Τι είναι η πατρίδα μας τελικά: Μην είναι η Eurobank;

Φέρονται στην τραπεζική ιδιοκτησία με όρους Εθνικής κυριαρχίας. ΕΓΓΡΑΦΟ. Διασωσαν την Eurobank που έδινε 1300 ευρώ μεροκάματο στα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Τι είναι η πατρίδα μας τελικά: Μην είναι η Eurobank; Μπορεί και να είναι..
 
Η Ελληνική εξάρτηση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τον μηχανισμό παροχής ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος (ELA), ήταν 115 δις ευρώ.
 .
Από τα 115 δις οφειλών, χρωστούσαν 30 δις ευρώ η Εθνική και άλλα τόσα η Eurobank, 22 δις η Alpha, και 24 δις η Πειραιώς.
 .
Σύνολο 106 διςτο 92% της εξάρτησης ολόκληρου του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με εγγυήσεις του Ελληνικού Κράτους.
 .
Ειδικότερα η Eurobank είχε το καλοκαίρι του 2012 χρηματιστηριακή αξία 300 εκ. και είχε λάβει (μέχρι τότε) κρατικό χρήμα 3.97 δις. ευρώ.
 
Οι Έλληνες τραπεζίτες οι οποίοι ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΑΝ στις τράπεζες τους (επενδύαμε εμείς),  έδιναν όμως αστρονομικούς μισθούς στα στελέχη τους. Τα οποία σε κάθε ευκαιρία κουνούσαν το δάκτυλο στην Ελληνική κοινωνία για την αδυναμία πληρωμής της κάρτας των 1000 ευρώ.
 
 
 
Σύμφωνα με το επίσημο ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας της 10ης Ιουνίου 2013,
όπου δημοσιεύονται αναλυτικά οι αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της και των
μελών των Οργάνων της, οι μεικτές ετήσιες αποδοχές του προέδρου του ΔΣ είναι 
351.667 ευρώ, του νομικού συμβούλου 344.285 ευρώ , του διευθύνοντος συμβούλου
255.921 ευρώ, των αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων 245.000 εως 260.000, 
ενώ των γενικών διευθυντών από 278.263 ευρώ έως 384.591!
 
3.15 Αμοιβές και Οφελή ________________________________________________________________ 169
 
 
Αυτές είναι αμοιβές των στελεχών της Eurobank όταν την έριξαν στα βράχια, γιατί ως γνωστόν η τράπεζα έχει περάσει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , λόγω αδυναμίας της να προχωρήσει με ίδιες δυνάμεις σε ανακεφαλαιοποίηση της.
 
Οι New York Times, στις 25 Ιουνίου 2013 σε άρθρο τους με τίτλο “To Ελληνικό σχέδιο μπορεί να ανταμείψει ορισμένα τραπεζικά στελέχη” το οποίο οι τραπεζίτες, η Ελληνική κυβέρνηση και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθρότητας αρνήθηκαν να σχολιάσουν έγραφαν μεταξύ άλλων:
 
«Σε αυτές τις άλλες χώρες, όμως, τα ανώτερα στελέχη των τραπεζών εκδιώχθηκαν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, διώχθηκαν ποινικά για τις αποφάσεις τους περί δανειοδότησης που βοήθησε στην ανατροπή των ιδρυμάτων τους»
 
 http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/07/eurobank-1300.html
 
Ολόκληρο το Ενημερωτικο Δελτίο μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ
.
ΣΧΕΤΙΚΑ:
.
– Greek Bail-Out: 77% went into the Financial Sector ( Αποδεικνύεται ότι τα χρήματα του κυβερνητικού δανείου μαμούθ (207 δις έως τώρα) , πάρθηκαν και χρησιμοποιηθήκαν για την διάσωση χρηματοοικονομικών παραγόντων και όχι της Ελλάδας. Εμπεριέχει λινκ για ελληνικό άρθρο.)

One comment on “Τι είναι η πατρίδα μας τελικά: Μην είναι η Eurobank;

 1. Τράπεζες μετέφεραν στα νησιά Κέυμαν 25 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης!

  30 Μαρτίου 2014

  Από το βήμα της Βουλής η Ραχήλ Μακρή εξαπέλυσε φοβερές καταγγελίες για ελληνικές τράπεζες που μετέφεραν στα νησιά Κέυμαν 25 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίησή τους.

  Διαβάστε τι ακριβώς είπε, όπως το ανάρτησε η ίδια στο facebook:

  «Η ληστεία του Ελληνικού Λαού κορυφώνεται με τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

  Αφού ληστέψατε τους μικρομολογιούχους με το PSI και δώσατε τα λεφτά του Ελληνικού λαού στους τραπεζίτες, χωρίς να πάρετε τον έλεγχο τους, όπως συνέβη στην Αμερική.

  Οι Έλληνες τραπεζίτες αποζημιώθηκαν στο ακέραιο, όχι μόνο για τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα ύψους 55% στα ομόλογα αξίας 56 δισ. ευρώ, που κατείχαν, αλλά και για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της ύφεσης. Αποκορύφωμα δε ήταν ότι 8,5 δισ. που περίσσεψαν από τα 50 δισ έμειναν παρακαταθήκη και τους περιμένουν μέχρι να αποσαφηνιστούν οι ανάγκες μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης.

  Βέβαια εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανακαλύπτουμε οι τράπεζες αυτές να έχουν μεταφέρει κάτω από την μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών, που εσείς ιδρύσατε, το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων τους, ύψους 25 δισ., στα νησιά Κέυμαν.

  Όπως αποδεικνύεται με έγγραφο, το οποίο σας καταθέτω και αφορά μόνο μια τράπεζα. Γιατί κύριε Υπουργέ Οικονομικών μετέφεραν το χαρτοφυλάκιο τους στα νησιά Κέυμαν;

  Μήπως για να μην φορολογούνται τα κέρδη.

  Ακόμη η ίδια τράπεζα είχε συνάψει ομολογιακό δάνειο ύψους 20 δισ. ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν το πληρώσει, θα το πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.

  Για τον έλεγχο των τραπεζών ιδρύσατε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διορίσατε σε αυτό κομματικούς εκλεκτούς με υπέρογκους μισθούς.

  Όπως αποδεικνύεται από τα ανωτέρω έγγραφα το Ταμείο αυτό αποδείχθηκε τελείως ανίκανο να επιβλέψει την τραπεζική αγορά, αφού επέτρεψε να φύγουν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης των Ελλήνων Πολιτών σε θυγατρικές υπεράκτιες εταιρίες.

  Καταθέτω στα πρακτικά και τα υπόλοιπα 20 δισ. ευρώ της συγκεκριμένης Τράπεζας».

  http://www.tribune.gr/politics/news/article/18881/rachil-makri-trapezes-meteferan-sta-nisia-keiman-25-dis-evro-tis-anakefaleopiisis.html

  http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/politiki/deite_ta_eggrafa_a_fotia_tis_raxil_makri_gia_tin_eurobank_pou_metefere_25_dis_sta_nisia_keuman.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.