Ανοιχτή επιστολή στον Πάνο Καμμένο (συμφωνία των Πρεσπών, δημοψήφισμα, εκλογές)

Υπουργέ

Σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου και σε σχέση με τη διεθνή σύμβαση των Πρεσπών, αναφέρατε:

  • ότι πρόκειται για σχέδιο συμφωνίας που δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων
  • ότι σε κύρωση δεν πρόκειται να έρθει χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα.
  • ότι η κύρωσή της απο τη ΠΓΔΜ δεν είναι έγκυρη επειδή δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της χώρας και οτι δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας μας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια
  • ότι η συμφωνία είναι κακή, δεν την δέχεστε και θα προσπαθήσετε να την μπλοκάρετε

Σχετικά με τα προαναφερόμενα, θα ήθελα να σας διευκρινίσω τα ακόλουθα :

1. Σε μια αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία, η άποψη του ελληνικού λαού για τα τρέχοντα θέματα, εκφράζεται διά των αντιπροσώπων που ο λαός έστειλε στη Βουλή των Ελλήνων. Δηλώνοντας ότι οι αντιπρόσωποι αυτοί, χρειάζονται την άδεια του λαού για να συζητήσουν και ενδεχομένως να κυρώσουν μια συμφωνία, αμφισβητείτε ευθέως τη νομιμότητα της σύνθεσης της παρούσας Βουλής των Ελλήνων. Αυτό αποδεικνύει μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι γνωρίζετε πολύ καλά το γεγονός ότι έπειτα από πληθώρα μηνύσεων που έχουν κατατεθεί αναφορικά με τις τελευταίες εθνικές βουλευτικές εκλογές και όχι μόνο, δημιουργήθηκε διαφορά ανάμεσα στο εκλογικό σώμα και τους 300 εθνικούς αντιπροσώπους η οποία εκκρεμεί στη δικαιοσύνη, και ότι εσείς, προσπαθείτε απλά να λύσετε τεχνητά αυτή τη διαφορά μέσω βουλευτικών εκλογών. Οι νομικές διαφορές όμως λύνονται από τα δικαστήρια μέσω αποφάσεων τους που εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού και όχι μέσω εκλογών.

2. Η άποψη του λαού, είτε άμεσα διά δημοψηφίσματος ή εκλογών, είτε έμμεσα διά των 300 αντιπροσώπων, έπρεπε να ζητηθεί πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων και όχι μετά την κατά το δοκούν υπογραφή της συμφωνίας από ένα απλό μέλος της εκτελεστικής εξουσίας, ήτοι τον εξωκοινοβουλευτικό υπουργό εξωτερικών Νικο Κοτζια. Περιττό να πω ότι σε προεκλογικά προγράμματα που τίθενται προς έγκριση του εκλογικού σώματος ή στα αιτήματα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, δεν μπορούν να περιληφθούν αντισυνταγματικά ή κατά άλλο τρόπο παράνομα – σύμφωνα με το ελληνικό ή / και διεθνές δικαίο – θέματα.

3. Βάσει του συντάγματος (άρθρο 44), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου μπορεί να προκηρύσσει δημοψήφισμα αποκλειστικά και μόνο για κρίσιμα εθνικά θέματα. Η συμφωνία των Πρεσπών όμως, δεν αποτελεί κρίσιμο εθνικό θέμα αλλά κρίσιμο ποινικό και αστικό αδίκημα το οποίο αποτελεί αντικείμενο διάφορων μηνύσεων και ακυρωτικών αιτήσεων και ως τέτοιο είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο όποιου δημοψηφίσματος. Οι νομικές κινήσεις στις οποίες αναφέρομαι είναι 3 εξώδικα, 3 μηνύσεις βαρύτατων κακουργημάτων και μια αιτήση ακύρωσης και αναστολής της έτσι αποκαλούμενης ως Συμφωνία των Πρεσπών. Δείτε τα :

ανακοινώθηκαν όμως και άλλες προσφυγές στα διοικητικά και ποινικά δικαστήρια …

4. Μέχρι να αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, ήτοι η Ολ. ΣτΕ για την αίτηση ακύρωσης και τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια (αρθ.97.1Σ) για τα κακουργήματα και τα πολιτικά εγκλήματα που έχουν καταγγελθεί, επιβάλλεται η ανάκληση των επιστολών από την Ελλάδα προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που έλαβαν κιόλας, τουλάχιστον μια σχετική ενημερωτική επιστολή (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ )

5. Η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι απλά κακή, αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζετε, α) παραβιάζει την απόφαση του Αρείου Πάγου (1448/2009), όπου εισηγήτρια ήταν η σημερινή νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, με την οποία το Δικαστήριο είχε κρίνει ότι «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα» και β) όπως διακεκριμένοι νομικοί της χώρας ανέφεραν επανειλημμένα, (ενδεικτικά εδώ), • είναι Συνταγματικά άκυρη, • δεν πληροί τους όρους της διαφάνειας, της αλήθειας και της ακρίβειας του δημοσίου διεθνούς δικαίου • Αντιβαίνει ευθέως με τη σύμβαση της Βιέννης , σε σχέση με το δίκαιο των συνθηκών, και με θετούς και εθιμικούς κανόνες του αναγκαστικού διεθνούς δικαίου (jus cogens) όπως η ορθότητα και η ευθύτητα, αφού στο κείμενο περιέχονται διφορούμενοι και ασαφείς όροι, και αμφισημίες μεταξύ του αγγλικού και ελληνικού κειμένου , ενώ δεν περιέχονται πρόνοιες για την καταγγελία, λύση αποχώρηση και παραίτηση από τη συνθήκη. • Αντιβαίνει ευθέως στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ιθαγένειας (Στρασβούργο 11,1997), όπου καθορίζεται ότι κατά τη συνολμολόγηση διατάξεων περί ιθαγένειας, λαμβάνεται υπ΄όψιν το νόμιμο συμφέρον λαών, κρατών και ατόμων (π.χ. μακεδονική εθνότητα και γλώσσα) • Αντιβαίνει στις συμβάσεις περί προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Χάγη1954) που έχουν κυρωθεί με νόμους 360/1976, 3028/2002, συμβάσεις της UNESCO για την πολιτιστική κληρονομιά ν. 3251/2006 και άλλες ενώ επιφέρει σύνχυση της πολιτιστικής ταυτότητα μεταξύ των δύο εθνών • Αναθεωρεί το Πρωτόκολλο των Αθηνών 1913, τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου 1913, και τη Συνθήκη της Λωζάνης, χωρίς τη σύμπραξη της αντισυμβαλλομένης στις 2 πρώτες συμβάσεις Σερβίας, και δυναμιτίζει το status quo της βόρειας συνοριακής γραμμής της χώρας και εγκυμονεί κινδύνους για το Αιγαίο λόγω προβλέψεων περί περίκλειστου κράτους.

6. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και ο νυν πρόεδρος της δημοκρατίας, έχουν ήδη στο ενεργητικό τους τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος, το αποτέλεσμα του οποίου όμως αγνόησαν εντελώς, και έτσι, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διοργανώσουν κάποιο καινούργιο, ακόμα και αν το αντικείμενό του θα ήταν νόμιμο και θα αφορούσε όντως κρίσιμο εθνικό θέμα. Η συμφωνία των Πρεσπών βέβαια, δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία.

Χριστίνα Σαλεμή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

17 comments on “Ανοιχτή επιστολή στον Πάνο Καμμένο (συμφωνία των Πρεσπών, δημοψήφισμα, εκλογές)

  1. Σήμερα στις 4:44 μ.μ

    Κύριοι Βουλευτές,

    Δείτε πρώτα τι έγραφε μεταξύ άλλων στην από το 2009 σε επιστολή του προς τον τότε Πρόεδρο της Commission της Ε.Ε. Jose Emanuel Baroso για την ταυτότητα των «μακεδόνων» του κ. Κοτζιά, ο αείμνηστος Έλληνας Νικόλαος Μάρτης, τέως υπουργός Βορείου Ελλάδας (συνημμένα όλο το κείμενο):

    «Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
    Το κύριο πρόβλημα με την FYROM, είναι η ταυτότητα των Μακεδόνων και όχι απλώς το κατά πόσον η ονομασία του Κράτους αυτού θα εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία».

    Ερώτημα λοιπόν:
    Δεν ήξερε ο κ. Κοτζιάς και δεν ρώταγε, ή ήξερε και δεν ρώταγε; Ή ρώτησε μόνον τον Τζανακόπουλο τον αδελφό του «σκοπιανού».
    (στις 17 Μαΐου 2008, ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος ταξίδεψε μαζί με αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ στα Σκόπια, προκειμένου να συμμετάσχει σε πολιτική εκδήλωση υπέρ του δικαιώματος των γειτόνων να αποκαλούνται «Μακεδονία», με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ». Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε τότε μιλούσε για «συμμετοχή οργανώσεων από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της “Μακεδονίας”»)

    Και αν ήξερε και δεν ρώταγε την Εσχάτη πράξη την έπραξε μόνος του ή με εντολή του αφέντη μας;;

    Ακούσαμε επίσης τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το σκοπιανό, «συγγνώμην» κ. Κοτζιά για το «μακεδονικό», για δήθεν αυξημένη πλειοψηφία ή εκλογές και την απάντηση του ΥΠΕΞ των «σκοπίων» κ. Κοτζιά, ότι δεν χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία.

    Και ο κ. Κοτζιάς έχει απόλυτο δίκαιο. Αφού σύμφωνα με το κατωτέρω άρθρο 20 (9) και τη γνώμη έγκριτων νομικών η συμφωνία δεν χρειάζεται ούτε καν να επικυρωθεί στην Ελληνική Βουλή.

    Αφού θα παραμείνουν σε ισχύ, όπως αναφέρεται στο άρθρο αυτό, για αόριστο χρονικό διάστημα και είναι αμετάκλητες, και προφανώς αν χρειάζονταν επικύρωση τα βασικά αυτά τα αναφερόμενα στα 1 (3) και 1 (4) του άρθρου 1, δεν θα υπήρχε το άρθρο αυτό 20 (9).

    Δηλαδή ο πονηρός υπουργός εξωτερικών των «σκοπίων» κ. Κοτζιάς πολύ πονηρά τα τακτοποίησε όλα. Δηλαδή έδωσε αμετάκλητα στους σκοπιανούς τα βασικά τους, όνομα, ιθαγένεια, και γλώσσα ήτοι ταυτότητα κτλ. Τα αναφερόμενα στο άρθρο 1 (3) και 1 (4).

    Και διερωτάται κανείς, αφού ο κ. Καμμένος τα γνωρίζει αυτά, γιατί όλα αυτά τα μάλλον συμφωνημένα με τον Αλέξιο, τσαλίμια!!!!

    Δείτε κατωτέρω το άρθρο αυτό 20 (9) και τα άρθρα 1 (3) και 1 (4)

    Ευριπίδης Μπίλλης. Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

    • ΠΡΟΣ
      Τον Κύριον Jose Emanuel Baroso
      Πρόεδρο της Commission της Ε.Ε.
      Βρυξέλλες

      Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
      Το κύριο πρόβλημα με την FYROM, είναι η ταυτότητα των Μακεδόνων και όχι απλώς το κατά πόσον η ονομασία του Κράτους αυτού θα εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία». Γι’ αυτό οι γείτονές μας προβαίνουν συνεχώς σε τυχοδιωκτικές ενέργειες απαράδεκτες γιά κάθε άνθρωπο με στοιχειώδη γνώση Ιστορίας και κοινή λογική, όπως είναι π.χ. οι ακόλουθες, που διαπιστώθηκαν προσφάτως:

      1. Η Εφημερίδα των Σκοπίων ΝΤΕΒΝΙΚ αναφέρει την 29η Δεκεμβρίου 2008, ότι οι Σκοπιανοί ονόμασαν Γήπεδο των Σκοπίων «Φίλιππο» και τον οδικό άξονα Κουμάνοβο-Γευγελή «Αλέξανδρος ο Μακεδών».

      2. Το περιοδικό των Σκοπίων «Μακεδόνισσα» του Ιανουαρίου 2009, στην πρώτη του σελίδα παρουσιάζει τον ήλιο της Βεργίνας, αναφέρεται σε οργανώσεις που επιδιώκουν τη δημιουργία της «Μεγάλης Μακεδονίας» και μεταξύ αυτών το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ της Φλώρινας, ενώ παρουσιάζει χάρτη με τα σύνορα της Ελλάδας στον Όλυμπο.

      3. Οι Σκοπιανοί κυκλοφόρησαν νόμισμα των 50 δηναρίων, στο οποίο εμφανίζεται η μορφή Αγγέλου, μιά καθαρά ελληνική παράσταση, που μαζί με πολλές ελληνικές επιγραφές υπάρχει στο Κουμάνοβο, σε ελληνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου από το 1191. Στο νόμισμα έχουν τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας ανάποδα.

      Η ευθύνη αντιμετωπίσεως αυτών των τυχοδιωκτικών ενεργειών και απαράδεκτων επιδιώξεων, ανήκει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε., οι οποίες όφειλαν να πουν στους Σκοπιανούς ότι δεν μπορούν να ονομάζονται «Μακεδόνες» διότι, σύμφωνα με αδιάψευστες ιστορικές και αρχαιολογικές τεκμηριώσεις, η ταυτότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων είναι ελληνική. Αυτό εξ άλλου διακήρυξαν διεθνούς κύρους προσωπικότητες, όπως ο Στεττίνιους, ο Μιτεράν, ο Σούλτσμπεργκερ, ο Τρούμαν, ο Κίσινγκερ, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, ο Χέλμουτ Σμιτ και πολλοί άλλοι, όπως περιληπτικά φαίνεται κατωτέρω:

      – Ο Stettinious, Υπουργός Εξωτερικών της Κυβερνήσεως Ρούζβελτ, που διείδε τον απώτερο στόχο των επεκτατικών σχεδίων της Σοβιετικής Ενώσεως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, έδωσε οδηγίες, με την υπ’ αριθ. 868614/26.12.1944 Εγκύκλιό του προς τους Πρεσβευτές και τους Προξένους των ΗΠΑ, βάσει της οποίας η Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί έσχατη απάτη την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους» και «Μακεδονικής συνειδήσεως». «Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν εκπροσωπούν ούτε εθνική, ούτε πολιτική πραγματικότητα και στόχο έχουν την απόσπαση τμήματος της Ελλάδος, της Μακεδονίας που κατοικείται από Έλληνες. Η Αμερικανική Κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον εκείνων που θα βοηθήσουν τη Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία να δημιουργήσουν θέμα Μακεδονίας.»

      – Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν, μετά την επίσκεψή του στη Βεργίνα το 1982 δήλωσε: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές, ούτε φανταζόμουν τόσο έντονη τη σφραγίδα της Ελλάδος εδώ. Βυθίστηκα στο μεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων».
      – Ο γνωστός Αμερικανός Δημοσιογράφος Σουλτσμπέργκερ, τον οποίο εγώ ο ίδιος συνόδευσα στην Πέλλα και στη Βεργίνα, σε επιστολή του μου έγραψε από την Έδεσσα όπου διανυκτέρευσε: «Φεύγω αύριο για την Γιουγκοσλαβία και αφήνω ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου στη Μακεδονία!».

      – Ο Πολωνός Μακαριστός Πάπας Ιωάννης Παύλος, σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο κ. Πίνη (Εφημερίδα «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 21 Ιουνίου 1992), δήλωσε: «Η Μακεδονία είναι πατρίδα του Φιλίππου, του Αλεξάνδρου, του Μεθοδίου και Κυρίλλου και η Μακεδονία είναι ελληνική».

      – Ο διακεκριμένος Αμερικάνος πολιτικός κ. Κίσινγκερ, δήλωσε το 1992: «Η Ελλάς έχει δίκαιο για το όνομα. Το λέγω αυτό γιατί εγώ ξέρω ιστορία, που δεν ξέρουν οι Υπουργοί και Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον. Το ισχυρό όπλο της Ελλάδας είναι η Ιστορία».

      – Ο τέως Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ χαρακτήρισε το βιβλίο μου «Η Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας», ως «Εξαιρετικό και πολύ εντυπωσιακό βιβλίο της Ιστορίας της Μακεδονίας, το οποίο βέβαια αποτελεί επίσης σημαντική προσφορά στην Ιστορία της Ευρώπης».

      – Ο ίδιος ο Γκλιγκόροφ, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια παρουσιάσεως του βιβλίου του σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, δεν αναφέρθηκε στον Μ. Αλέξανδρο και τον Φίλιππο. Όταν δε στο τέλος της ομιλίας του ρώτησε Σκοπιανούς φοιτητές της Αυστραλίας για τις εντυπώσεις τους και εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν που δεν αναφέρθηκε στους προγόνους τους, τον Μ. Αλέξανδρο και τον Φίλιππο, αποκρίθηκε ότι δεν το έπραξε γιατί σύμφωνα με την ιστοριογραφία τους οι Σκοπιανοί ήσαν Σέρβοι που εμφανίστηκαν τον 6ον και 7ον αιώνα και συνεπώς δεν είχαν καμία ιστορική σχέση μαζί τους.

      Με την παράλειψη αυτή των αρμοδίων της Ε.Ε., ο Πάπας Βενέδικτος, επηρεασμένος από ανιστόρητους ή αφελείς κύκλους του Βατικανού, ευχήθηκε στους «Μακεδόνες» των Σκοπίων, στα πλαίσια των ευχών του Νέου Έτους. Ο Πάπας δεν γνώριζε ασφαλώς τη δήλωση του Κίσινγκερ και του Χέλμουτ Σμιτ, ούτε ότι το 1941 τα γερμανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στα Μακεδονικά Οχυρά, που υποστήριζαν Έλληνες μεταξύ των οποίων κι εγώ.
      Μικρή λωρίδα της αρχαίας Μακεδονίας που καταλήφθηκε από τους Στρατούς της Σερβίας και της Βουλγαρίας, ενσωματώθηκε ως σερβικό και βουλγάρικο έδαφος.

      Η Μακεδονία ως ελληνική υπάρχει από τον 8ο αιώνα π.Χ., ενώ το ψευδομακεδονικό έθνος που δημιούργησε ο Τίτο για τα επεκτατικά σχέδια της Σοβιετικής Ένωσης εμφανίστηκε από το 1944.
      Δεν είναι τυχαίο ότι ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλή, στην επιστολή του προς τους Πρωθυπουργούς της Ε.Ε. το 1992 αναφέρει: «Είναι αδιανόητο με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα, που ονόμασαν την Νότια Γιουγκοσλαβία σε Μακεδονία, προς έξοδο στο Αιγαίο, αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα».
      Ούτε μπορεί να υποτιμηθεί η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Λισσαβόνας, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε ότι θα αναγνωρίσει τα Σκόπια υπό τον όρο ότι η ονομασία τους δεν θα έχει την λέξη «Μακεδονία».

      Το ατομικό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου είναι η ταυτότητά του. Θα αποτελεί προσβολή στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, του σημερινού Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και όλων των εκατομμυρίων Μακεδόνων, αν αμφισβητηθεί η ταυτότητα τους ως Ελλήνων, που θα ανατραπεί βέβαια με προσφυγές σε Διεθνή Δικαστήρια, εάν συμβεί.
      Καλή Χρονιά, με υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

      Με τιμή,
      ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ
      Πρώην Υπουργός
      Πρόεδρος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ»

      ———————————

      N i k o s M a r t i s
      Former Hellenic Government Minister
      8 Kaissarias Street, Athens, 115 27

      Athens, 19 January 2009
      O P E N L E T T E R

      FROM
      Nikos Martis
      Former Hellenic Government Minister
      President of the «MACEDONIAN HESTIA»

      TO
      Mr. Jose Emmanuel Barroso
      President of the European Commission

      Dear Mr. President,
      It is more than clear that what concerns FYROM most, is the international acceptance of their identity as Macedonians and not to what degree the name of their State will contain the word «Macedonia». This is why our neighbours continually perpetrate arbitrary actions, which are unacceptable to anyone with elementary knowledge of history and common sense, as for example are their following actions, that have come recently to our attention:

      1. On the 29th December 2008 the Skopjan newspaper DEVNIK writes that the Skopjans named a Skopjan athletic playground «Philip» and the road axis Koumanovo – Yevyeli «Alexander the Macedonian»

      2. The Skopjan magazine «Macedonian», in its January 2009 issue, presents on its first page the sun of Vergina and refers to organisations that pursue the creation of what they call «Great Macedonia», (among them is the organisation RAINBOW of the Greek city of Florina), while the magazine presents also a map, with the Greek frontiers at the mountain Olympus.

      3. The Skopjans have circulated a coin of 50 denarii on which an Angel is depicted, a purely Hellenic representation, which, together with many Hellenic inscriptions, is found at Koumanovo, in the Greek church of St. George since 1191. On the coin they have the sixteen-ray sun of Vergina upside down.
      The responsibility for coping with these arbitrary actions and unacceptable pursuits, rests with the competent authorities of the EU, which ought to have warned the Skopjans that they have no right whatsoever to call themselves «Macedonians», because, according to undeniable historical and archaeological evidence, the identity of Macedonia is Greek and Macedonians are Greek. This is what has been declared by eminent personalities of international repute, such as Stettinius, Mitteran, Schultzberger, Truman, Kissinger, Pope John Paul, Helmut Schmidt and many others, as it is synoptically shown hereunder:

      – Stettinius, Foreign Minister of the Roosevelt government, who seems to have foreseen the Soviet Union’s expansionism long before the Cold War, instructed with his 868614/26.12.1944 circular the Ambassadors and the Consuls of the USA to inform all parties concerned, that the American Government considers demagoguery the supposed existence of «Macedonian Nation» and «Macedonian consciousness» «These assertions do not represent either national or political reality and they aim at the extraction of a Greek part of Macedonia, which is inhabited by Greeks. The American government will take all the necessary measures against those who will help Yugoslavia and Bulgaria create a Macedonian issue».

      – The French President Francois Mitteran, stated, following his visit to Vergina in 1982: « I didn’t know about the excavations, nor could I imagine the stamp of Greece would be so strong here. I delved into the grandeur of ancient Macedonia»

      – The well known American journalist Schultzberger, whom I myself accompanied during his visits to Pella and Vergina, wrote in a letter he sent me from Edessa, where he had spent the night: «I am leaving tomorrow for Yugoslavia, but I leave behind a big part of my heart in Macedonia!»

      – The Polish Pope John Paul said in an interview he gave on the 21st June 1992 to the journalist Mrs Pinni for the Greek newspaper KYRIAKATIKI ELEFTHEROTYPIA: «Macedonia is the country of Philip, of Alexander, of Methodius and Cyril and Macedonia is Greek».

      – The distinguished American politician Henry Kissinger said in 1992: « Greece is right about the name. I say this because I know history, something that Ministers and High Officials in Washington don’ t.»

      – The former Chancellor of West Germany Helmut Schmidt characterised my book «The falsification of Macedonian History» as « An excellent and very impressive book about the Macedonian history, which, of course, is also an important contribution to European history».

      – Gligorov himself, who had repeatedly in the past declared that he had no national claim over Alexander, did not make any references to Philip and Alexander the Great in the speech he gave during the presentation of his book in New York. When at the end of his speech he asked Skopjan students from Australia about their impressions and they protested because he did not refer to their glorious ancestors, Alexander the Great and Philip, he replied that he did not, because, according to their historiography, the Skopjans are Slavs who made their appearance in the 6th and the 7th centuries and therefore they had no relation to Alexander the Great and Philip.

      Owing to this omission by the competent authorities of the EU, Pope Benedictus, influenced by Vatican circles who either did not know history or were simply naive, gave his blessings to the «Macedonians» of Skopje, within the framework of seasonal wishes. Surely the Pope could not have been aware of the statements made by Kissinger and Helmut Schmidt; nor did he know that in 1941 the German army attacked the Macedonian frontier Fortifications that Greeks defended. I was one of the defenders.

      A small strip of ancient Macedonia, occupied by the Armies of Serbia and Bulgaria, was incorporated as Serbian and Bulgarian territory.
      Historically, Macedonia exists as Hellenic since the 8th century B.C., while the pseudo- Macedonian nation that was fabricated by Tito to serve the expansive plans of the Soviet Union made its appearance in 1944.
      It is not accidental that in 1992 the late President of the Hellenic Democracy Constantine Karamanlis mentions in his letter to the Prime Ministers of the E.U : «It is inconceivable to give, upon the termination of the Cold War, legitimacy to Tito and Moscow, that called South Yugoslavia «Macedonia», having an eye on the Aegean and machinating to extract Macedonia from Greece».
      Nor can the resolution of the Summit Council of Lisbon, which unanimously resolved to recognise Skopje, on condition that its name would not contain the word «Macedonia», be underestimated.

      The personal and inalienable right of each human being is his or her identity. It would therefore be a grave and provocative offence to the memory of the late President Constantine Karamanlis, the present Prime Minister Costas Karamanlis and millions of Macedonians, if their identity as Greeks were to be doubted.
      Wishing you a Good Year, health, strength and success in your difficult task, I remain,

      Truly Yours,
      NIKOS MARTIS
      Former Hellenic Government Minister
      President of «THE MACEDONIAN HESTIA»

      https://provoles.de/eidiseis/ellada/2577—-emanuel-baroso–l——r-.html

  2. Τα συλλαλητήρια των επόμενων ημερών που έχουν ακακοινωθεί επίσημα:

    Στα Χανιά 8/7 Κυριακή στις 7μμ στην πλατεία Αγοράς
    Στο Ηράκλειο Κρήτης 8/7 Κυριακή στις 7μμ πλατεία Ελευθερίας
    Στα Χανιά 8/7 Κυριακή στις 7μμ Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
    Στην Ρόδο 8/7 Κυριακή στις 10.00 πρωί στο δημαρχείο
    Στην Βεργινα 9/7 Δευτέρα στις 7.30μμ
    Στην Κοζάνη 5/7 Πέμπτη ( αναμένουμε λεπτομέρειες )

    Αναβάλλεται το συλλαλητήριο της 8ης Ιουλίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

    Την αναβολή του συλλαλητηρίου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που ήταν προγραμματισμένο για την 8η Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

    Ως λόγο, της αναβολής, οι διοργανωτές προβάλουν τα πολλά και συνεχιζόμενα συλλαλητήρια που βρίσκονται σε εξέλιξη όλες αυτές τις ημέρες.

    Η «Βεργίνα TV», που είναι εκ των βασικών διοργανωτών, σημειώνει πως «συναισθανόμενοι το βάρος των περιστάσεων αλλά και των ευθυνών που προκύπτουν , και ως αντίβαρο στην διχαστική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , δηλώνουμε την στήριξή μας σε κάθε δίκαιο, ακομμάτιστο, και ειρηνικό αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και τα Δίκαια του Λαού μας».

    «Μετά την αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το όνομα «Μακεδονία» και μάλιστα χωρίς κανέναν γεωγραφικό προσδιορισμό, και μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς , σφράγισαν την παράδοση του ονόματος , της ιστορίας, του πολιτισμού αιώνων ολόκληρου του Ελληνισμού, παραδίδοντας το όνομα ”Μακεδονία” στους γείτονες Σλάβους» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

    «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι Μακεδόνες αλλά και όλος ο ελληνικός λαός, αντιδρά καθημερινά στην κατάπτυστη συμφωνία, με αυθόρμητες, συνεχόμενες κι επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και μικρά συλλαλητήρια, τοπικά, σε όλη την χώρα. Με σεβασμό στη γνήσια λαϊκή αντίδραση, αποφασίζουμε την αναβολή του προγραμματισμένου για τις 8 Ιουλίου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα και την μετάθεσή του σε μεταγενέστερο χρόνο, πολύ σύντομα».

    • 2 Ιουλίου 2018

      Βούλιαξαν τα Γιαννιτσά στη συγκέντρωση για την Μακεδονία

      Πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους για να συμμετάσχει στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στα Γιαννιτσά για τη συμφωνία των Πρεσπών.

      Η συγκέντρωση ξεκίνησε περίπου στις 6:30 το απόγευμα, από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κατέληξε στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών.

      Στην πορεία ακούστηκαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας με την αντίστοιχη μουσική υπόκρουση, πολίτες κρατούσαν σημαίες στα χέρια, δίνοντας τη δική τους απάντηση στον πρωθυπουργό και όσους υποστηρίζουν τα Σκόπια να πάρουν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

      Δείτε βίντεο από τη χθεσινή συγκέντρωση

      http://24wro.com.gr/1626746/bouliaxan-ta-giannitsa-sth-sugkentrosh-gia-thn-makedonia/

  3. Δυστυχώς ο κατοχικός φασισμός έχει καταργήσει πλέον πλήρως τη δικαιοσύνη.
    Που την είχε εν μέρει αλώσει το 2010, όπως απεκάλυψε ο παραιτηθείς διαμαρτυρόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου. Αναφέρας πλην άλλων, ότι το 2010 υπήρξαν διαβρωμένα μέλη του ΣΤΕ, που ψήφισαν ως όχι αντισυνταγματική την μνημονιακή υποδούλωση του (https://www.youtube.com/watch?v=SrnddWp6-e8). Δηλώσας μεταξύ άλλων ότι:
    “Ήδη, από την εποχή του πρώτου μνημονίου, ορισμένοι συνάδελφοί μου μεταξύ των οποίων και εγώ, είχαμε, με τις μειοψηφίες μας επισημάνει, τη μή συμβατότητα των ρυθμίσεων του μνημονίου με το Σύνταγμα … ”
    Να ελπίσουμε ότι το δικαστικό σώμα, παρά την φασιστική εποπτεία του εθνομηδενιστή Κοντομή, θα αρθεί στο ύψος του και θα τιμωρήσει όπως τους αξίζει τους νυν και τους προηγούμενους εθνομηδενιστές και εθνοκτόνους κατοχικούς

  4. Καμμένος: «Δημοψήφισμα ή εκλογές» – Η απάντηση του Μαξίμου

    03-07-2018 | 17:54:27

    Πριν “κρυώσουν” οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου με τις αναφορές σε δημοψήφισμα, σε κύρωση από τη βουλή με 180 ψήφους ή ακόμη και εκλογές το Μαξίμου με μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αφήνει ανοιχτά παράθυρα, τόσο σε ότι αφορά στην κύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια με ενισχυμένη πλειοψηφία της Βουλής όσο όμως και με δημοψήφισμα.

    Ταυτόχρονα το Μαξίμου εξαπολύει επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως παρά την επιμονή του στις εκλογές, αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

    Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών. Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.

    Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους. Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

    Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.
    Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.

    Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.

    Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…

    https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/kammenos-dimopsifisma-i-ekloges-i-apantisi-tou-maximou/

  5. Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

    “Απάτη” Καμμένου Για Να Αρθεί Το ΒΕΤΟ Για Τα Σκόπια ! ! !

    Φίλιππος Ηλιάδης Vs Πάνος Καμμένος :”Να φύγετε άμεσα πριν η απάτη σας οδηγήσει στην άρση του βέτο για τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ !”

    Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Φίλιππος Ηλιάδης γράφει για τον Πάνο Καμμένο:

    Δεν έχουν τελειωμό οι “απάτες” του Καμμένου και των ΑΝΕΛ !
    Προφανώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος απευθύνεται με τα λεγόμενά του σε διανοητικά καθυστερημένους ψηφοφόρους.
    Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το πώς καταφέρνει να λέει τέτοια παραμύθια χωρίς να τον πιάνουν τα γέλια !

    Την μέρα που υπογράψατε τη συμφωνία κ. υπουργέ, καθοδηγούμενοι με δόλο και πραξικοπηματική λογική, καταφέρατε για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία ένα
    καίριο πλήγμα στον πυρήνα της εθνικής μας υπόστασης και κυριαρχίας, τόσο σε εμάς τους Έλληνες εντός της επικράτειας, όσο και στον παγκόσμιο Ελληνισμό .

    Με την συμφωνία που υπεγράφη χαρίστηκε, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, «μακεδονική» ταυτότητα σε ένα τεχνητό έθνος – κράτος που δεν έχει σχέση με την ελληνική Μακεδονία.
    Αυτό το ψεύτικο έθνος λοιπόν λαμβάνοντας κρατική υπόσταση, καταδικάζει σε αφανισμό την αληθινή συμβολή του Μακεδονικού πολιτισμού στον παγκόσμιο ελληνισμό.

    Κερδίζετε χρόνο για να καταφέρετε ύπουλο χτύπημα σε βάρος της χώρας……..
    Πώς ; ; ;
    Με το “αίτημά” σας για δήθεν απόρριψη της συμφωνίας με δημοψήφισμα ή ψηφοφορία στη Βουλή με διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών που αναμασάτε εκεί στους ΑΝΕΛ μαζί με βαθιά νυχτωμένους συμπορευτές σας.
    Αυτό το “αίτημα” που προβάλετε είναι μια ακόμα απάτη σε βάρος του λαού που πρέπει να αγωνιστεί για να φύγετε άμεσα πριν αυτή η “απάτη” σας οδηγήσει στην άρση του βέτο στο ΝΑΤΟ και προχωρήσει η ένταξη των Σκοπίων σε αυτό.

    Φίλιππος Αλεξ Ηλιάδης

    http://oi-asimvivastoi.blogspot.com/2018/07/vs.html

  6. Πολύ ωραία τα λέτε. Θα γράψω και εγώ τα …δικά μου:

    Και μόνο με το χάρτη που τον είχε πρόσφατα και το Deutsche Welle, αποδεικνύεται ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμμία σχέση με το Φίλιππο και το μέγα Αλέξανδρο. Μόνο το Μοναστήρι και η Γευγελή έχουν σχέση με την Αρχαία Μακεδονία.
    Άρα, τι δουλειά έχουν στα Σκόπια τα δεκάδες αγάλματα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα οποία μάλιστα έφτιαξαν οι Σκοπιανοί τα τελευταία χρόνια…
    Δε θα έπρεπε πρωτίστως να τους υποχρεώσουμε να τα κατεβάσουν;
    Και βέβαια δεν εννοώ εμένα, εννοώ τον Κοτζιά, τον Τσίπρα και γενικώς όλους τους προδότες και εθνομηδενιστές που μας κυβερνάνε τις τελευταίες δεκαετίες.
    Νομίζω όμως απάντησα από μόνος μου γιατί αυτά τα αγάλματα υπάρχουν ακόμη…

    Ας πάω στη Δικαιοσύνη. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας το 2009 με τη Βασιλική Θάνου, ήταν ότι συμφωνεί πως δεν υπάρχει και ποτέ δεν υπήρξε Μακεδονικό έθνος ούτε Μακεδονική γλώσσα. Κάτι που όλοι μας βέβαια γνωρίζουμε από την αρχαιότητα.
    Δεν υπήρξε Μακεδονικό ή Θρακιώτικο ή Κορινθιακό ή Σπαρτιάτικο έθνος, ούτε βέβαια αντίστοιχη γλώσσα. Ένα είναι το έθνος από αρχαιοτάτων χρόνων, το ελληνικό. Και μία είναι η γλώσσα, η ελληνική.
    Οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου υπήρξε λοιπόν το 2009, η οποία απόφαση δε σηκώνει αμφισβήτηση. Και η οποιαδήποτε υπογραφή για το αντίθετο, αποτελεί εθνική προδοσία.
    Δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα, η Νομοθετική εξουσία να αντιτίθεται στη Δικαστική εξουσία. Η Νομοθετική εξουσία δεν επιτρέπεται να εναντιώνεται στις αποφάσεις της Δικαστικής εξουσίας, αφού η διάκριση των Εξουσιών είναι η θεμελιώδης αρχή του κράτους δικαίου και βεβαίως της Δημοκρατίας μας.
    Η αποδεδειγμένα ενυπόγραφη παραβίαση τελεσίδικης απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αποτελεί προπαρασκευαστική πράξη εσχάτης προδοσίας.
    Άρα σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας.

    Ας συνεχίσω με τον Μπαρμπαρούση. Δε συμφωνώ μαζί του, αφού η δουλειά ενός πολιτικού κόμματος, ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, δεν είναι να προτρέπει σε κατάλυση πολιτεύματος.
    Κατηγορείται λοιπόν, ότι με τα λόγια που είπε στη βουλή ότι έκανε «προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας».
    Τα λόγια όμως δεν είναι πράξεις. Οι προπαρασκευαστικές πράξεις θα πρέπει να αποδεικνύονται και δεν μπορεί να έγιναν με μια …ομιλία.
    Με τον Μπαρμπαρούση μάλιστα μάθαμε ότι ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να διατάξει τη σύλληψη κάποιου βουλευτή που μηνύθηκε για εσχάτη προδοσία και δε χρειάζεται η άρση της βουλευτικής ασυλίας.
    Με τις δεκάδες άλλες μηνύσεις για εσχάτη προδοσία που έχουν υποβληθεί εναντίον ανωτάτων κυβερνητικών στελεχών, γιατί στέλνουν συνέχεια το φάκελο στη βουλή και ζητείται η άρση ασυλίας; Ακόμα και στην αποδεδειγμένα ενυπόγραφη παραβίαση τελεσίδικης απόφασης του Αρείου Πάγου, δε θα έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας;

    Επίσης, η Ελλάδα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του ονόματος Μακεδονία.
    Τα αποκλειστικά δικαιώματα.
    Όποιος συμφωνεί στην παραχώρηση του ελληνικότατου ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, διατελεί εθνική προδοσία. Και η εθνική προδοσία είναι εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
    Αυτός που στο μέλλον θα ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του ελληνικότατου ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, θα έχει διατελέσει εθνική προδοσία, εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
    Οι 300 έλαβαν βέβαια και ένα εξώδικο, μια ενημέρωση (και όχι …απειλή όπως είπε ο Βούτσης και προσφάτως και ο πρωθυπούργος μας), ότι η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή και δε βρισκόμαστε εν καιρώ πολέμου, αλλά πρέπει να έχουν υπόψη τους πως η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.

    Η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία, θα αρθεί νομίμως και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις οι νυν κυβερνώντες μας καταδικαστούν για αυτή τους την …αναγνώριση, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
    Συμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
    Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλλεται να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία όποιοι ψηφίσουν υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος.

    ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κατηγορηθούν και ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ με την επόμενη πατριωτική ελληνική κυβέρνηση.
    Αφού οι αποφάσεις της “Δικαιοσύνης”, εικάζεται ότι εξαρτώνται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
    Θα ενημερώσω επίσης, ότι εφόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπογράψει αυτό που ψήφισε ο βουλή, διενεργείται δημοψήφισμα. Σύμφωνα με το Σύνταγμα μας.
    Εφόσον όμως υπογράψει, έχει διετελέσει και ο Πρόεδρος εσχάτη προδοσία.

  7. Pingback: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ     5 - 6- 7  ΙΟΥΛΙΟΥ - Piraeus365

  8. Αλέξη άκου τη γιαγιά Ανθούλα..

    Tα λέει όλα xύμα και τσουβαλάτα στον Τσίπρα που έδωσε το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς!

  9. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ τα ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΛΑ! Έγγραφο Ντοκουμέντο για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…

    Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

    Τα πήραν όλα και με το παραπάνω από τον Κοτζιά – Τι αποκαλύπτει το εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στα Σκόπια το 2008 – Η ενεργή εμπλοκή των ΗΠΑ και η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Αθήνας. Η κυβέρνηση Τσίπρα παραχώρησε στη FYROM όλα όσα ήθελαν οι Σκοπιανοί για τη γλώσσα, την ταυτότητα και το όνομα της χώρας τους, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στα Σκόπια με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008.

    Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως πλέον καθίσταται σαφές, όχι μόνο «δεν ταπεινώνει τους γείτονες», σύμφωνα με τη φρασεολογία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά απογυμνώνει τους χειρισμούς και την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης ότι πρόκειται για μια ισομερή συμφωνία που διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα.
    Λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ ότι «η αμερικανική διπλωματία διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην επίλυση της διαφοράς Ελλάδας – Μακεδονίας για το ονοματολογικό», το ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ» επιβεβαιώνει όσους είχαν υπόνοιες ότι μετά την ενεργή εμπλοκή της Ουάσινγκτον η ελληνική κυβέρνηση σύρθηκε σε μια συμφωνία η οποία ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των Σκοπιανών.

    Σε τηλεγράφημα με τίτλο «Τι θέλουν οι Μακεδόνες για να λύσουν τη διαφορά της ονομασίας» και ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008, η τότε πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς περιγράφει κωδικοποιημένες τις επιδιώξεις των Σκοπιανών και μεταφέρει στους συναδέλφους της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε με τους Νίκολα Γκρουέφσκι και Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο της FYROM.

    «Η πρεσβεία στα Σκόπια εκτιμά ότι σχετικά με το περιεχόμενο μιας συμφωνίας που ανοίγει τον δρόμο για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. η μακεδονική κυβέρνηση θα δεχόταν τελικά τους ακόλουθους όρους:

    -Ονομα: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (σ.σ.: το αγγλικό κείμενο αναφέρει τη γειτονική χώρα ως «Northern» ή εναλλακτικά «North Macedonia»).
    -Πεδίο εφαρμογής: Σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς αλλά και διμερώς από οποιαδήποτε χώρα δεν θέλει να χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία. Η Μακεδονία θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα όταν αναφέρεται στον εαυτό της, σε διαβατήρια, ετικέτες προϊόντων, μέσα ενημέρωσης κ.λπ.
    -Ταυτότητα: Η γλώσσα και η εθνικότητα θα μπορούσαν να ονομάζονται “μακεδονική”, κάτι που θα έπρεπε να γίνει με σιωπηρούς χειρισμούς, ίσως ως ένα συμπληρωματικό παράρτημα στο UNSCR, ή σε κάποιο εσωτερικό έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών που δεν θα χρειάζεται ελληνική έγκριση. Εν κατακλείδι, η Μακεδονία χρειάζεται διαβεβαίωση ότι η γλώσσα και η εθνικότητά τους θα συνέχιζαν να ονομάζονται μακεδονική και όχι βορειομακεδονική».

    Tο εμπιστευτικό έγγραφο της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, στις 29 Ιουλίου 2008:

    Τότε σκόνταψαν στο δίδυμο Καραμανλής – Ντόρα
    Αυτά ανέφερε πριν από δέκα χρόνια η τότε πρέσβειρα των ΗΠΑ στη FYROM μεταφέροντας τις κόκκινες γραμμές της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων προκειμένου να συναινέσουν στη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας… Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2008, η ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη είχε θέσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κινούμενη εντός της εθνικά αποδεκτής γραμμής που είχε τηρηθεί μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Οι Αμερικανοί ωστόσο θεωρούσαν ότι μπορούσαν να επιτύχουν άρση του αδιεξόδου πιέζοντας την ελληνική πλευρά. Και γι’ αυτό η Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς από κοινού με τον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ έκαναν συνεχείς συναντήσεις και άτυπες επαφές με τις πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών. Οπως προκύπτει από τα ιστορικά γεγονότα, η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε να συνθηκολογήσει.
    Δέκα χρόνια μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου και μετά το προφητικό τηλεγράφημα Μιλοβάνοβιτς, η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο διολίσθησε στις θέσεις των Σκοπιανών, αλλά έχει και το πολιτικό θράσος να παρουσιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως δήθεν διπλωματική νίκη της Αθήνας…
    Η άνευ όρων παράδοση των «χρήσιμων αριστερών»

    Τι προβλέπει η συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία που συνομολόγησαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ μετά την ενεργή διαμεσολάβηση της Ουάσινγκτον και κυρίως του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ από κοινού με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στα Σκόπια Τζες Μπέιλι;
    «1. Το επίσημο όνομα θα είναι ‘‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’’, το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα και θα χρησιμοποιείται erga omnes, όπως προβλέπεται στη συμφωνία. Το σύντομο όνομα θα είναι ‘‘Βόρεια Μακεδονία’’.
    2. Η ιθαγένεια θα είναι μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
    3. Η επίσημη γλώσσα θα είναι η ‘‘μακεδονική γλώσσα’’ όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977 και περιγράφεται στο άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας συμφωνίας».

    Είναι ανατριχιαστικές οι ομοιότητες της τελικής συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες στα 17 Ιουλίου με τις θέσεις που αποτελούσαν κόκκινες γραμμές για τους Σκοπιανούς εδώ και μία δεκαετία, όπως περιγράφονταν στο τηλεγράφημα της πρέσβειρας των ΗΠΑ Μιλοβάνοβιτς από τις 29 Ιουλίου του 2008.

    Αποκαλύπτεται πως ό,τι ήθελαν οι Σκοπιανοί το κέρδισαν. Είτε στο θέμα του ονόματος, αλλά κυρίως στο ζήτημα της γλώσσας και της ταυτότητας που η ελληνική πλευρά πείστηκε να αναγνωρίσει ως μακεδονική. Και ενώ το 2008 ο ιέραξ Νίκολα Γκρουέφσκι δεχόταν τη σιωπηρή, υπόγεια αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας ως παράρτημα ενός εσωτερικού εγγράφου του ΟΗΕ που δεν θα χρειαζόταν ελληνική έγκριση, φτάσαμε στο 2018 που ο Νίκος Κοτζιάς και ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισαν επίσημα την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας ικανοποιώντας και τους πιο σκληρούς Σκοπιανούς εθνικιστές.

    Ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, τότε πρόεδρος της ΠΓΔΜ, έλεγε στην πρέσβειρα των ΗΠΑ το 2008 ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να υπογράψει επισήμως ότι αποδέχεται την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας για να δεχτεί να επικυρώσει την υιοθέτηση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία». Τελικά, το 2018, με τη Συμφωνία των Πρεσπών η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει κάτι πολύ περισσότερο από το δικαίωμα των γειτόνων -κατά την άποψη του Αλέξη Τσίπρα- να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Βάζει την υπογραφή της σε νομικά δεσμευτικό κείμενο ότι η εθνικότητα των Σκοπιανών είναι μακεδονική και η γλώσσα τους επίσης μακεδονική.
    Το ντοκουμέντο αποκαλύπτει την επώδυνη διολίσθηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με την οποία προφανώς ζημιώνονται τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Ολη αυτή η δήθεν προσπάθεια που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έκαναν επί μήνες, όπου παρίσταναν ότι διαπραγματεύονται σκληρά με τους γείτονες, ήταν ένα προκάλυμμα για να δεχτούν θέσεις που για τους Σκοπιανούς αποτελούσαν κόκκινη γραμμή ήδη από το 2008, όμως η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν τις αποδεχόταν!

    Και ενώ κατηγορούν ως πατριδοκάπηλους όσους απορρίπτουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποδεικνύεται ότι συνθηκολόγησαν αφού μόνο ως εθνική υποχώρηση μπορεί να αξιολογηθεί μια συμφωνία που υπογράφεται στο πλαίσιο των προϋποθέσεων που είχαν θέσει οι Σκοπιανοί εδώ και μία δεκαετία για να διευθετηθεί το ζήτημα του ονόματος.
    Δεν μπορεί να μην επισημανθεί και η περιφρόνηση -ή έστω αδιαφορία- που επέδειξαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων. Αν μη τι άλλο, είναι αδύνατον να ταυτίζονται τα εθνικά συμφέροντα με τις κόκκινες γραμμές των Σκοπιανών.

    Ταυτόχρονα, αποκαλύπτονται οι συστηματικοί χειρισμοί των Ηνωμένων Πολιτειών που μεθόδευσαν την επίτευξη συμφωνίας επί μία δεκαετία, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Κοτζιά δέχτηκαν να ευθυγραμμιστούν με την Ουάσινγκτον, επιδιώκοντας απλώς να γίνουν αποδεκτοί ως η πρώτη αριστερή και παράλληλα αμερικανόφιλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Δεν είναι λίγο πράγμα να στηρίζεσαι στον θείο Σαμ για να επιβιώσεις πολιτικά ή έστω να ελπίζεις ότι θα ενισχυθείς από το κατεστημένο της Ουάσινγκτον για να επανέλθεις στην εξουσία έπειτα από μια πιθανή εκλογική ήττα… Αν μη τι άλλο, το να έχεις δώσει έμπρακτα διαπιστευτήρια υπέρ των αμερικανικών θέσεων και μάλιστα σε ένα θέμα για το οποίο η διοίκηση των ΗΠΑ εργάζεται συστηματικά επί μία δεκαετία, αφιονίζοντας τη ρωσική πλευρά που διαβλέπει προσπάθεια αλλαγής των γεωστρατηγικών ισορροπιών στα Βαλκάνια με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είναι κάτι για το οποίο ευλόγως μπορείς να αναμένεις ανταλλάγματα.
    Ερωτήματα βαρύνουσας σημασίας

    Το έγγραφο της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια από το 2008 προδιαγράφει μια πορεία που δεν ακολούθησε καμία ελληνική κυβέρνηση, ούτε καν ο συνεργάσιμος προς τους Αμερικανούς Γιώργος Παπανδρέου, μέχρι σήμερα, όπου βρέθηκαν οι «χρήσιμοι αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ. Από το κείμενο του τηλεγραφήματος προκύπτουν μια σειρά από ζητήματα βαρύνουσας σημασίας. Αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, ότι:
    ■ Το όνομα που ικανοποιεί τις απαιτήσεις των Σκοπιανών είναι το Βόρεια Μακεδονία (με το Βόρεια με ή χωρίς παρενθέσεις).
    ■ Οι γείτονες δεν δέχονταν οποιαδήποτε αλλαγή σχετικά με την εθνικότητα και τη γλώσσα τους, αξιώνοντας τη διατήρηση του όρου «μακεδονική».
    ■ Αναζητούσαν τρόπους διαχείρισης της επισημοποίησης της μακεδονικής γλώσσας μέσω γραπτής επιβεβαίωσης από τον ΟΗΕ.
    Με βάση όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα της πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Σκόπια, προκύπτει ότι καμία ελληνική κυβέρνηση το 1977 ή άλλοτε δεν είχε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Γι’ αυτό άλλωστε οι Σκοπιανοί εισηγούνταν να περάσει ο χαρακτηρισμός της γλώσσας τους ως μακεδονικής σε νέο κείμενο του ΟΗΕ που δεν θα απαιτούσε ελληνική έγκριση…

    Αν, όπως αποκαλύπτεται από το αμερικανικό έγγραφο, οι βασικές θέσεις της γείτονος ως προς το όνομα, την εθνικότητα και τη γλώσσα παρέμειναν ακριβώς οι ίδιες, πού ακριβώς υποχώρησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ; Πολύ περισσότερο που οι θέσεις των Σκοπιανών του 2008, που επικυρώθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ δέκα χρόνια αργότερα, είχαν διατυπωθεί από τον εθνικιστή Νίκολα Γκρουέφσκι. Παραδόξως, όλες οι αξιώσεις των σκληρών Σκοπιανών -που περιγράφονταν στις τρεις κόκκινες γραμμές- πέρασαν με πρωθυπουργό τον ήπιο σοσιαλιστή Ζόραν Ζάεφ, που βρήκε πρόθυμους συνομιλητές στην ελληνική πλευρά…

    Με τα δεδομένα που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ουδείς δικαιούται να απορεί γιατί ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ δήλωσε «Μακεδόνας» την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι όταν η Συμφωνία των Πρεσπών τεθεί σε ισχύ «θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα»…

    https://www.protothema.gr/politics/article/817600/apokalupsi-edo-kai-10-hronia-oi-skopianoi-ithelan-voreia-makedonia-glossa-kai-ethnikotita/
    https://stilpon.blogspot.com/2018/09/blog-post_4.html

  10. Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΟΝΕΚΕΡ – Το ατράνταχτο τεκμήριο της συνεργασίας του Κοτζιά με το καθεστώς Χόνεκερ υπό την καθοδήγηση του Manfred Buhr(του «Ελαφοπόδαρου» της ΣΤΑΖΙ

    Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Συνεργάτης του Καθεστώτος Χόνεκερ

    Το ατράνταχτο τεκμήριο της συνεργασίας του Κοτζιά με το καθεστώς Χόνεκερ υπό την καθοδήγηση του Manfred Buhr (του «Ελαφοπόδαρου» της ΣΤΑΖΙ)

    Των ΜΑΡΙΑΣ και ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
    (Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από την Αγωγή Κακοδικίας της Athens Review of Books κατά ηγεσίας Αρείου Πάγου)

    (3) Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του χαφιέδικου βιβλίου με τίτλο Der autonome Intellekt (Ο Αυτόνομος [sic] Νους), που γράφτηκε υπό την καθοδήγηση του διαβόητου Μάνφρεντ Μπουρ (Manfred Buhr), επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Χόνεκερ (και πράκτορα της Στάζι με το ψευδώνυμο «Ελαφοπόδαρος»). Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε το 1976 από τον κρατικό-κομματικό εκδοτικό οίκο Akademie Verlag. Επρόκειτο για ένα βιβλίο που γράφτηκε για λογαριασμό του καθεστώτος Χόνεκερ, εκδόθηκε από το καθεστώς Χόνεκερ, υπηρετούσε την προπαγάνδα του ολοκληρωτικού καθεστώτος Χόνεκερ. Μάλιστα, επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε την αίσθηση τι σημαίνει έντυπη έκδοση ολοκληρωτικού καθεστώτος, σημειώνουμε ότι στο βιβλίο αναγράφεται ο αριθμός παραγγελίας και ο αριθμός άδειας έκδοσης. Αυτό δεν συνέβαινε ούτε επί χούντας στην Ελλάδα. Αυτό λοιπόν το βιβλίο σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις δεν αποτελεί τεκμήριο ούτε απλού θαυμασμού προς το εν λόγω απαισίας μνήμης καθεστώς! Εξάλλου υπάρχουν και φωτογραφίες που δείχνουν τον Κοτζιά ανάμεσα σε στελέχη του καθεστώτος Χόνεκερ.

    (4) Το εν λόγω βιβλίο Der autonome Intellekt, όπως γράφει στον πρόλογό του ο Μάνφρεντ Μπουρ, συμβάλλει στη στερέωση της «δικτατορίας του προλεταριάτου υπό την ηγεσία του μαρξιστικού λενινιστικού κόμματος» και ουσιαστικά είναι ένα παραπεμπτικό έγγραφο της Ιδεολογικής Αστυνομίας του σταλινικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας προς την Ιδεολογική Εισαγγελία του για την άσκηση διώξεως κατά του στοχαστή Alfred Sohn-Rethel για αποκλίσεις από τα θέσφατα της κυρίαρχης πολιτικής θεολογίας. Και ο Κοτζιάς συνυπογράφει αυτή τη «μήνυση». Το όνομα του Κοτζιά είναι το δεύτερο στο εξώφυλλο. Σημειώνουμε ότι σ’ αυτό το βιβλίο ο Κοτζιάς δεν έγραψε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, αλλά συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του, ώστε φέρει «εις ολόκληρον» την ευθύνη όπως και καθένας από τους άλλους συνεργάτες του διαβόητου «Ελαφοπόδαρου». Όλα αυτά τα καταθέσαμε αναλυτικά στο Εφετείο, αλλά η απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου περιείχε δύο φορές την απόφανση ότι ο Κοτζιάς δεν υπήρξε ούτε καν θαυμαστής του συγκεκριμένου καθεστώτος (!), πράγμα που θεμελιώνει τον δόλο των δικαστών: δεν πρόκειται δηλαδή καν περί βαριάς αμέλειας ή έστω κουφότητας. Και από τη θέση αυτή επαναλαμβάνουμε το πασίδηλο ότι ο Κοτζιάς υπήρξε γκαουλάιτερ προπαγάνδας δύο τουλάχιστον σταλινικών δικτατοριών. Είναι το μοναδικό στέλεχος του ΚΚΕ που ‒με ποιες διαδικασίες στρατολόγησης ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί‒ έγραψε υπό την καθοδήγηση του «Ελαφοπόδαρου», μαζί με άλλα τέσσερα ενεργούμενα, βιβλίο ακραίας προπαγάνδας για εσωτερική κατανάλωση του ολοκληρωτικού καθεστώτος Χόνεκερ, και συμμετείχε στην επιχείρηση με στόχο την εξόντωση του «αιρετικού» γερμανοεβραίου κομμουνιστή Άλφρεντ Ζον-Ρέτελ.

    (5) Επειδή αυτό το βιβλίο, όπως και το Η Πολωνία κι εμείς, δεν είναι απλώς ένα από τα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που δεν έλαβαν υπόψη τους οι δικαστές, αλλά είναι ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, παραθέτουμε εδώ μια περίληψή του και περισσότερα στα σχετ. … [τεύχη 60 και 65 της ARB] μαζί με ένα φωτοαντίτυπό του.

    ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
    ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΟΝΕΚΕΡ

    Η συμμετοχή του Ν. Κοτζιά, υπό τον Μάνφρεντ Μπουρ, στην επιχείρηση εναντίον του γερμανού μαρξιστή Άλφρεντ Ζον-Ρέτελ

    Το κείμενο Der autonome Intellekt (Ο Αυτόνομος [sic] Νους) είναι ένα παραπεμπτικό έγγραφο της Ιδεολογικής Αστυνομίας του σταλινικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας προς την Ιδεολογική Εισαγγελία του για την άσκηση διώξεως κατά ενός στοχαστή, του Alfred Sohn-Rethel (Άλφρεντ Ζον-Ρέτελ), που αποκλίνει από τα θέσφατα της κυρίαρχης πολιτικής θεολογίας.

    Ο παραπεμπόμενος δεν είναι ένας φιλελεύθερος ή δεξιός στοχαστής. Είναι ένας ακραιφνής μαρξιστής ριζοσπαστικών αντιλήψεων, ο οποίος καταγγέλλει μάλιστα τον μαρξιστικό αναθεωρητισμό (ρεβιζιονισμό). Επειδή όμως δεν δίνει όρκο υποταγής στην σταλινική εξουσία ανακηρύσσεται εχθρός της, και μάλιστα πιο επικίνδυνος από τους μη μαρξιστές.

    i. Στην σύντομη εισαγωγή του ο επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Manfred Buhr (Μάνφρεντ Μπουρ) δηλώνει ότι κάθε απόκλιση από την γραμμή του Μαρξισμού-Λενινισμού όπως την εκφράζει το κυβερνών ΚΚ είναι προσχώρηση στον ιμπεριαλισμό. Σκοπός της σειράς που διευθύνει είναι η στερέωση της «δικτατορίας του προλεταριάτου υπό την ηγεσία του μαρξιστικού λενινιστικού κόμματος» (Der Kampf der Arbeiterklasse unter Fuehrung ihrer marxistisch-leninistischen Partei ….verlangt, zur Errichtung …der Diktatur des Proletariats …die ideologische und theoretische Entmachtung der Bourgeoisie).

    Ποιος είναι ο Μάνφρεντ Μπουρ φαίνεται από το επίσημο βιογραφικό του, από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό για τη Μελέτη της Δικτατορίας του SED (του ΚΚ της Ανατολικής Γερμανίας), το οποίο παραθέτουμε. Ήταν «Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου για Θεμελιώδη Ζητήματα του Ιδεολογικού Αγώνα μεταξύ Σοσιαλισμού και Ιμπεριαλισμού, μεταξύ άλλων υπεύθυνος για τις σχέσεις συνεργασίας και την ταξιδιωτική δραστηριότητα (επιλογή των «Στελεχών Ταξιδιών») φιλοσόφων της ΛΔΓ στον Δυτικό Κόσμο», και από «το 1965 καταχωρημένος στο Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας (MfS) [Ministerium für Staatssicherheit – StaSi] ως μυστικός συνεργάτης με το ψευδώνυμο ‚Rehbein’ [Ρεμπάιν = “Ελαφοπόδαρος”]».

    ii. Στο σώμα του κειμένου επαναλαμβάνεται αυτή η καθοδηγητική αρχή. Ακόμα και η καταδίκη του «ρεβιζιονισμού» από μαρξιστική ή «υπεραριστερή» σκοπιά είναι ιμπεριαλιστική, όταν δεν ταυτίζεται με τις προδιαγραφές που θέτει το κυβερνών ΚΚ.

    iii. Εισάγεται για την περίπτωση αυτή ένας νέος ευφάνταστος όρος: «αντιρεβιζιονιστικός ρεβιζιονισμός» (Κεφάλαιο 1 με τίτλο: “Antirevisionistischer Revisionismus”). Όσο περισσότερο τονίζει τον μαρξισμό του ο αντιρεβιζιονιστής που διαφωνεί με το ΚΚ, τόσο περισσότερο αποδεικνύει την συμπόρευσή του με τον ιμπεριαλισμό.

    iv. Όλες οι ιδεολογίες της δυτικής κοινωνίας, όσο διαφορετικές κι αν είναι αναμεταξύ τους, όσο δημοκρατικές ή και μαρξιστικές ιδέες κι αν ενσωματώνουν, δεν είναι τίποτε άλλο από νομιμοποίηση του ιμπεριαλισμού.

    v. Η ιμπεριαλιστική δυτική κοινωνία δίνοντας ελευθερία στον μαρξιστικό «αντιρεβιζιονιστικό ρεβιζιονισμό» να εκφραστεί δείχνει ότι τον έχει εξαγοράσει και ιδιοποιηθεί σαν όπλο εναντίον του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

    vi. Ο Sohn-Rethel παράγει τις βασικές κατηγορίες της λογικής σκέψης από τις διαδικασίες της εμπορευματικής οικονομίας. Όμως αυτό, λέει η «μήνυση» του Μπουρ και των εκλεκτών συνεργατών του (Κοτζιά κ.ά. που τη συνέγραψαν), το είχαν ήδη κάνει ο Μαρξ, ο Ένγκελς και ο Λένιν, και όποιος θέλει να ανακινήσει αυτήν την προβληματική αμφισβητεί την μαρξιστική-λενινιστική θεωρία. Στα θέματα αυτά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι απλώς να επαναλαμβάνουμε τα λόγια των «κλασικών του μαρξισμού-λενινισμού». Ο Sohn-Rethel, λένε οι μηνυτές, δεν αναφέρεται ούτε μία φορά στην «θεωρία της αντανάκλασης του Λένιν». Η Ιδεολογική Αστυνομία διεκδικεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να υπαγορεύει σε ένα συγγραφέα ποιες και πόσες παραπομπές θα κάνει στο κείμενό του.

    vii. Ο Sohn-Rethel, συνεχίζουν οι κατήγοροι, αισθάνεται «φρίκη» μπροστά στο επίτευγμα της επιστημονικής σκέψης στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Η συμπεριφορά του δείχνει «αβυσσαλέα περιφρόνηση» απέναντι στους κλασικούς του μαρξισμού-λενινισμού.

    viii. Ακολουθεί ένας καταιγισμός καταγγελτικών χαρακτηρισμών για τον κατηγορούμενο: εισάγει μιαν «ιδεαλιστική επανερμηνεία» (Idealisierung) του μαρξισμού-λενινισμού. Έχει μια μηχανιστική αντίληψη της ιστορίας, επειδή έχει εγκαταλείψει το «ενεργητικό υποκείμενο» της Ιστορίας που είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ζητάει να αποκαταστήσει την «αφηρημένη ιδεαλιστική θεωρία της γνώσης». Αυτό το τελευταίο αποτελεί αναίσχυντη διαστροφή της σκέψης του Sohn-Rethel, ο οποίος κάνει ακριβώς το αντίθετο: παράγει την γνώση από τις οικονομικές διαδικασίες της παραγωγής και ανταλλαγής.

    ix. Ο Sohn-Rethel, σύμφωνα πάντα με την ιδεολογική αστυνομία του καθεστώτος, είναι ένας «υπεραριστερός μαξιμαλιστής», εχθρός του μαρξισμού (ultralinker, maximalistischer Gegner) και των εργατικών καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης: συνεχίζεται η εφεύρεση ευφάνταστων όρων για το κατηγορητήριο από τους διώκτες ‒ ο κατηγορούμενος δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξεφύγει την πυρά. Ευτυχώς που δεν ζούσε στην «Λ.Δ.» της Γερμανίας, αλλιώς θα είχε χαθεί κάθε ίχνος του.

    x. Το βασικό του πολιτικό αμάρτημα είναι ότι θέλει να θεμελιώσει θεωρητικά καινούργια επαναστατικά κινήματα που δεν αποδέχονται όμως την επίσημη μαρξιστική-λενινιστική γραμμή των κομμάτων που κυβερνούν στις «χώρες του σοσιαλισμού».

    xi. Κατακεραυνώνεται στην συνέχεια επειδή καταδικάζει τον επίσημο μαρξισμό των σταλινικών καθεστώτων ως νομιμοποιητικό προπέτασμα μιας καταπιεστικής εξουσίας. Είναι συκοφάντης των σοσιαλιστικών χωρών και «της επιστήμης τους».

    xii. Ο Sohn-Rethel είναι αδαής για την πραγματικότητα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και δεν θέλει να ξέρει ότι εκεί κυβερνάει η εργατική τάξη. Αυτό το εργατικό καθεστώς επιθυμεί να υπονομεύσει και να ανατρέψει, προφασιζόμενος τον ψευτομαρξιστικό αντιρεβιζιονισμό του.

    Το βιβλίο είναι ένα κατάπτυστο ψευτοφιλοσοφικό κατασκεύασμα, δια του οποίου εκφράζεται όλο το μίσος κατά της πνευματικής ελευθερίας που είναι το κατεξοχήν γνώρισμα του σταλινισμού και των επιγόνων του. Το ότι επιγράφεται Ο Αυτόνομος Νους / Η Αυτόνομη Διάνοια μόνο σαν προσβολή κατά κάθε έντιμου και σκεπτόμενου ανθρώπου μπορεί να χαρακτηριστεί.

    xiii. Το βιβλίο στην τελευταία σελίδα του γράφει:

    Εκδόθηκε στον εκδοτικό οίκο Akademie, 108 Βερολίνο, Οδός Λειψίας 3-4
    © Akademie-Verlag, Berlin 1976
    Αριθμός άδειας: 202 ∙ 100/30/76
    Συνολική παραγωγή: Τυπογραφείο «Μαξίμ Γκόρκυ», 74 Άλτενμπουργκ
    Διαμόρφωση εξωφύλλου: Βίλλι Μπέλερτ
    Αριθμός παραγγελίας: 7530025 (2149/66) · LSV 0165
    Τυπωμένο στην ΛΔΓ [Λαϊκή Δημοκρατία Γερμανίας]
    Τιμή: 7 Μ [ανατολικογερμανικά μάρκα]

    Το χαφιέδικο αυτό βιβλίο αποδεικνύει ότι ο Κοτζιάς υπήρξε συνεργάτης του καθεστώτος Χόνεκερ. Σύμφωνα όμως με την παράνομη απόφαση του Εφετείου Αθηνών που επικύρωσε ο Άρειος Πάγος, (και) αυτό το βιβλίο δεν αποτελεί απόδειξη ούτε καν ότι υπήρξε απλός θαυμαστής του καθεστώτος Χόνεκερ…

    ***
    Οι εν λόγω δικαστές θα δικαστούν από το Ειδικό Δικαστήριο κακοδικίας στις 9 Οκτωβρίου (Αίθουσα Συμβουλίου της Επικρατείας, 6 μ.μ.). Και θα κληθούν να εξηγήσουν, ανάμεσα σε άλλα, γιατί το χαφιέδικο αυτό βιβλίο που είχαν στα χέρια τους δεν αποτελεί απόδειξη για τίποτε: σύμφωνα με τις άξιες εμπτυσμού αποφάσεις τους, ο Κοτζιάς δεν υπήρξε ούτε απλός θαυμαστής του καθεστώτος Χόνεκερ!

    Οι δικαστές που θα λογοδοτήσουν είναι οι:

    1. Βασίλειος Πέππας, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
    2. Πηνελόπη Ζωντανού, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου
    (η Εισηγήτρια που καταψήφισε τον εαυτό της).
    3. Γεώργιος Λέκκας, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
    4. Αγγελική Τζαβάρα, Αρεοπαγίτης.
    5. Θωμάς Γκατζογιάννη, Αρεοπαγίτης.
    6. Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου, Αρεοπαγίτης.
    7. Κυριάκος Φώσκολος, Πρόεδρος Εφετών.
    8. Στυλιανή Μπλέτα, Εφέτης.

    Πηγή: http://athensreviewofbooks.com/?p=3438

    Το διαβάσαμε από το: Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Συνεργάτης του Καθεστώτος Χόνεκερ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/06/blog-post_7774.html#ixzz5QUkga8IP

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.