Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές, πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Γράφει η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΛΕΜΗ,  διαχειρίστρια του ιστολογίου justiceforgreece

Ενόψει της ψηφοφορίας με αντικείμενο την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θεωρώ ότι πρέπει να ενημερωθείτε για την ύπαρξη των ακόλουθων νομικών κινήσεων, επιστολών, ψηφισμάτων και υπογραφών κατά της Συμφωνίας αυτής.

1. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 

Α) Ρεκόρ ψηφιακών υπογραφών σε ελληνικό αίτημα !! Σε μόλις 8 ημέρες συγκεντρώθηκαν σχεδόν 30.000 υπογραφές με τις οποίες πολίτες που διαφωνούν με το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών και θεωρούν ότι η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους δεν διαθέτει την απαραίτητη νομιμοποίηση θεμελιωμένη στη συναίνεση του ελληνικού λαού, απαιτούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματοςπριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. (Οι υπόγραφες “πέφτουν” βροχή ! Δείτε εδώ: Signatures)

Β) 1072 υπογραφές Ελλήνων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό συγκεντρώθηκαν σε κείμενο με το οποίο α) καταγγέλλουν την Συμφωνία των Πρεσπών ως απαράδεκτη και βλαπτική για την Ελλάδα β) προειδοποιούν τους πάντες εντός και εκτός Ελλάδας ότι η τυχόν κύρωση της συμφωνίας οδηγεί στην αποσταθεροποίηση της περιοχής, την απάλειψη κάθε ειρηνικής συμβίωσης, καλής γειτονίας και αλληλεγγύης με όσους καλλιεργούν επεκτατικές βλέψεις εναντίον της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδα μας και γ) απαιτούν δημοψήφισμα διότι θεωρούν ότι δεν νομιμοποιουταν η κυβέρνηση να προβεί στη σύναψη της συγκεκριμένης συμφωνίας η οποία μάλιστα είναι απαράδεκτο να κυρωθεί με απλή πλειοψηφία των παρόντων, ως απλό νομοσχέδιο, αλλά θα έπρεπε έστω να ακολουθούνταν «κατ’ αναλογία» με το άρθρο 28,β του Συντάγματος η πλειοψηφία των 3/5, δηλαδή 180 βουλευτών (όπως σας ζήτησαν και οι δικηγορικοί σύλλογοι με ψήφισμα που σας κοινοποιήθηκε), της οποίας, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης να προηγηθεί δημοψήφισμα με το οποίο να απαντήσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός με ένα ”ΝΑΙ” ή απορρίπτει με ένα ”ΟΧΙ”, αν εγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών». (σε περίπτωση που το ψήφισμα δεν σας κοινοποιήθηκε ήδη επισήμως, δείτε το εδώ : INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ περιλαμβάνονται και οι υπογραφές)

Γ) Με σεβασμό στην Ιστορία και την Μνήμη, 3.020 πολίτες απαιτούν με την υπογραφή τους να καταψηφίσετε το σχέδιο νόμου επειδή οι υπογραφές των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και FYROM στις Πρέσπες ήταν μία κίνηση ιδεολογίας κομματικής ενάντια στην Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Ελλάδα και επειδή με την συμφωνία αυτή, διακυβεύονται πολύ περισσότερα πέραν του ονόματος (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ όλα τα επίσημα έγγραφα, καθώς και τα άρθρα του Δρ. Νίκου Λυγερού στα οποία στηρίχτηκε η τεκμηρίωση του ψηφίσματος).Το κείμενο, υπέγραψαν μεταξύ άλλων, η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, η πρώτη Ελληνίδα πρύτανης, εκλεγμένη τρεις φορές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο Ευριπίδης Μπίλλης, τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, ο καθηγητής Dr. Γιώργος Ζουγανέλης κ.α. Δείτε τις υπογραφές εδώΚαι αν νομίζετε ότι είναι λίγες 3020 υπόγραφες, σας θυμίζω ότι πέρσι τον Ιούλιο, κατάκλυσε το ελληνικό διαδίκτυο ψήφισμα /μανιφέστο στήριξης της κυβέρνησης το οποίο υπέγραψαν … 320 πολίτες ! Και επειδή θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία, μάλιστα ειπώθηκε ότι με αυτό η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση, το κείμενο δημοσιεύθηκε και στα Σκόπια.

 

2. ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΛΠ

 

Αυτά τα ψηφίσματα είναι αμέτρητα και επειδή δεν πρόλαβα να τα συγκεντρώσω όλα, σας παρουσιάζω ενδεικτικά και μόνο, μερικά που δημοσιεύθηκαν πολύ πρόσφατα:

17/01/2019 ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

17/01/2019 Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Πύργου: Ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

18/01/2019 Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: νέο ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

και μερικά παλιότερα:

2016 Το ιστορικό ψήφισμα της ΕΜΣ για τη Μακεδονία – Ποιοί είναι οι 1500 που το υπογράφουν 

2018 Ψηφίσματα 43 Δημοτικών Συμβουλίων Δήμων της Μακεδονίας – «ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ»

 

3. ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

26/02/2018 ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής, προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά και τον …..Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο

05/03/2018 εξώδικη διαμαρτυρία της δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

19/03/2018 Εξώδικα ΠΟΠΣΜ σε βουλευτές 

29/05/2018 Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για «Εσχάτη Προδοσία» από φορείς Μακεδόνων οι οποίοι μιλάνε για τετελεσμένο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας με σφετερισμό της εξουσίας που απονέμει το Σύνταγμα στο κρατικό αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, για κατάλυση δημοκρατικών θεσμών, της έκφρασης του ελληνικού λαού μέσω δημοψηφίσματος και της λαϊκής κυριαρχίας, ως και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος (η βουλή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την αυθεντική βούληση του ελληνικού λαού).

06/06/2018 Μηνυτήρια αναφορά της συντονίστριας των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου Νίνας Γκατζούλη κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Η Ελληνοαμερικανίδα συνταξιούχος καθηγήτρια από το Πεντάλοφο Κοζάνης, η οποία δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία στο πανεπιστήμιο New Hampshire, στην αναφορά που θέτει στην κρίση της εισαγγελέως λέει ότι η δραστηριότητα του κ. Κοτζιά στο Σκοπιανό ζήτημα μέχρι στιγμής δείχνει ότι «είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας για χρήση στο κράτος των Σκοπίων, παρά την εκπεφρασμένη, αντίθετη προς τούτο, λαϊκή βούληση». Συμπληρώνει, δε, πως όλες οι τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, «με σημαντικότερη την τελευταία, στην οποία δήλωσε ότι ‘‘κλείδωσε η συμφωνία’’, παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και αυτό εξ ονόματος του ελληνικού λαού, χωρίς να έχει την ειδική προς τούτο εξουσιοδότηση». Γι’ αυτούς τους λόγους η κυρία Γκατζούλη ζήτησε να διερευνηθεί από την δικαιοσύνη αν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης και αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας από τον κ. Κοτζιά για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών και από τον ίδιο ζήτησε να λάβει υπ’ όψιν του τον ελληνικό λαό και τις προσπάθειες των Ελλήνων Μακεδόνων, οι οποίες εκδηλώθηκαν όχι μόνο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, αλλά και στις δημόσιες διαβουλεύσεις και στις αποφάσεις που έλαβαν περίπου 50 δήμοι στη Μακεδονία εναντίον της σύνθετης ονομασίας».

16/06/2018 δεύτερη εξώδικη διαμαρτυρία της δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

17/06/2018 Ο Νίκος Κοτζιάς υπογράφει για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας και κατ΄επέκταση για λογαριασμό ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, την ύψιστης εθνικής σημασίας “Συμφωνία των Πρεσπών”.

20/06/2018 δεκαέξι (16) δικηγόροι κατέθεσαν στον εισαγγελέα στοιχεία, σειριακούς αριθμούς από άνδρες των ΜΑΤ που έδρασαν με μένος ενάντια στους Έλληνες τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στο Πισοδέρι και φυσικά φωτογραφίες και βίντεο με την πέρα από κάθε φαντασία και νομιμότητα, δράση τους ενάντια σε όσους διαδήλωναν κατα της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. Στο φάκελο συμπεριλάβαμε γνωματεύσεις δημόσιων νοσοκομείων τόσο στην Αττική όσο και στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, από τα θύματα των βίαιων επιθέσεων των πραιτοριανών του Τόσκα, όσο και ένορκες καταθέσεις των ίδιων των θυμάτων. [ Κίνηση δικηγόρων κατήγγειλε την αγριότητα των ΜΑΤ σε Πισοδέρι και Συνταγμα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια σωστή πατριωτική κίνηση από δικηγόρους, Γιώργος Αδαλής : Όλη η αλήθεια για την κόλαση στο Πισοδέρι – Πως την έζησα ως ο μοναδικός δημοσιογράφος που βρέθηκε εκεί ]

27/06/2018 και 29/06/2018παρόμοιες μηνύσεις του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α και της Κωσταντινιάς Ντέμου του Δημητρίου, πτυχιούχου Σ.Α.Ν – Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, κατά Νίκου Κοτζιά για εσχάτη προδοσία, απιστία κατά την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας και ηθική αυτουργία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στα αδικήματα αυτά (ΠΚ 14, 26, 27, 42, 45, 46, 47, 48, 134, 138, 256, 259)

28/06/2018 Η πρώτη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών και η σχετική αίτηση αναστολής της εκτέλεσηής της Η αίτηση κατατέθηκε από 14 Παμμακεδονικές Ενώσεις που ισχυρίζονται ότι  η μεταμφίεση διεθνούς συνθήκης, και μάλιστα του άρθρου 27 του Συντάγματος σε κυβερνητική πράξη, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, οδηγεί σε διάλυση την Ελλάδα, με γρήγορα βήματα. Αναλυτικότερα οι προσφεύγοντες επικαλούνται ως λόγους ακυρότητας α) τη παραβίαση του άρθρου 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται προηγούμενη ψήφισή του από την Βουλή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων (της περιοχής της Μακεδονίας εν προκειμένω), οι οποίοι ανάγονται σε αρχαίους χρόνους (αρχικά), επειδή τροποποιεί προηγούμενες συνθήκες (Ελληνοσερβικό σύμφωνο και συνθήκη Βουκουρεστίου 1913), με βάση τις οποίες καθορίσθηκαν τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας, προκαλώντας σύγχυση αναφορικά με τα πραγματικά σημερινά σύνορα, διότι στις συνθήκες αυτές, γεωγραφικός χώρος (Διοικητική Περιφέρεια) Μακεδονία υπήρχε μόνον ένας και αυτός ήταν μόνον στην Ελληνική επικράτεια, επειδή στην πραγματικότητα νομιμοποιεί τις εδαφικές βλέψεις των γειτόνων μας, διά της παραχάραξης της ιστορίας και της επιγενόμενης σύγχυσης, που αποτελούν συνέχεια και συνέπεια της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, επειδή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναθεώρηση των συνόρων της Ελλάδας. β) επειδή η συμφωνία δεν έγινε αντικείμενο επεξεργασίας από τους υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών ως όφειλε. γ) τη παραβίαση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, του άρθρου 1 παρ. 3 Σ, επειδή υπογράφηκε παρά την αντίθεση σύσσωμου του ελληνικού λαού στην οποιαδήποτε παραχώρηση ονόματος, χωρίς διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ταυτόχρονη παραβίαση της αρχής της δεδηλωμένης για το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. δ) Διότι αντιτίθεται στην έννοια του ΈΘΝΟΥΣ και προκαλεί σε αυτό ανεπανόρθωτη βλάβη. Του έθνους των Ελλήνων του οποίου εμείς οι Μακεδόνες είμαστε αναπόσπαστο μέρος. Του έθνους, υπέρ του οποίου οφείλει να είναι η συμφωνία (ως εκδήλωση άσκησης της εξουσίας του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος, εξουσίας που πηγάζει από τον λαό, και υπάρχει υπέρ αυτού και του έθνους), σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 Σ. ε) Προσβάλλει την προσωπικότητά μας, ως Μακεδόνων, επειδή μας αφαιρεί το δικαίωμα να ονομαζόμαστε Μακεδόνες (αναγκαζόμενοι να επεξηγούμε τις υποσημειώσεις της συμφωνίας του υπουργού εξωτερικών, ότι εμείς είμαστε οι αρχαίοι και οι άλλοι οι εκ σλάβων προερχόμενοι! που μιλούν την μακεδονική την σλαβική, ενώ εμείς την μακεδονική την αρχαία, δηλαδή την ελληνική! Δηλαδή Γελοιότητες!). Με την απόφαση 199/2018 η Επιτροπή Αναστολών ΣΤΕ απέρριψε το αίτημα αναστολής λόγω έλλειψης κίνδυνου πρόκλησης άμεσης βλάβης (άρθρο 20 παρ. 4 της συμφωνίας και άλλα )

22/07/2018 Αθανάσιος Καρανάσιος κατά Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, παράβαση καθήκοντος και εσχάτη προδοσία κατά των εμπλεκομένων φυσικών, ηθικών και έμμεσων αυτουργών στην σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών

03/09/2018 Μήνυση κατά Tσίπρα-Κοτζιά για Προδοσία της Χώρας (ΠΚ138), Εθνική Αναξιότητα (Α.Ν.533/1945), Κατάχρηση Πληρεξ/τας (ΠΚ151) και Πλαστογραφία Εγγράφου (ΠΚ 216) Μηνυτής είναι ο Δημήτρης Αντωνίου 

12/09/2018 Συλλαλητήριο: Μήνυση των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κατά του αστυνομικού διευθυντή Δομζαρίδη, της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Αικατερίνης Παπακώστα και του αρχισυντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών Ανδρέα Πετρόπουλου

17/09/2018 Η δεύτερη αίτηση ακύρωσης της “συμφωνίας των Πρεσπών”. Η αίτηση είναι της Κίνησης ακομμάτιστων πολιτών Αγρινίου – κ.α.π.α., του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Ε.Κ.Α.Δ.) και του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ και αφορά: την παραβίαση του άρθρου 82 Σ, την έκθεση της χώρας σε «ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ  ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ»  ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ και τελικής ολοκληρωτικής ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ  της, την υπέρβαση εξουσίας – παραβίαση της αρχής διάκρισης των εξουσιών (άρθρων 26 και 36 του Συντάγματος), την παραχώρηση του ονόματος, της γλώσσας και της ιθαγένειας των πολιτών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στους Σλάβους , και τέλος, την παραβίαση του άρθρου 2 παρ 1 του συντάγματος

05/10/2018 Συμφωνία των Πρεσπών: Εξώδικο στο υπουργείο Πολιτισμού λόγω μη προστασίας της αϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως υποχρεούται βάσει της Σύμβασης της UNESCO 

14/01/2019 Αναφορά της ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΡΟΥΠΑ στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για 2 παράνομες προσαγωγές τις για το Μακεδόνικο

16/01/2019 Αναφορά Ι.Λαμπρόπουλου στον πρόεδρο της δημοκρατίας και στον πρόεδρο της βουλής

16/01/2019 Μήνυση Κάντζια για εσχάτη προδοσία κατά πρόεδρου της δημοκρατίας, πρωθυπουργού, όλων των υπουργών, όλων των βουλευτών και παντός υπευθύνου

17/01/2019 Μήνυση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.α

20/01/2019 Εξώδικο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συμφωνία των Πρεσπών, το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου και τα χημικά

21/01/2019 Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μήνυσε τις Δυνάμεις Δημόσιας Τάξης για τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών στο χθεσινό ειρηνικό συλλαλητήριο για τη ΜακεδονίαΣ

22/01/2019 Δεύτερη μήνυση για τα αέρια, τα χημικά και τα καπνογόνα στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της 20ης Ιανουαρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

23/01/2019 Εξώδικο προειδοποιητικό στον ΠτΔ για ενέργειες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

 

ΔιευκρίνισηΗ εσχάτη προδοσία ανήκει στα εγκλήματα κατά του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή κατά των θεμελιωδών αρχών ή θεσμών του Πολιτεύματος αυτού και περιγράφεται στο ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Ειδικού Μέρους του Π.Κ., με τις διατάξεις των άρθρων 134 & 134Α. Το έννομο αγαθό στο Κεφάλαιο αυτό του Π.Κ. είναι το Δημοκρατικό Πολίτευμα που στηρίζεται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, σύμφωνα με την οποία, κυρίαρχος είναι ο λαός και αυτός αποτελεί τη μόνη πηγή εξουσίας και το ανώτατο όργανο του κράτους. Οι προσβολές του Πολιτεύματος είναι εξίσου σημαντικές είτε αφορούν το σύνολο των θεμελιωδών του θεσμών είτε και έναν μόνο από αυτούς. Ως θεμελιώδης θεσμός του Δημοκρατικού Πολιτεύματος κατοχυρώνεται επίσης στο άρθρο 134Α περ. (στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους. Η δέσμευση αυτή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη διαπίστωση της τυπικής έστω ισχύος του κράτους δικαίου.

 

4. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

 

22/03/2018 ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ”ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.”

17/06/2018 Υπεγράφη η “συμφωνία των Πρεσπών”.

27/06/2018 επιστολή δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου προς ΕΕ, ΝΑΤΟ, και ΟΗΕ για την «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ»

03/07/2018 Ανοιχτή επιστολή στον Πάνο Καμμένο (συμφωνία των Πρεσπών, δημοψήφισμα, εκλογές)

07/07/2018 Επιστολή των Μακεδονικών Οργανώσεων στον Ντόναλντ Τραμπ για τα Σκόπια

28/09/2018 E. Billis to the EU Parliament:The “Greek” government, will be written in history, as The “Hellenic” government that turned Alexander the Great who carried the Greek civilization from ancient Egypt until Indian, as Slav, speaking Serbo-Bulgarian.

09/01/2019 18 πρώην πρέσβεις διακηρύσσουν σε ανοιχτή επιστολή τους την αντίθεσή τους στην ετεροβαρή, λεόντεια συμφωνία των Πρεσπών που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα, Καλούν τους βουλευτές να μη συμβάλουν στην αποδοχή της συμφωνίας αυτής και πεπεισμένοι ότι αυτο επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού καλουν την κυβέρνηση να εξετάσει την δυνατότητα  δημοψηφίσματος επί του κεφαλαιώδους σημασίας εθνικού αυτού θέματος.

10/01/2018 Επιστολή Παμμακεδονικών Ενώσεων στους Έλληνες Βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών Συνυπογράφουν ο Γεώργιος Ν. Ρωμανός (MSc) / Συγγραφέας, Ιστορικός Ερευνητής και ο Ανδρέας Σταλίδης (MSc, MA, MPhil) Μαθηματικός Αναλυτής

18/01/2019 Επιστολή 12 Πανεπιστημιακών προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την οποία αναλύουν τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας για το «Μακεδονικό» Στην επιστολή οι πανεπιστημιακοί αναφέρονται στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία», στα λάθη της ελληνικής διπλωματίας και στις αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής.

19/01/2019 Ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τους βουλευτές για το Μακεδονικό: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα

19/01/2019 Δήλωση-έκκληση του καθηγητή Γιώργου Κασιμάτη: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη, περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, δεν μπορεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι αντικείμενο διεθνούς σύμβασης και άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας

22/01/2019 Επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων προς τον Πρόεδρο της Βουλής εν όψει της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών: Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με 180 ψήφους ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

 

Από το περιεχόμενο όλων των προαναφερόμενων κειμένων, σαφέστατα προκύπτει ότι η “Συμφωνία των Πρεσπών” είναι προϊόν εγκληματικών πράξεων, είναι αόριστη, αντιφατική, αντισυνταγματική, παραβιάζει κανόνες διεθνούς δικαίου και έχει συναφθεί κατά παράβαση της λαϊκής βούλησης, και συνεπώς, κατά κατάλυση του συντάγματος διότι παραβιάζει την βασικότατη Αρχή του πολιτεύματος μας, την λαϊκή κυριαρχία.

Σας θυμίζω ότι βάσει του Συντάγματος το πολίτευμα της Ελλάδας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία αλλά στο πρόγραμμα κανενός κοινοβουλευτικού κόμματος δεν προβλέπεται μια τέτοια συμφωνία με την οποία :

  • να αναγνωριστεί η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα,
  • να λυθούν εις βάρος της Ελλάδας όλα τα προβλήματα της ΠΓΔΜ (αδυναμία ένταξης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενεργειακή ανεπάρκεια κλπ),
  • να μετατραπεί η μικροσκοπική ΠΓΔΜ ( η οποία έχει ένα ΑΕΠ 9.37 δισ. ευρώ και ως κύρια προϊόντα το στάρι, το καπνό και την οπιούχα παπαρούνα) σε στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας στους τομείς της γεωργίας, της πολιτικής προστασίας, της ενέργειας, της άμυνας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας, των υποδομών, των επενδύσεων, των πολιτικών σχέσεων, του τουρισμού, του εμπορίου, της διασυνοριακής συνεργασίας, των μεταφορών κ.α,
  • να της δοθεί πρόσβαση στην μελλοντική ελληνική ΑΟΖ (άρθρο 13, Μανιάτης, Ν.Λυγερός),
  • να βοηθηθεί από την Ελλάδα με κατάλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας στο τομέα της ενέργειας,
  • να της δοθεί το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών στην ελληνική επικράτεια (και μάλιστα άσχετα με την ονομασία τους ή τα εμπορικά τους σήματα) , διά, από και προς το έδαφος της (14.3) κλπ.
  • να διατηρήσει η Ελλάδα και να εφαρμόσει όλα τα υπάρχοντα ΜΟΕπλην της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, (ενδεικτικά στις 24 Ιουνίου 2015 ο Νίκος Κοτζιάς συμφώνησε 11 τέτοια μέτρα με την ΠΓΔΜ) και να κατευθύνεται στις σχέσεις με τη ”Βόρεια Μακεδονία” των 2 εκατ. κατοίκων και 25,3 χιλ.km², από τις διατάξεις των διμερών συμφωνιών για την υδροοικονομία του 1959 και όποιας άλλης συμφωνίας θεωρηθεί έκ των ύστερων χρήσιμη,την οποία είχε συνάψει με την πρώην Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (!)των 6 δημοκρατιών, 23.7 εκατ. κατοίκων και 255,8 χιλ.km². (ΦΕΚ Α 232/1959 -Ν.4012/1959)

Σας θυμίζω επίσης ότι:

– Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, είναι περίκλειστη χώρα των κεντρικών Βαλκανίων, η οποία καταλαμβάνει συνολική έκταση 25,3 χιλ. km² (ξηρά: 24,8 / ύδατα: 0,47) και συνορεύει με το Κόσοβο στα βορειοδυτικά, τη Σερβία στα βόρεια, τη Βουλγαρία στα ανατολικά, την Ελλάδα στα νότια και την Αλβανία στα δυτικά. Σύμφωνα με το σύνταγμά της, η σημαία της χώρας απεικονίζει μια απλοποιημένη/ στυλιζαρισμένη μορφή του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας, στο εθνόσημο της απεικονίζονται τα κύρια προϊόντα της χώρας (καπνός, οπιούχα παπαρούνα κλπ) και μέχρι το 2009 είχε στην κορυφή το σύμβολο του σοσιαλισμού. Ο εθνικός ύμνος της συντάχτηκε το 1941 και μιλάει για την γέννηση του ηλίου της ελευθερίας πάνω απ’ τη Μακεδονία, για τους Μακεδόνες που επαναστατούν για τα δικαιώματα τους, για την Δημοκρατία του Κρούσοβο (εξέγερση του Ίλιντεν), την σημαία της που κυματίζει πάλι και για τους ήρωες της: ο βλάχος Πίτου Γκούλι και οι Βούλγαροι Ντάμε Γκρούεφ και Γκότσε Ντέλτσεφ. Οι Μακεδόνες υπήκοοι είναι διάφορων εθνικοτήτων (Μακεδόνες, Αλβανοί, Τούρκοι, Βλάχοι, Σέρβοι, Ρομά, Βόσνιοι κλπ) και αναλαμβάνουν την ευθύνη για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας τους, γνωρίζοντας και ευχαριστώντας τους προκατόχους τους για τη θυσία και την αφοσίωσή τους στις προσπάθειές τους και τον αγώνα τους να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος της Μακεδονίας και είναι υπεύθυνοι απέναντι στις μελλοντικές γενιές να διατηρήσουν και να αναπτύξουν όλα τα πολύτιμα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και τέλος, οι επίσημες γλώσσες είναι η μακεδονική γλώσσα γραμμένη με το κυριλλικό της αλφάβητο και όσες άλλες γλώσσες ομιλούνται τουλάχιστον από το 20 τις εκατό του πληθυσμού (constitution of the republic of macedonia Article 4, Article 5, Article 48, AMENDMENT IV, AMENDMENT V, ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ State Symbols of Republic of Macedonia

– Η Μακεδονία (Νότια ;;) είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και το δεύτερo μεγαλύτερο σε πληθυσμό γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής έχει πληθυσμό 2.408.530 κατοίκους και έκταση 34.12 χιλ. km² που αντιστοιχεί στο 25,9% της συνολικής έκτασης της Ελλαδικής επικράτειας. Η Μακεδονία αποτελείται από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών και Πιερίας.

Τέλος, σας θυμίζω ότι το άρθρο 28 του συντάγματος αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας μας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και όχι κάποιας άλλης χώρας (βλέπε Ερμηνευτική δήλωση του συγκεκριμένου άρθρου), ότι τόσα χρόνια το πρόβλημα το είχαν οι γείτονες και όχι εμείς και ότι τα προαναφερόμενα σε συνάρτηση και με τις αδιάκοπες λαϊκές διαμαρτυρίες (συλλαλητήρια, πορείες κ.α) που διεξάγονται εδώ και ένα χρόνο σε όλη την Ελλάδα, αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη της όποιας εξουσιοδότησης / νομιμοποίησης σας στο να κυρώσετε την συμφωνία υπερψηφίζοντας το Σχέδιο Νόμου “Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών.”, το οποίο κατατέθηκε στη βουλή το Σάββατο 19/01/2019 χωρίς να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και με διαδικασίες «φαστ – τρακ» καλείστε να ψηφίσετε την Πέμπτη 24/01/2019.

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ / ΒΟΗΤΗΘΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 

Ανανέωση

Μετά την δημοσίευση της ανοικτής επιστολής, έγιναν και άλλες νομικές κινήσεις :

24/01/2019 Εξώδικο Ραχήλ Μακρή στους 300: Εσχάτη προδοσία η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

24/01/2019 Μήνυση Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας κατά παντός υπευθύνου για διέγερση, πρόκληση και προσφορά, σύσταση συμμορίας, παράνομη βία, παράβαση καθήκοντος, έκθεση σε κίνδυνο κ.α (Συλλαλητήριο)

24/01/2019 Νέο εξώδικο Αικατερίνης Παντελίδου πρός Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αίτημα την διάλυση της βουλής

 

29 comments on “Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές, πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

  1. η επιστολή στάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε βουλευτές, κοινοβουλευτικές ομάδες, ιστολόγια και δημοσιογράφους

  2. Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

    Κύριε Τσίπρα και κύριε Κοτζιά είστε οι ήρωές μου και χρειάζομαι επειγόντως την βοήθειά σας!!

    Γράφει για το makpress ο
    Χρήστος Λαμπρούδης,
    Ιστορικός – Συγγραφέας

    Αγαπητοί κύριε Τσίπρα και Κοτζιά
    Θα πρέπει να ομολογήσω, ότι είστε οι ήρωές μου και χρειάζομαι την βοήθειά σας σε ένα προσωπικό μου ζήτημα.
    Ας γίνω όμως πιο σαφής:

    Εδώ και πάρα πολλά χρόνια (μην πω δεκαετίες) συνειδητοποίησα κάποια στιγμή ξαφνικά μέσα μου, ότι ονομάζομαι Χρήστος Ωνάσης και μάλιστα γόνος της γνωστής οικογένειας Ωνάσηδων!!!

    Όλα αυτά τα χρόνια συστηνόμουν με αυτό το όνομα σε όλο τον κόσμο και όλοι με αποκαλούσαν και με αποκαλούν με αυτό το επίθετο.

    Κάποια στιγμή λοιπόν ήρθα σε επαφή με τους συγγενείς μου Ωνάσηδες, τους ενημέρωσα ότι είμαι κι εγώ μέλος της οικογένειας και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να δούμε τι μου αντιστοιχεί κι εμένα από την κληρονομιά του αείμνηστου προγόνου μας Αριστοτέλη Ωνάση.
    Και τι νομίζετε ότι έγινε; Δεν θα περάσει καθόλου από το μυαλό σας!!!
    Με πέταξαν έξω!!! Ναι όπως το ακούτε!!!
    Με πέταξαν έξω και μου αντιτάθηκαν και γιατί νομίζετε;

    Διότι έπειτα από μία έρευνα που έκαναν για μένα, ανακάλυψαν ότι στο πιστοποιητικό γέννησής μου αναφέρομαι γεννημένος σαν Χρήστος Λαμπρούδης, το ίδιο λέει και η ταυτότητά μου.
    Ε και; Έχουν αυτές οι λεπτομέρειες καμία σημασία;

    Εγώ νοιώθω ότι με λένε Ωνάση!!! Τόσα χρόνια συστήνομαι και με ξέρουν σαν Ωνάση. Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημά τους; Δεν έχω το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού;
    Έφτασαν σε σημείο να κινηθούν νομικά εναντίον μου οι φασίστες, ακροδεξιοί, νεοναζί. Καταλάβατε; Να μου βγάζουν στοιχεία από το γενεαλογικό τους δέντρο, από την ιστορία της οικογένειας, για να μου αποδείξουν ότι έχω άδικο. Τι χαζά είναι αυτά;

    Αντί να πουν στον εαυτό τους, «έλα μωρέ τόσα χρόνια όλοι τον γνωρίζουν με αυτό το όνομα. Έχει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού. Για την καλύτερη και αρμονικότερη συνύπαρξή μας πρέπει να τον αναγνωρίσουμε σαν μέλος της οικογένειάς μας αφού το επιθυμεί τόσο διακαώς. Μόνο κέρδος θα υπάρξει και για τους δυό μας, εάν το αναγνωρίσουμε».

    Αντί λοιπόν να σκεφτούν όλα αυτά, κινήθηκαν εναντίον μου, καταλάβατε;

    Βλέποντας λοιπόν κύριε Τσίπρα και κύριε Κοτζιά μου τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκατε το Σκοπιανό και με πόσες συνοπτικές διαδικασίες, ζητάω επειγόντως την βοήθειά σας!!!

    Βοηθήστε με σας παρακαλώ να με αναγνωρίσουν σαν Ωνάση οι συγγενείς μου. Βοηθήστε να αποκτήσω πιστοποιητικό γέννησης και ταυτότητα, ώστε να είμαι Ωνάσης και με την βούλα. Εσείς παρακάμψατε με τους Σκοπιανούς ιστορία χιλιάδων χρόνων και τόνους από μαρτυρίες ιστορικών από την αρχαιότητα έως σήμερα, εδώ θα κολλήσετε;.

    Βρείτε μου σας παρακαλώ και κανέναν “πρόθυμο” από το ίδρυμα Ωνάση να ανεξαρτητοποιηθεί και να με βοηθήσει. Αυτό δεν επιτάσσει η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα;

    Κι από μένα φυσικά μόλις βάλω χέρι στην κληρονομιά μου, εννοείται με το αζημίωτο 😉

    Περιμένω εναγωνίως!!!

    Με τιμή
    Χρήστος Ωνάσης

    http://makpress.blogspot.com/2019/01/blog-post_263.html

  3. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

    «Κατέθεσα σήμερα, 22.06.2018, στην Βουλή των Ελλήνων Ερώτηση με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων αναφορικά με το λογικό αίτημα να προσκομιστούν τα σχετικά έγγραφα, δια των οποίων μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα από τον κ. Πρωθυπουργό, μέσω γραπτής εξουσιοδότησης για την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες στις 17.06.2018, αποκλειστικά στον Υπουργό Εξωτερικών, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τον σκοπό αυτόν.

    Επί της ως άνω αναφερθείσας συμφωνίας, παραστάθηκε θέτοντας την υπογραφή του ο κ. Κοτζιάς ως Υπουργός Εξωτερικών, από κοινού με τον ομόλογό του κ. Νικολά Ντιμιτρόφ παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών κ. Αλέξη Τσίπρα και κ. Ζόραν Ζάεφ.

    Η αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών δεν έχει αποδειχθεί ουδέποτε από κανένα έγγραφο. Δεν έχει υπάρξει ουδεμία γνωστοποίηση των απαραίτητων εγγράφων, μέσω των οποίων πιστοποιήθηκε ως αποκλειστικώς αρμόδιος για την Υπογραφή της Συμφωνίας αυτής.

    Ζήτησα λοιπόν, να προσκομιστούν τα σχετικά έγγραφα μέσω των οποίων έλαβε την νομιμοποίηση ο κ. Κοτζιάς και να αποδειχθεί αν όντως υπήρξε ρητή και γραπτή εξουσιοδότηση, σύμφωνα με την οποία του επετράπη να προχωρήσει στην υπογραφή της Συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων».

  4. γερμανικό τηλεγράφημα στις 1:07 π.μ. της 5ης Σεπτεμβρίου δείχνει ότι ο Χίτλερ διέταξε ξανά τη δημιουργία ενός κράτους-μαριονέτα στην Μακεδονία (φωτό: Γερμανικό επίσημο έγγραφο που επικυρώνει την ανεξαρτήσια του «Μακεδονικού Κράτους»).
    https://www.thetruth.gr/2018/03/11/o-igetis-ton-pseyto-makedonon-ivan-michailof-kai-oi-synantiseis-toy-me-chitler-kai-chimler/

  5. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ
    7 λόγοι για το μεγάλο «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών

    4/01/19 • 08:30 | UPD 24/01/19 • 10:01
    NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR

    Είναι ορθό το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να εφαρμόσει την πολιτική που ακολουθούσαν προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια;
    Ο «Ε.Τ.» επιχειρεί να δώσει σήμερα απαντήσεις στα βασικά ζητήματα που θίγει η συμφωνία και να εξηγήσει γιατί οι βουλευτές θα πρέπει να πουν «όχι» στην κύρωσή της, μέσα από τα άρθρα των καθηγητών Αγγελου Μ. Συρίγου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου στην «Καθημερινή», του καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη στο Protagon.gr, την επιστολή 12 πανεπιστημιακών στο in.gr και την ανοικτή επιστολή των 18 πρώην πρέσβεων του Διπλωματικού Κύκλου Συνταξιούχων Πρέσβεων.

    1. Μήπως η περιοχή των Σκοπίων ήταν όντως Μακεδονία; Ποια είναι η ιστορική αλήθεια;

    Οπως αναφέρεται στην επιστολή του Διπλωματικού Κύκλου Συνταξιούχων Πρέσβεων, «οι πολίτες της χώρας αυτής αρνούνται να δεχθούν την ιστορική αλήθεια, ότι η περιοχή των Σκοπίων ήταν τμήμα της Αρχαίας Δαρδανίας, ως τούτο επιβεβαιώνεται από αδιάσειστα αρχαιολογικά, εθνολογικά, γλωσσικά και άλλα στοιχεία. Ενδεικτικά, παραθέτουμε περικοπή από το έργο (“Περιηγηματικόν Πικτάκιον” εκδοθέν στο Αμστερνταμ το 1706) του Νεοέλληνα διανοητή που διακρίθηκε στον ευρωπαϊκό χώρο Αναστασίου Μιχαήλ, όπου υπογραμμίζει ότι “με τη Μοισία (σημερινή Σερβία) προσομορούσιν (συνορεύουν) οι Δαρδανικοί Σκούποι (δηλαδή τα σημερινά Σκόπια)”».

    2. Είναι «μακεδονική» η γλώσσα που ομιλούν οι Σκοπιανοί;

    Οχι, και μάλιστα δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Το δέχονται άλλωστε και οι πολίτες της ΠΓΔΜ και το διατρανώνει ρητά η πολιτική τους ηγεσία στην πρόσφατη ρηματική διακοίνωσή της, ότι δηλαδή η γλώσσα τους «is within the group of South-Slavic languages», δηλαδή «ανήκει στην ομάδα των νότιων-σλαβικών γλωσσών». Ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για βουλγαροσερβική νοτιοσλαβική γλώσσα την οποία αποκαλούν ψευδώς μακεδονική, και όχι (τουλάχιστον) σλαβομακεδονική ή μακεδονοσλαβική. Δηλαδή, από επιστημονικής και ιστορικής απόψεως, η γλώσσα που ομιλείται στην ΠΓΔΜ είναι μια βουλγαρική γλώσσα με σερβικά στοιχεία.

    3. Είναι αλήθεια ότι το 1977 αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ αυτή η βουλγαροσερβική γλώσσα που μιλούσαν στα Σκόπια ως «μακεδονική»;

    Οχι, αυτό είναι ψευδές. Οπως εξηγεί και πάλι ο καθηγητής Μπαμπινιώτης, σε μια τεχνική διάσκεψη εμπειρογνωμόνων για τη χρήση του λατινικού αλφαβήτου στη γραφή των γεωγραφικών ονομάτων όλων των χωρών του ΟΗΕ που διοργανώθηκε τότε στην Αθήνα από το υπουργείο Πολιτισμού, ο Γιουγκοσλάβος αντιπρόσωπος της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας μετέφερε απλώς πώς προτείνει να γίνει η μεταγραφή των γραμμάτων του σλαβικού κυριλλικού αλφαβήτου με λατινικό αλφάβητο, όπως έγινε και για άλλες χώρες.

    4. Είναι ορθό το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να εφαρμόσει την πολιτική που ακολουθούσαν προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια;

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από τον ισχυρισμό αυτόν. Οπως επισημαίνουν οι καθηγητές Αγγελος Μ. Συρίγος και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, «η Ελλάδα εγκαταλείπει μια βασική πολιτική 150 ετών. Είναι δε περίεργο το επιχείρημα ότι η διευθέτηση τούτη συνάδει με την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και ιδίως με τις αποφάσεις του 2008. Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν επιζήτησαν την αλλαγή του ονόματος του κράτους επειδή αυτό, κατά την παγκόσμια πρακτική, θα συμπαρέσυρε το όνομα του λαού του. Είναι αστείο να ισχυριζόμαστε μόνοι μας ότι επί 28 χρόνια η Ελλάδα ζητούσε αλλαγή του κρατικού ονόματος της ΠΓΔΜ για να έχει το δικαίωμα να αποκαλεί τον λαό της “Μακεδόνες”, σκέτο!».

    5. Αναγνωρίζεται ή όχι «μακεδονική» ταυτότητα για τους πολίτες της ΠΓΔΜ; Γιατί είναι «ταυτότητα» και όχι «ιθαγένεια»;

    Ναι, διότι, εκτός από τη γλώσσα, αναγνωρίζεται και «ταυτότητα», ήτοι τα κυριότερα συστατικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας εθνικής οντότητας, όπως τονίζεται σε επιστολή του Διπλωματικού Κύκλου Συνταξιούχων Πρέσβεων. Σύμφωνα με τους καθηγητές Α. Συρίγο και Ε. Χατζηβασιλείου, «η εξαιρετικά ατυχής επιλογή του όρου “nationality” της γειτονικής χώρας συνοδεύεται από τον ορισμό της ως “μακεδονική/πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας”. Πέραν όμως αυτού, το άρθρο 7 της συμφωνίας ορίζει ότι με τους όρους “Μακεδονία” και “μακεδονικός” θα περιγράφονται, ως προς την ΠΓΔΜ, η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά. Σίγουρα, αυτό δεν είναι ορισμός ιθαγένειας. Είναι ορισμός ταυτότητας». Επίσης, ο καθηγητής Συρίγος αναφέρει ότι «δίνει γλώσσα, δίνει υπηκοότητα και, δυστυχώς, με τη διπλωματική διακοίνωση δίνει και λαό, όπου για πρώτη φορά αναφέρεται ότι υπάρχει “μακεδονικός» λαός”. Μάλιστα, η αλλαγή του ονόματος από ΠΓΔΜ σε “Βόρεια Μακεδονία” πρακτικά αναιρείται από το γεγονός ότι, με τη συμφωνία, ο λαός της γειτονικής χώρας θα αποκαλείται “μακεδονικός” και όχι “βορειομακεδονικός”».

    6. Μήπως τουλάχιστον εξαλείφονται οι αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών μετά τη συμφωνία;

    Οχι, αλλά, αντιθέτως, ενισχύονται. Σύμφωνα με τους 18 πρώην πρέσβεις, «η εν λόγω συμφωνία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη συνέχιση της “αλυτρωτικής” πολιτικής από τους βόρειους γείτονές μας, αναπροσαρμοσμένης στα νέα δεδομένα που τους παραχωρούνται (γλώσσα, ταυτότητα, εθνική υπόσταση) και θα ενσπείρει σύγχυση ως προς την ελληνικότητα της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας. Είναι δε εξωπραγματικό να πιστεύεται ότι ο πολίτης μιας τρίτης χώρας (π.χ. Αφρικής, Λατινικής Αμερικής κ.λπ.) θα ενδιαφερθεί να ανατρέξει στην παραπάνω συμφωνία για να πληροφορηθεί ότι η “μακεδονική γλώσσα της Βορείου Μακεδονίας” είναι σλαβική και “ουδεμία σχέση έχει με τη γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου”».

    7. Είναι βέβαιο ότι θα τηρηθεί η συμφωνία από πλευράς Σκοπίων;

    Οπως σημειώνει ο καθηγητής Συρίγος, «η υπογραφή μιας συμφωνίας δεν σημαίνει και την εφαρμογή της. Το παράδειγμα της συμφωνίας οριοθετήσεως των θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Αλβανίας είναι πρόσφατο. Το δέλεαρ για να υπογράψει τη συμφωνία η Αλβανία ήταν η ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Αφού ολοκληρώθηκε η ένταξη, η Αλβανία επικαλέσθηκε απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της και ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας. Κινδυνεύουμε να δούμε επανάληψη της ίδιας ιστορίας. Η Ελλάδα θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και κυρίως το πρωτόκολλο εντάξεως στο ΝΑΤΟ. Ακολούθως, οι Σκοπιανοί μπορεί να ανακαλύψουν κάποιο εσωτερικό πρόβλημα και να ερμηνεύσουν αλλιώς τη συμφωνία. Αλλωστε, και αυτό το έχουμε ξαναδεί».

    https://www.eleftherostypos.gr/ellada/357688-7-logoi-gia-to-megalo-oxi-sti-symfonia-ton-prespon/

  6. Ενταση στη Βουλή: Τα Σκόπια δεν έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους -Τι συμβαίνει
    23/1/19

    «Ψηφίζουμε στα τυφλά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να έχει κατατεθεί στη Βουλή το ενιαίο κείμενο του αναθεωρημένου Συντάγματος των Σκοπίων».

    Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα στο οποίο θα εστιάσει τη σφοδρή κριτική της η ΝΔ τις δύο μέρες της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, πέρα φυσικά από τις αντιρρήσεις της για την ουσία της Συμφωνίας, για τα θέματα γλώσσας και εθνότητας, αλλά και για την αναφορά περί μακεδονικού λαού που υπάρχει στη ρηματική διακοίνωση ….

    η συνέχεια εδώ

    Ενταση στη Βουλή: Τα Σκόπια δεν έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους -Τι συμβαίνει

  7. ΠΓΔΜ : Ο εθνικός μας ύμνος είναι για τη «Μακεδονία», όχι για τη «Βόρεια Μακεδονία»

    Ως πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως είπε ο Ζόραν Ζάεφ με υπερηφάνεια σε συνέντευξή του, θα είναι επικεφαλής κυβέρνησης που θα ακούει εθνικό ύμνο για μια χώρα που δεν υπάρχει πια!

    in.gr
    24 Ιανουαρίου 2019

    «Είναι πιθανόν να είμαι ο πρώτος που θα αποκτήσει δίγλωσσο διαβατήριο, σύμφωνα με τον Νόμο για τη Χρήση των Γλωσσών, που θα φέρει το νέο όνομα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Alsat m.
    Ο σχολιαστής Π. Ντιμίτροφσκι σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ θα έχει αριθμό διαβατηρίου 001 και, ίσως, θα είναι ο πρώτος στον κόσμο και για κάτι άλλο.
    Ως πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως είπε με υπερηφάνεια στη συνέντευξή του, θα είναι επικεφαλής κυβέρνησης που θα ακούει εθνικό ύμνο για μια χώρα που
    https://www.in.gr/2019/01/24/politics/pgdm-o-ethnikos-mas-ymnos-einai-gia-ti-makedonia-oxi-gia-ti-voreia-makedonia/ Σελίδα 1 από 4
    ΠΓΔΜ : Ο εθνικός μας ύμνος είναι για τη «Μακεδονία», όχι για τη «Βόρεια Μακεδονία» | in.gr 24/1/19, 12(09 μμ
    δεν υπάρχει πια!
    Το ερώτημα είναι εάν κάτι τέτοιο παγκοσμίως έχει ξαναγίνει!
    Ο εθνικός μας ύμνος – συνέχισε ο σχολιαστής – περιέχει τη λέξη Μακεδονία ως χώρα, τέσσερις φορές:
    «Σήμερα στη Μακεδονία γεννιέται ένας νέος ήλιος ελευθερίας», αρχίζει ο ύμνος και τελειώνει με: «Μακεδονία ελεύθερη, ζει ελεύθερα».
    Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν προβλέπει την αλλαγή του «μακεδονικού» ύμνου.
    Δεν πρόκειται να αλλάξει
    Αλλά, σύμφωνα με αυτήν έγιναν οι συνταγματικές τροπολογίες, με την εξαίρεση του άρθρου 36 που για λόγους ιστορικούς παραμένει ως «Μακεδονία».
    Οπουδήποτε αλλού η λέξη «Μακεδονία» αντικαθίσταται με τις λέξεις «Βόρεια Μακεδονία».
    Οπως σημειώνει το echedoros-a.gr, σε κανένα σημείο από όλη τη διαδικασία της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος δεν αναφέρθηκε το κείμενο του εθνικού ύμνου, εκτός από τον ισχυρισμό ότι δεν πρόκειται να αλλάξει. Επιπλέον, δεν δόθηκε καμία εξήγηση ως προς τη συνταγματική ρήτρα «36».
    Στο κείμενο του ύμνου, η «Μακεδονία» ως χώρα αναφέρεται τέσσερις φορές, αυτό σημαίνει βάσει της Συμφωνία των Πρεσπών και τις συνταγματικές τροποποιήσεις ότι θα πρέπει να αλλάξει αυτόματα σε «Βόρεια Μακεδονία».
    Διαφορετικά, η χώρα που θα αποκαλείται ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», θα έχει τον εθνικό ύμνο ενός άλλου… κράτους.
    Από τη φύση του αλυτρωτικός
    Ο εθνικός ύμνος της ΠΓΔΜ είναι από τη φύση του αλυτρωτικός και οι στίχοι του έχουν σαφή αναφορά στο Κρούσεβο, δηλαδή την πόλη που κατέλαβαν οι Σλάβοι κατά την επανάσταση του Ιλιντεν, όπου οι Σλάβοι ήθελαν να ιδρύσουν την ανεξάρτητη «Μακεδονία».
    Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται, νέος ήλιος της ελευθερίας!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    https://www.in.gr/2019/01/24/politics/pgdm-o-ethnikos-mas-ymnos-einai-gia-ti-makedonia-oxi-gia-ti-voreia-makedonia/ Σελίδα 2 από 4

    ΠΓΔΜ : Ο εθνικός μας ύμνος είναι για τη «Μακεδονία», όχι για τη «Βόρεια Μακεδονία» | in.gr 24/1/19, 12(09 μμ
    για τα δικαιώματά τους!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματά τους!
    Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει, της Δημοκρατίας του Κρουσέβου! Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
    Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
    Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά, νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!

    https://www.in.gr/2019/01/24/politics/pgdm-o-ethnikos-mas-ymnos-einai-gia-ti-makedonia-oxi-gia-ti-voreia-makedonia/

  8. 24/1/19
    Ιδού η προδοσία: Οι μέχρι χθές “Βούλγαροι”, από αύριο το πρωί “εθνικά Μακεδόνες”, με την υπογραφή Τσίπρα-Κοτζιά και άλλων 152 προδοτών του Έθνους

    Pavlos Voskopoulos Filipov
    23 ώρες ·
    ους Βορειοελλαδίτες συμπολίτες που θέλουν να επιθυμούν να δηλώνουν Έλληνες-Μακεδόνες με ελληνική εθνική συνείδηση, είμαστε ικανοί και αυτούς να τους βοηθήσουμε να προβληματιστούν για το εθνικό τους (μας) αφήγημα-Ευαγγέλιο που χρόνια ακούνε…Αυτοί Έλληνες-Μακεδόνες αν το επιθυμούν, (στο εξωτερικό είναι απλά Έλληνες), εμείς Μακεδόνες-Μακεδόνες ως μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα. Όλοι βέβαια Έλληνες πολίτες.
    Όπως λέμε Καρέτα-Καρέτα, επίσης ως τελευταίοι των Μοϊκανών και “Τοξότες” ταυτόχρονα, ενεργά βοηθάμε την Ελλάδα να απαλλαγεί από τα εθνικά της κόμπλεξ μεταξύ αυτών το Μακεδονικό.
    Со здравје…Με τις υγείας σας. 🙂

    https://www.facebook.com/pavlos.voskopoulos
    https://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/01/152.html?spref=tw

  9. ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ

    Η διακήρυξη – ψήφισμα το οποίο δεν παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λόγω των δακρυγόνων και το οποίο θα παραδοθεί αύριο είναι το εξής:

    ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΨΉΦΙΣΜΑ

    Πανεθνική λαϊκή Σύνοδος,

    που έγινε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019,

    στην Πλατεία Συντάγματος -Αθήνα

    Εμείς, η Πανεθνική λαϊκή Σύνοδος που εκπροσωπεί και τους απανταχού απόδημους Έλληνες, συγκεντρωθήκαμε εδώ, σήμερα, σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική συνέλευση για να δηλώσουμε ότι: η Μακεδονία είναι Ελλάδα και ως εκ τούτου αδιαπραγμάτευτη. Έτσι, δεν παραδίδουμε την ιστορία μας, το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, αλλά ούτε αντίστοιχη εθνότητα και γλώσσα σε αλλοεθνείς.

    Η σημερινή Πανεθνική λαϊκή Σύνοδος αποτελεί συνέχεια των πάνδημων, μεγαλειωδών συλλαλητηρίων που έγιναν σε πλήθος πόλεων της Ελλάδος, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού για την απόλυτη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Για το ίδιο θέμα υπήρξαν ψηφίσματα 43 δήμων της Μακεδονίας μας, κοινή δήλωση 22 Μητροπολιτών της Βορείου Ελλάδος, δήλωση του Αγίου Όρους, ενώ κατετέθησαν δημοσίως επιστολές, ψηφίσματα και εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφών Ελλήνων πολιτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Μετά από όλες αυτές τις δημόσιες τοποθετήσεις του λαού δηλώνουμε ότι: Η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι άκυρη, καταστρέφει τη χώρα μας, είναι αντίθετη σε πολλές διατάξεις δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και του Ελληνικού Συντάγματος και εκθέτει την πατρίδα μας σε άμεσο κίνδυνο διαμελισμού.

    ΕΝΤΕΛΛΟΜΑΣΤΕ

    1) Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να τηρήσει το Άρθρο 1, παράγραφος 2 του Συντάγματός μας όπου ρητά αναγράφεται ότι: «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» και την παράγραφο 3 που επιτάσσει, ότι: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». Έτσι τον καλούμε να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για την ακύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» με ύστατη πράξη την υποβολή παραίτησής του.

    2) Προς την Κυβέρνηση, να αναγνωρίσει τον λανθασμένο χειρισμό του θέματος και να ακυρώσει αμέσως, πριν την εισαγωγή της στη Βουλή, τη «Συμφωνία των Πρεσπών», καταγγέλλοντας την σκοπιανή πλευρά για τις παραβιάσεις της «Συμφωνίας» αυτής, από την επομένη της υπογραφής της. Άλλως να διενεργήσει αμέσως Δημοψήφισμα.

    3) Προς τη Βουλή των Ελλήνων, να εκφράσει τη δηλωμένη επί του θέματος λαϊκή βούληση, καταψηφίζοντας τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

    4) Προς τη Δικαιοσύνη, να διενεργηθούν αμέσως τα προβλεπόμενα από αρμόδιους εισαγγελείς με αντικείμενο τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων με σχέδιο, σκοπό και δόλο, από τους πολιτικούς εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο, όπως της εσχάτης προδοσίας, ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας, πράγμα που αναφέρθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, του σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας, και κατάχρηση κρατικής εξουσίας.

    Παράλληλα, να καταγγελθούν διεθνώς και αρμοδίως όσοι συνήργησαν σε αυτήν τη διεθνή απάτη σε βάρος της χώρας μας, ώστε να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις και να απαιτηθούν αποζημιώσεις από αυτούς.

    Η Πανεθνική λαϊκή Σύνοδός μας ψηφίζει αυτή τη Διακήρυξη με ακλόνητη πίστη στην πατρίδα και τη δημοκρατία, έτοιμη να τηρήσει όσα προβλέπει το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος, και ειδικά στην παράγραφο 4 όπου καθορίζεται ρητά: «Hτήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ

  10. ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΧIEΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΙΝΑ Δ Α Μ Ι Α Ν Ο Υ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

    (22/01/2019 17:34)

    Ἀγαπητοί Συνέλληνες,
    Ἄρχοντες καί Λαέ εὐλογημένε τῆς Πατρίδας μας !
    Ἄς ξυπνήσουμε ἐπιτέλους! Γιατί καθεύδομεν ἐπαναπαυόμενοι, σάν ἄλλοι νά εἶναι οἱ ἁρμόδιοι; Πολλά μποροῦμε νά πράξουμε ὅλοι μαζί καί καθένας χωριστά μέ τίς δυνάμεις του. Οἱ νέοι, οἱ ὑγιεῖς, τά παιδιά, ὅλοι στήν εἰρηνική διαδήλωση. Οἱ γέροντες, οἱ ἀσθενεῖς, οἱ μή δυνάμενοι νά κινηθοῦν, νά χρησιμοποιήσουν τήν φωνή τους, τήν νουθεσία, τήν προσευχή, τήν συγγραφή, ἰδίως τώρα πού ὑπάρχουν τά ἠλεκτρονικά μέσα ἐπικοινωνίας. Πολλά μποροῦν νά γίνουν γιά τήν πληροφόρηση γιά τό μεγάλο θέμα τῆς Μακεδονίας, ὥστε νά ἀποφευχθῆ, ἔστω τήν τελευταία στιγμή, τό «ἔγκλημα» τῆς ἐπικύρωσης τῆς «συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν, πού ἀπό τώρα ἤδη παραβιάζονται σημαντικά της ἄρθρα, ἀπό τήν γείτονα χώρα.
    Νά ἀναλάβουμε ὅλοι ἐπικοινωνιακά μέ δημοσιεύσεις, μέ e-mail, μέ συνθήματα, μέ ἱστορικά καί ἄλλα τόσα λογικά ἐπιχειρήματα, μέ σύνεση καί εὐπρέπεια, μέ ἐνθουσιασμό καί προσευχή. Πολλά μποροῦν νά γίνουν γιά τήν ἀφύπνιση καί ὁ Οὐρανός νά μιλήσει. Πολλά ἰσχύει δέησις λαοῦ «ἐν πίστει ἐνεργουμένη».
    Τά συλλαλητήρια ἀναμφιβόλως, εὐπρεπῶς καί νομίμως ἐνεργούμενα, ἔχουν τήν δική τους δυναμική, «Φωνή λαοῦ, ὀργή Θεοῦ». Τό ἄδικον οὐκ εὐλογεῖται. Καί τί ποιό ἄδικο ἀπ’αὐτό πού συντελεῖται, μέ τόν ἀφελληνισμό τῆς Μακεδονίας μας;
    Μακεδονία, Ἑλλάς ἐστί! (Στράβων) Καί ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος, ὁ γίγαντας τῆς Ἀρχαίας Ἑλλάδος καί πνευματικός πρόδρομος τοῦ Χριστοῦ, «Μακεδών ἐστί καί Βασιλεύς Ἑλλήνων», ἀναφέρεται προφητικῶς στήν Παλαιά Διαθήκη, στό βιβλίο Βασιλειῶν κατά τόν 4ον π.Χ. αἰ. Μήπως καί τοῦτος εἶναι Σκοπιανός καί μιλοῦσε τήν σλαβοβουλγαρική διάλεκτο τῶν Σκοπιανῶν πρίν ἀκόμη ἐμφανιστοῦν ἱστορικά; Δέν χρειάζονται πολλά γιά τό αὐτονόητο καί γιά τήν ταύτιση τῆς Ἑλλάδος μέ τήν Μακεδονία. Καί ποῖοι ἄραγε σοβαροί λόγοι ἐπιβάλλουν τή λεόντια ὑπέρ τῶν Σκοπίων «συμφωνία τῶν Πρεσπῶν»; Κατ’ οὐσίαν καμία ἀνάγκη. Ἁπλή μόνο ὑποχώρηση στήν εὔκολη πίεση τῶν ἐνδιαφερομένων γιά τά συμφέροντά τους, μικρῶν ἤ μεγάλων «φίλων τῆς Ἑλλάδος», μέ τό μύθευμα νά κρατάει τάχα ἡ Ἑλλάδα τά σκῆπτρα τῆς ἰσορροπίας (ἤ μήπως τῆς ἀνισορροπίας;) στά Βαλκάνια καί τήν ἔνταξη τῶν Σκοπίων στό ΝΑΤΟ, ὅπερ ἑρμηνεύεται «νά κάνουν τήν δουλειά τους» εἰς βάρος τῆς Ἑλλάδος πού ἔχει ἄλλωστε τήν δυνατότητα εὔκολα νά πῆ ἕνα ἁπλό ΟΧΙ γιά τό ὄνομα πού εἶναι ἀδιαπραγμάτευτο γιά κάθε νουνεχές ἔθνος. Ἔχει ἡ Ἑλλάδα μόνη της τήν δυνατότητα νά καταστῆ ἡγέτιδα δύναμις, ἐλπίδα καί φάρος γιά τήν περιοχή, μέ ὁμοψυχία ἀρχόντων καί λαοῦ, ἀλλά μέ τόν ἀμύθητο φυσικό, πολιτιστικό, πνευματικό καί ἐνεργειακό της πλοῦτο.
    Πιστεύω νά ἀντιλαμβάνεσθε ὅτι τό γράμμα τοῦτο δέν εἶναι προϊόν ἐμπάθειας, οὔτε σωβινισμοῦ, ἀφοῦ διακονῶ ταπεινά στό Σινᾶ τῆς Αἰγύπτου στό μεγάλο μετερίζι τῆς Ἑλληνικῆς Ὀρθοδοξίας στό μάτι τοῦ ἀραβικοῦ κόσμου, ἀδιάλειπτα ἀπό τό 1961, γι’ αὐτό ἀδυνατῶ νά διακατέχομαι ἀπό κοντόθωρο βλέμμα καί στενόκαρδο πνεῦμα. Ἐξομολογοῦμαι ὅτι πάντοτε ὅπως καί πρόσφατα μέ τήν φιλόφρονα ἐπίσημη ἐπίσκεψη τοῦ Ὑφ/γοῦ κ. Μάρκου Μπόλαρη στή Μονή Σινᾶ οἱ ἑκάστοτε Κυβερνῶντες ἔδειχναν καί δείχνουν ἐνδιαφέρον -στό μέτρο τοῦ δυνατοῦ- γιά τήν παλαίφατη Ἱ. Μονή μας. Γι’αὐτό δέν ἐκφράζω λόγους πικρίας καί ἐμπάθεια. Ἐπί πλέον πάντοτε καί τώρα προσευχόμεθα ἐκεῖ γιά τήν παροῦσα ἀλλά καί γιά τήν κάθε Ἑλληνική Κυβέρνηση, νά φωτίζει ὁ Θεός ὅλους τούς πολιτικούς μας ἡγέτες γιά τό καλύτερο, γιά τό μέλλον τῆς Ἑλλάδος μέσα σ’ἕνα διεθνῶς τόσο εὐμετάβολο καί δύσκολο κλῖμα.
    Ἀγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,
    Θά σᾶς φανῆ ἴσως περίεργο πού χωρίς νά γνωριζόμαστε προσωπικά, ἰδιαίτερα προσευχήθηκα γιά την Ἐξοχότητά σας, ὅπως ἔχω καθῆκον, γιά ἕνα ἐπί πλέον λόγο. Σέ ἀνύποπτο χρόνο καθηγήτριά σας στό Λύκειο πού φοιτήσατε, μοῦ μίλησε μέ ἀγάπη γιά σᾶς: «Πάτερ μου, γνωρίζω καλά τόν Ἀλέξη, εἶναι καλό παιδί, χρειάζεται συμπαράσταση, βοηθῆστέ τον μέ τήν προσευχή σας, μέ τήν βοήθεια τοῦ Θεοῦ νά ὠφελήσει τήν Ἑλλάδα». Μέ συγκίνησε ὁ
    λόγος της. Δέν μποροῦσα νά κάνω κάτι περισσότερο ἀπό θερμή προσευχή γιά ἐσᾶς. Ὅμως τώρα νοιώθω τήν ἀνάγκη νά ἐπικοινωνήσω μαζί σας, ἔστω μέ αὐτό τό γράμμα καί σέ τούτη τήν κρίσιμη στιγμή, ἀφοῦ δέν δόθηκε ἀτυχῶς ἄλλη εὐκαιρία.
    Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Δέν εἴμαστε οἱ 10.000.000 Ἕλληνες κι ἄλλοι τόσοι ἡ ἀνά τήν ὑφήλιο ὁμογένειά μας μόνο. Ταπεινά νά σᾶς ὑπενθυμίσω ὅτι ἐκτός τῆς μετρήσιμης λαοθάλασσας τοῦ συλλαλητηρίου τῆς Κυριακῆς ὁ Οὐρανός εἶναι γεμάτος ἀπό μυριάδες μυριάδων ἀφανῶν ἡρώων καί ἁπλῶν ἀνθρώπων πού κατοίκησαν τά αἱματοβαμμένα χώματα τῆς πάντοτε ἑλληνικῆς Μακεδονικῆς γῆς ἀπό τήν προϊστορία μέχρι σήμερα ἀπό ἀμέτρητους ταπεινούς ἥρωες καί ἁγίους τῆς Μακεδονίας μας πού δέν παραμένουν ἄπρακτοι ἀλλά κρίνουν τά ἔργα μας καί μαρτυροῦν τήν ἀλήθεια. Ἀποτελοῦν ὑπερκόσμιο Βουλή στήν ὁποία ἀοράτως προστίθενται καί οἱ ἐπιγενόμενοι τούς ὁποίους συχνά περιφρονοῦμε. Μή λησμονοῦμε ὅτι ὁ Θεός ὑπογράφει τίς τύχες τοῦ καθενός μας καί τῆς Ἑλλάδος μας, γιά νά θυμηθοῦμε τόν μεγάλο ἥρωα Κολοκοτρώνη.
    Ὅλων τούτων τά βλέμματα μᾶς ἀκολουθοῦν, μᾶς παρακολουθοῦν καί μᾶς κρίνουν μέ ἕνα μοναδικό ἐρώτημα: Θά εἴμαστε ἄξιοι τέτοιων προγόνων;
    Μέ ταπεινές εὐχές καί ἀληθινή ἀγάπη
    Ἐν Ἀθήναις τῇ 20ῇ Ἰανουαρίου 2019
    † ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Σινᾶ Δαμιανός
    καί οἱ Πατέρες τῆς Ἱ. Μονῆς

    http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=2157&obcatid=1

  11. Νέο εξώδικο Αικατερίνης Παντελίδου πρός Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

    ΕΞΩΔΙΚΟΣΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΙΣ– ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥ

    Αἰκατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, Δικηγόρου παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ, κατοίκου Ἀθηνῶν, ὁδός …

    ΠΡΟΣ

    Τόν Ἀξιότιμον Πρόεδρον τῆς Δημοκρατίας τῆς Ἑλλάδος κ.κ. Προκόπην Παυλόπουλον.

    Ἀξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

    Τήν ὓστατη στιγμή καθ’ ἧν ἡ λαιμητόμος

    ἐπικρέμαται ἐπί τῆς Μακεδονίας καί ἐφ’ ὃλων μας, δείξτε τό θάρρος Σας, ἀπέναντι εἰς τήν Κυβέρνησιν «τῆς μειοψηφίας», «τῶν δολοπλοκιῶν» καί των «ἀνίερων μεταγραφῶν». Ὑψώστε τό ἦθος Σας εἰς τά ἀνδρείκελα τῆς Ἑλληνικῆς Βουλῆς, ὡς ἀληθινός ΗΓΕΤΗΣ!

    Χρησιμοποιεῖστε ὡς ρομφαία τ’ ἂρθρα τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος,

    πού κάλλιον ἐμῆς γνωρίζετε.

    Διαλῦστε τήν Βουλήν τῆς ἐντροπῆς!!

    Συνταχθεῖτε μέ τό πραγματικόν συμφέρον τῆς Πατρίδος μας, κί ὂχι μέ τήν ἀτίμωσίν της καί τήν προδοσίαν της.

    Σταθεῖτε δίπλα εἰς τό ἡρωϊκόν Πάνθεον τῆς Ἱστορίας μας καί

    γράψτε εἰς τό ἒνθεον τμῆμα αὐτῆς.

    Ἀρνηθεῖτε νά γίνεται βορά ξένων συμφερόντων καί ἂλλο ἓνα σκαιόν ὂνομα εἰς τίς ἀμαυρωμένες της σελίδες.

    Μέ τήν ἐπιφύλαξιν παντός νομίμου δικαιώματός μου ὡς Ἑλληνίδος πολίτιδος καί ἐν συνεχεία τῶν ἀπό 5/3/2018, 16/6/2018 καί 20/1/2019 ἐξωδίκων μου σχετικῶν μέ τήν συντελουμένην γενοκτονίαν τῶν Ἑλλήνων καί τήν ἀτιμωτικήν συμφωνίαν τῶν Πρεσπῶν καί κοινοποιηθεισῶν νομίμως, ἁρμόδιος Δικαστικός ἐπιμελητής ἐπιδότω νομίμως πρός τόν κ. Προκόπην Παυλόπουλον, Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας πρός γνῶσιν του καί διά τάς νομίμους συνεπείας, ἀντιγράφων ταύτην ἐν τῇ ἐκθέσει ἐπιδόσεώς του.

    Ἀθῆναι 24/1/2019

    Ἡ διαμαρτυρομένη Δικηγόρος

    ΣΧΕΤΙΚΑ

    Νομικές κινήσεις και επιστολές που σχετίζονται με την “συμφωνία των Πρεσπών”
    Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές, πριν την κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών

    Νέο εξώδικο Αικατερίνης Παντελίδου πρός Πρόεδρο της Δημοκρατίας

  12. Μπόλαρης: Η Συμφωνία των Πρεσπών υπερισχύει του Συντάγματος της πΓΔΜ

    Πέμπτη 24/01/2019 – 16:38

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην υπόθεση των βιβλίων
    «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια διεθνής συμφωνία, η οποία έχει υπογραφεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

    Είναι μια διεθνής συμφωνία, η οποία υπερισχύει του Συντάγματος, και οι αλλαγές οι οποίες έγιναν είναι αποτύπωση αυτής της Συμφωνίας στο Σύνταγμα της πΓΔΜ» ανέφερε, σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.
    «Αυτό σημαίνει πως αυτός ο λαός και αυτή η χώρα, με τη νοοτροπία που έχει επικρατήσει, αυτήν τη στιγμή, κατά πλειοψηφία, έχει αποφασίσει να κινηθεί σε μια ευρωπαϊκή προοπτική» σημείωσε και πρόσθεσε: «Συνεπώς, τη διεθνή αυτή Συμφωνία και τις αλλαγές του Συντάγματος -στην πορεία της χώρας προς την ΕΕ- την επιβεβαιώνει, τη διασφαλίζει και θα την ελέγχει η ΕΕ, η οποία θα ανοίγει τα επιμέρους κεφάλαια για την ένταξή της στην ΕΕ.

    Συνεπώς, οι φοβίες που εκφράζονται από την αντιπολίτευση για όλα αυτά τα ζητήματα δεν λαμβάνουν υπόψη ότι η χώρα αυτή έχει μια ισχυρότατη θέληση, που έχει σχέση με την οικονομία και με την προοπτική της, με το πώς θα σταθεί οικονομικά και επειδή κατανοεί ότι το μέλλον της εξαρτάται από την ευρωπαϊκή της πορεία».
    Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην υπόθεση των βιβλίων.
    «Η συμφωνία προβλέπει επιτροπή αντίστοιχη με επιτροπές που υπάρχουν και σε άλλα κράτη.

    Μια επιτροπή, όπως αυτή που συγκρότησαν Γερμανία και η Γαλλία για να λύσουν ζητήματα διαφορών που είχαν εμφιλοχωρήσει μέσα στα σχολικά βιβλία.
    Είναι μια επιτροπή, όπως αυτή που έχουμε για να λύσουμε προβλήματα που έχουμε με την Αλβανία.

    Τέτοια επιτροπή προβλέπει και η Συμφωνία των Πρεσπών που συζητούμε σήμερα» τόνισε και εξήγησε: «Αυτή η επιτροπή έχει εντολή από τη Συμφωνία, από την κυρίαρχη βούληση, δηλαδή, των δύο κυβερνήσεων, να λύσει τα ζητήματα που υπάρχουν και αφορούν αλυτρωτισμό και αναθεωρητισμό στα σχολικά εγχειρίδια.

    Η επιτροπή αυτή συνεδρίασε μια φορά στη Θεσσαλονίκη και θα συνεδριάσει και πάλι τις επόμενες ημέρες σε πόλη στη γειτονική χώρα».

    Ο κ. Μπόλαρης επανέλαβε ότι έχει ήδη αποφασιστεί, στο πλαίσιο αυτής της επιτροπής, να αφαιρεθούν από τα σχολικά βιβλία της γείτονος τα κεφάλαια που περιλαμβάνουν αλυτρωτισμούς και αναθεωρητισμούς.

    Σε πρώτη φάση στα αναλυτικά προγράμματα που θα βγάλει το υπουργείο Παιδείας από την πΓΔΜ, θα δώσει εντολή «κανένα κεφάλαιο, από αυτά τα κεφάλαια της προπαγάνδας, των προηγούμενων δεκαετιών, που ήταν ανιστόρητα και αναφέρονταν στην αρχαία μακεδονική ιστορία, στον Μ. Αλέξανδρο, στον Αριστοτέλη, να μην διδαχθούν» είπε ο υφυπουργός και ενημέρωσε ότι στη βάση των αποφάσεων της Επιτροπής «τα βιβλία που θα διανεμηθούν τον Σεπτέμβριο στα παιδιά δεν θα έχουν φωτογραφίες, σύμβολα, αρχαία ελληνικά, που παραπέμπουν στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και θα αφαιρεθούν όλοι οι χάρτες με τους αλυτρωτισμούς της δήθεν μεγάλης Μακεδονίας».

    «Αυτά είναι συμφωνημένα.
    Δεν έβαλαν, από την πΓΔΜ, κανένα θέμα για τα δικά μας βιβλία.
    Είναι απολύτως ψευδές ότι ζήτησαν να αφαιρεθούν, από τα ελληνικά βιβλία, κεφάλαια για τον Βουλγαροκτόνο και τον Παύλο Μελά» επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών και εξήγησε ότι η ίδια η Ελλάδα έθεσε και θα αφαιρέσει σημεία από κάποιους χάρτες, όπως έχει υποχρέωση με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο.

    «Για παράδειγμα, όπου στον χάρτη αναγράφεται Φιλιππούπολη, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές διατάξεις, πρέπει να αναγράφεται με το όνομα που έχει η πόλη στη χώρα που ανήκει.
    Επειδή δεν απευθύνεται στο ελληνικό κοινό, θα αναγράφεται εντός παρενθέσεως Φιλιππούπολη.
    Το ίδιο για το Μοναστήρι, το ίδιο για την Αδριανούπολη. Εξάλλου, δεν χρειάζονται παρεμβάσεις στα ελληνικά βιβλία γιατί είναι απαλλαγμένα από αλυτρωτισμούς και αναθεωρητισμούς» υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης.

    http://www.bankingnews.gr/index.php?id=405233

  13. 24 Ιαν 2019 – 20:46

    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΛΑΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ! ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΜΕΛΑΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ! ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ, ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ, ΑΘΕΪΑΣ ΚΛΠ. Ω! ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ! ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΤΑΞΑΝ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΪΡΙΑ ΜΑΣ!

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΣΤΑ 53 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ

    ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ! ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΠΕΥΔΕΙ, ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ! ΠΩΣ; ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΝΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΘΕΝ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!
    ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΞΥΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ «ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ»! ΓΙΑΤΙ, ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΛΑΝΩΜΕΘΑ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ! ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ! ΟΠΕΡ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ@ΛΟΠΑΙΔΟΥ! (ΒΛ. 17ΩΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ!)

    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ, ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟ Κ@ΛΟΧΑΝΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ! ΓΕΓΟΝΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΟΤΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ: ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΝΤΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ!

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΚΕΡΑΤΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΨΑΧΝΟΥΜΕ, ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, ΑΚΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ, ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!
    ΚΑΤ’ ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ, Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΑ ΑΚΥΡΗ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ:

    ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ! ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΝΟΜΟΙ:

    Α) ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ: Η ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

    Β) ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ: ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΒΑΝΟΦ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ! ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ!

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΙΒΑΝΟΦ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ;

    Ι) ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ!

    ΙΙ) ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Ο ΙΒΑΝΟΦ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. (ΑΡΘΡΑ 118 ΚΑΙ 119)

    ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 75 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ! ΕΠΟΜΕΝΩΣ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΘΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ, ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ! ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΠΑΛΙ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΒΑΝΟΦ, ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ!

    ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ: Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ ΟΦΕΙΛΕ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2018, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!

    ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΡΗΛΘΑΝ!

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ!

    ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ: ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

    Ι) ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΧΩΡΙΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ! ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΚΑΙ Ο «ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ» ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΠΟ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ!

    ΙΙ) ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΩΡΥΟΝΤΑΙ, ΟΤΙ Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 180 ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ 151! ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΟΤΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠτΔ (ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ!

    ΙΙΙ) ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑ@@ΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ. (ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΚΑΙ Η Κ. ΘΑΝΟΥ).

    ΙV) Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ, ΟΤΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΝΑ «ΕΠΙΛΥΣΕΙ» ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

    V) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ, ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΦΤΑΡΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ! (Ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!)

    VΙ) ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΠτΔ: ΓΙΑ ΤΟ ΜΑ@@ΚΙΣΤΗΡΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ! Ο ΔΕ ΠΡΟΔΟΤΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ, ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ, ΔΕΝ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ ΚΑΝ! ΑΧΡΩΜΟΣ, ΑΟΣΜΟΣ, ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ! ΚΑΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ -ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ- ΑΓΝΟΕΙ (;) ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 41 ΠΑΡ.2, ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

    «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή, με πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Αποκλείεται η διάλυση της νέας Βουλής για το ίδιο θέμα».

    ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΡΧΙΤΣ@ΓΛΑΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΕ «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας», ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ; (5-7-2018)

    ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ! Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ! ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ «ΜΕΓΑΛΩΝ» (ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΗΠΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ) ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΝΙΜΙΤΣ ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΕΙ, ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ»!

    ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ! ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ! ΠΟΤΕ; ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, ΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ!

    ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
    annapan1966@hotmail.com

    ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    https://www.triklopodia.gr/μια-σκεπτομενη-ελληνιδα-με-ποιο-δικαι-2/#

  14. Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης: «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών-Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατία και τους βουλευτές

    25 Ιανουαρίου 2019

    Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο
    Β. Βουλευτές Νομού Κοζάνης
    Δημητριάδης Δημήτριος
    Μουμουλίδης Θεμιστοκλής
    Θεοφύλακτος Ιωάννης
    Ντζιμάνης Γεώργιος
    Κασαπίδης Γεώργιος
    Γ. Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβούλιου

    Κύριοι Βουλευτές,
    εκπρόσωποι των Ελλήνων πολιτών και της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στην Βουλή των Ελλήνων και της Ελληνικής Δημοκρατίας, λίγες ώρες έμειναν πριν την ψηφοφορία στην Βουλή για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την έγκριση του προσυμφώνου που υπογράφτηκε στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018.

    Έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, που αποτυπώνεται καθημερινά από τις αρχές του 2018 τόσο στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (και στην Κοζάνη), αλλά όσο και στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας στις 20 Ιανουαρίου 2019, σας καλούμε έστω και την ύστατη αυτή ώρα να μην ψηφίσετε αυτήν την Συμφωνία και να μην βάλετε έτσι την υπογραφή σας σε μια συμφωνία που είναι αντίθετος ο Ελληνικός λαός.

    Τα δήθεν μεγάλα επιχειρήματα που ειπώθηκαν για να στηριχθεί η συμφωνία των Πρεσπών καταρρίπτονται :
    1. Η Εθνική γραμμή.
    Δεν υπάρχει «Εθνική γραμμή» του 1993, ούτε του 1995, ούτε του 2007, ούτε του 2008, παρα μόνο κυβερνητική γραμμή για την οποία δεν ρωτήθηκαν οι πολίτες.
    Δεν υπάρχει επίσης καμία υπογραφή.
    Όσες προτάσεις ακούστηκαν έμειναν σε επίπεδο συζητήσεων, χωρίς να καταλήξουν πουθενά και φυσικά δεν είχαν την έγκριση του Ελληνικού Λαού.
    Η μόνη εθνικη γραμμή είναι αυτή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992, που δε δέχεται ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».
    Ακόμα και να γινόταν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα απαιτείται δημοψήφισμα.
    Επίσης λύση του Σκοπιανού με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που έχει αναφερθεί και δηλώνεται από παλιά και από πάρα πολλούς δεν αποτελεί υποχρέωση για να υπάρχει στην ονομασία της γείτονος χώρας η λέξη Μακεδονία ή όρος με αυτήν μέσα.
    Θα μπορούσε να ονομαστεί Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία ή Δημοκρατία της Βαρδάσκας ή άλλη ονομασία που θα επιλέξουν χωρίς τον όσο Μακεδονία.

    2. Η αναγνώριση Μακεδονικής γλώσσας.
    Δεν υπάρχει αναγνώριση «Μακεδονικής γλώσσας» το 1977.
    Ήταν τυποποίηση γεωγραφικών τοπονυμιών.
    Το αποκάλυψε μάλιστα από τα πρακτικά και δημόσια σε συνεντέυξεις του ο ίδιος ο καθηγητής κύριος Μπαμπινιώτης που συμμετείχε στην τυποποίηση αυτή.
    Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα που ανήκει στις νοτιοσλάβικές, καθώς οι Μακεδόνες ομιλούσαν την Ελληνική και ήταν Έλληνες.
    Οι Μακεδόνες και τότε αλλά και τώρα ομιλούν την Ελληνική γλώσσα.
    Ούτε καν Βορειομακεδόνικη με βάση την Συμφωνία αλλά Μακεδονική ;
    Και γιατί να μην ονομάζεται νοτιοσλαβική γλώσσα αφού τέτοια είναι και στην πραγματικότητα σε αυτήν ανήκουν όπως διατυπώνεται και στην Συμφωνία.

    3. Ιθαγένεια – Εθνικότητα
    Nationality είναι η εθνικότητα σύμφωνα με το βρετανικό πανεπιστήμιο Αγγλικής γλωσσολογίας Cambridge και η ιθαγένεια μεταφράζεται ως «citizenship».
    Κάθε άνθρωπος αποκτά ιθαγένεια τη στιγμή που γεννιέται, κατά κανόνα την ίδια με έναν από τους γονείς του (δίκαιο του αίματος) και δεν μπορεί να δοθεί Μακεδονική Ιθαγένεια σε έναν λαό που αποτελείται από Σλάβους, Βούλγαρους, Αλβανούς καθώς ουδεμία σχέση έχουν με Έλληνες ή και Μακεδόνες (αν θέλετε) αφού οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και μάλιστα αφού υπάρχουν Έλληνες Μακεδόνες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας (σας) Κοζάνης.

    4. «140 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία, μόνο εμείς τους αποκαλούμε Σκόπια, καλύτερα Βόρειος Μακεδονία παρά Μακεδονία σκέτο.»
    Στην ουσία οι αναγνωρίσεις από αυτές τις 140 χώρες δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία γιατί οι αναγνωρίσεις αυτές είναι απλώς σε διμερές επίπεδο.
    Τα Σκόπια συμμετέχουν σε διεθνή forum με την προσωρινή ονομασία FYROM.
    Δεν υπάρχει παγκόσμια διεθνής αναγνώριση από τον ΟΗΕ με το όνομα «Μακεδονία» για την γείτονα χώρα και κανένα διεθνές δίκαιο δε μας υποχρεώνει να συμμορφωθούμε σε διμερείς αναγνωρίσεις μεταξύ τρίτων χωρών.
    Αν η Ελλάδα αύριο αποφασίσει να ονομάζεται «Μέγας Αλέξανδρος” και στείλει ένα έγγραφο σε 140 ή παραπάνω χώρες να την αναγνωρίσουν ως «Μέγας Αλέξανδρος”, τότε οι χώρες αυτές θα αποδεχθούν την επιθυμία της Ελλάδας.
    Τόση αξία έχουν αυτές οι αναγνωρίσεις και αν αυτές οι 140 αναγνωρίσεις είχαν αξία, τα Σκόπια θα συνέχιζαν αυτήν την πορεία μέχρι να τους αναγνωρίσουν όλες οι χώρες του πλανήτη και δε θα καιγόντουσαν να τους αναγνωρίσει η Ελλάδα, η οποία άλλωστε είναι και η μόνη που θίγεται άμεσα !
    Αντιθέτως το παιχνίδι θα ήταν τελειωμένο για εμάς αν ο Ο.Η.Ε. αναγνώριζε τα Σκόπια ως Μακεδονία, ακόμα και αν δεν το είχε κάνει καμία μεμονωμένη χώρα σε διμερές επίπεδο.

    5. Μακεδόνας – Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας
    Δεν στέκει νομικά, τυπικά και ηθικά η χώρα να λέγεται «Βόρεια Μακεδονία» και οι πολίτες της σκέτο «Μακεδόνες» (με την υποσημείωση : ‘που ανήκουν στην Βόρεια Μακεδονία’ – ούτε καν δηλαδή Βορειομακεδόνες)
    Οι Μακεδόνες και τότε ήταν αλλά και σήμερα είναι Έλληνες.

    6. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και καμία χώρα δεν μπορεί να επιβάλλει όνομα σε άλλη χώρα.
    Το δικαίωμα τους στον αυτοπροσδιορισμού δεν μας υποχρεώνει να τους ονομάσουμε – βαφτίσουμε εμείς και αφού αυτό είναι δικαίωμα τους γιατί ζητάνε διακαώς την δική μας αναγνώριση και να υπογράψουμε και εμείς την ονομασία τους ;
    Η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου και κάθε χώρα έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό αρκεί να μην παραβιάζει τα δεδομένα κάποιας άλλης χώρας, γιατί τότε δε μιλάμε για ελευθερία αλλά για καταπάτηση.
    Η Ελλάδα δε θέλει να επιβάλλει όνομα αλλά οφείλει να υπερασπίσει την ταυτότητα της και την Ιστορία της και οφείλει να μην παραχώρηση ένα όνομα που παραβιάζει δικά της δεδομένα που αποτελούν στοιχεία της ταυτότητας της, της υπόσταση της και που αλλοιώνει την Ιστορία της.

    7. Όσο περνάει ο καιρός και παραμένει αδιάλλακτη η Ελλάδα τα πράγματα χειροτερεύουν εις βάρος μας.
    Όσο περνάει ο καιρός και παραμένει αδιάλλακτη η Ελλάδα τα πράγματα δεν χειροτερεύουν εις βάρος μας, αλλά χειροτερεύουν για τα Σκόπια, γιατί αυτά είναι που βιάζονται να μπουν στην Ευρωπαική Ένωση και η υποψηφιότητα των Σκοπίων είναι μια από τις πιο καθυστερημένες, αφού ακόμα δεν έχει ανοίξει ούτε ένα κεφάλαιο από τα 35.
    Η Ελλάδα έχει την κυρίαρχη θέση και στρατηγική και δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται, ίσα ίσα η Ελλάδα έχει τον κυρίαρχο ρόλο για να διεκδικήσει και να “επιβάλει” λύση που θα σέβεται πρώτα την Ιστορία της, την υπόσταση της και την κυριαρχία της και στην συνέχεια τον σεβασμό προς την γείτονα χώρα.

    8. Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια συμβάλλει στην ειρήνη και στην σταθεροποίηση της περιοχής
    Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο γιατί το 26% των κατοίκων στην χώρα των Σκοπίων είναι Αλβανοί, ενώ υπάρχουν και πολλοί Βούλγαροι, Σλάβοι και άλλες εθνότητες.
    Όλοι αυτοί δεν εκφράζονται καθόλου από το όνομα Μακεδονία και κυρίως οι Αλβανοί όπως και αποδείχτηκε για την διαφορετική εθνικότητα – ιθαγένεια που τους παραχωρήθηκε πρόσφατα και ενδέχεται κάποια στιγμή να εγείρουν αποσχιστικές αντιδράσεις, όπως έχουν κάνει ήδη στο παρελθόν.
    Το ίδιο έγινε με το Κόσοβο και με το Μαυροβούνιο όταν αποφάσισε η Σερβία να μην ονομάζεται πλέον Γιουγκοσλαβία.
    Συνεπώς οπλίζετε με αυτήν την Συμφωνία των Πρεσπών και την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία μια ωρολογιακή βόμβα στα Βαλκάνια !!!
    9. Αναβάθμιση της γεωστρατηγική μας
    Ένα άλλο επιχείρημα που ακούγεται είναι αυτό που έχει να κάνει με τη γεωστρατηγική σημασία των της Ελλάδος και των Σκοπίων και συγκεκριμένα για εμάς έναντι της Τουρκίας, κάτι που όμως δεν ισχύει αφού πρόσφατα υπήρξαν δηλώσεις στήριξης της Τουρκικής Κυβέρνησης στα Σκόπια και όταν ήδη η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα προκλητικότητας από τους Τούρκους
    Γιατί όμως πρέπει να υποχωρήσουμε εμείς στο θέμα του ονόματος και της Ιστορίας, προκειμένου να έχουμε καλή γειτονία και μάλιστα όταν το κράτος των Σκοπίων είναι αυτό που καίγεται.

    10. Είναι Εθνικό Συμφέρον
    Αφού είναι για το Εθνικό Συμφέρον αυτή η Συμφωνία, τότε ας αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός για το Εθνικό Συμφέρον του με δημοψήφισμα ή με εκλογές !

    Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα ή Μακεδονική Ιθαγένεια – Εθνότητα, διότι είναι έννοιες που εφευρέθηκαν για το γειτονικό κράτος και διχάζουν τους λαούς και των δύο χωρών αλλά και τους πολίτες αναμεταξύ τους εντός των κρατών τους.
    Αν δεν το αντιληφθείτε αυτό τότε βάζετε σε κίνδυνο την συνύπαρξη και την Δημοκρατία και των δύο λαών.

    Στο κράτος των Σκοπίων έχουν παραβιάσει και ήδη δεν έχουν τηρήσει τις διαδικασίες σε :
    1. Εκπρόθεσμες οι διαδικασίες που ορίζονταν από το προσύμφωνο
    Έπρεπε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές εντός του 2018 και ολοκληρώθηκαν στα μέσα του Ιανουαρίου του 2019, οπότε η Συμφωνία είναι ήδη άκυρη !
    Η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων δεν τήρησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άρα η τελευταία είναι σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα αντισυνταγματική ενώ η Συμφωνία αν και ήδη ανυπόστατη, υπόκειται σε καταγγελία για μη τήρησή της από την αντισυμβαλλόμενη χώρα ως προς την αναθεώρηση.

    2. Μη υπογραφή από τον Πρόεδρο των Σκοπίων.
    Το προσύμφωνο αλλά και η Συνταγματική Αναθεώρηση της γείτονος χώρας δεν έχουν την υπογραφή και έγκριση του Προέδρου τους !
    Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το μέλλον και για τις περαιτέρω εξελίξεις.

    Θα πρέπει κύριοι Βουλευτές να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι :
    1. Ξέρετε ότι η Συμφωνία δίνει τη μακεδονική ιθαγένεια στα Σκόπια ;
    2. Ξέρετε ότι η Συμφωνία δίνει τη μακεδονική γλώσσα στα Σκόπια ;
    3. Ξέρετε ότι η Συμφωνία δίνει πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ στα Σκόπια ;
    4. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα ξαναγράψει τα βιβλία της Ιστορίας ;
    5. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα αναθεωρήσει τους ιστορικούς άτλαντες ;
    6. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα απαγορεύσει τα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ;
    7. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα παρέχει βοήθεια στα Σκόπια με αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου ;
    8. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα δώσει την τεχνογνωσία μας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ;
    9. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα μας αναγκάσει να ονομάζουμε τις περιοχές, τις πόλεις, τα χωριά στα Σκόπια με τα ονόματα που θέλουν οι Σκοπιανοί ;
    10. Ξέρετε ότι η Συμφωνία αναγκάζει την Ελλάδα να βοηθήσει τα Σκόπια να μπουν σε όλους τους Οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε και όχι μόνο στο NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση ;

    Επίσης είναι πολύ σοβαρό και αυτομάτως ακυρώνει την διαδικασία αφού έχουν παραβιάσει τους όρους και δεν τήρησαν ούτε την Συμφωνία – προσύμφωνο που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, ούτε καν προσχηματικά τόσο κατά την ρηματική διακοίνωση της γείτονας χώρας (για τις διαδικασίες του προσυμφώνου), όπου αναφέρετε σε Μακεδονικό Λαό (ούτε καν Βορειομακεδονικό), όσο και κατά την υπογραφή του προσυμφώνου των Πρεσπών από τους Υπουργούς της Ελλάδος και τον Σκοπίων, όταν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αναφερόταν σε Μακεδόνες (ούτε καν Βορειομακεδόνες) και Έλληνες και δηλώνει συνεχώς σε κάθε ευκαιρία και αναφορά του πως ο λαός του ονομάζεται Μακεδονικός και πως οι πολίτες της χώρας του είναι Μακεδόνες.

    Κύριοι Βουλευτές, Μακεδόνες και Μακεδονικός λαός είναι όλοι οι Πολίτες του Νομού Κοζάνης (και της Μακεδονίας), είμαστε εμείς που σας εκλέξαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να μας εκπροσωπείτε, να μας υπερασπίζετε και να διεκδικείται για όσα μας ανήκουν και δεν μπορεί να υπάρχουν δύο λαοί που ονομάζονται Μακεδόνες, με όποιες δήθεν υποσημειώσεις γεωγραφικές, γλωσσικές και ιστορικές.
    Η Συμφωνία των Πρεσπών εκτός από το ότι είναι εις βάρος της Ελλάδας είναι μία βιαστική και πρόχειρη Συμφωνία γεμάτη ασάφειες.

    Κύριοι Βουλευτές αφουγκραστείτε το σύνολο του Ελληνικού Λαού, τους Επιστημονικούς και Θεσμικούς Φορείς που είναι αντίθετοι στην Συμφωνία των Πρεσπών και κρούουν των κίνδυνο του κινδύνου, διότι σε κάθε άλλη περίπτωση αδιαφορείτε και απαξιώνετε τον Ελληνικό λαό που σας εξέλεξε και ενεργείτε αυταρχικά καταστρατηγώντας και καταπατώντας το Σύνταγμα όπου δώσατε όρκο να προστατεύετε και να υπηρετείτε (Λαό και Σύνταγμα).
    Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την Δημοκρατία ούτε με τον πατριωτισμό που μόνο στα λόγια φαίνεται να τα χρησιμοποιείτε και να τα εκμεταλλεύεστε και τα δύο και μόνο για εντυπώσεις, αφού στην πραγματικότητα με την στάση σας αυτή αντικατοπτρίζετε άλλες εποχές και καθεστωτικές κυβερνήσεις.
    Τίθεται πλέον θέμα Δημοκρατίας κύριοι Βουλευτές !!!

    Κύριοι Βουλευτές δεν σας εξουσιοδοτούμε να ψηφίσετε την Συμφωνία των Πρεσπών και σας ζητάμε να προχωρήσετε τις διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για αυτό, αφού πρόκειται για ένα Εθνικό θέμα τεράστιας σημασίας.

    Είμαστε αντίθετοι στην χρήση της λέξης Μακεδονίας και οποιουδήποτε όρου της στην ονομασία των Σκοπίων.

    Μην υποτιμάτε και μην αδιαφορείτε για τους πολίτες που σας εξέλεξαν και σταθείτε αντάξιοι της Ιστορίας μας και των ευθυνών σας.

    Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης

    Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
    Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης Γεώργιος Κων. Αντωνιάδης

    Ο Αντιπρόεδρος Ο Ταμίας
    Κωνσταντίνος Δημ. Τσινίδης Απόστολος Ιωαν. Καλλιανίδης

    Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων & Τομέα Ανεργίας
    Ανάστάσιος Κων. Τεντζογλίδης

    http://kozanimedia.gr/2019/01/25/τοπικό-συμβούλιο-νέων-ελλησπόντου-κο-3/#.XErfwC3hNz8

  15. Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

    Ανοιχτή Επιστολή Προς την συνείδηση του Βουλευτού Πρεβέζης ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκα από την Δάφνη Νούση

    Γράφει η Δάφνη Νούση,

    Κύριε Βουλευτά,
    Δεν με γνωρίζετε προσωπικά. Για να σας συστηθώ, είμαι μια Ελληνίδα, 22 χρονών από την περιφέρεια Πρέβεζας οπού εκλέγεστε, και συγκεκριμένα από την Πάργα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, εσείς τυχαίνει να είστε ο άνθρωπος που εκπροσωπεί την ιδιαίτερη Πατρίδα μου στην ΒτΕ και αυτή τη στιγμή αποφασίζει για την ιστορία ολόκληρης της Πατρίδας μου. Και εγώ λαμβάνω το θάρρος να σας γράψω για να σας δώσω να καταλάβετε τι πραγματικά πάτε να κάνετε. Θέλω να σας μιλήσω , κύριε βουλευτά, για την έννοια αυτή της Πατρίδας και της αγάπης προς αυτήν, του Πατριωτισμού, όπως την αισθάνομαι, ως αειθαλή αξία που οι πρόγονοί μας μάς έμαθαν, που συμπυκνώνει την ιστορική μας μνήμη και είναι ο φάρος που καθοδηγεί τους Έλληνες στην υπερδισχιλιετή τους Ιστορία. Δεν πρόκειται να κάνω καμία έκπτωση για να φανώ αρεστή, ούτε με απασχολεί η μήνι ορισμένων παντελώς αδιάφορων που εξευτελίζουν συνειδητά και ασυνείδητα την σημαντικότερη για μένα αξία, τον πατριωτισμό.

    Τι σας κάνει να υποστηρίζετε την Συμφωνία των Πρεσπών; Το γεγονός ότι εκχωρούμε δικαιώματα συνιδιοκτησίας επί του ιστορικού ονόματος της Μακεδονία μας; Το ότι αναγνωρίζουμε ‘’Μακεδονικό’’ έθνος; Το ότι αναγνωρίζουμε ‘’μακεδονική’’ γλώσσα; Το ότι υποκύπτουμε ηττοπαθείς αντί να περιφρουρούμε τα εθνικά μας συμφέροντα; Το ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων νοιώθουν προδομένοι; Τι ακριβώς μας εγγυάται την ομαλότητα των πραγμάτων; Γιατί παραβλέπετε τα λάθη για τις συνέπειες των οποίων ο ειδήμων καθηγητής Α. Συρίγος μας προειδοποιεί; Και γιατί είχατε εξ αρχής τέτοια βιασύνη να περάσει η Συμφωνία πριν καν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα Σκόπια; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι έχετε κατά νου. Δημοψήφισμα ξέρατε να κάνετε το 2015. Τώρα γιατί αυτή η στάση; Στο κάτω-κάτω, και ‘’ΟΧΙ’’ να βγει, ξέρετε πως να το κάνετε ‘’ΝΑΙ’’ εσείς, δεν θα είναι η πρώτη φορά…

    Ακόμα, από τις δηλώσεις σας στο ‘’Open TV’’ την περασμένη Δευτέρα, είναι προφανές πως δεν έχετε ιδέα για το τι έγινε στο τελευταίο συλλαλητήριο. Επειδή εγώ πήγα, θα σας ενημερώσω. Αυτά που πραγματικά έγιναν δεν έχουν προηγούμενο. Καταρχάς απαράδεκτη η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους ηλικιωμένους, που έχοντας μπαστουνάκι ή καροτσάκι για κινητικούς λόγους, δεν μπορούσαν να φύγουν για να γλυτώσουν τα χημικά που χωρίς έλεος έριχναν. Οι άνθρωποι υπέφεραν. Και τα παιδιά, τα μικρότερης ηλικίας που ενώ στεκόταν ειρηνικά με τους γονείς τους δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν μέσα στα κύματα δακρυγόνων. Τα δακρυγόνα που η Πρώτη Φορά Αριστερά θα καταργούσε! Εν τω μεταξύ, στους «Ρουβίκωνες» καλείτε και ταξί! Αλλά ξέρετε ποιο ήταν το πραγματικό μεγαλείο; Το ότι δεν έφευγε κανείς μας. Μείναμε αγέρωχα με δάκρυα, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και το ‘’Μακεδονία ξακουστή’’ και αγαλλίαζε η ψυχή μας.

    Κύριε Βουλευτά, σας το λέω ξεκάθαρα: ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΧΩΡΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ! Σας τα γράφω γιατί θέλω τουλάχιστον να έχω καθαρή την συνείδηση μου. Γιατί, ως φορέας κι εγώ, όπως και οι όλοι οι συμπατριώτες μας, της ιστορίας της πατρίδας μου δεν δέχομαι αυτή την ταπείνωση και τον ιταμό συμβιβασμό. Γιατί «εστιν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».

    Λυπάμαι πολύ εάν δεν μπορείτε να τα καταλάβετε όλα αυτά. Δεν αξίζει στην ένδοξη χώρα μας αυτή η ταπείνωση. Βρισκόμαστε σε μια ιστορικά κρίσιμη στιγμή που πρέπει τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας ιδιαίτερα, να δείξετε χαρακτήρα. Αλήθεια, πως μπορεί κανείς να εκχωρήσει κάτι που δεν του ανήκει; Κάτι που άντεξε μέσα σε τόσους αιώνες; Κάτι που κάνει τόσους Έλληνες να δακρύζουν; Κάτι που έκανε τους Έλληνες να διαδηλώνουν αψηφώντας το κρύο, την βροχή και τα δακρυγόνα; Πως θα μπορείτε να κοιτάξετε τους συνέλληνες κατάματα; Εκχωρείτε αυτό που οφείλετε να προστατεύετε ως ζωντανό τμήμα του ελληνικού μας Έθνους! Αλήθεια, πως αισθάνεστε που σκορπάτε ένα απέραντο αίσθημα ηττοπάθειας στον Ελληνικό λαό; Κοιμάστε καλά το βράδυ;

    Σας ζητώ να σκεφτείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, σοβαρά και ψύχραιμα. Ήρθε η ώρα για ξεκάθαρα πράγματα. Η μόνη γνήσια και άδολη απάντηση, που εσωκλείει την αγάπη αυτή για την πατρίδα είναι ένα ξεκάθαρο ‘’ΟΧΙ’’. Ένα ‘’ΟΧΙ’’ στις Πρέσπες. Ένα “ΟΧΙ” που να εκφράζει τον Ελληνικό λαό. Που να στείλει ένα μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας. Ένα ‘’ΟΧΙ’’ που τελικά θα περισώσει την πληγωμένη μας τιμή, την αξιοπρέπεια, την ιστορία, την πατρίδα, την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας! Μόνο κάποιος ανεπίγνωστος της κρισιμότητας της ιστορικής στιγμής κρύβεται πίσω από την δήθεν κομματική πειθαρχία. Ένας πολιτικός με προσωπική αξιοπρέπεια και συναίσθηση του Εθνικού καθήκοντος αντίθετα καταξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών και των ψηφοφόρων. Αλλά «εστιν δίκης οφθαλμός»: εάν και εφόσον ψηφίσετε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία, οι πολίτες θα περιμένουν αγωνιωδώς την σωτήρια ημέρα των εθνικών εκλογών. Την ημέρα που, ασκώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα, θα «μαυρίσουν» την προσωπική πολιτική σας επιλογή να συνεργήσετε στο ιστορικό ανοσιούργημα των Πρεσπών.

    Ξυπνήστε, λοιπόν την συνείδησή σας. Δείτε καθαρά τους δημοκράτες, τους πατριώτες, τους μαθητές που πολλοί δικοί σας χαρακτήριζαν χωρίς ντροπή ‘φασίστες’ όταν κινητοποιήθηκαν ειρηνικά, τους γονείς των μαθητών που άκουγαν ύβρεις για τα παιδιά τους, τους νέους που αγαπούν την πατρίδα, τους ηλικιωμένους που έπεφταν στο Σύνταγμα από τα χημικά. ΕΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    Λοιπόν; Θα εκχωρήσετε στους γείτονες το ανεξίτηλα ελληνικό όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας; Αναμένω την απάντησή σας μέσω της ψήφου σας.

    «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έµµεναι άλλων, µηδέ γένος πατέρων αισχυνέµεν»

    https://zirosgr.blogspot.com/2019/01/blog-post_0.html

  16. ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ !!!

    25 Ιαν 2019 – 11:21

    Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας

    Μαθηματικός- Ερευνητής

    Κύριε Πρόεδρε

    Άκουσα όλη τη χθεσινή ομιλία σας στη Βουλή. Ήσασταν απογοητευτικός!!!. Λόγια και μόνο απαλά λόγια βγήκαν από το στόμα σας!!!

    Εδώ κ. Πρόεδρε της ΝΔ, έχουμε να κάνουμε με αδίσταχτους Εθνομηδενιστές, που πουλάνε τη

    Μακεδονία μας σε τέτοιο βαθμό και δεν του νοιάζει καν!!!
    Δίνουν το όνομα στους Σκοπιανούς : «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» που δεν τους ανήκει και περιέχει αλυτρωτισμό σε μέγιστο βαθμό, αφού το κρατίδιο το Σκοπίων με το όνομα : «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» θα είναι κράτος, ενώ η Μακεδονία μας θα είναι επαρχία, οπότε οι Σκοπιανοί θα λένε : Το κράτος μας λέγεται : «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» υπάρχει όμως και η επαρχία μας : «ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», που είναι δική μας και είναι υποδουλωμένη στους Έλληνες και πρέπει να την απελευθερώσουμε!!!

    Έτσι το όνομα :»ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» κ. Πρόεδρε της ΝΔ, αυτό καθ’ εαυτό εμπεριέχει αλυτρωτισμό σε μέγιστο βαθμό!!!

    Επίσης, κ. Πρόεδρε η αναγνώριση στους Σκοπιανούς της δήθεν Μακεδονικής γλώσσας και η αναγνώριση της δήθεν Μακεδονικής Ιθαγένειας και το δικαίωμα που δίνουμε στο Σκοπιανό λαό, να ονομάζεται επισήμως :ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, όλα αυτά είναι εστίες αλυτρωτισμού για το μέλλον!!!.

    Συνεπώς κ. Πρόεδρε, αυτή η συμφωνία είναι μια προδοτική συμφωνία για την Ελλάδα μας είναι μια προδοτική συμφωνία για τη Μακεδονία μας!!!

    Εσείς όμως κ. Πρόεδρε της ΝΔ, στη χθεσινή ομιλία σας, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ο ρόλος σας είναι να κάνετε αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση, χρησιμοποιήσατε για αυτή την κατάπτυστη και εγκληματική συμφωνία, ήπιους χαρακτηρισμούς!!!.

    Είπατε, ότι αυτή η συμφωνία είναι «Εθνικά επιζήμια», είπατε ότι είναι μια «κακή συμφωνία»!!!

    Δεν τολμήσατε να πείτε, ότι όσοι ψηφίσουν αυτή τη προδοτική συμφωνία (που θα είναι τελεσίδικη και δεσμευτική για τη χώρα μας στον ΟΗΕ, αφού η συμφωνία των Πρεσπών, έχει υπογραφή και από τον κ. Νίμιτς, εκπρόσωπο του ΟΗΕ), έχουν διαπράξει ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!. Είναι προδότες της Πατρίδας μας!!!

    Κύριε Πρόεδρε της ΝΔ, στη χθεσινή ομιλία σας χαϊδέψατε κυριολεκτικά τον Εθνομηδενιστή Πρωθυπουργό κ, Τσίπρα που βρήκε μερικούς επίορκους Βουλευτές και πάει να διαπράξει ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, από της συστάσεως του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους, από τον Οθωμανικό ζυγό!!!

    Ως εκ τούτου κ. Πρόεδρε, αφού πάει να επιτελεστεί Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ στην Ιστορία του Έθνους μας, σας καλώ την υστάτη αυτή στιγμή, να αναλογιστείτε τις ευθύνες που έχετε απέναντι στο Έθνους μας, ως Αρχηγός της Αξιωματικής παράταξης που είστε, αλλά και ως Επικεφαλής της Ιστορικής παράταξης της ΝΔ του Ιδρυτού της Κωνσταντίνου Καραμανλή, να φανείτε αντάξιος συνεχιστής της Πολιτικής αυτού του Μεγάλου Ηγέτη και την τελευταία αυτή στιγμή να σταματήσετε (έστω και στο παρά πέντε), αυτό ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, που πάει να διαπράξει ο Εθνομηδενιστής κ. Τσίπρας!!!.

    Πριν από την ψηφοφορία που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, εσείς και ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της Νέας Δημοκρατίας, να υποβάλετε τις παραιτήσεις στον Πρόεδρο της Βουλής!!!.

    Η Χρυσή Αυγή, δια του κ, Μιχαλιολιάκου είναι πρόθυμη και αυτή να παραιτηθεί σύσσωμη!!!.

    Να καλέσετε και την κ. Γεννηματά μου είναι αντίθετη με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, να κάνω το ίδιο (σίγουρα θα ακολουθήσει, αφού το δρόμο της παραίτησης το ανοίξατε πρώτος εσείς).

    Έτσι οι παραιτηθέντες Βουλευτές, της ΝΔ ,της ΚΙΝΑΛ και της Χρυσής Αυγής, θα είναι στο σύνολο τους 110. Συνεπώς η Βουλή θα έχει μείνει μόνο με 190 Βουλευτές!!!.

    Σύμφωνα όμως με το άρθρο 51 του Συντάγματος, η Βουλή για να μπορεί να λειτουργήσει και να παράγει νομοθετικό έργο πρέπει να έχει τουλάχιστον 200 Βουλευτές!!!

    Με τις παραπάνω παραιτήσεις των Βουλευτών ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΧΑ θα έχει 190,επομένως ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ, θα σταματήσει το νομοθετικό έργο της, ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, θα σωθεί η Μακεδονία μας, θα γίνουν εκλογές, εσείς κ. Πρόεδρε θα εκλεγείτε πανηγυρικά με ποσοστό πάνω από το 40% και όλα μέλι γάλα και ο επικίνδυνος για την Πατρίδα μας, κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στο σπίτι του, την Κουμουνδούρου!!!

    Εάν κ. Πρόεδρε της ΝΔ δεν κάνετε αυτή την Πατριωτική κίνηση αυτή την υστάτη στιγμή θα είστε υπόλογος απέναντι στον Ελληνικό λαό, απέναντι στους ψηφοφόρους της Ιστορικής Παράταξης σας και σίγουρα θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή ενός Ηγέτη με υψηλό πολιτικό διαμέτρημα, που λάτρευε τη Μακεδονία μας!!!

    https://www.triklopodia.gr/υστατη-εκκληση-προσ-τον-προεδρο-τησ-νδ/#

  17. Υπάρχει και μια ανοικτή επιστολή του Ιωάννη Γ. Μαύρου (γιός του αείμνηστου Γεωργίου Μαύρου) προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους 300 της Βουλής των Ελλήνων, αλλά κατά διαβολική σύμπτωση τα λινκ δεν ανοίγουν …

    Δείτε:

    Ανοικτή επιστολή του Ιωάννη Γ. Μαύρου προς τον Πρόεδρο της …
    https://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/01/300.html?utm
    Πριν από 2 ώρες – Αξιότιμοι πατέρες και μητέρες του Έθνους,. Είναι κατ’αρχήν αδιανόητο να επιζητείται σήμερα η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων με απλή πλειοψηφία, τόσο επειδή η πλειοψηφία της Βουλής δεν εκφράζει την …

    oikoniki: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και …
    oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2019/01/300.html
    Πριν από 23 ώρες – Αξιότιμοι πατέρες και μητέρες του Έθνους,. Είναι κατ’αρχήν αδιανόητο να επιζητείται σήμερα η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων με απλή πλειοψηφία, τόσο επειδή η πλειοψηφία της Βουλής δεν εκφράζει την …

    oikoniki
    oikonikipragmatikotita.blogspot.com/
    Πριν από 16 ώρες – Αξιότιμοι πατέρες και μητέρες του Έθνους,. Είναι κατ’αρχήν αδιανόητο να επιζητείται σήμερα η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων με απλή πλειοψηφία, τόσο επειδή η πλειοψηφία της Βουλής δεν εκφράζει την …

    https://www.google.com/search?q

  18. Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Ολομέλεια, όπου συζητείται η συμφωνία των Πρεσπών.

    Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περίπου στις 14:30, δι’ εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

    Σε εξέλιξη και το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

    Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/greece/live-istoriki-psifoforia-sti-boyli-ton-ellinon-gia-ti-symfonia-ton-prespon

    Την ίδια ώρα οι υπογραφές των ηλεκτρονικών αιτημάτων (Α. Ρεκόρ ψηφιακών υπογραφών σε ελληνικό αίτημα !! Σε μόλις 8 ημέρες συγκεντρώθηκαν σχεδόν 30.000 υπογραφές και Γ) Με σεβασμό στην Ιστορία και την Μνήμη, 3.020 πολίτες απαιτούν με την υπογραφή τους να καταψηφίσετε το σχέδιο νόμου ) έφτασαν στις 30350 και 3,035 αντίστοιχα

    • ΤΣΙΠΡΑΣ Η Ελλάδα παίρνει πίσω αυτό που της ανήκει: Την ιστορία, τα σύμβολα, την παράδοση, την κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας. Η Βόρεια Μακεδονία γίνεται φίλη, σύμμαχος χώρα, συμπαραστάτης της Ελλάδας για τη συνεργασία, την ειρήνη & την ασφάλεια στην περιοχή

  19. Κυρώθηκε με 153 «ναι» η Συμφωνία των Πρεσπών

    Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 15:25 UPD:15:59

    Με 153 «ναι» και μετά από μία συζήτηση τριών ημερών σε υψηλούς τόνους εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

    Τη συμφωνία υπερψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
    «Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ «όχι» ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ, της Ένωσης Κεντρώων, της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητοι βουλευτές.
    Μεταξύ των προσώπων η στάση των οποίων είχε συζητηθεί, καταψήφισαν οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς, Κώστας Ζουράρις, αλλά και ο Βασίλης Κόκκαλης που μετέχει στην κυβέρνηση. Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης καταψήφισε, αναρτώντας πανό την ώρα της ψηφοφορίας.

    https://www.naftemporiki.gr/story/1438225/kurothike-me-153-nai-i-sumfonia-ton-prespon

  20. Pingback: Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές, πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών - Times News

  21. Η ΕΡΤ μιλάει ήδη για την Νότια Μακεδονία …..

  22. Ψήφισμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών επέδωσαν στο ΥΜΑΘ επαγγελματικοί φορείς

    Ψήφισμα στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης επέδωσαν επαγγελματικοί φορείς της πόλης, σύμφωνα με το οποίο καλούν τους βουλευτές να μην προχωρήσουν στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Το ψήφισμα συνέταξαν και θυροκόλλησαν μέλη του δ.σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης. Όπως υποστηρίζουν η συμφωνία θίγει τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα καθώς τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα χρήσης του όρου Μακεδονία και των παραγώγων του στην ονομασία επιχειρήσεων και προϊόντων.

    “Είμαστε υπέρ μιας συμφωνίας τίμιας που να εκφράζει τον ελληνικό λαό και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αγαπούμε, εκτιμούμε και σεβόμαστε τον γείτονα λαό, αλλά η συμφωνία δεν μας εκφράζει” υπογραμμίζει από την πλευρά του ο α’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Ηλιάδης.

    https://makthes.gr/psifisma-kata-tis-symfonias-ton-prespon-epedosan-sto-ymath-epaggelmatikoi-foreis-192046

  23. Λόγοι που συνιστούν προυποθέσεις για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

    Σ. Ηλιάδου-Τάχου,
    Καθηγήτριας Νέας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

    Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019

    Ι. Λόγοι που σχετίζονται με την διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την κύρωση της συμφωνίας
    α) Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο πλαίσιο της κύρωσης της συμφωνίας αντιβαίνει στην σύμβαση της Βιέννης (1969) «περί δικαίου των συνθηκών», αφού, σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες του Λαβρώφ και του ΥΠΕΞ της Ρωσίας δημιουργήθηκαν στην γειτονική χώρα οι προϋποθέσεις για την εξαγορά συνειδήσεων, την χειραγώγηση, την άσκηση βίας, τον χρηματισμό των βουλευτών. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές έλαβαν ως αντίδωρο την ακύρωση των κατηγοριών για διαφθορά, ή για τη συμμετοχή τους στα έκτροπα του σκοπιανού κοινοβουλίου. Από την άλλη, στην Ελλάδα σε συγκεκριμένο Υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Π. Καμένος απηύθυνε σε βάρος του κ. Ν Κοτζιά καταγγελία για χορήγηση 50.000.000. ευρώ από διεθνή οικονομικό παράγοντα, τον G. Soros, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών στη μηνυτήρια αναφορά του σε βάρος του κ. Καμένου. Το αίτημα για χορήγηση στους βουλευτές των Πρακτικών του Υπουργικού Συμβουλίου και της 9σέλιδης επιστολής Κοτζιά προς τον Πρωθυπουργό, θεωρήθηκε ότι ήταν ανέφικτο αφού ήταν αντίθετο με τους νόμους περί απορρήτου.

    β) Σύμφωνα με το περιεχόμενο της συμφωνίας, το κείμενο των συνταγματικών τροποποιήσεων του σκοπιανού συντάγματος έπρεπε να υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας των Σκοπίων, τον Ιβανώφ, δόθηκε όμως για υπογραφή στον κ. Τζαφέρι Πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με το σύνταγμα της χώρας, το οποίο αναφέρει ρητά πως προϋπόθεση για προσφυγή στην υπογραφή του Προέδρου της βουλής ήταν να έχει εκλείψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    γ) Ο οριακός χρόνος εντός του οποίου έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τροποποιήσεις του συντάγματος της ΠΓΔΜ ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2018, κάτι που δεν συνέβη μέσα στο κανονικό πλαίσιο. Η συμφωνία είναι νομικό έγγραφο, και κρίνεται βάσει νόμου για να εξυπηρετήσει το κοινό συμφέρον των δύο κρατών. Αν δεν τηρείται η νομική βάση, η συμφωνία δεν ισχύει.

    δ) Στο άρθρο 73 του σκοπιανού συντάγματος γινόταν αναφορά στην ανάγκη να γίνει έγκυρο δημοψήφισμα που να συγκεντρώνει το 50 % συν 1 και όριζε πως οι προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν ήταν δεσμευτικές. Το δημοψήφισμα δεν συγκέντρωσε το προαναφερθέν ποσοστό και θεωρήθηκε μη δεσμευτικό και επομένως άκυρο.

    ΙΙ. Λόγοι που σχετίζονται με το κείμενο της συμφωνίας
    α) Το πλήρες κείμενο του αναθεωρηθέντος προοιμίου του συντάγματος της ΠΓΔΜ δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στους αιτούντες αυτό βουλευτές των κομμάτων. Ενδέχεται η αναθεώρηση στο Προοίμιο του συντάγματος της ΠΓΔΜ να μην έγινε ποτέ. Κοινοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο οι προσαρτημένες υπό μορφήν παραρτήματος τροπολογίες που συμπεριλήφθηκαν στη ρηματική διακοίνωση. Επομένως δεν αποκλείεται το σύνταγμα στο Προοίμιό του να βρίθει αναφορών στην χώρα «Μακεδονία». Αν το Προοίμιο του συντάγματος έχει παραδοθεί με δεδομένο ότι ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών δεν το έφερε στη δημοσιότητα παρά τις επικλήσεις των κομμάτων, προκύπτει εύλογα το ερώτημα τι ήθελε να αποφύγει. Μήπως την παραδοχή ότι οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-προθύμων αποφάσιζαν χωρίς να υπάρχει το κείμενο του προοιμίου; Και τότε γιατί αυτή η επίσπευση;

    β) Στη ρηματική διακοίνωση καθίσταται σαφές ότι η Βουλή της ΠΓΔΜ προέβη σε μια μονομερή τροποποίηση: αντί να κυρώσει τις τροπολογίες όπως αναφερόταν ρητά στη συμφωνία, αποφάσισε πως όλα αυτά θα υλοποιούνταν μόνο όταν θα είχε υπογραφεί από την Ελλάδα το πρωτόκολλο εισδοχής της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Γιατί η μονομερής αυτή συμπερίληψη που αναιρεί τις διατάξεις της συμφωνίας δεν καταγγέλθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα;

    γ) Δεν έγινε καμία προσπάθεια να καταγραφούν αναλυτικά από την ελληνική κυβέρνηση οι αναθεωρήσεις στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ποιες δηλαδή διατάξεις του συντάγματός τους έπρεπε να αντικατασταθούν από ποιες συγκεκριμένα, κάτι που είχε καταγραφεί στην περίπτωση της διένεξης Βρετανίας-Ιρλανδίας και θα παρείχε τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου του ποσοστού εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων. Αντί για αυτό επικράτησε η προχειρότητα, η βιασύνη και η απροκάλυπτη ασάφεια.

    ΙΙΙ. Λόγοι που αφορούν στις μελλοντικές συνέπειες της συμφωνίας για την χώρα μας

    Το συγκεκριμένο κομμάτι θα αναλυθεί σε επόμενο δημοσίευμα, που θα περιλαμβάνει και την ιστορική διάσταση του ζητήματος. Τελειώνοντας, θα αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες πιθανολογούμενες επιπτώσεις: προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για περιουσιακά στοιχεία που δεσμεύτηκαν από το ελληνικό κράτος κυρίως μετά τον εμφύλιο, αιτήματα για αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας, για άνοιγμα σχολείων μακεδονικής (αναγνωρισμένης!!!!) γλώσσας, επιστροφή πολιτικών προσφύγων κλπ.

    Σ. Ηλιάδου-Τάχου

    http://www.floriniotika.gr/2019/01/blog-post_99.html#ixzz5du7ljSCI

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.