθηκε αυτομάτως σε Σαμαρά. Για να καταντήσει, στο τέλος, Παπαδήμος…

  http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/335926,Tsipras-Enas-Papandreoy-Samaras-kai-Papadhmos-mazi.html

 2. ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ: Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΑΣ περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πως παίζεται το μνημονικό παιγνίδι και περιγραφεί τον πραγματικό στόχο των δανειστών

  Λαμία 29 Νοέμβρη 2014

  Φίλες και φίλοι,
  Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε και ζούμε άλλη μια πράξη του γνωστού και χιλιοπαιγμένου έργου της περίφημης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά με τη Τρόικα.
  Ενός έργου που δυόμισι χρόνια τώρα, το χουμε δει τόσες φορές, που σχεδόν έχουμε μάθει απέξω και τους διαλόγους.
  Στην αρχή η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα.
  Στη συνέχεια αρχίζει να υποχωρεί, μιλώντας για μέτρα μεν αλλά ανώδυνα δε.
  Αργότερα δηλώνει αιφνιδιασμένη για το πόσο σκληροί και ανάλγητοι είναι αυτοί οι δανειστές μας.
  Και ακολούθως διακόπτει τις συνομιλίες για να το ξανασκεφτεί.
  Και τότε αρχίζει το γνωστό σίριαλ της κινδυνολογίας.
  Που καταλήγει με ακρίβεια στο γνωστό τέλος της άτακτης υποχώρησης, της αυτογελοιοποίησης και της παράδοσης, που αμέσως ,όμως, βαφτίζεται σε στάση ευθύνης και θυσίας για να σωθεί η χώρα.
  Τέσσερα χρόνια τώρα κι εγώ δε θυμάμαι πόσες φορές τη σώσανε αυτή την έρμη τη χώρα.
  Από ότι φαίνεται το δίδυμο της συμφοράς, ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος είναι έτοιμοι για μια ακόμη φορά να ξαναθυσιαστούν και να ξανασώσουν τη χώρα.
  Με τον ίδιο πάντα δραματικό και εντυπωσιακό τρόπο, αποδεχόμενοι κι άλλα σκληρά μέτρα, σε μια κοινωνία γονατισμένη, σε μια χώρα λεηλατημένη, σε έναν λαό εξευτελισμένο.

  Γιατί φίλες και φίλοι, αν ξεφύγουμε από την προπαγάνδα, από τους κακότεχνους θεατρινισμούς του Μαξίμου και των συνεργών του, η αλήθεια είναι μια.
  Και έγινε τις τελευταίες μέρες πάλι σαφής σε όλους:
  Η τρόικα δεν ήρθε για να εξασφαλίσει ότι θα πάρουν πίσω οι δανειστές τα λεφτά τους, όπως θέλουν να πιστέψουμε.
  Η τρόικα ήρθε για να εξασφαλίσει ότι η δήθεν έκτακτη  βαρβαρότητα θα παγιωθεί ως μόνιμο καθεστώς.  
  Στόχος τους δεν είναι τα δανεικά.
  Στόχος τους είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, ο δημόσιος πλούτος.  
  Ό,τι υπόσχεται εύκολο και μεγάλο κέρδος.  
  Στόχος τους είναι το φτηνό και ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, η καταστροφή των μικρομεσαίων, η δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.
  Στόχος τους είναι η ίδια η χώρα.
  Τη χώρα θέλουν να  μετατρέψουν σε αποικία χρέους, με διαλυμένη κοινωνία, διαλυμένες αντιστάσεις, διαλυμένη θέληση, διαλυμένες σχέσεις.
  Αυτή είναι η πικρή αλήθεια

  See more at: https://left.gr/news/al-tsipras-apo-ti-lamia-timies-adiavlites-kathares-ekloges-tora-fotografies#sthash.KDUwDEtN.dpuf

 3. ΑΠΙΘΑΝΑ «ΔΩΡΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΤΣΙΠΡΑ – ΓΑΒΡΙΗΛ!

  Αλέξανδρος Τάρκας

  09.09.2015

  Οι ασχολούμενοι επί μακρόν με θέματα εθνικής ασφάλειας θυμούνται, λίγες ημέρες πριν από την κλιμάκωση της κρίσης των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, τους Ελληνες διπλωμάτες να αναφωνούν ότι οι Τούρκοι συνάδελφοί τους θα πρέπει να έψαξαν πολύ βαθιά στα αρχεία τους και να έδειξαν μεγάλη εφευρετικότητα ανοίγοντας «από το πουθενά» θέμα βραχονησίδων.

  Η Αγκυρα, μαζί με την ως τότε τακτική αμφισβήτησης της υφαλοκρηπίδας των νησιών του Αιγαίου και του εύρους των ελληνικών χωρικών υδάτων, προχωρούσε και στους ισχυρισμούς περί μη καθορισμένων θαλάσσιων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας και περί αδιευκρίνιστης κυριαρχίας σε δεκάδες νησίδες και βραχονησίδες. Η τουρκική τακτική μετατράπηκε σύντομα στη θεωρία των γκρίζων ζωνών σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος, δημιουργώντας νέα δεδομένα και δυσχεραίνοντας την ελληνική τακτική.

  Κατά παρόμοιο τρόπο μόλις προ εννέα δέκα μηνών, το φθινόπωρο του 2014, τα στελέχη της ελληνικής πρεσβείας της Αγκυρας βρέθηκαν ενώπιον ανυπόστατων ισχυρισμών του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ότι το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή άλλοτε πολυβολούσε πλοία με παράνομους μετανάστες και άλλοτε τους αποβίβαζε σε ακατοίκητες βραχονησίδες. Οι ίδιοι ισχυρισμοί επαναλήφθηκαν και προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο τις παραμονές του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, τον Δεκέμβριο του 2014. Το ευφάνταστο σενάριο ξεπερνούσε ακόμη και το γνωστό, παλαιότερο, περί σκόπιμων παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά.

  Ομως ξαφνικά οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί της Αγκυρας κερδίζουν (αν είναι ποτέ δυνατόν και αν μπορούσε να το φανταστεί ποτέ κανείς!) σφραγίδα γνησιότητας ή εικόνα αληθοφάνειας από τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Αναφερόμενος στα κύματα προσφύγων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε προχθές στη ΔΕΘ: «Μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Εχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;» Ο δε υποψήφιος βουλευτής του επαναλάμβανε και τρεις και τέσσερις φορές σε τηλεοπτική εκπομπή με τον Κυρ. Μητσοτάκη (που του ζητούσε να αναιρέσει) ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά το Λιμενικό πολυβολούσε και βύθιζε πλοιάρια με μετανάστες!

  Ουσιαστικά, ο τέως πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι επί επτά μήνες στο Μαξίμου δεν διάβασε ούτε διαγωνίως τους ενημερωτικούς φακέλους του υπουργείου Εξωτερικών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Προφανέστατα δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με έναν Τούρκο αξιωματούχο ούτε τα στοιχειώδη ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Ο κύριος Τσίπρας δεν έχει ακούσει τίποτε για Δίκαιο της Θάλασσας, δεν έχει δει χάρτες με τη θαλάσσια οριοθετική γραμμή, δεν έχει ενημερωθεί για τον ανθρώπινο κόπο και τις οικονομικές δαπάνες του Πολεμικού Ναυτικού για τη διασφάλιση των συνόρων.

  Είναι δε απορίας άξιο, αν υποτεθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπούσε ξανά την ελληνική κυβέρνηση σε κάποιο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο για το μεταναστευτικό, τι θα απαντούσε σε ισχυρισμούς ότι η χώρα του είναι υπεύθυνη για δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονιών (όπως ο ίδιος είπε) ανήμπορων ανθρώπων. Αλήθεια, ο κύριος Σακελλαρίδης έχει το παραμικρό στοιχείο για όσα ισχυρίστηκε; Και η κυβέρνησή του πώς αντιμετώπισε το θέμα; Εξέδωσε διαταγή ανάκλησης του «επίσημου σχεδίου» δολοφονιών και τιμώρησε τους αυτουργούς τους; Επιεικώς γελοία πράγματα που ξεπερνούν και τις μεγαλύτερες προσδοκίες της Αγκυρας!

  Η διεθνής διάσταση της υπόθεσης θα ξεδιπλώνεται μπροστά μας επί μακρύ χρονικό διάστημα στα τουρκικά υπομνήματα που θα περιέχουν τις δηλώσεις Τσίπρα και Σακελλαρίδη. Στο δε εσωτερικό πολιτικό πεδίο και εν όψει εκλογών γίνεται σαφές ότι, αν ο τέως πρωθυπουργός απέτυχε μία φορά στη διαπραγμάτευση για την οικονομία χρεώνοντας τη χώρα με επιπλέον 60 δισ. σε επτά μήνες, θα αποτύγχανε χίλιες φορές σε μια κρίσιμη διπλωματική διαβούλευση. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής συνάντησε τον Τούρκο πρωθυπουργό Α. Νταβούτογλου μόνο πέρυσι υπό την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Αλέξανδρος Τάρκας
  * Εκδότης του περιοδικού «Αμυνα & Διπλωματία» και σύμβουλος ξένων εταιριών μελέτης επιχειρηματικού ρίσκου για τη ΝΑ Ευρώπη.

  http://www.dimokratianews.gr/content/52603/apithana-dora-stin-toyrkia-apo-syriza-tsipra-gavriil

 4. 2015-07-09

  «Χάθηκαν» 210 δισ. ευρώ από τον Ιανουάριο έως σήμερα!

  Ξεπερνούν τα 210 δισ. ευρώ οι άμεσες και «παράπλευρες» απώλειες στην ελληνική οικονομία, μετά το «ναυάγιο» της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης και εταίρων από τις εκλογές του Ιανουαρίου έως σήμερα.

  Την ώρα που από τις τράπεζες έφυγαν 54 δισ. ευρώ καταθέσεων, το ύψος του ELA έφτασε στα 89 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι απώλειες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αγγίζουν τα 13 δισ. ευρώ, ενώ «χάθηκαν» εξαιτίας της λήξης του προγράμματος τα 11 δισ. ευρώ του EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

  Σε 4,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι άμεσες και σε 13 δισ. ευρώ οι έμμεσες απώλειες από τις ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις που ακυρώθηκαν (περιφερειακά αεροδρόμια, ΟΛΠ, Ελληνικό, ΑΔΜΗΕ, «Αστέρας»), ενώ η υστέρηση στα δημόσια έσοδα υπολογίζεται σε 5,5 δισ. ευρώ.

  Τέλος, περίπου 15 δισ. ευρώ έχουν χαθεί από την κάμψη του ΑΕΠ και 6 δισ. ευρώ από τις ακυρώσεις στον τουρισμό.

  http://www.emea.gr/«χάθηκαν»-210-δισ.-ευρώ-από-τον-ιανουάριο/452393

 5. Γιώργος Κατρούγκαλος για κατάργηση δανειακών συμβάσεων & μνημονίων χωρίς καταγγελία, για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ

  5 Ιουνίου 2012

  Kατάργηση μνημονίων & δανειακής σύμβασης, χωρίς καταγγελία με ενα νόμο, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη καταγγελία

  Προφανώς το πρόβλημα της εξόδου από την κρίση δεν είναι νομικό, ούτε καν κυρίως οικονομικό. Είναι βαθύτατα πολιτικό. Από τη νομική άποψη, όμως, που παρουσιάζεται εδώ, τα πράγματα είναι απλά: Τα μνημόνια καθ’ εαυτά δεν αποτελούν διεθνείς συμβάσεις. Συνεπώς από αυτά δεν απορρέουν διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, ούτε η εφαρμοστική τους νομοθεσία έχει τυπική ισχύ ανώτερη από τον κοινό νόμο.

  · Ούτε από τις δανειακές συμβάσεις απορρέουν δεσμεύσεις με υπερνομοθετική ισχύ, εφόσον αυτές δεν έχουν κυρωθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα.

  Συνεπώς, όλοι οι μνημονιακοί νόμοι μπορεί να καταργηθούν με νέο νόμο, με απλή πλειοψηφία, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη καταγγελία καμιάς σύμβασης.

  Ειδικότερα:

  -Η θέση περί της πολιτικής και όχι νομικής φύσης των μνημονίων έγινε, ορθά, δεκτή από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 668/2012. Άλλωστε, το ίδιο το μνημόνιο χαρακτηρίζεται από το νόμο ως «σχέδιο προγράμματος», ενώ στο κείμενο του αυτοπροσδιορίζεται ως «σχέδιο δράσης».

  -Περαιτέρω, και οι δύο Δανειακές Συμβάσεις (του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου) έπρεπε να κυρωθούν από τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 2 του Συντάγματος. Παρόλα αυτά -και ανεξαρτήτως του ζητήματος της ανάγκης ύπαρξης αυξημένης ή όχι πλειοψηφίας για αυτό- καμιά από τις δύο δεν κυρώθηκε σύμφωνα με το Σύνταγμα. Η πρώτη κατατέθηκε προς κύρωση το Μάιο του 2010, αλλά μετά αποσύρθηκε, η δεύτερη εγκρίθηκε από τη Βουλή δύο φορές ως σχέδιο, μία φορά ως παράρτημα του ν. 4046/2012, και μία ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ουδέποτε όμως ήρθε για κύρωση στη Βουλή μετά την υπογραφή της.
  κλπ

  η συνέχεια εδώ https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/06/05/γιώργου-κατρούγκαλου-kατάργηση-μνημο/

  ΤΟ 2014 ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ :

  Πως μπορεί νομικά να διαγραφεί το χρέος

  BY KATROUGALOS.GR ON 12 ΑΠΡΙΛΊΟΥ, 2014

  Η διαγραφή του χρέους είναι, προφανώς, θέμα πολιτικής απόφασης. Όσα ακολουθούν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις νομικές πλευρές του ζητήματος. Κατ’ αρχάς πρέπει να διευκρινισθούν τα εξής βασικά:

  Τα μνημόνια καθ’ εαυτά δεν αποτελούν διεθνείς συμβάσεις. Συνεπώς δεν θεμελιώνουν, από μόνα τους, διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, ούτε η εφαρμοστική τους νομοθεσία έχει τυπική ισχύ ανώτερη από τον κοινό νόμο.
  Τα μνημόνια δεν αποτελούν κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού δικαίου.
  Ούτε από τις δανειακές συμβάσεις απορρέουν δεσμεύσεις με υπερνομοθετική ισχύ, εφόσον αυτές δεν έχουν κυρωθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα.

  Συνεπώς, όλοι οι μνημονιακοί νόμοι μπορεί να καταργηθούν με νέο νόμο, με απλή πλειοψηφία, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη καταγγελία καμιάς σύμβασης.
  Αναλυτικότερα:

  η συνέχεια εδώ: http://katrougalos.gr/πως-μπορεί-νομικά-να-διαγραφεί-το-χρέο/

  (Δημοσιεύθηκε και στο Unfollow 27, 2014)

  http://katrougalos.gr/πως-μπορεί-νομικά-να-διαγραφεί-το-χρέο/

  Μνημόνια, ατομικά δικαιώματα και δημοκρατία: η έκλειψη του Συντάγματος

  BY KATROUGALOS.GR ON 23 ΑΠΡΙΛΊΟΥ, 2014 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΊΑ,

  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ

  Σε προηγούμενο άρθρο στην «Ουτοπία» παρατηρούσα ότι το πλέγμα των νομοθετικών μέτρων, με τα οποία επιχειρείται στη χώρα μας η επιβολή των μνημονιακών πολιτικών, ουσιαστικά αποτελεί ένα νέο «παρασύνταγμα»1 , στο βαθμό που η εφαρμογή τους προϋποθέτει αναγκαστικά τον παραμερισμό πολλών θεμελιωδών ρυθμίσεων του οικονομικού -και όχι μόνον- Συντάγματος. Η αντισυνταγματικότητα των σχετικών ρυθμίσεων δεν είναι «σημειακή», δεν υπονομεύει δηλαδή ορισμένες μόνον πλευρές της προστασίας των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά θέτει πλέον σε αμφισβήτηση συνολικά τον χαρακτήρα της ελληνικής πολιτείας ως κοινωνικού κράτους και την παραδοσιακή προστατευτική λειτουργία του εργατικού δικαίου, ιδίως του συλλογικού.

  Έκτοτε, φτάσαμε αισίως στην τρίτη δανειακή σύμβαση και στο τρίτο μνημόνιο. Οι αντισυνταγματικότητες των σχετικών εφαρμοστικών νόμων δεν απειλούν πλέον μόνο τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά πλήττουν ευθέως την ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Πράγματι, οι ρυθμίσεις των μνημονίων δεν έχουν απλώς θέσει εκποδών τις βασικότερες κοινωνικές εγγυήσεις του οικονομικού συντάγματος (συλλογική αυτονομία, διαιτησία, κοινωνικά δικαιώματα) αλλά έχουν σε μεγάλο βαθμό καταστήσει ανενεργούς τους κύριους θεσμούς αντιπροσώπευσης και διακυβέρνησης. Πριν παρουσιαστεί αναλυτικότερα η νέα αυτή απειλή στη συνταγματική τάξη (παρακάτω, Β) θα επιχειρηθεί στη συνέχεια μία σκιαγράφηση των δουλειών που συνεπάγονται για τη χώρα οι συνεχώς αθροιζόμενες διεθνείς υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις (παρακάτω, Α).

  Α- Οι τρεις δανειακές συμβάσεις και η απειλή στη λαϊκή κυριαρχία

  Και οι τρεις Δανειακές Συμβάσεις (του πρώτου, του δεύτερου και του τρίτου μνημονίου) έπρεπε να κυρωθούν από τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 2 του Συντάγματος, δεδομένου ότι δεν αποτελούν απλή σύμβαση κρατικού δανείου από αυτές που, κατά πάγια πρακτική, δεν κυρώνονται με τυπικό νόμο. Ως γνωστό, η πρώτη δανειακή σύμβαση είχε κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή το Μάιο του 2010 αλλά αποσύρθηκε, χωρίς ποτέ να κυρωθεί. Η δεύτερη, το Φεβρουάριο του 2012 είχε κατατεθεί στη Βουλή ως σχέδιο όχι μία, αλλά τρεις φορές, την πρώτη ως παράρτημα 13 στο νόμο 4046/2012 σε νόμο, την δεύτερη ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου (ΠΝΠ) και την τρίτη στον νόμο που κύρωσε την ΠΝΠ. Και η τρίτη, η οποία ενσωματώνει τις ρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου, συμπεριλήφθηκε σε ΠΝΠ και κυρώθηκε στη συνέχεια με πολυνομοσχέδιο-σκούπα.

  η συνέχεια εδώ: http://katrougalos.gr/μνημόνια-ατομικά-δικαιώματα-και-δημο/

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Τρίτο μνημόνιο θεωρείται πια εκείνο που ψήφισε και ο ίδιος το 2015

  δείτε σχετικά :
  NOMOΣ 4334/2015 Προαπαιτούμενα έναρξης των διαπραγματεύσεων για σύναψη δανειακής σύμβασης (ESM)
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/07/16/nomoσ-43342015-προαπαιτούμενα-έναρξης-των-διαπρ/

  Τα 223 προαπαιτούμενα για τη χορήγηση του καινούριου δανείου (86 δις ευρώ) https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/09/19/τα-223-προαπαιτούμενα-για-τη-χορήγηση-το/

 6. Η μαύρη βίβλος της υγείας στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

  16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2016 | 18:56

  Πρίν από ένα χρόνο ορκίστηκε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά από ένα μπαράζ προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων, οι οποίες στον Τομέα της Υγείας, όπως αποδεδειγμένα και σε όλους τους άλλους τομείς είχαν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

  MΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-1

  Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, μέσα από τις εγγεγραμμένες μετά από ένα χρόνο πια ενέργειες αμετροέπειας, προχειρότητας και κοροϊδίας ή σε πολλές περιπτώσεις και της πλήρους αδράνειας και απραξίας, έχουν οδηγήσει τον Τομέα της Υγείας σε ένα «πλήρες λειτουργικό black out» όπως ο ίδιος ο νυν Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, έχει πολλάκις παραδεχθεί. Ενώ ταυτόχρονα είναι ο ίδιος που με τοποθέτησή του μέσα στη βουλή παραδέχθηκε ότι τώρα που βλέπει τα πράγματα από μια απόσταση, ορθώς δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ, ορθώς ο ΕΟΠΥΥ διαχωρίστηκε και μετατράπηκε αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και ορθώς οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) εντάχθηκαν σε ένα Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) με τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Αυτό όμως, που δεν μας είπε ο Υπουργός Υγείας της «πρώτης φοράς αριστερά» είναι γιατί όταν η κυβέρνησή μας υλοποιούσε όλες αυτές τις κομβικές για την αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας και τη βελτίωση της υγείας των Ελλήνων πολιτών μεταρρυθμίσεις, αυτός και οι συνάδελφοί του δεν τις ψήφιζαν, αλλά προέτρεπαν και τους συνδικαλιστές τους σε διαρκείς απεργίες που ταλαιπώρησαν επί μήνες τον Ελληνικό λαό.

  Η Μαύρη Βίβλος της Υγείας στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ περιέχει τις δεκάδες ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, αλλά και την μαύρη αλήθεια, δηλαδή ποιά είναι η κατάσταση σήμερα μετά από δώδεκα μήνες αλλοπρόσαλλης και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτης διακυβέρνησης του τόσου ευαίσθητου Τομέα Υγείας στη χώρα μας. Η παρουσίαση των ψεύτικων υποσχέσεων και του τι πραγματικά έπραξαν δεν είναι εξαντλητική, αλλά απολύτως ενδεικτική των πραγματικών προθέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δεν είναι άλλες από τη διαχείριση της εξουσίας με όχημα το λαϊκισμό. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με μοναδικό σκοπό να αλώσει το κράτος, αδιαφορεί πλήρως για τις συνέπειες των πράξεων της ή και της απραξίας της. Τα Νοσοκομεία μετά το πογκρόμ που υπέστησαν οι Διοικητές, είναι και θα παραμείνουν για καιρό ακέφαλα με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ ταυτόχρονα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τους προμηθευτές έχουν πολλαπλασιαστεί και τα αναλώσιμα αποτελούν εξαφανισμένα είδη, με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες του 2015 ακόμη και οι πιο ευάλωτες ομάδες ασθενών όπως οι καρκινοπαθείς και οι ασθενείς με HIV+ που χρειάζονται αντιρετροική αγωγή να βρεθούν χωρίς φάρμακα, καθώς τα ράφια των νοσοκομείων είχαν αδειάσει, με συνέπεια να μείνουν για ημέρες ακάλυπτοι χωρίς θεραπεία.

  Το ίδιο ισχύει και με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές, τις φαρμακευτικές εταιρίες, τα διαγνωστικά κέντρα, τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, φυσικοθεραπευτές κ.ο.κ., προς τους οποίους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Πολλά Κέντρα Υγείας δεν έχουν ούτε καν πετρέλαιο θέρμανσης και ζητιανεύουν μέχρι το μελάνι και το χαρτί για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι 7.000 προσλήψεις για το ΕΣΥ που ευαγγελίζονταν προεκλογικά εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα στις προσλήψεις για την ΕΡΤ και τις καθαρίστριες, με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία να κοντεύουν να κλείσουν. Ούτε καν τις προσλήψεις που είχε εξασφαλίσει η Κυβέρνηση μας δεν υλοποίησαν. Η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα δεν συνέχισε να μειώνεται, αφού εξέδωσαν μόνο ένα νέο Δελτίο Τιμών κι αυτό στο τέλος του 2015. Καμία περαιτέρω μέριμνα δεν ελήφθη για τους ανασφάλιστους, αφού η Κυβέρνησή μας είχε διασφαλίσει με τις 2 σχετικές υπουργικές αποφάσεις την καθολική σχεδόν κάλυψη των αναγκών τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και βεβαίως παντελής αδράνεια και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες με μηδέν νομοσχέδια σε ένα χρόνο, που αποτελεί πανελλήνιο, ίσως και παγκόσμιο ρεκόρ. Όσον αφορά δε στην ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που είχαν κάνει προεκλογικά σημαία, δεν έπραξαν το παραμικρό με αποτέλεσμα την αθέτηση του Συμφώνου Andor-Λυκουρέντζου που έληξε στις 31-12-2015, με σοβαρό κίνδυνο να χαθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ. Επί τρία χρόνια στην αντιπολίτευση κατήγγειλαν διαρκώς στα μέσα ενημέρωσης το δήθεν απάνθρωπο πρόσωπο της κυβέρνησής μας και όλον αυτό τον χρόνο που όλα τα μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν την ανεπάρκεια της πολιτικής τους με χιλιάδες δημοσιεύματα, τα κατηγορούν ως διαπλεκόμενα.

  Παραθέτουμε ενδεικτικά 365 δημοσιεύματα, από τις 365 ημέρες της πολιτικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι του Υπουργείου Υγείας, που αναδεικνύουν όλα όσα προσπαθούν να κρύψουν πίσω από ψευδεπίγραφες εξαγγελίες, που δείχνουν απροκάλυπτα τον κυνισμό μιας εξουσίας που καταστρέφει την Ελλάδα και ταυτόχρονα γιορτάζει με φανφαρονισμούς τον πρώτο χρόνο της νομής της. Όμως, οι πολίτες δεν τους πιστεύουν πια γιατί ξεπέρασαν κάθε όριο ψέμματος και υποκρισίας. Όποιος προσπαθεί να διχάσει την Ελληνική κοινωνία με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα, πέφτει ο ίδιος στον λάκκο που έσκαψε. Είτε το θέλουν είτε όχι, οι μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας θα συνεχιστούν και είναι μονόδρομος για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και τη βελτίωση της υγείας των Ελλήνων. Ακολουθούν οι 43 ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα χρόνο στον Τομέα της Υγείας, αλλά και ποιά είναι η μαύρη αλήθεια σήμερα μέσα από 365 ενδεικτικά δημοσιεύματα από τα χιλιάδες του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που δημ……

  H MΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΕΔΩ

  Η Μαύρη Βίβλος της Υγείας στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ by NikosPanagiotopoulos

 7. Εκποίηση δημόσιας περιουσίας και εσχάτη προδοσία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ 22 Μαΐου 2016

  -24 Μαΐου 2016 Ο Π. Καμμένος ομολόγησε ότι ψήφισε εγκληματική διάταξη. Θα συλληφθεί ;;;
  (To 2012 o πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είχε ανακοινώσει το πρόγραμμά του για τη νησιωτική πολιτική με βασικό άξονα το ειδικό φορολογικό καθεστώς 5%)

 8. 6/05/2015

  Ομολογία ενοχής: «Δεν ισχύουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

  ΣΟΚ και ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ προκαλούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Γιάννη Πανούση στον ρ/σ Real FM και στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, το πρωΐ της 5ης Μαΐου 2015.

  «ΕΥΧΕΣ που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα οι προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη»,

  «ΑΧΡΗΣΤΗ και ΑΝΟΥΣΙΑ η έκφραση της βούλησης του Ελληνικού λαού μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος στην παρούσα φάση»,
  Read more…

  «ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ όσοι πολίτες στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ βάσει των προεκλογικών του δεσμεύσεων»…

  …είναι μόνο ελάχιστα από τα σημεία της συνέντευξης του υπουργού που σε κάνουν να αναρωτιέσαι εάν είναι απλά και μόνο προσωπικές του απόψεις που, κακά τα ψέμματα, θυμίζουν καθεστωτικές αντιλήψεις άλλων εποχών επταετούς διάρκειας ή απλά ο σεβαστός κ.Πανούσης ανέλαβε να παίξει το ρόλο του «λαγού», προετοιμάζοντας την επιχείρηση «μεγάλη κωλοτούμπα» της κυβέρνησης.

  Σε τύπους σαν τον κ.Πανούση στήριξε ο Ελληνικός λαός τις ελπίδες του για αλλαγή πολιτικής και για ακύρωση, επιτέλους, της μνημονιακής μέγγενης που δεν του επέτρεπε να πάρει ούτε ανάσα, όπως τον είχε διαβεβαιώσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ.Τσίπρα και των λοιπών εκπροσώπων του;

  http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_6.html

  ΣΧΟΛΙΟ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΚΑΤ’ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

  ΣΧΕΤΙΚΟ: Τι έχει προβλέψει ο άλλος Πανούσης ( ο Τζιμάκος ) προεκλογικά;;; Τι θα γίνει αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ;; “Ο Αλέξης θα αρχίσει τα ταξίδια σαν τον Γιωργάκη και κατά τον Μάρτη θα ξαναπέσουμε στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή”.

 9. Πρώτη καταχώρηση: 02/02/2016 – 09:00
  Τελευταία δημοσίευση: 02/02/2016 17:00Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

  Εξαπάτηση κατ’ εξακολούθηση

  Στις 18/1/2011 είχε κατατεθεί στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, η οποία έλεγε τα εξής:

  «Επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό
  Θέμα: «Εξοντωτικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ και στα διόδια στις εθνικές οδούς»

  Παράλληλα με τις αυξήσεις των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει από 1ης Φεβρουαρίου αύξηση 40% στην τιμή του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στις εθνικές οδούς που δεν αντιστοιχούν στην ποιότητα του εθνικού οδικού δικτύου. Την ώρα που οι άνεργοι πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο, το εισόδημα των εργαζομένων έχει μειωθεί δραματικά, η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και την ορολογία του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης, ονομάζει εξορθολογισμό, εξυγίανση και αναδιάρθρωση την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την έμμεση ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών.

  Επειδή σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες οι δημόσιες μεταφορές επιδοτούνται, επειδή το ελληνικό κράτος επιδοτεί τις ιδιωτικές μεταφορές ενώ αντίθετα χρωστά στις δημόσιες,

  Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός
  -Τι μέτρα θα λάβει ώστε να αποτραπεί η νέα αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων και να αποτραπεί κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών;
  -Προτίθεται να καταγγείλει τις συμβάσεις με κατασκευαστικές εταιρείες στις εθνικές οδούς για την είσπραξη των διοδίων που δεν έχουν τηρήσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις;
  -Γιατί δεν υιοθετεί ένα δημόσιο μοντέλο για τις συγκοινωνίες όπου η μεταφορά δεν θα αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και δεν θα είναι απαγορευτική η πρόσβαση όλων των πολιτών;».

  Ο τότε «ερωτών Βουλευτής» που απευθυνόταν στον τότε πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου (μας το θύμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ.Στ.Παπαγούλης) ήταν ο… Αλέξης Τσίπρας.

  Ίσως κάποιος ισχυριστεί πως μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα,

  από τα Μνημόνια που θα καταργούνταν σε ένα νόμο με ένα άρθρο που έγιναν τρίτο Μνημόνιο,
  από το δημοψήφισμα που από «όχι» έγινε «ναι»,
  από την επιστροφή της 13ης σύνταξης που έγινε νέες μειώσεις συντάξεων,
  από την προστασία της πρώτης κατοικίας που έγινε δουλεία στις τράπεζες και πλειστηριασμοί,
  ότι το θέμα με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι… «πταίσμα».

  Ανείναι έτσι, όμως, τότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν – ειδικά οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ – γιατί ως αντιπολίτευση διοργάνωναν ακόμα και καμπάνιες ενάντια στις ανατιμήσεις των εισιτηρίων όταν τις επέβαλλαν οι… προηγούμενοι (http://www.avgi.gr/article/4161435/kampania-tou-suriza-enantia-stin-auxisi-ton-eisitirion-tou-oasth). Τότε δεν ήταν «πταίσμα»;…

  Καθόλου «πταίσμα», λοιπόν, δεν είναι ότι δίπλα στη φοροληστεία, στα κάθε λογής αντιλαϊκά μέτρα, στους ΕΝΦΙΑ και στα χαράτσια, έρχονται να προστεθούν και οι αυξήσεις σε εισιτήρια και κάρτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  Καθόλου «πταίσμα» δεν είναι μια ακόμα κυβέρνηση (αλλά… «αριστερή» αυτή τη φορά) να αξιοποιεί την ανάγκη της μετακίνησης των λαϊκών στρωμάτων για να κάνει μια ακόμα υπόκλιση στη λογική του κέρδους.

  Καθόλου «πταίσμα» δεν είναι τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα στα οποία απευθύνονται τα εν λόγω μέτρα να υφίστανται ανατιμήσεις στις τιμές των εισιτηρίων όταν τα κράτος μειώνει τη χρηματοδότηση για τις συγκοινωνίες, όταν τα δρομολόγια μειώνονται λόγω της έλλειψης προσωπικού και τεχνικών μέσων, όταν το δίκτυο – εν έτη 2016 – δεν καλύπτει όλη την περιφέρεια Αττικής.

  Στην ίδια όχθη με τους προηγούμενους βρίσκονται κι εκείνοι που σπεύδουν να χαρακτηρίσουν… «λαϊκισμό» να ασχολείται κανείς με τις τιμές των εισιτηρίων. Οι εν λόγω συλλαμβάνονται για μια ακόμα φορά επ’ αυτοφώρω: Ο… αριστοκρατισμός και οι σαχλαμάρες τους περί «λαϊκισμού» αν αποδεικνύουν κάτι είναι την βαθιά τους περιφρόνηση προς τον λαό και τις ανάγκες του.

  Όσο για την κυβέρνηση, το θέμα με τις ανατιμήσεις έως και 16% για τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, είναικι αυτό ενδεικτικό ότι δεν υπάρχει τίποτα, «μικρό» ή μεγάλο, στο οποίο ο κ.Τσίπρας και το κόμμα του να μην εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.

  email: mpog@enikos.gr
  http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/368000,Exapathsh-kat-exakoloy8hsh.html

 10. Το δικαίωμα να φηφίσουν (ΣΥΡΙΖΑ) ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση σε 250.000 μετανάστες!
  Το πιο μεγάλο κόλπο για να παραμείνουν στην εξουσία
  27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 23:07

  Το δικαίωμα ψήφου σε πάνω από 250.000 μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα ετοιμάζεται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

  Φυσικά όλοι τους θα ψηφίσουν δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα με αποτέλεσμα ο Μητσοτάκης ακόμη κι αν είναι πρώτος πολύ δύσκολα θα έχει αυτοδυναμία.

  Αυτό είναι το τελευταίο μεγάλο κόλπο του Τσίπρα να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Ηδη από τώρα συγκεκριμένες ΜΚΟ δουλεύουν σ΄αυτή την κατεύθυνση…

  http://kourdistoportocali.com/news-desk/dikeoma-na-fifisoun-syriza-etimazete-na-dosi-kyvernisi-se-250-000-metanastes/

 11. Τσίπρας προς Ευρωπαίους: Δεν ισχύουν οι υπογραφές Βενιζέλου-Σαμαρά
  Απάντηση στις εκκλήσεις του ΝΔ και της ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην δήλωση του ΣΕΒ, ότι χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας:
  «Πριν τη συνάντηση που θα έχω μαζί τους αύριο, θα πρέπει να έχουν στείλει επιστολή στους ευρωπαίους ότι δεν ισχύουν οι υπογραφές τους. Εάν δεν το πράξουν, τους καλώ ακόμη και τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν το λαό».

  ***********************
  Σύνδρομο Μινχάουζεν
  Οφείλεται σε μια διανοητική διαταραχή, όπου ο “ασθενής” γνωρίζει πολύ καλά ότι λειτουργεί μέσα σε ψέματα και υπερβολές.
  Είναι άτομα με διαταραχές της προσωπικότητας και αρκετοί είχαν στη παιδική τους ηλικία διάφορα ψυχολογικά ή σωματικά προβλήματα (συχνές ασθένειες, κακοποίηση, παραμέληση) ή υπήρξαν και τα ίδια θύματα του συνδρόμου αυτού.

 12. Απίστευτο σκάνδαλο: Εγγυητική επιστολή 900 εκατ. παρείχε η κυβέρνηση Τσίπρα στη Εurobank EFG

  13Σεπτεμβρίου2015

  Μοιάζει απίστευτο αλλά, το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών αποδεικνύει

  πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ικανή για τα πάντα.

  Και την ίδια ακριβώς στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικών επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτα λόγω οικονομικής ασφυξίας, με την πραγματική ανεργία να ξεπερνά το 30% και εκατομμύρια συνταξιούχων να μένουν απλήρωτοι λόγω των capital controls, το ελληνικό κράτος αίφνης αποφασίζει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά για έναν «διαφορετικό» ιδιώτη επιχειρηματία και να μπει ως εγγυητής για κάλυψη ομολογιακού δανείου της Eurobank και ύψους 900 περ. εκατ. ευρώ !

  Αξίζει να σημειωθεί πως στην απόφαση ρητώς αναφέρεται πως σε οποιαδήποτε κατάπτωση της εγγύησης, αυτή οφείλει να καταβληθεί από το Ελληνικό ∆ημόσιο, δηλαδή από τους έλληνες φορολογουμένους !

  Η Σχετική Απόφαση έχει ημερομηνία 24-07-2015 και φέρει την υπογραφή του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, ∆ημήτρη Μάρδα.

  http://www.ereportaz.gr/apistefto-skandalo-engiitiki-epistoli-900-ekat-pariche-i-kivernisi-tsipra-sti-eurobank-tou-latsi

 13. 97/04/2017

  Συμφωνία για μέτρα 3,6 δισ. ευρώ στο Eurogroup για να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
  http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2649031/simfonia-gia-metra-36-dis-evro-sto-eurogroup

  Μόλις 72 μέρες πριν συμφωνήσει μέτρα 3,6 δις ….

  και λίγο πριν ήθελε ειλικρίνεια

  https://antifimotro.wordpress.com/2017/04/03/pseutes-suriza/

 14. Διεθνή εγκληματική οργάνωση με σκοπό το κέρδος συνέταξε την δανειακή σύμβαση. Θα επιληφθεί εισαγγελέας;

  Του Γιώργου Παπαγεωργίου

  Σύσταση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το κέρδος, καρτέλ κατά οικονομίας κράτους μέλους της Ε.Ε, και του ευρώ συνιστούν την ευρωαπάτη που έχουν στήσει οι “δανειστές”.
  Υπάρχει, διακρατική υπερεθνική διεθνής ζημία εις βάρος των πιστωτών και ειδικότρεα των Ευρωπαίων φορολογουμένων αφού απόκρυψαν την αξία του ενεργητικού, δηλαδή την αξία της υποθήκης του κρατικού χρέους. Η καταχρηστική αποξένωση από ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα, σε συνταγματική εθνική παραχωρημένη αρμοδιότητα….

  (2002 ένταξη της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ-126(9)-136 ΣΛΕΕ ), από από τις 8/05/2010, απόκρυψη καθαρής περιουσίας αξίας ως ενεργητικού, υψίστου αγαθού της, ζωής 10 εκτμ Ελλήνων (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΞΙΑ 2,5 ΤΡΙΣ) και της ιδιωτικής περιουσίας αυτών εγγεγραμμένων ως ενέχυρο εντός της δανειακής συνθήκης ως εξωτερικό χρέος σε αγγλικό δίκαιο! Βίαιη αποκοπή από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΑΜΑ και τον Κοινοτικό Χάρτη των θεµελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων, του ελληνικού Λαού.

  Η εγκληματική βουβή και βίαιη οικονομική αποκοπή από εθνικά συνταγματικά-ευρωπαϊκά δικαιώματα, απόκρυψη από δόλο της ενεχυρίασης αυτού ως Λαού, ως εξωτερικό χρέος, μηδενικής αξίας της Ζωής του (δικαίωμα στην ζωή) 10 εκτμ Ελλήνων (ελάχιστης αξίας ελληνικού λαού 2,5 τρις ευρώ, ως ύψιστο αγαθό, δεν αποτιμάται), και της ιδιωτικής περιουσίας αυτού, παράνομη φορολόγηση ελληνικού πληθυσμού επί ενεχυριασμένων ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, ενέχυρο εις χείρας τρίτου, σε παραχωρημένη συνταγματική αρμοδιότητα ιδιωτικής περιουσίας αυτού, ενεχυριασμένη αυτή ως ιδιωτική περιουσία, σε αγγλικό δίκαιο από το 2010 σε διεθνή συνθήκη.

  Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται.

  Παραβίαση διεθνών – ευρωπαϊκών λογιστικών, τύπων [Δημοσιονομικά – Χρηματοοικονομικά Πρότυπα (ΔΧΛΠ) στέρηση,αυτοδιάθεσης,κατάχρηση δημοκρατικών αρχών, υποκείμενο ως λαός, σε δικαΐκες διατάξεις, δικονομικό πλαίσιο, υπερεθνικού χαρακτήρα, απόκρυψη με δόλο, πληροφόρησης, αυτού (ελληνικού λαού) εγγραφής του, ως εξωτερικό χρέους και υποκείμενο ως ενέχυρο εις χείρας τρίτου! διαθέσιμος προς χρήση των δανειστών-ενεχυροδανειστή]. Καρτέλ κατά κράτους της Ε.Ε, και της αξίας του νομίσματος του ευρώ, απόκρυψη, καθαρής περιουσίας αξίας, στρατηγικών οικουμενικών κρατικών έννομων αγαθών στρατηγικού χαρακτήρα, διακρατική υπερεθνική ζημία.

  Η από 3/5/2010 προσυμφωνημένη ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΙΣΤΩΤΩΝ, καρτέλ, υπέρ του Γερμανικού Κράτους, Ευθύνη του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, οφέλη αυτής της διακρατικής συμφωνίας υπέρ κρατικού γερμανικού συμφέροντός παραβίαση οικονομικης συλλογικότητας, εις βάρος του ευρώ, στην συνθήκη Δανειακής Διευκόλυνσης ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (Διακρατική σύμβαση (εθνικό δίκαιο) που ναι μεν διέπεται από το αγγλικό δίκαιο αλλά τα συμβαλλόμενα μέρη πρέπει επιπροσθέτως να σέβονται και το ενωσιακό τηρούμενης της Αρχής της Υπεροχής Καταχρηστικό όταν κράτος εφαρμόζει το εθνικό του δίκαιο, δεν συνάδει με το σύστημα του δικαίου της Ένωσης),εις βάρος του ΕΥΡΩ, (Παραβίαση Συλλογικότητας, καταχρηστική Ευρωπαϊκή Θεσμική Συμπεριφορά, κατά κράτους, υπερ κράτους, η Ελληνική Δημοκρατία δεν συμβάλλεται) διεθνούς χαρακτήρα (συνθήκη ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ), αιτία η αποξένωση από συλλογικά ευρωπαϊκά όργανά από τις 8/10/2010 με ευθύνη ευρωπαϊκών θεσμών, πολιτειακών παραγόντων, κρατών μελών για ζημίες τις οποίες υπέστησαν ιδιώτες λόγω παράβασης του δικαίου της Ένωσης.

  Στρέβλωση από δόλο οικονομικών πραγματικών γεγονότων, αριθμητικών δεδομένων, των όρων της ελεύθερης διεθνούς αγοράς εντός της εσωτερικής αγοράς,Θεσμικών Ευρωπαϊκών – Κρατικών λειτουργών.

  17.2.2014 ΓΝΩΜΟ∆ΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ , όσον αφορά τη διερευνητική έκθεση σχετικά µε τον ρόλο και τις δραστηριότητες της Τρόικας (ΕΚΤ, Επιτροπή και ∆ΝΤ) όσον αφορά τις χώρες της ζώνης του ευρώ που έχουν υπαχθεί σε πρόγραµµα δηµοσιονοµικής προσαρµογής (2013/2277(INI)) 11. τονίζει ότι τα θεσµικά όργανα της Ε.Ε.δεσµεύονται πλήρως από το δίκαιο της Ένωσης και ότι υποχρεούνται όταν ενεργούν στο πλαίσιο της Τρόικας να τηρούν τα θεµελιώδη δικαιώµατα, τα οποία ισχύουν ανά πάσα στιγµή σύµφωνα µε το άρθρο 51 του Χάρτη των Θεµελιωδών ∆ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, κανένα κράτος μέλος δεν μπορεί να θίξει την ιδιαιτερότητα του δικαίου της Ένωσης να ισχύει πλήρως και ενιαία σε ολόκληρη την επικράτειά της.

  Το οικονομικό σύνταγμα ανταποκρίνεται σε μια θεμελιώδη και συνολική απόφαση της πολιτικής κοινότητας που ισχύει ως κανόνας δικαίου και ορίζει το πρότυπο και τις αρχές λειτουργίας της οικονομικής διαδικασίας σε σχέση μάλιστα με το καίριο πρόβλημα των μορφών και των ορίων των κρατικών παρεμβάσεων στην λειτουργία της αγοράς, στην καταπολέμηση κάθε μορφής διασυνοριακής εγκληματικότητας, και, αντίστοιχα, την εγκληματολογική και ποινική μελέτη – της διεθνούς διάστασης της αντιεγκληματικής πολιτικής. 1.Α+(1.Α.8). Διεθνής Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα,Στέρηση Δικαιώματος αυτοδιάθεσης,

  Οι λαοί καθορίζουν ελεύθερα το πολιτικό καθεστώς τους (εάν έχει ενημέρωση) και εξασφαλίζουν ελεύθερα την οικονομική και μορφωτική ανάπτυξή τους, για να επιτύχουν τους σκοπούς αυτούς όλοι οι λαοί μπορούν να διαθέτουν ελεύθερα τον πλούτο και τους φυσικούς πόρους τους, με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη διεθνή οικο­νομική συνεργασία που στηρίζεται στην αρχή του αμοιβαίου συμφέροντος και του διεθνούς δικαίου. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ένας λαός να στερηθεί από τα δικά του μέσα επιβιώσεως.

  Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναλαμβάνουν να εγγυηθούν ότι τα δικαιώματα που περιέχονται σ’ αυτό θα ασκούνται χωρίς οποιαδήποτε διάκριση φυλής, χρώματος, γένους, γλώσσας, θρησκεύματος, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής προέλευσης, περιουσίας, γεννήσεως ή κάθε άλλης καταστάσεως.

  Παραβίαση Αρχών Οικονομικης Νομιμοτητας, Δεθνη εγκληματική οργάνωση με σκοπό το κέρδος,

  ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
  Οι Κρατικοί Σχηματισμοί Διέπονται από δύο Ύψιστες Οργανωτικές Αρχές: Κράτος Δικαίου («rule of law») και την Δημοκρατία. η άμεση ισχύς του δικαίου της Ένωσης, βάσει της οποίας οι διατάξεις του δικαίου της ΕΕ ισχύουν πλήρως και ομοιόμορφα σε όλα τα κράτη μέλη και ιδρύουν δικαιώματα και υποχρεώσεις για τα κράτη μέλη αλλά και τους πολίτες τους, Άρθρο 5. –
  1. Καμιά διάταξη του Συμφώνου αυτού δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι υπονοεί όπως έχει δικαίωμα ένα Κράτος, μια ομάδα ή ένα άτομο να επιδοθεί σε μια δραστηριότητα ή σε ενέργεια πράξεως που αποβλέπει στην καταστροφή των αναγνωριζομένων με το Σύμφωνο αυτό δικαιωμάτων ή ελευθεριών ή σε περιορισμούς μεγαλύτερους από αυτούς που προβλέπονται με το Σύμφωνο.
  2. Είναι απαράδεκτος οποιοσδήποτε περιορισμός ή παρέκκλιση από τα βασικά δικαιώματα του αν­θρώπου που είναι αναγνωρισμένα ή ισχύουν σε οποιαδήποτε χώρα με νόμους, συμβάσεις, κανονισμούς ή έθιμα, με το πρόσχημα ότι το Σύμφωνο αυτό δεν αναγνωρίζει τέτοια δικαιώματα ή τα αναγνωρίζει σε μι­κρότερα βαθμό. Αιτία χειραγώγηση της ελληνικής οικονομίας απόκρυψης Καθαρής περιουσίας εις γνώση των Θεσμικών Ευρωπαϊκών – Πολιτειακών Οργάνων. Εμπορία επιρροής, στον Ε.Ο.Χ. επί σκοπού ευρωπαϊκού κοινωνικού μείζονος ενδιαφέροντος για πολίτες, πιστωτές της Ένωσης και του ΔΝΤ.

  http://nyxtobaths.blogspot.gr/2015/03/blog-post_76.html?m=1

 15. Οι 27 νέοι φόροι που επέβαλαν οι κυβερνήσεις Τσίπρα

  Πέμπτη, 27-Απρ-2017

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Μόνο θυμηδία θα μπορούσε να προκαλέσει η αποστροφή του πρωθυπουργού στην τελευταία συνέντευξή του ότι επί των ημερών των κυβερνήσεών του δεν αυξήθηκε η φορολογία.

  Κι αν αυτό διαψεύδεται καθημερινά από τα νέα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν οι πολίτες – πολλοί από τους οποίους σηκώνουν τελικά ψηλά τα χέρια και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις – διαψεύδεται και από τις χιλιάδες λέξεις φορολογικών διατάξεων που έφερε την τελευταία διετία η κυβέρνηση στη Βουλή προκειμένου να γεμίσει τα κρατικά ταμεία που άδειασαν από το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας που προκάλεσε η αλλοπρόσαλλη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που είχαν σαν βασική πυξίδα την προστασία των κρατικών δαπανών.

  Πάμε τώρα στους φόρους που επέβαλαν οι κυβερνήσεις Τσίπρα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα… :

  – Αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%.

  – Μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από το μειωμένο συντελεστή 13% στον κανονικό 24%. Μεταξύ άλλων μετατάχθηκαν σε υψηλότερο συντελεστή η εστίαση, οι μεταφορές και τα μη νωπά τρόφιμα (π.χ. μακαρόνια, ρύζι) και οι διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων.

  – Κατάργηση σε τρεις δόσεις των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν στα νησιά του Αιγαίου.

  -Αυξήθηκαν οι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται από το 2,8% στο 10%.

  – Μειώθηκε η έκπτωση φόρου που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 2.100 ευρώ στα 1.900 ευρώ.

  – Αυξήθηκαν οι συντελεστές της φορολογικής κλίμακας για όλους τους φορολογούμενους με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται από το 42% στο 45%.

  – Καταργήθηκε η αυτοτελής φορολόγησης του εισοδήματος από ελευθέριο επάγγελμα 26% έως 33% και πλέον το εισόδημα αυτό φορολογείται με συντελεστές που φθάνουν ακόμη και το 45%.

  – Αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές για το εισόδημα από ενοίκια. Ο συντελεστής για εισόδημα έως 12.000 αυξήθηκε από το 11% στο 15%, για εισόδημα από 12.000 έως 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 35% και για εισόδημα πάνω από 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 45%.

  – Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%.

  – Αυξήθηκε ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών από το 26% στο 29%.

  – Αυξήθηκε ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 15%.

  – Αυξήθηκε ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13% επί του ετήσιου τεκμηρίου για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, τις πισίνες και τα αεροσκάφη ενώ επιβλήθηκε ο φόρος και στα σκάφη αναψυχής.

  – Καταργήθηκε ο μειωμένος ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα οινοπνευματώδη ποτά στα Δωδεκάνησα.

  – Επιβλήθηκε φόρος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση.

  – Επιβλήθηκε φόρος 5% στην σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ.

  – Αυξήθηκε ο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά και τα τσιγάρα.

  – Αυξήθηκε ο φόρος στη μπύρα.

  – Επιβλήθηκε ΕΦΚ στο κρασί.

  – Επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης 1 ευρώ ανά 10 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου.

  – Αυξήθηκε κατά 3 λεπτά ανά λίτρο ο φόρος στην αμόλυβδη, κατά 8 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, κατά 10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης και κατά 5 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

  – Έχει ψηφιστεί για εφαρμογή από το 2018 ειδικό τέλος διανυκτέρευσης για όλα τα τουριστικά καταλύματα

  -Επιβλήθηκε φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών (π.χ. airbnb).

  – Επιβλήθηκε φόρος στον καφέ 3 ευρώ ανά κιλό για τον καβουρδισμένο, 2 ευρώ για τον μη καβουρδισμένο, 4 ευρώ για τον στιγμιαίο και τα συμπυκνώματα καφέ κ.α. Η επιβολή του φόρου εκτιμάται ότι αύξησε τη λιανική τιμή του προϊόντων έως και 10%.

  – Αυξήθηκαν οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από 0,1 έως 1% που είναι σήμερα σε έως και 1,15% αλλά ο φόρος αρχίζει να επιβάλλεται από χαμηλότερη αξία καθώς μειώνεται το αφορολόγητο από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ.

  – Αυξήθηκαν οι συντελεστές για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα.

  – Αυξήθηκε από 5 τοις χιλίοις σε 5,5 τοις χιλίοις ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα.

  – Αυξήθηκε το φορολογούμενο εισόδημα ως παροχή σε είδος για την παροχή εταιρικών ΙΧ από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους. Το εισόδημα υπολογίζεται σε ποσοστό 80% αντί για 30% που ίσχυε επί του κόστους συντήρησης που εγγράφουν ως δαπάνη οι επιχειρήσεις στα βιβλία τους.

  http://www.capital.gr/tax/3207541/oi-27-neoi-foroi-tou-suriza

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.