ΤΕΜΕΝΟΣ-ΤΖΑΜΙ Ορισμός, απόψεις [βίντεο]

1.Ορισμοί

Τέμενος.

Το Τέμενος, τέμνω, τέμενος, είναι οριοθετημένος (τεχνητά ή όχι) χώρος μέσα στο οποίο λατρευόταν μια θεότητα ή συνηθέστερα ένας ήρωας στην αρχαία Ελλάδα. Ήταν συνήθως αλσύλλια που περιέκλειαν βωμούς ή και άλλες πρόχειρες, τυχαία τοποθετημένες κατασκευές για την τέλεση ιεροπραξιών. Αποτελούν ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της αρχαίας θρησκείας, ιδίως στις απαρχές της, καθώς και μέσα από την οριοθέτηση και καθιέρωση του χώρου προήλθαν τα ιερά. Ο όρος δεν έχει αντίστοιχό του στις λατινογενείς γλώσσες, γεγονός που καταδεικνύει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της έννοιας. Δυο από τα πιο γνωστά τεμένη ήταν αυτά του Πέλοπα στην Ολυμπία (Πελόπιον) και του Οφέλτη στη Νεμέα.

Τζαμί.

Το τζαμί (η λέξη προέρχεται από τα Τουρκικά: Cami) , είναι ο τόπος λατρείας των Μουσουλμάνων. Όλα τα τζαμιά είναι προσανατολισμένα προς την Κάαμπα της Μέκκας. 

 Κοινό πάντως σε όλα τα Τζαμιά είναι η κεντρική τετράγωνη αίθουσα όπου οι πιστοί παρατάσσονται σε σειρές με το μέτωπο προς της Μέκκα, γι αυτό και η είσοδος σ΄ αυτά είναι σε αντίθετη διεύθυνση. Μέσα στο Τζαμί δεν υπάρχουν αγιογραφίες ούτε αγάλματα (απαγορεύονται στο Ισλάμ) και αντ΄ αυτών φέρονται σε περικαλλή πλαίσια ρήσεις από το Κοράνι. Επίσης μέσα σε κάθε τζαμί ξεχωρίζουν το “μιχράμπ”, είδος ιερού που βρίσκεται επί έδρας λεγόμενης “μινμπάρ”, τύπου άμβωνα ή δεσποτικού που στέκεται ο Ιμάμης. Το δε δάπεδο είναι καλυμμένο με τάπητες. Δεν υφίστανται καθίσματα και ούτε γίνεται χρήση κεριών. Οι πιστοί πριν την είσοδό τους στο τζαμί οφείλουν να βγάλουν τα υποδήματά τους και να πλύνουν τα πόδια τους, τα χέρια και το πρόσωπό τους, σε ειδικό χώρο έξω από το Τζαμί.

Τύποι  τζαμιών

Χαρακτηριστικό  του κάθε τζαμιού αποτελεί ο μιναρές. Παλιότερα, η πρόσκληση προς προσευχή γινόταν από τον μουεζίνη, που έβγαινε στον μιναρέ και φώναζε το αντάν, για να ακούν όλοι οι πιστοί. Σήμερα, που η τεχνολογία έχει προχωρήσει, η αναγγελία της ώρας της προσευχής  γίνεται ακόμα από το μιναρέ, με τη χρήση όμως μεγαφώνων. Αν και η χρήση των μιναρέδων έχει ουσιαστικά καταργηθεί, εξακολουθούν ωστόσο να συνοδεύουν αρχιτεκτονικά τα περισσότερα τζαμιά.

Τζαμιά χωρίς μιναρέ:

 Τα μετζήτια:  είναι μικρά τζαμιά που δεν διαθέτουν μιναρέ.

Τζαμί με εξέδρα: ο τύπος τζαμιού όπου τη θέση του μιναρέ κατέχει μία εξέδρα προορισμένη για τον ιμάμη.

Τζαμί με πύργο: ο τύπος τζαμιού όπου τη θέση του μιναρέ κατέχει ένας πύργος.

2. Ιστορία του αιτήματος για την ανέγερση τζαμιού-τεμένους στην Αθήνα.

Το αίτημα για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα εκφράστηκε για πρώτη φορά από τον Σαουδάραβα Βασιλιά Χαλίντ το 1978, στον οποίο ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ανταποκρίθηκε θετικά. Στη συνέχεια ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις το Συμβούλιο της Ένωσης Αραβικών Κρατών στην Αθήνα το οποίο υποκαταστάθηκε από το Συμβούλιο των Πρέσβεων των Αραβικών Κρατών που αντιπροσωπεύονται διπλωματικά στην Ελλάδα. Παράλληλα, το αίτημα περί ίδρυσης τεμένους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εκφράστηκε και από την πολιτική ηγεσία της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντώντας θετικά πρόσφερε ένα οικόπεδο για το τζαμί στο Μαρούσι. Μετά από τις έντονες αντιρρήσεις του οικείου δήμου, το ΥΠΕΞ πρότεινε το 1992 την ανέγερση τεμένους στο Κορωπί, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο από τους Άραβες πρέσβεις. Το αίτημα συνδέθηκε με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων, στο πλαίσιο των οποίων θα έπρεπε να διατεθεί χώρος λατρείας και στους μουσουλμάνους, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες θρησκείες.

Η ελληνική κυβέρνηση με πρόταση της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησε για την ανέγερση ενός τζαμιού και την ίδρυση Ισλαμικού Πολιτιστικού  Κέντρου. Έτσι, σύμφωνα με τον Ν.2833/2000, προβλέπεται η ανέγερση τζαμιού και Ισλαμικού Κέντρου με σκοπό την προώθηση των διμερών ελληνο-αραβικών σχέσεων, καθώς και της μελέτης του Ισλαμικού πολιτισμού και θρησκείας. Τα έξοδα της ανέγερσης του Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου και του Τεμένους στην Παιανία  θα επωμίζονταν η Σαουδική Αραβία. Τελικά και ύστερα από αντιδράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν προχώρησε η κατασκευή του Τεμένους και του Πολιτιστικού Κέντρου στην Παιανία.

Ύστερα από έντονες συζητήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο  με νέο νόμο η ελληνική κυβέρνηση θέσπισε την ίδρυση μουσουλμανικού Τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα (Ν.3512/2006) με έξοδα του ελληνικού κράτους. Ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ιδρύεται που θα διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετάσχει ένας εκπρόσωπος μουσουλμανικών κοινοτήτων. Ο νόμος με πολλά προβλήματα στην σύλληψή του τελικά δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί κατά τη γνώμη μου θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ο νέος νόμος προβλέπει  τα έξοδα ανέγερσης να επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο με προφανή στόχο να αποφύγει τη χρηματοδότηση του από τρίτες χώρες που μπορεί να προάγουν ριζοσπαστικές εκδοχές του Ισλάμ.  Επίσης ο Ιμάμης που θα ιερουργεί θα πληρώνεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας.

3.Περιγραφή του έργου συνοπτικά

Το κόστος κατασκευής του τζαμιού – χωρητικότητας 350 ατόμων – ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ. Τον σχεδιασμό έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη, το οποίο έχει κατασκευάσει μερικά από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο. Η κατασκευή μιναρέ κρίθηκε ότι δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον, γι’ αυτό και απουσιάζει. Το κτίριο δεν θα φαίνεται από την Ιερά Οδό, ενώ έχει οπτική επαφή με την εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου. Γύρω θα υπάρχει χώρος πρασίνου καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής. Η χρήση γης στην περιοχή δεν προβλέπει κατασκευή κατοικιών, οπότε – σύμφωνα με διπλωματικές πηγές – αποφεύγεται ο κίνδυνος να δημιουργηθεί γκέτο.Ο σχετικός νόμος 4014/2011 και το άρθρο που προβλέπει τις απαλλοτριώσεις, τις αδειοδοτήσεις και τη χρηματοδότηση του έργου, ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία (198 ψήφοι υπέρ και 16 κατά) από τη Βουλή, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2011.

4.Θέση του Μητροπολίτου Πειραιώς 

Σημειώνεται ότι κατά της ανέγερσης του τεμένους έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που ζητεί να κηρυχθεί ο νόμος για την ανέγερση του τεμένους «όλως αντισυνταγματικός και ανθελληνικός». Αρμόδιες πηγές σημείωναν, πάντως, ότι η όποια απόφαση του ΣτΕ δεν έχει καμία σχέση με τις εργασίες για το τέμενος, οι οποίες μπορούν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή.

5.Τι λέγει ο Ομ. Καθηγητής Ε.Μ.Π. Ιωάννης Θ. Χαϊνης, Ορθόδοξος Τύπος 24/5/2013

Σχετικὰ μὲ τὴν ἵδρυση Μουσουλμανικοῦ Τεμένους στὸ Βοτανικό, στὶς ἐγκαταστάσεις τοῦ ΠολεμικοῦΝαυτικοῦ, κατ᾽ἐφαρμογὴ τοῦ Ἄρ. 3 τοῦ Ν. 3512/2006 ἐπιθυμῶ νὰ θέσω τὰ ἑξῆς:

1) Τὸ ἄρθρο 16 § 6 τοῦ Συντάγματος λέγει ὅτι: Νόμος μπορεῖ νὰ ὁρίσει τὰ σχετικὰ μὲ τὴ συμμετοχὴ στὴ δαπάνη τοῦ Δημοσίου αὐτῶν ποὺ ὠφελοῦνται ἀπὸ τὴν ἐκτέλεση ἔργων κοινῆς ὠφέλειας ἢ γενικότερης σημασίας, γιὰ τὴν γενικότερη ἀνάπτυξη τῆς Χώρας.

Τὸ ἄρθρο 3 τοῦ Ν. 3512/2006 εὑρίσκεται σὲ πλήρη δυσαρμονία μὲ τὸ ἀρθρ. 16 § 6 τοῦ Συντάγματος.

Τὸ Μουσουλμανικὸ Τέμενος ὑπάγεται στὰ ἔργα κοινῆς ὠφέλειας ἢ γενικότερης σημασίας γιὰ τὴν ἀνάπτυξη τῆς Χώρας, ὥστε τὸ Δημόσιο νὰ συμμετάσχει στὴ δαπάνη γιὰ τὴν ἀνέγερσή του καθὼς καὶ τὴν συντήρηση αὐτοῦ; Ποιὰ εἶναι τὰ ὀφέλη τοῦ Δημοσίου; Ὀφέλη ἤ ζημία οἰκονομικὴ θὰ ἔχει τὸ Δημόσιο; Σὲ αὐτὴ τὴ δεινὴ οἰκονομικὴ κρίση, ποὺ εὑρίσκεται ἡ Ἑλλάδα οὔτε ἕνα εὐρώ, ΔΕΝ δικαιοῦται νὰ διαθέσει ἡ Κυβέρνηση, σύμφωνα μὲ τὸ ἄρ. 16 § 6 τοῦ Συντάγματος. Συγκεκριμένα ποῖα ὀφέλη προκύπτουν γιὰ τοὺς Ἕλληνες πολίτες; Κανένα!

Θλίβομαι γιὰ ὅσους βουλευτὲς ψήφισαν στὴ Βουλὴ αὐτὸν τὸν διάτρητο συνταγματικῶς Νόμο ἢ ἀγνοοῦσαν τὸ Σύνταγμα ἢ ἐσκεμμένα τὸ παραβίασαν. Πιστεύω ὅτι τὸ ΣτΕ θὰ ἐκδόσει ἀπόφαση, ἡ ὁποία θὰ συμπορεύεται μὲ τὸ ἀρθρ. 16 § 6 τοῦ Συντάγματος. Στὴν περίπτωση ποὺ δὲν σεβόμαστε τὸ Σύνταγμα καὶ τό παραβιάζουμε κατάφορα μὲ αὐτὸν τόν τρόπο, χάριν σκοπιμότητος, ὑποσκάπτουμε τὰ θεμέλια τῆς Δημοκρατίας!

2) Τὸ ἄρθρ. 17 § 6 τοῦ Συντάγματος, λέγει: «Ὅταν πρόκειται νὰ ἐκτελεσθοῦν ἔργα κοινῆς ὠφέλειας ἢ γενικότερης σημασίας γιὰ τὴν οἰκονομία τῆς Χώρας νόμος μπορεῖ νὰ ἐπιτρέψει τὴν ἀπαλλοτρίωση ὑπὲρ τοῦ Δημοσίου εὐρύτερων ζωνῶν, πέραν ἀπὸ τὶς ἐκτάσεις ποὺ εἶναι ἀναγκαῖες γιὰ τὴν κατασκευὴ τῶν ἔργων. Ὁ ἴδιος νόμος καθορίζει τὶς προϋποθέσεις καὶ τοὺς ὅρους τῆς μίας τέτοιας ἀπαλλοτρίωσης, καθὼς καὶ τὰ σχετικὰ μὲ τὴ διάθεση ἢ χρησιμοποίηση γιὰ δημόσιους ἢ κοινωφελεῖς γενικὰ σκοποὺς κ.λπ.».

Ὅσοι κύριοι Βουλευτὲς ψήφισαν αὐτὸν τὸ Νόμο ὑπαγάγουν τὸ Μουσουλμανικὸ Τέμενος στοὺς δημόσιους ἢ κοινωφελεῖς σκοποὺς;
Ἐπλανήθησαν, οἱ κ. Βουλευτὲς διότι τὸ Τέμενος καὶ ὑπὸ τὴν στενὴ καὶ ὑπὸ τὴν εὐρεῖα ἔννοια τῆς λέξεως ΔΕΝ εἶναι κοινωφελὲς ἵδρυμα.

3) Τὸ ἀρθρ. 117 § 4 λέγει: «Ἡ ἀναγκαστικὴ ἀπαλλοτρίωση δασῶν ἢ δασικῶν ἐκτάσεων, ποὺ ἀνήκουν σὲ φυσικὰ ἢ νομικὰ πρόσωπα ἰδιωτικοῦ ἢ δημοσίου δικαίου ἐπιτρέπεται μόνο ὑπὲρ τοῦ Δημοσίου, σύμφωνα μὲ τοὺς ὁρισμοὺς τοῦ ἀρθρ.17, γιὰ λόγους δημόσιας ὠφέλειας». Αὐτὸ θὰ τὸ ἐξηγήσουμε κατωτέρω.

Ἐπειδὴ τὸ θέμα συνταγματικῶς ἔχει πλοκή, παραθέτουμε τὰ κάτωθι ἀπὸ τὸ Διοικητικὸ Δίκαιο:

α) Τὸ δημόσιο συμφέρον σχετίζεται μὲ τὴν ἵδρυση Μουσουλμανικοῦ Τεμένους; Ἂν ἀνατρέξουμε στὸ περισπούδαστο βιβλίο τοῦ Καθηγητοῦ Π.Δ. ΛΑΠΟΓΛΟΥ «ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ», Ἐκδόσεις Ἀντ. Ν. Σάκκουλα (3η ἔκδοση), 1992 στὴ σελ. 147, γράφει: «Τὸ δημόσιο συμφέρον (ἢ ἐθνικό, γενικὸ ἢ κοινωνικὸ ἢ κοινὸ συμφέρον) δὲν μπορεῖ νὰ ὁρισθεῖ ἐκ τῶν προτέρων κατὰ τρόπον ἀπαλλαγμένο ἀπὸ ἀοριστολογίες, σφάλματα καὶ μονομέρειες. Τὸ δημόσιο συμφέρον εἶναι μία ἔννοια ποὺ ἀποκτᾶ πρακτική, χειροπιαστὴ σημασία μόνον μὲ τὴν συγκεκριμενοποίησή της». Ἐδῶ ἀπὸ πρακτικῆς πλευρᾶς σὲ τι ὠφελεῖται τὸ Κράτος; Σὲ τίποτα!

β) Δημόσια ὠφέλεια δὲν σημαίνει ὠφέλεια τοῦ δημοσίου, πρέπει ἀντιθέτως νὰ νοηθεῖ ὡς ταυτόσημη πρὸς τὸ «ἔντονο» δημόσιο συμφέρον βλ. Π.Δ. ΔΑΙΤΟΓΛΟΥ σελ. 725, ἐπίσης βλ. ΣτΕ 1311/1950.

Ἀπὸ τὰ ἄρθρα 17§ 6 καὶ 117 § 4 δὲν μένει καμιὰ ἀμφιβολία ὅτι ἡ παραχώρηση τοῦ Δημοσίου πρὸς τὸ Ὑπ. Παιδείας τῆς ἐκτάσεως τοῦ Βοτανικοῦ γιὰ τὸ Μουσουλμανικὸ Τέμενος προσκρούει εὐθέως καὶ στὰ δύο αὐτὰ ἄρθρα τοῦ Συντάγματος.

Ποῖο εἶναι τὸ “ἔντονο” δημόσιο συμφέρον τῆς Πολιτείας ἀπὸ τὸ Τέμενος; Κανένα! Ἀπεναντίας ἐπιφέρει δημόσια οἰκονομικὴ ζημία!

Τέλος, συνταγματικὰ περιθώρια γιὰ τὴν ἀνέγερσή του δὲν ὑπάρχουν! Διαστολὴ τῶν ἐννοιῶν τοῦ Συντάγματος δὲν νοεῖται.

6.Τι λέγει η Δράση Ανεξαρτήτων Πολιτών.

(Η Δράση ανεξαρτήτων Πολιτών είναι μία κίνηση στην οποία συμμετέχουν Επιτροπές Κατοίκων από όλη την Ελλάδα, Ενώσεις, Σύλλογοι, διάφοροι Φορείς και Οργανώσεις. Τα κόμματα, ακόμη και εξωκοινοβουλευτικά, δεν γίνονται δεκτά, για να μην καταλήξουν αρωγοί του συστήματος ή ακόμη και μέσον ψηφοθηρίας…Ξεκίνησαν ως συμπαραστάτες στον αγώνα των κατοίκων του Βοτανικού, αλλά δεν μένουν εκεί. Κινητοποιούνται και οργανώνουν Πολίτες σε κάθε άκρη της Ελλάδος, γιατί ΜΟΝΟ αν συσπειρωθούν  στον κοινό αγώνα και κερδίσουν την μάχη αυτή θα μπορέσουν να επιφέρουν πλήγμα στο καθεστώς και στον ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ της Ελλάδος από εντεταλμένους ισλαμιστές!Καθημερινά γίνονται επαφές, συζητήσεις, ενημερώσεις και συσπειρώσεις και πολλοί Πολίτες σε όλη την Ελλάδα αποφασίζουν να εναντιωθούν στα σχέδια της κατοχικής κυβέρνησης που θέλει να νομιμοποιήσει τους παράνομους εισβολείς και να γεμίσει την Επικράτεια με τζαμιά που θα χρησιμεύουν ως άσυλο για τους ισλαμιστές! Αυτά που γίνονται στην Δύση (Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, ΗΠΑ κ.ά.) ΔΕΝ είναι μακριά μας… ΣΥΝΤΟΜΑ θα τα δουν στην πόρτα τους, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν αντιληφθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει να συμβαίνουν!)

Στην ανακοίνωση τους στο διαδίκτυο γράφουν:

Οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Στην περίπτωση που κατασκευαστεί τέμενος εντός Επικρατείας και πέραν των ορίων της Θράκης (μόνο στην Θράκη έχει ορισθεί μουσουλμανική μειονότητα), σημαίνει την αυθωρί αναγνώριση μουσουλμανικής μειονότητας στην περιφέρεια αυτή. Θα μιλάμε δηλαδή για ΝΟΜΙΜΗ και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ μουσουλμανική μειονότητα στην Αττική ή όπου αλλού.

2. Αυτομάτως και υποχρεωτικά η Πολιτεία αναγνωρίζει ως ΝΟΜΙΜΟΥΣ όλους τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Ελλάδα, παρά την θέληση του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού, διαμένουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ καθώς στερούνται ΟΛΟΙ ταξιδιωτικών ή άλλων εγγράφων.

3. Η περιοχή του χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους αποτελεί και ιδιοκτησία τους, βάσει κορανίου. Δηλαδή θα έχουμε ιδιοκτησία Ελληνικού εδάφους από παράνομους αλλοδαπούς!

4. Εκ των πραγμάτων η περιοχή του τεμένους (ως λατρευτικού χώρου και βάσει διεθνούς δικαίου) αποτελεί χώρο ασύλου για όλες τις παράνομες πράξεις. Πρόκειται δηλαδή για καταφύγιο τρομοκρατών ισλαμιστών! Με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την Εθνική ασφάλεια και την καθημερινότητα των Ελλήνων!

5. Σε περίπτωση που κατασκευαστεί τέμενος στην Αττική θα ανοίξει ο δρόμος (ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ) για δημιουργία τζαμιών και τεμενών και σε άλλες περιοχές. Θα μιλάμε για μουσουλμανικές μειονότητες σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ!

6. Το σημαντικότερο είναι πως το ζήτημα δεν αγγίζει μόνο την περιοχή του Βοτανικού. Έχει Εθνικές διαστάσεις και απασχολεί ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες Πολίτες. Αν επιτρέψουμε την κατασκευή τεμένους στον Βοτανικό υπογράφουμε και νομιμοποιούμε τον ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ της Ελλάδος από τους ισλαμιστές και εγκαθιδρύουμε το μουσουλμανικό τόξο στην Ελλάδα.

7. Όσοι ζητούν να μην γίνει το τέμενος ΜΟΝΟ στον Βοτανικό επειδή έχουν έννομο συμφέρον ή επειδή θίγονται άμεσα ή έμμεσα, ανοίγουν τον δρόμο στους εγκάθετους να εγείρουν θέμα κατασκευής του σε άλλη (αραιοκατοικημένη ή μη κατοικούμενη) περιοχή, όπως στο Σχιστό ή στην Παιανία. Θέμα πολύ επικίνδυνο και ιδιαίτερης σημασίας παγίδα. Ήδη αρκετοί πολιτικοί και κόμματα συμπαρίστανται στους κατοίκους του Βοτανικού και μιλούν για τέμενος σε «άλλη» περιοχή, λες και η «άλλη» περιοχή ΔΕΝ είναι Ελλάδα…

8. Όσοι αναφέρονται στο ζήτημα του κόστους και το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα, υποπίπτουν σε μεγάλο σφάλμα. Σαφώς και ορίζεται στην Συνθήκη της Λωζάννης πως πρέπει η μειονότητα να μεριμνήσει με ίδια έξοδα για την κατασκευή λατρευτικού χώρου και επ’ ουδενί δεν πρέπει ο Ελληνικός λαός να χρεωθεί τα έξοδα αυτά, αλλά αν επικεντρωθούμε σε αυτό θα ανοίξουμε τον δρόμο στην εύκολη λύση. Ήτοι, να έρθει ένα κονδύλι από μία οποιαδήποτε μουσουλμανική χώρα (βλέπε Σαουδική Αραβία) και να λήξει εκεί το όλο ζήτημα. Σαφώς και το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο για έναν Ελληνικό λαό που δεν μπορεί να επιβιώσει και σίγουρα ΔΕΝ θα είναι όσο μας το παρουσιάζουν… Μιλούν για λιγότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ… Αλήθεια, ποιους κοροϊδεύουν;;; Είναι δυνατόν να κοστίσει κάτω από 10 εκατομμύρια; Μας μιλούν για 946.000 ευρώ για να μας παραπλανήσουν και να θεωρήσουμε πως δεν είναι μεγάλο το ποσό… Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια! Ούτε η περίφραξη δεν θα κοστίσει 1.000.000 ευρώ!

9. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην παγίδα του «ας αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για το αν θέλει τέμενος ή όχι», όπερ έστι ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Πέραν του ότι είναι παράτυπο ζήτημα για να τεθεί σε δημοψήφισμα υπάρχουν σημαντικά θέματα που άπτονται επ’ αυτού:

α. Αφ’ ης στιγμής τίθεται το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο τέμενος», οι συμμετέχοντες νομιμοποιούν και την επιλογή του «ΝΑΙ», ακόμη και αν την καταψηφίσουν. Δηλαδή, με την συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα δέχονται ότι θα συναινέσουν στην κατασκευή του, αν αυτό βγει ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας… Η συμμετοχή σε δημοψήφισμα σημαίνει συνενοχή!!!

β. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ΔΕΝ το βγάζουν όσοι συμμετέχουν σε αυτήν, αλλά αυτοί που καταμετρούν τις ψήφους! Ήτοι, η ιδιωτική εταιρεία που θα ορίσει το καθεστώς με ό,τι συνεπάγεται αυτό…

γ. Ποιοι θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία; Προφανώς όσοι έχουν πολιτικά δικαιώματα. Δηλαδή, όλες οι «ανθρωπιστικές» και διεθνιστικές δυνάμεις που ΠΑΝΤΑ συσπειρώνονται και οργανώνονται, οπότε και θα προσέλθουν σύσσωμες στις κάλπες. Μαζί με αυτούς θα προσέλθουν και ΟΛΟΙ οι ελληνοποιημένοι μετανάστες (με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο και πάντα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ), είτε γιατί είναι μουσουλμάνοι, είτε γιατί έχουν πελατειακή σχέση με το καθεστώς! Διόλου απίθανο, σε περίπτωση δημοψηφίσματος, να γίνουν και «εκτάκτως» μερικές δεκάδες χιλιάδες ελληνοποιήσεις, εν μία νυκτί…

Το δημοψήφισμα είναι απαγορευτικό για κάτι το οποίο δεν έχει υπόσταση, δεν το δέχεται ο Ελληνικός λαός και που καταπατά θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Μην ακούτε αυτούς που εν αγνοία τους ή εσκεμμένα το ζητούν… ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ!

Καλούνται ΟΛΟΙ οι Έλληνες Πολίτες να αφυπνιστούν και να κινητοποιηθούν ενάντια στην μεθοδευμένη και οργανωμένη αντικατάσταση του Ελληνικού πληθυσμού από εντεταλμένους ισλαμιστές εποίκους που θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα.

Καλούμαστε να ενημερωθούμε και να συστρατευθούμε σε κοινό σχέδιο δράσης, με όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας για τους κινδύνους που διατρέχουμε άμεσα και να καταστήσουμε σαφές παντού πως η κατασκευή τεμένους δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα που αφορά μόνο τους κατοίκους του Βοτανικού, αλλά ένα ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ που αφορά όλους τους Έλληνες Πολίτες!

Το ζήτημα του τεμένους είναι ένα πολύ σημαντικό μέσον για να επιφέρουμε ένα καίριο και ζωτικής σημασίας πλήγμα στα σχέδια του καθεστώτος που επιβουλεύεται την Εθνική μας Ανεξαρτησία!

Ενημερωθείτε και δραστηριοποιηθείτε!

Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στην μνήμη των παππούδων μας!

Αυτήν την μάχη θα την κερδίσουμε ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ!

ΔΡΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Επικοινωνία- ενημέρωση:

Τηλ.: 6936 040 531

e-mail: HYPERLINK “mailto:tzamistop@gmail.com”tzamistop@gmail.com

7.Τι λέγει ο Σύλλογος Αθηνά. (Δραστηριοποιείται στην περιοχή του Βοτανικού). 

Ο Σύλλογος Αθηνά με ανακοινώσεις του προσκαλεί τους κρατικούς, δημοτικούς και τοπικούς φορείς σε  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για να αντισταθούν στο έγκλημα που θέλουν να κάνουν στο κέντρο της Αθήνας. Λένε  Όχι στο μουσουλμανικό τέμενος  στον Βοτανικό. Όχι στη νέα ισλαμική κατοχή. Θεωρούν ότι γίνεται προδοσία, υποδουλώνεται ο τόπος, η κατασκευή του τεμένους είναι και αντισυνταγματική και παράνομη. Το έθνος, η γή,

Η ιστορία ανήκει σε έλληνες και όχι στους μουσουλμάνους. 

8. Απόσπασμα άρθρου  του Μάνου Ηλιάδη για το τέμενος για το μυστικό σχέδιο των Μουσουλμάνων “Project”. (1/05/2013, Επίκαιρα)

Μεταξύ άλλων γράφει τα εξής: «Η αλήθεια είναι ότι στην Αθήνα υπάρχει ήδη από το 2007 λατρευτικός χώρος χωρητικότητας περίπου 3.000 ατόμων (!), πολλαπλής δηλαδή χωρητικότητας από το σχεδιαζόμενο τέμενος στον Βοτανικό, σύμφωνα με δήλωση της κυρίας Χάλα Ακάρι, εκπρόσωπος του Ελληνο-Αραβικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Κέντρου, μέσα στον χώρο που στεγάζει το ίδιο το Κέντρο. Το συγκεκριμένο Κέντρο, που λειτουργεί νόμιμα από το 2001, μετεγκαταστάθηκε -το 2007- από τους Αμπελοκήπους σε κτήριο στο Μοσχάτο, το οποίο αγοράσθηκε, ανακαινίσθηκε και τροποποιήθηκε αναλόγως από Σαουδάραβα -τι άλλο;- επιχειρηματία έναντι 2,5 εκατ. ευρώ! Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η απουσία από την παραπάνω εκπομπή του Αιγυπτίου ΝαϊμΕλγαντούρ, προέδρου της Μουσουλμανικής Ενώσεως Ελλάδος, ο οποίος έχασε μια μοναδική ευκαιρία προβολής του θέματος από τηλεοράσεως (Σ.Σ: μήπως βρισκόταν πάλι στην Κωνσταντινούπολη για να προσκυνήσει τους τάφους των εννέα Τούρκων ακτιβιστών της γνωστής για τη διασύνδεσή της με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα τουρκικής οργανώσεως ΙΗΗ, του «Μαβί Μαρμαρά»;). Σύμφωνα με άρθρο του Ανδρέα Μπανούτσου που κάνει διατριβή στο Πανεπιστήμιο Μπάκινγχαμ με θέμα «Το Ισλάμ στην Ελλάδα και η Ισλαμική απειλή», ο Ελγαντούρ είναι άμεσα συνδεδεμένος με το τέμενος, την πραγματοποίηση του οποίου θέλει να παρουσιάσει ως προσωπική του επιτυχία για τους δικούς του ενδο-μουσουλμανικούς λόγους. Κατά τον ίδιο, ο Ελγαντούρ ακολουθεί την πολιτική που εδώ και δεκαετίες ακολουθεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Ευρώπη, προσεκτικές δηλαδή κινήσεις με γνώμονα τη βαθμιαία προώθηση της ισλαμικής πολιτικής ατζέντας η οποία έχει ως τελικό της στόχο την ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Το μυστικό σχέδιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχει διαρρεύσει από το 2001 και είναι γνωστό στους κύκλους των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών ως «The Project».

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα στο RIMSE, ο Ελγαντούρ έχει σχέσεις τόσο με την ισλαμική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων όσο και με την τουρκική ισλαμιστική μη κυβερνητική οργάνωση ΙΗH η οποία οργάνωσε την αποστολή «Στόλος της Ελευθερίας» στη Γάζα τον Μάιο του 2010, η οποία είχε σκοπό την ενίσχυση της Χαμάς που αποτελεί παρακλάδι της μη τρομοκρατικής αλλά εξτρεμιστικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Εξ αυτού, καθώς και λόγω των επαφών του με τους ψευδομουφτήδες της Θράκης ίσως να δικαιολογείται το γεγονός ότι ο ίδιος αποτελεί, κατά πληροφορίες αντικείμενο ενδιαφέροντος της ΕΥΠ εδώ και αρκετό χρόνο.

Περιέργως δε, η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει συνομιλίες με το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο αντιμετωπίζεται ως οιονεί επίσημος συνομιλητής της στο θέμα της ανεγέρσεως του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Εξ ου και η παρατήρηση στην αρχή του παρόντος ότι η απόφαση για το τέμενος αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα λήψεως κυβερνητικής αποφάσεως χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι πληροφορίες των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών.

Η επάνοδος στην επικαιρότητα της επικείμενης ανεγέρσεως ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, καθώς το θέμα αυτό εισέρχεται πλέον στην τελική, όπως φαίνεται, φάση του, αποτελεί μια ακόμη περίπτωση κυβερνητικής αποφάσεως που λαμβάνεται χωρίς… να ληφθούν υπ’ όψιν ζωτικής σημασίας πληροφορίες που υπάρχουν από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες ως προς τις επιπτώσεις του γεγονότος αυτού από απόψεως εθνικής ασφαλείας.

Το φαινόμενο διαχρονικό, βέβαια, όπως και η λήψη σοβαρών αποφάσεων από άσχετα -όπως υποψιαζόμαστε για τη συγκεκριμένη περίπτωση- άτομα, γιατί είμαστε σίγουροι ότι αν κάποιος έθετε υπ΄ όψιν του πρωθυπουργού τις πληροφορίες που υπάρχουν για το θέμα, η απόφαση αυτή δεν θα λαμβανόταν ποτέ.»

9. Σταστικά στοιχεία Ισλαμιστών φυλακισμένων σε σχέση με το ποσοστό πληθυσμού σε χώρες της Ευρώπης.

Ισπανία: Muslims make up 70% of the prison population, but are only 2.3% of the country

Γαλλία: 66% of the prisons, but only 7.5% of the country

Ελβετία: 58% of the prisons, but only 5.7% country

Νορβηγία: 30% of the prisons, but only 3% country

Ολλανδία: 26% of the prisons, but only 5.5% country

Βέλγιο: 20% of the prison, but only 6% country

Ιταλία: 18% of the prisons, but only 2.6% country

ΗνωμένοΒασίλειο: 12.6% of the prisons, but only 4.6% country.

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ 25/04 – 01/05/2013 – ΜΑΝΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ)

10. ενδεικτικός πίνακας με ισλαμιστικές Οργανώσεις-Συλλόγους που διαθέτουν τζαμιά στην Ελλάδα.

Όπως στον συνημμένο πίνακα

11. Επισημάνσεις από τον γράφοντα.

Μετά τα παραπάνω, θεωρώ ότι  επιβάλλεται η  ακύρωση  κατασκευής του τεμένους στην Αττική  για τους λόγους που αναφέρθηκαν  και επιπλέον οφείλω να επισημάνω και τα  εξής:

-Το ήδη υπάρχον στο Μοσχάτο δεν είναι αρκετό?, καλύπτει 2.000 τ.μ. και εξυπηρετεί θαυμάσια τις ανάγκες των Μουσουλμάνων στην Αττική, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

-Το τέμενος που θα κατασκευασθεί  θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ποιού κλάδου του Ισλάμ? Των Σαλαφιστών, των Ουαχαμπιστών, των αδελφών Μουσουλμάνων κλπ (Σουνιτικές θρησκευτικές ομάδες που όλες έχουν διαφορές θρησκευτικές και πολιτικές μεταξύ τους) ή τις ομάδες Σιϊτών (Ιρακινοί, Κούρδοι, Πέρσες, Σύριοι κλπ) και πώς θα συνυπάρχουν σε ένα τέμενος οι Σουνίτες με τους Σιίτες?  

-Τι γίνεται με τους Γκιουλενιστές της Τουρκίας και τους Μουσουλμάνους τούρκους του ΣεϊχηΣαίντΝουρσί? Θα έχουν και αυτοί το δικό τους τέμενος? Να σημειώσουμε ότι στην Θράκη  η αναλογία τζαμιού ανά κάτοικο είναι  1/400 όταν στην Τουρκία είναι 1/876!! Αυτό δεν είναι αρκετό και θα πρέπει  να  έχουμε και άλλα?  Μετά το τέμενος θα ακολουθήσουν αναγκαστικά και τα ισλαμικά νεκροταφεία! οι μικτοί γάμοι και η ορθόδοξη Ελλάς θα μεταβάλλεται σταδιακά  σε χώρα Μουσουλμάνων !! Μήπως  το σχέδιο «Project» προβλέπει και άλλα τεμένη στην Ελληνική επικράτεια με σκοπό τον εξισλαμισμό των Ελλήνων ? 

-Το επιχείρημα ότι με το τέμενος στην Αθήνα θα  ελέγχουμε τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους  δεν ευσταθεί. Χώρες όπως η Μ. Βρετανία  (αποκεφαλισμός στρατιωτικού  από ισλαμιστή Νιγηριανό) δεν κατόρθωσε να τους ελέγξει, στην Αμερική  το ίδιο (γεγονότα της Βοστώνης) ,κλπ , να σημειώσουμε επίσης ότι η είσοδος της Αστυνομίας σε επίσημο τέμενος απαγορεύεται! Πώς λοιπόν θα τους ελέγξει η πολιτεία? 

-Είναι δε γνωστό ότι πολλά από τα ισλαμικά κέντρα σε όλον τον κόσμο συνδέονται με την τρομοκρατία και τον ιερό πόλεμο των ισλαμιστών εναντίον των απίστων  (τζιχάντ) και εναντίον των προδοτών του Ισλάμ (Τακφίρ).

-Τελευταία παρακολουθούμε στο διαδίκτυο με φρίκη τις σκηνές αποκεφαλισμού Ορθοδόξων ιερέων στην Συρία, μετά από το δικαστήριο «Σαρία»  που προβλέπεται  από το Κοράνι και εφαρμόζεται από τους τζιχαντιστές! Επίσης την  ανθρωποφαγία από ισλαμιστές που προβλέπεται από την ισλαμική παράδοση και εκτελείται από τους ισλαμιστές. Όλα τα παραπάνω εκτελούνται  με σκοπό πάντοτε την επιβολή του Ισλάμ και του Κορανίου παγκοσμίως.  Μήπως με το τέμενος ή τα τεμένη στην ελληνική επικράτεια υπάρχει, άραγε, σοβαρή πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε την φρίκη από αλλόφρονες ισλαμιστές που θα κραδαίνουν σπαθιά και θα αποκεφαλίζουν Έλληνες πολίτες στους δρόμους των πόλεων της πατρίδας μας χάριν της τζιχάντ ή του Τακφίρ;

-’Εχουν σχεδιασθεί  κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της πιθανότατης “έκρηξης” των ισλαμιστών λαθρομεταναστών, οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν ξεπεράσει ήδη τα 2 εκατομμύρια σύμφωνα με δήλωση του φερόμενους ως Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά; 

– Οι  Έλληνες πολιτικοί που εψήφισαν  για την κατασκευή του τεμένους αναλαμβάνουν  την πλήρη ποινική ευθύνη- πως δεν πρόκειται να υπάρξει στην Ελλάδα κάποια «ισλαμική επανάσταση»;

– Μήπως  θα εξαναγκαστούμε να δώσουμε μάχη υπέρ εστιών και βωμών, υπέρ των οικογενειών μας και υπέρ της επιβίωσής μας, επειδή οι υποτιθέμενοι κυβερνώντες την Ελλάδα παρέδωσαν γη και ύδωρ στο όνομα της προσωπικής τους διάσωσης και της παραμονής τους στους (ήδη αιματοβαμμένους) θώκους της εξουσίας;

Κλείνοντας ευελπιστώ ότι οι Έλληνες γρηγορούν και έχουν γνώση οι φύλακες διότι φρονώ ότι το Τέτοβο, Κόσοβο και η Συρία είναι πολύ κοντά μας. Αντί για την κατασκευή του τεμένους να επιβάλλουμε την κατασκευή  του  Τάματος  του έθνους μας που εκκρεμεί από το 1821 μέχρι σήμερα!

«Έως θανάτου αγωνισαι υπέρ της Αληθείας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου» σοφία σειράχ.κεφ. 4,28 παλαιά διαθήκη.

Άδωνις – To Τέμενος & ο 902 ***** 6Sep’11

Δείτε το. Αξίζει 

Σχετικά

Μεταναστευτικό

Αίτηση ακύρωσης ανέγερσης τζαμιού στο Βοτανικό απο Σεραφείμ και άλλους

6 comments on “ΤΕΜΕΝΟΣ-ΤΖΑΜΙ Ορισμός, απόψεις [βίντεο]

 1. Pingback: ΤΕΜΕΝΟΣ-ΤΖΑΜΙ Ορισμός, απόψεις [βίντεο] | | Τόνοι καὶ Πνεύματα ….

 2. Μητροπολίτης Σεραφείμ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ανέγερσης τεμένους

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2013

  Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, καθώς και άλλων φορέων, με την οποία ζητείται να ακυρωθεί η κυβερνητική απόφαση για την κατασκευή τεμένους στον Ελαιώνα Αττικής.

  Υπενθυμίζεται ότι για τη στέγαση του πρώτου ισλαμικού τεμένους δυναμικότητας 750 ατόμων θα ανασκευαστεί το Κεντρικό Συνεργείο Αυτοκινήτων του Ναυτικού στον Ελαιώνα και η δαπάνη του, η οποία θα καλυφθεί από το υπουργείο Παιδείας, θα ανέλθει στις 846.000 ευρώ.

  Κατά της κατασκευής του τεμένους έχουν προσφύγει εκτός από τον μητροπολίτη Πειραιώς, ο Εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού, ενώ παρέμβαση υπέρ της κατασκευής του έκανε ο μουφτής Κομοτηνής και η Μουφτία Κομοτηνής.

  Ο μητροπολίτης Πειραιώς υποστηρίζει ότι με την κατασκευή του επίμαχου τεμένους παραβιάζεται το άρθρο 13 του Συντάγματος, που καθιερώνει το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης.

  Και αυτό γιατί προϋπόθεση για την κατασκευή τεμένους είναι να έχει ερευνηθεί πρώτα εάν η λειτουργία του θα πλήξει ή όχι τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη των κατοίκων του Βοτανικού, κάτι όμως το οποίο δεν έχει γίνει.

  Ακόμη, υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 του Συντάγματος), καθώς οι θρησκευτικές μειονότητες στην Ελλάδα υποβάλλουν αιτήσεις για να λάβουν άδεια κατασκευής και λειτουργίας λατρευτικών χώρων, ενώ στην περίπτωση κατασκευής του τεμένους ανέλαβε την πρωτοβουλία για την κατασκευή και λειτουργία του το ίδιο το κράτος, χωρίς να προηγηθεί κάποια αίτηση.

  Επίσης, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος), καθώς δεν επέλεξε η κυβέρνηση μια άλλη περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη, από ό,τι η περιοχή του Βοτανικού για την κατασκευή του τεμένους, όπως παραβιάζεται και το άρθρο 43 του Συντάγματος, καθώς για την κατασκευή του τεμένους έπρεπε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

  Κατά την ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος του μητροπολίτη και των άλλων προσφευγόντων στο ΣτΕ, επισήμανε ότι η ίδρυση τεμένους στο κέντρο των Αθηνών θα αποδομήσει τη συνοχή της κοινωνίας, καθώς και ότι τίθεται εθνικό θέμα.

  Όμως τίθεται και θέμα περιβαλλοντικό, καθώς θα κατασκευαστεί χωρίς να έχει εκδοθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη στιγμή μάλιστα που η τοποθεσία στην οποία πρόκειται να ανεγερθεί το τέμενος είναι «σε σχέση μιας αναπνοής από τη μητρόπολη».

  Ο δικηγόρος του μουφτή Κομοτηνής επισήμανε ότι ο μουφτής εκπροσωπεί χιλιάδες μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες και τόνισε ότι είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας μας να αναγείρει τέμενος.

  Ο συνήγορος του Δημοσίου τόνισε ότι δεν υπάρχουν λατρευτικοί χώροι για τους μουσουλμάνους που κατοικούν μόνιμα στη χώρας μας, οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ακατάλληλους και ανεπαρκείς χώρους.

  Ο χώρος που επιλέχθηκε για την ανέγερση του τεμένους χαρακτηρίστηκε ως πλέον κατάλληλος από το κράτος, καθώς γύρω-γύρω δεν υπάρχουν κατοικίες, παρά μόνο εμπορικά-επιχειρηματικά συγκροτήματα.

  Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=506278

 3. Υπόμνημα 40 ακαδημαϊκών για το Τζαμί, το Αντιρατσιστικό και τη Λαθρομετανάστευση

  Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

  Προς:

  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια,
  Προεδρία της Δημοκρατίας, Προεδρικό Μέγαρο, Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2, Αθήνα, 10028.
  Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνιο Σαμαρά,
  Γραφείο Πρωθυπουργού, Ηρώδου Αττικού 19 Εντός του Μεγάρου Μαξίμου, Αθήνα, 10674.
  Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Βασ. Σοφίας 1, Αθήνα, 10671.
  Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, 15180.

  Κοιν:
  Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα,
  Αρχηγούς Πολιτικών κομμάτων
  Όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων
  Όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές
  Πρόεδρο και Δικαστές Συμβουλίου της Επικρατείας
  Πρόεδρο του Αρείου Πάγου
  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
  Θέμα: ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ, ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

  ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η απόφαση για την ανέγερση του τεμένους στο Βοτανικό πρέπει να επανεξεταστεί διότι οξύνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, επιβραβεύοντας την παρανομία, και δημιουργεί τεράστια προβλήματα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας. Παράλληλα, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως έχει, περιορίζει τα δικαιώματα των Ελλήνων, όπως είναι η ελευθερία του λόγου, και γίνεται κίνητρο που ευνοεί τη λαθρομετανάστευση. Πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας είναι η αντιμετώπιση του εποικισμού της χώρας μας με μέτρα άμεσα και αποτελεσματικά.
  Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
  Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
  Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
  Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
  Η Ελληνική πολιτεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή και λειτουργία τεμένους στο Βοτανικό, προφανώς για να ασκείται κρατικός έλεγχος σε αυτό. Όμως στην πραγματικότητα αυτή η κίνηση, γινόμενη υπό την πίεση της Τουρκίας και των Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, επαυξάνει σοβαρά τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας από το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

  Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: και οι έποικοι, αντί να απελαθούν, όπως διατάσσουν οι νόμοι, εδραιώνονται και α π α ι τ ο ύ ν. Το δε μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο καθώς εκατομμύρια παράνομοι αλλοδαποί βρίσκονται ήδη στη χώρα, ενώ οι νέες αφίξεις παρουσιάζουν υψηλό ρυθμό αύξησης ιδιαίτερα από μουσουλμανικές χώρες. Μια χώρα που μαστίζεται από ανεργία της τάξεως του 27% και παραπαίει στο χείλος της χρεωκοπίας όχι μόνο δεν έχει ανάγκη από μετανάστες αλλά δεν μπορεί να τους προσφέρει, και περισσότερο σε λαθρομετανάστες, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, αφού δεν μπορεί να τις παράσχει και σε μεγάλο ποσοστό των πολιτών της.

  Μετά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν το 2013 μπήκαν στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την κατασκευή, με έξοδα του Ελληνικού κράτους, ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, στην περιοχή του αρχαίου Ελαιώνα, επάνω σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε σε αυτούς από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Με την παρουσία του τεμένους ο Βοτανικός, μια περιοχή στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, διατρέχει τον κίνδυνο να μετατραπεί σε ένα γκέτο ανέργων παράνομων Μουσουλμάνων μεταναστών, με όλα τα κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν τέτοια γκέτο, και μια βάση του φανατικού ισλάμ που φουντώνει κάτω από τέτοιες συνθήκες. Επιπροσθέτως, η περιβαλλοντική επιβάρυνση από ένα τέτοιο γκέτο θα είναι καταστροφική για μια περιοχή που χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ανακούφιση και χώρους «αναπνοής» για τους κατοίκους.

  Η κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό για την ικανοποίηση της Τουρκίας και των απαιτήσεων παράνομων μεταναστών, η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1453, 5-6-2014), και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση, έχουν επιπτώσεις πολύ ευρύτερες από αυτές στον Βοτανικό. Η κατασκευή και λειτουργία τζαμιών με δαπάνες του κράτους ανταμείβει την παράνομη εισβολή και στην συνέχεια εποίκηση από αλλοεθνείς επήλυδες πλήρως αναφομοίωτους και οδηγεί στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής της χώρας με ολέθρια αποτελέσματα. Με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικό από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, επιβάλλεται στους Έλληνες η φίμωση της ελευθερίας του λόγου (που είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας).

  Με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1453, 5-6-2014) χορηγείται άδεια διαμονής ενός (1) έτους σε πολίτες ξένων χωρών που φέρονται ως θύματα ρατσισμού, έστω και λεκτικού. Άδεια διαμονής ενός (1) έτους χορηγείται επίσης σε όλους τους ουσιώδεις μάρτυρες, δηλαδή τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες που εισβάλλουν παράνομα μαζί τους. Είναι φανερό ότι και η εν λόγω υπουργική απόφαση οξύνει ακόμη περισσότερο τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης.
  Η ανέγερση του τζαμιού προγραμματίστηκε με την υπουργική απόφαση 3512/2006, εφόσον οι νόμοι 1363/1938 και 1672/1939 εξουσιοδοτούσαν τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να δίδει άδεια για ανέγερση ευκτηρίων οίκων άλλων θρησκειών. Επισημαίνουμε ότι με μια ad hocτροποποίηση του νόμου περί ευκτηρίων οίκων αλλοθρήσκων το ίδιο έτος (3467/2006) καταργήθηκε η προβλεπόμενη από τους νόμους του 1938-1939 προαπαίτηση της άδειας κ α ι της οικείας εκκλησιαστικής αρχής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι ώστε να εκμηδενισθεί κάθε εμπόδιο για την κατασκευή του τεμένους μετά από μια υπουργική απόφαση που να την υποστηρίζει. Δηλαδή άλλαξε η νομοθεσία αποκλειστικά προς εξυπηρέτηση του Ισλάμ και των φορέων του. Τόσο ο 3512/2006 όσο και η απόφαση του ΣτΕ, όμως, παρακάμπτουν το γεγονός ότι οι νόμοι του 1938-1939 (έστω και στην «τροποποιημένη» τους μορφή) σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα λατρείας σε ευκτηρίους οίκους σε μουσουλμάνους μη Έλληνες πολίτες π α ρ α ν ό μ ω ς διαβιούντες στη χώρα και των οποίων οι συνεχώς αυξανόμενοι αριθμοί αποτελούν άμεση εθνική απειλή για την Ελλάδα.

  Η μοναδική διεθνής συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας για παραχώρηση τόπων θρησκευτικής λατρείας εδράζεται στη Συνθήκη τη Λωζάννης και σχετίζεται αποκλειστικά και μόνον με την μειονότητα των Ελλήνων υπηκόων μουσουλμάνων το θρήσκευμα, οι οποίοι κατοικούν στη Θράκη. Η κατασκευή τζαμιού εντός της Επικράτειας και πέραν των ορίων της Θράκης σημαίνει dejure και de facto αναγνώριση ετέρων, αγνώστων το πλήθος, μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Αττική ή οπουδήποτε αλλού. Έτσι, αυτόματα, αναγνωρίζονται ως νόμιμοι όλοι οι επήλυδες που έχουν εισβάλλει και διαβιούν παράνομα στην Ελλάδα αφού στερούνται / αποκρύπτουν τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και οι χιλιάδες που συνωστίζονται στα παράλια της Τουρκίας παρά την θέληση του Ελληνικού Λαού και θα εισβάλλουν στο εγγύς μέλλον. Σημειώνεται ότι: α) η περιοχή του χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους αποτελεί και ιδιοκτησία τους, βάσει του ιερού τους βιβλίου, κάτι που συνεπάγεται ιδιοκτησία Ελληνικού εδάφους από παρανόμως ευρισκομένους σε αυτό αλλοδαπούς· β) εκ των πραγμάτων η περιοχή του τζαμιού (ως λατρευτικού χώρου και βάσει διεθνούς δικαίου) αποτελεί χώρο ασύλου που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για παράνομες πράξεις.
  Το Ισλάμ διαιρείται σε πολυάριθμες σέκτες (σουνίτες, σιίτες, αλεβίτες, κλπ.) κάποιες από τις οποίες βρίσκονται σε αιματηρή αντιπαράθεση εδώ και αιώνες. Ποιους από όλους θα εξυπηρετεί το τέμενος στον Βοτανικό; Σε κάθε περίπτωση η πολιτεία θα αναγκασθεί στο μέλλον να εκδώσει πολυάριθμες νέες άδειες ανέγερσης τζαμιών για τις θρησκευτικές ανάγκες και των υπολοίπων ισλαμικών σεκτών, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να εμπλακούν σε εχθροπραξίες μεταξύ τους, ακριβώς όπως πράττουν σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή σήμερα.

  Οι προθέσεις των ισλαμιστών της Τουρκίας είναι ξεκάθαρες από την δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογάν το 1997: «Η δημοκρατία είναι μόνο το τραίνο, στο οποίο επιβιβαζόμαστε για να φθάσουμε στον στόχο μας. Τα τζαμιά είναι τα στρατόπεδά μας, οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι είναι τα κράνη μας, οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας». Από το 2001 και έπειτα στο όνομα του Ισλάμ έχουν γίνει περισσότερες από 17.000 τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι εκρήξεις στο μετρό της Μαδρίτης το 2004 και του Λονδίνου το 2005 είχαν εκατοντάδες θύματα, πρεσβείες της Δανίας παγκοσμίως έγιναν στόχος εξ αιτίας κάποιων αντί-ισλαμικών γελοιογραφιών και μουσουλμάνοι δεύτερης και τρίτης γενεάς έκαψαν το 2005 προάστια του Παρισιού. Εάν τα ανωτέρω έγιναν σε χριστιανικές χώρες όπου οι μουσουλμάνοι εισήχθησαν ως νόμιμοι μετανάστες, ποιος μπορεί να εγγυηθεί την δημόσια τάξη στην Ελλάδα όπου οι μετανάστες είναι παράνομοι και πολλαπλάσιοι ως ποσοστό απ’ ότι στις καλά οργανωμένες και φυλασσόμενες χώρες της Δύσης; Δείγματα γραφής έχουν ήδη δοθεί με συλλογικούς βανδαλισμούς στο κέντρο των Αθηνών με αφορμή την υποτιθεμένη προσβολή αντιτύπου του κορανίου από Έλληνα αστυνομικό το 2009, με την κατάληψη των Προπυλαίων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και των μεγάλων πλατειών των Αθηνών το 2010, και με αμέτρητες ληστρικές επιθέσεις και δολοφονίες Ελλήνων πολιτών.

  Οι χριστιανοί αποδεκατίζονται σήμερα σε όλο το φανατικό ισλαμικό τόξο (Λίβανο, Συρία, Αίγυπτο, Ιράκ, Σομαλία, Πακιστάν). Το φανατικό Ισλάμ εξασκεί τη λατρεία όχι μόνο προσβάλλοντας «την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη», αλλά επιδιώκοντας την ανατροπή των δημοκρατικών θεσμών και την επιβολή μιας άγριας θρησκευτικής δικτατορίας. Δεν είναι εφιαλτική υπερβολή μια μελλοντική προσπάθεια για εισαγωγή της Σαρίας στη δημόσια ζωή της χώρας μας με την συνεπαγόμενη διατάραξη της ισονομίας σε σχέση με αστικές ελευθερίες και δικαιώματα, όπως γίνεται κατόπιν πιέσεων φανατικών μουσουλμάνων σε ευρωπαϊκές χώρες: Στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη συζητείται η ενσωμάτωσή του Ισλαμικού νόμου στο Βρετανικό νομικό σύστημα, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι κάτοικοι της χώρας, ανάλογα με το πολιτιστικό τους υπόβαθρο. Στη Νορβηγία, ισλαμιστικές οργανώσεις της χώρας απαιτούν τη δημιουργία Ισλαμικού χαλιφάτου που να τηρεί τους νόμους της Σαρίας, με την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του σκανδιναβικού έθνους.

  Καλούμε την Πολιτεία:

  1) Να αντιμετωπίσει άμεσα τη μάστιγα της εισβολής-εποίκησης αποκαθιστώντας την υπό πλήρη κατάρρευση πληθυσμιακή συνοχή αλλά και την ασφάλεια της χώρας, όπως έχει υποχρέωση και καθήκον, ως εξής:

  α) Καταγγέλλοντας και καταργώντας τους εθνοκτόνους Κανονισμούς «Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ» που πλήττουν το εθνικό συμφέρον.

  β) Εντοπίζοντας όλους τους αλλοδαπούς που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και απελαύνοντάς τους άμεσα, με χρέωση των εξόδων απέλασης στις Πρεσβείες τους.

  γ) Επαναφέροντας τα προσφάτως καταργηθέντα άρθρα του Ποινικού Κώδικα με τα οποία προβλέπονταν το μέτρο της διοικητικής απέλασης αλλοδαπών με την διάπραξη πλημμελήματος.

  δ) Περιορίζοντας δραστικά το θεσμό του πολιτικού ασύλου, δεδομένου ότι ο θεσμός αυτός καταστρατηγείται συστηματικά για να διευκολύνει την είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα.

  2) Να αναβάλει την απόφαση για την ίδρυση τεμένους στο Βοτανικό ή αλλού στην Ελληνική επικράτεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απέλασης των παράνομων αλλοδαπών.

  3) Να αποσύρει το κριθέν ως αντισυνταγματικό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που, όπως έχει, καταρρακώνει το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

  Τέλος, καλούμε τους Έλληνες βουλευτές να συνειδητοποιήσουν τους εθνικούς κινδύνους που επισημαίνονται παραπάνω και να πράξουν τα δέοντα στις επερχόμενες ψηφοφορίες της Βουλής.

  ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

  Σταύρος Α. Αναγνωστόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.

  Ιωάννα Αναστασοπούλου, Καθηγήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

  Αντώνιος Ανδρεάτος, Καθηγητής, Σχολή Ικάρων.

  Ιωάννης Αργυρόπουλος, PhD, Διευθυντικό στέλεχος τεχνικού προσωπικού AT&T Labs, Atlanta.

  Ευάγγελος Βαλιανάτος, Διδάκτωρ, συγγραφέας.

  Νίνα Γκατζούλη, Καθηγήτρια, University of New Hampshire.

  Αθανάσιος Επίσκοπος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  Χρήστος Κ. Ευαγγελίου, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο του Μαίρυλαντ (Τάουσον), ΗΠΑ.

  Παναγιώτης Εσκίογλου, Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

  Πέτρος Ιωάννου, Καθηγητής, University of Southern California.

  Λεωνίδας Κουμάκης, Νομικός, συγγραφέας.

  Ηλίας Κουρούμαλης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

  Γεώργιος Κυριακού, Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

  Xanthippi Markenscoff, Distinguished Professor, University of California, San Diego.

  Ευριπίδης Μπίλλης, τ. Επίκουρος Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

  Γεώργιος Μπλύτας, PhD Physical Chemistry, συγγραφέας.

  Λευτέρης Μέρμηγκας, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μπάφαλο, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.

  Νικόλαος Λ. Μωραΐτης, Ph.D., Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, ΗΠΑ.

  Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Πρ. Πρύτανης, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

  Δημήτριος Παντελής, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

  Γρηγόριος Παπαγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

  Νικόλαος Θ. Παπαδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

  Στέφανος Παπακώστας, ΜΒΑ, τ. Καθηγητής Κολλεγίων Deree, Southeastern, University of Indianapolis.

  Νικόλαος Παπαροδόπουλος, τ.Λέκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου

  Γεώργιος Παύλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

  Γεώργιος Πυργιωτάκης, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

  Ευάγγελος Ρήγος, Master Mariner, Pace University, NY – BBA, Ελλάς.

  Κωνσταντίνος Ρωμανός, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

  Ηλίας Σταμπολιάδης, Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης.

  Αναστασία Τσακιροπούλου, Καθηγήτρια, University of Alabama.

  Georgia Triantafillou, Professor of Mathematics, Temple University, Philadelphia, ΗΠΑ.

  Μαρία Υψηλάντη, Επίκουρος Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  Νικόλαος Φυτρολάκης, Ομότιμος Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

  Ιωάννης Χατζόπουλος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/08/40.html#.VAbCJktU_GU

 4. Η μουσουλμανική αντίρρηση για το τζαμί στην Αθήνα.
  Sunday, September 14, 2014

  ” Ουσιαστική παρέμβαση Μουσουλμάνου θεολόγου στην Αθήνα, του Ιωάννη Μιχαλέτου. “

  Ο Μουσουλμάνος και Σουνίτης το δόγμα, θεολόγος, Αχμάντ Ελντίν του Τζαμιού Αλ Ραχμάν στην Αθήνα, σε πρόσφατη εκδήλωσή του, έκανε ουσιαστικές και καίριες παρεμβάσεις σχετικά με το θέμα ( ή μη-θέμα) της ανεγέρσεως του Τζαμιού στο Βοτανικό.

  Πέρα από όλες τις άλλες προσεγγίσεις που έχουν γίνει λίγο ή πολύ γνωστές, δύο ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία αναλύθηκαν.

  Οι “αστείες” προβλέψεις του ίδιου του νομοσχεδίου που μάλλον γράφτηκε στο πόδι από καθ’ύλην αναρμόδιους που αναφέρουν ότι στο Βοτανικό μπορούν να συν-προσεύχονται Σουνίτες-Σιίτες-Σουφιστές και λοιποί μαζί (!).
  Ανάξιο σχολιασμού περαιτέρω, βεβαίως προκύπτει το ερώτημα γιατί θα πρέπει να φορολογείται ο Έλληνας πολίτης και οι επιχειρήσεις για να χρηματοδοτούν την ανοησία του κάθε “αρμόδιου”.

  Επιπροσθέτως ο Ελντίν έθιξε το θέμα της παρουσίας της τρομοκρατικής οργάνωσης “Μουσουλμανική Αδελφότητα” σε σχέση με το όλο ζήτημα του Βοτανικού αλλά και ευρύτερα.

  Είναι απορίας άξιο πως η Ελληνική Πολιτεία επιδιώκει συμμαχία με το Ισραήλ, αγαστές σχέσεις με την Αίγυπτο και προσδοκά επενδύσεις από τη Σαουδική Αραβία και το Κόλπο, τη στιγμή που “νταντεύει” με προκλητικό τρόπο τους Μ.Α. και τους συν αυτούς παρατρεχάμενους.

  Υπάρχει τόσο μεγάλη διείσδυση των πράσινων κεφαλαίων του Κατάρ στη χώρα ταυτόχρονη και σε αγαστή συνεργασία με τη Τουρκική (ΜΙΤ) ;
  Υπάρχουν τόσοι αφελείς που πιστεύουν ότι η παρούσα ανοχή-συνεργασία μέρους του Αμερικανικού κατεστημένου (ΥΠΕΞ) προς την Μ.Α. θα συνεχιστεί επί μακρόν;
  Είναι δυνατόν να θεωρείται ως βασικός σκοπός της εξωτερικής πολιτικής η Α.Ο.Ζ. και την ίδια στιγμή να τορπιλίζονται οι σχέσεις με το Κάιρο ;

  Γνωρίζει η Ελληνική πολιτεία ότι η ΜΑ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις χώρες που προαναφέρθηκαν (όπως και από τη Κίνα, Ινδία, Ρωσία και πολλά άλλα κράτη) και ως εκ τούτου είναι στη διακριτική τους ευχέρεια να καταδιώξουν νομικά και με άλλα μέσα τους Έλληνες υπηκόους που σχετίζονται μαζί της ;
  Έχουν ενημερωθεί-προστατευτεί- προειδοποιηθεί οι συγκεκριμένοι από την υπεύθυνη πολιτεία ;

  Γνωρίζει κανένας με “εκτελεστική πολιτική εξουσία” στην Ελληνική Πολιτεία – είτε ο ίδιος είτε μέσω των συνεργατών του- τι ακριβώς γίνεται την παρούσα περίοδο στη Μέση Ανατολή και ποια θα είναι η κατάληξη των Μ.Α. ;
  Εν κατακλείδι το ζήτημα του Τζαμιού στο Βοτανικό δείχνει μια πλειάδα ζητημάτων τα οποία είναι θεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά και άπτονται και των διεθνών σχέσεων και της ασφάλειας της χώρας.

  http://www.rimse.gr/2014/09/blog-post_14.html#more

 5. “Γιατί δεν πρέπει να γίνει τέμενος στο Βοτανικό” – Η άποψη ενός στρατιωτικού

  06.07.2014 |

  Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ*

  Σίγουρα είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα στο χώρο που ζει και εργάζεται νόμιμα.

  Είναι ορθή όμως η απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευασθεί τέμενος σε χώρο που ανήκει στο ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό;

  Όχι βέβαια και για τους παρακάτω λόγους:

  1. Οι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα οι οποίοι κατοικούν νόμιμα στην πρωτεύουσα είναι ελάχιστοι και ήδη διαθέτουν περίπου 120 χώρους τέλεσης των θρησκευτικών τους καθηκόντων.

  2. Στην περίπτωση που κατασκευαστεί τέμενος εντός της Επικρατείας και εκτός των ορίων της Θράκης όπου υπάρχει αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα, σημαίνει την ανεπίσημη αναγνώριση ύπαρξης μουσουλμανικής μειονότητας στην περιφέρεια αυτή. Αυτόματα δηλαδή η Ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει ως νόμιμους (ίσως προσβλέπει σε μελλοντική κομματική πελατεία αδιαφορώντας ως συνήθως για την καταστροφή της Πατρίδας) όσους εισήρθαν παράνομα στη χώρα και ζουν σε καθεστώς παρανομίας σε βάρος των Ελλήνων. Και βέβαια θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο στη «φίλη» γείτονα Τουρκία να εκμεταλλευθεί το ζήτημα ζητώντας την κατασκευή τζαμιών και τεμενών σε όλη τη χώρα αλλά και την κατασκευή και μιναρέ και τοποθέτηση μεγαφώνων που δεν προβλέπονται για το δημοπρατούμενο τέμενος.

  3. Με δεδομένη την υπάρχουσα διαίρεση του ισλαμισμού στον σουνιτισμό, στον σιϊτισμό, οι οποίοι είναι οι δύο βασικοί ισλαμικοί πυλώνες, στον αλεβιδισμό της Τουρκίας και στον Ουαχαμπιτισμό της Αραβίας με επίκεντρο τη Σαουδική Αραβία,, η ανάθεση της διοίκησης σε κάποια θρησκευτική ομάδα ή κάποιο από τα υπάρχοντα ισλαμικά τάγματα, θα αποτελέσει πυρίτιδα στη δημιουργία θρησκευτικών διαμαχών μεταξύ τους. Έχει κάποιο σχέδιο η Ελληνική πολιτεία ώστε να εκμεταλλευθεί προς όφελος της χώρας αυτές τις θρησκευτικές διαμάχες; Αμφιβάλλω.

  4. Εκ των πραγμάτων η περιοχή του τεμένους και όχι τζαμιού(θυμίζω ότι στο τέμενος γίνονται διδασκαλίες και διαμορφώνονται θρησκευτικοί ηγέτες) αποτελεί χώρο ασύλου για όλες τις παράνομες πράξεις. Μπορεί άριστα δηλαδή να μετατραπεί σε καταφύγιο τρομοκρατών ισλαμιστών! Με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την Εθνική ασφάλεια και την καθημερινότητα των Ελλήνων!

  5. Στα εν ενεργεία στελέχη και στους αποστράτους των ΕΔ και των ΣΑ έχουν πραγματοποιηθεί τρομακτικές οικονομικές περικοπές ενώ οι διοικητές των Μονάδων δεν διαθέτουν χρήματα να πραγματοποιήσουν και τις ελάχιστες εργασίες συντήρησης. Πως λοιπόν παραχωρείται ένα περιουσιακό στοιχείο τους χωρίς κανένα αντάλλαγμα; Και όχι μόνο αυτό. Αλλά το ίδιο το Ελληνικό κράτος να χρηματοδοτεί αυτήν την κατασκευή.

  6. Κατά το άρθρο 28.1 του Ελληνικού Συντάγματος, η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας. Άρα, πριν πούμε ότι εγκρίνουμε ή απορρίπτουμε την αίτηση της όποιας ισλαμικής χώρας, θέσαμε τα θέματα λειτουργίας της Θεολογικής σχολής της Χάλκης, της Αγίας Σοφίας, των εκκλησιών στην Τουρκία, τη δημιουργία και απρόσκοπτη λειτουργία ναών σε Πακιστάν, Αφγανιστάν; Εξασφαλίσαμε ότι πχ ένας Έλληνας ο οποίος θα κυκλοφορήσει στη Σαουδική Αραβία με το χριστιανικό Ευαγγέλιο φορώντας έναν χριστιανικό σταυρό θα μπορεί να κηρύσσει ελευθέρως τις θρησκευτικές ιδέες του;

  Πρέπει όλοι οι Πατριωτικά σκεπτόμενοι Έλληνες πολίτες, να κινητοποιηθούν (χωρίς να παραχωρήσουν αυτό το δικαίωμα σε κόμματα τα οποία καπηλεύονται την αγάπη για την Πατρίδα), αποφασιστικά απέναντι στη μεθοδευμένη εκδίωξη του Ελληνικού πληθυσμού από τη γη του, συστρατευόμενοι σε ένα επιθετικό σχέδιο δράσης εναντίον όχι της κατασκευής τεμένους, αλλά εναντίον του κυβερνώντος καθεστώτος του οποίου οι κινήσεις δείχνουν ότι έχει παραδώσει την Εθνική μας ανεξαρτησία.

  *Απόστρατος Αξκός ΣΣΕ 81, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ ιδρυτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας .

  http://www.onalert.gr/stories/giati-den-prepei-na-ginei-temenos-sto-votaniko/35481

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.