Μέχρι τώρα, οι δηλώσεις Φίλη έχουν ως συνέπεια 4 μηνύσεις, ένα συλλαλητήριο, χαρά στη Τουρκία και γελοιοποίηση της Ελλάδας …

fa7185f156aac55d732cc357d752e053

Ο Ν.Φίλης πήγε στην εκπομπή που έκανε τις περίφημες δηλώσεις ως υπουργός παιδείας και όχι ως δημοσιογράφος ή “απλός” πολίτης . Δηλαδή, πήγε για να παρουσιάσει τις κυβερνητικές θέσεις και όχι να κάνει φιλοσοφία, να εκφράσει προσωπικές απόψεις κλπ Και η κυβερνητική θέση είναι ότι δεν υπήρχε γενοκτονία γιατί αλλιώς δεν θα αφαιρούσε  από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, το κεφάλαιο «Παρευξείνιος Ελληνισμός», το οποίο ήταν το μοναδικό σημείο με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία.

Γι΄αυτο και έγιναν τόσες αντιδράσεις στην Ελλάδα και χάρηκε η Τουρκία. ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ! 

Συνεπώς δεν μιλάμε πια για μια απλή παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου αλλά για πολύ σοβαρότερα πράγματα !

Και ακριβώς επειδή είναι σοβαρό το θέμα αντέδρασαν οι πολίτες και όχι επειδή είναι εθνικιστές όπως ο Ν.ΦΙΛΗΣ ισχυρίστηκε, παρότι αυτό εννοείται ότι δεν θα ήταν έγκλημα, αφού και το σύνταγμά μας είναι ” εθνικιστικό” μια που όλες οι εξουσίες ασκούνται στο όνομα του λαού και του έθνους του οποίου αντιπρόσωποι είναι οι βουλευτές ! 

Σύνταγμα 

ΤΜΗΜΑ Γ’: Βουλή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Ανάδειξη και συγκρότηση της Βουλής

Άρθρο 51

Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.

Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος. (παπαπα τι κακή λέξη !!!! )

Και ο Ν.Φίλης μίλησε και ως αντιπρόσωπος του έθνους …. Σας θυμίζω ότι δεν είναι μόνο υπουργός της κυβέρνησης Σύριζα Αν.Ελ αλλά και Βουλευτής Ά Αθήνας!

Τέλος επειδή κάποιοι προσπαθούν να καπελώσουν το συλλαλητήριο σας πληροφορώ ότι διεξάγεται τώρα και δεν το διοργάνωσε η νεολαία του κυβερνητικού “αντιστασιακού” κόμματος όπως αφήνει να εννοηθεί το ΕΘΝΟΣ (όνομα και αυτό !) ΑΛΛΑ το διοργάνωσε η ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ που κάλεσε τους πάντες να συμμετέχουν και όχι μόνο τους Πόντιους.  ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ! 

Λέει το ΕΘΝΟΣ ” Εν τω μεταξύ, παμποντιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή της νεολαίας των ΑΝΕΛ, έχει προγραμματιστεί για τις 4 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση, ….” (ποιανού ανακοίνωση δεν λέει)

Τις μηνύσεις που αναφέρω στον τίτλο, την ανακοίνωση του συλλαλητηρίου και κάποιες άλλες αντιδράσεις θα τις βρείτε εδώ : ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ, Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα αύριο στις 4 (δείτε και τα σχόλια) 

Άλλες αντιδράσεις :

– Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών με τίτλο : Στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα : Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ παραίτηση του κ. Φίλη

– Μήνυση κατά του Φίλη από τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας

36 comments on “Μέχρι τώρα, οι δηλώσεις Φίλη έχουν ως συνέπεια 4 μηνύσεις, ένα συλλαλητήριο, χαρά στη Τουρκία και γελοιοποίηση της Ελλάδας …

  1. Η τουρκική εφημερίδα Sabah, λοιπόν, με δημοσίευμά της στο πρωτοσέλιδό της, αλλά και στην ηλεκτρονική εκδοχή της αναφέρεται στην άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων από τον υπουργό Παιδείας.

    «Μία γενναία παραδοχή από τον υπουργό Παιδείας», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος που μεταφέρει τις δηλώσεις του κ. Φίλη στις οποίες τόνισε πως παρότι αναγνωρίζεται «το αίμα, ο πόνος, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».

    Η τουρκική εφημερίδα, μάλιστα, επισημαίνει πως η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων από τον κ. Φίλη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την ελληνική αντιπολίτευση αλλά και τις Ενώσεις Ποντίων.

    Το δημοσίευμα δε, εξηγεί ότι ο υπουργός Παιδείας ήταν δημοσιογράφος πριν εκλεγεί βουλευτής, παραθέτοντας τις δηλώσεις του.

    http://www.protothema.gr/politics/article/524231/efimerida-sabah-gia-fili-mia-gennaia-paradohi-apo-ton-upourgo-paideias/

  2. ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΤΗΛ:2313 054737
    e-mail:info@poe.org.gr
    HYPERLINK “http://www.poe.org.gr”www.poe.org.gr
    Θεσσαλονίκη, 5-11-2015
    Aρ.Πρ.:7282
    ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συνεχίζει δυναμικά και καλεί όλους τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής και μη , σε μια μεγάλη δυνατή κινητοποίηση προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό την
    Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη .
    Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.
    Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια. Επειδή, η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. Επειδή, οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς.
    Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη.
    Όλοι μαζί ο κόσμος, τα σωματεία με τα λάβαρα, οι προσφυγικοί σύλλογοι θα είμαστε εκεί δυναμικά στον αγώνα!
    ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
    Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
    Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης Γεωργία Κυριακίδου

    http://www.poe.org.gr/default.aspx?pageid=710

  3. ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
    Λ. ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ: 54624
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    HYPERLINK “http://www.poe.org.gr” http://www.poe.org.gr
    HYPERLINK “mailto:info@poe.org.gr” info@poe.org.gr
    HYPERLINK “http://www.neolaia.poe.org.gr” http://neolaia.poe.org.gr
    HYPERLINK “mailto:neolaia@poe.org.gr” neolaia@poe.org.gr 

    Αρ. Πρωτ.: 088
    Θεσσαλονίκη, 04/11/2015

    Δελτίο Τύπου

    Οι δηλώσεις του κυρίου Φίλη προκαλούν την αγανάκτηση όχι μόνον των Ποντίων, αλλά όλων των ελλήνων καθώς διαπιστώνουν πως ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών της χώρας είναι ανιστόρητος και ημιμαθής.

    Ο κύριος Φίλης επικαλούμενος την επιστήμη, της οποίας δεν είναι μέτοχος, καθώς και ιστορικούς, τους οποίους δεν ονομάζει, διατύπωσε την προσωπική του άποψη, πως η Γενοκτονία των Ποντίων δεν υφίσταται. Ο Υπουργός θα όφειλε εμπλουτίσει τη γνώση του, ώστε να δικαιούται να εκφράσει εμπεριστατωμένη άποψη διαβάζοντας τη σχετική βιβλιογραφία καθώς αποδεικνύεται αδιάβαστος διότι αγνοεί πως ο εμπνευστής του όρου Γενοκτονία Πολωνός νομικός, Ραφαήλ Λέμκιν την περιέγραψε βασιζόμενος στις θηριωδίες που διέπραξε το Κεμαλικό καθεστώς εναντίον των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων. Επιπλέον, πως η περίπτωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου απαντά στα στάδια της Γενοκτονίας, όπως τα διατύπωσε ο διεθνούς φήμης γενοκτονολόγος καθηγητής G. H. Stanton. Σύμφωνα με τον καθηγητή το τελευταίο στάδιο της γενοκτονίας είναι η άρνησή της από μέρους του θύτη και η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε στοιχείου, που να επιβεβαιώνει τη γενοκτονική του δράση. Το τελευταίο στάδιο στόχο έχει την αποσόβηση της μνήμης και την αποσιώπηση του γεγονότος. Σε αυτό, δυστυχώς ο Υπουργός Παιδείας ταυτίζεται με το σύγχρονο τούρκικο κράτος, που παρά τις διεθνείς αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από κυβερνήσεις κρατών και τη Διεθνή Ένωση των Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, συνεχίζει να αρνείται την Γενοκτονία που διέπραξε το καθεστώς των Κεμαλικών Νεοτούρκων. Ο κύριος Φίλης φαίνεται ακόμη να αγνοεί αλλά και να καταπατά τους νόμους του κράτους, τους οποίος ως Υπουργός, θα έπρεπε να υπηρετεί.

    Τέλος, μας εξοργίζει η άποψή του Υπουργού πως η χρήση του όρου Γενοκτονία σε σχέση με τους Ποντίους υποβαθμίζει την έννοιά της! Μάλλον ο κύριος Φίλης υποβαθμίζει το Υπουργείο Παιδείας με την παρουσία του! Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του από του Υπουργείο, προκειμένου να προληφθεί η εφαρμογή των προσωπικών του απόψεων. Δυστυχώς, ο κύριος Φίλης συνέχισε επάξια το έργο του προκατόχου του κυρίου Μπαλτά, ο οποίος έσπευσε να αφαιρέσει από την εξεταστέα και διδακτέα ύλη του μαθήματος της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου το κεφαλαίο «Ο Παρευξείνιος Ελληνισμός κατά το 19ο και 20ο αιώνα», που αφορά στην Ιστορία του Πόντου. Απαιτούμε την επαναφορά του κεφαλαίου καθώς και την άμεση απομάκρυνση του κυρίου Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας! 

    Στους τόμους του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη, που περιέχουν ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν την γενοκτονική πρακτική των Νεοτούρκων, μεταξύ των αρχείων απαντώνται δηλώσεις τούρκων πολιτικών στη συνεδρίαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το Μάιο του 1922. Ένας από αυτούς, ο Xακκί Xαμή μπέης, πολιτικός από τη Σινώπη του Πόντου δήλωσε «Το πρόσωπό μας θα είναι αιώνια κηλιδωμένο εξαιτίας των εκτοπίσεων. Eάν οι εκτοπισμοί γίνονται προκειμένου να δολοφονηθούν ανθρώπινες ψυχές, τότε κύριοι αυτό είναι άκρως αποτρόπαιο ζήτημα. Μας κηλιδώνει ενώπιον του σύμπαντος κόσμου. Γιατί τότε η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Τα είδα με τα δικά μου μάτια. Έχουν γίνει τέτοιες κακότητες, κύριοι, ώστε οι κακότητες που διαπράττουν σήμερα οι υπάλληλοί μας, δεν τις διαπράττει κανείς». Σήμερα ο κύριος Φίλης είναι εκτεθειμένος ενώπιων του σύμπαντος κόσμου και με τις απόψεις που διατυπώνει, δεν μπορεί να διατηρεί τη θέση του στο Υπουργείο Παιδείας. 

    Κλείνοντας να δηλώσουμε στον κύριο Φίλη πως είμαστε ”οι άλλοι που δεν Γενοκτονήθηκαν”, οι απόγονοι αυτών που επέζησαν της Γενοκτονίας και ως τέτοιοι δεν χρειαζόμαστε τη συμπόνια του. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εμπνευσμένους πολιτικούς και ηγέτες που θα καταφέρουν να ανορθώσουν τη χώρα μας και όχι ημιμαθείς Υπουργούς.

    Με τιμή
    Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος
    Η Γενική Γραμματέας
    Γ. Κεσαπίδης
    (τηλ.: 6982068841)
    Α. Ζαμανίδου
    (τηλ.:6981005721)

    http://www.poe.org.gr/innet/UsersFiles/ΣΕΝ%20anakoinwsi.doc

  4. Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), Χριστίνα Σαχινίδου χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας «νέο Κεμάλ Ατατούρκ».

    «Σε αυτόν τον ορυμαγδό που βιώνει η χώρα, έρχεται ο κ. Φίλης, ως νέος Ατατούρκ και κάνει αυτές τις δηλώσεις. Γενοκτονία ήταν η προμελετημένη εκκαθάριση των Ελλήνων του Πόντου την περίοδο 1913-1922. Με τη Γενοκτονία έγινε η τελική επίλυση του τουρκικού προβλήματος με τις μειονότητες εντός των συνόρων της. Θέλω να θυμίσω στον κ. Φίλη το από το 2007 πόρισμα της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, δηλαδή του καθ΄ ύλην αρμόδιου διεθνούς επιστημονικού οργανισμού για το θέμα, η οποία απεφάνθη ότι έγινε Γενοκτονία στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές. Ως Γενοκτονία ορίστηκε και από τον ΟΗΕ το 1948»,

    http://www.kallitheacity.gr/2015/11/blog-post_58.html

  5. Μιχάλης Χαραλαμπίδης: ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΗΝ ΓΙΑΦΚΑ (-ΕΣ) ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ

    Δεν είναι μόνο ο Φίλης. Είναι μια σταλινογενής Κεμαλοφασιστική αριστερά, ψευτοαριστερά που πεθαίνει.

    Όσον αφορά το ζήτημα της Ποντιακής γενοκτονίας. Αλίμονο αν το Ποντιακό εξαρτώνταν από το τι λέει ο Φίλης, ο Γιωργάκης, η Αυγή, η γιάφκα (-ες) του συριζα και το βαθύ περιφερειακό νεοεθνικόφρων κράτος. Εκεί δεξιοί και αριστεροί συναντώνται.
    Αυτό θα σήμαινε ότι δεν είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι.

    Το Ποντιακό κινείται σε άλλες υψηλές διανοητικές, επιστημονικές, ηθικές και αισθητικές σταθερές. Για αυτό έχει μεγάλες νίκες, μεγάλη αίγλη διεθνώς. Στους διεθνείς θεσμούς, στην κοινωνία πολιτών, στους ακαδημαϊκούς θεσμούς. Πολλά μπορώ να σας διηγηθώ.

    Μου προκάλεσε όμως εντύπωση, δεν το περίμενα, παρ’ όλο που η γνώμη μου δεν είναι καλή για αυτόν τον κόσμο, η σιωπή των φίλων και συγγενών του Ανδρέα Παπανδρέου. Ένας κόσμος που έκανε καριέρες και περιουσίες. «Δεν θα τους ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους χωρίς τον Ανδρέα». Όπως ειπώθηκε.

    Ο φασισμός του κειμένου του Φίλη της 20ης Αυγούστου του 2014 εντοπίζεται, εκφράζεται στην αναφορά του στο Ανδρέα Παπανδρέου, τον Πρωθυπουργό της αναγνώρισης της Ποντιακής γενοκτονίας. Θα ήμουν ανέντιμος αν δεν υπεράσπιζα την μνήμη του σ’ αυτήν την πολιτική του στιγμή. Σε μια υγιή χώρα θα παρενέβαιναν από τότε οι θεσμοί και εκπρόσωποι όλων των επιπέδων και χώρων. Μόλις εμφανίσθηκε αυτό το φασιστικό κείμενο στην «Αυγή». Τότε υπήρξε σιωπή. Τώρα πολλές κραυγές είναι κραυγές ενόχων που θέλουν να νομιμοποιηθούν.

    Ποιο είναι το θετικό, το ελπιδοφόρο. Ότι όλος αυτός ο κόσμος καταρρέει, μετατοπίζεται, μεταφέρεται όχι στο χρονοντούλαπο αλλά στην χωματερή της ιστορίας. Εκεί που η ιστορία μαζεύει τα μπάζα της. Τα τοξικά μπάζα της.

    Είμαστε στην αρχή μιας άλλης εποχής.

    Επιστρέφει ο Λόγος στον τόπο που γεννήθηκε.

    Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

    Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη

    http://polis-agora.blogspot.gr/2015/11/blog-post_39.html#more

  6. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ …

    Κουμουτσάκος: Τα χέρια της βίας τα οπλίζουν οι δηλώσεις του υπουργού

    Προπηλακίστηκε άγρια ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Με τα γυαλιά σπασμένα και το πρόσωπο γεμάτο μώλωπες και αίματα προσήλθε στη Βουλή, ενώ το σακάκι του ήταν σκισμένο.

    • Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος | Ζητά παραίτηση Φίλη και επιτίθεται στη ΧΑ

      Κατά παντός υπευθύνου στρέφεται η μήνυση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με δηλώσεις του την Παρασκευή το μεσημέρι στη Βουλή, ενώ ερωτώμενος σχετικά, ζήτησε την παραίτηση Φίλη ή την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό.
      «Ο κ. Φιλης έδειξε ότι δε μπορεί να ελέγξει τα λεγόμενά του, δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά και αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος, μπορεί να το καταλάβει ο πρωθυπουργός», δήλωσε απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφων, αν θα έπρεπε να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, εξ’ αιτία της διαχείρισης των δηλώσεών του σχετικά με τη Γενοκτονία ή εθνοκάθαρση των Ποντίων, αλλά και της διαχείρισης της κατάστασης από μέρους του χθες στην Ολομέλεια μετά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή.
      Ο κ .Κουμουτσάκος κατέθεσε την μήνυση στην Εισαγγελία Αθηνών, αφού προηγουμένως επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Από τον κ. Τόσκα ζήτησε τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των «γνωστών» όπως χαρακτήρισε δραστών, της «άνανδρης και φασιστικής» επίθεσης. «Η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν, εκφράζουν τον σκοταδισμό, τη βία, τον τραμπουκισμό», συμπλήρωσε.
      Ο βουλευτής ζήτησε από την κυβέρνηση να προστατέψει έμπρακτα, «τα δικαιώματα και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και των εκπροσώπων τους», ζητώντας ξανά την άμεση σύλληψή τους, καθώς είναι «ζήτημα τιμής για τη δημοκρατία». Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος θα είναι πάντα απέναντι «στη βία, στη μισαλλοδοξία, στην ανοησία και την ιδεοληψία», ενώ θα είναι μαζί με τη δημοκρατία που «δεν τρομοκρατείται αλλά και οφείλει να αυτοπροστατεύεται».
      Ειρήνη Κωστάκη

      http://www.vouliwatch.gr/μήνυση-κατά-παντός-υπευθύνου-κατέθεσ/#.VjyzUoTy9q4

  7. ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ: ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΌ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ

    (Πληρώνουμε βέβαια και το μιστό και τις δαπάνες του, τα μπόνους και τα έξοδα παράστασης του, πληρώνουμε τις συνέπειες των “επιστημονικών” απόψεων και των πρωτοβουλιών του, το αυξημένο ΦΠΑ στην παιδεία και πάει λέγοντας κλπ.)

    Posted: Νοεμβρίου 6, 2015
    «Εκτάκτως» κομμένη η Αστυνομική περιπολία σε τομεά ευθύνης πέντε Δήμων- Διατέθηκε σε ολονύκτια φύλαξη της οικιας του Ν.Φιλη.

    Τα όσα ακολούθησαν το απόγευμα της Πέμπτης (06/11) -των δηλώσεων του Νίκου Φίλη, για «εθνοκάθαρση» και η αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων-, με βίαιες επιθέσεις σε βάρος πολιτικών στο Παμποντιακό Συλλαλητήριο και την καταδρομική παρέμβαση σε προγραμματισμένη βιβλιοπαρουσίαση, έθεσαν σε επιφυλακή την ΕΛΑΣ προς αποφυγή στοχευμένω επιθέσεων σε βάρος του Υπουργού Παιδείας. Με τη λήψη έκτακτων μέτρων, αποφασίστηκε η διάθεση του εντός από τα δύο περιπολικά της περιοχής …σε στατική ολονύκτια φύλαξη της κατοικίας του Νίκου Φίλη.

    Με υπηρεσιακή απόφαση, η οποία κοινοποιήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, στην περιοχή ευθύνης του οποίου εδρεύει και η κατοικία του Υπουργού Παιδείας της Κυβέρνησης, η νυχτερινή περιπολιά του Τμήματος (05-06/11), που επιτηρεί πέντε Δήμους, διατέθηκε σε στατική ολονύκτια φύλαξη, εξωτερικά της κατοικίας του Νίκου Φίλη.

    Σύμφωνα με τη σχετική υπηρεσιακή απόφαση, η βραδινή περιπολία, από τα (μόλις) δύο υπηρεσιακά οχήματα της βάρδιας, που Αστυνομεύουν την περιοχή ευθύνης του τοπικού Τμήματος, διατέθηκε στη φύλαξη της κατοικίας του Υπουργού της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, την περιοχή που περιλαμβάνει πέντε από τους πιο πυκνοκατοικημένους Δήμους της Αττικής, να επιτηρεί, μόλις ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης.

    Στην απόφαση να «κοπεί» η νυχτερινή περιπολία, και να διατεθεί στην φύλαξη της κατοικίας του Υπουργού Παιδείας, κατέληξαν Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ- τουλάχιστον για το βράδυ της Πέμπτης (05/11) μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής (06/11)-, ύστερα από τη σχετική εκτίμηση κινδύνου απειλής, με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί έπειτα από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για «εθνοκάθαρση», μη αναγνωρίζοντας την κατοχυρωμένη «γενοκτονία των Ποντίων» (σσ Η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων το 1994 και ανακήρυξε την 19η Μαϊου «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο»)

    Είχαν προηγηθεί το απόγευμα της Πέμπτης (05/11) η βίαιη επίθεση σε βάρος του Βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου στο Παμποντιακό Συλλαλητήριο από άτομα τα οποία προσδιορίζονται στη Χρυσή Αυγή, η αντιπαράθεση που ακολούθησε στη Βουλή και η «καταδρομική παρέμβαση» στη βιβιοπαρουσιάση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, από μέλη του «Ρουβίκωνα».

    Ωστόσο αν κάποιος θελήσει να δει τις «έκτακτες ανάγκες» με αριθμούς, οι οποίοι αποτυπώνουν την πραγματικότητα -στο σύνολο των Αστυνομικών Υπηρεσιών ανά την επικράτεια-, για το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, που κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν έβγαλε περιπολία στην περιοχή ευθύνης του, θα διαπιστώσει πώς το προσωπικό δεν επαρκεί παρα μόνο για τη βασική λειτουργία του Τμήματος.

    Στο ΑΤ της συγκεκριμένης περιοχής, σε 118 ανέρχονται οι οργανικές θέσεις του ένστολου προσωπικού. Σήμερα, υπηρετούν 108Αστυνομικοί, εκ των οποίων 28 είναι αποσπασμενοι σε άλλες υπηρεσίες -στη Μυτιληνη, τον Εβρο, στο ΑΕΑ κτλ. κι ενας στο Αγιο Ορος-. Καθημερινα 33 Αστυνομκοί απασχολουνται σε φυλαξεις «στόχων» οι κατοικίες των οποίων εδρεύουν στην περιοχή. Αν υπολογιστούν τα ρεπό και τα αδιάθετα ο αριθμός των ενστόλων που διατίθενται στη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος, «προσγειώνεται» στους 45 Αστυνομικούς. Από αυτούς, 8 εκτελούν χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας και σκοπού στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ στο θεσμό του Αστυνομικου της Γειτονιας διατίθενται 8επίσης Αστυνομικοί, και 6 έχουν αναλάβει υπηρεσία γραφείου. Στην εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομικής Υπηρεσίας, με 6-7ενστόλους να τελούν εν αδεία, «σε απλά μαθηματικά» διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε, ότι το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, δεν έχει τη δυνατότητα να βγάλει βάρδια για περιπολικο, το οποίο ωστόσο διατέθηκε για την ολονύκτια φύλαξη της οικίας του Υπουργού Παιδειας..

    Πάντως αξίζει αν σημειωθεί πως πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (13/10) κατά δήλωσή του, «είναι να επιστρέψουν στην Αστυνόμευση 2700Αστυνομικούς που φυλούν πολιτικούς, μη πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.λ.π».. όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει, ενώ είχε προσθέσει «..δε σας λέω και δεν έχω στόχους τόσο μεγαλόπνοους. Έχω ρεαλιστικούς στόχους, όμως. Θα προσπαθήσουμε, θα τους μειώσουμε και θα κριθούμε ξέρετε, στο κάτω κάτω της γραφής»..

    “Εκτάκτως” κομμένη η Αστυνομική περιπολία σε τομεά ευθύνης πέντε Δήμων- Διατέθηκε σε ολονύκτια φύλαξη της οικιας του Ν.Φιλη.

  8. ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

    «Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού παιδείας Νικολάου Φίλη, δια των οποίων αμφισβητεί μέχρι του σημείου… μη παραδοχής την γενοκτονία εις βάρος του ποντιακού Ελληνισμού από το κεμαλικό τουρκικό κράτος, και διερμηνεύοντας τα αισθήματα του συνόλου των μελών του συλλόγους μας, ορμώμενοι δε από το ελάχιστο χρέος στη μνήμη των νεκρών προγόνων μας, που έπεσαν θύματα αυτού του εγκλήματος εις βάρος της ανθρωπότητος δηλώνουμε τα εξής:

    Ως πολίτης ο κύριος Φίλης και κάθε κύριος Φίλης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης γενικώς και διατύπωσης γνώμης και άποψης επί οποιουδήποτε θέματος ειδικότερα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λεγομένων του, τα οποία τίθενται στην κρίση της κοινής γνώμης, του κάθε συμπολίτη, της κάθε κοινωνίας.

    Ως κυβερνητικός αξιωματούχος, όμως, ο κύριος Φίλης και κάθε κύριος Φίλης έχει την ύψιστη υποχρέωση να εκφράζει τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης του για κάθε θέμα και να εφαρμόζει κατά γράμμα τη ισχύουσα γι’ αυτό νομοθεσία, εφ’ όσον η κυβέρνηση του δεν επιφέρει καμμιάν αλλαγή σ’ αυτήν.

    Με τις επίμαχες δηλώσεις του ο κ. Φίλης παρεξέκλινε προκλητικώς αυτής της παγίας αρχής, καθώς εναντιώθηκε σε ψηφισθείσα ομοφώνως από την Βουλή των Ελλήνων διάταξη περί αναγνωρίσεως της γενοκτονίας εις βάρος του ποντιακού Ελληνισμού, η οποία διάταξη ισχύει έως σήμερα, που στην διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται ο δικός του πολιτικός χώρος
    .
    «Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση»
    Και εναντιώθηκε κατά τρόπο προκλητικό σε σχέση με τα αδιάσειστα ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την πράξη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου, την συντελεσθείσα την περίοδο 1916-1923, αλλά και προσβλητικό για αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού, την ιστορία του και τον πολιτισμό του.

    Φρονούμε, λοιπόν, ότι ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, που διατυπώνει δημοσίως προσωπικές, όπως ισχυρίζεται, απόψεις, οι οποίες και από την επίσημη θέση της ελληνικής πολιτείας για το συγκεκριμένο θέμα αφίστανται και το κοινό αίσθημα, ιδίως δε το πνεύμα και την ψυχή του ποντιακού Ελληνισμού, προσβάλλουν, απλούστατα δεν έχει θέση στην κυβέρνηση.

    Και, με το να παραμένει στο αξίωμα του, ο κύριος Φίλης και την κυβέρνηση ζημιώνει και την χώρα βλάπτει, υπονομεύοντας ευθέως τις ενέργειες για το αυτονόητο, δηλαδή την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου».

    https://www.facebook.com/ArgonautesKilkis/?fref=nf

  9. Αν “χαθεί” η γενοκτονία, είναι σαν να χάνουμ εθνικό έδαφος
    Διαβάστε όλο το ιστορικό του σχεδίου ακύρωσης των νόμων της γενοκτονίας στην Ελλάδα

    Του Σάββα Καλεντερίδη

    Το 2014, που συμπληρώνονταν εκατό χρόνια από την τέλεση της γενοκτονίας των Αρμενίων, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από πηγές μας στις Βρυξέλλες και αλλού, το τουρκικό κράτος ξόδεψε το ποσόν των πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να εξουδετερώσει τις προσπάθειες των ανά των κόσμο αρμενικών κοινοτήτων, για τη διεθνοποίηση και την αναγνώριση της γενοκτονίας που υπέστησαν οι Αρμένιοι από τους Νεότουρκους και τους κεμαλικούς.

    Κατά τον ίδιο τρόπο, το τουρκικό κράτος ξοδεύει κατ’ έτος πολλά δισεκατομμύρια δολάρια επί δεκαετίες για να εξουδετερώνει όλες τις ενέργειες που κινούνται στην κατεύθυνση της διεθνοποίησης της γενοκτονίας, ενώ χρηματοδοτεί γενναία έδρες τουρκικών σπουδών ανά των κόσμον, για να περνούν οι τουρκικές θέσεις στον ακαδημαϊκό κόσμο και δι’ αυτού στα πολιτικά συστήματα της κάθε χώρας.
    Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 2012, όταν ήταν στην επικαιρότητα το θέμα της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων στη Γαλλία, εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι οι πρόεδροι της Ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων και διαφόρων εμπορικών επιμελητηρίων μεγαλουπόλεων της Τουρκίας, και μοιράζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια, επηρέασαν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Γαλλίας και κατάφεραν τελικά να μην εγκριθεί ο νόμος, παρότι είχε ψηφιστεί από τη βουλή και από τη γερουσία. Τότε το τουρκικό βαθύ κράτος είχε κινητοποιήσει εκατοντάδες συλλόγους από την Ευρώπη, που χρηματοδοτούνται και ελέγχονται από τη ΜΙΤ και την πανίσχυρη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, οι οποίοι με τη σειρά τους κινητοποίησαν περίπου σαράντα χιλιάδες μέλη τους και Γκρίζους Λύκους από όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι οποίο εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι για αρκετές μέρες και άσκησαν πίεση στην γαλλική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, πετυχαίνοντας τελικά το στόχο τους.

    Όποιος έστω και εκ του μακρόθεν παρακολουθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, γνωρίζει ότι η αποτροπή της αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας, ήτοι των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασυρίων, από τη διεθνή κοινότητα, αποτελεί μόνιμο και πρωταρχικό στόχο του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών και της διπλωματίας της Άγκυρας.

    Απόδειξη τούτου είναι οι έντονες και σκληρές αντιδράσεις του τουρκικού κράτους σε περιπτώσεις που κάποιες χώρες αναγνωρίζουν την γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά και των Ελλήνων. Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, οι τουρκικές κυβερνήσεις ανακαλούν τους πρέσβεις τους από τις χώρες που αναγνωρίζουν τη γενοκτονία, ενώ εφαρμόζουν ακόμα και εμπάργκο, πλήττοντας οικονομικά τις χώρες αυτές και δείχνοντας στις υποψήφιες προς αναγνώρισης της γενοκτονίας χώρες ποια είναι τα αντίποινα που τους περιμένουν.

    Τέλος, δεν υπάρχει δημοσιογράφος, αρθρογράφος, πολιτικός και διπλωμάτης στην Ελλάδα, που δεν γνωρίζει τις προσπάθειες, τους εκβιασμούς και τα διαβήματα που έκανε και συνεχίζει να κάνει η Τουρκία στις ελληνικές κυβερνήσεις, για να ακυρώσει στην πράξη τους νόμους που ψηφίστηκαν το 1994 και το 1997, με τους οποίους αναγνωρίστηκαν η 19η Μαΐου και η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρες μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

    Προτελευταία απόπειρα ακύρωσης στην πράξη των ως άνω νόμων, ήταν τα αλεπάλληλλα διαβήματα που έκαναν οι Τούρκοι στις ελληνικές κυβερνήσεις, όταν οι υπουργοί δικαιοσύνης, Καστανίδης, Ρουπακιώτης και Αθανασίου, θέλησαν να φέρουν προς ψήφιση το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η πιεστική απαίτηση των Τούρκων να μην συμπεριληφθεί σ’ αυτό η ποινικοποίηση των γενοκτονιών που ψηφίστηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο, έκαναν το νομοσχέδιο στην κυριολεξία… λάστιχο.

    Η τελευταία περιπέτεια ήταν πέρισυ το καλοκαίρι, όταν το νομοσχέδιο πηγαινοήλθε τρεις τέσσερις φορές, ακριβώς για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
    Μάλιστα, σε ένα πήγαινε έλα, βουλευτής κόμματος της Ελληνικής Βουλής, το Μάιο του 2013, ενημέρωσε προσωπικά τον Τούρκο πρέσβη ότι στο προσχέδιο συμπεριλαμβανόταν η ποινικοποίηση της γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων και του ζητούσε να παρέμβει στην ελληνική κυβέρνηση για να το αποτρέψει. Λίγες μέρες μετά η κ. Ρεπούση έστειλε το περιβόητο μήνυμα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντάς τους για τον κίνδυνο να περάσει αυτή η «προβληματική διάταξη» όπως χαρακτήριζε την συμπερίληψη της ποινικοποίησης της γενοκτονίας των Ελλήνων στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ζητώντας από τον καθένα να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

    Τελικά, τον Άυγουστο του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά είχε υποκύψει στις έσωθεν και έξωθεν πιέσεις και έφθασε στο σημείο να καταθέσει το νομοσχέδιο, κατά πώς το ήθελε ο Τούρκος πρέσβης, η κ. Ρεπούση και οι συντροφοί της στο ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους, όπως αποδείχτηκε, και ο κ. Φίλης.
    Τότε χρειάστηκε η καθοριστική παρέμβαση των 37 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι, με πρωτοβουλία του Σάββα Αναστασιάδη, απείλησαν την κυβέρνηση με πτώση, αν δεν συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων.

    Τότε, λίγες μέρες μετά, ο κ. Φίλης έγραψε το κατάπτυστο και υβριστικό άρθρο στην Αυγή, με το οποίο κατηγορούσε τους 37 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την πατριωτική τους πράξη.

    Φέτος, πολύ απλά, ολοκληρώνει το έργο του ο κ. Φίλης, με την ανοχή του Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς των ΑΝΕΛ.

    Κλείνοντας να σημειώσουμε το εξής. Ο κ. Φίλης προκάλεσε τεράστια εθνική ζημιά. Αν συνεχίσει να είναι στην κυβέρνηση η ζημιά θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρακαι θα οδηγηθούμε στην ακύρωση όχι μόνο του ρατσιστικού, αλλά και των νόμων με τους οποίες αναγνωρίστηκαν οι γενοκτονίες. Αυτός είναι ο στόχος.

    Και αν γίνει αυτό, είναι σαν να χάνουμε εθνικό έδαφος. Τόσο απλά.

    Δημοσιεύεται στην εφημερίδα “δημοκρατία”

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/11/blog-post_26.html

    ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !

    • Alexandros 6 Νοεμβρίου 2015 – 11:31 π.μ.

      Όχι δεν είναι το ίδιο! Είναι κατά πολύ χειρότερο! Όταν χάνεις πολιτισμό τον χάνεις για πάντα, είναι μονόδρομος δεν έχει επιστροφή! Τα εδάφη είναι εκεί, ο πολιτισμός όμως τελειώνει γιατί είναι ιδέες, ιδέες μεγαλύτερης αξίας από το έδαφος, ιδέες που χωρίς αυτές το έδαφος δεν έχει σημασία! Οι ιδέες όμως έχουν και ένα άλλο χαρακτηριστικό δεν μπορεί να στις πάρει κανείς είναι δικές σου και αν τις χασεις σημαίνει ότι τις εγκατέλειψε οικειοθελώς , αν χάσουμε τη γενοκτονία θα έχουνε πάρει εμείς απόφαση να ατιμασουμε τους νεκρούς μας θα έχουμε πάρει εμείς απόφαση να απωλεσουμε την ταυτότητα μας και άρα την ελευθερία μας! Δυστυχώς οι ιδέες δεν είναι απομονωμένες βρίσκονται μέσα σε λογικές!

  10. Operation Antioch: ACTION ALERT: #ARRESTFILIS

    On Monday night, Greek politics hit an old time low. When Greek Education Minister Nikos Filis denied the events of the Ottoman Greek (Rûm) Genocide in the Black Sea coastal region of Pontos on Greek national television. A member of the ruling Radical Left SYRIZA party, Minister Filis has defended his comments. While the Greek Government has been quick to express that they are merely the Minister’s “opinion” and not the position of the Government.

    For those unfamiliar with the Ottoman Greek (Rûm) Genocide. It was a systematic extermination by two consecutive Turkish Governments during World War I. This Internationally recognized event witnessed the mass murder of over 1.7 million Ottoman Greeks (Rûm) from the greater regions of Eastern Thrace and Asia Minor. Ottoman Greeks (Rûm), which were members of both the Greek Orthodox Patriarchate of Constantinople and Antioch.
    In solidarity with our ethnic kin in Greece. Operation Antioch joins Greek-American Activist, Ioannis Fidanakis, in publicly calling for the arrest of Greek Education Minister Nikos Filis. We urge all Greek citizens living abroad to contact the Hellenic Ministry of Foreign Affairs. While those living in Greece are urged to contact the Areios Pagos. Those of us without Greek citizenship are asked to flood the social media accounts of Minister Nikos Filis and Prime Minister Alexis Tsipras.

    Contact information for the people and institutes mentioned upon, as well as Mr. Fidanakis’ public letter to Prime Minister Tsipras, can be found below.

    The Hellenic Ministry of Foreign Affairs:
    http://www.mfa.gr/en/contact/mfa-en-contacts/hellenic-ministry-of-foreign-affairs.html

    Areios Pagos
    http://www.areiospagos.gr/en/INDEX.htm
    President’s Office: Tel. 210 6411506 Fax. 210 6433799

    Education Minister Nikos Filis
    https://www.facebook.com/nikosfilis.gr/

    Prime Minister Alexis Tsipras
    https://www.facebook.com/tsiprasalexis/

    Dear Prime Minister Alexis Tsipras,

    I am contacting you regarding the recent controversial comments made by Greek Minister of Education Nikos Filis. As a direct descendant of survivors of the Ottoman Greek Genocide from Eastern Thrace, I am extremely disappointed and offended by Minister Filis’ denial of our Genocide, and of the government’s silent approval of his opinion.
    In 2014, the Greek Government adopted Law No. 927/1979, which criminalizes Denial of Genocide, Hate Speech, and Other Acts of Racism. Minister Filis’ public comments are in direct violation of this new anti-racism law. The events of the Ottoman Greek Genocide in Pontos are recognized by the Greek parliament and the International community as Genocide. Mr. Filis’ denial of these events are not simply his “personal opinion”, but a criminal act punishable with imprisonment up to three years and fines up to €50,000.

    As a Greek citizen who proudly served in the Greek Army, I call on our government to bring Minister Filis to justice for publicly breaking this new anti-racism law. If Mr. Filis is not held accountable for his comments, the government sets a messy legal precedence. What would be next? Denial of the Holocaust?

    Sincerely,
    Ioannis Fidanakis
    Past President of Panthracian Union of America “Orpheus”

    read more
    http://operationantioch.blogspot.gr/2015/11/action-alert-arrestfilis.html

  11. ΠΕΜΠΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

    Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε κι ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ, Σούλης Καζαντζίδης!

    Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Καζαντζίδης αναφέρει:
    »Η δήλωση του Υπουργού προκαλεί δικαίως το κοινό αίσθημα, προκαλεί την αγανάκτηση και την ιερή οργή των Ποντίων για την ασέβεια σε βάρος της ιστορίας και των προγόνων τους που γνώρισαν την τουρκική θηριωδία.
    Η ιστορία του Πόντου είναι γραμμένη με το αθώο αίμα των Ελλήνων της περιοχής, με διώξεις, εκτοπισμούς, με τις απάνθρωπες επιτάξεις στα Τάγματα Εργασίας (Ταμελέ Αμπουρού) με λεηλασίες και άγριες σφαγές που στοίχισαν τη ζωή σε 353.000 Πόντιους.
    Από τη θεσμική θέση που κατέχει ο κ. Φίλης είναι ανεπίτρεπτο να κάνει τέτοιου είδους εμπρηστικές δηλώσεις που παραχαράσσουν και ασχημονούν κατά της ιστορίας ενός ολόκληρου λαού.
    Τον καλούμε να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις του και να ζητήσει συγνώμη.
    Τον καλούμε να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, να σεβαστεί την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως και άλλων χωρών, βάσει της οποίας αναγνωρίζεται η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Του ζητούμε τέλος να επαναφέρει στη διδακτέα ύλη της Γ” Λυκείου το κεφάλαιο »Παρευξείνιος Ελληνισμός» το οποίο αφαιρέθηκε – τυχαία(:) – από τον προκάτοχό του. Η ιστορική αλήθεια, η συλλογική μνήμη απαιτούν επιτακτικά τη δικαίωσή τους» .

    http://www.kilkis24.gr/μήνυση-σ-καζαντζίδη-κατά-φίλη/

  12. ΕΚΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

    Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της προσβολής της μνήμης νεκρών

    Γράφει ο Γοργίας Εμμ. Ψυλλάκης, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Πραγματογνώμονας
    Έχοντας υπ΄όψιν αφ΄ενός μεν τις από Νοεμβρίου 2015 δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων κυρίου Νικολάου Φίλη αναφορικά με το …
    ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, σύμφωνα με τις οποίες αμφισβητείται η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αφ΄ετέρου δε την πληθώρα δημοσιευμάτων παραπόνων και διαμαρτυρίας συνέπεια των δηλώσεων αυτών, κατέθεσα σήμερα 5.11.2015 σχετική αναφορά μου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της προσβολής της μνήμης νεκρών ( άρθρο 365 του Ποινικού Κώδικα- Έγκλημα κατά της Τιμής ) , για τους χιλιάδες Έλληνες του Πόντου που σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους μεταξύ των ετών 1916 και 1923 στα πλαίσια προμελετημένης γενοκτονίας.

    ————————————————————————————–
    ΘΕΜΑ : ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΘΗΚΑΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1916 ΚΑΙ 1923 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

    Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του τύπου και του διαδικτύου με ημερομηνίες 3.11.2015 και 4.11.2015 που αναφέρονται στην τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων κυρίου Νικολάου Φίλη αναφορικά με το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων , ο υπουργός σε συνέντευξή του ΄΄στον Ενικό΄΄ στο Star δήλωσε ερωτηθείς σχετικά: «Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος , έκανα τη δήλωση ( ότι η σφαγή των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία ) , συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας», συμπληρώνοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα , τον πόνο , όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι από τη θηριωδία των Τούρκων . Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία , με αυστηρή επιστημονική έννοια», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω , επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση , όσο αιματηρή και αν είναι και άλλο η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα».

    H πραγματικότητα όμως είναι ότι σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται οι δολοφονίες των Ποντίων από τους Οθωμανούς Τούρκους και σε πολλές ακόμη χιλιάδες οι εκτοπισμένοι Πόντιοι από την πατρώα τους γη στα πλαίσια προμελετημένης Γενοκτονίας. Ειδικότερα , η προμελετημένη εκκαθάριση των Ελλήνων του Πόντου την περίοδο 1916-1923 και η τραγωδία που τραυμάτισε τόσο βάναυσα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού , είχε ως τελικό επακόλουθο την δολοφονία 350.000 περίπου Ποντίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων από την γη τους, ενώ άφησε εκατοντάδες ορφανά να μεγαλώσουν σε ξένες οικογένειες χωρίς να γνωρίσουν ποτέ την ταυτότητά τους .

    Η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών με βάσει το από 2007 πόρισμά της απεφάνθη ότι έγινε Γενοκτονία στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές. Με τη Γενοκτονία έγινε η τελική επίλυση του τουρκικού προβλήματος με τις μειονότητες εντός των συνόρων της (Ελλήνων, Αρμενίων κλπ). Ως Γενοκτονία ορίστηκε και από τον ΟΗΕ το 1948, ενώ το Ελληνικό Κράτος έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων από το 1994 κηρύσσοντας τη 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

    Θεωρείται ότι απαιτείται να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της προσβολής της μνήμης νεκρών ( άρθρο 365 του Ποινικού Κώδικα- Έγκλημα κατά της Τιμής ) , για τους χιλιάδες Έλληνες του Πόντου που σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους μεταξύ των ετών 1916 και 1923 , διότι:

    Η προσβολή της ιστορικής συλλογικής μνήμης αποτελεί κατ΄αρχήν ύβρη κατά του Λαού , του οποίου αμφισβητούνται όχι μόνο οι Εθνικές μνήμες αλλά και τα ίδια τα γεγονότα που τις διαμορφώσανε . Οι σφαγές των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους μεταξύ των ετών 1916 και 1923 (όπως η θυσία των γυναικών στο Ζάλογγο , οι σφαγές των Κρητικών πριν και κατά την διάρκεια του 1821 κλπ) αποτελούν πολύτιμα στοιχεία της Εθνικής συλλογικής μας μνήμης .Είναι γεγονότα βιωμένα και βεβαιωμένα από τους λίγους -συγκριτικά- επιζήσαντες και τις οικογένειες τους και αποτελούν τα άγια των αγίων της ζωής τους .

    Η αμφισβήτηση των μαρτυρίων των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους μεταξύ των ετών 1916 και 1923 στα πλαίσια προμελετημένης γενοκτονίας , αποτελεί ύβρη στην μνήμη των θυμάτων και ηθικό πλήγμα για όλους αυτούς που κέρδισαν την ελευθερία και την τιμή τους χάρη στις θυσίες των προγόνων τους . Συνεπώς , η ποινική καταδίκη αυτών των πράξεων , που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και περιφρονούν την ιστορική μας μνήμη στην οποία στηρίζονται τα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας – απ΄ όποιον κι αν προέρχονται – αποτελεί πράξη αυτονόητη για όποια κοινωνία σέβεται τις μεγάλες ανθρώπινες αξίες και αρχές .

    Μετά τιμής
    Γοργίας Εμμ. Ψυλλάκης
    Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
    Πραγματογνώμονας

    – See more at: http://newsone.gr/paraxena/452807-anaphora-sten-eisaggelia-toy-areioy-pagoy-gia-na-diereynethei-an-echei-telestei-to-adikema-tes-prosboles-tes-mnemes-nekron#sthash.wTRx4BBj.Lj9VV1ap.dpuf

  13. Ἡ Θία Χάλο ζητᾶ τὴν ἀποπομπὴ τοῦ Νίκου Φίλη

    Βαθιὰ προσβεβλημένη ἀπὸ τὶς δηλώσεις τοῦ ὑπουργοῦ Παιδείας Νίκου Φίλη νιώθει ἡ συγγραφέας Θία Χάλο, κόρη τῆς «γιαγιᾶς τῶν Ποντίων» Σάνο Χάλο, ὄχι μόνο ὡς ἀπόγονος μιᾶς γυναίκας ποὺ ἐπέζησε ἀπὸ τὶς πορεῖες θανάτου ἀλλὰ καὶ γιὰ τοὺς 353.000 Ποντίους ποὺ δὲν στάθηκαν τυχεροὶ ὅπως ἡ μητέρα της.

    «Ἀναρωτιέμαι ἐὰν ὑπάρχουν ἄλλες ἐθνοτικὲς ὁμάδες που αρνοῦνται τόσο τραγικὰ γεγονότα ποὺ ἔπληξαν τοὺς δικούς τους ἀνθρώπους. Ἐκτὸς ἐάν Ελληνες οἱ ὁποῖοι ἀρνοῦνται τηΓενοκτονία των Ἑλλήνων τοῦ Πόντου δὲν θεωροῦν τοὺς Ποντίους ὡς δικούς τους ἀνθρώπους» γράφει σὲ ἀνοιχτῆ ἐπιστολή της πρὸς τὸ ἑλληνικὸ Κοινοβούλιο, ἡ συγγραφέας τοῦ best seller «Οὔτε τὸ ὄνομά μου» ὅπου περιγράφει τὴ συγκλονιστικὴ ἱστορία τῆς ποντιακῆς καταγωγῆς μητέρας της.

    Αὐτὸ μπορεῖ καὶ νὰ εἶναι μέρος τοῦ προβλήματος, σὲ συνδυασμὸ μὲ τὴν ἐπιθυμία γιὰ κατευνασμὸ τῆς Τουρκίας καὶ τὸ σύνδρομο τοῦ ἥρωα ποὺ ἐνισχύει τὴν πεποίθηση ὅτι οἱ Ἕλληνες δὲν θὰ ἔπρεπε ποτὲ νὰ θεωροῦνται τὰ ἀπόλυτα θύματα, γράφει ἡ Θία Χάλο, ζητώντας τὴν παραίτηση τοῦ Νίκου Φίλη ἀπὸ τὸ ὑπουργεῖο Παιδείας.
    Ἀφοῦ ἀναγνωρίζει ὅτι ὁ Νίκος Φίλης ἔχει δικαίωμα στὶς ἀπόψεις του ὡς ἰδιώτης προσθετει: «Δὲν θὰ ἔπρεπε ὅμως νὰ ἔχει τὸ δικαίωμα νὰ παραθέτει τὴν ἱστορική του ἄγνοια ὡς ὑπουργὸς Παιδείας τῆς Ἑλλάδας, οὔτε νὰ….
    τοῦ ἐμπιστεύονται τὴ μόρφωση τῶν ἑλληνόπουλων, τὴ στιγμὴ ποὺ ἑκατοντάδες κορυφαῖοι μελετητὲς τῆς γενοκτονίας σὲ ὅλο τὸν κόσμο ἔχουν διαφορετικὴ ἄποψη, τόσο ὥστε νὰ ἐκδώσουν διακήρυξη ποὺ ἐπιβεβαιώνει τὴ γενοκτονία τόσο τῶν Ποντίων, ὅσο καὶ τῶν ἄλλων Ἑλλήνων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ τῶν Ἀσσυρίων στὴν Ὀθωμανικὴ Τουρκία ἀπὸ τὸ 1914-1923».

    Ἐξάλλου, ὅπως γράφει καυστικά, ἐὰν παραιτηθεῖ «θὰ ἔχει ἄφθονο χρόνο νὰ λέει τὶς ἀπόψεις τοῦ παίζοντας μιὰ παρτίδα τάβλι στὸ τοπικὸ καφενεῖο. Ἐπίσης θὰ ἔχει περισσότερο χρόνο νὰ διαβάσει γιὰ αὐτὰ τὰ τραγικὰ ἱστορικὰ γεγονότα».

    Ἡ Θία Χάλο τοῦ προτείνει νὰ μελετήσει «τις αφηγήσεις των αὐτοπτῶν μαρτύρων ἀπὸ ἱεραποστολές, διπλωμάτες καὶ μέλη ἀνθρωπιστικῶν ὀργανώσεων, ποὺ ἐπιβεβαιώνουν τὴν Ὀθωμανικὴ καὶ Κεμαλικὴ ἀτζέντα γιὰ τὸν ἀφανισμὸ αὐτῶν τῶν ἱστορικῶν χριστιανικῶν καὶ ἄλλων κοινοτήτων».

    «Ὡς κόρη μίας ἀπὸ τοὺς πολλοὺς Πόντιους ποὺ στάλθηκαν σὲ πορεία θανάτου ἐκτὸς Τουρκίας, τῆς Σάνο Θύμια Χάλο (γνωστῆς καὶ ὡς γιαγιᾶς τῶν Ποντίων) καὶ ὡς ἀπόγονος μιᾶς οἰκογένειας ποὺ ποτὲ δὲν θὰ γνωρίσω ουτε θὰ δῶ σὲ φωτογραφία, θεωρῶ τὶς δηλώσεις τοῦ κ. Φίλη ἰδιαιτέρως προσβλητικὲς καὶ ἀσεβεῖς γιὰ τὴ μνήμη τῶν 353.000 Ποντίων ποὺ δολοφονήθηκαν ἐπὶ τόπου ἢ χάθηκαν ὑπὸ τὶς σκληρότερες τῶν συνθηκῶν, γιὰ τους 700.000 Ἕλληνες της Μικρᾶς Ἀσίας καὶ τοὺς ἄνω του ἑνὸς ἑκατομμυρίου Ελληνες ποὺ ἐξορίστηκαν διὰ τῆς βίας ἀπὸ τὸ σπίτι καὶ τὴ χώρα ὅπου κατοικοῦσαν ἐπὶ 3.000 χρόνια» ὑπογράμμισε ἡ διάσημη συγγραφέας.

    http://www.pontos-news.gr/article/142998/i-thia-halo-zita-tin-apopompi-toy-nikoy-fili

  14. Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης: Η επιστημονική τεκμηρίωση της Γενοκτονίας έχει ήδη γίνει. Δεν χρειάζεται να μας το τεκμηριώσετε εσείς ως δημοσιογράφος.

    Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:
    ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 2010

    Ο Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης έχει επιλέξει στις τρεις δεκαετίες πολιτιστικής δράσης στην Σουηδία να μην απαντάει σε σχόλια Ελλήνων πολιτικών για τον απλό λόγο ότι εμείς διαχρονικά είμαστε πολιτικά και κομματικά ανεξάρτητοι και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ήμασταν και μόνοι στον αγώνα που δώσαμε πάνω από δέκα χρόνια για να περάσουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας ως νόμο στο σουηδικό κοινοβούλιο.

    Βρισκόμαστε σήμερα σε μια συγκυρία όπου η πατρίδα μας έχει φτάσει στην απόλυτη πολιτιστική κρίση όπου ο κάθε τυχάρπαστος πολιτικός μπορεί να βγαίνει και να ξεστομίζει ότι θέλει χωρίς να υπάρχουν συνέπειες. Ένα τεκμηριωμένο ιστορικό γεγονός, από τα πιο μελανά τμήματα της παγκόσμιας ιστορίας, έρχεται και αμφισβητείται από τον ίδιο τον υπουργό παιδείας της πατρίδας μας και η οικουμενική αντίδραση τον Ποντίων Ελλήνων και όχι μόνο να θεωρείται ως λαϊκισμός. Αυτό το γεγονός δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι γιατί και η υπομονή μας έχει και τα όρια τις.

    Η επιστημονική τεκμηρίωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και όλων των υπολοίπων χριστιανικών λαών της Ανατολής έχει ήδη γίνει κύριε υπουργέ. Δεν χρειάζεται να μας το τεκμηριώσετε εσείς ως δημοσιογράφος. Αν εννοείτε τεκμηρίωση από ιστορικούς όπως κάποια Ρεπούση τότε ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. Έχουμε πιο μεγάλα κεφάλια εμείς.

    Έχουμε τον Θεοφάνη Μαλκίδη, τον Κώστα Φωτιάδη, τον Vahagn Avedian και χιλιάδες άλλους. Ιστορικοί παγκόσμιας εμβέλειας σε θέματα Γενοκτονίας. Έχουμε την απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου από την 11 Μαρτίου 2010 που με επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας αναγνωρίζει την Γενοκτονία. Έχουμε την αναγνώριση της IAGS όπου οι διεθνούς αναγνωρισμένοι ιστορικοί σε θέματα γενοκτονιών έχουν τεκμηριώσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και τίποτα άλλο.

    Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις τι εστί Γενοκτονία των προγόνων μας γιατί απλά δεν έχεις τις γνώσεις ούτε το κύρος ως προσωπικότητα. Αλλά επειδή είσαι υπουργός παιδείας είσαι υποχρεωμένος να συμμορφωθείς με τους νόμους της πατρίδας μας και την ιστορική αλήθεια. Αν όχι, τότε το μόνο που απομένει είναι να παραιτηθείς.

    Είναι ντροπή σου και των ομοϊδεατών σου να κατηγορείτε έναν μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού ότι λαϊκίζουμε. Ντροπή σου που ξεστομίζεις τέτοιες κουβέντες για τον Ποντιακό Ελληνισμό που πλήρωσε με αίμα για να μπορείς εσύ να κοιμάσαι στα έδρανα της βουλής. Δεν σε επιτρέπουμε να μιλάς για την Γενοκτονία των προγόνων μας. Η ιστορική αλήθεια είναι γεγονός και δεν χρειαζόμαστε την συμπόνια σας. Εμείς ζούμε σχεδόν 100 χρόνια με τον πόνο των προγόνων μας, τον έχουμε μέσα στην ψυχή μας και δεν επιτρέπουμε κανέναν να παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω σε αυτόν.

    Ο ιστορικός σύλλογος μας δεν σε επιτρέπει να λερώνεις με τα λεγόμενα σου την μνήμη των προγόνων μας. Εμείς είμαστε εδώ, όπως και όλοι οι Ποντιακοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο, να κρατάμε ζωντανό τον πολιτισμό μας και δεν θα αφήσουμε ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο να διαστρεβλώσει την ιστορία μας.

    Για το διοικητικό συμβούλιο,
    Κωνσταντίνος Φραγγίδης,
    Πρόεδρος

    http://malkidis.blogspot.gr/2015/11/blog-post_7.html

  15. Καταδίκη της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ στις επιθέσεις που δέχτηκε ο Ν. Φίλης

    Οι προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, αναφερόμενος σε παλιό άρθρο του, σχετικά με τη διάκριση μεταξύ “αιματηρής εθνοκάθαρσης” και “γενοκτονίας” των Ποντίων ξεσήκωσε έναν ορυμαγδό εθνικιστικών δηλώσεων, στο πλαίσιο μιας μικροπολιτικής προσπάθειας πατριδοκαπηλίας σημειώνει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.
    Σε ανακοίνωση της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επιθέσεις που δέχτηκε ο υπουργός Παιδείας, αναφέρει επίσης ότι οι επιθέσεις στον Υπουργό Παιδείας δεν προέρχονται μόνο από τη ΝΔ, αλλά και από βουλευτές και στελέχη άλλων κομμάτων.
    Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις, που εξελίχτηκαν και σε πράξεις βίας κατά του βουλευτή του Κοινοβουλίου κ. Κουμουτσάκου από ακροδεξιά στοιχεία και εκφράζει τη συμπαράστασή της στο Νίκο Φίλη.

    http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/640699/katadiki-tis-pg-syriza-stis-epitheseis-poy-dextike-o-n-filis#ixzz3qqLiRicJ

    • ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ Ν.ΦΙΛΗ ;;;;;; ΟΧΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ΚΑΙ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΙΟΛΑΣ) ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ;; Στον Πόντο, στη Μικρά Ασία, στην Ανατολική Θράκη, στη Κύπρο και σήμερα στην Ελλάδα λόγω εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών που παράνομα στέλνουν εδώ κατά παράβαση διακρατικών συμβάσεων και διεθνούς δικαίου, με σκοπό την αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού και δημιουργία πληθώρας προβλημάτων ;;;;;

      1) Γενοκτονία των Ελλήνων

      2) Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης Κυπριακή ομάδα κατά Τουρκίας για εγκλήματα πολέμου

      Αποζημίωση ύψους 90 εκατ. ευρώ επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εναντίον της Τουρκίας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελέσθηκαν στην Κύπρο κατά και μετά την τουρκική εισβολή. (Μάιος 2014)

      The Strasbourg court ordered Turkey to pay Titina Loizidou compensation in 1998 for depriving her of property in the seaside city of Kyrenia. It was the first case in which a Greek Cypriot successfully sued Turkey over the invasion and earned the right to compensation.

      3) Πρόταση του ΕΠΑΜ, για να σταματήσουν οι πνιγμοί αθώων ανθρώπων

      Το ΕΠΑΜ προτείνει τα εξής μέτρα για να σταματήσουν οι θάνατοι:

      1. Να καταγγελθεί η Τουρκία και να της επιβληθούν κυρώσεις για την ανοικτή συνεργασία των αρχών με τους δουλέμπορους, συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια.

      2. Να εφαρμοστεί αυστηρά το διεθνές δίκαιο και οι συμβάσεις στα πλαίσια του ΟΗΕ για την μεταχείριση των προσφύγων από όλες τις χώρες υποδοχής. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες δικαιούνται άσυλο από την πρώτη χώρα στην οποία καταφεύγουν. Κι αυτή είναι η Τουρκία. Άρνηση της χώρας αυτής να υποδεχθεί τους πρόσφυγες με την απόδοση ασύλου – όπως προβλέπεται από το δίκαιο και τους νόμους – και καταλλήλων ταξιδιωτικών εγγράφων, πρεπει να συνεπάγεται κυρώσεις εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.

      —-

      ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ Ν. ΦΙΛΗ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΟΣ !!! Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ (ΜΗ)ΕΥΘΗΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ;;;;

      Εδώ οι μηνύσεις και εδώ η προστασία.

      Για να σταματήσει το τσίρκο, σας το λέω ξεκάθαρα: Πρέπει να δείξετε έμπρακτη συμπαράσταση στα θύματα και όχι στον Ν. Φιλη που εδώ και μήνες προκαλεί το κοινό αίσθημα. Έμπρακτη συμπαράσταση σημαίνει να καταθέσετε στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα εγκλήματα που έχουν υποστεί οι Έλληνες από την οθωμανική αυτοκρατορία, μετέπειτα Τουρκία, ώστε να καταδικαστούν οι θύτες και να αποζημιωθούν τα θύματα. Αν δεν το κάνετε, κάποια στιγμή θα κριθείτε και εσείς συνένοχοι.

    • «Επιστημονικά»… ο καλύτερος φίλος του Τούρκου είναι πάντα ένας Συριζαίος!

      Απροσδόκητα συμπεράσματα με βάση και μόνο την… επιστήμη που επικαλούνται.
      Δυστυχώς, δεν είμαι ο μόνος Ελληνας που τη μισή του οικογένεια, δυο γενιές πριν, την έσφαξαν στην προβλήτα της Σμύρνης ή στις πόλεις και τα βουνά του Πόντου. Αλλοι έχασαν όλη τους την οικογένεια, και γι’ αυτό σύμπας ο Ελληνισμός δεν «κατανοεί» εύκολα την ΑΡΝΗΣΗ της γενοκτονίας σε βάρος των προγόνων μας. Υπό αυτή την έννοια ομολογούμε ότι έχουμε μια… υποκειμενική προκατάληψη στο DNA μας και δεν μπορούμε να δούμε την Ιστορία ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ όπως ο κ. Φίλης.
      Ας το προσπαθήσουμε όμως… Αν είναι να βλέπουμε την υπόθεση επιστημονικά, ας τη βλέπουμε από την πλευρά και άλλων επιστημών. Αν όχι ως ιστορικοί, με βάση την επιστήμη της Στατιστικής, που τη σπουδάσαμε, προκύπτει το εξής απρόσμενο: Ο καλύτερος φίλος οιουδήποτε εχθρού της Ελλάδας, ιδίως των Τούρκων, είναι πάντα ένας Συριζαίος! Δυσάρεστη έκπληξη και για μας που εκ προοιμίου τους θεωρούμε όλους πατριώτες μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Έλα όμως, που η Στατιστική -από την επιστημονική πλευρά πάντα- αυτό βγάζει. Ούτε «μία φορά στο εκατομμύριο» διαχρονικά δεν έχουν επιχειρηματολογήσει οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των πάγιων ελληνικών θέσεων, αλλά υπέρ των πάγιων τουρκικών! Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ το λέει, όχι εμείς, όλα κι όλα!

      Αρα, λοιπόν, το θέμα μας δεν είναι το αν η ΑΡΝΗΣΗ της γενοκτονίας όσο και του Ολοκαυτώματος είναι… ποινικό αδίκημα και αν θα διωχθούν οι «Φίληδες» με… τρία χρόνια φυλακή με αναστολή. Ούτε καν το ότι η συστηματική παραχάραξη των γεγονότων από τις «Ρεπούσηδες» και τους λοιπούς προοδευτικούς καθηγητές… παρεξηγείται ίσως ως στρατηγική επιλογή ενός τμήματος της Αριστεράς που οδηγεί σε νέες εθνικές παραχωρήσεις. Οσοι γνωρίζουν, π.χ., τι καθεστώς ασυδοσίας επικρατεί σήμερα στη Δυτική Θράκη -όπου οι πράκτορες της Αγκυρας ουσιαστικά διοικούν την περιοχή με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ των ντόπιων Συριζαίων παραγόντων- και όσοι άκουσαν πολύ καλά τον Τσίπρα να λέει ότι δεν υπάρχουν σύνορα στις θάλασσες, καταλαβαίνουν τι… «παρεξήγηση» έχει πέσει. Αλλά ακόμα και αν δεν το καταλάβαιναν, υπάρχουν τα τουρκικά ΜΜΕ που πανηγυρίζουν για τις καθαρά επιστημονικές δηλώσεις Φίλη, τις οποίες και ερμηνεύουν ως… ένδειξη καλής θέλησης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του ταξιδιού του στην Αγκυρα. Α, εδώ θα διαφωνήσουμε! Είναι πολύ γαϊδούρια οι Τούρκοι αν χρειάζονται και επιπλέον ένδειξη από αυτήν ειδικά την κυβέρνηση για να τους προσκαλέσουν με χορούς, όργανα και νταούλια. Επιστημονικά μιλώντας με βάση τη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ξαναλέμε και όχι τις βιωματικές προκαταλήψεις μας, 40 χρόνια τώρα ο πολιτικός χώρος που εκφράζουν «Φίληδες», «Ρεπούσηδες» και οι εκάστοτε αρχηγοί του χτυπάει… αλύπητα τον Ελληνισμό όπου τον βρει: Στο Σκοπιανό; Ολοι τους αγκαλιά με ψευτο-Μακεδόνες! Στο Αιγαίο; Δεκαετίες λέγανε για… ειρηνική συνύπαρξη και συνεκμετάλλευση υπονοώντας «δώστε κάνα νησί και στους γείτονες». Στο Κυπριακό; Πρώτοι-πρώτοι υπέρ του «ναι» και βάλε, που απέτρεψε τελικά ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Ακόμη και το 1821 τούς ενοχλεί! Οι άνθρωποι είναι τόσο παθολογικά «άρρωστοι» που τα ’βαλαν ακόμα και με την ταινία «300», ενώ επιφυλάσσονται για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Οχι για άλλον λόγο, αλλά για να μην εκνευριστεί ο Καμμένος, ο οποίος τα πήρε στο κρανίο με τον Φίλη και τους Πόντιους και τον έβαλε να κάνει δέκα δημόσιες κωλοτούμπες που θα του χάριζαν (του υπουργού) ακόμα και χρυσό μετάλλιο στην ενόργανη, βάσει πάντα του ειδικού σωματότυπού του.

      Δυστυχώς, δεν είμαι ο μόνος Ελληνας που η μισή του οικογένεια σφαγιάστηκε δυο γενιές πριν στις προβλήτες της σε ΠΟΡΕΙΕΣ θανάτου στο εσωτερικό της Τουρκίας, σε σπηλιές στον Πόντο, και όπου αλλού τους πετύχαινε το τουρκικό σπαθί. Ειδικά η Σφαγή των Ποντίων κράτησε σχεδόν οχτώ χρόνια, κι αν αυτό δεν ήταν γενοκτονία, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Γι’ αυτό και ο μέσος Ελληνας που μετράει στο DNA του και στο παρελθόν του τέτοιες βαριές κληρονομιές, από την Πόλη ως την Αμμόχωστο, δεν μπορεί να δεχτεί ότι ανθρωπόμορφα πολιτικά τέρατα θα διαστρεβλώνουν για πάντα την Ιστορία μας. Είμαι λιγάκι προκατειλημμένος, τι να κάνουμε. Ας αφήσουμε, λοιπόν, την επιστήμη της Στατιστικής να μιλήσει: Οπου εχθρός της Ελλάδας κι ένας Συριζαίος συνήγορος!

      Κάποιοι λένε ότι δεν χωρεί συζήτηση με τους «Φίληδες» και τους λοιπούς επαγγελματίες αριστερούς επιστήμονες για το πού αρχίζει η Ιστορία και πού τελειώνει η επιστήμη. Αλλά κυρίως δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα για Παιδεία. Τους κατηγορούν ότι όλα αυτά που αναμασούν είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ και ανατροφοδοτούμενα ψέματα για να συσκοτίσουν μια απλή στατιστική τρόμου. Το ότι τώρα έφτασαν να είναι ΑΡΝΗΤΕΣ της γενοκτονίας των Ποντίων, όπως και ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ της Σμύρνης, λένε, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει καθόλου. Μπα; Μπορεί να προκαλεί, να εξοργίζει, αλλά όχι να μας ξαφνιάζει. Ετσι, ε; Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι πολλά χρόνια τώρα εκπαιδεύονται στην παραχάραξη της ελληνικής ταυτότητας και μόλις βρέθηκαν στην εξουσία έβαλαν μπρος να υλοποιήσουν την ευλογούμενη, αν όχι καθοδηγούμενη από συγκεκριμένα κέντρα, υπηρεσία τους. Με κάθε τρόπο. Αντε, ρε συ… Λες;

      Δυστυχώς, δεν είμαι ο μόνος Ελληνας που η μισή του οικογένεια ΣΦΑΧΤΗΚΕ στη Σμύρνη, στον Πόντο, στην Κύπρο, στη Θράκη και τη Μακεδονία. Γι’ αυτό δεν είμαι αντικειμενικός, το ομολογώ. Νόμιζα ότι δεν είναι δυνατόν ο στοιχειώδης σεβασμός στη μνήμη νεκρών, που πλέον έχει «νομιμοποιηθεί» βάσει διεθνών συνθηκών, να σύρεται στα παζάρια κάθε είδους δημαγωγίας. Αλλά αυτή είναι συναισθηματικού είδους προσέγγιση. Πιστεύω ότι οι κάθε «Φίληδες» δεν δικαιούνται να προσβάλλουν τις χαμένες πατρίδες μας, ιδίως αν καλομελετούν να ’χουμε κι άλλες. Λέμε ΑΝ. Αλλά αυτά είναι υποκειμενικά. Η επιστήμη μετράει! Και αυτή λέει ότι στατιστικά ο καλύτερος φίλος του Τούρκου είναι ο Συριζαίος. Παντού και πάντα. Σκεφτείτε ότι αναζητείται μία έστω εξαίρεση, έτσι για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας, και δεν βρίσκεται η δόλια!
      Πρώτο Θέμα

      Θέμος Αναστασιάδης

      http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/525252/epistimonika-o-kaluteros-filos-tou-tourkou-einai-pada-enas-surizaios/

      σχόλιο κάτω από την ανάρτηση :

      SPARTA.09/11/201506:06
      Όχι μόνο επιστημονικά αλλά και από την πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι οι Συριζαίοι είναι εχθροί των Ελλήνων και αρωγοί και σύμμαχοι των Τούρκων.Ό πολιτικός ψεύτης και απατεώνας Τσίπρας που βοηθάει την Τουρκία στην διέλευση και διακίνηση παράνομων Ισλαμιστών που δια της Ελλάδας πηγαίνουν να βρωμίσουν την Ευρώπη, το θλιβερό υποκείμενο Τασία που άφηνε τους παράνομους ισλαμιστές να λιάζονται στις πλατείες της Ελλάδας και ο ευτραφής παραχαράκτης της Ελληνικής ιστορίας Φίλης μπορούν κάλλιστα να χαρακτηρισθούν συνεργάτες των Τούρκων.Την Ελληνική ιστορία δεν την έγραψαν τέτοια πολιτικά ανθρωπάκια και αποβράσματα όπως οι παραπάνω.Την έγραψαν άνθρωποι που αγαπούσαν την Ελλάδα και πέθαναν για αυτήν.Έτσι την βρήκαν για να την ξεπουλάνε σήμερα οι Μερκελιστές της δοσίλογης Ελληνικής κυβέρνησης Τσίπρας, Καμένος, Τασία.Θλιβεροί και άθλιοι πολιτικοί που δεν αξίζουν ούτε στην χειρότερη χώρα της Ευρώπης.

      ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ JFG::
      Η ΑΡΝΗΣΗ της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εμπεριέχει πολλά σοβαρά αδικήματα και δεν είναι σε καμιά περίπτωση ένα απλό ποινικό αδίκημα, που τιμωρείται βάσει αντιρατσιστικού νόμου με τρία χρόνια φυλακή με αναστολή.

    • ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (!) ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ, ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ “ΕΦΑΓΕ” 6 ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ (ΜΗ)ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΛΛΑ ….ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟ (ΠΑΝΟΥΣΗ) ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΒΟΜΒΑ ! ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΑΣΥΛΙΑ) ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ (ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ), ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΑΝΟΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ή/ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ.

      Η ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

      Λεπτομέρειες εδώ https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/11/10/προς-εε-πως-θα-καταπολεμηθεί-η-υπόθαλψ-2/ (δείτε τα σχόλια)

  16. Στιγμιότυπο από την επίδοση του ψηφίσματος στον πρέσβη της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Εθνικός Κήρυκας)

    9 Νοεμβρίου 2015

    Ψήφισμα με το οποίο ζητούν την αποπομπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη παρέδωσαν την περασμένη Παρασκευή οι πρόεδροι των ομογενειακών οργανώσεων στον πρέσβη της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Γεώργιο Ηλιόπουλο και τον πρόξενο Μάνο Κουμπαράκη.

    Χαρακτηρίζοντας τη δήλωση του υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων ως «ιταμή πρόκληση» διεμήνυσαν στον πρωθυπουργό μέσω του Έλληνα πρέσβη ότι εάν ο Νίκος Φίλης δεν αποπεμφθεί από τη θέση του, οι ομογενείς θα προβούν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», ο πρέσβης δεν επέτρεψε την παρουσία δημοσιογράφων και εικονοληπτών στη συνάντηση, λέγοντας «δεν είστε καλεσμένοι στη συνάντηση αυτή».

    Τις ομογενειακές οργανώσεις εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά Κώστας Τσιλφίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, ο ύπατος γραμματέας της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ Δημήτρης Φιλιππίδης, ο πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά Ηλίας Τσεκερίδης, ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Κομνηνοί Νέας Υόρκης Δημήτρης Μολοχίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου «Πόντος» Νόργουολκ Κονέκτικατ Γεώργιος Τσιλφίδης, ο Δημήτρης Γιαννακάρης αντιπρόεδρος του συλλόγους «Ακρίται» Φιλαδέλφειας και ο Φώτης Παπαγερμανός αντιπρόεδρος Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Αμερικής.

    Το ψήφισμα των ομογενών ΗΠΑ-Καναδά για την αποπομπή Φίλη
    Δεν θέλουμε την συμπόνοια κανενός, ούτε του κ. Φίλη.  Δεν χρειαζόμαστε συμπόνοια!


    Η Παν-Ποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά με τα 12 ενεργά σωματεία της αντιπροσωπεύει τον οργανωμένο Ποντιακό Ελληνισμό στις ΗΠΑ και Καναδά και εργάζεται άοκνα και συστηματικά, μεταξύ όλων των μείζονων εθνικών ζητημάτων, για την προώθηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει και την μηδαμινή στήριξη από την ελληνική πολιτεία έχει επιτύχει να αποσπάσει σημαντικά ψηφίσματα από πολλές πολιτείες για αυτό το σκοπό. Βοηθήσαμε σημαντικά το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Μικράς Ασίας και Πόντου (ΕΚΕΜΑΠ) με έδρα το Σικάγο στην διοργάνωση, οικονομική και ηθική, των πέντε ακαδημαϊκών συνεδρίων και παράλληλη έκδοση των πρακτικών αυτών, όπου πάνω από συνολικά σαράντα ακαδημαϊκοί παρουσίασαν σε πρωτότυπες εργασίες την Γενοκτονία των Χριστιανικών πληθυσμών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

    Είμαστε απόγονοι των Ρωμιών του Πόντου που επέζησαν σε πορείες θανάτου, σε «δικαστήρια» εξόντωσης, σε ολοκαυτώματα, σε εγκλήματα σε χωριά και χωράφια. Αυτά κατά κάποιους νεοτερίζοντες και γραφικούς πολιτικούς της πατρίδας μας είναι τακτικές και πρακτικές απλής, έστω και «αιματηρής» εθνοκάθαρσης.

    Είμαστε εγγόνια των Ρωμιών του Πόντου που υπέστησαν μια απάνθρωπη και εξευτελιστική προσφυγιά. Η προσφυγιά, κατά κάποιους άλλους νεοτερίζοντες και γραφικούς Έλληνες πολιτικούς, ήταν απλά ένας συνωστισμός σε κάποια λιμάνια όπου οι Έλληνες περίμεναν τα πλοία που θα τους πρόσφεραν μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο με προορισμό κάποιους προσφυγικούς καταυλισμούς.

    Είμαστε παιδιά Ελλήνων που αναγκάστηκαν να διαβούν τον δρόμο της μετανάστευσης για ένα καλύτερο αύριο, για περισσότερες ευκαιρίες, για ένα ασφαλέστερο και καλύτερο μέλλον. Και ήταν «ευλογημένη» αυτή η μετανάστευση κατά άλλους Έλληνες πολιτικούς, μια ευλογία όμως που δεν επέλεξαν να «απολαύσουν» μήτε οι ίδιοι ούτε τα παιδιά τους.

    Είμαστε Έλληνες που προσπαθούμε να κατανοήσουμε την σκοπιμότητα όλων αυτών των παράδοξων, των υβριστικών αναληθειών που ακούγονται διαχρονικά από μέλη των ελληνικών κυβερνήσεων και καταφέρονται κατά των ίδιων των Ελλήνων.

    Η IAGS, η επιστημονική ένωση ειδικών επιστημόνων για θέματα γενοκτονιών, έχει αναγνωρίσει την γενοκτονία κατά των Ελλήνων και μάλιστα στον επίλογο του ψηφίσματος της διευκρινίζει ότι η τελευταία πράξη μιας γενοκτονίας είναι η άρνηση της. Άρα είναι εξίσου εγκληματικό για κάθε πολίτη να αρνείται το έγκλημα της γενοκτονίας. Και ο κ. Φίλης, όχι απλά ως ένας πολίτης, αλλά ως υπουργός Παιδείας, αρνείται το έγκλημα της γενοκτονίας κατά των Ποντίων, αρνείται «προσωπικά» να συμμορφωθεί με το νόμο που ψήφισε η ίδια η πατρίδα του.

    Δεν θέλουμε την συμπόνοια κανενός, ούτε του κ. Φίλη. Δεν χρειαζόμαστε συμπόνοια. Αγωνιζόμαστε για την δικαίωση των προγόνων μας που υπέστησαν το έγκλημα της Γενοκτονίας. Και το έγκλημα αυτό δεν ήταν καμιάς μορφής «υποβαθμισμένη γενοκτονία». Ήταν ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που άνοιξε τον δρόμο σε άλλες γενοκτονίες μέχρι τις ημέρες μας. Ήταν γενοκτονία.

    Μετά από αυτό το εθνικά επικίνδυνο διολίσθημα του υπουργού Παιδείας (άραγε απόρροια ιδεοληψιών και «προσωπικών» εμμονών μόνο;), ο δρόμος της παραίτησης για τον κ. Φίλη θα πρέπει να είναι η μόνη επιλογή του. Και αν δεν έχει ο ίδιος την ευαισθησία ή το σθένος να το πράξει άμεσα, ας φροντίσει ο πρωθυπουργός της πατρίδας μας να τον αποπέμψει.

    Έχουμε αρκετές εξωτερικές προκλήσεις και εθνικούς αλυτρωτισμούς να αντιμετωπίσουμε. Εσωτερικοί διαχειριστές «κερκοπορτών» δεν μας χρειάζονται. Η χώρα που ανέδειξε αρχές, αξίες και ήθος δεν μπορεί να εκπροσωπείται από υβριστές. Αυτό δεν είναι αίτημα των χιλιάδων Ποντίων των ΗΠΑ και Καναδά. Είναι απαίτηση των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων που θυσιάστηκαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία. Είναι χρέος προς όλους αυτούς που επέλεξαν να πεθάνουν Έλληνες.

    Εκ μέρους της Παν-Ποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά,

    Ο Πρόεδρος

    Κώστα Τσιλφίδης

    http://epontos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_41.html

  17. Ο Ιβάν Σαββίδης από την Κοζάνη για τις δηλώσεις Φίλη

    09.11.2015

    Στις 8 Νοεμβρίου 2015 ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης ως επίτιμος προσκεκλημένος. Απηύθυνε χαιρετισμό σε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση.
    Μίλησε για την ανάγκη για ενότητα, και το ρόλο του ποντιακού ελληνισμού για το μέλλον της Ελλάδας και σχολίασε τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τη γενοκτονία. Ανέφερε τι είπε στον Αλέξη Τσίπρα για την παραίτηση Φίλη, που είχε ζητήσει με τη γνωστή πρόσφατη δήλωσή του.
    «Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε στην Ελλάδα για Γενοκτονία. Αυτός δεν έχει μόρφωση και είναι υπουργός για την μόρφωση. Είπα στον Τσίπρα, να τον μαζέψει, να του πει να σταματήσει να κάνει τέτοια πράγματα, αλλιώς εγώ θα εκταφιάσω τους γονείς μου, τα μαζεύω και φεύγω». Συνεχίζοντας ο Ιβάν Σαββίδης που ανέφερε πως νιώθει ντροπή για το «χτύπημα» που δέχτηκε από την «μητέρα Ελλάδα», τόνισε: «Κάποιοι τόλμησαν και έφτυσαν στο 30% του πληθυσμού της χώρας».
    Κλείνοντας, ο κ. Σαββίδης είπε ότι θα διεκδικήσει με διάφορους τρόπους και με διάφορα μέσα τη καταδίκη αυτών των δηλώσεων.

    http://www.ivansavvidis.gr/events_gr/3270/

  18. Turquie
    Perinçek félicite le ministre Grec Filis pour sa déclaration de Non génocide des Grecs pontiques

    http://armenews.com/article.php3?id_article=118479

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

    10/11/15
    Ο Τούρκος παρακρατικός Perinçek συγχαίρει τον Έλληνα Υπουργό Φίλη για τη δήλωσή του για μη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

    Nouvelles d’Arménie
    Ο Dogu Perincek, ηγέτης του τουρκικού Εργατικού Κόμματος Ταλάτ Πασά, μετά τη διαφορά του με την Ελβετία, είχε ορκιστεί να καταργήσει τον ελληνικό νόμο σχετικά με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Εξάλλου, είχε βροντοφωνάξει: «Περιμένετε, ερχόμαστε στην Αθήνα!».
    Ως εκ τούτου, τον άκουσαν εν μέρει… αλλά για τους Έλληνες του Πόντου, όταν ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας Νίκος Φίλης, υποστήριξε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι δεν υπήρχε καμιά γενοκτονία που να αφορά τους Έλληνες του Πόντου.
    Με αυτή την άκαιρη δήλωση ενός αριστερού υπουργού, πρώην κομμουνιστή, η εφημερίδα Aydinllik ανέφερε ότι ο κ Perinçek πανηγύρισε περήφανος και επαίνεσε τον Φίλη επειδή μίλησε «στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των ιστορικών γεγονότων».

    Στον απόηχο, ο πρόεδρος της επιτροπής Ταλάτ Πασά, έσπευσε να δηλώσει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Τουρκία τις επόμενες ημέρες.

    Επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα καλέσει να καταργηθεί ο νόμος του 1994 για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

    Μετάγραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά.

    Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, 2015,
    Jean Eckian © armenews.com
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/11/perincek.html

  19. Οι μαθητές των Μαλίων έστειλαν την απάντηση στον Νίκο Φίλη (pics)

    Με δύο πανό, οι μαθητές των Μαλίων, αποφάσισαν και έστειλαν το δυνατότερο μήνυμα στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος είχε προκαλέσει με τις δηλώσεις του σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.
    «Ντροπη για την Ελλαδα μας που γινονται αυτα τα πραγματα.. Ο Πόντος Ζει… Φιλη παραιτησου… Ολοι οι μαθητες ενωμενοι για μια καλυτερη Παιδεια», αναφέρει μάλιστα μαθητης του σχολείου που απέστειλε στο CretePlus.gr τις φωτογραφίες με τα αναρτημένα πανό.

    http://www.creteplus.gr/news/oi-mathites-ton-malion-esteilan-tin-apantisi-ston-niko-fili-pics-147242.html

  20. Δηλώσεις Ν. Φίλη: Εθνομηδενισμός ή Ισοδύναμο;

    Του Βασίλειου Κυρατζόπουλου

    Επειδή οι δηλώσεις των υπουργών δεσμεύουν μία χώρα στο διεθνές στερέωμα και δεν περιορίζονται σε επίπεδο πολιτικών συζητήσεων στη Βουλή όπως του Τατσόπουλου[1] ή σε ραδιοφωνική κουβέντα όπως της Ρεπούση[2], επιβάλλεται ο Υπουργός Παιδείας ή να ανακαλέσει ή να αποπεμθεί από την κυβέρνηση.

    Πριν συνεχίσουμε οποιαδήποτε αναφορά, καλό θα είναι να θυμηθούμε το διεθνές και εθνικό Δίκαιο σ’ ότι αφορά την παρανομία του Υπουργού, και ιστορικά δεδομένα σ’ ότι αφορά την αμάθειά του. Εξάλλου το θεωρητικό τμήμα του θέματος έχει εξαντληθεί από τον γράφοντα εδώ και μια δεκαετία[3]. Ας δούμε περιληπτικά το ιστορικό της θεσμοθέτησης του αδικήματος…

    Ο οργανισμός Genocide Watch ισχυρίζεται ότι με τις αναφορές που συλλέγονται μέσω των παρατηρητών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των Μη Κρατικών Οργανώσεων (N.G.O. ή Μ.Κ.Ο.), η διεθνής κοινότητα μπορεί να προλάβει «το κακό» και να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές, μέχρι το γεγονός να εξελιχθεί στην τέταρτη φάση[11]. Ο οργανισμός ισχυρίζεται ότι τη στιγμή που επισημαίνεται κάποιο αντίστοιχο γεγονός, το Δ.Π.Δ. πρέπει να επέμβει μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για να εμποδιστούν οι εξελίξεις που θα αμαυρώσουν την ανθρωπότητα[12].

    Οι οκτώ φάσεις είναι:
    1η Classification (Ομαδοποίηση)
    2η Symbolization (Στιγματισμός ή Συμβολισμός)
    3η Dehumanization (Απανθρωποποίηση ή Θηριοποίηση)
    4η Organization (Οργάνωση)
    5η Polarization (Πόλωση)
    6η Preparation (Προετοιμασία)
    7η Extermination (Εξολόθρευση)
    8η Denial (Απόσειση ευθυνών, Άρνηση ενοχής).

    Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στη πηγή:
    http://agora-dialogue.com/2015/11/08/δηλώσεις-ν-φίλη-εθνομηδενισμός-ή-ισοδ/

  21. Στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκου Φίλη, για τα όσα ανέφερε (ως προσωπική του άποψη,αλλά δημιουργώντας μείζον θέμα, από τη στιγμή που κατέχει κυβερνητικό πόστο) περί εθνοκάθαρσης και όχι γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, προχωρά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς».
     
    Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Αντώνης Καγκελίδης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας τη Δευτέρα, αλλά και πιο πριν με δηλώσεις που έκανε στο MEGA, «μέχρι την Παρασκευή οι νομικοί μας θα καταθέσουν μήνυση σε βάρος του κ. Φίλη, στον οποίο επίσης στη συνέχεια θα καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα, για τα όσα ανιστόρητα είπε».
    Ο κ. Καγκελίδης επανέλαβε και πάλι ότι «ο κ. Φίλης είναι βαλτός και το κάνει για τρίτη φορά. Αν θέλει να έχει προσωπική άποψη επ’ αυτού του ζητήματος, ας πάει στην εφημερίδα του να την εκφράσει και όχι να την υποστηρίζει ως κυβερνητικό στέλεχος, προσβάλλοντας τη μνήμη των απανταχού Ποντίων».

    http://www.imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/koinwnnia/topika/item/12296-mhnyei-ton-ypourgo-paideias-o-politistikos-syllogos-patridas.html

  22. Tο γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αναγνώρισε σήμερα σχεδόν ομόφωνα (με μία ψήφο κατά και μία αποχή) ως γενοκτονία την σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και ότι παραδέχεται τον «άδοξο» ρόλο του Γερμανικού Ράιχ, το οποίο, αν και διέθετε επαρκή πληροφόρηση, δεν έκανε ό,τι μπορούσε για να την σταματήσει.

    German MPs recognise Armenian genocide – BBC.com

    The German parliament has approved a resolution declaring that the mass killing of Armenians by Ottoman Turks during World War One was a “genocide”.
    More than 20 nations, including France and Russia, as well as Pope Francis, have recognised the 1915 killings as genocide.

    http://www.bbc.com/news/world-europe-36433114

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.