Εσένα κύριε Μιχελογιαννάκη ποιος σε ψήφισε ;;;

0173677001348255707

(Παλιότερη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε εδώ )

Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι την Δεύτερα άρχισε το άλλο μεγάλο πήδημα, ότι δεν θέλει να ακούσει μ@λ@κίες, ότι ο κόσμος τους ψήφισε και γι΄αυτό να μην διαμαρτύρεται για τα νέα μέτρα. 

Αφήνοντας στην άκρη τις λεπτομέρειες, θα ήθελα να πάω στην ουσία του θέματος και να ρωτήσω κάτι απλό: Αυτόν τον κύριο ποιος τον ψήφισε; Και πριν από αυτό, ποιος τον πρότεινε υποψήφιο βουλευτή ώστε να μπορεί να ψηφιστεί ;;

Συγκεκριμένα: Βάσει του συντάγματος (αρθ.51) οι εκλογές διεξάγονται για την ανάδειξη 300 (ανεξάρτητων) αντιπροσώπων του έθνους των 10 εκατομμύριων Ελλήνων και βάσει του εκλογικού νόμου οι υποψήφιοι προτείνονται από τους εκλογείς κάθε εκλογικής περιφέρειας. Η πρόταση είναι γραπτή και υπογράφεται, το λιγότερο, από δώδεκα εκλογείς. (Άρθρο 32 ΠΔ 26/2012 ΦΕΚ A 57/2012)

Εξού και οι απορίες που εκφράζω προς τον ίδιο :  

1) Προτάθηκες κύριε από 12 εκλογείς της εκλογικής περιφέρειας σου ;;; Και αν ναι, ποιοι ήταν αυτοί;;;

2) Επειδή από ότι φαίνεται θεωρείς ότι είσαι κανονικός αντιπρόσωπος των Ελλήνων και μπορείς να αποφασίσεις γι΄αυτούς, και επειδή αυτοί οι αντιπρόσωποι εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία, πες μου σε παρακαλώ, εσένα προσωπικά πόσοι Έλληνες σε ψήφισαν ;;  Δηλαδή πόσοι ψηφοφόροι σε προτίμησαν με τον σταυρό τους και πότε ;;;

Όσο για τα καλλιστεία των κομμάτων που διοργανώθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 αντί εθνικών βουλευτικών εκλογών, και στα οποία καλλιστεία μάλλον αναφέρεσαι στις δηλώσεις σου, σε πληροφορώ ότι σε ένα κοινό αποτελούμενο από 9.840.525 άτομα, το δικό σου κόμμα άρεσε σε μόλις 1.925.904 από αυτά (19,57%). Τώρα αν πραγματικά άρεσε έστω και σε αυτούς τους λίγους ανθρώπους είναι άλλη ιστορία, με την οποία όμως δεν θα ασχοληθώ τώρα. 

Τέλος, σε πληροφορώ ότι αν ο κόσμος θα ψήφιζε ποτέ πρόταση δολοφονίας σου, δολοφονίας μου ή μέρους του λαού, το ψήφισμα θα ήταν αντισυνταγματικό, δεν θα εφαρμοζόταν και ο εμπνευστής του θα έμπαινε φυλακή. Αυτό το λέω επειδή είπες ότι ο κόσμος ψήφισε μνημόνιο και ήξερε τι έκανε. Ο κόσμος τίποτα δεν ψήφισε, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι αν εσύ ψηφίσεις εκείνα τα μέτρα που αποτελούν νέα πρόταση δολοφονίας μας μέσω εξαθλίωσης, παραβιάζεις το σύνταγμα που ορκίστηκες ότι θα υπακούς και μόλις αποκατασταθεί το δημοκρατικό πολίτευμα θα τιμωρηθείς, είτε τα μέτρα θα εφαρμοστούν είτε όχι. Και ας μην είσαι ο εμπνευστής αλλά μόνο παρακινητής. Η τιμωρία βέβαια μπορεί να έρθει και νωρίτερα, ποιος ξέρει;; Θα δείξει. 

Υ.Γ Σε περίπτωση που ακόμα δεν τις έλαβες, δες σε παρακαλώ και δυο επιστολές που εν όψη της ψηφοφορίας της Παρασκευής στάλθηκαν στη βουλή προς ενημέρωση όλων των βουλευτών. Κάνε κλικ εδώ: Κύριοι, please, έλεος! Ακούστε κάποια στιγμή και τη δική μας κραυγή αγωνίας. Είμαστε η πλειοψηφία, είμαστε ο Λαός των 3 εκ. συνταξιούχων, τουλάχιστον, που με τους οικείους που συντηρούμε, φθάνουμε τα 5 εκ. Και με τα 2 εκ. των ανέργων, φθάνουμε τα 7 εκ. ψηφοφόρων, ΜΑΣΤΙΓΩΜΕΝΩΝ, ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ, ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ, ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΩΝ και εδώ Ως λαός σας απαγορεύω να χρησιμοποιείτε την λέξη Δημοκρατία.

Υ.Γ2 Επειδή μόλις τώρα θυμήθηκα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν συνυποψήφιος σου στην εκλογική περιφέρεια Νομού Ηρακλείου, πες μου σε παρακαλώ και για τις ψήφους του. Πόσες πήρε ;;; Λιγότερες ή περισσότερες από εσένα ;;;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

– ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 66

Διαλύουμε

τη Βουλή της ΙΣΤ ́ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 1η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ. Στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2015, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

– Τα πάντα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 (αποτελέσματα, συμμετοχή, έδρες κλπ)

– Βουλευτικές Εκλογές 2012: Έγκυρες ή Άκυρες; ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ! (Διεξάχθηκαν βάσει της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, δηλαδή χωρίς σταυρό προτίμησης)

– Καταγγελία των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

– Κατορθώματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ

– ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

– Νέα έκκληση για εξασφάλιση του ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΥ της καταμέτρησης των εκλογικών αποτελεσμάτων

 

Χριστίνα Σαλεμή 

(διαχειρίστρια ιστολογίου και συντάκτρια της πρώτης εδώ αναφερόμενης επιστολής που στάλθηκε εχθές στη βουλή) 

Advertisements

3 comments on “Εσένα κύριε Μιχελογιαννάκη ποιος σε ψήφισε ;;;

 1. 13 Οκτωβρίου 2015
  Τα δίνουν όλα για τη χλίδα τους (*)‏

  Του Αθανάσιου Καρανάσιου
  Πολιτικού Μηχανικού

  Εν όψει της ψήφισης των «προαπαιτούμενων» …

  Κάθε «βολευτής» τσεπώνει καμιά δεκαριά κολαριστά χιλιάρικα μηνιαίως («αποζημίωση» τη λένε χαχαχα) συν παράλληλα τη σύνταξη (βλ π.χ. κ.κ. Δ…., Λ… , Φ…), έχει γραφεία στη Βουλή, φυλασσόμενα και κλιματιζόμενα γραφεία γύρω απ τη Βουλή μαζί με φως, νερό, κοινόχρηστα εξοφλημένα, συγκοινωνιακή και ταχυδρομική ατέλεια (άρθρο 63 Σ.), 4 και παραπάνω «εξαπτέρυγα – συμβούλους» να του αντιγράφουν από παλιές ομιλίες άλλων «χαρισματικών» συναδέλφων (π.χ. το γέρο της δημοκρατίας, τον Αντρέα κ.ά) εντυπωσιακά τσιτάτα και τις «εξυπνάδες», που πρωτοκολλεί στο βήμα, ή κσμιά ατάκα που «πετάει» δήθεν αυθόρμητα στις στημένες εκπομπές κανενός καλόβουλου δημοσιογράφου, κάποιους χαφιέδες αυλικούς να του πλέκουν ιστορίες για δολιοφθορείς και αντιπάλους … όλα τα γραφεία «επανδρωμένα», παρακαλώ, με καλλονές γραμματείς και φαρισαίους … μπάτσους για να του φοράνε το σακάκι και του ανάβουν το τσιγάρο, αστραφτερές έως αλεξίσφαιρες λιμουζίνες- άμαξες, για να εντυπωσιάζει σαν σύγχρονος φεουδάρχης, αποκλειστικούς οδηγούς να πάνε και να φέρνουν το ευτραφές συνήθως σαρκίο του, στούντιος με σάουνες (κοντά στο άσυλο κι αυτές) με μασάζ για να χαλαρώνει ο σβέρκος και η μέση άμα λάχει … κομματική οικονομική ενίσχυση (ως ενδιάμεσος όροφος της τούρτας των προνομίων, βλ. άρθρο 29 Σ.), έξτρα επιχορηγήσεις στην κομματική νομενκλατούρα από διάφορες άλλες ντόπιες και υπερεθνικές άδηλες πηγές (άτυπες αυτές, χωρίς αντίστοιχα άρθρα), «καλοπροαίρετες» για το «ρεαλιστικό» νομοθετικό έργο που επιτελείται, συνταγματική βουλευτική ασυλία (για όλα !!! πλην της συκοφαντικής δυσφήμισης, ασκούμενης μόνο αυτής της δίωξης κατόπιν της αδείας των συναδέλφων, βλ άρθρο 61 Σ.), αν γίνει καμιά «στραβή»… και μετά όλα αυτά … άμεση σύνταξη για τα «γεράματα» για την «άσκηση του λειτουργήματος» (άρθρο 63 του Σ.), που προσέφερε ο κατά το άρθρο 51 του Σ. χαρακτηριζόμενος «αντιπρόσωπος του Έθνους», συμπληρωματική, παρακαλώ, της άλλης σύνταξης (ή των άλλων συντάξεων) που παίρνει λόγω ιδιότητας (!!!) και όχι λόγω παραγωγής έργου, εργασίας και ενσήμων π.χ. από το ΤΣΜΕΔΕ, το τέως ταμείο δικηγόρων, γιατρών κοκ. Κάποια άλλα κορόιδα δούλευαν μια ζωή παραγωγικά, για να ενισχύουν με δεκάδες τρόπους άμεσα ή έμμεσα τα ίδια αυτά ασφαλιστικά ταμεία.

  περισσότερα εδώ:
  http://www.triklopodia.gr/ta-dinoun-ola-gia-ti-chlida-tous-%E2%80%8F/

 2. Γεώργιος Κοντογιώργης
  Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν, απλά επιλέγουν μεταξύ αυτών που υποδεικνύει το σύστημα. Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί.
  Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου.
  Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν, δηλαδή να επιλέξουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν οι μηχανισμοί του συστήματος. 
  Aυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει.
  Γεώργιος Κοντογιώργης 
  Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης-Συγγραφέας

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s