Απόσπασμα από την υπ’ αριθμόν 3269/2017 βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Αθηνών που αποδεικνύει σχέδιο αποσταθεροποίησης της Χώρας κατά την περίοδο 2007 – 2009

Ανακοίνωση της εφημερίδας Δημοκρατία

Έρχεται η ώρα της αλήθειας 

18.09.2017

Η ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αν ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συναυτουργοί του δεν οδηγούσαν το κράτος στα βράχια του Μνημονίου. Για να αναλάβει, όμως, την πρωθυπουργία ο μοιραίος γόνος της δυναστείας Παπανδρέου, έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Η ενεργειακή πολιτική Καραμανλή και η συμφωνία με τον Πούτιν να κατασκευαστεί ο αγωγός South Stream ενεργοποίησαν υπηρεσίες όπως η CIA, η οποία ανέλαβε να αποσταθεροποιήσει την πατρίδα μας και να στρώσει το χαλί για να έρθει στα πράγματα ο… Αμερικανός πολίτης Γιώργος Παπανδρέου. Ετσι, άρχισε να υφαίνεται το πλέγμα της συνωμοσίας, που είναι γνωστή στο πανελλήνιο ως υπόθεση «Πυθία».

Η εφημερίδα μας έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην καταγγελία και την εξιχνίαση αυτού του ειδεχθούς κατά της πατρίδας εγκλήματος και η «κυριακάτικη δημοκρατία» δημοσίευσε χθες το βούλευμα-σοκ που παραπέμπει σε δίκη έναν Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA και τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου Μιχάλη Καρχιμάκη.

Μεταξύ άλλων, στο άρθρο αναφερόταν: «Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το υπ’ αριθμόν 3269/2017 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με βαρύτατες κατηγορίες κατασκοπείας και παραβίασης μυστικών της πολιτείας έναν Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA, ο οποίος οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου, τον Καρπάθιο William Basil, τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφάλειας καθώς και μέλη της ΕΥΠ τα οποία τον προμήθευαν “τα ωραία εκείνα χαρτιά” όπως τα αποκαλούσε. Παράλληλα, το βούλευμα […] φωτογραφίζει με περίτεχνη διατύπωση την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι ήταν πίσω από το πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης Καραμανλή».

Πολλά έχουν έρθει μέχρι τώρα στο φως και το ρεπορτάζ μας δείχνει ότι οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν θα είναι πιο συγκλονιστικές από το αναμενόμενο.

Η ώρα της αλήθειας και της τιμωρίας πλησιάζει…

Το απόσπασμα του βουλεύματος που τεκμηριώνει την αποσταθεροποίηση:

Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης και της προηγηθείσας προκαταρκτικής εξέτασης, και ειδικότερα από τις εκθέσεις ένορκης εξέτασης των μαρτύρων και τα έγγραφα της δικογραφίας, καθώς και τις ανωμοτί εξηγήσεις και απολογίες των κατηγορουμένων, αξιολογούμενα όλα τα ανωτέρω κατά την αρχή της ηθικής απόδειξης κατ’ άρθρο 177 ΚΠΔ, προέκυψαν τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά:

Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) είχαν περιέλθει πληροφορίες για την ύπαρξη και την εφαρμογή «σχεδίου αποσταθεροποίησης της Χώρας», κατά την περίοδο των ετών 2007 έως και 2009, με την εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών, με σκοπό να καταστεί ευχερέστερη η εκ μέρους ξένων δυνάμεων άσκηση πολιτικής πίεσης στην Κυβέρνηση Αποσπάσματα από το βούλευμα-σοκ της Χώρας, επί ζητημάτων που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις της Χώρας.

Περί του σχεδίου αυτού, το οποίο από τις ελληνικές υπηρεσίες έλαβε την κωδική ονομασία «ΠΥΘΙΑ Ι», συντάχθησαν τα με αριθμούς 53/13-1-2009, 213/5-2-2009 και 1782/19-8-2009 Ακρως Απόρρητα Ειδικά Δελτία Ενημέρωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών [χαρακτηριζόμενα ως «άκρως απόρρητα – προσωπικά ειδικού χειρισμού» (Ε.Χ.)], έλαβαν, δε, χώρα σχετικά δημοσιεύματα στα τεύχη 87 της 16/6/2011, 88 της 23/6/2011 και 90 της 7/7/2011 του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ».

Επί των ανωτέρω σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η με ΑΒM: Ω2011/6 δικογραφία με παραγγελία του για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά δε το πέρας της οποίας, με την από 2-3-2012 παραγγελία του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος αγνώστων δραστών, για την αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, ήτοι της συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του Πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα (άρθρα 26 §1 εδ. Α’ 27, 135 §2 και §4 σε συνδ. Με 134 §2 εδ. β’ ΠΚ) και παραγγέλθηκε η διενέργεια κυρίας ανάκρισης προς τον Ανακριτή του 3ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η «συνωμοσία» απέβλεπε στην υποκίνηση ενεργειών και στην εκτέλεση πράξεων, κάποιες εκ των οποίων στρέφονταν ευθέως ακόμη και κατά του προσώπου του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κωνσταντίνου Καραμανλή, και οι οποίες αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης σε αλλαγή πολιτικής σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς θέσεις της χώρας.

Σκοπός των αγνώστων δραστών φέρεται να ήταν η διακοπή της οικονομικής κυρίως προσέγγισης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα είχε αρχίσει να εκδηλώνεται σε διαφόρους τομείς και ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών.

Ειδικότερα, η συνεργασία των δύο κρατών στον «ενεργειακό τομέα» ενισχύθηκε από τη σύναψη μεταξύ των δύο κρατών (Ελλάδας και Ρωσίας) των συμφωνιών για την κατασκευή, αφενός του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου «SOUTHSTREAM», μέσω του οποίου θα διοχετευόταν ρωσικό φυσικό αέριο προς τη Δυτική Ευρώπη. Επρόκειτο, δε, για έργα μείζονος ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία, λόγω της επίδρασής τους στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Χώρας, κατά την κατασκευή τους και κατά τη λειτουργία τους, διά της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της είσπραξης τελών διέλευσης από τον δεύτερο αγωγό, ήτοι έργα ικανά να ενισχύσουν το σύνολο των προϊόντων και αγαθών που παράγει η οικονομία της Χώρας, και ως εκ τούτου να ενισχύσουν το εισόδημα που αποκτούν οι πολίτες της Χώρας σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, με την προώθηση του σχεδιαζόμενου αγωγού «I-TGI» εξασφαλιζόταν η δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου μέσω διαφορετικών οδεύσεων και από διαφορετικές πηγές. Πέραν των οικονομικών αποτελεσμάτων, οι ως άνω συμφωνίες επηρέαζαν ταυτόχρονα και τον συσχετισμό των οικονομικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Εύξεινου Πόντου και του Καυκάσου, καθώς υποβάθμιζαν τη σημασία των σχεδιαζόμενων στον Ευρωπαϊκό χώρο, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αγωγών «ΤΑΡ» και «NABUCCO», σχέδια τα οποία απολάμβαναν της στήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Γερμανίας (και άλλων ευρωπαϊκών χωρών), αντιστοίχως. Ιδίως δε, ο προαναφερθείς νότιος κλάδος του αγωγού «SOUTHSTREAM», αναβάθμιζε τη στρατηγική θέση της Ελλάδας, καθώς παρέκαμπτε τα εδάφη της Ουκρανίας και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποκτά ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία για την προώθηση του διακινουμένου προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη φυσικού αερίου, έναντι άλλων χωρών της περιοχής, ενώ η Χώρα αποκτούσε επιπλέον γεωπολιτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, από τη συμμετοχή της σε έναν αγωγό στον οποίο δεν θα συμμετείχε η γείτονα χώρα.

Ολα τα προαναφερόμενα προέκυψαν, ιδίως από τις ένορκες καταθέσεις του μάρτυρα Σεραφείμ Τσιτσιμπή του Γεωργίου (που διετέλεσε Α’ Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. κατά το χρονικό διάστημα από τη 15-10-2004 έως την 14-10-2009), την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Φώλια του Σωτηρίου (ο οποίος διατέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα ενεργειακής πολιτικής, κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως τον Οκτώβριο του έτους 2009), την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Κωνσταντίνου Αγγελάκη του Γεωργίου (υπαλλήλου της Ε.Υ.Π.), και την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Ιωάννη Βαληνάκη του Γεωργίου (ο οποίος διατέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2004 έως και το έτος 2009).

Τα «WIKILEAKS»

Μετά την άσκηση της ως άνω ποινικής δίωξης και διαρκούσης της κυρίας ανάκρισης, δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο «WIKILEAKS» (του ομώνυμου Διεθνούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας) μεγάλος αριθμός εγγράφων, φερομένων ως προερχομένων από διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ και συγκεκριμένα, από πρεσβείες των ΗΠΑ σε διάφορα κράτη και απευθυνομένων προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, τα οποία βάσιμα εκτιμάται ότι τυγχάνουν γνήσια προερχόμενα από τις ανωτέρω πηγές, για τους εξής κυρίως λόγους:

α) άπαντα τα δημοσιευθέντα έγγραφα φέρονται να είναι εισερχόμενα προς την κεντρική υπηρεσία, ενώ δεν έχουν δημοσιευθεί αναλόγου είδους έγγραφα, τα οποία να φέρονται ως εξερχόμενα από την κεντρική υπηρεσία,

β) τούτο προφανώς οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος επικοινωνιών του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη δυνατότητα πρόσβασης του διαρρεύσαντος τα έγγραφα σε κάθε υποσύστημα (εισερχομένων και εξερχομένων),

γ) τα έγγραφα αποτελούν υπηρεσιακές αναφορές που έχουν συνταχθεί με υποδειγματικό τρόπο, καθώς ουδείς λόγος γίνεται σε αυτά για τις δοθείσες οδηγίες, οι οποίες τυγχάνουν γνωστές στον αποδέκτη της αναφοράς,

δ) μετά από έρευνα των αρμοδίων αρχών των ΗΠΑ αποδόθηκαν κατηγορίες στον υπαίτιο της διαρροής Bradley Manning, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή στερητική της ελευθερίας τριάντα (30) ετών από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ. Οπως προκύπτει από τα δημοσιευθέντα στον ιστότοπο «WIKILEAKS» τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και τις καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων (και ιδίως των Σεραφείμ Τσιτσιμπή του Σωτηρίου, Χρήστου Φώλια του Σωτηρίου και Ιωάννη Βαληνάκη του Γεωργίου), δημιουργήθηκε έντονη δυσαρέσκεια στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ εξαιτίας των συναφθεισών μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας συμφωνιών, στην επίταση, δε του δημιουργηθέντος κλίματος δυσαρέσκειας συνέβαλε και η αρνητική στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο ζήτημα της ένταξης της F.Y.R.O.M. στο Ν.Α.Τ.Ο., η οποία είχε εκδηλωθεί στη Σύνοδο του ως άνω Οργανισμού στο Βουκουρέστι με την άσκηση «βέτο» από τη Χώρα μας, αλλά και η κατ’ ουσίαν αρνητική στάση της Ελληνικής κυβέρνησης στο σχέδιο «ΑΝΑΝ» για την Κύπρο, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποβλέπει στην ανατροπή των ανωτέρω συμφωνιών που είχαν συναφθεί μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις περιελθούσες στην Ε.Υ.Π. πληροφορίες σχετικά με περιστατικά που αποσκοπούσαν στην πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση της Χώρας, όπως προκύπτει από το με αριθμό πρωτοκόλλου 53/13-1-2009 Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της Ε.Υ.Π., σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από αξιωματούχο της F.S.B.(ήτοι της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, η οποία δραστηριοποιείται σε θέματα ασφαλείας στο εσωτερικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στο εξωτερικό αυτής για θέματα Τρομοκρατίας):

α) υπήρχε έντονος προβληματισμός ως προς τους υποκινητές των γεγονότων του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2008,

β) η νέα γενιά τρομοκρατών είναι καλά εκπαιδευμένη στο αντάρτικο πόλεων, έχοντας καλύψεις και μεθόδους διαφυγής προς το εξωτερικό,

γ) είχε στοχοποιηθεί ο ίδιος ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας και συνεργάτες του,

δ) έχουν περιέλθει σε γνώση της ανωτέρω υπηρεσίας της αλλοδαπής σήματα κυβερνήσεων που συνεργάζονται μεταξύ τους και έχει λάβει χώρα εκτενής παρακολούθηση της διαδρομής μεταξύ οικίας και γραφείου του Πρωθυπουργού της Ελλάδας,

ε) έχουν περιέλθει στην κατοχή τους φωτογραφίες και χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής, κρινόμενης απαραίτητης της χρήσης τηλεχειριστηρίου για ενδεχόμενη έκρηξη.

Περαιτέρω, στα πλαίσια του σχεδιασμού προς άσκηση πίεσης και εξαναγκασμού της Ελληνικής Κυβέρνησης σε αλλαγή πολιτικής σε θέματα που αφορούν τις διεθνείς θέσεις της Χώρας, εντάσσονται και πράξεις και ενέργειες προσώπων, οι οποίες είχαν στόχο τον Πρωθυπουργό της Χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με αριθμό 213/5-2-2009 Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της Ε.Υ.Π., στην ανωτέρω Υπηρεσία είχαν περιέλθει πληροφορίες από αξιωματούχο της F.S.B. (Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, το οποίο είχε οργανωθεί από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή της ομόλογης Υπηρεσίας άλλου (μη Ευρωπαϊκού) κράτους, αντικειμενικός σκοπός του οποίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Πρωθυπουργού, με ειδικότερο επιδιωκόμενο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της Χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δοθείσες από τον ανωτέρω συνεργάτη/πληροφοριοδότη της Ε.Υ.Π. πληροφορίες, «Ομάδα Εργασίας» αποτελούμενη από δεκαεννέα (19) άτομα της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας «F.S.B.», η οποία δραστηριοποιούταν από τον μήνα Μάρτιο του έτους 2008 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής» τηλεφωνικών συνομιλιών που έλαβαν χώρα μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, και του Vladimir Putin (Πρωθυπουργού της Ρωσίας κατά το χρονικό διάστημα από την 8-5-2008 έως την 7-5-2012) και του Giorgi Parvanov (Προέδρου της Βουλγαρίας κατά το χρονικό διάστημα από την 22-1-2002 έως την 22-1-2012). Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο πληροφοριοδότη της Ε.Υ.Π., διατυπώθηκαν τα κάτωθι:

Με πλαστές πινακίδες

Κατά την ακολουθούμενη διαδρομή για τη μετακίνηση του Ελληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα Αττικής μέχρι το Γραφείο του στην Αθήνα, εντοπίστηκε όχημα, τύπου VAN μάρκας Toyota Hiace χρώματος μπεζ, το οποίο έφερε ελληνικές πλαστές (όπως εξακρίβωσε η ανωτέρω ομάδα) πινακίδες κυκλοφορίας, και το οποίο εκινείτο συνεχώς, κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης, κατά μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής οδού στο Ολυμπιακό Στάδιο, και στο οποίο επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Ελληνα Πρωθυπουργού χαρακτηρίσθηκε από την προαναφερόμενη ομάδα επαγγελματική και εντεινόμενη ήδη από τις αρχές του μηνός Απριλίου του έτους 2008. Από την ανωτέρω ομάδα εκτιμήθηκε ότι, τα επιβαίνοντα στο παραπάνω όχημα άτομα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Πρωθυπουργού, επικοινωνούσαν τηλεφωνικώς με άλλους συνεργάτες τους. Το ανωτέρω όχημα εντοπίσθηκε και επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής, συνοδευτικά οχήματα, άτομα συνοδείας κ.λ.π. στοιχεία. Ομοίως στο ίδιο σημείο (στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου), κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του έτους 2008, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN μάρκας FORD TRANSIT χρώματος μπλε, το οποίο έφερε ελληνικές πλαστές (όπως εξακριβώθηκε από την ανωτέρω Ομάδα) πινακίδες κυκλοφορίας.

Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Πρωθυπουργού, κατεγράφησαν ως τέτοια σημεία, επίσης, τα εξής:

(α) η περιοχή του super market με την επωνυμία «CARREFOUR» στον Γέρακα Αττικής,

(β) η περιοχή πέριξ του Ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και

(γ) η περιοχή του super market με την επωνυμία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στον Χολαργό Αττικής. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του super market με την επωνυμία «CARREFOUR» στον Γέρακα Αττικής σημείο, εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW, χρώματος ασημί, μοντέλο έτους 1995 ή 1996, το οποίο έφερε Γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην περιοχή αυτή εντοπίσθηκε επίσης, και το όχημα τύπου VAN μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε, και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στην περιοχή πέριξ του Ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και στην περιοχή του super market με την επωνυμία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στον Χολαργό Αττικής εντοπίσθηκαν, επίσης, τα προαναφερόμενα οχήματα τύπου VAN.

Επίσης, στην περιοχή Χολαργού, στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008, εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερόμενων οχημάτων. – Από την έρευνα της ομάδας «αντιπαρακολούθησης της F.S.B.», ως προς τους επιβάτες των ανωτέρω οχημάτων, προέκυψε ότι στο VAN μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, επέβαιναν συνήθως τέσσερις (4) άνδρες, εκ των οποίων, τρεις (3) μελαχρινοί και ένας (1) καστανός, στο VAN μάρκας FORD TRANSIT τρείς (3) άνδρες και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW δύο (2) γυναίκες. Η ανωτέρω ομάδα «αντιπαρακολούθησης της F.S.B.» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, πέραν των προαναφερθέντων ατόμων, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Ελληνα Πρωθυπουργού, λειτουργούσαν, συγχρόνως, ομάδες υποστήριξης και καταγραφής, σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις της ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης ανερχόταν σε είκοσι (20) περίπου άτομα, τα οποία δεν ανήκαν στον Αντιεξουσιαστικό χώρο. Από τηλεφωνική δε υποκλοπή, διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων, πραγματοποιούταν μέσω κινητών τηλεφώνων.

Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στην περιοχή του Χολαργού (περί τις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008, επί της οδού Φανερωμένης), διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νεαρής ηλικίας), οι οποίοι, όπως εκτιμήθηκε, ήταν Ευρωπαίοι υπήκοοι. Σε χρόνο, ο οποίος δεν προορίζεται επακριβώς, αλλά κυμαίνεται μεταξύ την 20ή και την 25η Απριλίου 2008, στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών οι οποίοι οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες, έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διαρκείας 30 δευτερολέπτων της ώρας (30 sec), μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της «F.S.B.» και ατόμων των προαναφερομένων ομάδων παρακολούθησης, λόγω ακριβώς του εντοπισμού του οχήματος τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ.

Τα άτομα του κλιμακίου της «ομάδας εργασίας της F.S.B.», τα οποία συμμετείχαν στην προαναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα (4), ενώ τα άτομα του άλλου «Χώρου» ήταν δύο (2), άοπλα γυμνασμένα και μιλούσαν την ελληνική γλώσσα, διέφυγαν, δε, από τον χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, η οποία δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, εγκαταλείποντας το προαναφερόμενο όχημα στον χώρο της εμπλοκής.

Εντός του οχήματος αυτού ευρέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε κατά τη μετακίνησή του ο Ελληνας Πρωθυπουργός (από την κατοικία του στη Ραφήνα Αττικής έως το Γραφείο του στην Αθήνα), τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και χάρτες, στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν και η οδός Φανερωμένης στην περιοχή του Χολαργού Αττικής.

Σημάδια στους χάρτες

Επίσης, είχαν σημειωθεί και οι χώροι, οι οποίοι αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του «CARREFOUR», καθώς και το κατάστημα των «GOODY’S» επί της οδού Κηφισιάς, πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική οδό. Επί πλέον, υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου – Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στον χάρτη της περιοχής Αγίας Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.

Επίσης, εντοπίστηκαν κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ (καινούργια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες, οι οποίες δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα, συστήματα επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας και ενέργειας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., ένα τηλεχειριστήριο, τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες) και σκηνές.

Οπως άλλωστε προκύπτει από τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων Ιωάννη Κοραντή του Κωνσταντίνου (Διοικητή της Ε.Υ.Π κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2004 έως 14-7-2009), Σεραφείμ Τσιτσιμπή του Γεωργίου (Α’ Υποδιοικητή της Ε.Υ.Π. κατά το χρονικό διάστημα από 15-10-2004 έως 14-10-2009), της Φιλιππιάδας Γιωμελάκη – Παλαιολόγου (Β’ Υποδιοικητή της Ε.Υ.Π., αρμόδιας για θέματα Αντιτρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος, κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιανουάριο του έτους 2008 έως τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2009) αλλά και του κ. Προκόπη Παυλόπουλου (Υπουργού Εσωτερικών στο Ενιαίο Υπουργείο Εσωτερικών κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2007 – Σεπτεμβρίου 2009 και νυν Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας), η πηγή, η οποία έδωσε στην Ε.Υ.Π. τις παραπάνω πληροφορίες κρίθηκε διαχρονικώς αξιόπιστη και οι δοθείσες πληροφορίες άκρως σοβαρές.

Ωστόσο, ενώ κατά τα προαναφερόμενα, προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και πράγματι ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, ήτοι της συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του Πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα (άρθρα 26 §1 εδ. α’, 27, 135 §2 και §4 σε συνδυασμό με 134 §2 εδ. β’ ΠΚ), δεν κατέστη δυνατή η ανακάλυψη των αγνώστων δραστών, και για το λόγο αυτό η δικογραφία, αποκλειστικά για την προαναφερθείσα αξιόποινη πράξη τέθηκε στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 308 §5 σε συνδυασμό με το άρθρο 245 §3 ΚΠΔ.

H εμπλοκή και στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών

Περαιτέρω, στα πλαίσια της διενεργούμενης κυρίας ανάκρισης, μεταξύ των πληροφοριών που συνέλεξε ο διενεργών αυτή Ανακριτής από πρόσωπα που ανήκαν ή κινούνταν στον χώρο των Υπηρεσιών Πληροφοριών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν πληροφορίες οι οποίες αφορούσαν τη φυσική παρουσία και δράση αλλοδαπού υπηκόου Η.Π.Α., φερόμενου ως στελέχους της «C.I.A.» με πολυετή παρουσία στην Ελλάδα, ελληνικής μάλιστα καταγωγής, στον οποίο οι πηγές πληροφόρησης απέδιδαν συμμετοχή σε κάποιες από τις υπό έρευνα ενέργειες, καθώς επίσης και στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της χρονικής περιόδου μεταξύ των ετών 2004 και 2005, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας «VODAFONE», αλλά και στην υπόθεση που αφορούσε τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της Ε.Υ.Π. προς μη δικαιούμενα πρόσωπα, και με πιθανή τελική κατάληξη υπηρεσίες τρίτης χώρας. Και ενώ εις χείρας του ιδίου Ανακριτή εκκρεμούσε ήδη άλλη ποινική δικογραφία με Α.Β.Μ. Ω2011/7 αφορώσα την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Ανακριτής του 3ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το αριθμό πρωτοκόλλου 824/10-7-2013 έγγραφό του αιτήθηκε προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών τη συνένωση των δικογραφιών με Α.Β.Μ. Ω2011/6 και Ω2011/7, λόγω προφανούς συνάφειάς τους, η οποία και διατάχθηκε δυνάμει του με αριθμό 3494/2013 Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από τη διενεργηθείσα περαιτέρω κυρία ανάκριση επί των συνενωθεισών ως άνω δικογραφιών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος William(ον) BASIL(επ) του George και της Madeline, υπήκοος Η.Π.Α., ελληνικής καταγωγής [ο οποίος, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, εντοπίζεται στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα και κωδικές ονομασίες προς διευκόλυνση της δράσης του (και δη χρησιμοποιώντας τα ονόματα «Πέτρος» και «Μάρκος», εναλλάξ, ενίοτε ως κύριο όνομα και ενίοτε ως επίθετο, έκαστο εξ αυτών σε διάφορους συνδυασμούς) ως επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της «C.I.A.», συνεργαζόμενος με τις αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες, κυρίως σε θέματα αντιμετωπίσεως της τρομοκρατίας, με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση τη συμμετοχή του στην κατά το έτος 2003 επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΔΙΚΤΥ», η οποία αφορούσε επέμβαση και απομάκρυνση μεγάλων ποσοτήτων εκρηκτικών από την πρεσβεία του Ιράκ στην Αθήνα] στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Αύγουστο του έτους 2004 έως και τον μήνα Μάρτιο του έτους 2005, ενεργώντας από κοινού και με άλλα πρόσωπα, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, επιχείρησε παρανόμως να περιέλθουν σε γνώση του «κρατικά μυστικά» και ειδήσεις από τις αναφερόμενες στο άρθρο 146 ΠΚ, ήτοι ειδήσεις που τα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας ή των συμμάχων αυτής επέβαλαν να τηρηθούν απόρρητες έναντι ξένων Κυβερνήσεων, αποσκοπούσε, δε, με τις πράξεις του αυτές να τις χρησιμοποιήσει προκειμένου περαιτέρω να τις διαβιβάσει σε άλλον, κατά τρόπο ικανό να εκθέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Ελληνικού κράτους. Συγκεκριμένα, προέβη σε παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Υπουργών της Ελληνικής Κυβερνήσεως και υπηρεσιακών παραγόντων της Χώρας.

Το βούλευμα

Δώδεκα χρόνια μετά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών (2004-2005) και παρά την μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση βουλεύματος, η πολύκροτη υπόθεση φαίνεται πως βρήκε τελικά τον δρόμο για το ακροατήριο.  Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το υπ’ αριθμόν 3269/2017 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών τον πρώην πράκτορα της CIA William Bazil, ελληνικής καταγωγής, για το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας κατ’ εξακολούθηση και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκης που κατηγορείται, σύμφωνα με το βούλευμα, για άλλο σκέλος της υπόθεσης, ότι κατείχε διαβαθμισμένα έγγραφα εθνικής ασφάλειας ηθική αυτουργία στην τελευταία πράξη

Παράλληλα, με το υπ’ αριθμ. 3269/2017 βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, έκρινε πως τίθεται στο αρχείο λόγω αδυναμίας εντοπισμού των δραστών, το σκέλος της δικογραφίας που αφορά την αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων της εσχάτης προδοσίας, ήτοι «συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού σε ενάσκηση εξουσίας από το Σύνταγμα».

 

 

ΠΗΓΕΣ

http://www.dimokratianews.gr/content/78417/i-cia-erixe-ton-karamanli

https://www.thepressroom.gr/politiki/ti-leei-porisma-tis-dikaiosynis-gia-shedio-pythia

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000061846/Sto-MOD-Athinon-odigeitai-i-upothesi-ton-tilefonikon-upoklopon

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

10 comments on “Απόσπασμα από την υπ’ αριθμόν 3269/2017 βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Αθηνών που αποδεικνύει σχέδιο αποσταθεροποίησης της Χώρας κατά την περίοδο 2007 – 2009

  1. Ολόκληρο το σχέδιο αναταραχής και διάλυσης της χώρας

    Δημοσιεύτηκε στο Blog της ΝΔ στις 12/09/2017

    Του Παναγιώτη Α. Μπόμη

    10 Σεπτεμβρίου 2011

    Η αλήθεια είναι πως ο ελληνικός λαός έχει δείξει περίσσια υπομονή στα εξωφρενικά και στραγγαλιστικά μέτρα της Κυβέρνησης και παρά το γεγονός πως το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ολισθαίνει προς το ναδίρ, η κοινωνική συνοχή, ακροβατώντας μεν, διατηρείται σε ανεκτά ακόμα επίπεδα δε!

    Και αυτή είναι μια νίκη των Ελλήνων απέναντι σε όσους σχεδίασαν και εκτελούν το σχέδιο αναταραχής και διάλυσης της χώρας.

    Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει τέτοιο σχέδιο στο οποίο μάλιστα συμμετέχουν σαν υψηλά εκτελεστικά όργανα και Έλληνες με τους οποίους θα… ασχοληθούμε πιο κάτω.

    Το κουβάρι πλέον έχει ξετυλιχθεί και έχουν γίνει γνωστά κομμάτια που συνθέτουν πλέον ένα ανατριχιαστικό πάζλ.

    Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ και της ρώσικης FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) για το σχεδιασμό της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της τροπής που παίρνει η υπόθεση των υποκλοπών, τα έγγραφα του wikileaks σε συνδυασμό με την απόβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα με κάνουν να βλέπω ξεκάθαρα πως είμαστε στη μέση του πολέμου που μας έχουν κηρύξει.

    Ενός πολέμου, που σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και ξένους παρατηρητές, μας έχει κηρυχτεί λόγω των σχέσεων του Καραμανλή με τους Ρώσους την περίοδο 2007-09.

    Προσωπικά εκτιμώ πως τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο της ΕΥΠ Νο53/13-1-2009 είναι αληθινά, καθώς τώρα εν έτει 2012 έχω και έχετε παρακολουθήσει όσα περιγράφονταν το 2009!Τότε η FSB ενημέρωνε την Αθήνα για το σχέδιο «ΠΥΘΙΑ-1».

    Το «ΠΥΘΙΑ-1» σύμφωνα πάντα με τους Ρώσους, σχεδιάστηκε από Δυτικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με την MOSSAD και προέβλεπε:

    1ον Την πολιτική αποσταθεροποίηση

    2ον Την επιχειρηματική αποσταθεροποίηση

    3ον Την κοινωνική αποσταθεροποίηση

    4ον Προβλήματα στην εξωτερική πολιτική

    5ον Τη δολοφονία Καραμανλή

    Σύμφωνα με τα έγγραφα της FSB, η ρωσική Υπηρεσία αναγκάστηκε να «επιχειρήσει» στην Ελλάδα γιατί έπεσε στην αντίληψη της προσπάθεια «απόπειρας τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ Πούτιν, Παρβάνοφ και Καραμανλή»! Εμείς πλέον ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ για τις υποκλοπές συνομιλιών του πρώην Πρωθυπουργού ΕΠΙΣΗΜΑ.

    Όλα αυτά η Ρωσική Κυβέρνηση τα γνωστοποίησε στις ελληνικές αρχές το 2008 και την ίδια χρονιά φέρεται να έγινε και η απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή. Αφού η αντικατασκοπεία των Ρώσων είχε αποτέλεσμα στις αρχές του 2008, η ανάπτυξη του σχεδίου αναταραχής και εκτροπής λάμβανε δράση από πολύ νωρίτερα!

    Βάλτε τώρα σε αντιστοιχία με την αρίθμηση του παραπάνω σχεδίου τι έχουμε ζήσει:

    1ον Το Βατοπέδι: Μια υπόθεση που είχε διάρκεια πολλά χρόνια, αλλά την μάθαμε το καλοκαίρι του 2008 και ουσιαστικά σήμανε το τέλος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ένα χρόνο νωρίτερα είχαμε τις φονικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο την Πελοπόννησο. Εκείνες τις φωτιές που κόστισαν την ζωή σε δεκάδες Έλληνες και αναπτύχθηκαν σε μια νύχτα απ’ακρη σε άκρη της Ελλάδας, διαλύοντας τον κρατικό μηχανισμό, με τις όποιες πολιτικές προεκτάσεις επακολούθησαν.

    2ον Την οικονομική υποβάθμιση της χώρας μας με συγκεκριμένο μοτίβο που έριξε πολλές επιχειρήσεις στο καναβάτσο και ταυτόχρονα το…ποντάρισμα στην πτώχευση της Ελλάδας μέσω των CDS. Μια από τις εταιρείες που έχουν «παίξει» στη χρεοκοπία μας είναι και η Goldman Sachs!

    3ον Εδώ έχουμε φυσικά τα Δεκεμβριανά, αλλά και τα γεγονότα της MARFIN. Προσθέστε και τα οργανωμένα επεισόδια που έχουμε δει από το 2008 και έπειτα

    4ον Δεν νομίζω να έχει προχωρήσει κανένα θέμα «ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ» της χώρας μας.

    5ον Η δολοφονία Καραμανλή δεν έγινε. Σύμφωνα με τους Ρώσους υπήρξε εμπλοκή κλιμακίου της FSB με τους εκτελεστές. Η πολιτική του δολοφονία πάντως πέτυχε και όλα αυτά εξηγούν την ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ του πρώην πρωθυπουργού από τότε μέχρι και σήμερα.

    Οι «Εφιάλτες»

    Για να βρούμε τους σύγχρονους «Εφιάλτες» πρέπει να αναλύσουμε κάποια δεδομένα του σχετικά κοντινού παρελθόντος.

    Το 2007 η Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποφάσιζε στρατηγική συμφωνία με την Ρωσία και ταυτόχρονα την αγορά τεθωρακισμένων και έναν χρόνο αργότερα τον προγραμματισμό κατασκευής του αγωγού South Stream και του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

    Στις 2 Απριλίου του 2008 ο Καραμανλής έθετε βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρώπη παρά την θέληση του Μπους και των Δυτικών Συμμάχων. Αυτές οι συμφωνίες και οι πολιτικές αποφάσεις του Καραμανλή, σε συνδυασμό με την στρατηγική συμμαχία με τους Ρώσους αναιρούν την μοναδική επιφύλαξη της ΕΥΠ για τα όσα ανέφεραν οι Ρώσοι στο έγγραφο για το ΠΥΘΙΑ-1, ότι δηλαδή ίσως ήταν σχέδιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης. Δεν είχαν ανάγκη να κάνουν κάτι τέτοιο οι Ρώσοι, καθώς είναι γνωστό πως ο Πούτιν ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Καραμανλή.

    Το ότι οι Αμερικάνοι είχαν ενοχληθεί είναι πλέον γνωστό μέσα από τα έγγραφα που αποκάλυψε το wikileaks στα οποία η Αμερικάνικη Πρεσβεία ενημέρωνε μέσω της Ντέμπορα Μακάρθι την Κυβέρνηση της πως «εργάζονται για να ακυρώσουν τις συμφωνίες Ελλάδας και Ρωσίας».

    Όλα αυτά έγιναν την τελευταία τριετία. Τώρα εν έτει 2011 τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Έχουμε γυρίσει την πλάτη σε Ρωσία και Κίνα, που εκτός του αγαπημένου μας ΔΝΤ, προσφέρθηκαν και αυτές να βοηθήσουν με δανεισμό, αλλά η ελληνική (;) Κυβέρνηση προτίμησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ότι τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ βρίσκονται στην 19η Λεωφόρο της Ουάσινγκτον είναι «τυχαίο…ε;» που λέει και η γνωστή διαφήμιση.

    Η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μας οδήγησε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στο ΔΝΤ πολύ πριν από τις εκλογές του 2009. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει ο Στρος Καν:

    Αν ο Στρος Καν λέει αλήθεια τότε υπάρχουν δυο περιπτώσεις:

    Πρώτη περίπτωση που δεν μπορούμε να τη διανοούμαστε ως Έλληνες: Ο Παπανδρέου γνώριζε το σχέδιο για την ανατροπή Καραμανλή και η είσοδος μας στο ΔΝΤ ήταν ο σκοπός του σχεδίου των Δυτικών Δυνάμεων.

    Δεύτερη περίπτωση και πιο πιθανή, ο Παπανδρέου να μην γνώριζε το σχέδιο των Δυτικών για την «εξόντωση» Καραμανλή, αλλά οι Δυτικοί… γνώριζαν τον Παπανδρέου και τον είχαν…εύκολο. Είναι γνωστή άλλωστε η σχέση της οικογένειας Παπανδρέου με τα ισχυρά αμερικάνικα λόμπι.

    Ο Παπανδρέου πάντως μας είπε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΑΤΑ με προφανή λόγω να μας παραπλανήσει!

    Δείτε το παρακάτω βίντεο ,που χρονολογείται το 2009, και ακούστε προσεχτικά ΚΑΘΕ πρόταση του Πρωθυπουργού:

    Τι λέτε λοιπόν; Όλα αυτά είναι τυχαία και ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα; Ή μήπως όλα αυτά είναι τα κομμάτια ενός πάζλ στο οποίο απεικονίζεται η άλωση και τιμωρία της χώρας μας;

    Είναι θεωρία συνομωσίας, όπως αυτονόητα θα ισχυριστούν οι πρωταγωνιστές και τα πρόσωπα των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ; Για να το αποδείξουν πάντως θα πρέπει να δώσουν πειστικότατες απαντήσεις στα όσα παραθέτονται πιο πάνω και στα όσα έχουν δουν το φως της δημοσιότητας.

    Το σίγουρο είναι πως η εξαθλίωση στην οποία οδηγείται ο ελληνικός λαός, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανεργία, τον δείκτη ύφεσης, την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και της απεμπόλησης της εθνικής μας κυριαρχίας είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ πολέμου. Σίγουρα κάποια στιγμή, και εύχομαι να το ζήσω, όσοι μας οδήγησαν εδώ θα δικαστούν σε ΚΑΝΟΝΙΚΑ δικαστήρια με την κατηγορία που τους αποδίδει ΣΗΜΕΡΑ το δικαστήριο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

    Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ & της ρώσικης FSB που αναφέρονται στο σχεδιασμό της δολοφονίας του Κ.Καραμανλή

    Τα έγγραφα του Wikileaks που αποκαλύπτουν τις προσπάθειες των Αμερικανών να ακυρώσουν τις συμφωνίες Ελλάδας – Ρωσίας για το φυσικό αέριο

    http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/oloklhro-to-sxedio-anataraxhs-kai-dialyshs-ths-xwras

  2. Αποκαλύπτοντας Την Προειδοποίηση ΣΟΚ Πούτιν Στον Καραμανλή: Κωνσταντίνε θέλουν να σε Σκοτώσουν !

    Δημοσιεύθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2017 09:50 στην κατηγορία ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

    Το Ρωσικό Πόρισμα Που Καίει Ελληνικό Πολιτικό Κόμμα- ΕΥΠ-ΗΠΑ! Θα Σκότωναν τον Καραμανλή Και Θα Έριχναν Την Ευθύνη Σε Ελληνική Τρομοκρατική Οργάνωση!

    Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Ρωσία και συγκεκριμένα απο την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ( FSB ), το σχέδιο κατασκοπείας και παρακολούθησης με σκοπό την δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, γνωστό ως «σχέδιο Πυθία» μπήκε σε εφαρμογή από τις ΗΠΑ ως προσπάθειας άσκησης πίεσης και εξαναγκασμού της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν προσέγγισης της Ελλάδας με την Ρωσία σε κρίσιμους τομείς, ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών, και των κρατικών προμηθειών!

    Τι είπε ο Πούτιν στον Καραμανλή τον ταραγμένο Δεκέμβρη 2008! Κωνσταντίνε θέλουν να σε Σκοτώσουν;

    Σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα τηλεφώνημα του Βλαντιμίρ Πούτιν στον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το Δεκέμβριο του 2008, περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα συγκλονιζόταν από τις μεγάλες διαδηλώσεις για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο Πούτιν προειδοποιεί τον Καραμανλή οτι επίκειται σχέδιο ξένων δυνάμεων μαζί μέ βοήθεια εγχώριων Πολιτικών και μή Δυνάμεων, με σκοπό την εξόντωση του! Στο άκουσμα αυτό ο τέως Πρωθυπουργός αιφνιδιάστηκε, ζητώντας κάποιες έμπρακτες αποδείξεις απο τον Πούτιν, μιάς και ο δέυτερος του πρότεινε έμμεσα πράκτορες της FSB να αναλάβουν για την προστασία του και της οικογένειας του! Η Δισταγμοί του Καραμανλή φαίνεται να διαλύονται, και να δέχεται την προσφορά Πούτιν, όταν απο την Ρωσική πρεσβεία στην αθήνα, στάλθηκαν στο Μαξίμου οπτικοακουστικά στοιχεία που φέρονται οτι εκλάπησαν απο την FSB απο την Πρεσβεία των ΗΠΑ και Μ.Βρετανίας αντίστοιχα στην Αθήνα!

    Επίσεις οι μυστικές υπηρεσίας της Ρωσίας ήταν πεπεισμένες πως πίσω από τα τότε έκτροπα για την δολοφονία Γρηγορόπουλου βρίσκονταν ξένες δυνάμεις, οι οποίες καθοδηγούσαν τους «κουκουλοφόρους» με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.

    Το Ρωσικό πόρισμα για το σχέδιο Δολοφονίας Καραμανλή που καίει Ελληνικό Πολιτικό Κόμμα και ΕΥΠ!

    Στην Ρωσία ήταν πεπεισμένοι οτι η ΗΠΑ θα προτιμούσαν την πτώση Καραμανλή και στην άνοδο στην εξουσία του Αμερικανού τραφ-μένου Γ.Παπανδρέου, γι αυτό σύμφωνα πάντα με σενάρια η FSB φέρεται να παρακολουθούν στενά το τότε κόμμα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) και διάφορα στελέχη του! Οσον αφορά για την ΕΥΠ, στην Ρωσία δεν την έβλεπαν ποτέ σαν μια Εθνική Υπηρεσία της Ελλάδας,αλλά ενα παραμάγαζο των ΗΠΑ!

    Ομάδα περίπου 20 ατόμων διπλής υπηκοότητας (Ελληνοαμερικανικης) ωστε να μην κινήσουν υποψιες φαίνεται πως δεν άφηνε από τα μάτια τους τον Καραμανλή. Συγκεκριμένα αυτοκίνητα ακολουθούσαν τον πρώην πρωθυπουργού όπου και αν πήγαινε, αλλά γρήγορα έγιναν αντιληπτοί απο τους ρώσους πράκτορες της FSB, οπου και τους έστησαν ένα αιφνιδιο καρτέρι, χωρίς να ενημερώσουν ΕΥΠ και Ελληνικες Αρχες ,διότι ήταν προφάνες οτι δεν τους έχουν απολύτως καμία εμπιστοσύνη, και φοβόταν οτι θα τους προειδοποιούσαν!

    Πως η FSB με Επιχείρηση Αστραπή χάλασαν τα Σχέδια των Πρακτόρων των ΗΠΑ, και γιατί η Δολοφονία του Καραμανλή θα αποδίδεται σε ενέργεια μιας Ελληνικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης!

    Μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008 στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, η πράκτορες της FSB την έπεσαν αιφνιδίως με μπλόκο σε συμβατικό αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες που επέβαιναν δύο άτομα οπου και παρακολουθούσαν την πομπή του Καραμανλή, η εμπλοκή ήταν σύντομη με τους Ξένους πράκτορες να καταφέρνουν να διαφύγουν χάρις της εφεδρικής μονάδας βοήθειας παρακολούθησης που στεκόταν ακριβως πισω τους με μοτοσυκλέτα χρώματος κίτρινου που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, και κατάφεραν να τους φυγαδέψουν από το χώρο της εμπλοκής εγκαταλείποντας αρον αρον το όχημα οπου βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά την μετακίνηση του Κώστα Καραμανλή από την κατοικία του στο γραφείο του, τα οχήματα που τον συνόδευαν, οι μηχανές ασφαλείας καθώς και:Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης,κιάλια νυχτερινής παρατήρησης,εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ μακιγιάζ,όπως μολύβια,κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό ,καθώς και γυναικεία ρούχα,συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας,τηλεχειριστήριο,τρόφιμα ξηρά τροφή και σκηνές.

    Σύμφωνα με το Ρωσικό πόρισμα τα όπλα που ειναι ρωσικης κατασκευης, προερχόταν απο τις αποθήκες οπλισμού του Αλβανικού Στρατού, με απώτερο σκοπό στην περίπτωση μιας επιτυχούς επιχειρήσεις εξοντωσης του τέως πρωθυπουργού που θα πραγματοποιούνταν απο τους Πράκτορες των ΗΠΑ, να φανεί σαν μια εγχώρια τρομοκρατική ενέργεια, απο τις πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις που υπήρχαν τοτε στην ελλάδα και ηταν εξοπλισμένες με στρατιωτικό υλικό που προέρχεται απο την Αλβανία,και αυτομάτως να πάρουν αυτή την ευθύνη, και να κατηγορηθούν για την πράξη αυτή!

    Άρθρο Σπύρος Πρίφτης

    email: spyros.priftis76@yahoo.gr

    http://www.triklopodia.gr/αποκαλύπτοντας-την-προειδοποίηση-σο/

  3. ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    Το Σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή έρχεται ξανά στη Δικαιοσύνη

    03|04|2013 8:54
    -A+A
    Μια συγκλονιστική ιστορία, η οποία δεν έγινε πιστευτή όταν δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά, αλλά αποδεικνύεται ότι περιέχει στοιχεία προς δικαστική διερεύνηση, είναι το «Σχέδιο Πυθία Ι» ή σχέδιο δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Η υπόθεση παίρνει ξανά τον δρόμο της δικαιοσύνης αφού ο φάκελος «Σχέδιο Πυθία Ι» και ο φάκελος με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που είχαν γίνει επί υπουργίας Γιώργου Βουλγαράκη ενώνονται και παραπέμπονται στον ανακριτή.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, με την κωδική ονομασία «Σχέδιο Πυθία Ι», εκπονήθηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες και τέθηκε σε εφαρμογή από Ελληνες συνεργάτες τους, σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή το 2008.

    Ακρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με τίτλο «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (219/5, Φεβρουάριος 2009) ανέφερε ότι η F.S.B. ειδοποίησε την ΕΥΠ ότι μια 19μελής ομάδα εργασίας της εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης εις βάρος του Κώστα Καραμανλή, με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

    Η δράση της ομάδας εργασίας της F.S.B. εντασσόταν στο πλαίσιο υπηρεσίας αντιπαρακολούθησης, με αφορμή τον εντοπισμό απόπειρας τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών των κ. Καραμανλή, Πούτιν και Παρβάνοφ.

    Η συμπλοκή της ομάδας της F.S.B. με κάποιους από τους εκτελεστές του σχεδίου πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2008 σε σημείο της διαδρομής της πομπής του πρώην Πρωθυπουργού προς το σπίτι του.

    Το σχέδιο Πυθία περιελάμβανε τέσσερα κύρια σημεία:

    πολιτική αποσταθεροποίηση (υπόθεση μονής Βατοπεδίου),
    επιχειρηματική αποσταθεροποίηση (υποβάθμιση ελληνικής οικονομίας),
    κοινωνική αποσταθεροποίηση (κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες) και προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.
    Τον Ιούνιο του 2011, ο εισαγγελέας Ν. Ορνεράκης ξεκίνησε έρευνα πάνω στο θέμα αυτό, η οποία κατέληξε τον Μάρτιο του 2012 σε άσκηση ποινικής δίωξης με την κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, της διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της αποστέρησης του πρωθυπουργού από την άσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα. Την ποινική δίωξη κατά αγνώστων άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ιωάννης Σακελάκος.

    Η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή. Στις 2 Απριλίου 2013, ο Γ’ Τακτικός Ανακριτής αποφάσισε τη συνένωση των δικογραφιών των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή (Σχέδιο Πυθία Ι), καθώς εντόπισαν ενδείξεις ότι οι υποκλοπές συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007, δύο χρόνια μετά την αποκάλυψή τους.(Πηγή Wikipedia)

    Η αποκάλυψη για σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή στα ξένα Μέσα

    Πρώτο απ’ όλα το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters μεταδίδει το μείζον πολιτικό θέμα, τονίζοντας ότι «το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή αποτελούσε τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου που είχε ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας».

    «Οι εισαγγελείς λένε πως το σχέδιο είχε σκοπό να ανατρέψει τις προσπάθειες του πρώην πρωθυπουργού να βελτιώσει τις ενεργειακές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία», σημειώνει το Reuters.

    Στη συνέχεια το πρακτορείο αναφέρεται στις αποκαλύψεις του περιοδικού «Επίκαιρα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η έρευνα από τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη ξεκίνησε με αφορμή το ρεπορτάζ των Επικαίρων πως ένα σχέδιο δολοφονίας με την κωδική ονομασία «Πυθία» οργανώθηκε από «αγνώστους» για να εμποδίσουν την Ελλάδα να κλείσει ενεργειακή συμφωνία με τη Μόσχα».

    Παρόμοιες αναφορές έκανε και το επίσης μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, το τηλεγράφημα του οποίου αναπαράγεται από σημαντικά διεθνή Μέσα όπως το ABCNews.

    Το θέμα ανέφερε και το ρωσικό RT.com δίνοντας βάση στις ρωσοελληνικές διαπραγματεύσεις επί Καραμανλή:

    «Υπό την πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή η Ελλάδα είχε βελτιώσει τους οικονομικούς δεσμούς της με τη Ρωσία. Έκανε ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τον αγωγό South Stream, που στοχεύει να φέρει φυσικό αέριο από την Κεντρική Ασία και τη Ρωσία μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς την Ευρώπη.

    Ωστόσο, ο αγωγός βρίσκεται υπό αμφισβήτηση από την ΕΕ και το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ σχέδιο Nabucco.

    Μια προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Μόσχας για τη συμβολή της Ελλάδας στο έργο επιτεύχθηκε τον Απρίλιο του 2008» τονίζει το RT.com

    Τι είχαν δημοσιεύσει τα Επίκαιρα

    Στο τεύχος 87 (16-22/6/2011) τα «Επίκαιρα» δημοσίευσαν άκρως απόρρητα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα οποία κάποια «συμμαχικά» κράτη ήθελαν νεκρό τον πρώην πρωθυπουργό, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης.

    Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας, γνωστός για τη νομική κατάρτιση, το σθένος και τη μεγάλη εμπειρία του, παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθούν οι αποκαλύψεις του περιοδικού. Η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης ανατέθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου στον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Ορνεράκη.

    Σύμφωνα με τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» τo απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ περιέχει αποσπάσματα Δελτίου Πληροφοριών που προέρχονται από Ρώσο Αξιωματούχο με φερόμενη πηγή προέλευσης την FSB (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας).

    «Ομάδα Εργασίας» δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB, που δραστηριοποιούνταν από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής» συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ. Κ. Καραμανλή, V. Putin και G. Parvanov κατά την υπόψη περίοδο, διαπίστωσε και κατέγραψε γεγονότα που οδηγούν σε ενδείξεις για ενδεχόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

    Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών κατά τις απογευματινές ώρες και σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς μεταξύ του 20 και 25 Απριλίου 2008, έλαβε χώρα μία «ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής» μεταξύ FBS και πρακτόρων Δυτικών Υπηρεσών και της MOSSAD, που δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

    Η εν λόγω ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί όχημα στο οποίο μέσα υπήρχαν:

    Χάρτες στους οποίους είχε γίνει λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολούθησε κατά τη μετακίνησή του από το Μεγαρο Μαξίμου στο σπίτι του στη Ραφήνα
    Ο αριθμός των ανδρών της ασφάλειάς του και τα στοιχεία των συνοδευτικών οχημάτων και μηχανών ασφαλείας που συνέθεταν τη πρωθυπουργική πομπή
    Άλλοι χάρτες πάνω στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης και υποστήριξης που είχαν στοχοποιήσει τον κ. Καραμανλή
    Κιάλια νυχτερινής όρασης και υλικά καμουφλάζ, όπως εργαλεία μουσικής, μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες και χωρίς διακριτικά κ.α.
    Συστήματα επικοινωνίας, συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας
    Όπλα τύπου καλάσνικοφ και Τοκάρεφ, τηλεχειριστήριο, τρόφιμα και σκηνές
    Εκρηκτική ύλη C-4. Πρόκειται για στρατιωτική εκρηκτική ύλη, η οποία δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε καμία τρομοκρατική ενέργεια που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.
    Όλες οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στο συγκεκριμένο έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών προέρχονται από ρωσικές πηγές και συγκεκριμένα από Ρώσο αξιωματούχο.

    Η επιχείρηση δολοφονίας του κ. Καραμανλή, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με «πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος στόχου, με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

    Ξανά ο φάκελος στη Δικαιοσύνη

    Στοιχεία φέρεται να προέκυψαν από δύο δικαστικές έρευνες στο εφετείο της Αθήνας και αφορούν το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν τον ειδικό ανακριτή Δ. Φούκα να ζητήσει από το αρμόδιο συμβούλιο την συνένωση των δικογραφιών:

    Η μία αφορά το σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού το οποίο, σύμφωνα με μία εκδοχή, έμεινε στο στάδιο της «προπαρασκευής». Και αυτό γιατί σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο ο τότε πρωθυπουργός δεν πέρασε τελικά από δρόμο έξω από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) στη περιοχή του γηπέδου του Παναθηναϊκού όπου είχε εκραγεί, τον Μάρτιο του 2009, τηλεχειριζόμενος εκρηκτικός μηχανισμός. Σημειώνεται πάντως ότι την ευθύνη γι’ αυτή τη βομβιστική επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» η οποία ανέφερε στην προκήρυξή της ότι «στόχος της ήταν το κτίριο της ΚΕΔ λόγω της υπόθεσης Βατοπεδίου», όπως σημειώνει το Βήμα.

    Σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών

    Το σκάνδαλο των υποκλοπών που είχε συντελεστεί με την τοποθέτηση παράνομου λογισμικού σε υποκατάστημα της εταιρίας Vodafone είχε τεθεί το 2007 στο αρχείο καθώς ο τότε ανακριτής Γ. Πετρόπουλος δεν είχε εντοπίσει συγκεκριμένα στοιχεία. Ανασύρθηκε από το αρχείο, με παρέμβαση του μετέπειτα υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, το 2010, και η νέα διερεύνηση της υπόθεσης έδειξε πολλά και ενδιαφέροντα: συγκεκριμένα εμπλέκουν στην υπόθεση υπαλλήλους ξένης πρεσβείας που αποδεικνύουν πως τα τρία καρτοκινητά-σκιές είχαν αγοραστεί από πρόσωπο που είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία. Εντοπίστηκαν ακόμα και άλλοι ύποπτοι τηλεφωνικοί αριθμοί που επικοινωνούσαν με τα καρτοκινητά που εμπλέκονταν στις υποκλοπές.

    Κατασκοπεία εις βάρος της χώρας

    Δικαστικές πηγές φαίνεται να θεωρούν ότι η υπόθεση της παρακολούθησης των κινήσεων του τότε πρωθυπουργού και μελών της οικογένειάς του, που δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο με παράθεση εγγράφων της ΕΥΠ και «αναφορές Ρώσων πρακτόρων», αλλά και η παρακολούθηση συνομιλιών τού τότε πρωθυπουργού έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Αποτελούν ενέργειες κατασκοπείας σε βάρος κρατικών αξιωματούχων, με κοινό στόχο και στις δύο, τον πρωθυπουργό της χώρας.

    Οι ενδείξεις που φαίνεται να αξιολογούνται από τη Δικαιοσύνη ως επαρκείς για τον σχηματισμό μίας δικογραφίας για τις δύο αυτές υποθέσεις εκτιμάται ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν ενιαία, ώστε να δοθούν απαντήσεις αν πράγματι εκδηλώθηκαν παρασκηνιακά ενέργειες με στόχο ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της χώρας την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

    Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ασκήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 ποινική δίωξη για «απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας» κατά παντός υπευθύνου.

    http://www.iefimerida.gr/news/98150/το-σχέδιο-δολοφονίας-του-καραμανλή-έρχεται-ξανά-στη-δικαιοσύνη

  4. PART l – Plot to assassinate Costas Karamanlis revealed (VIDEO)
    (This is Part 1 of a III part series, at the end of the article there is a link to continue to Part II)

    16 Ιουν 2011

    Citizens across Greece are trying to come to grips with the classified documents that claim that “shady forces” were plotting the assassination of former Prime Minister of Greece Costas Karamanlis. Greek political magazine Epikaira on Thursday June 17, 2011 dedicated most of its magazine to several documents from Greece’s Secret Services (KYP) that talk about a conspiracy which was designed in 2008 to assassinate the former Prime Minister of Greece Costas Karamanlis.

    The magazine said that the information in the controversial documents intelligence reports from Russian sources, and in particular by a Russian officer who gave a detailed description of all the events and actions that occurred during that period under the title “Working Group” of the FSB (Russian secret services).

    According the article, the plot was uncovered by the FSB during a hacking attempt on the telephone communication between the Greek and the Russian PMs and was subsequently intercepted. Following this revelation, a group of 19 Russian intelligence officers came to Athens to investigate the wiretapping and stumbled on the planned assassination and thus began to monitor Karamanlis’ moves at the beginning of April 2008.

    The Russian officials uncovered the assassination plot codenamed “Pythia 1”, and, after analyzing the evidence, concluded that it was the brainchild of an allied country. More specifically, the planned assassination would be carried out by a “shady” team of individuals, and was directly linked to Karamanlis’s pro-energy policies and tight relations with Russia, which the west and other Greek allies did not approve of.

    Pythia 1 had four main points

    The assassination plot against Karamanlis had as its objective to postpone and/or cancel his government’s decision to move ahead with an energy policy that would make Greece a fair player in the global energy market, while it was part of a larger plan that was set to totally destabilize the country’s economic and political system.
    First Phase: Political instability. During Karamanlis’ run as Prime Minister, the political climate in Greece began to crumble and the mainstream media (which some hint was bought out to do so) suddenly began broadcasting stories suggesting that the government of Karamanlis was accepting kickbacks or was involved in money laundering in the Monastery of Vatopedi case. The news began to tarnish the image of Karamanlis’ Cabinet, while the aim was to strike at the core… Karamanlis himself so that he could lose his credibility with the people. It worked. After months and months of propaganda, the people turned their back on Karamanlis, his political career was totally tarnished, and he lost the elections to George Papandreou in October 2009.
    Second Phase: Economic unrest: This was achieved with various methods that even included the various kidnappings of several prominent businessmen, throwing the business community in a panic.
    Third Phase: Social instability. This was implemented with various forms of social unrest, including terrorist acts.
    Fourth Phase: Weaken Foreign Policy. Karamanlis’ foreign policy began to suddenly show signs of weakening and Greece began to suddenly lose ground with its allies.
    According to their findings, the probable attempt would have been made while the former Prime Minister was on route to his office in Athens. The Russian team believed because they tracked several unidentified vehicles following the former premier’s entourage all the way from his home in Rafina up to the Attica Road at the Olympic Stadium. The vehicle, according to the article, bore Greek license plates, but Russian intelligence agents later discovered that they were fake. The same sources note that at some point in their investigation they even actually came face to face with the group of conspirators in the area of Nea Makri (on the outskirts of Athens), and more specifically at the junction with traffic lights leading to the Monastery of Aghio Ephraim. (Details further down)

    The first vehicle they began to monitor was a VAN, brand Toyota Hiace. While tracking the suspects, the Russian intelligence officers also tapped into their cell phones, which they used frequently to communicate with.

    This vehicle was also spotted on Marathon Avenue at the height of Pikermi. The suspects, claims the FSB team, were recording the speed procession of Karamanlis’ car and at the same time monitoring the accompanying vehicles, the people escorting the PM, etc. At this particular intersection, the Russians identified a second vehicle type VAN, brand FORD TRANSIT, blue, which bore Greek plates (fake, as identified by the above working group later) that was also monitoring the former Premier’s entourage both in the month of March and in the month of April of 2008, or so the magazine article notes.

    The Karamanlis’ car route was apparently also being monitored in several other key areas:

    A. In the area of CARREFOUR in Geraka (a northern Athens suburb);
    B. Near the Greek National Television Channel (ERT) in Aghia Paraskevi;
    C. In the area of AB Vassilopoulos (super-market) in Holargo.

    It was here that the Russian agents discovered a third vehicle, a 1995-1996 silver BMW, with German license plates. The Russian agents said that the silver vehicle was perceived as being suspicious because at these particular junctions the FORD TRANSIT VAN reappeared and both vehicles were in direct contact with one another (remember the Russian agents were tapping their phones).

    The agents then said that they also spotted the VAN in the above mentioned areas B and C. And they added that in June 2008 all three vehicles were spotted together monitoring Karamanlis’ car in the area of Holargos, near Faneromeni street.

    The article in Epikaira also says that after keeping a watchful eye on the ex PM’s car, the Russian officials noticed that four males were always seen riding in the beige Toyota Hiace VAN, three in the Ford Transit while the BMW always had two female passengers. The FSB also said that the suspects also came in contact with other supporting groups as well.

    When analyzing the evidence, the Russian agents concluded that the suspects were not from the extreme left, or various anarchist groups. In their report to their Greek counterparts, the Russian intelligence officers also said that the results of the cell phone tapping found that that the suspects also spoke perfect Greek.

    Interestingly enough, when the three vehicles were detected together in the area of Holargos (early June 2008 on Faneromeni str.), a further two suspects (young people) also appeared who were said to be of non-Greek origin and according to the magazine, were British nationals.

    Between April 20 and 25, 2008 in the area of Nea Makri (several kilometers northeast of Athens), and particularly near the Monastery of Aghios Ephrem, a “controlled” process of engagement took place, that lasted almost 30 seconds, between the Russian group and the suspects. This “controlled” process of engagement was carried out because the FSB had identified one of the vehicles, specifically the type Toyota Hiace Van in this area. There were apparently four Russian agents involved in this engagement, while there were only two suspects noted in the Van. The report in Epikaira said at this point that these two particular suspects were muscular and spoke perfect Greek, and decided to escape from the area and abandon the Van using an Enduro motorbike once they realized that they were being monitored.

    Russian authorities then examined the Van and discovered a detailed record of the route used by the former PM. At the same time they also found maps which marked the various intersections that the suspects had made with their surveillance of Karamanlis’ car as well as the meeting points of their support groups. Interestingly, the maps also included the Faneromeni Holargos intersection, which was mentioned a little earlier.

    Shockingly, the FSB agents also uncovered another mysterious “map” outlining the parking lots of CARREFOUR and Goody’s establishments on the Attiki Road (This we could not understand), and in addition to this they also found maps of the areas of Aghia Paraskevi, Halandri, Holargos and Papagou.

    But there was more. The agents also found Night Observation equipment such as binoculars, explosive C-4 materials and other such weapons as well as a TOKAREV KALASNIKOF. Among the many other things they discovered they also found camouflage materials (old and new), makeup (such as eyeliners), unused hoods and even woman’s clothing. Parallel to this, they also discovered communications systems synchronously at frequencies of Police high definition range, a remote control, food (dried food and chocolates) and camping equipment (said to be tents).

    All the above components and materials were then sent and examined in Moscow crime labs and the results revealed that:
    They were objects used in an organized plan and target tracking scheme which was organized by Western intelligence agencies with the involvement of homologous Israeli Services.
    That they would be used by the Greeks.
    That their objective was to carry out an attack against the former prime minister, especially with the aim of postponing or cancelling Greece’s energy policy.
    With the data in hand, Karamanlis was then informed from Greek intelligence services. It was at this point that Greek intelligence officials decided to beef up the security of the former premier, but nonetheless it was insufficient, so Karamanlis’ personal security forces continually changed their daily route so that they could defend his well-being.

    (After the article in Epikaira was published, Greek press reports said that Karamanlis asked that it not be publicized because he did not want to upset and/or worry his loved ones about it..In fact a close associate of Karamanlis told the Real News newspaper a couple of days after the article appeared in Epikaira that during this horrific period, the former prime minister was very distant, distraught and he rarely communicated with his team -via his mobile phone).

    Why would they want to assassinate Karamanlis?
    Karamanlis said no to the Kofi Annan plan which everyone later admitted would have been disastrous for the divided island of Cyprus, whereas George Papandreou said yes…
    Karamanlis said no to the division of the Aegean Sea with a share going to Turkey…. While it seems as though George Papandreou said yes…
    Karamanlis said no to FYROM’s entrance to NATO, claiming that both nations had to resolve the issue of the name first and arguing that if FYROM was allowed to join NATO without doing this first, then it would automatically gain formal recognition… something that we all know infuriated former US President George Bush.
    Karamanlis saw the economic tsunami approaching, and he opened the market to the Chinese.
    Karamanlis made contacts in Egypt so that he could proclaim Greece’s EEZ. –Check the relevant article on the blog
    Karamanlis wanted energy independence for Greece, knowing very well that Greece was sitting on one of the largest natural gas reserves in the Mediterranean.
    Karamanlis wanted to stabilize the northern area of Greece and allow it to develop and for this he signed for the construction of the Burgas-Alexandroupoli pipeline which would have transported Russian natural gas to Europe, aided our economy as well as create at least 5,000 jobs
    Karamanlis went ahead with yet another energy project to develop the Greek – Italian pipeline
    He also pushed for the SOUTH STREAM project.
    He endorsed the Greek – Bulgarian gas pipeline.
    He pushed for a second electrical interconnection cooperation agreement with Bulgaria.
    He decreased the level of unemployment, and raised revenues from 311 to 454 Euros.
    He raised pension benefits for low income pension earners, or increased the EKAS from 141 to 230 Euros.
    He established the Social Cohesion Fund, for the economically impoverished.
    He gave 500 million Euros in aid to farmers.
    Karamanlis increased the basic pension by 64% from 201 to 330 Euros per month.
    And much, much, much more…

    What he was faced with throughout his term as PM
    The sudden death of the Patriarch of Alexandria, which we later discovered in Wikileaks articles was aimed to kill Russian President V. Putin.
    A wiretapping scandal by the US embassy in Athens.
    The unexplained fires in the Peloponnese which coast the lives of almost 100 people, and which we later discovered were organized and executed by Turkish secret services.
    The 2008 December events, which totally destroyed the economic activity of central Athens, and threw our country in total war with anarchists (who were not Greek), for several days…
    The total negativity of the domestic media, which was and has always supported the left-wing PASOK party.
    And much, much, much more….
    Translation
    Marina Spanos

  5. PART II – Plot to assassinate Costas Karamanlis revealed (VIDEO)

    Citizens across Greece are still trying to come to grips with the classified document that came to light several weeks ago from the Greek secret services stating that “certain shady forces” were plotting the assassination of former Prime Minister of Greece Costas Karamanlis.

    Kontra TV channel reported that Karamanlis was unexpectedly visited by Greek secret service agents right after the article was published and was in the process of giving a report on this.

    In a follow-up story to this serious accusation, Greek political magazine Epikaira on Thursday unravelled even more information on this shocking story with even more hair raising details about the conspiracy against Karamanlis in 2008 that had as its aim his eventual assassination.

    The only bizarre aftermath of the news is that it was the number one story on all the online news sites, blogs and what not, but very few mainstream media giants featured the issue, and rather chose to altogether ignore it.This alone is shocking!

    The Editor of Epikaira gives a brief report on this case.

    In its comeback article, Epikaira says that the classified documents it featured were from the Greek secret services, and involved a probe that was made in Greece by Russian intelligent sources (or FSB). According to the magazine, when Russian Secret Services discovered that there was a hacking attempt on the telephone communication between the Greek and the Russian PMs, it was then decided that a team of officials would come to Athens to investigate the incident. The “Working Group” apparently began looking into the wire-tapping incident and stumbled on the planned assassination plot, codenamed “Pythia 1” and thus began to monitor Karamanlis’ moves at the beginning of April 2008.

    Before you continue reading, it would be wise to read PART I of this series. Please click here.

    As mentioned in the first part of this three part series of articles, after uncovering the plot, and massing together the information, Russian intelligence officials concluded that it was the brainchild of an allied country. More specifically, the planned assassination would be carried out by a “shady” mixed team of individuals, and was apparently linked to Karamanlis’s pro-energy policies and tight relations with Russia, which the west and other Greek allies at the time did not approve of.

    According to the highly confidential document codenamed “Special Newsletter” (No. 219 / 5 February 2009), both the Prime Minister, the Minister and Deputy Interior ministers Prokopis Pavlopoulos and Christos Markogiannakis, respectively, were informed about the “Working Group’s” mission in Greece, as well as the fact that they had identified and revealed the plan of attack against the former PM in the framework of either postponing and/or cancelling “the energy policy of Greece.”

    The silent, or as some term him, or the “mysterious” advisor to Prime Minister George Papandreou, and former formal advisor to the government of Georgia, Alex Rondos was also said to have known about the plot, and it was concluded that he in return informed Papandreou. (Details about this further down)

    Both Pavlopoulos and Makrogiannakis (no other names were listed) were apparently informed about the plot from a classified document entitled “Special Newsletter” (No. 213 / 5 February 2009), as well as the intentions of the “Working Group” who were in Greece to investigate the relevant wire-tapping incident mentioned above.

    As stated in the first article on this issue, between the dates of April 20-25, 2008 Russian intelligence officers actually came face to face with the suspects. They later said in their report to Greek secret service agents that Western intelligence agencies with the involvement of homologous Israeli Services were involved. After the engagement, FSB officers apparently investigated one of the vans that was abandoned by the suspects and discovered maps, communication systems, weapons and C-4, a type of explosive material.

    In their report to Greek officials, the Russians noted a few important notes of interest. They said that the mentioned “points” of their investigation, where they spotted the suspects, should not be adopted as the only formal points of this conspiracy.

    In their estimate they concluded that the area of Marathonos was an appropriate point so that the suspects could monitor the former prime minister’s car, while the area around CARREFOUR could have acted as a point for unlawful engagement. Finally the FSB report noted that the area near the ERT television channel and also around AB Vassilopoulos supermarket were most likely used by the suspects as meeting points.

    In their report to their Greek counterparts, the Russian intelligence officials also placed special importance on the maps, which were confiscated after they came face-to-face with the suspects, since they contained an attached diagram (image) entitled “Signs on Map” (no other information was given).

    The FSB also sounded an alarm on the distance which divided all the meeting points where the suspects were detected, when measured against the distance from the Attika Road, since they said the suspects could have devised some sort of route as a starting point for their planned criminal act.

    The Russians also noted that C-4 explosive is solid military material, and does not circulate freely on the market. They also underline that terrorist groups operating in Greece have never used this component until now on any of their explosive devices.

    Getting back to Rondos, the magazine states that he had apparently received notice of a Western plan that had as its goal the termination and/or delay of the South Stream gas pipeline, and part of this plan also included the assassination of Costas Karamanlis (noted in the classified document as ‘the target’). The Russian agents placed great importance on this last point in their report to the Greek secret services saying that Papandreou found out about this plot and knew of its existence via his silent advisor.

    (Rondos, according to reports, is directly linked and a very very chummy friend of George Sorros. He is a former Ambassador of Greece. Prior to his government service he worked for the World Bank (IMF), formed the first international relief and development organisation of the Orthodox Church, the International Christian Orthodox Charities, and worked with Catholic Relief Services in Ethiopia, the Middle East and the US. Currently he consults for the private sector contributing to the efforts of several non-governmental initiatives. Read more about Alex Rondos here.)

    With this last point in mind, Epikaira magazine spoke with LAOS parliamentarian and former head of the Greek secret services Gianni Korantis about this very issue but he declined to give any comment.

    Under a sub-section entitled “Tango under the Acropolis” the magazine article said that the assassination plot codenamed “Pythia 1”, was devised to totally throw Greece’s economic, social, political and foreign climate off balance, and could very well be in its climax today with everything that is currently happening in the country.

    Korantis said at this point that “what concerns the world of intelligence (simultaneously) concerns international politics”.

    Commenting on the reaction by readers who literally “fell from the clouds” with the article from Epikaira, and the various roles intelligence plays in the diplomatic world, Korantis noted that nations obviously regulate their intelligence services to suit their interests and/or purposes and Greece is no exception. He said that if American, British and Israeli interests wanted the destabilization of a nation, “even though it was an ally” then “they would use all possible means to achieve this goal.”

    Turning to a separate report that was featured on http://olympia.gr on Saturday June 25, and which was a response to another report on the fimotro blog which stated that Karamanlis was getting set to send a letter of some sort to Papandreou to demand what he knew about this whole affair, Olympia.gr said that associates of Costas Karamanlis have left it to be understood that the former prime minister has no such intention and is not even planning to take this whole issue to court.

    In its opinion, Olympia.gr says that information such as this cannot be dealt with on a personal basis, but rather has to be tackeled at a national level by the Greek state.

    The same article also predicts that when the political climate changes in Greece, the justice system might finally do what it is obligated to do and summon the people named in this whole hair raising scandal (Papandreou and Rondos) for questioning.

    The author of the article in Olympia is right…

    Indeed the assassination plot against the former prime minister of Greece, or any attempt on a statesman of any country cannot and should not be handled privately, but rather should be looked at as a matter of national importance. My only question is why hasn’t the state already acted… there is a haunting silence over all of this which is chilling.

    Translation By
    Marina Spanos

  6. Authorities launch formal investigation into assassination plot against Karamanlis

    This is PART III of a three part series.

    Citizens across Greece are still trying to come to grips with a classified document that come to light in the Thursday June 17, 2011 edition of Epikaira Magazine and which stated that “shady forces” were plotting the assassination of the former Prime Minister of Greece Costas Karamanlis. As a result of these revelations, a judicial investigation was launched last week by the Greek justice system and will now thoroughly investigate the documents at hand.

    Hellasfrappe says… It’s about time!

    The former prime minister, who was always a low-profile character, let it be understood through his colleagues that he desires that the investigation be kept away from the public scrutiny.
    The Greek magazine unveiled a report from Greek Secret Services (KYP) that claimed a conspiracy was designed in 2008 that would lead to the eventual assassination of the former Prime Minister of Greece and destabilise the country. (And it did)

    The magazine said that the information in the controversial documents it featured contained intelligence reports from Russian sources, and in particular by a Russian officer who gave a detailed description of all the events and actions that occurred during that period under the title “Working Group” of the FSB (Russian secret services). The Russian officials uncovered the assassination plot codenamed “Pythia 1” part of a larger plan to destabilize the country, and, after analyzing the evidence, concluded that it was the brainchild of an allied country. More specifically, the planned assassination would be carried out by a “shady” team of individuals, and was directly linked to Karamanlis’s pro-energy policies and tight relations with Russia, which the west and other Greek allies did not approve of.

    Many members of his government knew about the plan and consider it to be a matter of national importance as well as describe it to be one of the biggest scandals since the restoration of democracy in Greece.

    More precisely, and according to the highly confidential document codenamed “Special Newsletter” (No. 219 / 5 February 2009), both the Prime Minister, the Minister and Deputy Interior ministers Prokopis Pavlopoulos and Christos Markogiannakis, respectively, were informed about the “Working Group’s” mission in Greece, as well as the fact that they had identified and revealed the plan of attack against the former PM in the framework of either postponing and/or cancelling “the energy policy of Greece.”

    The silent, or as some term him, or the “mysterious” advisor to Prime Minister George Papandreou, and former formal advisor to the government of Georgia, Alex Rondos was also said to have known about the plot, and it was concluded that he in return informed Papandreou.

    On June 23, in a follow-up story, the Epikaira magazine stated that Rondos had apparently received notice of the Western plan that had as its goal the termination and/or delay of the South Stream gas pipeline, and part of this plan also included the assassination of Costas Karamanlis (noted in the classified document as ‘the target’).

    The Russian agents, who came to this conclusion, said the article, placed great importance on this last point in their report to the Greek secret services at the time noting that Papandreou knew of the plot’s existence via his silent adviser.

    Apart from the assassination of the former Prime Minister, and the destabilization of the country, the “Pythia 1” plot also had as its goal the political exploitation of the Vatopedi case, the attack on the Greek economy by successive downgrades, the kidnapping of some of the wealthiest businessmen in Greece and social unrest.

    The justice system will now investigate the case with the assistance of Greece’s National Intelligence Service and uncover if the act of high treason was committed.

    To learn more about this issue go to http://www.epikaira.gr

    Or read PART I and PART II by clicking here

    PART l- http://hellasfrappe.blogspot.com/2011/06/plot-to-assassinate-kostas-karamanlis.html#axzz1VlkAaBMq

    PART II – http://hellasfrappe.blogspot.com/2011/06/part-ii-plot-to-assassinate-kostas.html#axzz1VlkAaBMq
    Enhanced by Zemanta

    http://hellasfrappe.blogspot.gr/2011/08/authorities-launch-formal-investigation.html

  7. ΥΠΟΘΕΣΗ “ΠΥΘΙΑ” – Εκπομπή “Πολιτική Αρτηρία” – Φρ. Σαββοργινάκη & Σπύρος Καρατζαφέρης

    Σ. Καρατζαφέρης, Φ. Σαββοργινάκη, 19/9/17

    Σ. Καρατζαφέρης, Φ. Σαββοργινάκη, 20/9/17

    Σ. Καρατζαφέρης, Φ. Σαββοργινάκη, 21/9/17

  8. Ρουμελιώτης: πέντε φορές ο Στρος Καν, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2010, ζήτησε από τον Παπανδρέου να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της

    27.09.2012

    Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων θα βρίσκεται από σήμερα το βιβλίο του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ Τάκη Ρουμελιώτη «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη).

    Αν περιέχει όλα όσα μαθαίνω ότι προαναγγέλλει ο συγγραφέας σε βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ σε συναντήσεις μαζί τους τις τελευταίες μέρες, τότε υποχωρούν και οι ελάχιστες αμφιβολίες που είχα:

    Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει την περιπέτεια στην οποία την έβαλε με το Μνημόνιο η κυβέρνηση Παπανδρέου, αν στο τιμόνι της την κρίσιμη περίοδο βρισκόταν ένας αληθινός ηγέτης, που ήξερε να μπλοφάρει και να διεκδικεί. Δεν είχαμε όμως τέτοιον.

    Οπως αποκαλύπτει ο συγγραφέας σε συνομιλητές του, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τον συνάντησαν τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα , πέντε φορές ο Στρος Καν, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2010, ζήτησε από τον Παπανδρέου να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της, καθώς εκείνη την εποχή οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα και, κατά συνέπεια, ο πρωθυπουργός είχε τη διαπραγματευτική ισχύ να το κάνει. Και όμως. Και τις πέντε φορές που ο Ρουμελιώτης μετέφερε στον πρώην πρωθυπουργό την πρόταση του Στρος Καν, εκείνος έκανε ότι δεν άκουσε:

    «Αν η αναδιάρθρωση είχε περιληφθεί στο πρώτο Μνημόνιο, δεν θα χρειάζονταν τόσο σκληρά δημοσιονομικά μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή και το πρόγραμμα θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας» σχολιάζει στα αθηναϊκά σαλόνια ο έμπειρος αξιωματούχος και προσθέτει: «Ευθύνη είχε η τότε κυβέρνηση, η οποία δεν πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση τους Ευρωπαίους εταίρους και δεν εκμεταλλεύτηκε την άποψη του Ντομινίκ Στρος Καν ότι ήταν αναγκαία η αναδιάρθρωση του χρέους».

    Αυτό που κάνει όμως κάθε λογικό Ελληνα να βγαίνει από τα ρούχα του είναι η απάντηση που φέρεται ότι έδωσε ο Παπανδρέου στον Ρουμελιώτη, όταν εκείνος του διαβίβασε για τελευταία φορά την πρόταση του Γάλλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος Παπανδρέου Ρουμελιώτη που πρόκειται να δημοσιευθεί στο υπό έκδοση βιβλίο θα έχει ως εξής:

    «Πες μου πώς μπορώ να εξαναγκάσω τους εταίρους μας να δεχτούν την αναδιάρθρωση;» ρώτησε ο ΓΑΠ.

    «Του απάντησα» -θυμάται ο Ρουμελιώτης- «ότι με τη βοήθεια του Στρος Καν θα μπορούσε να τους πείσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου μού είπε ότι ήθελε να συστήσει μια επιτροπή που θα εξέταζε το ζήτημα».

    Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αποκάλυψη που θα συγκλονίσει. Ο συγγραφέας εξομολογήθηκε στους συνομιλητές του ότι βασικός πολέμιος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο παρασκήνιο ήταν -ποιος λέτε;- ο Λουκάς Παπαδήμος ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ!

    Και η κορυφαία αποκάλυψη: Το κόστος του περίφημου PSI, σε σύγκριση με τα οφέλη που θα είχαμε αν είχε γίνει εγκαίρως η αναδιάρθρωση του χρέους. Ο συγγραφέας, επικαλούμενος έκθεση της Citigroup, θα υποστηρίξει ότι με «κούρεμα» 30% θα είχαν διαγραφεί 81 δισ. ευρώ από τα 190,7 δισ. του χρέους και αυτό θα έπεφτε στο 80% του ΑΕΠ.

    Οσο για τις συγκρίσεις; «Με το κούρεμα του 53%, οι ξένες τράπεζες έχασαν 20 δισ. ευρώ, δηλαδή 10 δισ. ευρώ λιγότερα απ’ όσα θα είχαν χάσει αν το “κούρεμα” είχε γίνει τον Μάιο του 2010. Αντίθετα, οι ελληνικές τράπεζες έχασαν 22 δισ. ευρώ, δηλαδή 8 δισ. ευρώ περισσότερα από όσα θα είχαν χάσει αν το “κούρεμα” είχε γίνει τον Μάιο του 2010».

    Αν, συμπεραίνω, όλα αυτά που διηγείται τις τελευταίες ημέρες ο κύριος Ρουμελιώτης τα περιέχει το βιβλίο του -θα περιμένουμε να το δούμε σήμερα, καθώς το περιεχόμενό του κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι χθές- και αν τα έχει καταθέσει με λεπτομέρειες στον εισαγγελέα Πεπόνη, τότε μην αμφιβάλλετε· σύντομα ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Βουλή διά τα περαιτέρω.

    http://www.dimokratianews.gr/content/10071/χαριστική-βολή-από-ρουμελιώτη?qt-qt_articles=2

  9. Ντοκιμαντέρ-σοκ στην ρωσική τηλεόραση για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή: «7» οι ομάδες των συνωμοτών

    Η ρωσική κρατική τηλεόραση για πρώτη φορά αποκαλύπτει όλη τη συνωμοσία και το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Κ.Καραμανλή. «Οι δολοφόνοι του Κ.Καραμανλή είχαν συμμάχους σε Στρατό, πολιτική και σε άλλες εξουσίες»!

    Στο πλαίσιο της συνωμοσίας σύμφωνα με τους Ρώσους, συμμετείχαν τουλάχιστον 7 τρομοκρατικές ομάδες, από αυτές, οι 3 ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, τέσσερις ακόμη τρομοκρατικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων .

    Το ρωσικό κανάλι δημοσιοποίησε την εντυπωσιακή έρευνα στο δελτίο ειδήσεων το απόγευμα, υποστηρίζοντας ότι το 2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA για την «εξουδετέρωση» του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το αξίωμα του και και τον επικείμενο θάνατο του.

    Το βίντεο έχει αγγλικούς υπότιτλους. «Μια συνωμοσία στην Αθήνα και ένα πολιτικό θρίλερ, μια αίσθηση, που θυμίζει John Le Carre ή Ian Fleming. Μια ιστορία, η οποία σχεδόν χάθηκε από τα ΜΜΕ. Αλλά η ιστορία είναι συναρπαστική, με απροσδόκητες ανατροπές. Είναι σίγουρα μια ιστορία ντετέκτιβ, αλλά ο ντετέκτιβ δεν είναι από το Χόλιγουντ, τη Βρετανία ή ακόμα και τη Σκανδιναβία.

    Αυτή η ιστορία έχει λάβει χώρα στην Ελλάδα. Τα νέα αφορούν τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. που παρακολουθούν τα τηλέφωνά μας και ακολουθούν πολυάριθμους πολιτικούς ηγέτες, ακόμα κι αν είναι ηγέτες μιας ανεξάρτητης χώρας ή μιας ολόκληρης κυβέρνησης. Δεν εκπλήσσει πια κανέναν.

    Ας θυμηθούμε την Άνγκελα Μέρκελ και τα σχέδια για απομάκρυνση της. Πρόκειται για σχέδιο απομάκρυνσης μέσα στο έδαφος της ΕΕ.

    Δεν το συναντάς πολύ συχνά. Αυτό είναι ήδη ένα νέο κεφάλαιο.

    Αυτή η ιστορία αρχίζει το 2008 ή ίσως ακόμη και πριν από την χρονιά αυτήν. Πρωθυπουργός της Ελλάδας τότε ήταν ο Κώστας Καραμανλής που ηγούνταν ενός δεξιού συντηρητικό κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας. Όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πρωθυπουργοί, αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες στα οικονομικά ενώ είχε να αντιμετωπίσει την «ακούραστη» αντιπολίτευση.

    Ο Καραμανλής αποφασίζει τότε να κάνει μια μεταρρυθμιστική πορεία και καταπολεμά την ανεργία.

    Στην εξωτερική πολιτική του, προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία σε πολλές καίριες κατευθύνσεις. Από την αύξηση του όγκου των συναλλαγών μέχρι την αγορά όπλων.

    Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «φίλο του» και η Μόσχα ήταν πλέον στρατηγικός συνεργάτης του.

    Αλλά το κύριο θέμα ήταν ο τομέας της ενέργειας και ο Καραμανλής υποστήριξε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και στον αγωγό South Stream. Αυτός ήταν ένας αγωγός φυσικού αερίου για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νότια και Κεντρική Ευρώπη.

    Για τους Έλληνες, και τα δύο έργα ήταν πράγματι επικερδή.

    Υπογράφηκαν συμφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

    Ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι εξαιτίας αυτών των συναντήσεων και διαπραγματεύσεων, ορισμένες δυνάμεις στην Ελλάδα και πέραν αυτής θα ξεκινούσαν ένα περίπλοκο σχέδιο για να διαταράξουν τα έργα.

    Από την τυπική κατάσταση αποσταθεροποίησης στη χώρα μέχρι την αλλαγή της πολιτικής πορείας, και την εκκαθάριση του κύριου στόχου.

    Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο Καραμανλής βρέθηκε στο στόχαστρο.

    Αυτό το σενάριο έγινε διάσημο και φιλοξενήθηκε σε πολλά ελληνικά άρθρα των ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι πήραν στα χέρια τους κομμάτια πληροφοριών.

    Τώρα όμως είναι δυνατόν να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε ολόκληρη την εικόνα, και να φτιάξουμε μαζί αυτό το περίπλοκο παζλ.

    Αν θέλουμε να πιστέψουμε το τι έχει δημοσιευτεί, το σχέδιο ονομάστηκε Πυθία-1.

    Η Πυθία, όπως γνωρίζουμε από την αρχαία ελληνική ιστορία, ήταν μια μάντισσα, την οποία όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι ηγέτες άκουγαν πριν πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

    Το σχέδιο αυτό έπρεπε να εκτελεστεί από κάποιους ξένους πράκτορες, που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα.

    Κανείς δεν ξέρει από ποιες χώρες προήλθαν. Αλλά είναι γνωστό ότι είχαν συμμάχους μεταξύ των Ελλήνων, σε στρατό, αρχές και βουλευτές.

    Πρόκειται για μια καλά προετοιμασμένη, καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία παρακολουθούσε τον Έλληνα ηγέτη. Φαίνεται ότι ετοίμαζαν τη δολοφονία του. Αλλά πώς έμαθαν οι Έλληνες γι ‘αυτό;

    Αν πιστέψουμε τον ελληνικό Τύπο, το έμαθαν από τους Ρώσους. Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έλαβε μια ειδοποίηση από την FSB .

    Με βάση αυτά τα δεδομένα, δημιουργείται ένα άκρως απόρρητο έγγραφο.

    Παρόλο που ταξινομείται ως απόρρητο, κάποια στιγμή βγαίνει στον Τύπο και γίνεται η βάση για δημοσιεύσεις, αλλά και για μια δικαστική έρευνα.

    Αλλά πώς έμαθε η FSB για τη συνωμοσία κατά του Καραμανλή;

    Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δηλώνουν ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες ενδιαφέρθηκαν για αυτή την ιστορία μετά από προσπάθειες ορισμένων ξένων πρακτόρων να παρακολουθήσουν τα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή, του Γεωργίου Παρβάνοφ, πρώην προέδρου της Βουλγαρίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Σε αυτές τις συνομιλίες, οι τρεις τους μιλούσαν για αγωγούς φυσικού αερίου και για εφοδιασμό με πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

    Στη Δύση, «κάποιοι» πραγματικά δεν ήθελαν να υλοποιηθεί το έργο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και ο αγωγός South Stream.

    Είναι δύσκολο να πιστέψουμε, αλλά η μετατόπιση μιας ολόκληρης χώρας στο χάος εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετικά ύποπτη επιλογή.

    Για να καταλάβει το μέγεθος της συνωμοσίας, να καθορίσει τα μέλη της αλλά και για να την αποτρέψει από το να συμβεί, η FSB έστειλε μια ομάδα έρευνας στην Ελλάδα.

    Σας υπενθυμίζουμε ότι όλα αυτά προέρχονται από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και αποτελούν διαβαθμισμένες πληροφορίες που βγήκαν στον Τύπο.

    Η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών φέρεται να διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της αντι-κυβερνητικής συνωμοσίας, συμμετείχαν τουλάχιστον 7 τρομοκρατικές ομάδες.

    Από αυτές, οι 3 ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών .

    Όλα αυτά έγιναν για να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα χάους και φόβου στους δρόμους και στις επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει όμως αποσταθεροποίηση ενός κράτους.

    Τέσσερις ακόμη τρομοκρατικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων . Το 2008 ήταν η χρονιά των συνεχών συγκρούσεων σε ελληνικές πόλεις. Μεταξύ της αστυνομίας και διαφόρων διαδηλωτών.

    Το χάος ξεκίνησε αφού οι αστυνομικοί σκότωσαν έναν έφηβο.

    Οι διαμαρτυρίες τότε φούντωσαν από φοιτητές και χιλιάδες θυμωμένους πολίτες.

    Υπήρχαν όμως και άνθρωποι που απλά απολάμβαναν τέτοιες κινήσεις.

    Μεταξύ αυτών ήταν αυτοί οι άνθρωποι με μαύρες μάσκες. Ακραίοι μαχητές που ανήκαν στην αριστερής πτέρυγας-αναρχικοί. Κανείς δεν ξέρει ποιοι ήταν .

    Είναι ένα άλλο ερώτημα που τέθηκε ήταν ποιος τα ελέγχει όλα αυτά, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ξένοι μετανάστες κατέστησαν τα πράγματα χειρότερα στους δρόμους.

    Το μαζικό χάος στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, καθώς και η αύξηση της οικονομικής και κοινωνικής έντασης, εξασθένησαν πραγματικά τις θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή.

    Ωστόσο, οι εισβολείς δεν κατάφεραν αρκετά ώστε να δολοφονήσουν τον Πρωθυπουργό. Εντούτοις, τον παρακολουθούσαν όμως προσεκτικά.

    Σε αυτό το πολύ μυστικό έγγραφο περιγράφεται ένα επεισόδιο, όταν οι Ρώσοι συναντήθηκαν με τους συνωμότες πρόσωπο με πρόσωπο.

    Υποτίθεται ότι το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2008, γύρω από τη Νέα Μάκρη της Αττικής, μετά από μια εκκένωση στο δρόμο προς τη Μονή του Αγίου Εφραίμ.

    Υποτίθεται ότι οι κινήσεις των φρουρών του Έλληνα πρωθυπουργού και των Ρώσων κατασκόπων καταγράφονταν από ένα παράξενο μινι βαν.

    Τα άτομα που ήταν μέσα σε αυτό κατάφεραν και έφυγαν μετά το συμβάν με μοτοποδήλατα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

    Μέσα στο Μίνι βαν οι αρχές βρήκαν ένα οπλοστάσιο συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών, τουφέκια Kalashnikov, συστήματα επικοινωνίας, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, λεπτομερείς χάρτες με τη διαδρομή του πρωθυπουργού και πληροφορίες για τους σωματοφύλακες του.

    Ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε στον Καραμανλή και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αν δεν έρχονταν το περιστατικό στο φως. Τα όπλα και οι χάρτες λήφθηκαν ως απόδειξη.

    Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ξεκίνησε έρευνα. Και μετά από αρκετά χρόνια, η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο.

    Όλα τα ονόματα των μελών της συνωμοσίας κρατούνται μυστικά όπως και όλη η έρευνα .

    Ξέρουμε μόνο λίγα ονόματα. Όπως τον William Basil, πρώην πράκτορα της CIA.

    Έζησε και εργάστηκε στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και θεωρούνταν ο καλύτερος στην παρακολούθηση και ειδικά στην τηλεφωνική παρακολούθηση.

    Ένα ένταλμα για τη σύλληψή του εκδόθηκε το 2015 αλλά ο ίδιος κατάφερε και διέφυγε .

    Είναι γνωστό ότι η παρακολούθηση του Καραμανλή έγινε από τα τηλέφωνα που αγόρασε προσωπικά ενώ χρησιμοποιούσε επίσης κάρτες SIM, εγγεγραμμένες στην Αθήνα αλλά ελεγχόμενες από την αμερικανική πρεσβεία.

    Επίσης φέρεται ότι ο πρώην βουλευτής, Μιχάλης Καρχιμάκης, κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση και για προδοσία και διάδοση κρατικών μυστικών.

    Ανήκε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Ήταν σύμμαχος του Γεωργίου Παπανδρέου και πολιτικός εχθρός του Καραμανλή, ως σοσιαλιστής.

    Μεταξύ άλλων κατηγορουμένων είναι και δύο πρώην πράκτορες ειδικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ελλάδας.

    Κατηγορούνται για προδοσία και διάδοση κρατικών μυστικών σχετικά με την εθνική ασφάλεια.

    Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που διέρρευσαν από τις ελληνικές υπηρεσίες στον Τύπο, από τους 20 πολιτικούς που εμπλέκονται, γνωρίζουμε μόνο τους 4 που είναι η κορυφή του παγόβουνου.

    Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ζωντανός, αλλά έπρεπε να αποσυρθεί.

    Έχασε τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009. Αναγκάστηκε να τις κάνει με διαρκείς διαδηλώσεις και κάτω από μια συνολική τεταμένη ατμόσφαιρα.

    Τελικά, η Ελλάδα εξήλθε αργά από τον σχέδιο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South Stream.

    Αποφασίστηκε επίσης να μην αγοραστεί ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός.

    Αν και η σχέση τους με τη Ρωσία είναι ακόμα θερμότατη, σταθερή και καλή, οι Έλληνες πρωθυπουργοί, που αντικατέστησαν τον Καραμανλή, δεν μιλούσαν πλέον για στρατηγική συνεργασία.

    “Ας θυμηθούμε την αλληλογραφία μεταξύ Αμερικανών διπλωματών από το WikiLeaks.

    Η εξωτερική πολιτική που ασκούσε ο Κώστας Καραμανλής τους δυσαρέστησε. Έκαναν πολλές προσπάθειες ανατροπής της εξουσίας του .

    Ωστόσο, αυτό δεν αφορούσε μόνο τη σχέση του με τη Ρωσία, αλλά μια ολόκληρη σειρά θεμάτων, που ανησυχούσαν τις ΗΠΑ.

    Όπως για παράδειγμα την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, το βέτο στην ΠΓΔΜ για να εισέλθει στο ΝΑΤΟ λόγω του ονόματος της χώρας, τη κυπριακή διαμάχη και κά.

    Ο τόνος συμπεριφοράς των ΗΠΑ ήταν πολύ ερεθισμένος και αλαζονικός. Τι συμβαίνει? Η Ελλάδα μπαίνει σε μια στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία; Είμαστε μπερδεμένοι!

    Τέλος πάντων, το μυθιστόρημα μυθιστόρημα συνεχίζεται”».

    http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/639418_ntokimanter-sok-stin-rosiki-tileorasi-gia-shedio-dolofonias

  10. Η “Πυθία” έφερε Παπανδρέου και Μνημόνια

    ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 01, 2017

    ΤΑ “ΑΠΟΝΕΡΑ” ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

    Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

    egerssi@otenet.gr

    http://www.egerssi.gr

    Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 ήμουν φιλοξενούμενος της τηλεοπτικής μεσημεριανής ζωντανής εκπομπής “Βήμα στον πολίτη”, της δημοσιογράφου κ. Βίλιαν Στασινού στον τηλεοπτικό δίαυλο της ΒΔ Ελλάδος “Βήμα TV Ιωαννίνων”!

    Η “ιερά” εξέταση της εκλεκτής κ. Στασινού προς την αφεντιά μου επικεντρώθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και στο ζήτημα της δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μέσω του σχεδίου “Πυθία”!

    Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Τσίπρα

    Απευθυνόμενος στην κ. Στασινού, είπα πως “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται”!

    Και αυτό επειδή, για τους αδαείς ή τους αφελείς, οι προσδοκίες από το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ήταν πολύ μεγάλες, για επενδυτικά και επιχειρηματικά προγράμματα, καθώς και διακρατικές συμφωνίες που θα κόμιζε εις τας Αθήνας!

    Ωστόσο, το μόνο – εξ όσων ανακοινώθηκαν – που πέτυχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν τα αντισταθμιστικά οφέλη του εκσυγχρονισμού των αεροπλάνων F-16, που κατά τους Αμερικανούς θα μας στοιχίσουν 2,4 δις ευρώ, ενώ η εκτίμηση της ελληνικής κυβερνήσεως είναι πως θα μας στοιχίσουν 1,1 δις ευρώ!

    Από πλευράς μου θα μου επιτραπεί να πιστέψω την αμερικανική εκτίμηση!

    Όμως, πώς ήταν δυνατόν να επιτύχει κάτι περισσότερο, από τη στιγμή που σύρθηκε σε αυτήν την πολυθρυλούμενη συνάντηση;

    Αφού θα πρέπει να σημειωθεί πως, λίγα μόλις 24ωρα πριν πετάξει ο κ. Τσίπρας για την Ουάσιγκτον, ενημερώθηκε ότι η επιχειρηματική αποστολή που θα τον συνόδευε – όπως είθισται σε όλα τα Πρωθυπουργικά ταξίδια σε μεγάλες και ισχυρές χώρες – ακυρώθηκε γιατί, τάχατες – τάχατες καθυστέρησε το γραφείο τον Προέδρου των ΗΠΑ να δώσει την οριστική συγκατάθεση στην επιχειρηματική αποστολή!

    Η ανάγνωση σε απλά ελληνικά, είναι μια:

    Ο Ντόναλντ Τραμπ, γνωρίζοντας πως έχει να κάνει με μια αστεία κυβέρνηση και ένα Πρωθυπουργό πολύ αδύνατο, απαίτησε να τον δει χωρίς υποσχέσεις από μέρους του!

    Παρ΄ ότι η Ελλάς έχει τεράστιο πλεονέκτημα στην περιοχή, από τη στιγμή που οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας είναι υπερβολικά τεταμένες!

    Μετατρέπεται σε Αμερικανική Βάση, η Βάση της Σούδας

    Απαίτηση πρώτη του Ντόναλντ Τραμπ:

    Να επεκταθεί και σε αμερικανική Βάση η Νατοϊκή Βάση της Σούδας στην Κρήτη! Δηλαδή, να μετατραπεί η Κρήτη σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ για τις πολεμικές της επιχειρήσεις! Απαίτηση που δεν δέχθηκε ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος και γι΄ αυτό οι ΗΠΑ του “έστησαν” το Νοέμβριο του 1973 το Πολυτεχνείο, που τελικά τον ανέτρεψε! Αντίθετα, ο “δημοκράτης”, ο “προοδευτικός”, ο “αριστερός” Αλέξης Τσίπρας μετά χαράς αποδέχτηκε το αίτημα – απαίτηση των ΗΠΑ!

    Ο Αλέξης Τσίπρας που έκλεινε τους Αθηναϊκούς δρόμους με τα συντρόφια του, διαδηλώνοντας με το σύνθημα “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι” και το Παπανδρεϊκό σύνθημα “Έξω οι Βάσεις του θανάτου”!

    Η “Πυθία” έφερε Παπανδρέου και Μνημόνια

    Απαίτηση δεύτερη του Ντόναλντ Τραμπ:

    Να παρέμβει ο κ. Τσίπρας στην ελληνική Δικαιοσύνη ώστε, η υπόθεση του σχεδίου “Πυθία” να μην φθάσει ΠΟΤΕ στο ακροατήριο!

    Γιατί, οι ΗΠΑ φοβούνται πως αν φθάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, ο πράκτοράς τους και κατηγορούμενος για τις υποκλοπές της Vodafone, William Basil θα δικαστεί ερήμην καθ΄ ότι, ως γνωστόν, οι ΗΠΑ δεν τον εκδίδουν στις ελληνικές Αρχές! Σε αυτήν την περίπτωση οι θιγόμενοι Έλληνες πολίτες, τα ονόματα των οποίων δημοσιοποίησε η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή τον Φεβρουάριο του 2006, θα εγείρουν αγωγές!

    Αλλά κυρίως, δεν θέλουν οι ΗΠΑ να βγουν μέσω των δικαστηρίων οι αποκαλύψεις της απόπειρας δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού, όταν πρόσφατα από την πλευρά της Ρωσίας, την ίδια ημέρα που ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στις ΗΠΑ, αποκαλύφθηκε πως υπήρχε ένας αθέατος πόλεμος μεταξύ της CIA και της ΕΥΠ για τον “έρωτα” Πούτιν – Καραμανλή!

    Όταν, την εποχή εκείνη στελέχη της ΕΥΠ – τα οποία κατηγορούνται – ενημέρωναν πρώτα τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου και αν “πρόκαναν” ενημέρωναν και τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή!

    Και επειδή, “δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά”, ο Καραμανλής “παρέδωσε” την Εξουσία στον Γιώργο Παπανδρέου, για να ακυρώσει τις δυο πολύ σημαντικές για την Πατρίδα ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία ( τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream) και για να φέρει στη ζωή μας τα Μνημόνια της εξαθλίωσης, της φτώχειας και της υποδούλωσης της Πατρίδας στους δανειστές – “εταίρους” μας στην ΕΕ!

    TAXI και “Uber”

    Απαίτηση τρίτη του Ντόναλντ Τραμπ:

    Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Εβραίο Δήμαρχο του Σικάγου και συνιδιοκτήτη της καλιφορνέζικης παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας ΤΑΧΙ, της “Uber”!

    Η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2014 και για την οποία αρχικά αντιδρούσε ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος!

    Από τότε τι ακριβώς μεσολάβησε και ο κ. Λυμπερόπουλος κείται ευμενώς, αφού υπήρξε και συνάντηση προ ημερών με τον Γραμματέα ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρήγα, μπορεί μόνο να το εξηγήσει ο κ. Λυμπερόπουλος!

    Ωστόσο, ακούγεται πως, το ζήτημα το χειρίζεται προσωπικά ο κ. Νίκος Παππάς Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και αυτό είναι που μας φοβίζει ιδιαίτερα!

    Σ.σ.

    Παρ΄ ότι ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε την κατάργηση των αντισταθμιστικών, στη Βουλή την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ποιος θα τον πιστέψει;

    Άλλωστε, από όλες τις εξαγγελίες του και τις δεσμεύσεις του, ποια πραγματικά έχει υλοποιηθεί; Γιατί, ο Αλέξης Τσίπρας είναι “χτίστης” του ψέματος και “κατεδαφιστής” της αλήθειας!!
    http://egerssi.gr/τα-απονερα-του-ταξιδιου-τσιπρα-στι/

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.