Καταγγελία συνενοχής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

prodosia

Προς Πρόεδρο Αρείου Πάγου

Θέμα: Καταγγελία συνενοχής στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Από το συνημμένο άρθρο του Πέτρου Μηλιαράκη:”Ο σύγχρονος νομικός και πολιτικός πολιτισμός οφείλει να αντιδρά στην αχαλίνωτη πολιτική, τακτική και πρακτική οποιασδήποτε οργανωμένης οντότητας (π.χ. Funds ή όποιου Διεθνούς Οργανισμού), που αναιρεί κεκτημένα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα τα οποία υπερασπίζονται υπερκείμενες Αρχές και Αξίες πρωτογενών κανόνων δικαίου.”.

Ως καταγγέλλων με προηγούμενες αναφορές μου αλλά και δια της παρούσης, την ηγεσία του Αρείου Πάγου για συνενοχή στο από το 2010 αδιερεύνητο έγκλημα εσχάτης προδοσίας (που “καθιστά τους πολίτες σκλάβους και την πατρίδα άθυρμα” όπως αναφωνεί και ο Στάθης), επισημαίνω, πως “Ο σύγχρονος νομικός και πολιτικός πολιτισμός οφείλει να αντιδρά” πρωτίστως από τα προς τούτο θεσμοθετημένα όργανα και οπωσδήποτε βάσει των όσων οι αρχές του κατακτημένου νομικού πολιτισμού ΟΡΙΖΟΥΝ. Η ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης παρακολουθεί το από το 2010 διαρκές ποινικό αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, συναγελαζόμενη με τους ενόχους αυτού του εγκλήματος.

Γεώργιος Γρυμπογιάννης

Παλαμά 15, 14576, Διόνυσος

τηλ. 69….

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ :

1.ΣΤΑΘΗΣ-ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ….docx

ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ…

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

(Δευτ. 11/4/16 – 08:15)

Του ΣΤΑΘΗ*

Όταν ο κ. Τσίπρας υπέγραφε πέρσι το καλοκαίρι αυτά που υπέγραψε, πίστευε ότι θα μπορούσε σήμερα να μην υπογράψει αυτά που του ζητούν να υπογράψει; Προς τι λοιπόν τώρα ο ψευτοκαβγάς; μόνον για το θεαθήναι μιας χαμένης υπόθεσης!

Μήνες τώρα ο επικεφαλής του αντι- ΣΥΡΙΖΑ κωλυσιεργεί για να μη φανεί πόσο γυμνός ήταν από την πρώτη στιγμή – τη στιγμή που γονάτισε.  Ο κ.Γιώργος Παπανδρέου και ο κ. Αντώνης Σαμαράς έθεσαν τη χώρα υπό καθεστώς ανωτέρας βίας – καθεστώς το οποίο νομιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, αποτελειώνοντας τη διαδικασία καθήλωσης των Ελλήνων σε αισχρά δεσμά. Προς τι λοιπόν οι

ψευτοπαλικαρισμοί όταν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να φορολογήσει ούτε καν τον νόμιμο τζόγο (μιλάμε για 1,5 δισ) και αντιθέτως τρέχει να ληστέψει χήρες και ανάπηρους;

Δεν ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι την αισχρή συμφωνία που πρέπει να υπογράψει τώρα, αν την υπογράψει τον Ιούλιο , όσα σήμερα στην οικονομία παραπατάνε και παραμιλάνε, θα σωριασθούν κάτω ξέπνοα; Σε ποιους πουλάει τρέλα; Ξεπουλάει το λιμάνι στην COSCO  και υποδέχεται τους Κινέζους καρχαρίες στο Μαξίμου, όπως οι βλαχοσυμπέθεροι του περασμένου αιώνα τους πρίγκιπες του Μεγάλου Δουκάτου της Κρακοβίας. Κυνηγάει

ο κ. Πρωθυπουργός να βγάλει την ψυχή απ΄ τους ξεψυχισμένους και τα 35 δισ του πακέτου Γιούνκερ μνέσκουν και χάσκουν. Μάχεται , λέει, κατά της διαπλοκής ο επικεφαλής του κ. Καρανίκα και πρώτης γραμμής υπουργοί που πάνε και συντρώγουν στο Χίλτον με απαστράπτοντες κι απαστράπτουσες εκπροσώπους των ντόμπερμαν της δημοσιογραφίας. Και την

ίδια ώρα οι δικοί του βαλέδες στον Τύπο , αλλά και πλείστοι όσοι βουλευτές και στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ , προσπαθούν να επιβάλουν άκρα του τάφου σιωπή σε όσους διαμαρτύρονται για τους τάφους που ανοίγονται παντού γύρω μας. Δεν θα πάει μακριά αυτή η ιστορία. Οι ανάλγητοι που παίζουν με τη ζωή του κοσμάκη θα φύγουν νύχτα. Κι ορισμένοι απ αυτούς δεν θα έχουν σπίτι να πάνε να κοιμηθούν τα βράδια. Αν κλέψουν τα σπίτια του κοσμάκη , αν πετσοκόψουν κι άλλο μισθούς και συντάξεις, αν κάνουν το Ασφαλιστικό τέτοιο τέρας που θα τρόμαζε και τη Θάτσερ, αν συνεχίσουν να ξεπουλάνε τους πόρους της πατρίδας , όπως ξεπούλησαν τις ιδέες τους, δεν θα έχουν από πού να φύγουν.

Αυτοί που φταίνε για τους καρκινοπαθείς  στην εικοσάμηνη αναμονή και για τα παιδιά στην ασιτία, είναι άχθος αρούρης και η γη δεν θα τους αντέχει.

Ο κ. Τσίπρας εστράφη κατά των τάξεων, των εργαζόμενων τάξεων. Οι πολίτες πληρώνουν ένα απάνθρωπο χρέος που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι. Και το πληρώνουν με έναν τρόπο, που καθιστά τους ίδιους σκλάβους και την πατρίδα άθυρμα. Η Τουρκία κατουράει στο Αιγαίο γκρίζες ζώνες και η Ελλάδα χλευάζεται και από τους έσχατους και αίσχιστους , εκείνους που στήνουν φράχτες στα σύνορά μας και πάνω τους κρεμάνε σφαχτάρια τους πρόσφυγες.

Οι Έλληνες πρέπει να ανασυγκροτηθούμε. Η νίλα που ζούμε απλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Οι άνθρωποι κατ΄ αντίδρασιν αρχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες. Απέναντι τους υπάρχει πανέτοιμο ένα όλο και πιο αυταρχικό σύστημα κρατών, με ένα όλο και πιο ενδυναμούμενο σύστημα παρακρατικών μηχανισμών.

Οι αναδυόμενοι δικτάτορες χρειάζονται όλο και λιγότερο τους χατζατζάρηδες. Για λεμονόκουπες τους έχουν. Στην υπόθεση της Ελλάδας προσπάθησαν να αποδείξουν ότι ο λαός (και συνεπώς οι λαοί) είναι σε αδιέξοδο, ότι μπορούν να εκλέγουν είτε ανδρείκελα (ευθύς εξαρχής) των Δυνατών, είτε μαριονέτες.

Στους λαούς απομένει να αποδείξουν το αντίθετο , αλλιώς ο πόλεμος , η οικονομική δικτατορία και η πολιτική ολιγαρχία θα τους αφανίζουν έναν – έναν…  

*Δημοσιεύθηκε στο e-nikos.gr τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

 

2. ΠΕΤΡΟΣ ΠΗΛΙΑΡΑΚΗΣ P. THOMSEN ΚΑΙ D. VELCULESCU PERSONAE NON GRATAE.docx

P. THOMSEN ΚΑΙ D. VELCULESCU: PERSONAE NON GRATAE

(Σαβ. 9/4/16 – 15:23)

του ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ*

Ανεξαρτήτως της υποκλοπής της συνομιλίας μεταξύ τουPoul Thomsen και της Delia Velculescu (ζήτημα που αποδοκιμάζει ευθέως η εσωτερική, η διεθνής και η ευρωπαϊκή έννομη τάξη), η κοινή γνώμη μέσω τωνWikiLeaks πληροφορήθηκε με τρόπο αυθεντικό ότι οι προαναφερόμενοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ κατ’ ουσίαν συνωμοτούν, έτσι ώστε να περιέλθει η Ελλάδα και συνεπώς ο Ελληνικός λαός σε απόκρημνη θέση με αντικειμενικό σκοπό να επιβάλουν τις πολιτικές τους από καθέδρας.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

Ως προς την ελληνική πραγματικότητα, αφού το ΔΝΤ έχει συμμετάσχει ήδη σε δύο πλήρως αποτυχημένα Μνημόνια –Δανειακές Συμβάσεις, εξακολουθεί να εκφέρει θέσεις και να διατυπώνει απόψεις και ως προς το Τρίτο Μνημόνιο-Δανειακή Σύμβαση του 2015. Οι «νεοφιλελεύθερες συνταγές» του Διεθνούς αυτού Οργανισμού ουδόλως απέχουν από μια προσωπική μου άποψη που διατυπώθηκε δημοσίως (όταν ουδείς είχε ασχοληθεί με το ΔΝΤ και τις πολιτικές του), ήδη ενάμιση έτος πριν την έλευση του στην Ελλάδα. Η άποψή μου για το ΔΝΤ είναι καταγεγραμμένη σε σύγγραμμά μου (1) και έχει ακριβώς ως εξής: «Με άλλα λόγια, το ΔΝΤ υπεισέρχεται στο πεδίο της εσωτερικής και κοινωνικής πολιτικής, πράγμα που στις σημερινές κοινωνίες δεν γίνεται ευκόλως αποδεκτό. Σε κάθε περίπτωση, η όποια δανειοδότηση του ΔΝΤ προς κράτος-μέλος συνεπάγεται καθεστώς επιτήρησης και από καθέδρας λήψη αποφάσεων και επιβολή μέτρων λιτότητας –πράγματα τα οποία δυσκόλως γίνονται αποδεκτά από το κοινωνικό σύνολο

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ

Είναι προφανές ότι το ΔΝΤ έχει τη βεβαία άποψη ότι μέτρα ύψους 5,4 δις ευρώ δεν είναι δυνατόν να επιτύχουν πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% στο ΑΕΠ μέχρι το έτος 2018 χωρίς επώδυνα μέτρα. Άλλως δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος.

Το ΔΝΤ έχει την άποψη ότι η επίτευξη του στόχου αυτού επιβάλει μέτρα ύψους περίπου 9 δις ευρώ που αντανακλά στο 4,5% στο ΑΕΠ. Το ποσό αυτό, με βάση ακόμη και την κοινή πείρα, (όπως εκτιμάται ελευθέρως από την επιστήμη-εκτός ΔΝΤ), είναι αδιστάκτως βέβαιον ότι δεν μπορεί να εξασφαλισθεί χωρίς σοβαρές περικοπές στις συντάξεις, που ωστόσο αντικρίζουν το 17% στο ΑΕΠ, αλλά και χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του κοινωνικού σώματος με φόρους που ήδη έχουν εξαντλήσει το φοροδοτική του δυνατότητα.

Ήδη ο κ Thomsen στο blog του έχει διατυπώσει την άποψη ότι: «Το ΔΝΤ δεν θέλει να εφαρμόσει η Ελλάδα μια δρακόντεια δημοσιονομική προσαρμογή σε μια οικονομία που ήδη βρίσκεται σε σοβαρή ύφεση». Και συνεχίζει: 
«Στην πράξη έχουμε επανειλημμένως υποστηρίξει μια πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής που στηρίζει περισσότερο την ανάκαμψη βραχυπροθέσμως και είναι πιο ρεαλιστική μεσοπροθέσμως…»

Οι θέσεις αυτές, παρά που αναγνωρίζουν την «σοβαρή ύφεση» (και συνεπώς τον αιτιώδη σύνδεσμο του ΔΝΤ με την κατάσταση αυτή), τείνουν να δημιουργήσουν την εντύπωση «στήριξης της Ελλάδας», σε αντίθεση με τις ανελαστικές θέσεις των εταίρων της Ευρώπης και του ESM. Από το σημείο όμως αυτό έως και την αποκάλυψη συνωμοτικής συνομιλίας ώστε η Ελλάδα να εξωθηθεί σε απόκρημνη κατάσταση προκειμένου το ΔΝΤ να επιβάλει από καθέδρας πολιτική απόλυτης λιτότητας και εξουθένωσης, αφορούν απόσταση που αντικρίζει έτη φωτός. Άλλωστε ο κ.P.Thomsen, παρά τα «καλά του λόγια» είναι συνυπεύθυνος της αποτυχίας των «προγραμμάτων διάσωσης».

Άξιο παρατήρησης είναι επίσης ότι η αποκάλυψη της συνωμοτικής αυτής συνομιλίας έλαβε χώρα όταν ήδη διαφαινόταν το «ενδεχόμενο» ότι στη Συνεδρίαση της 22ας Απριλίου 2016 οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών θα συναινούσαν για τη δόση που θα επέτρεπε στη χώρα να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Υπ’ όψιν δε ότι οι ανάγκες αυτές στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ανέρχονται στα 5,4 δις ευρώ, στο δεύτερο τρίμηνο που ήδη διανεύουμε στα 4,8 δις ευρώ και στη συνέχεια στα 1,9 δις ευρώ. Στον παρόντα χρόνο η Ελληνική κυβέρνηση καλύπτει τις υποχρεώσεις της μέσω των φόρων του ήδη βεβαρυμμένου Ελληνικού λαού. Στα προαναφερόμενα δε, θα πρέπει να επισημειωθεί ότι ήδη από το Δεκέμβριο του 2015 θα έπρεπε να έχει εκταμιευθεί η δόση των 5,7 δις ευρώ, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί 5,6 δις ευρώ και το δεύτερο τρίμηνο (που ήδη διανύουμε) 4,5 δις ευρώ. Αντιθέτως δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα (1) ευρώ.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο γράφων δεν συμμετέχει στις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα. Απλώς εκτιμά ως ενεργός πολίτης (από τις κοινές παραστάσεις που προσλαμβάνουμε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για τα κοινά), ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχθεί έναντι της αξιολόγησης μέτρα 3% στο ΑΕΠ έως το έτος 2018, που αφορά στο ποσό 5,4 δις ευρώ. Υπ όψιν δε ότι η διαδικασία αυτή προσδιορίζεται με το λεγόμενο «1+1+1». Τούτο μεταφράζεται ως εξής : το 1% αφορά στο ΑΕΠ από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το άλλο 1% αφορά στο ΑΕΠ στο επίπεδο της άμεσης φορολογίας και τέλος το άλλο 1% αφορά στο ΑΕΠ στο επίπεδο της έμμεσης φορολογίας.

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Τα προαναφερόμενα μέτρα, που φαίνεται να εισηγείται η Ελληνική κυβέρνηση, βρίσκονται σε αντίθεσητόσο με τις εσωτερικές αντιθέσεις των Θεσμών όσο και με τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας η οποία βρίσκεται σε επίπεδο ακόμη και ανθρωπιστικής κρίσης. Επειδή δε προσφάτως έχει τροποποιηθεί το Καταστατικό του ΔΝΤ ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους, απαιτεί επισήμως επικαιροποίηση της βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους από τους εταίρους. Έτσι ενδεχομένως να τίθεται, χωρίς την παρέμβαση της Ελληνικής κυβέρνησης, ζήτημα εάν και κατά πόσο το ΔΝΤ θα θελήσει να παραμείνει ή να αποχωρήσει από την όλη διαδικασία. Τούτα όλα δημιουργούν ακραίες καταστάσεις και ζοφερά φαινόμενα που καταλήγουν σε αχαρτογράφητα πολιτικά και οικονομικά ύδατα.

Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

Οι παρεμβάσεις του ΔΝΤ τα τελευταία χρόνια έχουν τεθεί στη βάσανο όχι μόνο της διεθνούς κοινής γνώμης, αλλά και της διεθνούς επιστήμης. Αφορούν άδικες κοινωνικές πολιτικές που συντρίβουν κυρίως τη μεσαία τάξη, ενώ δημιουργούν εντυπωσιακές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό των χωρών που παρεμβαίνουν. Σε πολύ επιγραμματικό επίπεδο οι πρόσφατες εμπειρίες που έχουμε από τις παρεμβάσεις του ΔΝΤ αφορούν: στη Βρετανία (1976), στη Βραζιλία (1998 και 2002), στο Μεξικό (1995), στην Ασία (Ασιατική κρίση 1997 και 1998), στην Αργεντινή (1999 και 2001), στο Πακιστάν (2008), στηΛευκορωσία (2008), στην Ουγγαρία (2008), στην Ισλανδία (2008), στη Λετονία (2008), στη Σερβία(2009), στη Ρουμανία (2009) στην Τουρκία (κατ΄ επανάληψη) και στη Ρωσία (κατ΄ επανάληψη). Οι παρεμβάσεις αυτές ως συνέπειες είχαν τη δημιουργία κοινωνικής κρίσης αλλά και απόλυτης φτώχειας ακόμη και στο επίπεδο του 50% της κοινωνίας (βλ. π.χ. Μεξικό).

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο σύγχρονος νομικός και πολιτικός πολιτισμός οφείλει να αντιδρά στην αχαλίνωτη πολιτική, τακτική και πρακτική οποιασδήποτε οργανωμένης οντότητας (π.χ. Funds ή όποιου Διεθνούς Οργανισμού), που αναιρεί κεκτημένα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα τα οποία υπερασπίζονται υπερκείμενες Αρχές και Αξίες πρωτογενών κανόνων δικαίου.

Η Ελλάδα ασφαλώς δικαιούται να καταγγείλει τις δανειακές συμβάσεις. Επίσης δικαιούται να διατυπώσει δημοσίως με διαπιστωτική πράξη της κυβέρνησης το επαχθές του σωρευμένου χρέους και το μη βιώσιμο αυτού. Αυτά αποτελούν προσωπική άποψη του γράφοντος, ο οποίος εξακολουθεί να συμμετέχει στην Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους που συνεχίζει τις εργασίες της σε άλλο νομικό επίπεδο. Η κυβέρνηση όμως δικαιούται, εάν το αποφασίσει, να κηρύξει τον P.Thomsen και την D.Velculescu, το κάθε πρόσωπο χωριστά ως persona non grata (και για τους δύο personae nongratae). Η συνωμοτική συνομιλία τους παρέχει τη νομική βάση. Οι παραδεδειγμένες Αρχές του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου δικαιολογούν τη διακοπή της συνεργασίας των συγκεκριμένων προσώπων με την Ελληνική Πολιτεία. Η άρση της διαπίστευσης των προαναφερομένων αξιωματούχων του ΔΝΤ ως προς η χώρα μας, επιβάλλεται τουλάχιστον για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας!…

Υποσημείωση:

Βλ. Π.Μηλιαράκης, Μακροσύστημα και Ευρωσύστημα, 2009, Εκδόσεις Λιβάνη, σελ. 118.

———————————————

* Ο Πέτρος Μηλιαράκης δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Χώρας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια τουΣτρασβούργου και του Λουξεμβούργου (ECHR και GC – EU).

Σάββατο 9 Απριλίου 20

3. Αναφορά-Καταγγελία 6-2-2015 προς Πρόεδρο της Βουλής κοιν. Πρόεδρο Α.Π..docx

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου (αρ.πρ.97/11.2.2015)

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Αρείου Πάγου (αρ.πρ.375/6.2.2015) (e-mail) 6 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΜΕΣΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 86Σ

Κυρία Πρόεδρε της Βουλής,

Σύμφωνα με τον κατακτημένο νομικό πολιτισμό και όχι σύμφωνα με την προπαρασκευαστική πράξη ανενόχλητης τελέσεως μελλοντικών εγκλημάτων που συνιστά το άρθρο 86 του Συντάγματος (χαρακτηριστικό και όχι μοναδικό ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ σχετικό ποινικό αδίκημα: δωροδοκία των κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από SIEMENS σύμφωνα και με την αμετάκλητη απόφαση Cs 402 Js 3943/09 του Ειρηνοδικείου του Μονάχου).

Σύμφωνα με τις τρεις υπενθυμιστικές του Ισχύοντος Δικαίου συνημμένες επιστημονικές μελέτες(*) και όχι σύμφωνα με τις μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ιδιοτελώς προσφερόμενες κακές ερμηνείες και πρακτικές που υποστηρίζουν την αντισυνταγματικότητα μεν, αλλά ταυτόχρονα επιβάλλουν την κατά κράτος κυριαρχία του άρθρου 86Σ έναντι ολοκλήρου «του υπόλοιπου» Συντάγματος :

Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει κατά αντικειμενική ερμηνεία του άρθρου 86 παρ. 1 του Συντάγματος, να επιστρέψει ΑΜΕΛΛΗΤΙ στον Άρειο Πάγο προς εξέταση κατά πλήρη και αποκλειστική αρμοδιότητα αυτού (και ο Άρειος Πάγος να συνομολογήσει επ΄αυτής της υποχρέωσής του), όλες τις κατ΄άρθρο 86Σ δικογραφίες που αφορούν την εσχάτη μνημονιακή προδοσία καθώς και όλες τις δικογραφίες που σχετίζονται με αυτές της εσχάτης προδοσίας (μηνύσεις κατά της τρόϊκας, λίστα Λαγκάρντ, Υπόθεση Ρουμελιώτη, κλπ). Ο συσχετισμός αφορά και όπου τυχόν οι δανειστές «έχουν στο χέρι» κυβερνήσαντες βάσει στοιχείων.

Αυτή η πράξη, θα σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα της νέας Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 για την ανεξάρτητη και ακριβοδίκαιη λειτουργία της πολύπαθους Ελληνικής Δικαιοσύνης (όπου επικρατούν αποδεδειγμένες και πλειστάκις καταγγελμένες ιδεολογικού ή άλλου ποινικού χαρακτήρα ασυμβατότητες, οι οποίες σας έχουν διαβιβασθεί με τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία).

Αυτή η πράξη, θα σηματοδοτήσει τη θέληση (ή όχι) αυτής της Βουλής, να εναρμονισθεί με όλους τους δικαιϊκούς και δικονομικούς κανόνες με την Έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ (United Nations A/HRC/25/50/Add.1 General Assembly 27 March 2014), η οποία διαπιστώνει καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην μνημονιακή Ελλάδα και απαιτεί: Διεξαγωγή ενός ανεξάρτητου, διαφανή και συμμετοχικού λογιστικού ελέγχου του χρέους της, προκειμένου να προσδιορίσει την προέλευσή του, να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για το χρέος.-

(*)1.Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Ανδρέα Δημητρόπουλου, 17 Ιουλίου 2014, σε συνδυασμό με 2.ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 16 Ιουλίου 2014 του ιδίου, δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του, http://andreasdimitropoulos.blogspot.gr/ .

3.Επιστημονική μελέτη του Δικηγόρου κου Δημητρίου Κουκιώτη: Ποινική ευθύνη των Υπουργών και άρθρο 86: μια «αντισυνταγματική διάταξη του Συντάγματος». Δημοσιευμένη στην ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Τεύχος 8-9/2010.Ακολουθεί σύνοψη των ως ανω συνημμένων.

Ο έχων γενικό έννομο συμφέρον αλλά και ειδικό ως καταγγέλλων στις εις χείρας σας:α)δικογραφία IA 2012/19806 επισυναφθείσα στην. β)δικογραφία της αρχικής καταγγελίας μου εσχάτης προδοσίας 24/3/2011,

Γρυμπογιάννης Γεώργιος

Παλαμά 15, ΤΚ 14576, Διόνυσος Τηλ. 2108150347, 6932414124 συνημμένα τα σχετικά (*)

Σύνοψη των συνημμένων επιστημονικών μελετών:

Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ

του Καθηγητή Πανεπιστημίου κου Ανδρέα Δημητρόπουλου, Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 (απόσπασμα από το άρθρο του στην ιστοσελίδα http://andreasdimitropoulos.blogspot.gr/ )

«Τα επ ευκαιρία της άσκησης των καθηκόντων ποινικά αδικήματα των υπουργών παρουσιάζουν πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον από την άποψη της εφαρμογής του άρθρ. 86 παρ. 1. Η όλη μέχρι σήμερα κακή εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής οφείλεται στο ότι σε πολλές περιπτώσεις «επ’ ευκαιρία» αδικήματα εκλαμβάνονται ως ποινικά αδικήματα «κατά την άσκηση» με αποτέλεσμα την διεύρυνση του ευνοϊκού ρυθμιστικού περιεχομένου των σχετικών διατάξεων πολύ πέραν του αντικειμενικού περιεχομένου τους. Αποδίδονται έτσι σε δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση του συντακτικού νομοθέτη οι πλέον αντιπαθείς περιπτώσεις υπουργικής ευθύνης, κατά τις οποίες ο δράστης υπουργός εκμεταλλεύεται προς ίδιο ή άλλο ιδιωτικό όφελος την εξουσία, που του έχει εμπιστευθεί η πολιτεία. Η αντικειμενική ερμηνεία του άρθρου 86 παρ. 1 αποκλείει από την ευνοϊκή μεταχείριση τις πλέον προκλητικές περιπτώσεις υπουργικής ευθύνης των «επ ευκαιρία» ποινικών αδικημάτων των υπουργών. Δεν είναι άλλωστε από λογική και από κάθε άλλη άποψη παραδεκτό το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η αντίθετη ερμηνεία, κατά το οποίο ο συντακτικός νομοθέτης αμείβει με ευνοϊκή ποινική μεταχείριση τον επίορκο υπουργό, που ενεργεί εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Οι επ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων πράξεις κείνται εκτός του ευνοϊκού ρυθμιστικού περιεχομένου του άρθρου 86 παρ. 1. Δεν οφείλεται επομένως στον συντακτικό νομοθέτη η απαλλαγή των επίορκων υπουργών, αλλά στη κακή ερμηνεία των συνταγματικών διατάξεων.»

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 16 Ιουλίου 2014 του ιδίου. Απόσπασμα: «Με το σύνολο των δανειακών συμβάσεων και μνημονίων, που έχουν υπογραφεί κατά τα τελευταία έτη, για πρώτη φορά στην ιστορία της Χώρας, η παροχή χρηματικού δανείου προς την Ελλάδα συνδέεται με μακροχρόνιο και εκτεταμένο προκαθορισμό της κρατικής πολιτικής και την εφαρμογή σε μεγάλη έκταση και επί μακρό χρόνο συγκεκριμένης έξωθεν υπαγορευόμενης πολιτικής σε όλους σχεδόν του τομείς, υπό την διαρκή απειλή της μη καταβολής της εκάστοτε δανειακής δόσης. Ο εξωτερικός,εκτεταμένος και μακροχρόνιος προκαθορισμός της κρατικής και κυβερνητικής έναντι (υπό τον εξαναγκασμό) της παροχής χρηματικού δανείου και της εκταμίευσης των δόσεων είναι αντίθετος προς το Σύνταγμα και συγκεκριμένα αντίκειται κυρίως : α) στην Αρχή της Εθνικής Κυριαρχίας β) στην Αρχή της Λαϊκής Κυριαρχία, στην Δημοκρατική αλλά και την Αντιπροσωπευτική Αρχή γ) στην Αρχή του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου. Οι δύο πρώτες αρχές θίγονται εξ αυτού τούτου του προκαθορισμού και της έξωθεν επιβολής συγκεκριμένης πολιτικής, ανεξαρτήτως του περιεχομένου της. Η τρίτη θεμελιώδης αρχή θίγεται από την εφαρμογή της εμπεριεχόμενης στο μνημόνιο και έξωθεν επιβαλλόμενης πολιτικής.»

Επιστημονική μελέτη του Δικηγόρου Δ. Κουκιώτη: Ποινική ευθύνη των Υπουργών και άρθρο 86: μια «αντισυνταγματική διάταξη του Συντάγματος». Δημοσιευμένη στην ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Τεύχος 8-9/2010, Σύνοψη της επιστημονικής μελέτης: «Στην παρούσα μελέτη οι διατάξεις του Συντάγματος διακρίνονται σε θεμελιώδεις και μη. Η διάταξη του άρθρου 86 Συντ. που προβλέπει σχετικά με τη δίωξη και την «παραγραφή» των ποινικών αδικημάτων των Υπουργών ανήκει στις μη θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος. Επειδή αυτή συγκρούεται και αναιρεί ολοκληρωτικά και στην ουσία τους τις θεμελιώδεις διατάξεις των άρθρων 4 Συντ. (αρχή της ισότητας) και 26 Συντ. (αρχή της διάκρισης των λειτουργιών) είναι ανίσχυρη και επομένως δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα τη δυνατότητα (και υποχρέωση) δίωξης των Υπουργών με τη συνήθη ποινική διαδικασία και με τη συνήθη «παραγραφή» που ισχύει για όλους τους πολίτες.»

4. E-mail 2 Σεπτ 2015 προς Πρωθυπουργό-Πρόεδρο ΑΠ κοιν ΠτΒ.docx

E-mail: Προς: gge@ggk.gr, president@areiospagos.gr
Κοιν: infopar@parliament.gr, cristina <simelas@yahoo.gr>, Olga Yeritsidou <olgayeri@gmail.com>

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας και (εν ταυτώ) Πρόεδρο του Αρείου Πάγου (αρ.πρωτ. Αρ. Πρωτ.: 1866/08.09.2015 Ιδιαίτερο Γραφείο Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, Βασ. Σοφίας 2, Κτήριο Βουλής των Ελλήνων, 10021 Αθήνα Τηλ. 210 3385 402/5-7 Fax 210 3252 723)

Κοιν/ση: Πρόεδρο της Βουλής (αρ.πρωτ. 2984/3.9.2015) 2 Αυγούστου 2015

Θέμα: Ο ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ (ΕΝ ΤΑΥΤΩ) ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ (ΑΜΕΛΛΗΤΙ) ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 86Σ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Κυρία Πρωθυπουργέ και εν ταυτώ Πρόεδρε του Αρείου Πάγου. Παρακαλώ, δεδομένου ότι πέραν των αδιαμφισβήτητων (εν ταυτώ) αρμοδιοτήτων Υμών, ακόμα και οι ευρωπαίοι εταίροι καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρούν σύμφωνα με το πρώτο συνημμένο “ουσιώδες” το έργο που έχετε αναλάβει, παρακαλώ απαντήστε στις προς Υμάς παραινέσεις (*) του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως επιβάλλει ο κατακτημένος νομικός πολιτισμός που περιγράφεται στο Θέμα πιο πάνω (και εξηγείται από το δεύτερο συνημμένο).

Θεωρώ ότι η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει δηλώσει (τρίτο συνημμένο) πως “Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων και νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών” πέραν της “ΜΑΥΡΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ” (** από τέταρτο συνημμένο), θα διευκολύνει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για την διεκπεραίωση των σχετικών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων Υμών.

(*) … οι ευρωπαίοι εταίροι καθώς καιη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ουσιώδες να υπάρξει πλήρης στήριξη του προγράμματος…κλπ.

(**)

Το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης Σαμαρά,

μέσα από τις καταγεγραμμένες πράξεις μετ ατροπής

της κοινοβουλευτικής λειτουργίας σε μηχανισμό

ξεπλύματος σκανδάλων. Οι χαριστικές ρυθμίσεις για

ετ αιρίες -διαφθορείς (Siemens, HDW, Thyss enKrupp). Οι

τροπολογίες -ντροπολογίες αμνήστευσης, ασυλίας

και ατιμωρησίας «ημετ έρων», εαυτώ ν και αλλήλων. Η

επιβράβευση μιζαδόρων και διαφθορέων. Οι γενναιόδωρες

φορολογικές ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στους

ισχυρούς , την ώρα της εξουθενωτικής φορολογικής

επίθεσης στους αδυνάμους. Ο ενταφιασμός δεκάδων

ποινικών δικογραφιών κατά Υπουργών και Πρωθυπουργών

των μνημονιακών κυβερνήσεων. Οι σκανδαλώδεις

μεθοδεύ σεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω

του ΤΑΙΠΕΔ . Τα δώρα στους στυλοβάτες των Μνημονίων.

Γεώργιος Γρυμπογιάννης

4 συνημμένα

Προεπισκόπηση συνημμένου Γιούνκερ προς Θάνου Απαραίτητη η πλήρης στήριξη του προγράμματος.docx

Γιούνκερ προς Θάνου Απαραίτητη η πλήρης στήριξη του προγράμματος.docx

39 KB

Προεπισκόπηση συνημμένου Αναφορά-Καταγγελία 6-2-2015 προς Πρόεδρο της Βουλής κοιν. Πρόεδρο Α.Π..docx

Αναφορά-Καταγγελία 6-2-2015 προς Πρόεδρο της Βουλής κοιν. Πρόεδρο Α.Π..docx

24 KB

Προεπισκόπηση συνημμένου Κωνσταντοπούλου Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών.docx

Κωνσταντοπούλου Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών.docx

50 KB

 

Sep32015

https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/09/03/%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%cf%81/#more-17934

Νεο αίτημα άμεσης διερεύνησης δικογραφιών εσχάτης προδοσίας από την τακτική δικαιοσύνη

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας και (εν ταυτώ) Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Κοιν/ση: Πρόεδρο της Βουλής

2 Σεπτεμβρίου 2015

Θέμα: Ο ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ (ΕΝ ΤΑΥΤΩ) ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ (ΑΜΕΛΛΗΤΙ) ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 86Σ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Κυρία Πρωθυπουργέ και εν ταυτώ Πρόεδρε του Αρείου Πάγου. Παρακαλώ, δεδομένου ότι πέραν των αδιαμφισβήτητων (εν ταυτώ) αρμοδιοτήτων Υμών, ακόμα και οι ευρωπαίοι εταίροι καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρούν σύμφωνα με το πρώτο συνημμένο “ουσιώδες” το έργο που έχετε αναλάβει, παρακαλώ απαντήστε στις προς Υμάς παραινέσεις (*) του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως επιβάλλει ο κατακτημένος νομικός πολιτισμός που περιγράφεται στο Θέμα πιο πάνω (και εξηγείται από το δεύτερο συνημμένο).

Θεωρώ ότι η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει δηλώσει (τρίτο συνημμένο) πως “Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων και νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών” πέραν της “ΜΑΥΡΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (** από τέταρτο συνημμένο), θα διευκολύνει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για την διεκπεραίωση των σχετικών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων Υμών.

(*) … οι ευρωπαίοι εταίροι καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ουσιώδες να υπάρξει πλήρης στήριξη του προγράμματος…κλπ.

(**) Το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης Σαμαρά, μέσα από τις καταγεγραμμένες πράξεις μετ ατροπής της κοινοβουλευτικής λειτουργίας σε μηχανισμό ξεπλύματος σκανδάλων. Οι χαριστικές ρυθμίσεις για εταιρίες -διαφθορείς (Siemens, HDW, Thyss enKrupp). Οι τροπολογίες -ντροπολογίες αμνήστευσης, ασυλίας και ατιμωρησίας «ημετ έρων», εαυτώ ν και αλλήλων. Η επιβράβευση μιζαδόρων και διαφθορέων. Οι γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στους ισχυρούς , την ώρα της εξουθενωτικής φορολογικής επίθεσης στους αδυνάμους. Ο ενταφιασμός δεκάδων ποινικών δικογραφιών κατά Υπουργών και Πρωθυπουργών των μνημονιακών κυβερνήσεων. Οι σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ . Τα δώρα στους στυλοβάτες των Μνημονίων.

Γεώργιος Γρυμπογιάννης

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

1. ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΜΕΣΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 86Σ

2. Γιούνκερ προς Θάνου: Απαραίτητη η πλήρης στήριξη του προγράμματος

3. Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως “νεκροταφείο” ποινικών δικογραφιών

4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.pdf

ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Εξαφανίστηκαν» στη Βουλή τέσσερις δικογραφίες- φωτιά-για εξοπλιστικά από τη χώρα του Σόϊμπλε (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015)

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

22 Δεκεμβρίου 2013 Η ασυλία καλά κρατεί με τις υποθέσεις να διαγράφονται Σε σύνολο 130 δικογραφιών που έχουν διαβιβαστεί από τη Δικαιοσύνη στο Κοινοβούλιο για ποινικά αδικήματα πρώην και νυν μελών της κυβέρνησης από το 2010 μέχρι σήμερα, 41 έχουν ήδη παραγραφεί, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται κλειδωμένες σε κάποιο συρτάρι, περιμένοντας την παραγραφή τους… Δεν είναι μόνον ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που λειτουργεί ως μηχανισμός ποινικής προστασίας των πολιτικών και εργαλείο ατιμωρησίας. Ο δρόμος που μπορεί να τους εξασφαλίσει την ασυλία και το ακαταδίωκτο περνά και μέσα από τη Βουλή κλπ κλπ

23 Ιανουαριου 2014 – ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 173 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ Α’ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ 2010

Παρακαλώ διαδώστε: Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

Η «ατιμωρησία» μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων Σύμφωνα με έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91,7%) εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης, ακολουθούν η ανεργία ( 84,4%), η φτώχεια ( 83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια ( 81,4%)…..

Εθνικοί μειοδότες ζημίωσαν τη χώρα τουλάχιστον 1.000 δις ευρώ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

(ενόψει και των εθνικών βουλευτικών εκλογών)

Βασει του Συντάγματος (αρθ.5.1), δικαίωμα συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ζωή της Χώρας, έχουν μόνο όσοι δεν προσβάλλουν τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζουν το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη. Λογω της ατιμωρησιάς όμως, την οποία ατιμωρησία προκαλεί η μη παρέμβαση της δικαιοσύνης σε υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Έλληνες πολίτες που κατέχουν η κατείχαν “υψηλά πόστα”, κυρίως στη πολιτική ζωή της Ελλάδας, συμμετέχουν (επί των πλείστων) ακριβώς εκείνοι που δεν έχουν το δικαίωμα.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !

ενδεικτικά:

ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ 8 ΜΑΪΟΥ 2010,

άρθ 14 ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

.. παρ. 5 Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

Γιώργος Κασιμάτης: Όταν διάβασα την δανειακή σύμβαση νόμισα ότι κάτι έπαθε το μυαλό μου

ΤΕΛΟΣ ΣΥΜΗΜΜΕΝΩΝ 

ΣΧΕΤΙΚΟ 

GRECO: Δικαστές, εισαγγελείς και βουλευτές οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα

3 comments on “Καταγγελία συνενοχής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

 1. Όταν κλείνουν τα σπίτια του λαού, είναι «απλά Τετάρτη»

  FEBRUARY 25, 2016 BY VASILINOS.WORDPRESS.COM

  Tο παρόν άρθρο γράφεται με αφορμή την ενέργεια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δυο ημέρες πριν τη δεύτερη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, να δώσει εντολή στους Εισαγγελείς Εφετών όλης της χώρας να κινήσουν διώξεις σε όλους τους αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα αποκλεισμών των οδών (οι οποίοι βρίσκονται εκεί επί έναν σχεδόν μήνα). Δεν θα σχολιάσω καθόλου αν συμφωνώ ή όχι με τον τρόπο αντίδρασης των αγροτών. Θέλω μόνο να παρατηρήσω ότι για πρώτη φορά σχεδόν σύσσωμος ο ελληνικός λαός αγόγγυστα υπομένει την ταλαιπωρία των κλειστών οδών και συντάσσεται στο πλευρό αυτών που του στερούν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσής του. Προαιρείται δηλαδή ο ελληνικός λαός να προσβάλλονται τα δικά του δικαιώματα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αυτά των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων κ.λ.π. Ο λόγος μου, λοιπόν, απευθύνεται στην κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή την προαναφερθείσα ενέργεια της. Δεν θα ασχοληθώ με το γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ενεργούσε· και αναφέρομαι στον θεσμό του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

  Κυρία Εισαγγελεύ, από όσα συντελούνται σ’αυτή τη χώρα, σ’αυτό τον λαό, εκείνο μόνο που σας ενόχλησε είναι η απελπισμένη πριν τον «θάνατό» τους, πριν τον «αφανισμό» τους, αδιέξοδη αντίδραση των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων κ.λ.π.; Μόνο αυτό είδατε και διαγνώσατε ως παρανομία στη χώρα; Αυτό θεωρήσατε ως καταφρόνηση και καταπάτηση του Συντάγματος; Από πού να αρχίσουμε εμείς να λέμε τι δεν βλέπετε, και πού να τελειώσουμε; Ενώ δυστυχώς «έχει πάρει ο διάολος» έθνος, κράτος, λαό, εσείς δείχνετε να βλέπετε καταπάτηση του Συντάγματος με την παρακώλυση των συγκοινωνιών μια ημέρα πριν το προκαθορισμένο δεύτερο ραντεβού των αγροτών με τον πρωθυπουργό!!

  Αφού δείχνετε ευαισθησία ως προς το Σύνταγμα, σας ερωτούμε:

  1) Δεν σας ενοχλεί όπου διά του άρθρου 90§5, η προαγωγή στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και του Προέδρου και αντιπροέδρου, γίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να δίνεται στην εκτελεστική εξουσία η δυνατότητα να ελέγχει πλήρως τη δικαιοσύνη, αφού στις ηγετικές αυτές θέσεις τοποθετεί δικαστές της απόλυτης εμπιστοσύνης της; Δεν σας πειράζει η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης; Ο έλεγχος δε της δικαιοσύνης εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας επιτυγχάνεται πλήρως, αφού στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προεδρεύει ο Πρόεδρος του αντίστοιχου Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο οποίος επηρεάζει καταλλήλως τα μέλη του. Αλλά ο έλεγχος επιτυγχάνεται και αμέσως με την αναγνώριση στον υπουργό Δικαιοσύνης του δικαιώματος διαφωνίας προς τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (άρθρ.90§3). Δεν σας πειράζει που με προκλητικά αντισυνταγματικό τρόπο απέκτησε και η νομοθετική λειτουργία δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τον νόμο 3841/2010; Δεν σας πειράζει που με το άρθρο 1 αυτού του νόμου, ορίζεται ότι πριν από την εισήγηση του αρμοδίου υπουργού και την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, απαιτείται η διατύπωση γνώμης από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επί ενός καταλόγου υποψηφίων που προτείνονται από τον υπουργό, η οποία δεν είναι δεσμευτική για την εισήγηση του υπουργού; Αυτή η αντισυνταγματική διάταξη, δεν σας πειράζει; Σας βολεύει; Η ωμή παρέμβαση της νομοθετικής εξουσίας στην εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, με ένα συνταγματικώς ανύπαρκτο όργανο της Βουλής, την καλούμενη «διάσκεψη των Προέδρων» της, δεν σας πειράζει; Δεν σας πειράζει που οι ανώτατοι δικαστές καθίστανται υποχείριοι της νομοθετικής εξουσίας και έτσι χειραγωγείται πλέον η δικαιοσύνη;

  2) Δεν σας πειράζει, λ.χ. το άρθρο στο διαδίκτυο με τίτλο «GRECO: «Δικαστές, εισαγγελείς και βουλευτές είναι οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα»; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ. Το άρθρο αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση της Ομάδος Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO) του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2015, εντός της οποίας περιγράφονται αναλυτικά οι βαθιές ρίζες της διαφθοράς τόσο στο πολιτικό, όσο και στο δικαστικό σύστημα. Η έκθεση επισημαίνει ότι η διαφθορά των ανωτέρω φορέων και θεσμών αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στη συγκάλυψη και την επέκτασή της. Με την έκθεσή τους απευθύνονται δεκαεννέα (19) συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πάταξη της διαφθοράς των βουλευτών, δικαστών και εισαγγελέων, διότι βάσει των στοιχείων που με έκθεσή της δημοσιοποίησε πάλι η ευρωπαϊκή επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2014, το 99% των Ελλήνων (που είναι το υψηλότερο της Ευρώπης), θεωρεί ότι για όσα βιώνουμε στην Ελλάδα φταίει η διαφθορά.

  Δείτε επίσης και το από 4-2-2014 άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδος «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στο διαδίκτυο, με τίτλο: «”Πρωταθλήτρια” της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαφθορά η Ελλάδα». ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ. Ποιος, κ. Εισαγγελέα, ανέχεται τη διαφθορά στην Ελλάδα; Ποιος είναι υπεύθυνος για την πάταξή της; Όλα αυτά δεν σας πειράζουν;

  3) κα Εισαγγελεύ, βρισκόμαστε εντός της ευρωπαϊκής ενώσεως. Έχει επιλεγεί ως τρόπος ένωσης η οικονομική σύγκληση των κρατών. Δεν σας απασχόλησε ποτέ εάν νομίμως η χώρα μας εισήλθε στη ζώνη του ευρώ ή εάν η συμμετοχή μας είναι προϊόν απάτης; Δεν σας πείραξε που τα οικονομικά συμφέροντα για να καταφέρουν να βάλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να την κατασπαράξουν, παραποίησαν με τη βοήθεια της Goldman Sachs τα στατιστικά στοιχεία για την αληθινή δημοσιονομική της κατάσταση; Δεν ενόχλησε τη νομική σας συνείδηση ότι μετά την ένταξη της χώρας μας, η Εurostat ανήγγειλε ότι τα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα που είχε δώσει η ελληνική κυβέρνηση για την ένταξη στην ευρωζώνη, ήταν ψευδή; Ότι δηλ. το χρέος δεν ήταν στο 60% του ΑΕΠ, αλλά στο 114% του ΑΕΠ; Και ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά το έτος 2000 ήταν 4,1% και όχι 2% που δήλωσε τότε η κυβέρνηση; Δεν σας ενόχλησε ότι ήταν 3,7% το έτος 2001-2002 και όχι 1,4% όπως ψευδώς δήλωσε η κυβέρνηση και ότι ήταν 4,6% το έτος 2003 και όχι 1,7% που ισχυριζόταν η κυβέρνηση; Δεν σας πείραξε, λοιπόν, ότι η χώρα οδηγήθηκε με απάτη σε μια οικονομική ζώνη, για να κατασπαραχθεί από τους εταίρους της εντός αυτής; (Για τα ανωτέρω σας παραπέμπω στην επιστημονική εργασία που είχε δημοσιευθεί επίσημα ως Research Brief, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ με τον τίτλο: «An Unblinking Glance at a National Catastrophe and the Potential Dissolution of the Eurozone: Greece’s Debt Crisis in context». Επίσης βλ. εφημ. «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 29-9-2013, σελ. 7 plus, άρθρο του κ. Χρόνη Ι. Πολυχρονίου με τίτλο: «Από τη “δημιουργική” ένταξη στο ευρώ στην μνημονιακή καταστροφή της κοινωνίας»).

  Δεν σας απασχόλησε ποτέ, για ποιο λόγο από τη στιγμή που η χώρα μας εισήλθε στη ζώνη του ευρώ, αντί η οικονομία της να συγκλίνει με τις οικονομίες των άλλων χωρών, άρχισε σταθερά να αποκλίνει, το χρέος της να γίνεται δυσθεώρητο, η χώρα να δανείζεται (από τις χώρες με τις οποίες έπρεπε να συγκλίνει) πάνω από τις δυνάμεις της, και να φθάνει να έχει αναλογικά το μεγαλύτερο χρέος πάνω στον πλανήτη, και να λαμβάνει το μεγαλύτερο δάνειο όλων των εποχών πάνω στον πλανήτη; Δεν σας πείραξε, κα Εισαγγελεύ, ότι ενώ η χώρα είχε πτωχεύσει, ενώ το τραπεζικό σύστημα είχε καταρρεύσει, οι κυβερνώντες εξαπατούσαν το λαό αποκρύπτοντάς του την αλήθεια, βεβαιώνοντας ότι είμαστε δήθεν μέσα στις 20 καλύτερες οικονομίες του κόσμου; Ότι «λεφτά υπάρχουν» και αυτοί κρυφά από το λαό, συζητούσαν με το ΔΝΤ να παραδώσουν τη χώρα μας στα “δόντια του”; Δεν σας πείραξε που οι Έλληνες αγνοούσαν την αλήθεια, δανειζόντουσαν κι όταν έμαθαν την αλήθεια και υπέστησαν τις συνέπειες, άρχισαν να αυτοκτονούν κατά χιλιάδες, να χρησιμοποιούν ως κρεβάτι τους τα παγκάκια στις πλατείες, να τρέφονται από τα σκουπίδια και τα συσσίτια; Και το κυριότερο, κα Εισαγγελεύ, δεδομένου ότι είμαστε στην ευρωπαϊκή ένωση και απαιτείτο οικονομική σύγκλιση των χωρών, και ενώ υπήρχε αρμόδιος οικονομικός επίτροπος διορισμένος από την Ευρώπη, δεν σας πείραξε που δεν ενημέρωσε τότε για την τεράστια απόκλιση που είχαμε; Γνώριζε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα (όπως είχε ορισθεί με τη συνθήκη του Μάαστριχτ), δεν έπρεπε να ξεπερνά το 1,5%, τα επιτόκια να μην ξεπερνούν τις δυο ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο όρο των τριών σταθερότερων χωρών, το έλλειμμα να μην υπερβεί το 3% και το χρέος να μην πάει πάνω από 60% επί του ΑΕΠ (ενν. ακαθάριστου εθνικού προϊόντος). Δεν σας απασχόλησε, λοιπόν, γιατί αφού είδε από το 2002-2003 και μετά, ότι όλοι αυτοί οι αριθμοί σύγκλησης εκτινάχθηκαν και γύρω στο 2009 στην Ελλάδα το χρέος είχε φθάσει 129,7% επί του ΑΕΠ, γιατί ο οικονομικός επίτροπος της Ε.Ε. δεν μιλούσε όλα εκείνα τα έτη για την τεράστια απόκλισή μας; Τον Απρίλιο του 2014 το πραγματικό δημόσιο χρέος ήταν 283,3% του ΑΕΠ (βλ. άρθρο του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεωργίου Βάμβουκα, στην εφημ. «κοntranews», Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, σελ. 2 (Αντιγνωμίες) ). Για το πόσο είχε φθάσει το δημόσιο έλλειμμα το 2009, άλλοι λένε 11%, άλλοι 13% και είναι γνωστά τα γεγονότα με την ΕΛΣΤΑΤ.

  Τον Αύγουστο του 2009 ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δημοσίευσε επίσημη έκθεση, όπου ανακοίνωνε ότι το δημόσιο έλλειμμα ήταν 8% και ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα έφθανε το 12%. Δεν σας πείραξε, κα Εισαγγελεύ, ότι ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος που ήλεγχε τα οικονομικά της χώρας μας, δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Ε.Ε. και δεν διαμαρτυρήθηκε στη χώρα μας; Δεν σας ενδιαφέρει για ποιο λόγο ενώ διαπίστωναν την τεράστια απόκλιση των αριθμών σύγκλισης που επέτρεπε η Συνθήκη Μάστριχτ, άφησαν την Ελλάδα να πτωχεύσει και από εταίρος να γίνει επαίτης και θύμα των άλλων χωρών; Γι’αυτόν τον επίτροπο που φέρει μεγάλη ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν σας πειράζει ο λογισμός, ώστε να δώσετε εντολή να ερευνηθεί τι έκανε ο ευρωπαίος οικονομικός επίτροπος που ήλεγχε από το 2000 την ελληνική οικονομία; Γιατί δεν μίλησε εγκαίρως; Αυτό δεν σας απασχολεί καθόλου; Οι χρηματιστηριακοί οίκοι που αξιολογούν και υποβαθμίζουν τις οικονομίες των χωρών, από το 2002-2009 γιατί δεν υποβάθμιζαν την οικονομία μας; Δεν σας απασχολεί αυτό; Δεν σας απασχόλησε γιατί ουδέποτε οι οικονομικός ελεγκτικός μηχανισμός της Ε.Ε. δεν αξιολόγησε την οικονομία μας και δεν απαίτησε να ληφθούν οικονομικά μέτρα από το 2002 έως το 2010;

  Για την Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, όλα τα ανωτέρω είναι υποδεέστερα αυτής της απελπισμένης ενέργειας των αγροτών να κλείσουν τους δρόμους, τη στιγμή που αυτοί είναι θύματα όλης της ανωτέρω διαφθοράς; Oι άλλοι τους κλείνουν τα σπίτια και δεν μιλάτε. Τι θα κάνουν οι άνθρωποι; Πριν μπούμε στην ευρωζώνη, ένα ματσάκι άνιθος στοίχιζε 15 δραχμές και μετά την ένταξή μας στη ζώνη του ευρώ, εγώ ο ίδιος έφθασα να το βρίσκω σε σούπερ-μάρκετ 1,20 ευρώ, (δηλ. 400 δραχμές), με αποτέλεσμα να συμφέρει πλέον να εισάγεις σκόρδα από την Κίνα, λεμόνια από την Αργεντινή, πατάτες από την Αίγυπτο, πορτοκάλια από το Ισραήλ κ.ο.κ. Κυρία Εισαγγελεύ, όταν οι αγρότες κλείνουν τον δρόμο είναι ποινικό αδίκημα· όταν οι εθνοκτόνοι τοκογλύφοι δανειστές κλείνουν εκατοντάδες χιλιάδεις σπίτια, επιχειρήσεις, τι είναι για εσάς; «απλά Τετάρτη»;

  4) κα Εισαγγελεύ, δεν σας πείραξε ότι μας κατέστησαν από εταίρους, υπηκόους υπό επιτροπεία; Δεν σας πείραξε ότι αυτοί με τους οποίους αποφασίσαμε να συγκλίνουμε οικονομικά, ώστε να ενωθούμε πολιτικά, στη διαδρομή μετατράπηκαν σε στυγνούς τοκογλύφους δανειστές, που «πίνουν το αίμα» έθνους και λαού; Δεν σας πειράζει που από ισότιμοι εταίροι μετατράπηκαν σε άτεγκτους τυράννους μας και εμφανίσθηκαν ως δήθεν σωτήρες μας; Δεν σας πειράζει που αυτοί οι «σωτήρες», την ώρα που το κράτος μας πτώχευε και δανειζόταν από αυτούς, αυτοί «ανάγκαζαν» το κράτος μας να αγοράζει τανκς, υποβρύχια κ.λ.π. από αυτούς; Και σήμερα λέγεται ότι η Ελλάδα διαθέτει τόσα τανκς που δεν διαθέτουν Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία μαζί;

  Δεν σας πείραξε ο αντισυνταγματικός ορυμαγδός των τελευταίων ετών, όπου οι σωτήρες με τα μνημόνια κατέλυσαν την εθνική κυριαρχία του κράτους μας, απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι, περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, επιβάλλονται δυσβάστακτα βάρη στους Έλληνες φορολογούμενους, κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας; Δεν σας πειράζει η ασέβεια και η έσχατη περιφρόνηση της ανθρώπινης αξίας; Δεν σας πειράζει αυτή η ανελέητη αντισυνταγματική επιδρομή του κράτους και των τοκογλύφων δανειστών κατά των στοιχειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως είναι πρωτίστως το δικαίωμα της εργασίας και της αμοιβής της παρεχόμενης εργασίας; Δεν σας απασχολεί ότι ενώ το άρθρο 2§1 του Συντάγματος ορίζει: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας», δυστυχώς σήμερα καταπατείται η αξιοπρέπεια του Έλληνα, ενώ χρήμα και κέρδος είναι οι μόνες μετρήσιμες αξίες της ζωής; Δεν σας πειράζει που τα μνημόνια είναι τέτοια, που δεν επιτρέπουν να ανακάμψει ποτέ η ελληνική οικονομία, που επιβάλλουν μηδενική ανάπτυξη και εξοντώνουν κάθε κοινωνική τάξη;

  5) κα Εισαγγελεύ, η αντισυνταγματική πορεία του κράτους έφθασε στο απροχώρητο. Δεν σας πειράζει που η χώρα μας περιήλθε στην πλήρη κηδεμονία των δανειστών, οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν την προς αυτούς ομαλή αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδος, αξιώνουν τη λήψη νομοθετικών μέτρων, τα οποία στο σύνολό τους είναι όλα σχεδόν προκλητικώς αντισυνταγματικά; Δεν σας πειράζει η τέλεια καταφρόνηση και αποδόμηση του Συντάγματος; Δεν σας πειράζει το γεγονός ότι καθημερινά παραβιάζεται το Σύνταγμα και η χώρα βρίσκεται υπό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, και η κυβέρνηση εκτελεί δουλικώς τις εντολές των οικονομικών κατακτητών; Δεν σας πειράζει που ο λαός από κυρίαρχος έχει καταστεί υπόδουλος; Δεν σας πειράζει ότι με δημοψήφισμα ο κυρίαρχος λαός είπε κατά 62% «όχι» στο μνημόνιο των δανειστών και ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που του επέβαλαν οι δανειστές, «γράφοντας στα παλαιά του υποδήματα» τον κυρίαρχο λαό, ο οποίος δικαιολογημένα σήμερα είναι στους πέντε δρόμους κι εσείς δίνετε εντολή να κινηθεί δίωξη εναντίον τους;

  6) κα Εισαγγελεύ, βλέπετε το αδίκημα της παρακώλυσης των συγκοινωνιών από τους αγρότες, λίγο πριν πάνε για δεύτερη φορά στον πρωθυπουργό. Και ερωτώ: Η δικαιοσύνη στις Σκουριές έχει βρει ένα σωρό δήθεν «εγκληματικές οργανώσεις», που ως αντικείμενο δράσης τους έχουν να μην καταστραφεί ο τόπος τους, τα νερά τους, να μη μολυνθεί ο αέρας που αναπνέουν, να μην κινδυνέψει η υγεία των παιδιών τους. Σ’ αυτούς που επιβάλλουν τα «σωτήρια» μνημόνια στις χώρες, εσείς δεν βλέπετε καμμία εγκληματική οργάνωση που πτωχεύει προς όφελός της λαούς και έθνη;

  Δεν βλέπετε, κα Εισαγγελεύ, ότι βάσει επίσημων στοιχείων της Eurostat, ότι το 2007 το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας ανερχόταν στο 25% του ΑΕΠ της, και μόλις οι «σωτήρες» της επέβαλαν το μνημόνιο, το χρέος της αυξήθηκε κατά το ασύλληπτο ποσοστό του 394,8% και εκτοξεύθηκε στο 123,7%; Δεν είδατε ότι το 2007 το δημόσιο χρέος της Κύπρου ήταν οριακά κάτω από το όριο του 60% του Μάστριχτ, καθώς βρισκόταν στο 58,3% του ΑΕΠ της και όταν μπήκε στο μνημόνιο, πριν καν κλείσει έναν χρόνο μνημονιακού καθεστώτος, το κυπριακό δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε σε 111,7% του ΑΕΠ της! ; Δεν μάθατε, κα Εισαγγελεύ, ότι η Πορτογαλία το 2007 είχε το δημόσιο χρέος της στο 68,3% του ΑΕΠ της και μετά από τρία χρόνια μνημονιακού καθεστώτος, έφθασε στο -129%; Δεν βλέπετε ότι όποια χώρα βάζουν σε μνημονιακό καθεστώς, την καταστρέφουν όσον αφορά το δημόσιο χρέος της, και την αναγκάζουν να επαναδανείζεται από αυτούς, έως ότου πάρουν κάθε δημόσια περιουσία και κτήση και πτωχεύσουν και τον λαό; Δεν είδατε ότι την Ελλάδα την άφησαν να φθάσει το 2009 το δημόσιο χρέος της στο 129% του ΑΕΠ και μας έβαλαν στο μνημόνιο, και τον Μάϊο του 2014 το δημόσιο χρέος μας είχε ανέλθει στο 175% και σήμερα έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη; Χωρίς φυσικά να συνυπολογισθούν η απίστευτη ανεργία, το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, η μεταφορά δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων σε άλλα κράτη, η μεταφορά καταθέσεων σε ξένες χώρες, οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των Ελλήνων, τα χρέη, οι αυτοκτονίες κ.λ.π. Δεν σας πειράζουν, λοιπόν, όλα αυτά; Σας πειράζει μόνο που οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς κ.λ.π., αρνούνται να πεθάνουν και με ενέργειές τους σας υπενθυμίζουν ότι είναι ώρα «να ξυπνήσετε»;

  7) Διερωτώμαι, δεν σας πείραξε η υπογραφή αλλεπάλληλων μνημονίων και των αντίστοιχων δανειακών συμβάσεων, διά των οποίων όχι μόνο παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία, αλλά σχεδόν καταργείται; (καθότι μ’αυτό το διεθνές καθεστώς η Ελλάδα παραιτείται από την εθνική της κυριαρχία, την οποία εκχωρεί στους δανειστές της χωρίς να τηρούνται οι όροι του άρθρου 28§2 και 3 του Συντάγματος); Η οικονομική κυριαρχία δεν σας πειράζει που καταργείται, αφού πλέον για την οικονομική πολιτική της χώρας μας, δεν αποφασίζει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός διά της κυβερνήσεώς του, αλλά οι στυγνοί τοκογλύφοι δανειστές, οι οποίοι επιβάλλουν στην Ελλάδα οικονομική κατοχή που συνίσταται στον (εκ των υστέρων) αυστηρότατο έλεγχο των οικονομικών, στην υπόδειξη των μέτρων τα οποία οφείλει να λαμβάνει αυτή (όχι για τις ανάγκες του λαού και του έθνους, αλλά) για την εξυπηρέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ και την Ε.Ε., την παρακολούθηση της πιστής εφαρμογής των υποδειχθέντων μέτρων; Δεν σας πειράζει που η εθνική μας κυριαρχία περιορίζεται ακόμα περισσότερο με τη δέσμευση όλων ανεξαιρέτως των εθνικών πόρων υπέρ των δανειστών, σύμφωνα με ρητό όρο της δανειακής σύμβασης; Δεν σας πειράζει ότι η Ελλάδα πλέον δεν έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να διαχειρίζεται όπως αυτή θέλει, τον όποιο εθνικό της πλούτο, αλλά ως υποτελής πλέον χώρα οφείλει να ακολουθεί τις εντολές των δανειστών της, οι οποίοι είναι πλέον οικονομικώς και πολιτικώς κυρίαρχοι αυτού του τόπου; Κα Εισαγγελεύ, δεν σας πειράζει ότι αυτοί με τους οποίους αποφασίσαμε να ενωθούμε, και όρισαν τον τρόπο αυτή η ένωση να γίνει με τη σύγκληση των οικονομικών, στην πορεία αυτής της διαδικασίας μετατράπηκαν κυρίαρχοι και υποδούλωσαν την πατρίδα μας, καταργώντας την εθνική κυριαρχία μέσω παράνομων μνημονίων και δανειακών συμβάσεων και με τον επονείδιστο όρο τους που η Ελλάδα πλέον ρητώς και ανεπιφυλάκτως παραιτείται από όλες τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας; Δεν σας πείραξε που αυτοί οι δανειστές που σφίγγουν τη θηλειά στο έθνος και στο λαό, έθεσαν στη δανειακή σύμβαση τον άκρως μειωτικό όρο, σύμφωνα με τον οποίο επέρχεται και η απώλεια της νομικής μας κυριαρχίας, διότι για την επίλυση κάθε διαφοράς που τυχόν θα προκύπτει από την εκτέλεση αυτής της σύμβασης, θα εφαρμόζεται το αγγλικό δίκαιο και όχι το ελληνικό;

  8) Το Σύνταγμα παραβιάσθηκε κατάφωρα κατά την κύρωση αυτών των δανειακών συμβάσεων που εμπίπτουν στο άρθρο 28§2, διότι πρόκειται για συμβάσεις με τις οποίες ανατίθενται σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες, οι οποίες προβλέπονται από το Σύνταγμα. Επομένως η κύρωσή τους έπρεπε να γίνει από τη Βουλή με την αυξημένη πλειοψηφία των τριων πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή από εκατόν ογδόντα βουλευτές. Αυτό δεν τηρήθηκε, αφού οι συμβάσεις δανειοδότησης ορίζουν ότι εφαρμόζονται από την υπογραφή τους χωρίς επικύρωση, με συνέπεια οι δανειακές αυτές συμβάσεις να είναι νομικώς ανυπόστατες. Δεν σας πειράζει εσάς, κα Εισαγγελεύ, που παρά ταύτα παράγουν έννομα αποτελέσματα και βγάζουν τους αγρότες στους δρόμους;

  9) Οι κυβερνήσεις νομιμοποίησαν τα μνημόνια διά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρ. 44§1. Λ.χ. η τρικομματική κυβέρνηση του 2012 προσέφυγε μέσα σε έναν μόλις χρόνο στη διαδικασία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου δεκαεννέα φορές, χωρίς σε καμμία απολύτως από αυτές να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 44§1. Δεν σας πείραξε που η χώρα μας οδηγήθηκε σε συνταγματική εκτροπή, αφού παραγκωνίσθηκε συστηματικά η Βουλή ως νομοθετικό όργανο, σύμφωνα με το άρθρο 26§1 του Συντάγματος και η νομοθετική εξουσία ασκείται μόνο από την κυβέρνηση;

  10) κα Εισαγγελεύ, βάσει του άρθρου 4§5 του Συντάγματος: «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Δεν βλέπετε ότι από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, ο λαός βρίσκεται στον δρόμο; Δεν τον ακούτε που διαμαρτύρεται ότι πεθαίνει, ότι δεν δύναται να ζήσει με τέτοιες συνθήκες; Δεν βλέπετε πόσοι αυτοκτονούν, πόσοι τρέφονται στα συσσίτια, κι ότι ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια οι άνεργοι; Οι φορολογικές επιβαρύνσεις, βλέπετε εσείς να είναι ανάλογες, όπως ορίζει το Σύνταγμα; Φόροι επί φόρων «χαράτσια», έκτακτες εισφορές, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, πολυάριθμοι έμμεσοι φόροι, διάφορα τέλη επί τελών, με ταυτόχρονες περικοπές μισθών, συντάξεων, αδιστάκτως επαναλαμβανόμενες, είναι ανελέητες φορολογικές επιβαρύνσεις που εξοντώνουν τον Έλληνα οικονομικά κα όχι μόνο, που τον κάνουν να μεταναστεύει και να φέρνουν στον τόπο μας αλλοδαπούς μετανάστες. Και όλα αυτά, για την υλοποίηση ενός και μόνο σκοπού, την αποπληρωμή ενός απροσδιόριστου, επαχθούς και επονείδιστου δημοσίου χρέους, του οποίου όμως η εξόφληση έπρεπε να έπεται όλων των άλλων υποχρεώσεων του κράτους προς τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς όμως, οι δανειστές έχουν ως προφανή στόχο την εθνική μας εξόντωση. Δεν σας πειράζει, λοιπόν, που το κράτος καταφρονώντας το Σύνταγμα, αποδεικνύει ότι έχει έναν μόνο λόγο υπάρξεως, την με κάθε τρόπο -κυρίως δε με την επιβολή δυσβάστακτων άνισων και άδικων πάσης φύσεως φόρων- εξόφληση των τοκογλύφων δανειστών του; Δεν σας πειράζει που οι δανειστές έχουν «το μαχαίρι στον λαιμό» της Ελλάδος, κι αυτή αντί να εξασφαλίσει πρώτα τα μέσα για την επιβίωση του λαού της, παραδόθηκε άνευ όρων στους τοκογλύφους δανειστές της και οδηγεί τους Έλληνες στην εσχάτη πενία «στους πέντε δρόμους», στη μετανάστευση, στη φυλακή, στον θάνατο, επιβάλλοντας συνεχώς άνισους και άδικους φόρους, κατά παράβαση της θεμελιώδους αρχής της φορολογικής ισότητας και δικαιοσύνης, παραβιάζοντας έτσι στην ουσία τη διάταξη του άρθρου 4§5 του Συντάγματος; Δεν σας πείραξε το γεγονός ότι η διάταξη του άρθρ. 25 του Συντάγματος πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων; Οι απαιτήσεις των δανειστών την εξευτέλισαν εντελώς αυτή τη διάταξη, όλα τα μέτρα που πήραν –και παίρνουν- οι μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι καταφανώς αντίθετα προς την αρχή της αναλογικότητας· οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές μας, οι απολύσεις εργαζομένων στον δημόσιο κυρίως τομέα, οι περικοπές δαπανών για την υγεία και την παιδεία, όλα αυτά τα μέτρα τα επέβαλαν κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας. Κανένα απολύτως από αυτά τα μέτρα δεν ήταν απολύτως αναγκαίο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

  11) Ακούσατε την πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να λέει δημοσίως ότι η επιτροπή της Βουλής έχει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το δημόσιο χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο και πρέπει να μην πληρωθεί. Όπως δώσατε εντολή στους Εισαγγελείς Εφετών να κινήσουν δίωξη στους αγρότες, μήπως δώσατε εντολή σε κάποιον Εισαγγελέα να λάβει από την πρώην Πρόεδρο της Βουλής και την επιτροπή, τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το χρέος είναι παράνομο; Εμείς δεν αντιληφθήκαμε κάτι τέτοιο, αντιθέτως καλούμεθα να το πληρώσουμε με τον θάνατό μας. Γιατί, κα Εισαγγελεύ; Δεν σας νοιάζει; Βλέπετε μόνο τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, που ψυχορραγούν, θύματα αυτού του παράνομου χρέους και κινείτε σ’αυτούς δίωξη; Τι φταίει; Μήπως επειδή τα μέτρα που επιβάλλονται δεν πιάνουν τον κλάδο σας (όπως και τις δυνάμεις καταστολής), για ευνόητους λόγους;

  Κα Εισαγγελεύ, από την ώρα που μας έβαλαν στην ευρωζώνη, το κράτος και ο λαός πτώχευσαν. Την ίδια όμως στιγμή άλλοι εγίνοντο πλούσιοι (και μιλώ για τους τοκογλύφους δανειστές, αλλά και για κάποιους μεγαλο-εργολάβους, μεγαλοεκδότες και κατόχους ΜΜΕ), και αυτοί είναι κυρίως που συνεχίζουν να θέλουν ευρώ, Ευρώπη και δάνεια από τους δανειστές. Ο λαός με το δημοψήφισμα σε ποσοστό 62% είπε «όχι», ενώ 53% απείχε από τις τελευταίες εκλογές. Πόσο δίκαιο τελικά είχε Αυτός στον Οποίο ομνύει ο Συνταγματικός νομοθέτης και κατοχυρώνει το Σύνταγμα, όταν λέγει: «….και υμίν τοις νομικοίς ουαί, ότι φορτίζετε τους ανθρώπους φορτία δυσβάστακτα, και αυτοί ενί των δακτύλων υμών ου προσψαύετε τοις φορτίοις» (Λουκ.ια΄, 46). Και πάλι: «ως ράκος αποκαθημένης η δικαιοσύνη υμών».

  Αφήστε αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και τον υπόλοιπο λαό να πεθάνει. «Ζωή, λοιπόν, σε λόγου σας» και στις δυνάμεις καταστολής. Οι άλλοι ας είναι θύματα της οικονομικής κατοχής.

  Για το παρόν άρθρο χρησιμοποιήθηκαν ως βοηθήματα:

  1) Το βιβλίο του επίτιμου Προέδρου Αρείου Πάγου, κ. Βασιλείου Ευτ. Νικόπουλου με τίτλο: «…Αντισυνταγματικοί παραλογισμοί», εκδ. ΑΡΜΟΣ, 2013.

  2) Άρθρο του επίτιμου Προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλείου Κόκκινου, με τίτλο: «Η υποταγή στους δανειστές», στην εφημερίδα «Η Αξία» της 9-11-2013.

  3) Άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Γεωργίου Δελαστίκ με τίτλο: «Πνίγεται στο χρέος όποια χώρα του ευρώ μπει σε μνημόνιο», της 2-5-2014 από «Νέμεσις Ραμνουσία».

  4) Το βιβλίο του αρχιμ. Χριστοδούλου Αγγελόγλου με τίτλο: « Στη δύση της ελευθερίας», εκδ. Ι.Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία», 2001.

  5) Η επιστημονική εργασία που είχε δημοσιευθεί επίσημα ως Research Brief, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ με τον τίτλο: «An Unblinking Glance at a National Catastrophe and the Potential Dissolution of the Eurozone: Greece’s Debt Crisis in context».

  6) Το άρθρο του κ. Χρόνη Ι. Πολυχρονίου με τίτλο: «Από τη “δημιουργική” ένταξη στο ευρώ στην μνημονιακή καταστροφή της κοινωνίας», εφημ. «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 29-9-2013, σελ. 7 plus.

  7) To άρθρο του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεωργίου Βάμβουκα, στην εφημ. «κοntranews», Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, σελ. 2.

  https://vasilinos.wordpress.com/2016/02/25/όταν-κλείνουν-τα-σπίτια-του-λαού-είναι/

 2. Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι υπαίτιοι για τα Μνημόνια πρέπει να λογοδοτήσουν σε Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια»

  16/06/2016

  Απόσπασμα

  Αναφέρθηκε στα Μνημόνια, υπογραμμίζοντας ότι “συνιστούν εσχάτη προδοσία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, για το οποίο υπάρχουν υπεύθυνοι και υπαίτιοι, που πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, σε δικαστήρια με λαϊκή συμμετοχή, σε Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια, που εγγυώνται την αντικειμενική και αναλογική απόδοση ευθυνών”.

  Μίλησε για το θράσος όσων σήμερα ως Αξιωματική και Ελάσσων Αντιπολίτευση εξανίστανται για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις κατεπείγουσες διαδικασίες, την απαξίωση της Βουλής, ενώ οι ίδιοι ως Κυβέρνηση κατέφυγαν στις ίδιες ακριβώς αντισυνταγματικές πρακτικές κατά κόρον. Στηλίτευσε τα κόμματα του Κοινοβουλίου που στήριξαν με την αποχή τους την Κυβέρνηση και όχι τον λαό.

  Πρέπει να μην επιτρέψουμε η μνημονιακή δεσποτεία να συμπληρώσει επταετία, σαν άλλη δικτατορία. Είμαστε ήδη στα 6 χρόνια. Και σας θυμίζω ότι αυτά τα 6 χρόνια ξεκίνησαν με υποσχέσεις και εξαγγελίες ευημερίας και ανάπτυξης που θα έρχονταν το 2011, το 2012, το 2013, ’14, ’15 και τώρα ακούμε τον κ. Τσίπρα σαν άλλο κ. Σαμαρά, σαν άλλο κ. Παπαδήμο, σαν άλλο κ. Παπανδρέου να λέει τα ίδια: ότι η ανάπτυξη θα έρθει στο τέλος του ’16. Για να προστεθεί και ο ίδιος στη θλιβερή σειρά των μνημονιακών Πρωθυπουργών που αφού πρόδωσαν τον λαό, τον μπούκωσαν με κούφιες υποσχέσεις, με ψέματα, με απάτη.

  Για την απόδοση Δικαιοσύνης για το μνημονιακό έγκλημα

  Το Μνημόνιο συνιστά εσχάτη προδοσία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και γι’ αυτό το έγκλημα υπάρχουν υπεύθυνοι και υπαίτιοι. Πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Και πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, σε δικαστήρια με λαϊκή συμμετοχή, σε Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια, που εγγυώνται την αντικειμενική και αναλογική απόδοση ευθυνών.

  https://www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-ypetii-gia-ta-mnimonia-prepi-na-logodotisoun-se-mikta-orkota-dikastiria/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.