Επιστολή στον πρωθυπουργό: “Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ”!

vrach-papazis

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΣΙΠΡΑ: “Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ”! ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ-ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: 1. ΤΟ ΔΝΤ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ. 2. ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

ΑΘΗΝΑ 22/09/2016

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ                                                                              ΕΠΙΣΤΟΛΗ                   

Των δημοσιογράφων

Μάκη Βραχιολίδη, Γιάννη Παπαζήση

προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα

Κοιν. Πάνο Καμμένο (ΥΠΕΘΑ)

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ως δημοσιογράφοι και πολίτες αυτής της χώρας, αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, επικοινωνήσαμε με την κυβέρνησή σας τρεις φορές, μέσω επιστολών στις οποίες ουδέποτε απαντήσατε:

Συνοπτικά οι επιστολές μας ήταν:

Α) Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2015, προς το όνομά σας επιστολή που έφερε τον τίτλο: «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ-ΔΝΤ! ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΔΥΟΜΙΣΙ ΦΟΡΕΣ  ΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ! Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΕΘΝΗ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΑ!».

 Με το που αναλάβατε τα καθήκοντά σας στην πρωθυπουργία της Ελλάδος και με δεδομένο ότι εσείς δηλώνατε προεκλογικά και σε όλους τους τόνους ότι η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει σε διαγραφή του χρέους (αν χρειαστεί ακόμη και μονομερώς), με τη συγκεκριμένη επιστολή καταδεικνύαμε ότι η χώρα μας  από το 1991 μέχρι σήμερα, έχει πληρώσει το χρέος μας προς τους δανειστές, σχεδόν δυόμισι φορές! Πάνω από 700 δις ευρώ έχουν πάει στα χέρια των εταίρων μας! Και όμως, το χρέος της χώρας φαίνεται να παραμένει ανεξόφλητο και αυτή τη στιγμή χρωστάμε πάνω από 360 δισεκατομμύρια ευρώ!

Β) Στις 10 Φεβρουαρίου 2015, η υπ. Αριθμ. Πρωτοκόλλου: 0001325/10-2-15, επιστολή προς τον τότε υπουργό Οικονομικών αφορούσε στο οικονομικό έγκλημα σε βάρος της χώρας μας που συντελέσθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε συνεργασία με τις 4 συστημικές τράπεζες, σύμφωνα με το οποίο 233 δις ευρώ ιδιωτικού χρέους των τραπεζών φορτώθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού! Μέσω των ΦΕΚ που επισυνάψαμε στην επιστολή (ΦΕΚ νο250 της 9-12-2008 Ν. 3723/08 , ΦΕΚ νο 65 την 6-5-2010 Ν. 3845/10, ΦΕΚ νο 148 την 3-9-2010 , Ν. 3872/10, ΦΕΚ νο 256 την 9-12-2011 Ν. 4031/11 και ΦΕΚ νο 94 την 11-9-2012), καταδεικνύαμε το εθνικό έγκλημα εξαιτίας του οποίου σφαγιάζονται οι μισθοί και οι συντάξεις του λαού προκειμένου να σωθούν οι Έλληνες τραπεζίτες και οι ξένοι τοκογλύφοι και ζητούσαμε να απαλλάξετε τον λαό από το παράνομο χρέος των 233 δις ευρώ, ώστε να σωθεί και να απαλλαγεί από τα δόλια Μνημόνια. 

Γ) Στις 16 Δεκεμβρίου 2015, με την υπ. Αριθμ. Πρωτοκόλλου: 1312/16-12-15, με επιστολή προς το όνομά σας, δίναμε ένα συνοπτικό κατάλογο της ελληνικής παραγωγής η οποία παραμένει ακόμη ζωντανή, σε πείσμα όσων προπαγανδίζουν ψευδώς υπέρ της άποψης ότι οι Έλληνες δεν παράγουν τίποτε. Απαιτούσαμε να εργαστείτε για την ανόρθωση της ελληνικής παραγωγικής δυναμικής και όχι να νομοθετείτε με βάση τα συμφέροντα των δανειστών/εχθρών της χώρας που θέλουν την ολοσχερή καταστροφή της. Επίσης, στην ίδια επιστολή σάς προτείναμε σωτήρια λύση για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, με την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, τον οποίο όμως φροντίσατε να ξεπουλήσετε στους δανειστές έναντι του ευτελούς τιμήματος των 50 δις ευρώ. Χαρίζετε τον ορυκτό μας πλούτο την ώρα που η χώρα μας, σύμφωνα με μελέτη του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Γεωεπιστημών και Φυσικών Πόρων εμφανίζεται να κατέχει την 4η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα στις χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου (20.000 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα). 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

έως σήμερα δεν απαντήσατε σε καμία από τις τρεις παραπάνω επιστολές, παρά το γεγονός ότι συνοδεύονταν από  ακλόνητα ντοκουμέντα. Η παρούσα, αποτελεί μια ακόμη, τελευταία επιστολή, με νέα ισχυρά ντοκουμέντα, που οφείλετε να αξιοποιήσετε, ώστε να σώσετε τη χώρα και τον λαό. Σε περίπτωση που κύριε Τσίπρα επιδείξετε την ίδια αδιαφορία και προς τη νέα αυτή επιστολή, σας ενημερώνουμε ότι θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντάς σας για εθνική προδοσία, διότι επανειλημμένως αρνείστε να πράξετε υπέρ των συμφερόντων της χώρας και του λαού, αλλά ενεργείτε ως εντολοδόχος των εχθρών της Ελλάδος.

ΘΕΜΑ 1. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ.

Κύριε Τσίπρα,

Με το που αναλάβατε την πρωθυπουργία, εσείς ο ίδιος προχωρήσατε στη σύσταση της Επιτροπής της Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της χώρας. Είκοσι οκτώ επιστήμονες (Eric Toussaint, Cephas Lumina, Olivier De Schutter, Margot Salomon, Maria Lucia Fattorelli Carneiro, Oziem Onaran, Daniel Albarracin, Sergi Cutillas Marquez, Patrick Saurin, Renaud Vivien, Michel Husson, Olivier Bonfond, Χριστίνα Λασκαρίδη, Diego Borja, Σταύρος Τομπάζος, Γιώργος Κασιμάτης, Αριστείδης Καζάκος, Παντελής Σκλιάς, Σπύρος Μαρκέτος, Πέτρος Μηλιαράκης, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Λεωνίδας Βατικιώτης, Αθανάσιος Κονταργύρης, Δέσποινα Σπανού, Γιώργος Μητραλιάς, Daniel Munevar, Νικόλαος Στρόμπλος, Αρης Χατζηστεφάνου), οι οποίοι προφανώς πληρώθηκαν αδρά από τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, ανακοίνωσαν το πόρισμά τους το οποίο ήταν καταλυτικό υπέρ της Ελλάδος και του χειμαζόμενου λαού:  το χρέος της χώρας είναι παράνομο, αντισυνταγματικό, επαχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο! Μάλιστα, πρότειναν ακόμη και τη μονομερή διαγραφή του. Εσείς κύριε Τσίπρα, αντί να αξιοποιήσετε τα αποτελέσματα αυτής της εμπεριστατωμένης Έκθεσης, βάλατε τον κύριο Βούτση να καταργήσει αιφνιδιαστικά την Επιτροπή της Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος και να καταχωνιάσει σε κάποιο συρτάρι το συντριπτικό υπέρ της χώρας μας, πόρισμά της!

Σας υπενθυμίζουμε χαρακτηριστικά, σημαντικά αποσπάσματα του πορίσματος αυτού:

Το 1ο Κεφάλαιο, συμπεραίνει ότι η διόγκωση του χρέους δεν οφειλόταν στις δήθεν υπέρμετρες δημόσιες δαπάνες, οι οποίες στην πραγματικότητα παρέμεναν χαμηλότερες από τις δημόσιες δαπάνες άλλων χωρών της ευρωζώνης, αλλά οφειλόταν στην πληρωμή εξαιρετικά υψηλών επιτοκίων δανεισμού στους πιστωτές, στις υπερβολικά υψηλές και αδικαιολόγητες στρατιωτικές δαπάνες, στην απώλεια φορολογικών εσόδων εξαιτίας των αθέμιτων εκροών κεφαλαίου, στην ανακεφαλαιοποίηση ιδιωτικών τραπεζών από το κράτος, και στις διεθνείς ανισορροπίες οι οποίες δημιουργήθηκαν από την ελαττωματική σχεδίαση της ίδιας της Νομισματικής Ένωσης.

Το 2ο Κεφάλαιο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πρώτη δανειακή σύμβαση του 2010, πρωταρχικά αποσκοπούσε στη διάσωση των ελληνικών και άλλων ευρωπαϊκών ιδιωτικών τραπεζών, και επέτρεψε στις τελευταίες να μειώσουν την έκθεσή τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Το 5ο Κεφάλαιο επισημαίνει ότι οι δανειστές μείωσαν το ΑΕΠ και αύξησαν τον δημόσιο δανεισμό, επιβαρύνοντας έτσι την αναλογία δημόσιου χρέους/ΑΕΠ, και καθιστώντας το δημόσιο χρέος ακόμη λιγότερο βιώσιμο. Επιπλέον, οι δανειστές επέφεραν δραματικές αλλαγές στην κοινωνία και προκάλεσαν ανθρωπιστική κρίση. Το ελληνικό δημόσιο χρέος μπορεί σήμερα να θεωρηθεί εντελώς μη βιώσιμο.

Το 6ο Κεφάλαιο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν στο πλαίσιο των λεγόμενων «προγραμμάτων διάσωσης» έπληξαν άμεσα τις συνθήκες ζωής του ελληνικού λαού παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, παρά το ότι οφείλουν, τόσο η Ελλάδα όσο και οι εταίροι της, να σέβονται, να προστατεύουν και να προάγουν σύμφωνα με το εσωτερικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο.

Το 7ο Κεφάλαιο αναφέρει ότι οι δανειστές και οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις παραβίασαν άμεσα το ελληνικό Σύνταγμα απογυμνώνοντας ουσιαστικά την Ελλάδα από τα περισσότερα κυριαρχικά δικαιώματά της. Οι συμφωνίες συμπεριλαμβάνουν καταχρηστικούς όρους, που πρακτικά καταναγκάζουν την Ελλάδα να παραδώσει στους δανειστές σημαντικές πλευρές της εθνικής της κυριαρχίας. Αυτό αποτυπώνεται στη ρήτρα εφαρμογής του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου στις δανειακές συμβάσεις, η οποία διευκόλυνε την παράκαμψη του ελληνικού Συντάγματος αλλά και των διεθνών υποχρεώσεων σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του εθιμικού δικαίου και ο καταχρηστικός χαρακτήρας αυτών των συμβάσεων καθιστούν άκυρες τις συναφθείσες συμβάσεις.

Το 9ο Κεφάλαιο τεκμαίρει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο, διότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να το εξυπηρετήσει χωρίς να πλήξει καίρια την ικανότητά της να ανταποκρίνεται στις βασικές υποχρεώσεις της για προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Επιπλέον, το κεφάλαιο περιέχει στοιχεία για ενδεικτικές περιπτώσεις παράνομου, αθέμιτου, και επονείδιστου χρέους προς κάθε έναν δανειστή. Στο ίδιο κεφάλαιο θεμελιώνεται νομικά η αποκήρυξη και η αναστολή πληρωμών του ελληνικού δημόσιου χρέους, παραθέτοντας τις επιλογές που υπάρχουν όσον αφορά την ακύρωση του χρέους, και ιδίως τις συνθήκες υπό τις οποίες ένα κυρίαρχο κράτος μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του και να προχωρήσει μονομερώς, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, στην αποκήρυξη του χρέους ή στην αναστολή της αποπληρωμής του.

Ειδικότερα, η Έκθεση αναφέρει ότι το χρέος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να χαρακτηριστεί παράνομο διότι η ΕΚΤ υπερέβη τις αρμοδιότητές της επιβάλλοντας, μέσω της συμμετοχής της στην Τρόικα, την εφαρμογή των προγραμμάτων μακροοικονομικής προσαρμογής (λόγου χάρη, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας). Το χρέος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι επίσης αθέμιτο και επονείδιστο, διότι ο κύριος λόγος ύπαρξης του Προγράμματος Αγοράς Ομολόγων ήταν να εξυπηρετηθούν συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, επιτρέποντας στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες να απαλλαγούν από τα ελληνικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους.

Σημαντικά είναι όσα αναφέρει η Έκθεση για το ΔΝΤ, υποστηρίζοντας ότι το χρέος προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να χαρακτηριστεί παράνομο διότι η σύναψή του έγινε κατά παράβαση του καταστατικού του ίδιου του ΔΝΤ, ενώ επιπλέον οι όροι του παραβιάζουν το ελληνικό Σύνταγμα, το διεθνές εθιμικό δίκαιο, και τις συνθήκες τις οποίες έχει κυρώσει η Ελληνική Δημοκρατία. Είναι επίσης αθέμιτο, διότι οι όροι του επιβάλλουν πολιτικές οι οποίες παραβιάζουν τις υποχρεώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος, είναι επονείδιστο (απεχθές), διότι το ΔΝΤ γνώριζε ότι τα μέτρα τα οποία επέβαλλαν οι πολιτικές του ήταν αντιδημοκρατικά και αναποτελεσματικά, και θα οδηγούσαν σε σοβαρές παραβιάσεις των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων.

Κύριε Τσίπρα, Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος,

παρά το ότι είχατε στα χέρια σας το πόρισμα της Επιτροπής της Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της χώρας, το θάψατε υποκύπτοντας στα κελεύσματα των οικονομικών δολοφόνων της χώρας και παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και συνταγματικής νομιμότητας εξαθλιώνετε περαιτέρω τον ελληνικό λαό με νέες, αδιάλειπτες σφαγές στις συντάξεις, στα επιδόματα και ραγδαία αύξηση της φορολογίας! Εσείς, που συστήσατε μέχρι και Εξεταστική Επιτροπή για το πώς μπήκαμε στα Μνημόνια, καταργήσατε και αυτή την Επιτροπή! Έστω και την ύστατη αυτή στιγμή πράξετε ό,τι επιτάσσει το εθνικό σας καθήκον: προχωρήστε άμεσα στην υλοποίηση των συμπερασμάτων και των λύσεων που προτείνει το πόρισμα της Επιτροπής της Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της χώρας, ώστε ο λαός αυτός να μην καταδυναστεύετε από τις δόλιες εντολές των δανειστών και τα μνημόνια του θανάτου.

2. ΤΟ ΔΝΤ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ!

Όπως ήδη αναφέραμε, αγνοήσατε την επιστολή (Α) και τα ντοκουμέντα που, αν τα αξιοποιούσατε, θα μπορούσαν να φέρουν τη χώρα μας σε θέση ισχύος απέναντι στο ΔΝΤ.

Θυμίζουμε ότι το ΔΝΤ ιδρύθηκε το 1945 με τη συνθήκη του Bretton Woods από 45 χώρες, μιας εκ των οποίων είναι και η Πατρίδα μας. Με απλά λόγια, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη συνθήκη, το ΔΝΤ είναι μια τράπεζα μόνο για κράτη. Η τότε κυβέρνηση της κατεστραμμένης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χώρας μας, βρήκε το τεράστιο ποσό, για εκείνη την εποχή, των 40 εκατομμυρίων δολαρίων, χρήματα του πενόμενου ελληνικού λαού και τα κατέθεσε στο ΔΝΤ, ώστε να έχει χρήματα για κάθε ενδεχόμενο (κάτω φωτό).

 

Το ότι η χώρα μας είναι ιδρυτικό μέλος του ΔΝΤ επιβεβαιώνει και το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με το παρακάτω έγγραφο:

Το 1966, η τότε ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε εκ νέου στο ΔΝΤ άλλα 40 εκατομμύρια δολάρια και μάλιστα τα μισά από αυτά ήταν σε χρυσό! Συνολικά, μέσα σε διάστημα σχεδόν 20 ετών, οι κυβερνήσεις, μέσω φορολογίας αφαίμαξαν από τον ιδρώτα των Ελλήνων το τεράστιο ποσό των 80 εκατομμυρίων δολαρίων και το έβαλαν στον κουμπαρά του ΔΝΤ!!! Από τότε, το ΔΝΤ δάνεισε εντόκως σε διάφορα κράτη τα χρήματα που καταθέσαμε, άρα το ποσό των 80 εκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκε μέσω των τόκων. Αν δε υπολογίσουμε και την αναπροσαρμογή του δολαρίου από το 1945 έως σήμερα (άλλη η αγοραστική αξία του δολαρίου τότε και άλλη η σημερινή), είναι σαφές ότι η χώρα μας διαθέτει ένα μεγάλο ποσό εντός του ΔΝΤ.

Δεν είναι όμως μόνον αυτά τα ποσά που έχει καταθέσει η χώρα μας στο ΔΝΤ:

Έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών στις 28 Δεκεμβρίου 2015 (κάτω φωτό) επιβεβαιώνει τα περί των καταθέσεων της χώρας μας στο ΔΝΤ, όπως επίσης πόσες επιπλέον φορές ενίσχυσε τα ταμεία του ΔΝΤ, αλλά και πόσες φορές αναθεωρήθηκε το ποσό λόγω των εντόκων δανείων που χορηγεί το ΔΝΤ σε άλλες χώρες.

Επιπλέον, νέο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (29/1/2016) αναφέρει ότι η Ελλάδα στις 8 Δεκεμβρίου 2011 κατέθεσε χρήματα στο ΔΝΤ  για 14η φορά (!), ώστε να αυξήσει το μερίδιό της στο Ταμείο!!! (κάτω φωτό).

Με άλλα λόγια, ένα έτος μετά τον δανεισμό μας από το ΔΝΤ, με τα ληστρικά του επιτόκια και με τον λαό να τσακίζεται οικονομικά, εμείς ως χώρα καταθέταμε για 14η φορά στον κουμπαρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!!!

Ερωτάμε: ποιος οικονομικός εγκέφαλος έπραξε όλα αυτά και βρίσκεται ακόμη εκτός φυλακής; Οι ελληνικές κυβερνήσεις στα χρόνια των μνημονίων ξεκλήρισαν τα αποθεματικά των ταμείων και των ασφαλιστικών οργανισμών, κατακρεούργησαν μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα για να τα δώσουν στο ΔΝΤ; Πότε επιτέλους οι πολιτικοί ταγοί θα σταματήσουν να «αρμέγουν» τον ελληνικό λαό, πότε θα πάψουν να μας διασύρουν παγκοσμίως και να καταστρέφουν οικονομικά την Πατρίδα μας; 

Το έγκλημα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς όσα διέπραξε σε βάρος της χώρας, αρχικά ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός, όταν τον Μάιο του 2010 δανείστηκε από το ΔΝΤ με υψηλό επιτόκιο, αντί να χρησιμοποιήσει τον «κουμπαρά» που έχουμε από το 1945 στο ΔΝΤ! Το έγκλημα συνεχίστηκε με τις επόμενες κυβερνήσεις οι οποίες ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (PSI) χωρίς καν να αγγίξουν τις αποταμιεύσεις μας στο ΔΝΤ, ενώ την ίδια τακτική υιοθετείτε κι εσείς κύριε Τσίπρα: θέλατε να στραγγίξετε όλα τα αποθεματικά των Δήμων για να πληρώσετε τις τρέχουσες υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντι στους δανειστές, τώρα δε, ετοιμάζεστε να… βάλετε χέρι στον «κουμπαρά» του ΙΚΑ για να πληρώσετε τις συντάξεις των επόμενων μηνών!  

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι η χώρα μας εντός του ΔΝΤ διαθέτει περισσότερα χρήματα από όσα χρωστάει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,

Επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι το γεγονός αυτό έχει έρθει εις γνώσιν σας

Πράξετε επιτέλους την ύστατη αυτή στιγμή το πατριωτικό σας καθήκον: σβήστε το πραγματικό και όχι το πλασματικό χρέος από τις καταθέσεις του ελληνικού λαού που βρίσκονται εντός του ΔΝΤ. Οδηγός γι’ αυτό, αλλά και για το συνολικό χρέος της χώρας προς τους δανειστές είναι το πόρισμα της Επιτροπής της Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος της χώρας. Ένα πόρισμα το οποίο μαζί με το Διεθνές Δίκαιο σας δίνουν το δικαίωμα ακόμη και για την μονομερή διαγραφή του εν ονόματι της σωτηρίας του εξαθλιωμένου ελληνικού λαού τον οποίο οφείλετε να υπηρετείτε.

Κύριε Τσίπρα,

ο λαός δεν σας ψήφισε για να ξεπουλάτε την Πατρίδα στους τοκογλύφους (ακόμη και τον εναέριο χώρο της, όπως πληροφορηθήκαμε εσχάτως), ούτε να ψηφίζετε Μνημόνια και «κόφτες» που δολοφονούν τον κόσμο. Σας ψήφισε για να προστατέψετε τον ίδιο και την Ελλάδα από τους εχθρούς της.

Επαναλαμβάνουμε ότι αν αδιαφορήσετε για το περιεχόμενο και αυτής της επιστολής και δεν ενεργήσετε υπέρ της Πατρίδος, θα απευθυνθούμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη μηνύοντάς σας για εσχάτη προδοσία.

Μετά τιμής

Μάκης Βραχιολίδης

Δημοσιογράφος-εκδότης εφημερίδος «Ανεξάρτητος & Διπλωματικός Παρατηρητής» e-mail: ind.observer@gmail.com 

Γιάννης Παπαζήσης

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

e-mail: papazisis67@gmail.com 

http://indobserver.blogspot.gr/2016/09/1-2_27.html?spref=fb

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

και

18 comments on “Επιστολή στον πρωθυπουργό: “Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ”!

  1. Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα Κάποια στιγμή η ελίτ θα αποφασίσει να σε βγάλει από τη μέση …

    Δημοσιεύθηκε 3 Δεκεμβρίου 2015

    Αλέξη,
    Δε σε συμπαθώ. Δε σε συμπαθώ γιατί με εξαπάτησες, γιατί μου είπες ψέματα. Είχες την ευκαιρία να είσαι ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, αλλά προτίμησες και εσύ να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα.

    Προτίμησες δηλαδή να γίνεις μαριονέτα και πιόνι των αφεντικών σου, αντί να μπεις ασπίδα στην πατρίδα. Ναι, ξέρω, για σένα πατρίδα δεν υπάρχει. Ούτε σύνορα, ούτε έθνος, ούτε τίποτε. Και γι’αυτό σε θεωρώ μεγαλύτερο πολιτικό ξεφτίλα από τους προηγούμενος. Γιατί μέχρι να εκλεγείς, φίλαγες σταυρούς και έτρεχες σε όλες τις θρησκευτικές γιορτές, ενώ είσαι άθεος, δεν έχεις τελέσει θρησκευτικό γάμο, ούτε έχεις βαφτίσει τα δύο παιδιά σου. Αλλά παρόλο αυτά το έπαιζες χριστιανός για να κλέψεις τους ψήφους των Ελλήνων, αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι εύκολα ξεχνούν. Θα το παίξεις χριστιανός, θα κερδίσεις τις εκλογές, και μετά θα φτύσεις την ορθοδοξία. Παράλληλα, τα ξεπουλημένα ΜΜΕ θα σε καλύψουν. Ήξερες πολύ καλά ότι οτιδήποτε προδοτικό και να κάνεις, τα ΜΜΕ και οι σιχαμένοι δημοσιογράφοι της πλάκας θα σε καλύψουν. Θα το παρουσιάσουν έτσι ώστε ο κόσμος να μη δει την πραγματικότητα. Άδικο είναι που σε αποκαλούν καραγκιόζη;

    Θα περίμενα ένας νέος άνθρωπος που έχει δει και βιώσει τη σαπίλα και τα ψέματα των πολιτικών του παρελθόντος, θα έφερνε νέα ήθη στην πολιτική ζωή της χώρας. Θα περίμενα ειλικρίνεια και ταπεινότητα, αλλά αντί αυτού έφερες κάτι ακόμα χειρότερο. Κρύβεσαι πίσω από τον μανδύα του «αριστερού» και συμπεριφέρεσαι χειρότερα από όλους αυτούς που ήρθαν πριν από σένα.
    Εξαπάτηση, ψέμα, υποκρισία, σαπίλα.

    Αλέξη,
    Δε σε συμπαθώ. Δε σε συμπαθώ γιατί ήρθες μετά το «Λεφτά Υπάρχουν» του Παπανδρέου, και το «Δε συναινώ στο λάθος» του Σαμαρά, και παρόλο αυτά, χρησιμοποίησες και εσύ το «Σκίζω τα μνημόνια», το «Τέλος στον ΕΝΦΙΑ» και φυσικά το «Κανένα σπίτι σε τραπεζίτη» για να κλέψεις την ψήφο του Ελληνικού λαού. Είσαι μεγαλύτερος απατεώνας από τον GAP και τον Σαμαρά, γιατί αυτοί οι δύο προέρχονται από τη γενιά του Πολυτεχνείου, την πιο κατεστραμμένη και σάπια γενιά που γνώριζε ποτέ ο τόπος. Ο GAP, το χαζό παιδί του μπαμπά, που τον έκαναν Πρωθυπουργό για να εξυπηρετήσει συμφέροντα, και ο Σαμαράς, ο αποτυχημένος ΠΟΛ.ΑΝίτης, που ήρθε και πάλι στο προσκήνιο για να ολοκληρώσει το έργο του συμφοιτητή του, ήρθαν πριν από σένα στην εξουσία. Όλος ο Ελληνικός λαός γνώριζε πόσο απατεώνες και λαμόγια είναι και οι δύο, και εσύ, έκανες ακριβώς τα ίδια. Αν όχι χειρότερο. Πόσο πιο πολιτικός απατεώνας θεωρείσαι εσύ όταν ήξερες πολύ καλά ότι ούτε μνημόνια μπορούσες να σκίσεις, ούτε ΕΝΦΙΑ μπορούσες να καταργήσεις; Πόσο ξεφτίλας είσαι όταν ήξερες ότι θα παραδώσεις τα σπίτια των Ελλήνων σε τραπεζίτες, ενώ έτρεχες σε διαδηλώσεις;
    Ξέρεις Αλέξη τι σημαίνει σπίτι στον Έλληνα;; Ξέρεις τι σημαίνει πατρικό;; Ξέρεις τι σημαίνει χωριό και ιδιαίτερες πατρίδες; Φυσικά και δε γνωρίζεις, γιατί αν γνώριζες θα προστάτευες τα σπίτια των Ελλήνων.

    Αλέξη,
    Δε σε συμπαθώ. Δε σε συμπαθώ γιατί παρόλο την οικονομική κρίση χρησιμοποίησες τις εκλογές για πολιτικά συμφέροντα. Για να “καθαρίσεις” το κόμμα σου από τους διαφωνούντες, ξέροντας πολύ καλά ότι τα ΜΜΕ θα σε βοηθήσουν για να τους διώξεις από το κόμμα σου. Πόσο άτιμος και απατεώνας μπορεί να θεωρηθεί κάποιος που διώχνει αυτούς που τον έκαναν πρωθυπουργό; Αν ήσουν πραγματικά ηγέτης θα συνεργαζόσουν μαζί τους για το καλό της Ελλάδας και δε θα τους έδιωχνες επειδή ήθελαν να σεβαστούν τις προεκλογικές σου υποσχέσεις. Δεν τους συμπαθώ ούτε και αυτούς, αλλά την ατιμία την αναγνωρίζω.

    Διώχνεις τους διαφωνούντες, αφού πρέπει όλοι να συμφωνούν με τα αφεντικά. Μαριονέτες και πιόνια όλοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια διαφοροποίησης.

    Ξέρεις, αν ήσουν πρωθυπουργός σε χώρα της Αφρικής ή της Μέσης Ανατολής, και έκανες τέτοιες ενέργειες, (δηλαδή όποιος διαφωνεί, τον διώχνεις), θα σε θεωρούσαν δικτάτορα. Αλλά, εσύ έχεις την τύχη να είσαι πρωθυπουργός σε δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα! Αλλά εδώ που τα λέμε, ούτε δημοκρατική, ούτε Ευρωπαϊκή χώρα είναι πλέον η Ελλάδα. Την καταντήσατε χώρα-ξεφτίλα όπου τη διοικούν προδότες, ανθέλληνες, ενθομηδενιστές, άθεοι, ξεφτίλες, απατεώνες και σιχαμεροί τύποι σαν τον Φλαμπουράρη, τον Φίλη, την κ. Τασία, την Αναγνωστοπούλου, τον Σταθάκη, και πολλοί πολλοί άλλοι.

    Να σε ρωτήσω κάτι ρε Αλέξη, αφού πρέπει όλοι να συμφωνούν και όλοι να υπογράφουν οτιδήποτε μας δίνουν οι τοκογλύφοι, και όποιος έχει διαφορετική γνώμη ή καταψηφίζει, τον στέλνεις σπίτι του, ποιος ο λόγος να υπάρχουν βουλευτές; Δε θα ήταν προτιμότερο να τους καταργήσεις όλους; Αν ο κάθε βουλευτής κοστίζει στους Έλληνες φορολογούμενους 25.000 Ευρώ το μήνα, δηλαδή 300.000 Ευρώ ετησίων x 154 βουλευτές = 47.000.000 Ευρώ ετησίων για τους βουλευτές του Σύριζα, δε θα ήταν προτιμότερα αυτά τα χρήματα να πάνε στην αποπληρωμή του χρέους; Αφού YES MEN είναι όλοι. Γιατί να τους πληρώνουμε; Αν συμπεριλάβεις και την αντιπολίτευση, που και αυτοί πιόνια είναι, τότε θα γλιτώσουμε 299 x 300.000 = 89.700.000 Ευρώ ετησίων.

    Εδώ που τα λέμε, και εσύ περιττός είσαι. Μία μαριονέτα του συστήματος. Άρα, δε θα ήταν καλύτερο να πάτε όλοι σπίτια σας και να γλιτώσει το Ελληνικό δημόσιο σχεδόν 100.000.000 Ευρώ ετησίων; Βάλε και όλους τους γραμματείς, βάλε τους σεκουριτάδες, βάλε και το κανάλι της Βουλής, βάλε και όλους τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους που βρίσκονται γύρω από τη Βουλή. το δημόσιο θα γλιτώσει κοντά 200 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο!

    Ας προσλάβετε νέα παιδιά μεταφραστές, αφού το μόνο που κάνετε είναι να μεταφράζετε τους νόμους που σας στέλνουν. Δώστε και στα παιδιά αυτά δικαίωμα να υπογράφουν για σας, και βρέθηκαν χρήματα για όλα τα ισοδύναμα!
    Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, ούτε αυτό δε χρειάζεται. Νομίζω ότι το google translate μπορεί να βοηθήσει.

    Ας πάτε όλοι σπίτια σας, ώστε να γλιτώσουμε τα 200 Εκατομμύρια Ευρώ που πληρώνουμε για εσάς, και ζητήστε από τα αφεντικά σας και κάνουν google translate τους νόμους πριν μας τα στείλουν. Θα φτιάξουμε και μία σελίδα στο διαδίκτυο, ας την ονομάσουμε greek-slaves.gr ώστε να μπορούν τα αφεντικά σας να ανεβάζουν τους νόμους εκεί. Αμέσως, σε χρόνο dt θα βλέπουμε τους νόμους!

    Νομίζω σε περίοδο κρίσης, 200.000.000 Ευρώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλύτερους σκοπούς. Για πιόνια και μαριονέτες, είναι πολλά τα λεφτά ρε Αλέξη!
    Α, ναι, θα μου πεις. Διαπραγματευόμαστε.
    Αλέξη, όταν τα αφεντικά σου σου δίνουν 10 νόμους να περάσεις, και εσύ μας παρουσιάζεις 11, και στο 11ο (βλέπε αύξηση φόρου στη μπύρα, ή αύξηση στο κρασί), βάζεις βουλευτές σου να «απειλήσουν» ότι θα καταψηφίζουν, και στο τέλος αφαιρείς το 11ο από το νομοσχέδιο, και βγαίνεις σε όλα τα κανάλια και το παρουσιάζεις ως θρίαμβος, αυτό δε λέγετε θρίαμβος ούτε διαπραγμάτευση. αυτό λέγετε ΑΠΑΤΗ!

    Αλέξη,
    Δε σε συμπαθώ. Δε σε συμπαθώ γιατί μας εξαπάτησες με το δημοψήφισμα. Είπες ψέματα, έβαλες ερώτημα παγίδα γιατί ήθελες στην ουσία το ΝΑΙ να βγει. Το έπαιζες καραγκιόζης μπροστά στις κάμερες ότι δήθεν ήθελες το ΟΧΙ, και στο τέλος μας πούλησες όλους. Το χειρότερο είναι ότι εγώ προσωπικά, και είμαι σίγουρος και πολλοί άλλοι, ήρθα σε αντιπαράθεση σε συγγενικά και φιλικά μου πρόσωπα για το τι θα ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα. Τσακωθήκαμε στην ουσία για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ. Είπες ψέματα και έβαλες τον κόσμο να τσακώνεται. Έκανες δημοψήφισμα, το πρώτο δημοψήφισμα μετά τη Χούντα, και μας εξαπάτησες. Πόσο πολιτικός απατεώνας και πόσο σάπιος μπορείς να είσαι;

    Αλέξη,
    Δε σε συμπαθώ. Δε σε συμπαθώ γιατί το παίζεις επαναστάτης ενώ είσαι πιο πουλημένος από τους χειρότερους κωλοτούμπες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Αλήθεια, το όνομα «Ερνέστο» γιατί το έδωσες στον γιο σου; Όταν μεγαλώσει και σε ρωτήσει γιατί του έδωσες αυτό το όνομα, τι θα του πεις;

    Όταν θα σου πει, «ρε μπαμπά, μου έδωσες ένα όνομα ενός πραγματικού επαναστάτη. Εσύ όσο ήσουν αντιπολίτευση το έπαιζες Τσε Γκεβάρα, αλλά μόλις πήρες την εξουσία στα χέρια σου, έγινες μαριονέτα και πιόνι. Γιατί μπαμπά; Τελικά αυτά που διαβάζω για σένα ότι είσαι πολιτικός απατεώνας και κολωτούμπας ισχύουν;

    Τι θα του πεις; Ότι δεν είχες τα κότσια να τα βάλεις με τους τοκογλύφους; Ότι δεν είχες τα κότσια να τα βάλεις με τα συμφέροντα; Όποιος Αλέξη μου δεν έχει τα κότσια, πάει σπίτι του! Παραιτείται. Αλλά εσύ ξέρεις ότι τώρα είσαι στη μόδα, και θα σε κρατήσουν στην εξουσία τα συμφέροντα για πολλά χρόνια.

    Αλλά πρόσεχε Αλέξη, όλοι έχουν ημερομηνία λήξης. Όταν τα συμφέροντα τελειώσουν μαζί σου θα σε πετάξουν στα σκουπίδια, όπως πετάμε τα χρησιμοποιημένα λεμόνια. Θα σε στίξουν, και μόλις τελειώσουν μαζί σου θα σε πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων. Εκεί που έχουν πάει όλοι οι αποτυχημένοι πριν από σένα.

    Αλέξη,
    Δε σε συμπαθώ. Δε σε συμπαθώ γιατί ξεπουλάς την Ελλάδα. Σε έκαναν πρωθυπουργό μιας περήφανης χώρας, με λαμπρή ιστορία, με παραδόσεις, ήθη και έθιμα, και σε λιγότερο από χρόνο μας έχεις καταντήσει Ισλαμαμπάντ. Έβαλες στα πιο καίρια και πιο σημαντικά πόστα, ανθέλληνες, εθνομηδενιστές, αποτυχημένους, αμόρφωτους, κλέφτες και λαμόγια. Άνοιξες τα σύνορα σε όλους τους τρομοκράτες επί της γης και συνεχίσεις να τους αποκαλείς «πρόσφυγες» όταν ο ίδιος ξέρεις ότι ένα μικρό ποσοστό είναι πράγματι πρόσφυγες. Ξέρεις πολύ καλά ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει παντού, αλλά συνεχίζεις το ιδεολογικό σου παραμύθι αντί να παραδεχτείς ότι πρέπει να αλλάξεις πολιτική.

    Συνεχίσεις το ίδιο παραμύθι και μία μέρα θα θρηνήσουμε Έλληνες από Ισλαμιστές τρομοκράτες μέσα στις πόλεις μας. Μία μέρα ο Έλληνας Ισλαμιστής θα είναι πρώτη είδηση στις ειδήσεις. Όπως είναι σήμερα οι τρομοκράτες Ισλαμιστές Γάλλοι και Άγγλοι 3ης και 4ης γενιάς. Όλοι οι άλλες χώρες κλείνουν τα σύνορα και χτίζουν τείχη για να προστατέψουν το γηγενή πληθυσμό και την ιστορία τους, και εσύ επιμένεις στα «ανοιχτά σύνορα» για να μετατρέψεις την Ελλάδα σε Πακιστάν, Αφγανιστάν και Ιράκ.

    Φέρνεις εδώ όλους τους λαθρομετανάστες που δε θέλουν καλύτερη ζωή, απλά θέλουν να καταστρέψουν τη δικιά μας. Παράνομοι εισβολείς που έρχονται εδώ για να επιβάλλουν τα δικά τους θέλω και να μετατρέψουν τις χώρες υποδοχής σε τριτο-κοσμικούς βόθρους, όπως είναι οι δικές τους χώρες. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσεις να δεις ότι η Ελλάδα χάνεται;

    Αλέξη,
    Δε σε συμπαθώ. Δε σε συμπαθώ γιατί γνωρίζεις πολύ καλά ότι η Τουρκία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες και είναι συνεργάτες με τους Ισλαμιστές του ISIS, και πήγες εκεί να τους δώσεις τα χέρια και να φορέσεις Τουρκικό κασκόλ στο λαιμό. Έχεις βάλει και τους τουρκολάγνους βουλευτές σου να γλύφουν μέρα τα παπάρια (συγνώμη για το χυδαίο) του Κεμάλ. Τέτοιοι είστε όμως. Στην ουσία πήγες να προσκυνήσεις τον Κεμάλ. Όπως έκαναν τόσοι πολλοί «έλληνες» πρωθυπουργοί πριν από σένα. Πήγες να το παίξεις και λίγο μάγκας στο Twitter βέβαια, αλλά δε σου πέρασε. Ξεφτίλα δηλαδή. Τα σχόλια στα Ελληνικά όμως δε θα αφαίρεσες βέβαια, γιατί έχεις τα πρόβατα σου εδώ που περιμένουν τη τροφή τους. Μάγκας εντός Ελλάδος, κότα εκτός!

    Αλέξη,
    Δε σε συμπαθώ. Δε σε συμπαθώ γιατί είσαι πρωθυπουργός μόλις 18% αυτών που ψηφίζουν και συμπεριφέρεσαι σα να σε ψήφισε το 100% των Ελλήνων. Αλέξη, το 18% σε ψήφισε. Σύνελθε! Γιατί στο τέλος, όλη την οργή του κόσμου, εσύ θα τη δεχτείς!

    Αλέξη,
    Δε σε συμπαθώ. Δε σε συμπαθώ γιατί όχι μόνο διαπραγμάτευση δεν έκανες, αλλά όλα είναι συμφωνημένα από την αρχή. Σε έκαναν πρωθυπουργό έχοντας συμφωνήσει το ξεπούλημα της Ελλάδα και την οικονομική καταστροφή των Ελλήνων. Φόροι, φόροι, φόροι. Φόροι μέχρι να καταστραφούν όλοι οι Έλληνες. Όταν ξεκίνησε η κρίση, μας είπαν ότι φταίει το δημόσιο, αλλά τελικά το δημόσιο όχι μόνο δεν το ακούμπησες, αλλά προσέλαβες αυτούς που είχαν διώξει οι άλλοι. Ήρθες για να κάνεις κάτι που θα μπορούσε να κάνει μία μαϊμού. Δηλαδή να αυξήσεις τους φόρους. Αλλά ποιους θα ακουμπήσεις; Το κομματικό σου στρατό; Τους ψήφους;

    Αλέξη,
    Δε σε συμπαθώ. Δε σε συμπαθώ γιατί είμαστε συνομήλικοι και θα περίμενα κάποιος στην ηλικία σου θα ήταν πιο τίμιος. Κάποιος που ήταν έφηβος το ‘80 και έζησε τον Α.Παπανδρέου και τον Τσοβόλα με το «Τσοβόλα δώστα όλα», κάποιος που έζησε τον Μητσοτάκη, τον Σαμαρά και τον Σιμπιλιδή. Κάποιος που έζησε τον Σημίτη και τα ψεύτικα στοιχεία για να μας βάλει στην ΟΝΕ. Κάποιος που έζησε το «Λεφτά Υπάρχουν» και το ΔΝΤ. Κάποιος που έζησε με τους πολιτικούς απατεώνες της μεταπολίτευσης, και όλα τα ψέματα που έχουν πει στο λαό. Που έζησε τις αμέτρητες υποσχέσεις και τις αμέτρητες κωλοτούμπες όλων αυτών που πήραν εξουσία στα χέρια τους. Θα περίμενα εσύ να ήσουν διαφορετικός. Να έλεγες: «δε θα γίνω άλλος Α.Παπανδρέου, δε θα γίνω Μητσοτάκης, δε θα γίνω Σημίτης, δε θα γίνω Γ.Παπανδρέου, δε θα γίνω Σαμαράς…»

    Αλλά εσύ έγινες χειρότερος από όλους. Σάπιος, άτιμος, ψεύτης, πολιτικός απατεώνας.

    Αλέξη, τώρα είσαι στη μόδα. Έχεις ακόμη πέραση και σε υποστηρίζουν τα συμφέροντα. Σε υποστηρίζουν οι ολιγάρχες, οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι, αφού τους κάνεις όλα τα χατίρια.

    Αλλά Αλέξη μου, κάποια στιγμή αυτό θα τελειώσει. Όπως έχει τελειώσει για πολλούς άλλους πριν από εσένα.

    Αλλά πρόσεχε Αλέξη, γιατί η πολιτική σου των «ανοιχτών συνόρων» φέρνει στη χώρα μας Ισλαμιστές τρομοκράτες, δηλαδή τα μαντρόσκυλα των ισχυρών. Αυτούς τους δολοφόνους που χρησιμοποιεί η ελίτ για να «καθαρίσει» άτομα σαν και εσένα, όταν τελειώσουν την αποστολή τους.

    Πρόσεχε Αλέξη, γιατί η οργή του κόσμου αρχίζει να ξεχειλίζει. Κάποια στιγμή τα ΜΜΕ θα σου γυρίζουν την πλάτη. Κάποια στιγμή οι «δημοσιογράφοι» θα σε πουλήσουν.

    Κάποια στιγμή η ελίτ θα αποφασίσει να σε βγάλει από τη μέση.

    Ελπίζω μόνο να μην έχεις την ίδια τύχη που είχαν άλλοι ανυπάκουοι «ηγέτες» πριν από σένα!

    strouthokamilos

    http://www.triklopodia.gr/ανοιχτή-επιστολή-στον-αλέξη-τσίπρα-κά/

  2. Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ἀλέξη Τσίπρα

    Ἡ ἐπιστολὴ αὐτὴ ἐστάλη τὴν Παρασκευή, 9 Ἰανουαρίου 2015, στὶς 21:50, μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου.

    ΠΡΟΣ: κ. Ἀλέξη Τσίπρα
    ΑΠΟ: κ. Γεώργιο Μετάξα

    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    ΘΕΜΑ: Ἐκλογὲς 2015 καὶ τὸ μέλλον.
    κ. Τσίπρα,
    μὲ τὴν εὐκαιρία τῶν ἐκλογῶν τῆς 25ης Ἰανουαρίου τρέχοντος ἔτους, σᾶς ἀποστέλλω αὐτὴν τὴν ἀνοικτὴ ἐπιστολή, ἡ ὁποία σαφῶς καὶ θὰ δημοσιευθῆ στὸ διαδίκτυο.

    Τὸ πλῆρες ὄνομά μου, ἂν καὶ μὲ γνωρίζετε ἤδη ἀπὸ τὶς δημοσιεύσεις μου, εἶναι Γεώργιος Δουρμούσης – Μεταξᾶς. Γνωρίζω πολὺ καλὰ τὸ παρελθόν σας καὶ τὸ παρελθὸν τῆς οἰκογενείας σας ἀπὸ τὸ 1863 καὶ μετά. Καταγωγή, μετακινήσεις, ἐπαγγέλματα, ἐταιρεῖες, συγγενεῖς. Γνωρίζω ἐπίσης κάποιες ἀπὸ τὶς συμφωνίες ποὺ ἔχετε συνάψει τὰ τελευταῖα 12 χρόνια. Γνωρίζω ἐπίσης ὅτι θὰ θέλατε νὰ μὲ δεῖτε νὰ κρέμομαι στὴν πλατεῖα Συντάγματος. Ἴσως, ἂν τὸ ἐπιδιώξετε, νὰ τὸ πραγματοποιήσετε. Εἰλικρινὰ δὲν μὲ φοβίζει κάτι τέτοιο. Αὐτὰ ὅμως, δὲν εἶναι τῆς παρούσης καὶ δεν εἶναι ὁ λόγος τῆς συγγραφῆς τῆς ἐπιστολῆς αὐτῆς.

    Στὸ διὰ ταῦτα!
    Ὁ Συνασπισμός σας κι ἔσεις προσωπικά, ἐπιμένετε νὰ στηρίζετε ἔμπρακτα κι ἀπροκάλυπτα τοὺς ἐχθροὺς τῆς Ἑλλάδος. Ἡ πρόσφατη ἀνακοινώσις τοῦ Γραφείου Τύπου τοῦ Συνασπισμοῦ γιὰ τὸ τουρκικὸ πλοῖο «Barbaros», δὲν μπορεῖ παρὰ νὰ θεωρηθῇ ὡς ὑποκριτική, δεδομένου ὅτι στηρίζετε τὸ μουσουλμανικὸ στοιχεῖο ἀπροκάλυπτα καὶ χωρὶς ἐνδοιασμούς. Ἐκτὸς αὐτοῦ, ἔχετε ταχθεῖ ἐνάντιος στὰ χρηστὰ ἤθη καὶ τὶς ἀξίες τοῦ ἑλληνισμοῦ, στηρίζοντας τὴν ὁμοφυλοφιλία. Εἰλικρινά, ἀδιαφόρω γιὰ τό τι κάνει ὁ καθ’ ἔνας στὸ κρεβάτι του. Ἐνίσταμαι ἐν τούτοις στὴν ἀνοικτὴ προβολὴ καὶ στήριξη αὐτῶν τῶν ἀτόμων. Δὲν ἔχω τὸ δικαίωμα νὰ τοὺς καταδικάσῳ. Ἔχω ὅμως ἀναφαίρετο δικαίωμα νὰ προστατεύσῳ τὰ παιδιά μου καὶ γενικῶς ὅλα τὰ ἑλληνόπουλα ἀπὸ τὴν διατάραξη καὶ τὸν ἐκμαυλισμὸ τῶν ἠθῶν. Γνωρίζω πολὺ καλὰ (ἐπαναλαμβάνω) τὶς συμφωνίες που ἔχετε συνάψει, ὁπότε εἶμαι σὲ θέση νὰ γνωρίζῳ καὶ τὸ τὶ περιμένει τὴν Πατρίδα μου καὶ τὸ Ἔθνος μου. Καὶ θὰ μὲ βρεῖτε ἀπέναντί σας. Ἡ Ἀνεξάρτητη Κυβέρνηση Ἐλεύθερης Ἑλλάδος – Α.Κ.Ε.Ε. τῆς ὁποίας ἔχω τὴν τιμὴ να ἡγοῦμαι, θὰ εἶναι πάντα ἐκεῖ, ἕτοιμη νὰ σᾶς ἀντιμετωπίσῃι.
    Φυσικὰ δὲν στηρίζουμε κανένα κόμμα καὶ κανένα πολιτικὸ μόρφωμα / κίνημα, καθὼς γνωρίζουμε ὅτι ὅλα ὑπηρετοῦν τὸ ἴδιο Σύστημα, ποὺ ὑπηρετεῖτε κι ἐσεῖς. Σὲ αὐτὸ τὸ σαθρὸ Σύστημα ἐρχόμαστε νὰ ἀντιταχθοῦμε ὡς ὀφείλουμε. Τὸ ὀφείλουμε στοὺς προγόνους μας ποὺ πότισαν ἐτούτη τὴν Ἱερὴ Γῆ μὲ τὸ αἷμα καὶ τὸν ἱδρῶτα τους, ἀλλὰ πιὸ πολὺ τὸ ὀφείλουμε στοὺς ἀπογόνους μας, οἱ ὁποῖοι μας ἐδάνεισαν τὸ μέλλον τους μὲ τὸν ὄρο νὰ τοὺς τὸ ἐπιστρέψουμε καλλίτερο ἀπὸ ὅ,τι τὸ βρήκαμε.

    Δὲν μᾶς τρομάζουν οἱ ὀρδὲς τῶν ἰσλαμιστῶν, που τόσο ἀπροκάλυπτα περιθάλπτετε, οὔτε οἱ συνιστῶσες ποὺ σᾶς ἀπαρτίζουν καὶ φυσικὰ οὔτε τὸ Σύστημα ποὺ ὑπηρετεῖτε. Τὸ ἔχω προσωπικὰ γνωρίσει αὐτὸ τὸ Σύστημα καὶ γνωρίζω πόσο σαθρὸ κι ἐτοιμόρροπο εἶναι. Κρῖμα ὅμως ποὺ δὲν τὸ γνωρίζει ὁ λαός…

    Μὲ δεδομένο ὅτι τὸ ἕνα ἀπὸ τὰ τρία σενάρια ποὺ ἀφοροὺν στὸ μέλλον τῆς Χώρας μας δίνει ἐσᾶς ὡς «νικητή» τῶν ἐκλογῶν τῆς 25ης Ἰανουαρίου (τὸ σενάριο προέρχεται ἀπὸ γνωστὸ ἐκδοτικὸ οἶκο τῶν Ἀθηνῶν ἀλλὰ καὶ ἀπὸ μία… «κλειστή» ὁμάδα ἀνθρώπων στὶς ΗΠΑ), σπεύδω λοιπὸν νὰ σᾶς ἐνημερώσῳ ὅτι ἡ ΑΚΕΕ θὰ εὑρίσκεται ἀπέναντί σας, ὅπως ἀκριβῶς βρίσκεται ἀπέναντι σὲ ΟΛΑ τὰ κόμματα κι εἰδικὰ σὲ αὐτὰ ποὺ βρίσκονται ἐντὸς κοινοβουλίου ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ὁποία ἰδεολογία κι ἂν ἐκφράζουν. Θέλουμε νὰ «ἐκλεγεῖτε», γιατὶ ξέρουμε ὅτι μ’ ἐσᾶς ἀλλάζει πλέον ὁ ῥοῦς τῆς ἱστορίας τῆς Πατρίδος μας. Ἔσεις, ἔρχεστε γιὰ να ἰσοπεδώσετε. Ἐμεῖς ἐρχόμαστε γιὰ νὰ κτίσουμε. Γιὰ νὰ κτιστῇ ὅμως κάτι ἰσχυρὸ καὶ καινούριο, θὰ πρέπη τὸ παλιὸ νὰ ἰσοπεδωθῇ.
    Ἡ διάβρωσις καὶ ὁ ἐκμαυλισμὸς τῶν ἀξιῶν καὶ τῶν ἠθῶν ποὺ προωθεῖτε, καθὼς καὶ ἡ πλήρης διάλυσις τῆς Χώρας, ποὺ θὰ ἐπιχειρήσετε, ὄσο κι ἂν μᾶς πονάῃ, εἶναι τὸ μέσο γιὰ τὴν ἀναγεννήση τοῦ Ἔθνους μας.

    Ἐν κατακλεῖδι, οὔτε ἐπιθυμῶ νὰ σᾶς ἀπειλήσῳ, οὔτε νὰ σᾶς ἐκφοβίσῳ. Αὐτὴν τὴν τεχνικὴ ἄλλωστε τὴν κατέχετε ἐσεῖς καλλίτερα ἀπὸ ἐμένα. Σᾶς γνωστοποιὼ ὡστόσο ὅτι ἡ ΑΚΕΕ θὰ εἶναι πάντα ἀπέναντί σας, εἴτε φανερά, εἴτε κρυφά. Οἱ ἄνθρωποί μας ἀκοῦν, βλέπουν καὶ καταγράφουν τὰ πάντα. Ἀδιαφορῶ -προσωπικά- γιὰ τὸ ἂν θὰ ἐκλάβετε σοβαρὰ αὐτὴν τὴν ἐπιστολή, ἢ ἂν θὰ ἀδιαφορήσετε γι’ αὐτήν. Αὐτὸ εἶναι ἀποκλειστικὰ δική σας εὐθύνῃ. Ἐμεῖς θὰ διαφυλάξουμε τὰ ἤθη, τὶς ἀξίες καὶ τὰ ἰδανικὰ τοῦ Ἔθνους μας καὶ θὰ στηρίξουμε τὴν Δικαιοσύνῃ, τὰ Σώματα Ἀσφαλείας καὶ τὸ Ἑλληνικὸ Ἔθνος, «μέχρι τελευταίας ῥανίδος τοῦ αἵματός μας», ὅπως ὁρκιστήκαμε ὅσοι ὑπηρετήσαμε στὸν Ἑλληνικὸ Στρατό.

    Γεώργιος Δουρμούσης – Μεταξᾶς

    Ἡ κωμωδία τῆς ἡμέρας «Τσιπραίϊκο …Μοσάντ καὶ λαθρομετανᾶστες»…. μὴν τὸ χάσετε!!

    Τί συνδέει Κόκκαλη, Μπόμπολα, Ῥιζοσπάστη, Ἔθνος, ΚΚΕ, ΣΤΑΖΙ, KGB καί Mossad;

    Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ἀλέξη Τσίπρα

  3. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 2013 : «Όσοι έρθουν να κερδοσκοπήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας να το υπολογίσουν και δεύτερη φορά. Θα χάσουν τα λεφτά τους, αλλά θα τεθούν και υπόλογοι έναντι του νόμου…

    Αν νομίζουν ότι επειδή μπαίνουν στα λήαρ τζετ των φίλων τους επιχειρηματιών μπορούν να ξεπουλάνε σα να είναι τσιφλίκι του παππού τους τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ κάνουν λάθος».

    Θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν

    Δευτέρα, 26-Σεπ-2016 00:02

    Του Κώστα Στούπα

    Ο πρωθυπουργός την εβδομάδα που πέρασε μιλώντας σε διαχειριστές κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη, απέδωσε στο κλίμα που δημιουργούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα την “ανομβρία” επενδυτικού ενδιαφέροντος. Λίγο ακόμη και θα την “ψωνίσουμε” πως στη Wall Street κοιμούνται και ξυπνούν με τα γραπτά μας…
    Είναι προφανές πως στην κυβέρνηση προσπαθούν να βρουν κάποιον να του φορτώσουν την ιδεολογική και πολιτική τους χρεοκοπία. Για όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης τα αίτια της αποτυχίας αποδίδονταν στον τύπο.

    Κάποιες κυβερνήσεις απέδιδαν την ευθύνη στον τύπο για λόγους σκοπιμότητας, προκειμένου να αποφύγουν οι ίδιες το πολιτικό κόστος.

    Κάποιες άλλες λόγω των στρεβλώσεων και της σύγχυσης που προκαλούν οι αριστερές προκαταλήψεις τους, ενδεχομένως να πιστεύουν πως για την επενδυτική άπνοια φταίει ο τύπος που περιγράφει πως η οικονομία πάει κατά διαβόλου και όχι η ίδια η πορεία της οικονομίας…

    Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει βραχεία μνήμη. Ο ίδιος και το κόμμα του έχουν κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση για να διώξουν επενδύσεις που υπήρχαν και να αποτρέψουν να γίνουν καινούργιες.
    Για πολλά χρόνια όταν ήταν στην αντιπολίτευση τα στελέχη και τα μέλη του κυβερνώντος σήμερα κόμματος καταλάμβαναν λιμάνια, έκλειναν εισόδους επιχειρήσεων και εθνικές οδούς, άνοιγαν μπάρες διοδίων. Ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός ακόμη και όταν έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήριζε όσους ήθελαν να επενδύσουν στις ιδιωτικοποιήσεις αρπακτικά και προειδοποιούσε πως θα χάσουν τα λεφτά τους.

    Ιδού ένα σχετικό ρεπορτάζ του 2013: “Όσοι έρθουν να κερδοσκοπήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας να το υπολογίσουν και δεύτερη φορά. Θα χάσουν τα λεφτά τους, αλλά θα τεθούν και υπόλογοι έναντι του νόμου… Αν νομίζουν ότι επειδή μπαίνουν στα λήαρ τζετ των φίλων τους επιχειρηματιών μπορούν να ξεπουλάνε σα να είναι τσιφλίκι του παππού τους τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ κάνουν λάθος”. Βλέπε: Ο Αλ.Τσίπρας απειλεί τους επενδυτές ότι θα χάσουν τα λεφτά τους…
    Αυτή η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι φυσικό να αυξάνει το επενδυτικό ρίσκο για τη χώρα. Αύξηση του επενδυτικού ρίσκου σημαίνει πως οι επενδυτές αποφεύγουν να επενδύσουν σε αυτήν.

    Αυξημένο επενδυτικό ρίσκο σημαίνει πως ακόμη και όταν βγαίνουν για ιδιωτικοποίηση μονοπωλιακού χαρακτήρα κρατικές επιχειρήσεις και υποδομές, τα τιμήματα που δίνονται είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με την πραγματική και δυνητική τους αξία.

    Αύξηση του επενδυτικού ρίσκου σημαίνει λιγότερες επενδύσεις, άρα λιγότερες θέσεις εργασίας, άρα μεγαλύτερη ανεργία. Όταν αυτοί που δεν έχουν εργασία είναι περισσότεροι, η αυξημένη προσφορά εργασίας μειώνει το μέσο επίπεδο των μισθών και αυτών που έχουν εργασία.

    Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για αριστερίζοντες καθηγητές και συνδικαλιστές που σιτίζονται από το πρυτανείο του δημοσίου.

    Αυτός είναι ο λόγος που όταν μια κυβέρνηση ψηφίσει ένα νόμο που αυξάνει το μέσο ή τον κατώτερο μισθό το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι η αύξηση της ανεργίας και η μείωση των μισθών. Ο μόνος τρόπος για να αυξηθούν με βιώσιμο τρόπο οι μισθοί, εκτός της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, είναι η ζήτηση για εργατικά χέρια και μυαλά να είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.

    Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να προσελκύεις επενδύσεις εξασφαλίζοντας φιλικό περιβάλλον και σταθερούς κανόνες μακροπρόθεσμα.

    Εκτός από το εχθρικό κλίμα που καλλιεργεί για την επιχειρηματικότητα και το επιχειρηματικό κέρδος η κυρίαρχη αριστερή ιδεολογία στην Ελλάδα, άλλοι λόγοι για τους οποίους η χώρα δεν προσελκύει σοβαρές επενδύσεις τις τελευταίες δεκαετίες είναι το ασταθές φορολογικό περιβάλλον, η γραφειοκρατία και η διαφθορά.

    Όλοι οι οικονομικές δείκτες στο πρώτο εξάμηνο του 2016 είναι αρνητικοί. Η οικονομία μετά από μια αναλαμπή το 2014 εμφανίζει ύφεση, οι εξαγωγές μειώνονται, οι ακάλυπτες επιταγές αυξάνονται, όπως και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο κ. Τσίπρας “λούζεται” τις συνέπειες της άφρονης δημαγωγικής αριστερής πολιτικής που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια.

    Είναι προφανές πως η μνημονιακή του “κωλοτούμπα” το 2015 δεν είναι αρκετή για να αλλάξει το αρνητικό κλίμα μεταξύ των δυνητικών επενδυτών για τη χώρα. Ένα χρόνο μετά τη θεωρητική “κωλοτούμπα” στο ρεαλισμό όχι μόνο δεν γίνονται επενδύσεις στη χώρα αλλά συνεχίζεται η αθρόα φυγή επιχειρήσεων και εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

    Προσθέστε σε όλα αυτά την υψηλή φορολογία και τις εξωφρενικές για τα δεδομένα της οικονομίας ασφαλιστικές εισφορές και θα έχετε το λόγο που όχι ανάπτυξη δεν πρόκειται να προκύψει, αλλά συνεχίζει να μέτρα αντίστροφα ο χρόνος κατάρρευσης.
    Όταν καταλάβουν στην κυβέρνηση το αδιέξοδο ίσως προσπαθήσουν να δραπετεύσουν μέσω εκλογών. Αν είναι τυχεροί θα τα καταφέρουν… Το πιθανότερο είναι να φορτωθούν το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης της χρεοκοπίας της μεταπολίτευσης το οποίο ανήκει στα δυο κόμματα που κυβέρνησαν κατά τη διάρκειά της. Όπως επισημαίναμε πριν ακόμη ο αριστερός θίασος γίνει εξουσία, εν τη αγνοία τους εκλαμβάνουν την ατυχία τους για τύχη…

    kostas.stoupas@capital.gr

    http://www.capital.gr/story/3156847

  4. Απίστευτο σκάνδαλο: Εγγυητική επιστολή 900 εκατ. παρείχε η κυβέρνηση Τσίπρα στη Εurobank EFG

    13Σεπτεμβρίου2015

    Μοιάζει απίστευτο αλλά, το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών αποδεικνύει

    πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ικανή για τα πάντα.

    Και την ίδια ακριβώς στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικών επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτα λόγω οικονομικής ασφυξίας, με την πραγματική ανεργία να ξεπερνά το 30% και εκατομμύρια συνταξιούχων να μένουν απλήρωτοι λόγω των capital controls, το ελληνικό κράτος αίφνης αποφασίζει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά για έναν «διαφορετικό» ιδιώτη επιχειρηματία και να μπει ως εγγυητής για κάλυψη ομολογιακού δανείου της Eurobank και ύψους 900 περ. εκατ. ευρώ !

    Αξίζει να σημειωθεί πως στην απόφαση ρητώς αναφέρεται πως σε οποιαδήποτε κατάπτωση της εγγύησης, αυτή οφείλει να καταβληθεί από το Ελληνικό ∆ημόσιο, δηλαδή από τους έλληνες φορολογουμένους !

    Η Σχετική Απόφαση έχει ημερομηνία 24-07-2015 και φέρει την υπογραφή του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, ∆ημήτρη Μάρδα.

    http://www.ereportaz.gr/apistefto-skandalo-engiitiki-epistoli-900-ekat-pariche-i-kivernisi-tsipra-sti-eurobank-tou-latsi

  5. Ελένη Αυλωνίτου

    27/04/2016 Κοιτάξτε, παίζονται παιχνίδια. Το ΔΝΤ, το οποίο το σώσαμε. Η Ελλάδα το έσωσε, ήταν χρεοκοπημένο και μπαίνοντας στο ελληνικό πρόγραμμα, να πω ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από το 2013.

    http://www.protothema.gr/politics/article/573589/aulonitou-i-ellada-esose-to-hreokopimeno-dd-/

    • Δεν ξέρω, αλλά αν η αλλαγή του ονόματος έγινε νόμιμα και όχι ως προϊόν κάποιας εγκληματικής πράξης με για και με χαρά του. Πάντως, αν όντως έτσι τον λένε θεωρώ ότι ως αρχηγός κόμματος και εν δυνάμει πρωθυπουργό έπρεπε να ενημερώσει την κοινή γνώμη αναφορικά με την πραγματική ταυτότητα του έτσι ώστε όποιος ήθελε, να είχε την δυνατότητα να ελέγχει το παρελθόν του κλπ

  6. -O Tσίπρας για εσχάτη προδοσία[VIDEO]

    O μέντορας του σημερινού πρωθυπουργού εξηγεί γιατί τον “βλέπει” στο εδώλιο
    2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 19:09

    Την πρόβλεψη ότι ο Τσίπρας και οι υπουργοί του θα καθήσουν στο εδώλιο για εσχάτη προδοσία κάνει ο μεντοράς του Αλέκος Αλαβάνος στην κάμερα του Livemedia και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κιούση.

    http://kourdistoportocali.com/news-desk/o-tsipras-gia-eschati-prodosiavideo/

  7. Ανοιχτή επιστολή προς Πρωθυπουργό, Πρόεδρο Δημοκρατίας κλπ με σκοπό την γνωστοποίηση περιεχομένου μηνυτήριας αναφοράς για παρανομίες τραπεζών και όχι μόνο

    Ανοιχτή επιστολή προς Πρωθυπουργό, Πρόεδρο Δημοκρατίας κλπ με σκοπό την γνωστοποίηση περιεχομένου μηνυτήριας αναφοράς για παρανομίες τραπεζών και όχι μόνο

  8. Κωνσταντοπούλου στον realfm: Και ο μνημονιακός Τσίπρας να πάει φυλακή!

    Στο στούντιο του realfm 97.8 και της εκπομπής του Νίκου Στραβελάκη φιλοξενήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

    Όπως είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, «τα μνημόνια, από την πλευρά του διεθνούς ποινικού δικαίου, συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, γιατί εξαϋλώνουν τον πληθυσμό και από την πλευρά του εσωτερικού ποινικού δίκαιου εσχάτη προδοσία, γιατί παραβιάζουν το πολίτευμα. Γι’ αυτά τα κακουργήματα προβλέπεται η φυλακή».

    Και πρόσθεσε:«Συνολικά, το μνημονιακό προσωπικό που ανέλαβε την υλοποίηση των μνημονίων θα πρέπει να λογοδοτήσει και να πάει στη φυλακή».

    Στο ερώτημα αν αυτό ισχύει και για τον Αλέξη Τσίπρα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής απάντησε:

    «Ισχύει για όλους τους μνημονιακούς πρωθυπουργούς. Βεβαίως. Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Τσίπρας είναι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί και βεβαίως υπάρχουν οι μνημονιακοί υπουργοί και ένας μακρύς κατάλογος προσωπικού που υπηρετεί τα μνημόνια».

    Η ίδια τόνισε ότι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή.

    «Ο κ. Στουρνάρας είναι εκπρόσωπος της τρόικας, αποδεδειγμένα, στη χώρα μας. Έχει ο ίδιος ομολογήσει ότι συνωμοτούσε το καλοκαίρι του ’15, προκειμένου να αποτρέψει την υλοποίηση της δημοκρατικής εντολής του λαού. Είναι υπόλογος και για πάρα πολλά πράγματα που διέπραξε ως υπουργός Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και του άκυρου συμβιβασμού με τη Siemens. Αυτή η εντελώς προδοτική πράξη με την οποία επιχειρήθηκαν να χαρακτηριστούν στην επιχείρηση-διαφθορέα οι οφειλές της προς το ελληνικό Δημόσιο», είπε χαρακτηριστικά.

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ realfm 97.8

    Α’ ΜΕΡΟΣ

    Β’ ΜΕΡΟΣ

    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=591522&catID=1

  9. Τρίτη, 4 Απριλίου 2017
    Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη: θεμέλιο και προπύργιο της Δημοκρατίας

    Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
    Συνέντευξη του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στο Crash [τεύχος 45, Απρίλιος 2017, σελ. 13]:

    «Η πρώτη φορά που μου ζήτησε να κάνω κάτι ήταν τον Δεκέμβριο του 2015, αναφορικά με το γραφείο που διατηρούσε ο Σπίρτζης και ο Παππάς στη Συγγρού. Τότε είχα γράψει ότι δεν μπορώ να το πιστέψω ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί πραγματικά δεν πίστευα και δεν πιστεύω – το τονίζω – ότι μπορεί δύο υπουργοί να έχουν στήσει ένα γραφείο και από αυτό να αποκομίζουν χρήματα … Το αρχικό δημοσίευμα ήταν στη στήλη του «Βηματοδότη» στο «ΒΗΜΑ», το οποίο μετέφερε στη Βουλή η ΝΔ με ερώτηση του Λευτέρη Αυγενάκη. Το δικό μου «παράπτωμα» ήταν πως, εξηγώντας αυτά που είχε αναφέρει ο κ. Αυγενάκης στην ερώτησή του στη Βουλή, όπου μιλούσε γενικώς και αορίστως για ένα γραφείο, αφορούσε το συγκεκριμένο γραφείο των δύο υπουργών. Στη Συγγρού. Και είχα τονίσει πως δεν το πιστεύω. Αυτό θεωρήθηκε ότι είχε μία ειρωνική διάθεση. Τι να σου πω. Μπορεί και να είχε – ήταν και το ύφος τη στήλης τέτοιο. Η ουσία είναι πως ο Ψυχάρης μέρες μετά, μπορεί και μήνα, με κάλεσε στο γραφείο του και μου ζήτησε να ανακαλέσω. Ευθέως. Του είπα πως το γραφείο υπάρχει. Του ανέφερα δε πως δεν πιστεύω πως αυτοί οι δύο υπουργοί κάνουν αυτή τη δουλειά. Και πως εγώ δεν έχω γράψει κάτι τέτοιο. Και τι μου λέει ο Ψυχάρης: «Σε παρακαλώ κάνε την ανασκευή, μου το ζήτησε ο Τσίπρας». Τον ρώτησα για ποιο λόγο. Και εκεί μου εξομολογήθηκε ότι αυτό το γεγονός μπορεί να λειτουργήσει θετικά έναντι των δικαστικών περιπετειών που είχε. Δεν έμαθα ποτέ αν το ζήτησε όντως ο Τσίπρας ή ήταν δικό του το άγχος για το πώς μπορούσαν να εξελιχτούν οι δικαστικές του περιπέτειες. Αλλά δεν έχει σημασία πια. Η ουσία είναι ότι αυτό, η πίεση δηλαδή, συνεχίσθηκε για μέρες ακόμη και όταν λόγω της ασθενείας του βρισκόταν στο Λονδίνο για θεραπεία. Μου έστελνε μηνύματα λέγοντας πως πρέπει να ανακαλέσω. ΄Ηταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Μεσολάβησαν και άλλοι άνθρωποι να με πείσουν να το κάνω. Πάντα στην ίδια λογική. Ο φόβος του ήταν μήπως τον προφυλακίσουν. Άρα, μια τέτοια ανασκευή θα μπορούσε να φτιάξει το κλίμα με το Μαξίμου. Πρέπει να σου πω ότι προβληματίστηκα πάρα πολύ. Σκέφτηκα τότε να παραιτηθώ. Να σηκωθώ να φύγω..»
    [ΣΗΜ: τελικά ανασκεύασε].

    Τηλεοπτικές άδειες, άναρχο επί 27ετία τηλεοπτικό τοπίο, οι διαπλεκόμενοι βοθροκαναλάρχες, TT, το ανάλγητο ΣτΕ που άφησε τα παιδάκια έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα νοσοκομεία χωρίς νοσηλευτές, ENERGA, θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και κωμάτων, λίστα Lagarde, λίστα Μπόργιανς, πάταξη διαπλοκής, Μουλόπουλος αφεντικό στον ΔΟΛ, hotspots, η ΔΕΗ στα βαποράκια της ΝΔ, SIEMENS, μείωση συντάξεων και αύξηση συνταξιούχων, ανέργων, φόρων και εισφορών, 13η σύνταξη, αναθεώρηση Συντάγματος, απλή αναλογική, Εξεταστικές Επιτροπές, το Ελληνικό ως προαπαιτούμενο, Καλογρίτσας, Τράπεζα Αττικής, capital controls, ΟΧΙ στο ΟΧΙ, ραντεβού για χημειοθεραπεία σε 6 μήνες, 3.000 νοματαίοι κουκούλωσαν με λουλούδια τον Ρέμο αποθεώνοντάς τον.

    Πνέει άνεμος αναδημιουργίας, μεταρρυθμίσεων και τομών σε βάθος. Κάθε καρέκλα και βούτα, κάθε έδρα και μίζα, κάθε υπουργικός θώκος και αρπαχτή. Φόρτος εργασίας στο Ελεγκτικό Συνέδριο μαθαίνω. Τί θα κάναμε χωρίς Δικαιοσύνη; Αλλοίμονό μας!

    Σώτος

    http://makpress.blogspot.gr/2017/04/blog-post_94.html

  10. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ 238 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

    BHMA STON POLITH 29-03-2017 PAGIATIS

    Δημοσιεύτηκε στις 3 Απρ 2017
    Πως οι τράπεζες προβαίνουν σε υπεξαίρεση με δόλο κατά των Ελλήνων

  11. ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑΣ προς Αλέξη Τσίπρα Αθήνα, 24 Απριλίου 2015.

    Όταν πληροφορήθηκα απάτη σε βάρος του δημοσίου ( ≈ US$ 180,000,000 ,
    παρά το γεγονός ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν με αφορούσε και ενδελεχε άγνωστους κίνδυνουςiv έκανα αυτό που προβλέπει το σύνταγμα και επικοινώνησα επώνυμα, και τεκμηριωμένα με την διοίκηση της ΔΕΗ.
    Αυτή η κίνηση οδήγησε την σύμβαση στα δικαστήρια και έφερε στην ΔΕΗ ≈ € 3 Εκατομμύρια όφελος. Την παρέμβαση την πλήρωσαν πολύ ακριβάv η οικογένεια μου, Έλληνες συνάδελφοι στη  Ελβετική εταιρεία, και εγώ. Μετά την επακόλουθη καταναγκαστική επιστροφή στην Ελλάδα μια και κανένας από την ΔΕΗ δεν θεώρησε σωστό να επικοινωνήσει σχετικά μαζί μου ανακάλυψα τα εν Ελλάδα συμβάντα και  ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (WHISTLE-BLOWER LEGISLATION) για όποιόν δίνει πληροφορίες υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ακόμα και όταν το δημόσιο έχει τεκμηριωμένο όφελος. 

    Όσο αφορά την διοίκηση της ΔΕΗ, οι αρμόδιοι εξέχοντες υπηρεσιακοί παράγοντες είναι εμφανώς τρομοκρατημένοι, οι διαχρονικά κομματικά διορισμένοι φαίνεται να ενδιαφέρονται μόνο για νέες “Συμβάσεις”, η εφήμερη πολιτική εξουσία δεν έχει τον χρόνο και τα μέσα να υλοποιήσει ότι πρεσβεύει; την δικαιοσύνη λυμαίνονται τα ιδία άτομα που με διάφορα διαχρονικά καπέλα και το πρόσχημα πιθανής εμπλοκής πολίτικων προσώπων βάζουν κατά συρροή, αναιτιολόγητα,  σχετικές αναφορές στο αρχείοvi. Κατά καιρούς, σε προεκλογική περίοδο, με αέρα αλλαγής, γίνεται, για λόγους “σκοπιμότητας“ και κάποια προ φόρμα κλήτευση στη Εισαγγελία πρωτόδικων που ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα μένει ανακόλουθη.
    Σε αντίστοιχη υπόθεση της SIEMENS παρά το γεγονός ότι ο τότε πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής (Σηφης Βαλυρακης)vii και εγώviii γράψαμε επανειλημμένα στους αρμοδίους πολίτικούς και δικαστικούς παράγοντες δεν υπήρξε κανένα απτό αποτέλεσμα. Κάποιος προτίμησε και κατάφερε να κάνει προσωπικό παιχνίδι απαξιώνοντας την Ελληνική δικαιοσύνη. 

    Κύριε πρωθυπουργέ, παρά το γεγονός ότι γνωρίζω τα τρέχοντα κληρονομημένα κατεπείγοντα  προβλήματα της κυβέρνησης, υπάρχει τεκμηριωμένα αδυναμία του Θεσμικού πλαισίου  (Whistle-blower Legislation) σε θέματα Καταπολέμησης της Διαφθοράς και για τους προαναφερθέντες λόγους απολύτως καμμιά εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη.
     Θα ήθελα να μάθω, και εγώ και άλλοι στην θέση μου αν αξίζει τον κόπο να παίρνει ένας , εξανάγκης, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού το ρίσκο ζωής, ελευθέριας και καριέρας προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος σε συμβάσεις με ζημιά πάνω από ένα δισεκατομμυρίων δολάρια. 

    Υπάρχει συναφές και ενδιαφέρον θέμα όσο αφορά την Ευρωβουλή (Επιτροπή JURI ), και την Ε.  Επιτροπή (OLAF & EAAS) για τα οποία θα ήθελα ένα προσωπικό ραντεβού και την αρωγή της πολιτείας μια και σε θέματα προστασίας πληροφοριοδοτών και η επιτροπή αλλά πρεσβεύει και 
άλλα εφαρμόζει. Σε θέματα σχέσεων με την Ελβετία η αρμόδια επιτροπή (Joint Committee) εκπροσωπεύετε σε επίπεδο κράτους μέλους και όχι πολίτη. 


    Με φιλικούς χαιρετισμούς,

    Κώστας ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑΣ 

    Η Παρούσα, με όλα τα συνημμένα βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο: http://www.elvetia.org/ts/index.aspx

    ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

    i Όπως πρεσβεύει ο αρμόδιος υπουργός κος Π. Νικολούδης.
    ii Ακολουθώντας την από το σύνταγμα απορρέουσα υποχρέωση τους σαν πολίτες.
    iii Από θέση ισχύος, κατά παράβαση καθήκοντος, αγνοούν χωρίς έρευνα εγγραφές καταγγελίες.
    iv Ευτυχώς δεν υπήρξαν αποδείξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολυετή κάθειρξη σε βάρος μου σύμφωνα με τα Άρθρα:
    ∙ 162 [1935] ( Βreach of Trade Secrets – οικονομική κατασκοπεία ), και
    ∙ 273 [1914] ( Crimes against the state – διάθεση οικονομικών πληροφοριών σε ξένη δύναμη), του ελβετικού ποινικού κώδικα.
    v Βλέπε http://www.elvetia.org/re/index.aspx
    vi βλέπε http://www.elvetia.org/gr/index.aspx
    vii Βλέπε http://www.elvetia.org/siemens/web/Valyrakis.html
    viii Ήμουν εκείνος που κοινοποίησε στην επιτροπή της Βουλής τις καταδικαστικές αποφάσεις του αμερικα- νικού δικαστηρίου με βάση και την δωροδοκία στον ελληνικό ΟΤΕ.

    Εξεταστική για το Μνημόνιο
    Σύμβαση DMKT-155/99104 ΑΒΒ – ΔΕΗ (Ενδεικτικά:)
    ≈ $ 12-18 Εκατομμύρια για μπαξίσια.
    ≈ $ 180 Εκατομμύρια για ακατάλληλα παλιοσίδερα.
    ≈ $ 1000 Εκατομμύρια για έξτρα καύσιμα.
    ≈ $ ?? Εκατομμύρια τόκους.

    Ο ένας Αεροστρόβιλος ήταν επιστροφή, σαν ακατάλλη- λος, από πλατφόρμα Πετρέλαιου της BP, που το αέριο το καίγανε, ο δεύτερος φημολογούνταν ότι ήταν η πλατφόρμα δοκιμών της σειράς.
    Όταν ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη, ανέλπιστη, σύμ- βαση έγινε “γλέντι” στο τμήμα πωλήσεων της ΑΒΒ.
    Την συγκεκριμένη περίοδο η ΑΒΒ καταδικάστηκε κατά συρροή για χρηματισμό σε ποσοστό ≈ 8-10% της αξίας της παραγγελίας από δικαστήρια τρίτων χωρών.
    Εξ αίτιας της υπερβολικής κατανάλωσης καυσίμου σε σύγκριση με ανταγωνιστικά συστήματα ο συγκεκριμένος τύπος (ABB GT8B/C) δεν πουλήθηκε ποτέ για παραγωγή ηλεκτρικής Ενεργείας σε χώρα με πρόσβαση στην διεθνή αγορά.
    Σε βάθος 25ετειας το εξτρά κόστος σε καύσιμο αυτής
    της επιλογής ήταν ≈ US$ 1,000,000,000.

    http://www.elvetia.org/htm/SYRIZA/Syriza.html

  12. Greek Prime Minister Alexis Tsipras: ‘Traitor of the Year’ | by James Petras

    19/05/2017

    Despite the stiff competition from other infamous leftist traitors around the world, Greek Prime Minister Alexis Tsipras wins the ‘Global Traitor of the Year’ award.

    Tsipras deserves the label of ‘Global Traitor’ because:

    1) He made the quickest and most brutal turn from left to right than any of his venal competitors.

    2) He supported Greece’s subjugation to the dictates of the Brussels oligarchs privatization demands, agreeing to sell its entire national patrimony, including its infrastructure, islands, mines, beaches, museums, ports and transports etc.

    3) He decreed the sharpest reduction of pensions, salaries and minimum wages in European history, while drastically increasing the cost of health care, hospitalization and drugs. He increased VAT, (consumer taxes) and tax on island imports and farm income while ‘looking the other way’ with rich tax evaders.

    4) Tsipras is the only elected leader to convoke a referendum on harsh EU conditions, receive a massive mandate to reject the EU plan and then turn around and betray the Greek voters in less than a week. He even accepted more severe conditions than the original EU demands!

    5) Tsipras reversed his promises to oppose EU sanctions against Russia and withdrew Greece’s historic support for the Palestinians. He signed a billion-dollar oil and gas deal with Israel which grabbed oil fields off the Gaza and Lebanon coast. Tsipras refused to oppose the US -EU bombing of Syria, and Libya – both former allies of Greece.

    Tsipras, as the leader of the supposedly ‘radical left’ SYRIZA Party, leaped from left to right in the wink of an eye.

    The first and most revealing indication of his turn to the right was Tsipras’ support for Greece’s continued membership in the European Union (EU) and NATO during the formation of SYRIZA (2004).

    SYRIZA’s ‘left’ mouthed the usual platitudes accompanying EU membership, raising vacuous ‘questions’ and ‘challenges’ while talking of ’struggles’. None of these ‘half pregnant’ phrases made sense to any observer who understood the power of the German-led oligarchs in Brussels and their strict adherence to ruling-class imposed austerity.

    Secondly, SYRIZA had played a minor role, a best, in the numerous trade union general strikes and worker and student led direct action in the run-up to its electoral victory in 2015.

    SYRIZA is an electoral party of the lower middle and middle class, led by upwardly mobile politicos who had few if any ties to shop-floor factory and agrarian struggles. Their biggest struggles seemed to revolve around internal factional wars over seats in Parliament!

    SYRIZA was a loose collection of squabbling groups and factions, including, ‘ecology movements’, Marxist sects and traditional politicos who had floated over from the moribund, and corrupt PanHellenic Socialist Party (PASOK). SYRIZA expanded as a party at the beginning of the 2008 financial crisis when the Greek economy collapsed. From 2004 to 2007 SYRIZA increased its presence in Parliament from 3.5% to only 5%. Its lack of participation in the mass struggles and its internal squabbles led to a decline in the 2009 legislative elections to 4.6% of seats.

    Tsipras ensured that SYRIZA would remain in the EU, even as its self-styled ‘left wing’, the Left Platform, led by ‘Marxist academic’ Panagiotis Lafazanis, promised to “keep an open door to leaving the EU”. Alexis Tsipras was first elected to the Athens city council, where he publicly attacked corrupt and demagogic rightwing colleagues while taking private lessons in power from the oligarchy.

    In 2010, the rightwing PASOK and far right New Democracy agreed to an EU dictated debt bail-out leading to massive job losses and the slashing of wages and pensions. SYRIZA, while outside of power, denounced the austerity program and gave lip-service to the massive protests. This posturing allowed SYRIZA to quadruple its representation in parliament to 16% in the 2012 election.

    Tsipras welcomed corrupt ex-PASOK members and financial advisers into SYRIZA, including Yanis Varoufakis, who spent more time motorcycling to upscale bars then supporting the unemployed workers in the streets.

    EU ‘memorandums’ dictated the privatization of the economy, as well as deeper cuts in education and health. These measures were implemented in shock waves from 2010 through 2013. As an opposition party, SYRIZA increased its seats 27% in 2013 … a scant 3% behind the ruling rightwing New Democracy. In September 2014, SYRIZA approved the Thessalonika Program promising to reverse austerity, rebuild and extend the welfare state, restart the economy, defend public enterprises, promote tax justice, uphold democracy (direct democracy no less!) and implement a ‘national plan’ to increase employment.

    The entire debate and all the resolutions turned out to be a theatrical farce! Once in power, Tsipras never implemented a single reform promised in the Program. To consolidate his power as head of SYRIZA, Tsipras dissolved all factions and tendencies in the name of a ‘unified party’ – hardly a step toward greater democracy!

    Under ‘Dear Uncle Alexis’ control, SYRIZA became an authoritarian electoral machine despite its left posturing. Tsipras insisted that Greece would remain within the EU and approved a ‘balanced budget’ contradicting all his phony campaign promises of public investments to ‘extend the welfare state’!

    A new EU bailout was followed by a jump in unemployment to over 50% among youth and 30% of the entire labor force. SYRIZA won the January 25, 2015 parliamentary elections with 36.3% of the electorate. Lacking a single vote to secure a majority in parliament, SYRIZA formed an alliance with the far-right ANEL party, to which Tsipras gave the Defense Ministry.

    Immediately upon taking office, Prime Minister, Alexis Tsipras announced his plans to renegotiate Greece’s bailout and ‘austerity program’ with the EU oligarchy and the IMF. This phony posturing could not hide his impotence: Since SYRIZA was committed to staying in the EU, austerity would continue and another onerous ‘bailout’ would follow. During ‘internal meetings’, members of SYRIZA’s ‘Left Platform’ in the Cabinet called for leaving the EU, reneging the debt and forging closer ties with Russia. Despite being totally ignored and isolated, they stayed on as impotent ‘token leftist’ Cabinet Ministers.

    With Tsipras now free to impose neo-liberal market policies, billions of Euros flowed out of Greece and its own banks and businesses remained in crisis. Both Tsipras and the ‘Left Platform’ refused to mobilize SYRIZA’s mass base, which had voted for action and demanded an end to austerity. The media’s gadfly, Finance Minister Varoufakis, put on a sideshow with grand theatrical gestures of disapproval. These were openly dismissed by the EU-IMF oligarchy as the antics of an impotent Mediterranean clown.

    Superficial as ever, the Canadian, US, European left-wing academics were largely unaware of SYRIZA’s political history, its opportunist composition, electoral demagogy and total absence from real class struggle. They continued to blather about SYRIZA as Greece’s ‘radical left’ government and attended its PR functions. When SYRIZA flagrantly embraced the EU’s most savage cutbacks against Greek workers and their living standards affecting everyday life, the highly paid, distinguished professors finally spoke of SYRIZA’s ‘mistakes’ and ladled the ‘radical left’ from this stew of opportunists! Their grand speaking tours to Greece were over and they flitted off to support other ’struggles’.

    As the summer of 2015 approached, Prime Minister Tsipras moved ever closer to the entire EU austerity agenda. ‘Dear Alexis’ dumped Finance Minister Varoufakis, whose histrionics had irked Germany’s Finance Minister. Euclid Tsakalotos , another ‘radical’ leftist, took over as Finance Minister, but turned out to be a malleable lieutenant for Tsipras, willing to implement any and all EU-imposed austerity measures without the antics.

    By July 2015, Tsipras and SYRIZA accepted a harsh austerity program dictated by the EU. This rejected SYRIZA’s entire Thessalonika Program proclaimed a year earlier. The entire population, and SYRIZA’s rank and file members grew angrier, demanding an end to austerity. While approving a ‘belt tightening’ austerity program for his electoral mass base throughout the summer of 2015, Tsipras and his family lived in luxury in a villa generously loaned by a Greek plutocrat, far from the soup lines and hovels of the unemployed and destitute.

    Prime Minister Alexis Tsipras implemented policies earning him the ‘Traitor of the Year Award’. His was a duplicitous strategy: On July 5, 2015, he convoked a referendum on whether to accept the EU’s bailout conditions. Thinking his ‘pro-EU’ supporters would vote ‘Yes’, he intended to use the referendum as a mandate to impose new austerity measures. Tsipras misjudged the people: Their vote was an overwhelming repudiation of the harsh austerity program dictated by the oligarchs in Brussels.

    Over 61% of the Greek people voted ‘no’ while merely 38%voted in favor of the bailout conditions. This was not limited to Athens: A majority in every region of the country rejected the EU dictates – an unprecedented outcome! Over 3.56 million Greeks demanded an end to austerity. Tsipras was ‘admittedly surprised’ . . . and disappointed! He secretly and stupidly thought the referendum would give him a free hand to impose austerity. He put on his usual grin as the voting results were announced.

    Less than a week later, on July 13, Tsipras renounced the results of his own referendum and announced his government’s support for the EU bailout. Perhaps to punish the Greek voters, Tsipras backed an even harsher austerity scheme than the one rejected in his referendum! He drastically slashed public pensions, imposed massive regressive tax hikes and cut public services by $12 billion euros. Tsipras agreed to the infamous ‘Judas memorandum’ of July 2015, which increased the regressive general consumer tax (VAT) to 23%, a 13% food tax, a sharp increase in medical and pharmaceutical costs and tuition fees, and postponed the retirement age by five years to 67.

    Tsipras continued on his ‘historic’ rampage over the suffering Greek people throughout 2016 and 2017. His regime privatized over 71,500 public properties, including the historic patrimony. Only the Acropolis was spared the auction block…. for now! The resulting unemployment drove over 300,000 skilled and educated Greeks to migrate. Pensions slashed to 400 Euros led to malnutrition and a three-fold rise in suicides.

    Despite these grotesque social consequences the German bankers and the regime of Angela Merkel refused to reduce the debt payments. Prime Minister Tsipras’ groveling had no effect.

    Sharp tax hikes on farm fuels and transport to tourist islands led to constant marches and strikes in cities, factories, fields and highways.

    By January 2017 Tsipras had lost half of his electorate. He responded with repression: gassing and beating elderly Greeks protesting their poverty pensions. Three-dozen trade unionists, already acquitted by the courts, were re-tried by Tsipras’ prosecutors in a vicious ’show trial’. Tsipras supported the US-NATO attacks on Syria, the sanctions against Russia and the billion-dollar energy and military agreements with Israel.

    Short of the Nazi occupation (1941-44) and Anglo-Greek civil war of (1945-49), the Greek people had not experienced such a precipitous decline of their living standards since the Ottomans. This catastrophe occurred under the Tsipras regime, vassal to the Brussels oligarchy.

    European, Canadian and US leftist academic tourists had ‘advised’ SYRIZA to remain in the EU. When the disastrous consequences of their ‘policy advice’ became clear… they merely turned to advising other ’struggles’ with their phony ’socialist forums’.

    Conclusions

    The betrayals by ‘Leftist’ and ‘radical leftist’ leaders are partly due to their common practices as politicians making pragmatic deals in parliament. In other cases, former extra-parliamentary and guerrilla leaders were faced with isolation and pressure from neighboring ‘left’ regimes to submit to imperial ‘peace accords’, as in the case of the FARC. Confronting the massive build-up of the US supplied and advised armies of the oligarchs, they folded and betrayed their mass supporters.

    The electoral framework within the EU encouraged leftist collaboration with class enemies – especially German bankers, NATO powers, the US military and the IMF.

    From its origins SYRIZA refused to break with the EU and its authoritarian structure. From its first day of government, it accepted even the most demonstrably illegal private and public debts accumulated by the corrupt right-wing PASOK and New Democracy regimes. As a result SYRIZA was reduced to begging.

    Early on SYRIZA could have declared its independence, saved its public resources, rejected its predecessors’ illegal debts, invested its savings in new jobs programs, redefined its trade relations, established a national currency and devalued the drachma to make Greece more flexible and competitive. In order to break the chains of vassalage and foreign oligarch imposed austerity, Greece would need to exit the EU, renounce its debt and launch a productive socialist economy based on self-managed co-operatives.

    Despite his electoral mandate, the Greek Prime Minister Tsipras followed the destructive path of Soviet leader Michel Gorbachev, betraying his people in order to continue down the blind ally of submission and decay.

    While several leaders offer stiff competition for the ‘Traitor of the Year Award’, Alexis Tsipras’ betrayal has been longer, more profound and continues to this day. He broke more promises and reversed more popular mandates (elections and referendums) more quickly than any other traitor. Moreover nothing short of a generation will allow the Greeks to recover left politics. The left has been devastated by the monstrous lies and complicity of Tsipras’ former ‘left critics’.

    Greece’s accumulated debt obligations will require at least a century to play out – if the country can even survive. Without question, Alexis Tsipras is the ‘Traitor of the Year’ by unanimous vote!!!

    Εxcerpt from an article by James Petras about international Left. You may read all the article here

    * James Petras is the author of more than 62 books published in 29 languages, and over 600 articles in professional journals, including the American Sociological Review, British Journal of Sociology, Social Research, and Journal of Peasant Studies. He has published over 2000 articles in nonprofessional journals such as the New York Times, the Guardian, the Nation, Christian Science Monitor, Foreign Policy, New Left Review, Partisan Review, Temps Moderne, Le Monde Diplomatique. He is winner of the Career of Distinguished Service Award from the American Sociological Association’s Marxist Sociology Section, the Robert Kenny Award for Best Book, 2002, and the Best Dissertation, Western Political Science Association in 1968. He has a long history of commitment to social justice, working in particular with the Brazilian Landless Workers Movement for 11 years. In 1973-76 he was a member of the Bertrand Russell Tribunal on Repression in Latin America.

    http://www.defenddemocracy.press/greek-prime-minister-alexis-tsipras-traitor-of-the-year-by-james-petras/

  13. THE GUARDIAN, Monday 21 May 2012 15.52 BST

    Alexis Tsipras interview: ‘Greece is in danger of a humanitarian crisis’

    The leader of Syriza, the party spearheading the anti-austerity backlash, says Greece is descending into ‘social hell’

    Alexis Tsipras: ‘we can’t insist on a programme that has proved catastrophic and ineffective.’ Photograph: Yorgos Karahalis/Reuters

    The Greek radical left leader, Alexis Tsipras, is making his international debut, holding talks with European leftists and government officials in Paris before moving on to Berlin. He spoke at length before his departure to Helena Smith, our correspondent in Athens.

    This is the interview in full.

    Helena Smith: The European parliament president, Martin Schulz, emerged from talks with you here in Greece saying you are not as dangerous as you might seem, Mr Tsipras. Is this true?

    Business Today: sign up for a morning shot of financial news
    Read more
    Alexis Tsipras: We had a substantive and a rather constructive talk, and I think the first thing that is necessary is to start a real dialogue. Because, you know, if you don’t talk, you can’t find a solution.

    HS: And this hasn’t happened to date?

    AT: So far, I believe there hasn’t been any real discussion, just as there was no political negotiation in Europe before the memorandum [of bailout conditions] on the terms and ways of confronting Greece’s fiscal problem. The memorandum was a political decision that was taken without consulting the Greek people, and it has proved catastrophic. The decision to place the country under [the supervision of] the IMF was taken by Mr Papandreou [the former prime minister] without any prior consultation and in full absence of any real political attempt to make any demands of the European Union.

    And we’ve got to the point where it has been proved disastrous. After two packages of financial support that were accompanied by very harsh measures, recession remains at monumental levels, unemployment has soared, social cohesion has collapsed, and Greece is in danger of a humanitarian crisis. And on top of this, we’re not seeing results. Neither is the debt being reduced effectively, nor is the deficit; and nor is recession subsiding. Consequently, we can’t insist on a programme that has proved catastrophic and ineffective.

    HS: You have spoken of the memorandum as a path that will lead to hell. How far off is this hell?

    AT: We have never been in such a bad place. After two and a half years of catastrophe, the Greek people are on their knees; the social state has crumbled; one in two youngsters is out of work; there are people leaving en masse; the climate psychologically is one of pessimism, depression, mass suicides. We cannot accept that this is the future of a European country. And precisely because we recognise the problem is European, and it will spread to the rest of Europe, we are sounding the alarm bell and are appealing to the people of Europe to support us in an effort to stop this descent into what can only be called social hell.

    HS: I was told by one of your assistants that you were born on the same day as Hugo Chávez. Do you have a good relationship with him?

    AT: That is true, but he must have been born a few years before me. I have never met him but I have communicated with him because as a municipal councillor of Athens in the past. I travelled to Venezuela as part of a Greek monitoring mission overseeing elections there before I became president of the Left coalition [Syriza’s main party] in 2008. And since then I have met with its foreign minister, and we have a good relationship with the Venezuelan ambassador.

    HS: Is Chávez one of your heroes?

    AT: I don’t believe there are heroes or saviours in politics. I don’t feel like a saviour: salvation can only be found by people en masse when they understand they have power in their hands. I totally disagree with the notion of a nation looking for heroes and saviours, especially a nation that needs a saviour. Whenever I am in contact with people who tell me of their woes and say “Save us”, I always say that we are the only people who can save ourselves, altogether, when we realise the power that we have in our hands. It is a mistake to put salvation in the hands of individuals.

    Right now, I represent a political party that works collectively, and which represents the struggle and anguish of a great part of the Greek people. Someone else could easily represent it. Since I am in this position, I will try to do my best but I know that my power is not dependent on my own capabilities or strengths but on the trust and strength that people will give us through their vote.

    HS: Are you worried? In the event of Syriza emerging as the first party and you are put in the position of governing the country, would you be afraid?

    AT: I would be afraid if this didn’t happen and Greece continued on a path of catastrophe and unhappiness where our children, and my own children, live in a country that has been destroyed, one in which they basically can’t live and are forced to move abroad. That is my worry. All these years, we allowed the people who governed us to destroy this country. And we have to stop them.

    HS: You were born on 28 July 1974. You are from a generation that never experienced dictatorship, but democracy. Was the country you were born in the one you, and your parents, hoped for?

    AT: I was born four days after the return of democracy. It was a definitive moment for Greek society, a moment of progress when it threw off a seven-year yoke [with the collapse of military rule]. I grew up at a time when there were huge hopes in Greek democracy and the political system.

    I was very young but I do remember the period of “allagi” [change] after 1980, when Pasok took power. My parents at that time voted Pasok; a lot of people who came from the left did in 1981. But I also remember the expectations that had been created and the contribution of the left and particularly Harilaos Florakis [the late leader of the long outlawed KKE communist party] and Leonidas Kyrkos [the late leader of the communist party of the Interior] to the cultural and political renaissance that was happening in Greece.

    But things changed in the 80s and very quickly visions of democracy and social equality were replaced by scandal, vested interests, a miserable public sector, [and] a state that lacked meritocracy, where to find work you had to go around MPs offices in the hope that they would find you a job. It was a system that did not give opportunities to young people.

    HS: Did you feel this personally?

    AT: I lived, and live, in this country, and in that sense of course I felt all of these things. But I am lucky that I managed to study at a very important university [Athens’s Polytechnic] and to do postgraduate studies there. And I believe, despite the difficulties in Greek political and social life, that there are certain good things, such as our universities. But in recent years, the political system led us to an impasse.

    New Democracy and Pasok, the two parties that were in charge of the fate of the country all these years, and took it into the eurozone, worked on the basis of easy profit on the stock exchange, easy loans and the false consumer needs of the Greek people. They didn’t leave anything behind, any infastructure, when for over a decade, between 1996 and 2008, Greece had a record of positive growth – rates that before the [2004] Athens Olympic Games were at 7% or 8%. Where did it go? It went into the pockets of certain corrupt and wealthy [individuals] and banks, to those who were paid kickbacks for defence procurements and constructions for the Olympic Games. It didn’t go into building a better social state. We didn’t build better schools or better hospitals, and now Greek people are in a much worse place to confront the crisis than, say, the French, the Spanish and other Europeans.

    HS: Are Greeks one step before social explosion?

    AT: Greek people have shown great maturity, huge maturity. Given all the terrible things they have suffered, I am amazed there has not been a social explosion. With dignity Greek people have protested, filling the streets and filling the squares. With dignity they have been teargassed in Syntagma and other squares around the country. With dignity they have gone and voted, and with great dignity they are have resisted all this scaremongering [about Greece exiting the eurozone] and have not gone to banks to withdraw their small deposits, unlike big-time businessmen and the lobbies of ship-owners and industrialists here, who have been, and are, involved in a dirty game of profiteering.

    HS: Are you against the euro or are you against the policies being conducted in the name of the euro?

    AT: Of course we are not against the euro or the idea of a unified Europe or monetary union. We believe that resolution of the problem is not found in friction or in the struggle for competitiveness between different nations. We have to understand that when we have a common currency we owe it to every member state that it has the right of last lender. If California has a huge problem with its debts, Congress and the Fed aren’t going to decide to expel California from the dollar or the US. Instead, the Fed assumes the cost of it being able to borrow cheaply until it the state can borrow again on markets. If we want a strong Europe and a united Europe we’ve got to show our teeth to the markets. When you create an EFSF that resembles a yacht when it is trying to pass off as a cruise ship, markets are not going to be appeased.

    HS: Polls show Syriza is very likely to emerge with the greatest number of votes in the coming election. Have you thought about what you might do in government?

    AT: I have thought about every [scenario], and it will of course be unprecedented in contemporary Greek politics for a party, in the space of a month, to go from less than 5% as the opposition to being in government. But what we have been experiencing in Greece these past two years is also unprecedented. The absurd thing would be if the Greek people didn’t react and allowed destiny to take its course. No one has the right to reduce a proud people to such a state of wretchedness and indignity. What is happening in Greece with the memorandum is assisted suicide.

    You ask if I am afraid? I would be afraid if we continued on this path, a path to social hell. Defeat is the battle that isn’t waged, and when someone fights there is the big chance of winning; and we are fighting this to win. Lost battles are battles that are not fought.

    HS: Is your enemy Germany?

    AT: No, no, not at all. The war that we are experiencing is not between nations and peoples. On the one side, there are workers and a majority of people, and on the other are global capitalists, bankers, profiteers on stock exchanges, the big funds. It’s a war between peoples and capitalism, and Greece is on the frontline of that war. And, as in each war, what happens on the frontline defines the battle. It will be decisive for the war elsewhere. Greece has become a model for the rest of Europe because it was chosen as the experiment for the application of neoliberal shock [policies], and Greek people were the guinea pigs. If the experiment continues, it will be considered successful, and the policies will be applied in other countries. That is why it is so important to stop the experiment. It will not just be a victory for Greece but for all of Europe.

    HS: But isn’t this very risky? Greece is receiving loans on which its economic survival depends.

    AT: But who is surviving? Tell me. Greeks are not. Banks are surviving, but Greeks are not surviving. In reality, we have the salvation of Greece with the destruction of the people of Greece. What, ultimately, is Greece if it is not the people who live in this country? It’s not the mountains and the plains. We can’t say we’re saving a country when its people are being destroyed. The loans are going straight to interest payment and banks. We don’t want to blackmail: we want to persuade our European partners that the way that has been chosen to confront Greece has been totally counterproductive. It is like throwing money at a bottomless pit.

    They gave the first assistance package in 2010, the second in 2012, and in six months we will be forced to discuss a third package, and after that a fourth. They have to be aware that what they are doing is not in the interests of their own people. European taxpayers should know that if they are giving money to Greece, it should have an effect … it should go towards investments and underwriting growth so that the Greek debt problem can be confronted. Because with this recipe, we are not confronting the debt problem, the real problem.

    HS: You are visiting Paris and Berlin as of Monday. Who will you be seeing?

    AT: Of course, I won’t be seeing Merkel. We will have meetings with the French and German left and social democrats and various representatives from the governing parties in France and Germany.

    HS: What message do you want to pass on to representatives of the governments in Germany and France?

    AT: That they understand the historic responsibility that they are under and don’t press ahead with a crime against the Greek people, a crime that is also a huge danger for the people of the rest of Europe. Mrs Merkel has a huge historical responsibility, and she should be conscious that as leader of Europe she cannot obstinately insist on a choice that is leading Europe into danger. I also want to send the message that they have to respect democracy, which is the basis of European law. Greece gave democracy to the rest of the world. With the change of political balances here after the [6 May] vote against the memorandum, we are seeing democracy again. Europe has to understand that when a people makes a democratic decision, it has to be respected. We are at the same crossroads as we were in the 1930s, after 1929. In the US, we had the policy of Roosevelt and the New Deal, a completely different development. In Europe, we had the rise of National Socialism because of the insistence on harsh fiscal policies, and the result was the second world war.

    HS: Does Europe need a Roosevelt?

    AT: Europe needs a New Deal and a Marshall Plan and expansionary monetary policies like those being followed by Obama. It doesn’t need disastrous financial policies

    HS: If you are to negotiate with Europe, will you start on the basis that you no longer accept the memorandum [bailout conditions]?

    AT: It’s not that we, Syriza, don’t want it: the Greek people don’t want it. If you have a sick patient, and you see that the medicine you are giving him makes him worse, then the solution is not to continue the medicine but to change the medicine. It’s only logical.

    HS: But then what happens after you have rejected the memorandum and creditors say: “OK, we are not going to give you the next loan”?

    AT: Then they will be acting unilaterally because we have no desire to make any unilateral move. We want to convince them, to come to some mutual understanding. If they make a unilateral move, one that is the equivalent of blackmailing us, then we will be forced to react.

    HS: Perhaps they will consider rejection of the memorandum, which Greece signed up to, a unilateral move.

    AT: This memorandum is a law of the Greek state, and the state has the right to change its laws when balances change in the parliament … a different plan for fiscal adjustment can be voted in the parliament. The memorandum was a political choice, and those who made that political choice [New Democracy and Pasok] no longer have the majority. To vote a different law in parliament is not a unilateral move. A unilateral move would be to renounce commitments we have signed up to via European treaties and conventions, or if we stopped paying our creditors.

    HS: But how will you pay creditors if you don’t have the money?

    AT: Europeans have to understand that we don’t have any intention of pushing ahead with a unilateral move. We will [only] be forced to act if they act unilaterally and make the first move. If they don’t pay us, if they stop the financing [of loans], then we will not be able to pay creditors. What I am saying is very simple.

    HS: Is Greece in a much stronger position that people think?

    AT: Yes, it is. Keynes said it many years ago. It’s not just the person who borrows but the person who lends who can find himself in a difficult position. If you owe £5,000 to the bank, its your problem; but if you owe £500,000, it’s the bank’s problem. This is a common problem: It’s our problem; it’s Merkel’s problem; it’s a European problem; it’s a world problem. The euro is the second strongest currency in the world, and no one has the right to play games with it on the basis that it is they who are strong and have power.

    HS: Some would say Syriza, and you personally, are playing with fire. What do you have to say to that?

    AT: It is not us who are scaremongering. Pasok and New Democracy are scaremongering, and it is very dangerous for the economy. In order to survive politically, all of them are scaremongering with all this talk that we are leaving the eurozone. As a result, since the beginning of the crisis €75bn has been withdrawn from banks. It’s criminal, what they are doing.

    HS: Are fears overblown, then, that Greece could leave the eurozone?

    AT: From what I know, there is no institutional possibility to eject a country from the eurozone, and they know this very well. Greece could leave the eurozone only if Greeks themselves choose to leave the eurozone. And given that our aim is not the exit of Greece from the eurozone but to remain there as an equal, Greek people have no reason to fear being kicked out. The only thing they have to fear is the continuation of policies of austerity.

    HS: Do you agree on the need for structural reforms?

    AT: Of course, absolutely. We always said there was a need for corrective reforms, and we have always pointed out that Greece’s productive base and economic policy is dysfunctional. First of all, we have to combat tax evasion. It’s not in our genes that we can’t combat it when everywhere else in Europe it is successfully combated. The truth is, no one in this country has ever wanted to

    combat it, and as a result the rich have got away with not paying taxes. Reforms are definitely needed. The political system never pushed ahead with them all these years because the two main parties, Pasok and New Democracy, were mired in corruption.

    HS: What will your priorities be if you get into government?

    AT: Our first priority will be to put a break on this downward spiral by stopping the measures and starting a real dialogue at a European level to find a common solution to the basic problem that should be discussed, which is the debt. It’s not only Greece: Italy, Spain [and] France all have debt problems.

    Our second priority will be to proceed with changes that will remedy the system such as changing the tax system to change the redistribution of wealth. I am not going to say, as [former PM] George Papandreou said, that “money exists”: money does not exist. Without growth, we won’t find money; and without necessary corrective reforms, we can’t boost productivity.

    HS: Syriza is an alliance of 12 different groups ranging from communists to socialists. What would you say you are?

    AT: In this most neoliberal phase of capitalism, in the depths of this crisis, it’s a bit oxymoronic to speak of labels. Syriza believes in social justice, democracy and equality in a society where there is no exploitation of man by man: the basic rights that were fought for from the French revolution and in Greece from the 1821 war of independence. We have a vision of socialism in the 21st century, and we don’t believe in investing in wretchedness. A fair society can be created by taking positive steps. Which is why we believe this downward spiral has to stop.

    https://www.theguardian.com/world/2012/may/21/alexis-tsiparas-greece-interview-syriza

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.